Trustul Intact, între sclavie şi botniţă

Remarcaţi că Antena 3 e pe canalul 32 şi că peştele de pe televizor e pisică, o cheamă Miţa şi trece printr-o stare de lehamite şi dezinteres politic. Imaginea e mai veche, de acum două-trei luni, cînd guvernul Boc se pregătea să-şi asume răspunderea pe ceea ce anteniştii numeau Codul Sclaviei

Asta e o imaginea mai nouă, de ieri, cînd „Jurnalista cu tigaia şi cu capsa pusă” de Andrei Pleşu era în culmea spumelor pe libertatea presei

Apropo de sclavie şi botniţă, iată fragmente dintr-un contract între Jurnalist şi Trustul Intact:

„Prestatorul are obligaţia să se conformeze tuturor cererilor, instrucţiunilor şi reglementărilor Beneficiarului”

„Sub sancţiunea de daune-interese în valoare egală cu 100 000 euro, Prestatorul se obligă să nu discrediteze prin declaraţii sau orice altă atitudine ori modalitate, individual sau colectiv, persoanele din conducerea actuală sau viitoare a Beneficiarului sau pe Beneficiar ori Afiliaţii Beneficiarului ori altă companie care face parte generic din „Trustul Intact” sau persoanele din conducerea actuală sau viitoare a acestor companii, în faţa Beneficiarului, a angajaţilor Beneficiarului, a partenerilor de afaceri ai Beneficiarului, a angajaţilor companiilor respective sau a partenerilor de afaceri ai companiilor respective, în mass media sau faţă de orice alţi terţi şi/sau să nu facă niciun fel de declaraţii, în formă scrisă sau orală, presei scrise, televiziunilor sau oricăror organizaţii media, de natură să aducă atingere imaginii Beneficiarului sau companiilor menţionate mai sus ori conducerii sau angajaţilor ori partenerilor de afaceri ai acestora ori produselor, serviciilor sau politicilor acestora.”

„Prestatorul cunoaşte, înţelege şi este de acord că întinderea obligaţiilor sale şi, prin aceasta, faptul că activitatea sa poate presupune extinderea programului său de lucru. În consecinţă, Prestatorul se obligă să îndeplinească toate obligaţiile indiferent dacă o astfel de executare excede programului său de lucru obişnuit”

Mai multe detalii (inclusiv contractul integral) în Evenimentul Zilei.

Facebook Comments

11 Comments Trustul Intact, între sclavie şi botniţă

 1. Yeba

  Pai vedeti ce inseamna educatia? Sa fii profesor universitar, nu magazioner?! Ia uite ce civilizat e scris si se intelege acelasi lucru! Acu se prea poate ca prestatorii aia sa fi fost mai căpățânoși si trebuia sa le vorbesti metaforic, ca-n vechea școală a umanioarelor.

  Reply
 2. ribelalu`

  @ dragos.

  pai are dreptate nenorocitul dracului. pentru a nu-si risca averea in cazul destul de probabil ca va ajunge si el la bulau, proprietari in acte sunt copiii lui. felix la antene nu e nimic decat telespectator. la fel cum era si vantu la realitatea si majoritatea parlamentarilor in alte diferite firme.

  oficial toti mogulii astia sunt mai saraci ca mine si traiesc numai din indemnizatia de parlamentari.

  fir-ar ei ai dreaq sa fie de sarantoci.

  Reply
 3. Dragos

  "Nu stiu ce contract avea cu Trustul Intact, dar, in mod evident, eu nu sunt parte in acel contract. Folosirea numelui meu in acest articol este o manipulare flagranta. Analizez posibilitatea de a solicita in justitie daune de 1 milion de euro de la Evenimentul Zilei, suma pe care o voi dona Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului.

  De altfel, incepand de azi, voi actiona similar impotriva oricarui demers public defaimator. Cu sau fara voie, fiecare trebuie sa inteleaga ce consecinte poate avea o minciuna, o insulta sau o calomnie" (Dan Voiculescu)

  Hopaaaa ! baragladina asta borata turnatoare infractoare de Felix are si tupeu.

  Reply
 4. ribelalu`

  Una proaspata din kamikaze:

  "Nistorescu: prag TVA depășit = sechestru pe casa de pe Praga

  Din Kamikaze de miercuri, 4 aprilie

  Cornel Nistorescu a fentat Fiscul, în ultimii ani, cu 485.000 RON, reprezentînd TVA aferent drepturilor de autor încasate și penalități. Efectul: Administrația Finanțelor Publice (AFP) Sector 1 i-a pus sechestru asigurator pe una dintre cele trei case pe care Nistorescu le deține în centrul Capitalei.

  Controlul AFP Sector 1 a vizat perioada 2006-2009, în care Nistorescu a cîștigat numai din drepturi de autor 1.370.000 RON, vent brut. Pentru a nu plăti TVA aferent acestei sume, Cornel Nistorescu pretinde că s-a folosit de o prevedere a Codului Fiscal, care permite unei persoane impozabile să beneficieze de aplicarea regimului special de scutire.

  Același Cod Fiscal spune, însă, că scutirea de plata TVA nu se aplică celor care depășesc plafonul de încasări anuale de 35.000 euro. Iar Cornel Nistorescu a reușit performanța de a sări plafonul cu pricina în fiecare an din 2006 pînă în 2009, fără a se deranja să plătească TVA. Cel puțin așa rezultă din procesul verbal întocmit de AFP la momentul controlului: “Cornel Nistorescu, ca persoană fizică, nu figurează înregistrat fiscal în scopuri de TVA în evidența Administrației Finanțelor Pubice Sector 1”."

  p.s. aia blonda cu tigaia imi e un fel de verisoara dar sa nu mai spuneti la nimeni 😉

  Reply
 5. cristi

  @dragos

  Este acelasi post doar ca ziua sunt imbracati si noaptea dupa 12 dezbracati. De-asta ziua fac doar oraluri.

  Reply
 6. cristoiu

  In ultima instanta e acelas lucru pe care il spunea SOV.Cred ca dnii.Voiculescu si SOV au stabilit regulile "deontologice" intr-o sedinta comuna,avandu-l pe dl.Adrian Nastase consultant.

  Reply
 7. tucu

  ""Prestatorul""- ce termen sugestiv pentru activitatea din trust.

  Daca asociem termenul cu batista lui Vintu avem o imagine exacta a ""prestatiei""

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *