9 decembrie 2012 – Vot decisiv intre Vest si Est

În timpul celor opt ani în care președinte al Republicii a fost Traian Băsescu, statul român a rămas fidel câtorva principii de bază: adeziunea politică, economică și militară la blocul occidental (Uniunea Europeană și NATO), parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, relația specială cu Republica Moldova și întărirea statului de drept în fața rețelelor infracționale cu origini în regimul comunist. Această consecvență s-a putut realiza numai cu prețul unor sacrificii politice și economice care nu de puține ori ne-au lăsat un gust amar. Alegerile parlamentare din această iarnă riscă să anuleze toate aceste realizări.

Până acum, de bine sau de rău, direcția statului român a rămas aceeași. Indiscutabil, meritul îi aparține președintelui Băsescu, politicianul care în acești ani a dus greul luptei, adesea lipsit de sprijinul real al propriului său partid. Condamnarea regimului comunist ca ilegitim și criminal, în baza raportului alcătuit de comisia Tismăneanu, a marcat despărțirea României de trecutul comunist și alegerea Vestului ca destinație definitivă. Din păcate, perioada de respiro pe care ne-a câștigat-o Traian Băsescu dă semne că se va încheia în curând, pe 9 decembrie.

Ajunși în acest punct, se cuvine să ne întrebăm ce trebuie să facem în această duminică, dacă mai are sens sau nu să votăm împotriva USL și cum. Înainte de a lua în calcul alternativele ce se află la dispoziția noastră, trebuie să îi privim cu atenție pe cei cu care avem de a face.

Uniunea Social-Liberală nu mai reprezintă o enigmă pentru nimeni. Liberal-socialiștii au preluat puterea prin trădare și traseism. Întăriți la nivel parlamentar, au inițiat o veritabilă lovitură de stat care urma să culmineze cu demiterea președintelui României și să se încheie cu aservirea Justiției. Forțați să respecte măcar o parte din legile statului, au eșuat în tentativa lor de a scăpa de Traian Băsescu, deși au orchestrat o fraudă masivă ce nu s-a mai văzut pe aceste meleaguri din 1946.

Nereușita lor de a scăpa de Traian Băsescu nu a modificat însă variabilele de bază ale ecuației. USL se află în continuare pe poziții de forță, deținând instituții cheie în statul român. Camera Deputaților, Senatul și Avocatul Poporului au în frunte oameni din Uniunea Social-Liberală. Curtea Constituțională abia a scăpat de intimidările liberal-socialiste ca urmare a intervențiilor făcute de aliații noștri occidentali, americani și europeni. Consiliul Suprem al Magistraturii, Agenția Națională pentru Integritate și Direcția Națională Anticorupție se află în continuare în cătarea Uniunii Social-Liberale pentru că amenințarea pușcăriei nu poate fi ignorată de către nici un infractor.

Prin excluderea oricăror voci independente, USL și-a atins visul de a-și subordona televiziunea națională și radioul public, controlând de facto întreg spațiul mediatic românesc. Consiliului Național al Audiovizualului i-au fost impuse limite pentru a i se bloca activitatea și a permite astfel nenumăratelor posturi TV ale Uniunii Social-Liberale să își desfășoare propaganda fără teama de a mai fi penalizate. Circul tentativei de privatizare a Oltchim Râmnicu Vâlcea, blocarea prin moratoriu a explorării și exploatării gazelor de șist aflate pe teritoriul României, transformarea Institului Cultural Român într-un ridicol oficiu de propagandă ceaușistă, decapitarea unor instituţii care deranjau sistemul de privilegii şi complicităţi (precum IICCMER, Arhivele Naționale, Consiliulul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare) – toate acestea sunt avertismente asupra a ceea ce ne așteaptă dacă USL se va trezi în urma alegerilor din 9 decembrie cu o majoritate absolută, capabilă să exercite o dictatură parlamentară cum nu s-a mai văzut de pe vremea FSN-ului. Această super-majoritate va putea apoi să adopte o Constituție pentru o republică uselistă, realizând trecerea de la „democrația originală” a lui Iliescu la cea penală a lui Antonescu și Ponta, marcând procesul politic pentru generații de acum înainte.

Cele aproape șapte luni de guvernare USL stau mărturie pentru incompetența și reaua voință a liderilor PNL și PSD. Degradarea imaginii externe a României este doar preambulul izolării noastre de lumea civilizată și al reorientării politice externe spre Rusia și China. Incapacitatea socialiștilor și liberalilor de a administra economia națională nu va face altceva decât să acutizeze problemele structurale ale României. Introducerea așa-zisei cote regresive va fi oficializarea de facto a sistemului socialist de impozitare, cu consecințe ușor de estimat pentru economia națională. Descurajarea investițiilor străine, blocarea creării locurilor de muncă și îndepărtarea actualilor investitori vor avea urmări catastrofale pe care nu le va putea anula nici un discurs demagogic.

Asta înseamnă că pentru 9 decembrie, opțiunile sunt, aparent, trei la număr: PPDD, UDMR și ARD. Neparticiparea la vot nu poate fi luată în calcul, pentru că situația în care ne aflăm este atât de gravă, încât nu ne permite luxul de a sta pe margine și a refuza implicarea. Trecem printr-o gravă criză morală și suntem obligați să luăm atitudine.

Din capul locului trebuie spus că PPDD nu este o alternativă demnă de luat în calcul. Diaconescu și-a strâns alături o mulțime de mercenari veniți din toate partidele, uniți doar de dorința a se pune la adăpost cu ajutorul imunității parlamentare și a participa la alte „afaceri”. Pitorescul Dan Diaconescu este el însuși un mare maestru demagog ce a preluat discursul lui Vadim Tudor și l-a făcut mai ușor de vândut unui public ahtiat după luptă de clasă și comunism. El se va duce cu nonșalanță alături de cei care îi oferă mai mult, putându-se înțelege la fel de ușor și cu ARD, și cu USL.

Votul de protest acordat UDMR este un alt vot irosit. Uniunea Democrată a Maghiarilor din România este eternul partid-balama din politica românească. În lipsă de alternativă va susține orice coaliție care îi permite să participe la guvernare. Bazându-se pe electoratul pe care îl ține captiv de atâția ani, UDMR nu va ezita să facă înțelegeri surprinzătoare. Să ne aducem aminte că UDMR a guvernat cu Convenția Democrată, dar imediat după alegerile din 2000 a semnat un protocol de colaborare cu PDSR, deși oamenii lui Ion Iliescu se specializaseră în anii ’90 în campanii cu accente strident anti-maghiare. Situația se poate repeta la fel de bine și astăzi. Discursul anti-unguresc al liderilor USL Antonescu și Ponta nu constituie o piedică reală în colaborarea UDMR cu Uniunea Social-Liberală, mai ales că la referendumul din această vară liderii maghiari au preferat să adopte o atitudine de neutralitate vag pro-USL, respinsă de electoratul maghiar prin neparticiparea la referendum. Pentru ca UDMR să aibe un motiv întemeiat de a refuza oferta liberal-socialiștilor, este nevoie de o alternativă la USL care să întrunească un număr important de voturi.

ARD a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-i demotiva și scârbi pe susținătorii dreptei, ai statului de drept și ai președintelui Traian Băsescu. Din luna iulie încoace, liderii Alianței România Dreaptă continuă să surprindă neplăcut. Atât Vasile Blaga, cât și Mihai Răzvan Ungureanu au ieșit în evidență numai prin slăbiciune, împăciuitorism, incoerență, ridicol, duplicitate și lipsă de idei. De la simbolurile și culorile alianței până la rugămințile fierbinți adresate grupului de trădători condus de Călin Popescu Tăriceanu, nu putem găsi nici un pic de viziune sau forță în relație cu USL, măcar un dram de inteligență politică.

Platforma ARD este prin excelență irelevantă. Nu interesează pe nimeni pentru că, asemenea manifestului ARD, nu spune nimic. Credința, patriotismul și lustrația au fost abandonate în favoarea USL pentru a simula un europenism ce ar putea avea succes numai printre birocrații de la Bruxelles. Pentru că ARD a refuzat să își asume valorile Dreptei, cel mai bun creștin este Becali, cei mai mari patrioți sunt demagogul Antonescu și mitomanul Ponta, cei mai iluștri anticomuniști au rămas intelectualii lui Voiculescu în frunte cu Marius Oprea și Zoe Petre. Mai mult, o serie de propuneri de natură economică și financiară din platformă, dincolo de limbajul dorit savant, dar în fapt ridicol, sunt de natură să creeze un hățiș și mai abscons al microadministrării economiei de către stat.

Nu există nici un motiv pentru a ignora realitatea: Uniunea Social-Liberală a întrecut toate așteptările în materie de prostie, nerușinare și ilegalități, dar ARD nu a fost în stare să se folosească de ocaziile ce i-au fost oferite pe tavă, corpul național fiind lăsat captiv propagandei grosolane a socialiștilor și liberalilor. Pentru această stare de fapt, Alianța este principalul vinovat, nu trusturile media ale USL.

Liderii Alianței România Dreaptă s-au criticat reciproc pentru tot soiul de nimicuri, de la apartenența la SIE la recitarea de poezii, dar bilanțul lor în materie de apărare a principiilor fundamentale și a instituțiilor statului român nu îi recomandă pentru vot. Pe listele lor și-au făcut loc și personaje deloc onorabile, traseiști de carieră și persoane suspecte de fapte de corupție. Sub conducerea Monicăi Macovei, ARD a instituit o comisie de integritate ale cărei decizii le-a sabotat la vot, ulterior refuzând să aplice până și hotărârile adoptate de forul chiar de ea înființat.

Și, totuși, altă cale nu există, votul trebuie acordat Alianței. Contrar sloganului ARD, nu votăm cu inima, votăm cu mintea, iar mintea ne spune că USL este otravă pentru viitorul României, al nostru și al copiilor noștri. Ne va duce înapoi cu prea mulți ani și nu ne putem permite așa ceva. Ne va falimenta economic, izola de Occident, arunca în mâinile Estului, rus sau chinez, și va consolida oligarhia securisto-mafiotă la rang de regim politic. Lista de corupți, securiști și infractori ai USL-ului o face pe cea a ARD să pară de-a dreptul ridicolă, atât este de mare pericolul care ne pândește la aceste alegeri.

Deplângem că nu există un adevărat partid de dreapta în România, dar trebuie să fim realiști. Tragedia noastră ca popor este aceea că elitele națiunii au fost măcelărite de comuniști și înlocuite cu pegra societății. Legătura cu trecutul a fost fracturată și încă nu a reușit să se sudeze la loc. Vor mai trece ani până vom putea dovedi selecția negativă din comunism. Dacă vrem o alternativă la ce există în prezent, va trebui să o forțăm.

Va fi nevoie de poziții și pretenții formulate cât mai clar de un electorat care să creadă în ele și să le apere în fața oricărei opoziții. Câta vreme națiunea noastră nu va înțelege că ideile au consecințe, nu vom putea să votăm vreodată altceva decât ARD-uri și vom fi nevoiți mereu să ne mulțumim cu acești înlocuitori de slabă calitate. În anii care vin trebuie să facem un efort real pentru a înțelege importanța ideilor și a principiilor. În lipsa acestui demers, nu vom putea ieși vreodată din cercul vicios în care ne aflăm și vom fi condamnați la repetarea acelorași greșeli.

Alianța România Dreaptă nu s-a dovedit capabilă să ne câștige respectul, dar sprijinul din afară este incert. Nu putem să nu fim îngrijorați de asigurările transmise de Barack Hussein Obama lui Vladimir Putin în privința flexibilității pe care președintele SUA intenționa să o manifeste în al doilea mandat față de pretențiile Rusiei în Europa de Est. În ceea ce privește Uniunea Europeană, este adevărat că relația Germaniei cu Rusia s-a răcit în ultima vreme, dar nu e sigur că cele două puteri nu vor reveni la apropierea de altă dată. Nimeni nu poate garanta că următorul asalt ne va găsi în aceeași postură de favoriți ai Occidentului. Avem nevoie și de o forță politică internă și, din păcate, una mai bună nu există.

Voturile pe care le va primi ARD pe 9 decembrie nu vor fi altceva decât o expresie a îngrijorării noastre pentru viitorul României, a răspunderii pe care o simțim pentru urmași și a recunoștinței pentru cei care s-au sacrificat ca noi să avem o viață mai bună decât a lor. Ne vom socoti și cu ARD, dar mai întâi trebuie să împiedicăm, pe cât se poate, totalitarismul garantat USL și recăderea în sfera de influență a Estului.

Vezi sursa articolului aici.

Facebook Comments

28 Comments 9 decembrie 2012 – Vot decisiv intre Vest si Est

   1. Yeba

    Ilinca, se zice „Stăm acasă pe 9 decembrie!” 🙂 că așa începe, cu pers I plural. De ce se dezice autorul? de ce să stea numai unii, ce e greu de înțeles?! Referendumul merită pedepsit! 7.4 milioane de oameni tb sa stea acasă, ca să-l pedepsească pe Băse că i-au venit idei tâmpite, cu boicot, să vadă și el cum e!

    Reply
   2. Taxi_driver

    Ilinca Taxi_driver 
    Merita sa votezi pentru Blaga & Co cand afirma asa ceva: „Îi reproşez că a luat pe umerii săi acţiunile guvernului în timp de criză. A pierdut din popularitate şi asta s-a răsfrânt asupra noastră”, a spus Blaga.”? Sunt multi candidati ARD care spun la fel, inclusiv cei din colegiul meu.
    Sursa: http://www.gandul.info/politica/ce-ii-reproseaza-vasile-blaga-lui-traian-basescu-plus-nu-vad-posibila-o-alianta-a-pdl-cu-psd-sau-ppdd-10378265

    Reply
 1. a_muraru

  Intrebare: ce ar trebui sa faca ARD, recte PDL, pentru a nu mai primi votul alegatorilor?  Sa-i prinda in jug? Sa-i injure? Sa-i scuipe? Sau nu exista limita?

  Reply
 2. crisuadi

  Ia fiti atenti aici , la Greci :
  http://www.bloomberg.com/news/2012-12-06/depression-deepens-greek-middle-class-despair-with-crime-rising.html
  Credeti ca daca nu votam vom ajunge si noi asa ? Mai rau ? Pai , va fi foarte bine daca vom ajunge si mai rau ! Credeti ca cohortele care voteaza USL nu merita asa cevea ? Ba da ! Voi fi si eu in aceeasi galeata ? Don’t care . Satisfactia faptului ca am avut dreptate si ca nu m-am amestecat va compensa . Da , asa sint eu , rau ! Ce vina au ceilalti ? Nu stiu . Dar eu ce vina am ?

  Reply
  1. Louisy

   crisuadi Tu ai vreo proprietate? Ca, deocamdata, in .ro nu ai optiunea de a o apara cu arma in mana. Prea ai un discurs de revolutionar de stanga, numai aia vor sa dea foc lumii, ca oricum lumea e in proprietatea altora, nu a lor.

   Reply
   1. crisuadi

    Louisy Replica asta a ta este apropo la ce ?
    Ba , baiatule , eu am scris ce-am scris nu pentru ca sint revolutionar ci pentru a intelege si tu ca stanga duce in prapastie si ca stangistii rasi pe creier , care voteaza usl merita sa pateasca ce-au patit si grecii. Toti comunistii merita ce au patit grecii .
    Numai exaltatii sunt convinsi ca armele de foc pot apara proprietati.
    Faptul ca stii sa citesti nu te ajuta cu nimic . Mai fa exercitii .  :))))

    Reply
 3. crisuadi

  Se pare ca nimeni nu vrea sa vada realitatea care ne orbeste . USL va castiga alegerile . ARD va fi in opozitie . 
  Ce mai urmeaza ? Ce mai poate urma , mai ales ca si PPDD va trece repejor , plus UDMR , la USL ?? Ce tot ii dati intr-una cu votul ? Anul asta , in decembrie 9 , nu e momentul . Eu o las asa ! Cred ca o sa ne ingrozim unde va fi USL dupa vot . Diaconescu , recte domnu’ Dan , deh , a cheltuit foarte multi bani in campanie si trebuie sa-i recupereze . Ii va recupera in opozitie ? No. UDMR vrea fara justitie . Unde , in opozitie ? Ntz. Cine a mai ramas?
  ARD. ARD nu prea se simte bine…Imi pare rau , asta e ceea ce vad eu . As putea scrie si eu liste cu dorinti , cu analize si indemnuri mobilizatoare , dar rana din pulpa nu ma lasa ! Mai e o problema : eu daca nu votez , nici n-am mustrari de constiinta . Nu e cazul , acum , sa am . The game is over since last summer ! Last summer was just the begining . Now is the real game . Romania kaput ! Get lost people !

  Reply
 4. Daniel Francesco

  Pe strada mea abia a trecut o masina de propaganda a USL din care s-a revarsat indemnul de a vota pentru”dreptate pana la capat”; orasule ste plin de bannere USL, cutiile postale gem de flyere si fluturasi USL; al doilea card de mesageri USL mi-au sunat la poarta saptamana asta ca sa-mi inmaneze „un mic cadou” din partea lor; ziarul Y mi-a fost livrat gratuit si am vazut de ce: era plin de indemnuri si de promisiuni USL; de pe toate blocurile din intersectii ma priveste mogulul/ mogulii Ghita/Voiculescu si/sau alti penali etc
  Dau drumul la TV si scap de „necesitatea” de a-l numi prim-ministru pe Ponta doar daca dau pe Discovery, au! Mi-a fost scos si canalul asta si m-am trezit cu Radu Soviani, Relu Fenechiu, Daniel Barbu si Zoe Petre!
  Clar, pericolul este USL 65-70% si coada la ambasada Republicii Congo!
  Dar daca dau iar peste astia?

  Reply
 5. Daniel Francesco

  Pe strada mea abia a trecut o masina de propaganda a USL din care s-a revarsat indemnul de a vota pentru”dreptate pana la capat”; orasule ste plin de bannere USL, cutiile postale gem de flyere si fluturasi USL; al doilea card de mesageri USL mi-au sunat la poarta saptamana asta ca sa-mi inmaneze „un mic cadou” din partea lor; ziarul Y mi-a fost livrat gratuit si am vazut de ce: era plin de indemnuri si de promisiuni USL; de pe toate blocurile din intersectii ma priveste mogul Ghita/Voiculescu si/sau alti penali etc
  Dau drumul la TV si scap de „necesitatea” de a-l numi prim-ministru pe Ponta doar daca dau pe Discovery, au! Mi-a fost scos si canalul asta si m-am trezit cu Radu Soviani, Relu Fenechiu si Zoe Petre!
  Clar, pericolul este USL 65-70% si coada la ambasada Republicii Congo!

  Reply
 6. SimonaM

  Am o singură întrebare. De ce ar înțelege ARD mesajul meu de vot doar pentru ca să și pretențiile mele?

  Reply
  1. Augustin

   SimonaM Aceeasi nedumerire o am si eu. Daca „ARD a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-i demotiva și scârbi pe susținătorii dreptei, ai statului de drept și ai președintelui Traian Băsescu” de ce putem considera numai si numai ca au facut-o inconstient si o sa se trezeasca la realitate? Eu stiu o vorba: „Daca suna prea bine ca sa fie adevarat probabil ca nu e” Ce o sa impiedice ARD, total sau partial, mai ales cu oamenii vechi primiti de Ungureanu ca vicepresedinti, sa ofere suport USL? Zau ca nu pricep… Pare doar ca se pune problema daca o sa primeasca si ei ceva pt colaborare sau nu… Si cand USL are si alternativa UDMR si PPDD nu stiu despre ce altceva mai discutam…

   Reply
   1. cristian_v

    Augustin SimonaM 
    „Ce o sa impiedice ARD, total sau partial, mai ales cu oamenii vechi primiti de Ungureanu ca vicepresedinti, sa ofere suport USL?” Aceasta este o posibilitate. Poate ca o sa fie asa poate ca nu. Poate ca vor migra spre putere 50 de parlamentari ARD, poate ca vor migra 5. Poate ca Anca Boagiu (senatorul pe care il votez eu) o sa se dea de partea lui Dragnea, sau poate ca nu.
    Lipsa de la vot a votantilor de dreapta o sa ii dea USL-ului 65% in parlament, dupa redistribuire. Asta e aproape o certitudine.

    Reply
    1. crisuadi

     cristian_v Augustin SimonaM Cei care ii indeamna pe ceilalti sa iasa la vot au dreptate si tu ai dreptate , numai ca eu (nu stiu altii cum sunt) nu mai vreau sa particip la acest joc ! Iar o sa auzim dupa alegeri de fraude , de nereguli , si dupa numai trei saptamani iar o sa am un gust amar ca m-am amestecat in cacialmaua numita democratie . Nu mai vreau . In schimb , ceea ce vreau cu adevarat pentru votantii USL de acum si de atunci , din vara , este o dictatura nemiloasa si multa saracie si mizerie in anii ce vin ! N-are a face ca le voi suporta si eu . Vreau ca Romania puturoasa , inactiva , spalata pe creier s-o ia in freza nasol , dar NASOL  de la idolii lor pe care ii voteaza orbeste ! Altfel , nu se vor trezi . Alt drum nu exista .

     Reply
    2. cristian_v

     crisuadi cristian_v Augustin SimonaM 
     „iar o sa am un gust amar ca m-am amestecat in cacialmaua numita democratie”
     Cineva zicea: nu imi fac iluzii, ca sa nu am deziluzii. Surpizator ce spun, dar puneti prea mult suflet si de aia nu vreti sa mergeti. Va inteleg.
     Eu nu imi fac iluzii atat de mari. Sper doar sa pot, prin votul meu, sa tin USL-ul cat mai jos. Cum am mai zis, poate ca tot ce voi vota o sa fie o cacialma, se vor pupa cu totii piata endependenti dupa alegeri. Ce imi ramane sa fac? Sa nu mai votez? Ntzz, nu fac asta. Injur, strang din dinti si merg mai departe cum s-o putea, cu USL in spate (si nu cred ca o sa fie usor) Si o sa votez din nou cum m-o duce capul peste 2-4 ani, nu am de gand sa stau acasa. Asta mi-e crucea, atat timp cat am ales sa raman in Romania.

     Reply
    3. cristian_v

     crisuadi cristian_v Augustin SimonaM 
     „iar o sa am un gust amar ca m-am amestecat in cacialmaua numita democratie”
     Cineva zicea: nu imi fac iluzii, ca sa nu am deziluzii. Surpizator ce spun, dar puneti prea mult suflet si de aia nu vreti sa mergeti. Va inteleg.
     Eu nu imi fac iluzii atat de mari. Sper doar sa pot, prin votul meu, sa tin USL-ul cat mai jos. Cum am mai zis, poate ca tot ce voi vota o sa fie o cacialma, se vor pupa cu totii piata endependenti dupa alegeri. Ce imi ramane sa fac? Sa nu mai votez? Ntzz, nu fac asta. Injur, strang din dinti si merg mai departe cum s-o putea, cu USL in spate (si nu cred ca o sa fie usor)

     Reply
    4. Ilinca

     crisuadi cristian_v Augustin SimonaM Daca ar fi o probabilitate rezonabila ca romanii sa se trezeasca dupa o perioada crunta cu USL in frunte as rabda cu stoicism 4 ani de mizerie. Dar nu cred ca aceasta varianta e realista. Saracia nu-i desteapta pe oameni. Daca ar fi asa, africanii si nord-coreeni ar fi cei mai inteligenti oameni din lume. Din pacate, saracia combinata cu propaganda e o reteta perfecta pentru muuulti ani de nenorocire.

     Reply
    5. Ilinca

     crisuadi cristian_v Augustin SimonaM Daca ar fi o probabilitate rezonabila ca romanii sa se trezeasca dupa o perioada crunta cu USL in frunte as rabda cu stoicism 4 ani de mizerie. Dar nu cred ca aceasta varianta e realista. Saracia nu-i desteapta pe oameni. Daca ar fi asa, africanii si nord-coreeni ar fi cei mai inteligenti oameni din lume. Din pacate, saracia combinata cu propaganda e o reteta perfecta pentru muuulti ani de mizerie.

     Reply
    6. SimonaM

     Ilinca crisuadi cristian_v Augustin SimonaM 
     Aleluia!!! Și soluția este să votez pe oricine doar ca să votez? Cu ce speranță să mai votez, în cazul ăsta? 
     Nu știu, îmi pare că n-ați remarcat. E din ce în ce mai rău. Înainte măcar mimau campania electorală, lupta în programe… Acum a fost fix foaie verde. S-au dat toți pe stânga cu promisiuni tembele, declarații sforăitoare, nu mai zic de programe că-mi crapă vena la cap și încă am copii de crescut.
     Deci CE să votez, și anume? Unii care promit programe de stânga și că se aliază cu ăia contra cărora se presupune că mă târăsc eu spre secție să pun ștampila?! Ce Doamne iartă-mă numai eu văd contradicția? Votez contra USL ca ARD să aibă mai multe voturi și să aibă acces la guvernare unde se va alia cu parte din USL. Cool.
     Regret, dar asta nu e doar sărăcie (pe care mi-o promite și ARD în program, btw). Asta sună a furatul căciulii. Și eu nu fac asta.

     Reply
    7. Ilinca

     SimonaM Ilinca crisuadi cristian_v Augustin Simona, ai dreptate in tot ce spui. As vrea sa te contrazic dar nu am argumente. Tot ce pot sa-ti spun este ca eu am ajuns sa vad diferenta intre USL si ARD gandindu-ma la PSD-ul anilor 90 versus USL-ul de azi. Cei de acum mi se par cu mult mai distructivi. PDL-ul lui Blaga e un fel de PSD condus de Iliescu. Da, asta e, am evoluat politic pana la a ajunge sa votez FSN ca alternativa mai buna la USL. 
     Revolta fata de PDL e mai mica decat groaza de un USL la 60%. S-ar putea dovedi inutil votul asta dar e tot ce pot face. Mai mult, cred ca daca USL nu trece de 50% Basescu se va descurca fara probleme cu dobitocii din PDL. Nu cred insa ca va face fata unui USL foarte puternic. Nici Basescu si nici noi.

     Reply
    8. mimisor007

     Ilinca SimonaM crisuadi cristian_v Augustin va pierdeti in detalii si dileme sterile. Intre timp USL isi greaca manutele si face planurile corespunzatoare de viitor – ale lor, desigur, noi nu suntem inclusi in ele, decat cel mult ca vaca de muls, asa, cat mai rezistam. Filosofiile/teoriile/strategiile si utopiile ( ca deocamdata sunt utopii) cu PDL mare si curat partid de dreapta ( de parca ar fi pe undeva prin lumea asta vreun partid politic cu politicieni curati ca lacrima, by the way) merge sa le continuam, numai daca nu ne face USL praf si pulbere pe toti cu un procent mai mult sau mai putin zdrobitor ( repet: si 50% plus unu, doua locuri in plus sunt de ajuns dpdv legal ca sa faca si sa desfaca in parlament ce legi si ce institutii vor ei, si gata). Crezi c-o sa-i pese vreunuia de la USL instalat prin vot democratic, cu majoritate absoluta, daca a evuluat ( politic, mental, spiritual) vreunul dintre noi??!! Come on…

     Reply
    9. mimisor007

     Ilinca SimonaM crisuadi cristian_v Augustin va pierdeti in detalii si dileme sterile. Intre timp USL isi freaca manutele si face planurile corespunzatoare de viitor – ale lor, desigur, noi nu suntem inclusi in ele, decat cel mult ca vaca de muls, asa, cat mai rezistam. Filosofiile/teoriile/strategiile si utopiile ( ca deocamdata sunt utopii) cu PDL mare si curat partid de dreapta ( de parca ar fi pe undeva prin lumea asta vreun partid politic cu politicieni curati ca lacrima, by the way) merge sa le continuam, numai daca nu ne face USL praf si pulbere pe toti cu un procent mai mult sau mai putin zdrobitor ( repet: si 50% plus unu, doua locuri in plus sunt de ajuns dpdv legal ca sa faca si sa desfaca in parlament ce legi si ce institutii vor ei, si gata). Crezi c-o sa-i pese vreunuia de la USL instalat prin vot democratic, cu majoritate absoluta, daca a evuluat ( politic, mental, spiritual) vreunul dintre noi??!! Come on…

     Reply
    10. cinic

     cristian_v crisuadi Augustin SimonaM dl. Boghicevici s-a amestecat. CIOMAGARII de la USL au vrut sa-i scoata democratia din cap.

     Reply
  2. mimisor007

   SimonaM tie-ti mai arde acum daca intelege sau nu ARD mesajul tau? Da crezi ca unui USL instalat peste toata tara, inclusiv peste tine, o sa-i arda cumva mai mult? Nu crezi ca astea au devenit ( din pacate) detalii nesemnificative? Ce naiba….Din dilema in dilema din asta politico-sofistico- filosofica, o sa ajungem sa ne trimitem mesaje pe sest cu porumbei voiajori. Ce dracu, da chiar am innebunit de tot?

   Reply
   1. SimonaM

    mimisor007 SimonaM 
    Sper din tot sufletul că nu vrei să răspund la ultima întrebare pe care mi-o pui.
    Mi-e foarte clar că ARD nu mai poate de mesajul meu. Iar mie chiar nu-mi arde. Și nici ARDe. Poate totuși îmi vei permite să am părerea mea personală și să acționez în consecință. Că văd că până la dictatura USL m-am trezit pe cap cu dictatura disperaților și postacilor.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *