Monica Macovei a jignit un om, ba chiar doi

Astăzi, Curtea de Apel Bucureşti (ah, Costiniu, Costiniu…) a obligat-o pe Monica Macovei să-i plătească pesedistului Dan Şova 10 000 de lei daune morale pentru declaraţii politice care i-au jignit amorul propriu şi reputaţia.

Deci, ca să fie clar, Curtea de Apel Bucureşti (ah, Costiniu, Costiniu…) vrea ca toată lumea să bage la cap:

NU există niciun sistem prin care casa de avocatură „Şova şi asociatii” a cîştigat sume substanţiale de la complexurile energetice din Gorj exact în perioada în care Victor Ponta era atît senior partener al casei de avocatură „Şova şi asociaţii”, cît şi parlamentar (deputat) de Gorj”

Victor Ponta, deputat de Gorj şi avocat, NU a devenit în cursul lunii septembrie 2007 senior partner la Societatea civilă de avocaţi “Şova şi asociaţii”

Şova NU l-a ajutat pe Ponta, asociindu-l la firma sa de avocatură, iar, drept recompensă, Ponta NU l-a sprijinit  pe Şova să ajungă senator.

Victor Ponta NU a fost membru în CA al complexului Rovinari pînă în anul 2007, adică în momentul în care Şova a cîştigat licitaţia pentru asistenţă juridică la CE Rovinari.

În luna martie 2007 NU a fost încheiat un contract de asistenţă/consultanţă juridică între “Şova şi asociaţii” şi Complexul Energetic Rovinari (jud. Gorj) cu o valoare estimativă iniţială de 280.000 RON iar în luna septembrie 2007, luna în care parlamentarul de Gorj şi avocatul Victor Ponta a devenit senior partner la “Şova şi asociaţii”, valoarea contractului din martie 2007 NU a fost majorată, printr-un prim act adiţional, la 480.000 RON.

Deasemenea, în luna decembrie 2007, la 3 luni după ce parlamentarul de Gorj şi avocatul Victor Ponta a devenit senior partner la “Şova şi asociaţii”, valoarea contractului din martie 2007 (majorată prin primul act adiţional la 480.000 RON) NU a fost din nou majorată, prin al doilea act adiţional, la suma de 1.191.240 RON, iar contractul, care expira la 31.12.2007, NU a fost prelungit cu un an (pînă la 21.12.2008). Tot în luna decembrie 2007, la 3 luni după ce parlamentarul de Gorj şi avocatul Victor Ponta a devenit senior partner la “Şova şi asociaţii”, valoarea contractului din martie 2007 (majorată prin două acte adiţionale la 1.191.240 RON) NU a fost din nou majorată, prin al treilea act adiţional, la suma de 1.501.240 RON

În luna februarie 2008, la 5 luni după ce parlamentarul de Gorj şi avocatul Victor Ponta a devenit senior partner la “Şova şi asociaţii”, NU a fost încheiat un contract între “Şova şi asociaţii” şi Complexul Energetic Rovinari (jud. Gorj), pentru reprezentare într-un litigiu comercial cu ICM (Societatea comercială pentru Închiderea-Conservarea Minelor). În baza acestui contract, pentru procesul desfăşurat în perioada 28.01-25.02.2008 şi stins printr-o tranzacţie, Complexul Energetic Rovinari, care are oficiu juridic ce-i poate asigura reprezentarea în instanţă, NU a plătit peste 1.000.000 RON

În luna iulie 2007 a fost încheiat un contract de asistenţă/reprezentare juridică între “Şova şi asociaţii” şi Complexul Energetic Turceni (jud. Gorj).

În luna noiembrie 2007, la 2 luni după ce parlamentarul de Gorj şi avocatul Victor Ponta a devenit senior partner la “Şova şi asociaţii”, contractul din iulie 2007 a fost modificat printr-un act aditional , in sensul prevederii unui onorariu de succes, printre altele, si în cazul încheierii unei tranzactii. Acest act adiţional a permis încasarea sumei de 960.000 lei de la CE Turceni.

În luna decembrie 2007, la 3 luni după ce parlamentarul de Gorj şi avocatul Victor Ponta a devenit senior partner la “Şova şi asociaţii”, contractul din iulie 2007 NU a fost modificat din nou, prin al doilea act adiţional, în sensul prelungirii acestuia cu un an, respectiv pînă la 31.12.2008. În baza acestui contract şi a celor două acte adiţionale, CE Turceni, care are oficiu juridic, NUa plătit suma totală de 2.323.850 lei.

În luna februarie 2008, la 5 luni după ce parlamentarul de Gorj şi avocatul Victor Ponta a devenit senior partner la “Şova şi asociaţii”, NU a fost încheiat un contract între “Şova şi asociaţii” şi Complexul Energetic Turceni (jud. Gorj), pentru reprezentare într-un litigiu comercial cu ICM (Societatea comercială pentru Închiderea-Conservarea Minelor). În baza acestui contract, pentru procesul desfăşurat in perioada 23.01-20.02.2008 şi stins printr-o tranzacţie, Complexul Energetic Turceni, care are oficiu juridic ce-i poate asigura reprezentarea în instanţă, NU a plătit peste 1.000.000 RON.

Din aceste exemple NU rezultă obţinerea unor sume substanţiale (circa 5,6milioane RON) de către “Şova şi asociaţii” de la companii din judetul Gorj, în perioada anterioară şi, mai ales, pe parcursul relaţiilor de parteneriat cu deputatul de Gorj şi avocatul Victor Ponta.

În declaraţia de avere, deputatul de Gorj Victor Ponta NU prezintă o creştere de la an la an a veniturilor obţinute din avocatură, respectiv, de la 71.564 RON (an fiscal 2005), la 252.484 RON (an fiscal 2006), 470.500 RON (an fiscal 2007), 773.375 RON (an fiscal 2008). NU poate fi remarcat faptul că o creştere substanţială a veniturilor din avocatură a avut loc în ultimii 2 ani (2007 – 2008), existînd motive rezonabile (prezentate mai sus) de a presupune o legatură între această creştere şi încheierea şi creşterea valorii contractelor încheiate de “Şova şi asociaţii” cu companii din judeţul Gorj.

În aceeaşi perioadă, 2007-2008, casa de avocatură a senatorului Şova NU l-a sponsorizat pe liderul PSD cu un autoturism pentru raliuri. Maşina, Mitsubishi Lancer Evolution, care a costat peste 50.000 de euro, a fost menţionată de Victor Ponta în declaraţia sa de avere din 2008.

Criticile intimatei-pîrîte pe această temă AU urmărit atacarea gratuită sau discreditarea apelantului-reclamant, NU exemplificarea şi argumentarea unei idei pentru care a militat în mod constant, cu mult timp înainte de a face vreo referire la apelantul-reclamant, respectiv pentru introducerea incompatibilităţii între calitatea de avocat şi cea de parlamentar.

Mai multe detalii, pe blogul Monicăi Macovei

Facebook Comments

38 Comments Monica Macovei a jignit un om, ba chiar doi

 1. @@@

  Pai, nici o fapta buna nu ramaine nesanctionata. Sa fi zis madam Macovei de alte alea, hai cel mult de-un crin, acolo, poate-poate mai scapa, dar de astia s-a gasit sa se ia?!?

  Speranta, viitorul si trecutul natiei de peste doar un an, incolo?!?

  Inadmisibil, e chiar blinda sanctiunea, trebuia sa-i dea si vreo 2 ani, cu suspendare!

  PS Acu ma duc sa vomit!

  Reply
 2. Dragos

  on-topic 101%:

  pe-un picior de plai,

  pe-o gură de rai,

  …………….

  laie, bucălaie

  …………

  ca să mă îngroape

  aice, pe-aproape

  …………

  că la nunta mea

  a căzut o stea

  …………..

  măicuță bătrână,

  cu brâul de lână,

  …………….

  a căzut o stea

  Reply
 3. Luminita

  Bleen,

  patania Monicai Macovei, este ultima dintr-un sir nesfarsit de alte exemple pentru care, noul/micutul Greuceanu ce va primi botezul sambata, trebuie sa isi inscrie in obiective nu doar creare unei permanente presiuni pe clasa politica si sprijinirea/promovarea/impunerea unor politicieni de alt tip, dar si crearea acelei mase critice necesare curatirii grajdurilor lui Augias, recte a cinului magistratilor.

  Ce folos ca vom reusi, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, daca nu sa zgaltaim din temelii, macar sa primenim pe ici pe colo, clasa politica, daca vom continua sa taram dupa noi, legat de glezna precum o ghiulea de ocnas, acest dinozaur numit justitie.

  Reply
 4. Rasvan Lalu

  Faptul că, alături de dl. Băsescu, d-na Macovei a fost ţinta principală a cascadelor de infamii ale sistemului, arată chiar şi celui mai distrat, cât de periculoasă pentru sistem este acţiunea ei. În toţi aceşti ani, din 2005 pâna azi, d-na Macovei n-a beneficiat de nici un sprijin public consistent şi/sau consecvent. O eventuală nouă viitoare formaţiune care ar sprijini explicit principiile şi premisele „Macovei“ şi-ar face prin asta un serviciu sieşi, anunţând culoarea politică în mod concret, dincolo de declaraţii de intenţie şi principii generale.

  Este nevoie de delimitări şi solidarizări concrete.

  Reply
 5. para

  @bleen

  poate că n-are cu cine să se alieze; dacă tot se aliază, o vrea să iasă oţel inoxidabil, Cr, Ni sau ceva.

  Reply
 6. Bleen

  @Răsvan Lalu

  În ceea ce priveşte cruciadele anticorupţie ale Monicăi Macovei, da, are nevoie de aliaţi (mai ales că nu prea se pricepe cum să-şi facă aliaţi).

  Reply
 7. Rasvan Lalu

  Florin,

  m-am exprimat eliptic şi am transmis probabil contrariul mesajului ce-l doream trimis.

  Când am îndemnat să „ţineţi aproape“ de Monica Macovei nu m-am gândit nici o clipă la adoptarea aceleia ca figură politică pentru vreo viitoare formaţiune sau ce va fi. Evident că d-na Macovei nu posedă osul politic nici pentru vreo funcţie de lider judeţean într-un partid românesc. „Tineţi aproape“ se referea la adoptarea ei ca figură exemplară a unei alte mentalităţi şi exigenţe în politică şi viaţa publică. O altă figură simbolică în acest sens este Funeriu. Mai departe, nu mai găsesc pe nimeni.

  Pentru poziţia de exemple publice îi califică nu în primul rând discursul politic, ci realizările concrete din ministeriatele respective. Iar lipsa de harismă şi aerul timid şi inabil sunt un atuu suplimetar pentru impunerea unui model de om politic nespectaculos, dar eficient, bine intenţionat şi responsabil.

  De altfel sunt împotriva ideii „locomotivelor“ politice. Nu reprezintă o fatalitate. Se poate face politică şi altfel.

  „semănăm cu puii orfani care își aleg o cloșcă substitut doar pentru că mișcă și se întâmplă că e în fața lor.“ – exprimi cu talent ceea ce încerc şi eu să spun

  Reply
 8. Rasvan Lalu

  Stimată Yeba,

  vă datorez aşadar o explicaţie.

  Veţi accepta probabil că impostorul este un veleitar realizat şi că există diverse nivele, în funcţie de veleităţi şi posibilităţi, de la miliţianul–profesor universitar, trecând prin tractoristul-ministru, până la bastardul-prinţ de sânge. Chiar dacă, în privinţa Tatianei Mungiu, lucrurile se complică datorită intricaţiilor dintre banalul parvenitism, veleitarism şi narcisism, cred că putem totuşi observa semne clare de impostură, în forma ei comună, neaoşă, românească de tranziţie.

  Astfel, se prezintă drept profesoară la o universitate germană, ceea ce nu e, adică nici universitate şi cu atât mai puţin profesoară. Pentru o ureche nemţească „Hertie School of Governance“ se aude ca „Cocor University“. De altfel aparenţele nu înşeală: este o instituţie privată, neacreditată ca învăţământ superior, funcţionând prin prelungirea unei derogări, în aşteptarea unei atestări care, din motive întemeiate, nu mai vine. În lumea academică n-a auzit nimeni de aşa ceva, e mai puţin decât o glumă. În fond nu-i decât o şuşanea locală, a unor domni bine situaţi din Berlin, un Spiru-Haret mai spălat, mai nemţesc, dar tot o instituţie privată de comercializat diplome nerecunoscute. O poziţie acolo nu este una academică, n-are de-a face cu cariera universitară, iar cu cea germană chiar deloc.

  Cât priveşte ISI, coeficienţii trebuie contextualizaţi. Poţi avea un factor de impact de, să zicem, 0,70 în neurochirurgie sau în chirurgia estetică, dar acelaşi lucru nu este. Un chil de mere nu e ca un chil de pere, chiar dacă atârnă la fel. Una-i cercetarea în chimie, alta în … democraţie.

  În plus, duamna Tatiana nu se comportă ca un membru al scientific community şi aici nu mă refer la convenienţe superficiale, ci la substanţa acestei mari bresle. În ţara unde Patriciu reprezintă big bussines, Antonescu politica, Sexi Brăileanca mondenitatea, iar Duda Alromâniei monarhia, dânsa reprezintă intelectualul-om-de-ştiinţă. Tineri, să n-ajungeţi aşa !

  Reply
 9. monica

  Nici nu mai stii ce sa zici.Este de asteptat ca justitia sa fie stramba cu asemenea oameni "valorosi" Se simt amenintati si reactioneaza.Cei mai batrani au fost in justitie si inainte de 1989.Asa au invatat asa fac.Pacat ca si cei tineri sunt ,marea majoritate ,la fel.Ce o sa ne facem?Nu stiu,n-am nici o idee sunt pesimista

  Reply
 10. vorenus

  Poate ne-am saturat de oameni politici(aici a nu se intelege basescu), poate vrem tehnocrati. Oameni care fac si zic un lucru , pentru ca asa trebuie,asa este corect.Oameni care iau deciziile care trebuie,corecte, indiferent de costul "politic".

  Reply
 11. Alexa

  la Curtea de Apel, toata lumea pierde procesele. Dinozaurii lui Ilici fac legea dupa bunul lor plac si se minte de se rupe la sedinte. Eu sunt trecuta prin asta si am vazut ce fac. O sa scriu si despre asta, cand am timp. Este incredibil ce se intampla.

  Reply
 12. Nea

  Yeba, îţi dai seama că noi, jucându-ne pe aici de-a Stamate şi Stoian, am ridicat IF-ul GM la cer, de câte ori i-am citat? De nu se mai vede de acolo nici mormanul de ISI şi diplome al Alinei, ce să mai zicem de Marele Zid Chinezesc?

  Reply
 13. Florin Cojocariu

  Da, uitasem, favorita mea pe vremuri: "Personalități accentuate în viață și în literatura". Karl Leonard, dacă nu ma înșel. AMP ar fi avut locul ei acolo. Păcat că s-a născut prea târziu. A pierdut șansa să rămână în literatura de popularizare de bună calitate.

  Nu împărtășesc entuziasmul tău pentru Macovei. O admir și consider remarcabilă îndârjirea ei. Nu e însă un om politic. E un tehnocrat cu conștiință. Va fi eficace pe segmentul ei (anticorupția) și absentă și uneori incoerentă pe zona politică. Trebuie sprijinită dar nu va fi niciodată soluția care să acopere golul care e pe cale să-l lase Băsescu. Acum îmi dau seama că prea des semănăm cu puii orfani care își aleg o cloșcă substitut doar pentru că mișcă și se întâmplă că e în fața lor.

  Reply
 14. Bleen

  "Nu mă interesează să votez proiectele guvernului, să tai indemnizaţiile la căldură şi să-mi asum oprobiul public pentru o conducere care nici nu ne onorează cu prezenţa la şedintele de grup şi în plus habar nu are cum să cîştige alegerile din 2012", a declarat un senator PDL sub protecţia anonimatului.

  Hotnews

  Reply
 15. Yeba

  Eu am vestejit-o pe dumneai pentru că de cind exista conceptul public de Macovei, a zis ca sunt foarte bune prietene si tovarase de idei, drept pentru care acum ar fi de asteptat o reactie nu doar ferma, pe masura scandalului, ci si colorata afectiv. Că deduc că e sensibilă, din moment ce o revoltă un peisaj cu tinchigii incasand leafa luni in șir fără să publice nimic.

  Domnule Lalu, luati-mă si pe mine in seama cu un argument, de ce credeți că e cam impostoare pe chestia ISI, încerc de mult să-mi lămuresc asta, i.e. parcursul profesional, ca tot inginerul care stie de K. Leonhard. 🙂

  Reply
 16. Bleen

  Pentru cei ce au deschis televizoarele politice mai tîrziu, trebuie să precizăm că între aprilie 2007 şi decembrie 2008 la putere a fost un guvern PNL-UDMR, condus de Călin Popescu Tăriceanu şi susţinut de o majoritate parlamentară formată din PNL, PSD, PC şi UDMR. Asta apropo şi de ce spune Cistelecan acolo, pre limba lui, cum că Ponta, Antonescu şi Voiculescu n-ar fi pupat puterea.

  Reply
 17. Rasvan Lalu

  Florin,

  într-un peisaj public invadat de Curtea Miracolelor, dumana Tatiana este "doar" o persoana suferinda (diagnosticul e tabù, tine de sfera privata). Totusi, suficient de realista pentru a-si calibra atacurile la persoane notorii, deci vulnerabile. Nu fac parte.

  N-am mai publicat ISI de câtiva ani, ceea ce nu ma împiedica s-o consider pe dânsa o impostoare, desigur, de catifea, nu la nivel Mischie. (Funeriu, par contre, e un "ISI" autentic, de aia nici nu-l suporta)

  Facem ce facem si tot de "personalitati accentuate" discutam.

  Asadar: tineti aproape de Macovei !

  Reply
 18. Bleen

  @cosmin aldea

  Am citit articolul lui Cistelecan. Am înţeles din el că comunismul e luna iar socialismul şi Critic Atac sînt degetul care arată luna, în timp ce Ponta, Voiculescu, Antonescu sînt unghia roasă a degetului care arată luna. Dar chiar aşa aşa unghie roasă, tot deget care arată luna e şi ea.

  Reply
 19. ary

  ola, este super femeie madam MACOVEI are un stil cind iti raspunde de ai impresia ca nu stie sa-ti raspunda la intrebare dar si cind ti-o da te doare capul,are singe in vina cum se spune popular, si tu MADAME,iesi mai mult la lumina si comunica mai mult nu-i lasa pe idioti sa te rupa din fasa.

  Reply
 20. Florin Cojocariu

  @lalu: looool, te și văd tăvălit în următorul editorial al AMP. Unde ești pe ISI, ca să știi la ce să te aștepți?

  Reply
 21. AVP

  Io nu cred că judecătorii ăia au fost atât de stupizi or incompetenţi încât să emane o hotărârea de superkk, aloo… Dacă ar fi aşa, şi după ce recursul Monicăi Macovei le va anula tâmpenia, în mod normal ipochimenii ar trebui să taie frunză la câini prin Ciuliniţa ; Or, în realitate, o să-i vedem mereu p-acilişa… Şi-atunci, care-i şpârla, isteţule bleen, o ştii mata… ? That is the questia.

  Reply
 22. Rasvan Lalu

  Este de salutat documentarea serioasa, care naste un text ce atârna mai greu decât pare.

  Dar mai ales este de salutat sprijinul adus politicii d-nei Macovei, atât de permanent solitara si ostracizata în România. A te solidariza cu pozitiile d-nei Macovei atunci când are dreptate (practic, mai întotdeauna) ar fi o linie politica pentru Blogary, daca e sa vorbim serios.

  Iar daca e sa fim sugubeti în continuare, decât sa-ti descarci ieftin gloantele într-o vita moarta, vestejind-o pe duamna Tatiana, mai bine te ostenesti s-o sprijini, consistent, pe Macovei.

  Reply
 23. Yeba

  Săracii, de când o aşteptau ei la cotitură! Obosiseră. Nu coteşte? Nu-i nimic, curbăm noi cărarea. E, s-o văd pe Alinuţa.

  Reply
 24. Florina

  da, mă, da'-i totuşi femeie de treabă, vrea să le facă cinste la amîndoi, le pune de-o vorbă bună la MIT şi Harvard unde-i invitată. cine ştie, c-un pic de noroc, devin faimoşi p-acolo cînd mai schimbă oamenii impresii despre incompatibilităţi şi buna guvernare.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *