Referendum pe model belarus, o bataie de joc la adresa democratiei si a dreptului de a alege. Cum luptam impotriva fraudei?

Ca să nu mai consume bani, timp, energie și alte resurse pentru a ocoli măsurile de siguranță și prevenire a fraudei, USL a găsit o soluție mult mai bună: le-a eliminat din lege. Simplu. La acest referendum frauda e norma, nu abaterea de la normă.

Eliminarea din lege a măsurilor de siguranță și prevenire a fraudei nu poate fi justificată în niciun fel de USL-iști. Modificările legislative sînt făcute cu vădită rea credință și cu intenția de a elimina orice barieră legală în fața fraudării. Neîndoielnic, nu există o altă motivație decît intenția de fraudă. Atunci cînd dai o lege în care elimini sistemul de alarmă, încuietoarea de la ușă, scoți geamurile de la ferestre, intenția de furt este clară. 

 Modificări ale legii prin care USL a eliminat măsurile de siguranță și prevenire a fraudei (EVZ)

 

Listele suplimentare

Spre deosebire de varianta anterioară a legii, aşa cum fusese modificată prin OUG 103/2009, actuala formă prevede ca în procesele verbale încheiate, în fiecare secţie de votare, după numărarea voturilor să nu se mai menţioneze separat numărul persoanelor care, neaflându- se la domiciliu, votează pe listele separate.

Mai grav, procesele verbale nu vor menţiona nici câţi dintre cetăţenii arondaţi de drept la respectiva secţie de votare au votat şi câţi dintre aceştia nu s-au prezentat la vot.

Acest lucru face mai dificilă verificarea corectitudinii votului, pentru că orice discrepanţă ar putea fi explicată prin faptul că „au votat mulţi pe listele speciale”.

 

Urne mobile

În plus, nici numărul voturilor exprimate cu ajutorul urnei mobile (cetăţenii nedeplasabili, aflaţi fie la domiciliu, fie în spitale, unităţi militare sau penitenciare) nu va fi menţionat separat în procesul verbal.

Dacă adăugăm la acestea şi faptul că pe litoral vor fi înfiinţate secţii de votare în hoteluri şi restaurante, tabloul adunării şi numărării voturilor se va complica din ce în ce mai mult.

Buletinele de vot

Procesele verbale nu vor mai menţiona nici incidentele legate de buletinele de vot, cum ar fi dacă numărul de buletine găsite în urne diferă de numărul alegătorilor care figurează că au votat.

Prin eliminarea tuturor acestor rubrici din procesul verbal, este mult mai complicată verificarea corectitudinii procesului de votare sau al numărătorii, ceea ce face mai dificilă şi depunerea de contestaţii.

 

Ștampila de vot și sigiliile urnelor de vot

Una dintre cele mai mari cauze de alarmă într-o zi de vot este absenţa uneia dintre ştampilele standardizate din secţia de votare, pentru că o ştampilă uitată sau căzută pe mâna cui nu trebuie poate permite ştampilarea unor buletine în plus şi strecurarea lor în urnă.

În acest context, este îngrijorător că procesele verbale finale nu vor menţiona nici câte asemenea ştampile existau în secţia respectivă la începerea votării, nici dacă vreuna a dispărut cumva până la sfârşitul zilei. De asemenea, starea sigiliilor de pe urnele de vot nu va mai fi menţionată.

Toate aceste modificări legislative, eliminarea tuturor acestor măsuri de siguranță dovedesc reaua credință a USL-ului și intenția clară de a frauda.

Cum luptăm împotriva fraudei?

 1. Cea mai eficace modalitate este absența de la vot. Cu cît vor absenta mai mulți, cu atît eforturile de fraudă ale USL vor fi mai mari, mai disperate, mai lipsite de măsuri de precauție și deci mai vizibile și ușor de demonstrat. Cu cît prezența la vot va fi mai mică, cu atît șansele puciștilor de a obține cvorumul sînt mai mici. Astfel, scopul fraudei este anulat. Frauda este ineficientă. Dacă vor veni la vot doar 4,5 milioane de alegători (votanții USL la locale), șansele puciștilor de a scoate din mînecă 4,5 milioane de voturi sînt absolut nule. Nici chiar USL nu poate frauda atîta. Deși vor încerca. Vor încerca pînă vor ajunge să nu se mai ferească, să facă totul pe față. Cu fiecare zi care trece disperarea crește și puciștii renunță la aparențe, la formalisme, la orice precauții și disimulare. Pînă în momentul în care vor anunța public ceea ce știe toată lumea, ceea ce știu UE, US și UK: ”Numele noastre sînt Dan Voiculescu, Victor Ponta, Crin Antonescu, Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu, Relu Fenechiu și dăm o lovitură de stat.”
 2. A doua modalitate, în ordinea eficacității, este intimidarea, este prevenția. E nevoie de observatori care să stea în secții, de oameni care să stea în afara secțiilor, cu ochii pe ce se întîmplă în fața acestora, oameni care să stea cu ochii pe orice autobuze sau microbuze care fac turism electoral. Cu cît mai mulți ochi, mai multe camere de fotografiat și de filmat vor fi ațintite asupra lor, cu cît li se vor pune mai multe întrebări, cu atîta vor fi mai puțin dispuși să fraudeze, cu atît vor pierde mai mult timp și oportunități așteptînd un momentul în care nu vor fi văzuți.
 3. A treia modalitate este documentarea. Nu are efect propriu zis asupra proporțiilor fraudei însă acestea nu pot fi cunoscute dacă frauda nu este documentată. E nevoie de mărturii, imagini, înregistrări audio și video.
Toate aceste trei modalități de luptă împotriva fraudei, boicotul, intimidarea și documentarea, sînt la îndemîna oricui. Nu trebuie decît să nu votăm, să fim atenți la ce se întîmplă în interiorul și în jurul secțiilor de vot și să avem la îndemînă o cameră foto sau/și video.

Așa cum spunea cineva care a participat ca observator la 25 de scrutinuri (în toată lumea), acest referendum nu este organizat după norme europene, ci după norme importate din Belarus sau Kazahstan. Acest referendum este o rușine europeană, este o bătaie de joc la adresa democrației și a dreptului de a alege.

PS. Oricum, este bine ca toți ce vor absenta de la vot și vor putea merge pînă la secția la care sînt arondați, să verifice seara, pe la 22.30, dacă a semnat cineva în locul lor pe lista de alegători. Dacă da, atunci cel ce este responsabil pentru lista respectivă, cel care le verifică documentele de identitate celor care se semnează pe listă, are o problemă penală serioasă și e pasibil de cîțiva ani de pușcărie.

Facebook Comments

376 Comments Referendum pe model belarus, o bataie de joc la adresa democratiei si a dreptului de a alege. Cum luptam impotriva fraudei?

 1. Kafkapeulita

   @ny2 „dv. cine sunteti, Loda sau cassandra?”
   
   
   @revealer Academia catavencu s-a transformat in Catavencii! AC actual este b1tv.

  Reply
 2. kabal

   @Bleen sincer cred ca e inutila verificarea de la 22:30  pt ca daca se voteaza in locul meu e mult mai simplu sa se voteze pe listele suplimentare de prin alte parti.
  Deasemenea venirea la sectii doar pt verificare va incurca numaratoarea paralela a oamenilor care vin la vot

  Reply
  1. EroulBula

    @Bleen Presa se minuneaza de tampeniile gasite in acord.
   Nu stiu la ce se astaptau de la un diliu ca Dogaru.

   Reply
   1. Annia

     @EroulBula Presa ar trebui sa se minuneze cum de „tampeniile diliului de Dogaru” sunt contrasemnate de co-presedintii USL.

    Reply
  1. EroulBula

    @Florina Deja a fost preluata de Adevarul si B1TV.
   Un translate rapid si mail to Bruxelles !

   Reply
   1. cristihan

     @EroulBula  @Florina Pagina cu semnaturile era disponibila pe site-ul alora de doua saptamani. Restul documentului nu era, dar erau suficiente indicii in extrasul existent tot pe site-ul lor… Nu mi se pare o mare noutate. Sau am ajuns atat de obisnuit cu kkturile lor incat nu ma mai misca decat cu o grenada.

    Reply
    1. Florina

      @cristihan  @EroulBula 
      
     Zi Doamne fereşte! Iar ce era pe site-ul ălora trebuia verificat şi documentat, vreau să cred că există adevărat jurnalism în România şi nu se preiau elucubraţiile oricui şi se dau drept adevăruri.  

     Reply
  2. Rosu

    @Florina Hahaha
   zice acolo: „dreptul la o reprezentare parlamentara corecta prin anularea restrictiilor de tip politie politica si a „lustratiilor”, a actualului sistem electoral ticalos (sic! n.m.) si interzicerea migratiei parlamentarilor”.
    
   Traducere: locuri in parlament si pentru securistii cu acte in regula, legarea de glie a parlamentarilor si votul proportional pe liste, sa intre tovarasii linistiti.

   Reply
 3. AdiAdrian

   @EroulBula ok, asta faceam oricum.. Cum verific insa  dupa ora 23, cand au tot timpul din lume si „puterea noptii” sa stampileze, semneze si restu? se poate cere o copie a listei a doua zi sa vad daca a semnat cineva in locul meu? banuiesc ca nu…

  Reply
 4. subway

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/dovada-loviturii-de-stat-ponta-se-angajeaza-sa-desfiinteze-dna-si-curtea-constitutionala-9936.html
   
  „Un document obţinut în exclusivitate de Evenimentul Zilei, semnat de Victor Ponta (PSD), Daniel Chiţoiu (PNL) şi Daniel Constantin (PC), arată că liderii USL sunt „de acord, în principiu” cu lista obiectivelor propuse de Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC), printre care şi desfiinţarea Curţii Constituţionale, ANI, DNA şi CNSAS. Citiţi mai mult: Document EXPLOZIV. DOVADA LOVITURII DE STAT: Ponta se angajează să desfiinţeze DNA şi Curtea Constituţională – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/dovada-loviturii-de-stat-ponta-se-angajeaza-sa-desfiinteze-dna-si-curtea-constitutionala-9936.html#ixzz21ihEZd4C EVZ.ro”

  Reply
   1. Ilinca

     @cristihan  @subway de la scmd nu am nici un fel de asteptari. Interesant ar fi sa vedem semnatura guvernantilor. 

    Reply
    1. cristihan

      @Ilinca  @subway pai ai semnatura in primul link. ar fi bine s-o vedem insa in legatura directa si cu textul aprobat „in principiu”.

     Reply
    2. EleBelele

      @abis  @cristihan  @Ilinca  @subway n-au scos stirea, dar nu merge link-ul; intra de pe site-ul evz, e prima stire.

     Reply
    3. cristihan

      @abis  @Ilinca  @subway Nu, au actualizat-o: http://www.evz.ro/detalii/stiri/usl-dovada-loviturii-de-stat-document-993683.html.

     Reply
    4. EroulBula

      @abis  @cristihan  @Ilinca  @subway Nu. Intra pe link, du-te pe Home si acceseasa din nou articulul

     Reply
    5. Ilinca

      @cristihan  @subway asta zic si eu, nu ai o cale de a face legatura  intre cele 2. Daca nu e clara legatura, e fasss

     Reply
 5. Bleen

  A fost lansat oficial LiveFyre Comments 3. L-am instalat, de la următorul articol îl veți vedea. Să sperăm că a scăpat de bug-urile din varianta beta.

  Reply
 6. Bleen

  Andrei Pleșu:
   
  ”Nu voi merge la referendum. Niciunul din motivele pentru care nu voi merge nu poate fi definit ca „boicot”. Nu merg mai întîi pentru că a merge la referendum e un drept nu o obligație și pot să-mi exercit drepturile cum cred eu de cuviință. În al doilea rînd, procedurile prin care s-a ajuns la referendum mi se par arbitrare. Suspendarea Președintelui n-a fost solid argumentată și prin urmare nu s-a impus pe agenda mea cetățenească. Un al treilea motiv este că m-am plictisit să tot aleg în Romania „răul cel mai mic”. Refuz să mă las manevrat de ură și orgolii personale. Nu văd niciun motiv să înlocuiesc un berbec cu doua gîște. Nu mi se pare ca o asemenea înlocuire e o prioritate a țării.”

  Reply
 7. Ilinca

  Andrei Plesu: „Nu merg la referendum. Nu vad niciun motiv sa inlocuiesc un berbec cu doua gaste”

  Reply
 8. subway

  Programul lui Base de azi (sursa HN)
  ora 11.15, sediul Realitatea Media – Interviu acordat Realitatea.net;
  ora 13.00, sediul Nasul TV – Participare la o emisiune a postului Nasul Tv moderata de Radu Moraru si Grigore Cartianu;
  ora 19.00, Bucuresti, Piata Revolutiei – Participare la un miting;
  ora 22.00, sediul OTV – Participare la o emisiune a postului OTV moderata de Dan Diaconescu.

  Reply
  1. Ilinca

    @subway il preferam pe domnu’ Barbu. Nu stiu cine e exact domnu’ Barbu da’ am citit pe aici ca le zice bine. 

   Reply
  1. EroulBula

    @Florina Si eu de unde-mi mai cumpar popcorn pentru emisiunile cu Ghise, Olguta, Calimente etc?

   Reply
  1. BogdanL

    @Florina Dacă apare și el pe liste, acolo e o neregularitate, atât timp cât, conform legii, debilii sau alienații mintal nu au voie să voteze.

   Reply
 9. elgreco

  Si iate uita nemule cum Rogozanu demonstreaza cu brio ca este un cacat cu stea in frunte……(iRealitatea)

  Reply
   1. elgreco

     @cristihan recunosc comite atat de multe incat sint speechless la enumerare incepand cu referendumul si pana la declaratii,etc….
    Spun in clar ca este un GAOZAR,  Rogozanu.

    Reply
    1. cristihan

      @elgreco Nu-i nimic nou. Ma intereseaza doar daca rezista Base fara sa-i f..a una peste bot. Cu stanga.

     Reply
    2. Geo_B

      @elgreco  Funny, cineva de la birou m-a intrebat acum 20min cine e Rogozanu, si primul cuvant care mi-a venit in minte, e cel scris de tine in all-caps.

     Reply
  1. BogdanL

    @Florina SENZAȚIONAL!!! Traian Băsescu și-a pierdut cumpătul, a scăpat de sub control și a lovit o vilă. Trebuie demis.

   Reply
    1. BogdanL

      @Florina Indiferent de motive, se vede clar cum vila, care nu are mai mult de 400-500 mp, este lovită cu dosul palmei peste buiandrug de animalul de Băsescu.

     Reply
   1. revealer

     @hope18 Oh, dar stiam si eu asta. De cand a anuntat. As fi crezut ca se retrage doar daca anunta ca indiferent de rezultatul referendumului el ramane sa lupte pe baricade.

    Reply
  1. elgreco

    @revealer Cind a data declaratia aia era surmenat …asa ca va rog putina decenta cind il abordam pe Crizel.

   Reply
  2. severmihail

    @revealer Comentariu pe Hotnews:
    
   „Hotarat lucru, e saptamana surprizelor. Intai am aflat ca Daniela Crudu e curva, acum aflam ca Antonescu e mincinos.”

   Reply
    1. EroulBula

      @gupi  @severmihail  @revealer Adica Daniela Crudu mincinoasa si Antonescu curva?
     Sau Daniela Crudu si Antonescu – doua curve mincinoase ?

     Reply
  3. Ilinca

    @revealer eu cred ca el tot timpul s-a referit la retragerea din Parlament. Si e foarte sigur ca se va tine de cuvant. El s-a retras din Parlament cu mult timp inainte de a face promisiunea. 

   Reply
    1. EleBelele

      @Florina evident ca nu; in fine, daca plangerea ar fi fost facuta mai din vreme, poate nu s-ar fi ajuns aici..

     Reply
  1. Bleen

    @Florina Băsescu: Îi voi face plîngere penalului Ponta. Așa cum i-am făcut plîngere și lui Stolo, cînd mi-am anunțat candidatura în 2004.

   Reply
    1. revealer

      @EleBelele  @Bleen  @Florina Adica pot sa-l fac albie de porci pe Monta si sa nu patesc nimic? Si acum spui?

     Reply
    2. Bleen

      @EleBelele  @revealer  @Florina Blogosfera e a serviciilor, deci nu vom răspunde în civil. Așa cum e frumos, la ocazii festive ne luăm uniformele pe noi.

     Reply
    3. EleBelele

      @Bleen  @revealer  @Florina aha. ma duc sa-mi caut deja snuru’ de comandant de unitate :-))

     Reply
    4. EroulBula

      @EleBelele  Sa inteleg ca ai facut parte din nomenclatura pioniereasca. Ahaaaaaa !
     Io n-am prins nici macar o functie de comandant de grupa. Pot sa spun ca am fost dizident?
     Culmea este ca pe comandantul meu de grupa il meditam la matematica pentru ca era in pericol sa ramana corigent.
     Pana la urma am facut scandal si, ca sa-mi inchida gura, m-au facut ajutor de comandant de grupa, functie care nu exista dar eu nu stiam. :-)))))))))
      

     Reply
    5. EleBelele

      @EroulBula da, am facut parte din nomenclatura pioniereasca, insa aveam o mare problema si anume ca refuzam sa tin discursurile la adunari, de scris nu mai vorbesc. imi aduc aminte ca, invariabil, incepeam cu ce mi se dadea scris pe foaie si terminam cu povesti despre Ciresari, caini, pisici si fluturi :-))

     Reply
    6. EroulBula

      @EleBelele Hai c-o dai in diverse! Adica vrei sa spui ca erai o nomenclaturista cu fata umana.

     Reply
    7. elgreco

      @hope18  @Bleen  @EleBelele  @revealer  @Florina Hahahahahha atunci vom fi in nudul gol……

     Reply
    8. EroulBula

      @EleBelele Sorry, nu pot sa ma gandesc la eleve de clasa a VII-a cu minijup. Incearca la Banicioiu sau Negoita :-))))))

     Reply
    1. Rosu

      @Florina  E deja tactica de lupta aici. Armata romana a castigat extrem de multe batalii si chiar razboaie intregi cu o singura mare, mare valoare: disciplina/stapanirea de sine. Hoardele navalesc, au tactici rudimentare si sunt manate de comandanti isterici. Cohortele romane se aliniaza disciplinat si aplica pana in cele mai mici detalii tactica. 
     Nu mai conteaza zbieraturile „barbarilor”.

     Reply
   1. severmihail

     @Bleen Yep. Doar ca privind sondajele din zilele acestea si care vor mai fi, intram in spirala nebuna a: „este real / este pentru dezinfomarea adversarilor / este pentru mobilizarea propriului electorat”.

    Reply
    1. severmihail

      @abis  @Bleen Cam asta este ecuatia: trebuie sa boicoteze un numar cel putin egal cu ce pune USL-ul prin frauda.

     Reply
   2. EroulBula

     @Bleen  @severmihail 
    52% pe sondaj inseamna cca 42-43% din totalul votantilor (sondajul se adreseaza doar celor din tara).
    De la 42-43% incepi sa-i scazi pe cei care declara ca se duc dar nu se vor duce:
    – unii spun ca voteaza DA dar vor „vota” la terasa;
    – altii spun ca voteaza NU dar, la apelul PDL-Basescu, vor „vota” tot la terasa;
    Se vor duce binisor sub 40%, probabil la un 37%, cum a mai spus cineva.

    Reply
  1. Boghy

    @severmihail Asezati-va linistiti la locurili dumneavoastra, ca nu va fi nici un 52%. Vorma lui Bleen, undeva la 35-40%. Poate nici acolo.

   Reply
 10. Rosu

  Am o observatie de facut, de natura generala:
  Rogu-va nu mai folositi cu usurinta clisee din categoria pensionarii uselisti. Va anunt ca sunt multi pensionari care chiar nu sunt nici uselisti si nici macar useloizi, in schimb foarte multi bugetari, functionari prin primarii, angajati la multinationale frustrati si/sau hipsteri, asistati social obisnuiti cu ‘dreptul lor”, etc. care sunt nu rational atasati de stanga si de „valorile” ei, ci pur si simplu fanatizati. Desigur nici aceste categorii de oameni nu sunt blamabile in corpore.
  Responsabilitatea este personala, asa cum si drepturile sunt individuale, nu colective.

  Reply
  1. severmihail

    @Rosu Puteti folosi, pentru acuratete, in schimb, expresia „pensionari uselisti care este ei uselisti”.

   Reply
 11. Nea

  Dragi pensionari şi părinţi fani ai Antenei 3. O veste minunată pentru voi. Aveţi fiecare câteva dorinţe şi nu vă puteţi permite să vi le îndepliniţi. O pălărie niţel mai scumpă, un drum cu maşina copiilor la unchiul Eustaţiu. Sau doar ceva pe lângă casă, un gard reparat, un cuier în vestibul, orice.
  Se face! Spuneţi chiar azi dorinţele voastre celor din casă şi promiteţi-le că, dacă vi le îndeplinesc, nu mergeţi duminică la vot.
  Veţi fi plăcut surprinşi să vedeţi ce receptivi vor fi aceia, îndeplinidu-vă dorinţele.
  Doar capacitatea voastră de negociere e limita.

  Reply
 12. Rosu

  Mai fratilor, cati bani varsa graurii astia in campanie? La Timisoara au umplut cutiile postale de spam constand in hartie de calitate foarte buna, tiparita cu niste mesaje anti-TB… E plin de afise ridicole, cu oameni care au aparenta unor infranti, tristi, neingrijiti, etc. cu mesaje jalnice – sa fiu simpatizant psd sau mai ales pnl m-as simti profund jignit ca astia ma identifica in felul (halul) ala… Pai chiar asa, mai oameni buni, cheltuie sute de mii de euro!!!

  Reply
   1. Rosu

     @hope18 Io am luat nota – pe unde ma duc iau vraful de maculatura si o arunc la cos/tomberon/pubela. Masuri nu se pot lua decat daca cineva dovedeste ca aceste fonduri sunt intradevar obtinute ilegal… Dar asta e extrem de greu.

    Reply
  1. affa

    @Rosu cretinii nu stiu ca pana la un punct o imagine cu un trist, infrant provoaca compasiune dar mai apoi dezgust si fuga. Este un mecanism de aparare.

   Reply
 13. tiestoster

  Pot sa ma duc asa pur si simplu sa cer listele de semnaturi? Buna seara vreau sa vad daca am votat in lipsa?
   

  Reply
  1. Rosu

    @tiestoster Bun, ce te faci daca „ai votat” deja? Asa daca mergi si dimineata ai sanse mai mari sa previi pocinogul.

   Reply
  2. SimonaM

    @tiestoster M-am gândit și eu la asta. Să mergem să verificăm la 22:45.
   Parcă văd secțiile pline de d-ăștia ca mine care vor să verifice liste. Și … la 23 se-nchide poarta. De unde știu eu că nu pune ăla ștampila după ce am plecat?

   Reply
   1. subway

     @SimonaM  @tiestoster Exact asta se va intampla. Daca e sa se foloseasca de numele tau, o va face dupa inchidere. Odata ce au vazut ca ai verificat nu se vor sfii sa te treaca pe lista.
    Nu se vor risca sa semneze in locul nimanui inainte de inchidere.
     

    Reply
    1. revealer

      @subway  @SimonaM  @tiestoster Mi-e greu de crezut ca vor folosi numele meu la sectia de votare unde sunt arondat. Mai degraba e posibil sa aparem ca si votanti la cine stie ce sectii de la Cucuietii din Deal. 
      
     Asta e magaria cu neraportarea separata a votantilor pe listele suplimentare. Daca la o sectie sunt 4000 de votanti si apar acolo 3500 voturi, pare OK, desi este posibil ca 2000 de voturi sa fie de fapt ale votantilor nearondati la acea sectie. Cum baze de date cu CNP si serii/numar CI sunt o gramada…

     Reply
  1. elgreco

    @Florina Daca vor 10% inseamna 900-1000 k, dar toti se asteapta intre 1kk – 2kk si asta inseamna pana la 20%, intrebarea mea este de la ce procentaj devine frauda evidenta?

   Reply
   1. cristihan

     @elgreco  @Florina Daca PDL face numaratoare paralela (pe prezenta la vot!), orice trece de 5% ar trebui sa fie super-evident.

    Reply
 14. nedormitul

  Autodenunț: Ieri m-am întîlnit cu o uselistă, odinioară futabilă. Și mă abordează direct – „sper că vii vineri la vot”. Am făcut-o să se simtă femeie, i-am zis că vin.

  Reply
  1. elgreco

    @nedormitul Sfatul meu amical este sa te protejezi ….nu se stie niciodata ce se intampla in timpul votarii ….take care

   Reply
  2. Rosu

    @nedormitul 
   1. nu-i frumos ca mintesti.
   2. nu-i frumos ca ii intretii fiintei aceleia sperante desarte.
   3. nu-i frumos cum vorbesti.
    
   In rest nu am observatii 🙂

   Reply
  3. severmihail

    @nedormitul Nu uita cateva reguli care s-au tot spus:
    
   1. Verifica urna, inainte, sa fie goala. Verifica sigiliile.
   2. Votul multiplu este interzis.
   3. Daca vezi prin zona un autobuz cu votanti din Stefanesti, fotografiaza-i si apoi fugi.
   4. Cere-i lista cu prezenta la vot.
    
    

   Reply
   1. Yeba

    USELISTA pe FB: ieri m-am întâlnit cu un băsist turbat, un băiețaș căruia i-am dat pas odinioară. Acum mi s-a făcut milă, am zis să-i mai dau o șansă și i-am zis la mișto să vină vineri la vot. Pe ăștia i-a tâmpit kioru de tot, a zis foarte serios că vine. 

    Reply
    1. EroulBula

      @Yeba Unde mai gasim useliste smechere care sa cheme vot electoratul lui Base vineri in loc de duminica?
     Fata asta ar trebui sa primeasca titlul de membru de onoare al PDL :-))))
      

     Reply
  1. subway

    @abis Ar trebui sa renunte PDL la miting (oricum nu mai au ce zice din moment ce se boicoteaza) si sa-i lase pe uslasi sa se coaca pe asfalt.

   Reply
   1. EroulBula

     @Bleen  @abis Daca vin plosnitele lui Dogaru si le umflam ochii, putem sa pretindem ca a fost legitima aparare ? Elenina, o idee ceva?

    Reply
    1. Rosu

      @EroulBula  Nu faceti din astea. O sa apareti la teve pe antene si rtv in loop ca basisti disperati ca pierde idolul lor puterea, care nu se dau inapoi de la nimic.

     Reply
    2. revealer

      @Rosu  @EroulBula Corect ce spui, dar oricum o dam aparem la antene si rtv ca niste basisti disperati.

     Reply
  2. Rosu

    @abis NU va incurcati cu detalii. Au iesit si la Timisoara grupuri mici de guerilla de revolutionari iliescieni. Au injurat, au facut spume, au gesticulat obscen… Cu pastrarea calmului si ignorarea turbatilor (ca sunt turbati la comanda si raspund la ordine – alta treaba) si cu concursul jandarmilor care trebuie doar sa stea in fata lor – nicio problema nu apare.
   Asta in cazul in care chiar apar mamelucii. Poate fi si doar asa, o petarda fumigena pentru a ridica spectrul „contramanifestatiei” ca descurajare.

   Reply
 15. abis

   @ny2 Mai erau si Romania Libera si Ziua, dar EvZ era cel mai curajos. In rest, toate erau aservite puterii. Nu mai tin minte cum evolua pe atunci Cotidianul

  Reply
 16. VelculescuVictor

  Seconds From Disaster
  „… investigates historically relevant man-made and natural disasters.”
  Noi ce avem;
   seceta devastatoare
  venirea lui Ponta ca prim ministru
   
  cat mai e pana la „impact”?
   

  Reply
 17. Nea

  Aveţi nişte bunici simpatici?
  Încercaţi să le spuneţi aşa:
  Dragi bunici, de data asta nu vă cer bani de buzunar. Nu vă cer nici să mă duceţi în parc. Vă cer să nu faceţi nimic. Nefăcând nimic pe 29 iulie sau făcând ceva pe lângă casă (un şpriţ, o carte, un film) aveţi şansa să-mi oferiţi un viitor.

  Reply
  1. Boghy

    @Nea Nu cred ca sunt sanse. Azi dimineata, de exemplu, am avut o „ciocnire” cu o baba din vecini. M-a intrebat mieros „Ce zici scapam de Basescu ?”. „Nu stiu doamna, vedem”, zic eu, in barba. Ma priveste banuitoare : „Sau tii cu Basescu cumva ?”. „Da doamna, tin cu Basescu. Nu merg la vot.” In momentul asta si-a pierdut calmul si a inceput sa insire tot repertoriul de la A3. I-am raspuns politicos ca eu nu ma uit la A3 si nu ma iau dupa ce spun ei, ca Ponta si Antonescu au facut mai mult rau tarii decat Basescu. A plecat vorbind singura, nevenindu-i sa creada ca cineva poate tine cu Base. Noroc ca nu o stiu bisericoasa ca altfel o banuiam ca merge sa-mi aprinda o lumanare.

   Reply
   1. Nea

     @Boghy Poate că baba are un nepot şugubăţ care, văzând că nu o poate convinge, îi ascunde buleftrinul.

    Reply
  1. EroulBula

    @cristihan Am citit ziarele, inainte sa intru aici, dar nu mai stiu unde am vazut. Oricum se confirma. Cel putin la Cluj vor sa puna camere de filmat in fata centrelor de vot pentru o corecta numaratoare a votantilor.

   Reply
   1. cristihan

     @EroulBula Nu poti sa cauti in history, pls? Chiar sunt curios de detalii… Nu e suficient sa fie facuta numaratoarea in Cluj, trebuie facuta statistic, pe un sample de sectii de votare.

    Reply
   2. cristihan

     @EroulBula Am gasit doar asta: http://www.romanialibera.ro/actualitate/locale/pdl-filmeaza-referendumul-271557.html
    Dar nu e suficient, vreau sa aud ceva „de la centru”

    Reply
   3. Ilinca

     @cristihanDe ce tb sa puna camere de filmat la intrarea in sectiile de vot? Au un reprezentant in fiecare sectie: ala sa aduca o camera de filmat cu el. In felul asta poate merge si la toaleta reprezentantul ala: lasa camera pornita si gata.
    Daca PDL nu reuseste sa produca dovezi clare ale fraudei ce va urma, ar trebui sa se imprieteneasca cu PNTCD-ul ca au un viitor comun limpede ca cristalul. 

    Reply
   4. subway

     @Ilinca  @cristihan Si pana pedelistul se intoarce de la toaleta, camera video e deja vanduta 🙂

    Reply
   5. cristihan

     @Ilinca Nu au voie cu camere in sectie. Dar nici nu e nevoie, reprezentantul respectiv poate sa comunice din ora in ora prezenta la vot. Poate chiar pleca linistit sa se pishe, notandu-si prezenta la plecare si la sosire. Deci nu e nevoie de nimic, decat de coordonare. E fff simplu pentru un partid ca PDL, care are logistica necesara pentru asta. Si nu e nevoie sa faca asta pentru toate sectiile… Deci orice frauda bazata pe introducerea de voturi „pe neve” ar trebui sa fie foarte simplu de demonstrat.

    Reply
   6. Ilinca

     @cristihan Mi se pare absurd sa filmezi intrarea in sectiile de votare-doar nu se asteapta sa bage voturi in urna pe trotuarul din fata sectiei…Urna trebuie supravegheata, nu sectia! Si nu, nu e ilegal sa filmezi urnele – urnele nu pot invoca dreptul la a-si proteja imagine proprie, cum zice prefectul ala de la Cluj. Nici nu conteaza daca are sau nu dreptate, daca pune jandarmii sa-i goneasca pe pedelistii cu camere se duce naibii oricum actiunea lor. 
    Si logistic e absurd sa mai mobilizezi un rand de oameni sa stea in fata sectiei sa-i bata soarele in cap cand ai deja un om in sectie, la umbra. 

    Reply
   7. cristihan

     @Ilinca Da, am zis si eu mai sus, e suficient reprezentantul din sectie. Dar nu strica deloc un back-up in afara sectiei. It’s once in a lifetime…

    Reply
   8. Bleen

     @Ilinca  @cristihan Omul din secție nu poate face singur mare lucru. Trebuie supravegheate listele. Omul din interior nu e absolut deloc suficient. Cînd ăia se duc cu urna mobilă, el ce face? Se duce cu ei sau stă în secție? Dacă se duce cu ei, s-ar putea să găsească 647 de votanți semnați pe lista suplimentară, deși cu o oră înainte, cînd plecase, erau doar 29.

    Reply
   9. cristihan

     @Bleen  @Ilinca Pai daca aia pleaca cu urna mobila si se intorc cu ea plina, e clar. Daca toata frauda se va face cu urna mobila nu mai e nevoie de alte dovezi.

    Reply
   10. subway

     @Ilinca  @cristihan Cu cat mai multi ochi asupra lor, cu atat mai bine. Omul din sectie e singur impotriva a 5-6 oameni. Va fi si el mai linistit stiind ca are „spate” afara.

    Reply
  2. EroulBula

    @cristihan Tocmai am primit o confirmare de la cineva care va reprezenta PDL la sectia de votare. La ultima instruire le-au spus: „Stati linistiti, voi veti fi inauntru iar noi vom fi afara”

   Reply
 18. revealer

   @EroulBula http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/bucuresti-stiri_din_bucuresti-traian_basescu-presedintele_suspendat_traian_basescu-protest_pentru_demiterea_presedintelui_suspendat_traian_basescu_0_743925667.html
   
  De curiozitate, cadrele militare se disponibilizeaza? Eu stiam ca se trec in rezerva.

  Reply
 19. EroulBula

  Bad news
  Se pare ca locul de adunare de la Antipa va fi ocupat astazi de trantorii lui Dogaru.

  Reply
 20. EroulBula

  Am uitat sa va spun:
  iar am avut visul ala ciudat, cu Voiculescu si Fenechiu in duba.
  Doamne, ce-o fi asta ?

  Reply
 21. EroulBula

  Vad ca PDL-ul a venit cu o idee privind verificarea suplimentara a corectitudinii votului.
  Vor posta cativa oameni in fata fiecarei sectii pentru a numara oamenii care intra sa voteze.
  Este o cheie destul de buna, in sensul ca numarul voturilor exprimate trebuie sa fie cel mult egal cu numarul persoanelor care intra in sectie+numarul membrilor comisiei.
  Sistemul nu este extrem de precis, pentru ca se mai poate gresi la numaratoare, plus ca vor fi diversi reprezentanti ai partidelor care se vor tot fatai pe la sectii ca sa vada cum merge votul. Oricum, daca se numara corect, nu poate da o eroare mai mare de 2-3%.
  Problema va fi sa poata avea oameni in fata sectiilor din fiefurile PSL/PNL (Teleorman, Vrancea, Constanta etc) pentru ca acolo ne asteptam sa fie marile tunuri.

  Reply
  1. EroulBula

    @GabiDumitru Acum chiar ca si-o ia Morlatean, la urmatoarea intalnire cu Viviane ….. asta in caz ca se mai duce :-)))))

   Reply
 22. EroulBula

  Buna ideea de la pct 3, privind verificarea, pe la 22.30-22.45, a listelor de vot pentru a vedea daca nu a votat cineva in locul nostru. Nu este insa suficient.
  Pentru a obtine efectul dorit trebuie, asa cum spuneam ieri, sa punem presiune pe comisia din sectie:
  – mergem la primele ore si le spunem ca ne intoarcem la 22.45 sa verificam daca n-a votat cineva in locul nostru;
  – le mai spunem ca, daca la 22.45 gasim semnatura in dreptul numelui nostru, le facem plangere penala.
   

  Reply
 23. poweraxxel

  se poate ca dupa incheierea procesului de vot la referendum cetatenii care nu au fost la vot sa faca cerere catre BEC ca acesta sa le confirme ca nu s-a votat pe numele lor?

  Reply
    1. ny2

      @Canadiana daca imi amintesc bine, a mai trecut printr-o faza similara acum cativa ani, dupa care si-a revenit. sa vedem acum ce se mai petrece.

     Reply
    2. ny2

      @Canadiana parca pe vremea lui Bombo EvZ era cam singurul care mai avea curajul sa scrie anti-putere. sper sa nu ajungem din nou in situatia respectiva.

     Reply
    3. Canadiana

      @ny2 n-am trait in romania pe vremea lui bombo, multumesc. dar de la parintii mei (dreapta) stiu ca singurul ziar de incredere este adevarul.

     Reply
    4. ny2

      @Canadiana impresia mea este ca patriciu a intrat intr-un non-combat cu base. sa-ti fie rusine, dinu patriciu! :))

     Reply
    5. Canadiana

      @ny2  bunastarea moleseste. uita-te la americani. ii vezi tu in strada dupa ce si-au pierdut casele si slujbele si ii fraieresc ponzi schemes in continuare?

     Reply
    6. ny2

      @Canadiana nu, dar nici n-au avut ocazia sa deguste „placerile” totalitarismului. i-am vazut doar la „occupy wall street”, dar marturisesc ca n-am urmarit fenomenul, ocupata fiind cu altele

     Reply
    7. Canadiana

      @ny2 totalitarism? miscarea occupy l.a. a fost inabusita de politie, care pur si simplu a arestat si batut participantii. s-au gasit ‘stenograme’ cu instructiuni asemanatoare date pentru ‘occupy’ new york, care s-au tradus in alte arestari. de atunci, liniste. 

     Reply
    8. Kafkapeulita

      @ny2 Eh… patriciu a devenit un mogul bun ;). La fel cum cristoiu s-a trezit dimineata cu optiuni politice total diferite.

     Reply
    9. Kafkapeulita

      @Canadiana  @ny2  Eh… patriciu a devenit un mogul bun ;). La fel cum cristoiu s-a trezit dimineata cu optiuni politice total diferite.

     Reply
    10. ny2

      @Canadiana nu te contrazic, cum am zis, n-am urmarit, de „occupy la” nici nu auzisem, stau prost cu politica americana

     Reply
    11. Canadiana

      @ny2 dupa experienta mea pe continentul nord american, nu sunt deosebiri mari intre romania si tarile traditional democratice de aici: coruptie la nivel inalt, lipsa de responsabilitate a guvernatorilor, incompetenta crasa, ipocrizie, minciuna. diferentele sunt in forma sofisticata de manifestare si ambalajul frumos poleit, dar fondul este acelasi ca in romania.  eu cred ca romanii ar trebui sa se elibereze de complexul dambovitean.  

     Reply
    12. Kafkapeulita

     @ny2
     „cred ca lui patriciu i s-a facut nitel frica”
      
     Si o fi bine ca l-a lasat Justitia in pace dupa ce i s-a facut frica si a depus armele? 
      

     Reply
    13. Kafkapeulita

      @Canadiana  
     De cati ani sunteti in Canada? Exista coruptie (ca peste tot), diferenta este ca aici PICA cei dovediti si aici presa are un cuvant de spus!

     Reply
    14. ny2

      @Canadiana eu traiam cu impresia ca dupa 200 si mai bine de ani de democratie astia sunt mai „autentici”, aka mai onesti, mai sinceri in valorile pe care le trambiteaza. eh, asta este, nu-i nici prima si nici ultima dezamagire pe care o traiesc :))

     Reply
    15. anarchix

      @Canadiana  @ny2 nu-i chiar asa. coruptia in america/canada nu e endemica. Nu trebuie sa platesti spaga la tag agency e primul lucru care-mi vine in cap. 
     uite inca un exemplu: primarul nostru a fost pus sub acuzare ca o firma de-a lui a primit $5k pentru un contract cu orasul. $5k!! Si asta e un oras de 40k de oameni din care 20k sunt studenti.
      
     Tu chiar ai impresia ca daca astia puneau botul la coruptie si corupti ajungeau asa departe. 
      
     Coruptia exista la un asemenea nivel in US/Canada incat pe Joe six pack nu-l afecteaza mai deloc. 

     Reply
    16. ny2

      @anarchix  @Canadiana eu nu m-am confruntat cu niciun caz de cerere de spaga aici, spre deosebire de Ro. este drept insa ca nici nu am avut tangente prea dese cu sistemul.

     Reply
    17. Kafkapeulita

      @ny2 Ok, corect cu patriciu!
      
     Nu este nevoie sa ne jignim pt a ne exprima parerile ;).

     Reply
 24. Rezon

   
  Rizea, dupa o tirada a lui Papahagi care l-a facut hopa mitica: [Pauza] [Pauza] No comment [Pauza] Ce pot sa mai raspund?

  Reply
    1. geronimo

      @Rezon  Ahaaa ! Un nesuferit. Unde naiba-i gaseste PSD pe toti neispravitii astia? certareti, aroganti, cinici, bicheri, sententiosi, limbricosi, pe deasupra si legitismisti, constitutionalisti, .. toata echipa de zgomot

     Reply
    2. Rezon

      @geronimo  @Canadiana 
      
     Cocalarul de la coltul blocului, care te face din vorbe si-ti vinde mobilul pe care tocmai ti l-a sparlit din buzunar

     Reply
    3. Canadiana

      @geronimo  @Rezon desteptii nu se pot manipula usor. iar psd-ul nu e gasca de intelectuali.

     Reply
    4. Merechene

      @geronimo  asta este generatia lui Boureanu! sa nu crezi ca ceilati sunt mai breji, doar ca sunt mai putini.

     Reply
    5. Merechene

      @Canadiana  @geronimo mie Boureanul nu-mi place deloc. Boldea, alt exemplar. are si pdl-ul cativa, doar ca nu-i scoate in fata ca psd-u’. fac bine ca se afiseaza cu cine trebuie: Macovei, Preda, Boagiu, TRU, il sprijina pe MRU. 

     Reply
    6. ny2

      @Merechene  mie Boureanu imi place doar pentru ca are prezenta de spirit si moare cu ei de gat, deci e bun de trimis la emisiuni la tocat uselisti.

     Reply
    7. ny2

      @Merechene acuma, stii cum e, cineva trebuie sa faca si treburile murdare. cat timp e tinut in check, cred ca nu sunt probleme.

     Reply
    1. Rezon

      @Canadiana Are studiile lui Baconschi, plus ce-i lipseste lui Baconschi. Spontaneitate si atitudine autentica

     Reply
  1. anarchix

    @Rezon din cauza boului astuia a trebuit sa inchid stream-ul: „domnu’  Badin. haideti domnu’ Badin! Nu se poate, domnu Badin!”  

   Reply
   1. Canadiana

     @anarchix  @Rezon enerveaza si intrerupe. eu il locul moderatorului le-as interzice sa intrerupa. nu vezi la o’reilly pe cineva sa isi intrerupa adversarul. mai avem de invatat in d-ale tvului.

    Reply
    1. Rezon

      @Canadiana  @anarchix Bine, se intampla ca Badin este un moderator catastrofal. Are momente de raptus fix cand situatia scapa de sub control. Uneori cred ca e plecat la veceu

     Reply
    2. Canadiana

      @Rezon  @anarchix nu modereaza, el se mai si implica direct in zbaterile de acolo. in mod normal, servesti subiectul si ii lasi sa spuna. are o atitudine bi–polar.

     Reply
    3. adib3

      @Rezon  @Canadiana  @anarchix Badin…..Cristoiu ….Aurelian Pavelescu…..baietii astia erau in cealalta tabara la suspendarea din 2007

     Reply
    4. ny2

      @adib3  @Rezon  @Canadiana  @anarchix exact asta voiam sa zic, imi aduceam aminte ca Badin a fost incununat de „succesuri” la latrine. iar Pavelescu era „ala mic cu capul mare”, citat din Base :))

     Reply
    5. Canadiana

      @ny2  @adib3  @Rezon  @anarchix hahah, trebuie sa recunosc: base e foarte pitoresc. 🙂

     Reply
    6. Rezon

      @Canadiana  @adib3  @anarchix
      
     Cristoiu isi pregateste vezica pentru a fi in full pressure in momentul cand se va schimba directia vantului

     Reply
    7. adib3

      @Canadiana  @Rezon  @anarchix  Cristoiu si Badin erau pe la A3. 
     Pe Pavelescu parca il asociez cu Realitatea, R Dumitrescu, N Nicolai, S Andon, Bolcas,dar poate ma insel.
      

     Reply
 25. geronimo

  „il  n’y  a  vraiment que deux partis dans tout pays : ceux qui osent dire non, et ceux qui ne l’osent pas. Quand ceux qui ne l’osent pas depassent en nombre considerable ceux qui l’osent, le pays est fichu” _ Henry de Montherlant
   
  Pai, zicem Nu, dar fi-vom oare destui?

  Reply
   1. meioza

     @Canadiana  @Florina Îmi amintesc că în ’90 toate mitingurile împotriva FSN aveau parte de o contramanifestație „spontană” în proximitate… S-au revenit la tehnicile de atunci!

    Reply
    1. Canadiana

      @meioza  @Florina asa este, si venea ilici la televizor sa ne spuna ca a fost ‘spontan’ si e democratie. tu-le mama lor de criminali.

     Reply
    2. Rezon

      @meioza  @Canadiana  @Florina 
      
     Scoala de gandire si actiune e aceeasi. Din fericire, vremurile nu mai sunt aceleasi

     Reply
    3. geronimo

     Nu mai sunt chira aceleasi, intr-adevar. De exp. pe vremea mineriadelor clasice nu te puteai folosi de ajutorul politiei. Ea era spectatoare platita, vizavi de „politaii” ad-hoc – IMGB-istii, minerii, tot soiul de cetateni indignati, „oameni de bine”.. Iar cand intervenea rar, pudica noastra politie postdecembrista, batea pe rupte, ca trupe auxiliare ale ale fortelor paramilitare, tot pe victimele trupelor de soc improvizate de Iliescu si FSN.
     Pe de alta parte, nici TVR nu mai e unica tembeliziune. A facut pui, dar mai sunt si doua televizuni libere ca alternativa B1 si Nasul TV.

     Reply
    4. geronimo

      @Rezon  
     Nu mai sunt chiar aceleasi, intr-adevar. De exp. pe vremea mineriadelor clasice nu te puteai folosi de ajutorul politiei. Ea era doar spectatoare platita, vizavi de „politaii” ad-hoc – IMGB-istii, minerii, tot soiul de cetateni indignati, „oameni de bine”.. Iar cand intervenea rar, pudica noastra politie postdecembrista, batea pe rupte, ca trupe auxiliare fortelor paramilitare, tot pe victimele trupelor de soc improvizate de Iliescu si FSN.
     Pe de alta parte, nici TVR nu mai e unica tembeliziune. A facut pui, dar mai sunt si doua televizuni libere ca alternativa B1 si Nasul TV.
      

     Reply
  1. Merechene

    @Florina daca vin 15k-20k pro Base, or as aiba astia 2000 de voturi mai putine la referendum. ori se dau cu Base, ori vor fi atat de obositi dupa scandat, incat or sa doarma pana luni seara.

   Reply
  2. geronimo

    @Florina Sa-i primiți cu pistoale cu apa. Daca va fi cald, vor da in mintea copiilor, iar oamenii maturi isi pot vedea de ..treaba lor

   Reply
  1. Canadiana

    @Merechene unde mai pui ca emisarul acestei perle are figura de sef de aprozar. sunt surprinsa de fiecare data cand il vad fara pix dupa ureche. 

   Reply
  1. Canadiana

    @adib3 daca ramanem in nato, tot e bine. in plus, americanii au guvern democrat (bataie spre stanga), care probabil va pierde alegerile.
    

   Reply
  2. meioza

    @adib3 Aha! a ajuns fumigena aia și aici… Am văzut că activiștii USL se chinuie să o distribuie. Cîteva precizări (unele mai puțin logice, dar simțeam nevoia să le spun 🙂 ):
   1. John Podesta este un pic cam politician să scrie un articol. Nu mai zic că e democrat. Probabil el doar a semnat ce a scris celălalt… Matt Browne e un ziarist care se chinuie să cîștige un ban de unde poate (a postat o tîmpenie similară și pe Huffington Post și puteți vedea comentariile ca să vă dați seama de rezultat).
   2. Site-ul pe care este postat articolul este un mare zero. Pînă și defunctul Cotidianul este cu 30.000 de locuri mai sus în topul Alexa al siteurile (ceea ce practic spune că este irelevantă ca sursă de informații).
   3. Articolul este plin de tîmpenii gen „[Ponta] made his name as a general prosecutor and reformer”
   4. Nu în ultimul rînd, în articol se folosesc expresii total neadecvate unei analize pertinente („”President Basescu, desperate to resurrect), ceea ce clarifică parti pris-ul cu care a fost scris…

   Reply
   1. adib3

    In masura in care ar putea influenta politica administratiei Obama, articolul e periculos. Indiferent de ce efect va avea in presa. (Din Ro sau straina)

    Reply
    1. Canadiana

      @adib3  nu mi se pare periculos. este foarte raspandit in america sa apelezi al lobbyisti. ponta este mult prea compromis cu plagiatul si prestarea la UE pt. a mai fi „spalat”

     Reply
  3. Rezon

    @adib3
    
   Ponta este eroul unei fituici stangiste americane. NImic senzational. Ei scriu din convingere, nici macar nu le trebuie bani. Orice stangist care ia puterea undeva este erou pozitiv.
    
   Cand pui in balanta The Economist, Financial Times, Wall Street Journal, Bloomberg, Washington Post, Frankfurter Allgemeine Zeitung si Le Monde cu fituica progresista Gigi Browne, iese cu minus. Masiv.

   Reply
 26. adib3

  Hehe, modificarile din OUG au si un alt rol: sa transmita indirect USListilor din sectii ca e OK sa fraudeze.
  E riscant sa transmiti un astfel de mesaj direct catre un partid intreg. (Vezi stenogramele).

  Reply
  1. geronimo

    @Rezon  ce-mi place la Monica Macovei e ca vorbeste concret, fara pretențiile de prețiozitate căutată ale multor altora, dar pune degetul pe rana cu inocența unui copil. E practica si directa cam cum sunt americanii.  Simti ca telespectator, sau ca viitor votant, ca nu pierzi vremea daca investesti incredere in ea.

   Reply
   1. meioza

     @geronimo  @Rezon Da, total de acord. Sper sa o promoveze mai mult. Ăia simt o frică/ură intestină cînd vorbesc despre ea!

    Reply
   1. geronimo

     @Canadiana stiu, dar eu iau literalmente mesajul. Din pacate, multi din generatia aia nepereche a hippie-stilor aveau afinitati mai mult sau mai putin constiente cu Stanga..
     
     Norocul lor ca nu  i-au gustat  si „binefacerile”..

    Reply
    1. geronimo

      @Canadiana am avut si eu discuții interminabile cu prietenii de-a lungul anilor pe tema asta. Totusi, muzica lor e nepieritoare.. Eu ii admir in primul rand ca artisti.
     In aceeasi logica, l-am arunca si pe Eminescu la cosul de gunoi, pentru notoria lui dovada de opacitate si adversitatea lui neimpacata  la adresa liberalilor epocii sale. Sub ochii sai se construia Romania moderna, iar el nu vedea decat bâlbâielile si inconsistentza mimetica a contemporanilor sai. A fost asta clarvizune politica? Nu.
     Adevarul e ca marii artisti pot avea si atitudini sau implicari prostesti. Vezi Charlie Chaplin si simpatiile de stanga care l-au facut spre sfarsitul vietii persona non grata in USA.  Ce facem acum? ii aruncam la gunoi cu opere cu tot?

     Reply
    2. Canadiana

      @geronimo argumentele tale sunt de mare bun simt. din pacate, eu sunt atat de incarcata politic, incat nu mai tolerez stangistii, cu atat mai mult cu cat ei sunt lideri de opinie. e vina mea ca gandesc atat de radical, stiu, dar asta este.

     Reply
    3. geronimo

      @Canadiana Stiu, dar in fata artei lor inchid un ochi si il deschid larg pe cel.. interior. Ma gandesc doar la Arghezi cat le-a mai scos peri albi celor de la „Teze si antiteze la Paris”, din exil : cum a fost posibil ca, poate, cel mai mare poet roman al sec. XX sa fie atat de lipsit de verticalitate in fata noilor comandamente politice ale vremii (anii`50)??? un mister, cat un miez de noapte pentru Monica Lovienescu si Virgil Ierunca.
      
     Astazi, in dezmățul oportunist din viata publica il vad si pe Mircea Dinescu. Ce sa fac? atitudinea lui politica imi face greata, dar poeziile lui mi-au produs momente de voluptate sufleteasca.
      
     Cat despre Stanga, ce sa mai zic! imi produce repulsie chiar si in variantele ei soft, occidentale   

     Reply
    4. Canadiana

      @geronimo esti fericit ca le mai poti degusta arta,  eu, deocamdata, nu. cat despre arghezi si sadoveanu, nu mi-au placut niciodata ca scriitori. preferatul meu in poezia romaneasca este toparceanu. 

     Reply
 27. adib3

  S-ar putea sa sta langa sectie, cu doua pungi si  cateva mii de boabe de fasole. Ori de cate ori intra cineva, muti o boaba dintr-o punga in alta. La sfarsit, numarul de boabe trebuie sa fie egal cu numarul de buletine de vot din urna si cu numarul de persoane bifate pe liste.

  Reply
 28. apicultor

  va rog, sa ne mobilizam sa scapam de reclamele USL de pe Facebook . M-am saturat de ele pana peste cap. Dati click pe ele sa le epuizam bugetul!

  Reply
   1. Canadiana

    asta mi se pare geniala (fragment)
     
    Daca stenogramele alea is reale ar insemna sa fie retardati toti din USL, cum ultima din urma nu o cred, cred ca esti tu propagandist basist.

    Reply
    1. meioza

      @Canadiana Faza de acceptare durează cel mai mult. Dar pînă la urmă o să accepte că toți din USL sînt retardați… 😀

     Reply
    2. Canadiana

      @meioza e ca la mort: faza surpriza, faza nu-mi-vine-sa-cred, faza furie, faza acceptare. 

     Reply
    3. Canadiana

      @Florina  @meioza postacu de sus e in faza negare, clar. in doua luni de guvern puie trece la faza furie.

     Reply
 29. Louisy

  Era o idee ca, dupa ce te duci sa verifici daca nu te-au fraudat, atunci te fraudeaza.
   
  Te duci la 22:45 si te mai duci si la 22:59, ca sa-i prinzi in flagrant.

  Reply
  1. Florina

    @Louisy 
    
   O soluţie ar fi intrarea în secţie la 22.59. 30, înainte să închidă uşa. 
   A, şi atenţie să închidă uşa la ora 23.

   Reply
 30. meioza

  Dacă persoana de la liste e ostilă, s-ar putea să vă treacă ca fiind prezent. E o dilemă aici: dacă nu scoți buletinul, poate zice că nu vrea să te caute, dacă îl scoți să te bifeze pe liste…

  Reply
  1. Louisy

    @meioza Poti sa fi declarat prezent fara sa semnezi in dreptul tau? Daca nu semnezi, cum te trece ca prezent?

   Reply
 31. Louisy

  Auzi ce zice postacimea de partid, cica „se da” 100 lei pt. ghilimele: http://www.zoso.ro/postacii-de-partid-sume-si-strategie/#comment-474212 (atentie, nu zoso zice, ci postacul din comentariu)

  Reply
   1. Louisy

     @Bleen Pai, ce te miri, astia sunt din tara lui „sa ne dea!”, in logica lor nu faci ceva fara sa-ti dea cineva un smen, o spaga.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *