Madame Blogary. Reguli de convieţuire.

Începînd de astăzi, de la 17.30, pentru mine Blogary s-a transformat dintr-un hobby într-un job full time (neplătit – să nu existe confuzii 🙂 ). Astfel, dictatura constituţională îşi începe exerciţiul (eu sînt dictatorul, Florin e Constituţia iar nedormitul cred că e sindicalist – şi chiar dacă nu e, pare genul).

Cu această ocazie reamintesc regulile Blogary:

 1. ediţii – Madame Blogary are zilnic 3 ediţii: la ora 06.00, la 15.00 şi la 20.00. În situaţii excepţionale, vom avea breaking news-uri. Cînd zic excepţionale, I mean it. Dacă avem trei ediţii, asta nu înseamnă că e obligatoriu să avem texte la fiecare ediţie. Dacă avem ceva care merită publicat, publicăm. Dacă nu, nu. Însă, în general e bine să verificaţi la orele amintite dacă au intrat articole noi (vor fi maxim două articole de ediţie iar uneori, în situaţii speciale, trei articole)
 2. comentarii – funcţionează în continuare regula moderării la primul comentariu. Fiecărui comentator nou i se moderează primul comentariu, apoi celelalte sînt lăsate la liber (dacă la un moment dat o ia razna pe arătură e banat). Pînă la ora asta avem în jur de 30 de IP-uri, adrese de mail sau nick-uri banate. Nu vrem ca Blogary să se transforme într-o cloacă. Ştiu, există riscul (de fapt nu e risc, e certitudine) acuzaţiilor de cenzură pe criterii politice. Explicaţia cenzurării cu precădere a comentariilor anti-Băsescu şi anti-PDL este simplă. În general Madame Blogary fiind un blog perceput ca apropiat de Cotroceni şi PDL,  reuşeşte să atragă tot felul de isterici (îi ştiţi – în genul celor de pe blogurile Cotidianul, în trecut, şi de pe VoxPublica, mai nou) ale căror comentarii se reduc la un şir monoton de înjurături. Nu sîntem obligaţi să-i lăsăm pe postaci să-şi facă norma la comentarii şi nici pe frustraţi  să se rezolve fără medicaţie. Şi nu vrem să ne gonim cititorii transformînd Blogary într-o cloacă a net-ului, aşa cum s-a întîmplat cu multe platforme online. Nu în ultimul rînd, aş vrea să le reamintesc perechilor de comentatori care ajung la ping-pong-uri interminabile că nu sînt singurii cititori şi comentatori ai Blogary şi că nu e fair să abuzeze de spaţiul acordat comentariilor.

UPDATE. A, şi nu uitaţi de Bestiar, aşa cum tocmai am făcut eu 🙂

Facebook Comments

42 Comments Madame Blogary. Reguli de convieţuire.

 1. zexe

  Mmmdea! …ne-am uplut de dictatura. Cum poarta dictatura, pe dreapta sau pe stanga?

  @Nedo, mai sunt locuri de vice-lideri la tine in sindicat?

  Reply
 2. Florina

  @ela,

  nici nu se pune problema unui referundum pe aceasta tema, bat cimpii rau, mai ales acum, cind au vazut ca s-as fisiit greva.

  mare minune daca la diluviul din Bucuresti nu-mi pica netul.

  Reply
 3. mama_mia

  sunt pertinente cerintele dvs, cum fericiti ar fi si cei care ar dori sa gaseasca prin blogarimea online si idei, idei, idei ca de blaba-uri nu ducem lipsa…

  Reply
 4. mece

  discuţie Comănescu – Turturică

  "(…)

  “Evenimentul” e la familia Păunescu acum.

  3:53:14 PM Dan Turturică: nu e

  3:53:30 PM Iulian Comanescu: Nu e, în sensul că e manageriat de Ringier în continuare?

  3:54:22 PM Dan Turturică: nu e. ambele sint de vinzare. adica si ringier romania si b1+vox news vor ajunge la altcineva

  3:55:07 PM Iulian Comanescu: A. Mă interesează, că tot voiam să deschid o discuţie despre restul pieţei. O să ajungă la Băsescu? (…)"

  în continuare, aici:
  http://comanescu.hotnews.ro/ymterviu-039-3-dan-tu

  Reply
 5. Bleen

  @Oreste Bibere

  Apropo, că mi-am adus aminte: printre cei banaţi se află şi cîţiva fani înrăiţi ai PDL.

  E o direcţie asumată în măsura în care unii dintre autorii Blogary cred că PDL şi Băsescu se apropie sau au şansa de a se apropia cel mai mult de o dreaptă reală. Fie vorba între noi, PDL e cam departe de asta şi a cam luat-o pe arătură iar şansele de a reveni sînt din ce în ce mai mici. Nu degeaba se discută atît de un nou partid.

  Reply
 6. Oreste Bibere

  …' Madame Blogary fiind un blog perceput ca apropiat de Cotroceni şi PDL" – o fi doar o perceptie? mie mi se pare o directie asumata, chiar destul de fatis (nu e un repros, e doar o constatare, desi in vremurile de azi…).

  Reply
 7. AccesDirect

  Micutza: fati reclama in cusca ta din bestiar. Aici lasa pe amatori sa posteze linkuri traznite. 🙂

  Reply
 8. MicutzaCeKurai

  rogojan se considera ca apartzinind de "un grup de oameni cu educaţie şi inteligenţă peste medie". a dovedit-o din plin la faza cu totzi pumnii-n sus. pumnii, intr-adevar, tzin de oameni cu educatzie si intelegentza peste medie. care medie? aia de trecere nu.

  Reply
 9. val_one

  eu salut implicarea totală a dictatorului în viaţa de zi cu zi pe Blogary şi-i doresc putere de muncă pe măsură.

  @para,păi,nedormitul e,din cît mi-amintesc,„micul torţionar”.să nu-i limităm acest drept,cîştigat pe merit. 🙂

  Reply
 10. para

  "Nu în ultimul rînd, aş vrea să le reamintesc perechilor de comentatori care ajung la ping-pong-uri interminabile că nu sînt singurii cititori şi comentatori ai Blogary şi că nu e fair să abuzeze de spaţiul acordat comentariilor.

  Să te văd cum îl potoleşti pe nedormitul, când o începe.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *