PDL=FSN?

Liderii PDL confundă PDL cu PD și au impresia că bazinul ăla de 2.2 milioane de votanți e al PD-ului. Nu e al PD-ului. Ăla e în mare parte bazinul CDR, DA, PD, PNL. PDL-ul celor 2 milioane de votanți s-a născut în siajul lui Băsescu și a atras de partea sa o bună parte din militanții și votanții PNȚcd, CDR, PNL etc. Absolut toți militanții și votanții pedeliști pe care îi cunosc vin din zona aia. Personal, nu cunosc pe nimeni care să fi votat PD în 2000, 1996 sau 1992. Asta e marea fractură dintre liderii PDL și marea masă a votanților PDL.

În plin război al USL-ului cu instituțiile statului român, cu democrația, cu românii în general, PDL se pregătește să aleagă un fesenist clasic, prieten al USL-ului, așa cum e Blaga? Să înțeleg că din toată lupta noastră împotriva stîngii, începînd cu 12 ianuarie 1990, Piața Universității, mai 1990, Coposu, Rațiu, PNȚcd, CDR, 1996-2000, PNL, DA, Băsescu, 2004, referendum-ul de suspendare din 2007, alegerile prezidențiale cîștigate la limită în 2009, cu asta ne-am ales în 2012? Cu Vasile Blaga? Un politician al cărui CV arată așa:

1990 – 1992 : Deputat de Bihor, ales pe listele Frontului Salvării Naţionale

1990 : Preşedinte al CFSN (Consiliul Frontului Salvării Naţionale) Ştei şi vicepreşedinte al CFSN Bihor

1991 : Membru fondator al Partidului Democrat; preşedinte al Organizaţiei Judeţene Bihor a PD (1991-1997)

1991 – 1993 : Prefect al Judeţului Bihor

1993 – 1996 : Director general la Direcţia Regională Vamală Oradea

Sper ca lista de mai jos să ajungă în Colegiul Director. Să se uite Blaga, Videanu, Berceanu, Hava și Stănișoară pe ea, să vadă cîți dintre votanții PD-FSN a moștenit PDL și cîți dintre votanții PNȚ, PNL, CDR, DA a moștenit. Ăia trăiesc în altă lume. Într-o lume a lor, pedistă, și uită că Băsescu i-a făcut oameni, i-a scos din căcat. Băsescu și votanții PNȚ, PNL, CDR. Să le zică dracului cineva că sînt singuri, că din PD-ul fesenist doar ei au mai rămas! Și Berceanu, și Blaga, și Videanu, chiar și Boc cîteodată, vorbesc despre vremurile de aur ale PD, despre perioada romantică, cînd ei o frecau jertfnic și sacrificial în opoziție. Și au impresia că noi, votanții, simpatizanții sau militanții PDL, ne identificăm cu ei, cu FSN-ul anului 1990 sau PD-ul anilor 1992, 1996 sau 2000. Nu bă! Noi eram de partea cealaltă a baricadei! Întotdeauna am fost de partea cealaltă a baricadei. Între timp, datorită lui Băsescu și, de ce să n-o spunem, lui Valeriu Stoica, ați apărut și voi în peisaj. Nu noi sîntem în casa voastră, voi, cu partidulețul vostru de 7-12% ați venit în casa noastră. Așa că vă purtați frumos sau ieșiți afară! Fără Băsescu și fără bazinul electoral al dreptei, fără foștii militanți și votanți ai PNL, PNȚcd, CDR, erați de mult out din politică sau îi lustruiați pantofii lui Ponta în PSD. Dar stați! Asta faceți și acum, nu-i așa?

Am făcut un mic sondaj ad-hoc printre comentatorii și cititorii Blogary. Iată ce a ieșit după ce cîțiva dintre aceștia și-au povestit istoria de vot:

1990

PNȚcd 14 voturi

PNL 8 voturi

FSN 2 voturi

1992

CDR 18 voturi

PNL 4 voturi

PD 3 voturi

1996

CDR 31 voturi

PD 5 voturi

UDMR 1 vot

2000

CDR 2000 21 voturi

PNL 11 voturi

PD 6 voturi

UDMR 1 vot

Ciudați adică PNL cîmpeanu &stuff 1 vot

2004

DA 38 voturi

2008

PDL 33 voturi

PNL 2 voturi

2012 locale

PDL 27 voturi

Ciudați, adică ND&stuff 1 vot 

(lista se updatează, așa că vă încurajez să vă povestiția istoria de vot în comentarii)

PS1
Separat sau împreună? (apropo de strategiile cu partide balama: mergem separat, tu iei de colo, eu de colo și strîngem mai mult decît am strînge împreună):

1992 – CDR+PNL separat = 2.5 milioane

1996 – CDR+PNL împreună = 3.7 milioane

împreună > separat 1.2 milioane

2000 – PD+PNL separat = 1.5 milioane

2004 – PD+PNL împreună = 3.2 milioane

împreună > separat 1.7 milioane

2008 – PSD+PNL separat = 3.6 milioane

2012 – PSD+PNL împreună = 4.4 milioane

împreună > separat 0.8 milioane

PS2

Gluma cu ICR se îngroașă. Edward Lucas de la The Economist și Karl-Peter Schwarz, de la Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung au preluat apelul semnat de Cristina Guseth, (Freedom HouseRomania) Sorin Ioniţă (EFOR), Cristian Ghinea (CRPE), Magda Cârneci (GDS) Ioana Avădani (CJI), Florian Mihalcea (Societatea Timișoara) Roxana Wring (ProDoMo),  Oana Preda (CeRe). Săptămîna ce vine o vom dedica guvernului Ponta. Vom vorbi despre impostură, minciună, făcătură, despre Grăjdan-ISC-Năstase, despre Mang, Corina Dumitrescu și Liviu Pop, despre Diaconu și Marga, despre decapitarea și politizarea ICR-ului, despre decapitarea Arhivelor Naționale, despre decapitarea IICMER, despre plantarea la TVR a unor lingăi de cea mai joasă speță, despre atacul vehement împotriva unora dintre cele mai importante instituții ale Statului Român, împotriva garanților Constituției, împotriva Curții Constiuționale a României și Președinției României, despre politica de ocupație, impostură, minciună, aroganță și violență dusă de USL împotriva instituțiilor statului, despre războiul dus de păpușile lui Felix împotriva oricărei forme de politică, cultură sau justiție autentică.

NU UITAȚI, LUNI la 19:00, ÎN FAȚĂ LA ICR.

Facebook Comments

148 Comments PDL=FSN?

 1. Raducu

  Istoric vot:
  1992 – PNTCD, 1996 – CDR, 2000 – CDR 2000, 2004 – DA, 2008 – PDL, 2012 – PDL (locale).

  Reply
 2. EroulBula

  Istoricul votului:
  1990-PNTCD, 1992-CDR, 1996-CDR, 2000-CDR2000, 2004-DA, 2008-PDL, 2012(locale)-PDL

  Reply
  1. oglinjoara

   Vasile Blaga poate fi liderul PDL. Se pot găsi motive pentru asta.
   Dar Vasile Blaga nu poate fi liderul dreptei. 
   Eu, cel puţin, nu voi vota un PDL condus de Blaga.

   Reply
  1. sanantonio

    @Florina Sînt multe zeci de ani de cînd am citit povestea. Nu cred că e culeasă de Frații Grimm, dar e de pe-acolo. Minunată narațiune și, într-adevăr, atît de potrivită contextului.

   Reply
  2. oglinjoara

    @Florina „Oamenii plângeau şi îi cereau iertare. Pentru că înţeleseră că…”
    
   Aici e problema: că oamenii ăia au înţeles, ăştia nu înţeleg.
   Suntem în altă poveste.
    

   Reply
   1. InLinieDreapta

     @rezon http://inliniedreapta.net/insemnare/contramanifestatie-usl-la-protestul-de-miine-pentru-icr/

    Reply
  1. Nemo

    @rezon ..cand vreau sa iau pulsul taberei de sariti de pe fix, intru pe blogul cucoanei aleia turbate.
   atata ura si prostie, totusi mai rar. cu ocazia postarilor despre ICR&HRP, am vrut sa intru sa-i postez prima si ultima data, dar imi dau seama ca nu are rost. aia au nevoie de haloperidol, nu de argumente.
   toti astia insa ma fac sa parafrazez titlul unei carti (relativ) celebre: conjuratia imbecililor iese la atac…

   Reply
   1. sanantonio

     @Nemo  Cînd mai ai porniri din astea nefirești, îți recomand ceai de tei cu miere. Nu e bine să întărîți fiara din tine.

    Reply
   2. Bleen

     @Nemo  @rezon LIlick e o vacă cretină care a scris pe blog că m-a văzut la Terasa Verona sărbătorind cu bloggerii pedeliști angajarea la ministerul muncii (se întîmpla la cîteva zile după ce îmi începusem munca la minister). A pus și poze.
    Eram cu Dana.  Ea era bloggeri pedeliști cu care am sărbătorit.
     
    Mi-am dat seama că individa e nebună dacă poate să inventeze în halul ăsta, cu atît mai mult cu cît miza era zero. E posibil ca în nebunia, ura și isteria ei să fi văzut zeci de bloggeri pedeliști sărbătorind la masa la care stăteam eu cu Dana.

    Reply
    1. Nemo

      @Bleen  @rezon  sa nu intram in detalii psihanalitice, nu de alta, da’ nu ne plateste nimeni pt asta. iar eu am invatat sa fiu f practic, lol:)).
     erau 3, de pe vremea cotidianului, categoria rabid bitches: lilick, lulutza si o fosta ziarista, una de care tot facea misto @nedo . deh, Goya…

     Reply
    2. rezon

      @Bleen  @Nemo Pai, n-ai vazut, si in seara asta, ca eram cateva zeci de insi la masa aia de la Verona?  E drept, jumatate erau copii sub doi ani, asa ca ocupauloc putin si incapeau.

     Reply
    3. Nemo

      @rezon  @Bleen lo, scria pe undeva prin evz ca a avut loc un protest spontan in seara asta, plecand de la Verona. ceva poze?:)

     Reply
    4. Bleen

      @Nemo  @rezon E dezastru la Verona acolo. Hispterii arată din ce în ce mai rău. Arată a hipioți. Sînt hipioți. Îmbrăcați identic, la fel de slinoși, la fel de urîți și cu priviri pierdute.

     Reply
    5. sanantonio

      @Nemo  @Bleen  @rezon  @nedo așaaa, lulutza, alter ego-ul lilickăi. mai era loda, dar mult mai temperată.

     Reply
    6. Bleen

      @Nemo  @rezon Țipa lumea pe acolo dar erau tot felul de happeninguri, de muzică trance, de clubbing, de grupuri de dansatori MISA. 

     Reply
    7. Nemo

      @sanantonio  @Bleen  @rezon loda e proasta pur si simplu. contrargumentarea cu ea era ca intratul in mlastina, doar te afundai.
      
     lulutza parea sa fie alt postator.
      
     aa, si desi prb ca asta pare „atac la persoana”, e unul pe aici, „andrei_p” care e de fapt preten bun cu lilick, omul de fapt il uraste pe Base si PDL-ul.(bleen, feel free to delete my comment, if u consider..).

     Reply
    8. rezon

      @Bleen  @NemoN-am vazut nici eu. E drept ca am trecut la un moment dat pe langa Claudiu Gerila Craciun, intr-un picior, infasurat intr-un cearsaf pictat strident si tipand pitigaiat intr-o portavoce: Exprimati-va, exprimati-va!!

     Reply
    9. InLinieDreapta

      @Bleen ai fost aseara la street delivery? era plin de militia spirituala cu steaguri si inscenari care indemnau la revolte gen mai 68(paris, bataie cu politia), i-am facut o poza lui claudiu craciun, erau si salvatorii tomatei montane. ne-am trezit prea greu, am pierdut hegemonia 🙂 –costin 

     Reply
    10. LunguVictorEugenMihai

      @Bleen  @Nemo  @rezon voi n-ati vazut-o manifestandu-se plenar pe Roxan Iordache (lumea Roxaniei, sau cam asa ceva). cand doriti sa vedeti efectul lipsei de medicamente, am pastrat cateva instantaneee de manifestare sociopata la mine pe blog.

     Reply
    11. Liv STOmer

      @InLinieDreapta Geniala asta, Pata, cu tomata montana….u’re the lolll of all the lollls! :)) 🙂
     Nico: ai sustinere din partea noastra!

     Reply
  2. sanantonio

    @rezon Mi-a crescut tensiunea la 220. Ce caută rătăcita aia de Lilick pe Blogary? De cînd o frecventezi, @rezon ? Deja mi-a recomandat @Yeba relaxare totală 3 zile, tu mă trimiți direct la Bălăceanca pentru o săptămînă calendaristică. Dilia asta, împreună cu o altă rătăcită al cărei nume l-am uitat, mi-au provocat alergii grave de care am scăpat cu greu.

   Reply
   1. rezon

     @sanantonio  @Yeba Nu frecventez, m-a alertat un prieten. O contramanifestatie e un lucru ce nu trebuie ignorat

    Reply
    1. sanantonio

      @rezon  @Yeba Dă-o dracului (scuze, nedo) de isterică. N-o să fie nici o contramanifestație.

     Reply
    2. Yeba

      @rezon , he, he, ai zis că ești călit. Ce, dacă nu sunt scuipăciși, ci-s ieșiți de la Bălăceanca, nu-s buni?  

     Reply
    3. Yeba

      @rezon  @sanantonio he, he, ai zis că ești călit. Ce, dacă nu sunt scuipăcioși, ci-s ieșiți de la Bălăceanca, nu-s buni?  

     Reply
  3. Ilinca

    @rezon Contramanifestatie la aceeasi ora si in acelasi loc cu manifestatia pro ICR! Hmmm, cred ca maine o sa va vad la A3 pe post de participanti la manifestatia populara impotriva lui Patapievici! Numai sa nu se incurce uselistii si sa-l ceara pe Arafat la ICR. 

   Reply
  4. Never G

    @rezon Asta-i provocare de cea mai joasa speta! Nu ne lasa nici sa ne manifestam opinia! Au intrat chiar cu bocancii in speranta noastra de democratie! Mai mult ca sigur ca se pregateste compromiterea protestului prin cine stie ce manipulari.

   Reply
    1. sanantonio

      @Bleen  @Never G  @rezon Nu va fi nici o contramanifestație. Nu ar avea ce să contra-strige. Jos Pata, în timp ce îl susțineți voi? Astea care au anunțat contramamifestații sînt mințile înfierbîntate de iarbă de-alde Lilick. Să fim serioși.

     Reply
 3. oglinjoara

  E foarte interesant cum întrebarea din titlul articolului se poate descompune în alte întrebări:
  PDL= FSN?
  liderii PDL = liderii FSN?
  votanţii PDL = votanţii FSN?
   
  Cam aici ne învârtim… în zona întrebărilor…
  Dacă liderii PDL (care or prevala?…) nu ştiu să răspundă la aceste întrebări, şi să acţioneze „accordingly”, întrebările sunt de prisos.

  Reply
  1. sanantonio

    @oglinjoara După cum bine a remarcat Bleen, confirmat și de sondajele de opinie, poate 10% din alegătorii inițiali ai PD se mai regăsesc acum. Întrebările tale retorice au un singur răspuns: Nu, Poate, Da.

   Reply
 4. oglinjoara

  Dacă Blaga câştigă competiţia în PDL, dreapta are nevoie UREGENTĂ de altceva.
  Dreapta NU poate sta în Vasile Blaga.
  E simplu spre idiot de simplu.
   

  Reply
  1. sanantonio

    @oglinjoara Dacă Blaga PIERDE competiția în PDL, dreapta are nevoie URGENTĂ de altceva.
   Dreapta NU poate sta CU Vasile Blaga.
   Simplu.

   Reply
   1. oglinjoara

     @sanantonio  @oglinjoara E-adevărat că Blaga e un balast.
    Deocamdată e balastul „bun”.
    Când îşi vor da seama că e balastul „rău” – un PDL de 3-4%, va fi prea târziu.
    Personal, aş fi pentru ruperea PDL.

    Reply
    1. sanantonio

      @oglinjoara Balastul e bun doar cînd vrei să te scufunzi. Cînd vrei s-o iei în sensul opus, te debarasezi de el.

     Reply
    2. sanantonio

      @oglinjoara Poate să fie condus și de Maica Tereza, cu Blaga, Udrea, Videanu și toate celealte tinichele atîrnate de coadă, PDL nu mai reprezintă nimic. Dar asta e doar părerea mea.

     Reply
    3. sanantonio

      @oglinjoara Să nu fiu înțeles greșit, referitor la Udrea și Videanu: apreciez ce au făcut în pozițiile pe care le-au avut într-o anumită perioadă. Udrea a fost un ministru bun,  Videanu  a fost un primar bun. Dar imaginea lor publică e jalnică. Ce alegeri să cîștigi cu ei?

     Reply
 5. Bleen

   Radu Bogdan Porcescu 
   
  ”Nu pot sa cred! voua vi se-ntampla din astea? :)) Sa va povestesc: m-am dus in dormitor ca sa exersez cu voce tare pt maine la miting, stiti voi, chestii culturale: „M*** Ponta”, „Pe ei, pe ei, pe ei pe mama lor”, „Hotilor, furati cultura? mai bine se s****i p***a” si altele. De-odata, o mana isi face loc prin usa intredeschisa, ma prinde de urechea stanga, mi-o ridica in sus (urechea) si-o voce suava zice: „Si doar te-am rugat sa nu mai vorbesti urat!”. Va-ntreb: mi s-a incalcat sau nu libertatea de exprimare? :)))”

  Reply
 6. Rheia

  Intrînd decis în meandrele concretului: eu o să port de mîine dimineață la mînă, în loc de ceas și de brățară, papionul pe elastic al lui fi-miu (că lui oricum nu-i place: mami, parcă-s un greieraș. Cîh, diminutive!) Poate găsesc la o prăvălie de gablonțuri și cerceri/inel/broșă în formă de papion. Putem veni și noi, cititorii obișnuiți, la traversarea din fața sediului ICR, luni seară, nu-i așa? Ar putea cineva să le dea ideea băieților de la dexonline să facă și tricouri cu „papion, substantiv comun”, așa cum au făcut mai-an cu adjectivul „salutar”? Și dacă tot sîntem aici, cu substantivul comun „ungurean”? (Au fost bune rău tricourile alea, Fruit of the Loom încă mai ține la blazon, chiar dacă-l lohnează-n China…)

  Reply
  1. Yeba

    @Rheia recomand evantaie-in-chip-de-scut sau chiar umbreluțe, mobilizarea fiind publică, poate mobliza și Van Ghele niște scuipăcioși, ca să vă probeze solidaritatea cu Pata.

   Reply
   1. rezon

     @Yeba  @Rheia Ca om cu armata facuta si cu lupte de strada la activ in 1990-1991, poate sa vina si tata lu’ Vanghele. Riposta va fi rapida si necrutatoare. Servesc cultura!

    Reply
 7. rezon

  O intâlnire inopinată la Grădina Verona cu Bleen. Ne-am exprimat speranța că, mâine, în fața ICR, se va săvârși cea mai mare adunare Blogary din istorie.

  Reply
  1. Merechene

    @rezon palariutza, papion sau umbreluta nu am, dar sa ma numarati si pe mine acolo . munca te inaltza, asa ca o sa va sustin muncind la ora aia 🙂
    
    @Bleen , sa nu-ti uiti legitimatia de la guvern, da? 😀

   Reply
 8. cristihan

  Cica jandarmii l-au ridicat si l-au dus la sectie pe unul care l-a injurat pe remus cernea la OST Fest! (@Mihai Politeanu) A chemat ala jandarmii si „a facut display” de legitimatia lui de demnitar al statutui roman… 

  Reply
    1. Yeba

      @rezon , păi îmi flatează intuiția, completează tabloul la detaliu, ca în maeștrii olandezi.  

     Reply
    2. sanantonio

      @Yeba  @rezon citisem ”flatează” cu gîndul la Cernea și înțelesesem ”flatulează”. Cum s-o numi asta?

     Reply
    3. sanantonio

      @rezon  @Yeba nț. Paronimele sînt altceva, Boala mea are un termen din psihiatrie, îmi scapă acum și mă obsedează.

     Reply
    4. Yeba

      @rezon  , nu, trebuie că e ceva cu actele ratate si omul gata! se declară bolnav, ca să-i dăm concediu medical. Bine. Sanantonio are 3 zile de concediu medical. 

     Reply
  1. sanantonio

    @cristihan  @Mihai ? De cînd se ridică unii care înjură? Aștia au uitat că trimișii lor l-au făcut ”Javră ordinară” pe președinte? Ce trebuia să li se întîmple ălora, să fie trimiși în Balta Brăilei de dictator? ‘tu-i ]n aripă!

   Reply
    1. cristihan

      @sanantonio  Nu, e greseala mea… (am pus eu un @ in fata si l-a transformat automat, nu stiu cum se pune link de facebook)

     Reply
    2. Yeba

      @sanantonio  , noo, dar cum omul n-a avut serviciu pana la ăștia 40 de ani, avea haine luate de părinți, asta e din leafa de stat, deci practic e haina statului, fiindca el n-a dat nimic la schimb, neavând nici o competență.

     Reply
    1. cristihan

      @sanantonio  @Nea Nu, era in uniforma lui obisnuita, de atarnator verde la slitul lui ponta

     Reply
    2. Yeba

      @sanantonio  @Nea noo, dar cum omul n-a avut serviciu pana la ăștia 40 de ani, avea haine cumpărate de părinți, asta e din leafa de stat, deci practic e haina statului, fiindca el n-a dat nimic la schimb, neavând nici o competență.

     Reply
 9. sanantonio

  Am postat istoricul voturilor mele la un articol anterior. Îl repet, cu riscul să mi-o iau în freză de două ori. Promit, voi îndura cu stoicism. Am votat FSN de la înființare, indiferent de titulatură. Sînt unul din foarte puținii care au rămas fideli dragostei dintîi. La început am votat cu FSN din cauză că nu-mi plăcea deloc Radu Cîmpeanu, iar Rațiu mi se părea prea extravagant, prea nepotrivit cu felul românului, așa cum îl știam eu. Istoria mi-a dat dreptate cu Cîmpeanu, despre Rațiu mi-am schimbat părerea, dar prea tîrziu. La fel, despre Senior. La început am crezut minciunile lui Iliescu, după un an era unul dintre puținii politicieni pe care îi respectam sincer, deși nu-i împărtășeam opiniile în totalitate. Tot istoria mi-a dat dreptate și prin apariția inexplicabilă a unui politician care la început nu spunea nimic multora, dar pe care l-am apreciat cu mult înainte să ajungă președintele partidului. L-am remarcat prima dată în vremea cînd era proaspăt ministru al transporturilor și cînd a trebuit să se confrunte cu cele mai mari greve ale ceferiștilor. Expresia din timpul negocierilor: ”Stăm aici și negociem pînă dimineață, greva trebuie să se termine” a fost definitorie. A doua zi greva, care dura de săptămîni bune, s-a terminat.

  Reply
 10. murfi

  1990 – absent, lipsa majorat (luptat, alaturi de bunicul, contra electoratului familial fesenist, pentru pntcd si ratiu); 1992 – cdr, constantinescu; 1996 – cdr, constantinescu; 2000 – cdr2000, isarescu (turul 2 – absent), 2004 – da, basescu; 2008 – pdl, 2009 – basescu, 2012-pdl

  Reply
   1. Yeba

     @rezon  , electorule, fii subtil! N-a votat ca să nu se interpreteze. Știam eu. Așa s-a și spus.

    Reply
 11. LunguVictorEugenMihai

  Directorul Arhivelor Nationale, Dorin Dobrincu, a fost demis astazi printr-un ordin al ministrului de Interne, Ioan Rus. Decizia ministrului de Interne nu precizeaza motivele demiterii. Dorin Dobrincu a fost directorul Arhivelor Nationale incepand cu iulie 2007, mandatul sau fiind reinnoit periodic la fiecare 6 luni. In aceasta perioada au fost complet deschise cercetatorilor si publicului arhivele Partidului Comunist Roman si arhivele CC al PCR. un prieten care a asistat mi-a descris cum a decurs demiterea – la masa. Ucu a lui Besa din Urisor (cum ii zicem noi rahatului cu ochi care se crede Ioan Rus) i-a zis lui Dobrincu la o masa, cu o seara inainte de a comite gestul, de maine esti demis. asteptam sa vedem pe cine pune gunoiul UASCrist in loc pentru a lua atitudine.

  Reply
 12. rezon

  Katherine Verdery (University of Michigan Ann Arbor). unul dintre cei mai importanti antropologi specializati pe Romania:
  „Dobrincu a introdus un stil de conducere demn de cele mai de calitate arhive europene. Plecarea lui fortata este on dezastru pentru orice speranta in pastrarea adevarului istoric in Romania.”
  http://www.petitieonline.ro/petitie/20479051/semnaturi
   

  Reply
 13. LunguVictorEugenMihai

  io in 1990 am votat Ratiu si PNTcd. in 1992 si 1996 CDR pe linie + Ratiu si Cavalerul Tristei Figuri (dupa an). 2000 CDR + Isarescu (fara turul 2 muma-n cur de hoti!). 2004 Alianta D.A. + Basescu. 2008 – PDL. 2009 Basescu. 2012 (locale) PDL.

  Reply
 14. Bleen

  O să mai postez update-uri pe facebook, că mă duc la hipsteri, la street delivery, și nu pot posta de pe blackberry pe livefyre.

  Reply
 15. Bleen

  Sînt 3 variante:
   
  1. alegeri interne, reînnoire și MRU președinte (Falcă, Scripcaru, Florea ș.a)
  2. Convenție cît mai rapid și Blaga președinte (Ostaficiuc, Pinalti, Hava, Stănișoară, Seculici, Chiru, Radu F Alexandru ș.a.)
  3. conducere colectivă interimară pînă după parlamentare, inclusiv cooptarea lui MRU sau alianță cu ICCD și mai multe mișcări (Buda, Bode, Udrea, Boagiu, posibil Falcă, Scripcaru, Florea ș.a.)
   

  Reply
  1. Ilinca

    @Bleen Care sunt cei din tabara lui Boc care au trecut la Blaga? Ma gandesc ca o parte din fanii Blaga s-au integrat deja in PNL, deci ar trebui sa fie si mai putini. Totusi, mi se pare inevitabil ca Blaga sa devina presedinte. 

   Reply
  2. Never G

    @Bleen  Flerul meu spune ca MRU nu va schimba obiectivul ICCD prin nici un fel de miscare.
   A pornit ca o actiune civica care sa coaguleze centru dreapta si asa va merge cu ea. Eventual se va transforma in partid, dar nu e sigur.
   Nu cred ca isi va lasa proiectul pentru sefia la PDL.
   Proiectul lui are un tel maret: sa schimbe mentalitatea in privinta intregii noastre vieti  inclusiv in modul cum privim niste alegeri cand punem stampila.
   Sa colaboreze cu PDL si altii, e posibil.
   Dupa umila mea parere, a unui alegator, nici nu e recomandabil sa renunte la ce si-a propus desi pare ceva greu daca nu imposibil .
   Inca cred ca mai exista energii pozitive ce stau ascunse.

   Reply
 16. Bleen

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12545236-live-text-ziua-decisiva-pdl.htm
   
  ”De partea cealalta, lideri ca George Scripcaru (Brasov), Dorin Florea (Mures), Gheorghe Falca (Arad) pledeaza pentru alegeri interne sustinand ca este nevoie de o reconstrutie a dreptei pe scena politica romaneasca si de-o reinnoire a partidului. Acestia il vad pe Mihai Razavn Ungureanu la sefia PDL. Varianta insa nu are sustinere consistenta in randul democrat liberalilor.”
   
  Învingătorii îl susțin pe MRU. Falcă, Scripcaru și Florea, primarii Aradului, Brașovului și Tîrgului Mureș, îl vor pe MRU la conducerea PDL.

  Reply
 17. Bleen

   @liviuta 
   
  Uite ce zic insiderii la prima mînă:
   
  http://cosminaldea.blogspot.ro/2012/05/sub-umbra-stejarului-noua-republica.html
  http://cosminaldea.blogspot.ro/2012/05/inregistrare-marcii-noua-republica.html
  http://cosminaldea.blogspot.ro/2012/05/amintiri-despre-fondator.html
   
  http://blogdecainerau.wordpress.com/2012/05/16/pre-istoria-noii-republici-si-istoria-ne-romantata-5/
  http://blogdecainerau.wordpress.com/2012/05/15/noua-republica-de-la-cetatenie-activa-la-votul-universal-direct-demers-populist-si-pagubos-2/
   
  http://turnofftheglory.com/blog/2012/05/18/cum-se-musca-dintr-o-ceapa/
   
  și altele, mai găsești tu

  Reply
   1. liviuta

     @Florina Nu cont de Facebook nu am, dar cred ca e suficient ce mi s-a dat de citit pana acum. Citesc si voi vedea.

    Reply
  1. Never G

    @Bleen  @liviuta Eu am mirosit de la inceput ca ceva nu e in regula, fiindca mesajele erau parca date de un om care nu crede in ele. Nu convergeau catre ceva unitar.

   Reply
 18. Florina

  Neamţu
   
  NR nu e un eveniment regizat, e un accident al biografiei lui, care, apropo, şi el a primit 3,000 de scrisori, el îşi făcea liniştit cercetarea doctorală cînd l-a deturnat democraţia spre parcursul ăsta. 
   
  Asta da glumă! Dar pe spinarea, banii, timpul şi energia celor care l-au crezit şi încă îl mai cred. 
   
  MN e o glumă. Dar una mult prea proastă pentru oricine şi orice în afară de USL. 
   
   

  Reply
 19. Bleen

  Ca să nu mai spune, apropo de președintele PDL, că Blaga este un învins electoral. A candidat împotriva lui Oprescu și s-a făcut de rîs.

  Reply
 20. Bleen

  Mircea Marian: ”PSD are o bună experiență în a conserva puterea?” Ești tîmpit? (întrebarea e retorică, evident). 
   
  PSD a pierdut alegerile în 1996, 2004, 2008. Cînd și-a conservat puterea? Nu a fost niciodată la putere 2 mandate consecutive.

  Reply
 21. Bleen

  ”mru este o echipă răsfăţată de fotbal care nu trecut prin nici o calificare. a fost numit tot timpul” neamțu
   
  Prin cîte alegeri o fi trecut Neamțu?

  Reply
  1. liviuta

    @Bleen S-ar putea ca MN sa nici nu ajunga vreodata la alegeri cu NR, vad ca nu mai evolueaza cu semnaturile alea.
   Pe de alta parte, valoarea de adevar a unei afirmatii nu depinde de calitatea persoanei care face afirmatia.
   Ceea ce spune MN e adevarat, MRU nu a fost validat in alegeri.
   Insa sunt convins ca MRU nu ar avea probleme sa faca fata unui proces electoral daca se arunca in lupta cu o pregatire corespunzatoare a terenului.
    
   PS In fond, cam cand s-a schimbat optica Blogary fata de NR si de ce? Acum vreun an perspectiva asupra NR parca era alta? S-a intamplat ceva (caz in care as vrea sa stiu si eu, la prima vedere MN pare destul de OK, dar poate stiti voi ceva ce eu nu stiu, e drept, nici nu am urmarit ff atent ce e cu MN).
   Pe de alta parte, atitudinea Blogary fata de MN si NR imi evoca deja clasica lupta de orgolii din interiorul dreptei. Despre ce federare a dreptei intr-o miscare umbrela de curente putem sa vorbim daca deja intre grupuri destul de mici (organizational vorbind) vad astfel de dispute si antipatii?
   Anyway, nu zic ca nu e ca voi, dar poate imi comunicati si mie unde a calcat MN pe bec, poate aveti dreptate.

   Reply
   1. Bleen

     @liviuta Supărat că Falcă și Baconschi îl tot amînă cu băgatul pe ușa din față și pus moț în PDL, MN s-a dus la Lăzăroiu: vreau în PDL! Lăzăroiu i-a zis să aibă răbdare, că poate iese o ACZ. ACZ n-a ieșit. MN a crezut că demiterea lui Lăzăroiu de la MM este semnalul (a și fost lăsat să creadă asta). NR era ideea lui Dacian Țolea și Cosmin Aldea. A preluat-o, s-a folosit de idioți utili ca să-i strîngă semnături pe care apoi i-a exclus bolșevic din NR. Acum, că are partid, cu alt curaj se poate duce la Falcă să-i ceară un colegiu eligibil.

    Reply
    1. liviuta

      @Bleen Am pricipit. Si eu m-am gandit ca NR se dorea o incercare de Alba ca Zapada, dar crezusem ca a fost pur si simplu o incercare a marii cu degetul de catre MN, pentru a prinde un tren  intr-un scop, oricum, pozitiv. Cam asta era impresia mea.

     Reply
  1. cristihan

    @Bleen  Sorin Ionita Cred ca pe la 18.30 o sa anunte irealitatea ca s-a modificat programul (nu cred ca au deocamdata tupeu sa-i spuna in fata ca n-are voie cu papion…)

   Reply
 22. Bleen

  Auzi ce zice Neamțu la B1 (via Florina, mie mi-e greață): ”MRU face acum ce făceam eu acum un an, MRU n-are echipă. Domnule Berceanu, vă pot suge metanoia un pic? Știu, nu-i frumos, dar sînt pecabil, recunosc!”
   
  De unde știe căcatul ăsta cu ochi ce face MRU?
   
  V-am zis că ”intelectualii” îl urăsc de moarte pe MRU? V-am zis că puținii oameni din PDL care îl susțin pe MRU sînt Falcă și Scripcaru? Ei bine, sînt șanse, minime, ce-i drept, ca MRU să ajungă la un compromis cu liderii PDL (mai puțin cu Blaga, care-i mai prostuț de felul lui) dar sînt șanse zero să fie acceptat vreodată de intelectualii pulii, care-l invidiază și urăsc de moarte.

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @Bleen merci de update… cand i-am vazut fatza lui MN am dat pe A3, deci iti dai seama…

   Reply
   1. EleninaNicuţ

     @Bleen [si poate ma corecteaza si pe mine cineva pt merci-ul „de” update de azi si multumesc-ul „de” invitatie de joi, pana nu mi se viruseaza de tot neuronu’ :-)) ]

    Reply
  2. rezon

    @Bleen
   MN ai altii ca el nu inteleg ca MRU e bun in masura in care
   1) renunta ;a discursul ex cathedra 
   2) are deja experienta conducerii unor masinarii institutionale
   Nimic din ce ar putea oferi ei.

   Reply
  3. liviuta

    @Bleen Mi se pare ca „cacatul cu ochi” spunea un pic altceva, ceva de genul ca MRU a pornit la crearea ONG-ului sau un picut tarziu fata de momentul noiembrie 2012, la asta se referea MN cand spunea ca deja anul trecut facea ce face MRU acum, nu la vreo prioritate, intaietate etc.

   Reply
   1. Florina

     @liviuta  @Bleen 
     
    Nu, se folosea doar de pretextul 2012.
    Ştirea zilei este, după părerea lui, nu ce se întîmplă în PDL, ci că mai este o săptămînă pînă la congresul nr. Să nu îndrăznească să spună că glumeşte, că nu ştie ce e aia o glumă. 
    E absolut infect!!! 

    Reply
    1. liviuta

      @Florina  @Bleen I-am cerut si lui Bleen, iti cer si tie, sunt cam ignorant in materie de MN: ce a facut de vad ca e ff antipatizat pe Blogary?

     Reply
    2. Florina

      @liviuta  @Bleen 
      
     Răsfoieşte blogul ăsta şi vezi ce li s-a întîmplat celor mai apropiaţi oameni pe care i-a avut şi de care s-a descotorosit (şi cum!) după ce au îndrăznit să nu fie de acord cu el. În NR nu e nici o democraţie, e o formă sinistră de dictatură, numită pompos şi gol meritocraţie. El merită, la asta se reduce totul. 
      
     http://blogdecainerau.wordpress.com/

     Reply
  4. Nemo

    @Bleen ei, daca nu e scoasa din context si chiar asa e, atunci imi schimb si eu parerea.
   credeam ca orice om cu aichiu rezonabil-si etica la fel-cand o aparea MRU o sa lase ifosele si o sa treaca la sustinere. daca lui MN i-au iesit genul ala de porumbei din gura, are niste problemutze mari.

   Reply
 23. andrei_p

  1990: PNT si Ratiu
  1992: CDR si Constantinescu
  1996: CDR si Constantinescu
  2000: PNL si Stolojan, apoi Iliescu in turul 2
  2004 DA si Basescu
  2008 nu am votat
  2009 Basescu
   

  Reply
 24. Leon_Ro

  faceti o confuzie majora. PDL-ul nu este blogary si blogary nu este reprezentativ pentru PDL. Aia 2.2 milioane de votanti sunt in mare majoritate oameni fara studii superioare sau pensionari plictisiti si nostalgici. In fapt, electoratul PDL nu este foarte diferit de cel al PSD, acest lucru fiind si normal deoarece ambele partide provin din aceasi matca. 
   
  Nu prea am mare incredere in sondajele de opinie dar cand ele se preocupa mai putin cu politica si mai mult cu cercertari sociologice si demografice atunci nu am mare motiv sa ma indoiesc de veridicitatea lor. Asadar, daca aveti timpul sa cititi orice cercetare sociologica care analizeaza segmentarea socio-economica a electoratului partidelor atunci veti constata ca PDL-ul este votat in cea mai mare parte de un electorat stangist, cvasi-psd-ist. 
   
  Nu neg faptul ca exista un curent puternic reformist in PDL, dar acesta a fost impus si nu adoptat organic de partid. Si mai tare ma deranjeaza faptul ca acest curent reformist nu a fost impus din convingere ci din oportunism (i.e. sucirea stanga dreapta din 2004). Personal consider ca orice agenda reformista care nu este implementata cu diligenta, perseverenta si mai ales cu sinceritate este nu doar sortita esecului, ci este profund destructiva pe termen lung. Motivul este foarte simplu: cand populatia vede PDL-isti care vorbesc reforma in campanie dar care fac exact acelasi lucruri ca PSD-ul 2000-2004, atunci isi pierd increderea SI in reforma, nu doar in PDL. 
   
  O zi buna!

  Reply
  1. Bleen

    @Leon_Ro  Știu segmentarea. Știu și exitpollurile din 2008, și cercetările CADI. Din toate reiese același lucru: PDL e partidul urbanului mare, al vîrstei active (30-50 ani), studiilor și veniturilor peste medie.

   Reply
  1. rezon

    @Florina”Epurare”, „practica brutala, ingrijoratoare”: cateva sute de artisti romani, intre care o parte celebri in intreaga lume, s-au mobilizat sambata si duminica impotriva „dictatului” noului guvern care ameninta, potrivit acestora, Institutul Cultural Roman si felul in care tara este vazuta in strainatate, scrie AFP duminica, intr-un material dedicat protestului societatii civile si artistice din Romania la adresa ordonantei ce vizeaza Institutul Cultural Roman.
    
   http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-12545530-afp-despre-revolta-artistilor-contra-dictatului-privind-icr-mobilizare-puternica-rapida-rara-romania.htm

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *