Istoria guvernului Ponta

 • Pe lista guvernului, ca ministrul al educației, figurează și Corina Dumitrescu, rector al Universității Dimitrie Cantemir, soție de deputat PSD, reprezentantă a ”societății civile” în CSM (deși într-o declarație a susținut că reprezintă PSD!!!), autoare a unui CV în care ”înnotul” figurează la hobby-uri și ”Standford” la studii, deși doamna respectivă, din declarațiile celor de la Stanford, a fost acolo doar în excursie și a asistat la niște conferințe.
 • Ioan Mang este alegerea lui Ponta ca înlocuitor al Corinei Dumitrescu în funcția de ministru al educației. La scurt timp după desemnare se descoperă că Mang este un plagiator, un impostor și un mincinos de cea mai joasă speță. Deși Ponta încearcă să-l susțină, Mang este nevoit să ia singura decizie acceptabilă și normală în asftel de cazuri, și anume, demisia. Însă prea tîrziu. Deja în media occidentale și în lumea științitică din afară ni se duce deja vestea că avem un ministru hoț, impostor și mincinos.
 • Mang este înlocuit la rîndul lui cu un agramat, Liviu Pop, care decide ca de la anul Bacalaureatul să se susțină fără camere de filmat, ca elevii să hotărască ce fel de bacalaureat vor. Desemenea decide ca angajașilor din sistemul de educație să le fie reținută automat cotizația pentru sindicat, pe statul de plată.
 • Pe lista miniștrilor figurează și doi incompatibili: Mircea Diaconu și Victor Alistar.
 • În prima ședință a guvernului Victor Ponta decide trecerea Inspectoratului de Stat în Construcții din subordinea Ministerului Dezvoltării în subordinea prim ministrului, astfel încît demiterile și numirile la conducerea ISC să le poată face prim ministrul. În numai cîteva zile, Ponta demite, fără motiv, conducerea ISC și numește în fruntea instituției un pesedist, pe Balaban-Grăjdan. În ziua procesului lui Adrian Năstase, după ce Grăjdan și Năstase se întrețin la telefon cu noaptea în cap (la 5.53 dimineaț) ISC se retrage ca parte păgubită din dosarul Năstase. Actul prin care face asta este întocmit pe furiș de Grăjdan, fără știința angajaților instituției, și înregistrat într-un registru inventat pe loc de Grăjdan.
 • Odată cu instalarea noului guvern, cursul euro-leu sare în aer.
 • Daniel Constantin, om de casă al lui Dan Voiculescu și dator vîndut acestuia, este numit în fruntea ministerului agriculturii, în condițiile în care ministerul se judecă cu Dan Voiculescu pentru 60 milioane de euro.
 • Finul lui Cătălin Voicu, senator PSD condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, primește un prim contract de la stat.
 • Mircea Diaconu, excedat de prea multe întrebări, scuipă un ziarist la Sibiu
 • Victor Ponta îi dă afară de la IICMER pe Vladimir Tismăneanu și Ioan Stanomir.
 • Guvernul Ponta este guvernul cu cele mai multe ordonanțe de guvern date în prima lună de guvernare fiind astfel campion la ocolit Parlamentul
 • Victor Ponta atrage Parlamentul într-un scandal absurd, ridicol și dăunător României, în legătură cu prezența la Consiliul European și dovedește că habar nu are de politică externă, de regulile și organizarea Uniunii Europene și că puțin îi pasă de interesele naționale ale României
 • Andrei Marga, ministrul de externe, vorbește laudativ despre Vladimir Putin, țarul kaghebist al Rusiei, se laudă cu legături de prietenie cu colonei GRU și consideră Rusia drept o prioritate politică externă pentru guvernul Ponta
 • Prima întîlnire a lui Ponta cu un important demnitar străin se consumă la Ambasada Rusiei, unde Ponta ia poziție de drepți la imnul Rusiei și îi pupă papucul ambasadorului rus.
 • Titus Corlățean, cel care este numit ministrul al justiției în guvernul Ponta, declarase nu cu mult timp în urmă că procurorii din dosarul Tamara ar trebui arestați.
 • Ministrul de Interne, Ioan Rus, îl dă afară de la conducerea Arhivelor Naționale pe liberalul Dorin Dobrincu, istoric aflat în această poziție încă din vremea guvernului Tăriceanu și unul dintre puținii noștri specialiști în domeniu.
 • Guvernul Ponta aduce la șefia TVR pe Radu Călin Cristea, un lingău sinistru, care scria despre noul premier: „Scriu acest comentariu voios salutând, în fine, apariţia în fruntea Executivului a unui politician tânăr, sănătos la minte şi la trup, în formă şi plin de haz (…) Într-o lume politică plesnind de tensiuni, umori şi discursuri scrâşnite, remarc cu plăcere stilul dezinvolt, aplicat, sportiv al noului Premier ca pe un semn că se poate discuta normal, franc, fără încruntări preţioase despre cele mai incomode teme ale guvernării.”
 • Victor Ponta decide ca Institutul Culturla Român să treacă în subordinea Senatului, pentru a-l putea da afară pe Horia Roman Patapievici, spre stupefacția și revolta lumii culturale de la noi și de afară.
 • La un concert rock, unul dintre consilierii prim ministrului, Remus Cernea este înjurat de un alt participant la concert, Cristi Joantă. Cernea, făcînd uz de legitimația de la guvern și de poziția sa (”Sînt demnitar al statului român!” – fie vorba între noi, nu e demnitar al statului român) cere arestarea protestatarului, celui care a îndrăznit să ridicea vocea împotriva reprezentantului autorității (vorba lui Lenny Bruce, un revoltat autentic: ”Take away the right to say „fuck” and you take away the right to say „fuck the government.”)

Ce urmează? Aici imaginația nu cred că face față. Ne putem aștepta la orice de la acest guvern al imposturii, al minciunii, al hoției, al falsului, al agresivității și prostiei.

PS. Luni, 18 iunie 2012, ne vedem în fața sediului Institutului Cultural Român, pe Aleea Alexandru nr. 38, la Mișcarea Papioanelor. Va fi toată lumea bună acolo și este un excelent prilej pentru o primă întîlnire Blogary extinsă. Eu voi fi acolo. Papionul nu e obligatoriu.

Facebook Comments

450 Comments Istoria guvernului Ponta

 1. EroulBula

  Din nefericire, aventurile guvernului Ponta nu se desfasoara doar in guvern ci si in teritoriu.
  La Tulcea a fost numit noul inspector general scolar, unul Dumitru Damian, fost profesor de muzica la Scoala gen.11.
  Pana aici nimic deosebit.
  Dar … simultan cu el, a devenit inspector scolar si sotia lui, de profesie educatoare.
  Si acum faza cea mai tare: in ultimii ani, cei doi au lucrat in Olanda, el sofer de tir, ea menajera.
  S-au intors in tara cu doua saptamani inainte de alegeri si ….. HOP la inspectoratul scolar.
  Din doua una: ori vorbim despre doua genii ori alocarea functiilor s-a facut pe baza de contributii financiare la campania electorala si/sau spaga la liderii de partid.
  In cazul in care cea de-a doua varianta este adevarata, intrebarea este: in cat timp si in ce mod isi vor recupera cei doi „investitia”.

  Reply
 2. EroulBula

  Foarte buna initiativa de a contabiliza tampeniile guvernului Copylotului (felicitari autorului :-))))
  Problema este ca baietii astia le comit cu o viteza asa de mare mare incat ma intreb daca n-ar trebui infiintat un sistem gen Telverde sau un site specializat pentru a putea primi in timp util toate informatiile fara a scapa nimic.
  In plus, sistemul ar trebui sa poata face un update automat, la fiecare 6 sau 12 sau 24 ore.
   
  De exemplu, in fluxul de prostii guvernamentale s-a pierdut omorarea din fasa a proiectului de redeschidere a scolilor profesionale, probabil la cererea sindicatelor (toti vor sa fie profi de liceu) si a fabricilor de diplome (raman fara musterii).
   

  Reply
 3. Bleen

  Deci, pentru cei ce vorbesc de atacul lui Băsescu la Ponta.
   
  Nature e una dintre cele mai prestigioase reviste științifice din US.
   
  Nature, first published on 4 November 1869, is ranked the world’s most cited interdisciplinary scientific journal by the Science Edition of the 2010 Journal Citation Reports.[Most scientific journals are now highly specialized, and Nature is among the few journals (the other weekly journals Science and Proceedings of the National Academy of Sciences are also prominent examples) that still publishoriginal research articles across a wide range of scientific fields. There are many fields of scientific research in which important new advances and original research are published as either articles or letters in Nature.
   

  Reply
 4. Bleen

  Am uitat să stabilim un loc de întîlnire, ceva, un punct de reper. Colac peste pupăză, mie mi s-a stricat telefonul pe partea de net și soft iar ummegummei i-a murit bateria. Deci n-am putut intra pe net. Scuze celor care au fost acolo și nu ne-am putut întîlni. Ne-am văzut cei care ne știam, ne mai văzusem sau ne văzusem pe Facebook.
  După revoluțiune am fost la bere la Verona (în spate la Cărturești). Ar trebui să stabilim o întîlnire în mai mulți, tot la bere, zic.
   
  Cît despre Ponta, un ministru care este prins cu plagiatul își dă demisia. Așa s-a întîmplat pînă acum în toată Europa.

  Reply
  1. meioza

    @Bleen Mda, și ce a fost mai interesant, vodafone-ul a fost cam depășit în zonă (nu am reușit să mă le la internet în zona ICR)… Poate data viitoare!
    

   Reply
 5. rezon

  La Papioane:
   
  [IMG]http://i48.tinypic.com/k0haxc.jpg[/IMG]
   
  [IMG]http://i47.tinypic.com/35bw8yg.jpg[/IMG]
   
  [IMG]http://i48.tinypic.com/1yeq1.jpg[/IMG]

  Reply
  1. valenting

    @oglinjoara Bravo lui. Un om asezat. A muncit enorm pentru imagine. Mai ales in ultimii 2-3 ani. A fost un copilot Extraordinar.. La Pit Stop a bifat un Doctorat. Omul e Super. Trebuie sa profitam ca mai exista inca CV Tudor pentru o poezie. Nastase Presedinte!!! Mainile in forma de U va rog.
   Oare ce patea Dom. profesor in anii 2000 daca nu scria prefata?

   Reply
  2. meioza

    @oglinjoara Nu știu ce zice procurorul, dar îți pot spune ce zice legea:
   Art. 141.  Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 5 ani sau cu amenda de la 25.000.000 lei la 500.000.000 lei fapta persoanei care își însușește, fără drept, calitatea de autor al unei opere sau fapta persoanei care aduce la cunoștința publica o opera sub un alt nume decît acela decis de autor.

   Reply
  1. cristihan

    @Ilinca Da, tocmai lecturam. A muncit ceva fata aia, a pus o gramada de virgule (o fi invatat-o cineva ca daca pui virgule nu se mai considera plagiat sau nu mai iese la verificare?). E in mod cert un produs intelectual superior celor ale lui mang. E ca diferenta dintre un xerox alb-negru si unul color, ca sa zic asa 😛

   Reply
 6. oglinjoara

  Cum de ce a apărut în Nature?
  E vorba de primul pui de Adrianus Nastasiensis crescut în incubatoarele de partid care se adaptează perfect în sălbăticie.

  Reply
 7. Yeba

  Ce și-a zis @bleen? dacă sunt de dreapta, sunt autonomi, responsabili, capabili, pot să deosebească trolii de comentatori, și invers, să nu se hlizească de Ponta ci să aprecieze cu maturitate efectele unei eventuale demisii, să discute subiectele serioase și să discearnă fleacurile, să vină cu ideile lor, nu cu citate de la tv, ca niste babe care se uită peste gard și clevetesc. Pot să-i las singuri în casă. Bereeee ! Bere-la-Spania-Croația. Intră Croația, iese Spania în minutul 2013.

  Reply
 8. sanantonio

  Ponta are gura uscată. Cred că nu i-a priit zborul. Or fi fost turbulențe în aer, o să mă interesez dimineață.

  Reply
  1. Hongse

   @sanantonio
   Ponta: I s-a „părut jenant că a plagiat. Şi dau un mesaj politic: tot o să plec la Bruxelles.”
    

   Reply
   1. sanantonio

     @Hongse Ar fi și normal să plece. Avînd în vedere situația mai mult decît tulbure din Europa, dpdv politico-economic, trebuie să aibă și ăia cu ce să-și descrețească frunțile. Subiectul comic Ponta va fi predilect. Cu, sau fără Ponta acolo.

    Reply
 9. sanantonio

  Bleen, începe să miroasă cam urît pe-aici, mie îmi duhnește a troll. Ai pus sita aia cu ochiuri mari?

  Reply
 10. liviuta

  Cert e ca treaba poarta amprenta lui Base.
  In 2005, dupa inestitura, facuse prima vizita la Parchetul General; tinuse un discurs pe anticoruptie si la sfarsit ii indemnase pe procurori textual (citez): „m-as bucura sa incepeti cu un om al Aliantei. Dati-mi-l!”. In scurt timp incepea scandalul Patriciu.
  Cred ca trimiterea constanta la doctoratul lui Ponta in declaratia de saptamana trecuta a fost o punere in garda pe care Ponta nu a sesizat-o. Nu cred ca sursele anonime ale „Nature” sunt straine de tactica prezidentiala.
  Nu spun chestile astea in mod critic, ci cu speranta ca Base n-a pierdut controlul jocului.
  La razboi, ca la razboi.

  Reply
  1. Merechene

    @liviuta nu poarta nicio amprenta! ce este plagiat, plagiat ramane! si Ponta stia de asta, de-aia au fost schimbati baietii de la comisia de etica.

   Reply
   1. liviuta

     @Merechene Cu siguranta e plagiat.
    Cred ca am fost gresit inteles si mi se pare ciudat, pareati suficient de inteligenti.
    Spuneam doar ca Base profita de vulnerabilitatile lui Ponta. Si ca la razboi e ca la razboi, in sensul ca, daca atacul e al lui Base, e legitim.
    Oricum, sunteti suspect de suspiciosi.
     

    Reply
    1. sanantonio

      @liviuta  E ultima replică pe care ți-o dau. Nu ai spus ce-ai spus c-ai spus. Nu e nici o legătură între Băse și FAZ sau Nature. L-ai băgat aiurea-n tramvai în povestea asta, nu neintenționat. Chiar dacă nu ești troll, semeni perfect cu unul.

     Reply
    2. Beavix

      @sanantonio Da’ ce săriți măi așa în sus? Și dacă Băsescu a știut de chestia asta cu plagiatul lui Ponta, ce mare lucru e?

     Reply
    3. liviuta

      @sanantonio As putea si eu sa replic ca modul tau de a discuta aduce un pic a leninism/stalinism (cand nu e un pic grobianism). Vezi doar deviationisti in jur. Ai scuza unui deficit al meu de exprimare in primul meu comentariu (sunt suficient de lenes incat sa cred ca ma pot face inteles in nuante si cu putine cuvinte), dar te rog sa depasesti limbajul asta. 

     Reply
    4. liviuta

      @Beavix  @sanantonio Exact asta e ideea. Eu nu spun decat ca eu cred ca Base a stiut si a stiut cand sa apese pe pedala. Nu e nimic nelegitim.

     Reply
    5. Yeba

      @Beavix  , formularea e trolistică în context, începe cu „Cert e că poartă amprenta lui Băse.” 

     Reply
    6. liviuta

      @Yeba  @Beavix Cred ca sunt eu prea batran, nici nu stiu exact ce e cu „trolistic”, „troll” etc. Cred ca e ceva de rau.
     Dar, oricum, am placutul sentiment ca ma aflu in fata unei sedinte de infierare intr-un partid bolsevic. Cr ca mai trebuie sa invatati cum e cu dreapta, cu buna credinta, cu libertatea, cu chestii din astea.

     Reply
    7. Ilinca

      @liviuta  @Yeba  @Beavix Liviuta: „suficient de lenes incat sa cred ca ma pot face inteles”, „gresit inteles”  „prea batran” si mai am cateva exemple… Totusi acum cateva zile ne anuntai ca fugi ca-ti plange „bebelul”. Ai probleme de cu identitatea sexuala si cu varsta. Mai exerseaza! 

     Reply
    8. liviuta

      @Ilinca  @Yeba  @Beavix Bebelu plange si acuma (are 2 saptamani si e al doilea). Poate ca nu am facut copiii la tinetrete, ci mai la maturitate. Oricum thx ca ai remarcat ca am bebe:)

     Reply
    9. sanantonio

     @Beavix
     liviuta 15 pts
     ”Cert e ca treaba poarta amprenta lui Base.
     In 2005, dupa inestitura, facuse prima vizita la Parchetul General; tinuse un discurs pe anticoruptie si la sfarsit ii indemnase pe procurori textual (citez): „m-as bucura sa incepeti cu un om al Aliantei. Dati-mi-l!”. In scurt timp incepea scandalul Patriciu.
     Cred ca trimiterea constanta la doctoratul lui Ponta in declaratia de saptamana trecuta a fost o punere in garda pe care Ponta nu a sesizat-o. Nu cred ca sursele anonime ale „Nature” sunt straine de tactica prezidentiala.”
     Așa cum bine a sesizat @Yeba, prima propoziție e parola de troll. A doua propoziție introduce similitudinea cu făcăturile lui Iliescu, Stănoiu și Năstase care ordonau Procuraturii ce, și pe cine să ancheteze. Mai vrei exemple din troll?

     Reply
    10. liviuta

      @sanantonio  @Beavix Pana la urma ce e „troll-ul” asta?
     Iar pentru cei care au inteles altceva, chestia cu amprenta avea o conotatie pozitiva; sensul nu era unul conspirationist securist, ci viza talentul lui  Base de a duce razboiul de guerila.
     In fine, sunt ca Petrini in „Cel mai iubit dintre pamanteni” (chestia cu „astept ordonantele dvoastra”)

     Reply
  2. val_one

    @liviuta  încerc să-mi imaginez ce profesionişti ascunde Băse prin subteranele Cotrocenior.
    
   îţi dai seama ce talent au ăştia de i-au convins pe cei de la Nature şi de la FAZ cu tomuri întregi de dovezi falsificate, nu? 

   Reply
    1. liviuta

      @sanantonio  @val_one Mai bine ati reveni la un pic de papion in modul de a dialoga. Nu ma supar asa usor, am trecut prin toate actiunile antifeseniste de la Piata Universitatii ’90 incoace (nu ca Ponta), si cred ca erati copii cand ne alergau jandarmii. Nu ajung eu sa fiu facut pontac sau pedeserist de niste copii (sau cu minte de copii). Va rog putina politete  Daca nu agream politica site-ului nu postam aici.

     Reply
    2. anarchix

      @liviuta  And you, Sir, are a troll after all! 
     Ia spune cu cine ai votat? Dar sa nu spui „cu Base” ca nu te cred.
      
     Treaba cu „am trecut prin toate actiunile antifeseniste de la Piata Universitatii ’90 incoace ” e fumata demult.  Cunosc multi penetisti/liberali (care pareau veritabili la un moment dat) care au luat-o razna si au votat USL.
      
     Save it, troll!

     Reply
    3. liviuta

      @anarchix Cred ca la postarea anterioara de pe site vei gasi parcursul meu electoral, in sondajul facut de bleen.
     Incep insa sa am indoieli cu privire la calitatea umana a unora de pe site-ul acesta. De pilda, cu privire la a ta si inca cativa.

     Reply
    4. liviuta

      @anarchix Ok , am obosit, incerc sa o las balta.
     Am crezut ca va pacalesc, dar nu stiam cat sunteti de vigilenti.
     V-ati prins ca sunt troll.

     Reply
    5. anarchix

      @liviuta Ia de-aici un sfat.  Daca vrei sa fii cat de cat credibil, lasa stilul asta passive-aggressive la intrare. In general, chestia asta va da pe toti de gol. 

     Reply
    6. Pataphyl

      @anarchix  & all: Am picat tîrziu pe fir (deh, tre’să-mi cîștig banul, nu?), imediat m-a trăznit mireasma de troll! Acu puteți să-i lăsați în pace, să vă mai jucați cu ei, mi-e inflendurent. Tre’să plec, mai am un appointment cu papion! :)))))

     Reply
   1. liviuta

     @val_one Bizar. Inteleg ca din ce am spus eu reiesea ca chestia asta din FAZ e un fel de lucratura malefica pe spinarea bietului Ponta?

    Reply
  3. Yeba

    @liviuta și eu cred la fel, i-a amenințat Băse pe ăia de la Nature cu niște dosare, iar ăia de la FAZ au scos documentele de lingăi băsiști ce sunt.

   Reply
  4. cristihan

    @liviuta Nu sariti asa, nu mi se pare nimic aiurea in ce a zis @liviuta La cat de meticulos il stim pe Basescu nu m-ar fi mirat sa fi luat el la puricat lucrarea de doctorat a individului. Nu s-a ocupat el personal de asta, cu siguranta, dar i-ar fi facut placere si ar fi si capabil de asta, ceea ce nu se poate spune despre multi dintre carnatii vorbitori de pe antene care, ca jurnalisti, ar fi trebuit sa fie primii care sa descopere asta…

   Reply
   1. sanantonio

     @cristihanSigur, după care SIE a transmis recenzia la FAZ și Nature. Mi se pare cunoscut scenariul. Sigur n-am mai văzut filmul ăsta?

    Reply
    1. liviuta

      @sanantonio  @cristihan @sanantonio Inca te rog sa nu imi faci un proces de intentie si ai asigurarea ca sunt de buna credinta.

     Reply
    2. cristihan

      @sanantonio Easy now… Vezi si cazul de ieri, cu scrisoarea trimisa de Sorin Ionita & co catre jurnalisti de la The Economist si FAZ. E important sa ai canalele corespunzatoare de comunicare si sa le folosesti. Daca Basescu a stiut si si-a folosit canalele corespunzator sau daca altcineva din anturaj a facut asta sau daca o persoana credibila din mediul academic a facut asta – who cares? Important ramane mesajul, nu calea prin care s-a transmis.

     Reply
    3. sanantonio

      @cristihan Replica ”Dottore” a lui Băse era o ironie la adresa profunzimii cunoștințelor lui Ponta, în ciuda titulaturii de Doctor în Drept, fie el și internațional. Nici o legătură cu plagiatul.

     Reply
   2. Beavix

     @cristihan  @liviuta Mai degrabă Băsescu a fost beneficiarul acestei „operațiuni”, nu cel care a dat comanda. Nu cred că îi arde lui prea mult de lumea academică.

    Reply
 11. BarbuMateescu

  Şi dacă îşi dă demisia?
   
  Preşedintele nominalizează pe altcineva decât Ponta care să încerce să formeze un guvern. Posibilităţile sunt:
  1. nu se poate obţine votul de încredere -> alegeri anticipate în 2 luni de la prima nominalizare.
  2. se obţine adică PDL revine la putere.
  3. se obţine adică USL rămâne la putere.
   
  1. dezavantajează PDL şi ceva mai puţin USL.
  2. se complică 🙂
  3. nu se schimbă nimic.

  Reply
  1. cristihan

    @BarbuMateescu Daca ar fi doar calculele ar fi o victorie irelevanta, il inlocuim pe ponta cu sova si tot acolo suntem… Dar daca se demonstreaza ca ala care a mancat kkt ani in sir este un mincinos si un hot ordinar, s-ar putea ca unora sa li se ia in sfarsit un val de pe ochi, sa inceapa sa-si puna niste probleme filosofice. Se vor rusina mai intai, dupa care se vor enerva… Nu e deloc putin lucru!

   Reply
  2. Yeba

    @BarbuMateescu deci noi jucam șotron, da? În serile de vară se joacă șotron în fața blocului. Și venea Barbu și ne anunța că mâine ne dă dictare cu despărțirea în silabe și extemporal din împărțirea cu rest. 

   Reply
  3. sanantonio

    3. Cum nu se schimbă nimic. Se schimbă Ponta. Dacă stau să mă gîndesc puțin, ai cam avea dreptate. Se schimbă un nimic.

   Reply
  4. Hongse

   @BarbuMateescu
   Bonusul mare e ‘dacă nu-şi dă demisia’. Ceea ce probabil că se va întâmpla.
    

   Reply
   1. BarbuMateescu

     @Hongse ai dreptate, probabil că nu-şi va da demisia.
     
     @sanantonio  No Ponta, no USL. Dispariţia USL nu are totalmente implicaţii negative pentru PSD şi PNL
     
     @cristihan se va pierde un pic de electorat, dar nu mult. Oricum USL va pierde electorat până la toamnă, întrebarea e cât.
     
     @Yeba Îmi pare rău. Nu asta a fost intenţia mea.

    Reply
    1. sanantonio

      @BarbuMateescu  @Hongse  @cristihan  @Yeba Permite-mi să fiu în dezacord referitor la dispariția USL. Ceva îmi spune că ambele partide vor pierde dramatic din capitalul electoral.

     Reply
    2. cristihan

      @BarbuMateescu  @Hongse  @sanantonio  @Yeba Depinde ce PM pun in loc… Daca ramanea ponta eu cred ca scadeau garantat cu 2% pe luna, cel putin. Daca pun unul cu spatii goale mai putine intre urechi si care nu o ia razna cand ajunge la putere (cum zicea mama lu’ ponta), atunci nu se stie.

     Reply
    3. sanantonio

      @cristihan  @BarbuMateescu  @Hongse  @Yeba După Ponta, mi l-aș dori pe Antonescu. Măcar o lună.

     Reply
    4. Ilinca

      @sanantonio  @cristihan  @BarbuMateescu  @Hongse  @Yeba Ce-i drept, riscul sa se trezeasca si sa ajunga la guvern in luna e minim. 

     Reply
 12. Nemo

  nu cred sa demisioneze Ponta in urma articolului, insa un lucru e destul de clar: dupa asta n-o sa mai aiba chef sa mearga la Bruxelles. iar daca merge, va fi dobitoc si va fi tratat drept dobitoc, pt ca or sa se uite aia la el chiar ca la ultimul individ.
   
  in alta ordine de idei, hotnews a publicat un utube de la ICR. cred ca l-am vazut pe Florin Cojocariu cum argumenta pe acolo:)
   
  http://www.youtube.com/watch?v=hlNBpHxwOe0&feature=player_embedded

  Reply
 13. liviuta

  Trecui si eu prin zona ICR, pela 19.00,  vreo 50 de minute.
  N-a fost rau, dar parca ma mancau plamanii sa strig ca-n ’90-’96 un „Jos Iliescu”.
  Nu doar la Universitae sau in mitingurile studentesti, dar tin minte ca si la concertele Iris (de pilda, la Iris 15 ani sau la Ecopop) a scandat toata sala „Jos Iliescu”.
   

  Reply
   1. liviuta

     @sanantonio Asa-i; ce e drept nici nu am avut papion.
    Doar ca ma gadila limba, prea am tinut in mine zilele astea!
     

    Reply
 14. LunguVictorEugenMihai

  de-a Dura Lex, la mine pe blog are una mai buna: Victor Ponta: „masina lor de plagiat a functionat mai bine ca a noastra”

  Reply
  1. LunguVictorEugenMihai

   ce-am observat io – ca fac cate 200 de puncte pe zi p-aici si cineva mi le nationalizeaza. a doua zi o iau de la zero de zici c-oi fi vreun Sisisf al livefyre-ului. domnu Bleen, n-as putea preschimba punctele astea trudite din greu la sfarsitul zilei? cumva?

   Reply
   1. Yeba

     @LunguVictorEugenMihai super poza aia cu Victor Mang ar trebui pusă în coltul blogurilor, făcută pancartă pt mitingurile electorale…

    Reply
    1. Merechene

      @sanantonio nici nu vreau sa-si dea demisia! distractie ca in vremurile bune! fara numar. imi pare rau cand spuneam lucruri rautacioase despre van Ghelie. :))

     Reply
  1. Hongse

   @LunguVictorEugenMihai
   Vă mai aduceţi aminte de reclamele la copiatoare de prin anii ’90? Ponta şi Mang sunt „oamenii de la Minolta”.
    

   Reply
 15. val_one

  LOL aici e vorba de o conjuraţie mondială. http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/abgeschrieben-plagiatsvorwurf-gegen-rumaeniens-ministerpraesident-11790951.html
   
  FAZ şi-a făcut propriile investigaţii, şi ei vorbesc de dovezi (facsimile). cică au găsit şi un lung pasaj plagiat dintr-un articol din România Liberă (23. Juli 1998).

  Reply
  1. adina

    @val_one cireasa de pe tort: la sfarsit de articol se mentioneaza regulile stricte de recunoastere si pedepsire a plagiatelor introduse in vremea lui Boc, opus cu vehementa de PSD-ul condus de Victor Ponta.
    
   cu alte cuvinte: q.e.d.

   Reply
 16. Nea

  Domnu Patapievici, vă rog să mă scuzaţi, n-am putut veni că mi-a mâncat câinele temele şi papionul. Vă promit că voi veni data viitoare, când va încerca să vă demită Premierul Vadim.

  Reply
 17. Yeba

  Unde ești, Sebastian Lăzăroiu, unde? Granny Câmpeanu consideră o mare nedreptate să anulezi ceritficate de handicapat date medici specialiști! Va anula decizia administrativă.

  Reply
 18. adina

  daca nu pune ghilimele ca sa arate ce paragrafe a citat si doar mentioneaza lucrarea folosita ca inspiratie la bibliografie, am dreptate sa cred ca toata lucrarea e facuta din pasaje luate din diverse lucrari ?
   
  si atunci apare intrebarea legitima, unde e noutatea, unde e inovatia in lucrarea respectiva de doctorat ? Fie ea si in domeniul dreptului. O lucrare de doctorat nu e un conspect. Pana si intr-un conspect reformulezi cu propriile cuvinte. Si in cazul reformularilor, daca ideea reformulata nu iti apartine tot trebuie puse semnele citarii.
   
  cum de a fost acceptata, cum de a trecut de filtrul academic al conducatorului de doctorat ?
   
  Toate intrebarile astea sunt indreptatite cand e vorba de orice doctorand din lumea asta de la orice universitate. Se pare ca in Romania nu e cazul.

  Reply
   1. adina

     @Mistral daca Ponta a fost constient ca a plagiat si tot s-a bagat in fata sa fie numit prim-ministru ?

    Reply
    1. Hongse

     @adina@Mistral
     Dacă n-a fost conştient e şi mai rău… Îndrumătorul lui de proiect a fost Năstase. Eu să fiu în locul lui aş declara că a ştiut, nu să recunoască public că e marioneta lui Năstase. Dă mai bine.

     Reply
    2. Yeba

      a fost conștient la vremea lui, dar uitase, ce mare chestie, dom’ne?! Șova a zis că nici nu crede, că e foarte greu să plagiezi la Drept. 

     Reply
    3. sanantonio

      @Yeba Șova nu contenește să arate cît de bou este. Poți să plagiezi și o carte de bucate, dar un doctorat în Drept. Unde naiba au urmat ăștia Dreptul? Or, din atîta mimat al prostiei, au rămas așa?

     Reply
    1. adina

      @sanantonio  @Mistral fain e ca nemtii de la FAZ pun asta in contextul european care ii cuprinde pe zu Guttenberg si presedintele ungar. Deci ce s-a aplicat in cazul lor, se aplica si in cazul primului ministru roman. De ce ar fi al nostru mai cu mot decat ceilalti ?

     Reply
   2. FlorinS

    @Mistral @adina eu știu dacă a luat-o așa din spate? Deși nu m-ar mira la Basescu..:)

    Cu siguranță insa acel ” dottore” aruncat in sesiunea de întrebări, la sfârșit (si as spune fara legătura cu ce spuse mai înainte) a fost șah!

    Sa vedem acum dacă mai are Victorel curajul sa se ceara la Consiliul European când toată Europa vuieste

    Reply
  1. LunguVictorEugenMihai

    @SimonaM va da copy-paste (ca-i obisnuit) la poze si se va trece in Photoshop in ele.

   Reply
 19. Yeba

  MRU – nu mă înscriu în PDL.
   @LunguVictorEugenMihai , B1 nu merge deloc, s-au răzgândit, diaspora nu-i merită. Unde mai combate Gușa?

  Reply
  1. Hongse

   @Yeba@LunguVictorEugenMihai
   Încă n-a scăpat de-acolo. Tocmai a spus că a fost o ccapcană, el venise de fapt pentru  papioane, că dacă ştia ce-l aşteaptă se ducea la antena 3
    

   Reply
   1. Yeba

     @sanantonio în Schengen. Eu am o conexiune ciudată, mică, carpatină, fără cablu, dar nu wi-fi. Știi cum merg Antenele? Duduie.

    Reply
    1. sanantonio

      @Yeba M-ai pierdut complet. Dacă nu e cablu, e wi-fi. Tertium non datur. La turci merge perfect, o fi o problemă locală.

     Reply
 20. LunguVictorEugenMihai

  cretinul de Gusa ce il mai apara pe Pontanac!
  pa Ponta, pa!
  cred ca se viernuiesc vuvuzelele.

  Reply
  1. sanantonio

    @Nemo N-ai auzit? Toți fură. Unii mai mult, alții mai puțin… 😛 Serios acum: uneori, mărimea nu conteaza! Calitatea, da!

   Reply
 21. cristihan

  „A vazut cineva lucrarea de doctorat a lui ponta…? Teza din 2003 a fost pe tema „Curtea Penală Internaţională”. A scos si o carte in 2004, cu acelasi titlu. Co-autor Coman Daniela, care acum e conf.univ.dr. la Spiru. Cu un CV foarte interesant… http://www.spiruharet.ro/facultati/drept-buc/cadre/97bfa22b8c9e0e4f48cfe85e9918758a.pdf (din Bucuresti, facultate la Craiova, master la Constanta, angajata la guvern in perioada celui mai bun prim ministru, travelling to China in 2004 (ahm…), master la Univ Nationala de Aparare, administrator la Romarm, etc, etc). In CV insa nu mentioneaza nimic de cartea respectiva si de celelalte (http://www.cartejuridica.net/coman-daniela-a3969-p0.html) Ar fi culmea sa fie alta persoana cu acelasi nume, aceeasi specializare, frecventand acelasi mediu… Mi se pare oarecum interesant subiectul 😛
  PS. Ponta a mai scos o productie interesanta in 2005: „Noi provocări ale secolului XXI – Constituţia europeană. Importanţă, efecte şi natură juridică, Ed. Arhiepiscopia Tomisului, 2005, Constanţa”, iar Coman Daniela a scos „Justitia europeana versus Justitia internationala – Provocari ale secolului XXI-a”. Ce de provocari in secolul asta…”
  :PPP

  Reply
 22. Yeba

  Dați pe A3, este atacat frontal articolul cu plagiatul. A fost un semnal de-al președintelui faza cu dottore…

  Reply
 23. cristihan

  Am fost acolo, au fost cateva sute de oameni. Nice seing you, guys! 😉
  [IMG]http://i48.tinypic.com/egr9fa.jpg[/IMG]
  [IMG]http://i47.tinypic.com/1zcmnia.jpg[/IMG]
  [IMG]http://i46.tinypic.com/1s15kk.jpg[/IMG]
  [IMG]http://i47.tinypic.com/xdt1y8.jpg[/IMG]
  [IMG]http://i48.tinypic.com/55grk7.jpg[/IMG]

  Reply
  1. sanantonio

    @cristihan Ha! Cînd am vazut chelia aia luminoasă din poza 55grk7 am crezut ca sînt eu! Nu sînt eu, că eu sînt mai gras, mai scund și, deocamdată, în Istanbul.

   Reply
 24. TI

  pentru animarea discutiei, cica si pictor vonta a facut un pic de plagiarism, e un articol in revista nature, nu stiu daca e voie cu link

  Reply
   1. Mistral

     @LunguVictorEugenMihai  @dragos paul 
    Ho,ho,ho ! Am spus-o acum cateva zile . De asta schimba Dl Ministru al Educatiei Comisia de Etica la greu . 

    Reply
   1. Hongse

    @anarchix@dragos paul
    Tocmai a zis-o Guşe, în direct la B1. E război, e atacat, persecutat.
     

    Reply
    1. Mistral

      @anarchix  @Hongse  @dragos paul 
     Azi am aflat doar , papion in Engleza = Bow . Ca Victoras  !

     Reply
  1. anarchix

    @dragos paul ” ”Primul-ministru este acuzat ca a copiat pasaje mari din publicatii anterioare fara citarea corecta. Daca acuzatiile vor fi dovedite, ar putea provoca o presiune publica asupra lui Ponta sa demisioneze, spun insideri politici”, se mai arata in articolul din Nature. ”
    
   Yeah! Right …  Adica tzatza Veta chiar e interesata de subtilitati de genul asta …
    
   Nothing to see here, people! Move along!

   Reply
  2. Mistral

    @dragos paul Felicitari DP !!! 
   PS:Mare  lichea e Cosmin Gusa 🙁 ”Ce sa facem acum sa-i taiem capul lui Ponta ? ”

   Reply
   1. Yeba

     @Mistral  , nu strică el, Turcescu strică, de ce-l aduce așa de des? N-are spațiu de manifestare destul pe toate celellate televiziuni? A zis cineva, poate Bleen: ce ne facem, că-s opt televiziuni de știri și un singur Ciuvică!

    Reply
  3. Nemo

    @dragos paul hahaha.
   ce si-a luato Ponta.
    
   ideea e asa:
   -marlanu’ n-o sa demisioneze, pt ca el face parte din categoria „porcului de rasa, de nimic nu-i pasa”.
   problema e ca de acum inainte s-a UMPLUT DE KKT(PLENAR 😀 as putea zice) la toate conferintele alea europene unde vrea el sa se traga in poza, lol. Nature, ISI rank 34, highest…, pe aia o citeste chiar TOATA lumea!
   haha, socialistu’ cu tricou de ghevarist, looool!

   Reply
    1. Nemo

      @Yeba  @dragos paul lady Gaga ISI e mult supraestimata cu cele 10 articole ISI ale ei, un fel de eseuri politice, citata la greu..spre zero! pt Romania, comparat cu plagiatori gen Ponta, e incomparabil. insa, pt „afara” e subtire.
     asta era acum vreo 2 ani pe ISI web of science, acum nu am mai verificat:
      
     1. Title: How Media and Politics Shape Each Other in the New Europe Author(s): Mungiu-Pippidi A Source: ROMANIAN JOURNAL OF POLITICAL SCIENCE Volume: 8 Issue: 1 Pages: 69-78 Published: SPR-SUM 2008 Times Cited: 0
     2. Title: EU accession is no “End of History” Author(s): Mungiu-Pippidi A Source: JOURNAL OF DEMOCRACY Volume: 18 Issue: 4 Pages: 8-16 Published: OCT 2007 Times Cited: 1
     3. Title: Confronting the weakest link: Aiding political parties in new democracies. Author(s): Mungiu-Pippidi A Source: JOURNAL OF DEMOCRACY Volume: 18 Issue: 2 Pages: 167-171 Published: APR 2007 Times Cited: 0
     4. Title: Corruption: Diagnosis and treatment Author(s): Mungiu-Pippidi A Source: JOURNAL OF DEMOCRACY Volume: 17 Issue: 3 Pages: 86-99 Published: JUL 2006 Times Cited: 4
     5. Title: The unbearable lightness of democracy: Poland and Romania after communism Author(s): Mungiu-Pippidi A Source: CURRENT HISTORY Volume: 103 Issue: 676 Pages: 383-388 Published: NOV 2004 Times Cited: 0
     6. Title: Beyond the new borders Author(s): Mungiu-Pippidi A Source: JOURNAL OF DEMOCRACY Volume: 15 Issue: 1 Pages: 48-62 Published: JAN 2004 Times Cited: 2
     7. Title: Of dark sides and twilight zones: Enlarging to the Balkans Author(s): Mungiu-Pippidi A Source: EAST EUROPEAN POLITICS AND SOCIETIES Volume: 17 Issue: 1 Pages: 83-90 Published: WIN 2003 Times Cited: 2
     8. Title: The return of populism – The 2000 Romanian elections Author(s): Mungiu-Pippidi A Source: GOVERNMENT AND OPPOSITION Volume: 36 Issue: 2 Pages: 230-252 Published: SPR 2001 Times Cited: 4
     9. Title: Romania’s too-free press Author(s): Mungiu-Pippidi A Source: FOREIGN POLICY Issue: 121 Pages: 98-+ Published: NOV-DEC 2000 Times Cited: 0
     10. Title: Values and political change in post-communist Europe Author(s): Mungiu-Pippidi A Source: EAST EUROPEAN POLITICS AND SOCIETIES Volume: 14 Issue: 2 Pages: 487-494 Published: SPR 2000 Times Cited: 0
      

     Reply
    2. cristihan

      @Yeba  @Nemo  @dragos paul Yes, yes, yes!!!!!! Asta e intr-adevar de urmarit! De filmat chiar! :))))

     Reply
 25. Yeba

  Deci nu e nimeni, asta se vede la TV, la ora asta. 10-15, triști, fără papion. Ce-i asta?
  Trebuie în orice caz schimbată strategia de comunicare, agresivitatea, grobianismul și mișelia lui Ponta n-au limiită. Rezultă că Patapievici luptă pt scaunul lui și cheltuirea netransparentă a milioane de euro. Asta se reia în buclă. 

  Reply
  1. Hongse

   @Yeba
   La B1 era ecranul plin, cam acum o oră. Nu ştiu de alte televiziuni. Apropo de intoxicare, discuţia continuă la B1. Acum prestează Guşe şi Surupăceanu. 
    

   Reply
 26. Bleen

  Eu cam fug la revoluțiune. Poate am timp să-mi iau și ceva ca un papion din drum. ”Papioooanneee, papioaaanneee la băețiiii, papioaaaneeee aveeem, ieftineeee, papioaneeee de toateee culorileeee, la băețiiii papioaneeee…. Hai frumoaso să-ți dea tanti un papion mînca-ți-aș entelectoalul cu care te ții!”

  Reply
 27. LunguVictorEugenMihai

  Infantilache se face ca nu intelege: Victor Ponta: De ce protesteaza domnul Patapievici? Nu inteleg. Nu vreau sa-l schimb http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-12555284-victor-ponta-protesteaza-domnul-patapievici-nu-inteleg-nu-vreau-schimb.htm Sa-i explice care va Infantilului ca nu Patapievici protesteaza si nu pentru functia lui se protesteaza. Se protesteaza pentru derapajele de la democratie pe care le infaptuieste. numai ca un om fara principii nu are cum defini principii – nu incap ca notiune in tartacuta lui.

  Reply
  1. Never G

    @LunguVictorEugenMihai Asta-i schema lui Ponta de fiecare data! Abate in alta directie subiectul si toti lingaii o iau cu comentariile pe directia data de el.

   Reply
   1. LunguVictorEugenMihai

     @Never G institutia, nu omul. protestul se face pentru a nu se modifica statutul institutiei, nu functia omului. tactica lui Infantilache este tipic bolsevica.

    Reply
 28. LunguVictorEugenMihai

  @bleen, astia doi, noii plecati din PDL, Tiberiu-Aurelian Prodan si Tudor Udristoiu, sunt tot dintre sustinatorii lui Blaga de cand cu lupta cu Boc?

  Reply
  1. Hongse

    @Bleen http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/eilmeldung-plagiatsvorwurf-gegen-rumaeniens-ministerpraesident-11790951.html

   Reply
 29. Bleen

  ”klingon_warrior 7 pts
  sanantonio Eu nu cred ca trecerea in subordinea senatului este un atac la adresa democratiei. Ba din contra, in UK, the British Council este in subordinea foreign office-ului adica si a parlamentului. 
   
  O spun cu sinceritate, eu chiar cred ca orice institutie a statului poate functiona mult mai apolitic daca este subordonata parlamentului. Tot datorita acestui control parlamentar superior sunt trecute in subordinea parlamentului CC, si alte institutii vitale pt. democratie. Fundamentarea teoretica a fost facuta de Montesquieu care a argumentat cum puterea este mai bine si mai corect administrata de catre multi, din motive foarte evidente. 
   
  Pana la urma presedintia este tot o institutie politica, si daca tot numim politic, macar sa fie princ consens, nu arbitrar de catre un singur om, oricare ar fi el. Sa nu uitam ca s-ar putea sa ne trezim cu Crinut presendinte din 2014. Poate ar fi inteligent sa il lasam fara parghii pana atunci.”
   
  Uite să învățați cum se face un trolling adevărat. 

  Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Bleen, te rog lasă-l să-mi explice pe limba lui de troll, cum se face că trecerea unui institut dintr-o administrație nepolitică, Președinția, într-una politică, Senatul, se cheamă depolitizare? Cum? Trebuie să recunosc, are școli înalte Leon cel Ro. Bravo, se vede c-a luat și Bacu.

   Reply
  1. Yeba

    @Bleen păi și poporuli televizionistic cine-i spune că i se răpește demnitatea, că a ajuns de râsul lumii, că una e plagiatul unui prost care nu știe ce plagiază și alta e o epurare în formă continuată? Ponta tot la 75% este?

   Reply
 30. Bleen

  Cică să nu crezi în semne. Azi noapte am visat că mi se stricase telefonul și am dat cu el de toți pereții pînă l-am spart și după aia îmi părea rău. Azi, mi s-a bulit pe partea de internet și soft. Menționez că nu am avut vreodată probleme cu el, astfel  încît preocuparea de peste zi să se fi transformat în vis peste noapte. Deci e clar un semn de la Dumnezeu. Dacă mîine noapte visez că guvernul Ponta a călcat pe o mină, poimîine dimineață guvernul Ponta explodează?

  Reply
  1. ics

    @Bleen 
   Poate te ajuta la noapte :))))
    
   Ponta a calcat pe mina!
   Ponta a calcat pe mina!
   ………
   Ponta a calcat pe mina!
    

   Reply
  1. Yeba

    @LunguVictorEugenMihai , foarte, foarte mișto. Sper să-ți găsești timp și pentru alte măgării.

   Reply
 31. EleninaNicuţ

  bai, nene, le pleaca astora de la PDL parlamentarii de nu stiu daca le va mai ramane numarul minim pt o sesizare de neconstitutionalitate…

  Reply
   1. Hongse

     @LunguVictorEugenMihai  @EleninaNicuţ http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12555835-senatorii-tiberiu-prodan-tudor-udristoiu-demisionat-din-pdl.htm

    Reply
    1. LunguVictorEugenMihai

      @Hongse  @EleninaNicuţ ii manca in fund pierderea majoritatii prin plecarea alesilor locali. asa ca racoleaza in continuare – dar vad ca numai PNL-istii. parca vad ca intra in coliziune cu PSD-istii. parca de dimineata Guzganian se plangea pe blog ca sunt familie mare cu remumeratie mica dupa buget si nu le mai ajunge leafa de la o chenzina la alta…

     Reply
  1. Merechene

    @EleninaNicuţ E foame de bani, cum spune rapsodul.
    
   au luat acum 17% dar la alegerile generale va fi prapad. pdl-istii vor face in curand campanie electorala pentru usl.

   Reply
   1. Yeba

     @Merechene  , nț. INVERS, să vadă Europa că avem opoziție, USL va face propagandă pt PDL, nu ține părerea lui Crin că UDMR e suficientă opoziție.

    Reply
    1. Merechene

      @Yeba in teritoriu (poate nu la CJ, Arad si BV) ma asteptam ca multi consilieri, primari, deputati, senatori pdl sa treaca la psd pentru a nu-si pierde comisioanele si afacerile de familie. de asta cred ca la alegerile generale pdl-ul va sta si mai prost – nu vor mai avea oameni care sa-l convinga pe nea Gheorghe  sa voteze pdl.
      

     Reply
 32. ics

  „La Realitatea TV, într-o emisiune moderată de Diana Enache la care se aflau regizorul Cristi Puiu şi producătorul Ada Solomon care apărau cauza Insitutului Cultural Român, proaspătul primar al Craiovei, PSD-ista, fostă PRM-istă, Lia Olguţa Vasilescu, membră în Comisia de Cultură a Senatului, for conducător al ICR, conform noii ordonanţe de urgenţă a Guvernului Ponta, a intrat în direct prin telefon reproşându-i, printre altele, lui Cristi Puiu că le face românilor o imagine nefavorabilă. „Atunci ce părere aveţi despre Emil Cioran?” a întrebat-o Ada Solomon, „că şi el avea o impresie proastă despre români.” „Vă rog nu amestecaţi aici un aşa de important personaj literar”, i-a tăiat-o scurt doamna politician.”
   

  Reply
  1. adina

    @ics saracul cioran a devenit personaj literar. Macar de-ar fi in propriile creatii, acolo stie sigur cum se petrece actiunea. Dar astia l-au prins intr-o comedie caragialesca, care schimba datele peste noapte, de nici Caragiale insusi nu-i mai da de cap.

   Reply
   1. ics

     @adina radem, glumim, dar e ea in Comisia de Cultură a Senatului? Poate ca stersul ochelarilor lui Vadim o califica

    Reply
    1. adina

      @ics conform ong Expert Forum, „Comisia de Cultură a Senatului, care va controla ICR, este cunoscută pentru opiniile sale retrograd-naționaliste.”
     asta e calificarea tinerei primarite :).

     Reply
  2. rezon

    @ics
    
   Narratology 101 for Dummies. Olguto! Fai, proasto, hai sa-ti explic o treaba subtila: diferenta dintre fictiune si realitate. Stii tu, nu trebuie sa confundam autorul cu personajul literar. Si nici autorul cu vocea auctoriala… Dar hai ca ma opresc aici, ca sa nu te pierd pe drum.

   Reply
  1. Never G

    @rezon Mi-au dat lacrimile! Ce simtitoare e! E chiar culmea fatarniciei! AMP catre Avocatul poporului! Ea a lucrat  pentru ei pe fata iar el face scrisori favorabile in instanta pentru Adrian Nastase.  

   Reply
 33. Amelia New

  Eu cred ca cererea de intrare in insolventa a Hidroelectrica este o „gaselnita” pentru ca n-au reusit sa anuleze contractele baietilor destepti. Este foarte dubios ca desi au depus cererea pe 15 iunie au primit termen pe 20 iunie 2012, in conditiile in care, dupa stiinta mea, la Tribunalul Bucuresti primul termen in procedurile de insolventa se stabileste dupa mai multe luni de la depunerea cererii (intr-un caz recent pe care-l cunosc personal, cererea a fost depusa pe inceputul lui mai si primul termen a fost stabilit pentru februarie 2013). 

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @Amelia New pe cererile formulate de debitor sunt obligati sa dea termen in 5 zile; in rest, si eu cred ca se incearca astfel anularea unor contracte

   Reply
 34. Daniel Francesco

  Mihai Voicu a spus despre protestatarii-artisti printre care regizorul Cristi Puiu care au cerut un simbolic azil cultural la Ambasada Canadei:
   
  „Cei care fac acest protest sint platiti cu sute de milioane de lei ca sa dea cu periuta.”
   
  http://www.revista22.ro/-afp-zeci-de-artisti-romani-cer-simbolic-azil-cultural-in-canada-mihai-voicu-pnl-icr-institutie-de-propaganda-personala-aproape-toti-cei-trei-protestatari-platiti-cu-sute-de-milioane-de-lei-sa-dea-cu-periuta-15741.html

  Reply
  1. rezon

   Asociația Erudio: ”Ceea ce președintele Traian Băsescu a greșit în privința SMURD-ului și a lui Raed Arafat, dumneavoastră riscați să greșiți acum în privința ICR-ului și a directorului său. Poate că lumea nu va ieși în stradă pentru ICR. El doar înalță spirite, nu salvează vieți. Deși, din perspectiva noastră, le salvează de la netrăire. Iar dintr-o perspectivă mai largă, sub conducerea domnului Patapievici, ICR-ul a salvat viața culturală românească de la moartea prin uitarea și indiferența la care politizarea anterioară o condamnaseră pentru străinătate.”

   Reply
    1. rezon

      @Yeba Probabil s-a negociat un pic de echidistanta retorica, pentru a face apelul palatabil (scuze, Mihail Neamtu) cat mai multor semnatari.

     Reply
    2. rezon

      @sanantonio  @Yeba Eu imbogatesc corola de minuni a limbii prin calcuri lingvistice. Sa avem rezon.

     Reply
    3. sanantonio

      @rezon  @Yeba M-am prins!!! Ai vrut să zici palpatabil, că așa are sens propoziția, dar ai pierdut un P de la mijoc. Ia vezi, nu e sub șifonier?

     Reply
    4. Yeba

      @sanantonio  , era vorba că ești în concediu medical, cu calculi biliari fiindcă ai votat FSN și pe urmă ți s-a făcut rău. Pentru palpatabil o sa primești felicitări de la patafilul de @Pataphyl, în rest de ce să lungim scrollul oamenilor serioși?! Nu-i mai simplu să înveți engleză?! pac, pac, când termini te prinzi imediat de farmecul calchierilor, a zis și dna Zafiu că nu le putem opri. Uite aici, frumos, cu genul proxim și diferența specifică: Elena Udrea este palatabilă pentru ochi, dar nu și pentru urechi. Pleșu, invers. Patapievici, și, și.  

     Reply
 35. murfi

  inteleg ca pdl ar avea o sansa daca ar gasi o personalitate care sa fie intelectual veritabil, sa fi dovedit ca poate reorganiza o institutie comunistoida, sa nu fie patat, compromis, rino, sa ofere garantii ca va continua programul reformator cu care a cistigat basescu in ultimii ani (adica sa fie urit de uslamisti si antene) si, nu in ultimul rind, sa fie in stare sa mobilizeze energii civice care, din diverse motive, nu s-au manifestat in ultimii ani
  pai io zic ca l-au gasit; patapievici va fi liber de contract de la sfirsitul lunii si s-ar intelege bine si cu mru

  Reply
  1. sanantonio

    @murfi Pata nu are ce căuta în politică. Pe tipii blajini. culți, întelepți și cu papion e bine să-i păstrezi cît mai departe de mocirla politicii. Să fie efigii, nu infami.

   Reply
   1. murfi

     @sanantonio posibil; pe de alta parte, poate ar inaugura un stil de conducere neutilizat la noi pina acum, in care presedintele unui partid se ocupa de partid; nu cred ca multa lume stie cine e si ce face seful partidului republican; luptele la baioneta nu le poarta generalii; in tarile civilizate

    Reply
  1. sanantonio

    @Florina Le-a luat cam mult, ce-i drept… Bănuiesc că au băgat în legea asta și mențiunea că dacă referendumul e în favoarea președintelui, parlamentul e demis de drept.

   Reply
   1. Florina

     @sanantonio 
     
    E mai simplu să întrebe: sînteţi sau nu sînteţi de acord cu suspendarea preşedintelui? – şi şi-au luat de orice grijă. 

    Reply
    1. sanantonio

      @Florina Mai bine să se întrebe pe ei, între ei, să nu mai treacă prin vot nici în parlament. Ce atîta cheltuială?

     Reply
 36. rezon

  Se pare ca întîlnirea Patapievici – Parlament a fost anulată. din cauza ca HRP a cerut prezenta presei.
  Poate confirma cineva?
   
  Chestia asta imi aduce aminte de 1990, cand Ilici a anulat intalnirea cu reprezentantii Pietei Universitatii, fiindca cerusera prezenta unui cameraman.

  Reply
  1. rezon

   Da, s-a lamurit.
   Mediafax: „Patapievici vroia să vină cu 20 şi ceva de persoane şi să fie presa în sală pe timpul şedinţei. Noi i-am zis să vorbim pe chestiunile tehnice legate de activitatea ICR şi ulterior fiecare dintre noi să facă declaraţii la finalul şedinţei. El vroia să fie toată presa în sală, nu puteam să facem bâlci aici”, a explicat unul dintre senatorii social-democraţi.”

   Reply
   1. sanantonio

     @rezon Înțeleg de-aici că ei voiau să facă bîlci, dar n-au putut din cauza presei. Greșesc?

    Reply
 37. dragos paul

  Chestia asta e chiar masiva:
   
  http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-12554792-daniel-daianu-consilierul-onorific-premierului-despre-insolventa-hidroelectrica-straniu-este-ceva-domeniul-fantasmagoriei.htm
   
  Ionut Popescu comenteaza: Tampitii astia nu-si dau seama ca printr-o astfel de miscare, insolventa Hidroelectrica, pot fi ingenuncheate niste banci, care vor trebui sa provizioneze credite de sute de milioane de euro, adica nu vor mai avea niciun profit si statul nu va mai incasa de la ele niciun impozit pe profit…Astia sunt absolut inconstienti !!! Vad ca incepe si Daianu sa-si dea seama…

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @dragos paul debitorul aflat in stare de insolventa (prezumata ca fiind vadita daca datoria este mai veche de 90 de zile) este  obligat , prin lege, sa ceara deschiderea procedurii, in termen de 30 de zile de la aparitia starii de insolventa; mai mult, neintroducerea sau introducerea tardivă, de către reprezentantul legal al persoanei juridice debitoare, a cererii de deschidere a procedurii în termen, care depăşeşte cu mai mult de 6 luni termenul de 30 de zile aratat anterior = infractiune (bancruta simpla, inchisoare 3 luni – 1 an/amenda).

   Reply
 38. LunguVictorEugenMihai

  Presedintele Institutului Cultural Roman, Horia-Roman Patapievici, a fost invitat luni, la ora 15:00, de liderii Grupurilor Parlamentare PSD si PNL, Ilie Sarbu si Puiu Hasotti, la Palatul Parlamentului (sala Paul Negulescu a Grupului Parlamentar PSD), pentru un dialog pe tema Ordonantei de urgenta nr. 27/2012 prin care Institutul Cultural Roman trece de sub autoritatea Presedintiei sub cea a Senatului Romaniei. Actul normativ mentionat a fost deja adoptat, Biroul Permanent al Senatului avand la dispozitie 15 zile pentru a numi o noua conducere a ICR. Presedintele ICR a solicitat ca presa sa aiba acces la aceasta intalnire.

  Reply
 39. rezon

  Miron Damian a propos de grohaielile liberalului Mihai Voicu:”Am tot scris despre prostia masivă de pe scena noastră politică, dar sunt perioade în care imbecilii de partid par să fie în concurs. Ideea decapitării ICR aparține, sunt mai mult ca sigur, PNL – Mircea Diaconu. Farfuridi e rolul vieții lui – ”nu înțieleeeeeg…”, mărturisire și motto. În timp ce Ponta face eforturi uriașe să închidă subiectul (cu prețul păstrării conducerii ICR), alt imbecil de la PNL toarnă gaz pe foc. Dar de rateuri beneficiază dl Patapievici, a cărui performanță de manager tocmai a primit o extraordinară publicitate. Nu beneficiază PDL, care e ocupat să-și aleagă perdanții la conducere și să spele rufele amantelor în public.”
   
  https://www.facebook.com/miron.damian

  Reply
 40. murfi

  – cadastrul si institutul elie wiesel mutate in prima sedinta de guvern in subordinea primului ministru; – inspectorii scolari schimbati cu interimari (va fi mai incolo un concurs „foarte serios”, cu camere de supraveghere 🙂
  noii inspectori au inceput deja schimbarea directorilor de scoli (tot cu interimari, nu e vreme de concurs)- corlatean intareste cooperarea in domeniul justitiei intre romania si China; propune demararea unor proiecte comune in domeniu…
  http://www.juridice.ro/202017/titus-corlean-s-a-intalnit-cu-o-delegatie-a-partidului-comunist-chinez.html
   

  Reply
 41. rezon

  Presa din Germania avertizează asupra epurărilor de la Bucureşti
   
  ”Cel mai influent cotidian din Germania, Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), publică, în ediţia de luni, un articol despre epurările politice efectuate de Guvernul Ponta, arătând că sute de artişti, oameni de ştiinţă şi reprezentanţi ai societăţii civile au protestat faţă de schimbările de la televiziunea publică, ICR şi din cadrul aparatului funcţionarilor publici. Citiţi mai mult:”.
   
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/presa-din-germania-averizeaza-asupra-epurarilor-de-la-bucuresti-acelasi-ton-si-in-afp-si-98.html

  Reply
 42. rezon

  Puterea papionului:
   
  [IMG]http://i48.tinypic.com/2qdbxgg.jpg[/IMG]
   
  In septembrie 1991 am fost acolo, la cativa metri, cand Ratiu a reusit sa hipnotizeze si sa scoata din Parlament, singur, hoardele de mineri. Parlamentarii si sepepistii se ascunsesera ca niste sobolani. Aceasta este una dintre imaginile-emblema ale luptei pentru democratie in Romania: un om cu papion, hoarde de mineri si sobolani ascunsi.

  Reply
  1. rezon

    @klingon_warrior Bineinteles. Protestul nu e legat de persoana lui Patapievici. Ramane trecerea ICR in subordinea Senatului, prin ordonanta de urgenta, a carei urgenta nu e justificata. Si ramane agresiunea rinocereasca, in general.

   Reply
   1. Yeba

     Plus interviul lui Crin Antonescu, copreședinte USL, care a spus în clar că înlocuirea este o urgență și a și argumentat. Vineri, adică ieri ca zi lucrătoare. Unde este coerența guvernării?

    Reply
  2. sanantonio

    @klingon_warrior Exact întrebarea asta și-o pune și Tonta. Ia să vedem, cine din clasă ridică mîna? Ala eu, ăla eu…

   Reply
   1. rezon

     @sanantonio  @klingon_warrior Ii raspund eu. Nu mi-am facut papion origami doar ca sa-l uit intr-un colt, pe etajera.

    Reply
    1. sanantonio

      @rezon  @klingon_warrior Dacă te rog să-mi faci și mie unul și să-l porți pe braț, diseară, te superi? Așa voi participa și eu în mod activ, chiar nefiind acolo.

     Reply
  3. murfi

    @klingon_warrior e la misto; conform ordonantei de urgenta, in 15 zile, plenul senatului va numi conducerea icr; atunci ponta va spune ca el l-ar fi tinut

   Reply
   1. sanantonio

     @murfi  @klingon_warrior Și ce ar împiedica Senatul să numească aceeași conducere? Unde scrie că trebuie să fie alta? Numele conducătorilor ICR ar fi putut fi o falsă problemă, dacă nu s-ar fi vociferat atît de tare pe tema schimbării lui Pata de la conducerea acestuia (vezi pozițiile anterioare ale USL). Condamnabil a fost raptul prin care s-a trecut ICR din subordinea președinției, o instituție nepolitică, în conformitate cu Constituția, în brațele Senatului, o instituție politică, apud susnumita. Iar trecerii de la nepolitic la politic, din cauză că n-avea nume, i s-a spus depolitizare.

    Reply
    1. murfi

      @sanantonio  @klingon_warrior corect; adauga si schimbarea misiunii icr – in varianta noua e „consolidarea relatiilor culturale cu diaspora”;
     pe de alta parte, 1) senatorii psd nu-l vor propune pe patapievici; 2) si daca ar fi, are un consiliu de conducere numit de partide, asa ca…

     Reply
    2. sanantonio

      @murfi  @klingon_warrior ICR o să se ia la trîntă cu DRP, care ajunge primul la diaspori.

     Reply
  4. Luminita

    @klingon_warrior …. ma vedeti pe mine cu papion ???? of course not, la tricoul cu Ghevara nu merge papionul

   Reply
 43. Bleen

  Cred că după distrugerea ICR-ului, Ponta, Antonescu, Diaconu, Marga, Voicu și alți lideri ai USL vor primi Ordinul Muncii Clasa I de la KGB. Sîntem în anii 50. Hai să distrugem întîi cultura și elitele, și după aia trecem și la ceilalți.

  Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Vor împărți medalia Victoria cu Mișu Romînu. O să le fie trecut numele pe cocardă.

   Reply
 44. rezon

  Dan Sova, o alta victima a violentei politice de dreapta. Sau cum era sa-l treaca Cristi Ghinea in pix, aseara:
   
  ”Cum am amenintat un senator al Romaniei. Cu pixu! Domnul senator Dan Sova s-a simtit amenintat de mine. Apoi l-am facut ridicol si a vrut sa plece din emisiune. Asta dupa ce el ma atacase. Asta o stiu de cind jucam fotbal prin Salajean: dai o flegma si cind alalt iti intoarce complimentul fugi repede la mami si zici ca te-a batut.”
   
  http://www.tvr.ro/inregistrari_2012.php?file=DATA-2012-06-17-12-59.flv&id=Presa+si+putere

  Reply
  1. sanantonio

    @rezon Eu cînd zic că PDL trebuie desființat, dă lumea cu pietre-n mine. Na! Priviți refo(r)miști!

   Reply
 45. Bleen

  MIhai Voicu despre protestul artiștilor din fața Ambasadei Canadei:
   
  „Trebuie sa luam o lista comparativa si sunt convins ca pe aproape toti cei trei care fac acest protest ii veti regasi, de exemplu, in avionul de la Neptun al dl Basescu, printre colaboratorii platiti cu sute de milioane de lei ca sa dea cu periuta pe la diverse televiziuni sau prin diverse, ma rog, gazete de perete ale Palatului Cotroceni. 
   
  Mi s pare ca aceasta institutie care pana acum, aceasta institutie a fost una de propaganda personala, nici macar politica, ci personala, si daca vrem intr-adevar ca aceasta institutie sa functioneze, ea trebuie pusa intr-un cadru institutional corect”.

  Reply
  1. sanantonio

    @Bleen ”…ea trebuie pusa intr-un cadru institutional corect” și, dacă nu expusă la muzeul Antipa, măcar îngropată temeinic.

   Reply
  2. dragos paul

    @Bleen Il stiu pe baiatul asta. Este una dintre cele mai nocive persoane din politica romaneasca actuala. Cu atat mai nociva cu cat a trecut nedetecata pe radar pana acum.
   Este parte a grupului „tineretul liberal”, pepiniera din anii 90 pentru cei mai mari paraziti politici ai sistemului – spun asta in cunostiinta de cauza, stiu ce spun. Misu Voicu a lucrat sub mine, cand VStoica era presedinte PNL. M-am abtinut public de peste 10 ani sa fac vreun comentariu pentru ca am o norma personala fata de oamenii cu care am fost in echipe si alaturi de care am fost in lupte. M-am abtinut chiar si cand a fost unul din artizanii sistemului de vot cu Hrebenciuc.
   Dar acum depaseste ticalosia chiar si pentru cineva crescut la scoala tineretului liberal in anii 90. 
    

   Reply
 46. rezon

  Vrem să știm dacă deținutul politic Cristi Joantă  a fost eliberat din temnitele fetide ale canaliei ordinare, mişelului fără ruşine, sălbaticului zbir şi călău antropofag, care răspunde la dezgustătorul nume de Coriolan Drăgănescu.

  Reply
 47. Bleen

  S-a înmulțit trollingul ca la carte pe Blogary. Nu înjurături, trolling. De calitate îndoielnică, precar intelectual spre tîmpițel (cam de nivelul lui Cernea) dar calm, așezat, după reguli. Se vede interesul, se vede munca. 

  Reply
   1. Bleen

    @rezon uitați o monstră: 
    ”desi unele lucruri tind spre a fi adevarate, altele chiar nu tin si nu le voi prelua sub nici o forma. Inteleg ca in opozitie va fi greu sa comunicam, mai ales cand toate canalele media sunt aservite puterii, dar nu putem sa facem ca ei, daca vrem cu adevarat sa fim mai buni. 
    Spre exemplu, punctul care face referire la scuipatul lui Diaconu este vadit antenist. Bleen, imi pare rau, poate nu o fi pixelul albastru, dar totusi omul acela nu a scuipat. Ce a fost mai penibil a fost interventia in direct a jurnalistului flegmat, indignat care abia isi putea stapani lacrimile si emotiile. 
     
    De altfel, remarc cu ingrijorare ca bleen priveste necolaborarea, chiar si economica, cu rusia ca find elementul sine qua non in a te declara de dreapta. Domnilor, este deja tardiv ca orcine macar sa vrea sa ne bage in „maica rusie”. Suntem membri NATO, UE, suntem pe drumul ireversibil al integrarii europene occidentale. Asadar, de ce ne temem atat de mult de posibilitatea unor legatrui economice mai stranse cu capitalul rusesc (nu cu politicul rusesc). Germania sub CDU a dezvoltat o legatura cu adevarat speciala din punct de vedere economic SI POLITIC!! cu Rusia, si se pare ca acest lucru a functionat masiv in favoarea ei. Deci haideti sa nu exageram ceva ce cu adevarat ne poate ameliora perspectiva economica, care momentan nu pare roz deloc. Sigur, cu totii ne-am dori exclusiv capital American, German sau Englezesc, dar cand acesta sufera si nu poate fi gasit, el trebuie inlocuit. Nu putem muri cu dreptatea in brate. Dreapta inseamna pragmatism, stanga inseamna ideologii si sisteme abstracte, a priori, care s-au dovedit falimentare. Asa ca haideti sa fim mai pragmatici!”
     

    Reply
    1. Yeba

      @Bleen  , și care-i scopul? În general și al trollingului „corect” în special? Hai, dacă dădea vreun argument solid pentru Blaga, pentru Duda, cum devine după facultăți, dar așa,,, 

     Reply
    2. rezon

      @Yeba  @Bleen Scopul este sa haideti sa haidem sa fim mai pragmatici. De acord. Pragmatismul este buna adecvare a mijloacelor la scopuri. Pentru ca vreau sa fiu pragmatic, voi fi azi in fata ICR. 

     Reply
    3. Yeba

      @rezon  , eu întrebam serios, filosofic, ce e trollingul și ce obține el în afară de plictisirea cititorului, îmburuienirea blogurilor-țintă? Sau chiar ăsta e obiectivul?

     Reply
    4. rezon

      @Yeba In the wild, troll-ul are ca scop deturnarea discutiei. Pe Blogary, in acest mediu controlat cu mana de fer de Nemilosul Dictator, finalitatea troll-ului este de a pluti in limbo, in purgatoriul Livefyre, pana cand dictatorul se indura, in vasta lui intelepciune, sa mai scoata cate o monstra la Bestiar. E simplu.

     Reply
    5. sanantonio

      @Yeba  @rezon Exact. Dacă ai răbdare prea multă, și n-ai ce face cu ea, recitește postarea troll-ului. Care e primul imbold pe care-l ai? Ei se adresează minților tulburi, nici măcar înșiși nu-și înghit tembelismele, nu cred o iotă din ce spun, dar sînt plătiți la cuvînt și-și fac și ei treaba așa cum pot. Nu-i condamn, sînt vremuri nasoale și greu găsești o muncă cinstită.

     Reply
   1. Yeba

     @sanantonio eu sunt cercetătoare serioasă, asta e de ieri. E drept că alături e o probă de delir  de persecuție cu Marica (sindicalistul, nu fotbalistul), dar nu se pune, pe Blaga îl susține la președinția PDL.

    Reply
 48. Bleen

  „In mod sigur atacatorul era un portocaliu, ca astia sunt obsedati de reducerea numarului de bugetari. Nu va temeti d-nul Remus si intorceti-le spatele daca vreti sa-i umpleti de rahat. Daca erati crestin le-ati fi intors si celalalt obraz, dar cum nu sunteti, intorceti-le si cealalta buca.”

  Reply
 49. sanantonio

  http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-12554314-afp-zeci-artisti-romani-cer-simbolic-azil-cultural-canada-mihai-voicu-pnl-icr-institutie-propaganda-personala-aproape-toti-cei-trei-protestatari-platiti-sute-milioane-lei-dea-periuta.htm
  Doamne, cît de îndobitocit e Voicu, ăla. Mihai, nu Cătălin. Era o vreme cînd îl consideram una din mințile temperate și lucide din PNL, deși nu prea cădeam de acord cu el. De o bună bucată de vreme, parcă i s-au rătăcit mințile. Ce droguri i-or fi dat ăștia? Să iau și eu, poate o să văd viața cu alți ochi.

  Reply
 50. Bleen

  Damian Gabriela ”Îmi pare rău.Cu o seară înainte am fost la doi pași de tine .Dacă se întâmpla atunci , te apăram !”

  Reply
    1. Yeba

      @Florina  , uitându-mă la Joantă, mă tem că e o neînțelegere la mijloc, ce nu acceptă Consilierul e să fie dus cu vorba.

     Reply
 51. Bleen

  Cred că Cernea e supărat pe Cristi Joantă fiindcă i-a zis ”te-n cur, așa, pe un ton neserios. Adică, un legionar mi-a făcut teasing la mișto, dragă jandarmerie.

  Reply
  1. Nemo

    @Bleen asta e un comentariu care rezuma f bine ce si cum:
   „Daca Cernea era fara figuri in cap date de mai noua sa functie il reclama frumos pe derbedeu la Politie ca un cetatean de rand. El insa a uzat in reclamatia sa de calitatea si legitimatia de demnitar facand astfel sa se inteleaga ca respectivul a injurat si agresat un demnitar roman. Cand Cernea participa la demonstratie in Piata Universitatii si participa la injurarea in grup a demnitarului roman numit basescu si veneau jandarmii sa il ia la sectie se oftica. Acum i se pare normal sa il ia politia pe unu care injura demnitari romani pt ca acum e vorba despre el.”

   Reply
  2. cristi c

    @Bleen Cernea a făcut Ștefan Gheorghiu?
   ”De altfel, toate cele trei zile ale festivalului au fost deosebite, cu concerte de înaltă ţinută şi cu un comportament civilizat şi foarte implicat al publicului în timpul reprezentaţiilor live.”

   Reply
   1. sanantonio

     @cristi c  @Bleen Toată postarea e în limba lemnului, nu doar paragraful ăsta. Așa cap, așa idei.

    Reply
  1. rezon

    @LunguVictorEugenMihai
   Ionut Popescu (pe FB):
   ”Tampitii astia nu-si dau seama ca printr-o astfel de miscare, insolventa Hidroelectrica, pot fi ingenuncheate niste banci, care vor trebui sa provizioneze credite de sute de milioane de euro, adica nu vor mai avea niciun profit si statul nu va mai incasa de la ele niciun impozit pe profit…Astia sunt absolut inconstienti !!! Vad ca incepe si Daianu sa-si dea seama… ”

   Reply
  1. rezon

    @Bleen Puss in Boots, in his infinite wisdom,  has just told me: „I am telling you the truth. Whining pussies shouldn’t go to metal gigs!”

   Reply
  2. LunguVictorEugenMihai

    @Bleen firma de security – my preciousssss…
   un idiot – si fotografia este a unui idiot. sa-l bag in spumele marii – sa-mi trimita jandarmii sa ma ridice de pe net.

   Reply
   1. Nemo

     @Bleen haha, citesc in viteza comentariile si doua sunt idei f clare:
    -esti la concert de metalisti, unii betzi si ai pretentii sa te crezi la Filarmonica?
    -chiar si asa, cand faceau ei manifestatie prin ianuarie, le-a convenit de minune, imbecilul.
     
     

    Reply
  1. rezon

   Asta a iesit in 5 minute, fara grija & atentie la detalii. Materialul e un carton subtire de mapa/dosar. Cam prea gros pentru origami. dar a mers. Mai rau, nu am pornit de la un patrat perfect (am taiat repede, din ochi, cartonul initial). Si totusi, se misca:
    
   [IMG]http://i47.tinypic.com/2cp59hd.jpg[/IMG]

   Reply
 52. Daniel Francesco

  Mircea Diaconu a fost la o noua „sedinta de lucru” cu procurorii unde a aflat ca dosarului sau i-au fost atasate trei contracte pe care le-a semnat cu sotia in timp ce era director de teatru. Ministru culturii a intrat pe o usa si a iesit <i>discret</i> pe o alta, ca sa nu mai dea ochi cu ziaristii…

  Reply
 53. rezon

  Am survolat aseară, rapid, blogosfera liberală. Abdicare totală. Cu asemenea bloguri liberale nici nu mai e nevoie de bloguri socialiste.

  Reply
 54. sanantonio

  Trebuie să admit, din postarea asta, pentru că mi se păruse cam lungă și cu multe puncte, am citit inițial doar titlul și PS. Astăzi, pentru că am avut ceva timp, am citit și postarea, în întregime. Concluzia mea e una: titlul e nițel greșit. Mai aproape de realitate ar fi fost ”Isteria guvernului Ponta (la început de drum)”

  Reply
 55. quaddelta

  N-ar fi trebuit sa spuneti ca individul care l-a interpelat pe Cernea e un legionar? Din ala adevarat, nu plamadit de iliescu in 13-15. Oricat de detestabil ar fi RC e oricand de preferat detractorului sau. Izemene verzi asta.

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @quaddelta in plus fata de afirmatiile lui RC, mai ai si alte dovezi in acest sens sau vorbim ca se ne aflam in treaba?

   Reply
  2. Nemo

    @quaddelta chiar nu are importanta daca e legionar sau nu.
   din punctul meu de vedere, aia de manifestau asta iarna erau comunisti. iar aia mi se par mai nasoli decat legionarii.
   atunci le convenea cand dadeau aia foc, acum „sariti ba, ca vine legiunea!”.
    

   Reply
  3. sanantonio

    @quaddelta deltaplane, ia zi omule, de unde ai aflat că e legionar adevărat neplămădit de Iliescu în 13-15 (iunie? 2012?)?  El l-a ucis pe Iorga?

   Reply
  4. bilbofil

    @quaddelta Presupunînd că ar fi fost, legea e alta pentru legionari decît pentru oamenii de bine? În sens invers, are Cernea mai multe drepturi decît o altă persoană, legionar sau nu, pentru că a fost numit într-un post în sectorul public:?

   Reply
  5. Yeba

    @quaddelta , aha, trolli cresc traficul, deci sunt ceva de bine, trollul, prietenul omului. Că dacă nu ești troll, crede lumea că ești  tâmpițel.

   Reply
  6. Yeba

   @quaddelta
    aha, trollii cresc traficul, deci sunt ceva de bine, trollul, prietenul omului. Că dacă nu ești troll, crede lumea că ești  tâmpițel.
    

   Reply
 56. oglinjoara

  Pe nesimţite, internaţionala socialistă prinde contur.
  NIMENI nu va spune că măsurile de stânga sunt responsabile de criza mondială.
  Nu: „capitalismu e de vină”.

  Reply
 57. oglinjoara

  Cel mai bun preşedinte al PDL e un non-PDL.  
   
  E de bun simţ să crezi că PDL nu poate să CREASCĂ decât cu alte voturi decât cele care l-au pus la 16%.
  Dacă votanţi PDL merg cu oricine propus de PDL, ăilalţi se pare că nu fac chestia asta.
   
  Ce mai tura-vura: fără Blaga, soarta dreptei se joacă – cu Blaga, vom /(re)juca o comedie  (în cel mai bun caz) a alternanţei la putere.

  Reply
  1. Yeba

    @oglinjoara roagă-i și tu pe un sait pe care îl citesc respectivii, aici n-are cine să-ți răspundă.

   Reply
 58. Bleen

   Redactia Kamikaze 
   
  ”Încă nu se știe dacă alegerile din Grecia au fost câștigate de Noua Democrație sau de Syriza. Eu zic să ne culcăm cu gândul că le-a câștigat Mircea Geoană și mai vedem mâine ce-o fi.”

  Reply
 59. Florina

  Franţa: socialiştii au cîştigat majoritatea absolută în Adunarea Naţională, Frontul Naţional al lui Le Pen revine în legislativ, rată absenteism ~ 44%. 

  Reply
 60. Bleen

   Anca Arun 
   
  ”Luni 18 iunie 2012 la ora 11:00, în fața Ambasadei Canadei la Bucureşti, Str. Tuberozelor nr. 1-3, Sector 1, va avea loc o acțiune prin care mai mulți artişti, scriitori, arhitecți, coregrafi, actori, regizori, muzicieni, manageri culturali, personalități ale lumii culturale din România vor cere azil cultural într-o țară care nu face discriminare pe bază naționalistă.Această acțiune are loc ca reacție la Ordonanța de Urgență 27/2012, privind statutul, organizarea şi funcționarea Institutului Cultural Român, precum şi la cele mai recente declarații ale ministrului Culturii. Vor fi prezente simbolic figuri importante ale diasporei, revendicate astăzi ca simboluri ale culturii române naționale: Constantin Brâncuşi, Ion Luca Caragiale, Eugen Ionescu, Tristan Tzara, Monica Lovinescu, Mircea Eliade, Victor Brauner, Paul Neagu, Marta Bibescu, Paul Celan, Paul Barbă Neagră, Matei Călinescu, Alma Gluck, Marcel Iancu, Emil Cioran, Elvira Popescu, Ilarie Voronca, Gherasim Luca, Dinu Lipatti, George Enescu şi alții. Acțiunea va fi precedată de depunerea la Guvernul României a unei petiții însoțită de semnăturile celor care contestă ordonanța de urgență menționată mai sus. Lista ramane deschisa si ii invitam pe toti cei care doresc sa se alature actiunii sa vina luni 18 iunie, orele 11.00, în fața Ambasadei Canadei la Bucureşti, Str. Tuberozelor 1-3 (zona Kiseleff )”

  Reply
  1. meioza

    @Bleen Falcă are o mică problemă de imagine pe care o va transfera asupra PDL. Chiar dacă a fost achitat, va plana întotdeauna o incertitudine asupra lui.

   Reply
   1. Bleen

     @meioza E băeat deștept, e tînăr, e cel mai bun organizator din PDL, are viziune, e achitat de justiție, a cîștigat toate alegerile la care a participat, a promovat tineri.
    Incertitudini planează asupra tuturor. Asta e, nu ne putem feri de incertitudini.

    Reply
    1. EleninaNicuţ

      @Bleen  mi s-a parut ca, in seara asta, la B1, a vorbit cam admirativ, asa, de ND  (ei, acu’ sa te vad :p)

     Reply
    2. meioza

      @Bleen Organizatorul cel mai bun nu trebuie să fie neapărat și președintele partidului, sau, dacă e musai să fie președinte, trebuie să lase purtătorul de cuvînt să se ocupe de PR…

     Reply
   1. oglinjoara

    Adică: Dacă murim, să murim FRUMOS! 
     
    Eu voi/aş muri pentru Macovei! 
    Nu voi muri NICIODATĂ pentru Blaga.
     
    Trebuie să te gândeşti şi la felul morţii…

    Reply
  2. sanantonio

    @Bleen Falcă nu-l are pe ”vino-ncoa”! A avut o carieră politică aproape fără cusur, a fost și rămîne un primar exemplar, dar nu e destul.

   Reply
    1. meioza

      @Bleen  @sanantonio Dacă Blaga (și nu numai) ar fi avut mai puțini susținători, poate că guvernarea ar fi fost mai bună (sau măcar partea de comunicare cu electoratul ar fi fost mai bună).
     Și dacă țin minte bine, Falcă e protejatul lui Blaga (chiar dacă e finul lui Băsescu)…

     Reply
    2. Bleen

      @meioza  @sanantonio Falcă cu Blaga sînt la cuțite. Falcă e unul dintre cei mai vajnici fani ai Mișcării de Reînnoire a PDL.

     Reply
    3. Bleen

      @meioza  @sanantonio Și la cît de puternic e, nu se pune problema să fie protejatul cuiva, ci doar protectorul cuiva.

     Reply
 61. Bleen

  Să susținem Institutului Cultural Român !
   
  Toți consumatorii de evenimente și proiecte marca „ICR” sunt invitați să ia parte la un eveniment unde participarea este condiționată de un Papion care se atașează atunci când „ai de ce să-l porți”.
   
  Menționăm că acest Papion a fost purtat de puțini oameni care aveau „de ce să-l poarte”.
   
  Aparent, Papionul are efecte devastatoare: – generează invidie sau indignare ! – intimidează ! – indispune !
   
  Dar, pe alții, Papionul îi face să se simtă spirituali, mai deștepți, mai inspirați !
   
  Purtați Papionul !
   
  Papionul înseamnă solidaritate, respect față de valori, normalitatea unei culturi și a unei societăți, profesionalism, rafinament si dăruire.
   
  Papionul se poartă, luni, 18 iunie, de la ora 19.00 la 19.30 în fața Institutului Cultural Român din Bucuresti.
   
   
  Institutul Cultural Roman inseamna mai mult decat cred cei din Guvernul Romaniei!  *
   
   
  Manifestul în 5 puncte:
   
  1) Retragerea OUG Nr.27 din 13.06.2012 (noua Lege ICR)
  2) Respecatarea mandatului actualei conduceri ICR (până in ianuarie 2013)
  3) Menținerea unei conduceri a Institutului Cultural Român din rândul intelectualilor
  4) Promovarea și finanțarea proiectelor pe criterii de profesonalism și fără intervenții și decizii politice
  5) Respectarea oamenilor de cultură în spațiul public românesc  „De azi Cultura mai are un adversar: Politica.” 

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @rezon intre timp am aprofundat problema:
    
   Art. 3 din Legea nr. 60/1991. – Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum şi cele care se desfăşoară în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.
    
   la o adica, bagam textul asta la inaintare.

   Reply
   1. meioza

     @oglinjoara  @Bleen Cît de tăcut poate fi un protest dacă apelul „blogheriței useliste cu grave probleme psihice” va avea susținători?

    Reply
    1. Yeba

      @Florina  , deci ăia strigă insultele și voi ca maicile tereze cu legământ de tăcere și papioanele la gură? Să puneți poze!

     Reply
    2. Nemo

      @meioza  @oglinjoara  @Bleen  n-o sa aiba.
      
     oricum, fiind vorba de Pata, prb ca da, e binevenita decenta.
     insa canaliile ar merita strigaturi si demonstratii de forta, pt ca numai asta inteleg.

     Reply
    3. sanantonio

      @Nemo  @meioza  @oglinjoara  @Bleen Stați calmi în băncile voastre, nu va fi nici o contra-demonstrăie de forță. Deja, cancelariile occidentale sînt cu telescoapele (tele-scopurile?) pe clădirea ICR.

     Reply
    4. Nemo

      @oglinjoara  @meioza  @Bleen e bun ca text:). doar ca daca citesti cartea lui Pata(am carat peste ocean din Ro cartile lui HRP), cred ca asta vrea sa spuna si el, ca alea doo notiuni sunt echivalente, congruente, samd 😀

     Reply
    5. meioza

      @sanantonio  @Nemo  @oglinjoara  @Bleen Am fost la multe manifestații împotriva FSN/Iliescu la începutul lui ’90 și cam toate au avut contramanifestații. Crezi că s-a schimbat ceva în pregătirea kominternistă a comuniștilor?

     Reply
  1. meioza

    @Bleen Ai spus că Ponta e campion la OUG, dar ai uitat să menționezi că Ponta le înfiera tovărășește și clama cel mai curat guvern la învestirea acestuia.. Curat murdar, coane Fănică!

   Reply
  2. Yeba

    @Bleen ce-i aia nu e politic? Protestați împotriva unei chestii apolitice, dispariția vreunei specii de papillon?

   Reply
   1. sanantonio

     @Yeba  @Bleen Nu are legătură cu nici un partid politic. E un protest împotriva unui abuz administrativ. Hai să încercăm să separăm cele 2 noțiuni, nu e greu.

    Reply
    1. meioza

      @sanantonio  @Yeba  @Bleen Dragilor, e impun cîteva clarificări aici:
     1. Da, protestul AR TREBUI să fie apolitic. Dar apolitice ar trebui să fie și societatea civilă, și administrația, și sindicatele…La noi nu există așa ceva.
     2. Știți foarte bine că protestul va fi interpretat politic, orice s-ar întîmpla. Așa că degeaba ne chinuim (și vă spun asta în calitate de om cît se poate de apolitic. Sînt politic numai în ceea ce privește idiosincraziile, nu și în susținerile pe care le fac)
     3. Protestul ăsta apolitic trebuia să se întîmple acum un an și ceva cînd haznalele l-au luat la țintă pe HRP. Acum este o chestie pur politică: cineva vrea să politizeze ICR. Cum apolitizăm asta?

     Reply
    2. meioza

      @oglinjoara  @sanantonio  @Yeba  @Bleen Dacă tu ești în opoziție și soața ține cu puterea, apare esența democrației: îi f… pe ăia de la putere, nu?

     Reply
    3. bilbofil

      @meioza  @sanantonio  @Yeba  @Bleen Păi era vorba de jăndari, care trebuie să aplice legile, iar pentru legile de pe la noi politic înseamnă să te bați pe ciolan.
     Noi acolo avem loc de întîlnire și – la șapte jumate, după ce ne-am strîns toți de la Blogary – plecăm la (nu o bere că e prea cald) o cafeluță și un suc,  în cartier, să vorbim despre cele cinci puncte care ni se par interesante. Nu e vina noastră că atîtor oameni li s-a pus Pata pe subiectul ăsta fierbinte.

     Reply
 62. Yeba

  Si mai era ceva, nu știu cât de relvant pe aici: pentru mulți care citesc și chiar judecă în diagonală, ce mi-e RC Cristea în relația cu Ponta, ce mi-e Pata în relația cu Băse, că tot complimente le fac. Adică nu-s de rea credință, sunt mai simpluți și mai superficiali. (Gâdea se necăjea pe ăia din regie că nu găsesc rapid citate din HRP în EVZ.) Deci 2-4 fraze de analiză pe text, de ce e Cristea lingău și HRP nu, argumentația folosită, registul, subtextul.

  Reply
  1. meioza

    @Yeba E greu de explicat… ca și cum ai dori să explici unui ghiolban ce e aia bun simț. Dacă nu îl înțelege din născare, e greu de învățat din cărți…

   Reply
   1. Yeba

     @meioza știu, dar 2-4 fraze profi nu omoară pe nimeni, că e o confuzie sinceră și evidentă în mintea categoriei respective, largă de altminteri.

    Reply
  2. bilbofil

    @Yeba RC Cristea e intelectualul lui Ponta. Băsescu este politicianul lui Patapievici.
   Asta în propoziții scurte și cuvinte puține, să nu obosească neuronul. ideea se poate dezvolta la cerere.

   Reply
 63. oglinjoara

  Particip şi eu cu o idee: „Ieşiţi afară, tovarăşi”
  (moment în care vă daţi cu papioanele de pământ sau le aruncaţi peste gardul instiuţiilor)

  Reply
    1. rezon

      @Florina Contrast and compare. Discuss:
      
     [IMG]http://i46.tinypic.com/14lt1y8.jpg[/IMG]
      
     [IMG]http://i45.tinypic.com/vqu1l1.jpg[/IMG]

     Reply
  1. Yeba

    @EleninaNicuţ țțțț ! orice panglică (de la mercerie) cu lățimea de 4-5 cm făcută fundă, cu capetele libere, s-o poți înnoda la spate. Merge. N-o să fii elegantă ca Pataphyl, dar merge. Papion nu găsești, va fi criză, criza papioanelor. După câteva zile bune de la Revoluție a fost o știre la TV cum că în București nu se mai găsește ață neagră, atât cerere era pentru hainele de doliu.
   Și acum vin nenorociții de la criticatac să-mi spună c-am înțeles greșit! Na, că m-am enervat! TIpii de la ILD ar trebui să marcheze cumva citatele obscene.

   Reply
  2. Yeba

   @EleninaNicuţ
   țțțț ! orice panglică (de la mercerie) cu lățimea de 4-5 cm făcută fundă, cu capetele libere, s-o poți înnoda la spate. Merge. N-o să fii elegantă ca Pataphyl, dar merge. Papion nu găsești, va fi criză, criza papioanelor. După câteva zile bune de la Revoluție a fost o știre la TV cum că în București nu se mai găsește ață neagră, atât cerere era, pentru hainele de doliu.
   Și acum vin nenorociții de la criticatac să-mi spună c-am înțeles greșit! Na, că m-am enervat! TIpii de la ILD ar trebui să marcheze cumva citatele obscene.
    

   Reply
 64. Pataphyl

  Mîine voi purta papion (bow tie) la lucru. Întrucît voi fi întrebat, voi da explicații amănunțite! La fel mîine seară, cînd mă văd cu niștre prieteni Tea Party.

  Reply
  1. Nemo

    @Pataphyl Pata, adevarul e ca pe tine te-ar prinde bine papionul si in afara demonstratiilor de solidaritate 😉

   Reply
 65. Never G

  Ar trebui monitorizate si celelalte inlocuiri din functii. Ma refer la cele care nu sunt de nivel politic. De ex. la  Consiliul pentru Etică, care analizează plagiate

  Reply
 66. Bleen

  Cristian Ghinea: „Dragă Horia, cred că ești pe cale să câștigi o bătălie de solidarizare. Citește astea: aici regizorii, aici mari personalități europene, aici chiar oameni de stânga care altfel îți detestă ideile politice. Sunt doar câteva, ar trebui să dau prea multe linkuri ca să reiau textele remarcabile din aceste zile. Dar dincolo de texte, m-a impresionat ce am citit aici despre Mișcarea Papioanelor. Și înțeleg că Mișcarea asta a Papioanelor vine luni seara la ICR, pe trotuarul acela unde poeții de care îmi povesteai ți-au întors spatele.”

  Reply
  1. Nemo

    @Bleen http://www.contributors.ro/reactie-rapida/draga-horia-te-ai-in%C8%99elat/
   a se citi si opinia artistului citat.
    

   Reply
   1. rezon

     @Nemo  @Bleen Si P.S-ul:
     
    Atrag din nou atenția că ICR este doar vârful icebergului. Este foarte vizibil pentru că lumea culturală are resurse de vibilitate. Și de solidarizare. Dar guvernul USL duce un atac sistematic la adresa instituțiilor. Aș vrea să fim solidari în mai multe puncte .

    Reply
 67. Yeba

  Părerea mea: Nu asa vânturat, mai bun e un documentar pentru posteritate, să înțeleagă lumea.
  1)ce-i aia pupă papucul?! Așa spus e o speculație, n-are ce căuta aici, mai trebuie căutat cum de avea asta în program, de alte zile ale Rusiei cine și cum a mai participat în RO, o chestie obiectivă. 
  2) linkuri și citate peste tot – presa lui Mang, ICR, Dobrincu, le-a dat DPA, citat din scrisoarea tipului plagiat, Mang fiind si prost.
  3) ti-a explicat Mircea Diaconu cu frumosu’ că în clipa ASTA nu se pune problema să-l dea afară. Deci tb citate din Crin, alea cu propagandiștii de 2 lei, și din Tonta plus argumentația schimbării. 
  4) numirea de consilieri inepți (Cernea, Dan Petre) merită două rânduri, cine sunt și ce vor. De vrut, vor salarii, că-s luați literalmente de pe stradă, c/val prestațiilor tv.
  5) undeva sa apară și mesajul ăla disperat, în engleză, semnat de Ioniță și Ghinea.
  6) euro in prima zi de mandat, euro azi.

  Reply
 68. Bleen

  Să nu-l lăsați pe Neamțu să citească basmul lui Lăză cu vrăjitoarea, că o ia iar razna și de data asta înființează o alternativă la USL.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *