Tallahassee

S-a comentat zilele trecute despre trafic și influență și la un moment dat a apărut o întrebarea: ”Si ai tu certitudinea ca traficul acela nu e facut de spamboti?”

Ei bine, iată un mic exemplu al nivelului de detaliu la care ajunge Google Analytics:

(folosiți opțiunea HD și full screen pentru a vedea)

Am luat ca exemplu Tallahassee din cauza unei pasiuni mai vechi pentru istorii cu serial killeri.

Cele mai citite articole din Tallahassee: ”Un milion de manifestanți?”, ”Explicaţie pentru toţi boii din ţara asta”, ”Plebiscitul USL. Sondaj. Frauda.”, ”Astăzi, în Piața Victoriei, ora 19.00. Și mîine, și poimîine.”, ”Dottore, manipulatorule, suspendatorule!”, ”Emil Boc și Scott Walker”, ”România va lua asupra sa păcatele lui Ponta”, ”E pregătită dreapta pentru suspendarea lui Băsescu?”, ”Tema SMURD: un mic rezumat”, ”Despărțirea de PDL”

PS. Nici Google Analytics, nici Quantcast, cele două instrumente de măsurare și analiză a traficului pe care le folosește Blogary, nu rețin informații despre IP-urile vizitatorilor și nu individualizează vizitatorii (GA și QC pun la dispoziție doar statistici). În cazul Tallahassee, analiza e făcută pe baza unui eșantion, nu sînt analizate toate vizitele.

PS2. Și unul dintre principalele efecte ale schimbării lay-outului (în afară de creșterea numărului de pagini vizitate și a timpului petrecut pe site): a crescut numărul de cititoare. De la 16% la 22%. Ceea ce e absolut normal, femeile au atenție distributivă, se descurcă mai bine cu lay-out tip ”magazine”, în timp ce bărbații, mai înguști la vedere, se dau în vînt după stilul ”blog” (sau ”wall”, cum îi zice mai nou, de cînd a apărut Facebook).

Ea:  –  Vai dragă, ia uite ce roșu drăguț în dreapta sus!
El:   – Ăăă?

Facebook Comments

41 Comments Tallahassee

      1. Merechene

         @Bleen este demential!!!! cred ca a luat o gura de miere traznet! bama este slab, dar slab rau!!! teleprompterul face minuni! Romney vorbeste despre ce stie: afaceri si cifre!

        Reply
      1. Gramofonu

         @Amelia New  @Florina Deci erau saci cu voturi, nu cu bani. Si-a scos voturile din banca pentru parlamentare.

        Reply
        1. Gramofonu

           @Amelia New Aoleu… ferea, ca ca-s nevorbit azi.
           
          Ponta despre privatizarea Oltchim:
          „Nu-i nimic, n-au intrat zilele-n sac”.
          DD: „Crezi tu?”

          Reply
      1. Gramofonu

         @Pataphyl  @Florina Un spargator scoate 7 saci de bani dintr-o banca.
        Acasa, nevasta-sa:
        „Hai sa-i numaram!”
        „Lasa, fa, ca aflam de la televizor”

        Reply
    1. Gramofonu

       @Amelia New DD era pe Buzesti; eu am vazut pe Stefan cel Mare doi insi iesind cu cite un geamantan de bani dintr-o banca, cred ca s-au simtit nedreptatiti, pe ei nu i-a filmat nimeni.

      Reply
  1. Bleen

    Uite, că tot remarcă cineva acuma: sigla ARD e o inimă neagră. Știți ce înseamnă o inimă neagră (adică asul) în datul în cărți? Ați ghicit. E cea mai nașpa carte care înseamnă cel mai nașpa lucru. Adică chestia aia politică care o să li se întîmple ardiștilor după alegerile din toamnă și care li s-a întîmpla țărăniștilor în 2000.

    Reply
    1. Florina

       @Bleen 
       
      Mai poate însemna, cu asul de cupă alături, căzut la aşternut. Ceea ce înseamnă că, pentru a nu fi asul de pică (cu accent pe „ă”), MRU tre’ să fie foarte activ. 

      Reply
  2. Yeba

    Marius Delaepicentru insultat pe indelete la A3 de toți spelunciștii. Șova nici nu crede că poa să existe un om în Japonia pe care să-l preocupe soarta referendumului.

    Reply
  3. Rheia

    Despre influență: Cuget și eu, așa, alatriste – don Dan și felul cum urcă el impetuos în sondaje te fac să regreți vremea lighioanelor de soiul lui Sorin Vîntu. Ăla măcar le lua behăitoarelor numai banii, don Dan le ia și mințile. 

    Reply
  4. Yeba

    Am frământări din ce în ce mai simple: ce regim de detenție are N0049?
    De ce mă sesizez doar eu?
    Deci a mai postat ceva pe blog. Dana Grecu citește, dar nu înainte de A FACE MISTO, împreună cu obișnuiții speluncii, de ăia care au neliniști că are acces la internet, cică să stăm liniștiți, comunică prin porumbei.
     
    Dacă ARD e 98% PDL și PDL face 100% blat, ca să fie sigur că nu greșește, e binevenit să mă lămurească și pe mine un aparținător de ceilalți 2% din arși. 

    Reply
  5. Rezon

    Alex Amarfei:
     
    „Salut.
     
    Ma numesc Victor Ponta si sunt un virus sovietic prost si amarat. Intrucat cei care m-au conceput nu dispuneau de prea multe resurse, am ajuns la capatul puterilor. Te rog, daca ai compasiune fata de un biet virus care isi castiga cu greu existenta, sa strici cateva lucruri din casa ta de care nu mai ai nevoie – de exemplu sa spargi o farfurie deja ciobita, sa rupi un cearsaf deja rupt sau sa faci scurtcircuit la un fier de calcat vechi. Dupa asta fa o poza cu ele si scrie pe facebook: Basescu e de vina! In felul acesta sarmana mea sotie si bietii mei copilasi vor avea de un mic caviar si o biata sampanica Cliquot.
     
    Al tau, cu sinceritate,
    Vitea”

    Reply
    1. Merechene

       @Bleen recunosc ca si eu cumpar chestii de genul asta, trebuie doar sa fii cu picioarele pe pamant ca sa nu ramai broke :)) .  acum cateva zile mi=am luat o masinuta si niste insecte care functioneaza pe solar power 😀 . 

      Reply
  6. Yeba

    Sub titlul ăsta nu citește nici dracu (scuze, Omul din Tallahassee), deci nici MRU. S-a gândit bine Bleen să separe articolele măcar de comentariile libere, să nu le scază influența din cauza naivităților din chat.
    Deci pot să zic:
    domnule MRU, ca observator hârșit al A3, mă ofer să vă deslușesc intensitatea și vulgaritatea cu care vă atacă: nu decurge din vreo „teamă” pe care le-o inspirați, ci numai din dorința de a vă crea dv. această impresie.
    Să vă facă să vă simțiți pe drumul cel bun, ca să evoluați tot până acum și să credeți că reprezentați o miză. Dar la cât de vizibil e blatul PDL (98% din ARD), vă spun: nu reprezentați și ideea lor e să rămâneți așa. 
     

    Reply
  7. Bleen

    Ce nu știam despre ”iotă”
     
    Sununu said of Politico, “It’s one thing to have them covering the MSM’s butt, but now they’ve sunk to the level of publishing a story that has not one iota of truth about it.”

    Reply
  8. Florina

    Da, numai că „Ea:  –  Vai dragă, ia uite ce roșu drăguț în dreapta sus!”, cu completarea  „ia să-mi iau şi eu ceva la culoare, să m-asortez cînd citesc”, poate fi o cauză pentru acel 0 la donaţii. Tot în dreapta sus. 😀
     

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *