O soluţie împotriva corupţiei

O soluţie care tratează cauzele, nu efectele.

Are 9 minute filmuleţul însă merită văzut pînă la capăt. Pentru cei care nu sînt în temă: Scott Walker, guvernatorul Wisconsin-ului, a decis măsuri drastice de austeritate (scăderi salariale şi eliminări de sporuri şi prime pentru bugetari) şi de limitare a puterii sindicatelor bugetarilor.

Facebook Comments

16 Comments O soluţie împotriva corupţiei

 1. Florina

  offtopic

  topul celor mai citite 5 articole în EVZ:

  1. Fată de 16 ani fugită de acasă pentru a se integra în MISA – 1880 vizualizări

  2. Arabii vin în România de frica crizei alimentare – 1155 vizualizări

  3. Doctor EVZ: "Nu mai pot să am relaţii sexuale, iar soţia mă acuză că am pe cineva" – 910 vizualizări

  4. Ce viaţă au Martorii lui Iehova – 866 vizualizări

  5. Victor Ponta şi Crin Antonescu i-au copiat Codul lui Boc – 859 vizualizări

  Reply
 2. 4-5

  "Actioneaza in asa fel incat maxima vointei tale sa poata servi oricand in acelasi timp ca principiu al unei legiferari generale".

  Cred ca aici e problema esecurilor reformatorilor…( sa faci ce zice reformatorul sau ce face el?)

  Reply
 3. Hantzy

  bleen,

  nu stiu nici eu daca Toba ii are pe pedelei la mana cu ceva, dar din reactia greilor la propunerile stranii ale lui macovei, Preda si Voinescu e clar ca sunt santajabili. Au cicatrici mai toti. Nu faptul ca vor sa devina frecventabili pentru USL ii mana pe ei in lupta, ci convingerea ca pot fi rapid "executati", cand li se cunioaste trecutul, iar DNA este un instrument politic. Si nu pentru a vinde partidul imagine: ar fi prea superficial pentru eminentele cenusii, ci pentru a castiga spatiu de manevra, pentru a putea fi destituiti, inlocuiti, purjati, stigmatizati, antamati s.a.m.d.

  Reply
 4. Hantzy

  @poweraxxxel,

  mirarea ta este nejustificata: nimeni n-a contestat necesitatea reformei. Niciodata! Era pentru multi evident ca, la un moment dat, vom trai aceste vremuri, insa fiecare a sperat sa mai tina o vreme. S-a intamplat sa fie Boc premier si a fost nevoit sa ia masuri. Nu pentru ca le-au avut in program, ci pentru ca n-au avut de ales: erau si ei, ca si alti politicieni, flamanzi ce n-au mai gasit loc la masa. Iar acum cand s-au asezat pe scaune, sunt nevoiti sa se multumeasca cu firimiturile ramase. De aia intorc servetelele si ling blidele. Si astfel se explica "intelegerea"de care se bucura din partea celorlalti, dar si comportamentul de dobitoace din administrarea curenta.

  P.S. Singura tentativa de reforma este cea mica din justitie, care a simplificat intrucatva procedurile. Restul masurilor nu sunt reformatoare. Nici macar Funeriu nu reaseaza procesul pe noi baze si principii educationale. Se incearca o redistribuire a fondurilor, e drept, dar nu sunt sigur ca va evita cronicizarea bolii sistemului. Vor exista mereu exemple pro si contra.

  Reply
 5. Adrian R.

  @nedo

  La numarul de voturi lipseste un zero (fara 2000 de mii voturi) sau "a ales sa obtina doar 200 mii de voturi".

  Reply
 6. poweraxxel

  @ Bleen: stii ce este culmea ironiei? Ca guvernul Boc este criticat mai mult pentru greselile de-a dreptul dobitoace pe care le face in administrarea curenta decat pentru masurile pe care le ia … Cu alte cuvinte, masuri de reforma starnesc nemultumiri care refuleaza acuzand greseli de genul numirilor incompetentilor in functii publice sau a scandalurilor "tabloid". Despre reforme romanii nu prea comenteaza. Se descarca insa injurand comportamentul de-a dreptul idiot al PDL-istilor …

  Reply
 7. Le Retard Encha&icir

  Dommage de ne pas avoir le soutitrage en francais. Mais un truc comme Wisconsin c'est pas Louisiane et Timiche c'est pas Ferentaires.

  Reply
 8. Bleen

  Se pare că, cel puţin din punctul ăsta de vedere (scăderea cheltuielilor şi atitudinea faţă de sindicate), guvernul Boc e sincron cu Tea party, ba chiar a luat puţin avans.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *