Ponta si Videanu

Asistăm la o teribilă bătălie politică și mediatică între purtătorul de mesaj și imagine al USL, Victor Ponta și purtătorul de imagine și mesaj al ARD, Adriean Videanu. Hm… Cine o cîștiga și ce efect va avea asupra celor două forțe politice? Îl va părăsi poporul pe cel mai în vogă politician al momentului și va trece de partea lui Videanu? Vom vedea.

Mi se pare mie sau noua gardă din PDL s-a retras din joc și îi lasă doar pe Blaga, Videanu, Berceanu, Cezar Preda și Boureanu să arate ce pot politic? Numai MRU nu pare să-și dea seama ce se întîmplă. Pare foarte decis să meargă înainte direct în prăpastie. De ce, nu reușesc să înțeleg. Dar poate că ăsta a fost visul omului, un post de deputat de București și plăcerea de a fi părtaș la un dezastru politic. Dacă tot n-a prins CDR 2000 de ce ar refuza șansa unei reconstituiri, în 2012?

Marea problemă  a acestei toamne este confuzia taberelor. Tabăra Blaga-Videanu-Berceanu-Boureanu-Cezar Preda nu pare foarte diferită de tabăra Ponta-Antonescu-Rușanu-Fenechiu-Dragnea-Mazăre. Nu numai că nu pare, dar nici nu e.

În rest, speranța rămîne Dan Diaconescu, care poate lua cu PPDD chiar și 20%, cît să încurce atît USL-ul cît și ARD-ul și UDMR-ul. Dealtfel, nu m-aș mira ca PPDD să devină a doua forță politică a țării, ca număr de parlamentari.

În toamnă vom asista la o bătălie fără miză, în care USL și ARD, mai ales cea din urmă, vor avea mari probleme de mobilizare a electoratului. În schimb, asta s-ar putea să fie șansa PPDD-ului, care poate repeta performanța PRM din 2000 (peste 20%).

Facebook Comments

4 Comments Ponta si Videanu

 1. EleBelele

  a propos de ARD, azi noapte l-am visat pe MRU, aka ‘barbatul vietii mele’; nu am stabilit inca daca asta e de bine sau de rau.

  Reply
 2. SimonaM

  Mie mi-e greu și să mă mai enervez la ce văd, darămite să mai trec și prin chinuri de genul ”și eu cu cine votez?”..
  Probabil că oamenii nu vor să fie votați. De ce să-i deranjez?

  Reply
 3. Yeba

  Mie mi se pare îndreptăţit, ca istoric, să încerce pe cât se poate să experimenteze evenimentele la care n-a participat direct. Asta cu CDR 2000 e foarte la îndemână. Dar nu ştiu de ce şi-a ales un eşec, o fi genul mai depresiv. 
  CDR 2000 s-a stins uşor, fără întristare şi suspin şi în general fără să achite chiria sediilor, fiindcă n-a intrat în parlament deloc, ARD, atât de premonitoriu botezată, va arde-n chinuri interioare.
   
   

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *