Partidul mic, de proximitate, circulaţia liberă a vedetelor şi demisia filialei PDL din Baia Mare

a mic

Soluţia. A găsit-o Patriciu. Cîte un partid nou, mic, de proximitate. Un partid pentru pensionarii cu jeep. Partidul mic punct ro. Sau, cum ar spune Grupul Vouă, Partidul Mic Nimic. O variantă ar fi şi transformarea Asociaţiilor de locatari în partide. De stînga. Iar a Asociaţiilor de proprietari, în partide de dreapta.

b mic

Uite o excelentă trambulină politică, cel puţin din punctul de vedere al vizibilităţii: caii din pădurea Letea (dar subiectul e prea „stîngist” şi minor pentru politicienii de dreapta, care nu scot capul de la cutie decît atunci cînd au de ţinut discursuri gen Roosevelt după Pearl Harbour).

c mic

Şi, la final, două comentarii relevante despre un subiect care merită toată atenţia, de fapt subiectul central cînd e vorba de PDL (şansele PDL-ului în 2012 depind în mare parte de asta).

Bleen: Şerban Rădulescu, Octavian Bot… traseişti pe care PDL i-a acceptat în 2008 şi cărora le-a dat colegii eligibile. Mă întreb, răspunde cineva politic pentru aceste eşecuri?

Doc: Uite – ca acum ma si enervez – cazul de la Baia Mare. E cat se poate de semnificativ! Din cate am citit despre candidatul PDL de acolo, tipul are vreo 37 de ani, un CV burdusit de studii, fost tehnocrat venit direct in PDL, experienta in administratie etc. Puteau sa ii faca o campanie vreme de un an, de cand stiau ca o sa fie organizate alegeri. In loc de asta, l-au anuntat cu trei saptamani inainte de alegeri, nu i-au facut aproape deloc campanie, si a avut si un contracandidat din partid. De ce? Pai pentru ca au stat pana in ultima clipa sa le pice in cioc Chereches, uber-traseistul lui peste. Cica au esuat. Dar daca ar fi “reusit”? Il alegeau pe Chereches, asta peste un an fugea la tabara cea mai tare in sondaje, bineinteles. Si ce faceam atunci? Vorbeam iarasi de contracte care sa taxeze migratia?

De ce dracului îţi mai faci partid dacă candidaţii oricum îi imporţi de la celelalte partide iar prim miniştrii şi miniştrii din „societatea civil-tehnocrată”?

PS. Apropo, sînt convins că PDL a făcut singurul lucru de bun simţ pe care trebuia să-l facă şi i-a cerut demisia (sau a demis-o, în caz că că nu a acceptat să demisioneze de bună voie) conducerii filialei din Baia Mare.

Facebook Comments

40 Comments Partidul mic, de proximitate, circulaţia liberă a vedetelor şi demisia filialei PDL din Baia Mare

 1. Yeba

  @snapshot 🙂

  Asta ne desparte pe noi de Zeus, ca noi nu i-am fi dat atentie nici cit unui rahat de ciine, ca muritorii, pe cind el a reactionat.

  A dat-o pe Dana Grecu cu nasul in el, dintr-o miscare, ca un dresor.

  Pe toti i-a dat cu nasul, dar Dana purta aseara o funda rosie mare si vorbea mai stins, iesea in evidenta. Iar Gotiu, saracul, care n-a mai scris de ieri la 10:03, chiar s-a inecat, se vede treaba.

  Reply
 2. Yeba

  Off topic, ca mi s-au imprastiat gindurile ca puful de papadie.

  Deci @dikta, in vederea alegerilor, va rog sa infiintat nu doar un bestiar, ci si curierul inimilor. Deci Zeus invita cu un gest zeiesc o turma de porci sa grohaie liber in Olimp.

  Reply
 3. Doc

  Dragos,

  propunerea aia a lui Patriciu (600.000 de bugetari concediati) e o mizerabila demagogie "de dreapta" (nu in sensul apartenentei politice, desigur, ci al sensibilitatii publicului tinta). La fel e si cea cu scaderea TVA, de altfel.

  Bleen,

  pana sa ajunga sa ii convinga pe romani sa il voteze Crin Antonescu va da peste problema mare in a-i convinge pe PSD sa il sprijine in alegeri pentru presedinte. Ma intreb cand o sa-si dea seama ce pacaleala a luat, inainte sau dupa localele din 2012… Ramane sa vedem.

  Reply
 4. judex

  a mic:

  Eu zic ca e doar reclama pentru Lebada Bronzata, care vrea sa-i fure rochita lu' ACZ. Tot pe partea cosmetica, s-a gandit ca da mai bine pe sticla sa-si acopere in prealabil oligofreza cu baticul (inainte de amiaza, cand se trezeste), si pe deasupra sa-si puna si sapca vanatorului, pentru ca sa-l placa bunicuta.

  Reply
 5. Dragos

  @cei cu dislaiku pe 16:30

  decat sa ne-o mai frecam de Icoana Sfantului Boc, mai bine o prostituata cu experienta lui Patriciu.

  Reply
 6. tucu

  Inainte de a intelege ce cauta iar Patriciu in politica ar trebui sa stim raspunsul la o intrebare. Citi bani are in realitate Patriciu.

  Mic.ro sau Mare rahat nu sunt activitati care se inscriu uzual in preocuparile unui miliardar .Exista alte lucruri mult mai profitabile cind ai multi bani.

  Ceea ce ma uimeste pe mine-un necunoscator in ale afacerilor-este faptul ca Patriciu s a apucat de retail -in tara unde exista un chiosc la fiecare scara de bloc si nu s a apucat de colectare si distributie in tara unde produsele agricole putrezesc la poarta taranilor.

  Cred insa ca el se pricepe ca el e miliardar nu eu.

  Reply
 7. Bleen

  Ba se rezolvă foarte bine prin statut. Parlamentari, primari, consilieri vor ajunge doar membrii vechi ai partidului, cei care au dovedit că pot sta cel puţin 4 ani într-un partid.

  Reply
 8. tucu

  @Bleen

  Ai dreptate .Populatia a votat partidul si in foarte rare cazuri omul.

  Eu nu vorbeam de perceptia alegatorului ci de perceptia alesului si de teoria care a sustinut uninominalul.

  Nu cred ca prin statut se rezolva ceva . Cred ca pentru a evita traseismul ori ii legam de glie prin lege dar aceasta solutuieeste periculoasa ,ori alegem oamenii cu mare grije.

  Reply
 9. Bleen

  Crin nu pierde nimic, ba dimpotrivă. Abia acum, fără Patriciu, şansele sale la prezidenţialele din 2014 cresc (după părerea mea, acum CA are cam 70% şanse să cîştige prezidenţialele).

  Reply
 10. Bleen

  Voturile cîştigate de candidaţii uninominali în 2008 sînt doar un mit. Luăm rezultatele de la locale în 2008 şi cele de la parlamentare din 2008 şi veţi vedea că sînt aproape identice.

  Reply
 11. Dragos

  "Gura pacatosului adevar graieste. "A fost o greseala cresterea TVA de la 19 la 24%" (declaratie facuta de Traian Basescu, n.r.). Mai degraba a fost o prostie faptul ca inca de la inceputul crizei ea nu a fost scazuta la 15%, asa cum au facut altii" (Dan)

  "Concedierea din sectorul de stat nu a 140.000, ci a 600.000 de functionari ar fi creat resursele necesare" (Costache)

  "Dictez din masina care trece pe langa o biserica aflata in constructie, cu un mare steag national fluturand pe schele. E de bine! Asta ne trebuie. E ce ne-a mai ramas de facut" (Patriciu)

  Ecce homo: Dinu Patriciu prim-ministru !

  Reply
 12. Bleen

  Nu partidele au cîştigat voturi de pe urma numelor candidaţilor, candidaţii au cîştigat voturi datorită siglei sub care au candidat.

  Reply
 13. Bleen

  Iar uninominalul nu a dat nicio libertate nimănui. În 2008 votul a fost politic, s-a votat partidul. Nu a existat absolut, dar absolut, nicio surpriză.

  Reply
 14. Bleen

  @tucu

  Traseismul e o problemă la fel de mare ca şi cea a politicienilor cu dosare penale. PDL le-ar putea rezolva pe amîndouă, prin statut.

  Reply
 15. tucu

  @All

  Stie cineva daca in reteaua MIC.RO se vind si GOGOSI?

  Studiile arata ca in anul electioral va creste consumul

  Reply
 16. tucu

  Iv.Z

  Stii cumva citi parlamentari PNL sunt multumiti de Crin Antonescu?

  Stii cumva cite filiale PNL sunt fericite cu Crin Antonescu?

  Dinu Patriciu are un precedent. PNL aripa tinara . Creatie proprie marca Ionel.

  Daca din nemultumitii de mai sus aapare ""PNL adevarata aripa Bratianu"" tot creatie Patriciu si inspirat de …..? S ar putea sa voteze altfel decit USL ?

  PS Lazaroiu spunea ca spre sfirsitul acestui an ar putea apare dezertari din PDL dezertari care sa puna in pericol stabilitatea coalitiei.

  Reply
 17. tucu

  @Bleen

  1/Nu oricine poate face un partid sau un film sau un ceas .

  E necesr insa sa se discute pe seama lor deoarece numai asa pot fi cunoascute dorintele si nemultulirile consumatorilor de film,ceasuri sau politica.Pina la urma un sondaj este tot un fel de discutie mai putin nuantata.

  In ceea ce ma priveste nu am cautat si nu caut un nou partid ci incerc sa gasesc modalitatea de a stopa preluarea puterii de catre neocomiunisti.

  Eu consider ca discutiile de pe acest blog, subiectele tratate, provin toate din ingrijorarea ca in 2012 USL ul ar putea prelua puterea.Solutiile propuse de noi sunt diferite dar scopul probabil ca este comun.

  Despre selectia cadrelor ar fi foarte interesant de discutat deoarece cheia succesului sta intotdeauna in materialul uman..

  Cit despre traseism este greu de discutat si mai greu de incriminat. In momentul in care am ales uninominalul am acceptat si un anumit grad de libertate a alesului.

  Si sinceri sa fim daca nu era acest grad de libertate astazi nu era PDL ul la guvernare.

  Reply
 18. Florina

  eu prefer partidul mic ro – pmr, partidul cumpărătorului român ar avea probleme cu acronimul.

  "la noi veniţi cu plasa!"

  "funcţii pentru orice buzunar!"

  "promoţie! un deputat, un contract de asfaltat!" sau

  "promoţie! azi cercetat, mîine deputat!"

  Reply
 19. Bleen

  Nu cred că unul intrat ieri în partid are timp să înveţe într-o zi cultura organizaţională, spiritul partidului (nu apucă să înveţe nici litera), nu are timp să-şi creeze legături şi să ţină la partid, să aibă fidelitate faţă de el. E uşor să faci mutre, să dai profesoral din gură şi să părăseşti corabia cînd eşti de ieri într-o organizaţie, o organizaţie care pentru tine nu înseamnă nimic.

  Reply
 20. Bleen

  @tucu

  1. Subiectul noului partid nu deranjează. Doar că noul partid se face, nu se discută. Iar cine vrea un nou partid, se concentrează pe noul partid, nu pe ce mai face şi mai drege PDL.

  2. Selecţia cadrelor de decizie se face dintre membrii partidului. E normal şi obligatoriu să se facă asta. Inclusiv dintre lipitorii de afişe. Tocmai asta e problema PDL, că pune în moţ veneticii, traseiştii şi bobocii.

  3. Uite, acum e liber Lăzăroiu, poate să spună chestii. Întreabă-l pe el cum e cu selecţia cadrelor în PDL şi cum membrii partidului, ăia care muncesc pentru partid de ani de zile, rămîn întotdeauna de căruţă iar colegiile eligibile, locurile pe liste, funcţiile şi demnităţile se duc spre venetici şi traseişti, spre personaje care intră în partid azi şi mîine primesc sinecuri. Uite, mă gîndeam să se introducă în statut cîteva chestii, pe lîngă aia cu suspendarea trimişilor în judecată: candidaţii partidului la funcţiile de consilier local să aibă minimum 1 an vechime în partid, candidaţii la funcţiile de primar să aibă minimum 2 ani (iar candidaţii ptr primăriile de municipiu, minimum 4 ani), candidaţii pentru Parlamentul României şi pentru Parlamentul European, pentru preşedinţie şi pentru funcţiile de prim ministru şi ministru să aibă o vechime în partid de minimum 4 ani (o legislatură). Astfel, s-ar elimina traeiştii.

  Reply
 21. Mih

  @tucu,

  Patriciu, la dolarii lu'dansu, ar putea lansa nu o aripioara, ci partidul co-pe-ne-le…

  Reply
 22. tucu

  Stiu ca pe acest blog subiectul -partid nou- deranjeaza dar nu ma pot abtine (de fapt Bleen trebuia sa se abtina)

  Pe acest blog apare articolul lui Lazaroiu despre Alba ca Zapada. Previziunea era perfect argumentata sociologisc si copios terfelita si din stinga si din dreapta.

  Tot pa acest blog apare articolul lui Aligica -tot perfect argumentat in care indica potentialii creatori ai noului partid sau a noii aripi.Printre ei evident la loc de frunte Dinu Patriciu.

  Crin Antonescu -baiat ascultator si cam timpitel baga actualul PNl intr-o fundatura cu iz socialisto securist si lasa astfel loc pentru o noua ramurica liberala.

  Sa ne mire ca Patriciu (probabil cu sprijin subteran de te miri unde) va lansa un PNL aripa si mai tinara?Oare electoratul de dreapta ne iubitor de Basescu sau Voiculescu nu trebue sa voteze cu cineva?

  Cit despre iubitul PDL am retinut doua afirmatii facute acum citeva zile de Basescu.

  1/majorarea TVa a fost o prostie si a fost faciuta pentru ca guvernul s a opus diminuarii pensiilor -prin imopozitare ca sa nu aiba nimeni nimic de zis.

  2/""nu ma intereseaza procentele PDL ului""

  Eu zic ca daca mina protectoare a matrozului se ridica un pic si mai apare si concurenta dinspre dreapta poate PDL ul se trezeste si in loc sa dea afara sefii unei filiale dupa ce acestia au facut porcaria ii dau afara inainte de a o face.

  Poate invata si PDL ul ca selectia cadrelor -de decizie nu lipitorii de afise oricit de importanti or fi ei-nu este o gluma.

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   Problema cu Patriciu e ca fiecare lider sustinut de el a ajuns intr-o fundatura. Asta spune ceva despre flerul lui politic. In al doilea rand, Patriciu nu are cum crea o miscare de jos in sus, chiar daca se abtine el sa se amesece, banii lui vor atrage atatia impostori dornici sa fie pe val incat orice entuziasm va sucomba inainte de a se naste. Nu mai adaug nimic despre mic.ro si Imre la Adevarul. Asadar predictia mea e simpla: o sa mai toace niste milioane aiurea.

   Reply
 23. Bleen

  Da, am înţeles că a primit o donaţie de vreo 3 milioane de euro de la Ducesa-Mamă. Mai mult decît Năstase de la Mătuşa Tamara (bine, e şi mai apropiată în grad de rudenie, d-aia i-o fi dat mai mult – e normal ca mă-ta să-ţi dea mai mult decît mătuşa nevesti-tii).

  Oricum, nu mă miră. E normal ca milioanele de euro să fie moştenite din generaţie în generaţie în asemenea marii familii aristocratice. Nu vă luaţi după istoria recentă a celor două familii, de <del datetime="2011-05-20T12:33:37+00:00">atîrnători de coada vacii</del> de vînzători de seminţe, e doar o aparenţă.

  Reply
 24. Gabriel Preda

  Chereches e nu numai traseist, e si tupeist din categoria "de ce va luati de cum am facut avere, am mostenit de la mama si de la tata" (bugetari si foarte vioi)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *