Mitul PLD faţă-n faţă cu cifrele

Alegerile europarlamentare din 2007 sînt primele alegeri de acest fel din România. Erau şi sînt încă alegeri fără miză. În urma lor nu există cîştigător, nu ia nimeni puterea. Fără miza victoriei, fără miza puterii, nu avem nici vot util la astfel de alegeri. Eu însumi am votat PLD în decembrie 2007, deşi dacă m-ar fi întrebat cineva pînă în ziua alegerilor aş fi declarat că votez PD. La alegerile parlamentare din 2008, dacă PD şi PLD nu ar fi fuzionat aş fi votat fără nicio discuţie PD. Dealtfel, nu cred că la alegerile parlamentare din 2008 PLD ar fi trecut pragul electoral. Probabil că mai mult de 2% nu lua, în contextul luptei pentru putere şi al votului util.

În continuare, aveţi nesperata ocazie să vedeţi, defalcate pe judeţe, rezultatele PLD (platforma liberală ruptă din PNL şi condusă de Teodor Stolojan, Valeriu Stoica şi Mona Muscă) la alegerile europarlamentare din decembrie 2007, singurul scrutin la care PLD a participat.

De remarcat în judeţele Neamţ, Dîmboviţa şi Suceava numărul ridicat de votanţi liberali, contribuabili, activi, cu studii şi venituri peste medie, din clasa de mijloc, dezamăgiţi de vechi şi doritori de nou, de o politică altfel, făcută cu oameni noi.

Rezultatul pe ţară: 7.78%

Pe judeţe:

Neamţ (baronul Pinalti) – 20.06%

Dîmboviţa (baronul Florin Aurelian Popescu) – 19.28%

Suceava (baronul Flutur) – 17.94%

Sibiu – 12.39%

Constanţa – 12.00%

Iaşi – 10.29%

Giurgiu – 10.12%

Brăila – 9.81%

Bucureşti – 9.74%

Tulcea – 9.37%

Arad – 8.72%

Timiş – 8.65%

Maramureş – 8.22%

Argeş – 8.21%

Vîlcea – 7.91%

Botoşani – 7.73%

Bacău – 7.64%

Hunedoara – 7.37%

Braşov – 7.30%

Prahova – 7.01%

Ialomiţa – 6.37%

Galaţi – 6.13%

Alba – 6.04%

Bistriţa Năsăud – 5.91%

Gorj – 5.87%

Dolj – 5.83%

Vrancea – 5.64%

Mehedinţi – 5.61%

Buzău – 5.47%

Vaslui – 5.31%

Teleorman – 4.78%

Ilfov – 4.72%

Cluj – 4.70%

Caraş-Severin – 3.92%

Sălaj – 3.73%

Olt – 3.70%

Satu Mare – 3.46%

Călăraşi – 3.38%

Mureş – 3.07%

Bihor  – 2.74%

Covasna – 1.13%

Harghita – 0.98%

Sursa

Facebook Comments

42 Comments Mitul PLD faţă-n faţă cu cifrele

    1. @@@

      Mda, interesant link! Dar, inadecvat, ca adresabilitate. Inca mai pot „alapta”, iar pentru curiosi nu se cere taxa pentru demonstratie. 😉 😆

      Reply
  1. @@@

    Stimabililor comentatori si publicisti de mediu virtual, voi nu v-ati sastisit de atita dat din taste, asa, doar asa, fara niciun rezultat concretizabil in ceva, orice?!

    Mai ales ca, exceptind capitala(capul hipertofiat al corpului rahitic al democratiei bastinoase), citiva expatriati, vreo 3-4 rebeli fara cauza de prin alte parti ale teritoriului "national", razboiul cu toata mizeria societatii contemporane pare dus pe si pentru alta planeta decat asta pe care o calcam zilnic in picioare.

    Mda, sunt off-topic, poate chiar off cu totul, insa, pur si simplu…

    Reply
  2. valentin

    @nedo: cum am zis nici mie nu-mi plac pietrenii,eu sunt romascan. Iar Pinalti mai are mult pana sa aiba vreun cuvant de zis in Roman.

    Reply
  3. nedormitul

    nu e. pinalti e baron. arată ca un baron, se îmbracă ca un baron, grohăie ca un baron. ar trebui să-i spui sire. sau milord. să-i zici măria sa pinalti, nu ștefan. ștefan se numește orice luzăr, în timp ce Pinalti I Așezătorul De Stadion, Baron și Protector A Tot Tărîmul Neamțului e numai unul.

    serios acum, termenul de "localitate europeană" face parte din jargonul birocraților de la bruxelles, adoptat cu braţele deschise de toată primărimea din românia, ca să îşi mascheze sifonările imense de numerar. e, cu alte cuvinte, limbaj de lemn din cel mai noduros.

    au făcut o pîrţîitoare muzicală în centrul oraşului, pac! dragi concetăţeni, avem un cătun european. au tras o fîșie de asfapt, pac! dărmăneşti, cartier european, deși stau și mă întreb ce dracu să europenizezi la cartierul ăla? flora și fauna? aduci nagîți, bîtlani, botgroși, găinuși de munte și urși carpatini?

    Reply
  4. valentin

    Cat despre treaba cu baronii locali eu cred ca e o fantezie.Daca va uitati la alegerile locale in Neamt veti vedea ca mitul baronului nu rezista. Stefan pur si simplu s-a dovedit un primar capabil reusind sa faca dintr-un oras sarac din Moldova o localitate europeana.In rest la CJ si in Roman rezultatele au fost imprevizibile,oamenii alegand de multe ori sa schimbe conducerea deoarece rezultatele nu ii multumeau.Acelasi lucru si in Suceava sau Botosani. In tara asta numai Oltenia si Vrancea au ramas incremenite in proiect.

    Reply
  5. valentin

    Eu am votat PLD la Neamt nu pentru Stefan,ca eu sunt din Roman si nu imi plac pietrenii,dar imi placea Valeriu Stoica.Atunci am avut revelatia ca dreapta se poate reconstrui in Romania. Multi prieteni de-ai mei au facut acelasi lucru atunci.

    Reply
  6. eugen

    ..erata.. in 2007 flutur nu era baron de suceava..tocmai fusese demis din min. agriculturii si abia in 2008 a devenit pres. cons judetean.. idem pt.popescu la dambovita… flutur era deja primar la p. neamt.. pld_ul a fost o idee.. comparati cu cat au luat liberalii la iasiul lui fenechiu, adormitei si chiuaru cu cat a luat noul pld..brandul era mona musca, stolojan..

    Reply
  7. ElCucui

    Despre vitejie vorbim, în condițiile precarității dotării și cu un aliat cu gândul la revoluția bolșevică, împotriva Germaniei, Ungariei, Bulgariei și Turciei. Poate că nu ar strica să vezi filmul ăsta ca să vezi ce spun și istoricii englezi și americani. Bașca Rommel:
    http://www.youtube.com/watch?v=q6gYlR8bDD4&fe
    Găsești fragmentele până la 5/5

    Reply
  8. ElCucui

    @Nea, să sugă plua Bulgakov, cu generalii lor viteji de la vodcă care au stat cu arma la picior în războiul Ăl Mare. Mai ales burețarul ăla din Dobrogea care sunat în retragerea tocmai când pe linia Topraisar-Amzacea armata română dădea semne că putea întoarce ofensiva. Mă cac pe Bulgakov și pe mormântul ofițerilor și soldaților ruși dezertori din WW I. Tu compari un căcănar comunist cu eroii vechii armate?

    Mai ia o părere de la un general rus:
    http://www.george-damian.ro/ce-spuneau-sovieticii

    Dar mai ales vezi cine era factorul de stabilitate anti-bolșevică în zonă:
    http://www.george-damian.ro/armata-romana-la-buda

    Reply
  9. nedormitul

    prima măsură obligatorie ar fi să li se interzică să mai deschidă gura în spaţiul public, cu ameninţarea curţii marţiale. orice cuvînt rostit de un ofiţer al armatei (de fapt, amploaiat superior, ăsta e termenul) reprezintă o declaraţie de război împotriva româniei şi o agresiune la adresa securității și integrității teritoriale a statului român.

    a doua măsură ar fi să li se interzică să mai poarte însemnele armatei atunci cînd apar în spațiul public dacă nu sînt în misiune. fapta reprezintă tot o agresiune, deci pedeapsa, aceeași.

    iar chestiile astea trebuie să fie introduse în noua constituţie chiar în formularea asta.
    http://www.facebook.com/profile.php?id=1000005373

    Reply
  10. Bleen

    @Nea

    Poveştile cu ofiţerii români părăsindu-şi soldaţii nu sînt puţine. Dealtfel, armata română are o bibliografie internaţională catastrofală.

    Rămîn totuşi în al doilea război mondial cîţiva generali foarte buni, ca Dumitrescu sau Avramescu (asasinat de sovietici). În rest, de exemplu, strategia armatei române din primul război mondial a rămas ca un exemplu de incompetenţă militară greu de egalat (atacul trecătorilor, cu faţa spre munţi şi spatele spre cîmpie).

    Reply
  11. Bleen

    @Liviu Iordache

    Nu este despre PDL. E despre PLD. Scrie şi în titlu. Mai multe nu pot spune. Nu mi-am pregătit şi o explicaţie cu cărţi de colorat, pentru idioţi. Am o părere foarte bună despre cititorii şi comentatorii Blogary şi apariţia cîte unui idiot mă ia pe nepregătite, ca să fiu sincer.

    Reply
  12. Liviu Iordache

    In legatura cu ce chestia asta? Dar partidul lui Nicolae Iorga, cit a avut in 1926 primavara? Dar toamna? Ce subiect e asta? Prima oara am crezut ca e despre PDL, probabil asta a fost intentia, o confuzie. Penibila!

    Reply
  13. Nea

    Uite peste ce dădui:

    Generalul Ghe. Lupu, şeful trupelor de ordine a fugit. „Salut domnule general, ce faceţi?” îl întreb. Zice: „dragă, vreau să plec!”. Se afla în mijlocul trupelor sale, în mod fizic, protejat de patru oameni pe spatele cărora scria POLIŢIE. A pătruns un „Espero”(?!). Unul din ei a golit portbagajul, iar generalul Lupu a săltat vioi şi tinereşte în el. (N.B. In defileul Jiului, Miron Cozma dirija minerii prin portavoce cocoţat pe capota unui „Espero” albastru al Companiei Huilei. Cu aceiaşi maşină, Miron Cozma a fost la întâlnirea nocturnă de la Tg. Jiu cu generalul Lupu! Câte „Espero” erau în România?). A fugit în vale, la casa unui învăţator. L-am regăsit mai târziu. Mânca o supă cu tăiţei.

    Şi uite ce zicea Bulgakov prin 1930:

    … a fugit de pe câmpul de luptă ca un colonel român, cu burdihanul tremurându-i…

    Reply
  14. Hongse

    Eh, n-a mers cu img, dar pe de altă parte nici n-am bulit nimic. Ceva mai jos e una haiosă cu "skimmed milk". 😀

    Reply
  15. Bleen

    Ha ha! Toată lumea e verde-albastru. Întîi a fost OTPDL şi FCD, apoi NR. Uite că ne făcurăm şi noi. De fapt, întîi şi întîi a fost bleen.ro (skimmed milk îi zicea temei – era minimalistă şi era foarte mişto).

    Reply
  16. Hongse

    Nu dădui atenţie la formatul paginii mai 'nainte, dar noul verde are legătură cu asta? 😀

    Oricum, să fie-ntr-un ceas bun!

    Reply
  17. Bleen

    MP va exista. Şi cu PDL, şi cu UNPR, şi cu PNŢcd, şi cu surprize, probabil.

    Sper ca în prim-planul MP să vedem un MRU, un Lucian Croitoru, un Sebastian Lăzăroiu, un Ionuţ Popescu, nişte tineri de la OTPDL….

    Reply
  18. Gaspar

    Un brand trebuie revitalizat in cand in cand . Daca cumperi Pepsi si iti da cineva o lamaie nu o vrei . Dar daca iti da ca Pepsi Lemon poate il iei ca iti place de Pepsi . Liberalii "democrati" au adus nu procente , ci mai multa consistenta , si destul de multe personalitati care in timp au confirmat , exemplu Flutur sau F.Popescu . E ca-n marketing. Schimbi ambalajul dar mai adaugi si ceva . Si piata politica e o piata dinamica , legile brandingului functioneaza si aici . De aceea cred de exemplu ca preconizata Miscare Populara nu are sens . PDL-ul trebuie sa ramina ca brand umbrela , dar servit cu ceva extra , o contopire a unor "miscari" populare de exemplu .

    Reply
  19. Bleen

    PDL-ul, cel puţin, are toate datele, pe judeţ, pe oraş, comună, sătuc, secţie de votare. Are toate simulările necesare. Să nu uităm că au copiile proceselor verbale din 2008 şi 2009 din toate cele 20 000 de secţii de votare.

    Reply
  20. Dragos

    "reorganizarea teritoriala nu va fi adoptata pana in alegerile din 2012…subiectul poate fi pus la sertar" – tot Kelemen Hunor, tot preşedinte UDMR

    Reply
  21. Octav

    Interesanta analiza. Cu un excel cu rezultatele pe judete si pe sectii de votare se pot face niste prelucrari interesante, de la alegeri la alegeri… si cred ca ar iesi niste grafice interesante. Am cerut si eu chestia asta la partid, dar nu prea ai cu cine. Cred ca in spss ar iesi ceva si mai interesant daca ai avea si alte "variabile" precum culoarea primarilor din sectii sau altele… Oricum felicitari.

    Reply
  22. Dragos

    Covasna – 1.13%

    Harghita – 0.98%

    "nu cred că prioritatea numărul 1 în acest an este reforma sistemului sanitar, cu toate neajunsurile şi toate problemele. Nu ne grăbim. Acesta nu este lucrul cel mai important" – Kelemen Hunor, preşedinte UDMR

    Reply
  23. Bleen

    @tucu

    Te contrazici.

    Susţii că PLD trebuia să fie o minciună înghiţită de oameni inteligenţi, greu de minţit.

    Propui o minciună şi o imoralitate. Ăsta să fie noul, antifesenismul?

    Reply
  24. tucu

    @Bleen draga,

    PLD ul nu trebuia sa obtina un scor oarecare in alegeri. El trebuia numai sa existe pe post de partid bidon.Putea primi locuri in parlament dupa modelul PC ului .Era insa exrtrem de util pentru liberalii nemultumiti de Tariceanu si acum de Antonescu.

    PD ul nu l avea pe vino n coace nici de frica. Daca l dezbracai de Basescu gaseai imediat urme masive de Iliescu.De aia era nevoie de o firma mai spalata -la acea vreme ceva liberal cu iz intelectual.

    Nici acum nu l are chiar daca se numeste PDL si a fost infrumusetat cu Macovei Voinescu Bacionschi sau TRU.

    Asta este poti sa l vopsesti cum vrei ca tot a FSN pute.

    Pacat de un Boc si inca vre o 2 -3 care meritau o imagine buna.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *