Va mai exista PDL?

Forța PDL, dacă există cu adevărat, se va vedea cînd va reuși să existe ca partid, să aibă militanți, membri și votanți, și fără să fie capabil să ofere contracte prin licitații aranjate sau încredințare directă, fără să fie capabil să ofere funcții în administrația de stat, de la miniștri și prefecți și pînă la directori de școală sau referenți pe la nuștiuce primărie. Cînd PDL nu va mai avea aceste pîrghii (deja pe cele mai multe și mai importante dintre ele le-a pierdut), abia atunci, eliberat, va putea atrage militanții, membrii și votanții, propunîndu-le principii și luptă. Atunci cînd oamenii se vor apropia de PDL nu pentru bani și funcții ci pentru că vor să lupte alături de alții ca ei, cu aceleași credințe, abia atunci PDL va fi un partid cu adevărat. Băsescu și Valeriu Stoica au reușit să salveze PD și PNL de la dispariție, prin charisma lui Băsescu și viziunea strategică a lui Stoica. Va reuși Vasile Blaga același lucru? Nu știm. Are însă șansa de a transforma PDL într-un partid autentic. Alternativa e dispariția – dacă PDL există doar ca intermediar de mulgere a bugetului prin contracte și funcții, atunci, avînd în vedere că a devenit inutil, va dispărea. Dacă însă înseamnă mai mult decît funcții și contracte cu statul, atunci va renaște și va fi un partid autentic.

Facebook Comments

15 Comments Va mai exista PDL?

 1. Gramofonu

  Una misto de pe hotnews, despre alegerile din Covasna:
  „Candidatul independent Sorin Iordan Popica, sustinut de USL, PDL, Forta Civica, PRM si PPDD, a obtinut 34,2 la suta”
  Daca nu l-au sustinut si PNTCD + NR, tot degeaba.

  Reply
 2. Yeba

  Se dau mesaje în direct la A3, nu mă pricep să le descifrez, dar mesaje sunt, ca în timpul războiului. Către PDL, de la B. Chireac.
  Emisiunea Oanei Stănciulescu, Panorama, cu B Chireac, SRS, Corina Crețu. Momentul 1: „n-o să mă credeți, dar pedeleii au început să mă iubească, domnule! Și, exponențial, nu mă mai pot vedea în ochi parlamentari PSD. Eeeeeei, om trăi și om vedea, că am mai trăit noi de-astea…” Momentul 2 (discuții despre europarlamentare): Atâta le-ar lipsi, s-o pună pe Madam Macovei cap de listă, că toată presa o să arate cum vorbea România de rău în PE, prăpăstiile alea cu lovitura de stat și tot ce a făcut contra țării. Mie-mi plac Vasile Blaga, Cezar Preda…” „Ei, au început să vă placă pedeliști?!” „Nu. îmi plac tocmai fiindcă nu mai sunt pedeliști.

  Reply
  1. Yeba

   Apropo de PDL și de – ha, ha, ha, hi, hi, hi – liderii dreptei. Băse, adineauri, întrebat despre statutul parlamentacilor, & superimunitate, Opoziția nu l-a contestat: „Opoziția pierde orice ocazie de a face opoziție. Îl am în studiu și voi decide dacă etc.etc.”

   Reply
 3. adina

  exista vreun partid in Romania care sa atraga membri/militanti/votanti nu prin functii grase/contracte cu statul/promisiuni de mariri de pensii si salarii ci prin ideile/doctrina/principiile pe care le propune? PDL nu si-au insusit pana acum principiile statului de drept, independenta justitiei, responsabilitatea parlamentarilor si ministrilor in fata judecatorilor pentru fapte penale pentru ca veneau de la Basescu. Dar acum dupa aproape 9 ani de batut la cap, si cand Basescu e cu un picior pe usa afara din politica, or sa ia hartie si plaivas si-or sa buchiseasca statul de drept ca pe cele 10 porunci. De fapt, daca e p-asa, ar trebui sa fie una singura repetata de 10 ori: Sa nu furi.

  Reply
   1. Nea

    meioza adina Dacă mă gândesc cu întârziere, ar mai fi una pt Năstase: Să nu dai corn şi lapte şcolarilor.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *