Păstrați Centrul Vechi liber de proteste!

O să explic eu de ce profesorul de Anarhie Pașnică, Claudiu Crăciun, nu trebuie lăsat să-și “exporte” revoluția din Piața Universității în Centrul Vechi. Pentru că ne scade ratingul de țară. Știe și dom’ profesor asta foarte bine.

Centrul Vechi atrage seară de seară toți expații corporatiști, toți turiștii, ziariștii și oamenii de afaceri străini scăpați de-acasă, în căutare de puțină pierzanie dâmbovițeană după o zi foarte încărcată. Dacă nu o să le tihnească berea din cauza posibilelor busculade dintre revoluționari și forțele de ordine, atunci când se vor întoarce în țara natală vor povesti că România este o țară nesigură. Pentru orice. Impresiile lor de călătorie se vor reflecta în presă și până la depunctarea agențiilor de rating nu mai e decât un pas. Scepticilor mei le recomand cartea contelui de Maranche, fost director SDECE sub trei președinți, “În slujba serviciilor secrete”. Vor afla cu stupoare de acolo cine contribuie cu grosul informațiilor unui serviciu de externe. Exact ziariștii, turiștii de bine și lucrătorii în străinătate.

Străinii nu au de unde să știe că dl. Claudiu Crăciun este ditamai lectorul la SNSPA și că domnia sa vrea să înfăptuiască o nouă revoluție care va crea un mediu mai aseptic pentru turism sau pentru afacerile lor. Oamenii ăștia nu se uită la Antena 3 și Realități. Ei știu din raportările agențiilor de rating și din presa de business, că România este mai stabilă financiar decât țări precum Grecia sau Portugalia, că avem creștere economică, că mâna de lucru în sectorul privat s-a ieftinit cu mai mult de 25% și că pot veni liniștiți să-și cheltuiască sau să-și investească banii. Atâta vreme cât avem nevoie de banii lor, nu avem voie să le schimbăm buna impresie cu problemele noastre familiale.

Numai că profesorul Claudiu Crăciun tocmai asta își mai dorește – atenția internațională. Pe plan național nu mai are ce granițe de audiență să atingă. Toată țara i-a admirat pulovărul de revoluționar pe televiziunile de știri. Cu toate astea, din varii motive, nu a reușit să-și atingă obiectivele fixate în cifre și de aceea a ochit Centrul Vechi înțesat de străini. Dacă turiștilor le va sta sarmaua tradițională în gât, ecoul ar fi mult mai mare decât cel înregistrat în urma discursului său din Parlamentul European înțesat de plictisiți.

În încheiere, iată cu ce îndemn își încheie revoluționarul pachetul de sfaturi pentru manifestanți, postat pe un site comunist:

«Dacă vom ieşi în stradă 5.000 de persoane, poliţia ne va aresta! Dacă iesim 50.000, poliţia ne va păzi! Dacă vom ieşi 500.000, poliţia ni se va alătura!»

Completez eu șirul numeric pe direcția logică, doar că în sens descrescător. Însoțit de 50 de persoane care scandează antisistem prin Centrul Vechi, Claudiu Crăciun va deranja. Însoțit de 5 persoane cu drapele tricolore găurite va fi pitoresc. S-ar putea poza și turiștii cu ei. Dacă ar veni singur, l-am putea chiar prezenta partenerilor noștri de afaceri străini: un revoluționar autentic din România. Celor trecuți de 55 de ani le-ar putea chiar trezi nostalgii șaizeciste. Ce de-a mai pietre aruncau în cap polițiștilor tinerii seduși de marxism prin tot Occidentul pe vremea industrializării!

Facebook Comments

135 Comments Păstrați Centrul Vechi liber de proteste!

 1. Manwe

  @hongse. well, democratie, votul, participare la deciziile publice. Lucrurle astea n-au existat dintotdeauna. Revolutia industriala a venit si cu empowermentul clasei de jos si a midalclasului (ca au vazut ce se poate acolo peste maneca). Si da n-o fo bine pentru franta, dar pentru restul lumii a fost. Ideile alea au ramas :).

  Inainte era monarhie, aristocratie si biserica. Stiu ca unii pe forumul asta apreciaza toate cele 3 optiuni, dar eu n-as da votul universal si egalitatea in fata legii pe ele.

  Stiu si ca pot fi impreuna, dar pana la revolutia franceza nu era inca evident ca orice taran are dreptul sa voteze si, in plus, legea i se va aplica la fel ca unui conte. Tot cu idei de stanga va bombardez, stiu.

  Reply
 2. dica

  Tipul asta e soul-mate cu Lavinia Sandru. Pun pariu ca dupa ce-si mai face putina publicitate incepe sa faca turul partidelor.

  Reply
 3. oglinda-oglinjoara

  Toate subterfugiile şi măştile comuniste – socialism, social-democraţie, liberalism (actual) – încearcă să concilieze egalitarismul cu economia de piaţă.

  Asta e problema insolvabilă a comunismului contemporan.

  Reply
 4. Hongse

  Există diferenţe, subtile, între socialism şi comunism. Dar nu de fond. Mă bucur totuşi că măcar cu atâta mă aleg pe ziua de azi: nu aveţi săli de curs şi biblioteci marxiste pe banii mei. La mai mare.

  Reply
 5. Hongse

  Manwe. Revoluţia industrială începuse înainte de revoluţia franceză. Dacă ghilotina a avut vreun efect asupra progresului atunci a fost că l-a întârziat cam 20 de ani pentru că toate ţările Europei au fost ocupate cu războaiele care au urmat. Asta global. Pe plan local, Franţa a fost ţară predominant agrară până pe la mijlocul secolului XX.

  Reply
 6. Miruna

  @Bleen (13:21)

  Ar fi fost bine ca SNSPA sa fi fost fosta Stefan Gheorghiu. Macar am fi avut sali de curs si carti in biblioteca. Dar nici macar atat nu este.

  De acord, in ciuda discursului aparent liberal, marxismul este cea mai studiata ideologie in FSP. Marxismul lui Marx cu precadere, pe care studenti din anul I i l-au explicat stimabilului – pe atunci (doar) asistentul lui Parvulescu – Claudiu Craciun. Care nu reusea neam sa inteleaga diferenta intre socialism si comunism.

  Reply
 7. geefo

  "@GEEFO: pmdv zice ca ceva ceva vrei matale sa zici, da nu prea pricep(i?) treaba cu livolutia. Sa fie treaba aia de-i zice independenta? aia de cu 13 ani inainte? Una peste cealanta, revolutia industriala am invatat eu pe la scoala ca a fost dupa si in mare parte ca raspuns la revolutia franceza. Sigur, era o scola comunista."

  Dap, asa a fost, iar ceausescu la 16 ani organiza rezistenta comunista impotriva regimului celor care sugeau sangele poporului. Protestele de la Grivita, ("ocupisti" si "protestatari spontani" de rit vechi) tot de el au fost organizate.

  Faptul ca ai absolvit "o scoala comunista" nu este o scuza sa-ti tii capul stii tu unde.

  “Da, pentru generația mea e sacră”. io zic s-o luati acasa atunci. Sa nu se strice!"

  Habar-n-am despre ce vorbesti si nici ca ma intereseaza!

  @Vali,

  are vreo legatura protestul spontan cu respectul legii? Adica in conditiile spontaneitatii se suspenda respectarea legii sau cum?

  Reply
 8. oglinda-oglinjoara

  Ce-aveţi cu Claudiu Crăciun?

  Nu e decât un demn discipol al lui profesorului universitar doctor Cristian Pîrvulescu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice a SNSPA, care a rostit celebrele cuvinte:

  „Stânga apără interesele celor dezavantajaţi, aşa cum dreapta apără interesele celor avantajaţi”.

  Reply
 9. Mih

  @Bleen

  "E rau."

  Chiar e?

  Atunci e bine.

  :)))

  (si nu prea e povestea cu capra vecinului, eu stau in cu totul alt cartier).

  Reply
 10. Bleen

  Cît despre Caţavencii vs Kamikaze e suficient să intri pe paginile de Facebook ale celor două şi să faci o comparaţie între comentatori. Faptul că acum cititorii de Jurnalul Naţional şi telespectatorii de Sinteza Zilei au devenit mari caţavenci spune totul despre nivelul la care au ajuns Caţavencii.

  Mardale e doar o excepţie. Restul Caţavencilor se hrăneşte din ura şi frustrarea unor Dinescu sau Buşcu şi din lipsa de umor, ura şi frustrarea unor Iaru, Tache, Sîrb, Ionescu sau Mihai Radu. Şi piticigratis e o excepţie. Are şi umor şi nici nu-l urăşte pe Băsescu că l-a lăsat fără puşculiţă şi că i-a luat şansa de a fi milionar aşa, ca ăştia mai mari, Buşcu & Mihaiu gen. La Caţavencii nu e opţiune politică, nu e nici umor, e răzbunare pe cel pe care îl consideră repsonsabil de absenţa lor din rîndul milionarilor. Oamenii ăştia au avut un Moş Crăciun pe mînă, care, deşi şchiop şi hoţ, era suficient de prost încît să-i fie sifonaţi banii de cei care i-au promis victoria politică şi imunitatea penală. Facem bule, atacăm chiar core-ul votanţilor lui Băsescu (dacă nu caţavencii ajung la core-ul votanţilor lui Băsescu, atunci cine?), tu te îmbogăţeşti, scapi de puşcărie, noi ne îmbogăţim, scăpăm de sărăcie. Între cele două tururi erau siguri 100% că Geoană va cîştiga. Îşi făceau deja calcule financiare teribil de optimiste. Dar Geoană a pierdut. Moş Crăciun e în puşcărie şi va fi mult timp de acum încolo. Moş Felix nu se simte prea bine căci banii sînt din ce în ce mai puţini şi funia se apropie de par. Patriciu e şi prost la afaceri, e şi zgîrcit cu hoţii de buzunare care-şi zic jurnalişti. E din ce în ce mai rău. Şi va fi din ce în ce mai rău. Revoluţiile eşuează, Crin a murit, Ponta fîsîie… Milionarii vor trebui să trăiască din amintiri, milionarii wanna be, din daydreaming. E rău.

  Reply
 11. Bleen

  @hongse

  Nu e un fel de Academia Ştefan Gheorghiu. E chiar Academia Ştefan Gheorghiu, care şi-a schimbat numele. Chiar şi cursurile se făceau în acelaşi săli. Printre rectori, profesori etc erau securişti, scriitori de discursuri ai lui Ceauşescu, foşti prim secretari de partid, erau Secăreş, Părvulescu, Pasti, Dobrescu, Ţăranu, Miroii ş.a.

  Din centrul securismului ceauşist şi apoi iliescian s-a transformat în centrul leftismului. În SNSPA Marx, Vadim şi Chomsky au fost întotdeauna la mare modă.

  Reply
 12. Hongse

  Deci de mai rău decât mă temeam. Fabrica de secretare socialiste e un fel de academia ştefan gheorghiu ver. 2.0 şi e eu o finanţez. Mă duc să ocupiesc ceva…

  Reply
 13. nedormitul

  imaginează-ţi că te duci în faţa unui angajator şi scrie în scrisorile de referinţe că suferi de glume-cu-alcoolism. un angajator normal ţi-ar spune "da' ce, am băut gaz?" patriciu ce le-a spus? "da' ce, am produs gaz?". și i-a angajat.

  my point is, greu mai dai în sfîntă zi de azi peste un găzar.

  Reply
 14. ElCucui

  VALI

  Nu poți lucra la investigații fără să te considere unii 'jegos'. Meseria lor e să deranjeze oameni. N-am înțeles ce-i cu Borțea. Care de vreo 10 ani duce tot greul în cârcă.

  Reply
 15. vali

  d-le cucui

  coane, eu nu ziceam de circumstante circumstantiale, nu-i judecam pe cautis si prisacariu dupa cat sau cum au fost potriviti la locul mai mult sau mai putin potrivit. eu ziceam de calitatea umana. ziceam si de bortea. astia nu sunt sculeri-matriteri, e bine, dom'le, daca mai bea si ei, ca-si face treaba. e jegosi, aia-i buba.

  eu ziceam ca daca ar trebui sa aleg, intre 8 caricaturi de ale lui mardale si 32 de pagini de kamikaze, la paritate, la 2 lei 50, as da pe mardale.

  si de ce nu mai e si-acuma? da, un motiv e dinescu, cu perceptia lui de plai cu boi. al doilea ar fi ca nu mai au pagini, ca formatul, ca studii de target. ca nu-si mai dau interesul, ca s-au aclimatizat? a, i-as mai da si lui agopian niste marunt, e ok? (saptamanal,zic) desi o face mai mult din obligatie. dar n-ar face-o dincolo. nici pe bani.

  Reply
 16. ElCucui

  VALI

  Poate ți s-a părut 'mult mai bun' după ce ai văzut ce se petrecea în backstage. Și noi ne-am râs la stenograme. Era plastic SOV! Mai ales când punea problema independenței editoriale care trebuia să se subordoneze intereselor patronale. Cum băga? "Cine vrea libertate este liber să plece!" Mult mai buni, într-adevăr!

  Reply
 17. ElCucui

  VALI

  Vezi matale, Căutiș i-a pus piedică lui Geoană și Prisacariu a dat cu casa lui Ciutacu, ginerele lui Blaga și șmenurile lu Nuți. Ăilalți ce-au dat? Poante cu Băsescu-bețiv și Boc-pitic? Și nici pe alea! Și tot Căutiș cu Prisacariu au ajuns pe FoxNews. Uite-aici:
  http://www.youtube.com/watch?v=UFme7w6lP7U&fe
  Zici că era mult mai bun AC după ce au plecat kamikajii? Mă faci să zâmbesc! Și de ce nu mai e și acuma? I-a luat Dinescu de la mână?

  Doar cu un Mardale nu se face presă satirică. A fost primul invitat.

  Reply
 18. Manwe

  @GEEFO: pmdv zice ca ceva ceva vrei matale sa zici, da nu prea pricep(i?) treaba cu livolutia. Sa fie treaba aia de-i zice independenta? aia de cu 13 ani inainte? Una peste cealanta, revolutia industriala am invatat eu pe la scoala ca a fost dupa si in mare parte ca raspuns la revolutia franceza. Sigur, era o scola comunista.

  "Da, pentru generația mea e sacră". io zic s-o luati acasa atunci. Sa nu se strice!

  Reply
 19. vali

  si, scuze, poate fi ultimul meu 'articol' de aici, dar cu bortea? tanase? poate moare catavencii, e mult mai prost dupa ce a aprut cu numele asta. dar stii ce e ciudat? cand inca aparea ca academia, dupa ce au plecat ai vostri, a fost mult mai bun decat inainte sa plece. acum nu mai e nimic bun. viva mediocritas, sau cum plm se zice.

  Reply
 20. vali

  am iteles. oricat de non string attached, mesajul meu se calculeaza in cifre. in numar de ziare vandute. auzi, nea, de ce nu-l iei tu pe florin, il stii, cojocariu, si pe celalalt, ca sunteti ca-n seinfeld, trei tenori, nu mai stiu cum il cheama pe 'the other guy', sa faceti ceva, frumos? te raportezi la kamikaze ca la o echipa, asta e de laudat. dar iti dai seama ca cu cautis, prisacariu sau mantog o sa luati fix spuma berii? io, i-as da doua's'cinci de mii, personal, lu' mardale, saptamanal.

  io tin cu barca. da' de fapt cu messi, xavi, si ala…iniesta. daca astia pleaca la real, tin cu real. ma-ntelegi?

  Reply
 21. vali

  saru'mana, sa traiti, daca puteti, vreau si io doua mici, pa caiet. nu, nu mi se pare degradant. e motorul civilizatiei, micul antreprenor, sau, macar, combustibilul motorului civilizatiei. si eu vreau sa fiu carciumar. sau imi trece prin cap gandul asta. da' sa nu le amestecam, asta e ideea, ca ne ia de sus. ajungem la curat-murdar.

  Reply
 22. ElCucui

  VALI

  Vindem mai mult decât ceilalți și asta ne mai alină suferința. Și le-a murit și mic.ro acuma. Nasol! Aud că i-a dat afară și gazda. Sigur, nu mă bucur. Jubilez!

  Reply
 23. vali

  gefo, da, de acord. daca incalca legea, sa-i futa. cu amenzi, cu 23 de ore de bulau. care-i legea pentru protest spontan? cand poate decide politia ca a fost spontan sau nu? si etcaetera. tocmai asta e, sa nu se-ncalce legea. si nu mai faceti confuzia intre oportunistii vocali de la noi si ocupisti. e o diferenta mare. desio tot freaca astia, pe antene, e adevarat, primii au iesit din cauza gafei cu smurd-ul, nu ca sa ii imite pe cretinii aia. au venit si cheguevaristi si ocupisti si bagatori in seama. voi faceti exact ce face antena 3, chiar nu va simtiti ca-n alice in tara minunilor? adica through the mirror glass?

  Reply
 24. ElCucui

  VALI

  Da, pentru generația mea e sacră. Acolo au murit oameni ca să poată el să se pisicească acum. Să-și găsească altă piață. De exemplu, Piața Chibrit ar fi liberă. Sau Sebastian. Normal că îi torn, clientul nostru stăpânul nostru! Ți se pare degradant?

  Reply
 25. geefo

  "revolutia franceza a dus la mult mai multe decat ceea ce s-a intamplat in franta. dpmdv exista o corelatie intre explozia pibului lumii in sec 19 si revolutia franceza. o paradigma s-a schimbat atunci."

  @manwe, revolutia franceza este imitatia nereusita a revolutiei americane. Poti sa-i spui ptdv ca explozia pibului s-a datorat revolutiei "originale". Parol!

  @Vali si ceilalti simpatizanti ai "drepturilor" ocupistilor.

  Daca vreti sa ne incurcam in amanunte de tara civilizata musai sa raspundem la intrebarea: protestele acelea respecta legea?

  Solutia nu este neaparat sa-i sparga politia la buci, ci ca ocupistii sa respecte legea. Si daca nu o respecta, da, sa-i sparga politia la buci daca opun rezistenta cand legea este repusa in drepturi. Si pe urma sa munceasca tot ocupistu' pana acopera pagubele produse.

  Noi, romanii am fost dintotdeauna smecheri, problema este ca acum suntem mai smecheri decat noi insine (®diacritica) si se pare ca aceasta dauneaza grav peisajului.

  Reply
 26. vali

  selvyn

  nu tin cu gerila, eu cred in iepuras. o sa votez ppd.

  dincolo de gluma, mi se pare un maimutoi. problema e ca de la a-i lua dreptul unui maimutoi sa se cace in haznaua de centru vechi, cand are el chef, si pana a interzice tuturor sa mearga pe strada fara fes e doar un pas. mare, acum, mic pentru istorie.

  Reply
 27. vali

  trei.(de acuma nu mai tin numarul).

  unicii va intereseaza pe voi. pt publicitatea pe site. eu sunt unul dintre ei. nu citesc decat unul sau maxim doua articole pe saptamana, nu dau click pe nicio reclama. ca astia, d'alde mine, sunt mii. voi trebuie, inca, sa vindeti la chiosc. si nu vindeti. si imi pare rau ca discutam despre asta, nu am vrut, o spun a treia sau a patra oara.

  io m-am gandit ca vrei o revolta contra-revolta. sa iasa aia de bine sa-i bata pe craciun si compania. intelegeam ceva.

  Reply
 28. vali

  mooaama, da' chiar va iritati. raspund pe rend, cum pot.

  unu. domnule cucui, nu la spelling m-am referit. cand am spus cuvinte, ma gandeam la sensul lor. nu la typo-uri sau la exprimari familiale sau colocviale. nu ma intereseaza ca intentionat sau din neatentie ati gresit o virgula. ma intereseaza ca, de pilda, nu mi-ati raspuns cum va explicati contrazicerea, contradictia in enunturi. piata universitatii e sacra,cumva, sau nu? si io l-as bate la fundul gol p-asta micu', daca l-as prinde. diferenta e ca eu chiar as face-o, pe cand, matale, sezi frumos in spatele tejghelei si-i mai dai o bere, la draft. cand i s-a uscat gatul.

  doi. cand am zis asezari in fraza, ma gandeam la ambivalenta sau context. nu e cazul, coincidentia opositorum e singura varianta?

  Reply
 29. ElCucui

  Un individ care cheamă 300.000 de oameni în piață ca să sperie puterea încredințându-i că poliția va 'fraterniza' cu Revoluția nu mai atentează doar la liniștea publică, ci la ordinea în stat. Cauționând huliganii în PE, salutându-i și și căinindu-i că au fost bătuți nevinovați de jandarmi, înseamnă că îi îndeamnă fățiș la repetarea actelor violente. Vedeți, bă, că Europa e cu noi? N-ați auzit că parlamentarii ne-au aplaudat? Deci, hai la scos pietre din pavaj!

  Nu aș avea pretenții de la Miron Cozma să știe pe de rost regulile statului de drept, dar de la un "profesor" la o facultate politică am.

  Reply
 30. Selvyn

  @Hongse

  SNSPA =Scoala nationala de studii politice si administrative, din cate stiu eu, de la buget= de la noi, creatorii de valoare adaugata…

  Reply
 31. Hongse

  Dau şi eu cu paru'n baltă, că habar n-am. Ce dracu e SNSPA? Ăla, că nici Gerilă nu mai pot să-i zic, e profesor? Nu care cumva SNSPA e finanţată din banu meu din buzunar, nu? Că amu ies în stradă.

  Reply
 32. Selvyn

  @ elcucui

  Legea 61, in forma repetata, e un leac, apropos, nu exista si lucruri penale in tulburarea ordinii publice? o tulburare de posesie, ceva…

  PS uita-te la inceputul reprizei a doua, s-ar putea, daca EVZ are dreptate, sa vezi cateva din banner-ele tarcovnicului de la SNSPA…

  Reply
 33. ElCucui

  VALI

  Chiar te rog să te legi de cuvinte și de așezări în frază. Dacă te legi de cuvinte, află că greșesc la dactilofriere cum vrea mușchii mei prin comentarii. Dacă vreau scriu paiața, pizza, pita etc. Alt stilist, băi, frate, care a votat cu Băsescu și a fost dezămăgit!

  Reply
 34. ElCucui

  VALI

  Mai pune câteva zeci de mii de unici pe lună la Kamikaze. Nu spui câte. Multe.

  Ziceam că nu-mi convine dar că e dreptul lui să protesteze până la un punct. Acum mi-am schimbat opinia. E paranoia, și cu gurița aia rotundă, cu modulația căutată și cu, sanchi, non-hate speech-ul de țârcovnic pedofil, instigă la violență. Pe față instigă! Chiar și în Piața Universității. În plus, este un mega-ipocrit frustrat având o agendă ascunsă. O să demonstrez asta într-un nou articol. Hai că m-ați enervat cu tiripliciul ăsta!

  Reply
 35. Selvyn

  @ vali

  gandeste-te cat de Greci eram daca eu, tu, ElCucui, Bleen si lumea de pe aici in general n-am fi votat cu Base si ar fi castigat Prosto…

  Da, am gresit cand te-a evaluat prima oara, m-am luat dupa 'articolul' tau care o cam dadea in barci (daca tot ai recitit 'articolul' meu, reciteste-l si pe al tau :)) )

  La cererea ta, te-am reevaluat si nu pot sa pricep cum de un individ inteligent( a ajuns pe acest blog si suduie molcom de basescu, evitand solutia jos), fin-ironic (vorbeste despre diferenta intre 'postari' si 'articole' in centimetri ), care n-a ajuns corporatist pentru ca n-a vrut (dupa propria declaratie ), cititor de blog in diagonala (tu singur ai recunoscut ca n-ai vazut 'postarea' mea pana acum… :))) , dar sa luam partea buna : esti utilizator de Internet, ca 37% dintre romani, si posesor de cunostiinte destul deavansate de gramatica a limbii romane, ca mai putin de 25% dintre cei 37! ) , ei, cum poate un om de acest calibru sa tina cu GERILA…

  @ bleen

  te rog sa nu consideri 'articolul' meu ca atac la persoana, el singur m-a rugat sa-l reevaluez…. 🙂

  Reply
 36. Hongse

  Soluţii la ce? Care-i problema, de fapt? Sau protestăm că e ko0l. Şi dacă ne bagă cineva în seamă ne gândim noi pentru ce protestăm, si, dacă Doamne-fereşte ne întreabă careva de soluţii… vedem noi dup-aia. Important e că nu suntem de acord. Cu ceva, vedem noi cu ce.

  Reply
 37. Bleen

  Dacă eram în Mica Italie, pe Cladiu Natale îl călca camionul cu marfă. La noi micul patron de terasă e mai mămăligar, mai mioritic, acceptă falimentul cu seninătate, alături de Mioara, chelneriţa preferată, în loc să-i mute Ocupistului ideile pe trotuar.

  Reply
 38. Bleen

  "Şi nu este permis ca aşa ceva să se întîmplă…" Am un străbunic ţigan. Din cînd în cînd gena ţigănească îşi face loc printre alea evreieşti, greceşti şi tătăreşti.

  Deci noi evreii patroni de pub-uri şi grecii patroni de şaormării şi ţiganii vînzători de flori nu sîntem de acord ca doi tîmpiţi care n-au ce face să ne gonească clienţii.

  Reply
 39. Bleen

  Da, din cei 47 de corporatişti care se află acum în centrul vechi. Important e altceva. Importanţi sînt clienţii. Şi ei nu trebuie deranjaţi de fratele mai mic al lui Cernea. E o crimă şi o blasfemie, ba mai mult de atîta, e o pierdere financiară! Şi nu este permis ca aşa ceva să se întîmplă doar fiindcă doi-trei hiperkinetici înceţi la minte au chef de acţiune.

  Reply
 40. Hongse

  Defineşte te rog termenul de "corporatist" şi explică mai detaliat motivele pentru care tu n-ai devenit unul. Mulţumesc anticipat.

  Reply
 41. vali

  bleen

  e de apreciat. din astia, cati chiar citesc? e o alta discutie. chiar nu ma crede nimeni cand spun ca nu asta e ideea, fondul, ca nu ma intereseaza, de fapt, cifrele? eu cred ca in centrul vechi gasim 20-30 de corporatisti care chiar citesc ce scrieti voi aici. macar in diagonala. asta mi se pare, deja, de bine.

  Reply
 42. vali

  si abia acum ti-am citit 'postarea'. ma amuza termenul, iti da o oarecare incredere in sine, nu, sa stii ca ai 'postat'? nu sunt, n-am fost si n-o sa fiu corporatist. am votat, cu laba-trista-base. acuma fa-mi un alt profile, expertule. (p.s. iti dai seama cati centimetri ti s-ar adauga, by default, daca in loc de 'postare' ai putea spune, la un moment dat, 'articol'?)

  Reply
 43. vali

  selvyn, io ziceam de corporatisti, ca astia beau bere de 7 lei cu fularul la gat. dincolo de asta, am spus ca-s doar estimari personale. daca numaram like-uri pe facebook toti suntem cel mai iubit dintre pamanteni.

  Reply
 44. Selvyn

  @bleen

  scuze, dar Vali NE jigneste comunitatea (dandu-mi, practic, dreptate pentru postarea mea de la 03:05). Macar s-ar putea uita la fereastra din dreapta cu Madame Blogary pe FB ca sa inteleaga ca 20-30 este diferit de 1050… ca sa nu mai vorbesc de vorbele despre Kamikaze, unde Razvan ar trebui sa sara cumva….

  @ IZ

  ai perfecta dreptate, tocmai de aceea exista (si) legea 61, daca tu ai o idee, (care de obicei devine o fixatie, )(sau cum spunea cineva odata Jos basescu are aceeasi calitate intelectuala cu M**e Rapid), nu sunt obligat sa ti-o ascult…cu atat mai mult, nu ai dreptul sa ma deranjezi, cand beau bere din salariul sau dividendele sau drepturile de autor impozitate la sursa si platesc TVA la achitarea notei…..

  Reply
  1. Florina

   Selvyn
   tu crezi că nu ştie că nu-i vorba de cîţi zice? ştie, ştie, da' crede că ne-a zis-o. asta se-ntîmplă tot timpul în lipsă de argumente. crezi şi că n-a văzut că răspunsurile la comentariul lui se află mai sus? dar se face că nu le vede, mai bagă un pic cu violenţa din partea cealaltă, acum, şi i se pare c-a zis-o din nou. eu zic să-l lăsăm să se bucure, cu atîta rămîne.

   Reply
 45. vali

  ar mai fi o posibilitate. ca aia 2-3 sute de corporatisti care citesc kamikaze cand sunt cu gagicile si aia 20-30 care citesc blogary (chiar nu vreau sa jignesc sau sa deschid o polemica legata de cifrele astea, eu asa cred, cu puterea mea de evaluare, ca stau lucrurile), infirbantati de berea rece de 7 lei, sa sara la gatu' lu' alde craciun si gasca. daca mai vine si armata ultra cu capsa pusa, dupa ce si-o fura de la twente, iese de un mic scandal. sa vezi ce o sa spike rating-ul da tara, o sa devina un loc de intalnire pentru hooligans din toata europa.

  sau bun. sa nu mai protesteze, dom'le, in centrul vechi, noi vindem bere aici, vindem vise nu asfalt (concrete). solutii aveti? in afara de aia cu sa-i ia politia si sa-i sparga la buci sau sa-i mute mai incolo?

  Reply
 46. Ivan Zubeldian

  Protestul ca instrument al marketingului politic e acceptabil dacă e "pull", adică dacă atrage oameni și nu dacă e "push" adică intră peste oameni. Când protestezi, lumea trebuie să te bage în seamă pentru că ai un mesaj care atrage, nu pentru că intri peste ei în baie sau le tragi un par în cap. Marketingul politic de tip "push", agresiv, mârlănesc, care încalcă brutal libertatea și intimitatea celorlalți, a ajuns să fie considerat aproape acceptabil. Episodul recent cu Emil Boc și suspecta tăcere a oamenilor politici și a liderilor de tot felul, demonstrează exact asta. Dacă niște oameni care predau la SNSPA ajung să considere push-ul ca o practică acceptabilă, doar pentru că așa o să-i bage cineva în seamă, facultatea aia ar trebui desființată cu totul. Doar pentru că acceptă ca "profesori" niște indivizi care predică violența pe post de creativitate.

  Las la o parte că habar n-au meserie, e evident de multă vreme în toate felurile de marketing că în campaniile de comunicare push-ul fără pull înseamnă banii aruncați pe fereastră sau, mai rău, efecte contrare. Poate că ar trebui să celebrăm faptul că vestea asta veche n-a ajuns încă la ei.

  Reply
 47. val_one

  fază văzută de mine (la tv, evident) în a treia zi de protest, prima cu violenţe:

  reportera, către tînăr revoltat:

  – de ce aţi forţat cordonul de jandarmi? ce intenţii aţi avut?

  – am vrut să ajungem în stradă, să ne vadă toată ţara, că pe trotuar nu ne vede nimeni, bagă nimeni în seamă.

  Reply
 48. vali

  'Mie nu-mi convine ca Piaței(…) să-i fie schimbată polaritatea de alde Crăciun cu ocupyștii lui care habar nu au ce-i aia dictatură.'

  'Eu nu am spus nicăieri să i se ia dreptul lui Crăciun să manifeste,(…)Eu nu vreau decât să rămână în perimetrul Pieței Universității și să urle de pe fântâni cât poftește. Pe mine să mă lase să-mi sorb liniștit berea în CENTRU VECHI.'

  nea, io nu sunt genul care sa se lege de cuvinte si asezari in fraza, iar citatele astea nu sunt redactate de un grefier, dupa ce s-a jurat inainte 'inculpatul'. poate par decontextualizate, desi eu nu cred. nu vreau sa insist pe faptul ca se bat cap in cap, nu la modul superficial. mi se pare ca se contrazic in profunzime. de aia spuneam de o pseudo-realitate de dreapta, nu pentru ca-mi place cum suna. o realitate personala, daca preferi. si pot detalia si nuanta.

  apropos de revolutia de la 1789. a vut si ceva efecte pozitive. daca nu ma insel, dupa, a disparut curtea miracolelor. acum avem si noi una, in centrul vechi. JOS PENITENCIARUL RAHOVA!

  Reply
 49. Hongse

  Dragoş (@ 17:00), dacă descoperi o metodă atunci să-i convingem pe Gerilă & ceilalţi de acelaşi lucru devine floare la ureche.

  Manwe, cine diktatura mea nu-l lasă pe Gerilă să protesteze? A chemat cineva minerii să-i tragă în freză că are ochelari deci e 'telectual? Eu aveam impresia că e mare vedetă la televiziuni, la ore de maximă audienţă! Ba gurile rele zic cum că s-ar fi dus chiar la Brucsel.

  Reply
 50. Bleen

  Oamenii au voie să protesteze dar libertatea lui x nu poate încălca libertatea lui y. Au voie să protesteze dar să nu încurce traficul şi să nu deranjeze cetăţenii care vor să se relaxeze la o bere. Ăştia care dau manelele la maximum, fie că sînt românaşi de-ai noştri, fie că sînt hipsteraşi revoltaţi, trebuie să fie amendaţi şi să le fie închisă maneaua sau gura.

  Reply
 51. Manwe

  Pa daca vorbim de legalitate cred ca esti de acord cu mine ca domnul Craciun are, legal, dreptul de a protesta, nu? Sau ma declari si pe mine ilegal ca am fost la meeting in 2007 dupa suspendare?

  De fapt nu complic nimic, e foarte simplu: oamenii au voie sa protesteze pasnic in spatiul public (dupa obtinerea unei autorizatii – dar si aici e de discutat) si este foarte util (on the long term) ca ei sa fie lasati sa protesteze.

  Reply
  1. Florina

   am zis eu că n-are dreptul? Doamne fereşte, sigur că are dreptul, nu asta discutăm doar, ci unde are dreptul. e, are dreptul acolo unde are autorizaţie, discutabil aici e numai de ce nu mi se respectă MIE dreptul, de către autorităţi, de a-i lua din din locurile unde protestează fără autorizaţie. dreptul meu, dreptul oricui a fost lezat în vreun fel cînd au ocupat carosabilul bulevardului Elisabta, de exemplu. de ce să pierd eu timp şi bani că a trebuit să ocolească taxiul pe străzi lăturalnice unde s-a mai şi blocat traficul, de ce să stea călătorii din 8-10 troleibuze blocaţi la Universitate, fără să ştie încotro s-o ia ca să ajungă, totuşi, unde voiau, aud?

   Reply
 52. Manwe

  @Cucui: scuze, "nu trebuie lasat" era citatul exact. Pentru mine e acelasi lucru cu "trebuie oprit", dar ce-i corect e corect: am citat gresit (cred ca datorita scrollului).

  Anyway – cred ca am priceput pana la urma ca "nu trebuie lasat" inseamna de fapt "nu cred ca ar fi bine". Mare diferenta, totusi.

  Reply
 53. Manwe

  @Florina: heh, de-ar fi atat de simplu 🙂

  Inseamna ca Base si guvernul boc ne-au taiat tuturor libertatile cand au redus salariile bugetarilor, nemaivorbind de cresterea TVA. Iar astia au fost mult mai putini decat grecii care au demonstrat. La bulau cu ei!

  Sau nu?…. de ce? pentru ca astia aveau dreptate? ce-i aia dreptate? Cine poate fi absolut sigur ca are dreptate?

  In sistemul "checks and balances" al institutiilor, institutia protestului e mult prea importanta 🙂

  Reply
  1. Florina

   da, este atît de simplu, conform legilor. atunci s-a pronunţat CCR asupra legalităţii tăierilor salariale, caută, citeşte, afli ce şi cum e cu libertatea de a-ţi da statul atunci cînd nu mai are de unde. bine, poţi s-o complici cît vrei, dar asta tot nu-nseamnă c-ai dreptate.

   Reply
 54. ElCucui

  MANWE

  Mă exasperezi! Unde am zis eu că trebuie oprit? Nu trebuie oprit. Am zis să nu vină cu ocupyștii lui în Centrul Vechi, în grup mai mare de 5. La 5 bucăți s-ar poza chinezoaicele cu ei.

  Reply
 55. Manwe

  Eugen:

  1. eu nu sunt sigur ca toti protestatarii greci sunt bugetari. Nici macar ca protestatarii sunt intr-o majoritate "mare" bugetari.

  2. esti sigur ca stii pentru ce protesteaza grecii? eu nu sunt sigur ca stiu. Stiu ce razbate prin media.

  3. daca ai acceptat 14 salarii si contract pe viata, nu mi se pare neaparat evident ca trebuie sa accepti acum orice iti impune guvernul si FMI-ul si comisia europeana.

  4. si cel mai important: eu nu am spus ca revoltele grecilor sunt fondate sau nefondate. Eu spun ca nu consecintele imediate sunt criteriul dupa care judecam daca un protest e fondat sau nefondat.

  Reply
 56. ElCucui

  MANWE

  Da știi că o fată, dacă nu se angajază și nu se mărită are pensie de urmaș după tac-su toată viața? Nu-i mișto ca femeie să ai mustață?

  Reply
 57. eugen

  .. manwe… da .. protestele grecilor sunt nefondate.. cand au cerut.. si_au primit a 14_a pensie si al 14_lea salariu si contract PE VIATA ca bugetar s_au gandit ca nu_i de unde ? .. sau vii cu proverbul.. nu e prost ala de mananca 7 paini ci ala care i le da..

  Reply
  1. Florina

   Manwe
   "Grecii protesteaza acum si le scad veniturile din turism. Le va fi si mai rau."
   Bingo! Păi dacă scad veniturile, atunci mă lezează şi pe mine, şi pe tine, ne lezeată pe toţi. Şi cum libertatea lui ţine pînă la a mea şi a celorlalţi, ai răspunsul, gata.

   Reply
 58. Hongse

  Mircea Badea poate să protesteze la televizor până răguşeşte. Nu mă uit, nu mă afectează, nu mă deranjează. Totuşi, dreptul lui de a protesta se termină fix acolo unde începe dreptul meu de a fi lăsat în pace. Dacă se apucă să-mi urle în ureche în metrou, dreptul meu de a-mi băga picioarele în şpagatele lui intră automat în funcţiune.

  Reply
 59. Manwe

  Uite eu cred si in dreptul lui Mircea Badea de a protesta impotriva regimului. Conform carui principiu (moral, ca legal stiu ca nu exista) unul biased si care castiga o carca de bani nu are dreptul de a protesta?

  Grecii protesteaza acum si le scad veniturile din turism. Le va fi si mai rau. Demonstreaza asta ca protestele lor sunt nefondate? In nici un caz.

  Unii oameni au avut nebunia de a pune ideile mai presus de consecintele imediate (sa zicem Giordano Bruno). Astia sunt oamenii care duc lumea inainte.

  Zice GB Shaw mai bine decat mine: "The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore all progress depends on the unreasonable man.".

  "Eu nu vreau decât să rămână în perimetrul Pieței Universității și să urle de pe fântâni cât poftește. Pe mine să mă lase să-mi sorb liniștit berea în CENTRU VECHI. Demagogia lui nu mă interesează. Cer prea mult?".

  Ah dar deloc. Si eu mi-as dori sa se duca acasa si sa nu mai protesteze deloc. Dar nu cred ca "ar trebui oprit". Nu ar trebui oprit.

  Ar trebui convins. Daca nimic nu-l convinge, lumea trebuie convinsa ca el e nerezonabil. Atat.

  Reply
 60. Hongse

  ELCUCUI

  Nici mie nu mi-a ars să merg acolo, dar altora da. Ca să dau doar un exemplu, zeci dacă nu sute de mii de Israelieni vizitau anual Egiptul, că's vecini. După ce le-au dat foc la ambasadă parcă ar promova turismul pe alte meleaguri…

  Reply
 61. Hongse

  Dragos, toa' lentu' Gheorghe chiar NU avea dreptul să protesteze! Mai ales cu chipiu' pe cap. Dar acum are. 😀

  De acord cu restul listei.

  Reply
 62. Dragos

  "oricine poate protesta, indiferent cat de incult e. Dreptul lui de a protesta e egal cu dreptul unuia cu doctorat in macroeconomie sau politologie" – manwe 15:04

  nu-i chiar asa – locotenentul Alexandru Gheorghe are dreptul de a protesta ptr. ca in prostia lui chiar CREDE in mantuirea natiunii, in timp ce alde Gerila, Rogozanu, Ernu, revolutionarii mercenari, usl, Cuculetz, vuvuzelele, gasca de la SNSPA, fundatiile lu' peste prajit, tiganii lui Vanghele, Felix, Bombo, SOV, Alina Mungiu-Pippidi si altii asemenea vor razmerita nationala DECAT pentru a freca menta 24/7 conectati la tzatzele cele mai laptoase ale statului. si de a scapa de puscarie in cazul unora dintre ei. si de a alunga de langa ei posibilitatea, din ce in ce mai probabila, de a fi luati la cateva intrebari simple: bai/fai, ce stiti voi sa faceti ? ce meserie aveti ? pentru ce faceti voi umbra Pamantului ? sunteti capabili de ceva ?

  Reply
 63. ElCucui

  HONGSE

  Altă lume! Altă cultură. Nu mă bag. Am jurat că nu o să văd niciodată piramidele. Frati-mio s-a dus și a fost încântat. Io am zis mereu: "să fie la ei, acolo!" Le văd la Discovery! De pe canapea, într-un mediu aseptic.

  Reply
 64. ElCucui

  MANWE

  Am o gașcă mare cu care merg din doi în doi ani într-o insulă. Ei au mers ani la rând. Discutăm intens dacă să mai mergem la vară sau nu. E cea mai aproapiată insulă de Romania dar ne gândim la copii. Îți GARANTEZ că grecii își pot lua gândul de la încasările din turism pe 2012. Ceea ce va duce la escaladarea vilolențelor de stradă. GARANTEZ și asta.

  Reply
 65. ElCucui

  HONGSE,

  Mersi.

  MANWE

  Nu mai știu unde am văzut că grecilor le-au scăzut veniturile din turism cu 50%. S-or fi prins nemții că le scuipă în souvlaki sau nu mai vin de frică să nu le ia cumva foc Beamveurile (pronunție TM)?

  Reply
 66. val_one

  PSD la rândul său, prin nucleul de la SNSPA, încearcă să introducă la meciul de diseară mai multe bannere cu mesaje de protest. Astfel, Claudiu Crăciun şi Remus Pricopie, ambii profesori la SNSPA, au stabilit ca zeci de fete să intre în stadion cu bannerele înfăşurate pe corp, ca să treacă cu uşurinţă de filtrele de acces în stadion. Ei au hotărât că mesajele să fie afişate la începutul reprizei a doua a meciului de fotbal, când cred ei că impactul mediatic ar fi maxim.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/actiuni-de-propag

  Reply
 67. ElCucui

  MANWE

  Scuze, am intrepretat greșit. Sau ai interpretat greșit. Legat de prima liniuță, nu văd unde ne ciocnim. Eu am mai mare încredere în vecinul meu, mecanic auto, al cărui tată a făcut pușcărie politică decât în muuult mai titratul Crăciun. Ca discernământ ideologic zic.

  Legat de a două liniuță e de discutat. Eu nu am spus nicăieri să i se ia dreptul lui Crăciun să manifeste, chiar dacă susține o minciună și chiar dacă e susținut de USL. Pe tema asta pregătesc o bășcălie inspirat fiind de COSTIN A http://inliniedreapta.net/democratia-originala-re
  Eu nu vreau decât să rămână în perimetrul Pieței Universității și să urle de pe fântâni cât poftește. Pe mine să mă lase să-mi sorb liniștit berea în CENTRU VECHI. Demagogia lui nu mă interesează. Cer prea mult?

  ––––––––

  Eu nu sunt mare fan Băse. L-am votat pentru că m-au determinat colegii de Blogary. Nici nu-mi pare rău. Oricum și-a depășit limitele în multe privințe. Ar fi putut totuși să progreseze și mai mult. Opinez eu. Eu îmi doresc altceva, care, din păcate, nu a apărut. Deocamdată.

  Reply
 68. Hongse

  Nu-i contestă nimeni lui Gerilă dreptul de a protesta. Dar măcar s-o facă cu cap, chiar dacă nu ştie prea exact pentru ce protestează. În definitiv vrea ca statu' să ne dea, nu? Statu' dă din ce strânge din taxe. Este total contraproductiv să goneşti clienţii din cârciumile care plătesc taxe. Şi să goneşti clienţii din România, clienţi care ar investi chiar şi mai mulţi bani în afaceri din care rezultă şi mai multe taxe, taxe din care statul să "ne dea".

  Lăsând la o parte că există o chestie care se cheamă vot, şi în câteva luni are opţiunea să protesteze cât îl ţine ştampila. În condiţii civilizate.

  Reply
 69. Manwe

  @Cucui: maestre, ma apreciezi total gresit. Sunt un basist jegos si imputit.

  Cam de forma lu Bleen, asa, in care ma regasesc destul de des. Si pe matale te citesc cu placere cateodata, ca altfel nu m-as obosi sa contrazic pe cineva cu care cred ca n-am ce discuta.

  Dar, pe de alta parte, un test politic cu un link gasit pe undeva pe site-ul asta, ma da de centru-stanga (o mare supriza pt mine la data respectiva). Consider testul corect si consider ca Romania e mult prea la stanga fata de lumea normala, si de-aia cuplez eu atat de mult la chestiile de dreapta.

  Asta drept context. Altfel, am tot felul de idei de stanga, cum ar fi:

  – oricine poate protesta, indiferent cat de incult e. Dreptul lui de a protesta e egal cu dreptul unuia cu doctorat in macroeconomie sau politologie.

  – consider ca exista lucruri mai presus de interesul imediat (inclusiv interesul pe termen mediu). Respectarea dreptului lui Craciun de a manifesta impotriva dictaturii (o ineptie, evident) este mai important decat o presupusa scadere a ratingului de tara. Chiar daca Craciun este un oportunist.

  @bleen: revolutia franceza a dus la mult mai multe decat ceea ce s-a intamplat in franta. dpmdv exista o corelatie intre explozia pibului lumii in sec 19 si revolutia franceza. o paradigma s-a schimbat atunci.

  Reply
 70. nedormitul

  costin

  ghidul ăla de protestat paşnic ar fi trebuit să se numească "scurt ghid despre cum să-ţi fuţi nevasta fără s-o atingi". eu asta am înţeles de-acolo.

  Reply
 71. Selvyn

  off topic

  A1 10 minute pauza pentru calcarea in picioare a demnitatii unui om, ZeroTV 200.000 Ron amenda pentru acelasi motiv…. Sa vezi ce-or sa protesteze, ca se baga pumnul in gura "cainelui de paza al democratiei"…

  Reply
 72. costin a.

  cind i-am spus lui Claudiu Craciun, in cuvinte mai frumoase ca aici, ca este un papagal impanat care s-a dus sa vorbeasca despre puritate si cai verzi pe pereti ocupisti din mijlocul haznalei usl de la bruxelles, si ca in miscarea verzilor a colaborat cu psd, a spus ca postarea mea e o mostra de hate-speech http://inliniedreapta.net/democratia-originala-re
  Claudiu Craciun este un progresist oportunist care nu gindeste, pentru ca nu e nevoie, ci aplica o reteta cu o rata de succes f mare in prezent, nu doar printre hipsteri si stingistii cu pretentii, dar si la moguliziunile neatheraliene. si el a facut cuminte turul acelor tv ca sa isi spune poezia. si gagicile au cazut in cut de placere.

  Reply
  1. Florina

   Costin

   şi uite paradoxu': stîngiştii ăştia – bine, nu ai noştri, în general, dar ideile circulă destul, ohoho şi pe la noi – promovează feminismul. feminismul ar însemna femei puternice, mă rog, asta pretind tot ei, aici e o discuţie lungă. revin şi le-aş întreba pe demoazele: dacă sînteţi puternice, de ce nu căutaţi bărbaţi puternici şi leşinaţi după leşinături de-astea de bărbaţi, ca alde Gerilă?

   Reply
 73. ElCucui

  DRAGOS

  Corect. Și mai e o diferență. În România este mult mai multă democrație în 2012 decât era în UK în 1984-1985, când încă nu se știa cum va juca Gorbatchov. Pe vremea aia dacă erai comunist în UK și chemai sute de mii de oameni la război civil (că război a fost, mi-au povestit englezi) riscai să-ți cadă și o cărămidă în cap sau să te calce vreun camion, cum au pățit doi dintre liderii minerilor. Cam nedemocratice coincidențe!

  Pe Crăciun nici măcar nu au curaj să-l amendeze pentru tulburarea liniștii publice. De parcă trebuia să-l scoată din grup să-l legitimize! A luat un băiat de-al lui amenda. Chiar așa! I-a dat banii băiatului? Sau la comuniști ce-i al meu, amendă, e al tău.

  Reply
 74. ElCucui

  Băi, frate, da alde MANWE-Crăciun ăștia sunt porniți tare! Auzi la ei, India! Trebuie să-și schimbe sloganul: "…dacă vom fi 500.000 de persoane, poliția ni se va alătura și vom pune în funcțiune ghilotina. Vom dărâma și Jilava unde sunt întemnițați cei mai buni fii ai politicii postdecembriste."

  Reply
 75. Bleen

  Ce au obținut francezii în 1789? Distrugerea Franței, dreptul de a ucide în masă (pe care l-au folosit intensiv cîțiva ani). Au mai obținut victoria primei revoluții proto-comuniste și domnia gloatei, a nebuniei structurate și instituționalizate și domnia crimei în masă. Cam asta au obținut francezii în 1789. Cît despre indieni, deși încearcă de 50 de ani reușesc cu greu să scape de civilizație. Dovadă că britanicii sînt buni la asta.

  Reply
 76. Dragos

  de ce nu se pot compara efectele occupy Londra cu efectele occupy Bucharest:

  – la ei au iesit salmani khani, vandane, jamile, mahomezi si hasasi, la noi au iesit ioni, gheorghi, vasili si marii, adica fibra poporului roman.

  – ei n-au cerut Jos Regina.

  – secera&ciocanul de pe tancurile noastre sunt acoperite doar de un strat subtire de vopsea ce cade la prima ploaie mai vartoasa.

  – Ion Iliescu traieste 😥

  – IQ-ul Romaniei -94 este batut de IQ-ul Rusiei – 96. United Kingdom are 100 !

  – ei au BBC, noi avem 2 iRealitati si cateva Haznale TV cu Latrina 3 in frunte.

  Reply
 77. ElCucui

  MANWE,

  Ai o logică beton! Se vede după exemplele pe care mi le-ai dat. Nu-i așa că trăiești sub dictatură? Nu ți se pare că Băsescu aduce un pic la chelie cu Lukașenko?

  Reply
 78. cristi

  WTF! Limbajul de lemn nu piere, se reinventeaza!

  "Asistăm la cea mai gravă depreciere a discursului de solidaritate şi înţelegere empatică faţă de oameni care se confruntă zilnic cu autoritatea care îi pune le colţ, îi umileşte şi le subminează constant resursele de supravieţuire, considerîndu-i leneşi, inepţi, ineficienţi şi incompeteţi. Toate aceste calificative au la bază o retorică a istovirii forţei unei colectivităţii, a degradării rolului ei social şi a delegitimării ei."
  http://www.criticatac.ro/14233/noi-muncim-voi-len

  Reply
 79. Hongse

  Manwe, e una să protestezi pentru ceva concret şi cu totul şi cu totul altceva să ieşi în stradă doar de dragul de a apărea la televizor şi/sau a fi agasant. Să dau câte un exemplu din fiecare.

  Protest pe bune.

  Problema: Nu sunt mulţumit de situaţia actuală din ţară.

  Cauza problemei, cel puţin în viziunea mea: Socialismul excesiv şi propăşirea spre viitorul luminos al ţării, comunismul.

  Soluţia propusă de mine: Daţi dracu' jos comunismu' că de doojdoi de ani doar vă prefaceţi.

  Aşa că mă duc să protestez. Dar nu în piaţa Domenii, unde doar enervez nişte precupeţe, că nu ele's de vină. Ba mai mult, risc chiar să-mi pierd nişte potenţiali susţinători pe chestia asta. Mă duc în faţa sediului PSD, de exemplu.

  Exemplu de protest aiurea'n tramvai nu dau, a dat deja El Cucui unul.

  Reply
 80. Manwe

  @Val_one – dar francezii la 1789? dar indienii la 1947?

  Inteleg ca insinuezi ca sirienii aia chiar ar trebui sa stea acasa "ca nu se merita"?

  Reply
 81. Manwe

  Bai asta mi se pare prea de tot – nu mai poti protesta in tara asta decat in locuri special amenajate pentru ca:

  1. scade ratingu de tara

  2. serviciile secrete straine si-ar forma impresii gresite (greu ma pot opri sa nu ma tavalesc pe jos de ras)

  3. domnului Cucui nu-i mai merge biznisu la fel de bine

  Zi domne ca te enerveaza ca nu mai ies la fel de multi bani din carciuma – e o suparare cinstita la care pt empatiza. N-o da in rating de tara, ca atunci inseamna ca si sirienii aia saracii ar trebui sa se opreasca sa nu le scada ratingu.

  Reply
 82. nedormitul

  dragi politicieni, fetelor!

  după ce i-am văzut mesajul pacifist (copiii pulimii doresc pacea) am convingerea fermă că domnul crăcit fericiun ar trebui bulănit un pic de grivița – atelierele. asta e părerea mea. să ne ridicăm în picioare şi să aplaudăm.

  dictatoare, bagă pluginul de ridicat în picioare şi aplaudat.

  Reply
 83. ElCucui

  Și trei la mână, nea Vali. Mie nu-mi convine ca Piaței în care eu, alături de 10.000 de oameni, strigam din toți bojogii: Jos Comunismul!; Fesene, Fesene, du-te în URSS! și Cine-a stat cinci ani la ruși/ Nu poate gândi ca Bush, când nici nu se uscase sângele celor care au stat sub gloanțele dictaturii comuniste (că eu făceam revoluție la C-ța), nu îmi convine să-i fie schimbată polaritatea de alde Crăciun cu ocupyștii lui care habar nu au ce-i aia dictatură.

  Propun să li se asigure un spațiu în Herăstrău, unde să vină să protesteze cât poftesc și câți poftesc că oricum vor fi preluați de televiziunile de știri 24/24, 7/7.

  (Mamă, ce muist a fost Ștriblea la faza cu băieții deștepți din energie, când a vrut să-l deraieze pe Becali cu Alro și SIDEX! Care Becali, de profesie bandit, le zicea perfect cu clauzele "în echilibru" care au fost puse total dezechilibrat, la jumate din PIB despăgubiri pentru băieți în caz de reziliere și că pot fi beliți directorii care le-au acceptat ca să spună cine e în spatele lor. Dădea și soluții practice: să fie luat Iaru – generic vorbind – la Parchet și să i se propună o înțelegere dacă dă în gât… și aici a deraiat.)

  Reply
 84. eugen

  .. hai ma , lasati_l pe craciun ca vine din urma dom locotinent, abia ce_a fost dat afara si pune si el de_o revolutie.. sa vedeti ce_l plimba la a3 si_l mai cheama si pe ala care zicea ca_i avion in parlament, vad ca pe d_na invatatoare au uitat_o..

  Reply
 85. ElCucui

  SELVYN

  Legat de kipsteri, n-am mai reluat scenariul de la Curtea Berarilor scris de Mantzy și făcut împreună cu Bărbosu după ce m-am întors de la WC cu frântura de dialog prinsă din zbor de la o masă: "Dacă zici că ești IT-ist, spune-mi ce voi fi eu după ce mor!"

  Deci dacă opresc muzica, mă duc la microfon și le spun corporatiștilor că, la 1.000 de euro salariu net, angajatorul lor plătește la stat alți 800, dar că sunt mari șanse, în condițiile unei guvernări și mai de stânga, ca din 1.800 brut ei să ia 800 și statul 1.000 și dacă le spun micilor antreprenori că în loc de 16% plus 10%, cât plătesc acuma, guvernarea Văcăroiu îți lua peste 50% din profit, fac o revoluție capitalistă de s-a terminat cu toată șmecheria. Și USL dar și PDL.

  Reply
 86. ElCucui

  Be, nea Vali. Sau 2 la mână. Când ies 5.000 de bețivi în Soho timp de o săptămână se pierd câteva zeci de milioane. La economia UK nu se simte. Pentru România însă ar fi mult. Când ies 50.000 de oameni la Londra scad bursele. Când ies 200.000 de mineri, ca în '74 sau '84, e recesiune. Diferența este că în UK, la nivel de '84, se apasă pe măsuri și mai de dreapta, pe când la noi, la mișcări mult mai soft, se retrag legi, se schimbă guverne și se oprește reforma. Avem certitudini aici, nu presupuneri.

  Reply
 87. ElCucui

  Bre, nea Vali. Eu văd că matale ești captiv în logica experienței personale. Normal că dacă bați doi nemți și un finlandez, într-o seară, sunt șanse mari să nu apară nimic în presa din Germania sau Finlanda. Poate scrie finlandezul pe blogul lui și citesc 100 de 'unici'. Dar dacă se bat niște sute de oameni în Centrul Vechi, seară de seară, timp de o lună, crede-mă că se va reflecta în presa internațională. Deocamdată Centrul Vechi este reflectat pozitiv în articole care ating milioane de cititori urcând Bucureștiul în topul destinațiilor turistice mai tare decât frunza Elenei Udrea. Și uite că eu n-am chef – îți spun asta în calitate de cârciumar – să se modifice trendul ăsta. Ca să vorbim aplicat. Iar dacă vrei să facem cuiva morală, hai să îi certăm pe olandezi că atrag vizitatori – Atenție! Nu neapărat consumatori! – cu cofee-shopurile și cu Red-District-ul. Vorba lui Băse, că le-au legalizat din neputință. Neputința de a refuza câteva miliarde de euro.

  Reply
 88. Selvyn

  @elcucui

  ai mare dreptate, eu m-am saturat de dobitoci care nu s-au dus la vot, dar acum sunt anti-Basescu, dictatoru'

  si nu-si dau seama, la cat sunt ei de hipsteri in multinationale, ca odata venit USL-ul la putere, vor zice mersi daca vor mai avea slujbe, daramite salariile de acum… de fapt, Vali cred ca este dintre ei… ai votat, Vali? Nu, ca n-ai avut cu cine…

  Reply
 89. vali

  cu 'daca nu s-ar revendica de la niste indivizi' sunt de acord. cu 'tristi', nu. nu toti sunt occupisti. nu toti sunt pe model che sau beria. poate aia mai verbali, vocali, mai galagiosi. nu toti sunt in inter-sezon. maine e meciul cu twente. messi a dat aseara. sunt multi carora li s-a luat de gafele astora. de atat de multe gafe ale astora, incat prefera orice gafe ale altora, macar o vreme. dupa ce le vor face, si eu cred ca le vor face, vor iesi 50 000. dar niciun om politic nu poate crede ca el stie cum e cu 'for the greater good'. nu poti planta maijuana unde se bea bere. sau grau unde se mananca mamaliga. pentru ca stii tu ca va fi mai bine. o poti face, cat timp ai drept de decizie. iti asumi totul, frumos. oricum vine asteroidul

  Reply
 90. Bleen

  Tocmai asta zice şi Cucui: o bătaie-n cinci, cu doi pimpi, doo curve plus Crăciun e chiar refreshing şi, de ce nu, dacă e cu sînge de revoluţionar şi dinţi de SNSPA, cu atît mai bine. Ba eu aş merge mai departe şi aş zice că nici 2000 de ultraşi pe străzi nu e un capăt de lume. Problema e cînd vii cu tot felul de comunişti şi alţi ghevarieni cu eşarfă, bicicletă şi aifon. Bătaia după bere e plăcere, turma de ultraşi a aducătoare de adrenalină şi faci şi poze mişto cu acţiune. În schimb, comuniştii, ocupiştii şi alţi trişti sînt deprimanţi. Prin tristeţea lor nativă şi prin învăţămintele istoriei, că altfel nici nu-mi vine să zic. Dacă <del datetime="2012-02-15T23:13:09+00:00">Crăciun</del> Gerilă (ca să fim corecţi politic) ăsta ar fi lider de galerie şi ar fi ceva mai puţin afectat, ceva mai puţin isteric, ceva mai puţin trist şi mult mai puţin tîmpit şi nu s-ar revendica de la nişte indivizi trişti care au întristat alte sute de milioane de indivizi, deci dacă n-ar veni cu toată imaginea asta maniaco-depresivă, de Beria ghevarist, ar fi ok, ar fi pitoresc, vorba lui Cucui.

  Reply
 91. vali

  ba, domnu' cucui. io nu-s de stanga. iti raspund pentru ca mi se pare ca tu esti cel mai infipt intr-o pseudo-realitate de dreapta din cei de aici. cand ies 50 000 de oameni in londra, sau cand ies 5000 de betivi in soho, nu se mai pune problema de scadere a rating-ului de tara. daca chiar nu stii, desi ma-ndoiesc, centrul vechi e o rusine, prin oamenii care-l bantuie seara. vrei un catelus, la 500 de iepuroi? asta-i tara, e vie, rating-ul trebuie sa se muleze pe o realitate obiectiva, curvele noastre sunt mai bune, dar sunt in centrul vechi! vrei asta sub pres iar un eventual protest sub 'parchet'?? rating-ul de tara scade sau creste la fel ca media lungimii penisului. asta-i piata libera, chiar e nevoie de precizat? o sa-mi spui ca daca io ma imbat si bat doi nemti si-un finlandez, in centrul vechi, doar pentru ca sunt incredibil de inculti, o sa mi se scada rating-ul de tara, dupa ce am spart o vitrina cu ei, pentru ca s-a dat la stiri? da' daca nu-i bat. daca doar cant 'muie basescu' si aia vin sa cante cu mine, ca li se pare cool sa fie langa niste oameni din lumea a treia care canta pe strada, e mai rau?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *