Ce veti face in 9 decembrie? Si de ce?

Nu e suficient să răspundeți. Trebuie să și argumentați. Un excelent prilej de vă susține public, argumentat, poziția politică.

Ce veti face in 9 decembrie?

  • Votez ARD (70%, 269 Voturi)
  • Nu merg la vot (17%, 65 Voturi)
  • Votez USL (7%, 29 Voturi)
  • Votez un alt partid (3%, 11 Voturi)
  • Votez UDMR (2%, 9 Voturi)
  • Votez PPDD (1%, 4 Voturi)
  • Votez PRM (0%, 0 Voturi)

Total Votanţi: 387

Loading ... Loading ...

Facebook Comments

164 Comments Ce veti face in 9 decembrie? Si de ce?

  1. mimisor007

    Ia uite inca doua argumente ( ca vad ca inca mai avem nehotarati).
    Unu serios ( cu cifre si date pe care le puteti verifica oricand):
    http://ihincu.wordpress.com/2012/12/07/pentru-ca-istoria-neagra-sa-nu-se-repete/
    Si unul si mai serios ( desi nu pare) din ciclul ‘tampiti, dar multi si cu drept de vot’ :
    Profesoara catre Bula:
    -Ai citit Iarna pe ulita, Bula?
    -Fiti serioasa doamna, eu nici vara pe terasa nu citesc.
    Ia, hai, lasati pana luni dezbaterile si dilemele, si cu voiosie napraznica la vot, ca iarna nu-i ca vara, dar urmasii lui Bula voteaza masiv cu USL. Mai ales in Gorj si Teleorman.  Serios acu, chiar mai aveti ezitari cu privire la motivul pt care chit ca nu va place, trebuie sa votati? Da’ ce? Ati innebunit de tot? Luati o tuica sau un tranchilizant daca altfel nu puteti, si votati ( asa cum e, ca vai de el, ARD, ca nu mai e timp de mofturi si de gluma. E groasa rau. Da rau.

    Reply
    1. Florina

      mimisor007 
      Am o rugăminte. Fără „aţi înnebunit” se poate? Fără sugestii să luăm tranchilizante sau să bem? Fără a aprecia drept mofturi şi glume nişte poziţii argumentate? Fără „trebuie”? Mulţumesc frumos.

      Reply
  2. Annia

    Votez ARD. Mi-e tare teama de o prezenta covarsitoare a USL+ friends in parlament. Nu am uitat amenintarile la statul de drept din vara si nu vreau ca povestea sa se repete. In plus, „baronul” PDL pe care am sa-l votez e mic copil pe langa alternativa: SRS, Ion Stan…

    Reply
    1. adina

      Canadiana umbla vorba in sat de frig, vant si ploaie si ninsoare. In Moldova conditii de polei, mare atentie la directia in care alunecati. In capitala, vreme inchisa cu precipitatii.

      Reply
    2. Yeba

      Canadiana , cu codrul era vorba. Codrul l-a luat UDMR-ul. Vorbă ălora din Cațavencu vechi, când a fost să fie ungurii ar fi trecut mai departe, dar le-au furat românii caii. 
      Grețoșii ăștia de la ARD n-au prezentat nici măcar actele necesare pt diaspora, pe MRU nu-l interesează de Brânză, iar pe Brânză nici atâta de MRU, ce diferențe sunt vs. 2008-9, studenții, ăia cu pașaport dar fără permis de ședere încă etc., iar dl Aligică speră în vreun semnal. S-o fi scârbit și diaspora…

      Reply
      1. Canadiana

        Yeba Canadiana Nu-s cu Branza. Is cu Lubanovici, (camera) si Roventa (Senat). Roventa pare ok la vorba si la fapta, Lubanovici e indoielnic, ca s-a facut cetatean roman dupa „90, cand a inceput afaceri cu Romania. Dar alea iacta est. Mi-am pus ochelarii de cal.

        Reply
      2. Canadiana

        OstapB Yeba Nu-s cu Branza. Is cu Lubanovici, (camera) si Roventa (Senat). Roventa pare ok la vorba si la fapta, Lubanovici e indoielnic, ca s-a facut cetatean roman dupa „90, cand a inceput afaceri cu Romania. Dar alea iacta est. Mi-am pus ochelarii de cal.
        Si ca s-o enervez pe draga de Yeba : Codru’ nu e tot natura? 🙂

        Reply
  3. Rezon

    Nu votez. Din vara incoace, mi s-a intarit senzatia ca eu si altii, care ne-am agitat in vremea suspendarii, am fost tratati drept idioti de protipendada PDL coafata apoi in ARD. Prin mediocritate si autosuficienta, au ratat sansa de a folosi o situatie exceptionala pentru o schimbare substantiala in propriile randuri.  Asta m-a facut sa devin tot mai alergic la politica in ultimele trei luni, iar aceasta campanie electorala jalnica a pus capac la toate. Nu am nimic cu cei care aleg sa voteze strategic cu ARD, in ideea de a limita puterea USL de dupa alegeri. Atata doar ca eu sunt prea cu capsa pusa ca sa-i pot vota fie si strategic. Sorry Blaga & friends… This time, no goodies from me

    Reply
  4. Mycroft

    La Camera am sa votez cu Zatreanu (ARD). Pentru Base, d-na Macovei, Boc, Funeriu, etc.
    La Senat, cum ARD mi-l propune pe Cristian Radulescu, respins de comisia Macovei, aleg raul cel mai mic si anulez votul, cu dedicatie scrisa pentru dl. Blaga, la mai mare.

    Reply
  5. Never G

    Imaginea aparenta a unui candidat poate fi falsa. Depinde de mijloacele de comunicare in mare masura. De multi ani nu ma mai iau dupa prezentarile media. Mai precis de cand TVR il prezenta foarte eficient pe Coposu ca pe un ramolit. Atunci m-au pacalit.Azi i s-au taiat canalele de comunicare lui MRU. Aparent e fara perspectiva dand impresia de foarte putin, chiar noncombat. (Nici parerea mea nu e vizibila daca ma baneaza Bleen). E drept, MRU inca nu are mesaje intonate cu vibratie, teatrale, pentru mase. Asta se invata cu timpul. Aduceti-va aminte ce sters era Antonescu la inceput.Pentru mine conteaza continutul mesajului, care se potriveste ‘manusa’ cu ce-mi doresc eu. Mai mult, chiar cred ca e sincer si ca va continua indiferent de piedici. In foarte scurt timp a format FC si ARD si participa la alegeri. Consider ca e o performanta si in conditiile date era solutia optima. Votez ARD.

    Reply
    1. Beavix

      OstapB Antonescu are dicție bună, timbru vocal plăcut, știe când și pe ce cuvinte să pună accentul, știe cum să facă pauzele în vorbire. Cred că ar fi fost bun de actor.

      Reply
    2. Never G

      OstapB   Eu nu cunosc adevarul absolut …ca altii. Cred in MRU si mai cred ca ARD le va pune bete in roate usl-istilor. Situatia e mult prea serioasa ca sa ma impiedic de resentimente. Daca as face-o, s-ar intoarce ca un bumerang impotriva mea. USL-ul daca castiga detasat si nu v-a avea opozitie ne v-a duce unde vor muschii lor.

      Reply
  6. uglybadbear

    ARD. Oricum nu se contabilizeaza la impotentii ARD locali, care n-au avut in veci sustinere aici, unde e ori UDMR-ul, ori PSD-ul. Ergo, votul meu merge direct la redistribuire si poate va fi de folos altor candidati posibil valabili.

    Reply
  7. Bleen

    Mit: PDL a pierdut din cauza măsurilor de austeritate.
    Din 2008 pînă în 2012 PDL a pierdut 100 000 de votanți (de la 2.2 milioane, la 2.1 milioane).
    USL (adică PSD+PNL), în schimb, a cîștigat 800 000 de votanți (de la 3.6 milioane, la 4.4 milioane).
    PDL nu a pierdut votanți din cauza măsurilor de austeritate, ci a fost incapabil să cîștige votanți, din cauza extrem de proastei organizări, a catastrofalei politici de resurse umane și a închiderii față de societatea civilă, față de noi membri și față de votanții indeciși.

    Reply
  8. Bleen

    Mitul electoratului pedelist indecis, pretențios, mofturos și volatil versus electoratul uselist consecvent, captiv și disciplinat.
    USL, număr de votanți (locale 2008, parlamentare 2008, locale 2012):
    4.1 milioane – 3.6 milioane – 4.4 milioane
    PDL, număr de votanți (locale 2008, parlamentare 2008, locale 2012):
    2.2 milioane – 2.2 milioane – 2.1 milioane

    Reply
  9. audax

    Votez ARD:
    – la Senat, in circumscriptia mea candideaza Baconschi
    – un om lipsa de la vot inseamna un procent mai mare pentru USL

    Reply
      1. adina

        Gramofonu audax crezi ca soarele si votul ii provoaca dureri de cap, insolatie, si o sa aleaga doar soarele ?

        Reply
  10. adina

    nu votez duminica. Doua motive foarte practica si personale: un drum de 8 ore dus-intors pana la ambasada si transportul foarte scump. William Branza nu-mi inspira incredere. Iar din partea USL nu stiu ce candidat se prezinta. 
     Va spun insa cu cine as vota daca as fi in tara. As vota cu un parlamentar care sa aibe cat de cat o idee pentru a reduce timpul de deplasare a trenurilor intre Iasi si Bucuresti. De cand ma stiu intre Iasi si Bucuresti trenurile au avut intotdeauna timpi de deplasare de la 6 ore in sus. Fie ca sunt ele IC, InterRegio sau Regio. Stiu, asta presupune un plan amplu pentru infrastructura feroviara din Romania, privatizarea CFR, stoparea furturilor din vagoanele de marfa chiar de catre personalul angajat, limitarea biletului de calatorie ”Nasul”, oprirea furturilor de materiale de pe calea ferata pentru valorificarea la fier vechi. Si cate si mai cate. Stiu e un pic infricosator pentru un parlamentar de la noi, dar na ”no pain, no gain”.

    Reply
  11. Yeba

    Cred că influența Blogary scade în mod trist. Altădată aveam și noi troli în vizită, acuma – nimica… Si ce troli, numai unul și unul! S-au relaxat, nu se mai ostenesc, sunt siguri de victorie. Aseară Ciutacu l-a adus pe Hagi, în timp ce MRU combătea iritat pe B1.

    Reply
    1. adina

      Yeba pacat de MRU. Chiar credeam ca va fi ceva cu el pe scena politica. Nu sa mute muntii din loc, dar sa-i zgaltane un pic pe politicienii din vechea garda, keep’m on their toes. Baiat educat, frumusel, fetele mureau dupa el, capital politic mare la inceput, principii solide cel putin la nivel declarativ are, fermitate in aplicarea lor ii mai trebuia si toata lumea era la picioarele sale. Dar n-are rost sa vorbim acum despre laptele varsat. Combatatul acum la spartul targului nu-i mai ajuta mare lucru. Pacat. Altul la rand.

      Reply
      1. Yeba

        adina, da și nu s epune problema că ar putea-o lua de la capăt, fiindcă acum trebuie să explice multe, în general din categoria „am vrut, dar n-am putut/știut cum”, ceea ce e fatal pentru un politician. Și o să se încurce în vorbe din prima, nu e vorbitor bun. Plus că, dacă nu sunt bani, cine știe ce tute îl consiliază gratis pe imagine, să-și treacă și ele în CV că au experiență, când or vrea să se angajeze să facă imagine vreunei fabrici de iaurt.

        Reply
      2. Yeba

        adina, da și nu se pune problema că ar putea-o lua de la capăt, fiindcă acum trebuie să explice multe, în general din categoria „am vrut, dar n-am putut/știut cum”, ceea ce e fatal pentru un politician. Și o să se încurce în vorbe din prima, nu e vorbitor bun. Plus că, dacă nu sunt bani, cine știe ce tute îl consiliază gratis pe imagine, să-și treacă și ele în CV că au experiență, când or vrea să se angajeze să facă imagine vreunei fabrici de iaurt.

        Reply
  12. Bleen

    Blaga: nu am văzut nicio măsură de dreapta în programul economic al USL.
    Ăsta a citit programul ARD?creșterea salariului minim: USL și ARDscăderea CAS cu 5%: USL și ARDscăderea impozitului: USL (la 12% și 8%), ARD (la 12%)prenaționalizarea firmelor private: ARD

    Reply
  13. Bleen

    Blaga, cele trei greșeli ale PDL în ultimii 8 ani:1 – guvernarea alături de PSD, o greșeală. Dacă nu ajungea atunci la guvernare, PSD se reforma, nu ajungea cum a ajuns astăzi, cînd nu are nimic în comun cu stînga2 – nu am făcut tot ce depindea de noi ca să menținem Alianța DA, nu dau vina numai pe peneliști, au fost colegi de-ai noștri care au acționat așa cum nu trebuia3 – nu am explicat măsurile de austeritate1 – Băsescu, Boc2 – Băsescu, Boc, Macovei3 – Băsescu, BocBonus.Blaga: majoritatea oamenilor trăiesc din salariu. Nu și el, care trăiește din împrumuturi de la persoane fizice.Mihaiu e supărat pe guvernul Boc.

    Reply
  14. Gaia88

    Ok, o sa argumentez rapid de ce nu votez. De doi ani am plecat definitiv din tara, initial la facultate si apoi pentru ca ma dezgusta atitudinea generala din Ro, o atitudine in spiritul careia, in mod bizar NU am fost crescuta. Am douazeci si patru de ani proaspat impliniti si nu am timp sa inteleg de ce nu avem autostrazi, spitale cu aparatura decenta, invatamant universitar performant. Nu am timp sa inteleg de ce la sate nu exista curent electric, apa calda si baie cu cada in casa fiecarui om. Nu am timp sa inteleg de ce televiziunile sunt politizate pana in maduva oaselor si de ce nu vad zilnic in fata lor mii de oameni inteligenti si tineri la protest. Eu nu ma identific cu tara asta, cu indiferenta generala si cu felul in care toata lumea se subestimeaza. De asta nu votez, pentru ca desi am trait douazeci de ani in Romania, nu ma identific cu nimic din ceea ce este tara asta astazi…

    Reply
    1. OstapB

      Gaia88 Pai, se pare ca unii isi decid viata dupa stranii clisee. Sa luam doar unul dintre acestea „lipsa curentului electric la sate”. Chiar si fara date statistice, din cate stiu, in marea lor majoritate satele din Romania sunt racordate la reteaua electrica. Statistica spune ca in Romania exista un numar de 8.427.941 din care doar 98.871 nu sunt inca racordate la retea, adica cu aproximatie 1,17%. E vorba in general de localitati foarte izolate pentru care exista deja un program national de racordare cu termen in anul 2016. 
      Despre necesitatea ca fiecare locuinta de la tara sa fie dotata cu o cada cu apa calda, atentie nu cu un dus proletar, fara comentarii. 
      Dar n-ar fi mai bine daca nu n-am mai afisa patriotismul asta pe dos si de fatada. Patriotismul pe dos conform careia tara trebuie sa faca totul pentru mine, ca daca nu, ma supar si-o lasa balta. 
      Dar a zis un domn presedinte „Ask not what your country can do for you. Ask what you can do for your country!”

      Reply
    2. jemanfu

      Gaia88 multi inainte! presupun ca esti ocupata cu chestii foarte importante. trece si-asta… poate ar fi fost bine sa incepi prin a identifica si intelege locul exact din care, eventual, lipsesti tu.

      Reply
    3. Bleen

      Gaia88 O fi avut Italia tot ce zici in 1945? sigur NU! Dar Franta? tot NU! Dar intre ’45 si 2000 ei NU au avut comunisti la putere. Atitudinea generalizata a romanilor o vei recunoaste in tara in care esti acum, in momentul in care vei intre printre persoanele dependente de statul asistential. Vei avea un soc si vei reconsidera RO. (garantat, nu esti singura in aceasta postura). Iar self-esteem este prima achizitie CERTA pe care ai facut-o in Vest. Vad ca tii mortis ca romanii sa nu o capete vreodata (marota USL).

      Reply
    4. Canadiana

      Gaia88 Sigur ca nu te identifici cu Becali. Sau cu Ponta. Sau cu Nastase 0049. Numai lichelele se identifica cu ei. Dar ce are tara cu ei? Sunt lichele trecatoare, ca si Ceausescu, ca si Dej, ca si Iliescu. Tara ramane si pe unde te duci, vei fi parte din ea, nu fiindca vrei tu sau nu, ci fiindca acolo te-ai format si oricat ai fugi, este spatiul spiritual de care apartii ca fiinta umana.. Pe masura ce vei imbatrani, te vei identifica din ce in ce mai mult cu tara ta. Si acum sa-ti daram cativa idoli mici: oamenii mint si fura peste tot. Oamenii care isi fac toaleta in baile parfumate si luxoase mint si fura tot ca Ponta si Nastase. Ba mint si fura si mai rau decat Ponta si Nastase, dar mai frumos, ca na, d-aia si-au facut ei dus in baia parfumata. Spitalele au cea mai buna aparatura din lume. E asa de buna, de medicii conteaza pe ea 100%. Ei nu mai fac examene clinice, se feresc sa palpeze pacientul si dau diagnostice eronate sau superficiale. In 20 si de ani de diaspora cati am eu, singurul medic care nu s-a inselat asupra bolilor si tratamentelor familiei mele a fost tata, medic in Romania. Daca ma duc la medicul meu de familie de aici cu v

      Reply
    5. Canadiana

      Gaia88 Sigur ca nu te identifici cu Becali. Sau cu Ponta. Sau cu Nastase 0049. Numai lichelele se identifica cu ei. Dar ce are tara cu ei? Sunt lichele trecatoare, ca si Ceausescu, ca si Dej, ca si Iliescu. Tara ramane si pe unde te duci, vei fi parte din ea, nu fiindca vrei tu sau nu, ci fiindca acolo te-ai format si oricat ai fugi, este spatiul spiritual de care apartii ca fiinta umana.. Pe masura ce vei imbatrani, te vei identifica din ce in ce mai mult cu tara ta. 
      Si acum sa-ti daram cativa idoli mici: oamenii mint si fura peste tot. Oamenii care isi fac toaleta in baile parfumate si luxoase mint si fura tot ca Ponta si Nastase. Ba mint si fura si mai rau decat Ponta si Nastase, dar mai frumos, ca na, d-aia si-au facut ei dus in baia parfumata. Iar mincinosii de pe Wall Street le dau lectii lui Ponta si Nastase. Ca mai au baietii de invatat. 
      Spitalele au cea mai buna aparatura din lume. E asa de buna, de medicii conteaza pe ea 100%. Ei nu mai fac examene clinice, se feresc sa palpeze pacientul si dau diagnostice eronate sau superficiale. In 20 si de ani de diaspora cati am eu, singurul medic care nu s-a inselat asupra bolilor si tratamentelor familiei mele a fost tata, medic in Romania. Medicul meu de aici a ajuns sa-i trimita  pacienti. 
      Invatamantul romanesc, asa schiop cum o fi, inca mai produce profesionisti de calibru. Nu am intalnit intelectual roman in diaspora care sa nu fie ultra-performant. Adica, ii batem la cur pe straini scurt si indesat. Universitatile de aici sunt pline de profesori si lectori romani. Fabricile si uzinele americane sunt pline de ingineri romani de mare tinuta profesionala. In spitalele americane, daca vrei un medic bun, intrebi de un roman. 
      Toate televiziunile din toata lumea, sunt politizate. CNN, MSNBC, Bloomberg, FOX etc. au o coloratura politica clara. Stirile si informatiile sunt filtrate pentru a corespunde acestei coloraturi politice. Si toate sunt vulgare, fiindca vulgaritatea se vinde bine si toata lumea alearga cu limba scoasa dupa ratinguri.E adevarat, ca noi romanii, ne subestimam, cum zici tu. Dar chiar tu o faci, cand iti improsti neamul cu noroi. Nimic nu e negru si alb. Cam totul e gri si foarte gri. Ai sa vezi.

      Reply
      1. jemanfu

        Canadiana un profesionist de calibru rezulta din intilnirea unei dotari naturale de calitate cu mentorul potrivit, fie si prin intermediul cartilor. asa e si in Romania, si in alta parte.
        invatamintul se ocupa de restul.

        Reply
  15. Bleen

    „Nu ştiu cum va proceda preşedintele. Eu l-aş refuza. Eu, Vasile Blaga, l-aş refuza. Sigur că a doua oară dacă ar veni tot cu el, până la urmă asta-i viaţa, va fi… Dar aş spune încă o dată poporului român «Uitaţi pe cine veţi avea prim-ministru»”.Adică nu vrea anticipate.

    Reply
  16. bilbofil

    Votez. De această dată ARD, pe principiul că dacă nu îi poți bate, măcar încurcă-i. 
    Pentru ceea ce urmează după 9 decembrie, cred ca nu sțnt deloc off-topic dacă vă propun un exercițiu de imaginație. Închipuiți-vă că articolul ar fi un discurs al lui Băsescu despre principalele 2-3 partide din politica românească. Ce ați schimba în viața voastră?

    Reply
  17. bilbofil

    Votez. De această dată ARD, pe principiul că dacă nu îi poți bage, măcar încurcă-i.Pentru ceea ce urmează după 9 decembrie, cred ca nu sțnt deloc off-topic dacă vă propun un exercițiu de imaginație. Închipuiți-vă că articolul http://esr.ibiblio.org/?p=4707 ar fi un discurs al lui Băsescu despre principalele 2-3 partide din politica românească. Ce ați schimba în viața voastră?

    Reply
  18. valiflor76

    Votez ARD. Chiar daca nu sunt pe deplin multumita de candidatii din colegiul meu, chiar daca ma enerveaza declaratiile lui Blaga sau tratamentul pe care l-au aplicat lui Emil Boc si Monicai Macovei, consider ca votul meu contribuie la impiedicarea usl-ului de a lua >50%. Si oricat de rai ar fi cei de la ARD, nu se compara cu uselistii. Presedintelui trebuie sa i se lase o marja de manevra cat mai mare, asa ca, prin votul meu, il sustin implicit si pe el. Iar ca profesor, nu am cum sa nu votez impotriva unor plagiatori care au dus invatamantul acolo unde e acum si vor sa schimbe tot ceee ce a propus Daniel Funeriu prin legea Educatiei. Numai posibilitatea ca Androneasca sa fie din nou ministrul Educatiei (!!!) este motiv suficient pentru a vota impotriva usl! Cand vom ajunge in Romania sa votam principii, va fi altfel. Pentru moment, votez nu raul cel mai mic, ci aleg ,,între preferabil şi detestabil”(R.Aron).

    Reply
    1. Bleen

      Bleen candideaza Maries si Blaga in acelasi colegiu? adica doi candidati ARD in acelasi colegiu? e -legal- posibil??? Sau e o simpla intoxicare ?

      Reply
  19. mimisor007

    Kamikaze zice:
    Prima pagină: „Sunt morți, dar mulți, și nu doar din Teleorman. Dacă nu ți-e frică de ei, ieși duminică din casă! NULĂSA DUHURILE RELE SĂ VOTEZE PENTRU TINE”Pe ultima pagină ne lămurește tot Kamikaze cine sunt ăia care ne bântuie – Nicolae și Elena Ceaușescu, AdrianPăunescu, Ion Dolănescu, Preafericitul Teoctist și alți doi( nu vă spuncare, citiți singuri că găsiți ediția online pe net) Și ne transmite de la ei:”Mesaje de dincolo, de la cetățeni care vor veni dincoace, la vot 
    Participarea la vot nu mai e doar o obligație cetățenească. E și o ocazie de a ne întâlni cu străbunii noștri mai tineri saumai bătrâni, fără a merge noi la dânșii. Să ne prezentăm dar la vot duminică, fiindcă trecutul ne cheamă să i ne alaturăm. Dar să avem mare grijă: dacă ne întâlnim cu Țepeș, să nu-l lăsăm să pună mâna pe noi. Că după aia știți ce face: ne împarte în două cete, în băsiști și în uselei.”Io aș râde, da’ nu sunt sigură că-i de râs. Mai bine ne băgam mințile-n cap și votăm naibii ceva acceptabil ( ok, stim, ARD nu-i grozav), că altfel votează entuziaștii și iese cu 85% ( ca Ion în ’90) USL. Serios acu’, ce naiba, ați înnebunit de tot??!!

    Reply
    1. Florina

      mimisor007 
      Participarea la vot e un drept, pe care alegi dacă ţi-l exerciţi sau nu. Restul e literatură. Dacă tot ne plîngem că nu-i poporul educat, măcar să nu-l inducem şi mai tare în eroare.

      Reply
  20. Dan Dumitrescu

    Folosiți votul. Strategic. Inteligent.O lege electorală strâmbă va aduce în parlament, ÎN PLUS, incă 100 de marionete cotizante care, în cazul fericit că se vor prezenta la muncă, vor dormi cu capul pe birouri.
    Mai mult decât atât, cu 50 si ceva la suta din voturi USL ar putea avea o majoritate zdrobitoare și va încerca să-și construiască un sistem care să-i asigure accesul nestingherit la ciolan pentru următorii 20 de ani.
    Există o fraza des folosită: „Puterea corupe iar puterea absolută corupe absolut”. Autor – lordul Acton. Citatul este parțial. Fraza completă sună altfel: „Ține minte, când puterea se concentrează în câteva mâini, mai întotdeauna, oameni cu mentalitate de gangsteri o acaparează. Istoria a dovedit-o. Puterea corupe iar puterea absoluta corupe absolut”Există o variantă.
    Dati o lectie camarilei portocalii fără să dați puterea absolută triadei Voiculescu – Antonescu – Dragnea.
    Folosiți votul vostru. Strategic.
    Votați Partidul Ecologist Român.
    Avem deja o intenție de vot de 4,2%. Mai avem nevoie de 80.000 de voturi pentru a intra în parlament și a bloca, și noi, acapararea puterii absolute de către USL.
    Nu va fi ușor. Nu avem candidați în fiecare colegiu. Dacă nu găsiți pe buletinul de vot candidatul Partidului Ecologist votați strategic. Nu-l ajutați pe Voiculescu să-și atinga obiectivele. Nu ajutați PDL-ul, la non combatul făcut, nu merită. Nu aruncați votul în tomberoanele lui Diaconescu. Fiți creativi. Găsiți o soluție.
    Împrumutați-ne votul vostru în acest an și vom aduce în parlament oameni care nu candidează pentru imunitate în fața justiției.
    Un pic de aer curat nu strică niciodată. România trebuie să respire.

    Reply
    1. Beavix

      Dan Dumitrescu Nu, mersi. Văd pe situl vostru: președinte de onoare Mircea Coșea. Adică fost membru marcant PDSR, fost APR, fost PNL, fost prieten cu PRM-iștii în Parlamentul European, fost UNPR, prezent PER. 
      LOL!

      Reply
      1. Canadiana

        Beavix Dan Dumitrescu  Votand cu Partidul Ecologist, votati cu tote celelalte partide (minus ARD, of course) 🙂 🙂 🙂

        Reply
        1. meioza

          Gramofonu Beavix I-a făcut probabil fițuica o fată școlită la universitatea media protv care nu prea a înțeles cum e cu mesajele. Și nici că o platformă de dreapta nu este tocmai zona de unde își poate face prozeliți…

          Reply
      2. EroulBula

        Beavix Dan Dumitrescu A fost si pe la UFD, pana in 2000. Se dadea mare activist politic dar gurile rele spuneau ca partidul il platea cu 2000 USD pe luna. Probabil ca asa a mers peste tot.

        Reply
    2. meioza

      Dan Dumitrescu PER nu intră în Parlament, așa că votul către PER se va redistribui. Votînd cu PER practic îți dai jumătate de vot USL-ului.
      Vraja cu PER 4,2% este pentru guguștiuci. Iar aerul de acolo nu e curat (dacă se întîmplă vreo minune și intră în Parlament au deja aranjamentele făcute cu USL-ul, deci în cazul ăsta e 100% vot pentu USL)

      Reply
        1. meioza

          Canadiana Băieții din ziua de azi sînt cam timizi. Nici nu așteaptă postările care să le dea cu frișcă peste bot, că au și fugit. Mde… emo…

          Reply
      1. Dan Dumitrescu

        meioza Faci o „usoara” confuzie. Aranjamente cu USL-ul au facut celelalte doua partide asa-zis ecologiste. Cernea si Iane au acceptat oferta USL si au luat un loc eligibil in Parlament in schimbul retragerii partidelor din care provin din cursa electorala. 
        PER a declinat toate „ofertele” si si-a pastrat libertatea de actiune. 
        Efectul, ignorarea totala a existentei noastre in competitie. Majoritatea caselor de sondare nu ne-au inclus in sondaje desi, ca sa intelegi absurdul situatiei, pe aproape jumatate din buletinele de vot de la Senat nu exista decat 6 competitori politici: USL, ARD, PPDD, UDMR, PER si PRM. Si de aici situatii superinteligente in care apar sondaje cu „altii” cotati cu 13% cand e la mintea cocosului ca 13% impartite intre PER si PRM inseamna ca cel putin unul are sanse de parlament.
        Partea proasta pentru noi a fost ca nu am avut banii necesari sa acoperim toate colegiile cu candidati – reprezentantii nostrii nu se pot lauda cu resursele pe care galbenii, portocalii si rosii le au la dispozitie.
        Atunci am fi fost in parlament cu certitudine pentru ca sunt destui cei care nu ar vota USL sau ARD indiferent cata lamaie ar bea. Stii, chestia cu raul mai mic.
        PER este cel mai mic rau, minuscul…

        Reply
        1. adina

          Dan Dumitrescu meioza deci recunosti ca si PER este un rau, nu ? Relele miniscule adunate fac laolalta rele mai mari, si atunci ce-am rezolvat ?

          Reply
  21. Bleen

    Votez NICIUNUL DINTRE CANDIDATII DE PE LISTĂ (Vot anulat)
    De ce? Fiindcă nu pot vota cu:
    – post-comuniştii USL, ciocoii care vor să ne îngroape de tot
    – cu traseişti hoţi ca William ,,Dinu Păturică,, Brânză (în special fiindcă e de la PDL (fost FSN)) şi nu a făcut realmente NIMIC pentru românii din diasporă, în afară de faptul că s-a lăudat şi s-a îmbogăţit
     – cu UDMR/PRM/PP-DD 
    De ce mă prezint totuşi la vot? Pentru că respect democraţia şi îi omagiez astfel pe cei care şi-au sacrificat viaţă/sănătatea/tinereţea/nervii/timpul luptând pentru o Românie liberă şi demnă.

    Reply
  22. MariusBadea

    Votez ARD.
    Daca ma gandesc cum am votat din ’90 pana acum, realizez ca am votat numai negativ. Impotriva FSN, PDSR, PSD,Vadim, etc…
    Cred ca multi de-aici au votat ca si mine. Dar daca nu era votul negativ si toti am fi stat acasa, cum ar fi aratat Romania astazi?
    Pana la urma, si votul negativ tot o alegere inseamna.

    Reply
  23. georgeta

    Votez ARD,cu o imensa scarba,trebuie sa-l votez pe Branza,care probabil,dupa avizul negativ ,a amenintat ca trece cu arme si bagaje in cealalta tabara,votez ca sa nu castige USL in mod zdrobitor.Am 52 de ani,mi-am exprimat mereu votul,niciodata nu mi-a fost mai greu ca acum. De ce votez-impotriva logicii,sentimenteleor?Nu stiu,poate gasiti voi vreo explicatie.

    Reply
  24. DeliaP

    votez ARD. Cu o doza mare de lamiie, ca tre’ sa-l votez pe Brinza si sa conduc 2 ore jumate pina la consulat, dar nu pot sta nepasatoare si sa vad cum USL rade tot.

    Reply
  25. valid

    ARD fara vreo placere, dar nu mi pot asuma riscul ca USl sa faca majoritatea si apoi ajutat de reportari, dezertari, tradari sa treaca si de 66%( posibil daca scot peste 50%). Ma bucur totusi ca nu sint in Timisoara unde ar trebui sa-mi anulez votul ptr senat. Imi pare rau ca nu sint in Bucuresti sa-i sustin pe Iulian Craciun sau pe Augustin Ofiteru.

    Reply
  26. crisuadi

    Nu votez . Toata lumea este de acord ca nici un candidat USL sau ARD nu merita sa ajunga in parlament . Si , de-odata , toata lumea hai la vot . Ce dracu’ se intampla ? Pai , nu fac parte din nucleul de votaci de partid . Serios , am pretentii de la mine . Nu pot sa-mi incalc credintele in adevar , dreptate , libertate , etica , morala nici chiar pentru Monica Macovei ! Nu pot suporta sa nu vad MACAR la un singur candidat propozitia pronuntata explicit : voi lupta pentru taxe mici , bugetari putini , libertate economica , capitalism salbatic . Sau chestii de-astea , gen .
    Fara mistouri , voi care spuneti ca votati , chiar o veti face ?
    Nu votez pentru a ajuta pe cineva , decat pe mine . Votand nu ma ajut , imi fac rau . Votez un partid care spune explicit ca va tine cu patronii si nu cu puturosii . Votez cu un partid care nu taxeaza firmele private mai mult decat bunul-simt. Votez cu un partid care nu da taxele si impozitele la bugetari .
    N-are rost…O sa -mi spuneti ca nu despre asta e vorba , acum , pe 9 decembrie . Serios , dar despre ce , altceva ? ?
    Este , daca pot spune asa , mai mult dacat evident de ce nu votez ! 
    Suntem prea putini de aceea nu-mi mai fac sange rau .
    Ah , n-am votat nici acum , pe pagina de fata . :)))))

    Reply
    1. jemanfu

      crisuadi ai dreptate, daca te poti enerva in halul asta si fara sa votezi chiar n-are rost sa mai bati drumul.

      Reply
    2. Louisy

      crisuadi Presupun ca iti spui ca, daca lucrurile se imput prea mult, poti oricand sa pleci catre alte zari. Eu doar pentru asta votez: sa nu dispara chiar si optiunea asta, de a pleca altundeva, daca vreau. Pun pariu ca si in ’47 la fel gandeau oamenii, mai ales cei cu ceva resurse, ca, la o adica, isi iau bocceaua in spinare si o intind, in conditiile in care si atunci unii romani aveau conturi la Chase Manhattan.
      Si, la ce le-au folosit conturile de la NY, cand nu au mai putut sa plece din Bucuresti sau din Iasi?

      Reply
  27. jemanfu

    ARD
    1.a nu vota nu mai e demult o optiune. la referendum m-am obisnuit greu cu ideea ca trebuie sa nu merg. oricum aritmetica spune ca dintr-un 1 vot stat acasa cam 0.6 merge la USL.
    2. ne asteapta probabil o tentativa de revizuire, daca nu a constitutiei, macar a unor institutii fundamentale si a optiunilor prooccidentale ale tarii. cred ca in conditiile astea orice bruma de responsabilitate – despre rolul careia tocmai vorbitaram anterior – merita ajutata sa ajunga cit mai sus posibil. ei bine, uite acolo am gasit eu bruma de responsabilitate.
    3.la citeva luni dupa ce „ai nostri” cistigasera alegerile din 2004, incepusem sa circotesc cum ca n-ar fi asa de zmei ca in carti. un bun amic mi-a zis „adu-ti aminte de aerul irespirabil din timpul guvernarii Nastase”. imi aduc aminte. si cred ca al lui Lolek si Bolek e mai rau. ma rog, sint genul pentru care calitatea aerului conteaza.

    Reply
  28. Louisy

    Eu am votat mai sus ARD si dominica tot ARD, desi in colegiul meu candidati sunt niste jenibili din PDL. Unu’ chiar traseist politic din PSD. Motivul este pur matematic si aproximativ o rastalmacire a pariului (relativ stupid) al lui Pascal: nu am nimic de pierdut daca-i votez pe astia.
    Nu vroiam sa intervin, insa vad ca unii dintre dvs. se extaziaza relativ la ideile d-lui Biris.
    La nivel personal, unul dintre lucrurile care ma enerveaza cel mai mult este email spam-ul. Ce se gandi dl Biris sa faca in aceasta dupa-amiaza? Spam. Colectă si dansul (sau, mai probabil si mai simplu, cumpără de la băieţi) o bază de date cu e-mail-uri si trage-i cu spamul. Friumos, domnu’ Biriş.
    In lipsa de altceva, sa fac si eu un pic de analiza pe text, pe spamul domniei sale (Poate va intrebati ce am cu el, de ce nu ma leg de altii, mult mai slabi si mai de stanga: pai de la el aveam pretentii. Voi chiar se pare ca aveti si mai multe pretentii, il creditati cu puterea şforţei):
    <i>Dragi Părinți, stimați Bunici,</i>
    Deci non-parinţii nu, străbunicii nu. Bun, sa ştim şi noi cui i se adreseaza.
    <i>Vă scriu aceste rânduri în calitate de tată, am doi copii frumoși pe care împreună cu soția mea, îi creștem cu multă dragoste. Ne investim tot sufletul în educația lor și dorim să îi avem lângă noi toată viața. Nici nu ne putem imagina că, peste ani vom fi siliți să îi vizităm pe cine știe ce meleaguri străine pentru că în țară nu și-au putut face un rost, ca să rămână. Acum, sunt la grădiniță, aici, în România. Ne dorim să învețe limba română și respectul pentru istorie de la dascălii noștri. Să îi vedem mergând la facultate, trăind prima iubire, făcând primul pas spre o profesie, căsătorindu-se și făcându-ne bunici fericiți. N-am de gând să ratez niciun moment din viața lor și îmi doresc să le fiu alături când au nevoie de sprijin. Sunt sigur că și dvs gândiți ca mine! De aceea, am ales să candidez, să fac ceva pentru viitorul acestei țări cat nu e ste prea tirziu. Ca să reușim avem nevoie să fim uniți într-o lume în care încrederea a ajuns doar o vorbă în vânt! Avem nevoie de moralitate, de onoare, de respectarea cuvântului dat iar pentru asta trebuie să votăm! România are nevoie de bună stare.</i>
    Bla, bla, jumatate din text e o baliverna de induioşat babele. Am reţinut totuşi ca globalizarea e o pacoste şi e bine sa rămai legat de glie, să nu mergi la o şcoală bună, să nu ai o perspectiva globala şi doamne-fereşte să pleci altundeva. Ţara are nevoie de contribuabili, nu?
    <i>AM ADUS COTA UNICĂ LA 16%. MILIOANE DE ROMÂNI AU CÂȘTIGAT MAI MULȚI BANI. VREAU SĂ CONTINUĂM. PROPUN LEGEA BIRIȘ = SALARII MAI MARI, NOI LOCURI DE MUNCĂ, TOLERANȚĂ ZERO FAȚĂ DE EVAZIUNEA FISCAL. http://www.youtube.com/watch?v=G42PuHDmcGw</i&gt;
    Eu ştiam că Ionuţ Popescu, dar, mă rog. Domnu’ Biriş, nu ne cunoaştem, deşi poate ne-am frecat spinările pe coridorul vreunei televiziuni unde dvs. veneaţi în calitate de „specialist”, dar vă zic din prima: îmi stau în gat ideile acestea de „combatere a evaziunii fiscale”. Deci inteleg ca d-ta condamni evaziunea fiscala. Adica condamni reactia mea legitima de aparare in fata agresiunii institutionalizate a statului. E bine ca stim cu cine stam de vorba.
    <i>Știu că pot schimba în bine România! Am soluții, nu vorbe goale. Dascălii trebuie răsplătiți, trebuie respectați ca să avem o educație corectă, medicii trebuie aduși înapoi acasă, avem nevoie de sănătate, justiția trebuie din nou legată la ochi, să judece fără să vadă pe cine, justiția e oarbă pentru că are obligația să judece după aceleași principii un ministru sau un muncitor. Funcționarii publici trebuie răsplătiți pe măsură, munca lor nu e ușoară, în mâinile lor stă bunul mers al statului. Măsurile pe care eu le propun, fie că vorbim despre reducerea impozitării muncii, despre legislație cu privire la Companii sau reducerea evaziunii fiscale, această boala care ne macină economia, toate au efecte pozitive directe asupra veniturilor fiecăruia dintre noi. Și sunt simplu de aplicat, trebuie doar să vrem. Ca să reușim, pe 9 decembrie am nevoie de încrederea dumneavoastră! Nu mai avem timp de pierdut! Trebuie să repornim economia, să facem inima ROMÂNIEI să bată din nou pentru români!</i>
    Contrar celor afirmate in deschiderea paragrafului, exact asa urmeaza, niste vorbe goale, in niciun caz niste solutii. Pai tu din banii cui vrei sa platesti toata armata aia de bugetari careia i te adresezi si careia i-ai dedicat jumatate din spamul matale? Nu vrei tu mai bine sa-i lasi pe ei sa se descurce pe cont propriu, asa cum fac cei carora le-ai furat adresele de e-mail si i-ai spamuit?
    <i>Cu respect,Gabriel BIRIȘ,candidatul A.R.D. în sectorul 1 București, Colegiul 3</i>
    Slab, domnu’ biriş, furi adrese de e-mail ale unor firme şi te adresezi cu etatisme. Slab, nici măcar nu ai idee cui te-ai adresat. Dacă noi am fi făcut aşa, nu mai aveai tu pe cine sa spămuieşti acum, eram de mult falimentari.
    <i>Mai multe despre mine puteti afla aici: http://gabrielbiris.wordpress.com/ sau aici:https://www.facebook.com/gabriel.biris.7</i&gt;
    Haide, bre, ai blog si pe biris.ro, ce draku de caci pe tine cu un blog gratuit?
    Apoi, vroiam si eu sa descarc cartea aia a matale, sa vad ce idei ai despre fiscalitate. Dar vad ca o distribui cu metode de affiliate marketing, cu speech de de afiliate marketing, parca nici nu vrei sa ne-o dai. Ie-te discursul: „Ti-am spus mereu ca se poate si altfel. Ca taxele si impozitele pot fi micsorate. Introdu aici numele, prenumele,” CNP, „adresa”, cod pin, cod CVV2 si cod 3Dsecure „ca sa descarci gratuit”. La ce naima-ti trebuie, nu stiu. Credeam ca vroiai sa raspandesti o idee, nu sa-ti faci o baza de clienti.
    Apoi, la esenta mesajului: tovarashe, nene, omule pretins de dreapta: cand ai sa cresti si tu mare si o sa intelegi odata ca scopul nu este repezentat de reducerea impozitelor? Ca aceasta e doar o consecinta placuta a reducerii dimensiunii aparatului de stat?
    Hai ca iar ma enervez, din mesajul tau reiau ceva: <i>”reducerea evaziunii fiscale, această boala care ne macină economia”</i>. Cum, domnule, asta e problema? Ca nu ne lasam toti furati de stat, fara sa cracnim? Stii cand o sa fim prieteni? Cand o sa intelegi ca <b>”statul multilateral dezvoltat”</b> este <b>”aceasta boala care ne macina economia”</b>

    Reply
    1. Rheia

      Louisy Mda, mai-nainte am primit și eu un SMS de votat Biriș, perfect penibil. Și nici măcar nu-s în colegiul lui. Am o lehamite-n fizic, de mi-au secat toate vorbele.

      Reply
      1. Louisy

        Rheia Pe contributors chiar Biris scrie-n comentarii:
        „Trebuie sa stam focused, sa mobilizam lumea la vot si sa numaram corect ce au votat oamenii. Dupa care sa facem bilantul si sa mergem mai departe, ca sunt multe de facut. Legea Biris este doar una dintre ele, a fost un carlig electoral. Planul este insa mult mai amplu.”
        Pai cum, ca agentii imobiliari care pun anunturi-carlig, false? Una spui si alta ai de gand? Pai spune ce ai de gand, nu de aia imi cersesti votul?

        Reply
  29. NDMohn

    Duminica aceasta România alege. Într-adevar?
    Pe cine? Şi DE CE?
    În ziua de astăzi
    suntem toţi copiii individualişti ai globalizării. Ţara şi naţionalitatea
    sunt reprimate. Politica nu ne priveşte. Mai curând ne promovăm singuri, suntem
    artizanii propriei fericiri, desprinşi de origini şi comunitatea natală.
    Da, în anumite regiuni ale lumii au loc revolte politice,
    demonstraţii de stradă pentru libertate şi drepturile omului. Dar noi, romănii,
    nu avem doar nimic de a face cu asta. România este o ţară democratică şi membra
    a UE, una dintre regiunile prospere şi libere ale lumii. Da, prea multe merg la
    noi în România rău, iar dispreţul nostru pentru politică şi ai ei reprezentanţi
    nu ar putea fi mai mare. Însă la noi oamenii nu sunt aruncaţi după grati pentru
    că îşi exprimă opiniile politice. Noi putem ieşi nestânjeniţi în stradă, ne
    putem exprima liberi părerile politice în blogosferă. Doar că ştim că oricum nu
    putem schimba ceva. Că nu contează. În România cetăţeanul nu poate influenţa
    evenimentele politice. Guvernarea ţării se află în mâinile unei clase politice,
    aparent bine instituită în scaune, care indiferent de culoarea politică nu face
    decât să îşi urmărească exclusiv propriile interese. Şi noi nu putem schimba nimic!
    Ne gândim în consecinţă că facem bine să ne concentrăm
    asupra propriei vieţi, să ne promovăm cariera profesională şi bunăstarea
    personală. Mulţi consideră că aceste lucruri se obţin mult mai bine în străinătate
    şi se decid să părăsească ţara.
    Un sentiment difuz al
    propriei neputinţe şi înstrăinări ne însoţeşte însă în lume, nu ne dă pace.
    Şi din patru în patru ani o întrebare deranjantă ne roade ca o plagă: ce facem în
    duminica alegerilor? Judecând drept, nici unul dintre partide nu este demn de a
    fi ales. Şi nu putem astepta minuni. Deci mai bine să nu mergem la vot, să
    ignoram pur şi simplu totul? Doar politicienii şi politica lor nu ne privesc pe
    noi! Să mergem în schimb la cinema? Să ne exercităm competenţele în arta
    culinară? Sau să citim un roman captivant?
    Realitatea este că
    România se sfăşie bucată cu bucată. Este mai dezintegrată ca niciodata, iar
    noi toţi am înţepenit în indiferenţă. În fapt, cutia Pandorei a fost la noi
    mereu deschisă. Răul comunist a distrus demnitatea, încrederea, curajul,
    sinceritatea, coloana vertebrală a celor mai mulţi. La ceasul zero, în
    decembrie 1989, a putut însă în sfârşit şi mica speranţă să evadeze din cutie.
    Speranţa a făcut timp mai bine de 20 de ani tot ce i-a stat in puteri. Au existat
    multe probleme, dar şi ea, speranţa. Acum, după mai bine de 20 de ani, a dispărut
    din nou nu se ştie unde, şi cu ea părăsesc ţara şi mai mulţi oameni tineri.
    Acum, eu personal am plecat deja de ceva ani. Mai departe nu
    pot pleca. Si nici înapoi nu pot. De fapt mie personal îmi merge foarte bine,
    economic vorbind. Doar mă simt ca un azilant politic pe care nimeni nu îl urmăreşte.
    Ori de câte ori vizitez vechiul meu oraş natal, mă mişc pe străzile lui de parcă
    aş fi din sticlă. Privesc oamenii şi irelevanţa noastră a tuturor mă sparge în
    mii de cioburi. Ori de câte ori citesc online ziarele româneşti, regret deja
    după 10 minute timpul pierdut aiurea. Totu-i vechi, deşi strict vorbind se intâmplă
    permanent ceva nou, scandalos, absurd, nemaiauzit, abracadabrant. Bunul simţ capitulează. Şi noi nu putem
    schimba nimic!
    Deci, încă o dată: ce facem duminica asta electorală? Cred că
    din punct de vedere realist putem uita forţa politică care va veni în sfârşit să
    transforme ţara peste noapte într-o economie şi democraţie perfecte. Wishful
    thinking. Asta nu se va întâmpla, pentru că lucrurile merg în politică în
    general – iar în România în special – altfel. „Progresul e un melc“, spune Günter
    Grass. Mai ales cel politic şi economic, poate constata oricine.
    Eu personal am ajuns după lungi reflecţii la concluzia că deocamdată
    trebuie să ne împăcăm cu răul mai mic. Că
    noi românii ar trebui să fim deocamdată multumiţi când un partid ajuns la
    guvernare nu îşi propune să arunce întreaga ţară iar la lada de gunoi a
    istoriei. Că ar trebui să ne fie suficient dacă partidul pe care îl votăm
    este măcar puţin mai bun (mai european, mai democratic) decât guvernarea
    precedentă.
    Oriunde ne aflăm şi
    ne căutăm fericirea în existenţa noastră limitată – în România sau în străinătate,
    trebuie să mergem duminica să votăm răul mai mic. Un efort mic, măcar la
    patru ani. Prin asta dăm o şansă României şi nouă să fim mai bine cu fiecare an
    ce trece şi, pe termen lung, să devenim o ţară modernă şi dezvoltată din toate
    punctele de vedere. Este doar o şansă, din păcate nu o garanţie, de aceea
    trebuie să stăm aproape, oricât de lipsit de speranţă şi lent ni se pare totul.
    Conştinţa acestei şanse şi răbdarea necesară să ne însoţească duminică la urne.
    În mod special, conştinţa că votul nostru este un strop de speranţă într-o mare
    de indiferenţă, exasperare şi disperare. Nici mai mult, nici mai puţin. Dar: cine ştie oare ce pot însemna mai mulţi
    stropi de speranţă?

    Reply
  30. fat

    Votez ARD la Senat și non-USL la Cameră (nu m-am hotărât încă). Votez împotriva USL cu speranța că le va fi foarte greu, poate chiar imposibil, sa strângă 66% în Parlament.

    Reply
    1. Yeba

      N0049 , da, să te justifici imediat! Păi dacă era o justiție normală și te lăsai pe mâna lui Băse, nu făceai pe arogantu ca un – să zicem – bou, nu întârziai 8 ani justiția, acum erai liber și pe caii mari, la casa ta!

      Reply
      1. Beavix

        Yeba N0049 Azi un amic îmi zice că votează USL. „Păi de ce?!”, întreb eu. Îmi răspunde: „Pentru că țara asta trebuie să treacă mai întâi printr-un futai serios ca să se trezească mai apoi din amorțeală”.

        Reply
        1. Yeba

          Beavix, păcat, nu e bună nici de banc. Mi-aduce aminte de un tâmpițel de 18 ani care, întrebat de ce l-a votat pe C.V. Tudor în 2000, a răspuns „l-am votat că e diliu”. Nu se trezește. Nici amicul nu cred că se trezește, ca să poată înțelege  cât de cât ce scrie Aligică.

          Reply
        2. jemanfu

          Beavix Yeba N0049 ma gindesc ce cusur o fi avut ala dintre ’47 si ’89 de nu s-a trezit tara nici pin azi.

          Reply
  31. adinalive

    eu il votez pe biris. probabil votam tot ard, desi la senat imi vine sa nu votez, a fost un non-combat jenant al ard-istului.  Nici macar un blog de wordpress gratis nu s-a deranjat sa-si faca.

    Reply
  32. Beavix

    Votez ARD cu un singur gând: să nu ia USL (mult) peste 50%. Nu votez nici cu inima, nici la sentiment, nici cu speranțe, nici pentru dreapta. E un vot matematic.

    Reply
  33. liviuta

    A, si inca o chestie, pentru cei care nu vor sa voteze; mi s-ar parea mai oportun sa mearga totusi la sectie si sa isi anuleze votul. Conteaza.
    De pilda, daca USListul are 50 de voturi din 99 voturi exprimate, castiga colegiul din prima, dar cu 50 de voturi din 99 voturi exprimate plus 1 vot anulat, adica din 100 voturi, asteapta si el redistribuirea.

    Reply
    1. BarbuMateescu

      liviuta Scuze, dar greşit.”În  prima  etapă,  la  nivelul  colegiilor  uninominale,  se  atribuie  un mandat  candidaţilor  care  aparţin  unui  competitor  electoral  ce  a  întrunit pragul  electoral  potrivit  art.  47  alin.  (2)  şi  care  au  obţinut  majoritatea voturilor valabil exprimate în colegiul uninominal în care au candidat.”
       alin. 11, art.48 din legea electorală. Dar ce-i aia valabil exprimat?
      „Sunt  nule  buletinele  de  vot  care  nu  poartă  ştampila  de  control  a biroului electoral al secţiei de votare, buletinele de vot având alt model decât cel  legal aprobat sau  la care ştampila este aplicată pe mai multe patrulatere ori  în  afara  acestora. Aceste  buletine  de  vot  nu  intră  în  calculul  voturilor valabil exprimate.” 
      Alin.11, art.45 tot din legea electorală.
      În exemplul tău, 50 de voturi din 99 exprimate +1 vot anulat = 50/99 = „majoritatea voturilor valabil exprimate”.

      Reply
      1. liviuta

        BarbuMateescu liviuta Atunci ramane alternativa de a vota un partid no-name. Asta sigur se pune si ii incurca.

        Reply
    2. liviuta

      OstapB liviuta De fapt, daca tot nu conteaza anualrea votului, exista varianta de a vota un partid care ramane sigur pe dinafara (Partida Romilor, Forumul German,Alianta gandacilor, Uniunea madagascarienilor & stuff)

      Reply
      1. BarbuMateescu

        OstapB liviuta BarbuMateescu Votul se redistribuie. Avantaj în principal USL. Când însă vine vorba de 50%+1 într-un colegiu, acel vot face ţinta cu un vot mai greu de atins pentru candidatul USL.

        Reply
      2. liviuta

        OstapB liviuta BarbuMateescu Varianta asta il poate incurca pe vreun USList care tinde la 50% plus 1. Il poate lipsi de acel „plus 1”.

        Reply
  34. liviuta

    Drept raspuns repostez o parte dintr-un comentariu de acum vreo saptamana:
    „Ratiunea imi spune ca Bleen are, in principiu, dreptate in legatura cu (ne)participarea la vot, macar vreo 80% (cu unele nuantari si amendamente).Doar ca, in materie electorala, recunosc: la mine, emotiile (alea negative, incepand cu 1990 incoace) bat ratiunea: nu m-as putea rabda stand acasa fara sa votez impotriva PDSR, PSD, USL; oamenii astia imi provoaca atata dezgust incat, cui pe cui scoate, numai cu un vot dezgustat pentru ARD am vreo sansa sa imi revin cat de cat.Imi aduc aminte cu groaza cum stateam prostit in fata exit-poll-urilor in 2000, cu CDR afara din parlament si Ilici cu VC Tudor in turul II.Nu spun ca am dreptate, nu vreau sa ma cert cu nimeni; asa e, ARD e jalnic; dar intelegeti-mi si mie slabiciunea. Nu ma incadrez la votantul suporter (n-am fost propriu zis sustinator PDL decat cel mult dupa 2009 si nu am vreo mare dragoste pt ei) dar USL reuseste din nou sa ma scoata din casa, sa le votez adversarul (fie si adversar aparent).E clar ca e nevoie de o reconstructie a dreptei, dar daca va exista vointa, aia se va putea face si daca votez ARD si daca nu.Nu voi vota jurandu-mi in barba diverse chestii, ca Bleen in 2008, dar voi vota cu nadejdea ca PDL-ul se va rupe dupa alegeri, ca ARD-ul se va rupe si se va incepe constructia a ceva; au 2 ani la dispozitie. Si daca PDL nu se rupe, macar sa plece cativa, aia care trebuie , care sa porneasca cu MRU, sau cu cu cine-o fi, viitorul partid, daca altfel nu se poate.Pur si simplu cred ca va fi mai eficient sa se intample asta din Parlament decat din afara lui si cu cat mai multi oameni buni ajunsi acolo (Papahagi, Maries, Biris MRU etc).”
    Acum, daca stau sa ma gandesc, ce am spus nu e (intru totul) un argument; argumentul tine de ratiune, iar eu am vorbit, bag sama, mai degraba de emotii (latura feminina?); hă, hă, cred că votez cu inima!
    In fine, pur si simplu nu vreau sa dau USL sansa de a strange prea usor cei 67% necesari schimbarii Constitutiei (nu de alta, dar ca sa mai avem ce spera pentru 2014).
    SI sper sa se separe apele si in ARD, acolo, in opozitie. Avem o sansa.

    Reply
  35. Amelia New

    Votez ARD deoarece: (i) principial nu sunt de acord cu absenteismul, cel putin in cazul in care quorumul nu conteaza (si sunt prea batrana sa ma  mai schimb!); (ii) dintre ofertele de pe piata, ARD-ul imi pare ca e intr-adevar ‘mizeria mai mica’ (thanks, Ducu! ) + de bine de rau, de la reprezentantii ARD n-am auzit declaratii impotriva vestului (UE, USA etc.), iar argumentele D-lui Aligica mi se par pertinente; (iv) de frica sa nu aiba de la inceput peste 2/3 si sa schimbe repede Constitutia cum ‘vrea muschii lor’ (reamintesc ca pragul de 50%+1 la referendumul pentru revizuirea Constitutiei nu este trecut in Constitutie, asa ca nimic nu-i va impiedica sa schimbe conditia de prag prin lege); (v) atat timp cat D-na Macovei n-a plecat din PDL, ma gandesc ca n-or fi chiar toti penali si blatisti; (vi) am scapat de dinozaurul Cristian Radulescu in colegiul meu senatorial (s-a mutat la cel al lui Bleen – sic!) ceea ce banuiesc ca inseamna ca n-avea sanse sa se aleaga si sper ca votul meu sa foloseasca altora din ARD (lui Biris, de exemplu).

    Reply
  36. cinic

    in actualul sistem de vot, un vot [ce nu merge la partidul majoritar] se acumuleaza CU FOLOS la urmatoarele partide. Daca candidatul ARD din colegiul meu nu e pe placul meu, votul meu se poate duce la alt candidat mai acceptabil.

    Reply
  37. Alice T

    Faza 1. Vroiam să nu mă duc deloc la vot. ARD a reușit performanța ca după 23 de ani să mă scoată din jocul alegerilor.
    Faza 2. E împotriva convingerilor mele statul acasă când vine vorba de vot, și, în general, prefer fapta și acțiunea oricărei meditații cu aere superioare, iar Sandra Pralong e un motiv suficient de bun ca drumurile mele de duminică să treacă și pe la secția de vot. Păcat de combinația nefericită de nume, nu cred că mulți o vor recunoaște pe Sandra Pralong în Sandra Marilyn Andreea Budiș. Încă nu știu cu cine sau dacă votez la deputați. Exclus USL, ARD să zică merci că i-am dat un vot pentru care nu s-a învrednicit deloc.

    Reply
  38. EroulBula

    Cum am zis, ii votez pe ARD-ei, cu injuraturile de rigoare. I-am convins si pe ai mei, aseara. Sper ca maica-mea a ratat stirea cu „Blaga voteaza modificarea Constitutiei”. Daca a prins-o, n-o mai conving in veci sa iasa la vot.
    La mine in colegiu, la senat, este un fost profesor de-al meu iar la CD este un fost prefect. Cel de la senat pare sa-si fi facut treaba: a avut printre cele mai mari prezente la parlament si printre cele mai multe initiative legislative. Cel de la CD a fost precum apa sfintita: n-a facut nici bine, nici rau. Un birocrat cuminte. Alternativele (USL, PPDD) sunt penibile cand nu sunt caraghioase.
    PS Se pare ca se lasa cu lapovita, ninsori si viscol in ziua alegerilor. Sa le dea Dumnezeu ninsoare, polei si viscol, in special in Teleorman, Vrancea, Valcea, Mehedinti, Olt, Dolj, Gorj, Caras Severin, Giurgiu, Constanta, Vaslui ca sa-si rupa noada pe gheata toti votantii USL, Doamne iarta-ma ca suntem in Postul Craciunului.

    Reply
  39. Canadiana

    ARD. Din spirit de datorie. Si dintr-un sentiment de vinovatie ca nu pot face mai mult, de aici, din Cuca Macaii de unde traiesc, departe de tara. La inceput am fost hotarata sa nu votez, fiindca, in mare, ARD-stii nu merita osteneala. Apoi a scris DPA articole pe aici si a aparut Baseescu la televizor. Si mi-am amintit de povestea Eleninei din Teleorman, de asta vara. 
    La urma urmei, aici la noi, departe, nu ajung toate porcariile facute de blatistii ARD. Asa ca batem drumul duminica, vremea va fi suportabila, fara ninsori si ARD-ul va avea doua voturi de la noi si inca 6 in tara, de la ai nostri. Parintii mei voteaza ARD orice ar fi, ei inca mai cred, si sunt prea batrani ca eu sa mai doresc sa le daram idolii. Lasa-asa.

    Reply
  40. Ilinca

    Votez ARD cu multa, multa, multa lamaie si cu putine argumente: 
    1. trebuie sa sustin PDL Brasov ca pana acum au fost in tabara reformista (candidatii nu-mi plac deloc dar macar nu sunt penali si sunt aceeasi pe care i-am avut si acum 4 ani) 
    2. Basescu oricum trebuie sa se lupte sa-si impuna ideile, fie cu ARD, fie cu USL. Ma gandesc ca tot ce pot face este sa-l ajut sa-si asigure un adversar mai prost si mai usor de batut, deci ARD pare sa se califice si aici
    3.  Am facut bilantul in familie: ARD nu merita votul nostru intreg, asa ca-i dam doar o jumatate de vot, un fel de nota 5 cu multi minus  (jumatate de familie boicoteaza, jumatate voteaza)

    Reply
    1. Yeba

      Ilinca păi ideea era să fim cat mai grupaaaați. Măcar ăștia de pe blog. Adică ori votăm ARD ca să-i dăm lui Băse un adversar prost, ori stăm acasă, ca să dăm un semnal că nemernicia și prostia se pedepsesc.

      Reply
      1. Ilinca

        Yeba Ilinca De acord. Cum nu pot milita in nici un fel pentru mersul la vot din lipsa de convingere ma declar deschisa spre boicot daca se da semnalul. Dar, dupa cum se vede, nici sefii de blog nu sunt grupati. 
        „Mizeria cea mai mica” ar trebui sa le fie sloganul de campanie. E un argument mult mai convingator decat porcaria aia cu inima.

        Reply
  41. cristian_v

    O sa merg si o sa votez ARD si la camera si la senat. La camera o sa am o alegere care necesita o doza mare spre uriasa de lamai. Dar o sa iau si aceasta doza si o sa votez. Judecat sumar, voturile mele la camera oricum nu merg la omul asta, ci ajuta la redistribuire, sper sa nu ma insel. Atat timp cat il pot, chiar si numai teoretic, sa il ajut de exemplu pe Gabriel Biris o sa votez ARD si la camera.
    In afara de aceste argumente. Mie USL-ul mi se pare un tanc acum. Gata sa calce totul in picioare. A demonstrat ca poate cu varf si indesat in ultimele luni. Orice vot, orice procent smuls de la ei, ajuta la griparea senilelor pentru tancul asta. Adica tot or sa sa ne calce, dar or sa ne calce mai cu mila 🙂 
    Stiu ca or sa fie din ARD care or sa schimbe transeele dupa lupta, descoperindu-se brusc populari/liberali/traseisti a la Frunzaverde. Stiu ca o sa vad figuri enervante de la PDL dupa alegeri ranjind si contorizand in dreptul lor votul meu, desi nu il merita. 
    Dar eu pot sa trec peste asta, caci sunt destul de tabacit, nu mai am candorile adolescentei. Asa cred: ca votand acum ARD am facut tot ce puteam face in conditiile date.

    Reply
    1. Augustin

      cristian_v Am luat in calcul toate motivele pentru care sa pot trece peste asta si nu am reusit sa gasesc macar unul. O intrebare daca imi permiti. De ar trebui ca in colegiul tau sa votezi cu Elena Udrea ca sa ajuti, poate, pe cineva la re-distribuire, desi la talentul ei are sanse mari sa ia 50%+1, ai putea sa o faci?

      Reply
  42. severmihail

    Votez ARD pentru ca trebuie sa votez pe cineva impotriva lui Iliescu si pentru ca sper ca, prin redistribuire, 0.001% sa-i ajut pe Biris sau MRU.

    Reply
  43. Cetateanu Turmentat

    ARD logic. USL e pentru drojdieri, PPDD m-a ofticat cu baba aia ghicitoare cu fulare pe ochi ce ghicea litere si cifre, era clar ca era manevra. UDMR nu-mi place ca n-are umor, PRM nicicum ca medicamentele nu merge cu alcolu. Ar mai fi varianta sa nu ma duc, da daca tot ies din casa la una mica gandesc sa le dau una peste bot domnilor Banicioiu-VOICULESCU-Giurescu cu ale lor jdemii de bannere cu „Implicare cu seriozitate”.
    Una peste alta, aia de la ARD macar sunt oleaca mai curatei, au dat dovada ca cand se impute treaba, pac o oala de apa la fiert. Fata de uslamisti care nici cand ploua nu ies sa-si dea jos reapanul jegos al coruptiei.
    Hac!

    Reply
  44. ciuciul

    Lipseste optiunea anularii votului. Daca-si anuleaza votul 30% din votanti, USL castiga 60% din 70% ceea ce e de bine:). Sau nu functioneaza asa la tipul asta de uninominal?

    Reply
  45. Bleen

    Băgați și argumentația votului, nu numai vot. Nu vă fofilați, mai ales dacă doriți să convingeți și alți cetățeni să vă urmeze exemplul.

    Reply
  46. RaduBogdan

    Io nu pot vota ca nu am buletin de Bucuresti. L-as fi votat pe Biris daca as fi locuit in Colegiul 3.   Oricum, sunt membru in comisia de votare intr-o sectie. Daca da Dumnezeu si-mi expira ban-ul de pe FB, ca iar m-au reclamat uselistii, o sa transmit live pe Fb procesul electoral. 🙂

    Reply
    1. Bleen

      RaduBogdan Eu cred că am pile la Țucherberg, că n-am fost banat niciodată, nici măcat 5 minute, deși astă iarnă, la revoluția la care Blogary rămăsese cam singur pe metereze, Ciutacu, pe lîngă faptul că îmi Antena 3 îmi dădea poza, ca să  știe ”revoluționarii” cum arată ăla de i-a făcut imbecili, făcuse un apel la toți cititorii lui și prietenii de pe fb să mă raporteze la FB și să mă baneze ăia. Nu m-au banat (deși au reușit să dea jos Blogary și să-l țină offline aproape 48 de ore).

      Reply
  47. Augustin

    As vrea sa merg la vot. Nu o voi face. Am sa incerc sa prezint argumentele pe care le am in acest moment. 
    1. Nu consider viitorul parlament unul legal constituit. In forma actuala viitorul parlament se situeaza in afara consitutiei.
     In consitutie se scrie clar si fara echivoc ca poporul este suveran. Indeplinind toate formele legale si consitutionale poporul a decis ca la urmatoarele alegeri legislative (si anume acestea) sa fie 300 de parlamentari si parlament unicameral. Rezultatul acestor alegeri ar aduce mai multi parlamentari decat oricand si parlament bicameral. Eu am invalidat o data prin vot aceasta forma de reprezentare. Pentru ce sa o validez acum? Ceea ce mi s-ar parea normal ar fi ca actualul parlament sa ramana in functie ca interimar pana se rezolva problema de constitutionalitate a urmatorului.
    2. Colegiile sunt pline de refugiati de la centru veniti sa zambeasca frumos si sa plece.
    Oameni care nu au nici o legatura cu comunitatea locala dar multiple legaturi cu ceilalti candidati si partide vin sa isi asigure adapost legal si financiar in provincie. Tocmai pentru a isi proteja aceste doua interese nu indraznesc sa se impotriveasca public prea mult celorlalti candidati mai ales ca dupa redistribuire e posibil sa fie si colegi. Nu am nici un motiv sa cred ca aceasta frica va dispare dupa ce vor fi alesi prin votul meu si ca vor capata curaj post factum. Am toate motivele sa consider ca santajati financiar si cu dosare vor face sluj puterii de la centru. 
    3. Alternativa ARD se reconfigureaza ca alternativa la presedintele Traian Basescu si se reorienteaza spre stanga.
    Am considerat sustinerea presedintelui ca un rau necesar fiind ceea ce Romania in stadiul acesta are nevoie. Nu e un om in afara sistemului si a recunoscut si el in diferite ocazii ca e un blestem asupra tarii sa aiba de ales intre fosti comunisti. Din pacate situatia nu s-a schimbat suficient si avem sanse sa facem regrese. Rezultatul e ca, imi place sau nu, Traian Basescu si Monica Macovei raman piloni necesari ai reformei. In consecinta i-as aprecia pe cei ce ii sustin acum, la greu, sau vor sa continue proiectele lor si nu se distantiaza. Prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, s-a arătat iritat
    că nu mai apucă să-şi prezinte proiectele din campanie la televizor din
    cauza declaraţiilor publice frecvente ale preşedintelui Traian Băsescu,
    care atrag atenţia presei. Raspunsul presedintelui a fost: „Dacă a ajuns să se plângă, evident eu încurc.” Cam de asta simt si eu ca ce vreau ii incurca si nu au nevoie sa ii sprijin prin vot pentru ca reforma, justitia si ceea ce a a sustinut presedintele si MM acesti ani a ajuns sa ii jeneze. Daca se leapada de acestea nimic nu justifica sustinerea mea. Ar fi ca si cum mi-ar pasa daca in loc de Ceausescu ar fi Gheorge Gheorghiu Dej sau vice versa. 
    4. Consider ca exista alte posibilitati de a sustine raul cel mai mic si dupa alegeri. 
    Chiar si cu o majoritate de 2 treimi modificarea constitutiei, alegerea presedintelui si orice mai au de facut vor intalni mai curand sau mai tarziu o alta runda de alegeri. Daca 2/3 din populatie sustine azi USL ori socialismul de ce sa amanam inevitabilul?  Nu facem decat sa oprim progresul. E ca si cum ai fi bolnav si nu ai vrea sa recunosti fiindca asta ar insemna sa faci regim, sa stai la pat si sa suferi. Imi pare rau dar daca suntem bolnavi intai toata lumea trebuie sa isi dea seama de asta. Dupa ne putem si trata. Negarea realitatii in ciudat tuturor evidentelor e doar primul simptom si votand asta as face, as nega realitatea ca nu e nimic de ales acum, as incerca sa castig timp pana sa realizez adevarul. Asta nu e timp castigat e pierdut. Trebuie sa urmeze si furia (de ce ni se intampla noua?) , apoi imaginatia ca o sa vina salvarea de undeva (dar daca se intampla nu stiu ce si nu stiu ce) , apoi tristetea si depresia si abia apoi cand vom fi cu totii constienti de starea noastra de boala sa vedem ce e real de facut. Poate va fi deabia la alegerile parlamentare urmatoare, dar va fi, si eu voi fi activ prin prezenta si absenta la tratament. Ceea ce cred e ca orice s-ar intampla lumea nu ne va permite sa renuntam la democratie si alegeri din simplul motiv ca in final boala netratata duce la deces si un razboi civil in Romania nu foloseste nimanui.

    Reply
    1. cristian_v

      Augustin „Daca 2/3 din populatie sustine azi USL ori socialismul de ce sa amanam inevitabilul?”
      Eu nu cred sincer ca acesta e trendul real in societatea romaneasca. Pur si simplu USL a prins o conjuctura ultra-favorabila, dupa aceasta criza economica, conjuctura care le-a pus in traista un numar urias de voturi, din multe parti: nostalgici comunisti, pensionari, saraci din mediul rural, clasa de mijloc cu rate la banca si cu gargauni in cap (de genul teoriei consipartiei, cum ca UE si bancile si guvernul mondial conspira ca sa..si sa ..si de aia nu ne putem noi plati acum ratele) , etc etc etc
      Daca intrebarile ar fi mai abrupte si clarificante, de genul „vreti socialism/nationalizare de bunuri” sau „vreti sa iesim din UE sau NATO” sau „vreti sa renuntati la dreptul libera circulatie sau de munca in UE” sau „ar fi bine ca marile corporatii sa se retraga din Romania” sau „vreti sa renuntam la fondurile eurpoene, dar sa nu se mai bage nimeni in ciorba noastra”, atunci ar fi mai clar ca societatea romaneasca de acum e schimbata mult fata de cea din anii 90.
      E un hop greu de trecut, dar eu zic ca nu e totul pierdut. Inca.

      Reply
      1. Augustin

        cristian_v Augustin Asta spuneam si eu. Atata timp cat se pune problema sa sustinem sau nu partidele si oferta lor actuala raspunsul conjunctural e acesta. Cand se va pune problema sa raspundem la nationalizare, la iesirea din UE sau NATO, sa nu mai circulam liber etc reactia va fi diferita si e mai bine asa. Iau ca exemplu republica Moldova. Si la ei au castigat comunistii si au inchis pana si granitele de nu puteau studentii din Iasi sa se intoarca acasa in vacanta. A fost greu de recuperat dar s-a facut pe principii clare nu pentru a ajuta parvenitii.

        Reply
    2. cinic

      Augustin Careva dintre noi nu face bine aritmetica. Cu prezenta de 40%, o victorie de 60% a USL ne duce doar la 24% din bazinul electoral, deci un max de 3,6 mil. votanti. Calaresc acesti 3,6 mil. restul pana la 18 mil????? Mai poate zbiera USL ca in spate ii sta tot poporul? Chiar crezi ca o constitutie neo-marxista va fi votata de populatie? Eu zic ca BOICOTUL va atinge dimensiuni nemaivazute.

      Reply
      1. Augustin

        cinic Augustin Nu cred ca inteleg mesajul. Ceea ce am sustinut e boicotul ca si solutie la aceste alegeri avand convingerea si eu ca si cristian si ca si tine ca pana si buna parte din votantii usl de azi nu vor sustine schimbarea consitutiei si eliminarea unor drepturi. 
        Cat despre legitimitate si daca mai poate zbiera cineva, sa imi fie iertat, dar nu am asteptari de la USL. Pana mai ieri echivalau cu 0 boicotul la referendum si spuneau ca ei sunt reprezentantii numai si numai a celor ce i-au votat adica 8 milioane de romani, asta desi in realitate au fost 7.4 milioane de voturi din care 2 milioane furate. Ca ungurii pe care ii reprezinta formal nu inseamna nimic altceva in tara decat o coada de topor. Eu la asemenea mesaje nu ma astept sa ii apuce bunul simt. Dar cred ca o sa ii apuce durerea cand vor trece la „planul de guvernare”

        Reply
  48. Yeba

    mda. Numai şi numai tura asta vreau să mă convingă şi pe mine cineva de ceva, să nu greşesc raţionamentul (inimă n-am), fiindcă numai şi numai acum e Băsescu în cauză, care e ALTFEL. Şi nu ştiu cum să-l sprijin foarte, foarte punctual şi nominal pe el. Şi pe MM. Să spuie @Bleen.

    Reply
    1. cinic

      OstapB Yeba Stiind ca 42% dintre romani cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului, putem face cu acestia o dezbatere despre democratie????

      Reply
  49. para

    La alegerile astea votez omul, nu partidul, chiar dacă sistemul de vot nu este drept din punctul meu de vedere, nu sînt de acord cu redistribuirea. Votez oamenii care îmi prezintă încredere.

    Reply
  50. SimonaM

    Nu votez. E prima oară când chiar nu pot pune ștampila pe cineva.
    Aș vrea să pot fi convinsă de ”să votăm ARD ca să salvăm democrația și justiția”, dar tocmai am auzit aseară pe președindele PDL spunând că va susține modificarea Constituției cu USL. Păi ori salvăm justiția, ori îi dăm în cap?
    Consider că e dreptul oricui să decidă în cunoștință de cauză cu cine și de ce votează. Eu nu mai votez ca premiu de consolare sau ”să meargă și X în Parlament, că merită, e băiat bun”. Și mai consider că e timpul să avem pretenții de la politicienii care ne reprezintă, nu să le găsim scuze. My two cents.

    Reply
    1. Nea

      SimonaM De când îţi bazezi opţiunile pe ce auzi? Dacă ce auzi e doar o perdea de fum (nu sări în sus, e legal în război)? Sau o idee bezmetică nicicând pusă în practică?  Dă-i un junghi lui Ponta cu ştampila. Atât îţi cer.

      Reply
      1. SimonaM

        Nea SimonaM Și de ce aș vota cum îmi ceri tu, fără argument?
        Vrei să spui că ce zice Blaga nu e de luat în seamă? Atunci pe ce să mă bazez când votez? Pe ce spui tu? Pe ce recită militanții pe bloguri și online?
        Sper din tot sufletul c-a fost o glumă ce-ai scris :))

        Reply
        1. adrirus

          Simona ai o obsesie cu militantii pe Blogary si de a pedepsi PDL. Eu am „pedepsit” PDL la locale si m-am trezit cu Robert Negoita primar si o majoritate USL care face ce vrea cu proiectele primariei. Despre Sorin Oprescu numai de bine, din moment ce PDL (Udrea) a defilat cu Prigoana.

          Reply
        2. SimonaM

          adrirus Stimate, ești în eroare. Eu nu pedepsesc pe nimeni. Pur și simplu nu-i premiez. Să îi bage alții în Parlament.

          Reply
    2. cinic

      SimonaM Parca Raymon ARon zicea ca alegi intre acceptabil si detestabil. Crezi ca e mai bine sa dai de portretul lui Miorlau/Cacarau si cand te duci la ….. publica de la o primarie comunala? PS. de unde stii ce clauze inacceptabile va contine noua Constitutie? nu cumva -riscand BOICOTUL- clauzele pur marxiste nu vor fi incluse?

      Reply
  51. AdinaElenaGaujan

    Votez ARD, desi m-a dezamagit (inclusi prestatia mai mult lipsa a lui MRU din campanie), pentru a nu ajunge USL la o majoritate de peste 60%.

    Reply
  52. ShERE

    eu votez ARD. pentru ca pe astia i-a pus dracu sa se declare la un moment dat de partea binelui si dupa aia au fost obligati sa-l mai si faca pe cand pe partea cealalta nici nu le-a trecut prin cap.

    Reply
  53. Rheia

    Eu n-am putut vota in sondajul de aici, fiindcă la senatori pun ștampila pe ARD, mă rog, Ciocâlteu de la FC, iar la deputați pe UDMR, prin Beata Bartalis, avocată la Miercurea Ciuc și soția unui fost ministru al Medului. Dar pot argumenta. (Deși: Criteriile mele sînt simple, dar subiective, poate chiar idiosincrazice.) Pun ștampila pe niște oameni, nu pe vorbele scoase deocamdată în circulație de partidul lor actual. Doctorul Ciocâlteu e un om normal la cap și un manager pasabil, iar despre udemerista Beata nu știu încă nimic rău sau urît. Ceea ce, în comparație cu ce știu deja despre gloata blatistă a PDL-ului vechi, devine de-un pozitiv orbitor aripa dreaptă!

    Reply
  54. slow forward

    Nu merg la vot fiindca o sa fiu la 400 de km de colegiu si nici un partid nu a aflat ca s-a inventat Internetul si alte mijloace de comunicare la distanta.

    Reply
    1. bogdaniulian

      slow forward partidele nu au nevoie de oameni care calatoresc sau pot folosi internetul indeajuns incat sa voteze la distanta. lor le trebuie localnici bine ancorati

      Reply
  55. bogdaniulian

    initial am votat ca nu merg la vot, dar acum ma gandesc sa ma duc. la mine in colegiu e stefan vlaston si cred ca ma duc sa-l votez la deputati. la senatori nu am pe cine vota

    Reply
  56. CristinaDraghiciu

    Am sa votez ARD; pentru un viitor alaturi de lumea civilizata, pentru MRU si pentru Traian Basescu – omul care i-a sustinut pe Laura Codruta Kovesi si Daniel Morar

    Reply
  57. daniel2111p

    La senat votez ARD unde am incredere in candidat (activitate, pozitii publice). La deputati dau un vot nul unde nu am cu cine sa votez (contracte cu statul). Vot nul ca sa ingreunez frauda si un semnal din punctul meu de vedere ca e loc de oameni noi.

    Reply
  58. Gramofonu

    Pas. Aveam unul pe care l-as fi votat, dar a avut grija sa se autoexcluda saptamina trecuta cu o propunere de „sa dea statul” cu care nu sint de acord.
    In schimb vad ca exista si candidati votabili, dar in alta parte:
    http://www.contributors.ro/editorial/experimentul-gabriel-biri%C8%99-cat-ob%C8%9Bine-o-lege-mi%C8%99to-in-cel-mai-bogat-colegiu-din-%C8%9Bara/?cfcc
    Cititi comentariul lui Biris:
    „Am un sondaj de la inceputul campaniei, unul de la 2 saptamani si unul dupa saptamana a treia.Daca ma luam dupa primul (16%) stateam acasa si nu mai mai agitam. Cel de al doilea arata ca eram deja umar la umar (46% each) cu contracanditul meu de la USL.Pe cel de al treilea nu il dau, o sa ziceti ca am fumat iarba – cum mi-a zis cineva de la PDL zilele trecute.”
    Citind printre rinduri, al 3-lea sondaj pare sa fie cu 60%

    Reply
    1. Gramofonu

      PS1: Bleen : acu’ e frumos?
      PS2: vad ca cineva a ales „votez un alt partid”. Exista alte partide? 😀
      PS3: cred ca ar fi utila si optiunea „votez un independent”
      PS4: o fi cineva sa voteze ARD la o camera si USL la cealalta? 😀

      Reply
    2. Bleen

      Gramofonu Bine că nu iese și al patrulea și al cincilea, că se ajunge la 130%. Lăsînd gluma la o parte, Biriș chiar ar merita să ia mandatul.

      Reply
  59. TI

    la nivel micro, am de ales un traseist jegos care a dat o tura prin pnl in timpul loviturii de stat si drept recompensa a primit loc eligibil (riceard viorel) si un tip mai mult decat dubios (william)
    la nivel macro, sunt de acord cu ce s-a spus aici despre vasilica, cezarica si despre mru care pana sa rapuna el hidra rosie a fost facut praf de un submediocru ca blaga
    deci stau o tura

    Reply
    1. Yeba

      TI , suntem colegi de colegiu. Să mă uit după udemerişti? Aici am ajuns. Avem un Nagy Leventa şi Graban Attila, dacă n-o fi invers…

      Reply
  60. Bleen

    Acum e momentul să luptați pentru partidul cu care compătimiți, să vă convingeți concetățenii să voteze ARD, USL, PPDD, UDMR  sau stă stea acasă.

    Reply
    1. Dan Dumitrescu

      Bleen 
      Exista si o alta varianta pentru care eu am optat. Mai mult decat atat, am intrat in competitia electorala. Pentru Senat 8 la Bucuresti. Partidul Ecologist Romana, ajuns in unele sondaje la o cota de 4,2%. Partid care a refuzat sa se alieze cu cele doua blocuri politice parlamentare. Si atunci va spun:
      Folosiți votul. Strategic. Inteligent.
      Oameni buni, țara noastra a devenit un câmp de luptă între două armate care au pierdut contactul cu realitatea.Haita de lupi urlă noaptea la lună, USL-ul urlă la Băsescu.
      Camarila portocalie și-a băgat capul în nisip ca struțul, se ascunde sub fustele unei alianțe zugrăvite albastru-vișiniu și își așteaptă, mioritic, înfrângerea.
      O lege electorală strâmbă va aduce în parlament, ÎN PLUS, incă 100 de marionete cotizante care, în cazul fericit că se vor prezenta la muncă, vor dormi cu capul pe birouri.
      Mai mult decât atât, cu 50 si ceva la suta din voturi USL ar putea avea o majoritate zdrobitoare și va încerca să-și construiască un sistem care să-i asigure accesul nestingherit la ciolan pentru următorii 20 de ani.
      Există o fraza des folosită: „Puterea corupe iar puterea absolută corupe absolut”. Autor – lordul Acton. Citatul este parțial. Fraza completă sună altfel: „Ține minte, când puterea se concentrează în câteva mâini, mai întotdeauna, oameni cu mentalitate de gangsteri o acaparează. Istoria a dovedit-o. Puterea corupe iar puterea absoluta corupe absolut”
      Avem o singură șansă.Dati o lectie istorica camarilei portocalii fără să dați puterea absolută triadei Voiculescu – Antonescu – Dragnea.
      Folosiți votul vostru. Strategic.Votați Partidul Ecologist Român.Avem deja o intenție de vot de 4,2%. Mai avem nevoie de 80.000 de voturi pentru a intra în parlament și a bloca acapararea puterii absolute de către USL.
      Nu va fi ușor. Nu avem candidați în fiecare colegiu. Dacă nu găsiți pe buletinul de vot candidatul Partidului Ecologist votați strategic. Nu-l ajutați pe Voiculescu să-și atinga obiectivele. Nu ajutați PDL-ul să supraviețuiască. Nu aruncați votul în tomberoanele lui Diaconescu. Fiți creativi. Găsiți o soluție.
      Împrumutați-ne votul vostru în acest an și vom aduce în parlament oameni care nu candidează pentru imunitate în fața justiției.
      Un pic de aer curat nu strică niciodată. România trebuie să respire.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *