Un partid altfel

Dacă un nou partid se bazează pe aşteptarea a altceva, cu oameni noi şi altfel care vor face politică altfel şi vor guverna altcumva atunci nu ar trebui să se împiedice de PDL. E ca şi cum ai spune că vrei să zbori dar nu ştii să înoţi. Păi dacă un partid altcumva e un partid de zburători, de ce dracu se împiedică de-o baltă ca PDL-ul? La urma urmei, un astfel de partid nu se va bate pe alegători cu PDL, fiindcă un partid altfel va fi votat de oameni altfel care aşteaptă altceva, nu se va bate pe structuri, candidaţi, parlamentari, primari, militanţi cu PDL-ul, căci acest partid va fi făcut de oameni noi, altfel, care nu s-au murdărit în politica de baltă şi un altfel de partid nu va avea nevoie de structurile putrede, canceroase şi de personajele detestabile şi nefrecventabile ale PDL-ului.

Şi că tot am vorbit despre un nou partid, eu tot nu reuşesc să înţeleg de ce nu există un astfel de partid şi de ce nu are deja 25-30%  în sondaje. Toată lumea doreşte disperată altceva altfel altcumva altundeva şi nu se găsesc cîteva zeci de mii de militanţi care să-şi dea timpul, energia şi banii pentru un partid altfel, nu se găsesc sute de finaţatori care să dea bani şi logistică unui asemenea partid? Un partid altfel are deja un bazin electoral de cîteva milioane de alegători, cîteva sute de mii de militanţi şi cîteva mii de finanţatori cu cîteva zeci sau sute de milioane de euro, un capital imens de curăţenie, imaculare, speranţă şi aşteptare şi, cu toate astea, refuză să se nască.

Am să vă dau două veşti, una bună şi una proastă. Vestea bună e că acest partid curat, intrasigent şi altfel există şi se numeşte România Curată. Vestea proastă e că lumea nu asta aşteaptă, ci altceva. Fiindcă asta e problema, fiecare aşteaptă altceva decît vecinul de alături. La ora asta în spaţiul aerian al României plutesc cel puţin 5 milioane de noi partide altfel. Niciun partid deja existent nu e suficient de bun, nicio iniţiativă a unui nou partid altfel nu e suficient de bună. Însă timpul trece şi alegerile din 2012 se apropie. Dacă cei care doresc altceva doresc sincer altceva, atunci ar trebui să-şi întoarcă privirile spre România Curată, Remus Cernea, spre propunerile lui Cristian Ghinea şi Ştefan Vlaston. Şi să se hotărască.

Facebook Comments

95 Comments Un partid altfel

 1. Petru Moldovan

  Am o schita pentru lista de conducatori ai noului partid Blogary:

  1. Bleen – Presedinte Onorific pentru Activitati pe Internet (trebuie cumva tras pe linie moarta ca are tendinte dictatoriale ca nu i se pot da plusuri si minusuri aici);

  2. Alina Mungiu – nu se pune ca a deraiat de la un timp;

  3. Nedormitul – vice-presedinte efectiv cu activitatea pe Internet – adica moderator pe noul sit al pardidului;

  4. Voinescu – presedinte provizoriu de partid;

  5. Lazaroiu – strategul din umbra;

  6. Ghinea – vice-presedinte responsabil pe stategie;

  7. Ionita – vice-presedinte responsabil pe stategie;

  8. Monica Macovei – vice-presedinte si responsabila cu speriat coruptii si candidat pentru postul de Ministru al Justitiei;

  9. Daniel Morar – al doilea candidat pentru postul de Ministru al Justitiei;

  10. Kovesi – al treilea candidat pentru postul de Ministru al Justitiei;

  11. Vlaston – specialist la invatamant si posibil ministru la Educatie;

  12. Baconschi – posibil patriarh (dupa ce moare asta actual) sau ministru de externe.

  Ar mai fi si altii, asta era capul de afis in opinia mea…

  Reply
 2. nedormitul

  @geefo

  fiecare îşi votează realitatea învecinată: vă promit că nu se închide combinatul. am vorbit şi deja avem 10 basculante care vă pietruiesc drumul comunal. sînt prieten cu preşedintele şi o să aveţi toţi butelie de aragaz. nu ne închide spitalul. te votez că m-ai angajat tractorist la ferma ta de 100 de hectare, iar cine zice că eşti hoţ e invidios. dă-ne un microbuz, că n-au copiii cu ce merge la şcoală, vin şapte kilometri prin pădure şi ne e frică să nu îi atace cîinii de la stînă. vin cu bani europeni şi vă fac canalizare pe strada asta, că prea e plin de noroi, din cîte văd.

  ăstea sînt crîmpeie din discuţiile pe care un politician le are cu alegătorii. unii se ţin de cuvînt, sau măcar schiţează un mic gest acolo.

  Reply
 3. geefo

  Bleen, ai evidentiat foarte bine esenta problemei: existenta celor "5 milioane de noi partide altfel". Existenta celor "5 milioane" este datorata ( cred) in buna parte faptului ca nu este cautata onestitatea ca si calitate "sine qua non" a oricarui om politic, ci desteptaciuneasmecheria. Din cauza aceasta probabil avem si alegatorii impartiti partidelor politice in felul in care sint( desi nu este prea mare deosebire intre ele); fiecare voteaza "desteptii" lui care il vor ajuta sa "le-o traga fraierilor".

  Reply
 4. cornelius

  "Noul" partid trebuie sa plece de la o noua organizatie care sa se ocupe cu refacerea tesaturii comunitatilor, cum era ea inainte. Economic, cultural, spiritual, comunitar. Sa-si suflece mainile si sa se ocupe cu asta vreo 2 ani, timp in care sa-si atraga membri si simpatizanti si oameni cu care sa intre in contact.

  Si pe urma se poate forma un partid al comunitatilor.

  Reply
 5. zulu

  se vorbea mai sus de "pasi in spate" facuti de Videanu si Berceanu. asa, si? daca PDL ne-a aratat pana acum aceleasi tare ca si PSD, PSD in care deja s-au executat "pasi in spate"(Ilici si Nastase), cum va ajuta PDL-ul si pe "prostanii reprezentati" acest lucru?!!!

  Reply
 6. nedormitul

  hai să abordăm problema altfel. să "creăm" acest partid pragmatic, cum a făcut-o ghinea. pragmatic după chipul şi asemănanea noastră. deci să facem un experiment virtual prin care să descriem partidul ideal, după chipul şi asemănarea noastră. ca şi cînd am merge să cumpărăm o maşină şi povestim cu vînzătorul că vreau modelul ăla, culorea aia, motorul ăla, tapiţeria aia, creditul ăla, finanţarea aia, etc.

  Reply
 7. Bleen

  Credeţi că alegătorii cărora ar trebui să li se adreseze un asemenea partid vor vota un PDL soft, de vitrină? Păi ori se face ceva, cinstit, pe bune, ori nu se mai face nimic. Găselniţele astea şmechereşti nu merg.

  Reply
 8. Bleen

  Ori e altceva, ori e puiul PDL-ului, deghizat în altceva, dar deghizat aşa de bine încît să păcălească un milion de votanţi.

  Reply
 9. Bleen

  Cu alte cuvinte, ne adresăm ălora informaţi şi educaţi din urban, ălora care vor altceva, care vor o fomraţiune mai uscată, mai curată, mai intelectuală. Cu ce ne adresăm? Cu un cal troian, cu o minciună, un partid-deghizat care să-i mintă? Atît de proşti sînt?

  Reply
 10. Bleen

  @tucu

  Cu alte cuvinte, ăia care vor altceva sînt idioţi.

  Şi încă ceva, logistica necesară vine de la ăia care nu-s curaţi, şi nici radicali.

  Reply
 11. tucu

  Bleen

  Se cunoaste ca nu ai studiat operele politice ale taicai Iliescu.

  O fi el rau dar are si unele idei care ar fi trebuit urmate.

  Daca ti aduci aminte tatuca a creat o droaie de partide si partidulete care au folosit ani buni ca sprijin FSN ului PSDR ului si cum s o mai fi chemat PSD ul.

  La ora asta sunt clare 2 lucruri:

  1/PDL ul chiar daca face un scor bun sa zicem 30 % este izolat si nu are cu cine forma o majoritate

  2/ Exista o asteptare importanta pentru o formatie mai radicala si mai curata decit PDL ul care dupa aprecierile Dlui Lazaroiu s ar incadra in minimum 10%

  Daca te uiti la ce am scris eu mai sus solutia vine aproape de la sine.

  PDL tuteleaza infiintarea unei noi doua formatii pe care o ajuta cu logistica necesara si careia ii confera toate atuurile descrise de Iv Z in postarea de ieri.

  E atit de greu de facut? Lezeaza pe cineva din PDL?

  Asta asteptam . Nu o formatie ostila PDL ului, ci o formatie complementara.

  Numai asa putem conserva puterea.

  Reply
 12. Mih

  "In an interview with The Washington Post on November 11, 2003, Soros said that removing President George W. Bush from office was the "central focus of my life" and "a matter of life and death." He said he would sacrifice his entire fortune to defeat President Bush, "if someone guaranteed it."[48] Soros gave $3 million to the Center for American Progress, $2.5 million to MoveOn.org, and $20 million[49] to America Coming Together. These groups worked to support Democrats in the 2004 election."Etc.

  Cautati legatura Soros – Trust For Civil Society in Central and Eastern Europe -Romnia Curata. Multa stanga, multi stangei…

  Reply
 13. Bleen

  Nedo, ai pus punctul pe i. Genul ăsta de construcţii nu trec niciodată de cercul strîmt al liderilor, adică de breasla jurnaliştilor.

  Reply
 14. poweraxxel

  @ rosu: iti inteleg sensibilitatea. Biserica ar trebuie sa fie un reper care sa sprijine latura spirituala a omului. Personal consider insa ca ceea este folosit astazi pentru acest lucru este "ratacit". Mai ales ca rolul de "reper spiritual" este unul care trebuie capatat si mentinut in urma unei anumite conduite …

  @ bleen: veto-ul dat de el a fost confirmat intr-un final de CC. In privinta alegerilor pe judet … banuiesc ca a fost la fel ca la celelalte partide. Nu inseamna neaparat ca greseste daca contesta ceea ce a iesit. Te sfatuiesc sa urmaresti o inregistrare recenta cu el. A combatut lozincile USL-ului in diverse emisiuni de 1000 de ori mai bine decat trimisii oficiali ai PDL-ului la acele emisiuni chiar strans cu usa de moderatori "celebri"…

  Reply
 15. Ego

  Ghinea şi Vlaston sunt dream-team. Din România curată ar trebui tăiată Pippidi, a devenit… altceva decât era. DD sux, Cernea e bottom-crawler (şi nu din cauza ateismului, deşi văd că pe Blogary predomină creştinii gata să arunce piatra, ci pentru că e formă fără fond).

  Deci: România curată cu Ghinea în locul lui Pippidi şi Vlaston pt. suport logistic şi mobilizare.

  Reply
 16. Dragos

  "Şi că tot am vorbit despre un nou partid, eu tot nu reuşesc să înţeleg de ce nu există un astfel de partid şi de ce nu are deja 25-30% în sondaje"

  Because: daca 7 pitici s-ar mai gasi pe ici, pe colo, prin arealul RO, o Alba ca Zapada e mai greu de gasit decat o pisica neagra intr-o camera intunecoasa, mai ales ca pisica nu-i acolo.

  Reply
 17. Bleen

  Toată lumea se lamentează cu ochii pe PDL în loc să-şi investească energia, speranţele, banii şi timpul într-o construcţie nouă, ca România Curată sau Ghinea ori Vlaston Party. Şi dacă Macovei-Preda-Voinescu sînt altceva, sînt altfel, sînt nenuştiucum, atunci vor părăsi cloaca pedelistă şi se vor alătura Noii Mişcări.

  Reply
   1. nedormitul

    hai să vă spun secretul despre vlaston. omul se îndreaptă vertiginos spre 70 de ani, ţie-l Dumnezeu. nu prea îl văd lansînd o mişcare politică de anvergură (mă refer la Vlaston, nu la Dumnezeu).
    românia curată o fi o mişcare civică, mişcare de dimineaţă, orice, dar numai mişcare politică nu. un singur lucru poate mişca românia curată şi lucrul ăsta e breasla jurnaliştilor. atît.

    Reply
 18. Rosu

  @bleen: eu NU vreau ruperea PDL si cred ca asa cum procedeaza SV, MM si CP e destul de bine, pentru momentul actual.

  Reply
 19. Bleen

  Nu înţeleg de ce vreţi neapărat ruperea PDL. Sau, dacă tot îi vreţi pe Macovei, Preda şi Voinescu, nu-i opreşte nimeni să plece din PDL, oricum n-ar fi mare pierdere, ba dimpotrivă.

  Reply
 20. Bleen

  @tucu

  Nu să facă el, ci să se implice în ceva deja existent. Ca România Curată sau propunerea lui Ghinea sau Vlaston.

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   Bleen, ești în offside logic, nu te poți implica într-o propunere. Te poți alătura, eventual, ei, la fel de bine cum poți propune sau aștepta altceva. Însă nu e nimic în care să "ne implicăm", nimic minim funcțional înafară de partidele existente. Nu prea pricep de ce ceri cu insistență celor care vorbesc de un partid nou să aleagă una din cele câteva propuneri de pe piață. Chiar dacă aș alege propunerea lui Ghinea, e absolut neclar ce ar trebui să fac. Unde mă duc? Ce semnez? Cui donez? De ce? Ceea ce numești tu propuneri sunt niște eseuri. Pe care le putem rejecta oricând, fără teama de a fi considerați "neproductivi". Uite, asociația Blogary poate propune un program politic într-un punct și devine, dintr-odată, mult mai concretă decât RC sau propunerile citate de tine. Știe omul pentru ce semnează, unde să doneze, pe cine să voteze și de ce. Blogary poate stabili, de pildă, că deciziile se iau nedemocratic, prin decizia ta suverană. Și tot e enorm mai mult și mai eficace decât un eseu despre "ce ar trebui să fie un partid". Dacă sunt de acord, știu măcar cu ce: un punct politic, un șef, un candidat.

   Reply
 21. tucu

  E instructiva reactia la aceasta ppostare.

  Concluzia la prima citire e mobilizatoare..

  Formatiile politice existente reprezinta tot ce am reusit sa facem .Alte incercari nu sunt de luat in seama.

  Cu alte cuvinte -asta i marfa.

  Cui nu i place sa stea acasa sau sa puna mina sa faca el ceva daca i asa destept.

  Parca am mai auzit teoria asta.

  Reply
 22. Bleen

  Am citit acum, nu l-a dat afară. Acum a pierdut alegerile pentru PDL Iaşi, nu recunoaşte rezultatul şi a anunţat că dă în judecată filiala. Nu ştiu ce comunică individul însă faptul că a votat moţiunea, mai ales cea prin care se contesta unul dintre puţinele lucruri bune făcute de guvernul Boc, e suficient.

  Reply
 23. Rosu

  @poweraxxel:

  "Daca sunteti credinciosi dar considerati ca biserica are prea putine lucruri in comun cu Dumnezeu" – dupa asta nu mai conteaza ce scrie… Nu ma regasesc, eu chiar stiu ca Biserica (cu B mare) are de a face mult cu Dumnezeu. Chemarile la lupta si steagurile ridicate pentru diverse moduri de a vedea "slobozenia norodului" sunt in sine ciudatele, mai ales ca ele par a reuni sub steagul unui fel de jihad civic o gramada de idei si scopuri.

  Mult hei-rup si putina socoteala. Se aduna frustrari, nemultumiri si printr-o metamorfoza ciudata se vor prefacute in speranta…

  Reply
 24. poweraxxel

  A fost vorba despre motiunea de la taierea pensiilor. Urmatoarea i-a lasat pe USL-isti sa cocheteze cu el iar la motiune a fost impotriva opozitiei. Din cate stiu eu, nu el a fost dat afara dar este posibil sa gresesc. In orice caz, parca este din alt film ceea ce spune el fata de modul de comunicare dezastruos pe care il prectica PDL …

  Reply
 25. Bleen

  A, şi s-a opus închiderii spitalelor, a cerut demiterea lui Cseke, candidează independent la Primăria Iaşi şi acuză guvernul că a furat pensiile oamenilor.

  Reply
 26. Bleen

  @poweraxxel

  Păi nici nu face parte din PDL. A fost dat afară după ce a votat şi sprijinit public moţiunea PSD. Cel puţin aşa ştiu eu.

  Reply
 27. postacu scelerat

  razvan cucui presedinte! a, si domnul vlaston pe partea de strategie ca l-am avut prof in liceu. daca vintu e la bulau, cred ca sorin marin gaseste el prin buzunare de-o ciorba.

  parerea mea.

  Reply
 28. poweraxxel

  @Bleen: asta ma intreb si eu. Lasand la o parte lucrurile evidente gen "Daniel Oajdea – deputat PDL Iasi" remarc opiniile foarte corecte si echilibrate pe care le exprima, de multe ori contrand chiar cu succes prestatiile "deontologilor" de la RTV sau A3. Aproape ca zici ca nu face parte din PDL …

  Reply
 29. Bleen

  Ghinea aţi zis că e nuştiucum, rămîn România Curată şi Ştefan Vlaston. Păi, nu e greu. E chiar uşor să te implici, dacă chiar vrei un partid altceva.

  Reply
 30. poweraxxel

  "Daca sunteti credinciosi dar considerati ca biserica are prea putine lucruri in comun cu Dumnezeu, daca credeti ca politica este total altceva decat ceea ce practica actualii politicieni, daca doriti o societate construita exact invers fata de cum este construit ceea ce traiti astazi va asteptam cu idei, sugestii si intregul dumenavoastra suport!"

  Romania Curata!

  Cred eu mai inspirat decat ce spune Cernea …

  Reply
 31. ribelalu`

  De pe Wall-ul lui Cernea de pe Faceebook

  "Dragi prieteni, mâine dimineată voi pleca la evenimentul umanist organizat de European Humanist Federation la Genova. Sunt nominalizat pentru Board-ul acestei organizaţii. Costurile necesare deplasării sunt doar parţial acoperite, aşadar, orice sprijin din partea voastră este mai mult decât binevenit"

  postat 4 si 5 mai

  "Vă invit să mă sprijiniţi prin donaţii paypal – http://bit.ly/Donatie-RC-MV sau transfer bancar: RO84 RZBR 0000 0600 1148 7076 – deschis la Raiffeisen Bank – Ag. Bucur Obor de Asociaţia Umanistă Română. Sediul social al Asociatiei Umaniste Romane este Sos. Colentina, nr. 4, bl.3, sc. A, et. 6, ap.27, sector 2, Bucuresti… Multumesc anticipat pentru sprijin!"

  Postat 4 si 5 mai

  "În iunie 2009, delegația numeroasă a Asociației Umaniste Române la Londra s-a întâlnit cu Richard Dawkins. Pentru a direcţiona 2% din impozitul pe venit către Asociaţia Umanistă Română găsiţi toate detaliile aici:…"

  Postat 2 si 3 mai

  "Sunt nominalizat ca membru în Board-ul organizaţiei European Humanist Federation. Votul va avea loc la Genova în acest week-end şi cere prezenţa mea acolo. Vă invit să mă sprijiniţi prin donaţii paypal – http://bit.ly/Donatie-RC-MV sau transfer bancar: RO84 RZBR…"

  Postat 2 mai

  "Costurile prezenţei mele la Adunarea generală a European Humanist Federation de la Genova se ridică la cca 350 Euro. Vă invit să mă sprijiniţi făcând donaţii în contul menţionat mai jos: Asociaţia Umanistă Română

  Cod de înregistrare fiscală: 25175415

  IBAN: RO84 RZBR…"

  Postat 2 mai

  "Iată un moment din campania "Stop îndoctrinării religioase în şcoli" iniţiată de Asociaţia Umanistă Română în 2008. Pentru a direcţiona 2% din impozitul pe venit către Asociaţia Umanistă Română găsiţi toate detaliile aici:…"

  Postat 30 Aprilie

  asta doar pe prima pagina (acum probabil ca e plecat de nu mai cerseste).

  e greu sa faci politica fara sa te deplasezi pe banii statului…

  Reply
  1. nedormitul

   eu chiar n-am înţeles niciodată de ce trebuie spus că ixulescu e prost, cînd toată lumea ştie că e prost, ba, mai mult, vii şi cu două tone de dovezi să ne arăţi că respectivul e prost. mulţumim, ştim, e prost ca noaptea.

   Reply
 32. Dragos

  "Romania va fi libera cand va avea presedinte o femeie de etnie rroma, lesbiana si atee" (Remus Cernea)

  E ?

  Reply
 33. nedormitul

  băi, ştiţi cum e cu ăştia? ca la piaţă. dacă pui mîna şi-ţi alegi, începe să urle precupeaţa să alegi şi din alea stricatile, nu numai din alea bunile.

  Reply
 34. Turnofftheglory

  Bleen@ "ok, am stabilit. usl, pdl, udmr, prm, cernea şi ghinea nu-s buni. românia curată? ştefan vlaston? dan diaconescu?"

  Am spus si eu si altii ca Ghinea sau Vlaston sunt oameni absolut merituosi. Cernea e un flacau cu fite. Romania Curata piua. Ceva oameni din PDL sunt absolut ok. Deci?

  Reply
 35. Bleen

  Ok, am stabilit. USL, PDL, UDMR, PRM, Cernea şi Ghinea nu-s buni. România Curată? Ştefan Vlaston? Dan Diaconescu?

  Reply
 36. poweraxxel

  Sunt de acord cu ribelalu, daca si parerea mea conteaza … Ca sa poata sa se impuna, un nou partid trebuie sa aiba 3 lucruri, nu doar sa apara. Ii trebuie un strateg, un comunicator si un tupeist. Acum pe post strateg si post de comunicator pot fi cei 2 (Vlaston si Ghinea), dar Cernea in nici un caz nu poate fi tupeistul. Cand ma uit la el nu imi amintesc decat scena in care cersea loc in sala la confruntarea de la Cluj. Tupeistul trebuie sa fie un om care sa ia ce ii trebuie, nu sa astepte sa primeasca!

  @ ribelalu: am propus candva Partidul Haiducilor …

  Reply
 37. ribelalu`

  @ florina:

  refacerea himenului nu pacaleste decat fraierii. reputatia si "kilometrii" acumulati pana atunci pe toate caile raman…

  Reply
 38. Dragos

  "mi-as dori ca partidul pe care l-am votat pana acum sa arate maturitate si sa se curete de ciurucuri, sa se pozitioneze altfel fata de toata clasa politica actuala, sa devina mai mult organitatie si mai putin institutie, sa fie un exemplu de integritate. Asta mi-ar placea sa vad la PDL" (Radu)

  Si mie, doar ca din cocoş nu faci găină, nici din curvă gospodină. Din cocoş nu faci sarmale, nici din curvă fată mare.

  Reply
 39. ribelalu`

  Pentru prima data nu suntem de acord. Cand Cernea a aparut in peisajul politic, pletos, rebel, ecologist mi-a atras atentia si l-am urmarit mai indeaproape. Insa m-am lamurit repede: este tot un fel de Crin Antonescu, cu gura mare, cu un program politic agresiv in favoarea minoritatilor de orice fel, cu o propaganda agresiva antireligioasa si mai ales antireligiosi, cu dese vizite la Budapesta pentru "informare" si probabil pentru ordine.

  In ultimul timp a devenit o vuvuzela semifiociala a trustului Realitatea, incadrandu-se perfect in peisajul de acolo. Pe pagina lui de Facebook nimeni nu are voie sa-l contrazica (ma rog…e pagina lui dar e totusi politician si trebuie sa fie mai tolerant).

  Bomboana pe coliva a fost insa faptul ca este primul roman care s-a inscris la un momentdat in UDMR.

  Imi cer scuze ca pun iar un link de la mine de pe blog, dar chiar de curand am scris despre Cernea si acolo sunt si linkuri si filmulete interesante.

  http://ribelalu.blogspot.com/2011/04/remusz-csern

  Sincer, nu cred ca Remus Cernea este Albu ca Zapada, insa va dau o idee: Alianta Blogary ar putea deveni… 😉

  Si in Suedia Partidul Piratilor a ajuns in parlament, in Cehia exista Partidul Bautorilor de Bere, in Islanda nu stiu ce comediant a ajuns mare stab parca. si in Romania au mai existat la un momentdat partide formate de organizatii "apolitice" cum au fost Partidul Alianta Civica sau PUNR-ul care se baza pe "Vatra Romaneasca".

  Reply
 40. Turnofftheglory

  Tot Traian e omul cu cheagul si to Traian va face vira ancora si volta pe sub focuri cand PDL va vira iremediabil catre un Kiseleff de alta culoare. Aici e jocul. Castiga Boc, in ce conditii, cu ce echipa si unde se plaseaza apartnicii in structura partidului si eventualitatea care aproape masochist mi-o doresc castigul lui Vasile si regula ciocului mic impusa.

  Cand Vasile castiga, dezmembrarea PDL ar fi imediata. Echipa aia cu oameni curatei, cu ceva viziune vor iesi din angrenaj si vom avea un partid nou nout.

  Daca Boc castiga dar lucrurile se temporizeaza in 2012-2014 aveam o reconfigurare.

  Ideal ar fi ca Boc sa isi alature atat blonde cat si moralisti. Iar greii sa accepte ca pasul in spate, vorba lui Stoica e binevenit.

  Si apoi PDL are timp sa dospeasca si sa recolteze bine in 2012.

  Reply
 41. nedormitul

  eu pun 20 de lei, două gîşte în viu sau tăiate, la alegere, şi 10 litri de benzină. dacă pentru noul partid trebuie gîşte în viu, o juma' de sac de grîu în loc de benzină.

  Reply
 42. tucu

  Cum spune si TOG lipseste inca punctul de coagulare al tuturor acestor miscari sa le zicem reformatoare.

  Multi am sperat ca PDL ul va functiona ca un aspirator al acestor miscari .

  Nu a fost sa fie dar puteti fi siguri ca nu este departe ziua in care cineva -probabil din PNL va pricepe uriasul potential electoral al unei asemenea formatiuni si i va pune la dispozitie fondurile si structurile necesare.

  Dl Aligica parca insira mai ieri potentialii creatori de partide:Traian Basescu, Dinu Patriciu, Valeriu Stoica.

  Reply
 43. Radu

  Pe mine nu ma incanta ideea unui nou partid si nici nu cred, daca s-ar infiinta, ca ar reusi sa ia nu stiu cate voturi, bla,bla,bla. In schimb, mi-as dori ca partidul pe care l-am votat pana acum sa arate maturitate si sa se curete de ciurucuri, sa se pozitioneze altfel fata de toata clasa politica actuala, sa devina mai mult organitatie si mai putin institutie, sa fie un exemplu de integritate. Asta mi-ar placea sa vad la PDL! 🙂

  Reply
 44. Florina

  ce n-are:

  – orientare. pare ceva în genul CFSN-ului. facem un partid nou şi pe urmă vedem noi dacă e de dreapta, centru dreapta, uşor spre stînga, ambidextru;

  – seriozitate în planul practic. s-a vrut un test şi nimic mai mult. hai să vedem cîţi ar dori şi cam ce ar dori. e bun de hai, studiu, să zic şi atît;

  – posibilităţi materiale. foarte mulţi din cei care vor un alt partid habar n-au cît costă un partid.

  Reply
 45. Rosu

  @bleen: prea mult "euro-pragmatism", prea multa "post-ideologie", prea putine solutii pentru natiunea prezenta.

  Este o propunere care vizeaza mai putin o orientare politica. RC nu este un partid, este un fel de UDMR cu obiective civice…

  Reply
 46. tucu

  Lumea s a hotarit deja.

  La Baia Mare 70% dintre alegatori nu au fost interesati de oferta electorala si au stat acasa.

  De ce nu a aparut inca partidul visat de o parte dintre noi? Probabil ca nu i venise inca timpul sau probabuil ca in momentul in care a aparut si putea sa se consolideze -ma refer la ""Alianta civica""au avut grije baietii de bine sa l faca praf (cu deosebite merite Umilica)

  Poate acum i a venit din nou timpul. Problema este cind va apare. De fapt asta discutam.

  Daca deranjeaza faptul ca o parte dintre noi legam aparitia acestui partid de PDL cred ca putem pleca capul si sa recunoastem. Am gresit. Nu am cautat unde trebue.

  Reply
 47. anarchix

  Io nu mai strabat 500 de mile ca zabaugul sa votez, ever. (Singura exceptie: un partid care promite liberalizarea portului de arma si reglementeaza formarea gruparilor paramilitare. Daca as locui in RO, e singurul lucru care ar mai conta in momentul de fata.)

  Cum am ajuns la asta -> de cateva zile sunt in vacanta in Romanistan si am vorbit cu ceva oameni. Stanga -Dreapta, pe romani ii doare in cot de asa ceva si astia-s oameni chipurile educati, IT-isti (din aia care programeaza pe la firme mari, nu webmasters), plimbati prin vest …

  De fapt, e de ajuns sa te uiti la cum conduc dementii astia ca sa-ti dai seama ca NIMENI in tara asta nu se poate pune de acord cu nimeni si nimic. O tara de bezmetici – stiu, "nu generaliza dom'le ca ne jignesti" – care alearga si habar n-au dupa ce alearga.

  Gata cu rant-ul. Ma duc sa-mi chinui catzeaua acum.

  Nothing to see here! Move along!

  Reply
 48. Bleen

  Păi atunci e vorba de PDL, nu de un nou partid. Să nu încurcăm lucrurile. Un nou partid altfel e un nou partid, o aripă din PDL e o aripă din PDL.

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   @Mirel: lol. adică un PP desprins din PDL nu e un nou partid? PLD nu era un nou partid? EU înțeleg unde bați (cine vorbește de partid să-l facă, nu să se plângă de PDL), ajungem însă la discuții ușor absurde pe termeni. Care scot în evidență exact ce nu-ți place ție, anume vorbăria fără rost.

   Reply
 49. Barengott

  Părerea mea e că lumea se află în stand-by. Asteaptă să vadă ce se va întampla la cogrresul PDL.

  Reply
 50. Turnofftheglory

  Ghinea si Vlaston sunt credibili. Cernea? Pfuai.

  Chestia cu altfelul as putea sa ii gasesc impedimentul imediat, ce finantator, fara probleme legale, ar sprijini dezinteresat o formatiune politica intrasigenta, cu apeluri la morala si corectitudine. De aici si ingustarea de optiuni.

  Potentialul daca exista in piata, si asta e cert, ii lipseste catalizatorul. Poti avea material organic cu tonele, fara catalizator, fara impuls, nu vei optine in veci viata. Spontanul asta mitologic are nevoie de catalizator.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *