Angela Merkel nu voteaza la referendum. Si vrea ca nici tu sa nu votezi!

EU, US și UK ne-au mai dat o șansă: pragul de 50%+1

Am o veste bună pentru toată lumea. EU, US, UK vor să mușamalizeze lovitura de stat din România. Vor să nu fie nevoite să ia măsuri radicale și ireversibile, care ar putea face rău pe termen lung și lor, și României. Lor mai puțin, României mai mult. Vor să păstreze cît de cît aparențele. La nivel declarativ au fost extrem de duri cu puciștii, chiar au făcut și primii pași instituționali în condamnarea puciului, dar nu vor să meargă mai departe. Nu vor să facă rău României, să strice echilibrul economic și politic în estul Europei. Pe de o parte, nu vor să treacă peste acest puci și nu-l vor accepta și recunoaște niciodată (veți vedea mai jos de ce) dar nici nu vor încă să ia măsuri sancționatorii la adresa României, măsuri care ar scoate România pentru mult timp din lumea civilizată și care ar destabiliza flancul estic al EU și, atenție, al NATO. Occidentalii au găsit și soluția de mușamalizare, de anihilare a puciului păstrînd însă în același timp aparențele: pragul de 50%+1. Aceasta este soluția pe care NATO/EU au găsit-o. Din acest motiv au ținut cu tot dinadinsul ca acest prag să fie menținut și au ajuns pînă acolo încît ministrul de externe britanic să-l ia de gît pe Ponta din goana avionului și să-i șuiere printre dinți: păstrează pragul! NATO și EU doresc reîntoarcerea, elegantă, diplomatică, fără sancțiuni, scandal și complicații la perioada de dinainte de 6 iulie, urmînd ca de restul, adică de reîntoarcerea la situația de dinainte de 3 iulie, să se ocupe Băsescu și celelalte instituții ale statului. Dacă NATO și EU nu ne-au executat încă, dacă nu au recurs încă la măsuri dure, concrete, la sancțiuni politice, diplomatice, comerciale, economice sau chiar militare, dacă nu ne-au introdus taxe și vize, dacă nu ne-au suspendat din EU, e tocmai fiindcă au considerat că încă mai e o șansă de anihilare elegantă și fără prea multe complicații a puciului. Ultima șansă, dealtfel: invalidarea referendumului.

Plebiscitarea unei lovituri de stat într-un stat EU, un precedent extrem de periculos pentru Vest

De ce totuși atîta hotărîre la occidentali? Păi să vedem, de ce le e occidentalilor cel mai frică? Nu de comunism, știm bine, că nu l-au trăit. Cum se numesc cele două mișcări politice care au preluat și și-au întărit puterea prin plebiscitare și care este impactul pe care aceste mișcări politice le-au avut asupra Occidentelui în ultima sută de ani? Cîte milioane de occidentali au murit în cel de-al doilea război mondial? Care este răul absolut despre care occidentalii învață încă de la grădiniță și pînă se fac mari și ajung președinți, cancelari, miniștri, regi sau parlamentari?

Plebiscitarea unei lovituri de stat este, în 2012 în Uniunea Europeană, un precedent extrem, extrem de periculos, pe care pur și simplu occidentalii nu și-l pot permite. Nu contează personajele. Nu importă cît de mult seamănă sau nu Antonescu și Ponta cu Hitler sau Mussolini. Important este principiul, important este mecanismul, care occidentalilor le aduce aminte flagrant de ascensiunea la putere a naziștilor și fasciștilor. Reiau ce scriam acum 12 zile despre argumentul ”plebiscitul poate legitima orice” pe care USL-ul îl aducea occidentalilor:

”E ca și cum ai sta de vorbă la masă cu un cetățean în vîrstă, pe nume Horowitz, care are tatuate niște numere ciudate pe braț, și i-ai explica că cea mai bună soluție împotriva creșterii criminalității la periferiile metropolelor și împotriva aglomerației din sistemele penitenciare e un nou sistem, inventat acum de tine, cu camere de gazare pentru infractorii periculoși.”

NATO și EU ne-au mai dat o șansă înainte de a da drumul cîinilor războiului diplomatic, politic, economic, comercial, instituțional: să invalidăm referendumul și să anihilăm elegant puciul.

Traian Băsescu și orgoliul național

Poate că Traian Băsescu, așa cum îl știm, a vrut să ridice miza și să arate Vestului că puciul va fi anihilat de poporul român și că românii anului 2012 nu sînt germanii și italienii anilor 20 și 30 ai secolului trecut. ”Poporul român nu plebiscitează lovituri de stat pe model nazist sau fascist”, le va fi zis, sincer poate, cu o doză cunoscută de cocoșism, Traian Băsescu partenerilor occidentali. Îi mulțumim pentru încredere, însă trebuie să-i spunem că greșește grav. Acea parte din poporul român care va merge la vot va plebiscita lovitura de stat. Este totuși o nuanță aici. Poporul român cu drept de vot va asista pasiv la cum poporul român implicat și nervos politic va plebiscita o lovitură de stat. Așa că trebuie să folosim această pasivitate și, cu ajutorul ei, coroborat cu decizia Curții Constituționale, să invalidăm lovitura de stat. Trebuie să-i înțelegem rușinea lui Traian Băsescu. Vrea să le arate occidentalilor că pot avea încredere în poporul român că în orice situație sau conjunctură, poporul român respinge extremismul și derapajele totalitare. Din păcate pentru obrazul lui Traian Băsescu în fața Angelei Merkel sondajele arată altceva: poporul român nu respinge extremismul și derapajele totalitare în orice situație sau conjunctură. În același timp însă, Traian Băsescu se poate scoate în fața liderilor occidentali spunîndu-le, ceea ce totuși știu și speră și ei, că poporul român, în majoritatea sa nici nu sprijină extremismul și derapajele totalitare. Ci doar asistă pasiv cum ele se întîmplă. Ei bine, astăzi, pasivitatea poate fi transformată în armă împotriva extremismului și derapajelor totalitare. Occidentalii s-au prins de chestie și de aceea au susținut cu atîta insistență pragul de 50%+1. E posibil să-l fi acuzat pe nedrept pe Traian Băsescu de orgoliu personal gonflat. Poate că la Traian Băsescu doar orgoliul național e gonflat mai mult decît îi permite backgroundul realității de zi cu zi. Poate că e un amestec de orgoliu personal, de campaigner, de orgoliu de șef de stat și de orgoliu național. Orice ar fi, trebuie să facă un pas în spate și să lase loc rațiunii. Traian Băsescu a vrut să dovedească occidentalilor că românii pot lupta activ împotriva extremismului și derapajelor totalitare. Sondajele au arătat că românii, așa cum bănuiseră și liderii occidentali, pot lupta doar pasiv împotriva extremismului și derapajelor totalitare.

Băsescu a vrut să mai tragă un subiect, că poate scoatem un 8 sau un 9, însă și cu riscul să nu știm răspunsul și să picăm. Occidentalii au încercat să-l calmeze și să rămînem așa, cu cinciul de trecere.

Fii european, stai acasă!

Traian Băsescu nu-și poate permite nici iresponsabilitatea lui ”totul sau nimic”, nu-și poate permite riscul unei Românii asiatice sau sud-americane, însă structura sa psihologică, experiența profesională și poziția de Președinte nu-l lasă nici să accepte cu inima ușoară o situația jenantă atît pentru el cît și pentru români. Însă, îi place sau nu, ne place sau nu, asta este singura soluție de a rămîne în lumea civilizată: boicotul. O știu și occidentalii și ne presează s-o acceptăm, o știe și Băsescu, o știm și noi, o știe orice om cu o minimă inteligență, bun simț și cultură. Nu este vremea cocoșismelor, nu este vremea celor care vor să iasă în față cu orice preț și care vor să arate că sînt diferiți. Nu vă duceți la vot doar că vi se pare că nu știu ce mesaj personal dați făcînd asta. Gîndiți-vă la implicațiile pentru noi toți.

Este vremea celor care cred că dincolo de orgoliul politic sau intelectual al fiecăruia dintre noi, mai important, ca întotdeauna dealtfel, este destinul națiunii. Adică al celor de lîngă noi, al familiei, al prietenilor. Al celor care vin după noi, fie că se vor naște în familia unui fost coleg de facultate peste vreo 3 ani sau în familia unui văr de la Timișoara peste cinci ani.

România este, din cauza mafiei useliste, a interlopilor, a corupților, a foștilor comuniști, a lingăilor, a oportuniștilor, într-o situație de o gravitate limită și din care nu poate ieși cu capul sus. Dar poate ieși.

Fii european, stai acasă! Susține statul de drept, nu te duce la vot! Boicotează și rămîi în lumea civilizată! Ponta a spus foarte frumos și adevărat: ”Angela Merkel nu votează la referendum.” Exact. Orice european, orice om atașat valorilor occidentale, orice om inteligent și cu bun simț nu votează la referendum. Dacă Angela nu votează la referendum, înseamnă că știe ea ce știe. Deci să nu votăm nici noi la referendum!

Facebook Comments

1.127 Comments Angela Merkel nu voteaza la referendum. Si vrea ca nici tu sa nu votezi!

 1. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 2. Edmond Dantes

  MER-KELUL un compus toxic ptr. bolshevicii pushcariabili{felix cacarau xerox fenechioru” mazaregaoazare ………….samd.bombonel e la gratii ii asteapta!

  Reply
 3. Yeba

  Ah, să mori de râs, nu se paote așa ceva!
  Pe Crețuleasca:Bogdan T – dacă se întoarce cu 7 milioane împotrivă, are și o problemă de simetrie, că a fost votat de 5 milioane.
  Cioroianu – dacă boicotează, voturile în favoarea sa scad. 

  Reply
    1. EleBelele

      @Canadiana  @Yeba prostitutia nu e inca legalizata, deci partea cu munca e cam slab aspectata in spetza.

     Reply
  1. Yeba

   Aceste stenograme sunt benigne, nici nu-i mare lucru de capul lor. Si na-m spus că MRU are 35%, fiindcă n-are.

   Reply
  2. Canadiana

    @Yeba ce sa te astepti de la astia, daca liderul puie zice;”E impotriva legii boicotarea referendumului si PDL trebuie actionat penal.” 

   Reply
  3. Yeba

   Stenogramele sunt benigne, nu se spune nimic de fraude, nu-i nimic de capul lor. N-am spus că MRU are 35%, că n-are.

   Reply
   1. Yeba

     @anarchix nu mai e nevoie, i-a picat.
     
    N-am talent scriitoricesc, arată incredibil de anti-intelectual, ca un flăcău la horă, Videanu e un fel de Liiceanu pe lângă el. Și când vorbește – idem, fiindcă pe teme lui Videanu e foarte limpede. Ăsta e ca mai sus, „dacă boicotează, or să-i scadă voturile.”
     
    Și încearcă (el, dintre toți incompetenții cu care a șters Băse pe jos, nu zic că nu i-a acoperit pe alții) să-l zgândăre, să-i spună că s-a ofilit, unde este știutul președinte bătăios?
     
    Bogdan T – Vila e concretă, stenogramele sunt bucăți de hârtie, putem să facem stenograme și cu Merkel, cu ce deranjează ele? Dar cine știe ce mai apare.
     

    Reply
   2. Yeba

    @anarchix
    N-am talent scriitoricesc, arată incredibil de anti-intelectual, ca un flăcău la horă, Videanu e un fel de Liiceanu pe lângă el. Și când vorbește – idem, fiindcă pe temele lui Videanu e foarte limpede. Ăsta e ca mai sus, „dacă boicotează, or să-i scadă voturile.”
     
    Și încearcă (el, dintre toți incompetenții cu care a șters Băse pe jos, nu zic că nu i-a acoperit pe alții) să-l zgândăre, să-i spună că s-a ofilit, unde este știutul președinte bătăios?
     
    Bogdan T – Vila e concretă, stenogramele sunt bucăți de hârtie, putem să facem stenograme și cu Merkel, cu ce deranjează ele? Dar cine știe ce mai apare.
     

    Reply
   3. Yeba

    @anarchix
    Nu e cazul, i-a picat.
    N-am talent scriitoricesc, arată incredibil de anti-intelectual, ca un flăcău bine hrănit, la horă, Videanu e un fel de Liiceanu pe lângă el. Și când vorbește – idem, fiindcă pe temele lui Videanu e foarte limpede. Ăsta e ca mai sus, „dacă boicotează, or să-i scadă voturile.”
     
    Și încearcă (el, dintre toți incompetenții cu care a șters Băse pe jos, nu zic că nu i-a acoperit pe alții) să-l zgândăre, să-i spună că s-a ofilit, unde este știutul președinte bătăios?
     
    Bogdan T – Vila e concretă, stenogramele sunt bucăți de hârtie, putem să facem stenograme și cu Merkel, cu ce deranjează ele? Dar cine știe ce mai apare.
     

    Reply
 4. Rezon

  Revista Kamikaze ‎
  „N-am fost prieten cu Năstase” a zis deja Victor Ponta. Să vedem acum, după ce ziarștii au descoperit afaceri cu statul de 100 de milioane euro, derulate de cumnatu-su de soră, ce o să mai zică? „Nu-s frate cu soră-mea!”?
   

  Reply
   1. anarchix

     @Canadiana  @Rezon Cum zic toxicomanii aici: Ponta is out there, dude! -> asta la minciuni. Cred ca saracul nu poate sa mai faca diferenta intre imaginatie si realitate.

    Reply
    1. ny2

      @Canadiana  @anarchix  @Rezon nu radeti, eu chiar am intalnit „explicatia” asta. doi frati, crescuti in aceeasi casa, care au mers la aceeasi scoala, au, evident, acelasi nume de familie, si care mi-au pretins (separat) ca nu au stiut ca sunt frati, in ciuda tuturor evidentelor

     Reply
 5. cristihan

  Tocmai m-a lovit un gand: se vor face exit polls si la referendum? Este o problema absolut esentiala!
  La ultimele alegeri institutele de sondare a opiniei publice au dat-o mai mult sau mai putin in bara, dand insa vina pe spirala tacerii (respondentii minteau cu… rusinare) DAR! De data asta nu ne intereseaza aproape deloc CUM se voteaza, ci doar CATI voteaza! Ori aici institutele de sondare nu se mai pot insela, fiind vorba de a face o esantionare destul de simpla si de a numara pur si simplu, cu marje de eroare absolut garantate! Se poate organiza de catre respectivele institute sau chiar de catre partide, direct. Sunt formule relativ simple care spun cate sectii de votare trebuie monitorizate astfel incat sa stim cu, sa zicem, 99% siguranta ca prezenta la urne a fost de X, cu o marja de eroare de +/- 2%. Orice rezultat in afara acestor parametri ar fi improbabil spre imposibil. De exemplu, daca din calcule reiese ca prezenta a fost de 40% insa numaratoarea efectiva arata 51%, se va putea spune ca sansele ca acest rezultat sa fie real sunt de 0.0001% (nu stau sa calculez, dar cam pe acolo ar fi), ceea ce ar indica in mod cert FRAUDA.
  Deci, se fac exit polls? 🙂

  Reply
  1. meioza

    @cristihan Păi știu că BEC dă comunicate periodice (exacte) cu prezența la vot. Pînă acum nu a fost prezența absolută, ci numai cea procentuală, dar cred că e ok și așa…

   Reply
   1. cristihan

     @meioza Da, din 3 in 3 ore. Insa sondajele (si mai ales calculele pe care le poate face PDL) pot fi in real time. Problema cea mai mare este cea a modificarii datelor in interiorul sectiilor de votare sau in timpul transmiterii datelor si proceselor verbale. Aici ar interveni controlul de care spuneam – nu ai cum sa ai diferente majore fata de cele calculate decat prin frauda. Introducere de buletine de vot in urna impreuna cu completarea de CNP-uri in liste nu poate fi observata decat de reprezentantul PDL, care se poate duce si el undeva din cand in cand… In schimb, sondarea in afara sectiei nu poate fi manarita (daca se face de PDL, mai ales)

    Reply
    1. meioza

      @cristihan Sondarea are marele defect că este inexactă. Dacă se numără toți votanții, înseamnă că trebuie să ai un om înăuntru… Deci singurul care poate trimite date exacte mai des este reprezentantul PDL.
      
     Oricum, cel mai important e numărul de buletine de vot dinăuntrul urnei, care nu prea pot fi numărate în timp real…

     Reply
    2. cristihan

      @meioza Nu e chiar atat de inexacta, trust me… As zice chiar ca e aproape imposibil ca eroarea sa fie mai mare de 5% (strict pe prezenta). Or, 5% este absolut ok in cazul asta. Barbu Mateescu poate sa confirme (sau sa infirme)

     Reply
    3. cristihan

      @meioza  Pai tocmai, sunt convins ca e nevoie de mult mai mult decat 2% sau 5% pentru a se depasi cvorumul. Deci eu sunt convins ca frauda se poate cunoaste si dovedi, cel putin matematic. In functie de logistica PDL-ului, se poate arata exact si unde si la ce ore au aparut aberatiile. Din nou, aici am incredere in Videanu (don’t shoot 🙂 ). Mai ramane un mic amanunt de rezolvat: ce se intampla in cazul asta, dupa ce se prezinta dovezile…

     Reply
    4. BarbuMateescu

      @Canadiana  @cristihan Răspunsul e foarte complicat. Nu se ştie câţi oameni sunt plecaţi din ţară, deci nu se ştie care este totalul celor aflaţi în ţară (din care se calculează % cu „prezenţa la vot” din sondaje).
      
     La exit-poll-uri e şi mai şi. Trebuie să vorbeşti cu comisia să vezi câţi sunt pe listă în secţia respectivă. Sau să vezi câţi au votat anii trecuţi în secţia respectivă şi să măsori comparativ.Atenţie la următorul lucru: nu ştiu – şi nu cred – că a mai fost măsurată prezenţa până acum la exit-poll-uri (lumea/TV-urile/telespectatorii vor procente cu voturi, nu câţi au venit, pentru că asta nu a contat până acum). Deci e teren nou.

     Reply
    5. cristihan

      @BarbuMateescu  @Canadiana PDL poate face macar atat. Sa obtina numarul de votanti de la fiecare sectie, apoi sa faca efectiv numaratoarea, pe un esantion reprezentativ de sectii. Mi se pare chiar mai importanta chestia asta decat prezenta in fiecare comisie…

     Reply
  1. Merechene

   dati o cautare dupa sc fepa s.a. sa vedeti cine sunt astia si ce bube in cap au! mama, Doamne!

   Reply
    1. Canadiana

      @Rezon  @Yeba  va spun din surse sigure ca si stenogramele se rostogolesc cu bataie lunga.

     Reply
  2. MariusBadea

    @Rezon Stiti, mi-am lasat buletinu’ pe pian in baie si mi l-a mancat cainele. Dar am fost la vot sefu’ sa moara ce-am in fata ochilor daca va mint!

   Reply
  3. DanCanada

    @Rezon 3 semnaturi de prosti. Intr-un stat normal li s-ar face automat proces de incalcarea libertatilor cetateanului.

   Reply
   1. Merechene

     @DanCanada  oamenii aia sunt niste infractori, voi nu intelegeti? normal ca vin cu tancurile peste sarmanii angajati!!

    Reply
  4. MariusBadea

    @Rezon Idioti ca astia trei ne chemau la munca pe vremea lu’ Ceasca in zilele de Craciun si de Paste, numai ca nu cumva sa petrecem de sarbatori crestine.

   Reply
    1. DanCanada

      @Merechene  @valid Prosti in sensul de absolut clueless. Cum naiba sa semnezi un asemenea rahat?!? Da, in logica rasturnata a Romaniei semnezi pentru ca esti pretenar cu ala si ala de la USL 🙁 Altfel zbori din „functia” de „sef”.

     Reply
 6. subway

  Azi m-am cam dezumflat putin dupa ce am vazut ce frauda de proportii pregatesc uslasii. Inca sper ca nu exista peste 9 milioane de prosti in tara asta.

  Reply
 7. CiufutozaurusRex

  ce ipoteza parsiva sugereaza un baiat racordat la hidrant:
  – referendumul de pe 29 esueaza, din cauza lipsei de cvorum
  – basescu se intoarce la cotroceni
  – intre timp, apar datele actualizate de la ultimul recensamant.
  – basescu este suspendat mintenas, a treia oara
  –  referendumul se joaca dupa noile date, favorabile demiterii

  Reply
  1. cristihan

    @CiufutozaurusRex Dau scris aici ca daca mai incearca ceva de genul asta infunda puscaria inainte de momentul referendumului.

   Reply
  2. AndreeaP

    @CiufutozaurusRex
   Aoleo, astia o tin pe-a lor cu recensamantul ala. N-are treaba recensamantul cu listele, ci Evidenta populatiei, CNP-ul. Poate sa fie si 5 romani in Romania, restul pana la milioane trebuie pusi obligatoriu pe listele de votanti in circumscriptiile de care apartin prin adresele din BULETIN (chiar daca el, buletinul, e expirat, ars, pierdut etc). Singurii cetateni care trebuie scosi de pe lista noua, pe care se voteaza acum, sunt decedatii si cei care au renuntat la cetatenie.

   Reply
  3. AndreeaP

    @CiufutozaurusRex
    
   Aoleo, astia o tin pe-a lor cu recensamantul ala. N-are treaba recensamantul cu listele, ci Evidenta populatiei, CNP-ul. Pot fi gasiti acasa la recensamant si 5 romani in Romania, restul pana la milioane trebuie pusi obligatoriu pe listele de votanti in circumscriptiile de care apartin prin adresele din BULETIN (chiar daca el, buletinul, e expirat, ars, pierdut etc). Singurii cetateni care trebuie scosi de pe lista noua, pe care se voteaza acum, sunt decedatii si cei care au renuntat la cetatenie.

   Reply
  4. Yeba

    @CiufutozaurusRex lasă-l, săracul, să citești mai la vale, să vezi că au și ei rate la bănci…

   Reply
   1. valid

     @Yeba  da rate si inca ceva ziaristii de la vintu au fost gasiti curati ca lacrima de fisc. hai sa fim seriosi. vintu nu le mai scapa ceva asa si pe linga stautul de plata?nu am vazut pe nimeni din studiourule alea sa zbiere: „a lesinat un ziarist aicea! „.pai in opt luni fara bani se imprastiau ca potirnichile in alte locuri. nu contest insa ca unii dintre ei or fi avut probleme, dar in rest pe ecran aveau fete tonice si vesele. si aici nu vorbim de calitatea lor de jurnalisti, ptr ca daca si-ar fi facut treaba conform deontologiei, nu i-ar fi pastrat vintu nici doua secunde

    Reply
  5. Gramofonu

    @CiufutozaurusRex Distractiv e ca nu il pot „judeca” de doua ori pentru aceleasi fapte. Tre’ sa inventeze altceva.

   Reply
 8. Yeba

  NU l-am văzut pe Ponta și, resemnată, m-am dus pe hotnews. Zice că el a câștigat politic dacă vin peste 5,2 milioane de oameni. Chiar așa. Adică 57,14%… îmi scapă mie ceva? i-a spus Swoboda că peste 57% nu e palgiat?
   

  Reply
  1. cristihan

    @Yeba Ma omoara cu logica asta, de cate ori il aud imi vine sa-i sparg plasma! Chestia e ca eu incep sa fiu convins ca e realmente chiar atat de prost incat sa si creada ce spune!

   Reply
    1. revealer

      @cristihan  @Yeba De-asta bate moneda ca daca scoate 5,2 milioane de DA in mintea lui il delegitimeaza intr-un fel pe Basescu.

     Reply
    2. cristihan

      @revealer  @Yeba Pai tocmai, nu reusesc sa inteleg de unde a ajuns el la concluzia asta. In 2009 a avut si impotriva tot vreo 5.2 mil de voturi, a castigat cu vreo 100k. Adica din clipa in care scade sub numarul de voturi cu care a fost votat devine ilegitim??? Ce rahat de logica e asta?

     Reply
    3. revealer

      @cristihan  @Yeba Sincer, nici eu nu inteleg. Dar poate are o logica contra. Te pui cu prostu’?

     Reply
    4. valid

      @revealer  omu asta confunda lucrurile rau de tot. sunt cu totul si cu totul alte confruntari. e ca si cum eu te bat la tenis de masa dupa care tu cistigi la tenis de cimp si ai pretentia ca mi-ai fost superior si la tenis de masa.

     Reply
    5. cristihan

      @valid  @revealer Glumesti, ce zici tu are chiar oarecare sens… Astia mananca bataie la Counter Strike si apoi se lauda ca au construit Marele Zid chinezesc, cam atata coerenta au. Ei si telealegatorii lor.

     Reply
    6. revealer

      @cristihan  @valid Pai cred ca asta si incearca sa faca. Sa radicalizeze telealegatorii lui. Sa-i convinga ca Basescu se intoarce la Cotroceni ilegitim.

     Reply
 9. Gramofonu

  Azi a fost MM intr-o emisiune si nu s-a mai dat dusa inca vreo 2.
  Daca fac astia greseala s-o invite pe la 4, mai pleaca la 10, intra si peste Base si-i da doua dupa ceafa :))

  Reply
  1. eugeni

    @Gramofonu
    Un motiv pentru care TB a spus ca se duce la vot este faptul casa evite ca  usl  sa invalideze rezultatul din cauza de frauda.

   Reply
    1. eugeni

      @adina  @Gramofonu
      eu numai pot presupune : daca se invalideaza referendumul atunci parlamentul decide …..Daca este din cauza de numar de participanti ccr zice ca TB trebuie sa  revina. Daca este din cauza de frauda parlamentul poate decide altceva

     Reply
    2. revealer

      @eugeni  @adina  @Gramofonu Pai si are vreo treaba faptul ca se duce TB la vot cu frauda?
      
      

     Reply
    3. eugeni

      @revealer  @adina  @Gramofonu
      . Sa presupunem ca TB nu se duce, si sunt sub 50%+1, usl poate sa zica ca TB a fraudat, boicotat etc. si sa dea sansa parlamentului sa zica da, este frauda si atunci nu este valid deci noi decidem.

     Reply
    4. revealer

      @eugeni  @adina  @Gramofonu Si daca TB se duce? Nu mai poate sa dea aceasta sansa parlamentului?
      
     Sa ma corecteze cineva daca gresesc, dar frauda nu o constata CCR ci BEC. Daca BEC constata frauda nu stiu daca problema mai ajunge la CCR, decat poate pentru incetarea interimatului.

     Reply
    5. eugeni

      @revealer  @adina  @Gramofonu
      In principiu CCR spune daca este valid referendumul. El poate sa fie invalid din mai multe motive. 1. prezenta 2. frauda dovedita. (conteaza de cine este sezizata?)). TB vrea sa elimine posibilitatea ca sa fie invalid din motive de frauda. (Cred eu) 

     Reply
    6. eugeni

      @valid
      daca referendumul este invalid pentru ca nu s-au prezentat oamenii (50%) T este presedinte. Daca este invalidat din motive de frauda………nu cred ca va fi presedinte cu una cu doua

     Reply
 10. Blogalistan

  Мои братья и сестры!
  Stau si ma minuniez cetind stenogramele PNL…si azi imi pica fisa! Ieri am primit un mesaj „popup” pe telefon (SGS) ceva cu indemn la vot, afara cu marinaru’, blablabla, stiti voi. Cum naiba au putut sa-mi trimita rapandulele astea mesaj?! ca nu era e-mail nici SMS…nu a ramas stocat in telefon. Sursa?! nume?! numar?! habar nu am de tehnologia asta care iti scoate telefonul din stand-by sau sleep mode ca sa-ti arate mascari. 
  Acum întrebarea…chiar atât de tembeli sunt ăștia de la tele-mobile (Orange si Vodafone…) încât sa permită astfel de mizerie? Cat costa astfel de mesaj? Mai am amici care au primit mesajul si apoi le-au umplut frigideru’ la nazional-sozialisti!

  Reply
  1. anarchix

    @Blogalistan cred ca SRI sau ANRC  are deja lista cu toate numerele alocate. Cineva a dat lista moca. Nu poti cumpara asa ceva si sa-ti pastrezi jobul. NO fuckin way!

   Reply
  2. Yeba

    @Blogalistan Da, a spus și TUrcescu, a primit sute de mesaje cu această plângere, s-au vândut baze de date. Și se folosește tehnica asta, mesajul dispare. 

   Reply
  3. cristihan

    @Blogalistan Chill, people. Reiau ce i-am scris lui Turcescu ieri (fara rezultat, a lasat-o si el in aer, ca deh…): Sunt SMS-uri de clasa 0 si pot fi trimise de diverse aplicatii, serverul putand fi localizat oriunde (inclusiv in strainatate). Nu au legatura cu operatorii de telefonie mobila, se trimit probabil catre serii mari de numere consecutive, in masa, fara sa intereseze cine este utilizatorul care le receptioneaza. Atata vreme cat banii nu sunt o problema, se pot trimite catre milioane de numere (pretul per SMS poate fi foarte mic, avand in vedere si volumele).

   Reply
   1. Blogalistan

     @cristihan INTREBAREA  ESTE! Se pot receptiona aceste SMS/MAIL-uri fara complicitatea/suportul operatorilor de telemobil? Credeam ca s-a depasit vremea free sms de la sfarsitul anilor 90’… Acum nici gtalk, skype sau viber nu permit  „gratuitati” de genul asta…

    Reply
    1. cristihan

      @Blogalistan Da, nu e nici o conspiratie. Exista furnizori de SMS-uri bulk. Ei au contracte pe volume cu operatorii de telefonie mobila, nu intereseaza pe nimeni ce si cui se trimite. Preturile sunt corespunzatoare (ca in reclama la Leroy Merlin).
      @Yeba Da, pot trimite si pe serii de numere. 1 milion de SMS-uri la 1 centi / SMS = 10.000 EUR = peanuts. Si nu cred ca dau 1 cent / SMS

     Reply
    2. Blogalistan

      @cristihan  @Yeba Multzam de lamurire (am fost si pe Zoso’) dar precizez – eu am abonament! – nu prepay… In abonamentul meu nu am specificat ca pot primi si astfel de mizerii nesolicitate!

     Reply
    3. cristihan

      @Blogalistan  @Yeba Pentru cineva din afara companiilor de telefonie mobila este chiar imposibil sa stie daca trimite pe prepay sau postpay. Nu stiu de fapt nici in ce retea trimit, daca te gandesti la portabilitate… Pe de alta parte, companiile de telefonie mobila nu au de unde sa stie ce contin SMS-urile trimise catre abonatii sai si ce parametri sa puna pentru a le filtra / cenzura. Ca sa nu mai spun ca daca vin din afara retelei ar trebui chiar sa castige niste bani din interconectare.

     Reply
   2. Yeba

     @cristihan  , si numerele alea cum sunt formate, aleator? deci ai odată 0745 și pe urma combini la întâmplare?

    Reply
    1. Louisy

      @Yeba  @cristihan Nu aleator, ci secvential: 0745 000 000, 0745 000 001, 0745 000 002 … 0745 999 999, 0746 000 000, samd.
      
     Nu e nevoie sa fure nicio lista de nicaieri.

     Reply
 11. cristihan

  L-am ascultat iar pe ponta. NU SE POATE! Asa animal nu se ezista! Daca ar fi angajatul meu l-as da afara. Nu inainte insa de a suna la 112 si pentru Politie si pentru Salvare.

  Reply
   1. cristihan

     @Merechene Bine, doua salvari: una pentru rana de la ochi, alta sa-l duca la no.9, e complet dus.

    Reply
    1. Merechene

      @cristihan ca femeie, ma gandesc  la saraca fosta nevasta a lui ponta. cum l-o fi suportat  pe mincinosul asta? ii zicea ca are de lucru la birou si el se hatza-hatza cu daciana. ce jeguri de oameni!!aici  o includ si pe concubina daciana! 
      

     Reply
  1. Florina

    @cristihan 
    
   Şi-ar găsi foarte greu de lucru, crede-mă. În sistemul privat, la stat e încă o altă poveste. Ponta are o problemă gravă, nici de sales man nu e bun, oamenii aceia sînt mult mai convingători, asta-i una, şi doi, chiar vînd altceva, orice altceva decît vinde el.

   Reply
   1. MariusBadea

     @Florina  @cristihan” Aceste vorbe ne doare!” Ce-ai cu salesmen-ii saracii? E oameni si ei.

    Reply
  2. anarchix

    @cristihan daca ar fi angajatul meu as chema niste baieti de la Tiraspol/Tighina. Sigur asta ar fura din casa de marcat/contul firmei.
    

   Reply
   1. cristihan

     @adina Kkturi… De ex: http://www.mediafax.ro/politic/ponta-comisarul-european-viviane-reding-habar-nu-are-de-situatia-din-romania-este-in-campanie-pdl-9903488

    Reply
   2. Yeba

     @adina , v. hotnews, dar n-au farmec, nu e live, e un rezumat. @cristihan  nu comentează live la Ponta, s-a acreditat pe lângă Laura Ștefan.

    Reply
  1. Canadiana

    @Florina aproape ca doresc sa stea paiatele la guvernare inca ceva luni, ca sa iasa lumea in strada sa-i ia cu asalt. 

   Reply
    1. SimonaM

      @Canadiana  @Florina A devenit ocupația mea de bază. Păcat că nu-s plătită pentru asta 🙁

     Reply
   1. Bleen

     @Canadiana  @Florina Nu fiți așa siguri. Oamenii stau foarte bine în sondaje, d-aia își permit să facă așa.  Ponta și Antonescu sînt tăticii națiunii în sondaje,

    Reply
    1. Canadiana

      @Bleen  @Florina daca raman la guvernare, eu nu le dau mai mult de un an, tops. si puteti sa ma citati 🙂

     Reply
    2. Canadiana

      @Bleen sa nu uitam ca cel putin 1/3 din voturile pro-usl sunt voturi negative. alea se duc primele.

     Reply
  1. valid

    @severmihail saracii spectatori. ieir i-a jumulit pe aia probase, azi vine rindul celor contra lui. uite asa ma vine un rolls la domnu dan

   Reply
   1. valid

     @subway  domnui dan vrea sa ia bani si din injurat basescu. isi jumuleste spectatorii la greu. el nu din reclama face bani ci din sms-uri

    Reply
  2. Ilinca

    @severmihail da, contrar obiceiului am dat si eu o  tura in speranta sa vad acolo fundamentalismul de care auzisem si cand colo nimic de genul asta. M-am gandit ca o fi libertate pe acolo si fiecare predica ce vrea in emisiunea lui. DD pare sa-si cantareasca optiunile. 
   Pdap, eu mereu am avut impresia ca DD este cumva creatia lui Basescu si ca ii va fi alaturi in momentele care conteaza. Doar un feeling, asa…

   Reply
 12. Bleen

  ”Am fost sters din lista Dlui Mircea Popa fiindca am îndraznit sa critic Antena 3, considerînd ca aceasta televiziune terfeleste meseria de jurnalist si ca sper ca CNA-ul, daca va ramîne independent, o va suspenda într-o buna zi… Iata ce mi-a raspuns acest domn precum si raspunsul meu…
   
  Mircea Popa : CNA va suspenda A 3 cand Romania va deveni un stat dictatorial cu un singur partid CNA fiind subordonat ministerului Propagandei.Va veni o zi,chiar astazi cand imi voi curatza lista de un EXCREMENT basist.NU stiu cum am acceptat un asemenea gunoi pe lista mea.  Ia-ti un sul de hartie igienica si sterge-te la gura.
  Il y a 3 minutes · J’aime
   
  Paul Cozighian : Sunt un revolutionar fara diploma stimate domn Mircea Popa si îmi iubesc tara si ma doare sa vad în ce hal a decazut. Sper sa va treziti la realitate. Daca nu sunt de acord cu ce spuneti aici nu înseamna ca sunt un excrement basist. Regret dar va înselati. Nici nu va rog sa va cereti scuze fiindca nu o veti face niciodata. Va felicit ptr atitudine. Cu stima
  Impossible de publier ce commentaire. Veuillez réessayer”

  Reply
   1. VelculescuVictor

     @Canadiana  @Bleen 
    Da Andrei, intr-un canal – zis de stiri- poti sa faci orice!

    Reply
 13. Rezon

  Am o veste foarte proasta. Acest referendum e atat de usor de fraudat, incat nu m-ar mira sa fie validat, cu tot boicotul din lume. E greu sa furi voturi pentru o anumita optiune de vot. In schimb e mult mai usor sa furi pentru a asigura prezenta.

  Reply
  1. Merechene

    @Rezon tu iti dai seama ca pe astia nici la la basca nu-i doarE? nu-i intereseaza ca incalca legea, ca fraudeaza… pe mine ma ingrozeste treaba asta! sa faci ce ai chef si sa stii ca nimic nu ti se poate intampla. Groaznic! mai ramane sa le mai dea  arme la primari si consilieri ca sa-i scoata pe tarani cu forta la vot.

   Reply
  2. MariusBadea

    @Rezon S-ar putea sa fie mai greu decat si-au imaginat.
   „Tampitii” aia de la Bruxelles nu trebuie sa-si trimita observatori in toate catunele. Nu trebuie decat sa aplice niste formule matematice in cateva sectii bine alese (din Teleorman, Dolj, Vrancea, Constanta, Galati, etc..) ca sa-si dea seama de dimensiunea fraudei la nivel national. Si sunt convins ca nu vor trimite niste novici in materie de fraudat.
   Doar prostii nostri isi imagineaza ca ei au inventat mersul pe jos si apa calda.

   Reply
   1. Yeba

     @MariusBadea  @Rezon , nu știu pe cine trimit, MM a spus clar că în țările UE nu s e trimti observatori deloc. Și nu vreți să știți cât de useless sunt unii dintre ei. Pt ei e ceva exotic, un safari pentru conștiință, mai fără riscuri și cu bani.

    Reply
    1. MariusBadea

      @Yeba  @Rezon Atunci hai sa vorbim cu cifre:
     Tariceanu spunea ca mai au nevoie de inca 1.8 milioane de votanti pentru atingerea pragului.
     Nu sunt sociolog, dar cred ca pe toti cei din domeniu i-ar bufni rasul cand ar constata ca 10% dintre cei cu drept de vot au votat pe liste suplimentare. S-ar infirma niste teorii, s-ar desfinta niste catedre, si-ar da demisia niste profesori de sociologie – tot ce stiau ei pana pe 29.07. s-a dovedit a fi fals :)))

     Reply
    2. Yeba

      @MariusBadea  , mă cam enervezi, ești foarte suspicios, insulți Ministerul de Interne și BEC, nu toți fură ca băsiștii, a zis și Gâlmea, oamenii sunt în concediu și în fond n-am de ce să-ți dau socoteală, cred că am să te trec în subordinea Guvernului, Verifică mâine în MO dacă mai exiști.

     Reply
   2. Rezon

     @MariusBadea
     
    Demonstratia matematica a fraudei nu are valoare legala. E doar o realizare academica

    Reply
    1. Yeba

      @Rezon  Ce legal? E pentru sufletul lor, al ăstora din UE care măcar la nivel rațional tb să ia măsuri, că altminteri cred că li s-a luat de noi. Eu nu-l înțeleg nici pe DPA, când începe cu documenting the fraud, domnule, sunt mii de fire invizibile, ce să documentezi, că or să-ți spună de la obraz că tu pleci și el rămâne la mâna primarului să-i dea butelie și/sau să nu-i trimită IREP-ul pe cap că și-a tras de la stălp lumină în grajd.

     Reply
 14. Canadiana

  Banner pentru Boicot:‎”Îndemnul meu este să nu se prezinte la vot, dar să înţeleagă de ce eu, ca şef al statului, nu pot refuza o instituţie fundamentală a statului român”, a spus Traian Băsescu. 

  Reply
  1. Bleen

    @Canadiana Da, îți vine să te împuști în cap. Probabil Băsescu s-a plictisit și vrea să se retragă din politică.

   Reply
 15. subway

  http://www.gandul.info/news/referendum-2012-reportaj-sub-acoperire-din-mijlocul-armatei-psd-daca-la-ora-17-la-sectia-93-sa-zicem-nu-s-a-iesit-decat-40-actionam-in-forta-exclusiv-gandul-9903249
   
  Avem listă cu numere de telefon, cu blocul etc. Planul nostru este aşa: dacă la ora 17 la amiază, la secţia 93 să zicem, nu s-a ieşit decât 40%… acţionăm în forţă. Vedem ce zone nu s-au mişcat. Ne uităm pe strada X cine a venit la vot şi cine nu a venit. Mergem şi îi aducem la vot. Sunt în jur de 9 maşini pe fiecare secţie.”
   
  Este si varianta audio la fiecare dintre primari.
   
  P.S. Sunt curios daca domnul Mateescu ia si aceste lucruri in calcul atunci cand isi face griji in privinta reactiei celor care voteaza DA.
   

  Reply
  1. subway

   Am uitat ghilimelele la textul din articol. Intelegeti voi de unde incepe si unde se termina 🙂

   Reply
 16. cristihan

  ponta i-a mai dat o m… lu’ Reding. Astept o reactie identica si imens de dezechilibrata din partea CE.

  Reply
   1. cristihan

     @SimonaM Pe rtv, s-a abtinut sa spuna ca e o proasta si ca ar trebui sa-si vada de treburile ei. A zis in schimb ca e din PPE, are si ea alegeri, e normal sa-i tina partea lui Base, ca nu e prea obiectiva, etc. Chestii din astea, diplomatice.

    Reply
    1. anarchix

      @cristihan  @SimonaM Si la a doua alegere a lui Base tot asa era la Realitatea. Tocmai scapase de cancer si ce se mai foia ce se mai sucea pe scaun … :-))

     Reply
    2. Geo_B

      @cristihan  De pe hotnews: „[..] doamna Reding nu are habar, e in campanie electorala pentru PDL. Romania ca si alte tari din estul Europei trebuie puse la colt.”
      
     Eu zic ca e bine.

     Reply
    3. valid

      @Geo_B  @cristihan daca data trecuta nu l-a pocnit, garantez ca la urmatoarea intilnire o sa-si ia un cap in gura de la ea.

     Reply
   1. Hongse

    @SimonaM
    Ufff, iar la orele 19…. Iar ajung pe la orele 20 şi ceva trecute fix. Sper că de data asta durează mai mult…
     

    Reply
    1. Hongse

     @SimonaM@Florina
     Aşa mă gândeam şi eu. 18 e chiar aiurea. 19 mai mergea, greu dar mergea. Dar 18!? Băi frate, ori o faci în timpul zilei pe la 12 (şi chiulim toţi de la servici), ori seara după 8, dar nu la 6! Lăsând la o parte că e ora la care toată lumea merge acasă de la servici, şi mai ia o pâine în drum, dar în Piaţa Revoluţiei sunt 50 de grade la nivelul asfaltului.
      

     Reply
    2. Florina

      @Hongse  @SimonaM 
      
     La 12, la miezul zilei? Bată-te norocul să te bată, cine crezi tu că ar chiuli de la aer condiţionat la ora aia? 😛

     Reply
    3. SimonaM

      @Florina  @Hongse Și la 6 e prea devreme. Murim, maică…
     Io știm că vor boicot, dar ceva mai puțin extrem nu merge?

     Reply
    4. subway

      @Hongse  @SimonaM  @Florina Pai la ora 18 ti-a dat toate motivele ca sa boicotezi mitingul 🙂

     Reply
  1. severmihail

   adica daca mai sunt inca 1.000.000 de insi pe listele suplimentare cvorumul necesar pentru validare creste cu 500.000

   Reply
    1. Ilinca

      @severmihail  @Ilinca este o prostie atat de mare incat nici nu merita studiata, trust me. E impotriva oricarei logici. 

     Reply
  2. ny2

    @severmihail listele suplimentare nu se mai iau in calcul separat. ce zice ala s-a intamplat in 2007, acum s-a terminat

   Reply
 17. Hongse

  Pentru cei ce o aşteptau pe Laura Ştefan, la Cristoiu. Bad news. Nu vine.
  Worse news: E Alexandru Radu, politolog, invitat în locul ei.
   

  Reply
  1. Blogalistan

    @Hongse Bad news! este un lingau ce mimeaza „echidistanta”. Barbu ar trebui sa-l demaste scurt… Bai sifonarule! bai hidrantule!!!
   Kivu este neutru, sters, benign…kakamaka!

   Reply
    1. ny2

      @Ilinca  @Blogalistan  @Hongse scoate niste numere din putzul gandirii, cum naiba a ajuns la concluzia ca Base si-a pierdut jumatate dintre alegatorii din 2009?

     Reply
   1. Canadiana

     @Blogalistan  @Hongse eu ii urasc pe echidistanti (my ass) mai mult decat pe uslami. e ca si cum ti-ar servi mancare buna otravita.

    Reply
 18. Hongse

  Hahaha, „Prim ministrul al României, doctor în ştiinţe judirice cochetează cu cariera de ghid.” – Barbu
   

  Reply
   1. Hongse

    @hope18
    Crizantem, nu Crizel. Trebuie să arătăm respect preşedintelui interimar. Te rog foarte mult!… 😀
     

    Reply
    1. hope18

      @Hongse
      Aaaaaaaa……care presedinte interimar  ? Muzeograful repetent?????  Pai  nu este decat un presedinte al Ro,Basescu. Ala este o paiata  😀

     Reply
  1. Blogalistan

    @elgreco E tare! voia Turcescu s-o dea afara… si ea nimika. Eu vreau sa mai stau. Pai cum sa te pui cu boboru?!Poate sa ramana de „permanenta garda” la televiziuni. Are energie, are discurs si am descoperit o excelenta catindata la sefia statului!

   Reply
   1. ny2

     @Blogalistan  cred ca, din pacate, n-ar putea castiga presedintia fiindca sunt mult prea multi cei care o urasc pentru ca este atat de vocala si pentru coloana vertebrala pe care o are

    Reply
 19. Hongse

  „Asta nu e un referendum în interes naţional. Asta e făcătură şi o capcană.” – Minica Macovei, Iulie 25, 2012
   

  Reply
   1. ny2

     @musiuplugary  @GabiDumitru multumesc, imi statea pe limba caracterizarea si nu reuseam s-o transpun in cuvinte :))

    Reply
   2. Blogalistan

     @musiuplugary  @GabiDumitru Wrong ! Sova este un demn urmaș al lui Vasile Vacaru si Gheo Dumitrascu (anii de aur ai fsn-ului…)

    Reply
  1. adina

    @GabiDumitru :)))))))))))))
   Sa fii fost Angela Merkel „Traian-ul” Romaniei pana acum, nu indraznea el sa deschida ciocul despre holocaust.

   Reply
  2. hope18

    @GabiDumitru
    Mie nu mi-e clar cu ce gandeste omul asta.Cu capul nu cred,poate cu o biluta ca nici alea nu cred ca sunt intrgi

   Reply
 20. Hongse

  Turcescu: Bă, eu fac reclamaţie la RAPPS. Dacă Antena 3 n-a plătit factura la curent de la transmisiunea de la Vila Dante, 3 ore, şi am plătit eu din taxe… Vreau să văd nota de plată pentru Antena 3.
   

  Reply
  1. DanCanada

    @Hongse Da, ar trebui extinsa treaba: daca referendumul nu iese, sa se impute boilor de parlamentari. Daca ceva al guvernului e neconstitutional, sa plateasca boii din guvern ca au ars gazul de pomana etc. In sectorul privat TOT se plateste, de ce nu s-ar plati si in guvern/parlament?

   Reply
 21. adina

  Turcescu: Antena 3 sa arate factura vizitei in Casa Dante ! Fiti atenti ce va fac in baza legii liberului acces la informatii daca nu aratati factura !
   
  :)))))))))

  Reply
   1. Hongse

    @ny2
    Da… Era şi mai bine cu ambele. Eventual şi cu un „scuzaţi-mă, dar cine-i Mihalache” prezent în studio.
    PS: Dar văd că n-a plecat.

    Reply
 22. OstapBender

  Asa cum s-a mai aratat, Antena aplica manualul de manipulare. Dupa ce i-au dat ani de zile cu „dictatorul”, acum ii arata casa cu „robineti de aur” si „WC de portelan” asa cum se aratau in ’89 de la Snagov. In mintea lor, si nu pare sa fie deloc intamplator, se pare ca pana si „29” a fsot ales pentru ca sa semene cu „’89”. Pana acolo ii duce mintea odihnita.

  Reply
    1. cristihan

      @revealer  @elgreco „Vineri, reprezentantii Hidro Prahova au parafat documentul, alaturi de castigatorul licitatiei Dupa organizarea licitatiei pentru realizarea retelei de canalizare in orasul Comarnic, program care face parte din proiectul „Reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare in judetul Prahova”, vineri a fost semnat primul contract de lucrari – a carui valoare se apropie de 10 milioane de euro – intre Hidro Prahova si asocierea Grossmann Engineering – Euroconstruct Trading”

     Reply
    2. Hongse

     @GabiDumitru@revealer@cristihan@elgreco
     El ca el, dar Daciana o avea ceva fraţi, veri, cumetri? Nu zic de Sârbu…
      

     Reply
 23. Alex D

  Am și eu o problemă care nu înțeleg de ce nu e rezolvată de PDL la nivel de discurs: porcăria cu sunt 18 milioane, nu sunt 18 milioane, că la referendum am fost 19 milioane cu toții. Populația de la referendum se referă la rezidenți, nu la toți românii cu drept de vot. Cum mai sunt vreo 3 milioane în afara granițelor, ce sens are discursul ăsta cu scăderea numărului de electori?

  Reply
  1. AndreeaP

    @Alex D
    Restul e manipulare, nici aia de la PDL nu stiu ce-i ccu ei. Oamenii nu-si pierd dreptul de vot daca nu-s gasiti acasa de recenzor. Atata vreme cat au buletine ei sunt automat pe lista de votanti din localitatea de domiciliu. Si eu zis ca este fals invocat recensamantul.

   Reply
 24. Nea

  De stresat ce e, Împăratul Muştelor ar trebui să se ducă să facă o baie de relaxare la vreun spa. Cred că duşul lui Vântu e liber zilele astea. Ce zici, Crine, niţică apă la tulpină pe canicula asta?

  Reply
 25. Hongse

  Îmi place de Monica Macovei tare de tot. Adică-mi plăcea de ea de mult, dar azi chiar mai tare: „Se uită lumea la noi şi spune. „BĂ! Ăsta-i primul ministru al României?”

  Reply
 26. Louisy

  Vila Dante. Zice stirea ca „Ponta s-a interesat de vila si etc.”
   
  Pai de ce s-a interesat? De exemplu, eu vin director la o intreprindere in flacari si apuc brusc sa ma interesez de un loc de parcare pe colt, la umbra? Pai de ce o fac? Eu, director general, n-am alta treaba mai presanta decat sa fac inventarul sertarelor cu suruburi din magazie?
   
  Mi se pare evident ca Tonta vroia el vila respectiva, ca locuinta de protocol. Si e nervos ca nu a putut s-o apuce, asa ca a dezgropat povestea motanului Felix de acum un an.

  Reply
  1. DanCanada

    @Louisy Ce m-a frapat e cit de low poti sa fii sa te duci cu toata fanfara asta de prost gust ca o tata de-aia din fata blocului cu catel-purcel dupa tine si ca Prim Ministru. Ponta n-ar trebui sa aibe voie sa fie politician in vecii-vecilor. Nici consilier intr-o primarie de comuna nu merita, asa de bou si magar e.

   Reply
   1. Louisy

     @DanCanada Mi-e o scarba teribila de comunistii astia. A procedat exact precum comisarii aia: „uite cum suge chiaburul sangele poporului!” Mi-e scarba si mi-e groaza, cum dracu, de unde au rasarit astia, au descoperit o masina a timpului si vin din URSS, 1925?

    Reply
    1. DanCanada

      @Louisy Da, sint absolut gretosi si se intind ca o tumoare. Ieri de exemplu vin acasa, flipuiesc printre canale si dau si la EtnoTV poate ma mai clatesc io stiu? Cu-n Bocsa, Furdui Iancu etc. Cind colo dau peste rahatu’ ala de Oradea (in direct, in plm!). Pe EtnoTV. Cum dracu’ au ajuns si la canalu’ asta?!?

     Reply
   2. Yeba

     @DanCanada  @Louisy . Păi el, săracul, pe țațele alea trebuie să le scoată la vot, ce voiai să facă?! Să puie pe foc cărțile lui Pata? Arză sănătoase! 

    Reply
    1. DanCanada

      @Louisy  @Yeba A lu’ nevasta-sa, naiba stie. Oricum, de ce sa apara popindaii astia pe un canal de muzica populara?!? Probabil ultimele redute sint canalele religioase. O sa fie, vorba lu’ Pink Floyd: Got thirteen channels of shit on TV to choose from.

     Reply
   1. gone fishing

     @revealer
     Nu am absolut nicio idee cati vor fi! Intrebarea este de ce atat de multe sectii, asa deodata? Azi vad ca au schimbat pdf-ul…

    Reply
    1. revealer

      @Annia  @gone fishing Exact, in Venezuela, Etiopia, Zimbabwe etc nu stiu cati votanti reali sunt, dar sigur vor apare de-acolo voturi.

     Reply
    2. gone fishing

      @revealer  @Annia
      Eu as cere verificarea acestor voturi, daca nu fir cu fir, macar prin sondaj. 🙂

     Reply
  1. revealer

    @ny2 Nu stiu cine-i monta asta si de ce-si ia el atata puie, dar el nu vorbeste pentru noi, care ne informam. Vorbeste pentru bizoni, care vor retine opulenta in care se afiseaza Basescu.

   Reply
   1. adina

     @revealer  @ny2 crin are si el dreptul la o casa, doar a fost presedinte nu ? Fie si numai interimar…

    Reply
   2. affa

     @revealer  @ny2 sa stii ca nici eu nu stiu cum de Presedintele Romaniei are „tupeul” sa stea intr-o casa si nu intr-un cort?! Adica cum e posibil sa aiba Basescu, presedintele ales al Romaniei o casa din munca cinstita pe langa  domeniile lui Voiculescu, Vantu, Nastase, facute din bani furati? Ponta este sigur un caz de manual de psihiatrie…

    Reply
  2. BogdanL

    @ny2 Habar nu am cine se ocupă de ei pe comunicare, dar oamenii ăia din spate sunt niște capodopere într-ale gafelor. După ce au apărut și în procesele verbale ale ședințelor de campanie, ar trebui premiați, cumva!

   Reply
    1. BogdanL

      @hope18  @ny2 Mie îmi este clar că îi cred mulți. Fundamentaliști sunt de ambele părți ale baricadei. Dar pentru o bășină care știi că se poate fâsâi foarte repede nu întrerupi o ședință de guvern, nu bagi miniștri și presa cu forța într-un autocar, nu chemi elicoptere și care de televiziune și nu îi duci pe toți la o destinație necunoscută în jungla bucureșteană, de parcă ai fi dat de bosonul Higgs pitit într-o văgăună. Și la final spui că ai o bănuială. E semn de cretinism și de consum scăzut de iod.

     Reply
    2. ny2

      @BogdanL  @hope18 eu nu inteleg nici pana in ziua de azi de ce Base a refuzat sa-i faca plangere penala pe chestia cu Bxl. acum sper ca moare cu el de gat, ca asta trebuia omorat de mic!

     Reply
    3. BogdanL

      @ny2  @hope18 Fiindcă în curtea școlii dacă un puțoi vrea să îți ia mașinuța nu îl pârăști doamnei învâțătoare ci îi f*ți una să nu se poată culege de pe jos. La asta asistăm acum. La procesul de f*tut.

     Reply
    4. ny2

      @BogdanL  eu nu consider ca era o problema de curtea scolii, ci mai grava, dar in fine. sper ca procesul de f*tut sa se incheie asa cum trebuie, cu scopirea mitomanului plagiator

     Reply
    5. BogdanL

      @ny2 Păi, cariera lui politică la nivel înalt e cam terminată. Lunile cât mai rezistă nu se pun. Ce vine de aici încolo însă e bonus.

     Reply
  1. Hongse

   @adina
   Nu m-am mai uitat la seriale de la Twin Peaks şi La Piovra. Dar de la ăsta n-aş pierde niciun episod…
    

   Reply
   1. revealer

     @Hongse  @adina E in acelasi ton cu La Piovra. Si o doza de absurd ca in partea a doua din Twin Peaks.

    Reply
    1. Hongse

     @revealer@adina
     Apropo, cine-pi mai aduce aminte de La Piovra…. Pe Catania nu-l strigau colegii „Dottore Catania”? Eu parcă aşa mi-aduc minte…
      

     Reply
    2. Hongse

     @revealer@adina
     Apropo, cine-şi mai aduce aminte de La Piovra…. Pe Catania nu-l strigau colegii „Dottore Catania”? Eu parcă aşa mi-aduc minte…
      

     Reply
    3. adina

      @Hongse  @revealer Corrado Cattani, cate suspine o fi smuls la vremea lui ! Dottore al nostru o fi smuls doar tipete de furie si si-o fi atras doar tigai in cap de la singura femeie indrituita sa i le aplice. Btw., actorul se numeste Michele Placido.

     Reply
 27. BogdanL

  Ăștia au un mod foarte original de a înțelege actul de justiție. Câteodată cred sincer că nu îi duce capul la mai mult. Cică Daniel Chitoiu a declarat că administratorul judiciar al Hidroelectrica este singurul abilitat să sesizeze organele de cercetare penală acolo unde contractele au fost frauduloase. Că, deh, nu poate fi altceva decât o mică neglijență în serviciu, și asta, nu este așa, doar la plângerea prealabilă a părții vătămate.

  Reply
  1. Yeba

    @Annia 2 milioane de voturi fraudate. Nici o măsură de securizare a votului. Mișto. Vom deconta. Va scrie Barbu despre voința majorității și populația scandalizată de ineficiența votului său.   

   Reply
   1. revealer

     @BarbuMateescu ai pregatit si articolul cu oamenii scandalizati de ineficienta boicotului lor?

    Reply
 28. Annia

  Cosmin Alexandru:
   
  „Sper ca pe 29 iulie cât mai mulți români de bună-credință să ocolească secțiile de vot pentru a invalida o nelegiuire, Băsescu să se întoarcă la Cotroceni și să apere în continuare statul de drept, poate mai în­țelept decât până acum, Ponta și An­to­nescu să se întoarcă de unde au venit și să rămână acolo, iar parlamentul să ia act de toate astea și să își dea demisia în bloc.
  Iar după 29 iulie, sper să putem continua lupta. Istoria ultimelor două luni îmi dă certitudinea că Ponta, Antonescu și cei care îi manevrează nu vor respecta nimic. Nicio promisiune internă sau externă, ni­cio instituție internă sau externă, niciun principiu democratic intern sau extern, ni­cio lege care le încurcă planurile. Ei nu au scrupule, demnitate sau vreo măsură justă a realității. Vom avea de luptat cu ceva care nu știe și nu poate să trăiască în de­mocrație.”
  http://www.revista22.ro/pentru-democra539ie-sau-pentru-basescu-16546.html
   
  cu scuze, daca a mai fost postat.

  Reply
   1. SimonaM

     @Ilinca Io transmit când apar în media. Mie nu cred să-mi trimită nimeni nimica.
     
    Iar astea chiar le recomand. Tratează campania online. Juicy!

    Reply
    1. SimonaM

      @DanCanada  @Ilinca Ar trebui să stau să transcriu :((
     Sunt documente scanate. Sper să le transcrie cineva profi repede, și le sui și pe-aici p-alea mai interesante 🙂

     Reply
    2. SimonaM

      @DanCanada  @Ilinca Citat:
      
     ”Relu Fenechiu: Cum stăm cu guerilla digitală?Violeta Vijulie: De mâine începem. George Dumitrică ne mai dă 20 de oameni, vor fi două locaţii în Bucureşti în care o să lucreze de la 8.00 la 24.00 şi în ţară avem 45 de filiale.
      
     Acest scurt dialog arată complexitatea reţelei de „postaci” aparţinând USL, care dispune de peste 70 de oameni, aceştia având misiunea de a-l denigra pe Traian Băsescu prin intermediul comentariilor postate pe site-urile de ştiri sau pe reţelele de socializare.”
      
     Citiţi mai mult: USL are guerillă digitală. „Postacii” lucrează 16 ore pe zi – Referendum pentru demiterea preşedintelui 2012 > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/usl-are-guerilla-digitala-postacii-lucreaza-16-ore-pe-zi-993572.html#ixzz21ecmDrcg EVZ.ro 

     Reply
    3. valid

      @SimonaM ai google drive? daca da transfera documentele acolo si cauta sa vezi drive are sistem de ocr inclus in el (sau cel putin asa se lauda ) le ocr-iusti si eventual dupa aia cauti doar sa vezi daca sint greseli.

     Reply
    4. valid

      @SimonaM au aparut ceva probleme. ocr-ul din drive functioneaza ptr documente pina in 2mb. asta are 6mb. ar trebui sa-l splitez dar ptr asta ar trebuii sa caut un soft portabil care poate face asta. e f important? crezi ca merita? ai mare nevoie de el? daca da caut cu google un portabil ptr splitarea pdf-urilor

     Reply
    5. SimonaM

      @valid Nu mie-mi trebuia… @DanCanada zicea că să citim și să dăm mai departe.. Io zic din nou că le va transcrie cineva prin vreo redacție și le vom găsi la stadiul de ponta/mang (copy/paste pentru străinezi) 🙂

     Reply
    6. valid

      @Canadiana  nu hard-ul e problema. softul. pdf-ul cu pricina este mai mare decit limita permisa de google drive si din cauza asta ar trebui sa folosesc un soft cu care sa plitez acest pdf. sau un alt soft de ocr. cum nu sunt amator de noi instalari aceste softuri ar trebui sa fie portabile. am gasit unul ptr ocr-uire, dar nu functioneaza decit ptr imagini. asta inseamna ca singura solutie ar fi cu softul de splitare.. acum incerc niste softuri de ocr online sa vad ce iese.

     Reply
    7. valid

      @SimonaM  @Canadiana am folosit un soft de ocr online a facut operatia partial iar doc-ul rezultat  are 5mb.practic nu-l ajuta prea mult pe @DanCanada 

     Reply
  1. OstapBender

    @SimonaM „Google : 2-3000 euro”
   „Q-word pt. Google? Cine le face? -campania este in pending- cine face bugetul?” 
   In toate discutiile acestea, nu ca ar fi o surpriza, este absolut stupefiant sa nu gasesti macar de forma o referinta la intereseul tarisoarei, la Romanica, cea atat de alintata. Pana la urma sunt reprezentantii unui partid politic, care in plus se mai numeste si „national”.

   Reply
    1. OstapBender

      @SimonaM Nu exista argumente. Nu exista cetateni. Totul se reduce la o imensa manipulare, la mijloace de manipulare.

     Reply
  2. BogdanL

   @SimonaM
   Mie astea îmi sună mai mult a management al crizei decât a strategie de comunicare. Iar diletantismele astea provinciale din categoria „ne sună să ne ajute un nene care a dat mâna cu Obama, când are el timp. Suntem salvați! Yupiiiiiiiiiiiii” nu pot decât să mă bucure. Cu cât avem mai multe dovezi că sunt mai proști decât îi bănuiam (și asta e foarte greu), cu atât mai bine.

   Reply
 29. Sam85

  Chiar, cat a platit Antena3 chirie statului roman, ca sa foloseasca vila Dante pentru a face emisiune?

  Reply
  1. digg4pip

    @Sam85 nici un penny: Crizel si-a mai achitat din datoriile la varan, asa, in calitate de interimar

   Reply
 30. Yeba

  Eu cred că @Bleen mănâncă mult, nu-mi explic de unde se fac atâtea vase de spălat. Sau zugrăveşte?!

  Reply
  1. geronimo

    @Rezon   cap +  o multime de picioruse care-i iasa direct din gura. gândacul cu pricina, din cartea lui Kafka ne poate transforma visul in cosmar Si asta-i numai una dintre sutele de bidigănii ..

   Reply
 31. Sam85

  Astia-s reali!? Antena 3 face emisiune din vila Dante..
  Mai sunt oameni care pun botu’ la prosteala asta?

  Reply
 32. geronimo

  Mircea Dinescu, Iulia Hossu Longin, Emil Constantinescu, Radu Câmpeanu, Cristian Parvulescu, Alina M. Pipiddi, Stejarel Olaru, Zoe Petre, Ciorbea, Marius Oprea, Emil Hurezeanu,   Stelian Tanase, Adriana Saftoiu.. si lista  o puteti continua, casa regala..
   
  „Atatea demisii morale”
  (M. Lovinescu)

  Reply
 33. geronimo

  ce ziceti de implicarea lui Stejarel Olaru in campania de tactici disuasive si manipulatoare a USL !? Alta mironosiță aflata in schema 

  Reply
   1. geronimo

     @ny2  da! si cu Marius Oprea mi-a cazu de mult inima in chiloti.. Vorba lui Monica Lovinescu : Atâtea demisii morale.. 

    Reply
   1. affa

     @ny2  @Sam85 uite pt categoria asta de jurnalisti eu mai ca as prefera sa fie dictatura pontasciana in tara macar un mandat. Sa-i striveasca si sa-i izbesca de toti peretii ca sa vada diferenta. Crezi ca lui Antonescu i s-ar pune intrebari asa directe si cu un ton impertinent? Nu, categoric! Ma rog sa se intoarca Base la Cotroceni pt romanii care inca mai judeca si care au nevoie de o tara europeana, moderna.

    Reply
    1. ny2

      @affa  @Sam85 au uitat ce „bine” era in vremea lui Bombo, acum fac pe nebunii cu „dictatorul” Basescu

     Reply
    2. Yeba

      @affa  , s-ar simţi minunat. Tocmai că văd diferenţa şi îi complexează, nu-l recunosc ca pe unul de-al lor, ei îl umilesc pe cel în dezavantaj sau de bun simţ şi devin foarte servili cu cei care ştiu să fie şefi aşa cum ei înşişi ar dori să fie, zbir cu subordonaţii şi umili cu propriii şefi. Nişte mici lepre. Cum o cheamă?

     Reply
    3. revealer

      @ny2  @affa  @Sam85 Tu ii vezi pe alde Galmea, Cretulescu, Grecu facand audienta in conditii de presa libera, concurentiala?

     Reply
    4. affa

      @Yeba ai draq! toti vor acuma sa fie incomozi si sa bage in coltul ringului, in corzi invitatul si sa-i dea si lovitura fatala. Si apoi sa-si faca un nume de temut in presa romanesca. Draq stie cum o cheama. M-am inervat, mamma mia!!!

     Reply
    5. SimonaM

      @ny2  @Yeba  @affa Mi s-a spus (pe FB) că ar fi fiind fiica monumentului și soția lui Ion M. Ioniță.
     Dacă m-a mințit prietenul meu, mint și eu mai departe 😛

     Reply
    6. Kafkapeulita

      @revealer  @ny2  @affa  @Sam85 Pai nu spuneti ca-i presa libera? E sau nu presa libera?!

     Reply
    7. ny2

      @Kafkapeulita  libera nu inseamna obraznica, agresiva, impertinenta. libere sunt si antenele, nu? corectati-ma daca gresesc.

     Reply
    8. Kafkapeulita

      @ny2 raspunsul era pt intrebarea de mai jos a lui revealer… sorry pt confuzie!
      
     „Tu ii vezi pe alde Galmea, Cretulescu, Grecu facand audienta in conditii de presa libera, concurentiala?”
      
     Presa agresiva si obraznica? 🙂 Sa va arat cateva citate din presa americana sau le cautati singur/a? 

     Reply
    9. ny2

      @Kafkapeulita imi cer scuze, am crezut ca intrebarea era legata de firul discutiei de aici.
      
     multumesc, nu am nevoie de citate din presa americana, pentru ca exemplele de proasta crestere nu-mi par laudabile sau de urmat.

     Reply
    10. Yeba

      @Kafkapeulita , ce nu ți-e clar? E chiar simplist. Presa este liberă acum și dependentă de caracterele ziariștilor. Istoria a făcut ca aceștia să fie cernuți în timp pe linia lipsei de caracter, ăștia au rezistat în toate epocile. Categoria Dana Grecu n-are traume în nici o conjunctură. O dictatură spilcuită de tip Năstase îi va rări, lăsându-i să supraviețuiască numai pe cei care o cântă. Odată cu relaxarea, cântăreții vor fi liberi să acționeze în continuare.
      
      Dacă îți închipui că majoritatea presei RO de orientare USL merită alt termen decât nesimțită, fie ai alte repere culturale, fie nu stăpânești registrele limbii române. Realizatoarea de azi este fiica unui vechi Scânteist, combatant activ și azi, senator incompatibil cu funcția declarat de justiție, care nu vrea, mă-nțelegi, nu vrea el să plece din Senat. Un contraexemplu american să-mi aduci. 

     Reply
    11. Kafkapeulita

      @ny2 pai este pe firul discutiei. 🙂
      
     Presa americana, asa nesimtita si prost crescuta cum este, a dat in vileag watergate. 

     Reply
    12. ny2

      @Kafkapeulita adica punem discutia frost/nixon pe picior de egalitate cu andon/basescu si il punem pe basescu pe aceeasi treapta cu nixon?  luam si o pauza de gandire inainte?

     Reply
    13. Kafkapeulita

      @Yeba 
     Va dau doar un citat si ma retrag, nu de alta, dar n-as vrea sa fiu facut albie de proci pt simplul fapt ca nu sunt de acord cu voi.
      
     „Lucrurile nu s-au terminat aici. Nu. Președintele țării, supărat pe Vântu, proprietar al grupului RC, a trimis Fiscul peste televiziune. A stat acolo, având practic propriul birou, timp de opt luni (și ce dacă e ilegal, și ce dacă Fiscul nu are voie, conform legii, să controleze o firmă peste 6 luni neîntrerupt, fix ca să nu existe astfel de abuzuri? Cine să te apere de abuzurile statului, statul?). A plecat de acolo fără să dea măcar o amendă. Practic, nu a reușit să găsească absolut nimic ilegal. Pe parcursul „investigației”, însă, a ținut conturile firmei blocate. Timp de opt luni. Rezultatul a fost unul dezastruos. Mă aflu printre cei care nu și-au primit salariul în acea perioadă. Am fost hăituit de băncile la care aveam credite, pentru că nu am mai plătit ratele, ajungând să-mi schimb numărul de telefon pentru a evita cele 20-30 de telefoane zilnice. Am ajuns în Biroul de Credit ca rău-platnic, motiv pentru care nu mă mai pot atinge de un credit în România toată viața. Am trăit, în acea perioadă, acasă la părinții mei pensionari, de la care ceream bani pentru a putea ajunge la serviciu.
     Lucrurile nu s-au oprit nici aici. Băsescu a continuat, trecând jurnaliștii neascultători prin Fisc. Ba pe mulți i-a trimis și pe la DNA să dea cu subsemnatul. Că drepturi de autor, că hâr, că mâr. Până la urmă nu au reușit să facă nimic, pentru că, ce să vezi, nu se întâmpla nimic ilegal. Pentru toate presiunile și hărțuiala asta constantă, însă, nu a cerut nimeni scuze.”
      
     Articol complet  http://www.rtv.net/despre-vandu-ii-de-jurnali-ti-romani-scrisoare-deschisa-catre-nick-thorpe-corespondent-bbc_35669.html#ixzz21f74XGVO
      

     Reply
    14. Kafkapeulita

     @Yeba
     Va dau doar un citat si ma retrag, nu de alta, dar n-as vrea sa fiu facut albie de porci pt simplul fapt ca nu sunt de acord cu voi.
      
     „Lucrurile nu s-au terminat aici. Nu. Președintele țării, supărat pe Vântu, proprietar al grupului RC, a trimis Fiscul peste televiziune. A stat acolo, având practic propriul birou, timp de opt luni (și ce dacă e ilegal, și ce dacă Fiscul nu are voie, conform legii, să controleze o firmă peste 6 luni neîntrerupt, fix ca să nu existe astfel de abuzuri? Cine să te apere de abuzurile statului, statul?). A plecat de acolo fără să dea măcar o amendă. Practic, nu a reușit să găsească absolut nimic ilegal. Pe parcursul „investigației”, însă, a ținut conturile firmei blocate. Timp de opt luni. Rezultatul a fost unul dezastruos. Mă aflu printre cei care nu și-au primit salariul în acea perioadă. Am fost hăituit de băncile la care aveam credite, pentru că nu am mai plătit ratele, ajungând să-mi schimb numărul de telefon pentru a evita cele 20-30 de telefoane zilnice. Am ajuns în Biroul de Credit ca rău-platnic, motiv pentru care nu mă mai pot atinge de un credit în România toată viața. Am trăit, în acea perioadă, acasă la părinții mei pensionari, de la care ceream bani pentru a putea ajunge la serviciu.
     Lucrurile nu s-au oprit nici aici. Băsescu a continuat, trecând jurnaliștii neascultători prin Fisc. Ba pe mulți i-a trimis și pe la DNA să dea cu subsemnatul. Că drepturi de autor, că hâr, că mâr. Până la urmă nu au reușit să facă nimic, pentru că, ce să vezi, nu se întâmpla nimic ilegal. Pentru toate presiunile și hărțuiala asta constantă, însă, nu a cerut nimeni scuze.”
      
     Articol complet  http://www.rtv.net/despre-vandu-ii-de-jurnali-ti-romani-scrisoare-deschisa-catre-nick-thorpe-corespondent-bbc_35669.html#ixzz21f74XGVO
      

     Reply
    15. musiuplugary

      @Kafkapeulita  @Yeba cati ziaristi/realizatori tv si-au cerut scuze pt „erori” gen „Base a taiat pensiile”? sau pt orice alta informatie dovedita ulterior falsa. eu nu am vazut la nici un ziarist acest lucru. poate altii au exemple de care eu nu stiu?

     Reply
    16. Yeba

      @Kafkapeulita tu ce înțelegi din fragmentul citat? Fiscul a fost trimis de Băsescu? De unde rezultă? Și DNA tot la ordinul lui…
     Nu știam că dacă vine fiscul se suspendă plata salariilor. (restul e jelanie în consecință, dar nu e clară legătura cu Băsescu). Eu nu știu procedurile juridice, dar mi-e jenă de jena ta, presupunând că ești adult lucid, dacă-ți închipui că jurnaliștii sunt deasupra legii și nu trebuie să justifice veniturile la o verificare.
      
     Nu trebuie să-și ceară nimeni scuze, măcar atâta să știi.
     Este dreptul autorităților să verifice.
     Altminteri arînsemna ca orice proces să se încheie cu o condamnare. Dar iată că nu, este posibil ca și procurorii să greșească, să nu aibă probe etc. Așa funcționează Justiția în lume.
      
     Restul știi ce înseamnă ? Școală puțină a lui Iulian Enache.
     Imi pare rău. Sunt multe trepte până la albia de porci de care te temi, dar asta pot să ți-o spun. Omul acesta, care se plânge că EBA nu se poate exprima în limba NATALĂ și se arată contrariat că-l oprește poliția (fiscală) și-i cere actele la control, e bine unde este. Și mai ales n-are unde se duce. Are un public emoțional și lipsit de cunoștințe civice, nu mai găsește așa o pleașcă. 

     Reply
    17. Kafkapeulita

      @Yeba Am fost facut cu alte ocazii… iar cu prostia asta de livefyre abia imi gasesc comentariul meu daramite ale altora.
      
     Despre citatul respectiv nu aveti nici o parere?

     Reply
    18. Kafkapeulita

      @musiuplugary  Ziaristii au comentat pe un anunt facut de presedinte. Informatia nu s-a dovedit a fi falsa ci decizia respectiva s-a anulat ulterior, este o diferenta, nu credeti?
     In plus, presedintele nu a ramas fara salariu (nu ca ar sta in el) dupa vreo eroare d’asta!

     Reply
    19. Kafkapeulita

      @Yeba Ce s-ar intampla, doamna, daca TOATE firmele din tara ar fi verificate cate OPT luni pe an si ar avea conturile blocate?! 
     Mi se falfaie (scuzati expresia) de scuzele cerute sau ne-cerute, nu asta este idea, ci despre presupusa libertate a presei. 

     Reply
    20. Yeba

      @Kafkapeulita o părere proastă, am scris mai sus.
     Ziariștii: Băse taie pensiile. Putea să mărească TVA (am probe că așa au pus problema, în proporție de masă), să nu sufere doar săracii.
     Curtea anulează.
     Ziariștii: Băse mărește TVA, deși a zis că e o măsură proastă. Economia se va ruina, va fi unul din cele mai mari TVA din UE.
     E o diferență. nu credeți?! De bnă credință, adică. 
      
      

     Reply
    21. Kafkapeulita

      @musiuplugary Acelea sunt declaratiile unor lideri usl.
      
     Totusi eu nu spun ca antena 3 este echidistanta, nu-s trepanat (asa cum nici b1/evz nu sunt echidistante), dar am reliefat cateva evenimente din „viata” presei care lasa de dorit.

     Reply
    22. Kafkapeulita

      @Yeba Am vazut dupa ce am postat comment-ul. 
      
     Lasand deoparte ceea ce spune presa (sunt acuzatii si aberatii mai grave prin romania mare si totusi nu ne sare mustarul asupra lor), totusi nu vi se pare deloc grav ca o companie media sa fie verificata 8 luni? Credeti ca ar fi ok ca toate firmele din Romania sa beneficieze de acelasi tratament?
      
     „Fiscul a fost trimis de Băsescu? De unde rezultă? Și DNA tot la ordinul lui…” – daca o luam asa, nici nastase n-a omorat nici un procuror, n-a influentat justitia, etc.

     Reply
    23. ny2

      @Kafkapeulita De presa vorbeam si eu, si de calitatea ei. Mi-ati dat exemplu de presa americana pe cei care au scos la lumina Watergate. Natural, nu pot decat sa conchid ca exista o paralela intre ziaristii care au descoperit Watergate si d-na care l-a intervievat astazi pe presedinte, ca doar si dumneaei tot jurnalista se cheama ca este. Ca atare, inteleg ca exista intre ei un semn de egalitate, cel putin in conceptia dvs.

     Reply
    24. Yeba

      @Kafkapeulita Eu văd o diferență FUNDAMENTALĂ între TB și AN în relația cu presa și cu Justiția (v. Stănoiu), dacă nu o vezi, nu pot continua, lungom stringul zadarnic. Nu țip, dar n-am Bold…
     Nu știu cum e cu controalele fiscale, trebuie să existe o lege, în funcție de cifra de afaceri or so… Probabil că dacă a acționat Fiscul ilegal, trebuia dat în judecată, nu-i pe păreri și sentimente…

     Reply
   1. revealer

     @musiuplugary  @Annia http://www.luju.ro/culise/vorbe-de-fumoar/a-murit-judecatorul-vasile-alicsandri-de-la-inalta-curte-colega-de-complet-a-acestuia-ana-hermina-iancu-demisioneaza-din-sistem
     
    ICCJ mai pierde un om, de data aceasta prin parasirea sistemului. Colega de complet a lui Vasile Alicsandri, Ana Hermina Iancu, demisioneaza din magistratura. Sectia penala a ICCJ pierde astfel unul dintre cei mai verticali si seriosi judecatori, care nu a ezitat sa faca opinii separate, cand nu a crezut in probele de la dosar.  Din cate am aflat, demisia sa, care se afla pe ordinea de zi din 10 iulie a plenului CSM, se datoreaza oboselii cronice si a faptului ca volumul de munca este infernal, iar daca vrei sa fii un judecator serios, care citeste tot si nu-i scapa nimic, atunci erodarea nervilor este maxima. Ana Hermina Iancu nu va veni marti la CSM pentru ca se afla in drum spre Roman, pentru a aduce un ultim omagiu colegului sau Vasile Alicsandri. Dupa demisie, magistratul se va orienta, mai mut ca sigur, spre o profesie liberala, avocat sau notar!

    Reply
    1. musiuplugary

      @revealer  @Annia aici am avea nevoie de informatii din interior. pe link-ul ala(text+comentarii) intri bou si iesi fenechiu

     Reply
    2. musiuplugary

      @Annia  @revealer din putina asta informatie nu poti decat specula ca:
     1. si-a tocit dintii in dosarul zambaccian
     2. s-a saturat de valsat printre interesele politice
     3. poate varsta isi spune cuvantul(nestiind ce varsta are doamna)
     4. poate moartea colegului de la sectia penal a privat-o de incredere in fortele proprii de a fi ultima reduta(???)

     Reply
  1. Ilinca

    @Annia Ana Hermina Iancu a fost preşedintele Biroului Electoral Central la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2009.

   Reply
 34. eugeni

  1.  referendumul nu sunt alegeri, de aceea se poate ALEGE cineva cu 10% din liste iar referendumul are nevoie de un quorum de, in cazul nostru, 50% din listele celor cu drept de vot
   
  sa vedem de ce avem nevoie de un quorum.
  2. Sa presupunem ca un primar vrea sa faca pisica lui consilier. face referendum. Lumea nu se duce, familia primarului se duce. avem 10 Da ,vreo 3 NU si 100 care nu au participat la idiotenia asta. Intrebari
        a) Care ar fi rolul quorumului?
        b) Cei care nu s-au dus trebuie sa fie socotiti Da, NU, Jumi-Juma?
        c) Cum vor deconta cei care nu s-au dus neavand pisica consilier.?
        d) Cum vor deconta cei care au propus pisica consilier?
        e) Cum adica pisica consilier, este legal? Nu, nu este legal pentru ca consilierii la primarie trebuie sa fie oameni. Da este legal pentru ca asa vrea(sic) muschii mei.
        Intrebari ajutatoare:   absenta lor exprima  punctul de vedere asupra pisicii consilier?este democratic sa nu se duca lumea la vot, de vreme ce punctul lor de vedere se regaseste in decizia finala?
   
  Trecand la Basescu:
  1.pentru a impiedica o decizie proasta avem nevoie de  quorum
  2.cei care nu se duc, sunt considerati ca  fiind CONTRA DEMITERII
  3. decontarea celor care au propus demiterea are legatura cu punctul 5
  4. decontarea celor care nu s-au dus la vot NU are legatura cu punctul 5
  5. Referendum ilegal, justitia trebuie sa isi spuna cuvantul.
   
  Raspunsuri la un lucru care ar putea genera neclaritati: Cine dreaq isi face pisica consilier? Un idiot, dar asta nu are importanta, legea referendumului trebuie sa fie la fel pentru toate referendumurile.

  Reply
  1. BarbuMateescu

    @eugeni Eşti liber să crezi că dacă milioane de oameni se duc la vot, sunt majoritari în rândul celor care se duc la vot şi voinţa lor nu devine realitate, nu vor exista niciun fel de efecte pentru nimeni şi *totul* va fi pentru absolut toată lumea exact ca înainte de referendum. (decont = 0).Îţi respect punctul de vedere, dar nu pot să fiu de acord cu el.

   Reply
   1. subway

     @BarbuMateescu  @eugeni Domnule Mateescu, v-as sugera intai sa luati in considerare legitimitatea referendumului si pe urma sa treceti la cifre. Din punctul dumneavoastra de vedere ar trebui sa ne facem griji ca vointa a milioane de oameni nu devine realitate, atunci cand se comite o ilegalitate?

    Reply
    1. BarbuMateescu

      @subway  @eugeni Ca sociolog, nu am ca obiect de studiu legitimitatea juridică a referendumului. Există oameni mai calificaţi decât mine. Ceea ce mă interesa pe mine era altceva. Concret:Dacă unui om i se întâmplă un lucru enervant şi mă îngrijorează ce ar putea face în continuare sub formă de reacţie, subiectul nu dispare pentru că-mi spui: „Da, e furios pentru că a fost pus într-o situaţie imposibilă/stupidă datorită legii Z. De ce nu studiezi legea Z?” Întrebarea ta e validă, dar pe mine ca sociolog mă interesează ce şi dacă va face ceva din cauza lucrului enervant care i s-a întâmplat.

     Reply
    2. subway

      @BarbuMateescu  @eugeni V-am inteles, dar in acelasi timp lumea va citeste, se formeaza opinii. Totul ar fi OK daca ati discuta aceste lucruri cu noi la o bere.
     Daca legea Z spune sa nu furi, iar in opinia unui om aceasta lege pare stupida si se enerveaza, dumneavoastra ce calculati, reactia omului vis-a-vis de lege sau gradul lui de prostie? Daca veti calcula reactia, lumea va interpreta ca e normal sa te enervezi ca nu ai voie sa furi.
     Pe scurt, daca calculati reactia celor care au votat DA ca urmare a nerealizarii cvorumului, legitimati referendumul si implicit lovitura de stat.

     Reply
  1. elgreco

    @GabiDumitru Am un sentiment „launtric” ca vor mai iesi stenograme mmmult mai interesante…

   Reply
   1. GabiDumitru

     @elgreco
     Probabil ca le vor pastra pentru perioada post-referendum.
    Petrecerea va fi lunga.

    Reply
  2. ny2

    @GabiDumitru s-au dovedit reale prin insasi miscarea ametitului aluia de Oprea (despre care avusesem o parere mai buna), cu lansarea minunatei lui carti

   Reply
    1. Annia

      @Gramofonu  @GabiDumitru Aproximativ aceleasi: interceptari ilegale, paragrafe reale dar si multe contrafaceri etc. Bref, au recunoscut „la un colt” si au acuzat manipularea prin introducerea unor paragrafe contrafacute.

     Reply
 35. Canadiana

  studentii mei ar trebui sa dea usl in judecata: sunt mai mult pe blogary si cu ochii pe stiri.
  tztztztz

  Reply
 36. OstapBender

  Mai e o sansa pentru validarea referendumului „Ioan Rus: 623 de români împlinesc 18 ani în ziua referendumului şi vor putea vota”. Apoi, stie si Rus ca referendumul lor pervers este interzis celor sub 18 ani.
   

  Reply
 37. OstapBender

  Iata de unde vine majoritatea la referendum.
   
  „Avem 623 de tineri care împlinesc 18 ani pe 29 iulie. Aceştia au fost deja trecuţi şi se regăsesc pe listele de vot pentru care a început deja multiplicarea. Singura diferenţă (privind numărul celor care vor putea vota – n.r.) va fi dată de numărul persoanelor decedate începând de astăzi şi până în 29 iulie, pentru care nu se mai pot opera modificări”, a spus Rus.
   
  Pentru a doua parte, o recomandare pentru Rus „Suflete moarte” (Gogol).
   

  Reply
 38. Yeba

  @BarbuMateescu, sunt surprinsă! Compari voturi ineficiente din situaţii vădit diferite, practic fără legătură. Băsescu nu candidează. Boicotul – perfect democratic – are un decont altul decât orice acţiunile legală de pe lumea asta? Poţi să detaliezi, ce decont ai în vedere?  Ai vreun studiu de caz cu deconturi din SUA?

  Reply
  1. Alex D

    @Yeba Eu cred că a exprimat în articolul ăla opinia lui că boicotul nu e un gest democratic. Și s-a ascuns în spatele unor numere, numai că nu i-a ieșit complet. Suntem toți oameni, chiar și sociologii

   Reply
   1. BarbuMateescu

     @Alex D  @Yeba „Democraţia” e un cuvânt încărcat zilele astea. Se înţeleg lucruri extrem de diferite din acelaşi lucru. Varianta iniţială a postării mele zicea ceva de democraţie. Am editat-o, pentru că înţelesurile deveneau prea largi.
     
    Boicotul este o opţiune validă din punct de vedere strategic. Despre subiecte de tip moralitate, corectitudine, ce e democratic şi ce nu e nu pot să mă pronunţ.

    Reply
  2. BarbuMateescu

    @Yeba Întotdeauna când se votează într-o democraţie, minoritatea se supune majorităţii în sensul în care voinţa majorităţii devine fapt. Acum este posibil să avem un număr mare de oameni a căror voinţă nu va deveni fapt. Acest număr va fi mai mare decât la alegerile trecute (poate că va fi comparabil cu cel de la referendumurile pentru reducerea nr. de parlamentari/parlament unicameral, poate că va fi mai mic sau mai mare). Cum vor reacţiona aceşti oameni după anunţarea rezultatelor?Boicoturile au efectul de a asigura că voinţa acestor oameni nu va deveni fapt, accentuând situaţia care ar fi existat oricum în cazul în care referendumul era nevalidat fără boicot.

   Reply
   1. Gramofonu

     @BarbuMateescu  @Yeba Daca scrii si un articol despre cum se simte majoritatea cind sint furate alegerile, consider ca sintem chit.
    Deal? 🙂

    Reply
   2. Hongse

    @BarbuMateescu@Yeba
    Dacă ‘majoritatea’ are dreptate, atunci faptul că eu mă duc sau nu mă duc n-are nicio importanţă. Dacă vrei democraţie ad literam, USL să scoată nu 50%+1 dintre participanţi ci să scoată 50%+1 de voturi „DA, să-l demitem pe Băsescu” din TOTALUL cetăţenilor cu drept de vot. Adicăcam 9 milioane. Asta-i super-democraţie. 
     

    Reply
    1. BarbuMateescu

      @Hongse  @Yeba Curtea Constituţională a respins legea Buda, care cerea exact asta. Nu vorbesc despre democraţie, vorbesc despre reguli. Şi mai ales despre percepţia rezultatelor în urma regulilor.

     Reply
    2. Geo_B

      @BarbuMateescu  Gresit. Legea 3/2000 a functionat timp de 7 ani in forma originala care stipula:
      
     Art. 10.Demiterea Presedintelui Romaniei este aprobata, daca a intrunit majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi in listele electorale.

     Reply
    3. odzilla

      @BarbuMateescu  @Hongse  @Yeba http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/3_2000.php
     asta era era legea referendumului din 2000, fara Buda. asa ca mai usor cu greata.

     Reply
   3. OstapBender

     @BarbuMateescu  Dar in cazul asta un instrument democratic, poate cel mai puternic, referendumul este folosit in mod pervers. Cei care participa n-au inteles cum functioneaza democratia. Or, judecata lor nu se poate face in termenii „minoritati” sau „majoritati” democratice. In mod, ciudat in cazul de fata „boicotul” care prin natura lui nu e cea mai potrivita manevra intr-o democratie e totusi mai democratic decat „referendumul”. E vorba de acest boicot si acest referendum.

    Reply
   4. Geo_B

     @BarbuMateescu  Nu. Nu, nu. N-ai inteles. Boicotul nu face nimic. Legea ce impune un cvorum pentru validarea referendumului are efectul de a asigura ceea ce spui tu. Sorry, dar faci o confuzie intre o regula impusa de lege si alegerea personala a unui numar (mai mic sau mai mare) de oameni de a nu se prezenta la vot.

    Reply
   5. Yeba

     @BarbuMateescu mi se pare un răspuns serafic, dar cam plimbat, ba chiar cred că i-aş găsi şi articulări nu tocmai funcţionale, dar nu insist. Tonul de ameninţare rămâne, dar, desigur, este doar un ton, o chestie de percepţie :).
    Oamenii, în general, trebuie să reacţioneze potrivit legii. Şi majoritarii, şi minoritarii. 
    Şi e bine să fie încurajaţi în direcţia asta de către cei care îi pot influenţa cât de cât  publicând pe HN sau aiurea. Când ai timp, să povesteşti cum au decontat boicotiştii din alte ţări, că n-om fi noi primii. Mulţumesc.

    Reply
    1. BarbuMateescu

      @Yeba Nu boicotiştii vor deconta. Şi nu vorbesc despre planul politic, partide, democraţie, media. Strict despre votanţi şi percepţiile lor. Atât.

     Reply
   6. OstapBender

     @BarbuMateescu  Sintetizata la maxim, din punct de vedere democratic situatia se prezinta asa:
    Intr-o democratie, parlamentul o i-a razna si comite un abuz. Acest abuz se poate penaliza democratic in doua feluri.
    1. Intr-o democratie consolidata, electorii revoltati de deriva democratica ar iesi in numar coplesitor si ar penaliza la referendum paralementul abuziv.
    2. In democratia emergenta din Romania solutia nu poate fi decat un blocaj, un boicot practicat de minoritatea democratica revoltata de abuz. Asta doar pentru ca democratii in acest caz sunt minoritari.
     
    Cum se simt cei care, multi, putini, participa la acest abuz nu e treaba democratiei. E irelevant.
     

    Reply
    1. revealer

      @OstapBender  @BarbuMateescu In democratia originala din Romania, parlamentul  a vrut sa impuna „tirania majoritatii”, majoritate in sensul celor care-si fac mai tare opinia auzita. Sa tinem cont ca planul initial se baza pe un referendum fara prag de validare, bazandu-se pe neimplicarea romanilor cat si pe faptul ca multi sunt in concediu.
      
      

     Reply
   7. dica32

    @BarbuMateescu @Yeba Eu stiu? Cum au reactionat aia 75% care au spus DA pt. reducerea nr de parlamentari la 300, iar respectivii s-au sters la fund cu votul lor?

    Reply
   8. Rezon

     @BarbuMateescu  @Yeba 
     
    Mai intai, cateva vorbe despre democratie. Am mai spus de cateva ori, democratiile constitutionale moderne au doua elemente la fel de importante: electoral si procedural. Politicienii vor avea mereu tendinta de a accentua fie pe unul, fie pe celalalt, in functie de ce îi avantajează. Dupa parerea mea, elementul procedural este extrem de important, pentru ca prin el sunt introduse limitările / safeguards / contra exercitării abuzive sau opresive a puterii de stat sau a voinței majorității. Intr-o democrație constituțională se votează mult, in diferite locuri si cu diferiți participanți (parlament, consilii locale, popor etc), dar intotdeauna votul este un excercițiu circumscris, delimitat de proceduri de ordin superior. Aceste metareguli sunt la fel de importante ca si votul in sine.
     
    Acum, despre ”decont”. Nici mie nu mi-e prea clar ce inseamna. Un numar foarte mare de oameni vor fi frustrati ca votul lor nu va avea efect. Enuntul e factual corect. Dar e corect si un alt enunt. Un numar (mai mic) de oameni sunt si vor fi frustrati ca regulie si proceduri constitutuve democrației au fost calcate in picioare de o majoritate care a decis sa le suspende. Mi-e greu sa aleg ale cui frustrari sunt mai importante. Ale primului grup, pentru ca e mai numeros? Ale celui de-al doilea grup, pentru ca adevarul nu e in mod necesar opinia mai larg impartasita?
     
    Există învățăminte ale acestei crize pentru toată lumea. Și pentru USL si pentru Băsescu si pentru boicotiști și, da, chiar și pentru cei foarte mulți votanți DA. Nimeni nu e scutit de la tragerea unor învățăminte în virtutea numărului sau a puterii deținute. Unul din lucrurile pe care îi învățăm pe copii este să învețe s-și amâne satisfacerea imediată a dorințelor. ”Delayed gratficatiom” e valabilă și în politică, mai ales în politca democratică. Nimănui nu trebuie să i se permită să se comporte ca u copil râzgâiat, care se trântește în fund, se zvârcolește și țipă că vrea jucăria ACUM.  În pedagogie, numim asta un eșec educațional. În politică, se numește eșec democratic.

    Reply
    1. BarbuMateescu

      @Rezon  @Yeba O clarificare mai generală: http://sociollogica.blogspot.ro/2012/07/decontul-explicatie.html
      
      @Rezon Voinţa celor boicotează va fi probabil îndeplinită. De aceea nu mă concentrez asupra lor. Voinţa celor care votează DA probabil că nu va fi îndeplinită. Este interesat de văzut cum vor reacţiona ei în continuare. Boicotul/boicoturile asigură că prezenţa lor la vot nu va avea efecte, dar nu schimbă voinţa lor.
      
     Lăsând la o parte subiectul „decontului”, sunt de acord cu lucrurile pe care le-ai scris.

     Reply
    2. valid

      @BarbuMateescu  vad ca te ocupi de vointele neideplinite. incearc-o pe aia cu cei 300 de parlamentari si parlament unicameral. dupa cei ai rezolvat-o trecem mai departe

     Reply
  1. elgreco

    @Canadiana Cu cat cobori mai mult in oceanul de mizerie morala din Romania cu atat este mai mare presiunea , recte Abramburica peste abisal + restul de pradatori din uslamabad.

   Reply
 39. Hongse

  Pfft. Turismul electoral e în floare şi firmele de transport nu măresc preţul!? Ce boi.
  (marea majoritate a microbuzelor şi autobuzelor au fost contractate de USL – B1TV)
   

  Reply
    1. Merechene

      @Alex D  @Hongse pai nici referendumul nu l-au platit din banii lor. te mai miri la niste autobuze…

     Reply
    2. Alex D

      @Merechene  @Hongse Păi, măcar să le ia ieftine, să mai rămână și pentru revoluționarii care ies în stradă niște beneficii

     Reply
  1. Geo_B

    @GabiDumitru Stiu ca aici i se mai lua apararea lui Barbu Mateescu, dar articolul asta este unul foarte dubios. Am lasat un comment pe blog direct (n-a fost aprobat inca). Repet aici.
    
   Citat din forma aparuta pe hotnews (pe blog apare diferit ,probabil modificat ulterior), referitor la tentativa de boicotare: „Democratia are reguli stricte si infailibile. Ele nu pot fi pacalite. Undeva, cumva, va veni decontul.”
    
   Un paragraf mai jos: „Observatie: exista multe locuri pe Internet unde se poate face propaganda pentru o cauza sau pentru cealalta. „Sociollogica” nu este unul dintre ele. Aici se discuta cifre, nu se aduc injurii.”
    
   Deci, „eu am voie sa fac comentarii de natura politica, dar daca va prind pe voi ca ziceti <<opinii>>, nu <<cifre>> va arat cu degetul sau chiar va cenzurez”.
    
   Mie imi miroase foarte tare a propaganda.
    
   Separat de asta, autorul uita de votul pentru 300 si unicameral (comment pertinent pe blog din partea lui supastaru) si pune cu lejeritate semn de egalitate intre un referendum consultativ pe teme generale si un referendum pentru demitere.

   Reply
   1. GabiDumitru

     @Geo_B
     Asta e motivul pentru care am dat link-ul.
    Mie pasajul asta mi-a sarit in ochi:”Este posibil ca, pentru prima data in ultimii treisprezece ani, majoritatea acestor romani dispusi sa voteze sa-si exprime vointa prin vot intr-un anume sens fara sa se produca efecte. Consecintele sunt dificil de estimat”.
     
    de unde pina unde?

    Reply
    1. vbkiler

      @GabiDumitru Barbu are dreptate in aceea fraza, daca USL scoate pe bune 6-7 mil de alegatori la vot iar referendumul e invalidat toti acei oameni se vor simti jigniti si vor iesi si in toamna la vot la alegerile parlamentare sa voteze pentru USL doar pentru a-i pedepsi pe TB si PDL/ICCD.
     Pe de alta parte cei ce nu voteaza acuma vor fi greu de scos la vot si la alegerile parlamentare. Aste e decontul cine castiga acum pierde in toamna.

     Reply
    2. elgreco

      @vbkiler  @GabiDumitru Din aia 6-7 milioane cati sint duplicati ? incerc sa nu spun fraudati.

     Reply
    3. Geo_B

      @vbkiler  E o diferenta intre a face o observatie obiectiva si pertinenta (nemultumirea fata de invalidarea referendumului va crea un potential urias pentru instigare la revolta sociala, vezi Vlad Mixich’s „Opera de arta a lui Dan Voiculescu”) si a face o afirmatie de valoare (boicotul este o tentativa de faultare e regulilor democratiei, si asa ceva nu se face, va avea repercurisuni, implicit sugerand ca, oricare ar fi acestea, ele sunt de pe acum justificate).

     Reply
   2. elgreco

     @Geo_B In primul rand uslamisti vor scoate la vot nucleul lor dur nimic in plus nimic in minus (aici iau in calcul inclusiv pnlabari) asa ca ne putem astepta (banuiala mea) la max. 4 milioane de oi care ies sa dea cu stamplia (diferenta va fi furtul uslamistilor – adica 1-1,5 milioane)

    Reply
    1. Geo_B

      @elgreco Exact, depinde si cat se fraudeaza. Daca reusesc sa fraudeze mai masiv de 1-1.5 milioane risca sa iasa la iveala furtul.

     Reply
 40. DanCanada

  OK, deci daca si Geoana si Ilici zic ca nu e bine sa nu votezi plus dezinformari la greu pe TVR ca e „ilegal” sa nu votezi – e clar: negatia negatiei (mamii) lor e calea. Deci BOICOT!
  Chiar si daca boii din parlament au sa decida dupa, cum ca Crizel ramine Pres si tot boicotul e calea cea mai buna.
  Asta pentru ca o sa arate UE ce iresponsabili avem in Parlament si guvern.

  Reply
 41. uncle fucker

  Nene , nu pot să-l mai ascult pe Ghişe . Mă lasă fără energie . Mi-a futut karma pe o săptămână de acum încolo .

  Reply
  1. geronimo

    @uncle fucker   e limbricos rău, liberaloidul dracului ! Cand ii spui adevarul verde’n fata, sare ca ars, de zici ca i-ai pus ardei iute sub fund 

   Reply
   1. uncle fucker

     @geronimo Ăsta chiar te poate secătui de libidou electoral . Te lasă fără chef de votare …

    Reply
  2. Gramofonu

    @uncle fucker Nici eu nu pot sa-l ascult, desi nu l-am ascultat niciodata. Nici nu stiu cum arata 😀

   Reply
 42. _felix_

  Conform stenogramelor, la Antena 3, nu Gadea & co. fac emisiunile, nu ei adopta teme sau strategii, ci lor li se zice de sus: Baietii azi ii luati pe X si Y si ii intrebati fix ce vrem noi. Asta da trust independent.
  Eu nici la cei mai buni prieteni nu ma autoinvit asa cum o face USL cu Antena 3.

  Reply
   1. Yeba

     @Annia păi eu n-am momentan TV, văzui pe site la Varanu. V. Ponta la vila lui Băsescu. S-o fi dus în Mihăileanu, la imbecilul de Oprea. Când ştiu, spun…

    Reply
    1. Yeba

      @Annia , …care Oprea a lansat azi o carte în faţa casei fiindcă IN OPINIA LUI o posedă abuziv EX-PREŞEDINTELE.

     Reply
    2. severmihail

      @Yeba  @Annia s-a dus sa o strige pe maica-sa lu’ Base, ca nu vrea sa se joce cu el de-a referendumul…

     Reply
    3. revealer

      @Yeba  @Annia Ptiu, de curiozitate am intrat pe site la antena3. Prima stire: „Caracaţita presei pro-Băsescu. Care este fluxul banilor către instituţiile media simpatizante ale preşedintelui suspendat”.
      
     Gata, ma duc sa ma purific.

     Reply
 43. SimonaM

  Livefyre mă urăște. De ce-mi spune că mi-am replicat (eu mie personal)? Că și-așa primesc sute de mail-uri..
  Mai pățește cineva ca mine?

  Reply
   1. Ilinca

     @EleBelele  @SimonaM pe topicuri mai lungi, cu mai multe reply-uri, ajungeti sa va dati singure replica, e normal. 

    Reply
    1. SimonaM

      @Ilinca  @EleBelele Mă uit să nu zic @ persoana mea. Am verificat. Nu-i asta.
      
     Plus că iar mi-a păpat punctele 😛

     Reply
   1. EroulBula

     @abis  @GabiDumitru Dar ce ne trabuie atata concentrare pe 29?
    Ne trezim dimineata, ne spalam, mancam oua moi, bem cafeaua, ne imbracam frumos siiiiii ……. mergem la boicooooooot.
    Dupa ce macam de pranz mergem la supermarket si ne facem provizii barosane de popcorn si cola: seara vom avea spectacol cu Crizel, Tonta, Olguta, Morlatean, Ghise, Calimente si alti comici de renume.

    Reply
   1. GabiDumitru

     @SimonaM
     Dar cu Base la Cotroceni.
    Cred ca timpul va lucra in favoarea noastra.
    Desi economic o sa ne ducem dracului.

    Reply
   1. musiuplugary

     @severmihail  @GabiDumitru ilici nu moare, el doar va strabate meandrele eterului cu usa constiintei larg inchisa

    Reply
  1. geronimo

    @GabiDumitru Daca va reveni Base, reparatii ample, daca se vor permanentiza ei,  va urma un pignoufflism universal

   Reply
  1. Alex D

    @severmihail Nu cred că BEC o să dezinformeze, totuși. De ce? Pentru că or să trebuiască să se numere și voturile efective în zilele de după referendum și nu or să aibă cum să explice dezinformarea din ziua votului

   Reply
   1. cristihan

     @Alex D  @severmihail Asta ar fi ultima lor problema, cum sa explice dezinformarea 🙂 Problema e ca si PDL va face in paralel o numaratoare a prezentei, pe care sper sa o si publice, astfel ca derapajele ar fi chiar vizibile… E un prim control care TREBUIE facut public in timp cvasi-real.

    Reply
  2. valid

    @severmihail nu ma interesaza absolut deloc informarile despre prezenta la vot. nu voi merge nici daca se trece de 50%. Daca se va ajunge la asta nu cred ca 5% in plus ii vor acorda vreun confirt lui TB. Eu am incercat sa-l protejez cum am putut, daca el a tinut neaparat sa se expuna inseamna ca a luat in calcul si un esec. ceea ce nu sint sigur e daca a luat bine in calcul cum vor evolua lucrile dupa el. ptr ca exista un curent de suporteri de ai lui care au o viziune cel putin ciudata in ceea ce-l priveste. Isi doresc ca el sa piarda referendumul ptr ca astfel neaiexistind inamicul nr 1,  alianta numita usl isi pierde rostul, si mai mult cele doua curente care o formeaza vor incepe lupta ptr putere intre ele. TB retras va fi plin de dorinta de revansa si va trage dupa el toata dreapta care zice-se ar avea sansa sa le ia fata psd-ului si pnl-ului macinate de luptele pe ciolan. din aceasta postura formatiunea de drepta ( puteti sa-i spuneti si alba ca zapada )va putea intra la guvernare intr-o mutime de combinatii posibile. probabil ca si altii ati auzit scenariul asta, eu l-am auzit inca de cid a inceput tambalaul si cred ca e elaborat in laboratoarele servicillor. Nu stiu daca TB e la curent cu el, dar poate ca mirajul lui sa-i dea acel imbold pe care noi nu-l intelegem. In virutteal ui el spune: intru la bataie daca cistig mai pun in palmares o victorie imposibila, daca nu macar mor frumos (telenovelistic de frumos ) si dupa aia fac ce stiu eu mai bine, lupta de gherila si aduc dreapta la guvernare recuperind astfel toate pierderile datorate referendumului. Nu stiu citi isi mai aduc aminte de „moartea lui Gelu” dar mie cam de asta imi aduce. Tot acest plan suna frumos pe hirtie dar doar in cazul in care tabara cealalta ar avea pricipii. Vedem acum cam cite au. Si vazind cu cine avem de-a aface eu unul nu a lasa justitia din mina ptr cioara vopsita a unei posibile guvernari. De asta nu voi iesi la vot, e singura posibilitate prin care justitia mai are vreo sansa. Scorul pe care-l va obtine TB pentru mine nu are absolut nici o valoare. Probbil ca el are ptr o iluzorie formatiune care ar vrea apoi sa-l fructifice electoral in toamna. Formatiunea aia daca chiar se va forma ar fi bine sa-si ia destinele in propriile miini si nu sa accepte sa fie carata in spate.  

   Reply
   1. valid

     @severmihail scuze ptr greselile gramaticale si de exprimare din postarea de mai sus, dar cum stiu ca e plin de persoane inteligente pe aici, sint sigur ca au prins esenta mesajului. Chesita cu mersul la vot al lui TB nu-mi da liniste. Nu pot pricepe in ruptul capului ce vrea sa demonstreze avind in vedere ca nu el trbuie sa o faca ci ceilalti. El ar trebui sa stea in casa si sa se gindeasca cum sa-si tina promisiunile pe care le face acum. Eu sunt satul de „tepe”‘ in piata universitatii, de lovituri de stat fara faptuitori. In 2007 a fost exact acealsi scenariu doar ca s-a desfasurat la relanti, a venit inapoi pe cai mari, avea mina in ouale lor, avea suport popular de ce nu i-a gituit atunci ca erau aceeasi oameni. Cum o va putea face acum cind nu va mai avea acelasi suport popular? Cum va demantela intreaga retea de lichele si tradatori, cind nu sint f sigur ca serviiciile nu joaca la doua capete? Sunt intrebari la care e f greu sa raspunzi.

    Reply
    1. Ilinca

      @valid  @severmihail cum greu? e simplu? TARICEANU
     Nu i-a folosit la nimic suportul popular, nu l-a putut demite pe Tariceanu care a guvernat cu PSD. 

     Reply
 44. Boghy

  Eu ma intreb cine a scos stenogramele alea de la liberali pe piata. Sa mai existe acolo oameni cu bun simt ? Ca nu cred ca le-a gasit femeia de serviciu „p-acolo’sa” le-a tras o copie si le-a pus pe net.

  Reply
   1. Ilinca

     @cristihan  @Boghy clar, nici nu mai poti da un telefon ca imediat te aresteaza astia si-ti dau peste cap lovitura de stat…

    Reply
   1. Ilinca

     @abis  @Boghy nu cred, astfel de stenograme ar presupune foarte multa munca si foarte migaloasa. Gandeste-te numai cate nume sunt acolo. 

    Reply
   2. cristihan

     @abis  @Boghy „Ai nostri” nu sunt in stare de chestii mai simple si mai directe, ce sa mai vorbim de dezinformari atat de complexe…

    Reply
    1. Ilinca

      @cristihan  @abis  @Boghy nu-s capabili nici macar sa explice pozitiile pe care le au ei, cum ar putea inventa o campanie electorala cap-coada? Cine sa faca asta acolo? 
     Avantajul ar fi ca la PDL nimeni nu poate scapa stenograme in presa pentru simplu motiv ca nu exista. Am impresia ca ei boicoteaza exact pe sistemul propus de noi la inceput – ala cu gratare. N-au avut rabdare sa citeasca mai departe. 

     Reply
 45. andrei_p

  Nu mi-a placut articolul asta. Am ramas un pic cu impresia ca votam (sau nu) ca sa le facem (sau nu) pe plac altora. O prostie, sorry. Dealtfel, nici Putin sau Al Assad n-am auzit ca s-ar prezenta la vot de data asta. 
  Ramane totusi mesajul de baza, care e ca Basescu TREBUIE sa se intoarca cat mai repede si sa-si continue mandatul.

  Reply
  1. Never G

    @andrei_pSincer, conteaza in ce cheie il citesti. Dinspre ‘da’ sau dinspre ‘nu’.
    Mie mi-a placut chiar foarte mult articolul. 

   Reply
 46. SimonaM

  Scuze dacă s-a mai spus pe-aici… Dan Tapalaga pe FB
   
  ”Nu era mai corect oare daca boicota in mod ferm de la bun inceput actiunea suspendarii? Nu era mai barbateste? Nu era mai onorabil sa spuna din capul locului ca nu legitimeaza un sir de abuzuri care au ingrozit Europa decat sa-si zapaceasca bruma de electorat? Ba l-a chemat la vot, ba la trimis acasa. Ce-a fost balbaiala asta? Credea ca mai tasneste iarasi din spuma marii ca in trecut? Ati inteles ceva din strategia lui TB?”

  Reply
  1. severmihail

    @SimonaM Yep. Strategia lui TB trebuie sa se rezume la un singur lucru: sa citeasca Blogary.

   Reply
  2. cristihan

    @SimonaM Vezi ca intri in conflict direct cu mine aici 😛 (citeste comentariile de aseara la articolul asta 🙂 )

   Reply
   1. SimonaM

     @cristihan Maică, departe de mine gândul. Dă link, te rog. Că-s capie și nu fac față să citesc tot, tot….

    Reply
    1. cristihan

      @SimonaM Vezi prin profil pe la mine… Sau lasa, nu pierzi nimic. Ideea era ca as vrea sa-l aud pe Tapalaga spunand „din capul locului” care e treaba cu Hotnews si dupa aia mai discutam. 

     Reply
    2. SimonaM

      @cristihan Și să știi că m-am uitat prin profil la tine, dar ai fost prea activ ca să găsesc :)))))

     Reply
    3. cristihan

      @SimonaM In ultimele 24 de ore nu prea cred. Sau nu mai am simtul masurii, ceea ce e ff posibil 😀

     Reply
 47. Florina

  Reding, Macovei, cele 5 judecătoare de la ÎCCJ…
  Aştept ca USL să spună că tot femeia e de vină pentru relele de pe pămînt. E cam tot ce le-a mai rămas de zis.

  Reply
  1. severmihail

    @Florina Da. O asteptam pe Norica Nicolai sa sustina acest argument.
    
   „Pentru antiteza”.

   Reply
   1. Alex D

     @severmihail  @Florina http://www.timesnewroman.ro/images/stories/norica_nicolai_se_dezbraca.jpg

    Reply
 48. Boghy

  Avand in vedere motivatia CCR de mai jos, o mai fi posibil sa se prelungeasca referendumul la 2 zile ? Mai au timp ? E vreun jurist pe-aici ?

  Reply
  1. EleBelele

    @Boghy prin lege nu, nu mai e timp, doar prin oug, dar ar incalca o decizie CCR din cele pronuntate ieri.

   Reply
   1. Alex D

     @EleBelele  @Boghy CCR nu a considerat extinderea duratei referendumului de la 12 la 16 ore o măsură „tehnico-organizatorică”, deci nu văd ce probleme ar avea la extinderea de la 16 la 32 de ore cu aceeași Curte.

    Reply
    1. EleBelele

      @Alex D  @Boghy eu am vorbit de imposibilitate dpdv al timpului necesar procedurilor, nu pe fond.

     Reply
  2. Luminita

    @Boghy CCR inscrie respectiva prevedere la referendumuri ce privesc teme (situatii) exceptionale, tip mobilizare in caz de razboi, schimbari fundamentale ale institutiilor statului (modificarea constitutiei), etc
   Acest referendum nu are o astfel de incadrare, asa ca mai usor cu pianul pe scari

   Reply
   1. EleBelele

     @Luminita  @Boghy nope; sesizarea a fost respinsa exclusiv pe considerentul ca in CT nu sunt prevazute dispozitii exprese cu privire la un anumit intervar orar, astfel incat prevederea sau modificarea acestuia este de competenta exclusiva a legiuitorului. altfel spus, daca au chef sa puna 1 saptamana de referendum, nu exista niciun impediment.

    Reply
 49. mirunar

  Stiu ca sunt partial off-topic acum – dar astazi au fost trimisi mlitari cu contract in Fagaras sa stinga incendiul. Au in dotare pet-uri pline cu apa adunate din unitatile militare. Fiecare cara cate un rucsac cu sticle cu apa. 
  Si in momentul asta pot afirma la propriu ca tara arde si ponta se piaptana! 
  Nu era normala o sedinta de guvern in care sa se mobilizeze pentru stingerea incendiilor? Ca in ritmul asta, ce mai conteaza cursul euro cand nu mai ai tara in care sa traiesti? 

  Reply
 50. newmans

  Circula o vorba prin piata: Basescu va participa la o emisiune electorala in studiourile OTV alaturi de Dan Diaconescu.
  Stie cineva daca e edevarat?

  Reply
  1. EleBelele

    @Alex D mi se pare mai putin porno motivarea, cat mai ales faptul ca au redactat decizia in cateva ore…

   Reply
  2. severmihail

    Habar n-am daca mai pot astia acum sa lungeasca referendumul din 29 la doua zile.
   Dar iti dai seama ce isi dau acum USL-stii cu tesla pentru ca nu au facut asta acum o saptamana, de teama a ce va spune CCR?

   Reply
    1. cristihan

      @EleBelele  @severmihail Cred ca pe servetelul de la Otopeni era scris cam asa: „one day & 50%+1, or else…”