Platforma Miscarea de Reforma si Unire

Pe concretelea, eu văd cam așa treaba: MRU, împreună cu Cătălin Predoiu (era să scriu Silviu –  ha ha – doar doi de ha, mi-e teamă că la trei de ha mă calcă o mașină neagră pe trecerea de pietoni), Bogdan Drăgoi, Alexandru Nazare, Mona Muscă, Daniel Funeriu, Ionuț Popescu, Horia Roman Patapievici, Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu, Anca Boagiu, Sebastian Lăzăroiu, Cristian Diaconescu, Leonard Orban, Claudia Boghicevici, Dacian Cioloș, Mihai Tănăsescu, Gheorghe Ștefan, Florin Popescu, Valeriu Stoica, Teodor Baconschi, Gheorghe Falcă, George Scripcaru, Dorin Florea, Radu Moisin, Andrei Voloșevici și mulți alții lansează o platformă civică, transpartinică, la care aderă, citez din însuși Bleen ”toți cei ce privesc spre viitor și care refuză să se resemneze în fața forțelor iresponsabile și nocive ale trecutului”, adică independenți, pedeliști, peneliști, uneperiști, popor. Platforma civică se transformă în partid (adică strînge 25 000 de semnături și își alege structurile de conducere – nu mai mult).

În noul partid vine toată lumea, mai puțin primarii, care nu pot pleca din PDL fără să-și piardă funcțiile de primar. Aceștia se alătură noii formațiuni prin fuziunea PDL cu Mișcarea de Reformă și Unire (deși Mișcarea de Repliere și Unire sau Mișcarea pentru Redevențe Uriașe suna mult mai bine). Nu știu dacă un partid poate fuziona cu un oenge. Dacă da, nici nu mai e nevoie ca platforma să se transforme în partid.

Astfel, din fuziunea celor două structuri, rezultă un partid nou, cu nume nou, cu siglă nouă, cu culori noi, cu lideri noi la centru, tineri, vizionari, competenți, cu structuri locale vechi, bine înfipte în teritoriu și în meandrele concretului politic, conduse de buni organizatori, de oameni cu experiență în administrație și construcții politice locale, în binele comunității, în lumea reală din România reală, alta decît cea din centrul Bucureștiului.

Însă, dincolo de schimbările de formă, adevărata schimbare trebuie să fie de fond, să vedem fețe tinere, un nou fel de a face politică, principii solide, o nouă atitudine față de militanți și membri, față de poporul de dreapta care trage la jugul politic. Militanții și simpatizanții au nevoie de un semnal, de încurajare, de mobilizare. Poporul, la fel.

PS. Sursa numelor care vor forma Platforma împreună cu MRU sînt eu. Cui nu-i convine, s-o zică în comentarii și-l tai de pe listă.

PS 2. E bine, e chiar foarte bine că traseiștii pleacă la USL. Era de așteptat, dealtfel, atîta timp cît nu mai aveau loc într-o asemenea construcție a celor care privesc spre viitor și care refuză să se resemneze în fața forțelor iresponsabile și nocive ale trecutului, cum atît de frumos îmi place mie să zic. Să se bată cu peneliștii lui Antonescu, cu peciștii lui Felix și cu pesediștii pe locuri eligibile la toamnă.

UPDATE. După locale se întîmplă toată tărășenia. La locale candidează PDL, că doar e partidul primarilor.

Facebook Comments

140 Comments Platforma Miscarea de Reforma si Unire

  1. Pingback: MRU, un subiect care vinde | Madame Blogary

  2. Pingback: Mihai Răzvan Ungureanu trebuie să fie liderul dreptei și candidatul acesteia la prezidențialele din 2014 | Madame Blogary

  3. Vlad Ionescu

    Nedo-In viata reusesti cite o data sa faci si ce trebue-cazul PDL care are merite incontestabile in modernizarea Romaniei. Cel mai greu lucru este insa sa conservi ceea ce ai facut.Asta este marea problema. PDL ul putea raminne un facrtor decisiv daca stia sa schimbe echipa de conducere cind trebuia.La congresul de anul trecut toata echipa de conducere a PDL trebuia sa faca un pas in spate si sa scoata la bataie nume noi.Cit despre tractoor ca sa fie util trebue sa fie intretinut. Trebue schimbate piesele vechi cu piese noi ca masinaria sa poata merge inainte.Eu nu am nimic cu PDL ci cu cei ce se cred de neinlocuit.Si un BMW sau un tractor se uzeaza si nu numai fizic ci si moral.Degeaba ai un motor pe benzina foarte rezistent daca la un moment dat nu se mai gaseste pe oiata decit motorina.Ca sa poti merge trebue sa schimbi motorul chiar daca ti se rupe inima pentru ca i bun si performant.

    Reply
  4. Madame Blogary

    între partidul bmw decapotabil și partidul tractor, aleg partidul tractor. e urît, e murdar, pute a motorină, merge încet, face zgomot, dar e util. (nedormitul)

    Reply
  5. Madame Blogary

    pdl-ul a avut de ales – guvernare, cu uzura aferentă, cu fecușurile dintre garda veche și garda nouă, sau curățarea și reducerea la jumătate a efectivelor din parlament, probabil. ar fi rămas un partid relativ mic și simpatic de opoziție. și azi n-am mai fi avut niciuna dintre legile și codurile promovate de băsescu sau pdl în guvernarea asta. între un partid curat de opoziție și unul care și-a rupt brăcinarii guvernînd, opțiunea mea este cea din urmă. în fond, scopul unui partid nu este să frumusețea interioară, ci guvernarea. altfel spus, partidul nu este un scop în sine, ci un mijloc. și cui îi plac partidele mici, frumoase, perfecte, are astăzi de ales, dar în opinia mea, alegerea e proastă. (nedormitul)

    Reply
  6. Vlad Ionescu

    In lipsa de argumente este evident ca intervine indemnul-daca nu ti convine pleaca.Noi PDL ul astia suntem nu acceptam nici o schimbare .Daca va place bine daca nu votati altceva.In final vine si indemnul-VOTATI PDL.

    Reply
  7. Pingback: Scenariul surpriză: PDL salvat de MRU « Gazetino

  8. Vlad Ionescu

    Acum ca sa revenim la obiect -MRU-Spera cineva ca asta va lua la remorca balastul din PDL?Probabil ca da.Daca va face asa ceva il pling.

    Reply
  9. Vlad Ionescu

    Chestia cu curva e un exemplu perfect pentru noi.Cind nu mai merge bordelul sustinem sus si tare ca nu trebue schimbate curvele ci paturile.Nu ar fi nici o nenorocire daca sindicatul PDL nu accepta ca matroanele fruntase sa fie schimbate atita timp cit chestia asta nu ar afecta o multime de idioti ca mine care au crezut sincer ca e vorba de un altfel de bordel.

    Reply
  10. Madame Blogary

    Nu. Dar poate o consideră alții. Adică oamenii de bine, dornici de mișcări noi, nepedeliste, curate, pot pune umărul la NR, nu? Nu merge așa, obsesiv, cu ”curvo, curvo!”. Ok, e curvă, hai să ne găsim alta, nu?

    Reply
  11. Vlad Ionescu

    O ultima constatare -in ultima perioada nu am citit nimic despre NR pe Blogary.Chiar o considerati o structura viabila care trebue promovata?

    Reply
  12. Vlad Ionescu

    Nu ne ambalam impotriva PDl ne ambalam impotriva unui anume fel de a vedea si prezenta lucrurile.PDL nu are nici o vina.Vinovati suntem noi potentialii votanti ai PDL pentru ca am refuzat sa incercam sa provocam o schimbare in timp util.Multi,putini nu conta.Conta mesajul.Mesajul -lasati lucrurile asa cum sunt a fost gresit.

    Reply
  13. Madame Blogary

    Există Noua Republică. Nu înţeleg ce ne mai ambalăm aşa vizavi de PDL cînd putem pur şi simplu să lucrăm pentur binele comun într+o structură deja existentă, ca Noua Republică? Doar n-o să facem 16 partide noi și 25 de mișcări noi. Există PDL pentru unii, există Noua Republică pentru alții. Dacă nici Noua Republică nu ne place, atunci ce ne place?

    Reply
  14. conco ro

    Dupa parerea mea, toata aceasta ”hegira” intre PDL si restul nu face decat sa creeze conditiile unei noi constructii politice cu sanse tot mai mari de afirmare. Tampitii astia navetisti nici nu stiu ca isi semneaza sentinta.

    Reply
  15. MihaiDPopescu

    … Listei de mai sus (maximală, tare maximală de altfel) ne mai adăugâm şi unii dintre noi… Apoi mergem la Academie sau la restaurantul COŞ (aranjez eu asta, repede)…. Şi tragem o masă… rotundă… Tematica: la alegere. 

    Reply
  16. Ivan Zubeldian

    E așa de off-topic că nici nu știu cum să-i spun:) Pe scurt, dacă vă place mâncarea chinezească vă recomand călduros restaurantul „5 elemente”, deschis recent de un bun prieten. Mâncarea e autentică și cu adevărat foarte bună – bucătarii chinezi gătesc ca acasă la ei, nu pe gustul „european”.  Lume pricepută la felul ăsta de mâncare e de părere că e printre cele mai bune din oraș. Mai multe aici: http://cincielemente.ro (o să fie și poze în curând) Mă ascund după calitatea de membru de onoare și rog să nu fiu certat:)

    Reply
  17. Vlad Ionescu

    E cam tirziu sa ne aducem aminte de Mona Musca, de Ionut Popescu de hulitul Cristi Preda de Patapievici etc.In definitiv la ce sunt buni astia? Nu au structuri , nu au ambitii lasatii dracului cu cartile lor ca nu s buni de politica.Traiasca Prigoana!

    Reply
  18. Vlad Ionescu

    Erau ubii naivi care credeau sincer ca PDL si a trait traiul sa ca daca vrem sa salvam ceva din ceea ce s a facut bun trebue o noua echipa.Ni se raspundea ca structurili conteaza ,ca fara Falca si ai lui nu exista nici o sansa.Falca a ramas in PDl.Structurili se naruie incet incet si vad ca acum in al 15 ceas descoperim ca o miscare condusa de MRU ar fi tare buna.Astept sa vad cind se va incepe sustrinerea introducerii in ipotetica echipa a lui MRU a necesarilor Oltean,Falca.Udrea, Prigoana, si cine o mai ramine pe baricade ca evident fara stiinta lor de a crea si mentine structurili nu se poate.

    Reply
  19. Vlad Ionescu

    Ce frumos era acum ub an la congresul PDL. Strins uniti in jurul partidului toti umflatii astia jurau credinta pina la moarte, toti sustinatorii PDL sustineau sus si tare ca nu trebue sa apara o noua miscare de dreapta pentru ca ar fi rupt voturi apartinind de drept minunatului poartid.

    Reply
  20. Bleen

    Situația doctrinară pe axa stînga-dreapta stă cam așa:
     
    stînga nord coreeană-stînga franceză-stînga cubaneză-dreapta franceză-stînga vietnameză-dreapta nord coreeană-dreapta vietnameză-dreapta cubaneză-stînga germană-stînga americană-stînga britanică-dreapta germană-dreapta britanică-dreapta americană.
     

    Reply
  21. Amelia New

    Saracu Nastase n-a avut timp sa-si pregateasca apararea si a mai si fost „consemnat” in tara din cauza motiunii de cenzura.
    Ca atare judecarea recursului s-a amanat pentru 2 mai. 

    Reply
  22. Bleen

    Sarkozy trebuie să lupte acum pentru procentele Marinei Le Pen. Să vezi ce o să dea la gioale multiculturalismului (teroriști arabi, curve românce, cerșetori țigani, instalatori polonezi, tați unguri de președinți francezi, ideologi sovietici, spioni americani, fotbaliști senegalezi).

    Reply
    1. nedormitul

       @Bleen
      întrebare – în franţa care e stînga şi care e dreapta? în afară de cîteva declaraţii mai agresive în campanie, n-am prea reușit să-i deosebesc.

      Reply
    2. Yeba

      @Bleen, poftim, adevărații iubitori de iarbă sunt gata orientați:
      „Cert este că Sarkozy a anunțat în campania electorală că nu va cere sprijinul naționaliștilor care au votat-o pe lidera FN. În schimb, se pare că Hollande poate conta pe voturile stângii radicale(electoratului lui Melenchon) și ale ecologiștilor”.

      Reply
  23. Yeba

    Am o altă nelămurire de detaliu: între clickul meu și deschiderea unei postări trec între 74 și 77 de secunde. Acesta este timpul de gândire pentru a mă decide dacă shoot a mail or a bullet?

    Reply
      1. Yeba

        @Bleen, inainte nu exista fenomenul, acum exista pe doua feluri de retele. Nu cand deschid blogul, ci postarile.

        Reply
  24. Bleen

    Prostia se plătește:
    http://www.mediafax.ro/politic/huiduieli-la-o-actiune-ecologica-a-pdl-desfasurata-in-sectorul-6-in-prezenta-lui-udrea-si-prigoana-9558994/
    Ce dracu caută PDL la o acțiune ecologistă? Ce dracu are PDL cu ecologismul? Piarismele astea fără substanță, scoase din burtă, se plătesc. Elena Udrea și Silviu Prigoană reciclează hîrtii și plantează pomuleți. WTF??? Dacă eram în locul lui Prigoană, în două luni, transformam toată populația din Rahova, Militari, Pantelimon, Berceni, Drumul| Taberei, Giurgiului, Ferentari, Vitan, Titan, Floreasca, Ștefan cel Mare și ce o mai fi într-o mare masă de anti-ecologiști violenți, care împung cu șurubelnția și bat cu tigaia ecologiști care le iau locurile de muncă și scumpesc viața.

    Reply
      1. Bleen

         @BarbuMateescu  Dacă Prigoană se ducea în mijlocul poporului și zicea: ”Uite, aci futem o arteziană și un Mall și un centru industrial și o gondolă și o parcare și o dungă roșie” era mult mai credibil și mai acceptabil. Dar cu plantatul pomuleților în campanie electorală cu Elena Udrea, adresîndu-se unui target care-i detestă violent, mi se pare o tîmpenie.

        Reply
      2. Bleen

         @BarbuMateescu Prigoană chiar îl poate bate pe Oprescu pe terenul populimii. Dar n-o să-l bată, că e prost și nici cu Elena Udrea nu mi-e rușine. 

        Reply
        1. BarbuMateescu

           @Bleen Total de acord pe prima propoziţie. Nu pariez însă pe prostia lui Prigoană. Şi nici pe cea a Elenei Udrea. Dar mai bine candida independent. Partidul îl (va) trage în jos serios.

          Reply
        2. BarbuMateescu

           @Bleen :)))))), m-ai dus cu gândul la scena din Die Hard 3, când Bruce Willis e trimis un ghetou cu o pancartă pe care este scris „Urăsc cioroii”. Îţi dai seama că abia scapă nebătut…

          Reply
        3. Bleen

           @BarbuMateescu Prigoană să ia exemplu de la RMGC. Poporul concret, viu, muncitor, cu nevoi versus hipioți care se ocupă de prostii pe banii părinților și care vin pe biclă direct dintr0o pastilă de ecstasy ca să le spună ăstora din lumea reală ce să facă.

          Reply
        4. AlexandruALexandru

           @Bleen care ar fi motivul ca Udrea sa fie huiduita?Numai manelistii platiti de usl fac asta sau vuvuzelele ce  privesc antenele si irealitatile.

          Reply
      3. Bleen

         @BarbuMateescu Poporul nu vrea ”soluții, nu discuții”, nu vrea proiecte concrete. Vrea ”demnitate”, ”respect”, ”o lume mai bună”, ”speranță”, o gondolă cu totul și cu totul de aur, cea mai mare arteziană din Europa, vrea garduri colorate și beculețe, vrea să viseze, vrea să se simtă bine și un pește mare de sticlă în piața universității. Candidatul care le promite, cîștigă. Candidatul care vine cu soluții, proiecte, bretele, mediană, casa lui Mița Biciclista, pomuleți, bicle pentru hipsteri, pierde.

        Reply
        1. BarbuMateescu

           @Bleen În mod normal (1996, 2004) da, aşa ar sta lucrurile. S-ar putea ca acum să fie un ingredient care n-a prea fost din 2000, şi anume furia. Nu neapărat direcţionată împotriva PDL-ului, dar va exista şi ea acolo, mai mult decât în ultimii zece ani.

          Reply
        2. BarbuMateescu

           @Bleen Avem definiţii diferite. Furia transformă pentru votant alternativa politică iraţională şi absurdă într-una acceptabilă. CDR şi ADA nu erau aşa ceva în 96 şi 04, PRM în 2000 da.

          Reply
    1. Liv STOmer

       @Bleen Culmea, eu incep sa-i mai banui si de ecologism cu premeditare. Pentru ca au schimbat, am inteles, culoarea portocalie de pe afise cu verdele.

      Reply
  25. Nea

    Am o nelămurire de detaliu: Când deschid o postare, îmi apar fugitiv sus, de pildă, 77 comentarii. După o secundă, rămân 74. Celelalte trei ce s-au făcut, au fugit la USL?

    Reply
    1. BarbuMateescu

       @Nea Probabil că trei oameni de pe lista lui Bleen au scris că nu vor să fie în platforma lui MRU, după care şi-au dat seama ce e bine, ce e rău, şi au şters comentariile respective.

      Reply
  26. Florina

    ha ha ha!  proaspătul penelist Dugulescu este iniţiatorul legii privind obligativitatea consilierii psihologice înainte de efectuarea unui avort. proiect întocmit pe picior, cu o mulţime de bube, dar care a isterizat stînga pînă la a o face să-şi dea serios măsura prostiei sau a relei – voinţe. că să vorbeşti de interzicerea avortului şi de întoarcerea epocii decreţeilor în contextul ăsta este exclus să fie altceva. 

    Reply
        1. EleninaNicut

           @Florina pai da, probabil ca gadea &co. n-au descifrat nici pana acum transcriptul emisiunii :-)) in schimb, din cate vad, cuvantul zilei este „aprioric”, ceea ce e bine, ma intreb care va fi cel al zilei de dezbatere a motiunii 😀

          Reply
        2. EleninaNicut

           @Florina aa, e primul termen, de obicei nu se intampla nimic; in plus, data fiind preschimbarea de termen si numarul de parti, pariez pe cel putin o lipsa de procedura, deci amanare…

          Reply
  27. Bleen

    Genială asta cu echidistanța politică…
     
     
    „Domnul Vasile Blaga este un președinte bun, este un om onest, corect și în niciun caz PNL nu are de gând să-l schimbe din funcție, chiar dacă acum avem majoritate în Senat. Un președinte ca Vasile Blaga arată că în partide pot să existe și oameni competenți și cu echidistanță politică. În același timp, există această alternativă care arată că poți să conduci chiar dacă ai altă culoare politică, și ceilalți din Parlament, cu altă culoare politică decât tine, nu îți sunt dușmani ci sunt adversari politici”, a spus senatorul Dan Radu Rușanu.

    Reply
    1. Nea

       @Bleen Asta e la fel ca aia când nea Milică l-a uns premier pe Radu Vasile şi Bombo a zis că Vasile e mult mai bun ca premier decât Ciorbea. În secunda aia am văzut cu ochii minţii dosarul de turnător la Secu al lui Vasile. Care a şi ieşit la iveală, acum câţiva ani.
       

      Reply
  28. Bleen

    Intenția site-ului e bună. Fie vorba între noi, cîinii sînt încă pe stradă. Informația nu rezolvă problema pe termen lung dar o rezolvă dacă mîine te întîlnești cu un cîine mai nervos. Nu rîdeți, că pe stradă încă sînt maidanezi cu care vă veți întîlni și informația n-a făcut rău nimănui.
     
    Am avut ocazia să mă întîlnesc destul de des cu tot felul de cîini, în haită sau nu. O dată am nimerit între două haite, prin cîmpiile Ghencei, ca să zic așa. Se lătrau între ele. Inițial nu m-au băgat în seamă însă, la un moment dat, a apărut unul mai întîrziat care nu știa ce se întîmplă. A presupus că eu sînt problema și că pe mine mă lătrau ceilalți. Așa că a început să mă latre. Ăilalți au uitat de diferendul de opinie dintre ei și au început și ei să mă latre și să se repeadă. Nu i-am băgat în seamă prea mult și s-au calmat după ce au văzut că e cam boring și nepalpitant să mă latre pe mine.
     
    Singura dată cînd mi-a fost frică de cîini eram în spatele Pieței Ferentari și erau țigani și mi-a fost frică de țigani, nu de cîini….just kidding…. eram în spatele Pieței Ferentari, pe stradă pustiu, la vreo 20m în fața mea un dog german cît un bivol. Singur singurel pe stradă. N-aveam cum să-l ocolesc, să trec pe partea cealaltă, că ar fi devenit suspicios. Cînd am ajuns la vreo 10 m de el a început să se apropie de mine în pas alert, mîrîind, cu colții dezveliți și nasul creț, ca-n filmele horror. I-am pus întrebarea încuietoare: ”Ce faci, mă?”. S-a oprit derutat, s-a uitat la mine mirat și a început să dea din coadă. După ce am mai vorbit cu el, ne-am mai băgat în seamă, am trecut mai departe. Abia cînd m-am îndepărtat de el la vreo 10m mi s-au înmuiat genunchii, cînd mi-am dat seama că tocmai am trecut pe lîngă un dog german nervos și mare cît un bivol. 
     
    O singură dată unul m-a prins de pantaloni, destul de timid, că nici nu le-a lăsat semne. L-am întrebat, calm: ”Ce faci, mă?” A dat drumul la pantaloni, a întors capul într-o parte și s-a uitat la mine, șocat și el pentru ce a făcut. Nu-i venea să creadă că a putut face așa ceva. I se citea, ca la ingineri, regretul, rușinea și șocul în priviri.

    Reply
    1. Yeba

      @Bleen, intenția sitului e bună, ireproșabilă chiar, ca și intențiile lui Nicușor. La alt nivel, cultivă implicit ideea că se poate trăi și așa, amânând găsirea unor soluții care să rezolve problema și s-o desființeze pt viitor. (Am fotografiat un articol definitely on topic dintr-un supliment al Dilemei, dar nu știu să atașez poze aici.)

      Și vorbesc complet dezinteresat: am intrat si iesit in curtea unui atelier din care nu știam că meșterul lipsește si poarta era descuiata, pazită de un dog german nervos corcit cu un bivol, dezlegat. Nu-l văzusem. Conform sitului, am uluit câinele cu antonimul fricii, curaj, calm, ce-o fi fost. De dincolo de gard, am mai strigat de 2-3 ori, domnu’ Cutareee! domnu’ Cutareee! Un tip din cartier care trecea pe drum mi-a spus: departați-vă, doamnă, de gard, că are un câine foarte rău!
      Dar nu ăsta e subiectul.

      Reply
        1. Yeba

          @Florina, eu am vrut să intru în logica „intenție bună” – dacă tot ne e scris să conviețuim/să-nvățăm să ne ferim.

          Reply
        2. Nea

           @Yeba Văz că de la 1876 încoace, bucureştenii sunt victimele câinilor.
          Pe cât facem pariu, că dacă în Bucureşti ar apare iepuri maidanezi (în Stockholm există), ar apărea a doua zi articole alarmiste de genul „japonez sfâşiat de iepuri, primăria nu face nimic, iepurii transmit turbarea”?
          Ce dracu au în plus sau în minus locuitorii (sau maidanezii) din alte oraşe europene, unde primăria pune boabe pentru câini, nu otravă?
           
          Chinezii au o vorbă: dintr-un milion de oameni, unul mare muşcat de şarpe şi 999999, de lăîcomie. Dar toţi se tem de şarpe.

          Reply
        3. Nea

          @Yeba
          Văz că de la 1876 încoace, bucureştenii sunt victimele câinilor.
          Pe cât facem pariu că, dacă în Bucureşti ar aparea iepuri maidanezi (în Stockholm există), ar apărea a doua zi articole alarmiste de genul „japonez sfâşiat de iepuri, primăria nu face nimic, iepurii transmit turbarea”?
          Ce dracu au în plus sau în minus locuitorii (sau maidanezii) din alte oraşe europene, unde primăria pune boabe pentru câini, nu otravă?
           
          Chinezii au o vorbă: dintr-un milion de oameni, unul moare muşcat de şarpe şi 999999, de lăcomie. Dar toţi se tem de şarpe.

          Reply
        4. Florina

           @Nea  @Yeba 
           
          Eu înţeleg din comentariul ăsta (şi din cele anterioare pe subiect) că ţie chiar ţi se pare firesc ca maidanezii să fie pe străzi, ceea ce nici măcar asociaţiile de protecţie a animalelor nu susţin, astea doar caută alte soluţii decît eutanasierea (care alte soluţii n-au dus la nici un rezultat, se vede clar). Şi că noi exagerăm, de fapt asta nici măcar nu e o problemă, ci o bucurie de care ăia civilizaţi nu au parte. 
          Ei bine, dacă pe cei care sînt împotriva eutanasierii îi mai pot înţelege, cumva, asta cu „normalitatea” existenţei lor pe străzi mă depăşeşte. 
           
          Şi pentru că mi-am adus aminte ce spuneai mai acu’ ceva vreme, dacă englezii ar găsi o vulpe în Londra sau în orice alt loc unde nu are ce căuta, ar chema de urgenţă RSPCA-ul şi ar duce-o imediat în habitatul ei, nici pe departe nu ar rămîne indiferenţi sau nu ar considera normală prezenţa ei acolo.

          Reply
        5. Yeba

          @Nea, e clar că discutam în logici paralele, nu cunosc (dar cunosc puține) orașe civilizate în care sunt întretinute animale fără stăpân potențial periculoase. N-au chef sa plătească si pt aia muscati si/sau speriati, de toate vârstele si cu toate bolile, că ia sa sperie o javră pe unul cu osteoporoză si să cadă ăla (te asigur că te-ai scos, dacă e a ta). Plătesc – prin impozite – pt ăia care alunecă pe gheața necurățată, deci au lecțiile făcute. Reply-ul meu: dacă minimalizezi incredibila moarte a japonezului, a femeii din C-ța și a altora, fiindcă, în fond, nu e a copilului tău, I wish you luck.

          Reply
        6. Merechene

          eu asmuteam animalul cand vedeam maidanezi isterici si pana nu auzeam ai-ai-ai nu-i lasam in pace. e adevarat ca nu am facut asta de multe ori pentru ca iubesc animalele si cainii, in general. de-aia am si renuntat sa mai scot javreta la plimbare. plimbarea presupune relaxare, insa sa plimbi un caine pe strazile Bucurestiului este un cosmar. sunt inteligenti maidanezii n-am ce spune, dar instictele sunt al dracu de bine pastrate.

          Reply
        7. Nea

           @Florina  @Yeba Nicidecum nu vreau maidanezi pe stradă. De aia acţionez în sensul colectării lor şi educării oamenilor să nu mai abandoneze puii căţelelor pe care le cresc in curte. Şi susţin castrarea unilaterală a femelelor, fiind mult mai eficientă decât a ambelor sexe.
          Nu minimizez deloc moartea celor muşcaţi de câini. Sunt însă convins că nu reacţiile (justificate) stârnite de asemenea ştiri vor rezolva problema pe termen lung, ci educarea posesorilor de câini.

          Reply
        8. Yeba

          @Nea, „Şi susţin castrarea unilaterală a femelelor, fiind mult mai eficientă decât a ambelor sexe” – poti sa dezvolti, până ne pune și nouă o postare nouă? Măcar le mai reducea din agresivitate 🙁

          Reply
        9. Nea

           @Yeba Păi, de la Stoian citire: Ai un cartier cu 500 câini şi 500 căţele. Castrezi cu greu 498 câini şi 450 căţele, restul îţi scapă. Total, 948 castrări, iar la toamnă ai 50 căţele gestante x 6 = 350 căţei, schimbul nostru de mâine. Dacă reuşeşti să concentrezi efortul numai pe căţele, cu doar 500 castrări +/- câteva, reduci mult mai mult rata.
          Cele 498 castrări de mascul din primul caz nu au avut nici un efect.
           
          Şi încă una, că ai fost cuminte şi e Duminică: Care e probabilitatea ca şarpele să-l muşte taman pe omul ăla cumpătat, care nu ar fi murit oricum de lăcomie?
           

          Reply
        10. Yeba

          @Nea, nu lua numele lui Stoian in deșert, că te spun lui Pataphyl. Dpdv matematic, argumentul „dacă reușești să concentrezi efortul” asigură buna-dispoziție a tuturor olimpicilor cu sau fără reducerea la absurd în sânge, doar în practică pare valid :). Aia cu șarpele fără măr, e o metaforă d ela Olimpiada de română, frumoasă dar inaplicabilă la speță, mai mulți oameni mor în accidente rutiere decât mușcați de câini etc. Duminica Tomii.

          Reply
        11. Yeba

          @Nea, nu lua numele lui Stoian in deșert, că te spun lui Pataphyl. Dpdv matematic, argumentul „dacă reușești să concentrezi efortul” asigură buna-dispoziție a tuturor olimpicilor cu sau fără reducerea la absurd în sânge, doar în practică pare valid :). Aia cu șarpele fără măr, e o metaforă de la Olimpiada de română, frumoasă dar inaplicabilă la speță, mai mulți oameni mor din cauze intrinseci – cancer, infarct – decât mușcați de câini etc. Duminica Tomii.

          Reply
        12. Pataphyl

          @Yeba

          Neah, așa ceva nu (cuvînt ontopic) mușc 🙂 Mai degrabă m-aș lega de metafora cu cei 999999 chineji lacomi – o fi, n-o fi adevărat, habar n-am, dar statistic vorbind ăia aproape un milion reprezintă un eșantion ridicol de insignifiant raportat la populația cu ochii oblici.

          Reply
    2. Nea

       @Bleen Confirm. Trec uneori dimineaţa cu bicicleta printr-un parc unde îşi fac veacul într-o margine nişte maidanezi. Asta e pentru ei cum ar fi pentru Vântu o perspectivă de privatizare frauduloasă. S-ar repezi din instinct să o înhaţe. Câteva cuvinte bine simţite îi liniştesc întotdeauna.

      Reply
    3. Liv STOmer

       @Bleen Aiurea, dl Bleen, pe mine in copilarie m-au capsat coi buldogi, la doua momente diferite, bine de tot. N-am facut antitetanos atunci, inconstient, ce sa-i faci. Si, uitati, urmarile se vad acum, ca injur de mama focului cand trec pe langa Primarie si imi vine sa arunc televizorul pe geam la fiecare rand de alegeri.

      Reply
  29. Bleen

    Nicușor Dan 2
     
    http://www.rtv.net/surpriza-locotenentul-care-a-protestat-in-piata-universitatii-candidat-la-primaria-sibiu_25477.html

    Reply
    1. EleninaNicut

       @Bleen „va candida ca independent pe lista Partidului Naţional Democrat Creştin” ? ori astia de la adevarul sunt niste idioti, ori sandu ghita asta chiar e un intelectual patriot care stie ce vrea :-))

      Reply
    1. Florina

       @Bleen 
      „Incearca sa-i indepartezi spunandu-le ca nu au voie sa se apropie si pastreaza distanta.”  ???
      Da’ cu unul-doi copilaşi de vreo 4 ani o fi încercat să vadă dacă măcar aşa merge? În fine, dacă nu ne spune şi cum să ne adresăm, sfatul e degeaba, poate cîinii nu consideră destul de respectuoase formulările noastre şi-o-ncurcăm şi mai rău.

      Reply
      1. SimonaM

         @Florina  @Bleen  •”Daca esti gros imbracat da haina jos si infasoar-o pe mana, cand caine sare pe tine intinde mana protejata si executa o miscare de rotatie spre exterior pentru a atenua impactul. Practic sa te invarti cu el in aer dupa ce a muscat. Incearca sa nu cazi, este extrem de important. Apoi da drumul usor la haina pentru ca el sa ramana cu ea in gura, in timp ce tu te retragi usor si cu fata la el, ca sa-i urmaresti miscarile.”
        Aș râde, dar e de plâns…

        Reply
        1. Merechene

           @SimonaM  La dresaj se foloseste o manusa speciala pentru a dresa cainele ca sa devina mai violent, nu pentru a-l calma :D.  inca putin si bucurestenii isi va lua certificate de dresor. nu-s normali cu sfaturile astea.

          Reply
        2. Yeba

          @SimonaM @Florina, imposibiiiil, trebuie ca e un site-capusa, o parodie. Oprescu nu-i chiar atat de retardat.

          Reply
        3. BarbuMateescu

           @Yeba  @SimonaM Bineînţeles. Implicaţia din titlul „Bucureştiul lui Oprescu” este că acesta nu e oraşul locuitorilor/votanţilor, ci cel pe care l-a creat primarul – e al lui, nu al nostru. E ca şi când ar scrie Bleen o postare cu titlul „România lui Adrian Năstase” sau „România lui Ion Iliescu”. Având în vedere că problema câinilor va fi una din temele lui Prigoană, site-ul e afiliat aproape sigur candidaturii lui. Fără a-i face reclamă directă acestuia, bineînţeles. Miza e să nu vină votanţii lui Oprescu la vot.

          Reply
        4. Florina

           @Yeba 
          Dar avem şi căpuşe, aici, în Bucureşti! Şi în ciuda faptului că fac victime, că nu se ştie despre ele dacă atacă solo sau în haită, că nu merge să le priveşti în ochii simpli dar, în acelaşi timp, compuşi, că nu-s sensibile la mîngîieri pe învelişul chitinos şi nu ştim nici ce-ar corespunde în locul lui „marş” şi „cuţu-cuţu” , Oprescu tot nu ia măsuri. Aşa că aşteptăm asociaţii de protecţie a animalelor dedicate, care să ne lămurească de unde vin, cine-s iresponsabilii care le ţin ca animale de companie, dar aruncă larvele în stradă, cînd se vor construi adăposturi, pe banii cui se pot steriliza şi cam ce-ar putea consuma ca să fie înduplecate să nu mai sugă sîngele poporului. Că nici măcar iubitoare care să le pripăşească pe lîngă blocuri nu se arată. 

          Reply
        5. SimonaM

           @Florina  @Yeba Remarcați că, de oriunde am porni, tot la maidanezi ajungem?
          Poate-i timpul să mai lăsăm lecturile înduioșătoare și să rezolvăm problema. Maică-mii îi e frică de câini. Cum o dresez la vârsta asta? Ce fac cu ea?
          Aberațiile cu uită-te în ochii lui și mișcă-te încet merg când e un câine. Când sunt 7 n-ai atâția ochi. Iar frica e greu s-o ascunzi de câini. Că se simte în miros. P-ăsta cum îl pitești?

          Reply
        6. SimonaM

           @Yeba LOL, chiar. Sau să umble cu o pernă în sacoșă (pensionarii au un hobby cu căratul sacoșelor), și apelează la varianta cu haina înfășurată pe braț :))Săraca mama, noroc că nu vede ce scriu eu aici..

          Reply
    2. Nea

       @Bleen Aş adăuga că, şi dacă eşti subţire îmbrăcat, ai soluţia la îndemână: Scoţi cămaşa, de preferinţă roşie, şi o foloseşti pe post de capă pentru a întărâta şi obosi căţelul.

      Reply
  30. bilbofil

     @Bleen Ideea subliniată prin tăcere în articolul tău este că acum în România politica se decide în teritoriu. Năstase a pierdut competiția cu baronii locali și nimeni nu a mai cîștigat-o după. În aceste condiții, schimbările de la centru sînt pur decorative cît timp nu se întîmplă ceva (și) în teritoriu.
    În această situație, „viziunea” se poate materializa doar în măsura în care pe de-o parte administrația locală este înțărcată de la fondurile „redistribuite” de la centru (începînd cu fondul de rezervă dar mergînd pînă la cheltuieli precum fondurile pentru situații de urgență ori educație) și pe de alta justiția este așezată pe o ramură a puterii de stat suficient de departe pentru a nu fi ușor influențată de membrii administrației locale, politici sau „apolitici”.
    Lovitura mortală la adresa PSD/USL – pe care de fapt o așteptam de la Băsescu și DA – ar conta tocmai în emanciparea politică și responsabilizarea bugetară a administrației locale.

    Reply
    1. Bleen

       @bilbofil Baronii cei mai puternici sînt în județele cele mai sărace, care trăiesc din bani de la bugetul central. Iar situația e cam așa: Moldova, Oltenia și Muntenia primesc bani de la Ardeal și Banat.

      Reply
      1. bilbofil

         @Bleen Mă gîndeam mai curînd la o „reorganizare fiscală”, care să le spună consiliilor: ăștia sînt banii din impozite, astea sînt obligațiile financiare deja asumate, ăștia sînt banii care trebuie alocați prin buget/banii care lipsesc pentru acoperirea cheltuielilor minime. 
        Dacă primarii mai ales prind gustul întocmirii bugetului fără căciuleală „la centru”, vor fi primii avocați ai unei reforme administrativă care să echivaleze județele cu regiuni de dezvoltare.
        La rîndul lor PCJ ar fi mulțumiți să se laude cu investițiile făcute fără a mai avea să se justifice pentru deficiențele activității curente a administrației publice, mai ales dacă are loc o schimbare de generație.

        Reply
        1. bilbofil

           @Bleen Singurele domenii în care se justifică redistribuirea resurselor între localități/județe sînt cele ale calamităților, ale urgențelor medicale și de ordine publică, precum și în cel al educației de cultură generală (înțeleasă ca nivelul minim de cunoștințe și deprinderi necesare unui cetățean cu discernămînt). 

          Reply
        2. bilbofil

           @Bleen Pentru a avea succes, în fața aleșilor locali ar trebui fluturate nu doar noi atribuții, ci și surse autonome de acoperire a cheltuielilor.
          Cum „dreapta” este cu adevărat mai tare în zonele mai înstărite ale țării tocmai aici potențialul de mobilizare este mai mare, și nu la nivelul unor mari baroni județeni ci la un nivel mai „grass-roots”, al consilierilor și micilor primari cu ambiții de parvenire.
          O creștere a autonomiei fiscal-financiare a localităților ar face din „baronii” județeni „mamuți” care beau ceai de mușețel.

          Reply
        3. EleninaNicut

           @Bleen  localul mai traieste si din taxele de timbru, de exemplu, care, la procesomania actuala, nu sunt de neglijat

          Reply
        4. bilbofil

           @EleninaNicut  @Bleen Știu, și tocmai asta spuneam că ar trebui schimbat. Taxele de timbru să meargă la justiție care, exceptînd eventual partea penală, poate și contenciosul administrativ și litigiile de muncă, să se autofinanțeze din taxa de timbru.
          În schimb, consiliile locale și județene să primească o cotă din alte impozite automat (adică fără niciun fel de semnătură de sus), din chiar momentul încasării lor.
          Nu sună apetisant și pentru magistrați, și pentru autoritățile locale, mai ales cele mai înstărite? Iar cele mai sărace ar avea un minim interes în comasarea cu comunități mai bogate, care să le susțină financiar.

          Reply
        5. EleninaNicut

           @bilbofil  daca te-ai uita pe legea 273/2006 privind finantele publice locale, mai precis art. 32, ai vedea ca o cota consistenta din impozitul pe venit merge, deja, automat, la bugetele locale, in 5 zile lucratoare de la finele lunii in care se incaseaza (aici ar mai fi o discutie a propos de o dispozitie aiuristica din legea taxelor de timbru care sugereaza ca impozitele incasate din onorariile avocaţilor, notarilor publici şi executorilor judecătoreşti s-ar plati integral tot la bugetul local, dar in practica e alta tb); nici directionarea automata a taxelor de timbru catre justitie nu merge, pt ca s-ar incalca principiul universalitatii bugetare (nu poti afecta direct un venit bugetar unei cheltuieli bugetare anume), ca sa nu mai spun ca s-ar ajunge la o situatie de genul ca un judecator de la judecatoria sector 1, de exemplu, ar avea un salariu de 10 ori mai mare decat un judecator de la judecatoria X din provincie.

          Reply
        6. EleninaNicut

           @bilbofil  ca sa nu mai spun ca impartialitatea in ceea ce priveste determinarea cuantumului taxei de timbru pe un dosar (nu in toate cazurile taxele sunt clar stabilite de lege, sunt o groaza de discutii pe acest subiect) s-ar duce la gara…

          Reply
    2. BarbuMateescu

       @bilbofil În paralel are loc un fenomen ceva mai greu de sesizat, şi anume delocalizarea politicii. Impactul politic al centrului creşte datorită mass-media naţională, Internet, circumstanţe care au impact asupra unei naţii întregi deodată (ex. primăvara lui 2010). În alte cuvinte, gradul de omogenitate politică al României creşte – judeţele sau regiunile istorice sunt mult mai asemănătoare între ele decât acum 10 ani sau 20. Nu vreau să mă înţelegi greşit: lupta politică în teritoriu e crucială, dar este oarecum frânată de planul politic naţional, care devine din ce în ce mai important, indiferent unde te afli în România. O să vedem cum arată rezultanta la locale, în special la votul pentru CJ.

      Reply
      1. bilbofil

         @BarbuMateescu Tocmai creșterea omogenității mi se pare că face ca problemele locale să iasă în față. De pildă, existența unei școli sau facultăți în limba maghiară (sau germană) era o problemă națională acum 20 de ani, acum este una locală: La fel problemele termoficării, locurilor de muncă, evenimentelor culturale și lista poate continua.
        Pe de altă parte, acum 20 de ani, în afară de partidul-stat FSN-Iliescu și de partidul etnie UDMR,  partidele erau vase plutind pe apele înspumate ale opiniei publice, cu echipajele conduse de ofițerii de pe puntea de comandă din capitală. Acum centrul este puternic ancorat de liderii din teritoriu, care sînt interfața cu electoratul dar și cu masa sponsorilor.
        De zece ani, banii se cheltuie (și se dijmuiesc) preponderent la nivel local, forurile centrale fiind implicate mai ales în punerea de acord a regulilor, mediere și reprezentare.

        Reply
  31. bilbofil

    Avînd în vedere că MR Ungureanu este un Stolojan „după 20 de ani”, iată o variațiune pe aceeași temă:
    Rezultatele de la locale scot în stradă liberalii din teritoriu în frunte cu Chiliman. Crin este debarcat iar MRU este ales președinte cu misiunea de a aduce (și) partidul la putere. 
     
    MRU împarte liderii de la centru în două cete: expirați și mișei și apoi îi trimite la făcut strategii în Cișmigiu și respectiv la DNA (cu sau fără escală la PSD). În toamnă au loc concomitent alegeri parlamentare, prezidențiale și referenudumul de aprobare a modificării Constituției. MRU cîștigă președinția, PNL scoate peste 20% și MRU numește premier de la PDL în persoana lui Funeriu; guvernul se constituie din PNL și PDL (care imediat după fuzionează din nou într-un pol de dreapta) cu participare sau sprijin de la UDMR și celelalte minorități.

    Reply
    1. bilbofil

      Continuare: Funeriu depune mandatul, neavînd suficientă susținere politică astfel încît, cu lacrimi în ochi, Băsescu accepta să devină, în fine, premier. 

      Reply
    2. BarbuMateescu

       @bilbofil Schema are câteva puncte slabe, dar a fost o lectură foarte plăcută! Nu ar fi oare mai uşor aşa? – PDL crahează în Bucureşti şi Cluj, unde Boc pierde primăria (deja vu PSD 2004). Congres extraordinar în iulie, Boc cade şi e înlocuit de MRU. Prezidenţialele rămân la termen, PDL obţine 25%, USL 48%, MRU prim-ministru, guvern PDL+PNL+transfugi (să vezi atunci discuţie despre traseism. formarea UNPR o să fie un banc slăbuţ prin comparaţie cu ce se va întâmpla), 2014: MRU > Antonescu, Antonescu out, PDL se unifică cu PNL.

      Reply
  32. Claudiu T

    No… apoi toate-s noi la uniunea asta (oameni, fețe, conducerea, organizarea, românii, cetățenii, membrii – de ce am impresia că mă repet ?!).
     
    Programul și viziunea sunt, pare-se, atât de noi încât nu s-au născut încă 🙂

    Reply
    1. Bleen

       @Claudiu T Programul și viziunea sînt aceleași ca în 2004, 2008, 2009 sau 2010. Nu trebuie să reinventeze nimic. Programul și viziunea sînt alea care au născut noul Cod al Muncii, care au evitat o catrastrofă economică, care ne-au scăpat de sud-americanismul grupului Năstase, Iliescu et comp, care i-au adus pe Kovesi și Morar la Parchetul General și la DNA și care i-a adus pe SOV, Năstase și echipa cu un picior în pușcărie. 
       
      Capitalismul și justiția nu trebuie reinventate iar ceea ce a început Băsescu trebuie continuat și după 2014.
       
      Oamenii sînt vechi și noi, sînt ce are mai bun România la ora asta și sînt cu 7 clase peste orice poate da USL-ul. 

      Reply
  33. Elenina Nicut

    cu precizarea ca un ong nu poate fuziona/asocia cu un partid si nici nu poate propune, ca atare, candidati la locale/parlamentare, singura solutie ramanad cea a candidatilor independenti; oricum, nu vad o problema in cele 25.000 de semnaturi

    Reply
  34. Bleen

    Apropo de PDL, de MRU și de toate speranțele politice care joacă cartea misterului și vorbesc în fitile, de toți intelectualii și metrosexualii emasculați politic, și apropo de Băsescu, singurul politician care gîndește și vorbește răspicat, îmi aduc aminte o replică a lui Mel Gibson dintr-un film de război (juca rolul colonelului Hal Moore în bătălia de la Ia Drang, din 65): ”Understand the situation and communicate clear!”

    Reply
      1. Yeba

        @Bleen, nu te râdea. N-ar fi mai bine ca MRU sa faca o conferinta de presa sau sa dea un comunicat clar și cu explicații (ca astia nu inteleg decat dacă info vine de la un tăicuț, maxim doi), că dacă tot nu înțeleg procedura, baremi să nu se isterizeze. Si Boghicevici e de groază, le-a pus ceva in cafetiera ministerului, numai Băse știe să vb răspicat și să-și treacă mesajul, ca ideea nu e sa ai o discuție plăcută cu Turcescu sau cu @selvyn 🙂 , ci sa transmiți niște mesaje.

        Reply
        1. Bleen

           @Yeba  Eu nu mă uit la teve. Despre Boghicevici am auzit că-i fată de treabă, dar n-am văzut-o niciodată și nici n-am auzit-o vorbind. 
           
          Băsescu nu e numai singurul care vorbește răspicat, e și singurul care gîndește răspicat.
           
          MRU trebuie să vină cu niște mesaje clare, de mobilizare și încurajare pentru efectivele politice, ca să zic așa. Adică, vorba aia, nu poate să facă Blogary toată treaba 🙂 Nu merge doar cu fitile și făcut cu ochiul la mișto peneliștilor, cu aluzii și absconsișuri. Trebuie să aibă grijă în primul rînd de pedeliști, lor trebuie să le dea un semnal clar, un mesaj puternic. Cu mistericale și glumițe în trei cu Ponta și Crin nu merge. Ok, am înțeles că juma de zi și-o pierde în discuții telefonice cu Ponta și Crin, am înțeles că e penelist autosuspendat, că are o chestie cu o Așteptare Vagă din societate, cu o chestia care plutește în aer. 

          Reply
      2. EleninaNicut

        @Bleen ar face mai bine sa se antreneze singura pe langa MRU (daca tine pasu’, evident), inclusiv in ceea ce priveste raspunsul la intrebari cu dus-intors etc; sincer, la 2 luni juma’ de mandat, mi-a parut cam nesigura, ca sa nu spun aeriana

        Reply
  35. MihB

    Tocmai l-am ascultat pe Funeriu (pe B1). Imi place (mi-a placut si pana acum). Acelasi aluat (idei, discurs, tinuta) cu MRU. A subliniat ideea de continuitate: necesara, esentiala. Si a explicat foarte credibil de ce a ales sa intre in politica: dorinta de a participa la o constructie importanta pt viitorul tarii* (nu a sunat a vorbe mari). Cred ca mai sunt si altii (pe langa cei enumerati de Bleen), ex.: comisiile prezidentiale au adunat oameni de calitate, profesionisti, daca ar fi dispusi sa intre in politica, ar face treaba buna.

    Reply
    1. Barengott

       @Bleen Si pe Flutur. Eu l-as pune si pe Videanu, macar pentru foaia lui de excel care numara mai repede decat softul de milionae ale Autoritatii Electorale :d

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *