Initiativa Civica de Centru Dreapta

Schimbare, nu restaurație. O nouă generație de oameni politici, nu o veche generație de circari obosiți. Justiție, nu mafie. Occident, nu Rusia. Actorul Reagan, nu rectorul Putin. Libertate, nu dependență. Muncă, nu lene. Responsabilitate, nu chiul. Capitalism, nu socialism. Stat minimal, nu dictatură baby sitter. Autenticitate, nu impostură. Politicieni, nu rakeți. MRU, nu Ponta și Antonescu.

Un apel către majoritatea tăcută de la MRU. Și o adresă de mail la care așteaptă idei și propuneri:

mru.dreapta [at] gmail.com

Am rămas dator cu articolul despre strategia electorală. Oricum, nu era mare filozofie. Concentrarea resurselor organizaționale, financiare, logistice, simbolice pe colegiile pe muchie (pe muchie atît între PDL și USL cît și între PNL și PSD), atac pe flancul penelist și la joncțiunea dintre PSD și PNL, susținere minimală pentru colegiile fief PDL, cît să fie cîștigate (la uninominal scorul e irelevant, nu se face media, se notează cu admis-respins), non-combat sau training pentru tinerii politicieni în colegiile fără șanse și mai ales pentru fief-urile PSD. Trei layere de atac: omul local, organizația locală și mereuul central (în colegiile pe muchie, mereuul central poate face diferența, mai mult chiar decît omul local și organizația locală). Atac puternic pe orașele simbol: Iași, Timișoara, Cluj, Brașov etc. Însă, extrem de important, război asimetric cu duet-ul PSD și PNL și concentrarea resurselor și energiilor (Aliodor ce o mai face?) pe flancul penelist. O nouă formațiune a dreptei, pornită din PDL, ICCD și alții. O nouă garnitură de conducere, o nouă garnitură de candidați la parlamentare, o nouă generație politică.

PS. Pentru cei care visează la partide noi:
Structurile unui nou partid (adică oameni vii, cu relațiile dintre ei) se creează în patru-cinci-șapte-doișpe ani. Uite, de exemplu, sudura dintre PD și PLD nici acum nu e realizată. PLD nu a fost un nou partid, ci o aripă desprinsă din PNL (așa cum e și TOP09 din Cehia – e un partid făcut din structuri desprinse din partide vechi, cu lideri vechi). Dacă ICCD se va transforma în partid o poate face numai dacă rupe PDL-ul. Ori cele două entități, împreună cu altele, se coagulează într-un singur partid, ori această coagulare se realizează între ICCD, alte entități și o mare parte din PDL. Personal, cred că ICCD, PDL și alte entități se vor coagula într-o singură forță politică, într-un singur partid.

UDPATE.

Dragoș Paul Aligică – N. Steinhardt despre Perfectiune si Politica

REACȚII:

Cristian Preda – Susținere

Teodor Baconschi – Două vești bune (Ce nu înțeleg eu e de unde a scos-o Baconschi p-aia cu ”un nou partid”. Dacă MRU a zis că principala forță a dreptei e PDL cum poate să-și facă alt partid? ”Principala forță a dreptei e PDL, dar eu îmi fac un partid mai mic, marginal.” Cum sună asta? MRU își sprijină în campania electorală foștii colegi de guvern (doar pedeliști, nu și uneperiști și udemeriști, atenție!), nu critică PDL-ul, participă la lansarea candidaților la locale dar își face alt partid…WTF?)

Emil Boc –  Un mare cîștig pentru centru-dreapta

Facebook Comments

217 Comments Initiativa Civica de Centru Dreapta

 1. Pingback: Neamtu si MRU | Madame Blogary

 2. Nea

  Cică a fost dezmembrată o reţea care urma să ajute interlopii să scape din închisoare. O fi reţeaua de avocaţi a lui Năstase şi Voicu?
   

  Reply
  1. Reformistul

    A fost vorba despre ceea ce a pomenit Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor ]n data de 30.05.2012, motiv pentru care a fost demis de Corlăţean?
    

   Reply
   1. Amelia New

     @Bleen  @rezon Pentru moment eu ii acord circumstante atenuante lui Cezar Preda (pentru ca a fost de acord cu motiunea de cenzura :lol:). Cred ca a avut o reprezentare grafica gresita in privinta parcursului dreptei lui MRU si nu a inteles ca la un moment dat se va intersecta cu parcursul unei drepte din PDL, desi la varsta lui ar trebui sa stie ca in politica drumul cel mai scurt dintre doua puncte nu e, de obicei, linia dreapta.

    Reply
 3. Bleen

  Cred că liderii PDL ar trebui să intervină în instanță și să roage judecătorii să-l achite pe Năstase, ca să nu destabilizeze țara. 

  Reply
  1. Florina

    @Bleen 
    
   Păi n-avea dreptate Frunzăverde cu statul poliţienesc? Cum adică să-ţi asculte convorbirile de la 5 dimineaţa? Ăştia cu ascultatu’ n-au şi ei program normal de lucru, pe timp de zi numa’?

   Reply
 4. Bleen

  Îl bagă în dubă cu lanț și bilă? Plînge? Își sfîșie hainele de pe el? Își smulge părul din cap? Suferă? Ca să știu să deschid televizorul și să mă bucur de viață.

  Reply
 5. Rodica

  As zice reforma,  nu doar schimbare. O noua generatie? Am avut parte de tot felul de tineri politicieni care mai rau au facut, incepand cu Ponta, Daciana si Baniciou. Nici Boldea nu era prea batran. Cred ca, pe langa varsta, mai este nevoie si de alte  calitati. O adresa de mail nu este suficienta pentru a aduna sugestii. Este nevoie de un document programatic de la care sa inceapa discutia. Unde este?

  Reply
  1. Bleen

    @Rodica Pentru început este suficientă o adresă de email. Trimiteți acolo sugestiile și va apărea și documentul programatic. Nu e nevoie să înceapă discuția de la un document programatic, discuția poate începe de la ce vrea fiecare, de la ce așteptări are. Totul pe rînd, ușurel. Deocamdată trimiteți sugestiile și părerile pe mail.
    
   Dreapta nu trebuie reinventată.

   Reply
 6. Bleen

  off topic
   
  Știu că nu vă interesează dar Livefyre a băgat jumătate din LiveFyre 3, adică interfața de admin. A doua jumătate, interfața de comentarii, ar trebui să apară în curînd.

  Reply
 7. Bleen

  ”Informatie bomba in procesul lui Adrian Nastase. Procurorul: „Va rog sa il intrebati [pe Adrian Nastase] daca in data 22 mai la ora 5 dimineata a discutat telefonic cu Grajdan? Sa aveti in vedere ca pe 22 Grajdan a depus adresa prin care ISC s-a retras din dosar. A discutat la 5 dimineata pe 22 mai cu Grajdan?” Avocatii lui Nastase intervin si cer respingerea intrebarii. Urmariti live pe HotNews derularea discutiilor din sala de judecata.”

  Reply
  1. IonescuLatul

    @Bleen „Completul de judecata incepe audierea lui Adrian Nastase. Fostul premier spune ca si-a uitat buletinul in masina. Instanta a dispus ca cineva sa ii aduca buletnul pentru ca procedura sa fie completa” hahahahaha, are emotii?

   Reply
  2. adina

    @Bleen asta era constiinta lui Grajdan care-i dadea ghies sa retraga ISC din proces …
   foarte matinala constiinta domniei sale 🙂

   Reply
  3. Glook

    @Bleen oare care o sa fie strategia lu’ Ponta? O sa incerce sa mai faca ceva sa il scoata pe Nastase sau pune numa debilii sa faca treaba ca sa-i ajute sa se compromita si pe potentialii adversari din interior (Nastase) si pe prosti? Dupa care el spera sa casige alegerile plangandu-se de statul politienesc a lui Basescu care asculta telefoanele adversarilor?

   Reply
 8. cristihan

  Un pic de taxa de solidaritate, va rog! „Suntem într-o perioadă atât de dificilă în care realmente un pic de taxă de solidaritate se impune. Ştiu că nu ar aduce prea multţi bani la buget, dar ar fi un tip de semnal de solidaritate”, a adăugat Ponta – ref la impozitarea salariilor mai mari de 1000 eur ale bugetarilor (strict, deocamdata…)

  Reply
 9. cocosila

  Preluat de la „Copacul din padure”, conform Hotnews , cei care s-au opus intrării lui MRU în partid și a preluării de facto a conducerii democrat-liberalilor au fost Vasile Blaga, Elena Udrea, Ioan Olteanu, Roberta Anastase și Anca Boagiu. De cealaltă parte a baricadei s-au situat Sever Voinescu, Monica Macovei, Valeriu Stoica și Teodor Bachonschi.

  Reply
 10. Romeo Vatra

  Basescu,Stolojan, Baconski, Neamtu, Ungureanu. O intreaga pleiada de salvatori mesianici ai dreptei in Romania. Uite de aia nu avem noi o dreapta unita.

  Reply
 11. Bleen

  Jurnal de Dreapta
  Motto: ”Cînd te înjură o anumită presă, bucură-te! Te înjură pentru că îți slujești cu vrednicie Neamul!”
   
  Programul electoral al lui Liviu Negoiță
   
  1. Reabilitarea gratuită a 954 de blocuri (62 846 apartamente)
  2. Parcare gratuită pentru locuitorii sectorului 3
  3. Plata utilitățilot pentru persoanele cu venituri mici
  4. Scutire de impozit – timp de 7 ani – pentru locuitorii sectorului 3 care și-au reabilitat termic propria locuință
   
   

  Reply
 12. Bleen

  O veste proastă pentru Nicușor Dan. În weekendul alegerilor o foarte bună prietenă de-a mea are nunta. La o pescărie din Olimp. Va avea în jur de 200 de invitați, imensa majoritate bucureșteni. Imensa majoritate hipsteri din publicitate și alte corporatisme. 
  Tipa asta de care zic a lucrat ani de zile în publicitate (raiul hipsterimii), a votat cu Remus Cernea în 2009, în primul tur, ea și cu toți prietenii ei hipsteri. Pentru turul 2 am convins-o să voteze cu Băsescu (http://bleen.ro/2009/11/26/mita-electorala-autodenunt/). 
  Deci absolut toți prietenii ei sînt ultrahipsteri, ultranicușoridaniphyle. Deci Nicușor Dan pierde 200 de voturi. Adică jumătate. 

  Reply
 13. Amelia New

  Gata, m-am lamurit si in ce o priveste pe  Anca Boagiu. A fost aseara la Cristoiu si zicea ca are dreptate Dl. Blaga in ce priveste motiunea de cenzura. Degeaba a incercat Cristoiu s-o convinga ca trebuie profitat de ocazia servita de USL etc., ea o tinea langa ca ei nu vor sa „destabilizeze tara”.
  N-ai cu cine, dom’ne, n-ai cu cine!

  Reply
 14. Bleen

  M-am convins cum e cu sursele din PDL ale Hotnews. Aveam de mai mult timp o bănuială care de data asta mi s-a confirmat. Hotnews nu are surse în PDL (cu excepția unui văr de-al surorii veterinarului care l-a tratat o dată pe cîinele Vasile).
  Au citit niște declrarații publice după care le-au potrivit în funcție de miturile care circulă prin media. Însă le-au făcut varză rău de tot. Singurul lucru credibil din articol e că există un MRU și un PDL. Restul e o ceață totală în mintea ălora de la Hotnews.
   
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12384556-isi-face-mihai-razvan-ungureanu-vehicul-afara-pdl-cine-opus-mru-intre-partid.htm

  Reply
 15. rezon

  Eu sunt mai nou pe Blogary, asa ca am mai citit din urma. Am vazut ca exista Asociatia Blogary, cu niste obiective. Ce se mai intampla cu ea? (daca nu e secret)

  Reply
  1. Bleen

    @rezon Există bine mersi și se manifestă, deocamdată, prin blogul ăsta. Poate e puțin. Cert e că la influență în PDL și nu numai, Blogary bate tot în materie de online. La nevoie, se va alătura, sper, inițiativei lui MRU.
    

   Reply
    1. Bleen

      @rezon http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/125278-Boc-despre-initiativa-civica-a-lui-Ungureanu-Un-mare-castig-pentru-centrudreapta.html

     Reply
  1. Bleen

    @rezon ”Ce ar trebui să facă MRU? Să intre în USL, să facă armată cu noi și să ne mai arunce din cînd în cînd niște firimituri.” Presa

   Reply
 16. nedormitul

  anunț off-topic
  vînd în schimbul unui preț prohibitiv trei pisoi plictisitori, purtători de căpuşe, antipatici, căcăcioși (nu știu ce-i litiera) apatici, scumpi ca întreţinere şi periculoşi din anumite puncte de vedere, mai ales dacă aveţi copii mici. cei care vor să trăiască periculos și sînt din cluj, sînt rugați să-mi scrie la bogdan [at] blogary . ro

  Reply
  1. Florina

   on topic la off topic
    
   pentru ca bucureştenii să nu se simtă discriminaţi, ofer pe bani grei tot trei. sînt bestii de casă, de dreapta, cum se intră pe uşa dormitorului şi sînt născuţi în aceeaşi zi cu domnul Lăzăroiu. cum preţul gigacaloriei se va stabili după alegeri, e bine să fiţi prevăzători şi vă procuraţi din timp o sursă alternativă de încălzire pentru nopţile geroase ale iernilor ce vor veni. cine doreşte sigur mă găseşte.  

   Reply
 17. morris

  Ma scarpin in cap si nu inteleg ce cauta B. Chireac la Turcescu, pe B1. Cam din 2 in 2 emisiuni il vezi in studio.  Iar la Badin, pe la ora 18,  apare alt specimen, Racoviceanu.  Toata lumea le cunoaste trecutul si jocul politic, plus interesele financiare. Si atunci ce cauta acesti serpi pe la B1tv? Poate stiti voi,

  Reply
   1. morris

     @cocosila Tocmai de aia seara de la 9-10 ma uit pe procinema la M.A.S.H.  Ca imi place Nicusor, votez cu Prigoana si castiga tot Oprescu.  Zarurile au fost aruncate; din avion, in vazul lumii.

    Reply
  1. rezon

    @morris Chireac nu a ramas pana la sfarsit. Scopul lui a fost sa transmita un singur mesaj: alegatorii au memorie scurta, nu le mai pasa de scandaluri vechi de coruptie cu Nastase&Co. 

   Reply
  1. Nea

    @cocosila Uitasem cât de îngrozitor duhneşte PSD-ul, e bine să ne mai amintim din când în când.

   Reply
   1. Hongse

    @rezon@Bleen
    În caz că nu va mai fi primul comentariu de sub articol merită consemnat pentru posteritate:
     
    29 mai, 21:39. Consilier Dr. Constantin Buruiana
    Dl. Ionita observa ca de obicei, cu perspicacitate, situatia social-politica. Asa cum subliniam intr-un mesaj anterior, UE va fi prea ocupata cu problemele ei, asa ca avem mana libera si vom profita din plin.
    Pe noi, la USL, ne deranjeaza foarte mult anchetele haotice si incontrolabile ale DNA si ANI. Dupa alegeri, cand vom avea 70% in Parlament, vom avea grija sa le aducem la ordine. E de neconceput ca un om de valoarea dlui Adrian Nastase sa fie purtat 6 ani prin tribunale. Sper ca dl. prim ministru Ponta sa procedeze cu mai multa atentie, pentru a evita scandalurile inutile. Adevarul e ca pe vremea dlui Octav Cozmanca erau numite doar cadre verificate, de incredere. Uneori, ii simtim lipsa.
     

    Reply
    1. adina

      @Hongse  @rezon  @Bleen  e pe bune ce zice consilierul asta ?
     Am ramas fara cuvinte …
      
     ciuntirea DNA si ANI de puteri coroborata cu suspendarea lui TB, pe care-l pandesc la cotitura, asa cum pandeste pisica soarecele
      
     http://www.tvrinfo.ro/hrebenciuc–ne-gandim-la-suspendarea-lui-basescu-in-2013–o-sa-l-prindem-incalcand-constitutia_16201.html
      
     dar ma intorc si intreb: si daca nu incalca constitutia nici cu un fir, ce-o sa faca ? o sa plesneasca fierea in ei de ciuda ? sau o tin langa cu suspendarea ?

     Reply
    2. EleninaNicuţ

      @adina  @Hongse  @rezon  @Bleen daca modifica legea CC, li se va rupe in paispe de (ne)incalcarea Constitutiei, decizia ar fi strict politica, necenzurabila de catre nimeni si, deci, disponibila, teoretic, la orice ora (v. 2007); evident, in final ar decide poporul, dar eu, una, nu m-as baza pe asta , cu atat mai mult cu cat vor sa modifice si legea referendumului…

     Reply
    3. Hongse

     @adina@rezon@Bleen
     Mesajul ‘consilierului’ nu e real. Adică e adevărat, dar n-a fost declarat în public, voiam să zic.
     Cât despre suspendarea lui Băsescu, ăştia au idei puţine, dar fixe. Lor nu motive le trebuie (cu 70% din parlament cui i-ar trebui, heh) ci doar calendare.

     Reply
    4. rezon

     @adina@Hongse  Judecand dupa un alt comentariu al Consilierului Buruiana, inclin sa cred ca scrie la panarama:
     15 mai, 12:46. Consilier Dr. Constantin Buruiana
     „Stimate Domnule Ionita, Nu va faceti probleme, colegii mei din PSD vor lasa EvZ sa functioneze in continuare ca gazeta de opozitie. pentru ca avem nevoie sa aratam ca presa e libera in Romania. Cu televiziunile nu vom fi la fel de generosi. Pregatim masuri ca posturile cu veleitati critice sa emita doar pe Internet. Nu ne putem sa toleram tribune antiguvernamentale cu audiente mai mari de cateva mii de persoane.
      
     Aplombul pe care-l observati e chiar mai mare decat va imaginati. Am studiat cu atentie modelul Viktor Orban si ne propunem sa-l egalam si chiar sa-l depasim. Independenta Bancii Nationale e un lux pe care nu ni-l putem permite. Avem nevoie ca BNR sa tipareasca moneda la comanda Guvernului, pentru o stimulare a cresterii economice pe baza de inflatie.
      
     Dl. Ion Iliescu avea dreptate, capitalismul si-a dovedit limitele istorice. Controlul statului asupra sectoarelor economice strategice trebuie restabilit. Resursele naturale vor fi exploatate in folosul Guvernului si implicit al poporului, nu al catorva sute de capitalisti verosi din strainatate. Vom gasi noi intreprinzatori romani carora sa le concesionam exploatarile. Vom face totul precis si temeinic, profitand de faptul ca statele europene sunt atente acum la criza prin care trec. Nu le va arde lor de Romania, asa ca vor fi cativa ani in care vom avea mana libera, de care trebuie sa profitam din plin.”http://www.evz.ro/detalii/stiri/fidesz-izarea-romaniei-981411.html

     Reply
 18. Hongse

  Victor a băut fără sifon azi sau i-a pus Harry Potter ceva veritanuştiucum în cafea de dimineaţă? „Votul în două tururi e mai corect, revenim la el în 2016 da’ noi oricum merem înainte anu’ ăsta” şi „De fapt nu dăm a doua tranşă de mărire a salariilor aşa oricum.”
   

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @Hongse in schimb le baga taxa de solidaritate… las’ ca e bine, pana la urma, poate asa se mai desteapta idiotii

   Reply
  1. Nea

    @StefanTrifan Mă miram ce caută acolo, era ca omul care încerca să ajute baba să treacă strada dar aia nu voia pe celălalt trotuar.

   Reply
    1. sanantonio

      @StefanTrifan  @Nea Păi, hai să citim și articolul, nu doar titlul: rămîne consilier personal, dar nu în organigrama guvernului. La o adică, n-a mîncat nici măcar un cățel de usturoi… Jenant, Dăianu. Lipsit de curaj și responsabilitate, ca întotdeauna.

     Reply
 19. Amelia New

  Ponta stie sa si scrie…  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/progresisti-din-toate-tarile-uniti-va/?cfcc

  Reply
  1. adina

    @EleninaNicuţ 16% impozit pana la 4500 si dupa 16 % taxa de solidaritate dupa 4500 ?
   sau dupa 4500 se cumuleaza cele 2 si iese 32 % ?

   Reply
    1. adina

      @EleninaNicuţ o alta forma de impozit progresiv, cu alte praguri si alte valori si de data asta cu un public tinta :(.

     Reply
   1. EleninaNicuţ

     @adina practic, cota unica = 4 cote progresive: 8%, 12%, 16% si 32%; alege-s-ar prafu’ de penelistii mamii lor !

    Reply
  2. Amelia New

    @EleninaNicuţ In schimb, in ce priveste majorarea plafonului de TVA (35.000 Euro actualmente), bineinteles ca Ponta n-a mentionat nimic despre faptul ca aceasta are loc ca urmare a solicitarii de derogare adresata Comisiei Europene de catre guvernul Boc, care a aprobat-o inainte de instalarea guvernului Ponta (cred ca s-a publicat-o JOCE pe la sfarsitul lui martie/inceputul lui aprilie).  

   Reply
 20. adina

  Uite aici premier: Mario Monti in scandalul meciurilor trucate zice ca fotbalul italian ar trebui suspendat vreo 2-3 ani.
   
  Il suspenda, il curata si dupa aia ii da drumul din nou sa se joace.
   
  Ponta in schimb ar pune de-o suspendare a unui berbcut in varful unui protap la un foc de tabara cu Jiji ced Viteaz. Si dupa aia o cursa de masinute pe Kisseleff. 

  Reply
 21. adina

  ehehei, si s-a dus Corlatean la Justitie si s-a intors si „Mihaela dragostea mea” la matca sa, adica in locul lasat liber la comisia de politica externa din Senat. Cat a durat razvratirea Mihaelei ?

  Reply
 22. rezon

  Revenind la topica, am observat azi care a inceput sa fie strategia de decredibilizare / subestimare a lui MRU.
  Miron Mitrea azi, la B1, cu Victor Paul Dobre tinandu-i isonul, zicea ca MRU e un bun birocrat, dar nu stie cu ce se mananca politica, dovada fiind ca nu a stiut sa-si mobilizeze sprijinul parlamentar inainte de votul motiunii de cenzura. Nu poti sa pretinzi ca vrei sa iei puterea conducand un ONG. Cam acekeasi lucruri s-au scris pe „La coltul strazii”: http://lacoltulstrazii.wordpress.com/2012/05/29/ce-dezamagire-fost-sef-sie-fost-prim-ministru-viitor-sef-de-ong/
   
   

  Reply
 23. Amelia New

  S-a trezit si Lily:
  „Liderul liberal Crin Antonescu a declarat, la Romania TV, ca nu este „obsedat” de suspendarea presedintelui Traian Basescu, dar ca impartaseste opiniile ministrului de Externe, Andrei Marga, si a avertizat ca suspendarea poate fi subiect daca seful statului „ne iese in cale”. Crin Antonescu a mai adaugat ca toti cei care au fost numiti in functii de catre democrat-liberali trebuie schimbati, iar la TVR „ar trebui sa vina politia”, potrivit EvZ.ro.”
   
  Eu una stiam ca „iesitu-n cale” poate constitui, in anumite circumstante, o incalcare a Codului Rutier, nicidecum a Consitutiei. 

  Reply
  1. rezon

    @Amelia New Cine stie de cate ori i-o fi taiat calea Basescu cand Lily era pe bancheta din spate cu copilotul, facand guvernul.

   Reply
  2. Rosu

    @Amelia New Da, dar Basescu era ala cu atitudinea totalitarista si dictachior. Si urit. Si rau. Si…

   Reply
    1. Imperialistu

      @Amelia NewSa ne aducem aminte de Antonescu, domnul orator care urla in Parlament ca Boc va da fiecarui roman „o curva!!”. Astea da’ maniere!

     Reply
    2. Amelia New

      @cocosila  N-am inteles intrebarea (eu sunt mai grea de cap).
     Daca te referi la ajunsu’ la Caragiale eu am urmat succesiunea la „… e magar si violent si n-are maniere”.

     Reply
    3. Yeba

     @cocosila, mai bine sa dea la toata lumea 20 000 de euro, ca suntem de drepata si ne asumam responsabilitatea de a-i cheltui dupa nevoi.

     Reply
  3. Rosu

    @Amelia New Atunci cand vointa majoritatii din Parlament este peste puterea de judecata a Curtii Constitutionale, substituind insusi textul Constitutiei, in virtutea convingerii marxiste ca vocea adunarii este lege, indiferent de ce zice legea, apai atunci „iesitu-n cale” este delict, tradare si cine il comite este automat dusmanul poporului.

   Reply
  1. cristihan

    @rezon crin: „craciun… craciun… aduceti-mi aminte de unde stiu eu numele asta… aaaa, papagalul pe care l-am luat cu noi la briusel! haha, luuuuuuuuzaaaaaaaar!!!”

   Reply
   1. Rosu

     @cristihan  NU! Gresit, numele il stiti de la tovarasul Craciun Mos, care in perioada de  epoca de haur a circulat pe calendar pe stil nou, sub pseudonimul de Mos Gerila. 🙂

    Reply
  1. Rosu

   Altu oftopican:
   Posta rumana se plange ca o omoara piata… Multa, multa piata le doresc, manca-i-ar raiul sa-i manance de lenesi…

   Reply
 24. Amelia New

  Comme d’habitude: le prononcé dans l’affaire Voicu & Costiniu a été reporté pour le 1er juin 2012.
   
  (M-ati omorat cu metanoia si pecabilitatea ca ma simtit nevoia sa „ripostez” in franceza).  

  Reply
   1. Amelia New

     @cocosila hotnews zice ca 1er ( http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-12379101-inalta-curte-pronunta-astazi-sentinta-dosarul-coruptie-senatorului-psd-catalin-voicu.htm ).
    Cred ca pe 12eme termenul din Voiculescu – Felix.

    Reply
    1. cocosila

      @Amelia New doua cadouri pentru Ponta:
     1. De ziua lui 1 iunie , ziua copilului, cadou Voicu la cutie cu zabrele.
     2.!2 iunie, discursul lui Ponta in Parlament, cadou Voiculescu –  isi muta antenele la loc racoros, la Jilava

     Reply
 25. cocosila

  Stau si ma intreb de ce a zis Baconschi ce a zis. Asta imi aduce aminte de un mesaj al cardinalului Richelieu: ”Purtatorul acestui mesaj a fost indreptatit sa faca ceea ce a facut”. O fi cineva in spate?

  Reply
 26. Bleen

  ”Când vom trece de la asumarea finitudinii şi a pecabilităţii la un minim exerciţiu de metanoia, atunci vom putea spune şi noi românilor: căutaţi-vă fraţilor fericirea în afara politicii.” 
   
  Ă?

  Reply
  1. cocosila

    @BleenPonta trebuie sa-si asume si finitudinea si de pecabilitate ce sa mai vorbim. Pe de alta parte ar trebui sa-si trezeasca din asomare colegul copresedinte si sa caute fericirea undeva prin Congo, aia democratica si populara.

   Reply
  2. rezon

    @Bleen 
    
   Asta e. Pana nu ne iese metanoia, suntem condamnati sa ne cautam fericirea in politica.
   Sunt pecabil si-mi place trufia

   Reply
    1. rezon

      @Florina  @Bleen Eu cred ca e un mesaj cifrat catre MRU. „Noi, cei ce vorbim teologheza, suntem dezamagiti de tine. Ai inceput sa vorbesti ca un poporean”

     Reply
 27. cristihan

  Am inceput sa primesc mesaje pe adresa alternativa… Sa pun totusi auto-forward-ul ala? 🙂

  Reply
 28. Rosu

  Ciudat de vag si de intortocheat mesajul lui Baconschi. Oare intelege bine, dar nu stie cum sa expuna mesajul propriu, sau nu intelege inca ce s-a intamplat?
  Cred ca ar fi bine sa se scrie aci: MRU NU face un nou partid, ci strange oaste pentru ICCD, un ONG (deocamdata), care se va stradui sa tina piept hoardei bicolore.
  Din ce a zis MRU se citeste clar ca se bazeaza in primul rand pe pedele (Desteptarea, puturosilor!) in a inchega noua miscare.
  Asadar, parafrazand un clasic in viata, armean si scriitor (in ordine aleatoare): pedele, draga, trezeste-te. Iaca striga cineva de dincolo de usa „ridica-te, Lazare, si iesi afara!” 🙂

  Reply
   1. Amelia New

     @Bleen  @Rosu Pai ar trebui sa vina cu clarificari diferentiate dupa andrisant (ceva de genul: „ICCD pe intelesul intelectualilor”).  

    Reply
  1. Rosu

    @Bleen Daaa, au scos pe „doi tineri juristi, generatia noua” sa combata pe aspectul „procuror comunist care ne da noua lectii despre democratie si justitie”. Exprimarea lui Chiuariu este atat de grobiana incat e suficienta pentru demonstra nivelul civilizational la care „opereaza” aceste „tinere sperante” ros-galbui…

   Reply
 29. Amelia New

  Ca tot veni vorba de civism, am si eu o curiozitate: superlativissima maxima a civismului, d-na AMP, s-a exprimat in vreun fel in legatura cu ISC/Grajdan/Nastase?   

  Reply
   1. cristihan

     @Bleen  @Amelia New WHY??? Eu m-am abtinut, de ce n-ai putut si tu? Unii au laptop, nu e asa usor de schimbat ca o tastatura…

    Reply
    1. Amelia New

      @cristihan  Nu’s ce mi-a venit; m-a apucat asa o fandacsie…ca-mi vine sa fac o rivolutie.

     Reply
    2. sanantonio

      @cristihan  @Bleen  @Amelia New Cînd citești din AMP e recomandat să ai un recipient adecvat la îndemînă și laptopul protejat bine, de preferat etanș. Nu știi niciodată din ce direcție vine jetul. Poate sosi chiar și prin wireless.

     Reply
 30. Nea

  Iniţiativa Civică. Doamnei Ana Blandiana nu-i spune nimic asta? Sau îi place cumva duetul Crin-Ponta? Câte o apariţie la televizor a câtorva membri nepătaţi ai intelectualităţii ar putea convinge mulţi dezamăgiţi şi ameţiţi de desenele animate ale lui Felix şi Vîntu.

  Reply
  1. cocosila

    @Bleen „Despre “utopia perfectiunii”, N. Steinhardt spunea ca “este o utopie primejdioasa, ca orice utopie. In lumea pacatului perfectiunea nu se incheaga. Regimurile care fac din ea un scop ajung in cele din urma la tiranie si oroare, la bãi de sânge, opresiune, intoleranta, inchisori, torturi ci lagare. In asemenea regimuri se ajunge inevitabil la fericirea obligatorie, impusa de politie si de codul penal. Antidotul: constiinta limitelor si a relativitatii, aspiratia spre o imperfectiune cat mai putin rea, singura cu putinta aici.”
   Asta este stanga. Cica pleaca de la intentiile cele mai bune dar aduce cele mai mari nenorociri.

   Reply
    1. Rosu

      @cocosila  Ceva, ceva a facut el, ori poate l-au imbracat altii si in felul asta a ajuns cu nadragii ne-ferecati pe scena electorala.

     Reply
 31. adina

  off topic:
  Victor Ponta: „prostie (…) minciună (…) hoţi (…) necaz (…) blestem (…) isterii (…) chioară”. Crin Antonescu: „caca de muscă (…) puşlamale (…) îmbuibaţi (…) mârlănesc”
   
  circula zvonul in targ ca baietii astia doi au febra, nu se simt prea bine …
   
  on topic:
  sa fie intr-un ceas bun. hai mru !!

  Reply
 32. sanantonio

  Competență, nu impostură. Patriot, nu patriotard. Par cuvinte mari, dar sînt banale. Mari sînt semnificațiile lor. MRU a demonstrat că poate pronunța cuvintele astea fără să le stîlcească esența. Rămîne să-și asume curajul de a găsi/crea mijlocul prin care să-și transmita proiectul spre un electorat tot mai sastisit.

  Reply
  1. cristihan

   Sau si mai si: International Christian Centers For The Deaf (www.iccd.net). Sau The International Center for Clubhouse Development (www.iccd.org) – a global resource for communities creating solutions for people with mental illness. Toate li se potrivesc, saracii… 

   Reply
    1. cristihan

      @sanantonio Pai nevoile de asistenta ale alora din usl nu se trateaza cu astrophotos…

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *