USL nu recunoaste si nu accepta decizia Curtii Constitutionale

PSD, PNL și PC nu recunosc și nu acceptă decizia Curții Constituționale. Mai lovitură de stat decît atît nu există. Acum e mai pe față ca niciodată.

PSD, PNL și PC refuză să participe la ședința în care Parlamentul ia act de decizia Curții Constituționale. Macovei și Kelemen Hunor spun că nu e nevoie de cvorum. Blaga zice că e nevoie.

USL duce un război inacceptabil împotriva României. De partea cealaltă, PDL se zbate între  non-combat binevoitor și imbecilitate. În cel mai greu moment postdecembrist, în momentul decisiv al istoriei noastre de după 1989, dreapta e inexistenă. PDL este un partid irelevant, care trebuie să dispară. Restul ”dreptei” e format din năuci, ambițioși, veleitari, escroci și castrați.

România este în colaps, iar vina aparține în totalitate USL, alianța antinațională a penalilor, de frica justiției și pentru a putea fura în continuare, sînt dispuși să distrugă o țară întreagă. Pentru totdeauna. Din nefericire alianța penalilor are complici în ceea ce ar fi trebuit să fie opoziția și nu e decît o gloată de penali la fel de speriați de justiție, împănați cu cîțiva pămpălăi oportuniști și proști sadea. Dar să nu ne amăgim. Paralizia PDL e una interesată. O întărire a justiției aruncă și pedeliștii în șomaj și îi lasă fără obiectul muncii: furtul de la buget.

Asta nu înseamnă că trebuie să cedăm. Nu știu ce trebuie să facem, nu știu ce putem face, dar avem alături de noi Occidentul și o bună parte din instituțiile statului și trebuie să luptăm, dacă este nevoie, și se pare că este nevoie, împotriva întregii clase politice.

Facebook Comments

130 Comments USL nu recunoaste si nu accepta decizia Curtii Constitutionale

 1. Pingback: Cele mai bune comentarii (25-31 august 2012) | Madame Blogary

  1. quaddelta

    @Yeba  @Bleen Cristoiu si cu Nelu Barbu (mama ce i-a crescut parul) sunt extremi de slabi in seara asta. N-au nici macar  minima cultura juridica pentru a formula corect o intrebare. Hai ca vad ca i-a pus regia la punct ca prea o dadusera pe fapt divers si si hlizeau pe tema asasinarii japonezei.

   Reply
   1. abis

     @quaddelta  @Yeba  @Bleen Iar Cristoiu, penibil, incheie triumfator: „lovitura de stat a esuat!”
     
    Nimic mai fals. Nu a esuat. Este inca in deplina desfasurare, pucistii au pierdut doar o etapa. Ar fi esuat daca ordinea de dinainte de a fi declansata lovitura de stat ar fi restabilita in intregime. Doar ultimul act a esuat, in rest, pucistii pastreaza pozitiile pe care le-au obtinut. Ar fi catastrofal sa ne iluzionam acum ca au pierdut. Nu, nu au pierdut decat o batalie, importanta desigur, dar pastreaza suficiente avanposturi pentru a fi in continuare extrem de periculosi.
     
    Iar asteptarile, in ceea ce il priveste pe Basescu, sunt uriase. Trebuie sa fie un Superman ca sa se lupte (cam de unul singur) cu toata haita asta.

    Reply
 2. cocosila

  Se spune ca a existat o papesa, Ioana pe nume care in haine barbatesti a reusit sa ajunga pe scaunul pontifical. De atunci se zice ca pretendentii sunt verificati asupra semnului cel mai elocvent al barbatiei. Abia dupa aceea se exclama „Habemus pamam” (avem Papa)
  Interimarul nostru cel discret a fost un fel de papesa Ioana. Abia acum putem exclama „Avem presedinte”!

  Reply
 3. coffee

  Roman e vopsit, ii mai lipseste puloverul. Ciuvica e abatut, Ursu la fel. Gadea sta jos, nu mai combate maiestuos, in picioare.

  Reply
  1. Yeba

    @coffee , să fim milostivi și în seara asta să-l îndrăgim pe Ciuvică.
   Să păstrăm înregistrarea pentru vreun publicitar cu mintea limpede de la – să-i zicem – Dreapta.
    
   „Ponta a plecat fără cvorum și s-a întors cu cvorum plus alte 10 puncte în care Barroso repeta PUNCT CU PUNCT ce țipau pe aici toți băsiștii, în frunte cu Macovei.”
    
   Domnu’ Publicitar, pt imagine vedeți pe Ghimpele, e o poză încântătoare cu Băse și Angela, alta decât alea care au circulat până sâmbătă.

   Reply
 4. coffee

  Astia de la A3 au ramas descoperiti – tot Aspazia, CCR. Ei erau pregatiti pt. boicot. Organul reprezentativ al poporului suveran cred ca s-a blegit.

  Reply
  1. Yeba

    @Florina Aici îi dăm un like lui @Nea , că văd că are surse. Cu ocazia evenimentului, sper să-mi dăruiască o periuță cu fundă.

   Reply
  2. EroulBula

    @Florina Au aprins luminile la palat ca sa-l caute pe Antonescu. N-au putut anunta public ca s-a ascuns pe undeva si doarme, asa ca au zis ca a plecat in Italia.

   Reply
  1. Yeba

    @Rezon , hi, hi, hi, ce poate fi mai plăcut decât să nu citești pe ecran, ci să afli din gurița lui Gâlmea?!

   Reply
 5. jerry the dog

  Bleen, te citeam şi dădeam din cap ca prostul, evident aprobativ (am şi eu destui colţi împotriva mai tuturor semizeilor din PDL, ceva cam ca Monica Macovei, dar aş fi mult mai rău de gură, că-s un câine destul de prost crescut), deci te citeam – în acelaşi timp îmi suna tot mai tare şi întrebarea „ce dracu ar fi de făcut, ce dracu?!!” – şi era cât pe ce să mă-ntrerup din citit şi să pun întrebarea, când văd ultimul paragraf: puseseşi chiar tu întrebarea; dar dăduseşi şi răspunsul, iar eu nu sunt de acord cu el. Sunt de acord că, cu îngrozitor de puţine excepţii, întreaga clasă politică e ceva la fel de eficace ca băgatul a două degete pe gât, iar pe castraţi, pămpălăi şi proşti sadea eu îi las la grămadă, nu-i includ printre excepţii. În acest peisaj politic de un jeg extrem nu cred că există altă soluţie decât una…politică (bleah !). Ce-ar fi făcut americanii dacă, după Pearl Harbour ar fi tăbărât pe toţi odată (Yamamoto, Hitler, Stalin şi toţi quislingii din preajma ăstora)? Ce-ar fi făcut nemţii cei buni, urmaşii marelui Adenauer, în cel puţin două momente nasoale rău, în 1966 şi în 2005, dacă n-ar fi pus botul la „marea coaliţie”? Şi exemple ar mai fi cu duiumul… Ce se-ntâmplă, părerea mea: nu poţi să faci omletă fără să-nghiţi (cu o silă neclintită) broasca râioasă. Altfel explodează aragazul şi-ţi dărâmă garsoniera, din confort II sporit ţi-o face confort paişpe!
  Cred că nici tu nu ştii alt răspuns decât al tău la întrebarea cu pricina, nici eu altul decât al meu. Să vedem, poate ştie cineva vreun răspuns mai bun… 

  Reply
 6. Amelia New

  Am stat cu ochii pe site-ul MOf si apareau 3 numere publicate astazi: 613, 614 si 615. Acum 10 minute a aparut si nr. 612 in care sunt publicate decretele de eliberare din functie ale consilierilor interimarului. Acum banuiesc ca va aparea si nr. 616. 

  Reply
   1. Amelia New

     @SimonaM Cred ca mai verifica o data daca nu cumva mai are interimarul ceva de semnat si publicat.

    Reply
    1. SimonaM

      @Amelia New Este încă o dovadă de nesimțire. A milioana din ultimele luni. Așa vor ei să fie la putere. Voievozi cu toții. Să facă pohta ce-o pohtesc.

     Reply
   1. mbuliga

     @revealer  @coffee Adica sinteti bucurosi si usurati ca victoria impotriva puciului se consolideaza, sau postati din Coreea de Nord?

    Reply
  1. Yeba

   Puiu Pașcu: Vocea Rusiei a venit pe-aici cu cântece de sirenă, că Vestul, că Orban, făcea un joc de învățuire… Toți, MAE, ICR știau, numai USL nu… fiindcă am luat puterea pe neașteptate…
   Oana Stănciulescu: Haideți, domnu Pașcu, aveați MAE…
   Puiu: Ce MAE, doamnă?! Ce MAE?! Am avut MAE cu Marga!
   Oana S. Și ce, Marga ce-avea?!

   Reply
 7. Rheia

  Singurul lucru eficace pe care l-am putea face noi, și nu-l vom face nici unul, este să devenim politicieni sau măcar activiști politici. 

  Reply
  1. mbuliga

    @Rheia De exemplu @Bleen  in finalul articolului de fata, e pe cale sa iasa la lupta politica. BRAVO!

   Reply
 8. mbuliga

  Dupa toate plimbarile astea din parlament, daca dupa asta nu e cerneala la MO 
  atunci ne vom aminti nemuritoare versuri
   
  Cind fu Take, nu fu Tica,
  Cind fu Tica, nu fu Take,
  Cind fu Take si fu Tica
  Nu fu tus la gaurica!

  Reply
 9. OstapBender

  Intrebare: Ce a uitat Victor Ponta in camera de hotel din Africa de Sud?
  Raspuns: Monitorul Oficial.

  Reply
 10. Rheia

  Să înțeleg că parlamentarii români le-au dat dreptate paleontologilor francezi, purtîndu-se ca niște adevărați dinozauri țigani?

  Reply
 11. Florina

  Tot ce mai îmi lipseşte acum este să-l aud pe Băse, întors la Cotroceni, că mai pronunţă o singură dată „liste” şi nu-l mai aştept pe @Bleen să se hotărască ce facem, plecăm ori nu în Noua Zeelandă, am zburat!

  Reply
  1. SimonaM

    @Florina  @Bleen Nu zice de liste, dar zice de reconciliere și falie.
   Personal, aș prefera listele.

   Reply
 12. Nea

  Dragi ziarişti serioşi, de la România Actualităţi, nu vorbesc de Antene şi Realităţi.
  Am admirat timp de peste o lună cât de bine v-a intrat în limfă (că sânge nu aveţi) tehnica manipulării.
  Aţi vorbit mereu de „referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu”.
  Într-o ţară normală v-ar fi bătut educatoarea cu linia la palmă până aţi fi zis corect: „referendumul referitor la demiterea lui Traian Băsescu”.
  Dar asta e ceva de fineţe, nu are relevanţă în ţara lui Căcărău şi Ciutacu.
   

  Reply
   1. adina

     @SimonaM  @Nea evz scria ca seful de la SRR (cuprinde probabil si RRA) are sef un fost subordonat din trustul Felix Intact. Asa ca …

    Reply
 13. SimonaM

  De pe Fb, Mihai Politeanu‎
   
  „Never was so much owed by so many to so few” (Winston Churchill, 20.08.1940)

  Reply
   1. mbuliga

     @abis si in clipa urmatoare o sa faca pe presedintele impartial, apoi la inceputul lui septembrie o noua majoritate si apoi  mare liniste si pace pina la alegeri, cu citeva sacrificii rituale. Se va folosi de victorie, nu va deveni brusc cavalerul furios al dreptatii. E politica, nu film Disney!

    Reply
 14. Adrian Merfu

  Propunerea facute de Ghise nu a fost intamplator prezentata in aceasta zi si nu inainte. Chiar daca a fost respinsa, propunerile le vom gasi curand intr-un amendament la Constitutie pe care USL o va schimba cu siguranta, democratic si cu cvorum. Prezentarea lui Ghise, care a fost ales intentionat pentru acest rol, are rolul azi de a crea impresia ca Parlamentul este victima unei legi strambe ce-i da CCR-ului puteri dictatoriale si ca-l pune in imposibilitatea de a reprezenta si respecta vointa poporului si inaintarea Romaniei pe culmile cele mai inalte ale…..nu stiu ce dracu m-a apucat! 

  Reply
 15. OstapBender

  Zgonea, ce demagog ordinar: „sase oameni au decis contra a sapte milioane”. Modelul Antena 3 in politica USL1.

  Reply
 16. Bleen

  ‎”Toată lumea ştie să scoată pistolul, dar numai un cowboy ştie când să tragă.” (zicală din Texas)
   
  ”Toată lumea știe să se aplece, numai un pedelist știe cînd să și-o ia în cur.” (zicală din 2012)

  Reply
 17. Florina

  Ca să fie clar, citirea hotărîrii CCR în plenul Parlamentului, astăzi, a fost posibilă exclusiv de frica presiunilor internaţionale asupra lui Ponta. A spus-o clar, cu gura lui mare, Nicolăescu. 
   
  Aşadar, unicul nostru aliat constant de la declanşarea loviturii de stat de către USL este occidentul. Atît!

  Reply
  1. Nea

    @Florina Să mă cac în gura aia mare a lui Nicolăescu. Prin Nicolăescu înţeleg şi Tăriceanu, Crin, Vosganian, Ghişe şi restul PNL. Adică toţi, în afară de Djuvara.

   Reply
 18. OstapBender

  Dupa citirea hotararii CCR se va constata ca Monitorul Oficial e plecat in vacanta la scuba diving prin Insulele Galapagos.

  Reply
  1. ny2

    @mbuliga n-are, altfel n-ar fi avut nevoie nici de pnl sau psd pt cvorum. pur si simplu au facut cvorumul de sedinta si acum se cara

   Reply
   1. Canadiana

     @SimonaM  @mbuliga mda, nu le convine decizia, nu stau sa o asculte. foarte „parlamentar”

    Reply
    1. ny2

      @Canadiana  @SimonaM  @mbuliga apud Zgonea, nu exista „parlamentari”, ci „deputati si senatori”. ia-ti seama cuvintelor :))

     Reply
   2. mbuliga

     @SimonaM Pai nu! O majoritate din PDL, UDMR, UNPR, minoritati si, cu curul in doua luntri, o parte PSD. Apoi guvernul Ponta cade, vine un guvern de „tehnicieni”, toata lumea e cuminte, se organizeaza alegeri. Dupa exemplul cu justitia, care acum citeva luni era vai de capul ei si ne tinea in urma, iar acum e singura forta care apara democratia, tot asa si noua majoritate din parlament va deborda de democratie.
     
    Alegeri, PSD cistiga o bucata frumoasa in noul parlament si conduce sub o blana noua, mai europeana. Crizatii din PNL se duc la odihna.

    Reply
    1. SimonaM

      @mbuliga S-a respins hotărârea lui Ghișe pt că în sală erau prea puțini USLiști. Nu pricep unde vezi tu altă majoritate..
      
     Iar UNPR are alianță cu PSD înregistrată la tribunal.

     Reply
    2. abis

      @mbuliga  @SimonaM Stati linistiti la locurile voastre – nu pica niciun guvern. Ponta si-a trimis oamenii sa faca cvorum, nu se demite singur!

     Reply
  1. mbuliga

    @Bleen Norocul nostru, ca sa zic asa, e ca ei sint in realitate niste oameni foarte prosti. Le-a mers pina acum pentru ca lumea nu scapase inca de schizofrenia comunista dublului standard.

   Reply
 19. mbuliga

  Acum e cvorum, dupa Hotnews live. Cum era de asteptat UDMR a fost de la inceput, de UNPR ma mir, sa se fi schimbat majoritatea?
   

  Reply
  1. abis

    @mbuliga De la Hotnews citire:
    
   Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro ca puterea a decis in prima instanta sa boicoteze sedinta pentru a evita o eventuala disensiune intre PSD si PNL, in conditiile in care liberalii au decis inca din cursul diminetii sa nu participe, iar social-democratii au decis sa fie solidari timp de doua ore cu colegii lor liberali pentru a evita aceste disensiuni
    
   Cum vine asta, suntem solidari doua ore, dupa aia nu mai suntem?

   Reply
   1. mbuliga

     @abis E singura solutie rationala pentru PSD, PDL, UDMR, dar nu pentru PNL: schimbarea majoritatii, guvern de tehnicieni, PDL se separa in aripa Blaga care se resoarbe discret in PSD si in aripa Macovei care va lua foarte putin la alegeri, din pacate.

    Reply
   2. Rosu

     @abis  Apoi ii ajunge constiinta si le pune placa aia cu „ce e mai bine pentru tara”…Autonomia pesedistului mediu fata de „constiinta” proprie nu poate depasi 2 ore 🙂

    Reply
  1. meioza

    @Florina Păi altfel ar putea explica cum de a stat capră cînd a fost „demisionat” din funcția de președinte al Senatului?

   Reply
 20. OstapBender

  Joaca de-a cvorumul e un fel de smecherie de dupa blocuri cu scopul de-al mai fierbe un pic pe Traian Basescu, pe cei de la PDL, care stau in sala ca prostii si pe cei de la CCR, care stau in sala la fel. Pare o smecherie in mai multe acte. Pana acum s-a jucat Actul 1 : „Nu e cvorum” (piesa incepe cu o catastrofa, un incendiu). In acest momentul se joaca Actul 2 : „E posibil sa fie cvorum” (apar incediatorii in actul intai, dar acum imbracati in pompieri zornaind galeti si desfacand furtunuri). Urmeaza Actul 3.

  Reply
 21. SimonaM

  Ghișe văd că-și citește propunerile și cere votul plenului.
  Dacă USLiști sunt 30 în sală, cine să i le voteze?

  Reply
  1. Bleen

    @Rosu De oportuniști care așteaptă o oportunitate să scape de justiție. Blaga e șeful partidei anti-justiție din PDL, ăsta e un lucru de notorietate. Este explicabilă paralizia PDL. Blaga a fost șeful grupării care în aprilie 2007 a dorit să plece Macovei și PD să rămînă la guvernare (gruparea cealaltă fiind condusă de Boc). Tot Blaga este cel care, cu orice ocazie, a tunat și fulgerat în Modrogan împotriva justiției.

   Reply
   1. Rosu

     @Bleen Sunt de acord ca PDL asa cum e el azi este din alt film si ca nu mai avem nevoie de el. De asta eu consider ca ICD/ PCD are trebui sa fie partid si sa rupa din ceilalti oase, muschi, creieri, sa fie un Frankenstein eficient.
     
    Cand am zis de oportunisti nu m-am referit la Blaga, ci la altii, care descopera ca e bine sa faca „ce este mai bine pentru tara” in seara asta.

    Reply
  2. Bleen

    @Rosu Dacă de la Blaga și alianța penală din PDL (adică 90% din PDL) nu am pretenții, m-aș fi așteptat ca dreapta cu inima în sus, în cur, în dreapta sau pe ce parte o mai poartă, să scoată un fîs, sau poate chiar un scîncet. Nimic.

   Reply
  3. Bleen

    @Rosu http://www.mediafax.ro/politic/blaga-trebuie-sa-fie-cvorum-udmr-va-fi-prezenta-boicotul-individual-este-o-copilarie-9985537

   Reply
   1. Rosu

     @Bleen Nu sunt fan al lui Blaga, sa ne intelegem. Stiu ce limitari are ca si politician, pentru ca ele au fost aratate la alegeri si in functiile pe care le-a ocupat in statul roman.
    Voiam numai sa iti spun ca exasperarea este de inteles, dar nu este de folos 🙂
    Ai dreptate, e nasol si ne doare ca dreapta are reflexele de auto-aparare ale unui copil de gradinita… Dar cu asta trebuie sa lucram. Le trebuie vitamine, minerale si proteine – sa isi creasca niste muchi si niste pumni mai tari.

    Reply
    1. Florina

      @Rosu  @Bleen 
      
     Mai zic o dată ce am spus la postarea de la Ştirea zilei. 
     Pentru ce o mai are PDL pe Macovei, dacă ea spune clar cum stau lucrurile, iar în timpul ăsta Blaga spune exact pe dos??

     Reply
    2. meioza

      @Florina  @Rosu  @Bleen Păi poate întrebarea corectă ar fi de ce îl mai are pe Blaga? 🙂 Bine, asta ar fi în cazul ideal, ca probabil în PDL majoritatea ține cu Blaga…

     Reply
 22. Florina

  Nicolăescu tocmai a spus că se duc şi liberalii în plen, altfel, dacă nu se rezolvă astăzi, presiunea internaţională pe guvern ar fi foarte mare. 
   
   
  Occidentul, atît am avut şi avem permanent de partea noastră. 
   

  Reply
  1. Nea

    @Florina Dacă liberalii dinainte de război au semănat cumva, chiar şi vag, cu ăştia de acum, nu mi se mai par aşa nedrepte procesele şi puşcăriile politice prin care au trecut.

   Reply
 23. ny2

  ai avut dreptate, se pare ca uselistii se hotarasc sa se „gandeasca la tara” numai atunci cand le este aratata pisica din Occident

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *