Uniunea Artiştilor Plastici (USL)

(later edit) Titlu alternativ: Micul Ţuculescu

(very later edit) Micul Ţuculescu la chevalet, Corneliu Bunicuţa la chitară, Crin Antonescu, doar valet, la penel mic, jumulit.

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8942299-ponta-daca-doamne-fereste-basescu-desfiinteaza-judetele-facem-loc.htm

Facebook Comments

58 Comments Uniunea Artiştilor Plastici (USL)

 1. Hongse

  Ehh. Batem câmpii. Dar mi-a adus aminte de asta:

  An American soldier, serving in World War II, had just returned from several weeks of intense action on the German front lines. He had finally been granted R&R and was on a train bound for London. The train was very crowded, so the soldier walked the length of the train, looking for an empty seat.

  The only unoccupied seat was directly adjacent to a well dressed middle aged lady and was being used by her little dog. The war weary soldier asked, "Please, ma'am, may I sit in that seat?"

  The English woman looked down her nose at the soldier, sniffed and said, "You Americans. You are such a rude class of people. Can't you see my Little Fifi is using that seat?"

  The soldier walked away, determined to find a place to rest, but after another trip down to the end of the train, found himself again facing the woman with the dog.

  Again he asked, "Please, lady. May I sit there? I'm very tired."

  The English woman wrinkled her nose and snorted, "You Americans! Not only are you rude, you are also arrogant. Imagine!"

  The soldier didn't say anything else; he leaned over, picked up the little dog, tossed it out the window of the train and sat down in the empty seat.

  The woman shrieked and railed, and demanded that someone defend her and chastise the soldier.

  An English gentleman sitting across the aisle spoke up, "You know, sir, you Americans do seem to have a penchant for doing the wrong thing. You eat holding the fork in the wrong hand. You drive your autos on the wrong side of the road.

  "And now, Sir, you've thrown the wrong bitch out the window."

  Reply
 2. Pataphyl

  hongse

  O duc la semnal şi o-nvăţ cum să-l tragă. Pierdută de durere, execută mişcarea cu o supremă energie. Trenul, stop! pe loc. Cletinătură colosală. Emoţie generală-ntre pasajeri.

  – Cine? cine a dat alarma?

  – Dumneaei zic eu către personalul trenului, arătând pe cocoana leşinată.

  Trenul se pune din nou în mişcare. La Ploieşti, cocoana s-a deşteptat din leşin; zdrobită de nenorocire, trebuie să răspunză la procesul-verbal ce i se dresează pentru întrebuinţarea semnalului. Pe când, în mijlocul pasajerilor grămădiţi, cocoana se jeleşte, eu m-apropiu de urechea ei şi, c-un rânjet diabolic, îi şoptesc răspicat:

  – Cocoană! eu l-am aruncat, mânca-i-ai coada!

  Ea leşină iar… Eu trec ca un demon prin mulţime şi dispar în noaptea neagră…

  Reply
 3. Hongse

  Aţi avut câini? Mai ales câini mari? Dacă da, sigur v-aţi întâlnit la plimbarea de seară cu câte un Chihuahua, Yorkshire Terrier sau Bishon maltez, să nu mai pomenesc de Pechinezi, care vă lătrau de mama focului. Dar de la o distanţă sigură şi ascuns după fustele mamiţei. Nu impresionau pe nimeni, dar îşi anunţau prezenţa în cartier doar doar i-o lua cineva în seamă…

  Reply
 4. Pataphyl

  Re: very later edit

  Îmbătrînesc, deci pot să greșesc. Da' parcă Cuțulescu -Spoitoru ăla n-aduce cu Crin. Poate doar spiritual, da' voi știți mai bine. Că sînteți tineri, de aia! 🙁

  Reply
 5. Boonierat

  Micul Ţuculescu la chevalet, Corneliu Bunicuţa la chitară, Crin Antonescu la penel mic, jumulit.

  Reply
 6. nedormitul

  stai liniștit, în 2-3 ani se mai mută 1000 de rusofoni în chișinău, mai emigrează 5000 de români din chișinău și se clarifică lucrurile, știm o treabă.

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   @nedormitul: Lucrurile nu sunt ce par: electoratul român din Moldova e mai pro-comunist decât rusofonii. Asta se vede dacă ne utăm la voturile din rural, în zonele în care românii sunt majoritari. Adevărul trist e că satele românești din Moldova nu sunt departe de satele din Moldova românească în anii 90: procomuniști și dezinformați. În plus, mai există o problemă. Brejnev a fost foarte apropiat de Moldova și a dirijat fonduri importante către fosta republică sovietică. În anii 80 nivelul de viață în Moldova era uluitor, față de România. Multe sate aveau apă, canalizare și încălzire centrală. Când fluxurile de bani de la Moscova s-au oprit în anii 90, căderea a fost teribilă. E mai greu să înțelegi că banii ăia veneau degeaba și că acum consumi strict din ce produci…

   Reply
 7. Bleen

  Mîine la 11 intră Pataphyl cu Amintirile lui din comunism. Marţi dimineaţă îşi face debutul la Blogary şi Dacian Ţolea.

  Reply
 8. Boonierat

  Deci, cel mai deştept şi mai informat lucru pe care l-am scris în acest articol nu îmi aparţine mie ci lui Dan O'Brien şi a fost iniţial "publicat" pe alt blog al meu. De fapt copiat, nu publicat, ca să fiu sincer până la capăt.

  Numele meu? Theophyle.

  Reply
 9. Boonierat

  "Lucrurile sunt simple, conform articolului pe care l-am publicat ieri in Politeia Europeana, in Grecia lucrurile stau cam asa:

  “Nimic nu reflectă mai bine eşecul statului decât problema care a propulsat ţara în centrul atenţiei internaţionale de optsprezece luni încoace : haosul bugetar. Potrivit unui studiu realizat de istoricii economici Carmen Reinhart şi Kenneth Rogoff, statul grec a fost în imposibilitate de plată aproape un an din doi de la fondarea sa în 1820. Zbătându-se sub povara unei datorii publice care este pe locul doi în lume, acesta pare pe cale să respecte din nou această tradiţie.

  Incapacitatea statului grec să-şi întreţină solvabilitatea este parţial explicată de istorie. După ce a petrecut secole ca provincie dominată de Imperiul Otoman, Grecia a fost ţinută în afara modificărilor progresive prin care au trecut politica şi societatea din Europa occidentală. Consecinţele sunt societatea ei civilă slabă şi o tradiţie limitată în domeniul independenţei instituţiilor. “ Politeia Europeana."

  Intrăm pe Politeia Europeană şi:

  "Saptamana asta propun lecturare unui editorial (Why Greece will bring the euro down with it) din The Irish Times semnat de Dan O’Brien, respectat publicist economic si editorul economic al cotidianului respectiv. Dan O’Brien, a fost o perioada si editor economic la prestigioasa Economist Intelligence Unit."

  Reply
 10. Yeba

  Ala e câinele de paza al democratiei, desi/deci [nu ma pot decide] pare maidanez…Rochia este culoarea crevetilor vietnamezi.

  Reply
 11. Nea

  Şi dacă tot le refacem la loc, putem să-l numim pe Iliescu prim-secretar pe judeţ, la Iaşi. Apoi la Editura Veşnică, de unde îl poate da jos pe Băsescu cât ai zice Voican.

  Reply
 12. Hongse

  Aha, acum îi văd şi eu. Un trandafir mare, doi mai mici. Şi un maidanez care latră din umbră. Simbolismul e adânc…

  Reply
 13. Pataphyl

  hongse, uită-te mai bine, mai sînt doi bobocei, tre'să fie liderii maximali – (ai grijă de) copiii Victoraș și Crinolino-leano… De fapt mai e și al treilea jos pe tijă, e microfonul de la butoniera poznașului motănel Felix.

  Reply
 14. Hongse

  Ăla din poza de pe perete e El Comandante sau El Che?

  Micului Iliescu îi vine bine rochia (e verde primăvara dar se înroşeşte până toamna, la cules) dar Micul Gorbaciov parcă nu dă bine în alb imaculat. Şi mai cred că ar trebui 3 trandafiri, nu unul singur…

  Reply
 15. Merechene

  pata,

  cand vreau sa-i fac pe astia de la munca sa rada, incep sa vorbesc ca Peggy de la USA Prime Credit 😉 , dar trebuie sa vad cum prinde si "IONgliș-ul" la americani 😆 .

  Reply
 16. Yeba

  Eu zic ca superba lucrare e renascentism naiv, si anume Renascentism-naiv-cu-șapcă. Asta e contributia mea: scoatem caciula, care este din epoca decadentă, a burgheziei de partid, și punem șapca. Surse documentare: gârlă.

  Reply
 17. 1

  ăsta-i meninas toată ziua

  autoportret – este

  cîinele – este

  ultimul pe listă, regele, (şi) în fundal – este

  Reply
 18. Mih

  Pe baile alea le-au mai inaugurat si vara trecuta (taiat funda Nastase).

  Desi m-apuca o stare emetica cand le vad fetele (scuzati cacofonia),imaginea e fff faina! S-ar putea intitula "Imagine din atelierul revolutionar:sfarc cu caciula de astrahan".Da' e cam lung si rivalizeaza cu Capitalu' de pe jos (Iliescu!!!)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *