Forum Blogary

Din motive tehnice (incompatibilităţi cu tema de wordpress a Blogary), vom renunţa la forumul integrat în blog (bbpress). Am ales un alt tip de forum (înregistrarea e separată), Simple Machines Forum.

Reiau pledoaria pro-forum de la postarea anterioară:

Forum-ul e diferit de blog. Topicurile de pe forum, spre deosebire de articolele de pe blog, nu îmbătrînesc şi mor într-o zi-două, rămîn la fel de vii şi de vizibile luni sau chiar ani de zile. Pe forum, frecvenţa postărilor, a răspunsurilor fiecărui participant, e mai mică, forum-ul nu are valoare de chat, ca blogul (am văzut topicuri în care cineva întreba ceva şi primea răspuns peste 4 luni sau 2 ani – poate că respectivului nu-i mai folosea răspunsul, dar le folosea celorlalţi). Pe blog am avut sute, mii de discuţii (42 997 43 041 de comentarii pînă acum) dar gîndiţi-vă cîte idei, propuneri, comentarii-articole, fundamentate, interesante s-au pierdut pînă acum. Cine mai ţine minte ce propunere a avut comentatorul Y acum şapte luni? Şi chiar dacă îşi aduce aminte că Y a avut o propunere interesantă mai demult, unde o mai găseşte, dacă nu mai ţine minte la ce articol a fost comentariul? Poate că nu-şi mai aminteşte nici în ce lună a fost comentariul respectiv. Uite, ieri Marius Delaepicentru a avut o intervenţie foarte bună (un link către un comentariu de-al lui din altă parte). Astăzi am postat alt articol, nimeni nu va mai intra pe articolul de ieri şi intervenţia lui Marius se va pierde, aşa cum s-au pierdut alte sute. În cazul forumului, nu trebuie decît să găseşti topicul aferent (ăsta e şi motivul pentru care pe forum nu se acceptă off-topicurile, nu din răutate, ci din motive pragmatice) şi să cauţi în cadrul lui postarea respectivului comentator. Şi, să nu uităm, avem şi forumul Taclale, în care comentatorii îşi pot face de cap şi chatui, pune muzică, discuta liber, sta la taclale, mai pe româneşte. La urma urmei, şi taclaua, umorul şi replica scurtă, conjuncturală, are valoare arhivistică.

Am introdus forumul pentru a nu relua discuţiile de la început la fiecare nou articol, de a nu sta la cheremul veşnicului reînceput. Una din valorile conservatoare tocmai asta e, conservarea. Dorim ca de acum încolo să arhivăm într-o formă cît mai organizată şi accesibilă ideile comentatorilor noştri şi ale noastre. O să fie mai greu să vă obişnuiţi, dar tare mi-e teamă că după ce o veţi face, vom rămîne fără comentarii în subsolul articolelor.

Exemplul unui topic născut în 11 mai 2006 şi care e viu şi astăzi: http://www.armchairgeneral.com/forums/showthread.php?t=40061

LINK: forum.blogary.ro

Facebook Comments

4 Comments Forum Blogary

  1. Sare'n Ochi

    da' pentru astia ca mine, mai fanarisiti cu tehnica, nu ne explici ce-avem de facut sa intram in forumuri? abia ma obisnuisem cu interfata. am dat click pe ce-am citit in dreapta, mi s-a deschis o chestie separata (fereastra) dar mi s-a parut neprietenoasa si am fugit. 😀 zici sa nu ma sparii si sa citesc inainte?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *