Un citat din moţiune

„Este, în mod sigur, perioada cea mai neagră din istoria recentă a României, caracterizată prin: reducerea masivă a salariilor, a pensiilor, a alocaţiilor pentru copii, a alocaţiilor familiare, a indemnizaţiilor pentru creşterea şi îngrijirea copiilor, a ajutoarelor de şomaj, a indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap, a sumelor pentru compensarea medicamentelor, a ajutoarelor pentru încălzire pe timp de iarnă, a primelor, tichetelor de masă, a celor de vacanţă, a biletelor de odihnă, a celui de-al 13-lea salariu, a indemnizaţiilor de merit, a altor sporuri şi stimulente prevăzute în contractele colective de muncă, a venitului minim garantat, introducerea coplăţii în sănătate şi extinderea plăţii CASS pentru pensionari, închiderea de şcoli şi spitale, disponibilizări în masă şi aşa mai departe.”

Un citat din moţiunea depusă de USL pe Codul Muncii (sau Codul Sclaviei, cum îi zic Ponta şi Antonescu) care zugrăveşte PDL-ul în roz şi mă convinge să-l votez şi în 2012.

Din nefericire, PDL însuşi pare convins că singurele măsuri bune (şi în sens moral, nu numai „tehnocrat”) pe care le-a luat de cînd e la guvernare nu sînt decît un rău necesar, impus de circumstanţe. PDL nu crede în propriile măsuri, în propria guvernare. Şi ăsta e motivul pentru care e la 15%.

Faptele nu sînt suficiente. Mai e nevoie şi de vorbe. Însă pentru vorbe, chiar mai mult decît pentru fapte, e nevoie de credinţă. În Statele Unite, Scott Walker, guvernatorul Wisconsin-ului, doar fiindcă încearcă, devine un simbol al mişcării Tea Party şi al renaşterii dreptei, în timp ce în România, guvernul Boc, deşi reuşeşte, nu rămîne decît un simbol al declinului PDL. De ce? Fiindcă Scott Walker crede în ceea ce face, şi o şi spune, în timp ce Emil Boc, împreună cu PDL-ul, sînt înspăimîntaţi şi oripilaţi de ceea ce au făcut. Şi, orice ar spune, nu reuşesc să ascundă asta.

E oare de mirare, apropo de articolul lui Sebastian Lăzăroiu despre BNR, că la noi singurul discurs etic, de dreapta, îl găseşti la Mugur Isărescu?

Facebook Comments

24 Comments Un citat din moţiune

 1. Pingback: De ce a dispărut PDL de pe scena politică | Madame Blogary

 2. prudent-cu-par-alb

  @turnoff. Emotional iti pot da si dreptate. Era un dicton: "natura non facit saltus". Cred ca se aplica si in politica. In managemen e mai simplu formulat: implemenatrea se face cu buldozerul sau cu plugul. Cand faci cu buldozerul iti trebuie o (practic) forta infinita. Daca societatea nu e pregatita sa accepte o reforma drastica si instantanee, vei avea o frumoasa reforma pe hartie si un partid disparut.

  Reply
 3. tucu

  @Ivan Zubeldian

  Ai dreptate

  ""breloc"" agatat la briu de ….ce dracu rimeaza cu bereloc si nu a fost pomenit deloc?

  Reply
 4. Dragos

  cxc,

  eu, precum Iisus, nu-ti dau raspunsul; in schimb iti ofer o undita: Google !

  ps: nu te face mai destept, dar te ajuta.

  Reply
 5. Dragos

  4-5,

  daca inlocuiti Cezar Preda cu Ion Iliescu si daca ne aflam in perioada cand cel de-al 2-lea a fost prim-secretar la Iasi, comentariul dvs. este perfect.

  Reply
 6. tucu

  Dragi tovarasi.

  Cititi presa. Cititi si va cruciti.

  Ziarul ''Adevarul'' ziar absolut independent apartinuiind unui mogul si mai independent l a luat de guler pe Crin.

  Cartianu se ia la intrecere cu noi gasind epitete magulitoare pentru personalitatea complexa si adormita a Crinului.

  Avind in vedere noua orientare a conului Dinu declar raspicat ca Alba ca Zapada va fi liberala sau nu va fi deloc, iar PDL ul va furniza cei 7 pitici in frunte cu… ce dracu rimeaza cu deloc?

  Reply
 7. poweraxxel

  Cum am spus mai demult … PDL nu este un organism care sa aiba propriile crezuri. PDL este un robot. Poate fi eficient, poate trece prin vremuri grele promovand masuri dure, poate respecta un desfasurator oricat de multe piedici ar fi puse, etc. Are mecanismele necesare pentru a se transforma intr-o masinarie imbatabila. Problema este ca, nu este decat un robot perfect. Ce poti face cu un robot perfect atunci cand nu are "programul" dupa care sa lucreze? Masurile aplicate pana acum n-au venit din initiativa "robotului", ci le-au fost trasate de Traian Basescu. Ca urmare a acestui fapt, nu poti avea pretentia de la acest mecanism sa creada in aceste masuri. PDL poate doar aplica si implementa anumite masuri, de gandit le gandeste "metronomul" Traian Basescu … Fara Traian Basescu, PDL va deveni robotul perfect care se autodistruge pentru ca nu mai are programul coerent de functionare.

  Reply
 8. 4-5

  Bleen, ce i se poate reprosa lui Cezar Preda? Mi s-a parut unul dintre cei mai fideli soldati ai partidului .In plus pare echilibrat, competent, cu bun simt, ce se intampla? Cum se simte un membru de partid onest cand se trezeste in asemenea situatie? Ce semnale se transmit prin astfel de atitudini? Preda crede in partid,poate printre putinii cu adevarat sinceri. Toate criticile lui au fost constructive.

  Reply
 9. cornelius

  @Turnofftheglory:

  Nu FMI a avut nevoie de Basescu, ci Basescu a avut nevoie de FMI. Revedeti imaginile de la prima intalnire cu FMI de la Cotroceni si o sa vedeti ca Basescu abia se abtinea sa nu rada la gandul ca a gasit cea mai buna metoda de a forta politicienii sa ia masuri corecte pentru redresarea deficitelor.

  Si da, BVB a fost frana.

  Reply
 10. tucu

  @Nea

  Si eu stiu pe unu Goebbels,bun al dracului da mort si otravit pe deasupra deci inutilizabil.

  Si totusi si acum e pomenit la cursurile de oratorie si crematorii.

  Din nefericire pe care i avem la indemina parca au tepi pe limba.

  Ramine sa ne multumim cu privire inteligenta.

  Reply
 11. Nea

  Ştiu eu un tip care, când spune ceva, masele sunt electrizate. Nu stă prost nici cu faptele, ce face el nu se desface cu deceniile şi omul abia aşteaptă să se apuce de treabă. Şi în plus, când apare, răsare şi soarele.

  Reply
 12. para

  Nu contează numele oamenilor, contează ca lumea să înţeleagă şi să creadă în ideile de dreapta, că sunt corecte şi conforme cu realitatea. Şi ca cei care încearcă trecerea lor în realitate chiar se străduiesc din convingere, nu că aşa trebuie ca să dea bine la electorat, că ăsta-i trendul mondial şi evropean.
  Nu ştiu ce ştiu Macovei, Preda şi cu Voinescu. Cred că sunt oameni şcoliţi şi ar fi avut timp să se prindă de idee. Nu am urmărit cu atenţie şedinţele lor, pe cei doi bărbaţi i-am văzut cînd i-a chemat Madame să se întîlnească cu noi. Unul-d-l Voinescu mi s-a părut că simulează atunci cînd s-anfuriat pe carneţelul lui Mao, celălalt mi s-a părut mai OK, doar că puţin cam aerian şi grijuliu cu cariera proprie. Singura care pare că arde e Macovei, însă e bună de fundaţie a politicii, nu ştiu dacă are o privire formată asupra ansamblului.
  (Săracii oameni, s-au băgat în politică, acum trebuie să rabde tot felul de păreri de la toţi neaveniţii cum sunt şi eu, care n-am şcoală în domeniul politic, nici în drept, nici în administraţie.)

  Reply
 13. Bleen

  @tucu

  Electoratul nu a dispărut. Cît despre reformişti, dacă e să ne referim la Cei Trei, trebuie să recunoaştem că nu au nicio treabă cu politica sau cu dreapta. Voci sînt, am şi numit una, cea mai importantă şi mai credibilă, exceptîndu-l pe Băsescu.

  Reply
 14. Adrian R.

  Poate va amintiti si de legea unica a salarizarii (din perioada de love PDL+PSD), care in loc sa reduca salariile de top (in mare parte nejustificate si imposibil de mentinut la acele valori) a mintit poporul bugetar cu salarii foarte mici si mici ca le va creste lor salariile alea mici in mod accelerat pina in 2015, ca sa se apropie de salariile mari, care vor creste mai incet sau vor fi doar inghetate la valoarea (aberanta prin comparatie cu populimea) din 2009.

  Caracterizare perfecta a impotentei cronice a PDL: "înspăimîntaţi şi oripilaţi de ceea ce au făcut".

  Ceea ce ma face sa ma mai gindesc daca merita sa-i mai votez si in 2012. A nu se intelege ca voi vota USL, dar PDL nu mai merita sa fie votat.

  Reply
 15. mitica

  D-le Bleen, din cite stiu , parca e o maxima care spune ca "Faptele sint masura oamenilor"!

  Sa nu mai fie valabila?

  Sa se fi timpit lumea atit de tare incit sa conteze mai mult ce zici, nu ce faci?!

  In situatia asta cred ca nu-i de mirare nostalgia dupa comunism.Ca dupa vorbe, era societatea perfecta.

  Reply
 16. Turnofftheglory

  Foarte buna postarea Bleen. PDL se codeste de transare. Tuturor le place baltirea, sa pescuiasca si de acolo si de acolo. In Romania de dreapta fu doar FMI care a avut nevie de aliatul Basescu sa implementeze aceste masuri. BVB a fost frana de mana la aceste reduceri de buget si asta nu vor sa recunoasca.

  Reply
 17. tucu

  @Bleen
  Isarescu si probabil persoane din echipa lui de la BNR pot fi buni gestionari-primi ministri,au credibilitate dar nu pot transmite mesaje in afara ariei lor de competenta.
  Trebue oameni de virsta ta sau mai tineri convinsi,fara dileme pseudointelectuale,care pot transmite mesaje dure si neechivoce ,care pot mobiliza.

  Cred ca asta ar trebui cautat si promovat.
  Mesaj radical hotarit fara angoase intelectualiste, simplu si percutant.

  .

  Reply
 18. tucu

  @Bleen
  Te citez:
  „”În Statele Unite, Scott Walker, guvernatorul Winsconsin-ului, doar fiindcă încearcă, devine un simbol al mişcării Tea Party şi al renaşterii dreptei….””
  Nu crezi ca si la noi e nevoie de o miscare de genul acesta? Bietul Boc pe care l apara toti merita tot respectul dar nu poarte fi””simbolul renasterii dreptei””

  Solutia si pentru noi,contraponderea veritabila la USL asta este-o miscare care sa renasca dreapta.
  Ca politicienii reformisti sau nereformisti-nu sunt capabili de asa ceva este clar dar au disparut intelectualii?
  Au disparut toate vocile ce pot mobiliza un electorat constient de pericolul ce ne pindeste?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *