Ședință a Mafiiei televizată în direct

La un moment dat, în emisiunea deontologului Mafiiei Curate, Cătălin Striblea, a venit la rând pe tapet chestiunea profitului Petrom pe 2011 – 887 milioane de euro. Cel puțin!

Absolut nimeni din studiou nu a suflat o vorbuliță despre cel-mai-bun-guvern-postdecembrist, Adrian Năstase, cel care a vândut țițeiul și jumătate din gazele României la un preț subevaluat de trei ori. Absolut nici un redactor sau invitat nu și-a adus aminte cine a încheiat afacerea în paguba României. Ba chiar purtătorul de cuvânt al Mafiiei transpartinice, Bogdan Chireac, a și explicat cum OMV cumpără țițeiul la 15-20 dolari barilul, că atât i s-a stabilit, preț fix, în contractul de vânzare-cumpărare, mai dă o redevență de 3$, timp între care prețul mondial a ajuns la 108 $/baril. Fie că îl procesează, fie că îl exportă, câștigurile sunt uriașe, opina Purtătorul. I-a mai și dat în gât pe austrieci că cică își maschează parte din profit în costuri, mătrășindu-l neimpozitat sub forma unor consultanțe externe. Și, ca să pună cireașa pe colivă, a mai opinat și că miliardul profit este cadoul făcut Europei de către regimul Mafiiot Băsescu, asta pentru ca bătrânul continent să închidă ochii la matrapazlâcurile Mafiiei Guvernatoare. Interesant dar incomplet punctul de vedere al furnizorului de armament al celeilalte Mafii! Nota 4 (patru), Chireac!

Doar poetul Mafiiei Falite, Florin Iaru, a făcut timid conexiunea între Petrom și Guvern, prin consultanța sanitară acordată de soția premierului Ungureanu respectivei companii. Înainte de guvernările MRU și Boc, blackout! Cârâia ceva și bibilica Mafiiei bătrâne și kaghebiste, dar pe lângă subiect, ca de obicei. Profesoara celeilalte Mafii, Ecaterina Andronescu, fost ministru în cel-mai-bun-guvern-postdecembrist-care-a-vândut-Petromul, a tăcut mâlc.
Cu un nod de oftică șoferească în gât, deontologul Mafiiei de Bine, Cătălin Ștriblea, a cerut regiei să-i afișeze un extras din gândirea politico-economică a companiei-fanion a economiei românești:

«Alegerile parlamentare din acest an ar putea creşte riscul politic, ceea ce ar putea avea un efect nedorit asupra stabilităţii macroeconomice a ţării şi a reformelor.»

Un punct de vedere aproape decent a emis abia finațistul Mafiiei Dispărute, Varujan Vosganian. Că cică așa gândesc toate marile companii și agențiile de evaluare în preajma pomenilor electorale. Corectuț. Însă a uitat complet că prin 2007, aproape-cel-mai-bun-guvern-postdecembrist, guvernul Tăriceanu (PNL-sec), în care și dânsul era membru din partea minorităților morale, se exprimase în defavoarea propunerii legislative inițiate de PRM, de anulare a privatizării Petrom. Cu toate astea, Terminatorul Mafiiei, Corneliu Vadim Tudor, a reușit totuși să treacă cu succes inițiativa PRM prin Senat, urmând să primească avizul Camerei. Așa nebun cum e el, cu troglodiții lui, cu Lucian Bolcaș, cu Daniela Buruiană, Leonida Lari și Olguța Vasilescu, Terminatorul a fost la mustață de a reda spectaculos țițeiul tării, înapoi, poporului român. O șansă mare s-a îngropat atunci în Cameră. Decembrie 2007. Nici dracu’ nu și-a mai adus aminte de ea vreme de 4 ani. Și nici aseară, la emisiune.

Este evident că “riscul politic” pentu OMV-Petrom crește odată cu alegerile parlamentare. PRM este pe la 3% înspre 4% și, dacă mai urcă cu 1%, prinde paturi în Senatoriu și/sau la Cameră (de gardă). Și s-ar putea ca Terminatorul Mafiiei să caute prin bănci, uitată, Legea de anulare a privatizării Petrom, semi-votată deja. Riscul politic este că nu se știe cu cine s-ar putea alia de data asta. Riscul devine major mai ales în condițiile în care alegătorii cu carnet de șofer sunt din ce în ce mai nervoși de la scumpirile în lanț ale benzinei și motorinei. Păi, ăștia-s doar 1%?! Pericol mare de tot!

CUCUI 

Facebook Comments

25 Comments Ședință a Mafiiei televizată în direct

 1. ElCucui

  ANDREI P: Ba, le pute, cum să nu le pută? Dar când avem șansa de a băga ușor la pârnaie niște fraudatori de câteva miliarde clare, de ce zici tu să le dăm cu piciorul?

  Păi, ce încredere să capete magistrații ăia în propriile forțe dacă nu își fac mâna pe ăștia ușor de legat?

  Reply
 2. andrei p

  Ce frumos continui tu sa ne iesplici cum ca nu pute gura la PDL. Acu c-ai pus lucrurile la punct, sunt foarte bucuros de profitu Rompetrol, tu-i in gatzi pe pesedisti. Votez PDL!

  Reply
 3. ElCucui

  DRAGOȘ

  La ce se vedea că nu s-a achitat la TV dar s-a achitat la comisie un avans a fost taxa de clawback. De două trei ori a încercat s-o bage Vosganian în discuție și Ștriblea s-a făcut că n-aude, lăsându-l pe Puță să scape.

  Apropo, cum adică nu este băgată în seamă opoziția din moment ce Vosganian ne-a tot dat exemple din problematica ridicată de el la comisia parlamentară de Finanțe, Sănătate, n-am reținut?

  (Sanchi, mă fac că nu știu cum merg șpăgile la comisiile parlamentare)

  Reply
 4. ElCucui

  Ba, să știi că io am citit că era șvab dintr-un sat din județul Timiș și a copilărit cu tata lu Johnie Weißmüller. Cică îl bătea ăla numai cu urși în cap. Apuca ursu de-un picior și dă-i!

  Reply
 5. Bleen

  Şi agent KGB. Am citit eu acu' pe facebook. Deci nu glumesc. Hitler a fost agent KGB. Misiunea lui era să distrugă Germania, ca să se facă UE. A fost pus de Stalin să o dea la barbaroasse, aşa, la oha, să nu se prindă fraierii. Cea mai mare ofensivă militară din istoria de milenii a caftelii la om a fost făcută ca să distragă atenţia de la adevăratele probleme ale lui Hitler, şi anume de la faptul că era evreu kaghebist şi avea un văr extraterestru, arestat de Roosevelt la area 51, parcă.

  Reply
 6. ElCucui

  DRAGOS
  Nu cred că are voie să arate pisica asta. Acolo încă miroase a petrol.

  Băi, și uitasem faza cu 2000 de caractere „amărâte”! Numai că vezi matale, Iaru nu se află printre milionari, nefiind acționar.

  N-am vrut să-mi mai amintesc cum au ținut o amărâtă cu tuburi de oxigen în nas vreo juma de oră în direct, în jumate de ecran, fără să o lase să vorbească. Asta ca să discute bivolul cu Duță și cu importatorul despre problema morfinei și a medicamentelor în general. Cum se mai tânguia Ambramburica și ce mai cotcodăcea Drăgoteasca de halul în care am ajuns. Atenție, „noi” am ajuns! Ele adică! Nesimțita aia care lua 10k salar, normal că nu cârâie pe teme de privatizare Petrom din moment ce a fost plătită din acea privatizare.
  Când marele finanțist Tănăsescu trăgea TOȚI banii proaspăt înființatei CNAS (de către CDR) nu mai murea lumea prin spitale!

  Reply
 7. Dragos

  (si) in privinta privatizarii Petrom trebuie sa tinem seama/sa luam in calcul si sa ne bizuim pe 2 ganditori clasici:

  ganditor clasic 1: Darwin, Charles Darwin, cu a sa selectie naturala ce nu ne permite noua, romanilor, sa ne punem cu acesti evrei ai Europei ce-s austriecii. cica's atat de jmekeri incat conving pe toti cei ce se uita'n gura lor ca Hitler a fost de obarsie neamt iar Beethoven austriac.

  ganditor clasic 2: Spoitoru', Fane Spoitoru', cu celebra alocutiune: "Romania = cea mai tara proasta"

  Reply
 8. John Galt

  Pai normal ca nu a trecut in 2007. E metoda clasica: daca vrei sa te asiguri ca o lege initiata de tine nu va avea probleme, tot tu trebuie sa fii cel care initiaza inclusiv opozitia. Si pui in varful ei un lider incompetent pe care il controlezi si santajezi pana la ultimul fir de par.

  In felul acesta vei confisca orice eventuala miscare care s-ar opune realizarii lui, iar opinia publica va fi impartita in zeci de fractiuni, pro sau contra, care in final se vor alia pe directia dorita de tine. Iar spre final, cand se da lupta decisiva, e suficient sa-l intrebi pe oponent ce cauta cu o seara inainte in vizita la Vantu, si ai castigat.

  E simplu.

  Reply
 9. Dragos

  Cătălin Ștriblea a procedat corect daca ne amintim invataturile fostului sau stapan, SOV, care zicea cam asa: „televiziunea de-orice-fel (inclusiv de santaj n.m.) este un simplu suport pentru publicitate + cui îi place rămâne, cui nu-i place pleacă. S-a terminat cu glumele de genul independenţă editorială, să îmi pot face eu şmenurile”. deci a procedat corect aratand doar pisica companiei Petrom-OMV a.i. aceasta sa se simta si sa ne mai delecteze pe noi, telespectatorii, prin publicitate cu baiatu’ si fata ce zburda pe campii verzi in cautarea unui loc in care sa se futa binecuvantati de grija OMV-Petrom ce construieste viitorul.

  normal ca Abramburica n-a zis nimic de Nastase-Petrom, faimoasa solidaritate feminina, genetica, este arhicunoscuta.

  la prima vedere, guristul-poet Iaru a dezamagit ca n-a mai facut ca toti dracii (si) pe acest subiect. la a 2-a vedere mi-am amintit ca este coleg de hidrant cu acel Istodor ce-a rezolvat dilema morala „2000 de caractere sau un milion de dolari ?”

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.