Povestea lui Pinocchio din care se vede cum copiii îndărătnici n-ascultă de cei care ştiu mai multe decât ei

„Greieraşul-vorbitor mi-a spus: „Aşa-ţi trebuie: n-ai vrut s-asculţi” şi eu i-am răspuns: „Ia slăbeşte-mă, Greier împieliţat”… şi el mi-a mai spus: „Eşti o păpuşă şi ai capul de lemn”, iar eu l-am pocnit cu ciocanul în cap şi l-am omorât” Carlo Collodi, Aventurile lui Pinochio.

„Dar era prea târziu! Monstrul îl ajunsese. Monstrul, tragându-şi răsuflarea, sorbi pe biata păpuşă, cum ar fi sorbit un ou de găină şi o dădu pe gât cu atâta repeziciune şi lăcomie, încât păpuşa cazând în trupul Balenei, se izbi aşa de tare c-a rămas năucita aproape un sfert de ceas. Pinocchio dintru-ntâi, încerca să-şi facă puţin curaj: dar când se convinse că se afla închis în pântecele unui monstru marin, începu să plângă şi să ţipe şi plângând spunea: – Ajutor! Ajutor! Oh! Săracul de mine! Nu e nimeni care să vină să mă scape!”

Acum liberalii se tânguie pe la colţuri că au fost înghiţiţi de monstrul cel mare. Preşedintelui lor, Crin Antonescu, i-a crescut nasul atunci când le-a promis că vor naviga pe mare la bordul unui crucişător care va lua 50%+1. Nu era o ambarcaţiune, ci un monstru marin şi nu urmau să călătorească pe el, ci în abdomenul lui. Noul program de guvernare, care şi-a însuşit generos „principii Liberale”, pare a fi doar un copy-paste după mai vechiul program autentic de stânga emis de PSD în toamna lui 2010 (după cum remarca Dan Tăpălaga). De altfel, renunţarea liberalilor la cota unică îi plasează mai degrabă lângă Ponta decât lângă Boc.

„Tocmai se pregăteau să se arunce înot, când, deodată, Balena strănuta, şi strănutând, făcu o zguduitură aşa de puternică încât Pinocchio şi Geppetto se pomeniră aruncaţi din nou în adâncul stomacului monstrului.”

A fost de ajuns ca PSD să strănute o dată în Parlament, închizând ochii la alegerea primarilor din primul tur, şi liberalii au devenit definitiv prizonierii monstrului marin. Căci dacă PNL pleacă acum din USL, nu doar că se vor sinucide la alegerile locale, dar vor provoca pagube mari şi candidaţilor PDL. Previzibil, mai ales în oraşele mari, unde votul are şi componentă ideologică, PNL şi PDL vor diviza electoratul de dreapta, în vreme ce candidatul stângii va defila către primul loc. E mai degrabă în interesul PSD să-i scuipe pe liberali în afara măruntaielor. Dar probabil nu îi vor alunga atât de repede din alianţă. Le vor cere doar ca, în urma sondajelor de opinie, să accepte rolul de slujnică, adică renunţarea la principiul parităţii pentru alegerile parlamentare. Şi PNL nu prea va avea de ales.

Continuarea pe evz.ro

Facebook Comments

34 Comments Povestea lui Pinocchio din care se vede cum copiii îndărătnici n-ascultă de cei care ştiu mai multe decât ei

 1. Dragos

  @furios

  parlamentarul "meu" este…bum!, bum!, bum!…tine-te bine: Felix !

  am mai incercat eu de-a lungul timpului sa-i scriu de una, de alta, dar ghinion: orice-as face, tastatura bate doar cuvinte cu terminatiile -lă,

  -zdă, -uţi, -orţii, -ătii, de, turnator, -mi-aş, -la, în, -ă-ta, şi, -ă-mi,

  -ugă, -la, tot trustul tau. tu primul sa mi-o, -ugi, securist imputit.

  Cum naiba sa-i mai cer si confirmare de primire ?

  Reply
 2. Barengott

  @furios: Buna idee. Ia sa-i scriu lui Gabriel Mutu, fost parlamentar PDL, actual sluga la Vanghelie. Am insa o nelamurire, partea cu neatacarea in contencios administrativ nu sunt de acord.

  Reply
 3. furios

  l-am copiat de pe un alt forum. Il dau mai departe. Voi? " ai OCAZIA de aur si PUTEREA de a face sa se intample. Daca noi toti, cei ce ne citesc si ne asculta, cei de pe (alte) forumuri vrem, SE POATE!. Eu intentionez sa scriu parlamentarului meu (si pe e-mail si conventional) cerand si confirmare de primire. Mesajul va fi scurt: daca nu sustine noua Constitutie nu-l voi vota si voi face tot ce este posibil sa-i conving si pe altii sa nu-l voteze. Grass roots movement!"

  Reply
 4. Rasvan Lalu

  d-na Tatiana Mungiu, azi, în RomLib, anunta culoarea:

  "Şi de aceea alianţa noastră de opoziţie, demascată ca socialistă de cei de la putere, foştii lor colegi în toate sensurile, a ieşit cu un program „a treia cale" care e la fel de la dreapta sau mai la dreapta decât programul puterii"

  deci, brusc, "alianţa noastră de opoziţie"

  asta pt. cine mai putea avea dubii

  i-or fi promis ceva, vreo pâine pe undeva, din ian 2113

  Reply
 5. Mih

  @ hantzy 08:41

  Din partea mea, liber la ce banuieli va preocupa, d-le hantzy!

  A atribui, in replica, (alt)cuiva inversul unei porecle (consacrate) este mai mult dovada lipsei de imaginatie si, poate, umor.

  Reply
 6. Hantzy

  Nedo,

  nu stiu cine e ron jeremy, dar ma intereseaza mai mult cu cine aduce Basescu. Probabil cu Pamela Anderson, ca amandoi au fost iepurasi, plus ca amndoi au urechi mici si altceva mare!

  Reply
 7. Nea

  Mih, poveştile pt adulţi ar fi identice cu cele pentru copii dacă Harap Alb al adulţilor n-ar călca furnica şi nu s-ar căca în gura calului vorbitor, făcând alianţă cu Spânu.

  Reply
 8. Mih

  Eu centrez (ma rog…), eu dau cu capu'!

  Pe mine nici nu ma prea…incearca grija pt Bidon-gol Antonescu.

  S-a autodefinit mult prea clar si indelung ce si cum este (de la coaja la esenta si retur).

  Reply
 9. Mih

  Isi va da seama Crin ca povestile pt adulti nu sunt identice cu cele pt copii (mai ales in final)?

  Dar electoratul roman(caci uneori nu sunt diferente semnificative de maturizare)?

  Reply
 10. Dragos

  Domnule Lazaroiuuuu,

  pai ce facem dom'le, ori spunem povestea pana la capat ori n'o mai spunem: ati omis personajele alea dubioase rau de tot, vulpea schioapa (Vintu) si motanul orb (Felix) care o iau in mana de la Zana cea Buna (Base).

  Reply
 11. nedormitul

  mai degrabă crin aduce cu ron jeremy. amîndoi şi-au început cariera ca profesori, unul e de 20 de ani în parlament, celălalt a făcut vreo 2000 de filme pentru adulţi, amîndoi îşi fac autofelatio… cred că sînt suficiente similitudini.

  acum faceţi linişte, că încerc să găsesc cîteva şi pentru cuplul jenna jameson – norica nicolai.

  Reply
 12. 1

  Carevasăzică, Crin Antonescu e într-o poziţie "lose-lose".

  Totuşi, nici măcar într-o astfel de poziţie alternativele nu sunt egale, nu sunt indiferente.

  E în poziţia lui Făt-Frumos în faţa semnului, a penei, a deciziei: s-o ia sau să n-o ia? Făt-Frumos nu ştie ce să facă (Crin a ştiut deja, dar dilema penei e pururi actuală), şi-şi întreabă bidiviul. "Dac-o vei lua, te vei căi, dacă n-o vei lua, iarăşi te vei căi", îi răspunde calul.

  Crin Antonescu a luat-o, cu PSD, şi se va căi.

  Dacă ar fi luat-o cu PDL, iar s-ar fi căit.

  E, totuşi, trist, să te căieşti alături de Iliescu, Năstase, Voiculescu…

  Reply
 13. nedormitul

  @1

  să mai creşti un pic, că o să ţi le povestească şi pe alea cu sandra romain, jenna jameson, ilona staller şi, de ce nu, ron jeremy.

  Reply
 14. 1

  adevărul e că pînă la urmă vor ieşi din burta monstrului marin

  dar numai pentru a curăţa de paraziţi ideologici dinţii şi crusta cetaceului

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *