Senatorii PDL dau cu flit Guvernului şi preşedintelui PDL

Să luăm la întîmplare un proiect de lege iniţiat de Guvernul Boc, hai să zicem „Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 52/2011 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.30/2006 privind funcţia de verificare a aspectelor procedurale aferente procesului de atribuire a contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii”, respins de Senat în 5 septembrie 2011.

Cum au votat senatorii:

PDL: 29 au fost pentru, 1 împotrivă

USL: 1 a fost pentru, 48 împotrivă, 1 abţinere

UDMR: 6 au fost pentru

Mixt: 7 au fost pentru

Neafiliaţi: 1 a fost pentru, 1 împotrivă

Scor final: 44 au fost pentru, 50 împotrivă, 1 s-a abţinut

Grupul parlamentar al PDL din Senat numără 48 de deputaţi. Dintre aceştia, 29 au votat pentru proiectul de lege al guvernului, 1 a votat împotrivă iar 18 au absentat.

Parlamentarii PDL care au votat pentru (29): Nicolae Dobra,  Ovidiu Marian, Tiberiu-Aurelian Prodan, Dorin Păran, Dorel Jurcan, Alexandru Pereş, Ioan Sbîrciu, Marian-Iulian Rasaliu, Iulian Urban, Ion Ruşeţ, Gheorghe David, Vasile Pintilie, Orest Onofrei, Ion Bara, Mihaela Popa, Mihai Niţă, Gheorghe Bîrlea, Dumitru Oprea, Tudor Panţuru, Toader Mocanu, Viorel Constantinescu, Dorel-Constantin-Vasile Borza, Petru Filip, Mihail Hîrdău, Radu-Alexandru Feldman, Florin-Mircea Andrei, Sorin Fodoreanu, Cristian Rădulescu.

Parlamentarii PDL care au votat împotrivă (1): Radu Mircea Berceanu

Parlamentarii PDL care au absentat (18): Marius-Mircea Banias, Ion Ariton (ministru al unui minister, nu se ştie precis al cărui minister), Viorel-Riceard Badea, Petru Başa, Gabriel Berca, Vasile Blaga, Valentin-Gigel Calcan, Mircea Cinteză, Gheorghe David, Constantin Dumitru, Daniel-Augustin Humelnicu, Constantin-Traian Igaş (ministru de interne), Marius-Gerard Necula, Sorina-Luminiţa Plăcintă, Iosif Secăşan, Dumitru-Florian Staicu, Mihai Stănişoară, Tudor Udriştoiu.

Expunerea de motive a iniţiatorului (asta să vedeţi cam care e ideea actului normativ, de ce l-a iniţiat Guvernul şi de ce l-ar dori adoptat)

Ăsta e doar un exemplu despre cum dau parlamentarii PDL cu flit guvernului (guvern condus de preşedintele PDL, Emil Boc) şi, mai ales, cum dau parlamentarii cu flit celor care i-au ales. Numai la votul pentru această lege absenteismul senatorilor a fost de 30% (în timp ce 37,5% dintre senatorii PDL au absentat). Gîndiţi-vă cum ar funcţiona o firmă privată în care 37% din angajaţi ar lipsi.

PS. Ăsta e doar un exemplu luat pe genunchi de subsemnatul. Aşa cum am anunţat, atunci cînd logistica, resursele de timp, umane şi financiare o vor permite, Blogary va monitoriza zilnic politicienii care se revendică de la dreapta şi care, în numele dreptei, ne cer votul. În campania electorală din 2012 Madame Blogary, ca de obicei, nu va fi neutră. Va face atît campanie pozitivă (cui merită) cît  şi negativă (deasemenea, după merit).

UDPATE. Pentru a obţine informaţii despre cum au votat şi absentat senatorii va trebui să găsim pe cineva capabil şi dispus să se descurce pe site-ul Senatului, adică un geniu pe care să-l plătim cu 12-14 000 de euro pe săptămînă. Se pare că site-ul e făcut de însuşi Văcăroiu mai spre dimineaţă iar motorul de căutare are ceva din Oliviu Gherman. De fapt, cred că e Oliviu Gherman.

Breaking News (de fapt, Heartbreaking News): A murit Steve Jobs.

Facebook Comments

34 Comments Senatorii PDL dau cu flit Guvernului şi preşedintelui PDL

 1. doru

  Nu stiu daca a observat cineva, n-am citit toate comentariile, dar astia sunt fix grupul Blaga-Berceanu. Probabil mai au si la Camera Deputatilor, dar la Senat chiar sunt in Opozitie alaturi de USL.

  Berceanu si Blaga sefi, cu ministrii lor infiltrati – Igas (care inca nu a facut reforma si disponibilizarile cu care ameninta!!!) si Ariton (alt incompetent), cu fostii ministri Placinta si Stanisoara, penalul Banias, etc.

  De urmarit grupul asta de guerilla, ar putea strica mai mult ca UDMRul, ei ar putea fi cei care opresc remanierea prin santaj cu astfel de voturi.

  Reply
 2. kabal

  din cate tin eu minte unul dintre obiectivele principale ale asociatiei era sa nu ajunga USL la guvernare… nu vad cum atacul la parlamentarii PDL ajuta la indeplinirea acestui obiectiv.

  E adevarat ca PDL-ul, in forma actuala , e departe de un partid cu adevarat frecventabil, dar asta este singurul lucru care scade sansele usl-ului de a ajunge la guvernare , faptul ca nu sunt in stare sa faca o opozitie pertinenta , hai sa nu-i ajutam!

  Reply
 3. ribelalu`

  Berceanu este un baron local de Dolj si se spune ca nimic nu misca in relatia cu firmele de stat din zona fara sa treaca prin firmele baiatului sau. Asta explica votul impotriva.

  Mie personal mi-au spus parteneri comerciali din zona de tunuri date cu vagoane ale CFR-ului scoase la casat si care nu puteau fi achizitionate (cel putin 100 de bucati) decat prin firma lui Berceanu junior.

  Reply
 4. Glook

  am uitat sa zic ca doar datele in albastru in calendar au informatiile disponibile. Se dau voturi finale doar in anumite zile? Datele din 4-5 oct inca nu sunt dispo. Parca au fost ieri alaltaieri ceva voturi finale, nu?

  Reply
 5. tucu

  @nedo,

  te rog sa citesti eminenta lucrare

  ""Carticica lucratorului la stat"'cu varianta pentru sefuleti ""Carticica sefului de cuib"" pentru a te documenta cum se poate chiuli eficient si politicos.

  Data te ai documenta (serios) ai afla ca lucratorul de la stat ia salariu chiar cind este in greva (ca sa nu se supere si sa mai faca o greva) si ca de multe ori statul cistiga mai mult cind harnicul functionae este in greva decit atunci cind incurca borcanele in cadrul sarcinilor de serviciu.

  De la parlamentari ,personal nu astept nimic.

  O data i am intins unuia mina si mi a spus ca nu are marunt.

  Reply
 6. nedormitul

  şi cum, mă rog frumos ar chiuli cei de la finanţe? grevă? ei cum şi-ar mai încasa salariile? cum şi-ar mai lua comisioanele?

  nu te aştepta ca un parlamentar să-ţi facă un bine în numele nu ştiu cărui ideal înălţător. n-o va face. forţează-l, constrînge-l, şantajează-l, oferă-i altceva la schimb.

  Reply
 7. tucu

  De fapt parlamentarii PDL care chiulesc de vot si si boicoteaza propriul guvern ne transmit un mesaj si anume::

  """Voi alegatorii chiuliti de la vot, noi parlamentarii chiulim tot de la vot.

  Diferenta este ca oricit ati chiuli voi tot se gasesc 2-3 sa ne aleaga asa ca ,idiotilor, voi va alegeti cu chiulul noi si cu chiulul si cu banetul."""

  Ar fi ideal sa le putem transmite si noi un mesaj si anume :

  ""In 2012 nu vom uita si nu vom chiuli""

  Reply
 8. tucu

  @nedo,

  Ma dezamagesti.

  Cei ce ar trebui sa miste un deget suiunt tot parlamentarii. Ori ei nu au timp sa se duca la serviciu sa voteze o lege care sa i sanctioneze pe cei ce nu se duc la serviciu.

  Singura sansa sa i facem sa vina ar fi ca cei de la finante care le transfera banii de salarii sa chiuleasca in bloc citeva luni .Sa vezi cum s ar convoca sedinte de urgenta cu prezenta 100%.

  Reply
 9. nedormitul

  "Jobul parlamentarilor este sa fie prezenti la sedintele parlamentului si nicaieri in alta parte."

  ba, mai trebuie să meargă în circumscripţie o dată pe săptămînă, să meargă la comisii, cei care sînt miniştri au propria agendă de la minister.

  propunerile tale sînt minunate. de 20 de ani se tot vorbeşte de sancţionarea chiulului din parlament, nimeni nu mişcă un deget. oare de ce?

  chiulul parlamentarilor pdl este, de fapt, o problemă internă a pdl. buba e acolo.

  Reply
 10. Adrian R.

  Revin, cu riscul de a parea ridicol: absenta parlamentarilor de la sedintele parlamentului trebuie drastic sanctionata, incepind cu taieri din salariu, indemnizatii si alte foloase materiale si terminind cu pierderea mandatului de parlamentar dupa un numar de absente (indiferent de motiv – chiar si cei cu probleme de sanatate sa fie inlocuiti dupa un numar mare de absente motivate cumulate).

  Jobul parlamentarilor este sa fie prezenti la sedintele parlamentului si nicaieri in alta parte. Ca urmare sa dispara si ministrii-parlamentari.

  Reply
 11. psyconn

  Pot face eu un scraper pt site la senat. Din pacate nu am gasit rapid pagina relevanta, asa ca daca exista interes trimite un mail care sa contina linkurile.

  Reply
 12. tucu

  Eu nu stiu cum functioneaza Facebook ul.

  Ma gindesc insa ca Blogary are sa zivcem in medie 1500 de cititori pe articol. Din acestia 1000 or fi avind cont pe Facebook.

  Cei ce au cont pe Facebook- nu credeti ca ar fi interesant sa lansati o scrisorica care sa poata fi vazuta de oricine cu un text simplu .

  De exemplu"::

  ""Dragii mei parlamentari PDL..si urmeaza lista din postarea lui Bleen… va rugam sa ne explicati de ce boiciotati initiativele guvernului.

  Tot o data speram ca veti renunta la banii primiti pentruu ziua in care ati absentat de la vot.""

  Reply
 13. Reader

  Neaţa! S-a întors şi mişcarea liberală cu curul în sus… Adrian Năstase fuse învitat la sfîrşitul lunii trecute, la o prelegere la Clubul Boggerilor Liberali, unde, chipurile, ar fi făcut super senzaţie… Şi eu care, în ciuda aparenţelor, încă mai credeam că la PNL predomină, totuşi, orientarea “straight”… Politically speaking, of course…
  http://baricada.wordpress.com/2011/10/06/adrian-n

  Reply
 14. tucu

  O fi madame Blogary o dama mititica dar poate ca nu este chiar ignorata si parerea ei incepe sa conteze.

  Propun ca fiecare subiect lansat sa contina initial o avertizare botezara sa zicem _""Atentie acesti parlamentari PDL boicoteaza guvernul PDL"" si sa publicam lista minunatilor.

  Avem o prima lista.Ea va fi schimbata la urmatorul vot care va trimite la cos o initiativa a guvernului.

  Hai sa vedem daca i deranjeaza sau nu.

  Reply
 15. mishu jamie

  Se poate copia fara bataie de cap regulamentul Parlamentului European, care sanctioneaza drastic absenteismul parlamentarilor.

  Pai nu ajung mai saracii de ei la serviciu, ca au afaceri, sunt profesori, sunt avocati, au si ei treburile lor. Functia de parlamentar e doar asa, sa deschida usi pentru toate chestiunile private de rezolvat. Ar trebui, exact ca la Presedinte, limitat numarul de mandate la 2.

  Reply
 16. Dragos

  "Parlamentarii PDL care au votat împotrivă (1): Radu Mircea Berceanu"

  a se observa diferenta dintre Ministerul Transporturilor – Berceanu si Ministerul Transporturilor – Boagiu

  Reply
  1. Florina

   s-a observat de multă vreme diferenţa, zic eu. chiar şi dacă ne gîndim numai la faptul că despre Boagiu nu am auzit a fi implicată în afaceri dubioase şi, în general, nu am auzit ceva rău despre ea.

   Reply
 17. N.A.C.

  @bleen mai exista ceva frumos l273/2009 rezulta atat respinsa cat si aprobata. Totusi nu este atat de greu sa verifici datele pe acolo.

  Reply
 18. Adrian R.

  Reformulare: Parlamentarii PDL dau cu flit guvernului, presedintelui PDl, presedintelui Romaniei si mai ales alegatorilor.

  Propunere de initiativa legislativa: exmatricularea parlamentarilor pentru absente de la lucrarile parlamentului (singura motivare acceptabila: internarea in spital, dovedita cu documente medicale facute publice)

  Reply
 19. vorenus

  "Propunem ca legea electorala sa interzica pentru primele trei(a se citi:primele 100 de mii) legislaturi consecutive dreptul la candidatura, pe orice lista, al fostilor activisti comunisti …… (mai ales a progeniturilor)".

  Citat din clasici.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *