PSD și PNL, cele mai puternice partide în teritoriu. PDL, liniștea de dinaintea Apocalipsei.

PDL, lipsit de forță și pîrghii în teritoriu, de politicieni la centru, de forță doctrinară și simbolică, de lider de anvergură și candidat prezidențial, încetează a mai fi un partid de primă mînă și nu mai contează pe scena politică, în cel mai optimist scenariu, decît ca partid-remorcă sau balama, care le poate asigura un trai decent liderilor săi prin arbitrajul între cele două partide mari, PSD și PNL. Fără lideri cu influență în județe, fără primari-vedetă în marile orașe, fără sprijin mediatic și forță simbolică, fără politicieni de forță, capabili să comunice, PDL așteaptă alegerile parlamentare ca găina trenul pe calea ferată. Este cît se poate de clar că PDL nu va fi capabil să surmonteze aceste handicapuri și va avea, sigur, soarta PNȚcd.

Președinți de consilii județene:

PSD – 22 – Bistrița Năsăud, Sălaj, Timiș, Mehedinți, Sibiu, Gorj, Vîlcea, Dolj, Olt, Teleorman, Dîmbovița, Argeș, Prahova, Ialomița,  Brăila, Constanța, Tulcea, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău, Suceava.

PNL – 13 – Satu Mare, Mureș, Bihor, Cluj, Caraș Severin, Hunedoara, Ilfov, Giurgiu, Brașov, Buzău, Călărași, Iași, Botoșani.

UDMR – 2 – Covasna, Harghita.

PDL – 2 – Arad, Alba.

PC – 1 – Maramureș.

UNPR – Neamț.

USL – 36 președinți de consilii județene

Primari de reședință de județ sau sector:

PSD – 20 – Sectorul 3, Sectorul 5, Satu Mare, Bistrița, Reșița, Tîrgu Jiu, Craiova, Slatina, Alexandria, Giurgiu, Pitești, Ploiești, Buzău, Slobozia, Brăila, Constanța, Focșani, Vaslui, Iași, Botoșani.

PNL – 10 – Sectorul 1, Sectorul 6, Baia Mare, Zalău, Oradea, Timișoara, Rîmnicu Vîlcea, Călărași, Galați, Bacău.

PDL – 10 – Tîrgu Mureș, Cluj Napoca, Arad, Drobeta Turnu Severin, Alba Iulia, Tîrgoviște, Brașov, Tulcea, Piatra Neamț, Suceava.

UDMR – 2 – Sfîntu Gheorghe, Miercurea Ciuc.

PC – 2 – Sectorul 4, Deva.

UNPR –  1- Sectorul 2.

FDGR -1 –  Sibiu.

USL – 32 primari de reședințe de județ sau sector

Clasamentul pe partide:

PSD – 22 președinți de consilii județene, 20 primari de reședință de județ sau sector

PNL – 13 președinți de consilii județene, 10 primari de reședință de județ sau sector

PDL – 2 președinți de consilii județene, 10 primari de reședință de județ sau sector

UDMR – 2 președinți de consilii județene, 2 primari de reședință de județ sau sector

PC – 1 președinte de consiliu județean, 2 primari de reședință de județ sau sector

UNPR – 1 președinte de consiliu județean, 1 primar de sector

FDGR – 1 primar de reședință de județ

USL – 36 președinții de consilii județene și 32 primari de reședință de județ sau sector

Facebook Comments

109 Comments PSD și PNL, cele mai puternice partide în teritoriu. PDL, liniștea de dinaintea Apocalipsei.

  1. bogdaniulian

    @poweraxxel pai cum, doar „avem nevoie de liniste, oameni buni!”. azi s-a gasit sa spuna asta? au trecut 22 de ani degeaba.

   Reply
 1. Bleen

  ”Da. Am scris pe o retea INCHISA, nu publica, un text in 2007 in favoarea suspendarii presedintelui si in 2009 un text de sustinere a lui Crin Antonescu.” Nicușor Dan Textele sînt scrise pe o rețea închisă dar ND le cele celorlalți să le dea mai departe, să le propage. Textul din 2007 este după suspendare și este în favoarea demiterii iar în 2009 textul de susținere este pentru Geoană, nu pentru Crin Antonescu. Dacă începem cu minciunele….

  Reply
   1. Never G

     @cristihan  @Bleen http://groups.google.com/group/aderf_info/browse_thread/thread/20c940cbd6500c00/6ab19d2a81eb2b98%3Fq%3D%2522%2BUrsachi%2522%236ab19d2a81eb2b98&ei=iGwTS6eaOpW8Qpmqic0O&sa=t&ct=res&cd=7&source=groups&usg=AFQjCNH8bhvWuop9JRHrDbLGLmmM435FGQ

    Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Se ascunde după perdea, dar i se văd vîrfurile de la ciocatele texane ițindu-se.

   Reply
  2. Nea

    @Bleen O fi încercând o demonstraţie prin reducere la absurd, tot îi plac lui demonstraţiile din piaţă.

   Reply
   1. Nea

     @Bleen Atunci se vădeşte cât e de democrat este. Data viitoare când trec prin piaţa Matache, o să sparg un colţ de tencuială de pe o clădire veche. De altfel, nu cunosc zonă mai nenorocită din punct de vedere arhitectonic, poate doar prin Ferentari.

    Reply
 2. Bleen

  Gata, facem legătura USL-mineriade și le-am tras-o, îi adunăm de pe jos, sînt mîncați, nu mai au scăpare. Bă fratele meu, pe ce lume trăiți???

  Reply
  1. cristihan

    @Bleen 
   Ludovic Orban: Nicusor Dan, apropiat de valorile PNL – Interviu Ziare.com
    
   „Vor mai urma miscari de strada”
   In perioada de pana la urmatoarele alegeri, Nicusor Dan este convins ca vor mai urma miscari de strada, asa cum s-a intamplat la inceputul acestui an. „Nu cred ca in Romania se va repeta perioada ’92-’96, a guvernarii Vacaroiu. Cred ca vor urma miscari de strada, asa cum s-au intamplat in ianuarie”, a precizat Nicusor Dan. (ziare.com)
    
   Cum se leaga unele lucruri…

   Reply
   1. Florina

     @cristihan  @Bleen 
     
    Da, vizionar băiatu’, nu te-aşteptai, nu?  Altfel, are dreptate, vor urma, dinspre case spre terase, cîrciumi, baruri, munte, mare…

    Reply
   1. Florina

     @Bleen  @bogdaniulian 
     
    Videanu îl contrazice pe Berceanu şi zice că să se consolideze partidul pentru parlamentare, că nu-i nevoie de congres acum. 
    Blaga nu mai zice nimic. . 

    Reply
    1. Bleen

      @Florina  @bogdaniulian Partidul trebuie consolidat. Partidul trebuie să lupte pentru o victorie strălucită în toamnă: intrarea în Parlament. Partidul, dacă e lăsat să se pregătească pentru Champions League, are șanse să ia poate chiar și 17 mandate de parlamentar!!!

     Reply
    2. bogdaniulian

      @Bleen  @Florina da, plus ca ei asigura stabilitatea tarii. oameni responsabili, nu te joci aicea!

     Reply
 3. Andy Braileanu

  Nu cred ca Boc are sanse sa reformeze ceva ce nu este de reformat … o oaste de strinsura … toata simpatia pentru Boc … mai repede de cinci ani, daca se apuca acum de treaba MRU, nu cred ca se intimpla ceva notabil … albii sunt sub papucul rosiilor si, daca americaii nu pun umarul … emigrarea este solutia …

  Reply
 4. Andy Braileanu

  Nu cred ca Boc are sanse sa reformeze ceva ce nu este de reformat … o oaste de strinsura … toata simpatia pentru Boc … mai repede de cinci ani, daca se apuca acum de treaba MRU, nu cred ca se intimpla ceva notabil … albii sunt sub papucul rosiilor si, daca americaii nu pun umarul … emigrarea este solutia …

  Reply
 5. observator

  Uite, nene, trolling aicea. Făcut prost, ce-i drept, fără imaginație, dar corect după manual (semnat: ADMIN – da, mai nou moderatorii pot edita comentariile)Domnilor,
  Va marturisesc ca si eu sunt votant pdl/tb.
  Insa, pana la urma pnl este de dreapta: s-a aliat cu psd pentru ca tb i-a tinut in pumni din era tariceanu pana acum; altfel este un partid declarat de dreapta care ia masuri electorale (astea nu-s niciodata de dreapta in romanica) daca are nevoie sa castige adepti, are oameni patati sau dubiosi sau lipsiti de profesionalism (dar care partid din romanica nu are?) si asa mai departe; pnl nu e chiar atat de diferit de pdl
  Va citesc, aveti dreptate dar asta este… Sa trecem mai departe.
  Intrebarea este daca noua organizare in jurul lui mru va fi sau nu un alt balon de sapun care in cazul fericit va acumula toate sperantele dreptei si va castiga alegerile din 2016 si ulterior se va scufunda ca si pdl in parte din cauza furiei poporului – asistat, socialist si in parte din cauza unei politici dambovitene de tip „ciocu mic, noi suntem acum la putere! ce daca facem autostrazi cu pret de 3 ori mai mare decat oriunde? ce daca facem bazine de inot in sate? etc”
  Eu cred ca noi astia de dreapta ne-am pus sperante foarte mari in tb si pentru ca el nu a putut/nu a vrut/nu l-au lasat etc. ne agatam de explicatii care ne plac cum suna dar nu sunt totdeauna reale.
  Eu intotdeauna am spus ca tb e la fel ca ceilalti dar bine ca vrea sa reformeze sistemul. Am impresia ca de fapt ne-a folosit dorintele noastre intime ca sa ne castige voturile. Inca mai sper ca a fost bine intentionat si ca vrea sa ramana in istorie drept cel care a intors roata…Nu mai sunt insa sigur. Poate ca m-am lasat si eu contaminat de antenisti :))
  Dar pana la urma politicienii trebuie sa castige alegerile ca sa isi satisfaca interesul lor si al celor care se identifica cu aceste interese. Asta este politica, nu? Nu suntem naivi. Antenele si dusmanii l-au tocat, l-au daramat, precum vanturile o stanca pentru ca voiau sa castige ei. Daca vi se pare strigator la cer eu cred ca nu e. E normal in romanica.
  Ceea ce nu e normal e ca poporul sa se lase prostit…
  Dar poporul este inca la reanimare dupa 50 de ani de splaturi la creier, asa ca…
  Eu mi-as dori ca antenistii, daca tot il considera pe diktatorul base cel mai mare dusman ai poporului macar sa-l puna alaturi de Ceausescu si Iliescu – remeber mineriadele!
  Dar nu cred 🙂
   

  Reply
  1. Bleen

    Nu vă certați cu el, că nu vă poate răspunde. Ăsta e singurul comentariu care trece, așa, ca monstră de trolling penelist.

   Reply
  1. dragos paul

    @Bleen Am remarcat si eu textul. De la BM nu e o surpriza dar de fapt sunt surprinzator de multe texte de analiza realiste si solid gandite zilele acestea. In blogosfera a aparut o noua generatie de analisti cu mult peste ceea ce ofera mass media oficiale. Poti sa fii sau nu de acord cu tezele sau argumentele dar noul val e clar altceva, alta clasa – chiar alt gen-  decat ceea ce trece de analiza pe canalele oficiale ale jurnalismului din tara.

   Reply
   1. dragos paul

     @Bleen PS  Cristihan, ideea ca reformistii si dreapta inteleg in sfarsit ca sunt MINORITARI si plafonabili electoral ca reformsiti, este un castig imens si fundamentul pe care se poate in sfarsit construi ceva solid politic.
    In sfarsit oamenii de dreapta si reformsitii  incep sa inteleaga ca in Romania si intr-o democratie in general sunt un grup sub asediu continuu si ca au interese concrete care trebuie aparate, ca grup. Aceste interese nu pot si aparate decat orbanizandu-se politic si actionand unitar, la obiect. In plus nu trebuie sa-ti fie rusine ca ai interese. (Ca dreapta noastra e tare a principii dar cand e vorba de interese e foarte diafana si aristocratica).
     
    In sfarsit se creaza premisele ca romantismul cu democratia, sociatatea civila, valorile perene, poporul bun in esenta dar perverit de lideri etc sa fie puse la locul lor si ideea ca ai o identiate si un interes ce trebuie aparate in fata unui adversar conceret, nu abstract sa primeze.
     
    Asta daca victoria tipului cu planul de urbanism la bucuresti etc. nu mai amana acest moment de autoluminare inca ani buni…

    Reply
    1. cristihan

      @dragos paul  @Bleen Ultima fraza se refera la… ND? V-ati lamurit cum sta treaba cu el?
      
     PS. Ne orbanizam, dar pe model Leonard, nu Ludovic (desi am un dubiu si acolo…) 🙂 
      

     Reply
    2. Bleen

      @dragos paul Întotdeauna va reveni mitul ”indecișilor”. Undeva, în țara asta, trăiesc niște potențiali care nu acționează niciodată. Stînga, săraca, trăiește îngrozită cu sabia lui Damocles indecisul deasupra capului electoral. Dacă se decid indecișii și votează? Ă?

     Reply
    3. Bleen

      @dragos paul Tipul cu planul de urbanism n-a prins nici măcar un loc în consiliul general. Elita și-a umflat toți mușchii și a scos un fîs. E una dintre cele mai jenante înfrîngeri ale Elitei. La cîți eliți și lideri de opinie l-au susținut, tipul cu planul de urbanism trebuia să se bată cu Oprescu sau măcar să intre fluierînd în consiliul general. N-a făcut nici una, nici alta. Ba l-a bătut și ăla de la PPDD.

     Reply
    4. dragos paul

      @cristihan  @Bleen Cum adica daca m-am lamurit? Eram lamurit de la inceput. Ce nu stiam era ca in cele doua momente in care s-a testat totul in politica romaneasca si s-au desprtit apele, omul a dovedit daca nu ticalosie atunci (si folosesc aci termenul in mod tehnic, nu peiorativ) imbeciliate politica si morala – adica o deficienta morala si cognitiva in a sesiza conturile realitatii.
      
     Acolo unde un C. Rogozanu a trecut testul cu brio, individul in cauza a clacat. Deci pana la proba contrarie cand acest personaj ma va uimi cu o atitudine principiala si inteligenta, acesta e ultimul cuvant.
      

     Reply
    5. Bleen

      @dragos paul A picat primul sub linie, la 30 de sutimi. Mă rog, mai sînt de centralizat niște secții, dar sînt slabe șanse să se mai schimbe ceva.

     Reply
   2. rezon

     @dragos paul  @Bleen Nu e surprinzător. Intre timp a mai trecut lumea prin scoli bune, pe afară. Mare parte din vechea generație de comentatori e compusă din sculeri matrițeri ai impresionismului de clacă.

    Reply
  2. sanantonio

    @Bleen Este într-adevăr o altă interpretare a rezultatelor. Una corectă și pe înțelesul berbecului. Și cred că are perfectă dreptate, PDL, singur, fără locomotivă, nu scoate mai mult de 20-22%, nici dacă face volte la trapez.

   Reply
 6. Florina

  La ÎCCJ, procurorul cere majorarea pedepsei lui Năstase. E clar, dictatura e disperată, sînt ultimele zvîcniri ale persecuţiei politice la care e supus… you know. 

  Reply
  1. Glook

    @Florina Mama lui de procuror, el n-a vazut rezultatul alegerilor locale? Nu si-a facut inca meaculpa? Nu a evaluat situatia? Nici procurorii nu-s de nadejde in ziua de azi, nu te mai poti baza pe ei, s-a dus totul de rapa.

   Reply
 7. Florina

  Berceanu zice că să demisioneze toată conducerea şi cere congres extraordinar. Că vorba aia, „Nu poţi să vrei să fii şef şi când se întâmplă ceva să nu ai nicio responsabilitate” 

  Reply
  1. cristihan

    @Florina Are el niste bube cat casa, da’ le mai si zice cateodata… Doar sa nu le vina dupa aia sa se inscrie in ICCD inainte de infiintare, cu conferintele de presa de rigoare…

   Reply
   1. Florina

     @cristihan 
     
    Sigur că le zice, uite una pentru MRU:
     
    „Cine vrea sa faca politica se insccrie intr-un partdi si face politica, cine vrea sa critice se face analist, cine vrea sa fie si colo si colo face un ONG civic. Nu critic ONG-urile, dar nu mi se pare corect sa faci  politica pe alaturi, politica se face cu partide.”

    Reply
  2. morris

    @Florina Blaga zice ca nu e grav,,,au avut 25%! Deci ramane cum a stabilit Blaga; pana nu ajung la 0,2%, Blaga moare pe front cu usl-ul de gat!

   Reply
 8. Bleen

  Groucho Marx despre sectorul 3 în era Robert Negoiță: ”We took pictures of the native girls, but they weren’t developed. . . But we’re going back next year.”

  Reply
  1. morris

    @Bleen La placinta inainte, la razboi, inapoi.
   Mai in clar, pentru necunoscatori : Dna Placinta face bani; banii inseamna alegeri parlamentare, mita si campanii electorale, sponsorizari. Santajul din ajunul motiunii, avea ca scop inchiderea afacerii sale.
   Acum a trecut in tabara care trebuia. Sa intelegem ca doamnei i-a fost impusa aceasta trecere, in barca PNL-ului; santajul era din timpul motiunii. Cand esti in politica romaneasca si ai bani, afaceri, numai poti sa iesi- e ca in mafie- platesti obligatoriu pe cei aflati la putere, indif de partid! Concuzia este ca doamna nu a trecut de la pdl la usl, ci a fost preluata de usl! Si vor uma si altii, cei cu afaceri, care pot sustine financiar urmatoarea campanie. Care nu vrea, moare politic si economic.

   Reply
   1. SimonaM

     @Florina  @Ilinca Ne-a explicat Mihaela Popa. Sunt la final de ciclu electoral, și e ok să schimbe partidele.

    Reply
    1. Ilinca

      @SimonaM  @Florina Finalul asta de ciclul electoral se manifesta cu bufeuri pentru anumite doamne din PDL.

     Reply
    2. Never G

      @Florina  @Ilinca  @SimonaM Eu zic ca pe stanga merg mana in mana. Bine ca le-ai spus ca gresisera directia.

     Reply
 9. Never G

  PDL-ul a primit un KO de la electorat. E clar! Odata cu el a incasat-o si cei ce-si doresc masuri de dreapta.
  Dictatura e pe teava. O primim ca pe o fatalitate sau punem dop tevii ca sa explodeze in mana celor ce-o trimit? Eu am o mica parere, ca ar trebui sa stranga randurile toti cei sunt ingrijorati.
  Urmeaza parlamentarele unde „poate fi si mai rau”.

  Reply
  1. Nea

    @Never G PDL a primit cam 20%, iar USL vreo 70%, de trei-patru ori mai mult. Pentru un partid erodat de guvernare, de lupte interne, fără o doctrină clară şi atrăgătoare pentru mase, cu mulţi transfugi şi cârtiţe USL-iste, rezultatul ăsta ar putea să-i facă să incingă hore de bucurie în pieţe (şi să încerce paşi de menuet acasă). Greşeala ar fi tocmai asta. Ar trebui să strângă rândurile (după ce scapăde alte Blaga), să treacă la o ofensivă inteligentă şi agresivă, să se folosească de orice instrument disponibil, ca în război.

   Reply
   1. Never G

     @Nea Exista riscul asta. Sa se autoamageasca. E foarte posibil sa o afiseze fiindca tine de mesajul transmis populatiei. Ar fi contraproductiv sa spui ca esti infrant. Noi trebuie sa citim printre randuri daca e asa ori ba. Daca scapa de Blaga cu functia lui cu tot, USL-istii vor juca in voie. Decapitarea PDL-ului in timpul campaniei va duce sigur la rezultate mult mai proaste. E prea tarziu pentru asa ceva. Dupa parlamentare o pot face. Mie mi se pare logic sa nu-si rada sefii mai ales cand tembelizoarele si presa usl-lista o cer. Oare de ce?

    Reply
    1. Florina

      @Never G  @Nea 
      
     Blaga n-are funcţie (încă!)  Never G, am dat ieri un link cu o declaraţie în care tocmai asta spunea, nu-mi trebuie funcţie ca să vă conduc. apropo de coordonarea campaniei la locale. 

     Reply
    2. Nea

      @Never G Nu urmăresc televiziunile, nu ştiu dacă i-a cerut antena să plece, dar că mă iau după indicii extramediatice: mă uit la Blaga şi văd o matrioşcă marca Iliescu Un Câmpeanu, în care stă închis un Cataramă, în care e un Patriciu, în care e un Crin, totul ambalat în pesedeaua atotcuprinzătoare.

     Reply
    3. Never G

      @Nea Acum el si Anastase sunt punctele de sprijin in parlament. Mai sunt cateva luni de foc. Sa-i vedem la lucru. 

     Reply
   2. Florina

     @Nea  @Never G 
     
    Blaga nu pleacă nicăieri, ba dimpotrivă, a zis că-i OK aşa, de ce m-am enervat aşa tare ieri? A, plus „nu facem nimic ca să nu destabilizăm ţara”. WTF???
     
    Şi apropo, cînd şi-a asumat Blaga vreun eşec? Că eu nu-mi amintesc. Demisia de la Interne a venit după trei zile de la protest, după ce Blaga, într-un interviu dat Hotnews, chiar a doua zi după „Ieşi afară, javră ordinară”, declara că va încerca să găsească fonduri suplimentare pentru poliţişti. În septembrie 2010!!! 

    Reply
 10. Yeba

  Ăia, chiori de somn, au ajuns la Dispoziții finale și tranzitorii și se întreabă dacă trebuie să citească și semnăturile sau pot trece direct la Anexe. 

  Reply
  1. Nea

    @Yeba Stimaţi cumpărători, vă felicităm că aţi ales Uniunea Europeană. Aceasta este realizată de specialiştii noştri la cele mai înalte standarde de calitate, pentru a vă oferi satisfacţie timp de mulţi ani, în condiţiile în care o utilizaţi corespunzător. Vă rugăm să citiţi cu atenţie şi să respectaţi următoarele instrucţiuni.

   Reply
   1. adina

     @Nea Va rugam cititi cu atentie prospectul. In cazul reactiilor neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. Care o fi ala: Barosso sau Grebla ?

    Reply
 11. cocosila

  L-ati urmarit pe Geoana. Vorbea de funie in casa spanzuratului. Cica „steaua lui Basescu a apus”. Dar steaua lui Geoana a mai vazut-o cineva?

  Reply
    1. Yeba

     Corrigendum: Rezultă că toată lumea de la Realitatea a urmat sugestia Florinei și a luat Haloperidol. Știrea demisiei din PDL, dată ca Breaking News, nu se confirmă. 

     Reply
 12. Catalin Zetu

  La urma urmei, Boc e presedintele PDL si are un ascendent pretios prin victoria de la Cluj. Daca doreste sa revigoreze partidul si sa coaguleze dreapta, e la latitudinea sa inceapa sa taie capetele care trebuie taiate in PDL, parazitii, tradatorii, blatistii, pe care de acum ii stie toata lumea. Boc se afla la momentul adevarului iar timpul e propice.

  Reply
 13. Bleen

  “Chiar dacă eu nu am avut întotdeauna o relaţie bună cu Antenele de-a lungul timpului, asta nu înseamnă că nu pot să remarc faptul că ideea iniţială a formării USL îi aparţine lui Dan Voiculescu încă din iunie 2010. Aşa că n-ar fi rea o reverenţă la adresa lui Dan Voiculescu, pentru că meritul realizării USL îi aparţine 150 la sută”, a declarat Florin Chilian.Mai mult: Florin Chilian: «Meritul realizării USL îi aparţine 150 la sută lui Dan Voiculescu» – Vedete de la noi | Libertatea.ro 

  Reply
  1. Yeba

    @Bleen Pe Irina Loghin au intrebat-o? Ăsta e nervos, văd a primit o condamnare în 2010, nu i s-a recunoscut statutul de vedetă. 

   Reply
  2. MihaiDPopescu

    @Bleen Eu vă recomand să vă adunaţi cu toţii, oameni de dreapta unu’-şi-unu’, etc, şi să intraţi grupat în USL… Singura şansă: virusarea dinăuntru… Că ce a mai rămas? 

   Reply
   1. MihaiDPopescu

     @cocosila  @Bleen  Florin Chilian e în „fundaţia Voiculescu”… Aia cu „noi vrem respect”…

    Reply
  3. Nea

    @Bleen Păi să rescrie textul la Termopane, termopane, că nu e frumos să te iei de un membru marcant al USL, poate că de aici au pornit toate necazurile lui Năstase, de la vreun procuror mai meloman.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *