1 milion de manifestanti?

LATER EDIT STRIKES BACK

Să înţeleg că preşedintele şi parlamentarii, politicienii aleşi de noi, de cîteva milioane de votanţi, au mai puţină legitimitate decît cîteva mii sau sute de manifestanţi, nealeşi de nimeni şi care nu reprezintă pe nimeni, cu excepţia, deşi nu e cazul tuturor, propriilor lor persoane? Păi dacă e aşa, schimbăm guvernele şi preşedinţii din 4 în 4 zile. E suficient să scoatem cîteva sute de oameni în stradă, să punem  camerele tv pe ei, îi punem să arunce cinci molotoave, să spargă două magazine, să crape cîteva capete de jandarmi cu cărămida şi uite aşa realizăm alternanţa la putere. De cîte ori opoziţia e nemulţumită că e opoziţie şi politicienii că au dosare penale, o punem de o mini-revoluţie cu boschetari şi „jurnalişti” nemulţumiţi că le-a fost arestat prostul pe care-l făceau de bani şi dizolvăm parlamentul, demitem guvernul şi preşedintele.

Şi tot n-am înţeles care protestatari au dreptate, care nemulţumiri şi cereri sînt justificate. E obligaţia lui Boc să explice asta alegătorilor şi masselor largi de oameni ai muncii care nu dau cu cărămizi prin pieţe şi nu ţipă pavlovian cînd se aprinde beculeţul roşu al camerei.

______________________________________________________________________

LATER EDIT

Ce semnal dă investitorilor străini, cancelariilor occidentale şi instituţiilor financiare internaţionale un guvern care la ieşirea în stradă a 5000 de oameni se predă total şi schimbă miniştri, legi şi anulează măsuri promise? Cu ce stabilitate, seriozitate şi predictibilitate se mai poate lăuda un asemenea guvern?

______________________________________________________________________

Boc a anunţat că dublează pensiile şi salariile, îl pune pe Dan Voiculescu ministru de externe şi legalizează marijuana. Aşa poate fi rezumată şedinţa de azi a Parlamentului.

În 11 zile, au ieşit în stradă, cumulat, în jur de 15 000 de oameni, dacă-i punem la socoteală şi pe cei 7 000 de la mitingul USL. Adică 0.07% din populaţia ţării. Sau 0.1% din populaţia cu drept de vot. În concluzie, se impun alegerile anticipate şi demisia preşedintelui. Asta e singura soluţie.

Din cei 15 000 unii voiau biciclete nu scuturi şi rachete, alţii voiau legalizarea marijuanei, alţii naţionalizarea băncilor, alţii libertate pentru suporteri, alţii reînfiinţarea Universităţii Craiova, alţii voiau pensie pe caz de boală şi un loc de muncă, cîţiva voiau moartea lui Băsescu, foştii angajaţi ai lui Vântu voiau reîntoarcerea robinetului risipitor, angajaţii lui Felix îşi făceau doar datoria de lingăi (vezi şi filmul omagial) şamd

Dar în momentul în care prim ministrul şi partidul de guvernare reacţionează ca şi cum în stradă ar fi fost 1 milion de oameni, nici nu mai contează că au fost 15 000. Efectul creează cauza, mai nou. De mîine nu se va mai îndoi nimeni că în stradă am avut 1 milion de oameni.

PDL nu mai are şanse la dependenţii de stat. Trebuie să-şi repete zilnic asta şi s-o accepte. Socialofilii doar n-or fi fraieri să-i voteze pe cei care numai că nu le-au mai dat dar le-au şi luat. Doar n-or fi fraieri să aleagă copia cînd au la dispoziţie originalul, adică USL. Singura şansă a PDL e să-şi susţină măsurile luate în aceşti ani, să le argumenteze, să-şi ceară scuze pentru imensa greşeală de a creşte TVA-ul şi de a nu restructura sistemul public. PDL ar trebui să rămînă unicul bastion în calea populismului şi stîngismului. PDL nu trebuie să trădeze contribuabilii de frica lui Năstase, Felix, Iliescu, Fenechiu sau Bebe Ivanovici, a mafiilor aferente şi a detaşamentelor de urlători şi aruncători de cărămizi şi molotoave.

Dacă autorităţile cedează în faţa violenţei unei ultra-minorităţi atunci înseamnă că asta e soluţia politică la orice: violenţa în stradă. E suficient să iasă 600 de oameni în Piaţa Universităţii ca să ne întoarcem la socialism.

Declaraţia pentru care a fost demis Baconschi:

“Ca la Londra vara trecută, vajnicii suporteri ai democraţiei de macadam au spart, incendiat, bătut şi au aruncat cu piatră cubică. Nu ştiu dacă au dus democraţia până la capăt, furând plasme pentru a putea urmări mai confortabil analizele atât de fine ale tonomatelor de serviciu. Să fi declanşat soarta SMURD toate aceste nobile pasiuni stradal-televizive? Sau doar carisma domnilor Antonescu şi Ponta? Sau poate exasperarea galeriilor fotbalistice a fost stârnită de dictatura PDL?

Habar n-am. Ştiu însă că un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toţi românii de bine. A început încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii. Opoziţia şi-a activat în sfârşit întreg arsenalul moştenit de la Ana Pauker, Teo, Luca şi Dej: derbedei înarmaţi, dezinformare, propaganda urii. Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora şi acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populaţie imbecilizată de televiziuni, înfricoşată de scenarii apocaliptice mereu dezminţite de realitate şi, mai nou, de bătăuşii scoşi pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii şi neputinţei ridicată la nivel de program politic
Opţiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranţă sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care munceşte, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii.”

UPDATE.

Pe cine a jignit Baconschi:

Facebook Comments

120 Comments 1 milion de manifestanti?

 1. Pingback: Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 23 ianuarie 2014 | BLOGARY

 2. Pingback: Ponta și Băsescu | Blogary

 3. Pingback: Top 10, MRU la Sinteză şi cîteva adunate de pe net | Madame Blogary

 4. crisuadi

  acspot :" PDL fuge de trezirea la viata a societatii civile, o societate care a transmis un mesaj clar, de la toate categoriile sociale si grupele de varsta ca nu mai suporta lipsa de reprezentare in clasa politica."

  Mi se pare mai mult un deziderat sau un crez personal din partea domniei-tale , decat o realitate…Eu , marturisesc , nu am observat o asemenea trezire de amploare a societatii civile.Si-as mai vrea sa pun o intrebare : care societate ?

  Reply
 5. acspot

  Draga Bleen,

  PDL nu fuge de 15.000 de demonstranti cu revendicari extrem de diverse, multe nesustenabile. PDL fuge de trezirea la viata a societatii civile, o societate care a transmis un mesaj clar, de la toate categoriile sociale si grupele de varsta ca nu mai suporta lipsa de reprezentare in clasa politica.

  USL nu ar trebui sa jubileze, asemenea lui Geoana, ca au castigat alegerile. Mamaliga asta fasaita prin amploarea ei din Piata Universitatii este un barometru clar ca oamenii nu ii vor nici pe ei.

  Ca ne place sau nu, masurile nepopulare implementate din scurt au dus la surparea puterii oriunde in lume. PDL trebuie sa joace la sacrificiu, sa elimine ministrii care au avut rezultate negative ("slava Domnului", are de unde) pentru a se salva la alegeri.

  Basescu si PDL are inca un as in maneca: lipsa adversarului. Vom fi chemati sa alegem din nou raul cel mai mic. In acest moment Basescu este acel rau mai mic. Insa vor trebui cativa Motoc sa indulceasca spiritele. Carmaciul nostru, care a varsat lacrimi cand Stolojan s-a retras din cursa pentru prezidentiale, insa ulterior a facut ce trebuia, respectiv a candidat el in schimb, ne va oferi aceasta delicatesa in curand.

  Reply
 6. Nemo

  oricum, macar Baconschi dovedeste ca are *oaie 😆

  "Întrebat, luni, la Bruxelles, de jurnalişti, dacă regretă termenii folosiţi în postarea de săptămâna trecută despre protestele din Piaţa Universităţii, Baconschi a răspuns: "Termenii folosiţi erau deosebit de blânzi, mahalaua ineptă, pentru a califica un început de mişcare violent anarhistă, pe baza mobilizării unor forţe de tip stadion. Deci toate formele de huliganism, până la urmă pe stadion sau în afara stadionului trebuie dezaprobate cu aceeaşi forţă". "

  @Bleen: oricum, asta dovedeste ca e clar nevoie de alt partid, "unul nou", care sa fie intr-adevar de dreapta. Baconschi dovedeste ca are cu ce, coloana vertebrala adica.

  Reply
 7. Yeba

  Provocari in randul armatei (ca nu stim ce ecouri ar avea sanctionarea), un PM maso, un rege desprins de sine, o duda vorbitoare, boschetari televizati tratati cu respect, Buscu protestand cu milioanele-i in piata. Ma tem ca S&P o sa i-o ia inainte lui Ponta si pana reuseste el sa blocheze fondurile, observa aia ca RO e junk.

  Dom'le, junk, da' Satana (citat de pe pancarde) sa plece, sa ne lase, ca saraci am fost, saraci murim, totul e sa ne respecte cine ne.

  Reply
 8. Fla

  E interesant cum evolueaza ''revolutia'' pe Facebook. Pagina de FB care il sustine pe Basescu are in acest moment 61.649 de sustinatori – ceea ce nu e de colo; pagina Pietei Universitatii are doar 34.969.

  Reply
 9. Bleen

  PDL nu are candidat la prezidenţiale şi orice ar face nu poate avea candidat care să ia mai mult de 10-15%. N-are candidat nici pentru turul II.

  Reply
 10. Merechene

  oglinda

  si mai interesant este cum vor justifica superiorii acestui cretin plecarea lui la Bucuresti. ce scrie in acte? ca sa deconteze unitatea drumul si hotelul, trebuie sa existe o fitzuica semnata de comandantul unitatii – nu mai stiu cum se numeste. cum boul ala era imbracat in uniforma militara, insemana ca era in serviciu.

  Reply
 11. Bleen

  Baconschi avea şanse nule la prezidenţiale. Ca şi Boc, Voinescu, Preda, Paloelogu, Macovei, Blaga, Videanu, Berceanu, Oltean, Flutur, Pinalti, Falcă, Sulfina etc.

  Reply
 12. Dragos

  acest "brav" reprezentant al Armiei Rumane aliata NATO imi aminteste de o secventa din filmul Full Metal Jacket

  Gunnery Sergeant Hartman: Did your parents have any children that lived?

  Private Gomer Pyle: Sir, yes, sir.

  Gunnery Sergeant Hartman: I bet they regret that. You're so ugly you could be a modern art masterpiece! What's your name fat body?

  Private Gomer Pyle: Sir, Leonard Lawrence, sir.

  Gunnery Sergeant Hartman: Lawrence? Lawrence what… of Arabia?

  Private Gomer Pyle: Sir, no, sir.

  Gunnery Sergeant Hartman: That name sounds like royalty. Are you royalty?

  Private Gomer Pyle: Sir, no, sir.

  Gunnery Sergeant Hartman: Do you suck dicks?

  Private Gomer Pyle: Sir, no, sir.

  Gunnery Sergeant Hartman: Bullshit. I bet you could suck a golf ball through a garden hose.

  Private Gomer Pyle: Sir, no, sir.

  Gunnery Sergeant Hartman: I don't like the name Lawrence, only faggots and sailors are called Lawrence. From now on you're Gomer Pyle.

  Private Gomer Pyle: Sir, yes, sir.

  Reply
 13. oglinda-oglinjoara

  îndepărtarea lui Baconschi a avut alt skepsis: Boc a mazilit singurul pedelist care îl concura cu șanse la nominalizarea PDL a candidatului la prezidențiale

  pentru că, dacă nu știați, Boc visează în secret la cea mai înaltă funcție în stat

  cu tinicheaua disprețului față de cetățeni, viitorul politic (înalt) al lui Baconschi este practic blocat

  Reply
 14. Dragos

  lu' mamaie, la biserica plecata fiind, hotii/tiganii i-au furat alambicul de tuica.

  ps: da, codul IMEI poate fi reperat una-doua. decat ca nu vrea nimeni sa-l repereze ptr. ca li se rupe.

  Reply
 15. nedormitul

  cît să fii de tîmpit să furi un telefon / să cumperi un telefon furat? te reperează băieții după codul imei una-două. țin minte cînd eram copil și mi se mai fura un pix sau un stilou. sau mai furau țiganii din curte cîte o sapă. chiar nimeni în ziua de azi nu mai fură o sapă, un ciocan, o mistrie?

  Reply
 16. Bleen

  Sînt curios cum reacţionează USL faţă de gestul locotenentului ăluia scăpat de la Bălăceanca. Dacă îl aprobă, au cam belit-o pe internaţional. Dacă aud ăia din afară că ăştia ai noştri susţin implicarea politică a armatei, chiar şi printr-un scăpat din cămaşa de forţă, n-o să fie prea fericiţi, cu atît mai mult cu cît sîntem şi membri UE.

  Reply
 17. Yeba

  Claudia R., mai intai ca umorul e o notiune foarte, foarte complexa, ca si capacitatea de a rade de tine insati macar din cand in cand.

  Astea te ajuta sa intelegi ca insultele reale nu sunt astea cu tampitii si boii de pe FB, ci vanzarea Petromului cu petrol si chestia cu Trofeul calitatii si toate jafurile. Iar prezentza unei maini moarte cum e Crin in viata politica e o insulta mai subtila, asa.

  Mai apoi, te contrazici. Daca scoala romaneasca nu scoate tampiti – de ce ai simtit nevoia sa te delimitezi de astia care si cererea de langa dosar o scriu cu greseli de ortografie?

  Te-a suparat ca ai auzit un adevar brutal? De ce ai luat-o ca pe un afront personal, ca nu inteleg?! Te simteai vizata desi era clar ca se refera la prezent (era vorba de reforma invatamantului).

  Nu trebuie sa respecti categoriile profesionale in grup, de ce as respecta un prof betiv si indolent?! Ii respect individual pe toti, dupa merite.

  Cat despre declaratiile sfidatoare si ironice, chestie de interpretare, umor si uitat pe Antene…

  Reply
 18. Yeba

  @Alexa, pe scurt ma indoiesc ca puterea e la din piata si ar fi foarte periculos, chiar aia care nu-s complet dezarticulati sunt incredibil de slabi de judecata, zici ca i-au cautat anume. Ce subliniam eu intru alarmare e musiu locotentent venit in uniforma sa fraternizeze cu lozincile de tipul Piticu si Chioru … Si sa ceara schimbarea precizand ca inca il mai recunoaste pe Basescu de comandant legal (citat).

  Poa sa fie un semnal si/sau in orice caz e complet anormal.

  Reply
 19. Claudia R.

  Domnule Bleen,

  Nu supun dezbaterii modul in care se fac admiterele in facultati. Incontestabil printre studentii de azi se afla o multime de tineri inteligenti si capabili, sublinierea era pentru cei care ar putea sustine ca sunt unul dintre tampitii scosi de scoala romaneasca (si daca tot veni vorba aceasta este una dintre jignirile pe care am resimtit-o ca pe un afront personal). Da, educatie costa, in acelasi context ar fi interesant sa vedem si profesori cu salarii macar decente, am un respect deosebit pentru toti dascalii provenind dintr-o familie de profesori. Respect toate categoriile sociale, respect pe cel ce matura strada, va respect pe Dvs pentru convingerile pe care le aveti cu toate ca nu vi le impartasesc. Asta imi doresc in schimb. Sa fiu respectata si tratata cu decenta asa cum este normal intr-o tara condusa in mod democratic. Nu disput in nici un fel toate masurile economice care au fost luate ci felul in care ele au fost comunicate publicului, prin declaratii ironice si sfidatoare care nu-si aveau rostul. Am ajuns sa-mi fie rusine sa recunosc faptul ca am votat PDL-ul, ca l-am simpatizat pe Dl. Traian Basescu, ca la un moment dat in viata mea l-am considerat un model demn de urmat. Ma simt calcata in picioare si batjocorita dar cel mai grav este ca simt ca mi s-a inselat increderea pe care i-am acordat-o atunci cand am pus stampila pe numele dansului.

  Reply
  1. Florina

   Alexa,
   dacă ceea ce ştii tu e că infiltraţi în ambasade au pus umăru' la organizarea de proteste – că le-a ieşit o fîsîială e altă poveste – iar asta s-a-ntîmplat sub nasul lui Baconschi, era chiar un punct de forţă pentru PDL să-l demită din acest motiv, nu din cauză de jignit protestatari. cum ar veni, cum o dai Boc iese prost de tot din povestea asta.
   şi apropo, nu am nici o simpatie deoasebită pentru Baconschi.

   Reply
 20. Merechene

  Alexa,

  poate ca ai dreptate. spun poate pentru ca nu stiu sigur daca psd i-a chemat pe baietii aia la Londra . pana la urma nu este ilegal sa spui huo, Basescu! in fata unei institutii. ok, sa zicem ca ai informatii sigure si ca stii ce se intampla prin ambasade, dar Igas ce mai cauta in guvern? de ce este el ministrul model? de ce Bocanila nu l-a demis acum cateva zile cand a inceput circul?

  Reply
 21. Alexa

  Florina, eu v-am dat un punct sa cercetati. Pana atunci, uite ce urmeaza maine :

  Mitingul va incepe pe 24 ianuarie la orele 11.30 la Piata Victoriei la Boc, indiferent cine se da peste cap sa-l impiedice si va fi urmat de un mars asupra Televiziunii Antinationale, care va incepe la 14.30.

  Va asteptam pe toti care nu-l mai vreti pe Basescu si slugile lui !

  De asemenea, ca actiune aparte, vom picheta Palatul Cotroceni, cu incepere din 25 ianuarie, pana in 31 ianuarie, zilnic.1. Eliminarea sursei Raului, adica demisia presedintelui Traian Basescu;

  2. Eliminarea slugilor Raului, adica demisia Guvernului;

  3. Eliminarea politrucilor portocalii, a propagandistilor Raului, adica demiterea conducerilor antinationale ale TVR si SRR;

  4. Eliminarea complicilor Raului, adica a confectionatei majoritati parlamentare. Pentru aceasta sustinem:

  5. Alegeri anticipate separate (1 mai –locale, 1 septembrie – generale si prezidentiale);

  6. Deferirea celor vinovati de starea natiunii si a tarii, Justitiei.

  col.(rz) Grigore Ion

  Reply
 22. Never G

  Cand am votat PDL-ul, am stiut ca nu foloseste armele opozitiei la confruntari. Chiar provocati, atitudinea lor a fost civilizata si corecta, fara sa cedeze teren. Ma uimeste ca cei ce vor schimbarea, lovesc din toate partile in singura lor sansa palpabila acum. USL, PP…? Putem sa punem in cui reforma. La Basescu se mai gandeste cineva?

  Reply
  1. Florina

   Alexa
   eu nu-nţeleg, cum adică "PSD organizează ambasadele să lupte pentru demiterea…"? protestele organizate de PSD – cîţiva oameni, nu mai mult – au avut loc în faţa ambasadelor, ceea ce e perfect legal aici şi acolo şi nu-l implică cu absolut nimic pe Baconschi. ori din ceea ce spui tu se înţelege că protestele sînt organizate de către ambasade. deci, cum e?

   Reply
 23. Alexa

  Yeba, pe mine nu ma impresioneaza adusii de USL. Eu vad si altceva acolo in Piata aia si nu are de-a face cu politica, ci cu desteptarea constiintei privitor la problema:la cine e puterea. Nu stiu daca intelegi.

  In al doilea rand, cand sub nasul ministrului de externe, PSD organizeaza ambasadele sa lupte pentru demiterea presedintelui si caderea guvernului, esti de parere ca acesta trebuia luat in brate ? Intreb, nu dau cu parul.

  Reply
 24. Bleen

  @Claudia R.

  Aia cu dosarul n-a fost introdusă de Funeriu şi nici în guvernarea PDL, ci cu mult înainte. Du-te şi ia-te la trîntă cu Marga şi Abramburica. Sau caută nişte motive mai plauzibile de protest.

  Cît despre educaţie, da, ea costă bani. Profesorii costă bani, nu fac muncă patriotică, aşa cum nimeni nu face muncă patriotică.

  Pînă la urmă, în afară de faptul că profesorii nu te învaţă pe gratis şi că la facultate se intră pe dosar, nu pe examen, de pe la Marga şi Androneasca încoace, nu ai venit cu vreun alt motiv de protest sau nemulţumire. Ceva mai concret?

  Reply
 25. Bleen

  Ilieşiu e ţăcă. Acum ceva timp, cînd încă era pro-Băsescu, îmi împluse căsuţa de mail cu apeluri de semnat (l-am băgat în spam, pînă la urmă). Cînd a fost înlocuit Sassu, Ilieşiu s-a autopropus candidat la şefia televiziunii. Evident că nu l-a băgat nimeni în seamă. Şeful telviziunii a ajuns Andi Lăzescu. De atunci, Ilieşiu, ca mulţi alţii (Elwis Săftoiu, Marga, Mungioaica) care au aşteptat de la Băsescu sinecuri şi nu au primit, a devenit dizident pe metereze.

  Reply
 26. Yeba

  Lt Alexandru nu-stiu-cum a iesit sa manifeste in uniforma militara, 27 de ani, 31 milioane leafa, a venit sa faca o revolutie si sa ceara schimbarea. Cred ca lucrurile scapa de sub control, bine ca nu se panicheaza @Alexa.

  Reply
 27. poweraxxel

  Boc trebuia sa faca urmatoarele lucruri:

  1. sa abroge toate legile date de la inceputul guvernarii pana acum din moment ce tot nu sunt considerate bune(marire 25 % + 50 % profesori si cel putin 15 % restul, restituirea tuturor pensiilor pe caz de boala a ajutoarelor de mame, sociale, etc, scaderea TVA la 15 % si a celorlalte taxe, pensia minima 1.000 de lei, …);

  2. sa isi dea demisia din guvern, parlament, etc.

  Asa putem avea demonstratia a cat de buni sunt USL-istii cu toate televiziunile lor cu tot …

  Reply
 28. cristoiu

  Crin Antonescu este pe faras. Demisiile Adrianei Saftoiu si a lui Ludovic Orban ,ca si a celor doua fufe, distantarea PSD arata ca deja s-a luat decizia (inteleapta ) a tartorilor USL ,in speta ,a lui Dinu Patriciu deocamdata.Nu stiu ce calcule si-au facut ,dar inlocuirea lui Antonescu este oricum un castig al USL.

  Reply
 29. Claudia R.

  Puteti sa numarati manifestantii cum doriti. Pe real sau pe stilul deja cunoscut al distinsei doamne cu par balai. Se va vedea la alegeri (fie ele anticipate sau nu). Si eu mi-as dori sa ma numar printre acei manifestanti insa din motive sa le zicem tehnice nu am aceasta posibilitate. De ce mi-as dori asta? Pentru simplu motiv ca am fost jignita direct si personal in prea multe randuri. Nu am nici o problema de ordin financiar (pentru sustinatorii Dvs care ar putea crede ca fac parte din vreo gasca de huligani). Sunt o femeie respectabila cu studii suprioare absolvite pe vremea cand sistemul de invatamant inca nu fusese reformat pe ideea "am bani – termin o facultate" si cand pentru admiterea la facultate te pregateai vreo cativa ani de liceu nu doar depuneai un dosar. Nu mai minimalizati gravitatea acestor manifestatii si nu incercati sa ne faceti pe toti cei care ne opunem principiilor Dvs sa parem a fi niste analfabeti. Treziti-va la realitate si vedeti ce se mai poate face (daca se mai poate). Eu as incepe prin cateva demisii de onoare si atunci poate poate v-ati mai recapata din simpatia pe care ati pierdut-o. Mai mentionez ca am fost unul dintre sustinatorii vehementi ai presedintelui Traian Basescu. Intre timp din pacate lucrurile s-au schimbat si asa cum dansul nu ne mai respecta nici eu nu il mai respect pe dansul.

  Reply
 30. Yeba

  Era sa zic ca mai si creeaza un precedent periculos, oricine va avea bani sa scoata 200 de boschetari din boscheti si sa-i filmeze va darama o lege, dar e imposibil sa se mai gaseasca un partid atat de smintit de frica.

  In sfarsit, s-a trecut la esenta, se cere numa si numa demisia lui Basescu, uite ce articulat le promite Iliesiu ca vor mai prinde locuri daca se leapada de Base. Pe onoarea lui.

  Reply
 31. andrei

  Daca Baconski trebuia demis, atunci nu trebuia sa fie desemnat ca "negociator" cu manifestantii din partea PDL, din moment ce si asta s-a intamplat dupa ce omul a scris chestia pe blog.

  Reply
 32. Tudor

  Acuma înțeleg de ce Ponta azi i-a zis lui Boc în Parlament că dacă le dă înapoi indemnizațiile nemeritate ale revoluționarilor, atunci o să le anuleze el când va veni la putere.

  Reply
 33. DanCanada

  Despre discursul lui Ponta, care cica a fost remarcabil: si un ceas stricat are dreptate de doua ori pe zi.

  Si Hitler si Lenin au avut discursuri faine… 🙂

  Sincer mi se rupe-n saispe daca demisioneaza ori greva parlamentara. Tot ce sper e ca statul sa face economie la ceva fonduri, doar n-au sa fie retribuiti in timp ce freaca menta in mod public.

  Reply
 34. Doina

  Bleen dimpotriva azi cred ca PDL a recuperat, nu a pierdut nimic. Nu sunt PDL-ista .Nu sunt si nu ma fost inca :)) membra in nici un partid. Nici inainte nici dupa.

  Reply
 35. Bleen

  @Alexa

  Au renunţat la concedierile din CFR, l-au demis pe Baconschi pe motiv de manifestaţie, au vorbit despre remaniere, l-au adus înapoi pe Arafat, au argumentat că nu putem avea anticipate din motive tehnice, nu că ceea ce susţin useliştii e o tîmpenie, au acceptat şedinţa extraordinară….

  Pentru ce toate astea? Pentru cîteva mii de suporteri de fotbal, ocupişti cu eşarfă, boschetari şi uselişti trimişi de la centru?

  Reply
 36. Bleen

  Şi Giurgea continuă:

  "Hai sa nu-l mai comparam cu Balcerowicz si cu Margaret Thatcher: pana si premierul Radu Vasile, a reușit sa concedieze in 1998, circa 150.000 de mineri. Iar când minerii conduși de Miron Cosma au atacat Capitala si au vrut sa dea jos guvernul, Radu Vasile a trimis jandarmii sa-i spulbere la Costești. In ce-l privește pe Miron Cosma, el a înfundat pușcăria ani de zile, după cum merita orice comunist."

  Reply
 37. Alexa

  continuare….

  Din discursul pdl nu a reiesit deloc panica, ba mai mult..dupa ce le-a dat gara cu anticipatele celor doi momarlani Ponta si Crin as zice ca e cazul sa don't panic!

  Doar tu manifesti o inexplicabila emotie, dar e numai in capsorul tau. Asa ca ,daca tu vrei….ok! panic! Cine sunt eu sa ma opun ?

  Reply
 38. Bleen

  Nu-mi place Giurgea dar aici trebuie să-i dau dreptate:

  "In schimb, PDL-ul s-a albit la fata si s-a întins pe burta, după niște amarate de manifestații, la care au făcut scandal câteva sute de puștani? Hahaha…pai cum mai vreți sa mai conduceți o ditamai tara, zdrențelor?"

  Reply
 39. Alexa

  Ba nu sunt deloc. Astazi au avut curaj sa vorbeasca despre lucruri tabu. Cu mici exceptii au avut un discurs bun. Tu insa, pleci dintr-o paradigma gresita, considerand anul asta ca un an normal. Ceea ce sustii tu, ar fi fost mana cereasca pentru USL. In sfarsit, PDL a facut diferenta, pentru prima data de cand este.

  In alta ordine de idei, Udrea a avut sange sa vorbeasca despre democratie participativa(si n-o sufar pe Udrea) si a inteles unde e switch-ul, indiferent de cati oameni pe bune sunt in piata si cati adus, iar Olteanu (pe care eu una nu il pot inghiti) a spus despre referendum si alte lucruri pertinente.

  Asta despre sedinta de azi.

  Despre Piata, faci o greseala mare tratand-o unitar. PDL se vede ca a inteles(nu sunt mebru la niciun partid) si a actionat in consecinta. Mai departe, Bleen, fa ce crezi tu de cuviinta. Eu am spus ce am avut de spus si atat.

  Reply
 40. Bleen

  Vlad Mixich

  Scenă urlândă în Pţa Universităţii

  Protestatar: "Crin Antonescu este viitorul acestei ţări."

  Reporter: "Sunteţi simpatizantul vreunui partid politic?"

  Protestatar: "Nu sunt cu niciun partid politic."

  Nu uitaţi: e anul Caragiale. 🙂

  Reply
 41. tucu

  @Florina

  Si Vadim Tudor vorbea fluent pe vremea cind doza de calmante era mai mica .

  Asta nu inseamna nimic. Important este cum gindesti.

  E normal sa nu vrea anticipate. Cere ca de fapt nimeni nu vrea asa ceva in afara de Crin.

  Reply
 42. Bleen

  Concurs de tîmpenie între partide. PDL atacă decisiv, însă PNL îl depăşeşte la mustaţă. O să avem cîteva alegeri parţiale.

  Reply
 43. Bleen

  @Alexa

  Dar ce s-a vorbit acolo?

  off the record, că tot nu ne aude nimeni, mă repet:

  N-am zis-o pînă acum, că încă speram să-şi revină. Dar acum, că a ieşit la suprafaţă, o zic: sînt teribil de speriaţi şi panicaţi. M-a apelat cineva la începutul protestelor: "Ce se întîmplă acolo, e revoluţie?" Zic: "Nu. Sînt 1000 de adunaţi de pe străzi care ţipă chestii. De ce?" "Păi m-au trezit ăştia din somn, că e revoluţie, că e nenorocire, că a luat lumea foc."

  Reply
 44. Luminita

  Merechene, ai ratat ambele concluzii; meritul PDL-ului nu este, in principal, acela de a fi fost "ascultator" ci acela de a fi fi fost indeajuns de determitat, consecvent si altruist pentru a duce pana la capat, cu toate costurile electorale aferente, masurile cu pricina. Nu trebuia sa inventeze roata, ce anume este de facut intr-o anume situatie economico-financiara data, este un secret alla Polichinelle.

  Curiozitatea a mancat pisica dar, treaca-mearga o sa iti marturisesc daca ma rogi frumos: nu, nu sunt membra PDL, nu am fost si nu sunt membra nici unui partid (funciar nu am vocatia inregimentarii) sunt doar o persoana capabila sa discearna singura si sa aprobe sau sa dezaprobe actiuni/masuri economice si politice. Cand ele servesc intereselor mele personale si profesionale le sustin, cand imi aduc prejudicii, le dezavuez.

  Nu ma intereseaza modul in care ceilalati imi percep declaratiile sau reactiile, nu canta cocosul meu pe gardul nimanui dar ma irita sofismele de doi bani.

  Reply
 45. Merechene

  Luminita,

  barca a fost tinuta la suprafata de UE, de masurile luate de ei. Alta optiune in afara de a asculta ce zic aia mai destepti, nu avea pdl-ul. pdl-ul n-are niciun merit notabil, in afara de acela ca au fost foarte ascultatori.

  o mica curiozitate: de cati ani sunteti membru pdl?

  Reply
 46. Luminita

  Bleen, nu te face ca nu intelegi, partea ambigua este cea legata de delimitarea amarastenilor frustrati, dar cu drept legitim de asi exhiba neimplinirile in public si desantul de "mineri bucuresteni" cu origini clare in mahalaua inepta, care au devastat centrul capitalei.

  Reply
 47. Luminita

  Dragos, achiesez la concluzia ta " PDL este incapabil …..si trebuie sa plece" dar nu pentru ca nu ar fi fost capabil sa guverneze, in conditiile date a reusit sa mentina barca mai bine decat ar fi facut-o un guvern PSD-PNL, ci pentru ca a suferit si sufera in continuare de un pagubos complex de inferioritate vis a vis de gestionarea imaginii sale publice, nu stie si nu poate sa gestioneze o disputa publica, toti au o limba si logica de lemn, se panicheaza ca o chivutza in fata bulanosului satului si nu reuseste sa scoata decat niste chitzaituri de soricel terorizat.

  Singurul coios care ii taie pe toti la nivel de duel verbal este Base, Preda, Voinescu si Macovei reusesc sa tina piept fara a da in tremurici unui "interogatoriu" ala madam Grecu si vulpoii batrani gen Olteanu, Blaga sau Berceanu nu se pierd cu firea, char daca nu scot pe gura decat platitudini.

  Ba nu, am uitat sa o mentionez pe detestata Nutzi care, in putinele interviuri pe sticla a bagat in cofa toti interlocutorii, cu un sange rece si o rabdare de politician dat dracu'

  Reply
  1. Florina

   tucu
   dinozaurul Oltean, din ce-am ascultat eu, a avut cel mai bun discurs în Parlament. pe scurt, a tunat: anticipate nu se fac pentru că aici cer doi oameni şi afară 1,000.

   Blaga bălmăjea ceva de Dumnezeu care speră să-i ierte pentru… nu mai ştiu că mi s-a luat şi-am închis. bănuiesc că pentru viaţa grea pe care au fost nevoiţi să le-o facă românilor, că despre austeritate vorbea înainte.

   Reply
 48. tucu

  Nu va inflamati fratilor pentru ca lipseste o piesa.

  Deci Boc l a dat afara pe Baconschi .Asta inseamna ori un sacrificiu pentru potolit multimea ori a gasit ocazia sa scape de el ori amindoua.

  Stim ce a facut Boc, stim ce scandal a facut Olteanu dar ceea ce nu stim este ce parere are dictatoru deoarece fara avizul lui nu se face o asemenea schimbare.

  Bleen sustine ca sunt panicati. E panicat si Basescu?

  Reintoarvcerea la dinozauri este un semn de panica sau convingerea ferma ca fara ei nu se pot cistiga alegerile? Daca dinozaurii dicteaza in PDL de ceva mirati ca l au ejectat pe Baconschi sau pe Lazaroiu?

  Reply
 49. aka

  Pe pdl nu-l mai votez, astazi e ziua cand ne-a parasit pe noi, pentru o mie la vedere si mai multi la tv de asistati.Ei sa-i aleaga atunci. sa se duca dracului toti indivizii astia numiti romani ca m-am saturat de ei. Prosti, da multi! Muie la romanii prosti, se stie ei!

  Reply
 50. Dragos

  Unde esti tu Felix Tataru/ Sebastian Lazaroiu, Doamne ?

  Sa-i inveti pe misei ochi pentru ochi/ dinte pentru dinte, gen

  Reply
 51. Dragos

  apropo de madam Udrea vs. cretinii ce-si fixeaza ora exacta dupa A3:

  am vazut (nu glumesc!) un protestatar isteric ce-si justifica prezenta in P.U. prin faptul ca decolteul Elenei Udrea este prea adanc, si asta-l sukareste foc.

  Reply
 52. Dragos

  D.na Udrea a cuvantat urmatoarele: "Am urmărit şi urmăresc ca în urma mea să rămână ceva. În urma mea să rămână ceva concret, folositor oamenilor. (…) Încercaţi prin toate mijloacele, dragi colegi din Opoziţie, să blocaţi, să distrugeţi tot ce ar putea să facă bun acest guvern. Credeţi şi vă comportaţi ca şi când rolul opoziţiei şi al USL trebuie să fie exclusiv demolator şi distructiv. Oamenii ne-au trimis pe toţi în Parlament, deci şi pe dumneavoastră, nu pentru a înjura toată ziua preşedintele, Guvernul, premierul, nu pentru a părăsi Parlamentul atunci când se votează o lege, spunând că e treaba puterii să-şi treacă o lege, ci pentru a le reprezenta responsabil interesele. De aceea e incorect şi demagogic să spuneţi că am trecut legi fără să le punem în discuţie în Parlament"

  Reply
 53. Bleen

  Nu mă uit la teve că mi-e silă. Ce zice Udrea? Are coaie sau e tot castrată, ca Boc? De fapt, Boc nu e castrat, lui pur şi simplu nu i-au coborît coaiele. Cred că d-aia nici n-a ieşit zilele astea, era răcit la ovare.

  Reply
 54. Bleen

  Una peste alta, azi PDL a pierdut alegerile la mare distanţă de USL (în jur de 30 de procente) şi s-a destrămat ca partid. Acum pentru pedelişti miza e "şandramaua a căzut, scapă cine poate".

  Reply
 55. Dragos

  Luminita,

  pai daca-i p'asa si idiotul de PDL se sperie de interpretarile fanteziste facute de mintile ambigue ale ciutacilor, atunci e clar ca PDL este incapabil sa guverneze si trebuie sa plece.

  Reply
 56. Dragos

  "PDL nu trebuie să trădeze contribuabilii de frica lui Năstase, Felix, Iliescu, Fenechiu sau Bebe Ivanovici, a mafiilor aferente şi a detaşamentelor de urlători şi aruncători de cărămizi şi molotoave"

  +: BVB au dus-o mai bine pe vremea USL-ului timpuriu. practic, le datoreaza averile – Videanu cu concesiunile de marmura si alea-alea, Berceanu cu Apele Romane, CNADR, CFR, alea-alea, Blaga cu Vama, cu ginerica, cu SIF-uri, cu Tiriac si alea-alea. acum e naspa – guv. intentioneaza sa mareasca redeventele resurselor minerale (deci, si pe marmura), ginerele lui Blaga nu mai poate sa pazeasca nimic fara licitatie, firmele copiilor lui Berceanu n-au profit.

  Voinescu oscileaza dupa vantul care bate mai tare, lui Cristian Preda ii place sa se auda vorbind, Boc = 0, as paria ca nu lui Funeriu i se datoreaza reforma din Educatie ci Oanei Badea….singura cazuta de proasta este Monica Macovei.

  Reply
 57. Luminita

  Dragos, fraza este " …..Alegerea o va face însă România vrednică, România care munceşte, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii", fraza care dorea a indica drept mahala … grupul violent de duminica seara. Ambiguitatea frazei insa a fost speculata, chestiune pe care Baconschi, persoana inteligenta, ar fi trebuit sa o intuiasca, de ce crezi ca Basescu, cand face declaratii publice isi rosteste discursul scandat, eliptic, cu fraze simple si termeni bine punctati ??? pentru a nu lasa loc interpretarilor, el a invatat lectia

  Reply
 58. ElCucui

  15.000 da' ai văzut ce bine filmați erau să pară 1.000.000 la televizor? 24/24 în Direct îi după ce a trecut și ultimul metrou? N-au văzut superangularu' zilele astea zombiștii ăia din Piață!

  ________________

  Avea dreptate Zubeldian când zicea că nu-și iau ochii după Antena 3.

  Reply
 59. Dragos

  am citit de 10 ori declaratia lui Baconschi si tot nu ma prind unde-i greseala. diacriticele sunt diacritice, î din i corect la inceput de cuvant, cratimele sunt la locul lor, inceputul de propozitii/fraze si numele proprii sunt scrise cu litere mari….CE VIRGULA A OMIS SAU A PLASAT-O INTRE SUBIECT SI PREDICAT ?

  Reply
 60. mac gregor

  Bun, dar si simpatizantii PDL sunt in egala masura calcati in picioare de discursurile astora din piata. Daca ei nu ies la randul lor in public, sustinandu-si dreptul la opinie, si-au pierdut dreptul la ea.

  Reply
 61. Hai_România

  La momentul asta pare o greseala demiterea lui Baconschi, nu face decat sa le dea prilejul sa readuca in atentie aroganta si vulgaritatea PDL-ului si sa le dea imbold manifestantilor sa continue.

  Nu-i de mirare ca cedeaza… Inca de la inceputul 'revolutiei', PDL a fost tot timpul in defensiva, a mers cu spatele la zid. I-a 'ajutat', fireste, si pozitia tradatorilor din partid (azi Blaga si Hunor au certat PSD ca a pierdut alegerile prezidentiale din 2009), cum i-a ajutat si incredibila nauceala a Presedintelui (concluzie dupa prestatia de pe 19 ian si din ce am simtit eu pana acum).

  Poate ca inca nu-i tarziu, dar sa fie sigur ca lucrurile nu scapa de sub control si poporul nu iese din letargie, trebuia/trebuie:

  – sa nu lase manifestatia sa aiba loc (s-a repliat bine cu legea sanatatii, dar nu a fost de ajuns);

  – daca tot a avut loc, sa aiba grija ca mesajele sa fie cat mai diversificate, cat mai banale si, eventual, cat mai ridicole;

  – ca sa evite canalizarea lor spre 'Jos Basescu', trebuia sa forteze alt mesaj. De ex, se puneau 10-20 persoane, eventual deghizate cu sepcute galbene – poate chiar Volojugend -, care sa directioneze mesajul spre: "Vrem 300 !" si "Confiscarea averilor !" si asta sa fie impus intregii tari;

  – sa-i asculte pe toti, dar sa ia deciziile de unul singur. Pentru ca nu stie pe cine se mai poate baza aici si pentru ca pare ca avem de-a face cu o conspiratie marisoara, sa ceara sprijin extern – lucru probabil facut.

  Din pacate au reusit sa creeze suspiciune intre cei de la putere, suspiciune alimentata ieri de Ponta, cand, la o intrebare servita, a spus ca are incredere si-i va pastra pe Maior si Ungureanu.

  Reply
 62. Tudor

  "in momentul in care PDL isi da singur cu tesla, in singurul care parea sa fie mai testicol, ce sa le mai ceri?!"

  Nu știu, aveam impresia că ar trebui să trezească în ceasul al 13-lea sau al 14-lea, nu?

  Reply
 63. Luminita

  Bleen, te inflamezi inutil, "Dacă autorităţile cedează în faţa violenţei unei ultra-minorităţi…", autoritatile nu vor ceda din doua motive mari si late. Unul , in ciuda presiunii uriase a pedelistilor, udemeristilor si uneperistilor din teritoriu (in special) Boc se sprijina pe stanca Basescu, doi, pentru ca BNR-ul nu va baga in veci tiparnita in functie pentru a arunca in vistierie miliardele de care ar avea nevoie guvernul pentru a mari salariile si pensiile.

  "Autoritatile" se vor lasa calcate in picioare, umilite si flituite in plan mediatic si la nivelul discursului public dar, in plan economic nu vor ceda nici un centrimetru.

  Reply
 64. Tudor

  Ponta a avut un discurs EXTREM de echilibrat si rezonabil, de s-a mirat public chiar si Oltean, acolo la tribuna. Repet, vorbesc despre impresia asupra electoratului care sta cu gura deschisa si asculta ce zic politicienii. Intamplator aia ies la vot. Aia care gandesc se declara scarbiti si stau acasa.

  Reply
 65. tucu

  In definitiv unora le place Bach altora Cotabita sau Florin Salam deci nu vad de ce unii ar aprecia discursul lui Ponta iar altii discursul lui Boc.

  Nu vorbesc de Crin Antonescu care este unic.

  Am specifict special Bach pentru ca respectivul individ a sris ""tocata"" si tot el are ""variatiuni pe aceiasi tema"" -stiluri sau teme caracteristice discursurilor marca Ponta +Antonescu.

  PS. Sa nu credeti cumva ca am ascultat discursul lui Ponta sau a lui Boc.Nu sunt masochist.

  Reply
 66. Nemo

  eh, le-a iesit pe draq 😀

  ostile pedeliste au intors curu' si-au luat-o la fuga. iar "ailalti" marcheaza punct dupa punct, fara nici un fel de efort.

  *asa era si pe vremuri cand se cafteau la spada si sulitza: cand cedau unii nervos si-o luau la fuga, atunci ii casapeau ailalti mai abitir, de aia "invinsii" aveau intotdeauna un numar inexplicabil de mare de pierderi, comparat cu invingatorii.

  in momentul in care PDL isi da singur cu tesla, in singurul care parea sa fie mai testicol, ce sa le mai ceri?!

  or sa mai primeasca, mai mult si mai indesat, pen' ca au ales-o pe aia cu "vae vectis".

  de fapt, nici nu ar trebui sa-mi pese. dar am o noapte nedormita si ma gandesc cum sa o retrogradeze agentiile de rating Rromanica dupa tarasenia asta, cum o sa vina Pontenescu la putere si cum o sa se intoarca Romanica la statut de Ucraina, ceva mai caragieleana, asa.

  Reply
 67. Bleen

  Ciumpalaci e o expresie folosită des de Mircea Badea. Declaraţia cu ciumpalacii îi aparţine unui lider PDL care se pare că e mare fan Mircea Badea. Nu se ştie numele liderului, declaraţia e dată pe surse, sub protecţia anonimatului.

  Nu Baconschi e autorul declaraţiei cu ciumpalacii.

  Reply
 68. Tudor

  Ponta l-a făcut praf pe Boc astăzi la capitolul discurs. Cuplul USL aplică strategia "good cop, bad cop" și azi au marcat destule puncte la capitolul impresie artistică electorală.

  Reply
 69. nick_d

  Si totusi! cine a scos cuvantul "ciumpalai" pe piata?

  De acolo i se trage. Aceasta declaratie este cat se poate de OK pentru cine are mai mult de doi neuroni.

  Reply
 70. tucu

  @Bleen

  Nu te enerva.

  Cred ca asta a fost tot. Boc a facut o concesie dinozaurilor PDL nu strazii. Cred ca ar trebui sa manifestam si noi pentru indepartarea din PDL a lui Olteanu &co.

  Amicul tau Lazaroiu, debutant in presa scrisa cere tinerilor politicieni o ""lovitura de partid"" cu alte cuvinte le cere sa ia locul dinozaurilor.

  Lazaroiu a ramas tot visator desi primul vis -""Alba ca Zapada"" ar fi putut deveni realitate daca sforarii sefi ar fi renuntat la ideea conservarii PDL in forma actuala.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *