Ideologia trăitului în genunchi și cu mâna întinsă

Federația jurnaliștilor MediaSind  cere „Crearea de noi locuri de munca în paralel cu mentinerea masurilor de protectie sociala pentru categoriile defavorizate”. Adică la televizor criticăm cheltuielile bugetarilor iar la Guvern cerem să le mărească. Pe Blogary avem comentatori „duri de dreapta” care se indignează la micșorarea indemnizațiilor și alocațiilor pentru mame, în condițiile în care nici Franța nu-și permite să plătească 2 ani de stat acasă cu 85%. Patronatele noastre nu vor reducerea pensiilor în CES. Voiculescu, unul dintre bogătanii țării, cere la televizor protecție socială. Liderii noștri de sindicat sînt mari oameni de afaceri. Acum apare evidentă confuzia teribilă între dreapta și stînga politică precum și ipocrizia majorității clasei politice și a liderilor de opinie.  Adrian Stanciu rezuma strălucit această situație într-un comentariu:

Dreapta noastră e de nedeosebit de stânga. Și în politică și în opțiunile electoratului. Cei câțiva rătăciți de pe aici nu facem decât să predicăm la o mână de convertiți. Ce e haios e că dreapta înseamnă de cele mai multe ori bogați care vor să se ia de la săraci și să li se dea lor, în timp ce stânga înseamnă săraci care vor să se ia de la bogați și să li se dea lor. În general, însă, toată lumea e de acord cu ceva: că trebuie să se ia de la alții și să li se dea lor. Până nu vom scăpa de meteahna asta nu vom avea nici dreapta nici stânga, de fapt. De asta spune lumea că a apus vremea ideologiilor. Că am trecut în masă la ideologia trăitului în genunchi și cu mâna întinsă.

Ei bine, cînd pomana s-a terminat trebuie să alegi: Fie furi, fie te duci la muncă. Adică alegi să fii de stînga sau de dreapta. Pentru că protecția socială predicată de „stîngiștii” lui Ponta e în cea mai mare parte furt. Iar furăciunile lui Patriciu, banii murdari ai lui Voiculescu sau TVA-urile furate de Vântu sînt fapte de stînga, nu discursuri de dreapta. Toată lumea vorbește de cei nevoiași și despre solidaritate. Cred că e vremea să spulberăm acest mit stîngist.

Stînga e minciuna care a îmbracat fraudulos uniforma solidarității și continuă să insinueze parșiv în mintea boborului îndopat cu plasme și credite că dreapta e moșierul care te ține în jug în fum de ardei iuți. Solidaritatea nu e de stînga și nu a fost niciodată de stînga. Lenin și mai apoi Stalin  nu la solidaritate se gîndeau cînd și-au exterminat propriile elite. Comunismul și stînga sînt de fapt o parodie diabolică a creștinismului, cu Secretarul general în rolul lui Iisus, Marx în rolul lui Dumnezeu și Partidul pe post de Duh Sfînt. Solidaritatea creștină și mila pentru cel nevoiaș au fost preluate și pervertite, ridicate la nivel de ideologie care să atragă suficientă prostime pentru a da forță unor obsedați de putere. Însăși nomenclatura din care provin Năstase și cu Iliescu e dovada vie a faptului că comuniștii nu de solidaritate erau interesați: aveau propriile magazine, case de lux, hoteluri cu circuit închis  și localuri de figuri. Comunismul a mers pentru că atunci cînd a început chiar se murea de foame.Și s-a sfîrșit cînd foamea a devenit din nou cronică. Însă acum, cînd vezi pe Ponta care predică revoluția PSD-iștilor burtoși cărați pe la mitinguri, pe Iliescu care vorbește de cei năpăstuiți aplaudacilor obișnuiți să trăiască fără muncă, pe Voiculescu perorînd pe plasmele cu diagonală mare din familiile de „săraci”,  pe Elan Schwartzenberg, mare afacerist, cot la cot cu sindicaliștii din piață, pe Rogospierre instigînd la revoltă de stradă, ipocrizia sinistră a discursului de stînga e greu de mascat.

Uităm însă că motivul pentru care ne agităm atît nu e poporul revoltat ci mass-media. Pensionarii strîng din dinți, înjură nedreptatea dar înțeleg. În schimb, mulți din jurnaliștii din Trusturi care și-au lat case de figuri și mașini de fițe pe credite pe care acum nu le pot returna, cer solidaritate. Să fim solidari cu ei care-și pupă-n cur patronii ca să nu-și piardă ei mașinile decapotabile sau casele pe care nu și le permit. Ei sînt apostolii ideologii trăitului în genunchi și cu mîna întinsă. Mă uit acum la panarama din Piața Victoriei unde două-trei zeci de mii de pesediști și sindicaliști cărați cu autobuzele fac Rivoluție. Mai mulți bloggeri au transmis în direct că e vorba în primul rînd de membri de partid PSD cărați acolo pe diverse promisiuni. Însă toți jurnaliștii cerșetori care se tem ca de moarte să-și piardă un stil de viață nemeritat vor să ne demonstreze că poporul e revoltat și la capătul răbdării ca să facă plăcere șefului de bandă.

Pentru că nu de tonomate e vorba. Un mercenar e plătit pe bune. Ei nu sînt decît niște cerșetori, conduși de cîțiva hoți bogați.

Facebook Comments

93 Comments Ideologia trăitului în genunchi și cu mâna întinsă

  1. Pingback: Stânga nu există în România «

  2. Pingback: Stânga nu există în România « Blogu` lu` Ciobanu

  3. Florina

    @para,

    Eu am glumit.Dar, daca ma gindesc mai bine, de ce n-ai fi postat atit de mult? Cit despre concurenta, hai, zau, glumesti, sper. Adica zimbaretul e pe bune acolo, asa-i?

    Reply
  4. para

    @Florina

    nu doresc să debutez niciunde, nu-ţi fac concurenţă. 🙂 Îi mulţumesc lui Florin pentru intenţie.

    Aş vrea ca ţara asta să funcţioneze odată cât-de-cât, ca să m-apuc şi eu de treabă, de ce ştiu să fac mai bine.

    Vreau ca să nu-mi fie silă să iau contracte de la stat. Pentru un arhitect, funcţiunile complexe, care se găsesc doar în comenzile publice, sunt locul unde poate să-şi dea cu adevărat măsura talentului.

    Atât.

    În rest, eu, aici, pe net, vreau doar să urmăresc şi să-mi fac o părere despre cum arată politica de la noi.

    Reply
  5. Florina

    @para,

    N-ai mai pus, dar am zis ca-ti faci debutul. 🙂

    Ochiul meu vigilent si memoria foarte buna (ma autopromovez, treceti, va rog, peste) imi spun ca azi nu e prima data cind l-am citit pe vox.

    Reply
  6. para

    @all mai puţin Florin.

    acu, pe bune, când am pus eu un comentariu atât de lung ca acela "plagiat"?

    Reply
  7. para

    deci, voi da sursa imediat, nu cu delay. văd că e treabă serioasă.

    părerile din citat pot să mi le asum. sunt în mare de acord cu ce a spus acea persoană.

    Reply
  8. Florina

    @para,

    Si eu am crezut ca textul e al tau. Ce nu intelegeam era de ce pe vox il semnasesi altfel.

    Asa ca nu te joci numai cu dictatorii (ma rog, mogulii) ci si cu suflete nevinovate 🙁

    Reply
  9. omen

    @para, sursa se citeaza..always! 🙂 altfel se cheama plagiat 🙂 in schimb, daca te inspiri din mai multe surse, se cheama stiinta :mrgreen:

    vazui ca am bagat un comment aiurea, mergea la ala cu sindicatele. aici se chinuie lumea sa-i explice(tough choice) Despinei Vestea de ce nu se poate concediu de maternitate 2 ani, cu 85%.

    s-au facut calcule: graficul de natalitate a populatiei Romaniei inainte de legea lui Ceasca, aia cu interzicerea avorturilor, arata identic cu graficul natalitatii Romaniei la ora actuala. Asta e, nu mai are chef lumea sa faca copii. E caracteristic populatiei albe.

    Daca as specula un pic, populatia alba nu mai are chef sa faca copii nicaieri pe glob(avusese Turambar un grafic si fiecare cuplu ar trebui sa faca 2.3 copii sa fie natalitatea pe plus); populatia alba a ajuns la un anume stadiu material, in Doamne-Doamne nu prea mai crede nimeni(e si mai greu, cu Hubble, roiuri de galaxii, etc, au ramas islamistii pe baricade), etc, etc. Populatia alba este pe minus si in Europa si in America(in America natalitatea e sustinuta la "0" de mexicani, adica aia sunt pe plus, albii sunt tot pe "minus", negrii sunt constanti~10-12%).

    Pana si in Romania citeam undeva ca s-a facut o statistica si de fapt concediul de maternitate de 2 ani n-a avut practic nici un impact asupra natalitatii, unul neglijabil, de vreo 0.x %

    Ce se intampla in Ro, 2 ani concediu de natalitate cu 85% este aberant. Nici cum e in America, 4-6 saptamani platite, apoi neplatit pana la 4 luni, apoi iti pierzi jobul, dar nici aberatia din Romania.

    6 luni 75% platit, plus extensie pana la 12 luni neplatit ar fi parerea mea, daca m-ar intreba cineva 😉

    Reply
  10. zexe

    Ma, dar nu ar pune mana sa faca si ei ceva cinstit. Spre exemplu usi de garaj.Ei nu si nu!!… afaceri cu statul. Cunosc si eu unul, baiat de barosan local. Si asta tot asa, primul lucru vrea sa intre in politica si deja isi consolideaza firmele de consultanta pentru gestionarea banilor statului sau din fonduri europene. Ma, da' niciunu' nu vrea sa faca agricultura, turism, transporturi, scobitori, tricotaje?

    Ai supt statul si ti-ai facut capital, ok. Acum pune mana si fa ceva cu el, investeste-l in ceva productiv care sa stea in picioare si fara sa-l reazemi de intitutiile statului.

    Nu, frate, niciunul.

    Reply
  11. para

    @Florin

    Ete-na, voi, ca moguli ce vă aflaţi, vă jucaţi cu noi non-stop. Noi, postacii, să nu ne jucăm cu voi deloc? Eeeeee..

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @para: nu cu mine te joci cind dai un text preluat ca fiind al tau. Te joci cu ceilalti comentatori. Your choice.

      Reply
    1. Florin Cojocariu

      @para: da-o cind citezi altfel e foarte derutant. Lalu vroia sa publicam comentariul ca articol crezind ca e al tau.

      Reply
  12. new kids on the boc

    chiar asa: ce cauta saracanul ala moose schwartzendorf in piata lu' victoria? e doar o piata. nici macar victoria principal! poate il buzunarea cineva de codurile pin-apple! sau isi facea semne, ca brokerii de la bursa, cu cineva din palat?

    Reply
  13. cornelius

    @zexe: Ponta a vrut sa spuna ca PSD nu vrea in ruptul capului acum la guvernare, si ca sa creeze o perdea de fum la chestia asta, uite, o sa discute despre schimbarea a tot si a orice, numai sa treaca timpul pana la alegeri.

    Reply
  14. para

    Nu înţeleg de ce ţipă Băsescu la mine.

    De ce mă ameninţă că intră România în colaps.

    În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am născut.

    Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din coteţ. Erau stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură.

    Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească.Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o. Va fi fiind, probabil, lumânarea de la căpătâiul părinţilor şi bunilor noştri.

    Şi-acum aud că România se duce fix în faliment.

    Iar Traian Băsescu mă solicită să fiu solidară nu ştiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.

    Mă uit la Băsescu şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.

    Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi urechi de auzit.

    – Da. Aparatul de stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş.Voi, clasa politică,

    l-aţi transformat în monstru.

    – Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul public; monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică. Şi pentru că sunteţi la putere peste tot, voi, PDL, sunteţi grasul care l-a încălecat pe slab! Cu contribuţia anterioară, în ordine procentelor de reprezentare în structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc… Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Şi-apoi aţi călărit ţara, aţi luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă

    i-aţi vârât pe gât.

    – Aţi spart instituţiile statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.

    – Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie.

    Şi nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem.

    – Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.

    – Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Şi venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politică, aţi făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat… instituţia preşedintelui României.

    – Nu mama – mare din pământ a distrus industria, a vândut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, consiliile judeţene ale voastre, primăriile voastre.

    – Nu populaţia a prăpădit banii statului – sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani- pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice; consilierii voştri, ai clasei politice; miniştri voştri, ai clasei politice.

    – Nu populaţia a organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea sfârşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui?!! Pe ăştia pe care-i tăiaţi azi de la pensionari!

    – V-aţi construit un aparat uriaş de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi înstituţiile mai ceva decât poliţia politică a lui Ceauşescu.

    – Nu populaţia se află în AGA şi CA din companiile de stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.

    – Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică. Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero. Şi-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România.

    Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să v-atingeţi de părinţii noştri!

    Şi veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine. Să ne trageţi de urechi pe noi, că se duce România de râpă.

    Vreţi s-o scoateţi din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor de execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii, în funcţiile de conducere.

    Ce ce curaj? Cu ce moralitate?

    Până să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână, restructuraţi- vă întâi pe voi!

    Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea scuipaţi pe noi.

    După aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite.

    După aceea să-l certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui… gras, de 500 sau 600 de lei.

    1.Dacă nu sunteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi, clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei daţi-i afară întâi şi după aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor.

    2. Trei sferturi dintre directorii voştri pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public. Daţi-i pe aceştia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, şi de la firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de foame!

    3. Luaţi-vă clientela politică din toate AGA şi CA-urile companiilor de stat, de pe lângă primării, consilii judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo, există specialişti.

    4. Daţi-vă afară consilierii de la birourile demnitarului. De ce aţi crede că ei sunt mai puţin paraziţi pe buget decât profesorul?

    5. Daţi-vă afară consilierii de pe lângă miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, căţel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.

    6. Încetaţi să mai căpuşaţi ministerele (primăriile, consiliile judeţene) cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de euro.

    7. Voi, clasa politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru. Oamenii voştri, ai partidelor, îi protejează. Îi apără de funcţionari, să nu-i descopere. Îi apără de lege.

    8.După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrânii acestei ţări.

    Asta este România, dle Băsescu. O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri. Dar vă este la îndemână să-i jupuiţi de vii pe bătrâni. Sunt inofensivi. Ascultători. Mult prea blajini. Tăcuţi. Loviţi-i cu nădejde! Nu ţipă.

    Reply
  15. DespinaVestea

    Trebuie sa ies acum, dar as vrea sa mai repet ceea ce Oana-fata care face comdentariul de mai sus incearca sa explice :

    este vorba de ASIGURARE platita de catre fiecare dintre noi catre stat.

    Cand platesti la stat sunt doua conturi:

    Un cont se numeste :Buget de stat- unde intra impozitul pe profit, salarii.

    Al doilea cont se numeste Bugetul de asigurari -aici intra btoate asigurarile pe care le plati:sanatate, pensii.

    Nimeni nu-si cerseste asigurarea .

    Eu am platit toata viata asigurari si am avut concediul medical numai cand am nascut.

    In rest banii platiti de mine toata vita la asigurari de sanatate luati de catre altii: firmele de medicamente ,etc, etc, etc.

    Cam asta vrea Oana sa explice

    Va doresc o zi buna !

    Reply
  16. Bleen

    Pe de altă parte, da, industria producerii de omuleţi este una de interes strategic. Problema o reprezintă limitele economiei româneşti.

    Probabil că indemnizaţie care să reprezinte 50-60% din salariu (eu nu sînt de acord cu suma fixă, procentual e mai echitabil), timp de 4 sau 6 luni e mai corect şi sustenabil financiar. Ca să nu mai vorbim de riscurile deprofesionalizării, la 2 ani, cum e acum.

    Reply
  17. Bleen

    Chinezii au inventat praful de puşcă şi hîrtia şi confucianismul. Deci se poate spune că au IQ ridicat.

    Şi asta cu chinezii nu e o glumă. România are nevoie de imigranţi care să susţină sistemul de pensii.

    Reply
  18. zexe

    Imi traduce si mie, cineva, ce a doriit sa spuna Ponta cand a declarat ca Romania are nevoie de alt sistem social, economic, etc?

    Reply
  19. DespinaVestea

    Parerea mea este ca :

    Fiecare face cati copii vrea si poate sa intretina.E treaba lui.

    Este insa INTERESUL STATULUI sa aiba o populatie in crestere si cu IQ ridicat

    Reply
  20. Bleen

    Să vezi ce scatoalce îmi iau de la Pozache. Tocmai acum mă apucai să contest industria producerii de omuleţi, cînd rămase ea grea.

    Reply
  21. Bleen

    Oferta de chinezi e mare, deci îi putem lua la un preţ bun. Dealtfel, asta e mare lor calitate: produc mult şi ieftin. La noi un sex cu repercusiuni după o cină romantică sau o beţie la bufet îl costă pe statul român de-l îndoaie.

    Reply
  22. Bleen

    Şi încă ceva: ideea conform căreia creşterea natalitatăţii poate fi stimulată financiar e o imbecilitate fără margini. Decizia de a face copii nu este una economică ci una care ţine de cultură, de educaţie, de tradiţii, credinţe şi nu de stimulentele financiare ale statului. Nu există nici un raport între cuantumul ajutoarului financiar al statului şi evoluţia sau involuţia ratei natalităţii. Dacă faci copii pentru bani, mai bine abţine-te.

    Reply
  23. Bleen

    Cu alte cuvinte industria producerii de oameni, la noi e o industrie de stat, atîta timp cît mamele sînt angajate de stat, timp de doi ani, pe un salariu (85% din salariu nu e ajutor, e chiar salariu).

    Reply
  24. Bleen

    Statul ajută nu angajează mame. Discuţia oricum e mai complicată: pe de o parte comunitatea angajează mame, le susţine 2 ani, plăteşte alocaţii copiilor (cu cîţi plm de i se scrie?), le plăteşte şcoala, transportul etc etc dar nu are dreptul să se implice în deciziile ce privesc educaţia lor. Libertate pe banii statului nu se poate. Ori e laie, ori bălaie. Dacă statul plăteşte ca şi cum ar fi tatăl copilului, atunci ar trebui să aibă şi drepturile unui tată.

    Reply
  25. nedormitul

    o soluţie decentă ar fi, să zicem, o încurajare a natalităţii prin reducerea impozitului pe venit, gradual, pînă cînd copilul împlineşte o anumită vîrstă, în funcţie de numărul de copii. la primul copil reduci cu un procent de, la al doilea reduci cu încă un procent de, la al treilea mai reduci cu un procent de. şi, eventual, aplicarea unui plafon maxim al reducerii, peste care să nu se poată trece.

    Reply
  26. nedormitul

    despina

    eu sînt de acord să fie 100% din salariu. chiar 150%. dar tu eşti dispusă să stai două luni acasă, după care să te întorci la job?

    nu uita că mijloacele cele mai eficiente de motivare a natalităţii le-a folosit ceauşescu. probabil ştii la cîte drame s-a ajuns. zoso exagerează. de fapt, societatea are nevoie şi de săraci. altminteri, cine îi mai adună gunoiul bogatului? ce nu spune zoso: societatea ar trebui să-şi regleze singură necesarul de săraci şi de bogaţi. necesarul de gunoieri, de ingineri şi de top manageri trebuie reglat prin selecţie naturală, competiţie, imigraţie şi destin. guvernul greşeşte. problema nu e la plafonare, ci la termen.

    Reply
  27. DespinaVestea

    http://www.zoso.ro/2010/fa-un-copil-doar-daca-ai-

    Comentariu :

    Oana a scris pe 20 Mai 2010, 11:20 am

    oooooof, Doamne…….cat ne meritam soarta de prostii prostilor ce suntem!!!!! Ajutor…auzi. Asa se numeste in ziua de azi asigurarea, nu? Cand e vorba sa dai bani statului se numeste cotizatie, cand e vorba sa beneficiezi se numeste ajutor social. Inteleg acum, eram in ceata pana sa inceapa toti neavenitii sa-si dea cu parerea. le doresc sa cotizeze cat mai mult si apoi mamele copiilor lor sa se duca sa nasca la stat avand in sacosa ata sa le coasa, epidurala, tampoane, plicurile cu bani, pompele, scutecele si toate acareturile, ca asa te duci sa nasti la Municipal de ex. Mai lipseste sa chemam dr. acasa, sa nu cerem ajutor de spitalizare ca niste cersetori. Si apoi sa ne intoarcem dupa nascare la doua luni la servici, sa ne mulgem laptele in biberon sa-l lasam la bunica sa-i de lu’; ala micu’, ca nu cumva sa avem tupeul sa stam ca niste lepre acasa sa avem grija de copil, cand oricum cu CACATUL de indemnizatie si plafonarea lui oricum se reduce venitul alora care castiga bine la jumatate. Sau sa ne maritam toate cu Columbeanu sa ne intretina cat suntem lauze, mai usor asa, de ce sa ne mai batem capul cu indemnizatia…noi, niste mame cersetoare incapabile, care suntem bune doar de facut sex si platit taxe la stat? Hai sa fim intretinute de barbatii nostri sau daca nu suntem in stare, inapoi la munca, lepre lenese ce suntem care stam cu mana intinsa, nu ne-ar fi rusine ca am platit la stat taxe doar cate aproape juma’ din venituri …"

    Reply
  28. omen

    hm, apropo de sindicate, greve, etc:

    oarecum, Basescu e un proto capitalist al unei perpetui tranzitii romanesti 🙂

    El a fost de fapt primul care a decapitat o greva, e vorba de greva CFR-ului, prin '97-98 parca(iar pe vremea aia nu era transport auto ca acum, trenul inca era baza..). Si vorba lui RogoVillon , "ou sont les greves d'antan?", … erau greve serioase dom'le, nu frectii televizate, ca-n ziua de azi, numa' asa, cat sa-i dea de-o erectie mica(categoria ~capitalism FNI) lui Vantu si iluzia unei viagra politice lui Voiculescu…

    Pai Basescu le-a tras-o alora, a bagat avioane pt transportul de calatori, autobuze, etc si n-a cedat.

    Asta imi aduce aminte de Reagan, in anii '80, cand au facut greva "nationala" controlorii de trafic aerian din toata America. I-a concediat pe toti :mrgreen:

    In fine, paralela e totusi cam indepartata si mai sunt si alte deosebiri, de exemplu, Basescu are chelie; da' oricum, la baza, Basescu e totusi un capitalist autentic 😀

    Reply
  29. ela

    @Despina:in orice tara civilizata,o femeie care vrea cariera, isi vede intai de cariera,timp in care isi face casa,o asigurare pentru cand va naste.Nu vad de ce trebuie altii sase ingrijeasca de pampersii copilului altcuiva.

    Daca nu are bani de pampersi,se pot face scutece.

    Ca si ala care a ramas cu basca;intai a luat-o pe fata,anul viitor pe dos,si anul asta,ca e criza ,a pus-o pe saua bicicletei.

    Reply
  30. Pataphyl

    Economic Left/Right: 4.50

    Social Libertarian/Authoritarian: 1.44

    Cam pe la Angela Merkel dar mai putin autoritar ca Margaret Thatcher. OOOOfff, femeile! 🙂

    Reply
  31. MicutzaCeKurai

    @despina,

    citzi bani au avut ai tai cind te-au facut? in logica aceasta de doi bani, nici primii homo-sapiens nu prea aveau de ce sa faca copii.

    Reply
  32. MicutzaCeKurai

    Muncitor proptit în lopată, cam aceasta era imaginea clasei muncitoare în ultima decadă a socialismului multilateral dezvoltat. Situaţia stătea cam în felul următor: munceai, sau te făceai că munceşti, primeai banii, vroiai să-i foloseşti şi constatai că n-ai pentru ce – totul era raţionalizat şi pus pe cartele, iar restul bunurilor existau fie numai pentru export, fie numai pentru grupul de privilegiaţi din care făceau parte (şi pe atunci!) majoritatea actualelor figuri politice.

    Imaginea muncitorului proptit în lopată a fost înlocuită cu cea a şefului de sindicat care-şi negociază locul în Parlament.

    Doar şi după 1989 indivizii care s-au jucat de-a Statul român au încurajat nemunca: de la scutiri de taxe şi impozite la marii mamuţi industriali ai “Epocii Ceauşescu”, pînă la întîrzierea şi chiar descurajarea privatizării (mai ţineţi minte sloganul “nu ne vindem ţara”?). Toate acestea cu scopuri bine determinate: plata slugilor de partid şi de stat, crearea unei mase de manevră electorală şi jefuirea în interes personal a resurselor ţării. Jefuirea sistematică a ţării nu ar fi fost posibilă fără firmiturile de caşcaval azvîrlite atît amărîţilor de votanţi, cît şi slugilor de partid şi de stat plantate în poziţii cheie să ia asupra lor eventualul vot de blam al legii.

    Doar guvernanţii s-au obişnuit să fie consideraţi “salvatorii naţiunii” – care, din înaltul poziţiilor lor îşi permit să “dea” de parcă ar da din propriul buzunar; iar în ce priveşte aşa-zisa “clasă muncitoare”, prin trocul cu votul pentru firmituri, s-a transformat într-o “clasă profitoare”. Doar că, adevăraţii profitori nu sînt numai cei care stau şi se lamentează în locul altora: “n-am, îmi trebuie, dă-mi”, ci şi cei care au posibilitatea să "dea", dar numai după ce-şi trag partea leului.

    De aceea, după ce în perioada dintre alegeri au jefuit cît au putut, “baronii” partidelor politice cred că soluţia salvatoare pentru menţinerea (sau accederea) lor în fruntea bucatelor este azvîrlitul cu bani în dreapta şi în stînga. Se dă, că nu se dă din buzunarul propriu.

    Aşa li s-a creat unora dependenţa de ajutoarele de la stat (proptitul în coada lopeţii), iar altora, care încă mai muncesc şi care, în consecinţă, sînt taxaţi de stat cu biruri tot mai mari, li s-a indus ideea de nemuncă, de fentare a taxelor statului. Că aceştia, cei jecmăniţi, în marea lor majoritate nu mai lucrează la “stat” să-şi permită să se facă că muncesc, ci la “particular”. Iar “particularul”, prin modul în care a gîndit statul taxele şi impozitele, este cel care suportă grosul birurilor şi atunci va face tot ce este posibil (inclusiv sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor) pentru a-şi salva afacerea. Cele mai frecvente moduri de sustragere, pentru cei care nu beneficiază de scutiri şi reeşalonări, sînt munca la negru şi salariile mai mici. Aşa s-a intrat într-un cerc vicios în care Statul se face că acordă ajutorul, iar pălmaşii se fac că-l primesc.

    Reply
  33. MicutzaCeKurai

    corect @nea,

    multzi au aterizat in basca, dar mult mai multzi dintre insii cu basca s-au aciuat in politica, sefia sindicatelor, printre militzieni, jandarmi, SRI, SIE, DIA, 0962 samd – unde, daca le aratzi iasca (cu care sa aprinzi, chipurile, Rivolutzia – ia scarpina-ma-n… buget, sa zicem), itzi arata si ei basca (ba scarpina-ma tu).

    Reply
  34. Nea

    Micuta, inşii cu bască s-au împpărţit în cel puţin două şuvoaie: unii au dat cu basca de pământ şi au pus geaca din piele, cea de lider sindical, de caraliu, de şofer de senator, de senator, etc.

    Alţii au rămas cu basca pe cap şi au privit cu mirare cum partidul de stânga al protecţiei sociale sau cel de dreapta, al dreptăţii sociale le-a închis şi apoi vândut fabrica pentru speculaţii imobiliare. Unii dintre ei s-au aruncat de la balcon neputând să-şi plătească întreţinerea.

    Reply
  35. Bleen

    Să înţeleg că mamele neîntreţinute de stat nu mai sînt mame? Mamă, mamă da nu oricum, ci pe banii statului.

    Reply
  36. Florina

    Despina,

    Scuza-ma, dar nu ma pot abtine.

    Mamele sunt de dreapta sau de stinga functie de bratul in care-si tin copilul.

    Aici vorbim de politici de dreapta sau/si stinga, nu de orientarea politica a mamelor. Pune problema in termeni de asistenta sociala si va suna altfel.

    Reply
  37. MicutzaCeKurai

    Poate vă mai aduceți aminte de o caricatură mai veche de-a lui Mihai Stănescu în care un individ cu capul mic şi cu bască, citind ziarul, rîde de un altul cu un cap mare pentru faptul că, indiferent de cît de deştept şi de cît de mult creier are, va lua la fel de mulţi bani, dacă nu chiar mai puţini decît el, insul cu cap mic şi cu bască. La începutul anilor '80, PCR, pentru a uniformiza cu totul categoriile sociale, a dat o lege, sau decret, care punea semnul de egalitate deplină între muncitor şi intelectual prin intermediul retribuţiei lunare. Nici un profesor universitar, oricît de doxat se considera, indiferent de vechimea în muncă sau merite, nu avea voie să primească mai mulţi bani ca salariu decît un strălucit exponent al calasei muncitoare care, prin acord global putea să dea cu tifla banului cîştigat (cu sudoarea frunţii, nu a minţii) oricărui intelectual.

    Îndemnul lui Lenin – “Învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi!” – a fost înlocuit cu: “Furaţi, minţiţi, leneviţi!”.

    În acest dispreţ faţă de intelectualii demni de dispreţuit care nu produc sub nici un formă plus-valoare, ce să ne mirăm că după 1989, în plină cumătrocraţie cu faţă umană, în România încă mai există diferenţe majore între salariile celor care-și ostenesc creierii și/sau mușchii la privat şi cele obţinute de alte categorii, mai ales cele cu calificare semi-înaltă sau cu ea lipsă de la stat. Din punctul meu de vedere este greu de înţeles de ce analfabeţii care compun şi la ora ctuală ceea ce generic numim “stat” consideră că este suficient cît primește în medie unul care trudește la privat, în timp ce un ins cu bască care-și trudește mînecuțele la stat este îndreptăţit să primească, de obicei, dublu (în fond, primește tot din ce reușește să buzunărească statul de la privați – dar, după mintea iohanniștilor, impozitarea bugetarilor produce plus-valoare-n PIB).

    Este adevărat că insul cu bască truditor la stat, spre deosebire de truditorul din privat, a răspuns prompt chemării iliescului pe tot parcursul firavei noastre democraţii: în ianuarie şi februarie 1990, cînd Opoziţia îi pusese “sula-n coaste” “măi dragă”-ului; în 13-15 iunie 1990, cînd studenţii şi alţi “golani” nu au vrut “să fiarbă în suc propriu”, contrar preţioaselor indicaţii ale aceluiaşi “om de bine” ce nu era “lăsat să muncească în linişte”; în septembrie 1991, cînd Petre Roman a trădat “nobilele idealuri” ale fesenismului multilateral dezvoltat, în 1999 – azi de pe la ora 11 – şamd. La vot, la urne şi la “nu ne vindem ţara”, insul cu bască truditor la stat are o valoare net superioară faţă de scîrba de particular care mai şi gîndeşte şi judecă în mod neconstructiv măreţele realizări ale regimurilor de cumătrocraţi şi ce 40 de hoţi.

    Insul cu bască truditor la stat s-a aciuat la sindicat (lui nu-i taxeaza nimeni “drepturile de autor” – despre cum ia cîte puțin de la mulți, să aibă el mai mult doar dînd din gură). De acolo, de pe poziția din care negociază cu Guvernul la modul: “n-am, îmi trebuie, dă-mi”, azvîrle cu copita către cei care dacă n-au și le trebuie ceva își fac/caută/pun mîna/muncesc nu stau să cerșească și să amenințe cu răscoala.

    Reply
  38. DespinaVestea

    @ Florin

    Citez:

    "Pe Blogary avem comentatori “duri de dreapta” care se indignează la micșorarea indemnizațiilor și alocațiilor pentru mame"

    "@despina: militezi pentru un tip de asistenta sociala pe care nici guvernele de stinga nu-l ofera "

    Cred ca ar trebui sa ne hotaram : mamele sunt de "dreapta dura" sau de stanga ?

    Cred ca ti-ai fixat un inamic gresit….. 🙁

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @despina: nu e un inamic. e o inconsecventa pe care o tratez ca atare. nu e nici o contradictie intre cele doua citate, tocmai asta zic, tu zici ca esti de dreapta si te indignezi de stinga:)

      Reply
  39. Bleen

    Făcui şi eu compasul. Nu mă miră contradicţiile enorme. Una la mînă, e conceput extrem de simplist, spre idiot, a doua la mînă, vederile mele politice merg de la ultraliberalism la ultraconservatorism, de la stînga la dreapta.

    Libertarian Right. De fapt sînt apropiat de centru din toate punctele de vedere, dar nu că aş fi moderat ci pentru că mi se compensează extremismele.

    http://bleen.ro/wp-content/uploads/2010/05/bleen-

    Reply
  40. Nea

    Silicoane, zii mai pe înţeles: ca să nu se complice cu impozite prea mari pe salarii, SOV preferă să plătească jurnaliştii, că altfel nu pot să le zic, pe bază de contract cu drepturi de autor, care erau impozitate mult mai puţin, declarând salarii mult mai mici, ca un adevărat capitalist.

    Reply
  41. Florina

    Al dracu' de bun comentariu.

    Propunere: avem doar – si + pentru evaluare comentarii, ar trebui schimbat, sa existe mai multe variante.

    Reply
  42. Bleen

    @Florin

    Mi-a venit ideea genială! Mă gîndeam la nişte uşi de garaj şi pac!, mi-a venit. Dacă vrem o rubrică cu derapajele din presă, eu propun să facem două subdomenii pe care să hostăm realitatea.net şi antena3.ro.

    Reply
  43. MicutzaCeKurai

    pe Boc l-au terminat ai lui. pacat. le-a trebuit in fatza un ins caruia nu i-au putut gasi nimic (smenuri, amante, afaceri oneroase) sa-l aiba-n fereastra la guvernare sa-si faca ei smenurile, intretzine amantele si creste afacerile oneroase.
    nu-l mai luatzi voi, aia care habar nu avetzi despre cine este vorba peste picior dupa ureche – nu-l cunoastetzi. isi va plati onestitatea cu virf si indesat – nici o fapta buna nu ramine nepedepsita.
    i-au terminat amicii cariera politica – in numele disciplinei de partid. consider ca plateste pretzul corecta. de aceea, am sa mai iau de gitzii alora care vor vrea/se vor aventura sa-i terfeleasca si imaginea (aviz amataorilor).

    Reply
  44. para

    ca disaffected, spun că mă doare în cot de PDL. Puţin îmi pasă că dacă pierde postul de prim-ministru, pierde ocazia de a face reformă internă.
    Mereu m-a deranjat importanţa crescută a strategiei politice de obţinere şi păstrare a puterii în detrimentul unei bune guvernări şi administraţii.

    Reply
  45. para

    Boc, Boc, Boc?
    altceva, în afara de a tăia, ştie?
    Are vreun plan?
    Cum încurajează iniţiativa privată? Prin forfetar şi desfiinţarea IMM-urilor?

    Reply
  46. silicon_v

    "Uităm însă că motivul pentru care ne agităm atît nu e poporul revoltat ci mass-media. Pensionarii strîng din dinți, înjură nedreptatea dar înțeleg. În schimb, mulți din jurnaliștii din Trusturi care și-au lat case de figuri și mașini de fițe pe credite pe care acum nu le pot returna, cer solidaritate."

    Uite un exemplu de "solidaritate" ziaristica luat de la Radio Guerrila:

    – la ora 9:30: nemernicul de Base, vrea sa taie din pensii si salarii, sunt cool cei din piata Victoriei, jos Base, pumnul strans, bla-bla

    – la ora 10:30: naspa, liderul sindical Hossu a cerut ca drepturile de autor sa fie considerate salarii si impozitate ca atare (CAS de 32%). Ziaristul are brusc o revelatie: sa o ia dracu de solidaritate, eu, ziaristul lui SOV, nu prea mai am chef de

    asa solidaritate. Sa ia banii de la Boc, ca ala cheltuie mult, nu de la mine..

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *