MRU şi Ponta

În anii ce vin politicienii de la conducerea României vor fi responsabili de transferul de suveranitate dinspre ceea încă numim statul român spre Uniunea Europeană sau Statele Unite ale Europei sau Imperiul European de Sfîntă şi Productivă Naţie Germană sau cum i-o zice. Gradual sau mai puţin gradual vom renunţa la decizia în politica monetară, în politica fiscală, bugetară, externă, militară şamd. De felul cum vom gestiona acest transfer de suveranitate, de felul cum ne vom negocia poziţia într-o viitoare construcţie federativă depinde viitorul nostru ca naţie, ca parte ce s-ar dori distinctă într-un mare stat european. Căci sigur vom fi parte a acestui mare stat european. De liderii noştri de azi, mîine şi poimîine şi de noi depinde însă dacă vom lăsa sau nu o dîră în această construcţie europeană sau ne vom dizolva fericiţi că ne-a crescut doza de calorii pe cap de locuitor.

Interesul naţional cere un prim ministru responsabil şi inteligent. Un puţoi care pînă mai ieri se juca de-a Che Guevara şi îi ţinea trena lui Iliescu, Năstase şi Felix nu va ajunge prim ministru. Următorii ani vor fi decisivi pentru România ca naţie. În astfel de momente, decisive nu numai pentru România ci pentru întreaga Europă şi lume vestică, ţara trebuie să fie condusă de un om cu viziune şi responsabilitate. Că va fi MRU, sau Mugur Isărescu sau alt independent care să reprezinte o garanţie a stabilităţii şi responsabilităţii atît pentru noi cît şi pentru cancelariile occidentale, asta vom vedea. Însă este sigur că premierul din 2012 şi preşedintele din 2014 nu vor fi din rîndurile USL. Dacă MRU va fi premier şi după 2012 şi preşedinte după 2014 asta depinde numai de el. Calea îi e deschisă, şansa îi aparţine. Lui nu-i rămîne decît s-o fructifice. Eu am aşa, un simţămînt, că este obligat s-o fructifice, vrea, nu vrea. Dar este un ambiţios şi un oportunist feroce, nu va rata nicio şansă. Şi cînd zic ambiţios şi oportunist mă refer la mize mari, nu mici. E genul care ar rata toate ambiţiile şi oportunităţile mici pentru cele mari. A făcut-o cînd a trebuit. A avut răbdare. Acum e momentul lui.

La rîndul lui, Ponta vrea să demonstreze că nu e guevarist, crinist, isteric, iresponsabil. Asta înseamnă un singur lucru: vrea să fie premier. Cu Antonescu sau fără Antonescu. Cu USL sau fără USL.

Victor Ponta ştie că argumentul iresponsabilităţii este unul puternic şi cu atît mai puternic prin comparaţia cu MRU, argument care are şanse serioase să prindă atît la elite şi popor cît şi la cancelariile occidentale şi că Traian Băsescu nu se va sfii să folosească acest argument la toamnă. Ponta e în plin casting şi vrea să demonstreze că i se potriveşte rolul de stîlp al societăţii, de decident naţional responsabil, matur şi cu toţi boii acasă, închişi bine în ţarc şi nu scăpaţi pe la Antene.

Facebook Comments

47 Comments MRU şi Ponta

 1. Bleen

  @Răsvan Lalu

  Tocmai, că e nu e vorba doar de negociere, ci şi de ce facem aici. Liderii se pot schimba mai uşor decît trecutul sau mentalitatea. România anilor 1990-2012 a făcut progrese inimaginabile, dacă ne uităm la locuitorii ei sau, mai bine zis, la calitatea mentalităţii locuitorilor. Ştiu că e la modă să dai vina pe elite, dar hai că putem s-o spunem acum, că-i vineri seară, lumea e-n club şi nu ne aude nimeni: România stă foarte, foarte prost la capitolul popor. Toată lumea înjură criza dar uită că nu avem economie, nu avem iniţiativă, nu avem inovaţie, toată lumea înjură corupţia şi injustiţia dar uită că nu avem spirit civic şi societate civilă. Poporul, mentalitatea, trecutul, societatea civilă şi economia nu le putem schimba sau îmbunătăţi peste noapte dar putem alege nişte oameni care să ne reprezinte cu mai mult curaj şi mai multă inteligenţă decît merităm şi care să încerce să schimbe atît cît se poate schimba cu forţa sau pe şest, cînd poporul feudal nu e atent sau nu înţelege ce se întîmplă.

  Reply
 2. Rasvan Lalu

  Sigur, e foarte important cine negociaza, pe cine ai ca interlocutor. Din 1948 încoace, lumea civilizata s-a obisnuit ca din partea României sa se aseze la masa niste slugi analfabete, rândasi cu mutre de infractori, diversi nespalati, neciopliti în cel mai bun caz, aproape întotdeauna prosti, obraznici, inculti si incompetenti.

  Integrarea europeana este de neoprit, iar importanta responsabililor locali (nationali) în gestionarea politicilor si alocarilor de resurse europene va deveni cruciala. Totusi, nici chiar cel mai istet, civilizat si competent românache-sef nu va putea suplini lipsa de substanta a tarii pe care o reprezinta.

  Sa vedem lucrurile lucid: oricât ar fi de merituos, un negociator nu poate valora mai mult decât greutatea, forta si puterea instantei pe care o reprezinta. O Românie mizerabila, chiar reprezentata la vârf de persoane occidental-compatibile, nu va putea atârna mai mult decât propria greutate economica, adica nimic. În prezenta si viitoarea constructie europeana, tot PIB-ul este si va ramâne criteriul ultim. Daca Europa tremura când ridica Merkel din sprânceana, nu e datorita meritelor personale ale acestei conopide fierte, ci pentru ca-n spatele ei sta o economie formidabila, cu un potential urias si o sanatate perfecta.

  Bien vu: "ambiţios şi un oportunist feroce".

  Evident, n-avea cum sa nu ma entuziasmeze asta: "Sîntem un popor minor, de personaje volubile şi înconvoiate, care ies din anecdotică doar pentru a intra în parodie."

  Asadar, locuri mai onorabile prin clasamentele economice, structurale, sociale, sanitare, educationale, stiintifice, samd vor valora incomparabil mai mult pentru o buna pozitie în Europa decât conducatori inteligenti, abili si hotarâti.

  Reply
 3. oglinda-oglinjoara

  Eu tot cred că cel mai important scop al discursului lui Ponta a fost semnalul transmis judecătorilor: "chiar dacă nu venim noi, USL, în toamnă la guvernare, tot vom veni noi, PSD, cu PDL-ul. Aşa că fiţi indulgenţi cu Năstase, care, iată, face pace cu Băsescu".

  O să vedem ce se întâmplă la recurs.

  Reply
 4. Bleen

  @Sof

  "Parca erai nationalist si patriot, si nu doreai ca USL sa se duca pe la “inalta poarta” reclamand abuzurile puterii." Nu mi-ai citit articolele.

  Statul român nu va mai exista în maximum 30 de ani. Liderii politici ai următorilor ani sînt cei care vor trebui să facă tranziţia de la România ca stat suveran la România ca parte a unui stat federal european.

  Primele decizii de cedare a suveranităţii au fost luate deja. România este parte deja a Uniunii Europene. Următoarea decizie, cea mai importantă, este de a renunţa la moneda naţională. Dreptul de a bate monedă este una dintre liniile de forţă ale suveranităţii naţionale.

  Al doilea pas va fi renunţarea la deciziile fiscale şi se întîmplă zilele astea (singurele state care şi-au permis să zică nu au fost UK şi Cehia, state care nu sînt parte a zonei Euro – cele din zona euro nu-şi mai pot permite asta). Odată ce ai aderat la zona euro şi deciziile tale economice, fiscale, bugetare influenţează stabilitatea monedei şi implicit economiile celorlalte state nu mai de ales decît să renunţi şi la decizia fiscală, bugetară, de politică externă şi militară. Astfel, următorul pas este, aşa cum se vede deja, acela de a renunţa la suveranitatea în aceste domenii. Următorii paşi vor fi renunţarea la suveranitatea în politică externă şi la suveranitatea militară. Monedă unică, politici fiscale, bugetare, vamale unice înseamnă automat politică externă unică şi politică militară unică. La Centru nimeni nu (mai) e dispus să-şi asume riscurile economice ale deciziilor fiscale sau de alianţe diplomatice şi militare de la periferie. Cînd avem aceeaşi monedă şi cînd politicile tale economice pot afecta grav întreaga zonă euro şi întreaga economie europeană nu ne putem permite să-ţi lăsăm independenţă sau autonomie în politica externă şi militară. Politică externă unică, politică militară unică, politică monetară unică, politică fiscală şi comercială unică înseamnă federaţie. A trecut epoca tratatelor, intrăm în epoca constituţiei europene.

  "Numirea prim ministrului este o decizie complet interna…"

  Nicio decizie nu mai e complet internă. Deja am renunţat şi vom mai renunţa la suveranitate. De aceea zic că partenerii noştri europeni nu-şi pot permite ca într-o ţară care le aparţine şi lor şi ale căror decizii îi afectează şi priveşte şi pe ei premier să fie un guevarist instabil. Ăsta e şi motivul pentru care Crin Antonescu nu va ocupa niciodată o funcţie importantă în statul român. Ponta, dacă se face băiat civilizat şi cu toţi boii acasă şi renunţă la Năstase, Iliescu, Felix, Mazăre şi alţii are şanse, Antonescu în niciun caz. MRU, în schimb, alături de Mugur Isărescu, Băsescu şi alţii e o garanţie că România este un partener credibil.

  Pe de altă parte, e foarte important ca în negocierile ce vor veni să intrăm de pe poziţii solide şi de la egal la egal cu partenerii noştri occidentali, pentru a păstra România ca un actor important în Europa şi nu ca un teritoriu periferic cu o populaţie irelevantă. Astfel, ca să fim parteneri serioşi şi puternici în astfel de negocieri trebuie să rezolvăm problema corupţiei şi să eliminăm de la negocieri, cu alte cuvinte, din structurile de conducere şi de decizie a statului român, corupţii, hoţii, proştii şi, mai ales, oamenii Moscovei (de multe ori, nici nu-s persoane diferite – Antonescu, de exemplu intră la capitolul proşti instabili).

  Reply
 5. sof

  Bleen raportarile tale continue la opinia si aprobarea cancelariilor occidentale ca unul din criteriile cele mai importante in desemnarea primului ministru denota o incoerenta grava cand este suprapusa articolelor tale precedente. Parca erai nationalist si patriot, si nu doreai ca USL sa se duca pe la "inalta poarta" reclamand abuzurile puterii. Dar cand va convine, ingenunchiatul pe la straini este nu numai dezirabil ci si necesar.

  Ce spui tu este 1. periculos 2. stupid.

  1. Numirea prim ministrului este o decizie complet interna si orice ar zice Rusia, Sua, Germania etc… este irelevant si daca am lua in considerare "sugestiile" lor atunci am ajunge o biata colonie mascata ca republica autonoma.

  2. Daca vrei ca negocierea sa se dovedeasca in folosul romaniei atunci avem nevoie de un PM puternic, nesantajabil de cancelariile straine si care este complet dedicat interesului national, nu aprecerii cancelariilor . Cum crezi tu ca o sluga a vesticilor sau esticilor se va impotrivi cerintelor lor cand a fost pus pe scaun in baza aprecierii lor pozitive?!

  Reply
 6. MissTake

  Putoiul se juca de-a guevara pt ca aia era conjunctura, pt ca (,) colegii lui de joaca erau se pretau la astfel de joc. Acu se joaca la alt nivel pt ca a aparut un alt tip de politician… MRU.

  Sper ca amandoi sa inceapa curatenia in ambele curti!

  Reply
 7. Never G

  "Cel mai onorabil lucru care ni s-a întîmplat vreodată a fost jugul. Şi este, şi va fi".

  Ce sa ceri unei populatii indoctrinate 45 de ani in comunism si inca 15 dupa, adusa la infantilism?

  Prima regula era ca numai de sus se puteau lua decizii pentru toti. Statul centralizat stia tot ce trebuie facut si te obliga sa te conformezi. Oamenii au invatat sa se descurce, printre legi si constrangeri. Fiecare pe cont propriu. De aceea se comporta asa, nu se implica!

  Ca sa nu fim asa usor de asimilat, nevoie de o schimbare de mentalitate.

  Nu degeaba a zis Basescu ca: ori ne salvam toti ori niciunul, salvari individuale nu exista, cand s-a referit la solidaritate in fata provocarilor pe care le avem.

  Reply
 8. MissTake

  Plec spre serviciu, deci sunt scurt:

  Cred ca Ungureanu va incerca ceea ce am zis eu ieri… sa debranseze niste paraziti de la biujet… de aceea Ponta l-a asigurat de sustinerea lui 🙂

  Reply
 9. exx

  Nu e interesant cum pe Ponta il apuca brusc si neasteptat duiosia fata de guvernul la care face opozitie? Sau cum se duce Geoana in vizita la Vantu, cu o zi inainte de marea confruntare? Si cum "afla" ca prin minune Ac. Catavencu?

  Si cum nu stii niciodata cu cine tine de fapt grupul din PSD al lui Ilie Sarbu, Rus, Dancu, adica taticii lui Ponta?

  Cititi articolul lui Gabriel Bejan din RL, mai ales ultimul paragraf.

  Reply
 10. EuCuMine

  @Bleen, 14:22:

  Niciodata n-am inteles nihilismul asta militant de care dau dovada multi dintre cei cu care discut zilnic. Sau, mai corect spus, nu-l inteleg la oameni care nu ar trebui sa-l exhibe (cum ar fi oamenii cu copii; ei nu inteleg ca-i damblagesc pe aia mici? Cum ar putea sa creasca oameni cat de cat normali cand proprii parinti mustesc de auto-distructivitate psihica).

  Reply
 11. Bleen

  Cristian Hrituc

  circula o vorba in targ.Se pare ca Ponta a avut intalniri cu diversi lideri pdl inainte cu o zi de discursul din parlament.

  Reply
 12. Bleen

  @Riddick

  Îmi pare rău s-o zic dar românii mi se pare că-s cel mai uşor de asimilat dintre toţi europenii. Sîntem o naţie care tînjeşte după renunţarea de sine. Ne-a obosit propria incompetenţă şi prostie. Ne-a supt de vlagă.

  Ne complexează propria micime şi neînţelegere a ceea ce se întîmplă în jur. Şi ne oboseşte. Ne scărpinăm în cap, ne încruntăm chinuiţi, după care, extenuaţi de atîta concentrare, ne resemnăm şi aşteptăm de la alţii să ne arate drumul. Sîntem un popor minor, de personaje volubile şi înconvoiate, care ies din anecdotică doar pentru a intra în parodie. Cel mai onorabil lucru care ni s-a întîmplat vreodată a fost jugul. Şi este, şi va fi.

  Reply
 13. Bleen

  Revista Kamikaze

  Ce fredonează Crin în baie la dușul de dimineață de la 8 seara: "Dac-aș fi pentru-o zi președinte/ V-aș schimba fusul orar și m-aș întinde"

  Reply
 14. andrei

  Foarte buna analiza. Mobilizatoare, mai ales ca si-a revenit si Ponta, o aliniere asteptata de mult timp. S-a rezolvat si cu sansele USL-ului, cu viitorul presedinte care a preluat oficial timona guvernarii, iar nu in ultimul rand, responsabilitatea a revenit la ea acasa, unde ii era si locul. La Ponta, adica. Practic, un discurs surpriza, cu rezultate spectaculoase in urmatorii 3 ani, pe plan european. O lovitura scurta, decisa si mortala data stangii de Traian Basescu. Ramane sa mai vedem cum preia Udrea primaria Bucurestiului, cand isi toarna Alina Mungiu cenusa in cap si daca promoveaza FC Bihor.

  Reply
 15. Glook

  "Ponta e în plin casting şi vrea să demonstreze că i se potriveşte rolul de stîlp al societăţii, de decident naţional responsabil, matur şi cu toţi boii acasă, închişi bine în ţarc şi nu scăpaţi pe la Antene."

  Adevarat. Numai ca pentru postul pe care il vrea el nu se face casting. Trebuie sa faci in asa fel incat sa te remarce vanatorul de creiere. E drept ca primul pas ar fi sa demonstrezi ca ai unu (creier). Dar mai sunt o gramada de pasi. Discursul de ieri pote fi unul din ei, dar depinde de fapte si daca are puterea consecventei.

  Reply
 16. Mih

  Ciutacu e un fanatic membru al sectei "ochiu' si timpanu' ". Felix e guru-ul lui slavit pt care ar trebui sa-si monteze suspensorul cu explozibil si sa se auto-spulbere pe platoul A3 la o ora de max. audienta.

  Reply
 17. Adrian Covaci

  @Dragos

  Nebunia cu Rusia, transfer de putere sub control strain..??? nu este decat ambalajul propagandistic si care ar trebui sa ne sperie.

  In schimb parte ultima a scenariului este reala si asta le da fiori celor de sub controlul lui Voiculescu. De altfel ai vazut cat de mult a sovait Ciutacu sa se explice la insistentele lui Sova. Oana Stanculescu avea ochii iesiti din orbite iar politilogul casei, celebrul autor de carti de bucate, Bogdan Teodorescu scrasnea din dinti si cred ca-si incrucisase degetele pe sub masa.

  Cata dreptate avea…

  "Si acum priviti cu spaima fata noastra sceptic-rece,

  Va mirati cum de minciuna astazi vi se mai trece?

  Când vedem ca toti aceia care vorbe mari arunca

  Numai banul il vaneaza si castigul fără munca,

  Azi, când fraza lustruita nu ne poate insela,

  Astazi altii sunt de vina, domnii mei, nu este-asa?

  Prea v-ati aratat arama, sfasiind aceasta tara,

  Prea facurati neamul nostru de rusine si ocara,

  Prea v-ati batut joc de limba, de strabuni si obicei,

  Ca să nu s-arate-odata ce sunteti – niste misei!

  Da, castigul fără munca, iata singura pornire,

  Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

  Dar lasati macar stramosii ca să doarma-n colb de cronici

  Din trecutul de marire v-ar privi cel mult ironici.

  Cum nu vii tu Tepes doamne, ca punand mâna pe ei,

  Să-i imparti în doua cete: în smintiti si în misei,

  Si în doua temniti large cu de-a sila să-i aduni,

  Să dai foc la puscarie si la casa de nebuni!"

  Parol!!

  Reply
 18. Dragos

  @Adrian Covaci

  am urmarit minutul aprox. 3'40' cu delirul "…13 ani in Rusia…transfer de putere, sub control strain, Boris i-a dat-o lui Putin…Basescu i-a dat-o lui MRU care-i generatie cu Ponta….e intuitia mea de vuvuzea desteapta care nu m-a tradat niciodata…"

  ce v-a facut sa credeti fara ghilimele ca hemoroidul asta al lui Felix, Ciutacu, nu-i chiar prost ?

  Reply
 19. Bleen

  Ipoteza lui Ciutacu e aceeasi cu a altor angajati ai lui Felix si apropiati ai partidului acestuia, PNL, unii dintre ei chiar bloggeri relativ decenti si inteligenti pana acum 2-3 ani. Basescu a predat puterea Securitatii, reprezentate de MRU si Ponta. E absolut aiuritor si caraghios ca cei care sustin asta sunt supusii unuia dintre Capii Securitatii si lideri partidului cu cei mai multi securisti, PNL. Ponta vrea sa-si creeze imagine de om in firea lui, altfel socialistii europeni nu-i tin partea la toamna, cand spera sa i se ofere posibilitatea sa ceara conducerea guvernului. Are 2 posibilitati: sa ramana in USL si sa spere ca acesta va avea peste 50% (sanse aproape inexistente) si Basescu sa-l desemneze pe el premier (sanse zero), ori spera intr-o alianta PDL-PSD in urma careia, in schimbul unei noi Constitutii spera sa primeasca functia de premier.

  Reply
 20. Gramofonu'

  @EXX:

  Daca pleci de la ideea "cine e Ponta", trebuie sa-ti pui si intrebarea "cine l-ar inlocui?"

  Aha. Acum stii de ce nu poate PSD sa-l trimita la plimbare. Ponta e PSD.

  Sau, daca nu stii inca, fa un exercitiu de imaginatie: in cite bucati s-ar sparge PSD fara un Ponta care sa jongleze intre ele?

  Reply
 21. Gramofonu'

  Cred ca Ponta are doua probleme:

  1. Ani de zile a jucat cu entuziasm rolul pustiului trimis de baietii mai mari sa scuipe trecatorii pe strada, ca sa aiba motiv sa-i bata: "de ce dai, ba, in ala micu'?" Si asa s-a ales cu renumele de "imatur".

  2. Si a-nceput sa-i placa. Si i-a placut atit de mult, incit i-a batut pe toti ceilalti pusti care ar fi vrut si ei sa scuipe. Problema e ca acum a crescut, ar vrea si el sa bata pe cineva, dar n-are pe cine sa trimita la scuipat.

  De ambele ar scapa cu usurinta, daca si-ar gasi 2-3 scuipici de serviciu. Vanghelie si Geoana ar fi incintati sa fie alesi, dar deocamdata vad ca se multumeste cu Crin.

  Reply
 22. exx

  Bre, dar tot vorbiti atat de Ponta asta… care cine e, pana la urma? Reprezinta el ceva ca individ? Nimeni nu se intreaba ce parere va avea PSD-ul. Daca PSD-ul il trimite la plimbare, Ponta dispare in neant in secunda urmatoare, ii mai ramane sa se inscrie in UNPR (desi eu cred ca e deja acolo).

  Reply
 23. Adrian Covaci

  @Bleen Exact asta am spus si eu. Ponta este exact opusul lui Emil Boc. asta nu-l deranjaza insa pe TB. O sa-l foloseasca exact pentru ce si-a propus. Prostul de Ciutacu nu-i chiar prost. Fiti atenti la minutul aprox. 3'40': http://mariusghilezan.ro/ipoteza-lui-ciutacu-base….

  Si mai e ceva: Spre deosebire de multi altii TB chiar daca n-a citit (nu stiu !!) "Arta azboiului" a lui Sun Tzu ii aplica principiile la singe. Asa cum face si NATO dealtfel.

  Reply
 24. Never G

  BLEEN, mi-a mers la inima ce ai spus fiindca asa gandesc si eu. Ponta nu poate fi printre cei alesi. Ii lipseste responsabilitatea fata de tara, s-a vazut in mai multe randuri in trecut.

  Reply
 25. tucu

  Felix Antonescovici Sekurinski va face apel la artileria grea.

  WC (World Champion) Tudor von Balaceanca va fi aruncat in arena pentru a salva suveranitatea nationala .

  Este inadmisibil ca Romania romanilor sa aibe prim ministru un Ungurean si vice prim ministru un ungur sadea.

  Reply
 26. Dragos

  faza de ieri din Parlament cu Ilie Sarbu aducandu-l de manuta pe Pontanac imi aminteste de copilaria mea nazdravana cand mai spargeam cate-un geam de'al scolii si trebuia sa vin cu taticu tuns ca sa-mi pun cenusa'n cap si sa-mi iau angajamente. evident ca'l jucam pe Iisus in iesle, normal ca la baza tot un bagabond am ramas.

  fondul NU se schimba !

  asa-i si cu Ponta, decat ca el + popa Ilie = 1 cojones sfrijit, si asta la 40 de ghiocei in buchetul vietii.

  Reply
 27. Mih

  @Florina :)))

  Ba si necesarul de apa, s-a dovedit stiintifitic, nu este de 2l (risipaaa!), ci de fix 1,5l. :)))

  In Ponta NU am incredere pt ca nici nu prea poate, nici nu prea vrea.

  Serios vorbind,ieri, eu nu am vazut decat o miscare de repliere interesata si un discurs ceva mai civilizat (dar cu scapari de impolitete impardonabile).In plus, a incercat sa inlocuiasca puterea de convingere a continutului unui discurs, cu o lungime si repetitivitate absolut iritante (efectul a fost, cred, invers fata de intentie).

  In schimb, despre caracter (sau lipsa lui), a dat multe, repetate si convingatoare dovezi ca n-are.

  Reply
 28. Bleen

  Boc nu e instabil, imatur si nici oportunist si neloial, ca Ponta. Nu au nimic in comun. Boc si Basescu aveau acelasi scop. Nici nu era nevoie ca Basescu sa-l controleze. Cei doi au fost intotdeauna de aceeasi parte a baricadei.

  Reply
 29. Adrian Covaci

  Ponta spre deosebire de Iliescu, Basescu si .. ar mai fi ctiva, nu este un caracter puternic. Este un fel de Emil Boc intors pe dos. Pentru planurile Lui Traian Basecu se potriveste ca o manusa. Problema e ca ar trebui sa poata fi controlat si dupa ce Basescu nu va mai fi presedinte. Si asta numai MRU ar putea sa o faca.

  Reply
 30. Florina

  s-o crezi tu vom fi fericiţi că ne-a crescut doza de calorii. să vezi ditai fericirea cînd ţi s-o stabili şi numărul de calorii, în scădere drastică, reţine, te rog! – şi vom mînca raţional, inodor, uşor color şi mai ales insipid, strict după indicaţiile planului de alimentaţie sănătoasă stabilit acolo unde zici. ce program rabla, ce program prima, a doua , a treia casă?! – că a patra e deja dat. :mrgreen: să vezi frumuseţe de program "alimentaţie şi lamentaţie" de care-o să avem parte.

  Reply
 31. Cambe

  Bine punctat! Asa cum lipsa de viziune a ingropat PNTCD, aceeasi lipsa de viziune va trimite si PNL spre vreun muzeu de geologie. Nici nu stiu daca e bine sau rau si nici nu conteaza asta. Asteptarea mea este urmatoarea : asa cum patronul ma plateste pe mine pentru ca imi fac treaba si ca sa imi fac treaba, politicienii ar trebui sa-si aminteasca de faptul ca eu ii platesc nu doar ca sa isi faca treaba si pentru ca si-o fac.

  Reply
 32. valentin

  Asa cum haina il face pe om si caracterul se modeleaza prin atitudine. Numai ca la caracterul lui Ponta e nevoie de sapte ani in Tibet pentru a observa schimbari de substanta.Dar sa nu fim pesimisti,cea mai lunga calatorie incepe cu un pas.

  Reply
 33. Daniel din Lyon

  Altfel spus, Base i-a Ingureanu pe toti si le-a schimbat partitura.

  Cu Ponta as mai astepta: stilul se poate schimba usor, caracterul -foarte greu. Eu nu cred ca a fost imaturitate cu Che Guevara. Am vazut destui care au murit la 25 de ani si au fost ingropati la 75. Asa ca, in ciuda faptului ca apreciez situatia de ieri din Parlament (MRU-Ponta) ca pe o normalitate necesara, as mai avea putina rabdare. Pana se strang cercurile din nou in jurul lui ponta.

  Reply
 34. Bleen

  Felix a ajuns unicul luptător din munţi, dizidentul final împotriva Frăţiei Securităţii (Băsescu, MRU, Ponta, Guvernul, UE, US etc). Cel puţin aşa susţin angajaţii respectivului.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *