MRU: profil, teme, public tinta

Cui trebuie să se adreseze MRU?

 1. Celor cu familii
 2. Celor cu proprietăți/afaceri (aici intră și cei care au proprietate un apartament sau o garsonieră)
 3. Celor cu cariere

Ce teme ar trebui să abordeze MRU?

 1. Îndatorarea copiiilor noștri
 2. Efectele unei eventuale ieșiri din lumea civilizată: pierderea banilor europeni, reintroducerea vizelor, pierderea partenerilor de afaceri europeni atît pentru businessmeni cît și pentru liber profesioniști, pierderea locurilor de muncă în eventualitatea plecării investitorilor occidentali, pierderea legăturii dintre diasporă și rudele rămase în țară, scăderea valorii proprietăților sau chiar pierderea acestora, pierderea libertății de a alege în carieră, pierderea securității oferite de partenerii occidentali

Tonul general:

 1. Stabilitate
 2. Echilibru
 3. Predictibilitate
 4. Toate acestea, modul de viață din ultimii 20 de ani și, mai ales, din ultimii 8-10 ani, vor fi pierdute dacă nebunii și anti-europenii iau puterea (Ponta, Crin, Voiculescu etc)

De evitat:

 1. Discuțiile despre merit
 2. Discuțiile despre studii
 3. Diferențierile muncitori-leneși, competenți-incompetenți, culți-inculți, asistați-neasistați
Cine este MRU:
 1. MRU este omul sistemului, are experiență administrativă, știe cu instituțiile, se trage de șireturi cu europenii
 2. Are background militar (asta e percepția despre SIE), a fost șef peste ofițeri care luptau cu terorismul.
 3. Are background ”geopolitic”. A fost șeful diplomației, s-a tras de șireturi la nivel înalt, discută pe teme și spații mari, acolo unde se face istoria – poate să bage o poveste, o anecdotă despre cum juca el darts cu liderii lumii
 4. Este liderul simbolic al dreptei
 5. Este istoric, poate vorbi cu cunoaștere și, mai ales, empatie despre trecut. Poate vorbi despre tradiție, poate istorisi, poate vorbi despre patriotism.
 6. Are profil de politician liberal, pro-european, poate vorbi despre trecut, tradiție și patriotism fără complexe
 7. Chiar dacă are o exprimare cam stufoasă și neologisme rare, este totuși autentic în vorbire și tonalitate, în gestică, are ceva familiar, calm, liniștitor, echilibrat. Trebuie să evite să încerce să pară ceea ce nu e.

UDPATE. De evitat cu orice preț cuvîntul ”reformă”. Și, dacă se poate, meritocrație. E o tîmpenie. Mai bine zi capitalism, nene. Ce e aia meritocrație? Pentru că merit? De ce merit? Meritocrații sînt toți ăia care așteaptă să le dea statul, pentru că merită.

Facebook Comments

67 Comments MRU: profil, teme, public tinta

 1. Rezon

   @Florina  jerry the dog De acord. Frumoase si subtile completari, care adauga valore discutiei. Zicerea mea despre Maslow era mai degraba un claxon pentru cei cu mesaje prea stratosferice. Un fel de „nu uitati chestiunile elementare”. De multe ori am impresia ca Empireul 1 vorbeste cu Empireul 2 despre nevoile Empireului 3.

  Reply
 2. Florina

  Rezon Hehe, da, cu o singură condiţie, dar esenţială  pentru dreapta. Să întorci piramida cu vîrfu-n jos. Adică să fii suficient de inteligent încît să-i convingi că nevoile fiziologice nu le pot fi  le asigurate de către stat, prin urmare trebuie să se realizeze singuri pentru a beneficia de ele. Că nevoile lor, chiar şi astea fiziologice, nu-s datoria nimănui faţă de ei, sînt exclusiv responsabilitate personală. Statul nu trebuie decît să nu-i împiedice să şi le dobîndească, atîta tot. Şi din realizare personală vine şi statutul, vine şi respectul. Adică trebuie să le insufli ideea că pot ei înşişi, şi aici ajungem la ce spune jerry the dog. 

  Reply
 3. jerry the dog

  GlookAha, „e decît” unu’ politic/de imagine (şi în plus şi amărît: fără violuri colective, fir-ar !). Da’ poate totuşi, cu un pic de noroc şi propagandă, om trece şi la puşca şi violu’…Io n-am zis că eşti admirabilă, tu ai zis. Da’ cine ştie, poate chiar eşti dacă laşi miştocăreala asta de rebel fără cauză.

  Reply
 4. Glook

  jerry the dog La razboi ma refer la dintr-ala cu pusca la umar, cu dusman dezumanizat si violuri colective, cu pac pac. Nu la un amarat de razboi politic sau de imagine.Io n-am zis ca nu-s admirabila. Eu decat sunt de parere ca la psihologie/sociologie mai am foarte multe de invatat.

  Reply
 5. jerry the dog

  Glook”Şi 2″:  Nu te-ai prins că eşti în plin război?Şi 3:  Nu se dovedeşte (da’ dacă ţii tu la chestia asta, poţi să-mi trimiţi factura).PS:  Io-s aşa mai psiholog şi le am cu astea. Şi, fiindcă tot veni vorba, lasă fiţele. Cunosc ingineri (chiar şi – ai să rîzi – inginere) care sunt oameni admirabili, pe bune.

  Reply
 6. Glook

  jerry the dog Florina Jerry draga, io-s asa mai inginera nu le am cu de-astea. Da m-ai instigat sa-l cumpar pe Bernays. Daca se dovedeste ca nu-i lectura de calitate unde iti trimit factura ?Da pe mine ma sparie dom-le un lucru ca atunci cand starnesti orgolii obtii razboi. Da poate e pen’ca n-am citit destul.

  Reply
 7. jerry the dog

  FlorinaCum îi zicea topit Jack Lemmon lui Shirley MacLaine în ultima secvenţă din Apartamentul:  Miss Florina, I absolutely adore you !

  Reply
 8. bogdan86

  am pus o intrebare doar. De cupru, gaze de sist si cianuri nu stiu cat de iubitor sunt. Credeam ca cu voi astia de dreapta se poate dialoga :)).
  Stei cul blin ca cu MRU votez :)). Dar sper sa nu fiu dezamagit ca de alti eroi gen Milica, ciorbica, vosganian etc.

  Reply
   1. bogdan86

     @Bleen Am inteles. Doar ca ma intriga oarecum aceste ciondaneli MRU si neamtu si brusca campanie kamikaze (ma rog Mircea Toma) anti MRU la cateva saptamani dupa ce ne a trecut glontul pe la ureche. 

    Reply
  1. Bleen

    @bogdan86 Ai greșit adresa. Aici toți sîntem iubitori de Roșia Montană, de cupru și de gaze de șist. Cît despre băieții de la Kamikaze, cred că vorbești de Mircea Toma. Care nu e băiat, e o jigodie.

   Reply
 9. Florina

  VICTORIEEE!!! Cu Neamţu la Camera Deputaţilor ne-am scos! Să vedeţi cum începe să dea afară parlamentarii şi nu mai trebuie să modificăm Constituţia.
   
   

  Reply
 10. Bleen

  Foarte foarte bun Neamțu, acum la Nașul. Excelent. Fără mișto. Chiar e foarte foarte bun. E prima oară cînd îl văd vorbind clar, direct, cu vînă și substanță, fără lăbăreli stilistice, fără sămănătorisme și gîndirisme găunoase. Ce o fi pățit?

  Reply
  1. Florina

    @Bleen 
    
   Nimic, asta e tot ceea ce ştie, să „rostească”. Dar uită-te la ochii lui, la gestică şi fii atent la frecvenţa verbală. E uşor de recunoscut personajul. 

   Reply
 11. Nea

  Şi ce-ar fi să se adreseze şi celor fără proprietăţi şi fără cariere?
  Să le spună că nu au proprietăţi pentru că multora le-au fost furate de Iliescu şi banda lui.Şi că, după Iliescu, proprietatea e un moft, deci nu a meritat efortul să pună bazele unui sistem în care să fie mai convenabil să munceşti decât să furi, ca să dobândeşti proprietăţi.
  Că nu au cariere, pentru că educaţia croită de peste 60 de ani de Iliescu şi complicii lui este bună mai ales să-i facă slujbaşi la stat, iar slujbele la stat sunt rezervate complicilor lui Ilici şi nevestelor / nepoatelor lor.
   
   

  Reply
  1. Rosu

    @Nea Unii nu au astea pentru ca sunt: boemi, romantici, se bucura de viata, traiesc doar in prezent si alte asemenea eufemisme pentru lenesi 🙂

   Reply
  1. jerry the dog

    @Rezon Las-o, că-i fumată, crede-mă! Astăzi cîştigă strategul politic care crează nevoi, nu cel care butonează la cele stabilite de Maslow pe vremea bunică-mii. Disonanţa cognitivă, de pildă (Festinger), unde-o vezi în piramidă? Ştii că ea este hrana adevărată a orgoliului? Şi cunoşti tu vreun bizon electoral care-şi lasă orgoliul acasă cînd o ia cătinel spre secţia de votare? Ce-ai zice de un pic de artă în a crea nevoi în zona inepuizabilă a orgoliului? A, nu ştii cum, sau ce? Mai bine ne-ntoarcem la Bernays, suntem mai câştigaţi (întreabă-l pe Goebbels, dacă nu mă crezi). Deci: cel care crează nevoi, da? Crează, da?

   Reply
    1. jerry the dog

      @Gramofonu  @Rezon OK. Nu ştiu de ce am greşit…) Care e emoticonul pentru „mi-e jenă, foarte tare”? Mi-e foarte jenă.

     Reply
   1. Glook

     @jerry the dog  @Rezon Imi dai impresia ca te-ai inspirat  de la vreun consilier de imagine de-al lui Ponta. E bine ca are consilieri creativi, el nu se pricepe decat la plagiat.

    Reply
    1. jerry the dog

      @Glook  Las-o cu inspiraţia, că n-ai nimerit-o. Poţi să crezi că spun prostii, OK, dar nu mă lua cu Ponta, ce dracu… „Şi 2”: dacă l-am amintit pe Goebbels, stai liniştit, nu sunt iubitor de. Şi nu vorbeam de valorile lui G., ci de tehnica lui, nu de atractivitatea lui, ci de eficienţa lui; lucruri diferite, eşti de acord?

     Reply
    2. Glook

      @jerry the dog Si cam pana la ce an trebuie sa merg in istorie ca sa-i calculez rezultatele lui Goebbels? Ma opresc la obtinerea si mentinerea puterii sau ma duc pana la pierderea razboiului ? Calculez sau nu milioanele de morti? 

     Reply
    3. jerry the dog

      @Glook Nu te grăbi, man, să te şochezi şi să te ambalezi. Nu pot „vb” cu tine acum, dar diseară stăm cât vrei să vb. pe-aici, OK?

     Reply
    4. Florina

      @jerry the dog  @gupi 
      
     Eu zic că Jerry vorbeşte strict de Goebbels Strategy of Propaganda, desfăşurată pe două linii de forţă: Sycophancy and Flattery şi Your country needs you, you can. 

     Reply
    5. jerry the dog

      @Florina  @gupi   I love you, Florina   @ gupi:   1. Ralph Linton – Fundamentul cultural al personalităţii.  2. Edward Bernays – Propaganda.   3. Leonard Doob – Goebbel’s principles of propaganda.

     Reply
    6. Florina

      @jerry the dog 
      
     Şi două mici amănunte: propaganda germană a fost cea mai tare din timpul WWII, a bătut-o pe aia americană, e unanim recunoscut acest lucru, din ceea ce ştiu eu. Şi doi, cînd economia e la pămînt sau în curs de a ajunge acolo, activarea orgoliului electoratului e una dintre cele bune, dacă nu chiar cea mai bună strategie. Şi cred că dacă tot s-au dus atunci bătălii şi pe tehnica şi pe oamenii de ştiinţă germani, n-ar fi rău să mai aruncăm un ochi şi spre alte aspecte, asta nereprezentînd nici pe departe vreo impietate la adresa victimelor Holocaustului. 

     Reply
 12. Florina

  După ce-am citit aricolul şi ţinînd cont de ceea ce s-a întîmplat vara asta, un singur cuvînt  care s-ar regăsi în toate punctele enunţate îmi vine în minte: apărare. De la terorism (ruşii, în cazuri de gen,  te apără prin împuşcare sau gazare, a se vedea cazurile Teatrul din Moscova şi Beslan) şi pînă la posibilitatea de a-ţi apăra familia, avuţia, atîta cîtă este. Dezvolt mai pe seară, asta a fost pe repede-nainte.  

  Reply
 13. Rosu

   @Bleen Ia sa spui matale ce mananci, ca prea le vezi bine… Da-o-n soare pe aia cu spalatul vaselor, ca de la detergentul de vase nu cred nici un ruptul capului ca ti se trage. Sa-ti tie Dumnezeu naravul. Gandirea limpede si in termeni simpli nu mai este demult un lucru des intalnit.
  Sa nu uitam de: romanii credinciosi de tipul gospodarului conservator. Eu stiu, liberalismul asta e noua speranta a dreptei, dar tot pe cartoful si porumbul nostru, al habotnicilor, traieste Romania :). Mesaj de stabilitate si respect pentru romanul traditional – nu ala din manualul de istorie comunist, ci ala care ingropa utilaje agricole in anii ’50 sperand ca o sa treaca si comunismul asta si o sa are iar pamantul mostenit de la taica-sau si de la muma-sa.
   
   

  Reply
 14. Loda

  Nedumeriri legate de stralucita strategie :
  1.cum adica ,,reintroducerea vizelor” ce ii prosteala asta, cine va crede? Intr-o tara membra UE ????
  2.Cum adica,,pierderea legăturii dintre diasporă și rudele rămase în țară,’de ce ar avea loc acest lucru cand ,,legatura” depinde exclusiv de cei plecati si cei ramasi ?
  3.,,Indatorarea copiilor nostri” ? Si daca cineva intreaba ,pe perioada in care a reinceput serios indatorarea copiilor nostri 2009-2012,ce guvern a contribuit cel mai mult la asta?..La ,,de evitat” ar fi bine sa puneti si :intrebari de genul ,,care este ultyima afacere pe care ati initiat-o ca speranta a dreptei?

  Reply
    1. BarbuMateescu

      @Rezon  @Bleen Concret, se dă/se fac/se obţin: titluri de proprietate, case şi pământ pentru medicii/preoţii/învăţătorii care vin la sat, se măresc pensiile, se dau terenuri la tineri pentru case, se fac cămine studenţeşti, se dă ajutor social la absolvenţii şomeri, se garantează formarea corectă a preţurilor (?) la alimente, servicii publice şi medicamente prin lege, concediu plătit de 2 ani pentru mame cu indemnizaţie, la sat se fac drumuri, reţele telefonice, de apă şi electricitate, se măreşte bugetul la învăţământ, cultură, sănătate, cercetare, apărare.
      
     Fostele moşii devenite IAS-uri sau gospodării de stat se dau cu prioritate la tinerii ţărani fără pământ şi la familiile cu copii.
      
     Statul subvenţionează jumătate din dobânda de la împrumuturile ţăranilor pentru îngrăşăminte, ierbicide, motorină, tractoare, seminţe, etc.
      
     Se face infrastructură cu capital străin şi locuri de muncă româneşti.
      
     Se taie taxe şi impozite de mai multe feluri. Se interzice cumulul de funcţii. Se publică averile oamenilor din administraţia publică. Se măresc pedepsele penale şi pentru corupţie. Se face reorganizare teritorială, dar se măreşte nr. de judeţe, nu se reduce.

     Reply
 15. Yeba

  Părerea mea: Deci are mai multe de evitat decât de abordat, chestii mai concrete şi mai atractive pentru ăia care se consideră merituoşi/competenţi, neasistaţi şi muncitori. Parcă evită temele care-i flatează şi-i interesează pe ăia din targetul proiectat mai sus.
  Invers, ăilalţii, care se ştiu altminteri, nu sunt deloc interesaţi de temele abordate: nici de ieşirea din lumea civilizată (ce-o mai fi şi aia, vorba lui Ilie Şerbănescu, ce-or să ne facă, or să ne dea afară din lume? – mesaj adresat fix acestui public), nici de îndatorarea copiilor lor, când nu le e clar raportul cu propria viaţă pe săptămâna următoare şi/sau speră „să se descurce”.
   

  Reply
  1. Bleen

    @Yeba Trebuie să cîștige alegerile prezidențiale, nu să ia un 7% meritoriu. Are nevoie de votul celor 7% oameni de dreapta, celor 15% oameni de stînga iubitori de PDL și Băsescu, celor 15% care cred în Elodia, urăsc ungurii, ar mitralia țiganii, sînt convinși că tot răul din lume vine de la Marea Finanță Evreiască, celor 15% care vor măriri de pensii, salarii și penis, care iubesc USL-ul și urăesc de moarte PDL-ul și pe Băsescu.
    
   Sînt cîteva milioane de români care trăiesc din bani europeni, din banii rudelor din afară, din relații de muncă și afaceri cu capitalul sau partenerii străini. Aici intră salariați la privat, mulți bugetari, pensionari, rude etc. În rest, liniște, sănătate, familie, bani, siguranța zilei de mîine, siguranța locului de muncă etc etc.

   Reply
   1. jerry the dog

     @Bleen  E perfect ce spui (şi m-aş bucura să vezi în completare ceea ce i-am răspuns lui Rezon acum vreun sfert de oră). Iar la portretul pe care i-l sciţezi în editorial aş adăuga experienţa în calitate de adjunct al lui Bodo Hombach (foarte importantă).

    Reply
    1. jerry the dog

      @Bleen Sper că nu e cazul să precizez că nu mă refer la lăturile pesediste despre cum, chipurile, şi-o trăgeau cu patos BH şi MRU (minţi mai murdare ca la PSD mai rar!), ci la Pactul de Stabilitate în Europa de Sud-Est, azi uitat, dar extrem de important la vremea lui; fără el nu pupam noi NATO!

     Reply
   2. Louisy

     @Bleen  Bine, presupunand ca va castiga, pe care dintre acestia ii satisface, ii rezolva? Mi se pare o idee periculoasa sa aluneci pe panta importantei castigarii alegerilor cu un mesaj meserias calibrat. Bun, castigi, dupa aceea ce faci? In ce directie pornesti? Rationamentul acesta l-am auzit la sustinatorii PP-DD: „Mda, zice domnu’ Dan, da’ zice numa’ asa, ca sa voteze prostii cu el. Cand ajunge sus, face el ce trebuie”.
     
    Huh? Ce „trebuie”? Ce e bine si ce e rau? Mitraliaza sau nu tiganii? Le garanteaza si lor proprietatea sau pe ei ii baga la o categorie speciala, mitraliabilii? Sau nu garanteaza proprietatea nimanui si toata lumea e mitraliabila? Da afara din tara marea finanta evreiasca sau ii lasa sa cumpere Oltchim si CEC? Mareste penisurile sau face implant mamar gratuit?

    Reply
 16. Dragos

  la „de evitat”: sa puna vreodata intrebarea aia din 2004 a lui Basescu catre N0049: „mai, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns până la urmă să aleagă între doi foști comuniști?”

  Reply
   1. Yeba

     @Dragos , Acum lucrurile sunt mai clare şi întrebarea se reformulează aşa: între un olimpic şi-un plagiator, între un premiant şi un repetent, între un om care şi-a ţinut TOATE cursurile de la facultate pe toată perioada cât era full time şi director SIE şi un om care SE LAUDĂ că n-are decât o leafă şi s-a dus la serviciu 1% din timp, adică mai puţin decât infractorul Voicu, cu puşcăria executată.

    Reply
    1. Yeba

      @Bleen  , săracul de el. Chiar că are viaţă grea, fiindcă jidanii, sioniştii şi marea finanţă evreiască pe ăştia îi înghite primii, prin natura ei, pe plagiatorii repetenţi şi inapţi să-şi poarte mai mult de 1% din lână, drama fiind că mica finanţă românească n-a putut produce alţii.

     Reply
    2. Yeba

      @Bleen  săracul de el. Chiar că are viaţă grea, fiindcă jidanii, sioniştii şi marea finanţă evreiască pe ăştia îi înghit primii, prin natura ei, pe plagiatorii repetenţi şi inapţi să-şi poarte mai mult de 1% din lână, drama fiind că mica finanţă românească n-a putut produce alţii.

     Reply
    3. Yeba

      @Bleen  săracul de el. Chiar că are viaţă grea, fiindcă jidanii, sioniştii şi marea finanţă evreiască pe ăştia îi înghit primii, prin natura lor, pe plagiatorii repetenţi şi inapţi să-şi poarte mai mult de 1% din lână, drama fiind că mica finanţă românească n-a putut produce alţii.

     Reply
    4. Yeba

      @Bleen Da, domnule, la el mă refeream, la Dragoş care suferă, MRU îi e antipatic, iar sioniştii îl înghit nemestecat pe repetentul chiulangiu, lăsându-l pe bietul Dragoş fără opţiune.

     Reply
    5. coana zoe

     @Yeba @Dragos Alegerea pare clara dar sa imi explice si mie cineva cum se face ca plagiatorul si mitomanul este cel mai apreciat politician si mai ales creste in preferintele electoratului? Parca asa am inteles din articolul lui Barbu Mateescu. OK se pare ca am cam scapat de CAcarau dar e posibil ca Ponta sa candideze la presedentie si sa cistige??

     Reply
    6. Rezon

      @coana zoe  @Yeba  @Dragos 
      
     Daca lucrurile se vor intampla ca pana acum, adica mars de voie, nestingherit,  al USL e foarte probabil ca sa castige chiar si o momaie care ar candida din partea USL 

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *