Rovana Plumb avortează o campanie

Nici nu trecuse încă o lună şi jumătate din anul ăsta, că preşedinta OFSD, Rovana Plumb, deschise gura public pentru a treia oară. Din păcate pentru ei şi din fericire pentru noi, şi de data asta a vorbit. Dacă în primele două dăţi s-a simţit, o dată ca la poarta nouă a mahalalei, cerîndu-i Mariei Băsescu şă-şi ia bărbatu’ acasă din funcţie şi a doua oară, ca la conferinţă de presă, de data asta s-a simţit prost. Starea i-a fost produsă, aparent şi conform unui comunicat PSD, de o intenţie a Claudiei Boghicevici, la data respectivă anunţată ca posibilă ocupantă a fotoliului ministerial la Muncă şi Protecţie Socială. Care ar fi afirmat că: „Un aspect des ignorat, în primul rînd de societate, dar care va avea consecinţe dezastruoase pentru populaţia României, este problema avortului. … Noi ne dorim să ne implicăm în rîndul societăţii şi să ducem o puternică campanie antiavort. Se va dedica toata atenţia şi efortul pentru a obţine rezultate cât mai bune, acestei campanii deja alăturîndu-i-se biserici, medici, psihologi, profesori, societatea civilă, iar împreună vor marşa împotriva acestui fenomen devastator”.

Ei, cum ameninţarea dictaturii tot ameninţă că se lasă peste ţară, de cînd Băsescu se-ncăpăţînează să stea mai puţin cu familia, aşa cum i s-a recomandat şi mai mult acolo unde l-au vrut alegătorii, cum scrie la Constituţie, iar PSD-u’ veghează să nu se-ntîmple asta, Rovana s-a gîndit – mă rog, să convenim că s-a – să-şi trîmbiţeze şi ea vigilenţa. Aşa că i-a transmis nominalizatului atunci, învestitului acum, premier MRU următoarele: “Nu dorim să intrăm în polemici indirecte cu doamna Boghicevici pe marginea unei opţiuni puternic condamnate de specialişti. Vrem doar să atragem atenţia domnului Ungureanu că este dator să le respecte cel puţin pe milioanele de femei din România traumatizate în perioada comunistă, când interdicţia avortului a produs cicatrici psihice adînci şi multă suferinţă – o suferinţă pe care o credeam încheiată odată cu acea epocă. Nominalizarea doamnei Boghicevici ca ministru al Muncii se poate dovedi un ecou al epocii comuniste şi al primitivismului în domeniul tratării femeii”. Dar cum nu i s-a părut că-i suficientă avertizarea fără o informare corespunzătoare, a precizat tranşant că OFSD se opune numirii numitei Boghicevici în funcţia de ministru, ca fiind o persoană „ce doreşte interzicerea avortului şi ar avea astfel posibilitatea să impună sau să promoveze o astfel de politică, prin intermediul deciziei guvernamentale şi fondurilor publice”.

Hait! Grav. Şi agravant, ca circumstanţă, pentru Rovana. Nu că dacă tăcea, filosof rămînea, ci că poate dacă citea, înţelegea. Pentru că actuala doamnă ministru de la MMPT îşi detaliază, pe blogul personal, opţiunea prolife, care nu-i nici pe departe similară cu interzicerea avortului. Asta pentru oricine poate face diferenţa între a scoate ceva de undeva şi a băga la cap ce-nseamnă asta. Sau, mai clar, a alege între a nu face o crimă şi a împiedica apariţia victimei.

Acum, nu ştiu dacă Rovanei îi va părea rău cîndva c-a pomenit de comunism tocmai din ograda liber cugetătorului Iliescu, dar ştiu precis că problema ei nu e că se simte prost, ci că nu se simte proastă.

Facebook Comments

22 Comments Rovana Plumb avortează o campanie

 1. gupi

  offtopic

  Tudor, daca Apanova ti-ar da apă refolosită (cu urme de sânge, să zicem), ai mai face duș?

  Sigur, exemplul este deplasat, dar mai uita-te nitel peste contractul cu furnizorul. Tu platesti abonament intreg, dar nu poti folosi conexiunea la internet in totalitate. CloudFlare e doar un aspect, de exemplu mesajele tale email au sanse mult mai mari sa ajunga la gunoi (spam) decat cele trimise de la o adresa alocata static.

  Reply
 2. gabarelo

  Bleen,

  vorba lui din Kafka. din ce imi amintesc, e mai dura: "Vina e mai presus de indoiala".

  Chaucer zice "… adica nimeni nu e pe deplin cinstit" ("no man is all true, I guess"- L'Envoy of Chaucer to Bukton)

  In alt plan:

  Vad ca va ocupati de femei, de la un timp incoa.

  Ce ati zice de candidatura Ancai Boagiu la Primaria Bucuresti?

  Reply
 3. Tudor

  Da, știu care e faza cu IP-ul dinamic și știu și ce face CloudFlare. Genul ăsta de protecție vă alungă vizitatori nevinovați.

  Reply
 4. Selvyn

  @ Tudor

  si eu sunt pe Romtelecom si nu am probleme deloc… ce-i drept, sunt pe fibra optica si am un Mac, poate conteaza si asta…. (ca zona sunt in Bucurestii Noi)

  Reply
 5. Tudor

  Off topic.

  Blogary.ro este aproape inaccesibil de pe Romtelecom. Am IP dinamic si din doua in doua zile (inclusiv acum), in functie de cum mi se schimba IP-ul, primesc in browser restrictia aia cu "One more step to access blogary.ro".

  FYI.

  Reply
 6. Florina

  Andrei P

  nu, n-avem aşa cum zici. una dintre ele ori minte cu neruşinare, ori habar n-are despre ce vorbeşte. te bănuiesc băiat deştept, găseşti şi singur răspunsul.

  blogul Claudiei Boghicevici era online ieri, n-am habar ce s-a-ntîmplat.

  ElCucui

  numa' să fac rost de-o seceră şi-un ciocan.

  Reply
 7. ribelalu

  Dar pe doamna Iliescu (aia care a nascut la 67 de ani) nu o intreaba Rovana daca doreste sa avorteze pe viitor?

  Reply
 8. andrei p

  Pe linkul care ne-ar duce la blogul personal al doamnei ministru am gasit optiunea ei "de a alege între a nu face o crimă şi a împiedica apariţia victimei" exprimata foarte scurt: 404 – not found.

  Avem doua femei presupus-politician, una pro- si una anti- avort. Eu zic ca s-au mai vazut si in tari care nu au beneficiat de serviciile titanilor Romaniei post-comuniste.

  Si-apoi, un articol intreg tocmai despre Rovana Plumb!? A intrat SPP-ul din nou la vestiare?

  Reply
 9. Dragos

  sa ne amintim si de "zalog" din:

  Am cravata mea, sunt pionier,

  Si ma mindresc cu ea, sunt pionier!

  Flutura in vant, zalog si legamint,

  Intaiul meu cuvint de pionier…

  Reply
  1. Florina

   şi dialog, paşnic, factori de decizie, să analizăm şi să studiem problema… mai sînt.

   pe mine mă-ncîntă că Rovana a ieşit în prim plan aşa des în ultima vreme, altfel habar n-aveam ce grijulie este. şi, mai ales, la ce scară! e grijulie ca fondurile europene să nu vină în ţară în vremea dictaturii, peste 7 ani ai lui Băse la Cotroceni îi dau frisoane că i-o suferi şi omului familia, de, e cam mult, şi iar o bagă p-aia cu dictatura… acu' văd că duce-n spate şi grija tuturor femeilor din ţară şi iar ajunge la dictatură… păi cum să nu ne placă de Rovana?!

   Reply
 10. frank zappa

  Mi-am adus aminte de doua vorbe memorabile ale bunicutei…

  "Este o iluzie falsă. Este iarăşi pericolul să nu mai avem femei."

  Sa o rugam pe d-na Plumb sa analizeze si subliminalul intertextual (sic) de mai sus…

  Reply
 11. frank zappa

  "Nominalizarea doamnei Boghicevici ca ministru al Muncii se poate dovedi un ecou al epocii comuniste şi al primitivismului în domeniul tratării femeii"

  Primitivismul – acest cuvant doare…este un omagiu adus limbii de lemn a lui Ion Iliescu – sta alaturi de moft, stabilitate, consens, sinergie.

  D-na Plumb putea la fel de bine sa foloseasca si clasicele "oameni de bine", "meandrele concretului", "mai animalule"

  Cand stai prea mult langa un asemenea "spirit" te contaminezi!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *