Romania va lua asupra sa pacatele lui Ponta

Ponta trebuie să-și dea demisia

Ponta a înșelat statul român. Ponta a înșelat poporul român. Ponta a înșelat sistemul de educație și mediul academic. Ponta a mințit lumea politică românească și occidentală. Ponta a furat. Ponta și-a fabricat biografia, și-a falsificat CV-ul. Ponta este un impostor, un fals.

În Germania, Franța, Statele Unite, România, Marea Britanie, Ungaria, Polonia, Italia, Spania, Austria sau Japonia, în Europa, Asia sau America, în lumea civilizată, care se supune regulilor academice, care sînt aceleași pentru toți, există zeci de mii sau sute de mii de oameni cu doctorat autentic, luat pe bune, pentru care au citit, au muncit, au gîndit, au fost inteligenți. Oameni care, fiecare în felul lui, recunoscut de mediul academic, a adus ceva nou în domeniul în care și-au făcut doctoratul. Aceasta este elita lumii. Elita academică, elita științifică, elita culturală, chiar politică. Oamenii aceștia conduc lumea. ȘI oamenii aceștia conduc lumea. Cu ideile lor, cu influența lor culturală, științifică, academică, chiar politică. Oamenii aceștia schimbă lumea. Se recunosc și se respectă între ei. Atunci cînd discută unii cu alții sau unii despre alții, pornesc de la premisa de bună credință, de adevăr. Respectul pe care îl acordă celui din fața lor, celui care se prezintă ca doctor în drept sau fizică sau chimie sau istorie, este și respectul pe care îl acordă sistemului academic și de educație din care acesta vine, este și respectul pe care îl acordă culturii din care acesta vine, este și respectul pe care îl acordă țării din care acesta vine.

”Sînt doctor. Sînt om de cultură, sînt om de știință. Reprezint cultura română. Reprezint știința română. Reprezint elita României. Reprezint sistemul de educație și mediul academic românesc. În momentul în care îți strîng mîna, stimate om de știință francez, stimate ministru de externe britanic, stimată doamnă Merkel, mă uit în ochii tăi și mă prezint ca doctor în drept, eu, prim ministrul României, vorbesc în numele poporului român, al culturii române, ale oamenilor de știință români, al sistemului de educație din România, al mediului academic. Dacă te mint, dragă savantule german, dragă ministrule polonez, dacă v-am mințit pe toți în toți acești ani, am făcut-o în numele poporului român, al culturii române, al cercetătorilor și savanților români, în numele sistemului de educație de la noi. Așa sîntem toți. Hoți. Mincinoși. Impostori. Nu-mi asum nicio vină. Am de ales între a recunoaște că eu sînt mincinosul și impostorul și a-mi da demisia din funcția de prim ministru, așa cum au făcut ministrul apărării german și președintele ungar, prinși, ca și mine, cu plagiatul, și a lăsa să cadă anatema și rușinea asupra întregii Românii, a întregii culturi române, asupra tuturor cercetătorilor, savanților și profesorilor, asupra întregului sistem de educație. Mă voi ascunde în spatele lor. Atunci cînd mă veți întreba, voi ridica din umeri și voi arăta cu degetul spre ei: Ei sînt de vină! Toți sîntem la fel! Nu vreau să salvez obrazul nimănui. Nu numai că nu mă sacrific nevinovat, așa cum milioane de români înaintea mea au făcut-o pentru țara lor, dar nu accept să dau în spate nici măcar un pas, deși sînt vinovat. Ori eu scap, ori cu toții să muriți! Sînt impostor. Sînt laș. Sînt mincinos. România trebuie să tragă toate ponoasele, trebuie să suporte toate consecințele hoției, minciunii și lașității mele. Alți români, înaintea mea, de sute sau de mii de ani, nu știu, că nu-s doctor în istorie și oricum nu prea mă interesează trecutul țării pe care astăzi o reprezint, au luat păcatele națiunii asupra lor și au murit pe cîmpul de luptă, sau acasă, apărîndu-și familia sau în lagăre de exterminare, nevinovați. Unii dintre ei, mulți dintre ei,  au avut de ales. Și au ales să plătească pentru țara lor. Repet, nevinovați. Fără să fi furat, fără să fi mințit, fără să fi înșelat. Mulți, dacă nu toți, au plătit pentru virtuțile lor, nu pentru păcate. Eu am ales ca națiunea mea să plătească pentru păcatele mele. Sînt hoț, mincinos și laș. Și România va plăti pentru asta. Acum vă las, dragii mei, lideri politici germani, savanți americani, cercetători britanici, oameni de cultură francezi sau japonezi, și mă întorc spre concetățenii mei români și le zic: Coaieee! Ați belit-o! Trebuie să plătiți! Ți-ai dracu de hoți, mincinoși și lași!”

Semnat: Victor Ponta

PS. CNATDCU a decis, în unainimitate, că Ponta a plagiat, asta deși Ponta a încercat să dea afară membrii CNATDCU chiar în timpul ședinței.

Membrii CNATDCU

Marius ANDRUH

Preşedinte

Academia Româna; Universitatea din Bucureşti

marius.andruh@dnt.ro
CV(ro)

Dorel BANABIC

Vicepreşedinte

Academia Română; Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca

banabic@tcm.utcluj.ro
CV(ro)

Lucian PINTILIE

Vicepreşedinte

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor – INCDFM Bucureşti

pintilie@infim.ro
CV(ro)

Lazar VLĂSCEANU

Vicepreşedinte

Universitatea din Bucureşti

lazarvlasceanu@gmail.com
CV(ro)

Viorel BARBU

Membru

Academia Română; Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi

vb41@uaic.ro
CV(ro)

Dragos Mihael CIUPARU

Membru

Universitatea „Petrol – Gaze” din Ploiești

d_ciuparu@yahoo.com
CV(ro)

Mircea DUMITRU

Membru

Universitatea din Bucureşti

mirdumitru@yahoo.com
CV(ro)

Ionel HAIDUC

Membru

Academia Română

ihaiduc@acad.ro
CV(ro)

Mihai LUCAN

Membru

Universitatea de Medicină si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca

Mihai.Lucan@renaltransplant.ro
CV(ro)

Liviu MARSAVINA

Membru

Universitatea „Politehnică” din Timisoara

lmarsavina@yahoo.com
CV(ro)

Mircea MICLEA

Membru

Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca

mirceamiclea@gmail.com
CV(ro)

Sergiu NEDEVSCHI

Membru

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

sergiu.nedevschi@cs.utcluj.ro
CV(ro)

Cristian OARA

Membru

Universitatea „Politehnică” din Bucureşti

oara@riccati.pub.ro
CV(ro)

Octavian POPESCU

Membru

Academia Romană, Institutul de Biologie Bucureşti; Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca

opopescu.ubbcluj@gmail.com
CV(ro)

Marian PREDA

Membru

Universitatea din Bucureşti

marian.preda@sas.unibuc.ro
CV(ro)

Bogdan C. SIMIONESCU

Membru

Academia Română, Institutul „Petru Poni” de Chimie Macromoleculară, Iaşi

bcsimion@icmpp.ro
CV(ro)

Carmen SOCACIU

Membru

Universitatea de ştiinte Agricole si Medicină Veterinară din Cluj-Napoca

csocaciu@usamvcluj.ro
CV(ro)

Rodica ZAFIU

Membru

Universitatea din Bucureşti

rodica_zafiu@yahoo.com
CV(ro)

Ioan Aurel POP

Membru

Academia Romană; Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca; Centrul de Studii Transilvane al Academiei Române

i_a_pop@yahoo.com
CV(ro)

UDPATE.

Începînd cu scandalurile Mang și, mai ales, Ponta, costul titlurilor academice luate pe nașpa, prin plagiat, devine mai mare decît beneficiul. Efectul asupra sistemului va fi căderea pieței de titluri academice false. Pînă acum costul era zero, beneficiul era mare. Începînd de acum, după ce cariera politică a unui prim ministru și președinte de partid se încheie abrupt în urma scoaterii la lumină a unui plagiat, costul este imens, beneficiul rămîne același. Crește însă valoarea doctoratelor luate pe bune.

UPDATE Luni 00.58

Articolul wikipedia (en) List of plagiarism incidents a fost vandalizat aseară. User-ul cu ip 92.20.25.163 a şters de 3 ori referirile la Ponta. De fiecare, ceilalţi contributori (membri ai poliţiei wikipedia anti-vandalism) le-au reintrodus.

Istoria modificărilor la articol.

Facebook Comments

1.326 Comments Romania va lua asupra sa pacatele lui Ponta

 1. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 2. Pingback: Lovitura de stat a stins flacăra democrației. Zîmbiți, vă rog! | Madame Blogary

  1. Glook

    @Rezon Sa se milostiveasca de el si sa-l lase sa doarma. Oricum el doarme cat vrea cum vrea si pe unde vrea muschiu lui!

   Reply
   1. Rezon

     @Glook Broscoiul sef face tratament antiexoftalmic dupa ce ultimele evenimente i-au scos ochii din cap. 

    Reply
  2. Nea

    @Rezon Mi-am călcat principiile şi am încercat să comentez pe la ăştia.
   Am pus comentariul ăsta, care, evident, nu a apărut:
   „Spuneţi: Iar din partea liderului meu, a preşedintelui meu, Crin Antonescu, nu am auzit o vorbuliţă. Şi tare am fi avut nevoie. Pentru că dacă nu spunem nimic, riscăm să îi facem pe toţi care ne acuză să creadă că suntem cu ei. Îmi permit să vă contrazic, nu e niciun risc să creadă cineva că cei din PNL sunt cu cei care acuză un fost premier corupt că a furat şi un actual premier că a plagiat. Tribunalele şi forurile academice au confirmat şi bătut în cuie aceste acuzaţii, dar noi ştim că îi veţi apăra pe Năstase şi Ponta până la a doua venire a lui Câmpeanu.”

   Reply
  3. Rosu

    @Rezon Recomand observarea atenta a modului in care se raporteaza omul la Fuehrer: „liderul meu”, etc. „mein Fuehrer” – traducere litera cu litera, adica…
   Ultima iesire in public a „oratorului maxim” a fost acea teribila zbieratura la Basescu pentru a-l accepta pe maestrul Hasotti in guvernul lui Ponta. O fi oare constient asumata aceasta asemanare? Sau e doar evolutia fireasca in situatii similare?

   Reply
  1. LunguVictorEugenMihai

    @meioza scuteste-ma cu aruncatul in derizoriu, please. ca Blaga este cum este, e una – dar ca sa-mi fii de acord cu Gutza de maimutza care vorbeste despre asta ca fiind mai grav decat hotia lui Ponta si asaltul de tip fascist asupra institutiilor statului mi se pare echivalentul apologiei infractorului. decenta, te rog. Gutaz este o vita cumplita – nu te aduna in idei cu un asemenea animal.

   Reply
   1. Yeba

     @LunguVictorEugenMihai  , da, dar ultima propoziţie e adevărată, Vasile e garanţia rămânerii lui Ponta.

    Reply
   2. meioza

     @LunguVictorEugenMihai 1. dacă ai fi citit cum trebuie postarea pe care am făcut-o, nu te-ai mai fi bășicat așa… Și oricum, libertatea de opinie trebuie să existe (așa zic eu). Argumentația de tip: „X spune Y, X e din tabăra adversă ergo Y este fals” este argumentum ad hominem, folosită cu succes pe la antene. Eu sper că poți mai multe decît atît.
     
    2. Din punctul de vedere al PDL plagiatul lui Ponta este irelevant față de celelalte tîmpenii pe care le-a făcut, spre deosebire de unanimitatea „strîngerii rîndurilor” în jurul lui Blaga.
     
    3. Ai citit articolul înainte de a te lansa în acuzații?

    Reply
    1. LunguVictorEugenMihai

      @meioza mi se pare mie sau ai sarit cam sus de cur? sper ca nu l-am jignit pe Gutza. marele si echidistantul critica al PDL inca de pe vremea betivului Basescu.

     Reply
    2. LunguVictorEugenMihai

      @meioza cu aruncatul in derizoriu – ca sa nu citim numai in diagonala si numai ceea ce ne consvine.

     Reply
    3. meioza

      @LunguVictorEugenMihai Goțiu e un idiot, iar  în 99,99% din cazuri scrie articole penibile și probabil direcționate de sponsori. Totuși în articolul ăla sînt de acord cu el, fără să arunc nimic în derizoriu. Care e problema, că nu înțeleg?!

     Reply
    4. meioza

      @cristihan Sincer, mi se pare că sînt suficient de decent încît să nu am nevoie să mi se spună: „decență, please!”… Zău așa…

     Reply
   3. DrMengele

     @LunguVictorEugenMihaiFac si eu ca rabinul: „Si tu ai dreptate!”…lol
    Ce ne facem cind spui un adevar, dar ti-ai pierdut credibilitatea?…:)
    Si mie Gotiu imi pare un oportunist platit la cuvint, dar o tzira de dreptate aici, are.
    Am citit articolul in cauza si nu il spala pe Ponta (cum m-as fi obisnuit…lol) ci merge (surprinzator.,,,lol) pe deserviciul provocat de stringerea rindurilor in jurul lui Blaga.
    Si ii dau dreptate. El si cu Videanu nu vor scoate oamenii in strada niciodata.
    Dupa cum am mai sustinut intr-o alta postare, ii lipsesc coaiele. E un buldog impunator, dar e castrat. Cred ca Monica Macovei are mai multe coaie decit el, (Doamna Macovei, e doar o figura de stil!….:)) dar mai sint destui dubiosi in PDL carora le-ar fi stat in git prezenta ei in fruntea partidului.
    Inteleg ca acum nu e momentul sa ne dam la gioale, dar cred ca trebuie sa ne gindim si la finala. Cu el si Videanu, nu o sa trecem de grupe.

    Reply
   4. DrMengele

    @LunguVictorEugenMihai
     Fac si eu ca rabinul: „Si tu ai dreptate!”…lol
    Ce ne facem cind spui un adevar, dar ti-ai pierdut credibilitatea?…:)
    Si mie Gotiu imi pare un oportunist platit la cuvint, dar o tzira de dreptate aici, are.
    Am citit articolul in cauza si nu il spala pe Ponta (cum m-as fi asteptat…lol) ci merge (surprinzator.,,,lol) pe deserviciul provocat de stringerea rindurilor in jurul lui Blaga.
    Si ii dau dreptate. El si cu Videanu nu vor scoate oamenii in strada niciodata.
    Dupa cum am mai sustinut intr-o alta postare, ii lipsesc coaiele. E un buldog impunator, dar e castrat. Cred ca Monica Macovei are mai multe coaie decit el, (Doamna Macovei, e doar o figura de stil!….:)) dar mai sint destui dubiosi in PDL carora le-ar fi stat in git prezenta ei in fruntea partidului.
    Inteleg ca acum nu e momentul sa ne dam la gioale, dar cred ca trebuie sa ne gindim si la finala. Cu el si Videanu, nu o sa trecem de grupe.
    Sa speram ca se vor face schimbari din mers.

    Reply
 3. Rezon

  Adrian Papahagi: Suicidul reușit al domnului Ponta (with a little help from his friends)
  http://www.contributors.ro/dezbatere/suicidul-reu%C8%99it-al-domnului-ponta-with-a-little-help-from-his-friends/
   
  „În zilele de un penibil fără egal de când primul ministru al țării este confruntat cu acuzația infamantă de plagiat, am asistat la câteva sinucideri intelectuale, demisii morale spectaculoase, pe lângă prostiile, șmecheriile sau chiar ticăloșiile politice obișnuite. Toate l-au afundat și mai mult pe domnul Ponta în mlaștina furtului intelectual, demonstrând că promovarea pe bază de plagiat și impostură nu poate funcționa decât prin complicitatea unor conducători de doctorat, membri ai comisiei, decani și rectori – o rețea căreia îi vom spune simplu: mafia universitară. Mafie strâns legată de cea politică și economică, fiindcă “sprijinul” academic este motivat de interese financiare sau de promovări politice spectaculoase.”

  Reply
 4. Bleen

  Nu știu dacă se va face mitingul PDL. El apare după ce în culise a circulat o altă informație. Reală. La cîteva ore, a apărut zvonul mitingului PDL. Personal, cred  că e un zvon menit să blocheze o altă inițiativă.

  Reply
  1. bilbofil

    @Bleen MItingul a fost anunțat oficial de Cezar Preda. Nu e zvon, ci cel mult minciună sfruntată. Dacă PDL nu renunță pe motiv de vacanță etc., trebuie făcut ceva. Dacă PDL renunță, atunci trebuie lăsați în ofsaid.

   Reply
   1. bilbofil

     @Bleen Mitingul este convocat cu ocazia semnării pactului dintre PDL și ONG-uri. Se poate semna un astfel de pact fără ICCD?
    Alianța va trebui salutată, dar evident, PDL trebuie să termine negocierile cu partenerii pînă joi. Dacă nu, înseamnă că au o problemă… Mingea e la ei.

    Reply
    1. cristihan

      @bilbofil  @Bleen WTF, ce pact cu ONG-urile?! Parca semnase un pact si usl-ul, promitandu-le lu’ alde parvulescu si alistar fonduri guvernamentale… 

     Reply
    2. Bleen

      @bilbofil Care ONG-uri? PDL încearcă cu disperare să ucidă ICCD din fașă. Informațiile primite zilele astea pe diverse canale i-au speriat. Mai mult, vor să compromită orice idee de opoziție. 

     Reply
    3. bilbofil

      @cristihan Asta e ce a zis Cezar Preda. E vorba de o petiție de salvare a statului de drept care să fie asumată și de ONG-uri. Nu contest ceea ce spui tu. Vezi și ce am scris mai jos referitor la atitudine.
     PDL a anunțat oficial un miting, la care a invitat și alte ONG-uri. Acum, dacă încearcă să bage un text fîsîit pe gît ICCD, ar trebui refuzați și supralicitați. Apoi au de ales, rămîn singuri iar reflectoarele se mută pe cealaltă opoziție, pe bune, sau se încolonează scrîșnind din dinți.
     Cred că au creat o posibilitate de a le fi forțată acum mîna sau măcar de a fi făcuți să „se demaște” singuri.

     Reply
    4. cristihan

      @bilbofil  @Bleen Bun si pentru mine. Sa-l vedem acum pe Cristian Preda cum o face pe mediatorul intre PDL si ICCD. Ca doar de aia s-a bagat in conducere, nu…?

     Reply
    5. Never G

      @Bleen  @bilbofil Eu n-am nici o informatie dar pot citi, cat pot de obiectiv, printre randuri la mesajele date de PDL.
     Pana acum am aceeasi impresie cu Bleen. Mai bine zis PDL-ul vrea sa fie el in locul ICCD. 
     Asta suna cam asa : fortele democratice sa se sfasie intre ele.
     Daca se confirma, desi simpatizez PDL-ul, eu ii intorc spatele.

     Reply
    6. Never G

      @Bleen  @bilbofil http://www.mediafax.ro/politic/deputatul-pdl-adrian-gurzau-a-cerut-osim-inregistrarea-marcii-uniunea-popular-liberala-9801683

     Reply
  2. LunguVictorEugenMihai

    @Bleen mitingul PDL ar fi joi, din cate am vazut eu informatia. manifestatia de azi este alta mancare de peste. ce anume ar vrea sa se blocheze joi cu acest zvon?

   Reply
 5. Rezon

  Fundatia Soros Romania condamna actiunile noului Guvern
   
  Textul scrisorii deschise adresate premierului Ponta: http://soros.ro/ro/comunicate_detaliu.php?comunicat=199#
   

  Reply
 6. Rezon

  Marius Delaepicentru
  http://delaepicentru.com/2012/07/02/%E2%98%85%E2%98%85%E2%98%85-apel-catre-toti-intelectualii-publici-cu-oarece-simt-civic/
   
  „Dragi intelectuali, permiteţi-mi să vă ofer o ocazie de a vă afirma moralitatea, inteligenţa şi abilităţile civice.
  Recentul asalt al “Frontului Plăgarilor” asupra instituţiilor statului, neurmat de demisia solemnă a primului plăgar, dr.plg. Victor Ponta, murdăreşte nu numai obrazul României, dar şi pe cel al fiecăruia dintre dumneavoastră. Cîteva semne ale indignării domniilor voastre am receptat, însă, fără să vă minimalizez meritele, totul s-a rezumat la lirisme.
  Propunerea mea este să negociaţi cu personalităţile listate mai jos, (ce figurează în scriptele Universităţii Bucureşti ca doctori honoris causa) pentru a-şi restitui titlurile onorifice, dacă pînă la 15 august 2012, ruşionsul regim Ponta nu va cădea, iar plăgarii nu vor dispărea din viaţa publică.”

  Reply
  1. adina

    @Rezon in prima clipa am citit frontul plugarilor, ma gandeam ca e vreo organizatie agricola. Dar de unde plugari, ca in ziua de azi se numesc fermieri, m-am intrebat apoi. Apoi am crezut ca e o a doua specializare a lui ponta. Intr-un final m-am dumirit.

   Reply
   1. Rezon

     @adina 
    E o aluzie istorica. Frontul Plugarilor a fost unul din caii troieni folositi de comunisti pentru a acapara puterea dupa al 2-lea razboi mondial. Era condus de dr. Petru Groza, prim-ministrul impus de Vishinski pe 6 martie 1945. De asta Crisiti Preda l-a numit pe Ponta „micul Groza” intr-o postare pe blogul lui.http://cristianpreda.ro/2012/05/25/micul-groza/

    Reply
 7. Rezon

  Lucian Mandruta (FB):
   
  Cica e miting PDL joi in oras. Elena Udrea ezita sa participe. E intre colectii la Vuitton: alea de vara sunt cam vechi, cele de toamna inca n-au iesit!Vasile Blaga nu stie daca sa se bage, ca el n-are nimic cu totalitarismul, atata vreme cat e totalitarismul nostru… Toader Paleologu ar veni, dar nu cumva asta ne-am astepta si noi de la el? Si-atunci n-ar fi un gest de conformism care i-ar strica imaginea? Cezar Preda s-ar duce, dar sunt o multime de pedelisti dubiosi cu care nu vrea sa se asocieze.  Si noi astilalti de dreapta ne-am duce, dar inca nu stim daca PDL tine cu noi pana trece vijelia, dupa care ne trateaza iar cu frunze murate si autostrazi imaginare, plus mariri de salarii fix la aia care-i voteaza. Pe bune, e suficienta dezamagirea de azi ca sa aduca uitarea celor de ieri? Si e destula spaima ca sa ne impinga in solidaritate?

  Reply
 8. murfi

  mitingul pdl – o idee foarte proasta; daca as fi conspirationist, as zice ca blaga face o greseala nefortata, ii expune inutil pentru a-i da o mina de ajutor lui ponta

  Reply
  1. bilbofil

    @murfi Din experiența de acum 20 de ani (marșurile Mișcării pt. România, inițiativele lui Câmpeanu tip CNID sau CD doar la locale) există două variante, în funcție de forța alternativei: delimitarea sau copleșirea.
   În altă ordine de idei, probabil că deocamdată d-l „Victor Ponta” nu a adus la exasperare decît o fracțiune micuță din electoratul USL.
   Pe de altă parte, un accent pus exclusiv pe mitinguri poate opri din rostogolire bulgărele de zăpadă al contestării înainte ca el să devină periculos pentru USL. 

   Reply
  2. Never G

    @murfi Pana acum toti au acuzat PDL-ul de inactivitate. Ca nu fac opozitie la actiunile guvernului.
   Eu cred ca Ponta are curaj tocmai pentru ca nu sunt actiuni de masa. El spune mereu ca are poporul alaturi. Cu fraza asta isi confera legitimitate la tot ce face, daca nu se vede altceva.

   Reply
   1. murfi

     @Never G este vreun val de simpatie pt pdl (care pdl?) si n-am observat eu? cind faci un miting trebuie sa fie siguri ca le iese (ca nu iese ridicol, ca se poate apara impotriva discreditarilor) si trebuie sa aiba un scop (sa intimideze puterea, sa dea incredere simpatizantilor, sa convinga nehotariti); ei cheama ong-urile (mungiu? alistar? parvulescu?);
     
    nu zic sa nu fie mitinguri; dimpotriva; dar unul organizat de pdl acum mi se pare impuscare in picior; ei au instrumente potrivite prin care se pot face auziti; daca vor convinge si aderenta creste pot organiza si mitinguri

    Reply
 9. Sam85

  Imi place ca PDL-ul a iesit imediat dupa Basescu cu un mesaj puternic.
  Au aratat ca inca il sustin pe Basescu.
  Buna si ideea cu manifestatia.

  Reply
   1. sanantonio

     @bilbofil Ce-ar fi să vă vedeți exact la Muzeul de Geologie? Ar fi un șoc pentru toți, nu s-ar aștepta nimeni la una ca asta…

    Reply
    1. bilbofil

      @sanantonio A fost destul de complicat să ne găsim unii pe alții în față la ICR, unde era locul mai mic și oamenii erau mai înșirați, ca în vitrină, cel puțin la început.

     Reply
    1. Hongse

     @Boghy@hope18
     Hmm, eu parcă Universităţii am văzut. S-ar putea să fi greşit, că nu-s chiar atent.
      

     Reply
   1. bilbofil

     @gupi  @hope18 Avem o invitație, cum procedăm?
    Dacă nu ne ducem, sîntem neserioși și ne decredibilizăm și opoziția la USL, și opoziția la curentul defetisto-balamaic din interiorul PDL Dacă mergem ca la Mioveni, riscăm să credibilizăm tocmai opoziția de complezență.
    Am putea merge afișăndu-ne ca ca prieteni și invitați ai lui Mme. Blogary sau ca fani ICCD, dacă ICCD va exista joi. 
    Deci, ce facem, ce vestimetnație se va sorta la acest miting?

    Reply
 10. Rezon

  Cezar Preda: „Începând de mâine, PDL trebuie să-şi joace rolul de partid de opoziţie”

  Reply
 11. Boghy

  Se anunta o conferinta de presa la Cotroceni dupa-amiaza. Stie cineva la ce ora ? In articolul citit de mine nu se specifica ora.

  Reply
  1. uitaroh

    @Rezon Nu e de mirare. La ce subiecte pline de jeg si unsuroase au fost nevoiti sa trateze in ultimul timp.
   Orice mecanism normal se mai gripeaza. :))

   Reply
 12. Augustin Gabriel Fratila

  ponta sa ne suga de pula cu usl-ul lui cu tot !!!! grijania masi de hoti !!!

  Reply
 13. Boghy

  Desi, chiar daca vom fi cadorisiti cu o postare noo, noi tot de Goe o sa vorbim, indiferent de subiect. Vorba voastra: sper ca Bleen e multumit acum !

  Reply
 14. Claudiu Ilie

  Ar trebui verificate toate doctoratele asupra carora planeaza suspiciuni de plagiat, de lucrari cumparate, …

  Reply
 15. Rheia

  Bună dimineața! Azi-noapte l-am visat pe Dan Andronic gras și cu mustață, pe post de lăutar la nuntă, cîntînd La Cucaracha lîngă o masă cu nuntași îmbrăcați ca-n anii optzeci. Așa-mi trebuie, dacă mi-am călcat pe jurăminte și m-am uitat ieri și alatăieri la televizor! Gata, vă las în pace, mă-ntorc la Gantt-urile mele. O zi banală să aveți!

  Reply
 16. Mistral

  Mama plagiatorilor 🙂
  Comentariu Hotnews :
   
  Ecaterina Andronescu a coordonat un doctorat plag (Luni, 2 iulie 2012, 10:12)
  DIANAMCR [utilizator]
  Ecaterina Andronescu a fost întrebată la momentul respectiv despre gravitatea unei astfel de situații și gradul de responsabilitate al coordonatorului care a avizat și îndrumat o lucrare bazată pe plagiat, fără a i se preciza ministrului Educației că este vorba chiar de lucrarea Cristinei Nechifor pe care a coordonat-o însăși domnia sa. „Este un fapt foarte grav. Dar conducătorul lucrării are prima responsabilitate în această poveste. El este în prima linie. El stabilește, împreună cu studentul, titlul tezei, bibliografia pe care trebuie să o parcurgă și ce trebuie să aducă nou“, declara Ecaterina Andronescu. În urma acestui răspuns corect din punct de vedere al eticii profesionale, doamna Andronescu a aflat că este vorba de lucrarea de doctorat coordonată chiar de dânsa și a lăsat la o parte etica profesională și deontologia de fațadă, „scuzând“ plagiatul ca fiind un atac din partea adversarilor săi care vor să îi strice imaginea. „Eu am văzut-o cu ochii mei lucrând la experimente. A lucrat chiar în laboratorul meu, iar eu mă duceam și-i verificam rezultatele“, adăuga Andronescu. Faptul că Ecaterina Andronescu „verifica rezultatele“ plagiate de studentă din lucrarea de doctorat a chimistului olandez, îi oferă responsa­bilitatea majoră în acest caz, pe care indirect și-a asumat-o chiar prin declarația domniei sale. Cristina Nechifor care este autoarea propriu-zisă a plagiatului, oferă și ea scuze nefondate presei, în încercarea de a ieși cu obrazul nepătat din această experiență deloc demnă de un doctorand. „Vă semnalez că întreaga teză, cât și lucrările publicate sunt realizate în condițiile dreptului de autor pe care mi-l revendic și sper că nu-mi va fi încălcat“, spune Cristina Nechifor. ……… http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012070273828/Social/In-atentia-presedintelui-Traian-Basescu-Ecaterina-Andronescu-a-coordonat-un-doctorat-plagiat.html
   

  Reply
 17. LunguVictorEugenMihai

  zice unii ca s-ar face si in USL o incercare de manevra de tipul draga Stolo, in locul lui Ponta fiind propus Tariceanu. se crede Crizel capabil sa verse o lacrima? sau este suficient niste improscare de saliva din coltul gurii si ochiul nitel holbat?

  Reply
 18. Bleen

  Articolele cu cele mai multe comentarii (în epoca ante-LiveFyre):
   
  1. 2012. Scufiţa Roşie, Moş Crăciun, Fetiţa cu chibrituri? Sau Albă ca Zăpada? 572 comentarii
  2. Eu? Eu nu sînt. Eu sînt cel ce nu este. Scuze. Îmi pare rău. Iartă-mă… 408 comentarii
  3. Ce e de făcut? 329 comentarii
  4. Aseară s-au semnat actele de divorţ între Băsescu şi PDL 321 comentarii
  5. Piticii Albei ca Zăpada: reconstrucția societății civile 276 comentarii
   
  Articolele cu cele mai multe comentarii (în epoca LiveFyre)
   
  1. România va lua asupra sa păcatele lui Ponta 1187 comentarii
  2. Dottore, manipulatorule, suspendatorule! 1128 comentarii
  3. Emil Boc și Scott Walker 1084 omentarii
  4. Adrian Năstase, condamnat cu executare pentru corupție 1004 comentarii
  5. Despărțirea de PDL 604 comentarii

  Reply
  1. Yeba

    @Bleen  :)) tb să vedem + frecvenţa postărilor + grandoarea subiectelor, să spuie şi Barbu dacă nu.

   Reply
   1. BarbuMateescu

     @Yeba  @Bleen O analiză sobră, exhaustivă, care dă atenţie atât detaliilor cât şi elementelor de profunzime relevă în mod evident faptul că introducerea LiveFyre la Mme Blogary a adus o precipitare a evenimentelor de pe scena politică din România.

    Reply
 19. LunguVictorEugenMihai

  in timp ce ma plimbam prin mediul rural al mult prea scumpei mele Patrii Republica Romania, mi-au cazut privirile pe niste bnnere abandonate din campania 2009 – adica nu erau abandonate, pur si simplu mai falfaiau langa intrarea unei crasme. pe unul, Crin Antonescu ma informa despre Romania bunului simt””, de pe celalat Geoana imi zicea cum „impreuna vom invinge”. Hopa, mi-am zis, eu si cu blogul meu, precum si toate blogurile pe care mai bantui, suntem niste tendentiosi si niste rau-voitori care inducem lumea in eroare. Nu si-au indeplinit cei doi baieti (unul in mod direct, celalalt prin delegare catre Victor Ponta) promisiunile de campanie, atunci cand si le-au pus cap la cap, unindu-se? Ba da: „impreuna vom invinge Romania bunului simt”.

  Reply
 20. LunguVictorEugenMihai

  gitenstein a venit neanuntzat la cotroceni in 27 iunie. cu o zi inainte de summit. si nu-l cheama Ronald.

  Reply
 21. Gramofonu

  Nedumeriri matinale:
  Cezar Preda, primvicepresedintepdl, e acelasi caruia in Buzau i-a fost atit de rusine sa-si afiseze sigla pdl incit a desenat-o pe bannere mai mica decit juma’ de litera mica?
  Raspunsul la ghicitoarea de ieri e pe jumatate apa?

  Reply
 22. Yeba

  Marga (aseara pe Realit)  despre The Economist  chiar adineauri am fost sunat de la LONDRA si mi s-a spus ca acolo sunt niste aranjamente facute de pe-aici, de pe un deal, cine a facut analiza mi-a confirmat ca sunt niste dedesubturi financiare ca sa fie pus acel articol. Deci aseara era de serviciu un user mai zelos, na!

  Reply
  1. Bleen

    @Yeba E dus sireacu. Nu mai știe ce vorbește. Pentru un ministru de externe e destul de periculos. Adică nu pentru el, ci pentru țara pe care o reprezintă…cum se numea?…..cum se numea?

   Reply
 23. Yeba

  Cine e Zaharov?! El il enerveaza pe Marga. El umbla pe bani publici sa faca dosare, sa vada cine ce-a facut acum nu stiu cati ani, bine, dosarele trebuie sa fie curate, dar nu e treaba lui, pe scurt acum trebuie sa ne ocupam de sarmanii acestei tari. Iar baietasul asta care a fost ministru, Funeriu sau cum ii spune, a facut consilii intr-o ureche.

  Reply
 24. Nea

  Tâmpitul de Ponta! Iliescu trădează pe mână cu caghebeul de vreo 35 de ani şi nu l-au prea prins şi ăsta în două luni strică bunătate de reţea clădită în decenii.

  Reply
   1. Florina

     @Nea 
     
    Las’aşa, mai bine, ăst-ar-arunca în aer şi ideea de reconversie profesională. Şi-ar fi păcat, cînd atîţia oameni au reuşit. 

    Reply
  1. anarchix

    @Nea :-)))
   Si eu ma gandeam acum cateva zile la ce palme peste cap isi trag rusnacii de oftica ca s-au incurcat cu newbies din astia cevegarishti.

   Reply
 25. LunguVictorEugenMihai

  radeti voi, radeti, dar userul 92.20.25.163 se agita de pe langa Russia Row din London City, colt cu Cheapside (aprox. „partea ieftina”) – fix in City Tavern. bea o votka, mai rade o pagina.

  Reply
 26. _felix_

  victor ponta pe 9gag: http://9gag.com/gag/4657136
  un vot (click) pe fata zambareata n-ar strica, sa fie vazut de cat mai multi post-ul

  Reply
 27. oglinjoara

  Bleen: „Situaţia e atît de gravă încît nu va fi făcută publică niciodată. Dar Ponta şi Antonescu au puterea de a schimba această situaţie.”
   
  S-a descoperit/confirmat că Andrei Marga este agent SVR (ex-KGB)?

  Reply
 28. Bleen

  Cineva se joacă la articol: „Nature claimed that more than half of Ponta’s doctorate at the University of Bucharest consists of duplicated text from various works published by Dumitru Diaconu, Vasile Creţu, Ion Diaconu and Winnie the Pooh.”

  Reply
 29. Bleen

  National Council for Attesting Titles, Diplomas and University Certificates found that Ponta had committed copy and paste plagiarism and asked that his title of doctor be withdrawn: „85 pages of the 307 pages had been copied without proper attribution”. In response, the interim Education Minister, Liviu Pop, dismissed the findings, citing the lack of a quorum, and dissolved the committee.

  Reply
 30. Bleen

  Singura contribuţie a user-ului 92.20.25.163 e ştergerea referirilor la Ponta, azi la 21.20, 21.25 şi 21.35 (de fiecare dată ceilalţi contributori le-au reintrodus)

  Reply
    1. BarbuMateescu

      @Gramofonu Într-o zi liberă, după alegeri, trebuie să facem un sondaj la Blogary apropo de cine ar bate la skandenberg între Traian Băsescu şi Reagan.

     Reply
 31. Bleen

  user-ul 92.20.25.163 continuă să şteargă fără explicaţie referirile la Ponta în timpce userul Jprg1966 (membru al poliţiei anti-vandalism wikipedia) continuă să le reintroducă.
   
  http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=List_of_plagiarism_incidents&action=history
   
  cur | prev) 21:26, 1 July 2012‎ Jprg1966 (talk | contribs)‎ m . . (62,815 bytes) (+3,359)‎ . . (Reverted edits by 92.20.25.163 (talk) unexplained removal of content (HG)) (undo)
   
  (cur | prev) 21:25, 1 July 2012‎ 92.20.25.163 (talk)‎ . . (59,456 bytes) (-3,359)‎ . . (undo) (Tag: section blanking)
   
  (cur | prev) 21:21, 1 July 2012‎ Jprg1966 (talk | contribs)‎ m . . (62,815 bytes) (+3,359)‎ . . (Reverted unexplained removal of content (HG)) (undo)
   
  (cur | prev) 21:20, 1 July 2012‎ 92.20.25.163 (talk)‎ . . (59,456 bytes) (-3,359)‎ . . (undo) (Tag: section blanking)
   
   

  Reply
  1. cristihan

    @Bleen London sau proxy… In momentul asta ponta ocupa in continuare un loc de cinste in lista de incidente

   Reply
  2. cristihan

    @Bleen Poate ii face cineva un pustiu de bine si ii face pagina dedicata. Are cineva cont?

   Reply
   1. Rezon

     @hope18  @Bleen Atat cat poate fi de curat unul care doarme de doua luni in propriile dejectii

    Reply
 32. Rezon

  Ionut Popescu (FB)
   
  Pe fostul ministru, Liviu Pop o să-l judece colegii lui, profesorii suplinitori…

  Reply
 33. OstapBender

  Stire : „Deputatul PDL de Cluj Adrian Gurzău a solicitat OSIM înregistrarea mărcii Uniunea Popular Liberală (UPL)” Neinspirata alegere. „UPL” se poate pronunta foarte usor mai ales in anumite combinatii de litere. Cum vor vorbi intre ei doi alegatori dupa vot : 
  „Hai, noroc! Ce-ai ales?
  „Pai, ce se aleg? Am ales U…P…L.., aia am ales.”

  Reply
    1. gameover

      @BarbuMateescu  @OstapBender 
     gurzau asta s-o fi gandit ca-i de genul…masculin
     un pl ?? poate-i ungur si nu stie

     Reply
  1. Bleen

    @Merechene Pentru Ponta, suspendarea lui Băsescu e vitală. Mai ales că după sistemul de vot, prim ministeriatul depinde de preşedinte.

   Reply
   1. Rezon

     @Bleen  @Merechene Si e cu atat mai vitala cu cat fiecare zi cu Basescu la Cotroceni inseamna risc maxim de a fi facut muci

    Reply
 34. Rezon

  Societatea civila cere semnaturi pe o petitie care protesteaza contra initiativei legislative care le restrange dreptul de a-si alege denumirea. Sunt impotriva acestui proiect de lege, cum sunt impotriva oricareii tentative de limitare a libertatii de exprimare. Dar nu voi semna acest protest, pentru ca aceste organizatii tac de 2 luni, ignorand abuzurile guvernarii socialiste Ponta-Antonescu-Voiculescu. Nu consider ca aceste organizatii merita sprijinul celor care pretuiesc libertatea, pentru ca ele insele refuza sa o apere. 

  Reply
 35. Rheia

  Uf, nu ne mai dă Bleen postarea aia. Ne-am lăsat seduși degeaba, că el doar ne-a abandonat.

  Reply
  1. adina

    @Boghy spunea mai deunazi DDD la nus’ce emisiune ca nu se mai intelegea ma-sa cu Goe cand baiatul mamii a ajuns mare sub Nastase. Drept care l-a dus la terapie. Probabil cu saruri si aerosoli ca sa nu i se faca rau de la atata inaltime a demnitatii publice.

   Reply
 36. Rheia

  Bon, deci rămîne pe mîine seară, Mica Plimbare diin Piața Victoriei. Dacă nu plouă, evident.

  Reply
   1. Merechene

     @hope18  nu stii? babele se oua. 🙂
     
    si nici antonescu nu mai doarme de acum incolo 😀

    Reply
   2. Rheia

     @hope18 De fapt, ai dreptate, pot să-mi iau pelerina în geantă. Și să-mi vîr ochelarii-n ea.

    Reply
 37. adina

  Dan Tapalaga zice ca astia se grabesc sa inlocuiasca sefii DNA si Ministerului Public inainte de raportul de tara pe justitie.

  Reply
 38. Rheia

  Știu că ar trebui să-mi fie milă de italieni, dar prea mă bucur pentru spanioli. Dacă n-ar fi fost atît de lenți pe contra!….

  Reply
  1. Hongse

   @Florina
   A mai fost vreo finală de ceva care să se termine la un asemena scor? Eu mi-aduc aminte doar de Steaua-AC Milan, 1988, Cupa campionilor, dar evident situaţili  geopolitice erau altele…
    

   Reply
   1. Florina

     @Hongse 
     
    La Europene sigur nu, la mondiale de un Brazilia – Suedia şi un Brazilia – Italia (ha!) cu 5 -2 şi nu mai ştiu celălalt mi s-a povestit, iar de Steaua – Milan nu vreau să ştiu. 

    Reply
 39. Rheia

  La ora asta pot să aberez și eu puțin? Poate că cineva n-a venit la ziua coanei Justițica fiindcă aștepta o vizită importantă, venită în secret pe mare. Hă-hăt, tomnai din Azerbaijan.

  Reply
   1. hope18

     @gupi
     sunt si pipe.Dar eu am incercat tigarile.Dupa o luna m-a durut stomacul.Daca vrei iti dau tigarea mea sa incerci

    Reply
    1. gupi

      @hope18 deja se fac 12 ani de cand nu mai practic, da’ multumesc oricum.
     Daca vrei, bem o palinca si o bere candva.

     Reply
 40. Rezon

  Gasca de ziaristi care a mers cu Ponta la Bruxelles au mers pe banii europarlamentarului PSD Catalin Ivan

  Reply
 41. Bleen

  Ha ha! Nu vă imaginaţi. E undeva în zona trădării naţionale şi poate arunca USL în aer pentru 20 de ani de acum încolo. Gata. Nu mai zic nimic.

  Reply
   1. Nea

     @anarchix  @Bleen Ia-le gâţii, dar nu te pripi, atenţie la viciile de procedură, să nu scape vreun cap al balaurului de contactul cu securea.

    Reply
  1. Hongse

   @Bleen
   Hai zi. Nu de alta, dar motive de ‘trădare naţională’ au fost multe, dar care-i treaba cu Reagan!?
    

   Reply
    1. Rezon

      @Hongse  @Bleen 
      
     Poate ca nu. Dar foarte probabil il vom vedea curand pe Marga tras tacit pe linie moarta sau, daca se opune, trimis in judecata. N-ar fi primul cu dosar de tradare in ultimii ani 

     Reply
    2. Hongse

     @Rezon@Bleen
     Marga deja are o mare ghiulea legată de gleznă. Bleen ştie altceva da’ nu vrea să spuie. E  un rău.
      

     Reply
    3. Hongse

     @Rezon@Bleen
     Ăştia au trădat deja, de câteva ori. Bleen ştie altceva da nu vrea să spună. Da’ ştie el ceva. Am încredere în ei. OK, mă duc la culcare mai liniştit.
      

     Reply
  2. Yeba

    @Bleen Dar de ce nu mai zici? Sa zici, că de-aia stăm aici și nu ne vedem de doctorate, umblăm cu cearcăne și ochii umflați, mâncăm ciocolată de stres și … în fine, asta e ideea.

   Reply
  3. quaddelta

   Sigur nu vrei sa spui Nixon in loc de Reagan. Ca sincer, il vad pe Marga lipind microfonul cu guma de mestecat pe sub masa Consiliului.

   Reply
  4. bilbofil

    @Bleen Te rog, parcă ai vorbi de bubuli și nu mă așteptam la așa ceva. Există lucruri neverificate, planuri tactice, OK, ține-le pentru tine pînă se verifică sau pînă le vine rîndul să fie puse în practică. Nu e nevoie să știe și cititorul Madamei.
   Ceea ce prefer cel puțin eu este de fapt mai întîi o analiză clară a direcțiilor. De pildă cum se va împerechea ICCD cu PDL (Monca Macovei, Cristi Preda) și unde vor da lupta pentru putere cu actualii guvernanți. Fără detalii de cabinet, fără negocierile nefinalizate, doar orizontul de așteptare. Aștept apoi evoluțiile legate de aceste direcții, în măsura în care sînt confirmate/publicabile.
   În plus, cred că majoritatea celor de aici știu că politica USL este una neviabilă, care, pusă în practică, îngroapă statul și națiunea română, că resursele pentru luptă – dacă nu sînt distruse printr-o „opțiune nucleară” – sînt în tabăra noastră așa că un discurs de tip ne vom bate pe plaje, pe dealuri și toate celelalte ar merge mai bine decît aluzii la arme secrete care vor întoarce soarta războiului. 
   În niciun caz nu aștept afirmații ezoterice despre un Sfînt Graal Ungurean ori  aluzii la evenimente prea sensibile pentru a fi făcute publice. Mulțumesc…

   Reply
   1. Rheia

     @bilbofil  @Bleen Înclin să mă aliniez la ce spune Bilbo. Mai ales că n-am nici coasă, nici furcă, nici topor prin casă…

    Reply
   1. bilbofil

     @hope18  @Bleen Se rupe pisica. Pe lung sau pe lat, rămîne de văzut… Sau așa l-a convins cineva pe @Bleen 

    Reply
  5. gameover

    @Bleen 
   bagi frica in oameni   🙂  ))
   s-a dus gitenstein pe 27 ca sa-i recite miorita ?  😆

   Reply
 42. adina

  Marga: In Romania nu exista legislatie care sa spuna ce inseamna plagiat.
  Marga: D-nul prim-ministru nu a facut declaratia aia in El Pais.
  Traducere Turcescu: El Pais n-a inteles bine cand Ponta a zis ca demisioneaza daca se dovedeste plagiatul.

  Reply
 43. Bleen

  Se pare că reprezentarea externă a României are de suferit nu numai din cauza imaginii lui Ponta şi incompetenţei lui Marga. E ceva mult mult mai grav. Iar vina le aparţine lui Ponta şi Antonescu. E o vină gravă şi o situaţie extrem de gravă. Vă dau un minim hint: Ronald Reagan. 

  Reply
  1. Bleen

   Situaţia e atît de gravă încît nu va fi făcută publică niciodată. Dar Ponta şi Antonescu au puterea de a schimba această situaţie.

   Reply
    1. anarchix

      @gupi  Scutul era un rahat oricum. Din cauza curburii Carpatilor e inutil. Macar fetele lu’ domnu’ Dan sa faca niste dolari.

     Reply
    2. Merechene

      @anarchix ma agndesc acum ca ponta si marga au plecat  la summit cu o „agenda” plina. poate de-aia tinea ponta sa fie neaparat  acolo.

     Reply
   1. Hongse

    @Bleen
    Hai, zi ceva. Dă măcar un indiciu. Tonta, Marga şi Reagan chiar nu se potrivesc în aceaşi propozişie.
     

    Reply
   2. Hongse

    @Bleen
    Hai, zi ceva. Dă măcar un indiciu. Tonta, Marga şi Reagan chiar nu se potrivesc în aceaşi propoziţie.
     

    Reply
    1. Hongse

     @Bleen
     Okay, deja sunt îngrijorat. (eram îngrijorat cam de două luni, dar acum sunt chiar îngrijorat)
      

     Reply
    2. adina

      @Hongse   Reagan a fost coleg de generatie cu Gorbaciov, s-au inteles in ’89. Ponta si Antonescu, pupilii lui Ion Iliescu, cel care trimitea scrisori la Moscova in ’90 sa intrebe ce sa faca mai departe. Dar s-ar putea sa merg prea mult in trecut. Sa ne zica Bleen.

     Reply
    3. Hongse

     @adina
     M-aş mira. Reagan era o generaţie mai bărtân. Gorbaciov a fost coleg cu Iliescu. Altceva se întâmplă.
      

     Reply
  2. Rezon

    @Bleen Problema e cu numirea lui Marga la Externe, de catre Ponta, la propunerea lui Antonescu.

   Reply
   1. adina

     @Rezon  @Bleen asta trebuie sa fie legatura, daca ponta si antonescu au puterea de a schimba situatia.

    Reply
 44. Rheia

  Auziți, poziția asta recentă a PDL-ului mie îmi amintește de ce spunea nea Ion, primul meu maistru din stagiatură (am terminat construcții hidro). Avea el o vorbă, despre marșul birocraților: „Tot pe loc, pe loc, pe loc/Și-nc-o dată la mijloc!”

  Reply
  1. adina

    @hope18 Dan Tapalaga (cred) : oameni ca cei din CNATDCU sunt putini in Romania, de aia tb. sustinuti pana in panzele albe.

   Reply
 45. OstapBender

  Resuscitarea lui homos bolsevicus. Daca ar avea astia „spatele” din anii ’50, cred ca n-ar avea nicio ezitare sa faca aceleasi lucruri.

  Reply
   1. OstapBender

     @gupi Hm, hm. Chiar daca. Dar atunci era cam asa: pe de o parte, Occidentul care functioneaza ca un fel de cenzura era la pamant la propriu, pe de alta parte, in Ro erau cam 1 milon de soldati sovietici si toata administratia avea doua capete, unul sovietic unul roman dar pro-sovietic. Intrebarea este ce ar fi facut „Internetul”?

    Reply
  1. gupi

    @Rheia vaz ca Bleen isi face obicei prost sa scrie articol nou numa’ dupa 1k comentarii.
   Poate va ia Livefyre la ochi si va pune sa dati beri pentru asta …

   Reply
  1. adina

    @Hongse lider de sindicat, ministru interimar la educatie, avocat al prim-ministrului intr-un proces de plagiat, ca de acuma se transforma intr-un proces la judecatorie.

   Reply
  1. adina

    @Rezon fostul ministru Baba: unii au fost numiti in consiliul national de etica fara sa fie intrebati, cel putin unul s-a recuzat.

   Reply
 46. Rezon

  Poop zice ca maine depune sesizare penala impotriva membrilor comisiei CNADTCU??!!?
  Inseamna ca avem inca un motiv sa iesim maine, la 19,  la plimbare in P-ta Victoriei

  Reply
  1. adina

    @Rezon pop ar fi facut plangere penala chiar si in cazul unui verdict negativ pe plagiatul ponta.

   Reply
 47. quaddelta

  Sper ca Bleen lucreaza de zor la necrologul politic al lui Ponta.
  N-ar trebui sa fie foarte greu: „Nascut in 1972, Ingropat in 2010. Mort in 2012”

  Reply
 48. Rezon

  Se pare ca Ponta a fost admonestat dur de M. Schulz in legatura cu CCR, intr-o discutie cu mai multi martori.

  Reply
 49. adina

  Cristoiu: Daca vreti sa mearga ceva in Romania trebuie sa incepem cu slugile / subordonatii !
   
  Parerea mea e ca sefii au intotdeauna mai multa responsabilitate decat subordonatii, de aia sefii sunt platiti mai bine, cu remuneratia mare vine si o responsabilitate mare.

  Reply
  1. Hongse

   @adina
   Cristoiu zice ceva de genul „Peştele de la cap se-mpute da’ de la coadă se curăţă”. Da’ invers. Ceva de genul „Peştele nu se poate curăţa de la cât timp e prea împuţit la coadă”. Începe că-mi placă.
    

   Reply
  2. Hongse

   @adina
   Cristoiu zice ceva de genul „Peştele de la cap se-mpute da’ de la coadă se curăţă”. Da’ invers. Ceva de genul „Peştele nu se poate curăţa de la cap cât timp e prea împuţit la coadă”. Începe că-mi placă Cristoiu.
    

   Reply
  1. Rezon

    @BarbuMateescu Si-a infiltrat Basescu oamenii si aici. Finala e viciata! Demisia si o transam la vot cu popor!

   Reply
  1. Merechene

    @Florina bere australiana si floricele 🙂 am speriat si pasarea cand am strigat gol 🙂

   Reply
 50. adina

  Dan Tapalaga: De ce nu au mai candidat Emil Boc si Monica Macovei daca au fost invitati sa faca parte din echipa de conducere a PDL?
   
  Intrebarea asta- i pentru oamenii nehotarati, nu pentru talibanii dreptei :-).

  Reply
 51. val_one

  risc ipoteza că Ponta a fost atenţionat, fie şi amical, off te record, s-o lase mai moale cu sfidarea instuţiilor( CCR mai ales).

  Reply
  1. Pataphyl

    @Rheia Adelante! Da’ mă tem c-or să cîștige mîncătorii de conducte că-s mult mai mîrlani… Umbra lui Berlusconi nu doarme.

   Reply
 52. adina

  I. Cristoiu: Tema suspendarii va fi data in bucla in timpul campaniei electorale, constituirea comisiei, etc, chiar daca referendumul nu va avea efectiv loc.

  Reply
   1. Hongse

    @Yeba@Rezon
    Vamos Espana! (eu sunt fan Ferrari, aşa că deşi total neinteresat de fotbal înclinam spre Fratelli d’Italia.  M-ai convins, şi eu nici măcar nu-s microbist)
     

    Reply
 53. Rezon

  Rezistenta Urbana (FB):
   
  Drama fostului premier continua: fiul sau cel mare, suparat ca presupusa impuscare a tatalui i-a amanat inaugurarea unui club in Herastrau, varsa tot in fata d-lui Gadea, cel mai bun moderator din galaxie.

  Reply
 54. Ze Phsyco

  Povestea unei nopti de vara fierbinti
   
  Intr-o seara caniculara de vara arzatoare tanarul doctorand Pictorash se duce la indrumatorul sau si ii zice:
  -Sarut mainile Domnule Profesor Doctor Docent!
  -Salut mai Pictorash! Ce treaba te aduce in vizita in elegantul si somptuosul meu birou?
  -Domnule profesor, am o uriasa nelamurire si numai izvorul dumneavostra de intelepciune ma mai poate dumiri!
  -Pai ia zi mai copile…
  -Domnule profesor, asa dupa cum m-ati indrumat ultima data, m-am dus la biblioteca si-am citit tot ce am gasit referitor la Maretzul Mao, la Invincibilul Castro si la Guevara cel Viteaz…
  -Asa si…
  -Domnule profesor tin sa va raportez cu mandrie profesionala ca am inteles tot in afara de doua notiuni. Mai precis va rog sa-mi explicati dumneavoastra ce inseamna ETICA si ECHITATEA in socialism.
  -Pai… mai doctorandu’ lu’ tata… cum sa-ti explic eu… ca tu pricepi mai greu si uiti instantaneu!? Pai cu ETICA… iti mai aduci tu aminte cand erai mic si te ducea bunica-ta la biserica si-ti spunea mereu: „Sa faci ce zice popa, nu ce face popa?”
  -Da, imi aduc aminte…
  -Ei bine… asta inseamna incorectitudinea burgheza bazata pe minciunile de dreapta! ETICA SOCIALISTA inseamna numai si numai corectitudine… adica faci ce face popa zici ce zice popa! Clar? Clar!… Cu ECHITATEA este mai greu de explicat dar… stai sa vezi!
  Si se ridica Marele Indrumator, se aseaza in fata lui Pictorash, isi da pantalonii jos apoi chilotii si ii spune pe un ton poruncitor:
  -Pictorash, baga-ti nasul in fundul meu!!!
  -Dar… dar… eu…
  -Vrei sa inveti ceva despre ECHITATE sau imi pierd timpul cu tine aicea?
  Fiind insetat de cunoastere Pictorash se aseza in pozitia ghiocelului si isi baga adinc nasul acolo unde i se indicase.
  Dupa vreo zece minute de stat asa Marele Indrumator ii spuse cu blandete:
  -Vezi mai Pictorash, asa e ECHITATEA in socialism: eu am un nas in fund si tu ai un nas in fund!!!
   
   
  Ze End
   
  Onoare munci !!!!
  Jos Ganndirea !!!
   
   
   
  P.S.     Afara d-in colectiv c-u tovarasiii   Arisstotel si Platoon care copiaza de 2000 de ani de zile !!!    
   
   

  Reply
 55. Rezon

  Mihai Gâdea (citeşte scrsioarea celui care este tatăl fiului său): „Andrei, vei rămâne copilul fericirii… – am înţeles corect.
  Andrei Năstase: „vei rămâne capul familiei.”
  Mihai Gâdea: Aaa, Andrei, vei rămâne capul familiei..

  Reply
 56. adina

  Dan Tapalaga: Ponta e suspect de abuz de putere ! A mutat institutii din loc pentru a-si atinge scopurile personale.

  Reply
 57. Hongse

  Cristoiu: Rus nu-şi dă demisia. De la Platon şi Aristotel aşa s-au făcut arestările.
   

  Reply
 58. Hongse

  Deci ce să-nţeleg eu de la Rus, că de la Platon şi Aristotel nimeni n-a mai inventat nimic, da? Deci Lenin l-a plagiat pe Aristotel? Aristotel era cominternist?
   

  Reply
  1. Yeba

    @hope18 Deci veniți cu lecțiile politice nefăcute, da?! Păi a spus de vineri, a vuit presa.
   Ce a zis?! Că d ela Platon și Aristotel toți ăia pe umanioare au plagiat! 

   Reply
 59. BogdanL

  Ca sa inteleg si eu: daca isi dau amandoi demisia si avem alegeri prezidentiale anticipate, Ponta nu lasa practic PSD fara candidat la functia suprema in stat? Asta cu Antonescu candidat comun din partea aliantei e oricum o tampenie pe care numai Atonescu o poate mesteca.

  Reply
 60. Rheia

  Plus, MeRU nu are și nu va avea nicicînd cîrlig la electoratul frustrat, care vine să pună ștampila cu sete.

  Reply
 61. Yeba

  A, că mi-adusei aminte de Barbu și nu pot comenta pe sociollogica. Deci pt @Barbu, am obiectii de nespecialist la pct 4 și 6.
  Daca Ponta nu demisionează iese întărit, plagiatul va fi non-subiect sau chiar subiect ridicol peste 6 luni, iar au pus ăștia placa cu plagiatul! MRU este differit de toți puii vii pe care îi poate oua USL acum, deci diferențierea anume de Ponta nu-i vreun avantaj și în plus devine părtaș prin pasivitate la prejudiciile aduse României, or el, MRU, nu-i un Nea Vasile Vameșu, ca să-și permită.

  Reply
  1. LunguVictorEugenMihai

    @Yeba si io-s de acord cu tine. 4 si 6 nu stau in picioare. in schimb stau in picioare toate magariile pe care le-ar mai face (cu voie dar mai ales de nevoie) copy-lotul. apoi sunt promisiunile cu bani multi neonorate – taierea concediilor la namol ale clasei muncitoare si pensionare, suspendarea cresterilor salariale si a pensioarelor, lumina mai scumpa, gazul mai scump, ratele la plasma mai mari samd.

   Reply
   1. LunguVictorEugenMihai

     @Yeba asa ca Prim-Manglitorul Romaniei ar face bine sa mai reziste o vreme la guvernare. cam pana iese Dogaru la proteste…

    Reply
  2. BarbuMateescu

    @Yeba Lupta MRU-USL se duce pe electoratul „dintre”, care nu-l susţine pe Traian Băsescu şi care nu (mai) votează USL. MRU e avantajat de o comparaţie cu Ponta în perspectiva atragerii acestor voturi.
    
   Încearcă să comentezi la sociollogica, am schimbat regulile acum ceva timp şi se poate posta şi fără nuşce ID. Cred.

   Reply
   1. Florina

     @BarbuMateescu  
    De ce nu treci tu pe wordpress, unde totul e aşa simplu şi intuitiv? 🙂 Pînă şi eu am reuşit să mă descurc, e drept, am avut şi suport şi mai am la nevoie. (Să trăieşti, @gupi !)

    Reply
   2. Yeba

     @BarbuMateescu , MRU n-ar fi avantajat și de o comparație cu Șova? Cu Crin? Cu orice prezidențiabil USL? Asta e întrebarea. Că absența unei atitudini ferme și vizibile costă ceva.

    Reply
    1. BarbuMateescu

      @Yeba MRU nu se poate compara cu Şova, care acum e doar un parlamentar. Şi nici cu Crin, pentru că nu sunt prezidenţiale în toamnă. El se poate compara cu Ponta, pentru că este omul a cărui poziţie în stat o doreşte.

     Reply
    2. Yeba

      @BarbuMateescu Nu înțeleg nimic. Ponta e PM, nu-i votat. Credeam că MRU vrea să atragă voturi ca prezidențiabil, deci tb comparat cu prezidențiabilii și ziceam că oricum e în avantaj în ochii lui „între”.

     Reply
    3. BarbuMateescu

      @Yeba Eu credeam că MRU candidează drept vârf de lance al alianţei anti-USL… pentru a putea deveni prim-ministru în toamnă.
      
     Nu s-a făcut public niciodată un sondaj despre MRU la prezidenţiale. Oricum ar fi prea devreme, dar ar fi interesant.

     Reply
 62. Rheia

  Nenea Bleen, vă rugăm frumos, dați-ne și nouă un degețel de explicație….Că noi o să fim cuminți și nu mai vorbim prostii pe blogul lu’ matale.

  Reply
  1. Rezon

    @Rheia Victoras, dupa ce a venit de la Bruxelles, a pus urechea la pamant si a auzit vuiet de torpila mare, venind

   Reply
  2. quaddelta

    @Rheia Sper sa fie „optiunea nucleara”. Sa nu mai ramana nimic dupa. Nici intrebare nici durere nici intristare.

   Reply
   1. Rheia

     @quaddelta Hai, mă, că aia poți obține și cu un smplu Rudotel. Sau cum i-o mai zice acm, Prozac, Kozac, Tupac.

    Reply
  1. LunguVictorEugenMihai

    @Bleen cre’ ca m-am prins: Ponta stie ca e mort si incearca cu infantilisme – daca demisionezi, demisionez si eu. ti-o arat, daca mi-o arati si tu mie. asta se crede in curtea din dos a gradinitei…

   Reply
  2. Hongse

   @Bleen
   Cariera lui Tonta s-a încheiat? Nici n-a început, ei sunt încă în era Năstase. 
    

   Reply
 63. Bleen

  Băsescu şi Ponta să demisioneze împreună după ce îşi vor fi plagiat tezele de doctorat împreună, după ce îl vor aruncat de la etaj pe procurorul Panait împreună, după ce vor fi intervenit împreună în justiţie prin Grăjdan, după ce vor fi distrus ICR, spre scîrba internaţională, împreună, după ce vor fi luat deturnat Monotorul oficial pentru a-l scăpa de puşcărie pe Voiculescu, după ce vor fi desfiinţat Comisia de Etică şi CNATCDU pentru a scăpa de plagiat împreună.

  Reply
 64. oglinjoara

  ÎN ATENŢIA PARCHETULUI GENERAL
   
  Victor Ponta a recunoscut că l-a împiedicat pe Traian Băsescu să-şi îndeplinească atribuţiunile constituţionale, azi, 1 iulie 2012, la emisiunea Punctul de întâlnire (Antena 3), la ora 20:26:
  „Totul a pornit de la faptul că nu l-am lăsat să nu meargă la Consiliul European…”.

  Reply
 65. Florina

  Deci propunerea lui Ponta pentru Băsescu: să demisioneze amîndoi, pentru ca oamenii să decidă prin vot pe care îl vor. Doar că Băsescu nu mai are drept de a candida, aşa că pregătiţi-vă, suspendarea e mai aproape decît credeţi. 
   
  Hai, nea Vasile, că vei şi matale preşedinte, interimar ce-i drept, dar preşedinte. Omolugul lui Văcăroiu, păi ce-i puţin lucru?

  Reply
  1. LunguVictorEugenMihai

    @Florina propunere de infantil. dar pe Ponta cand avortul nereusit al mani-sa l-a votat cineva? in afara de amaratul sau de colegiu.

   Reply
 66. Rheia

  Hm, dacă stau să mă gîndesc bine, năvlegul ăla de Radu Tudor nu cumva îl ispitește pe Ponta cu un gînd ascuns, nu tocmai curat, cînd îl tot întreabă dacă are de gînd să fie mai ferm cu „dușmanii”? Că doar „asta așteaptă de la el oamenii care au ales USL-ul”?

  Reply
  1. anarchix

    @Rheia Pun pariu ca si loserul asta de Tudor are niste xeroxuri pe undeva acolo.  Ma intreb ce-o zice Jane’s de contributor-ul  lor din RO.

   Reply
 67. Daniel Francesco

  Victor Ponta la Antena 3: „Am decis …sa avem o sesiune extraordinara…sa incercam sa eliminam blocajele existente…Traian Basescu are parghiile…
  Am muncit foarte mult si sunt foarte mandru de teza mea de doctorat!
  Oamenii vor sa schimbam regimul Traian Basescu.
  Plagiatul a fost de la inceput o mizerie politica!”

  Reply
 68. Yeba

  Cand a murit Panait? Ponta aude ca Basescu ii pregateste noi dosare despre ce-a facut acum 12 ani. 

  Reply
   1. Florina

     @Bleen  @Yeba 
     
    Ponta spune de ceva vreme că Traian Băsescu îi va mai fabrica ceva. E clar că se mai ştie cu ceva grav. 

    Reply
   1. Yeba

     @Daniel Francesco dim memorie (se poate verifica pe înregistrare): ce-am făcut acum 10-12 ani.

    Reply
 69. Rheia

  Mda, eu m-am lămurit, nu mai pierd vremea pe Antena 3. Iar ni se arară pisic suspendării lui TB. Care zicea că are de vînzare niște vomitiv?

  Reply
 70. Florina

  Manipularea bolşevică în plină ofensivă. Ponta la A3 spune că localele validează USL ca fiind puterea dorită de indefinitul „oameni”, uzurpînd însă alegerile făcute de electorat, prin votul exprimat la prezidenţialele din 2009 şi parlamentarele din 2008.

  Reply
   1. Rheia

     @hope18  @Florina Confirm, Așa zice și maică-mea că a fost. Ea fiind copil pe atunci, dar îl auzea pe bunică-miu, învățătorul satului. Ho-rror!

    Reply
    1. Florina

      @Rheia  @hope18 
      
     Aşa mi-au povestit şi dintre ai mei, mai vîrstnici, şi mulţi apropiaţi care au trăit acele vremuri de coşmar. 

     Reply
 71. hope18

  se uita cineva la bi?Il auziti pe porcul ala de Mihalache?Pe cat facem pariu ca si el a plagiat la doctorat?

  Reply
    1. Hongse

     @hope18@Rezon
     Am rezistat fix 5 secunde, cât să-l aud pe Tonttore că „ce dacă te-au votat oamenii în 2009, acum nu se mai pune că aşea vrea muşchii lui”.  Chiar îmi place televizorul meu, nu vreau să-l pierd aşa repede. Nici pe B1 nu pot să mă uit, din acelaşi motiv, aşa că am dat pe nasul tv. Probleme mari acolo, legate de statuia lui Traian cu maidanezul.
      

     Reply
  1. Rheia

    @hope18 Recunosc că pe mine mă distrează enorm gurița lui, parcă-i un cul de poule pictat de Henry Miller după o doză de LSD!

   Reply
 72. Yeba

  Vasile, ce-ai făcut, Vasile? Ai dezamăgit până și femeile bătrâne și bolnave: 
  „Acum face consultanţă pentru PD-L. /Săftoaica/ Una abjectă. Ca dovadă, paragraful cel mai infam din discursul pe care Blaga l-a citit la convenţie (mai ales mecanic, în contrast cu ceea ce spunea de la el, dar asta nu-l absolvă, dimpotrivă).
  Mă refer la referirea la Grăjdan şi la compararea lui Liviu Pop cu Grăjdan. Până unde poate merge infamia? Şi nu mă refer la duduia cu pricina, n-am avut prea multe dubii că a încetat, vreodată, să-l slujească pe Băsescu. Mă refer la Blaga, că s-a putut preta la aşa ceva. Credeam că mai are un pic de ruşine..”
   
  Da, @Merechene , Muma. Nu mi-a dat Dikta bolduri și italice.

  Reply
   1. Yeba

     @Rheia  , o fostă ziaristă de la România Liberă, plecată la Ziua și ulterior în șomaj. Are un blog. Roxana Iordache pe numele ei, săraca. Cu MRQN aveam o glumă, Muma Pădurii.

    Reply
  1. Rheia

    @Yeba  @Merechene Despre cine vorbiți, doamnelor, vă rog, că acuși fac varicelă de curiozitate!

   Reply
  1. Rezon

   „Am ascultat şi am privit această zicere fascinat. Prostia abisală e o floare rară a naturii umane, la fel de rară ca geniul. Prostia mediocră, ca şi inteligenţa mediocră, fac legea în viaţa publică românească, aşa că, întrucât genii nu mai este, s-a terminat, un cosmos de prostie născut din gura unui ministru de interne e o delicatesă pentru minte, inimă şi literatură.”

   Reply
  2. Rheia

    @Rezon Mamă, ce de acord sînt, în sfîrșit, cu seriosul de CTP! (Măcar ăsta-i doar nebun, nu și prost!)

   Reply
  1. Rheia

    @Daniel Francesco Aha, iar ăștia de-acum delirează ca să ne frăgezească, să fim numai buni de luat în vîrful limbiii cînd s-o pune Ponta cu convinsul pe noi.

   Reply
 73. Rheia

  Ce nu-nțeleg e ce treabă are Elena Udrea în ce se petrece acum?! Mă rog, conform teoriei mortului-viu Dinu Zamfirescu…

  Reply
 74. Rheia

  Oh, pardon, e Dinu Zamfirescu. Mă iertați, domnule profesor Dan Zamfirescu, n-a fost cu intenție.

  Reply
 75. Rheia

  Ieeee, victorie, 694270 de puncte la Zuma! Cred că m-a inspirat fosila aia decrepită de Dan Zamfirescu, cu fața lui de zombalău!

  Reply
  1. Rezon

   @Rheia
    
   Question: My brother shuffles around, smells bad, and when he talks I can’t always understand him.  Is he a zombie?
    
   Answer: Maybe.  But you really need to be sure.  We’ll be outlining some signs in the blog, but if you don’t know, here are some possible symptoms:
   Symptom:  He was recently dead.
   Disclaimer:  People only become zombies after they die.  If he was definitely dead for about 10-20 hours and then started walking around this might be a strong indicator.  However, there have been some pretty well-known historical cases of people rising from the dead so this isn’t a sure thing.
    
   Symptom:  He has large areas of decaying flesh or open wounds.  Wounds may be oozing a thick black substance instead of blood.
   Disclaimer:  Some people have horrible hygiene.  What looks like decaying flesh may just be dirt or old food. Honestly, we’ve known some people who think spraying their clothes with Fabreze every few days is a substitute for a shower (with soap!).
    
   Symptom:  You just saw him lose a limb or half of his torso and it doesn’t seem to bother him.
   Disclaimer:  Don’t run around calling disabled vets zombies.  We aren’t talking about genetic or surgical disabilities.  Zombies can be typically ripped in half and continue to drag themselves along with their remaining limbs as if nothing happened.  They don’t feel pain and don’t bleed.
    
   Symptom: He no longer can display rational thought and does not respond to any type of communication.
   Disclaimer:  This applies to most people at some point, so it might be safer to ignore this symptom for now.
    
   Symptom:  He has a need to feed on your flesh.
   Disclaimer:  This is a tough one to justify for anyone.  If he isn’t a zombie, you might want to just stay away and call the authorities.
    
   Ultimate Disclaimer:  We think we have a group of zombies locked in a conference room, but the only real symptoms we can see are that they are unintelligible, irrational and the short one smells like old socks and cat pee.  They swear they are just our legal team, but we really can’t be sure.  In any case, you look like an exceptionally intelligent, compassionate and responsible group of people.  Especially you.  Yeah, the one reading this right now. Yes, you, that’s right.  Hi.  You understand that we are not responsible for your actions because, as I just said, you are an exceptionally intelligent, compassionate, responsible and (I’m just talking about you here) very good looking individual.  You won’t go around threatening anyone who isn’t an actual zombie, because that just isn’t who you are. You’re not „that guy.”  You don’t roll that way.  Good for you.  Thanks.  Glad you’re on our side… for now anyway.  Wait!  What’s that behind you! Oh, never mind.  It was nothing.  Probably.

   Reply
 76. Rheia

  Eu am vizionat două minute pe Anenta 3 și m-am lămurit. Prefer să joc Zuma. (Uăi, ce bine că n-am dat la sociologie, acum trebuia să mă uit, că făcea parte din meseria mea!)

  Reply
 77. Rezon

  Ziua Justitiei si lupta la baioneta intre nou si vechi.
   
  Patru membri CSM cer mentinerea MCV si acuza atentate grave la adresa justitiei
  http://www.ziare.com/stiri/csm/patru-membri-csm-cer-mentinerea-mcv-si-acuza-atentate-grave-la-adresa-justitiei-1176208
   
  In acelasi timp, Presedintele CSM dedica ziua Justitiei judecatorului Dan Lupascu (franarul reformei justitiei de pe vremea ministeriatului Macovei).
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/ghica-la-palatul-de-justitie-ziua-justitiei-este-dedicata-judecatorului-dan-lupascu-269197.html

  Reply
    1. Rheia

      @Rezon L-am văzut, kudos, rapid l-ai mai găsit, dar chiar vorbeam serios, Dan Lupașcu parcă a murit annul trecut, nu?

     Reply
    2. Rheia

      @Rezon Păi și-atunci? Aaaaa, m-am prins, i-a bătut un apropo, să se ducă și el mai repede după Adrian Păunescu, dacă vrea statuie….

     Reply
 78. Rezon

  In mine se da eterna lupta dintre ratiune si reflexul vomitiv. Sa citesc mai departe, din Michel Houllebeq sau ma uit la Ponta, pe Antena 3?

  Reply
  1. val_one

    @Rezon inamicul nu trebuie scăpat din ochi.  întîi la muncă şi după aia  distracţia.

   Reply
  1. Rezon

   „Evitase cu greu presa din ţară – slugile lui Băsescu şi de aceea plătise din banii guvernului ziarişti pe gustul lui. Îi cază la un hotel scump, le plăti şi masa, totul ca să fie mulţumiţi şi să nu-l întrebe de plagiate şi alte invenţii ale dictatorului. A doua zi a fost şi mai rău, Marga s-a cam hodorogit şi nu prea mai are reflexe, dar repede au sărit unii alţii să spună că n-a fost în stare să prezinte agenda României, fără să aibă pic de respect pentru un om în vârstă, a cărui merit de a se menţine în orice regim, nu trebuie contestat. Îl privi cu milă la întoarcere, adormise pe fotoliul de la business class şi i se prelinsese saliva la colţul gurii. Făcuse mişto de el şi-i desenase mustăţi cu marcherul, îi puse coarne şi-i făcu poze . Ce se mai distrase stafful, ce mai râsete…”

   Reply
  1. Rezon

   „Lighioana politică (vreau să zic: zoon politikon) mă prezenta la Antena 3, ca pe un fel de Patriciu al NR, fără să sufle o vorbă despre modesta mea sumă virată acolo (cca 80 euro). După ce că e tembel, politicianul se mai face şi de rîs. Permiteţi-mi să îi dezvălui sursa secretă. Este vorba de Google.
    
   De curiozitate, am căutat pe net. Primele rezultate în ordinea relevanţei sunt exact “sursele secrete” ale lui Şova: #1- blogul de faţă, #2-saitul Noii Republici.
    
   Lăsînd la o parte că nu e nimic în neregulă ca cineva să sponsorizeze transparent o formaţiune politiă, şi mai ales, fără “trofee ale calităţii” sau alte forme de extorcare, (precum socialiştii), cert e că avem politicieni socialişti brilianţi. Cum ştiu ei să selecteze un nume, apoi să facă savanta manevră clic-dreapta!”
    

   Reply
 79. Rezon

  Kovesi: „Nu pot sa confirm eventuale interceptari ale unor convorbiri Corlatean – Bradisteanu”
   
  Deci?

  Reply
  1. Hongse

   @Rezon
   Pă bune? N-am curaj să verific, chiar aşa zic? Sau nu cumva Băsescu şi gaşca lui de universitari contrarevoluţionari sunt ăi de asediază?
    

   Reply
 80. Rezon

  Kamikaze (FB(:
   
  „Lui Adrian Năstase i se poate reduce din pedeapsa dacă cere să muncească în penitenciar. De exemplu ar putea să conducă lucrările de doctorat ale tuturor hoților încarcerați la Rahova.”

  Reply
  1. val_one

    @Rezon  unul din avocaţii lui afirma în instanţă că în trezenţa lui AN devii mai deştept, ar face bine ăştia de la Rahova să-l mute în toate camerele pe rînd, să le ridicie nivelul intelectual tuturor deţinuţilor de acolo. 

   Reply
   1. Rheia

     @val_one  @Rezon Vai de ochii mei, citisem „i” în loc „t” la cuvîntul „mute”…. Și mi se bulbucaseră ca la melci!

    Reply
   1. meioza

     @val_one  @Rezon În cazul unui plagiat trebuie musai să faci declarația asta politică! Chiar dacă în sinea ta îți dorești ca plagiatorul să nu demisioneze (ce naiba, unde găsești unul mai prost decît Ponta?!), trebuie ca măcar la nivel declarativ să fii de partea verticalității!
     
    D-aia e suspectă tăcerea PDL-ului…

    Reply
 81. Rheia

  Păi dacă avem soluția imorală 2, alcătuită din Penelescu, PC-by-Varan și Pedeblaga, care naiba mai e stînga?!

  Reply
    1. Rheia

      @hope18 Surioară, nici eu nu-l putea comite mai cu talent! (Eram invidioasă că l-ai spus tu prima…)

     Reply
    2. hope18

      @Rheia
      Ca sa fiu sincera asta am invatat de la ponta.Din luna lui de guvernare,asa ca nu e meritul meu

     Reply
    1. Rheia

      @meioza  @hope18 Pardon, te speli! (Am avut colegi arabi în facultate, je m’y connais.)

     Reply
    2. Rezon

      @meioza  @hope18  @Rheia Arabii stau foarte bine cu igiena anala. Si asta nu de ieri, de azi

     Reply
 82. quaddelta

  Am vazut recent imbecili sustinand ca ceea ce a facut Ponta ar fi fost permis de „regulamentele” in uz la vremea redactarii tezei. Chiar as vrea sa stiu daca undeva – oriunde, candva – oricand, un astfel de jaf academic ar fi fost permis.
   
  Pana atunci insa haideti sa vedem cum se proceda mai demult. In Bucuresti. La 1910. 
  Spiru Haret, Mecanique Sociale
  http://s15.postimage.org/i6rjf7fiz/Spiru_Haret_1910.jpg

  Reply
  1. meioza

    @quaddelta poate pe vremea lui Ceaușescu, la socialism științific… acolo puteai să ți-o furi dacă spuneai altceva decît Marx, Lenin și Ceaușescu.
    

   Reply
  1. Rheia

    @Rezon What???!!! Laptopul cu uom? Îl atacă pe Pontonel? Mais comment? Ils n’etaient pas dans le meme bateau?

   Reply
   1. Rezon

     @Rheia E tactica Varanului, de joc la 2 capete, pentru cand se vor desface PSD si Alianta de Centru-Dreapta (PNL-PC)

    Reply
    1. val_one

      @Rheia  „Fiecare fiinta umana are dreptul la trei mese pe zi, un loc calduros de dormit pe timp de noapte, o pereche de incaltari si inbracaminte iar asistenta medicala gratuita, restul e vrajeala”
      
     ar fi păcat să-l plagiez. 🙂

     Reply
    2. Rheia

      @val_one Aaaa, postacul lui DP Aligică, exact. Știam că am citit undeva nebleznicia asta, dar uitasem unde. 

     Reply
  1. adina

    @Rheia stanga mioritica: ”nu ne vindem tara”, privatizarea pe 1 leu sau 1 dollar a unor obiective industriale importante.certificate de handicap pentru oameni care pot sa vada, sa mearga si sa munceasca, incurajarea imposturii academice, descurajarea competitiei atat in mediul academic, cat si in mediul economic privat, lipsa standardelor de evaluare a eficientei lucrului pentru functionarii publici.
    
   Asta-i un prim brainstorming, unele s-or mai fi ameliorat in timp altele nu. Dar astea-s faptele stangii noastre in perceptia mea. Mai ziceti si voi.

   Reply
   1. bilbofil

     @adina  @Rheia În România, în ultimii 25 de ani, la stînga se așează susținătorii statului de drept (http://en.wikipedia.org/wiki/Rechtsstaat) și la stînga se așează adepții interesului (rațiunii) de stat (Geoană: „toate instituțiile statului să tragă în aceeași direcție”).

    Reply
 83. Bleen

  Vă ziceam acum cîteva zile că, vrînd nevrînd, voi fi pro-PDL şi pro-Blaga, cu mult vomitiv. Ei bine, nu mai e valabil. ICCD îmi satisface dorinţa de repere la dreapta, de război contra stîngii.

  Reply
   1. Hongse

    @Rheia
    Ăsta-i noul imn electoral USL?
    PS: Mulţam fain pentru asta. Eu refuzasem cu încăpăţânare să ascult Linkin Park până acum. Din diverse motive pe care nu mi le explic aveam impresia că-s o trupă hip-hop sau techno sau pe-acolo. Chiar nu-mi mai aduc aminte de ce.
     

    Reply
    1. Rheia

      @Hongse Nici eu. Ceea ce înseamnă că nu era relevant. Am trecut prin faza asta. Lasă, bine că am ieșit.

     Reply
 84. OstapBender

  Daca se va rupe USL avem „S-a rupt lantul de iubire”. Daca VP isi va pune cenusa in cap avem „Da mama cu bicu-n mine”.

  Reply
 85. OstapBender

  Tot la categoria dedicatii muzicale. Ce melodie credeti ca-i ca dedica VP lui LP dupa reusita acestuia de desfiintare ca comisiei? Pai, o manela mai veche de la Generic „Fratele meu” care zice asa: „Nu exista-n lumea asta frate ca al meu/Si la bune si la rele e fratele meu” samd

  Reply
 86. Rheia

  OK, noi între noi ne înțelegem aici, că gîndim la fel, dar pe ceilalți cum o să-i convingem? La birou eu sînt înconjurată de useliști sau, în cel mai bun caz, indiferenți. Iar eu cred că am rămas cu mintea la mine exclusiv pentru că nu mă uit la televizor (mă rog, Cartoon Network și HBO nu se pun, că-s de filme).

  Reply
  1. Rezon

    @Rheia Dupa cum bine arata tovarasul Lenin, munca de convingere, de la om la om, este esentiala.

   Reply
   1. Rheia

     @Rezon Nu, nu, nu-i de ajuns, că aici nu vindem cîrmîzuri de la Avon (și proaste, și scumpe, BTW) și nici oale, brice și carice. 

    Reply
    1. Rheia

      @Rezon A, deci pe iine vreți să mă lăsați la vatră?! O, nu! Măcar apt necoomabatant, pliz!

     Reply
  2. Nea

    @Rheia Munca de la om la om e foarte eficientă când ţii de capătul corect al pulanului. Dacă şeful tău e fan Crin, e contraproductiv să-l convingi că ăla e o javră. Ai încredere în Ponta, o va face el în câteva săptămâni. Întreabă-i însă pe colegi dacă le place cum guvernează Ponta, că te bate gândul să te înscrii în useleu şi nu ştii ce să faci.  Ai grijă să nu-ţi pierzi jobul, că Boc atâta aşteaptă, să dea oamenii afară.

   Reply
 87. Rheia

  In the heat and the rain/With whips and chains/Just to see him fly/Too many die/We build a tower of stone/With our flesh and bone/To see him fly/But we don’t know why/Ooh, now where do we go/All eyes see the figure of the wizard/As he climbs to the top of the world/No sound, as he falls instead of rising/Time standing still, then there’s blood on the sand/Oh I see his face!

  Reply
   1. Rheia

     @Rezon E despre orice scamator care se suie în spinarea oamenilor ca să le arate că poate zbura. În speranța că nu va fi pus niciodată s-o și facă, ajunge să-i convingă din vorbe.

    Reply
    1. OstapBender

      @Rezon Of, viataaa meaaaa…Cu dedicatie pentru VP. De la bajetii citate fara numar…

     Reply
    2. Rezon

      @OstapBender De la mine, dedicatie speciala pentru profu’ de mate, L. Poop::
     Dom’ profesor, sper ca ati petrecut un weekend placut si odihnitor. Pentru a petrece o saptamana productiva, poftiti niste planuri de lectie.
      
     „Times Education Supplemment: „Lesson plans for school teachers”
     http://www.tes.co.uk/article.aspx?storycode=6081306

     Reply
 88. Rezon

  Mircea Marian (FB):
   
  „Recitesc acum o declaratie apoteotica facuta de Ponta la Bruxelles, cand se pregatea se plece, eu am crezut ca nu aud bine. Zice: „Presedintele are Curtea Constitutionala, eu am Parlamentul”. Ce??? Primul-ministru „are” parlamentul? Uau, baiatu asta a facut dreptul si are doctorat? De separatia puterilor o fi auzit vreodata? Primul-ministru raspunde in fata parlamentului, nu el „are” institutia asta. Vineri, in timp ce se pregatea sa plece din briefing, l-am intrebat cum poate proba ca Basescu „are” Curtea Constitutionala, dar s-a strambat si a iesit afara.”

  Reply
  1. OstapBender

    @Rezon Pai, asta judeca statul de drept dupa numarul de cowboys si indieni. Ca adica indienii lui sunt mai numerosi si cand or incepe sa tropaie si sa urle o sa-i sperie pe cowboys lui serif Base care-l cauta la legalitate.

   Reply
  2. adina

    @Rezon pai daca doctoratul e invalidat, de unde vrei sa stie bietul copil ? esti culmea si tu !

   Reply
 89. Florina

  De azi s-a majorat tariful la energie electrică. Cu 5%. Ca să ştiţi, cînd o zice Ponta că nu s-a putut scădea decît cu atît, deşi el a insistat pentru 10%.

  Reply
   1. Rheia

     @adina  @Florina Tocmai ce mi-am dat seama: eu singură cunosc 6 (șase) persoane care s-au pensionat la oha pe caz de boală. Toate șase apte de muncă, dar avînd alte trebi pe-acasă. Și nu m-a interesat să fac cercetări, pur și simplu oamenii ăia fac parte din cercul meu de cunoștințe. Vă dați seama cîți or fi în șara asta?!

    Reply
    1. Rheia

      @hope18  @adina  @Florina Uf, grea întrebare. Una gîndește cam ca mine, dar nu votează decît dacă merge cineva cu ea, că singură nu-i place. O a doua gîndește ce zice bărba-so, iar depsre restul nu știu, că n-avem texte chiar atît de intime, doar ne salutăm și constatăm vremea.

     Reply
    2. adina

      @Rheia  @hope18  @Florina pai e simplu, cu prima colega te duci de mana la vot, iar celei de-a doua ii zici: ”draga, zii si tu ca el si fa ca tine. ce nevoie are de atatea detalii ?”

     Reply
    3. hope18

      @Rheia  @adina  @Florina
      Am inteles.Bine cel putin ca e una care gandeste ca tine.Eu sunt cam singura.Adica eu si sotul meu.Pana si familia(noroc ca ne e f mare) gandeste pi dos.Si am o prietena care ma desconsidera total de cand l-am votat pe Base

     Reply
    4. Rheia

      @hope18  @adina  @Florina Cunosc sentimentul. Și la mine se uită chiorîș niște vecine, din același motiv.

     Reply
    5. adina

      @Rheia  @hope18  @Florina nu va faceti inima rea fetelor, in doi-trei ani revin ele sentimente mai bune, si prietena si vecina :-).

     Reply
    6. hope18

      @Rheia  @adina  @Florina
      Ce ma uluieste pe mine ,este cum de poti vedea realitatea.Bun ,sunt inteleg ca fiecare are opinia lui dar pana la ura este cale lunga.

     Reply
    7. adina

      @hope18  @Rheia  @Florina speranta mea a fost intotdeauna ca opusul urii e iubirea, nu iubirea fata de un politician sau altul ci fata de oameni de care ma leaga o prietenie stransa sau o legatura de sange si care, intamplator, il sustin pe acel politician. Politicienii vin si trec, legaturile raman.

     Reply
    8. Rheia

      @adina  @hope18  @Florina Ce spui tu se aplică doar în vremuri normale, din păcate. Or, ale noastre sînt…. interesante, să zicem, dar oricum altfel decît normale.

     Reply
    9. hope18

      @adina  @Rheia  @Florina
      Cam asta am incercat si eu sa-i explic (prietenei). Greu….nu a inteles si ca sa fiu sincera chiar m-a durut un pic pt ca eu  tin la ea.Cu rudele…macar relatiile au ramas normale

     Reply
    1. Yeba

      @Rheia  @Rezon , eu cred că e o finală disfuncțională și bine au făcut că i-a schimbat componența. În teren intră în seara asta Spania, Italia, Serbia și Azerbaidjanul, nu doar unii de la anumite centre universitare ale fotbalului și altele, nu.

     Reply
    2. Rezon

      @Yeba  @Rheia Asa e. Cercetatori independenti au aratat ca exacerbarea competitiei are efect de sechela asupra spiritelor inocente ale jucatorilor

     Reply
   1. Yeba

     @Rezon eu cred că e o finală disfuncțională și bine a făcut că i-a schimbat componența. În teren intră în seara asta Spania, Italia, Serbia și Azerbaidjanul, nu doar unii de la anumite centre universitare ale fotbalului și altele, nu.

    Reply
   2. Yeba

     @Rezon eu cred că e o finală disfuncțională și bine a făcut că i-a schimbat componența. În teren intră în seara asta Spania, Italia, Serbia și Azerbaidjanul, nu doar unii de la anumite centre universitare ale fotbalului și de la altele, nu.

    Reply
  1. Rheia

    @adina La noi nu cred să apară vreo diferență notabilă, dacă îi copiem (ahem!) pe francezi, că toată lumea care plătește curentul plătește și taxa radio-TV. Eu de exemplu n-am radio în casă, de nici un fel, dar plătesc taxa radio pentru că aș putea prinde radio cu televizorul. 

   Reply
   1. meioza

     @Rheia  @adina Oricum, nu banii încasați sînt problema, ci cum sînt cheltuiți. Pe mine nu mă deranjează atît taxa, cît faptul că deși plătesc o taxă, mi se bagă și reclame…
     
    P.S. Poate le vine ideea să plătească taxa radio și cei care au doar mașină (dar nu au casă, deci nu plătesc curent :D)…

    Reply
    1. Rheia

      @meioza  @adina A, cei care n-au mașină nu plătesc?! Păi protestez! Că mașina are radio! Și chiar dacă n-are, ar putea avea!

     Reply
 90. Rezon

  Stire pe Realitatea TV despre piscina sateasca. Tze-ai dreac de tarani, ati injurat-o pe Udrea, iar acum va balaciti in piscina ei!

  Reply
 91. Rezon

  Ioan Aurel Pop nu e rectorul ala echidistant de la Babes-Bolyai, care se dadea prea ocupat ca sa se pronunte asupra plagiatului lui Ponta? Cred ca nu-si merita locul alaturi de ceilalti.

  Reply
  1. Bleen

    @Rezon E mai puţin important ce se întîmplă în PDL. Este extrem de important ce se întîmplă cu ICCD. Acolo se joacă viitorul dreptei, nu în PDL.

   Reply
  1. Yeba

    @Bleen păi nu zicea cineva aici încă de ieri că nu se știe? Că l-o fi sunat, dar era ocupat, că vorbea cu Ponta? Vorbeai cu Ponta, Vasile, lasă-ne! Și vrei să desprinzi partidul de Băsescu, de alții n-ai precizat.

   Reply
 92. Rheia

  Mai țineți minte http://www.testvot.eu? Eu l-am folosit în 2009, mărturisesc, pentru că dădusem într-un sindrom de obiectivitate scrupuloasă. Atunci, am constatat că TB îmi reprezenta în proporție de 85 la sută convingerile. De curiozitate, am refăcut testul azi. Ghiciți rezultatul? http://www.testvot.eu/BarChartResult.aspx