Mouth Impeachment

Constitutia actuala este prea stramta pentru partidele din opozitie. Are tot felul de institutii stranii precum suspendarea presedintelui, motiunea de cenzura, motiunea simpla, guvernul, etc. Toate necesita o droaie de proceduri greoaie si conditii  neinteligibile.

Ca sa il suspenzi pe presedinte trebuie sa ai majoritate in parlament. Trebuie sa ai fapte de incalcare a Constitutiei. Ele la randul lor trebuie validate de Curtea Constitutionala. Pe urma ai referendum unde trebuie sa scoti la vot romanii sa voteze pentru demiterea presedintelui. Ce sa mai vorbim, o intreaga complicatie!

La fel si cu motiunea de cenzura. Ca sa dai jos guvernul nu e suficient sa spui “jos guvernul!”. Trebuie sa redactezi motiunea in scris. Pe urma trebuie sa strangi semnaturi pentru ea. Dupa aceea trebuie sa strangi jumatate plus unu din voturile din parlament si abia apoi cade guvernul. Mai bine te lasi pagubas…

Daca tot se pune problema revizuirii actualei Constitutii poate nu ar fi rau sa fie introduse institutii noi mai pe placul celor de la PSD si PNL. De pilda “suspendarea pe gura a presedintelui”. Nu-ti trebuie voturi in Parlament, nu ai nevoie de motive serioase, precum fapte de incalcare a Constitutiei. Curtea Constitutionala nu trebuie sa se pronunte si romanii pot sta acasa (se poate organiza, la limita, un referendum virtual pentru membrii de partid ai opozitiei). Chiar daca institutia “suspendarii pe gura” nu va avea consecinte in plan real, Opozitia isi poate bifa o victorie impotriva adversarilor politici (nici nu pare interesata de altceva). Se poate imagina si un premiu simbolic pentru cei care au initiat si au reusit “suspendarea pe gura”.

Tot la fel pot fi imaginate si alte institutii precum “motiunea bucala de cenzura” sau “guvernul din varful buzelor”, care ar putea sa conduca tara din umbra. Toate ar putea fi prevazute la sectiunea “democratia orala”, de unde fiecare, dupa nevoi, isi poate lua steroizi pentru muschii linguali.

P.S. Pentru a cincisprezecea oara (?) il auzim pe Micky Mao de la PSD cum il suspenda pe presedinte. A mai gasit el o incalcare a Constitutiei. Nu e cam mult?

Facebook Comments

73 Comments Mouth Impeachment

 1. Hantzy

  Constitutia actuala este prea stramta pentru partide in general, dar mai ales pentru cele de la guvernare. Are tot felul de institutii stranii precum majoritate parlamentara, definita prin vot liber, egal, scrutin legislativ si local, pana la urma chiar si un parlament. Toate necesita o droaie de proceduri greoaie si conditii neinteligibile.

  Ca sa formezi o majoritate in parlament, alta decat cea decisa la urne, trebuie sa mai dai o stea acolo, sa-l mai santajezi pe un altul cu caseta. Trebuie sa mai inventezi vreo doi imorali. Ei la randul lor trebuie acceptati de ceilalti, aia de altfel raman minoritari. Pe urma trebuie numit si validat premierul. Consultatii cu partidele parlamentare. Daca tot nu se tine cont de ele, ca si de avizul consultativ al CCR, ce rost mai au sa fie prevazute in Constitutie. Ce sa mai vorbim, o intreaga complicatie!

  La fel si cu eliminarea „solutiei imorale”. Ca sa abdice premierul nu e suficient sa spui “abdica, premierule!”. Trebuie sa cauti in teancul de bilete roz. Pe urma trebuie sa gasesti pe sprintara care arunca bomba. Din elicopter la ora de varf! Dupa aceea trebuie sa-i convingi pe fricosii parlamentari, ce-si pot pierde scaunul castigat cu sudoarea buzunarului sa refuze de doua ori desemnatul prezidential si abia apoi poti dizolva Parlamentul. Dar mai trebuie sa stai de vorba si cu presedintii camerelor. Cine i-a mai inclus si pe astia in Constitutie?! Mai apoi sa-i chemi pe oameni la vot sa-ti voteze pe altii. Daca cumva iar trebuie inca o stea?! Mai bine te lasi pagubas…

  Daca tot se pune problema revizuirii actualei Constitutii poate nu ar fi rau sa fie introduse institutii noi mai pe placul celor de la PD-L si Presedintelui. De pilda „solutia imorala aleatoare”. Nu-ti trebuie voturi in Parlament, nu ai nevoie de motive serioase, precum criza adimnisitrativa sau pierderea sustinerii parlamentare. Daca vrem maine anticipate le facem, daca vrem sa impingem alegerile o data la opt ani, asa facem! Curtea Constitutionala nu trebuie sa se pronunte si romanii pot sta acasa (se poate organiza, la limita, un referendum virtual pentru membrii de partid ai puterii). Chiar daca institutia “solutia imorala aleatoare” nu va avea consecinte in plan real, Puterea isi poate bifa o victorie impotriva adversarilor politici (nici nu pare interesata de altceva). Se poate imagina si un premiu simbolic pentru cei care au initiat si au reusit “solutia umorala salvatoare”.

  Tot la fel pot fi imaginate si alte institutii precum “mogulul din oficiu” “asumarea raspunderii permanente” sau “reforma ca pretext” sau „reforma de forma”, care ar putea sa conduca tara de la pupitrul cu stema violeta. Toate ar putea fi prevazute la sectiunea “democratia la 90°”, unde fiecare, dupa nevoi, isi poate depozita vertebrele suplimentare.

  P.S. Pentru a cincisprezecea oara (?) il auzim pe Emil Boconstitutionalu’ de la PD-L cum mai tranteste o neconstitutionalitate. A mai gasit el o incalcare a Constitutiei. Nu e cam mult?

  Reply
 2. tucu

  Miky Mao ,ca sa folosesc numele de scena, are colegi de nadejde si in PDL.

  Berceanu a lansat geniala idee ca datorita atitudinii celor 3 reformisti s a nascut ideea ca PDL ul are probleme cu corup[tia.

  Berceanu a facut referire la anumiti procurori (referire la Macovei) care inainte de 89 aveau treaba cu securitatea in timp ce el,cinstitul era dat afara din partid (o fi fost disident si nu stim noi)

  Blaga -sa le fie rusine! (probabil pentru ca se leaga de bietii hoti)

  BVB- decit sa pierdem o mie de primari mai bine citeva sute de mii de alegatori (evident alegatori se gasesc pe toate drumurile )

  Udrea (pe blog) titreaza-partidul oamenilor competenti.Noi vroiam partidul oamenilor cinstiti.Nu o fi inteles ea bine.

  De ce va aduc aminte toate aceste lucruri.

  Daca nu vom lua atitudine daca nu vom incerca sa creem un curent care sa trezeasca PDL ul atunci Miky Mao va cistiga.

  Daca nu suntem in stare asta meritam.

  Reply
 3. poweraxxel

  @ SL: mai degraba Pluto decat Micky … Micky e prea elevat. Doar Pluto le primeste asa cum ii sunt servite. Nastase este penibil chiar si cand il pune pe Ponta sa vorbeasca in locul sau …

  Reply
 4. aka

  Pentru acel "" ce dracu dom'le, nu va e rusine" blaga sa-si traga 2 palme si un sut in fund. Daca blaga si ai lui (toti hoti din pdl de teapa lui nastase) eu nu mai votez cu pdl-ul. Nu ma mai duc sa votez.

  Reply
 5. Pingback: Mickey MAO-Ponta si Cartiticica rosie a imaturitatii | CRISTIAN PATRASCONIU

 6. nicole

  si, adaug eu, un cârlan chegargarist care sustine c-a fost in piata universitatii.

  asta n-a inteles defel ce era ala "golan". sa vezi ca el si-a insusit sensul propriu.

  Reply
 7. 2-3

  cu cine seamănă, totuşi, mai mult Ponta: cu Mickey sau cu Mao?

  cît e Mickey şi cît e Mao?

  care e proporţia de aur care face să i se potrivească atît de bine porecla asta?

  Reply
 8. Leon cel Treaz

  @lucid,

  vezi ca o parte din imaculatii pe care-i pomenesti s-au lasat estimp la vatra.

  Bogdan Tataru-Cazaban a fost numit ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Romaniei pe langa Sfantul Scaun, pe 28 iulie 2010

  poate vine cu Papa de mana si-l baga in AcZ, ca sef departament reactie rapida

  Reply
 9. lucid

  Am trecut pe aici pentru a vedea daca exista reactzii serioase dupa harakiri-ul in direct facut ieri de pedeleu. Intzeleg ca dl Lazaroiu pregateste ceva in orele urmatoare – astept cu maxim interes. Pana atunci nu pot decat sa raman perplex pentru prostia, politica fireste, asezonata din pacate cu badarania comisa de "reformatorul" Preda care-l trimite pe Emil Boc de pe-acum sa candideze la primaria Clujului. Daca tot atzi lansat ideea "Albei-ca-zapada", dle Lazaroiu, cred ca realizatzi ca ea nu se poate face cu gargaragii francofoni sau americanofoni ci cu specialisti adevaratzi care au dovedit ca stapanesc un domeniu important al vietzii sociale, cum ar fi colegii dvstra "presedintzi" (de comisii)de la Cotroceni Marian Preda, Mircea Miclea, Dan Monah, Bogdan Tataru-Cazaban,Leonard Orban, Gheorghe Stefan (nu stiu cine e acum la "economic") plus ex-capitanul de nava-amiral Traian Basescu. Bineintzeles, si Monica Macovei. Cea mai mare prostie ar fi cooptarea resentimentarului personaj Alina Mungiu, al carei comportament umoral-psihiatric din ultimul timp nu produce decat scarba, pacat de cei catziva colaboratori de la SAR. Daca A-c-Z nu incepe sa se schitzeze in cateva saptamani Romania e pierduta pentru inca un deceniu.

  Reply
 10. Florina

  Domnule Lăzăroiu,

  Cum să fie mult al cincisprezecelea motiv de suspendare?

  Presedintele a încălcat deja toată Constituţia. Că doar nu pentru el a fost făcută, ce nu-i clar?

  Reply
 11. tucu

  Ultima propunere

  Pe poarta de intrare a parlamentului ar trebui sa scrie

  ""Suspendarea va face liberi""

  PS Parlamentul o fi avind vre un crematoriu?

  Reply
 12. tucu

  In sprijinul genialei idei a nedormitului -""DACIANA ""propun si eu sloganul

  ""Sa suspendati bineeee!""

  Participantii sa poarte numede de suspendori cu exceptia echipei antrenate de A.Bombonel care ar trebui sa se numeasca ""suspensori"".

  Reply
 13. Yeba

  Il sustin pe @tucu 5:35 si propun sa se organizeze prin lege si buget festivalul Cantarea Suspendarii, alternativ cu masa rotunda "Sa combatem dictatura prin racnete".

  Reply
 14. Barengott

  "Noi suntem mai socialişti, aşa, şi nu apreciem frumosul cum o fac cei de la PDL."

  Asta chiar e idiot. Deci, PoantaAntonescu aprecieaza uratul =)))

  Reply
 15. aka

  Eu zic asa: daca tot se pun pe fapte mari (in aceeasi logica binaro-extraterestra se afla si trimiterea pe luna promisa de geoana prostanacu, precum si autostrazile suspendate ale lui oprescu facetot), mikey mao sa nu se opreasca aici, ci sa tinteasca spre culmi mai inalte . De ce sa nu ceara sa-i suspende si pe viktor orban si pe silviu berlusconii, caci in mintea acestui imberb si imatur comunist de duzina (din trupa de baieti scolita de ilici si care au supt lapte de la nastase) si acesti presedinti au incalcat constitutia? Daca nu pe a a noastra, atunci pe cea mondiala, pe cea galactica sau pe cea din galaxia andromeda, orion – una dintre ele tot trebuie ca a fost incalcata.

  Reply
 16. tucu

  @Amelia

  Trebue sa avem si noi un specific national.

  Putem sa fim cunoscuti in lume ca ""suspendacii""

  Putem promova turismul.Putem organiza un festival international de suspendari-Urlati-2011. Cite nu putem face?

  Citesc insa cu tristete cum un consilier prezidential -Dl Lazaroiu

  nu respecta nume neaose romanesti.Cum poti sa renunti la dulcele nume e TONTANEL si sa l schimbi cu Miki Mao? Este exact ca si cum in loc de Crin ai zice Bonsai. Se poate?

  Reply
 17. Amelia

  @tucu:

  Numai constitutia? Nu fii asa nationalist; eu zic sa modifice si Tratatele UE si NATO + Carta ONU (am auzit eu ca Base+serviciile isi baga coada si acolo)ca sa-l poata suspenda si ei de cate ori vor.

  Reply
 18. tucu

  @Dle Lazaroiu,

  Rog din suflet ajutorul Dvs cu o mica pila la presedinte sa bage in constitutie (ca D-mnealui le aranjeaza pe toate) o prevedere cu suspendarea TV.

  Suspendarea poate fi pe faze in emisiuni saptaminale pro si contra (de mama sau dumnezei) ,pe orase ,judete,si faza finala cu premii si injuraturi. Un juriu competent format din 3 guristi si doua istericute in frunte cu Tatulici vor judeca acuzatiile.

  Moderatori Ion si Emil.Postul care va transmite suspendarea se alege prin licitatie publica intre RTV si Antena 3.

  Sistemul de suspendare se aplica numai Dlui Basescu si pentru asta propun sa modificam constitutia si sa l obligam sa ramina presedinte pe viata pentru ca sa l putem suspenda de cite ori vrem.

  Reply
 19. ciprikus

  sper ca nu va referiti la micky mouse domnule lazaroiu jigniti un foarte mare actor 😀 de desene animate .Mao i se potriveste pentru ca si la psdistul ala chinez i placeau fetitele ca si psdeilor romani negoita, banicioiu si cati or mai fi ei ..beep beep beep beep

  Reply
 20. Nea

  Leon, prin anii 90, Caţavencu (pe atunci nu se numea Caţavântu) susţinea energic punctul 8 de la Timişoara, ăla cu lustraţia. Ce-ar fi să ţi-l auto-aplici acum, nu peste tot, doar aici, pe pământul sfânt al Blogariului?

  Reply
 21. Leon cel Treaz

  @Florina,

  ai legatura cu apelul lui Monsieur Blogary?

  "Cautam voluntari din București și orașele importante din provincie pentru o acțiune de teren în perioada 21-25 martie. E nevoie de 2-4 ore pe zi, timp de 3-4 zile, prezență în locuri publice, discuții cu poporul, distribuire de materiale, strîngere de semnături. Îi rugăm pe cei interesați să ne trimită un CV de câteva rânduri (inclusiv nume și date de contact), precizând disponibilitatea de timp în perioada menționată. Detalii despre proiect se dau doar celor selectați să participe la el. Scrieti pe madame arond blogary punct ro. Acum să vedem diferența între vorbe și fapte…".

  parerea mea e ca nu ai. asta, apropo de bisericute

  daca ai, nu e nicio problema. activismul de orice fel nu incepe si nu se sfarseste cu tine

  Reply
 22. Florina

  Leon

  Dacă prin grup de lucru sugerezi că acolo sînt bisericuţe, e irelevant pentru mine. Şi dacă, în ceea ce te priveşte, faci trimitere, prin blagoveştenie, la povestea cucului, mai rău faci. Că ce părea a fi uliu nu mai e demult. Aminteşte-ţi comentariul meu de la o discuţie despre mediocri. Şi Braille.

  Poate înţelegi cît regret.

  La revedere.

  Reply
 23. Leon cel Treaz

  @Florina,

  nu fac parte dn acest grup de lucru.

  dupa cum observi, de program se ocupa de Hillerin, si nu Hillerinov.

  Reply
 24. Florina

  Leon

  "Academia Caţavencu organizează casting pentru punerea în scenă a piesei “Retard al III-lea” în care vor juca exclusiv comentatori de pe net. Dar nu oricare comentatori, ci cei mai înzestraţi." Mihai Radu în Academia Caţavencu.

  Acum plusează Hillerin:

  "Suntem o instituţie care, odată pornită pe drumul super-producţiilor, nu se poate mulţumi cu un singur spectacol vedetă. “Retard al III-lea” va fi un succes de casă, va sparge audienţele, va avea un minut de aur mai strălucitor decât “Retarzii au talent”, copia în comentarii de internet a show-ului “Românii au talent”. Dar nu ne ajunge. Nu este suficient. Eu vreau mai mult."

  Faci parte din grup, da? Vrei să te disociezi? Poţi să o faci pe Bestiar, dacă la voi nu se poate. Şi apoi vorbim de individ.

  Reply
 25. Amelia

  @Yeba:

  Eu zic sa-l suspende in fiecare duminica 😆 Sfantul Sinod ar putea modifica liturghia, sa se cante "vesnica lui suspendare" si salutul "Basescu-i suspendat"/"Adevarat suspendat".

  Reply
  1. Bleen

   E şocant că Tea Party, o mişcare rasistă, comparabailă cu KKK-ul din punctul ăsta de vedere (sau cel puţin aşa crede Cristian Pîrvulescu) susţine la prezidenţiale un negru. Deşi, fiind vorba de dreapta, sigur e o intoxicare şi o maşinaţiune băsesciană. De ce un negru? De ce acum? De ce Cain? De ce Herman? Care e substratul?

   Reply
 26. bloger

  Mai usor cu blogul pe scari domnilor. Chiar nu ati inteles mesajul de ieri? Va recomand intrablog si mai putin extrablog. Chiar, domnule Lazaroiu nu ne mai tineti pe jar. Sunteti pe blog sau sub blog?

  Reply
 27. Bleen

  "Nu citesc Playboy şi habar nu am cine este Roxana Golban. Mă gândesc să o trimitem la PDL, că ăia chiar o să o promoveze. Noi suntem mai socialişti, aşa, şi nu apreciem frumosul cum o fac cei de la PDL. În PSD nu are viitor această Roxana Golban, dar o trimitem bucuroşi la PDL, unde cu siguranţă va fi mult mai apreciată", a spus Victor Ponta.

  O mostră de ironie fină şi umor a la Năstase-Ponta-Antonescu-Orban.

  Reply
 28. Leon cel Treaz

  @nedormitule,

  poti sa insinuezi ce vrei.

  cand o sa ma vezi la iRTV jucand monopoly o sa-ti dau dreptate.

  altfel, raman doar insinuarile.

  Reply
 29. 2-3

  SL

  De ce Micky? Pentru că seamănă fonetic – cu Micu' (Titulescu) – sau pentru că seamănă vizual? 😀

  Reply
 30. Lucius Fascius

  Lasand opozitia si planurile de marire ale acestia de o parte, ar trebui discutat mai mult despre Constitutie. Trebuie sa rasara acel grup de politicieni, indiferent de partid, care sa aibe taria si curajul sa denunte ineficienta si esecul actualei Constitutii. A fost o Constitutie facuta "pe genunchi", de oameni mai valorosi sau mai interesati, la gramada. NU trebuie revizuita actuala ci trebuie o ALTA Constitutie, MODERNA si adaptata nevoilor populatiei atat la nivel de grupuri cat mai ales la nivel de individ.

  Reply
 31. Leon cel Treaz

  @Bleen

  hai sa vorbim despre indivizi, nu despre grupuri

  apartin doar unui haplogrup, unul nou, indo-european, care a domesticit calul

  Reply
 32. Bleen

  @Leon

  Noi încă n-am ajuns în stadiul în care să ne trattăm cititorii de retarzi, ba chiar să facem o campanie pe tema asta, de draci că n-a cîştigat Geoană în 2009 şi că s-a închis puşculiţa.

  Reply
 33. Yeba

  @SL: stiti cumva, conform noii constitutii va fi suspendat numai de Bunavestire sau la toate praznicele imparatesti?

  Propun sa nu fie suspendat decit la 2-3 🙂 , pentru ca in restul ocaziilor guvernul din varful buzelor sa stimuleze consumul prin marirea salariilor, asa cum a sustinut Crin ca va proceda, dublindu-le din priviri.

  Reply
 34. VASILER.

  @L.c.T.

  Este o onoare pentru mine !!!! NU am alte asteptari, sunt multumit ca imi dau voie sa ripostez. Vorba maestrului Plesu, cine, a mai vazut asemenea dictatura?

  Reply
  1. nedormitul

   vasiler: că ai pierdut vapoare de bani și oportunități de business cu criza, te înțeleg. e ok și că nu-ți plac ăștia. e de înţeles. dar învață naibii un pic de ortografie, un pic de punctuație… știi tu, cît e nevoie. în rest, poți să fii oricît de inept, n-am treabă cu tine.

   Reply
 35. Leon cel Treaz

  @VASILER

  vezi, domnule, daca nu esti pe intranet?

  ti se da cu Dislike-ul la gioale (2.05 pm).

  Reply
  1. nedormitul

   deci, căpcăunul a participat la o adunare a unui partid european. micky zice că este neconstituțional. acum vreo 6-7 ani, tot bau bau dăduse curs invitației de a participa la o adunare a organizației de tineret a partidului condus acum de micky. culmea, cel care făcuse invitația era același micky. pe vremea aia, era foarte constituțional. eu cred că micky a îmbătrînit și l-a lovit amnezia.

   Reply
 36. Leon cel Treaz

  @Florina,

  daca vreti ca mesajele voastre sa ajunga doar la alor vostri, faceti-va intranet.

  inchideti obloanele si nu mai comunicati nimic in exterior.

  Reply
 37. VASILER.

  Domnule Lazaroiu, solutia simpla, exemplificata de domnul presedinte consta in ascultarea telefoanelor, confectionarea dosarelor santajarea deputatului sau senatorului si constructia unei majoritati diferita de cea rezultata in urma votului.

  Asta-i democratia noastra originala !!!!!

  Sa traiasca domnul Miki Spaga alaturi de Culita Tarata si in frunte cu generalul cu patru stele (doua date de Basescu) Oprea!!!!!

  Reply
 38. 2-3

  Toată ziua suspendare în sus, suspendare în jos!

  Ce-nseamnă asta? Ori suntem golani ori nu mai suntem!

  Reply
 39. Leon cel Treaz

  @nedormitule,

  e de 1.000.000 x mai important ce s-a petrecut ieri la PDL, decat acest "gura bate guru" al opozitiei.

  Reply
  1. nedormitul

   leon
   s-au spus atîtea lucruri despre ce s-a întîmplat ieri, încît mă întreb dacă ar mai fi ceva de spus . și, corect, nu ești activist. activiștii nu freacă mangalul pe bloguri.

   Reply
 40. Ivan Zubeldian

  lol, motiunea bucala de cenzura si democratia orala, lol. Să te ții crize de nervi pe la antene, e una din foarte puținele clipe în care îmi pare rău că nu am televizor. M-ar interesa părerea lui Adrian Năstase pe tema asta.

  Reply
 41. nedormitul

  @LcT

  domnule,

  vă reamintesc că, între timp, s-a mai schimbat una-alta, nu numai în structura parlamentului.

  mai durează un pic coșmarul, domnule cel Treaz, iar despre felul în care gîndiţi vă las pe dumneavoastră să vă exprimaţi, că aţi început bine.

  Reply
 42. Leon cel Treaz

  @SL,

  domnule,

  va reamintesc ca toate acele "proceduri greoaie si conditii neintelibibile" au fost surmontate foarte rapid in 2007.

  mai incet cu cosmarurile pe scari, domnule Lazaroiu, ca e prea freudian si nestrategic felul in care ganditi.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *