PSD si CNP

Statul are cnp-urile noastre. Ba chiar ma mult decat atat: el ni le-a dat. Nu numai statul ne stie cnp-urile, ni le stiu si bancile, si alte companii private, alaturi de zeci de institutii de stat (evidenta populatiei, in primul rand).

Fara cnp-uri, rezultatele recensamantului ar putea fi contestate si mitul celor 18 milioane de alegatori ar ramane in picioare. Iar mitul celor 18 milioane de alegatori este necesar pentru invalidarea oricarui referendum.

Veti vedea ca prezenta la vot va creste pana la 60% dupa recensamant, prin scaderea numarului de alegatori cu 2-3 milioane (romanii din strainatate). Apropo de manarii la vot cu numarul de alegatori cu drept de vot, morti, vii sau capsunari sa nu uitam ca USL are peste 50% din primari.

Si mai e ceva, si aici e marea durere a USL-ului. Dupa recensamant va creste ponderea romanilor din strainatate, romani pe care pesedistii si penelistii nu-i iubesc foarte mult. De fapt, nu-i iubesc deloc.

UPDATE. Am uitat să specific că Hangar Hosting ne-a pus la dispoziţie hostingul şi asistenţa tehnică a site-ului (site-urilor), a intranet-ului şi a forumului. Astfel, Hangar Hosting poate fi considerat primul sponsor al Blogary.

Facebook Comments

27 Comments PSD si CNP

 1. Bleen

  Cunosc oameni care stau de 15 ani în Bucureşti şi nu şi-au făcut buletin de Bucureşti. Eu am stat mai mult de 10 ani în Bucureşti pînă să-mi fac buletin aici. Oamenii ăştia sînt luaţi în evidenţa populaţiei în oraşele în care au domiciliul, chit că ei nu mai stau acolo de 3, 7 sau 15 ani. În Bucureşti vin anual şi rămîn cîteva sute de mii de studenţi (din leatul meu cunosc foarte puţine cazuri de studenţi care n-au rămas în Bucureşti după ce au terminat facultatea). Eu mi-am făcut buletin de Bucureşti la 6 ani după ce am terminat facultatea şi la 11 ani de cînd eram în Bucureşti. În vara lui 2006 aveam buletin de Giurgiu deşi plecasem din Giurgiu din 1995 şi nici ai mei nu mai stăteau acolo din 2001. Aveam domiciliul într-un apartament care fusese vîndut de vreo 2 ori între timp.

  Reply
 2. tucu

  @Licurg

  In relatiile noasre oficiale cu statul sau cu particularii nu folosim CNP ul dupa cum avem noi chef.

  CNP ul reprezinta in Romania certificarea identitatii noastre si suntem obligati sa l mentionam ori de cite ori intram in relatii oficiale cu statul sau cu particularii.Atita timp cit traim in societate nu putem face din CNP un secret.

  Nu porti incheia nici un contract de furnizare de utilitati sau servicii daca in respectivul comtract nu exista CNP ul tau. Pe fluturasul de pensii exista CNP ul tau. Daca te duci la o frarmacie si ati o reteta compensata trebue sa complectezi CNP ul.

  Ca Nastase lanseaza prostii din varii interese poate fi inteles dar ca altii incearca sa justifice aceste prostii este de neinteles.

  Reply
 3. licurg

  @tucu, faptul ca o firma privata iti cere cnp-ul si il dai, tine de alegerea ta. poti sa refuzi ca nu te amendeaza nimeni.faptul ca il cer si noi il dam, nu inseamna ca nu este o aberatia.

  yeba, curios cum toate statele civilizate nu se ridica la nivelul logicii statului nostru, aflata desigur la zenit. pt ca, de ex, sua nu cer in chestionarul lor numarul de asig sociala, indiferent daca recenzorul este sau nu reprezentatul statului. mai mult, aceste state fac un efort de comunicare pt a-i atentiona pe cetatenii lor sa nu isi dea numarul respectiv celor care il cer cu ocazia recensamantului. google it.

  te inseli. scopul recensamantului nu este, printre altele, de a completa baza de date a evidentei populatiei. o spune seful ins: Vergil Voineagu, şeful INS, spune că furnizarea CNP este necesară pentru a şti data şi locul naşterii recenzatului, iar datele sunt prelucrate strict statistic: "Noi doar agregăm datele pentru a furniza statistici. Identitatea se pierde în acest proces."

  Reply
 4. tucu

  Regret ca am ajuns sa discutam pe baza afirmatiilor lui Licurg . Principiul unul arunca o piatra si 10 sar sa o scoata functineaza.

  Totusi mi se pare cam mult exemplul cu americanul.

  Acolo in societatea aia dubioasa daca nu ai nr de asigurare sociala nu existi. Si ca sa existi trebue sa dovedesti ca o ai.

  Reply
 5. tucu

  @Licurg

  Chestia cu CNP ul este o masura politica sinucigasa a PDL ului.

  PDL ul doreste din toata inima sa piarda alegerile. Si pentru asta a luat tembela masura sa refaca listele electorale nu pe baza numelor primite de la primarii ci pe baza CNP urilor inscrise in foile de recenzare.

  Cum recensamintul nu se face decit pe pamint romanesc este clar ca cele 2 milioane de romani inscrisi in cimpul muncii in Spania sau Italia nu vor mai putea vota prin interpusi in Popreaca sau Ghimpati.Si uite asa PDL ul pierde milioane de simpatizanti. Bine inteles asta numai daca interpusii votau ce spunea alegatorul si nu primarul.

  Reply
 6. Yeba

  @licurg, recensamantul are exact scopul de a verifica si actualiza tot felul de baze de date, inclusiv asta cu evidenta populatiei. Si cine, şi câti anume traiesc in tara se poate afla si pe alte căi, de exemplu punind laolalta cartile de imobil etc., ideea e de reactualizare.

  exemplul cu americanul mi se pare realmente din nadirul logicii, fiindca operatorul nu ti cere cnp-ul in calitate particulara, ci in calitate de reprezentant al statului si suporta rigorile legii daca il foloseste in scopuri particulare, ca si functionarul de la asig sociale care ar avea acces la vreun test cu IQ-ul lui Ponta sau al cui a lansat tampenia asta, si l-ar face public.

  Reply
 7. tucu

  Chestia asta cu CNP ul incepe sa ma puna pe ginduri. Eu nu am pretentia ca sunt prea scolit sau prea umblat si cu bunul simt al romanului verde zic ca daca oameni cu carte cum e Dl Nastase sau Dl Sova acvocati amindoi zic sa tinem secret CNP ul or fi stiind ei de ce.

  Acum realizez ca toti sunt curiosi sa afle CNP ul oamenilor dn popor ca mine.

  Ma duc sa platesc Vodafone si am uitat factura.Caserita -o necunoscuta- ce credeti ca mi cere -CNP ul ca altfel nu ia banii si mi inchide telefonul.

  Ma duc la banca unde mi vireaza astia pensia sa scot 10 lei. Pe formularul ala de retragere ce credeti ca ti se cere -CNP ul. si formularul circula pe la tot felul de necunoscuti.

  Pina acum daca socotesc bine CNP ul meu este cunoscut de toti cei ce furnizeaza servicii -gaz, electricitate, apa, de primarie, de banca, de Romtelecom , de Vodafone, de oficiul postal si evident de politie.

  Cum dracului poti pastra CNP sectret in tara asta Domnu Nastase a uitat sa ne spuna.

  Reply
 8. licurg

  bleen, banuiesc ca evidenta populatiei tine evidenta populatiei, adica aia care sunt in viata, se nasc si mor.adica statul roman nu afla ca cineva a murit dupa 10 ani, in momentul recensamantului. sper.

  aia care nu sunt in tara, nu se pot prezenta nici la recensamant, deci nu e nevoie sa nu prezinte cnp-ul. adica, scopul recensamantului, cred, este sa se afle numarul celor care traiesc in tara si cum o fac, nu cine anume traieste in tara.

  dragos, du-te si cere-i unui american neidiot nr de asig sociala si vezi ce reactie are.

  Reply
 9. Dragos

  "Năstase tocmai a fost numit coordonator PSD Giurgiu. La Butoane"

  Nicu Bănicioiu duce revoluţia anti-Vanghelie la juniorii PSD.

  Juniorii lui Marian Vanghelie, măturaţi de revoluţia Nicu Bănicioiu

  Reply
 10. Bleen

  @licurg

  Vezi tu, cei care nu sînt în ţară sau sînt morţi nu mai pot prezenta cnp-urile. Statul vrea doar să lege cnp-urile de prezenţa în ţară şi în viaţă.

  Reply
 11. Dragos

  licurg,

  bravo, comentariul dvs. musteste de logica. as vrea, daca sunteti amabil, sa-mi impartasiti gandurile dvs. ref. la 666 din cip si la gaurica neagra din acceleratorul CERN.

  Reply
 12. licurg

  pai tocmai pt ca statul are deja cnp-urile, de ce le mai cere inca o data? daca statul are cnp-ul meu,nu are sens sa ma oblige sa il dau unui necunoscut.

  Reply
 13. DanCanada

  L-am vazut pe Nastase la TVRi, la Telejurnal care mi se pare de-aici, de departe mai distractiv decit Divertis. Un limbaj de lemn absolut incredibil!, acelasi tupeu extraordinar, aceeasi pretinsa "preocupare" de treburile "dregatoresti". Chiar da impresia ca vorbeste serios 🙂 Cucoana care l-a "interpelat" chiar a avut rabdare cu el – ma mir ca nu i-a spus "du-te ma si plimba ursul cu balivernele tale!"

  Reply
 14. judex

  Cred ca ideea cu CNP este episodul 2 din serialul cu prefraudarea. Menirea scoaterii pe piata a ideilor astea este aplicarea publica a stampilei de smanglitor-din-nascare pe toti romanii si pe statul lor. Cu rruj.

  Reply
 15. tucu

  @Estu

  Desigur ca daca PSD va vota legea uninominalului pur poti spune ca aberez si voi recunoaste cu placere.

  Partea proasta este ca in tot ce am scris eu aici nu ai sa gasesti nici un cuvint despre sistemul de vot uninominal sau nu.

  Asa ca ideal ar fi sa ti iei pastilele sa te culci si miine sa mai citesti o data ce am scris. Poate aberez in alte privinte.

  Reply
 16. estu

  tucu>scuze, dar iar aberezi si acum iti spun asta fara a fi nervos.(nici ieri nu eram, dar am vrut sa fiu delicat).

  USL nu se opune votului uninominal pur ci il sprijina 100%, vezi declaratiile lui Ponta.

  In plus eu nu abdic de la principii chiar daca incalcarea lor ar fi in favoarea mea intr-un anumit context.

  Reply
 17. tucu

  E doliu in USL.

  Cred ca de abea acum Ilici si Nastase au realizat cu sunt PRIMELE alegeri de dupa 1989 la care ei nu mai detin controlul ministerului de interne.

  Reply
 18. tucu

  Complotul CNP ului

  O alta mirsavie pusa la cale de regimul Basescu- Boc .

  Fiefurile votantilor traditionali ai PSD ului sunt in general populate din oameni saraci si bronzati. Cei din Vaslui si sudul Moldovei saraciti de regimul Basescu Boc ca si cei din Ialomita, Strehaia,Alexandria , Teleorman ori Oltenia profunda si au lasat coliba sau palatul in grija rudelor sau a nimanui si au plecat in lume unii la cules capsuni altii la cules portofele. Acasa in afara copiilor purceilor sau turnuletelor au lasat si numele lor pe listele electorale ca un dig in fata uitarii si garantie ca PSD ul va avea un numar mare de alegatori.

  Regimul criminal Basescu -Boc dupa acest asa zis recensamint va reface listele electorale. Cumplit.

  Romanii cu drept de vot din parcurile din Paris sau din metroul din Londra nu vor mai vota automat prin grija primarului din comuna natala.

  Care e solutia? Crdeti ca Nastase &co vor accepta votul prin corespondenta? Eu cred ca nu pentru ca votantii PSD nu prea stiau sa scrie.

  Reply
 19. Bleen

  Adrian Nastase:" Nu va vrem cnp-urile, da-ti-ne pin-urile cardurilor, am senzatia neplacuta ca nu v-am furat tot, ca mai aveti ceva pe ele!"

  Reply
 20. razvan

  eu cred ca bombo & comp. au confundat cnp-ul cu codul pin, ala nu trebuie comunicat nimanui, in rest rationamentul e impecabil

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *