Tank Man

În protestele din Piața Tien An Men din 1989 (15 aprilie-4 iunie) au murit peste 2500 de protestatari anticomuniști. Au murit nu de inimă sau de moarte naturală. Au fost uciși de armata chineză, la comanda liderilor politici comuniști. Identitatea lui Tank Man, cel care a oprit coloana de tancuri a doua zi, în 5 iunie, este necunoscută. La fel și soarta lui. Cert este că de atunci nu a mai fost văzut. Se presupune că ar fi fost arestat și executat.

Un excelent documentar britanic despre Tank Man. Are o oră și șaișpe minute, nu e cu sloganuri scurte și poante. E cu teroare, mii de morți, sînge, creier împrăștiat pe asfalt, gloanțe și comunism. Mult comunism. Iar oamenii ăia care au murit, au murit luptînd împotriva binelui cu forța și a paradisului terestru sub amenințarea cu moartea.

Facebook Comments

83 Comments Tank Man

 1. cocosila

  Sedinta suspendata o ora si jumatate la al 7-lea termen de recurs in dosarul de coruptie Adrian Nastase – Trofeul Calitatii. Avocatul lui Nastase sustine ca inculpatii au fost „oprimati” si cere 30 de martori noi, printre care si Victor Ponta sau Ioan Rus. Avocatul ISC sustine ca institutia a fost prejudiciata – Hotnews

  Reply
 2. Bleen

  Ultimele sondaje CURS
   
  București: Oprescu (USL) 64%, Prigoană (PDL) 18%, Mocanu (PPDD) 5%, Gigi Becali (PNG) 4%, Nicușor (indep) 3%
   
  Sectorul 1: Chiliman (USL) 74%, Paleologu (PDL) 15%, Iorgulescu (PPDD) 6%
   
  Sectorul 2: Onțanu (UNPR) 66%, Frumosu (USL) 17%, Iliescu (PDL) 10%
   
  Sectorul 3: Robert Negoiță (USL) 55%, Liviu Negoiță (PDL) 35%, Cătălin Zamfira (PPDD) 5%
   
  Sectorul 4: Piedone (USL) 79%, Sulfina Barbu (PDL) 10%
   
  Sectorul 5: Vanghelie (USL) 63%, Atănăsoaie (PDL) 12%, Corin Romanescu (UNPR) 9%, Mugur Mihăescu 8%
   
  Sectorul 6: Mănescu (USL) 39%, Poteraș (PDL) 34%, FLorescu (indep) 13%
   
  Cum ar arăta Bucureștiul dacă astea ar fi scorurile finale la alegeri:
   
  Primar general. Oprescu (USL)
  Sectorul 1: Chiliman (USL)
  Sectorul 2: Onțanu (UNPR)
  Sectorul 3: Robert Negoiță (USL)
  Sectorul 4: Piedone (USL)
  Sectorul 5: Vanghelie (USL)
  Sectorul 6: Mănescu (USL)
   
  Geopol, cei care au comandat sondajul, vorbesc de un non combat la sectorul 3. Ca locuitor al sectorului 3 confirm: Liviu Negoiță refuză să lupte.

  Reply
  1. Bleen

   Știu, sînt sondaje contrafăcute, manipulatoare, bla bla. Poate așa e, căci se practică destul de des și la toate casele mari. Dar dacă astea sînt contrafăcute, de ce nu vine PDL cu alea bune?

   Reply
  2. Bleen

   Relația candidat-partid:
    
   București: Prigoană 18%, PDL 20% (PDL + 2%)
   Sector 1: Paleologu 15%, PDL 21% (PDL +6%)
   Sector 2: Iliescu 10%, PDL 19% (PDL +9%)
   Sector 3: L. Negoiță 35%, PDL 24% (PDL – 11%)
   Sector 4: Sulfina Barbu 10%, PDL 13% (PDL +3%)
   Sector 5: Atănăsoaie 12%, PDL 17% (PDL +5%)
   Sector 6: Poteraș 34%, PDL 24% (PDL -10%)
    
   Concluzia? Nu partidul trage candidații în jos iar strategia cu dezicerea candidaților de partid a fost una proastă.

   Reply
   1. Ilinca

     @Bleen Concluzia ar putea fi si ca alegerea candidatilor a fost una neinspirata. Niste candidati buni ar trebui sa traga partidul in sus, nu sa spere ca vor obtine scorul partidului prin asociere. 

    Reply
 3. Bleen

  Faceți cunoștință. Domnu Năstase, Biggus Dickus. Biggus Dickus, domnu Năstase. Acu vă las, ne vedem mîine dimineață la înviorare.

  Reply
  1. adina

    @Bleen parca e un meci de fotbal, la loviturile de departajare intr-o finala de campionat european …
    
   toata lumea sta pe marginea scaunului, cu emotiile si cu nervii in gat, cu pumnii stransi, gata sa izbucneasca in urale sau de nervi in functia de echipa care a marcat (DNA sau apararea lui Nastase), sa vada e sau nu e … condamnat.
    
   singurele sentimente prezente printre participanti la sf. acestui meci vor fi cele de usurare:
   ahh,am scapat !(AN)
   pfiiuuu, bine ca s-a terminat si l-am bagat la zdup !!!(DNA)
    
   sau de perplexitate:
   vaaaaaaaai, cum de am putut omite exceptia aia de neconstitutionalitate !?! (AN)
   mama draga, proba aia era perfecta daca ne trezeam mai devreme si o puneam la timp la instanta !(DNA)
    

   Reply
 4. cocosila

  Interimarul invatamantului romanesc, in varianta Pop, ma face sa ma gandesc la hei-rup-ism. Sa lasi invatamantul si masurile legii sale la indemana unui politruco-sindicalist vandut intereselor noii puteri, inca de pe vremea cand se tot incerca stoparea reformei in invatamant, nu este doar o prostie ci inca o modalitate in plus de a putea degreva pe Ponta de erorile prezente si viitoare. Parca il si aud pe Ponta scuzandu-se cu inca o demitere. Ce face zilele acestea domnul Pop? Pai, incearca cu nerusinare sa castige pentru USL voturile abia ajunsilor la majorat elevi din clasa a 11-a. El propune un fel de referendum printre elevii de a 11-a prin care acestia sa hotarasca, de acum, adica chiar pana in locale, sa se exprime, deci, in legatura cu devansarea bac-ului pe categorii pentru anul viitor, Un fel de intrebare gen ”Mananci calule ovaz?” Ideea are ca miza castigarea simpatiei tineretului studios care se va vedea eliberat de presiunea unui bac mai greu ca si de perspectiva unor studii universitare si pentru analfabeti. ”Spiru Haret”, ”Dimitrie Cantemir”, universitatile private, bineinteles, ii vor primi cu bratele si cu pungile deschise.
  Domnule Pop, va aduceti aminte de vechiul ”Manivela”, dumneavoastra sunteti cel nou, doar ca aveti ceva mai putina personalitate.

  Reply
 5. cristihan

  http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Protest-impotriva-adaposturi-Primariei-Capitalei_0_712728964.html
  “Prezenţa câinelui urban în viaţa orăşeanului este un factor psihologic pozitiv. Din păcate, deţinerea unui câine ca animal de companie în apartament este de multe ori imposibilă şi a condus la îngrijirea de către oameni a acestor animale în jurul blocurilor, în parcuri sau alte zone frecventate de orăşean – manifestare absolut firească şi sănătoasă a preferinţei omului faţă de câine”
   
  Slap me senseless!!!

  Reply
 6. cristihan

  Test Chrome. Sau s-a terminat jocul? Cine a castigat?
  Azi am mai avut o revelatie, pe langa cea cu intreprinzatorul de stanga. Am dat de niste tineri (30, gen…), cu conturi pe Face’ si care nu auzisera de Nicu Sordan!!! S-au dus dracului toti banii bagati in reclame pe Google, activisti pe Face’ si meshuri pe Obor

  Reply
    1. rezon

      @Pataphyl  @Bleen Eu nu vorbesc confidentialisme cu MRU, asa ca raman pe Android, deocamdat

     Reply
 7. Yeba

  Sa fiu si eu in rand cu lumea – test Chrome. Da, da, da. Ce daca l-am instalat din greseala?! Am Chrome.

  Reply
   1. Yeba

    Că de toxic nu mai vorbesc, că-i cu crom. Sau cu brom? Whatever. MRU are noroc, a scăpat. Știe Barbu ce zic.

    Reply
    1. Bleen

      @rezon  Încearcă de pe varianta de web a site-ului. Am înțeles că pe Android și Apple așa merge să comentezi, nu de pe varianta de mobil. Pe BB nu merge deloc. 🙁

     Reply
 8. cristihan

  Azi am avut placerea sa ma confrunt face to face cu biznismenul roman. Firma, apartamente pe firma, dar si mici amanunte care-l blocheaza psihic: nu pricepe care-i treaba cu cash-flow-ul si de ce moare o firma cand nu mai are bani sa-si plateasca furnizorii, desi ea are catralioane de recuperat de la debitori… Cica sa-i plateasca debitorii pe furnizori, ca nu e problema lui! Asta e modelul intreprinzatorului de stanga sau ce … naiba?!

  Reply
 9. Pataphyl

  Un gînd personal despre ND (care luptă cu dictatura și-și face campanie folosind simbolul Tank Man), transportat aici de pe „bestiar”:

  Ca și Claudiu Gerilă, un specimen al rezervei de cadre, al schimbului de mîine, al noii generații mai tinere, mai proas(pe)te de on(an)iriști. Onaniști și cîștigi… ceva pentru coșniță și-un ipotetic turtoi mai mare.

  Reply
 10. Bleen

  Am găsit una tare: 10% din venituri trebuie să fie chiria, nu mai mult. Restul se subvenționează. Așa zice legea pe partea de locuințe sociale. Chiria nu trebuie să depășească mai mult de o zecime din venituri. Așa e uman, așa e subvenționabil din partea contribuabililor.

  Reply
    1. Bleen

      @Nea  Nici nu știi cîtă dreptate ai. Acum vreo 12 ani, directoarea grădiniței în care se organizau alegerile și care îi avea ca șoimi ai patriei pe copiii Cămătarilor (unuia dintre ei, nu mai țiu minte care) îmi povestea că la un moment dat i s-a furat mașina (Dacia – în 2000 se furau și dacii). ȘI a aflat Nuțu sau Sile (care era dat în urmărire generală de 5 ani și avea copil de 3, ceva de genul ăsta, care venea la ședințele cu părinții și era liniștit acasă, asta în timp ce finanța zugrăveala secției de poliție). Și-au cerut scuze. ”Doamnă, ne pare rău, ne e rușine de ce s-a întîmplat. Era un prost care nu știa ce face, care nu știa că noi nu ne atingem de mașinile de aici. În 24 de ore aveți mașina, vă promitem.” În 24 de ore, doamna directoare a grădiniței care a găzduit una dintre secțiile de votare în ale căror urne aveau să se bată în turul 2 Iliescu cu Vadim avea mașina, neatinsă.

     Reply
    2. Nea

      @Bleen Azi mi-am amintit, nu ştiu de ce, că, după ce Fane Spoitoru retezase cu sabia din dotare braţul unui poliţist, a apărut nu ştiu ce mare şef al poliţiei numit de Iliescu, declarând ce om serios e Spoitoru, ce bine colaborează cu poliţia în controlarea infracţionalităţii, etc. Şi ce botez frumos a făcut acela în Palatul Parlamentului. De aia e frumos cu PSD-ul, USL-ul şi Iliescu,  Nu te plictiseşti niciodată.

     Reply
    3. Yeba

     @Nea, și unde pui că a fost și Adrian Păunescu la botez, cu valoarea lui intrinsecă cu tot! Un porc admirat de-un bou.

     Reply
  1. Yeba

   Estimp, pe străduțele care se desprind din str. Gh. Doja (info pour les connoisseurs) au trecut un el și o ea, doi adolescenți care au speriat the old ladies, aruncand cu zgomot niște pachete prin curți. Tigăi. Lady Auntie strigă după ei de la gard: de unde, de unde?! De la USL! USL dă mită? Nu, doamnă, de ce vorbți așa?! Sunt doar atenții electorale!

   Reply
 11. Bleen

  Apropo de sloganul ”De data asta sîntem mai mulți decît cred ei” trebuie să-i spunem creativului care a venit cu formularea că și de data aia erau mulți dar cîteva mii au fost împușcați și călcați de tancuri.

  Reply
 12. Bleen

  Apropo de sloganul ”De data asta sîntem mai mulți decît cred ei! trebuie să-i spunem creativului care a venit cu formularea că și de data aia erau mulți dar cîteva mii au fost împușcați și călcați de tancuri. 

  Reply
 13. Nea

  Păi ăia voiau să facă binele cu sila, şi tot criminali erau. În schimb, gaşca Voicu, Bombonel, Iliescu, Vîntu, Crin, etc. vor să ne facă răul cu sila, la bine nici nu s-au gândit.

  Reply
 14. cocosila

  Piata Tien An Men si Piata Universitatii (21 decembrie 89) – (13-15 iunie 90) sora ei mai mica din Romania in ale martiriului produs de comunisti. ”Libertate, ochii plansi vor sa te vada!”, era odata un slogan…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.