Mituitul achitat, mituitoarea condamnată

Deci inculpatul Adrian Năstase, având antecedente penale, este condamnat (cu suspendare) pe motiv că l-a șantajat pe ambasadorul-denunțător-depozitar, Ioan Păun, pentru a nu pomeni de banii primiți de șantajist drept mită de la mituitoarea Irina Jianu, dar este absolvit de acuzația de luare de mită. Mituitoarea însă, este condamnată cu executare pentru dare de mită unui om achitat pentru luare de mită. Straniu!
Apropo, de când cei cu antecedente penale sunt condamnați cu suspendare? Jurispudența ce zice?

Din sentința de astăzi:
În conformitate cu dispozițiile art.86/3 alin.1 lit.a – d) Cod penal, pe durata termenului încercare, inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere:
– să se prezinte trimestrial la Serviciul de probațiune de pe lângă Tribunalul București;
[…]
– să comunice informații de natură a-i putea fi controlate mijloacele de existență;

Notă: Cu alte cuvinte, de acum înainte, va trebui să prezinte și certificatul de producător și facturile la ouăle vândute care îi asigură un venit de 70.000 euro/an conform declarației de avere.

DANA NĂSTASE
În baza art.31 alin.2 Cod penal raportat la art.273 din Legea nr.86/2006 cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal condamnă inculpata NĂSTASE DANIELA la pedeapsa de 3 ani închisoare și 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit.a teza a II-a și b) Cod penal pentru participație improprie la infracțiunea de folosire la autoritatea vamală de documente false.

IRINA JIANU
În baza art.31 alin.2 Cod penal raportat la art.273 din Legea nr.86/2006 cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal condamnă inculpata JIANU IRINA PAULA  la pedeapsa de 3 ani închisoare și 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 lit.a teza a II-a și b) Cod penal pentru participație improprie la infracțiunea de folosire la autoritatea vamală de documente false.

CUCUI

Facebook Comments

25 Comments Mituitul achitat, mituitoarea condamnată

 1. Pingback: 2012-VORBE CE DOR, -Prioritate de dreapta « Clasa politica mereu gravidă cu tata proştilor

 2. Pingback: 2011-VORBE CE DOR, -Prioritate de dreapta « Clasa politica mereu gravidă cu tata proştilor

 3. Yeba

  S-o luăm invers: Ce trebuie să facă Adrian Năstase în RO ca să fie condamnat 1 an cu executare? 

  Reply
 4. Florina

  Diseară e ziua aceea din an în care stingem lumina o oră pentru Ora Pămîntului. Nu ştiu cui i-a venit ideea asta, dar ar fi bine să ştie că tot pe Ceauşescu l-a iubit mai mult Pămîntul, el ne-o stingea mult mai des şi mai mult. 

  Reply
 5. LunguVictorEugenMihai

  Ce justitie de rahat avem! Nastase poate candida si poate fi ales: “Conform art.71 alin.5 Cod penal, pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii se suspendă executarea pedepsei accesorii”. Deci, care este pedeapsa?

  Reply
  1. Florina

    @LunguVictorEugenMihai 
    
   I-a luat boii de la bicicletă, asta-i pedeapsa  în justiţia de cumetrie. Pîn’la urmă închisoare nu face, drept să fie ales mai are şi nu i s-a confiscat nici un cent măcar. Aşa că îi pasă de nu mai poate de inadvertenţa din declaraţia de avere. O să zică „să-mi număraţi găinile!” şi gata. 

   Reply
 6. LunguVictorEugenMihai

  pai Jianu a participat mai impropriu la infaptuirea infractiunii decat Dan Nastase – ea nu este sotia lui Insusi El, este doar mituitoarea. ea nu i-a numarat ouale, ci numai paraii in palma.

  Reply
 7. Dragos

  Ana Hermina Iancu, Alixandri Vasile, Sandel Lucian Macavei se numesc imbecilii autori ai „oximoronului” de 3 cuvinte: mituitor-mita-inger. Nici o curte cu jurati n-ar fi permis atare tampenie.

  Reply
  1. Bleen

    @Dragos E, de cînd i-ai făcut imbecili, Ana Hermina Iancu, Alixandri Vasile şi Săndel Lucian Macavei tocmai au devenit curtea cu înjuraţi.

   Reply
 8. Dragos

  viitorul lui Nastase suna bine: cat se mosmondesc alti rahati de judecatori cu recursurile, mintosii din Mizil il mai cadorisesc pe Bombo cu o nou-nouta imunitate parlamentara virgina. e clar ca noua majoritate uslamista va vota negativ o improbabila cerere de executare a pedepsei cu inchisoarea pe timpul (cel putin) legislaturii 2012-2016. 

  Reply
 9. Dragos

  „Olanda poate să spună ce vrea ea, nu cerem Olandei niciun cec în alb, ce-i cerem Olandei este să respecte tratatul de aderare. Deocamdată, Olanda face un abuz fără limite legat de un stat membru. Nu avem în condiţiile de aderare la spaţiul Schengen condiţia MCV. MCV-ul este un alt mecanism destinat justiţiei, şi nu securizării frontierelor. România are Albiţa. Olanda are Rotterdam-ul. Da? Îmi pare rău, nu Albiţa e poarta de intrare a ţigărilor, a alcoolului, a drogurilor. Şi nu România, din neputinţă, a legalizat prostituţia, nu România, din neputinţă, a legalizat consumul de droguri” – Traian Basescu
   
   
   
   

  Reply
 10. Bleen

  O precizare: Adrian Năstase nu are antecedente penale. Pînă acum nu a fost condamnat definitiv pentru nimic. În rest, tot ce pot spune e că e foarte posibil ca Adrian Năstase şi Irina Jianu să trăiască în universuri paralele. Mita există doar în universul Irinei Jianu şi a fost primită de Adrian Năstase Din Universul Irinei JIanu, care nu răspunde juridic. Adrian Năstase Din Universul Lui Adrian Năstase nu a primit mită. 

  Reply
  1. Florina

    @Bleen 
    
   În acelaşi univers şi dosar,  însă, dacă Irina Jianu a dat mită, dar Adrian Năstase nu a primit-o, atunci cui a dat Irina Jianu mita? 

   Reply
   1. Nea

     @Florina Păi e ca în afacerea anticariatelor.
    Voiai un contract cu statul, un avantaj, ceva pe vremea lui Năstase? Şeful lui de cabinet îţi spunea că i-ar face plăcere să-i cumperi tabloul X din anticariatul Y. Tabloul era de căcat, nu făcea nici doi bani, dar preţul era imens. De ce? Fiindcă cel care îl dusese la anticariat era chiar un om al lui Năstase, Năstase palmând banii rezultaţi din vânzarea tabloului.
    Aşa că omul dădea mita, dar Năstase nu o primea, el îşi ridica doar drepturile băneşti.

    Reply
  2. CucuiRazvan

    @Bleen  Da, am fost prea subiectiv. Pe blogul meu am tăiat prima parte. Revin în termenii procesului. Altele sunt contradicțiile concrete.

   Reply
   1. Nea

     @Amelia New  @Bleen Dacă aş vrea să mă angajez vânzător la un buticar, ar trebui să aduc cazier. Sunt curios dacă ar scrie în el că am 3 procese penale pe rol şi dacă m-ar mai angaja buticarul.

    Reply
    1. Amelia New

      @Nea  @Bleen In cazier se trec numai condamnarile definitive, deci cazierul va fi „clean”, asa ca buticarul nu va afla ca ai 3 procese penale pe rol decat daca foloseste alte surse de informare (sau daca „s-a dat” la televizor).

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *