Vrabia Mihai Viteazul si Sulfina Barbu deasemenea

Eu sunt convinsă că după data de 9 decembrie, acest cartel anti-justiţie nu va mai exista, acest USL. Din acel moment, neatingându-şi obiectivul de a obţine 50% plus unu (…), fiecare din cele patru partide din interiorul USL-ului se va simţi liber de contract şi atunci cred că discuţiile politice se vor modifica radical.

Sulfina Barbu (Adevărul)

Declarația asta arată degringolada PDL și lipsa de idei, de viziune a liderilor și de perspectivă, a partidului în întregul său. USL nu se va rupe după alegerile parlamentare. Singura situație în care PSD sau PNL s-ar certa și unul dintre ele s-ar alia cu PDL ar fi situația în care PDL ar susține candidatul PSD sau PNL la președinție. PDL, în toată troica asta pe care liderii PDL o vor amoroasă, este partidul cel mai mic, cel mai slab, cu imaginea cea mai proastă, cu organizația cea mai slabă, cu structurile teritoriale distruse. PSD și PNL sînt partidele mari, cele care impun termenii negocierii. PSD sau PNL vor accepta o alianță cu PDL dacă PDL va susține candidatura la prezidențiale a lui Ponta sau Oprescu, în cazul PSD-ului, a lui Antonescu, în cazul PNL-ului. PDL nu poate funcționa într-o asemenea alianță decît ca partid remorcă, decît ca vioara a doua.

Dar, fie vorba între noi, pe liderii PDL nici nu-i interesează candidatura la prezidențiale. Tot ceea ce vor  e să fie primiți în bandă la furtul bugetului și să aibă impunitate la venirea poliției. Iar asta se poate face și din postura de partid remorcă, de partid-balama, care susține unul dintre cele două mari partide ale scenei politice, PSD sau PNL.

Sulfina Barbu nu ne explică în ce mod se schimbă radical discuțiile politice. Nu ne spune în ce vor consta acestea. Ok, se rupe USL. Și? Ce se întîmplă dacă se rupe USL? Unul dintre cele două partide mari se aliază cu PDL, da? Care partid din USL va risca să piardă electoratul (USL are electoratul său, nu mai există electorat PSD și PNL) în vederea prezidențialelor? Și pentru ce? PSD și PNL sînt la guvernare dar acceptă să piardă guvernarea și electoratul pentru a se alia cu partidul din opoziție, PDL. De ce? Ne-ar putea explica doamna Sulfina Barbu? Partidul care trădează USL, care fraternizează cu dușmanul de moarte al milioanelor de alegători USL, este pierdut electoral. Nu mai are nicio șansă la prezidențiale, și nici măcar la parlamentarele din 2016.

Am mai spus-o și o repet: USL nu se va rupe înainte de 2014. Poate nu se va rupe niciodată și va deveni partid. Cred că varianta aceasta e mai realistă decît aceea a unei posibile ruperi a USL și a unei alianțe între una dintre componentele USL și PDL.

Nu cred că PSD sau PNL se vor alia cu PDL nici măcar dacă PDL acceptă postura de partid mai mic, remorcă (nici nu are ce face, fie vorba între noi) și renunță la candidatura la prezidențiale.

Dacă astea sînt singurele mesaje cu care iese PDL, dacă astea sînt singurele teme, singurele arme de atac al PDL, dacă astea sînt singurele sale argumente, atunci ARDe nu are nicio șansă să treacă de 25% pe 9 decembrie. Nicio șansă.

Facebook Comments

8 Comments Vrabia Mihai Viteazul si Sulfina Barbu deasemenea

 1. Pingback: PDL speră să-l susțină pe Antonescu la prezidențiale | Blogary

 2. Andy Braileanu

  corect! treaba este cam gata, asa precum candidatura lui Prigoana la capitala. alata opozotie reala va fi, poate, prin 2050 cind oamenii satui de useleu vor alege din plictiseala altceva … parerea mea

  Reply
 3. OstapBender

  „Strategia” PDL se rezuma la celebrul PPC (Poate Pica Ceva) pe care-l mai adaugau in gluma ospatarii la nota de plata. Azi Madame Sulfina, ieri Cezar Preda, care era convins ca vor creste in sondaje, daca anumite doamne (stim noi care) nu mai ies in public.

  Reply
 4. cristian_v

  Adevarat, PDL-ul a avut tone de munitii si a tacut. Precum fraudele de la referendum (cu nume, prenume, procente, liste electorale suplimentare uriase, morti votanti, Dragnea, etc etc etc). Sau pumnii luati in cap de USL prin Europa de la mai toti politicienii sau mass-media, mai nimic valorificat si repetat catre public. Sau rectificarile bugetare in care s-a taiat din proiecte precum linia de metrou/soseaua de centura a Bucurestiului/autostrada A2 pentru a pastra banii „de utilizat” inainte de alegeri. Sau privatizarea Oltchim condusa ca vai de ea (acum ne vindem tara, da?). Sau asta, stire proaspata din Hotnews: „Statul intarzie cu plata a 200 de milioane de euro in cadrul POSDRU, aducandu-i in faliment sau insolventa pe cei care deruleaza proiecte europene. Acestia i-au scris, exasperati, premierului” 
   
  Etc etc etc.
   
  Problema e sa si poti.
   
  Am vazut ieri intr-un ziar o propunere absolut penibila a unui fruntas PDL-ist, ca cica „hai sa comparam guvernele BOC/MRU cu guvernul Ponta, post cu post, intr-o sedinta in parlament sau nu stiu unde”. De parca asta intereseaza pe cineva. De parca ar mai fi cineva subjugat de sex-appealul lui Pogea sau Igas. Asta in loc sa propuna „guvernul din umbra” cu nume noi, cu CV-uri teapene si sa arate ce ar face altfel decat face USL-ul (adica programul de guvernare). Pe partea de politici economice/financiare/bugetare e un mare gol. Garbiel Biris e mult prea putin. Si e si neclar in exprimare, pare un MRU de alta talie.
   
  Pur si simplu PDL-ul pare ca mai are doar gandul pregatirii de opozitie: parcarea barosanilor in locuri caldute, ceva imunitate si atat.
   
  Si, nu, USL-ul nu se va rupe, nici chiar daca o sa aiba 48% sau 46%. Daca or sa fie cu 20% peste PDL nu or sa cedeze in ruptul capului, ca nu sunt prosti. Si va putea Basescu sa nominalizeze un PM de la PDL in acest caz? Poate sa ii ameninte cu anticipatele pe aia de la USL? Cioaca, nici Basescu nu va putea face asta. Doar o cadere dramatica a USL sub 40% sau pe acolo urmata de o crestere a ARD la 30% sau mai sus va mai da niste parghii de negociere.
   
  Dar dupa cum arata PDL&Co acum, practic sansele sunt zero. O sa ii dea pe tava USL-ului nu doar o guvernare, dar si sansa de a face constitutia dupa cum il taie capul. Apoi o sa planga prin parlament ca nu sunt bagati in seama. Cu lacrimi de crocodil.

  Reply
 5. Rosu

  PDL e ca Ilie Moromete care tot asteapta sa ii vina baiatul de la oras cu banii… NU poate crede ca ala a baut si a fumat banii si pe ala micu nu l-ar cam da la scoala ca sa nu-i vina si lui idei… 🙂

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *