Dottore, manipulatorule, suspendatorule!

Agregatul restauraţiei şi stîrpirea alternativei

 

Premierul repetă, obsesiv, cîteva teme. Voinţa poporului exprimată în stradă, în ianuarie 2012, şi voinţa poporului exprimată la alegerile din 10 iunie. Împotriva dictaturii preşedintelui. Voinţă pe care guvernarea lui o reprezintă. Dar guvernarea îi este sabotată, pas cu pas, de preşedintele dictator. Care e urmaşul preşedintelui dictator dărîmat în decembrie 1989. În mod logic, soluţia e suspendarea preşedintelui de către parlament, în vederea demiterii prin referendum. Doar aşa, guvernarea premierului poate înfăptui voinţa exprimată de popor.

Of. Prin definiţie, un dictator n-are cum să fie suspendat de parlament. E suspendat în furci, în ştreang, e mitraliat, sinucis, înfipt într-un lemn, arestat după o lovitură de palat şi executat, sau, în unele cazuri jenante, lăsat să-şi toace miliardele la Paris sau în alte locaţii similare. Dictatorul nostru din 1989, tocmai fiindcă era dictator, nu îşi asculta la televizor premierul, din partidul advers, propunîndu-i, la o televiziune particulară, amabilă, suspendarea în parlament. În vederea demiterii prin referendum. Ba, încă, pentru a doua oară.

Cîte roţi dinţate sărite din angrenajele raţiunii, cîte sinapse adormite să ai, ca să faci comparaţia? Nicolae Ceauşescu, suspendat de Marea Adunare Naţională. Plecînd, de bunăvoie, din CC, ca să-şi pregătească, împreună cu o mînă de consilieri, campania pentru referendum. Cîştigînd, democratic, referendumul. Revenind în CC. Cîştigînd, încă o dată, democratic, alegerile prezidenţiale. Pentru a fi ameninţat, apoi, cu încă o suspendare din funcţie. Zău? Cine, mă? Tovarăşul Ceauşescu? Nu, pe bune.

Trecem peste insulta, grotescă, adusă morţilor din decembrie 1989. S-o fi grăbit şi premierul. Cu un scurt răgaz de gîndire, ridicolul absolut al comparaţiei ar fi fost evident. Dar premierul nu-şi poate permite luxul unui asemenea răgaz. E obligat să se grăbească. Agregatul USL a fost lansat, le scoate pe bandă rulantă şi nu poate fi oprit. Iar alegerile sînt de-abia în noiembrie. Premierul repetă, mereu, că nu vrea să trăiască sub dictatura preşedintelui. Dar dacă, pînă în noiembrie, poporul, văzînd ce produce agregatul, ajunge la concluzia că nu vrea să trăiască sub el? Căci agregatul produce masiv.

Scandal după scandal, abuz după abuz, epurare după epurare, plagiat după plagiat. Justificări penibile după justificări penibile, inclusiv la Bruxelles. „Ce să fac? Dacă Băsescu n-a venit, vă reprezint eu. Credeam că vine”. Aşa, da. Regulile sînt călcate în picioare. Constituţia nu mai contează. Tot ce contează e manipularea opiniei publice, praful în ochi, ascunderea adevărului, în disperarea de-a pune mîna pe toate butoanele puterii. Pentru ca toate regulile, fără excepţie, să fie rescrise iute, iute, pînă la alegeri. Astfel încît puterea să nu mai poată fi pierdută, aşa cum au pierdut-o Iliescu în 1996 şi Năstase în 2004. Să nu mai existe alternativă. Să nu se mai pună problema alternativei. Să fie stîrpită.

În dictatură, voinţa poporului în materie de guvernare se exprimă după gratii, în exil, sau cu topoarele. Din mormînt, exprimarea se întrerupe. În democraţie, voinţa poporului în materie de guvernare se exprimă la alegerile generale. În ianuarie 2012 nu au fost alegeri generale, ci proteste de stradă, cu cîteva mii de participanţi. Pe 10 iunie nu au fost alegeri generale, ci locale, pentru primari şi consilieri. Guvernarea USL nu reprezintă voinţa poporului, ci voinţa traseiştilor din Parlament. Atît. Doar ei au ales, pînă acum, guvernul Ponta. Acum, sondajele sînt favorabile, opoziţia nu există. Acum e momentul să dispară şi preşedintele.

Pînă în noiembrie, multe se pot întîmpla. Poate criza loveşte iar, şi premierul trebuie să tăie şi el salariile şi pensiile. Poate apare alt partid. După Năstase şi Vîntu, poate intră şi alţii în puşcărie, condamnaţi legal şi definitiv, cu repercusiuni în sondaje. Cine ştie ce scandaluri mai izbucnesc, gen, zilnic, ce plagiaturi se mai dovedesc? Spre deosebire de premier, preşedintele n-a fost ales de traseiştii parlamentului, ci de popor. Cu o majoritate de voturi, aşa cum e în democraţie. Majoritatea de la urne contează în democraţie, nu cea din sondaje. Iar majoritatea din sondaje nu e bătută în cuie.

Poporul e manipulabil, desigur. Dar poporul e şi capricios. Are tot felul de curiozităţi. Şi de sentimente. De pildă, poporului nu-i plac hoţia şi minciunile dovedite. Nu e nici fanul norului de lăcuste care rade tot în cale. Legi, Constituţie, bun simţ, orice. Aşa, cu iz de restauraţie a dictaturii. Pariul premierului e că poporul înghite orice găluşcă, din ură sinceră faţă de Udrea şi de Băse, care a tăiat pensiile şi salariile. Dar în loc de pariu, nu-i mai bună certitudinea? Acum, nu în noiembrie, la parlamentare, sau peste doi ani, la prezidenţiale. Poporul, curios cum îl ştim, s-ar putea întreba, totuşi, ce-i cu toată graba. Şi ce-i cu toate scandalurile, epurările, abuzurile, plagiaturile? O fi doar mînă nemernicului de Băsescu, sau asta produce agregatul USL? Asta-i schimbarea, asta-i izbăvirea?  Hai să vedem.

Facebook Comments

1.154 Comments Dottore, manipulatorule, suspendatorule!

 1. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 2. Florina

   Dan Alexe 
   
  Iar acum, dupã ce am aratat lumii întregi ca putem avea in fruntea ţãrii, paradînd la Bruxelles, un om de o nesimtire abisalã, total rupt de realitate si nepãsãtor de dezastrul durabil produs de prostia lui violentã, sper sa nu mai vãd curînd dropii tîmpite care pretind pe FB ca cersetorii tigani „stricã imaginea ţãrii”…

  Reply
  1. TovarasulMC

    @Florina  Dan Alexe  Ponta este atat de prost incat nici nu s-a gandit o clipa ca-si putea asuma faptul ca functioneaza justitia si au intrat atatia oameni la bulau. Putea sa spuna ca merge pentru ca a ajuns el la putere. Evident ca prefera circul.

   Reply
  1. sanantonio

    @TovarasulMC Și cui îi mai trebuie acum opinia ăstora? Pentru declararea unui plagiat sînt două insitituții care se pot pronunța. Sîntem în situație de ori, ori, nu și, și!

   Reply
    1. sanantonio

      @TovarasulMC S-a mai dus dracu un drac. Vezi răspunsul meu mai jos, la același subiect ad @Florina Florina

     Reply
   1. Rezon

     @sanantonio  @TovarasulMC
    Lasa ca s-a autosesizat comisia de la Universitatea Bucuresti, care se va pronunta saptamana viitoare. 

    Reply
 3. Bleen

  „Ce s-a anuntat astazi este o decizie politica si ilegala, luata de apropiatii Presedintelui ca represalii pentru participarea mea la Consiliul European.  Voi dovedi in fata Comisiei de Etica a Ministerului Educatiei ca am respectat toate regulile! Nu renunt la lupta pe care am inceput-o din cauza acestor atacuri. Nici vorba de demisie!”, a declarat Victor Ponta la Bruxelles

  Reply
  1. Merechene

    @Bleen te prind astia ca ai copiat la bac, vor sa te dea afara si tu zici „nici vorba sa ma eliminati.”

   Reply
    1. TovarasulMC

     Comenta unu pe hotnews ceva in genul: „Pentru Basisti, din surse aflam ca demisioneaza Ponta si vine Antonescu in locul lui, adica pleaca dracul si vine tatal lui.”

     Reply
 4. Bleen

  MRU a intrat în joc. Fără rezerve. Fără backup. Fără strategie de exit. Fără îndoieli. Fără frîne. Fără comodități. A pus totul pe masă. Va juca pînă la capăt.

  Reply
 5. Bleen

   Mihai Politeanu :
   
  ”Lol. cata imaginatie. Pe blog-ul MM avem un comentator care foloseste nick-urile socrate, ioana, maria, carla, silviu, gabi, ion, dana, catalin, gena, mihai-sorin, nepotul, cartiana sau emilia, avand IP 77.227.47.166.”
   
  Mda. Mai mulți autori în unul singur. Ca Ponta.

  Reply
  1. sanantonio

    @Bleen  E un singur server de internet prin care au acces mai mulți. Cum ar fi o firmă de prestări servicii. E nevoie de ceva mai multă investigație ca să afli cîte PC-uri sînt, de fapt.

   Reply
  2. sanantonio

    @Bleen  Mihai Politeanu Ar putea fi vorba despre un singur server de internet prin care au acces mai mulți. Cum ar fi o firmă de prestări servicii. E nevoie de ceva mai multă investigație ca să afli cîte PC-uri sînt, de fapt.

   Reply
  3. sanantonio

    @Bleen  Mihai Politeanu E un IP din Spania. Ori e ambasada României de acolo, ori e prxy fals.

   Reply
   1. TovarasulMC

     @sanantonio https://apps.db.ripe.net/search/query.html?searchtext=77.227.47.166&searchSubmit=search#resultsAnchor

    Reply
   2. val_one

     @sanantonio   nu este de pe proxy;
     
    IP: 77.227.47.166.
    Catalonia, Barceloneta/ISP: Vodafone Espana, S.a.u./org: Comunitel Global S.A.

    Reply
    1. sanantonio

      @val_one, urmărește site-ul de mai sus. Îți dă și numele proprietarului. Am un feeling că IP troll-ilor e fals.

     Reply
    2. sanantonio

      @val_one , urmărește site-ul dat de TMC mai sus. Îți dă și numele proprietarului. Am un feeling că IP troll-ilor e fals.

     Reply
 6. Florina

  Robert Turcescu, Facebook
   
  MRU vorbeste despre un „traseist” de la PDL la PSD care a cerut sa i se plateasca ipoteca unui teren pentru a vota caderea guvernului Ungureanu! Ia cititi declaratia de avere a onorabilului sindicalist-parlamentar Catalin Croitoru! Mamaaaaa, ce ipoteca are (avea?) distinsul!

  Reply
 7. adina

  MRU: ICR a trecut de la Guvern (MAE) la Parlament, iar MOf pe sensul opus, de la Parlament la Guvern.
   
  N-ati-o tie, da-mi-o mie. Hai, cine taie cartile ? Cine are chinta royala?

  Reply
   1. adina

     @oglinjoara sensul era ca urmatoarea mutare e ca la poker, e la noroc sau mai exact depinde de toanele premierului si daca el s-a sculat cu fata la cearsaf in ziua aia sau a visat frumos azi-noapte.

    Reply
 8. quaddelta

  Intre timp in Romania: Moody’s: Perspectiva ratingului României, de la STABILĂ la NEGATIVĂ.
  Singurele lucruri pozitive din Romania sunt analizele medicale ale lui Nastase 🙁

  Reply
 9. Florina

  MRU tocmai explică mecanismul de reprezentare la Consiliul European. 
   
  Prost şi Ponta ăsta, prost rău, zău, uite domne’ că avea pe cine întreba.

  Reply
 10. OstapBender

  Daca-l bate gandul pe VP de-o micro lovitura de palat? Se izoleaza un pic pe la Victoria si striga de acolo ca se lupta cu dictatura.

  Reply
   1. OstapBender

     @adina Eu zic sa-l inchidem in niste paranteze, sa-l bagam intr-un citat, sa-l facem anexa.

    Reply
    1. sanantonio

      @Florina  @OstapBender  @adina Ai preluat ideea fără să adnotezi sursa. Plagiat, clar! Comisia? Votați!

     Reply
  1. val_one

    @Florina  pe firul logicii lui Rus, lui Platon si Aristotel le stă bine lîngă Ponta. sau invers, dar nu cred.

   Reply
  1. adina

    @cocosila ponta sangereaza insa mai rau ca nastase, fara gluma acuma. O sa vedeti daca nu se stinge incet incet ca om politic.

   Reply
  2. sanantonio

    @cocosila Ponta nu mai ajunge în țară, o să deturneze avionul. Parcă-l văd că aterizează la Bacău!

   Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Citisem apartamente, în loc de departamente, mă înfipsesem primul la coadă. Așa…

   Reply
  1. adina

    @hope18 a? aaa, adica fonctie, demnitate publica, …, pai zii asa, ca eu is mai greu de cap. Daaaa, cum sa nu ? Am si eu una din astea, ii zice premier, adica ma vad in premiera in fiecare seara la TV.

   Reply
 11. Bleen

  Ioan Rus, ministrul MAI: Premierul nu are pentru ce sa demisioneze/ De vreo 2000 si ceva de ani incoace, de la Aristotel la Platon, toti au plagiat

  Reply
  1. OstapBender

    @Bleen Da de mitul pesterii din Republica (dialogul nu partidul cel nou) a auzit? Ca el tot de acolo se trage.

   Reply
   1. OstapBender

     @Bleen Cum care mit? Ala bre, despre adevar, in care se spune ca stau niste oameni din nascare imobilizati si se uita la un perete pe care vad niste umbre de la niste marionete de le manipuleaza unii in spatele lor. (astia ar fi cei de la antena) Si cred astia ca aia ar fi realitatea (dar nu tv). Intr-o zi se dezleaga unul si vede cum sta treaba in pestera. Ca adica umbrele nu sunt realitatea. Apoi, merge mai departe, iese din pestera si-si da seama ca nici focul cel din pestera nu e adevarata lumina, ci Soarele. Si se intreaba Socrate ca daca s-ar intoarce si le-ar spune la aia legati cum sta treaba, aia ar fi in stare sa-l omoare.

    Reply
  1. adina

    @Hongse degeaba te grabesti, SPP-ul il protejeaza de ziaristi … de intrebari … de orice :-).

   Reply
 12. hope18

  ponta a plecat pe furis la Bruxelles si a venit pe furis in tara.Asta nu e barbat,ce sa mai vorbim de barbat de stat!!!!! 😀

  Reply
  1. adina

    @Pataphyl ii mai lipseau doua pagini jumatate sa fie plagiat, eu zic ca a scapat la mustata :-).

   Reply
 13. OstapBender

  ‘de vreo 2000 si ceva de ani incoace, de la Aristotel la Platon, toti au plagiat. (…) Autorul emite niste teze, de aceea se numeste teza de doctorat”. Cine ghiceste?

  Reply
  1. adina

    @OstapBender teza emisa trebuie sa fie originala, nu poti sa emiti ceva ce a fost deja emis. O comparatie putin fortata: lumina emisa de o sursa de lumina nu e luata inapoi de sursa respectiva de lumina si emisa din nou.

   Reply
   1. OstapBender

     @adina Da. Dar trebuie sa stie si cel care a emis asertiunea care a vrut adica sa ne lumineze.

    Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Jos B1 online. Aflu de la voi chestii care se vor petrece peste 2 minute, ergo, călătoria în timp este posibilă.

   Reply
 14. val_one

  nu ştiu dacă ne citesc şi „ei”, deşi ar face bine. 
  la ora asta mă luă scenarita. Ponta a convocat sau va convoca pe 3 iulie plenul parlamentului pentru o informare cu privire la acest summit. aud că se va încerca introducerea pe ordinea de zi a legii votului uninominal respinsă de CCR.  deoarece această lege a fost respinsă integral, toeretic ar trebui complet rescrisă, ceea ce ar fi absurd.
   
  după părerea mea, este o capcană pentru a se încerca suspendarea preşedintelui în plen, că doar este urgenţa zero a lui Ponta. acum, după ştiinţa mea, modificarea legii referendumului aşteaptă verdictul CCR pe 4 sau 5 iulie şi are mari şanse de a fi respinsă. nu ştiu în ce stadiu se află amendamentul Şova şi restrîngerea atribuţiunilor CCR, care ar trebui să treacă tot pe la curte.
   
  în acest context mă întreb ce şanse au sau cred ei că au? o cale legală de contracarare a acestor manevre ar fi împiedicarea usl-ului de a avea cvorumul necesar iar pentru asta pdl-ul şi alte formaţiuni (unpr, udmr) să nu cadă în această capcană şi să le facă jocul ca data trecută, cînd Ponta a „ţinut” o declaraţie în faţa camerelor reunite şi a introdus pe ordinea de zi „mandatarea”  sa către summit-ul de la Bruxelles.

  Reply
   1. adina

     @sanantonio  @val_one MRU – aviz cu subiect si predicat dat lui Blaga: nu esti de dreapta daca te multumesti cu asigurarea majoritatii in Parlament contra unor functii / pozitii si nici daca iei drept succes procentul de 15 % de la locale.

    Reply
  1. Hongse

    @OstapBender Ze Phsyco on Dottore, manipulatorule, suspendatorule!oglinjoara on Dottore, manipulatorule, suspendatorule!

   Reply
  2. Hongse

   @OstapBender
   Ultimele comentarii sunt:
   Ze Phsyco on Dottore, manipulatorule, suspendatorule! (1001)
   oglinjoara on Dottore, manipulatorule, suspendatorule! (1000!!! WINNER)
    

   Reply
 15. adina

  ma retrag si eu, numai o remarca: MRU a lucrat la teza lui 10 ani. N-am retinut insa titlul lucrarii sale, cred ca ar fi o lectura cel putin interesanta. Ma duc sa-mi popcorn-ul si la TV.

  Reply
 16. Hongse

  MRU: „Când îţi dai doctoratul, îţi dai doctoratul în faţa unora care se pricep”. Se-aude şi de-acolo din Rahova, dl Năstase?
   

  Reply
 17. Ze Phsyco

  Sara buna si la revedere. Ma duc sa-l vad pe sefu’. Ai auzit pictor Vonta? Sper ca esti multumit acu’ !

  Reply
 18. adina

  DDD zice: or fi prezis mayasii sfarsitul lumii pe 12.12.2012 dar eu va zic ca USL se crapa pe 2.12.2012.

  Reply
   1. Ze Phsyco

     @Pataphyl  @adina Si nu mai prinde USL sfarsitu’ lumii? Sper ca Traian Basescu e fericit acuma!

    Reply
 19. Pataphyl

  http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/tia-serbanescu-ilegalistul/
   
  Tia Șerbănescu: „Mă gândesc la Ponta, dacă e acum fericit – Felix adică – mai ales că abuzează și de propria-i ipocrizie: „sper să nu ne transformăm în republică prezidențială”. Dar în pontificat? În legătură cu această dispută s-a tot invocat zicala: cel mai deștept cedează. Foarte rău! De-aia câștigă proștii.”
   
  Pontificat! :)))) Sună prometeic: Ponti-Ficat!

  Reply
  1. Ze Phsyco

    @hope18 Pai USL a zis ca are minim 65% deci DDD se asteapta la minim 66%. Ii mai ramane si lu’ Blaga 15% lu’ Vadim 25% si UDMR 5%.

   Reply
   1. Mistral

     @Ze Phsyco  @hope18 V-am recunoscut Domnu Ministru Pop . Nu e nevoie sa va mai ascundeti sub avatar 🙂

    Reply
  2. Hongse

   @hope18
   DD de fapt speră că o găseşte pe Elodia.
   Serios vorbind, e pe bune. Chiar are şanse, după căcatul pe care l-au împrăştiat Iliescu, Năstase prin intermediul dr. Ponta (l-am omis pe floricel deliberat, el nu contează). S-ar putea să plângem după vremile ăle bune când trebuia să alegem între iliescu şi vctudor.
    

   Reply
   1. Ze Phsyco

     @Hongse  @hope18 Daca cu Ponta ne-am dixtrat in 2 luni de-am facut burta de atata ras… iti dai seama ce-o sa fie cu DDD? O sa ajungem obezi rau de tot… da’ raaauuuu!

    Reply
  1. EleninaNicuţ

    @sanantonio din cate stiu eu, sentinta de la fond (CAB) nici macar nu e redactata… deci poa’ sa mai dureze si 1 an

   Reply
   1. sanantonio

     @EleninaNicuţ, de fapt, într-o societate normală, nici n-ar conta dacă e redactată sau nu, o instanță te-a găsit vinovat(ă) de incompatibilitate. Bunul-simț, atrofiat la politicienii noștri, ar spune că bine e să te abții de la vreo funcție publică pînă la decizia finală a Justiției, tocmai pentru a evita o eventuală suspiciune de influențare a procesului prin prisma poziției.

    Reply
    1. Mistral

      @sanantonio  @Pataphyl e ministru pentru Dialog Social . Are treaba acum , ca merge lumea la mare .

     Reply
 20. val_one

  banner la Universitate:
   
  “AICI S-A MURIT PENTRU LIBERTATE! PLAGIAZA ASTA”
   
  poate confirma cineva? e doar un zvon?

  Reply
 21. adina

  DDD intreaba: Da sotiile, sotiile noastre – adica ale domnilor prezenti pe acest blog –  de ce nu s-au ales la Bruxelles ?

  Reply
 22. Rheia

  Acești useliști sunt incredibili: „PSD acuza PDL ca foloseste comisii academice ca instrument politic.Ț Hotnews

  Reply
  1. Ze Phsyco

    @Rheia Lasa ca e bine. Daca au inceput sa abereze in vazul tuturor inseamna ca sunt disperati…

   Reply
   1. Rheia

     @Ze Phsyco Disperată sînt și eu, de fapt, cînd văd în ce societate lemuriană trăiesc….

    Reply
  2. hope18

    @Rheia
    Asa fac astia.Ca la gradinita:ma tragi de par ,te trag si eu .Dupa care: ba tu ba tu ba tu ba tu tu tu tu tu…………..

   Reply
    1. Pataphyl

      @anarchix Adevărat, Moș Roată Dințată n-ar fi fost în stare să intre-n rahatul ăsta așa iute. Trebuie o remarcabilă BEZMETICULOZITATE să „realizezi” asta!

     Reply
    2. Ze Phsyco

      @Pataphyl  @anarchix Cred cu tarie ca doar Krin ar fi mai capabil ca pictoru’ Vonta. Asta intra in toate gardurile cu cea mai mare viteza.

     Reply
 23. Hongse

  A, că-mi adusei aminte. Mai devreme am auzit la B1 o idee interesantă. Ponta Victor Phd poate fi acuzat de uzurpare de functii, care e nasol de tot, doar dacă semnează acte, etc. Dacă nu, poate fi acuzat doar de tentativă de uzurpare de funcţii. Hmm… nu m-ar mira să nu semneze nimic 😀
   

  Reply
    1. Hongse

     @Pataphyl
     Drumul mergea clar spre dreapta dar urmaşul lui Brătianu i-a zis „trage tare la stânga”
      

     Reply
    2. Ze Phsyco

      @Pataphyl Ma ofer sa-i donez niste Pampers lu’ Herr Krin. Sa doarma mai linisit si mai uscat.

     Reply
    3. Rheia

      @Ze Phsyco  @Pataphyl Eu îi ofer lămpița de veghe a lui Rheip de cînd era mic. E cu Mickey Mouse. 

     Reply
 24. oglinjoara

  „Nu va ingrijoreaza lipsa de reactie a studentilor ? A celor din Oradea in cazul Mang de exemplu ? Dorm precum personajele din “Invazia” ?   La ora la care vedem imaginile cu premierul Ponta refuzand sa abordeze subiectul plagiatului, happy-end-ul din filmele-catastrofa americane nu e deloc garantat. Ceea ce este in schimb sigur e ca daca astazi se va pierde batalia, clonele vor continua sa se multiplice rapid. Pseudo-doctori vor forma pseudo-studenti, pseudo-dascalii de maine.  Si maine va fi prea tarziu.”
  întregul text, aici:
  http://www.contributors.ro/reactie-rapida/invazia-clonelor/
   
   

  Reply
 25. Daniel Francesco

  Alison Mutler de la Associated Press are un articol aparut acum o jumatate de ora pe http://www.wral.com:
   „Defying an order to disband, an academic panel ruled Friday that Romanian Prime Minister Victor Ponta plagiarized large sections of his doctoral thesis and called for him to be stripped of his Ph.D. The announcement adds to the political tensions in this Eastern European nation, where the president and prime minister are jockeying for power.

  Marius Andruh, who heads the 21-member National Council for Attesting Titles, Diplomas and University Certificates, said it had determined 85 of the 307 pages it assessed had been copied without proper attribution.
   
  Articolul este aici:
  http://www.wral.com/news/national_world/world/story/11264595/

  Reply
  1. anarchix

    @Daniel Francesco Ce chestie si cu doamna Muttler. Sa vii pe vremea lui Ceasca ca undercover pentru o putere vestica si sa o iei razna cand nu e cazul.

   Reply
  2. Hongse

   @Daniel Francesco
   Aha, acum au făcut comisia de 21 membri să nu le mai dea 2/3 din 20 cu zecimale.
    

   Reply
   1. Ze Phsyco

     @Hongse  @Daniel Francesco Nici cu 21 nu e bine! O treime inseamna 7… asta e cifra magica inrudita cu Flacara Violeta… nu bine dom’le, nu e bine.

    Reply
    1. Hongse

     @EleninaNicuţ@Daniel Francesco
     Hehe, citam din articolul de mai sus: ” Marius Andruh, who heads the 21-member National Council for Attesting Titles blabla”
      

     Reply
   2. Daniel Francesco

     @Hongse
     Acei membri ai comisiei care nu pot sa participe fizic la lucrari isi pot trimite punctul de vedere prin email sau fax, aceste facilitati sunt parte a regulamentului lor. A spus-o Vlaston.

    Reply
    1. val_one

      @EleninaNicuţ 
     ai consiliului, mă rog. şi tocmai ce ne atenţionă Bleen că ne citeşte şi lumea bună.

     Reply
    2. EleninaNicuţ

      @val_one nu e valabil reg din 2010, a fost abrogat de altul din 2011, abrogat, la randului lui azi

     Reply
    3. val_one

      @EleninaNicuţ 
      
     mulţumesc. deci, sînt douăzeci, totuşi. două treimi ar însemna fix 13,(33) membri necesari cvorumului. cum se rotunjeşte? :)))) 

     Reply
    4. Hongse

     @val_one@EleninaNicuţ
     Cui dracu-i mai pasă? Când 13 profesori îţi spun că eşti beat te duci şi te culci, nu mai ceri încă o opinie! 😀
      

     Reply
    5. adina

      @val_one  @EleninaNicuţ  se rotunjeste in plus. Coinidenta sau nu, taman 14-le cerut de Pop.
     De ce in plus si nu in minus veti intreba. Pentru ca 33% din energia corpului uman e consumata de creier. Ai creierul, ai si persoana intreaga 😛

     Reply
    6. adina

      @val_one  @EleninaNicuţ coincidenta, focul viu e flamand si imi mananca mie literele si nici edit-ul nu-mi merge.

     Reply
    7. sanantonio

      @adina  @val_one  @EleninaNicuţ Păi pînă mîine o să aibă 20, că Prioripost e mai domol, așa… Recomandatele cu opiniile celorlalți sosesc dimineață.

     Reply
    8. EleninaNicuţ

      @val_one la 14 cum a zis bou’ ala; da’ am inteles ca, in total, au votat 15 (2 – electronic, ca se poate)

     Reply
    1. anarchix

      @hope18 $10k. Atat trebuia sa-i aduci lu’ domnu’ Dan inainte sa intri in emisiune. Aranjamentul asta mi se pare al naibii de onest.

     Reply
 26. LunguVictorEugenMihai

  Ziarist strain : O, Mr. President… Ponta : No, aiem not da president, aiem tha priminister! Ziarist strain : OOO, Mr. Nastase… Ponta : No, no, mr. Nastase uaz da priminister, nau is at Rahova university, raise funds for a humanitarian campaign called ,, trophy quality,,… Ziarist strain : OOOO, Dottore Ponta… Ponta : No, no, ai uaz dottore, bat nau dei caci mi uit da manky, so ai hev tu * off uit da doctorat….eniuei, Nastase is ghilti, hi woas mai indrumator, so, is his responsabiliti bicose m-a lasat to copy-paste so much. Ziarist strain : Finally, who are you ? Ponta : Iu don nou? Ai em a hero…iu chiar nu prindeti the Antena 3 ?

  Reply
 27. Bleen

  Dau o fugă pînă la Mega Image, mă uit la MRU (la 22 e la Cristoiu, pe B1) și după aia îmi povestiți tot, că în afară de scorul de 13-0 și că cei 13 sînt jumate în drum spre Aiud, jumate spre Sighet, nu știu nimic.
   
  Am aflat că ne citește lumea bună și foarte bună, deci să fim atenți la ortografie și idei.
   
  Una peste alta, e musai să nu-l pierdeți pe MRU, nici azi la 22 și nici așa, în general.

  Reply
  1. Yeba

    @Bleen Păi noi credeam că te-au încuiat la Mega Image de ieri, n-ai dat semne de viață. Pune și tu un Edit funcțional, omenește spun! Fiindcă în fereastra Comment literele sunt așa de mici încât tb ochelari (dacă ești major de ceva vreme), de semnele de punctuație nu mai vorbesc! Când observi una-alta și încerci să editezi, pac! An error has occured. 

   Reply
   1. OstapBender

     @Yeba  @Bleen In Mozilla se poate instala un supliment „No Squint” cu care se poate regla „zoom”-ul paginii.

    Reply
 28. Rheia

  Mai suportați un mini-dialog cu Rheip al meu? Pe teme politice! Rheip are șase ani, din toamnă merge la școală. Nu știu ce vorbesc educatoarele alea la grădiniția lui, dar azi m-a luat la colțul scurt: Mami, cine e Traian Băsescu? E președintele nostru, zic eu, neatentă, cu un ochi în tava de cremeș. Așa, ca nenea Octavian? insistă Rheip (nen-su Octavian e șeful asociației de proprietari din blocul nostru) Nuuu, mami, e președintele României! îl corectez eu semi-ultragiată. Deci Traian Băsescu e rege? mă dezarmează Rheip. Ăăăă, nu…. (nu încă?)

  Reply
 29. Ze Phsyco

  Il rog io frumos si respectuos pe Maretzul Ministru al Educatiei sa ne dea si noua definitia plagiatului. Nu de alta dar mai sunt p-acilisha si niste ametzitzi care mai pregateste niste lucrari si vrem si noi sa stie daca putem sa le scrim ca Domnu’ Ponta (sa-i traiasca coana Daciada) sau trebe sa gandim cu capu’ nostru asa cum ne cere domnii aia de la Natura… a draq de viata ca complicata mai ie… sarumana boierule ministru !

  Reply
  1. adina

    @Ze Phsyco uite, pe limba ministrului, prof de mate:
    
   Axioma:
    
   Se da multimea A de autori ai cartii X, si multimea B de autori ai cartii Y,  A si B sunt multimi disjuncte, diferite de multimea vida.
    
   Daca pentru orice caracter x_i apartinand textului cartii X exista caracterul y_i in textul cartii Y astfel incat x_i = y_i, unde i > 0, i reprezinta pozitia caracterului in text, atunci X = Y. Textul Y este astfel definit ca un plagiat al textului X.

   Reply
   1. sanantonio

     @adina  @Ze Phsyco o s-o rezolve ca p-aia de clasa II-a cu elevii din clasă, cîte fete/cîți băieți

    Reply
    1. adina

      @sanantonio  @Ze Phsyco aia mi.-a placut tare de tot, cu ocazia asta mi-am adus aminte de cele doua metode de rezolvare invatate. Una cu segmente cand eram prichindei de clasa III, si una cu sisteme de doua ecuatii cu doua necunoscute, cand eram niste tineri promitatori de clasa a-VI-a. Pe care din ele i-ati sugera ministrului Pop sa o foloseasca?

     Reply
    2. sanantonio

     @adina, exact la asta mă refeream, folosești algebra pentru rezolvarea unei probleme de aritmetică? du-te la pădure, fă altceva, nu matematică

     Reply
    3. adina

      @sanantonio daaaa, nitica matematica e buna in informatica, sa poti obtine softul de dovedire a plagiatului. N-ai auzit la Vlad Petreanu ca trebuie sa ne tinem de proceduri ? 😉

     Reply
    4. Ze Phsyco

      @adina  @sanantonio Sa-l intrebam pe Sir Ministru of Educatie…. iel le stie pe toate ca un om mare…  🙂

     Reply
    5. Pataphyl

      @Ze Phsyco  @sanantonio  @adina Pe de altă parte-i bine, poate bagă ministreasă o învățătoare ori educatoare. Lina Ciobanu, gen…

     Reply
    6. Ze Phsyco

      @Pataphyl  @sanantonio  @adina Pai parca a zis cu subiect si predicat ca aleasa inimii e tanti Kati. Nu egzista alta alegere.

     Reply
    7. Ze Phsyco

      @adina  @sanantonio  @Pataphyl Pai io ce-am zis ? Am gresit io cu ceva? Am uitat vreo ghilimea pe undeva?

     Reply
    8. sanantonio

      @Ze Phsyco  @adina  @Pataphyl Ai lăsat de înțeles c-ar fi o diferență între Amalgamita și Kati, fără ghiulumele.

     Reply
    9. Ze Phsyco

      @sanantonio  @adina  @Pataphyl Aaaa…. promit sa nu mai fac… ma jur pe coroana de prim-ministru, na!

     Reply
 30. Merechene

  hai ca am dat si cateva secunde pe la Muma Padurii. titlu: PREMIERUL PONTA, REZULTATE FOARTE BUNE PENTRU ROMÂNIA, IMPRESIE EXCELENTĂ LA BRUXELLES, APRECIERI CORDIALE INCLUSIV DIN PARTEA UNOR PERSONALITĂŢI DE DREAPTA 🙂 . sa-i zica si ei cineva ca asta a visat ea aseara. realitatea este alta.

  Reply
  1. sanantonio

    @Merechene, astea sînt declarațiile lui Ponta, inclusiv că imaginea României e mai bună acum, că n-a fost Băsescu.

   Reply
   1. Merechene

     @sanantonio muma P. este o blogaritza schizofrenica care inca traieste in lumea cdr-ului. roxana iordache.

    Reply
    1. sanantonio

      @Merechene o știu, e soră cu o altă scorpie pnlistă, iar i-am uitat numele de zgripțuroaică, ceva nemțesc. Bleen?

     Reply
    2. sanantonio

      @Merechene afirmația mea rămîne oricum valabilă, alea sînt exact vorbele lui Ponta la Bruxelles, declarații publice. Muma-pădurii a plagiat.

     Reply
    3. sanantonio

      @Pataphyl  @Merechene aia e. le știu de pe vremea cotidianul, ediție veche. mă certam ca boul cu toantele astea ore-ntregi.

     Reply
    4. anarchix

      @sanantonio  Cu astea nu te certi. Le zici ca asa e, au dreptate, faci ce faci, si in loc de tzigara de dupa le spui ca ai votat cu Base.

     Reply
 31. Ze Phsyco

  Vedeti bre, vedeti? I-a mincat in cur pe aia de la Natura sa zgandere viesparu’ mioritic… vedeti ce-a iesit? Sper ca Natura este multumita acum !!!

  Reply
  1. adina

    @Ze Phsyco iorgulescu: comisia functioneaza de 5-6 ani si n-a prins decat un plagiator, la fel ca in cazul DNA la un moment dat, nu era eficient, fraticule, pana s-a pus DNA-ul pe treaba…
   hehe……

   Reply
 32. Yeba

  Costin Georgescu, se impune o comisie parlamentara ca sa ancheteze Comisia asta care-l pune la zid pe Ponta.
  Băi Milică, de unde dracu i-ai scos?!

  Reply
  1. adina

    @Yeba formata din parlamentari care sunt anchetati la plagiat de comisia care-l spanzura acum pe ponta 😉

   Reply
  2. sanantonio

    @Yeba Urmează o comisie prezidențială care să ancheteze comisia parlamentară și una guvernamentală care s-o, p-aia prezidențială.

   Reply
  1. adina

    @hope18 iorgulescu considera de bun simt calea urmata de presenditele Ungariei dupa dovedirea plagiatului, da ?

   Reply
  1. hope18

    @cocosila
    Nu-mi dau seama cum au putut sa se adune atatia tampiti. Ma cam ia groaza.In plus sunt si javre.Trag totul in mizeria lor ,murdaresc tot

   Reply
 33. Rheia

  Mă scuzați, a înnebunit CTP-ul? Că parcă-l iubiricea pe Gît-Împușcatul? „Jurnalistul Cristian Tudor Popescu compară situaţia actuală a României, referindu-se la chestiunea plagiatului premierului Victor Ponta, cu cea din Germania, imediat după instalarea naziştilor la putere.”

  Reply
   1. anarchix

     @hope18  Ma amuza cand incepe sa povesteasca pe ce calculatoare a lucrat el cand nu era ziarist.  Cunosc o gagica (in jur de 50 si ceva de ani) care a fost cu el in faculta. Un prost si jumate.

    Reply
   2. Pataphyl

    @hope18 @Rheia Regretatul profesor Petru Brânzei (ultimul mare director al Spitalului Socola) către pacienții săi: „Nebunii nu-s aici!” – și arăta cu degetul în direcția orașului…

    Reply
 34. adina

  Iorgulescu: ”Mi-e drag Platon dar mai drag mi-e adevarul”
   
  ha ? ce face asta ? il cheama pe Platon martor in plagiatul lui Pontache ?

  Reply
 35. adina

  lamuriti-ma si pe mine: mai e valabil ordinul asta de ministru ?
   
  b1.ro: ”Consiliul Național de Atestare a Titlurilor Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) nu se mai poate pronunța cu privire la plagiatul premierului Victor Ponta, întrucât Ordinul de vineri al ministrului Educaţiei abrogă trei alte ordine anterioare, inclusiv prevederile privind posibilitatea ca instituţia să propună ministrului retragerea titlului de doctorat sau răspunderea solidară a conducătorului de doctorat”, transmite Mediafax.

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @adina competenta nu decurgea doar din ordinul ala abrogat, ci si din art. 170 din Legea educatiei + HG 681/2011, ambele in vigoare si, oricum, cu forta juridica superioara unui ordin de ministru

   Reply
   1. anarchix

     @Rheia Stiam ca are doctorat ca l-a pus Dictatorul sa semneze. Dar habar n-aveam ca e in istorie. Mai am un pic si-mi pare rau ca nu m-am inscris si io la doctorat in RO.

    Reply
    1. Rheia

      @anarchix  @Ze Phsyco Frate, abia acum mi-a picat fisa de ce s-a umflat mălaiul în Hașotti și-a-nceput să dea din tîrtiță! Vreți să vă spun? Hai, vreți, vreți?

     Reply
    2. Rheia

      @anarchix Păi le e frică să nu se descopere că Mircea cel Bătrîn era strămoșul lui Băsescu, mah!

     Reply
   1. Ze Phsyco

     @Mistral Intrebarea mea trebuie citita in cheie existentialista ,daaa? Acilea suntem numai telectuali, ce basca mea !!!

    Reply
    1. Ze Phsyco

      @Pataphyl  @Sam85 Adica sa intelegem ca Adormescu este sub pat impreuna cu Blaga si cu Daciana asteptandu-l pe Ponta.Si ca pana la venirea lui Ponta se negociaza…. ce? (intreb si io ca baba indiscreta)

     Reply
    2. Ze Phsyco

      @Pataphyl  @Sam85 io-s mai ingenuu in inocenta mea si intreb si io : ce e aia mana moarta?

     Reply
   1. Ze Phsyco

     @Pataphyl In Bruxelezia este numai unul… EL UNICO! In jurul lui se invarte Soarele si tot Universul. Altfel nu se poate… s-a dat si OUG

    Reply
 36. Rezon

  Inca una si ma duc
   
  L.. Pop::     ”Haideți să nu ridicularizăm această chestiune!”
   

  Reply
   1. Ze Phsyco

     @Boghy  @Rezon Chestiunile ridicularizante sunt mereu perversitati abracadabrante. Toti doctorii stie asta!

    Reply
  1. tiestoster

    @Rezon tocmai când mă plângeam că preda tace (mai jos, dacă o fi apărut comentariul), a început să-i demoleze. ah! un vis. și când am mai auzit și cu ridicularizatul… îmi pare rău că nu i-a tras-o și aici preda.

   Reply
 37. Rezon

  Ionut Popescu )FB)
   
  Sa recapitulam:
  1.Nastase, condamnat ! Justitia dă sentinte fara probe, e o decizie politica !
  2.CCR decide ca Basescu tb sa mearga la Bruxelles; judecatorii sunt incompatibili, sunt ai lui Basescu, nu respectam decizia !
  3.Comisia decide ca Ponta a plagiat! Desfiintam comisia, decizia e politica, deci nulă !
  Concluzia: Jos dictatorul Basescu !
  Cine nu e de acord cu noi, trebuie eliminat rapid !

  Reply
 38. Boghy

  Stie cineva daca s-a semnat ceva la Bruxelles ? A semnat si plagiatorul ? A reusit sa le anuleze munca de doua zile celorlalti ?

  Reply
 39. Boghy

  Cica la ora 23 vine Pontanache in tara. Noaptea, ca furii. Haideti la aeroport. Repet: care cu pistoale, care cu fulare.

  Reply
   1. Boghy

     @anarchix OK. Pentru nenea cu alintaroma : pistoalele sunt pentru ca Pontanache sa aiba de unde alege sa se zgarie la gat. Sa faca rosu la gat.

    Reply
 40. Rezon

  Mihai Damian –  Invazia clonelor
   
  ” La ora la care vedem imaginile cu premierul Ponta refuzand sa abordeze subiectul plagiatului, happy-end-ul din filmele-catastrofa americane nu e deloc garantat. Ceea ce este in schimb sigur este ca daca astazi se va pierde batalia, clonele vor continua sa se multiplice rapid. Pseudo-doctori vor forma pseudo-studenti, pseudo-dascalii de maine.  Si maine va fi prea tarziu.”
   
  http://www.contributors.ro/fara-categorie/invazia-clonelor/?cfcc

  Reply
   1. Rezon

     @Pataphyl Nu râdea de dom Dinel, că el are doftorat în economie supterană. Fără caterincă

    Reply
 41. tiestoster

  incredibilă păpușa penelistă de la RTV. pac, placa băse. și n-are nici 40 de ani. și lângă ea alt cretin. fantastic. iar preda și iaru în loc să întrerupă și să-i facă idioți doar pufnesc.

  Reply
   1. Hongse

    @Boghy@hope18
    Cu cătuşe.
    Cred că ar trebui să vină în noaptea asta. Dacă mai vine. Dacă nu cumva emigrează în Afghanistan. Aha, acum se leagă toate, cred că înţeleg motivul vizitei de lucru… 
     

    Reply
  1. BarbuMateescu

    @hope18 Nu este exclus să fiu înţeles greşit, dar cu fiecare oră care trece fără ca Ponta să-şi dea demisia creşte probabilitatea ca să apară din nou proteste în stradă. În Piaţă sau în altă parte.

   Reply
 42. Rezon

  Buna seara! PDL, prin vocea lui Cristian Preda, cere demisia lui Ponta. Nea Vasile e un pic retinut sub pat

  Reply
 43. Boghy

  De Crizel Antonescu ati auzit ceva ? L-ati vazut cumva pe la Bruxelles ? Parca si-a deplasat si el hoitul acolo.

  Reply
 44. Rheia

  Eu n-am văzut Inglorious Basterds, dar ar merita să se cheme așa un film despre guvernarea noastră uselistă.

  Reply
 45. TI

  se pare ca din pdv juridic e si mai simplu: consiliul este infiintat si functioneaza in baza unei legi, superioara deci ca putere juridica ordinului de ministru
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/de-ce-consiliul-de-atestare-a-diplomelor-are-atributii-in-verificarea-tezei-lui-victor-ponta-269091.html
  si pe blogul politeia e ceva in acest sens
  scuze daca au mai fost date informatia/linkul, livefyre e comparabil cu guvernul ponta, am ajuns din nou la refresh manual

  Reply
  1. Rezon

    @TI Nicio problema. Apreciem la orice ora o contributie din partea fortelor informate si responsabile ale societatii

   Reply
   1. Rezon

     @hope18 Automatoane, hai sa-ti spun un secret; asa e locomotiva la viteza maxima – se grabeste…

    Reply
 46. Rezon

  Reiau un argument pentru impostorul Ponta, care maraie ca Parlamentul e mai legitim decat Curtea Constitutionala.
   
  Parlamentul si CCR sunt la fel de legitime. Doar ca se bucura de doua tipuri diferite de legitimitate. Parlamentul are legitimitate electorala, iar CCR are legitimitate procedurala. 
   
  Vittore, sa nu-mi scrii! Doar sa ma citezi, te rog

  Reply
  1. Glook

    @Rezon legitimitatea e o falsa problema. O poti pune daca ramai in aceiasi putere (ex si presedintele si premierul sunt puterea executiva, care e mai legitim intre ei 2?). Dar ei compara puterea judegatoreasca cu cea legislativa si zic ca una e mei legitima ca ailalta. Uita ca ambele sunt nevesare ca sa fie democratie.

   Reply
 47. SimonaM

  Cică dacă n-ai cvorum, ce-ai discutat e fals. Pop, la B1Tv.
  Ăsta trebuie banat din învățământ.

  Reply
 48. Glook

  Hotarat barbat: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12655754-victor-ponta-decembrie-2011-parlamentul-este-unul-ilegitim-iunie-2012-parlamentul-este-cea-mai-legitima-institutie.htm
   
  Mai ceva ca 007 la patrat.

  Reply
 49. Yeba

  Nu-i frumos să copiezi de pe blogul altora, dar nu pot să mă abţin:
  De la Radu Tudor, că mi-a dat @rezon idei:
  „dana:
  un comentariu postat de unul care stie ce spune:
  Anti Prosti a spus: Nu va grabiti. In anul 2003 sistemul de citare era complet diferit. […] Daca deschideti orice carte americana si nu o sa vedeti nici o citare si toate sunt la final referintele uite un exemplu http://www.amazon.com/Value-Risk-Benchmark-Managing-Financial/dp/0071464956 dati click pe carte Pe surse NATURA.COM a deschis o ancheta cu privire la modul total neconform cu etica deontologica prin care au publicat acel articol la comanda.”

  Reply
  1. Yeba

   Îmi răspund mie însămi, vorbesc singură, nu-mi vine să cred: deci există un antenist (epitet vast) care are un blog pe care scrie o tâmpită care citează admirativ un cretin cu ifose care, printre altele, nu face deosebirea între Index şi Bibliografie !! Antenistul nu o spamează, fiindcă e în misiune şi regulamentul nu prevede spamarea imbecililor, dacă sunt pe linie. Am verificat cartea. Toţi cei enumeraţi au apă caldă, WC în casă, electricitate, net şi drept de vot.

   Reply
  2. Rezon

    @Yeba  @rezon Îi spun eu, pe surse, spalatorului de cadavre Radu Tudor ca, in 2003, cand imi faceam eu studiile pe plaiuri anglo-saxone, ca regulile citarii si plagiatului erau aceleasi

   Reply
 50. Rezon

  Vlad Mixich (FB):
   
  Monica Macovei are o evolutie remarcabila la Romania TV. Este printre foarte putinii politicieni care in aceste zile vorbesc cu onestitate si indrazneala. http://www.rtv.net/live

  Reply
  1. Mistral

    @Rezon Adevarul :
   ”Năstase este deţinutul N0049. El are şi un card unde familia şi apropiaţii pot depune bani ”
    
   Bagam si noi ceva 🙂

   Reply
   1. Rezon

     @anarchix Asta si-a dorit mereu Bombo, inca de pe vremea cand isi vopsea Trabantul in negru, ca sa para scula de scula

    Reply
 51. Rezon

  Ion Diaconu ”Victor Ponta nu avea nicium motiv sa plageze”
   
  OK. Stiam si noi ca Ponta a copiat fara motiv. Altceva?

  Reply
  1. Rezon

   Reiau ce spuneam acum cateva zile.  
   Plagiatul este  _exclusiv_  o relatie intre un text si alt(e) text(e).  Ne e o relatiie intre un text si alte realitati (gen situaltii, atitudini sau opinii ale unor persoane, starea vremii etc)

   Reply
   1. Rezon

    Asta apropo si de gogomania pe care o tot repeta Razvan Orasanu, cum ca ar conta opinia autorului plagiat. Nu conteaza opinia nimanui, doar relatia intre doua texte

    Reply
    1. Rezon

     Prin urmare, inclusiv faptul / situatia  in care se afla Ponta (participant la nu stiu ce conferinta privind Curtea Penala Internationala) este irelevanta. La fel de irekevanta ca faptul ca ar fi avut diaree. Only texts matter

     Reply
 52. Rezon

  HG 681/2011 – inca in vigoare:
   
  ART. 50(1) În cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională în organizarea şi desfăşurarea studiilor universitare de doctorat, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului poate lua măsurile prevăzute la art. 170 din Legea nr. 1/2011. (2) CNATDCU poate fi sesizat cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv cu privire la existenţa plagiatului, în cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data susţinerii acesteia. (3) Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării poate fi sesizat cu privire la încălcarea regulilor de bună conduită în cercetare-dezvoltare de către personalul de cercetare-dezvoltare din cadrul IOSUD, potrivit prevederilor art. 323 din Legea nr. 1/2011.
   
  Psssst, Antena 3, abrogati-o repede, ca ati uitat de asta!
   

  Reply
  1. anarchix

    @Rezon Partz. Si ce? Jigodia asta mica a incalcat constitutia si nu s-a intamplat nimic.  E clar. Romania Se transforma in ceva mai rau ca Mexicul.

   Reply
   1. Hongse

    @Rezon@hope18
    Încă mai e, link-ul s-a formatat greşit. Ponta a trecut livefyre in subordine, trebuie să pui .htm de mână. Dar am eu pagina salvată. Just in case.
     

    Reply
    1. adina

      @Pataphyl  @Hongse  @Rezon  @hope18 plagiatul e un fel de magie neagra, deci merita dus in piata centrala a orasului !

     Reply
 53. Boghy

  Papagalii aia de la Bruxelles chiar nu-i bat obrazul lui Pontanache ? Mai dau mana cu el ? Mai stau de vorba ? Eu nu inteleg.

  Reply
  1. Hongse

    @Boghy http://www.facebook.com/photo.php?fbid=258305767608856&set=a.204535099652590.37448.100002883049077&type=1&ref=nf

   Reply
   1. Rezon

     @Hongse  @Boghy Da, tocmai remarcam ca Victor !Cornu-copy” Ponta are alura vioi-ghidușă a unui premiant care tocmai s-a bășit pe podium

    Reply
   1. DanCanada

     @anarchix  @Boghy Politicienii din UE de la Bruxelles stiu ca nu-i bine sa te pui cu prostu’. E mai simplu sa smile si shake hands.

    Reply
 54. cocosila

  Ponta are nevoie de timp, nu stiu esxact pentru ce dar cred ca spera sa declanseze mai intai procedurile de suspendare. S-ar putea sa vrea sa moara cu Base de gat. Ce nu stie el este ca marinarul e calit in batalii de acest tip.

  Reply
 55. Hongse

  Pop: „Profesori români plecaţi din ţară, de ce n-au venit şi ei? Că aveau competenţă”. Bă idiotule, tu chiar vrei să vină ăştia? Chiar eşti inconştient?
   

  Reply
 56. GabiDumitru

  17:16 – „Teza de doctorat a fost analizata numai din al doilea punct de vedere. Nu trebuie sa fii specialist in drept ca sa detectezi ca au fost preluate texte fara a fi citate”, a afirmat Andruh. 17:11 – Marius Andruh, presedinte Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, a declarat ca plagiatul in cazul texei de doctorat a lui Victor Ponta se rezuma la 85 de pagini de tip copy/paste. Andruh a precizat in explicatiile date ca exista mai multe tipuri de plagiat: cel subtil si cel copy/paste.
   
  N-au intrat in amanunte,nici n-avea rost.

  Reply
 57. Pataphyl

  În copilărie aflasem de la o vecină că niște flori pe care le avea în grădină se chemau buldăneji. Mai apoi am aflat că asta vine de la boules-de-neige. Acu’ bag samă că il copy-dottore tocmai a greșit tufa: în loc să calce în aia cu trei cacadîri a nimerit în buldăneji. Acuma tocmai se rostogolesc.

  Reply
  1. Yeba

    @hope18 plus ineficientă, nefuncţională, o să trimit un control – iscălit, Mocofanul, master al Fundaţiei săteşti Sf. Anton.

   Reply
    1. Merechene

      @Yeba evident ca nu este originalul :))))))) .  originalul se gaseste in cele 4-10 surse  plagiate .

     Reply
   1. Yeba

     @SimonaM , nu, nu. Rămâne înregistrarea. Dl consilier de la Externe nu e la serviciu, e la A3.

    Reply
  1. Hongse

   @Yeba
   Au inventat alta. Pop la telefon la B1. „Trebuiau două treimi, adică 14 şi ei au fost doar 13.” Bă băoule, a fost unanimitate.
    

   Reply
 58. hope18

  Buna! Am fost plecata si nu am avut TV si nici computer.Stiu in principiu toata povestea.O demonstratie ceva?

  Reply
 59. Hongse

  Apahideanu Ionut (FB)
  Victore, apropo, vezi că vorbeşte lumea cum şi Ăl de Sus nu prea te-ar mai avea la inimă, pe motiv de porunca a opta. Nu mai bine Îl desfiinţezi sau măcar suspenzi şi pe El printr-o O.U.G.?
   

  Reply
  1. Rezon

   Pictor Vonta are postura alertă a unui premiant care tocmai a tras o bășină, tare,  pe podium.

   Reply
  1. Yeba

    @Rezon au murit doi drăcuşori (la Zografi şi acum). Deci asta e ideea la A3. Numai 85 de pagini din 470. Nu spun ca 300 sunt anexe.

   Reply
   1. Yeba

     Sunt anexe pe bune, pentru eventualii increduli care citesc din spam, ca Năstase din celulă. S-a spus de la început (sursa: Ondine Gherguţ, RL. Si teza trebuie să fie publică. Aici anexele sunt legislaţie, nu concepţie proprie)

    Reply
   2. Rezon

     @Yeba Să o bag pe aia cu ”great minds”. Mai bine nu, fiindcă, dat fiind contextul,  azi am oroare de clișee 🙂

    Reply
 60. Sam85

  Cica a aparut o noua forma de salut in tara: „Ponta a plagiat” – „Adevarat a plagiat”
  =)))))

  Reply
 61. Rezon

  Romania Libera  http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/plagiat-ponta-consiliul-national-de-atestare-a-votat-in-unanimitate-ca-lucrarea-de-doctorat-a-premierului-este-un-plagiat-269058.html 
   
  UPDATE 11. Cel mai probabil Consiliul va propune retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta . Unii dintre membri Consiliului consideră că decizia luată este una care ar trebui pusă în aplicare chiar dacă în timpul deliberărilor ministrul Educaţiei a publicat un ordin în Monitorul Oficial de dizolvare a Consiliului.
   
  UPDATE 10: Decizia de plagiat a fost luată în unaninimitate cu votul tuturor celor 13 membri prezenţi. S-a ajuns la un consens în cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare privind plagiatul în cazul Ponta. În acest moment se redactează verdictul. Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, i-a revocat pe membri acestei instituţii in timpul deliberării. Consiliul are în componenţa sa şase membri ai Academiei Române dar şi pe preşedintele ei, Ionel Haiduc.
   

  Reply
 62. DanCanada

  Fecioru-meu care a plecat la 5 ani si-acu are 22 (deci gindeste mai mult ca un om normal, nu ca un roman): „Cum adica trebuie comisie sa decida daca a plagiat sau nu?!? Daca reviste de calibrul „Nature” au aratat asta, e clar, nu mai trebuie nici-o comisie”.
   

  Reply
  1. adina

    @DanCanada poate nu stiti, dar Ponta nu e unitate de masura pentru caracterul sau cunostiintele romanilor, mai ales ale celor care se inhama la un doctorat. El e doar exceptia, care vine din zece in zece ani, ocazie cu care sistemul invatamant romanesc are ocazia sa arate ca nu a ruginit si ca-l pune la colt pe obraznic.

   Reply
 63. Rezon

  Elenina’s tips and tricks (FB):
   
  ~Tips and Tricks:
  la art. 14 alin. 2 din Ordinul nr. 4608/2012 (cel publicat azi) se spune ca „Membrii CNATDCU pot fi revocati din aceasta calitate cu respectarea principiului simetriei actelor juridice”
   
  principiul simetriei actelor juridice = orice modificare a actului nu poate fi făcută decât în baza unui act cu aceeași natura juridică
   
  OMECTS nr. 3760/2011 privind stabilirea componentei nominale a Consiliului general al CNATDCU = act administrativ cu caracter individual (se adresează unor subiecte determinate = membrii Consiliului general).
   
  OMECTS nr. 4608/2012 = act administrativ cu caracter normativ (conţin reguli generale, impersonale şi se adresează tuturor)
   
  Concluzie 1: ordinul de azi nu produce efecte asupra ordinului de stabilire a componentei nominale; altfel spus, Consiliul general functioneaza si a deliberat in mod legal.”
   
  Concluzia 2 e un pamflet…

  Reply
  1. Rezon

   Well done, Elenina!   Se vede treaba ca juristii nostri sunt mai inteligenti decat ai lor.  Nu ca as fi avut vreo emotie…

   Reply
 64. Hongse

  Liviu Pop: Ponta nu a plagiat!
  [img]http://www.welovetheiraqiinformationminister.com/images/07-minister.jpg[/img]
   

  Reply
 65. Rezon

  Ștefan Trifan (FB):
   
  ”A treia vizită „în afara graniţelor” şi al treilea eşec de proporţii:
  1. Vizita în Afganistan. La întoarcere, în loc de întrebări despre gun-urile armatei române, domnul Goe a trebuit să răspundă la întrebări despre Grăjdan şi plagiatul lui Mang
  2. Vizita din Austria. La întoarcere a trebuit să ne explice cum e cu plagiatul şi cum a uitat să pună ghilimele
  3. Azi, la întoarcerea de la Consiliul European, domnul Ponta va vrea să ne spună ce poze frumoase a făcut el cu toţi „liderii europeni” şi toată lumea o să-l întrebe despre verdictul de plagiat şi despre demisie.
  Curat ghinion! Eu n-aş mai ieşi din casă.”

  Reply
  1. Sam85

    @oglinjoara Nu cred. Mai repede cred ca urmeaza un guvern de tehnocrati/independenti care sa pregateasca alegerile.

   Reply
   1. ics

     @Mistral funie si sapun sa-si spanzure ochelarii, ca la cat de tembel e ar fi in stare sa rateze ratarea sinuciderii si nu se face 🙂

    Reply
   1. Yeba

    Google a fost modificat prin OUG din 29.06 2012, publicată în MO în 29.06.2012, ora de dinaintea ieşirii FAZ din tipografie , oricare ar fi ea.

    Reply
  1. sanantonio

    @Rezon Translation sucks, dar oricum se poate extrage ideea principală. Ponta, raus von Europa. Aufwiedersehen im Congo.

   Reply
 66. Rezon

  Nea Vasile (da, Blaga), uite aicea, poate te ajută. E de la fârtații tăi politici din Europa.
  Hai, curaj, că nu te mănâncă! Nu mai ai traducători la PDL?  Nicio problemă, punem mână de la mână ți găsim pe cineva.
   
  http://www.eppgroup.eu/Press/showpr.asp?PRControlDocTypeID=1&PRControlID=11295&PRContentID=18851&PRContentLG=en
   
  Romania: the rule of law must be respected. Joseph Daul MEP, Chairman of the EPP Group
   
  Following the recent developments in Romania, where a decision by the Constitutional Court, ruling on the participation of the President of Romania in the European Council, was disregarded by the Romanian Prime Minister, the Chairman of the largest political Group in the European Parliament made the following statement:”I am deeply concerned by the lack of respect for the rule of law in Romania.
   
  I was appalled to learn that the Prime Minister ignored the decision of the Constitutional Court on Romania’s representation in the European Council. Moreover, not being pleased with this decision, the Prime Minister went ahead and placed the Official Journal, the publication that should have published the decision in order to make it effective, under the authority of the Government.These practices make me wonder if democracy in Romania is under serious threat. I will call for a debate in the European Parliament on this matter. 

  Reply
  1. sanantonio

    @Rezon Mă mănîncă buricul degetelor, Ctrl+C, Ctrl+V, dar mă abțin. Reușește cineva să-l scoată p-ăsta din vizuina în care s-a ascuns? Poate-l găsește și pe Antenescu p-acolo. Ăștia doi or coace ceva, prea sînt muți ca peștii de vreo 4-5 zile.

   Reply
 67. Rezon

  Victor Socaciu ghersuieste: 
  ”Sunt oameni puși de PDL în toate decomandatele”
   
  Ponta, mai ai multi guriști d’ăștia cu creiere decomandate? Adică, de comandă, vreau să zic

  Reply
  1. sanantonio

    @Rezon Și-au pus oameni și în telecomandate, vezi declarația de mai sus a unui oarecare de prin Parlament. European.

   Reply
 68. SimonaM

  La Comisie, decizia de desființare este valabilă de ieri, de când a fost luată.
  În schimb, decizia CCR nu este valabilă DECÂT DUPĂ publicarea în Monitorul Oficial.

  Reply
 69. Rezon

  Palatul Șuțu: ”Doctori în eschivare”
   
  ”Doctor în eschivare, politicianul român e în stare de orice. Adrian Năstase, spre exemplu, a fost la un pas de a ne convinge că a vrut să se sinucidă. Și Victor Ponta la fel acum. Va face orice pentru a ne convinge că plagiatul nu e un furt.”
  http://sutu.ro/guvernanta/doctori-eschivare/ 

  Reply
 70. oglinjoara

  Ponta: „Nu doresc să comentez şi nu ştiu să comentez”.
   
  Băsescu are gura aurită: după ce a prevăzut că pe mulţi are să popească urmăritul internaţional Popa (din Idonezeia), acum a dat iar lovitura, cu „dottore”. 
   
  PS. RTV: „Numărul plângerilor [la Parchet, împotriva lui Ponta, n.m.] depuse de cetăţeni creşte de la oră la oră”

  Reply
  1. OstapBender

    @oglinjoara Si eu am trimis ceea ce va invit sa faceti. Poate cineva sa reposteze modelul de sesizare dar intr-un post permanent?

   Reply
 71. Rezon

  Dan Tapalaga: ”Anarhie si abuz de putere”
   
  ”Dan TapalagaFoto: Hotnews Guvernul Ponta a reusit in mai putin de doua luni sa sperie orice om de buna credinta, dispus sa crediteze o vreme noua putere cu un cec in alb. Ne confruntam deja cu doua situatii gravissime – cazurile  MOF si ISC – plus o invitatie la anarhie prin boicotarea Curtii Constitutionale. In primele doua cazuri putem suspecta in mod legitim utilizarea discretionara a puterii in scopuri personale, pentru a face scapati oameni cu probleme majore de integritate, inclusiv pe seful Guvernului. Invitatia la anarhie lansata de premierul Victor Ponta prefateaza declansarea actiunii de suspendare a presedintelui, in tentativa USL de preluare a puterii totale in Romania. ”
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12653805-anarhie-abuz-putere.htm 

  Reply
 72. Glook

  Oameni buni, va zic un secret: de cate ori aveti impresia ca mai rau de atat nu se poate, Ponta&trupa tocmai va coace un ordin/ordonanta ca sa va demonstreze contrariu.

  Reply