Partidul Miscarea Populara – o semnatura la fiecare doua minute

1. Dacă vrea să prezinte o listă de candidaţi la europarlamentare are nevoie de 200 000 de semnături. De opt ori mai multe decât cele de care e nevoie ca să se înfiinţeze.

2. Pentru un candidat la prezidenţiale, e nevoie tot de 200 000 de semnături.

Poţi să comasezi procesul de strângere de semnături („vă rog să semnaţi aici *ŞI* aici”), caz în care trebuie să devoalezi numele candidatului la prezidenţiale cu mult înainte de europarlamentare. Nu poţi strânge semnături în noiembrie pentru ambele scrutine, lăsând un spaţiu alb în loc de nume la vârful listei de semnături pentru prezidenţiale.

Sau partidul poate face totul în doi paşi: se strâng 200 000 de semnături în toamnă, se candidează la europarlamentare, se strâng iarăşi 200 000 semnături (vara şi la început de toamnă) pentru prezidenţiale.

Totul e uşurat de faptul că bucăţi enorme de PDL vor pleca în partidul MP curând spre foarte curând, iar oamenii de partid (oricare ar fi el) se pricep la strâns semnături. De fapt sunt experţi.

Chiar şi aşa, timpul e limitat: strâns semnături înfiinţare, înregistrarea oficială în registrul partidelor, strâns semnături europarlamentare, campanie, strâns semnături prezidenţiale. Un total de 425 de mii de semnături care trebuie strânse în 500 de zile. Dacă facem calculul: o semnătură la două minute, începând din clipa asta.

Precizări de final:

a) Discuţia de mai sus nu e o teorie privind sexul îngerilor, un partid nou-înfiinţat care nu candidează la europarlamentare şi la prezidenţiale se scoate singur din prim-plan.

b) prezumţia este că nu va exista o traiectorie comună a forţelor din opoziţie şi deci nici un efort comun pentru strâns semnături în 2014. La cum stau acum lucrurile, o colaborare a partidului Mişcarea Populară cu PDL sau ADA – la europarlamentare sau la prezidenţiale – pare puţin probabilă. Singurul punct de intersecţie între MP şi PDL ar fi o candidatură a lui Emil Boc.

Facebook Comments

10 Comments Partidul Miscarea Populara – o semnatura la fiecare doua minute

  1. jailor

    In 2008 Oprescu si-a strans semnaturile in strada cu chiu cu vai…mai mai sa nu le aiba pe toate. In 2012 Oprescu nu si-a mai strans nicio semnatura pe strada si le-a avut relaxat pe toate. Diferenta?…accesul la baze de date cu adrese ci CNP. Nu sta nimeni sa verifice semnatura indescifrabila, dar verifica CNP-uri sau adrese. Daca Basescu si ai lui mai au o bruma de influenta prin institutii se vor obtine lejer oricate semnaturi vor

    Reply
  2. crisuadi

    PLATFORMA MISCARII POPULARE – PROPUNERE(?)
    „Identitatea,
    valorile,
    obiectivele
    și
    mijloacele
    noastre
    de
    acțiune
    izvorăsc
    din
    gândirea
    și
    experiența
    acumulate
    de
    curentul
    de
    centru-­‐dreapta
    european1.
    Considerăm

    acest
    curent
    este
    depozitarul
    valorilor
    fundamentale
    ale
    Europei…”
    M-am saturat de centristii astia care cum ajung in centru zic ca vor la dreapta si angajeaza absolventii de bacalaureat la stat , ca de mere acre ! 
    Auzi , curentul de centru – dreapta este depozitarul valorilor europene ! Hai , sa mori tu ! Sictir , mai , socialist jegos!
    De ce nu zic identitatea si valorile noastre sunt Capitalismul ? Pentru ca nu sunt . La revedere ! Altii la rand . Strategii si oamenii de imagine care deservesc politica la ora actuala sunt toti de stanga . Cum pot sa generalizez asa ? Pai , ma uit in jur . Nu exista un singur partid sau vreo miscare populara sau filotima sau de care vreti care pronunta in gura mare capitalism si nu se rusineaza . Vorbim discutii pana prin 2020 , daca nu se acutizeaza criza si-i arunca lumea peste gard pe politruci , peste tot !

    Reply
  3. DarianC

    Barbu are dreptate. E o prezumtie logica foarte corecta. Ceea ce uimeste este ignorarea unui rationament simplu de catre ”strategii” acestei miscari. Pe langa argumentul lui Barbu, mai este de luat in calcul, cel putin pentru europarlamentare, si afilierea la un partid european …ceea ce ma indoiesc profund ca se va intampla pronto, cum vor strategii care fac partide pe genunchi, peste noapte, cate unul pe an. Cat timp baietii astia vanitosi nu fac un pact de neagresiune si o alianta pe care sa o respecte, adio…PDL rulz si la alegerile astea. Au o sansa doar daca PDL se ineaca definitiv …dar asta nu vom sti decat DUPA alegeri.

    Reply
    1. Bleen

      DarianC 200 000 de semnături se strîng într-o lună. Crezi că 200 de oameni nu strîng 1000 de semnături de fiecare într-o lună? Adică 50 pe zi, fără weekenduri? Să fim serioși. E nevoie doar de organizare și finanțare. Pe organizare Mișcarea Populară are cîțiva oameni foarte buni iar finanțarea chiar nu e o problemă.
      PDL s-a înecat deja. PDL e format la ora actuală din Blaga și oamenii săi. Adică oamenii care pierd constant alegerile în circumscripțiile lor, unii dintre ei jenant chiar (Cantaragiu, Gigi Chiru, Cezar Preda etc).
      Alianță cu cine? Cu DA și NR? Să fim serioși. NR are 170 de membri cotizanți. DA e un fel de aripă tristă a PNL (există doar prin finanțarea lui Dan Popescu sau cum îl cheamă). Alianța e cea mai proastă idee posibilă. Singura șansă a popularilor e să meargă singuri și să-și propună minimum 15% la europarlamentare și minimum 20% la prezidențiale, poate chiar candidat în turul 2 (șansele de victorie în turul 2 sînt mici, dar așa mici există totuși).

      Reply
      1. DarianC

        Bleen 
        Sper să ai tu dreptate și să mă înșel eu. Un eșec al MP/PP sau cum se vor numi până la urmă va dezamăgi un anumit tip de electorat pe termen lung și va compromite orice tip de proiect similiar prin frica de eșec. Exact ăsta e motivul pentru care ”strategii” care nu strategizează cu grijă și fac greșeli își asumă acum o mare responsabilitate, pe care nu sunt sigură dacă o înțeleg pe deplin și știu să o ducă. NR și DA au făcut exact aceleași greșeli pe care tinde să le facă și MP/PP, iar fragmentarea asta excesivă în facțiuni constituite în jurul unor orgolii, iar nu în jurul unor idei perene, nu ajută pe nimeni și îndepărtează oameni valoroși (și) de MP/PP. Sper să fie, la un moment dat, conștienți de asta.

        Reply
        1. Bleen

          DarianC Bleen Atenție! Putem discuta despre succesul sau insuccesul unui partid de dreapta abia în ciclul electoral 2019-2020. Pînă atunci putem vorbi doar de reconstrucție.
          N-am văzut că MP (nu e PP, e MP) ar refuza din orgoliu și ar respinge pe cineva. De unde ți-a venit ideea asta?

          Reply
        2. DarianC

          Bleen DarianC 
          De acord cu 2019 -2020, aste este evident.
          Hmmm…pana la urma cred ca e prematur sa trag o concluzie, dar e de discutat. Poate in afara spatiului virtual.

          Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *