Şah mat la uşorii PDL

La cum arată lucrurile, greii PDL le-au dat şah mat uşorilor PDL, cu Macovei şi Preda în frunte.

Facebook Comments

16 Comments Şah mat la uşorii PDL

 1. poweraxxel

  @ Bleen: s-ar putea sa ai dreptate …

  Eu nu inteleg un lucru. Daca aceasta "aripa reformatoare" au primit un glot si o sansa sa isi incerce norocul, de ce dorm in bocanci? Stand si asteptand sa vina lumea la ei ca la urs nu vor face nimic. Trebuie sa se lupte. Sa negocieze. Sa isi mareasca masa de adepti.

  Trebuiau deja sa poarte discutii in filiale, la centru, cu aliatii PDL de la guvernare, cu membrii societatilor civile, etc. Sa isi promoveze ideile si principiile cu argumente credibile pe media. Sa intre in dezbateri si sa convinga pe tema propunerii facute deja. Sa atrate deschiderea catre completarea acestei propuneri cu idei culese "din popor".

  Este o munca imensa. Asa cum i-am vazut pe Preda si Voinescu pareau ca stiu cum merg lucrurile. In schimb, vad o inertie totala. Un fel de lasa-ma sa te las. Ei insisi sunt "anesteziati" de ceea ce au reusit sa obtina. In loc sa stea precum acum lipsiti de idei si sa contemple reusita aceasta "de etapa", trebuia sa existe o explozie …

  Fiecare dintr-e ei au avut experiente in domenii foarte importante zic eu. Preda stie cum stau lucrurile in mediul universitar, Macovei in cel european iar Voinescu in cel al politiciii dambovitene. Pe langa ei mai au ajutoare si din media si alte domenii. Toate aceste domenii pot asigura parti de sansa care adunate la un loc pot produce ceea ce avem nevoie. Trebuie numai ca si ei sa creada in asta …

  Reply
 2. Petru Moldovan

  Daca nu iese nimic la congres se lasa cu un nou partid sper eu, ca m-am saturat de politica asta de impartit posturi la neamuri la prieteni…

  Ori reforma, ori platesc cotizatie la un nou partid cu conditia sa fie de centru-dreapta, nu prea bisericos, si sa nu aiba suspecti de coruptie in prima linie. De fapt e bine sa aiba cadre formate in cea mai mare parte din oameni care au o meserie si daca raman fara loc in Parlament sau in Consiliul Judetean sau mai stiu eu ce pot sa-si gaseasca usor un loc de munca si nu de ala de pus marfa in raft la supermarket.

  Reply
 3. cornelius

  S-ar parea ca Preda are el alte chestii de impartit cu partidul, ca altfel nu inteleg furia cu care il ataca pe Boc.

  Reply
 4. 2-3

  oricum, de la bun început era clar că "reformiştii" n-aveau altă şansă decît pe mîna/pe moţiunea lui Boc

  Reply
 5. 2-3

  C. Preda şi-a pierdut complet uzul raţiunii: zice că Boc nu e bun de şef nici la partid.

  Crede că masa PDL şi-ar preşedintele dintre reformişti, iar nu pe (unul ca) Blaga?

  Reply
 6. 2-3

  uşorii s-au cam băgat singuri în poziţia asta, şi-au cerut singuri matul (dacă va fi aşa)

  (mai ales nărăvaşul Preda, care a crezut că e mai inteligent decît şmecherii)

  Reply
 7. tucu

  Daca inteleg eu bine in sistemul in care se voteaza o motiune se voteaza automat si o echipa.

  Sistemul avantajeaza numai in cazul in care ai o echipa puternica administrativ ,care controleaza deja o parte din partid

  Un asemenea sistem nu ar avantaja in nici un caz echipa Macovei -sunt prea putini,nu au forta administrativa, nu au conexiuni puternice in teritoriu..

  Propunind ea echipa ar trebui sa admita in ea si vatafi hirsiiti in rele si si ar lua si responsabilitatea selectiei.

  Votul pe functii are in el riscul de a te trezi inconjurat tot de vecghea garda dar nu mai preiei socul cefelor groase care alese individual fac prostii pe cont propriu.Monica a dovedit ca ministru al justitiei ca sprijinita poate face lucruri foarte bune chiar daca e flancata de rinocerii partidului.

  Eu cred ca in vederea viitoarelor alegeri PDL ul trebue sa rezolve problema de comunicare aducind fete noi si credibile si problema de selectiei noilor candidati pentru functiile alese.

  Cu un filtru format dein Monica&co in conducere cred ca se pot obtine rezultate multumitoare in ambele sensuri.

  Prin alegerea echipei Monica &co in conducerea PDL nu vom obtine un partid nou cum speram si nici macar un partid refortrmat ci poate un partid digerabil ceea ce nu e putin.

  Reply
 8. alex rauta

  am inteles acum la ce te referi … eliminarea motiunilor. Mi se pare o solutie de compromis. Cel putin pana invata si Macovei, Preda & co despre cum se conduce un partid, e mai bine sa coopereze cu cei vechi. Sincer, nu sunt intrutotul convins ca reformistii din PDL stiu de ce e nevoie pentru ca o organizatie sa-si pastreze coeziunea. Si atata timp cat cooperarea se bazeaza pe niste criterii minime de integritate, nu vad de ce ar fi rau.

  Reply
 9. Bleen

  1. Criteriile Macovei pot fi scoase oricînd din statut (dc vor fi adoptate).

  2. Derogarea vis-a-vis de vechime e inutila dar da f bine la imagine.

  3. Eliminarea motiunilor. Asta e ceea ce doreau greii. Inamicul va fi anihilat prin îmbrăţişare.

  Reply
 10. Beldiman

  Eu am citit la A.Marino si am vazut la Presedinte: ,,Daca vrei sa iesi mereu invingator nu porni decat razboaiele pe care esti sigur ca le castigi''.Preda a stat pe langa amandoi si nu a invatat nimic de la ei . Sper sa invete din experienta proprie . Nici dupa aceasta experienta nu pare sa fi invatat inca ce inseamna sa fii om politic de forta. O tine langa…cu fostii activisti…Nu pare capabil sa lanseze idei cu forta mobilizatoare…

  Reply
 11. Dragos

  Imi sare in ochi lipsa lui Sever Voinescu din enumerarea Macovei – Preda. Pare-se ca si dvs. ati observat captivitatea benevola a lui Voinescu in gravitatia lui Blaga.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *