Aseară s-au semnat actele de divorţ între Băsescu şi PDL

Despărţirea în fapt e mai veche însă abia aseară s-a oficializat şi Băsescu, sînt convins, şi-a luat orice gînd de la PDL. Ce se va întîmpla în continuare cu partidul? Reformiştii vor aştepta ca Boc şi garda veche să se usuce şi să cadă de la sine, lucru care se va întîmpla cel mai probabil în primăvara lui 2013. Apoi pînă în 2014 vor urma lupte intestine între diversele grupări din partid. După înfrîngerea din 2014, de la prezidenţiale, grupările din partid îşi vor ascuţi iar săbiile. Probabil prin 2015 lucrurile se vor mai aşeza, în speranţa unui rezultat bun în 2016, următoarea ţintă după asta fiind, evident, prezidenţialele din 2019. Acum rămîne de văzut dacă toate acestea se vor întîmpla de la înălţimea unui 15% sau 7-8% în 2012, unui 5% sau 10% în 2014. Însă nu m-ar mira ca perioada 2012-2019 să fie traversată de PDL de la înălţimea unui 1-1,5%. Una peste alta, singura variantă care le-a mai rămas „reformiştilor” e să spere ca după 2012 garda veche, oportuniştii şi clientela să plece, ei urmînd să încerce refacerea partidului de la (aproape) zero. Numai că partidul e putred pînă în măduva oaselor, are otrava chiar în esenţă şi e, în umila mea opinie, nereformabil. La acestea se adaugă şi brandul complet compromis. Corupţia şi aroganţa se mai iartă în politică, indecizia şi prostia împleticită nu (vezi cazurile PNŢcd, Emil Constantinescu, Victor Ciorbea). Pe de altă parte, am tot vorbit despre reformiştii din PDL, dar trebuie să recunosc că habar n-am care-s ăia şi dacă chiar există aşa ceva.

Lui Băsescu nu-i rămîne decît să gestioneze cît mai inteligent relaţia cu PSD, ştiut fiind că numele prim ministrului din 2012 şi implicit înclinarea balanţei între grupările din PSD depinde de el. Şansele suspendării sînt minime, din două motive: 1) în condiţiile unei suspendări sau demiteri a lui Băsescu, Geoană va deveni preşedinte interimar, şi asta nu-i convine lui Ponta înainte de stabilirea candidaţilor la parlamentarele din 2012 şi stabilirea candidatului la prezidenţialele din 2014, 2) dacă Băsescu nu e demis la referendum, gruparea lui Ponta va avea mari probleme în 2012, atunci cînd se va stabili numele prim ministrului. Vă reamintesc că numele prim ministrului desemnat depinde 100% de preşedinte, chiar dacă PSD va avea peste 50% (practic imposibil). Dar să zicem că PSD va avea 60% în 2012. Ei bine, Băsescu este obligat să desemneze ca prim ministru un pesedist. Care pesedist, asta decide el şi numai el. Ori, dacă Ponta nu se înţelege cu Băsescu s-ar putea să piardă chiar şi candidatura pentru prezidenţialele din 2014. Deocamdată singurii interesaţi în suspendarea lui Băsescu sînt justiţiabilii (fie ei pesedişti, pedelişti, penelişti, moguli sau simpli mafioţi). Rămîne de văzut dacă în acest război vor cîştiga ambiţioşii politic din grupările Ponta şi Tăriceanu sau justiţiabilii şi frustraţii din grupările Crin Antonescu, Năstase, Geoană, susţinuţi de SOV, Felix sau Patriciu. Dacă vor cîştiga ambiţioşii, Ponta are foarte mari şanse pentru prezidenţialele din 2014 iar Mitrea probabil pentru conducerea guvernului începînd cu 2012 (eu nu l-aş exclude nici pe Tăriceanu din ecuaţie).

Cam astea ar fi datele problemei pînă în 2019, dacă o excludem pe Albă ca Zăpada. Însă eu aş zice să n-o excludem.

PS. L-am visat pe Ciorbea azi noapte. Îşi făcuse partid şi se relansa politic. Într-o librărie sau cort sau ambele, Zoe Petre/Alina Mungiu Pippidi împărţea albume cu pozele fruntaşilor politici ai noului partid şi bancnote mari, de plastic, cu faţa lui Ciorbea şi sigla Jurnalului Naţional. Cred că, de teamă cel mai probabil, am şi spus cîteva chestii laudative la adresa noului partid. În timpul ăsta, Mihail Neamţu/Cristian Ghinea îmi arăta mîndru elementele de siguranţă de pe bancnote. Nu le vedeam, însă dădeam aprobator din cap, aşa cum mi-e obiceiul cînd n-aud ce mi se spune sau aud dar nu înţeleg. Şi uite aşa, într-un vis am înghesuit toate temele politice ale momentului: Guvernul Boc (reprezentat aici de Ciorbea, sau tatăl castrat, mai pe înţelesul lui Freud), mogulii, reforma din PDL, creştin-democraţii de rit Baconschi, intelectualii angajaţi, intelectualul-caporal de gen feminin (exagerez cu femininul, evident), criza financiară, taxele şi impozitele, pomenile electorale, Avramescu şi exemplul lui cu bancnota şi votul securizat, Albă ca Zăpada a lui Sebastian Lăzăroiu.

Facebook Comments

321 Comments Aseară s-au semnat actele de divorţ între Băsescu şi PDL

 1. sase sase

  Bine,stimabililor,am inteles ca au divortat.Dar stie cineva ce onorarii au luat avocatii,sa-i pot para la fisc,pentru a fi impozitati la sange?!

  Reply
 2. Yeba

  Eu ii dau dreptate 100% lui Nedo, in privinta "basescianismului", fiindca ajung la aceeasi concluzie din alta "pozitie a observatorului", cum se zice in fizica.

  Adica eu, una, sunt borderline, vad ca Base e aproape epuizat si imi lipseste constructia politica si figura (ca nu merge altfel) inlocuitoare, imaginarul meu trage tot de Base, ca bonapartistii tîrzii.

  Fanatici sunt aia care, la informatia obiectiva si de interes public "Crin are 0,92% prezență la Parlament", comenteaza urmatoarele, cu variante:

  – "Crin, iar te atacă nemernicii!" (tip roxana iordache)

  – "Timpită esti tu, ca nu intelegi ca si la 0% e platit 100%, deci e dreptul lui sa vina cind vrea" (o Adriana pe forum la Realitatea, către cineva)

  – Informatia este irelevanta si nu merită comentată. (sustinatorii PNL mai articulați)

  Pe blogary, simpatia pt Băse s-a exprimat en tout moment foarte diferit de fanatism.

  Reply
 3. neamtu tiganu

  Florine, eu apreciez ce vreti voi sa faceti, pa bune.

  Pt. a reusi, insa aveti nevoie de un sprijin larg, dupa cum stiti, mai bine ca mine, societatea romaneasca e extrem de radicalizata. E impartita in doua grupari, pro si contra. Deci problema pe care ar trebui sa o rezolvati e care ar fi strategia de a atrage marea masa a nehotaritilor, nehotariti care nici nu iau parte la dezbateri politice, nehotariti care eventual ii injura si pe aia si pa ailalti.

  Pe cei "convinsi", unii dintre ei fanatizati nu aveti sansa sa-i atrageti.

  P.S Scuze ca v-am facut "fanatici", cum zicea nedo, am ramas cu impresia de la campania electorala, atunci, probabil de teama de a iesi Geoana, ati cam sarit calu.

  Reply
 4. nedormitul

  Neamţu, tocmai despre cei care ne consideră fanatici vorbeam cînd am spus gîndire limitată. Culmea, ei sînt din tot spectrul de simpatii şi antipatii politice. Pentru mine, de pildă, băsescu nu mai există. Cu toată simpatia şi susţinerea, dar băsescu deja este aproape epuizat, nu mai are resurse. Dar recunosc că am o foarte mare problemă de poziţionare, ştiind că nu am în momentul de faţă o construcţie politică în care să cred, care să mă reprezinte şi pe care să o susţin. Cei ce mă consideră fanatic băsescian se află încă în campanie electorală, pro sau anti băsescu. Pentru discuţiile noastre de acum astfel de oameni sînt nocivi. Eu vreau să găsesc acea construcţie sau să particip la construirea ei dacă e nevoie. Şi, de fapt, s-ar putea dovedi că nu eu am probleme acum, ci aceia care nu îşi pun şi nu îşi vor pune aceste întrebări. Mie îmi lipseşte construcţia politică. Lor, sau vouă, mai bine zis, vă lipseşte viziunea.

  Reply
 5. Bleen

  @valabill

  Pare foarte ok şi de bun simţ ceea ce zici. Însă te înşeli enorm. O să-mi ceri argumente. E prea mult. Ar trebui să scriu un roman ca să-ţi răspund.

  Reply
 6. valabill

  @Florin Cojicariu: Nu e naiv dar personal am asa o frustrare pentru ca am incercat ambele variante! afara nu puteam sta fara ai mei iar acasa nu pot sta cu ei! Poate sunt inadaptat. Ca o observatie, am revenit in tara de putin timp si am fost socat sa vad atata ura si deznadejde. Nu imi miroase a bine

  Reply
 7. valabill

  Incredibil cat de inteligenti sunt romanii astia! si cat de amorali… ma uit si eu la niste omuleti care mai spera ca romanii sunt insetati de dreptate, de adevar, ca ar da buzna sa isi plateasca taxele daca banul public ar fi cheltuit corect; mai baieti, voi astia ca mine care sunteti acuzati de pedelism sau pupinbasism sau mai stiu eu ce crime odioase de acest gen: sociologic vorbind banuiesc ca sunteti cat de cat educati, uneori crestini sau macar ecologisti dar aveti un mare defect: ati citit cam mult la viata voastra. In copilarie, carti pentru copii in care binele se lupta cu raul si il invinge. In adolescenta, carti de capa si spada sau SF, in care se vorbea cam mult de curaj si loialitate, despre onoare si credinta. Am o veste proasta pentru voi… va bateti cu romania celor multi care detesta cartea; cu romanii care au baut cerneala, care se declara crestini incalcand cu seninatate toate cele zece porunci, care sunt amorali prin natura si definitie, care conduc cu 100 km la ora in sat indiferent de cate babe, rate,betivi sau copii ar ucide. Sociologic vorbind ei sunt majoritatea zdrobitoare. Ei nu si-ar plati in veci taxele daca nu ar fi oprite la sursa, ei ar taia intr-adevar toti copacii din padure si ar fura tot ce ar fi al statului, al comunitatii sau al vecinului. Indignarea lor fata de coruptie nu vine din moralitate ci din invidie si da, nu ar citi o carte nici cu pistolul la cap. De acestia se folosesc indivizii reptilieni care ii manipuleaza, si cei care va mai intrebati cum se face ca sunt atat de multi gata sa isi vanda tara va intreb ce mai conteaza atata timp cat deja si-au vandut sufletul?

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @valabil: Am sa vorbesc pentru mine. E simplu, am doua optiuni si le cunosc bine pe amindoua. Pot sa plec, si sa uit de tara asta, sau pot sa ramin si sa incerc sa schimb ceva. E naiv? Poate.

   Reply
 8. neamtul tiganu

  nedo, hai sa nu ne dam dupa colt, voi madamblogaristii aveti o mare problema de imigi, ati fost si sunteti basesisti fanatici, incercati, in ultima vreme, sa jucati rolu neutrului si obiectivului, e un bun inceput, da inca nu e credibil.

  Nu pot urmari pilda cu blugii deoarece io nu cumpar niciodata blugi, nefasta imi cumpara si chiloti si maieuri si tot. Prefer blugii cu fermoar, desi exista un risc de ranire la inchidere prea grabita, da nefasta stie, a citit caietu de sarcini.

  P.S Protestez la banarea estului!

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   neamtule, eu sint satul de etichete. Ma feresc sa le pun altora si ma irita cind apare cite unul care fuge cu autocolantul dupa noi sa ne puna ce crede el ca e eticheta potrivita pe frunte. Basesisti fanatici? Asta crezi tu. Sintem simpatizanti ai lui Basescu si asta e clar de la inceput. Fanatici? Nu-mi dau seama de unde ai dedus tu asta. Hai sa vorbim serios, de aproape zece luni de zile aici, si eu si Mirel, spunem cam aceleasi lucruri. Nu ne-am schimbat in nici un fel parerile. Nici nu ne dorim sa mimam neutrul si obiectivul. Sintem ce sintem, nu ascundem ce credem. Si din cind in cind apare cite unul care e foarte deranjat de asta. Estu s-a muncit tot weekendu sa ne lipeasca pe frunte eticheta de "infailibili", adica de aroganti. Ce rost are sa fugaresti prin comentarii niste oameni ca sa le arati ca-s aroganti doar pentru ca ei tin la parerile lor? [editat] By the way, pedelistii fanatici sint mai moderati decit cei ca tine. Ia de aici mostra de inteligenta militanta de la zexe (pedelistul cel militant pe care l-am banat acum ceva vreme, in caz ca ai uitat cine e): http://furiouswordpressripper.wordpress.com/2010/… Estu e in aceeasi zona, tocmai ce mi-a trimis un mail al carui subiect e "Re: contact, cu cine mai fraiere, cu un frustrat ca tine?". Iti explic pentru ca te stiu om serios. Ii banam si-i vom bana pe cei care se forteaza sa faca atmosfera proasta aici. Din respect pentru noi si cititorii tacuti. Asta-i tot, de fapt.

   UPDATE: "sint mai moderati decit cei ca tine" adica " sint mai banati decit cei ca tine".

   Reply
 9. AccesDirect

  Daca Alba ca zapada e nascuta din coasta lui DDD, nu dau doi bani pe asteptarile populare si nici pe soarta lui, a popolului.

  Reply
 10. Yeba

  Care e masculinul de la moașă? S. Lăzăroiu, moașa Albei.

  Dacă va exista o ACZ, nu i-o fi trebuind și ei acolo o doctrină și niște figuri credibilizate gata (deci deja cunoscute)?

  Dacă nu se naște din capul lui Zeus, ci din spuma mării de frustrări transpartinice, cum va putea formula doctrina?

  Impresia mea e ca la cum se desfasoara alde Ponta si Crin, mi ti-i decredibilizeaza pe toti membrii lor de partid, cum se intimpla pe vremuri cu Vadim. A-l avea sef pe Vadim cu fular alb si alte tulburari ma facea sa nu-i mai pot banui de buna-credinta.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Yeba: e mai simplu, ca la explicatia cutremurului – daca tensiunea e prea mare ea trebuie eliberata. Sebastian Lazaroiu constata doar ca exista o configuratie unica a asteptarilor populare versus oferta politica. ACZ e o solutie a eliberarii tensiunii. Cu siguranta mai exista si altele. Trebuie insa notat ca e remarcabil ca acum exista loc pentru un partid nou. Asta nu e o situatie comuna. Dincolo de observatiile astea putem specula oricit. Si inutil, as indrazni sa spun.

   Reply
 11. nedormitul

  Nu uitaţi că emil constantinescu şi-a creat la un moment dat o albă ca gonflabila, a lui şi numai a lui. N-a folosit-o niciodată. Acum o ţine desumflată în şifonier şi îi acuză pe golanii cartierului că i-au înţepat-o pe scara blocului. Aşa că nu vă miraţi dacă albă ca zăpada asta, nouă, va fi mai bagaboantă. S-ar putea să fie o fată serioasă, nu ştiu. Dar s-ar putea să fie şi bagaboantă. Gîndiţi-vă de două ori înainte de a vorbi de ceva ce nu există, prieteneşte vă sfătuiesc.

  Reply
 12. nedormitul

  Mulţi fac nişte confuzii. Vorbesc de Albă ca zăpada ca şi cînd ar fi adevărata fiică a mamei pdlida, deşi nici pdl-ul nu a murit, nici Albă ca zăpada nu s-a născut încă. Eu, înainte să îmi cumpăr o pereche de blugi, mă uit dacă îmi plac şi dacă îmi vin bine. Albă ca zăpada se va naşte nu din frustrările susţinătorilor lui băsescu + pdl (pe care, în mare, le-aş reduce la două, bvb şi mogulii). Aş tinde să cred că Albă ca zăpada se va naşte din nişte frustrări transpartinice. Şi este foarte posibil ca unii din cei care o venerează acum să o renege atunci cînd se va naşte. Dacă se va naşte. Asta una la mînă. A doua confuzie, blogary nu se traduce nici prin pdl, nici prin băsescu. Prima confuzie o pot înţelege pînă la un punct. A doua este dovada, să-mi fie iertat, a unei gîndiri limitate.

  Reply
 13. morris

  Doamne! Cum se cred unii prea inteligenti ca sa fie intelesi! De unde rezulta ca prea multa blogareala, creste parerea de sine; un fel de supraestimare personala.

  Reply
 14. estu

  sau cum ar veni daca ii citesc pai atunci tre' sa fiu de acord cu ei, nu tre' sa-i critic. pai sa scrie o carte, nu un blog cu comentarii daca vor asta

  Reply
 15. Florina

  estu

  eu m-am referit la faptul ca esti vizibil aici de 4 ore. asta-i una.

  iaca doua: scrisuL si munca sunt incompatibile? noi muncim, nu scriem?

  trei. de unde stii tu c-ar fi mai bine pentru toata lumea?

  si ultima. tu de ce-i citesti?

  Reply
 16. estu

  florina>gresit. muncesc de la ora 12. scriu in pauza.daca nu munceam azi, nu scriam!

  si as recomanda cu caldura multor asa zis ziaristi, analisti, blogaristi sa munceasca in loc sa scrie.

  ar fi mai bine ptr toata lumea.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @estu: in momentul in care ne recomanzi sa muncim in loc sa scriem, esti idiot. in plus ne acuzi ca ne antenizam dar cel care face atmosfera irespirabila aici esti tu, cu criticile tale permanente. n-avem de ce sa ne enervam reciproc asa ca, cu tot respectul, pa.

   Reply
 17. estu

  omen>de acord, stau bine la IQ respectivii. toleranta o manifest eu, nu ei. tocmai asta e un punct pe care l-il reprosez.

  cat despre grafomanie, nu-mi amintesc sa fi scris prea mult.

  a critic opinion is one too many, it seems!

  da' gasim exemple cu ghiotura pe aici.

  si nu, nu par ca invata respectivii. dimpotriva, mi se pare ca tot spatiul public se antenizeaza pe zi ce trece, simptomele par sa fie aceleasi.

  Reply
 18. omen

  estu: poti sa faci asta si altfel. ironic si neinflamat.

  domnii de ma sus au avantajul ca stau destul de bine la IQ, deci se mai prind si se mai ajusteaza ei pe parcurs.

  btw, ti-am citit comentariile apropo de "romanii sunt asa si pe dincolo". pana aici, de acord; si eu as vrea ca romanii sa fie altfel, sa fie mai mult anglo-saxoni, decat latini, de ex.

  problema e ca atunci cand sesizezi paiul din ochiul altuia, fii atent la barna. daca tot sugerai ca te-ai plimbat asa mult, ar fi fost bine sa inveti si pe aia cu toleranta. adica sa-l lasi pe TOG in pace cu comentariile lui cu tot, de exemplu.

  si mai e una bucata umor involuntar: daca tot critici atat "infailibilitatea la romani", vezi ca tocmai tu cazi in pacatul respectiv.

  ca sa nu mai spun de simptomele de grafomanie 😀

  sa se consemneze ca dupa atatea zile de bagat batzu' prin gard, neamtu tiganu a avut umor la Saturday, 4 September 2010 at 3:08 pm

  ps. yeah, yeah, I know; just a relapse 😀

  Reply
 19. estu

  ma enerveaza ca insistati sa puneti etichete, sa dati verdincte si sa construiti tot felul de teorii pornind de la impresii inerent extrem de personale si neverificabile.

  ma enerveaza ca nu intalnesc aici mai multi oameni care gandesc la fel de decent ca Valerian Stoica (dar e de pilda gabry_el) si in schimb intalnesc multi ca Cristian Preda.

  scriu ca sa va demonstrez ca nu neaparat toate opiniile si analizele va sunt corecte , logice sau macar probabile.

  ca sunt altii, ca mine de pilda, care vad altfel ceea ce voi dati drept sigur.

  ca procentul ala de 80-85% fluturat asa e ridicol.

  daca nu va place critica, banati-ma.

  Reply
 20. nedormitul

  estu, nu înţeleg, tu ce vrei? poate bleen e primul analist, jurnalist sau cum vrei tu să-i zici, care spune măcar o dată în viaţă "Habar n-am". dar dacă îi citeşti blogul de la început, îţi vei da seama cam cît habar are. şi s-ar putea ca procentul de 80-85% să ţi se pară spus cu modestie.

  b. şi dacă bleen se înşeală, ce oferi tu la schimb?

  Reply
 21. estu

  "Pe de altă parte, am tot vorbit despre reformiştii din PDL, dar trebuie să recunosc că habar n-am care-s ăia şi dacă chiar există aşa ceva"

  da, e o idee excelenta sa faci scenarii si analize pe baza a ceva ce habar nu ai daca exista.

  de unde rezulta capacitatea romanului de a fabula cu hotarare si convingere chiar in conditiile in care nu se uita la antene swi irealitatea.

  sau, Bleen, ca sa fiu mai clar, articolul asta e jenant. e bazat pe imi inchipui, pe daca si cu parca.

  l-am vazut vineri si pe Tapalaga cum fabula, vreo 3 ore a vorbit non stop.

  una din temele de baza, ca m-a plictisit teribil, era ca Basescu o sa refuze cel putin un ministru, ca o sa fie negocieri, ca e clar ca, o sa vedem noi, e sigur fapul ca, e evident ca, logic ca, nu are cum sa nu, o sa vedem maine.

  o cariera in ziaristica ti se deschide larg in fata.

  80-85% e chiar minunat!

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @estu: de ce insisti sa ne critici aiurea? Nici nu inteleg prea bine ce ne reprosezi: ca ne credem infailibili, ca sintem ziaristi, de astea? Care e problema ta? Frate, nu-ti place ce scriem, mergi in alta parte, ce e asa de greu de inteles. Ce sens are sa faci agitatie aici, altul decit de a ne arata cit de destept esti. Esti destept, ok. Daca continui insa sa-ti defulezi frustrarile aici, te banez. Indiferent ce crezi tu.

   Reply
 22. Bleen

  @estu

  Da, sînt infailibil cam 80-85%.

  Nu, nu există reformişti în PDL. Am zis-o în articol. Dacă te-ai obosi să-l citeşti ai vedea asta.

  Dacă ai probleme cu Cristian preda, de ce nu i-o spui direct? Are blog, îi poţi spune acolo cît de nătîng e.

  Şi ultimul lucru: Madame Blogary nu are nicio legătură cu Cristian Preda. Cine insistă pe chestia asta e idiot.

  Nu vă mai minţiţi că în PDL problema e la Cristian Preda. L-aţi găsit pe el, fiindcă vă alimentează iluziile privitoare la PDL. Preda e un solitar, Preda nu are succes în interiorul PDL etc. Deci dacă singura problemă a PDL e Preda, atunci e una mică, vă spuneţi. Ei bine, aveţi dreptate, Preda e cea mai mică problemă din PDL. Pe celelalte mari vă las să le contabilizaţi în noiembrie 2012, la analiza de după.

  Reply
 23. estu

  in plus daca nu vreti critica aveti la indemana minunatul si democraticul procedeu de banare! deh, reformismul inainte de toate!

  cu alde Cristian Preda in frunte! de fapt fara alde, ca e cam unic, nu-i bag pe Voinescu si Macovei langa politrucul asta natang,ar fi desconsiderare ptr cei doi!

  iar eu ii apreciez mult.

  Reply
 24. estu

  acuma vorbind serios. l-am vazut pe Valeriu Stoica la B1, vineri.

  oare nu se poate lua omul asta drept exemplu in loc sa se dea atata atentie la natangi cu diaree verbala permanenta,gen Cristian Preda?

  ah, de fapt stati, stiu raspunsul! Stoica nu e reformist!deci e rau!

  Reply
 25. estu

  Si Cristian Preda stie tot! deci e un fel de ziarist(ca are si blog) reformist, cred ca e cel mai bun care se poate sa se existe! e prea tare! foarte k lumea e tipul!

  e un fel de seful reformistilor, lupta tot timpul cu aia rai care stau in tripleta sau alte formatii de trista amintire, a adus-o si pe doamna Teo, deci promoveaza valori, nu asa, deci face si exemple de fapta, nu doar de vorba, e tot timpul la TV, e super!

  in el ne e speranta!

  PS as vrea sa devin prieten de-al lui pe Feisbuc, de cand ii citesc mesajele am simtit un fior asa…

  nu stiu, oare asa se manifesta infailibilitatea? e foarte, foarte placut! as vrea sa nu se termine niciodata!

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @estu: vezi ca devii maniacal. Si e weekend. Atita ii critici pe altii ca se cred inafailibili ca devine evident ca ar trebui tu insuti sa fii asa ca sa o poti face.

   Reply
 26. estu

  probabil nu o sa scap ne-eliminat de pe blog, sa-mi bag mintile in cap, ca sunt un element retrograd, nereformacilicistic!

  Reply
 27. estu

  nt>aha! acuma e un pic mai clar cum e cu refoarmistii astia, deci e oameni de bine spre deosebire de ailalti care nu este!

  pai de ce nu se zice dom'le asa, uite, acuma mai simt si io o unda de infailibilitate cand vorbesc despre reforma!

  pot sa dau si niste date.

  14 august 2012, 7 septembrie 2013 si, nu in ultimul rand, 10 octombrie 2014!

  notati-le, se vor intampla chestii!

  PS. remarcati va rog ca sfarsitul lumii nu va fi in 2012, desi s-a facut film! credeti-ma pe mine va rog!

  Reply
 28. Pericle

  PDL sufera de aceleasi boli de care sufera si PNL si PSD, chiar si UDMR. Intre aceste formatiuni politice nu exista o diferenta calitativa. Dimpotriva, sunt grupuri clientele aflate in competitie care utilizeaza cam aceleasi metode. Impreuna alcatuiesc oligarhia politica ce domina tara de ani buni. Trecerea de la oligarhie la democratie nu se poate face decat prin forta: externa sau interna (populatia se revolta si fugareste cu bata oligarhii). Nu rad si nici nu-i condamn pe cei care de prin 2004-2005 si-au pus sperantele sau au pariat emotional pe D.A., iar mai apoi pe PDL, desi existau suficiente indicii ca nu aceasta e "schimbarea". Important si educativ este faptul ca intotdeauna, mai devreme sau mai tarziu, are loc procesul de dezvrajire, de trezire la realitate. E primul pas catre intelegea lumii in care traim si catre o actiune constienta. Unii s-au trezit mai demult, dar din pacate au fost coplesiti de disperare: au emigrat sau au ales sa se inchida in carapacea propriei existente (nu voteaza, nu se implica civic si politic). Daca vrem o alta Romanie, trebuie sa facem mai mult decat sa ne lamentam in fata calculatorului. Trebuie sa iesim in strada si sa fondam o alta republica.

  Reply
 29. neamtul tiganu

  Domnule estu, iti spun franc in fata, ironiile matale nu-si au locu pe acest blog, aici se dezbat lucruri serioase si grave, lucruri de insemnatate istorica pt. societate. Nu as merge asa de departe incit sa-ti cer banarea, da totusi apelez la constiinta dumitale si te rog, cu lacrimi in ochi, sa fi(i), (cu doi sau cu un i?), un pic mai serios, stiu ca poti.

  Privind "reformarea" voi incerca sa-ti explic cu cuvinte simple. Un baiat dastapt, cred ca io am fost ala, a spus ca, "singuru lucru care nu se schimba e schimbarea", adica in termeni filozofici, totu se transforma si nimic nu se pierde. Ma urmaresti? Desigur schimbarea poate fi in bine sau in rau. Reforma e atunci cind schimbarea e in bine. Deci, reformistii sunt aceia care vor o schimbare in bine, aialalti sunt niste oameni rai. Nu vreau sa vorbesc despre parintii reformistilor, consider ca de la o virsta fiecare trebuie sa-si ia soarta in propriile miini!

  P.S nea Florine, nu ca am fost tare?

  Reply
 30. estu

  mama, mama, ce placere are lumea din tara asta in a bate campii!

  eu unul am o intrebare. la care astept, evident, un raspuns precis 100% ca de la niste oameni infailibili, deh.

  deci cine sunt reformastii, ce vrea ei si parintii lor stie?

  Reply
 31. estu

  Bleen,dar vai,nu trebuia sa ne spui ca raman valabile, e evident ca e asa!

  doar esti infailibil, nu?

  apropo, te pregatesti sa devii ziarist? asta e prima conditie, sa stii totul in toate domeniile si sa nu ai nici un dubiu. Si, evident, sa poti ignora orice data ce nu se potriveste cu propria opinie!

  felicitari pentru transformarile si iluminarile ce ti s-au intamplat in ultima perioada!

  Reply
 32. Bleen

  O mică precizare pentru cei care cred că m-am grăbit cu articolul sau că acesta a fost infirmat de cursul ulterior al evenimentelor: articolul şi, mai ales titlul, rămîne valabil.

  Reply
 33. uhitto

  cinstit să fiu mă lasă rece că băsescu și-ar fi luat o leapșă, deși nu cred. cred că leapșa e totală și remanierea anunțată din iulie cu examene picate antedatat mi se pare o mitocănie ieftină.

  bun. au plecat unii, videanu, sandu și berceanu, alții au fost exmatriculați din motive extra, spun împricinații, și ne-am pomenit cu niște inși de nădejde. și? se va întîmpla ceva nou? nu cred. politica economică e făcută cu picioarele, declarațiile sunt aiurea, atmosfera confuză spre revoluționară și noi comentăm. habar n-avem ce.

  in continuare pdl e aiurea și cu boc la conducere nu văd vreun drum posibil, ci o cărăruie în toate părțile. spunea cineva de dreapta. care dreapta. in romania nu există decît cîțiva care își doresc dreapta, in rest avem o moștenire comunistă la greu. care televiziuni, care presă, care media? suntem într-o degringoladă festivă cu o aparentă organizare. asta-i tot. mai avem de învățat și nu vrem. mai avem de gîndit și nu vrem. de altele nici nu mai poate fi vorba. atunci?

  Reply
 34. neamtul tiganu

  sa-ti traiasca frantuzoaica nea Florine, nici nu stii ce fericit m-ai facut! Esti un om bun!

  Stai ca ma gindesc un pic si bag una tare, sa vezi mata daca nu-ti duc blogu pa cele mai inalte culmi.

  Reply
 35. Dan

  Bai, si pe mine ma intereseaza dreapta, dar mai mult ma enerveaza nedreptatea. Iar daca deschid televizorul, fac spume. Aseara imi cumparam linistit un pachet de tigari la o benzinarie, si pe fundal in magazin se auzea emisiunea Realitatea TV, adica in shop trebuia eu sa ma isterizez cu criza si guvernul. Era sa ma vedeti la stiri azi, asa m-am enervat.

  Reply
 36. estu

  mitica>exact.cea mai buna solutie e ignorarea tembelizoarelor. blogurile au un public mult, mult mai redus si deci influenta lor pozitiva sau negativa e si ea la alt nivel.

  si mai bine ar fi daca blogarii insisi ar renunta sa urmareaza tonomatele mogulilor.

  Reply
 37. mitica

  Am umblat ieri fo' 4 ceasuri prin oras cautind niste magazine.Cu tramvaie, autobuze.Stat prin statii si tras cu urechea la ce vorbeste lumea.O lume calma, fara istericale.Care nu vorbeste de politica.Si am ajuns la concluzia ca "se da in clocot" in mass-media si, mai nou, pe bloguri.Si daca e deja nociv sa te uiti la produsele mogulizate, s-ar parea ca si blogurile vor trebui "consumate" cu mare grija, ca risti "sa ti se aplece"!

  Reply
 38. estu

  victor L>nu se ridica si in nici un caz nu ma inteseaza vreun loc gen presa de partid. dar tipii de acolo le stiu pe toate sub masca impartialitatii si a criticii de pe pozitii superioare. ma rog, e opinia mea, inchid subiectul.

  Reply
 39. victor L

  @ estu,

  ei vezi, parerile sint impartite; eu unul gasec ca Blogary si Theophyle sint dintre cele mai frecventabile bloguri.

  In niciun caz pe blogul lui Theophylle nu i se ridica osanale lui Boc sau Basescu.

  Reply
 40. estu

  eu am renuntat sa mai citesc theophylle, locul ala a devenit o sediul unei secte. sper sa nu se cada si aici in iluzia infailibilitatii. momentan va tineti bine si acceptati si pareri diferite.

  Reply
 41. Nea

  Băieţi, am o veste: nu ni s-a oferit niciodată posibilitatea de a ne alege politicienii dintre pensionarele unei mânăstiri sau ale unui bordel ci dintre cele ale unui bordel sau practicantele de pe centură.

  Aşa că luaţi-i aşa cum sunt şi, dacă nu vă plac, mai certaţi-i, sfătuiţi-i, trimiteţi-i să facă un duş, dar nu le cereţi să poarte crucifix şi camilafcă.

  Ca îl chem pe Dl. General Profesor Senator Cătălin Voicu să vă explice el şmenu.

  Reply
 42. mariusmioc

  Bun, divorţează Boc de Băsescu, dar cu alea 3 declaraţii lunare de depus cum rămîne?

  Statul pur şi simplu nu va cîştiga nimic prin această "lărgire a bazei de impozitare", nu le explică nimeni treaba asta la aerienii din guvern?

  Eu am încercat să explic asta într-un limbaj mai simplu, fără neologisme, poate-poate o să priceapă: http://wp.me/pjejF-25V

  Reply
 43. victor L

  @ Florin Cojocariu,

  daca nu mistocar (desi nu la tine ma refeream) vad ca un aer de superioritate nu rezisti sa nu afisezi.

  Elena Udrea a fost vocea lui Basescu in disputa cu BVB si Boc. Si chiar nu intelegi nuantele? nu trebuia sa anunte ca acum vorbeste ca ministru ori parlamentar, cum nu a anuntat ca cere demisia cabinetului pentru ca i-a zis-o Basescu.

  Privind o pictura, citind o carte poti sa dai o multime de interpretari celor vazute/citite. In politica iti poti rupe dintii. Pentru ca prea multi ne pricepem sa ne dam cu parerea.

  Ca la fotbal: prea multi se pricep sa fie antrenori, sa faca echipe, dar prea putin sa puna in practica teoria.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @victor L: regret, aerul de superioritate il afisezi chiar tu in ultimul comentariu. Citez: "Privind o pictura, citind o carte poti sa dai o multime de interpretari celor vazute/citite. In politica iti poti rupe dintii. Pentru ca prea multi ne pricepem sa ne dam cu parerea.
   Ca la fotbal: prea multi se pricep sa fie antrenori, sa faca echipe, dar prea putin sa puna in practica teoria."
   E clar ca tu te pricepi si noi nu. De parca am fi sustinut macar odata ca noi ne pricepem la politica. Fara alte comentarii.

   Reply
 44. estu

  stimati dictatori vedeti ca au intrat postaci de partid, gen exxu. lasa mizerie urat mirositoare sub forma de mesaje.

  Reply
 45. exxu

  @lucid: cum le stii matale pe toate. Auzi, solutia salvatoare si modificarea constitutiei in primavara. Si cine ii aproba asta, sau nu are nevoie de aprobare? Cred ca cea mai mare grija a lui Basescu in primavara (dar si pana atunci) va fi sa nu iasa fara SPP pe strada.

  Reply
 46. lucid

  Se pare ca Basescu merge pe varianta no 2 de care aminteam aseara: deal-ul cu pedesereul. Repeta asadar tactica lui Carol II de compromitere a TUTUROR partidelor pentru a facilita nasterea Albei ca zapada ("buzatu" o numise partidul NATZIUNII, dar azi ar cam semana prea mult cu DDD). Urmeaza motziunea de cenzura, caderea guvernului urmata – firesc – de dezintegrarea pedeleului, guvern pedeserist care va infuria pe toata lumea – si pe cei pe care i-a mintzit si pe cei care spera in normalizarea tzarii (asta daca nu sunt iresponsabili si scot Romania din EU ca sa poata tipari banii pentru pomeni), iar la primavara solutzia SALVATOARE – Alba ca zapada plus modificarea constitutziei, regim prezidentzial, tot tacamul ca in martie 1938. S-ar putea sa fie singura sansa a Romaniei, cu conditzia ca iarna sa nu duca la explozii sociale bine triggerate din afara si imposibil de stapanit intern. Dumnezeu cu mila……

  Reply
 47. victor L

  Florin Cojocariu,

  Elena Udrea a cerut demisia cabinetului din postura de parlamentar si de membru marcant al partidului. Cererea ei era semnalul unui mesaj neclar pentru privitorii ca la teatru, dar clar pentru actorii de pe scena.

  Nu din postura de ministru a cerut demisia cabinetului, caci din postura de ministru putea sa-si dea demisia, desigur.

  A o blama pe Elenuta din postura de mistocar e usor.

  Si, chiar imi vine sa rid: doar o saptamina sau doua le acordam unor noi ministrii pentru a vedea ce fac?

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @victor L: asta e chiar ridicol, a iesit Udrea si a zis: acuma nu sint in postura de ministru. cer demisia cabinetului. Ea e tot timpul in primul rind in postura de ministru si abia apoi ina lte posturi. Nu spun ca o vreau demisionata, spun doar ca a facut o gafa. Acum i se vor pune in cap o multime de acuze de oportunism. Ce postura de mistocar, ca nu inteleg la ce te referi?
   In ce priveste cele doua saptamini, nu am vorbit nicaieri de evaluare, e decent si politicos sa lasi oamenilor putin timp de respiro inainte sa te apuci sa-i toci. Ca sa nu mai spun ca daca strigi "lupul" din prima, cind o sa vina lupul pe bune nu te mai crede nimeni. Vorbeam despre greseala hotnews de-ai lua la tocat. Intre timp mi se pare ca am gresit eu, nu cred ca asta e intentia hotnews, cred ca vor sa faca un fel de portret al celor noi. Insa, din graba, pare un fel de ironie neclara.

   Reply
 48. MicutzaCeKurai

  asa. Tapalaga o ar vrea-o pe Macovei inapoi la Justitzie (are si el micile interese: de la sotzia judecator, pina la foista pita buna ce o minca ca si angajat al Ministerului). nu sunt dezamagit de Tapalaga – il stiu de prea multa vreme sa stiu ca se complace in mici "deontologii" talibanice.

  Reply
 49. MicutzaCeKurai

  mai, mai – si acuma, ca remanierea este facuta – mai drastic decit se asteptau unii – si au picat alde Berceanu si Videanu (+ sinistrul de Vladescu – un altfel de Guzganian, cu fatza mai vosganiana), va mai recititzi postarile?)))))))

  stiam eu ca trebuie sa tac ieri (sa nu tastez) – sa mai astept. tocmai ce citeam, printre rinduri, zilele trecute, pe Hotnews, cum Videanu se vrea remaniat (avea varianta de rezerva/isi negociase plecarea) – asa ca, imi pare mie, luni seara s-au jucat doar de-a despartzirea de Basescu.

  comentarii?))))))

  Reply
 50. Florina

  Theodor Stolojan: "Gheorghe Ialomitianu este un om cu multa experienta si cu solida pregatire teoretica. Stie sa lucreze in echipa si e capabil sa continue proiectele de la Finante. Nu are o pozitie puternica in partid, dar nu va sacrifica interesul public in favoarea unor interese de grup".

  Ariton se pare ca e sprijinit de Blaga, singurul B ramas-ha!

  Vreme este considerat apropiat al lui Stolojan.

  Boagiu si Tabara sunt cunoscuti.

  Pare o incercare de a impaca si capra si varza. Adica deruta.

  Reply
 51. estu

  Bleen, merci de raspuns, a fost edificator.

  vestea buna e ca esti in rand cu oamenii, cu romanii nostri. nu esti asa deosebit cum credeam.

  Reply
 52. mece

  Problema cu toţi aceşti oameni, plecaţi, veniţi, menţinuţi e lipsa orizontului. Nu se vede absolut nimic. Nu se vede în urmă (de ce i-a schimbat, pe ce criterii au fost aleşi noii – cum bine zice Tapalagă) şi, mai ales, nimic la orizont. Boc nu mai spune nimic.

  Reply
 53. GMT

  Salve,

  1. PDL s-a desumflat; urmeaza agonia si moartea;

  2. D.l Emil Boc are o constructie diferita de cea a hotilor, prostilor, anarhistilor si anlfabetilor; rezultanta logica este sa-i lase in plata domnului, nu poate face nimic cu acesti mafioti politici;

  3. Plecare d.lui Emil Boc din guvern si partid va arata clar adevarata fata a acestui partid, care si-a tradat sansa de a face ceva pentru tara; cu cat va pleca mai repede cu atat se vor limpezi mai repede apele;

  4. Politica dusa de Traian Basescu (al carui admirator am fost) este ambigua, de fatada, nu are profunzime si este facuta artificial (nu stiu cine l-a sfatuit sa se schimbe, dar rau a facut ca s-a luat dupa prosti);

  5. Divortul este de fapt intre PDL si Romania; efectele sunt previzibile cu o probabilitate aproape de certitudine: Ilici si ai lui vor veni la putere si nu vor mai pleca cel putin 3 mandate; asta e, decat prosti sinceri mai bine hoti destepti; bolsevicii au aratat ca sunt o forta politica, au putere, au curaj, au inteligenta si au consecventa.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Tapalaga are si nu are dreptate. Are in aceea ca a fost o eroare uriasa sa faci remanieri fara motive clare. Adica vorbesti toata ziua de performanta si evaluare si, cind vine momentul, iei decizii strict politice. Apoi, evident, normal ar fi fost ca Udrea sa demisioneze, e ceva ridicol in a cere plecarea tuturor si a ramine tu pe loc. Nu are dreptate atunci cind reduce totul la Basescu si Boc. Nu trebuie uitat ca numele celor remaniati si al inlocuitorilor au fost decise si aprobate de PDL. Basescu a comis "pacatul" de a nu se baga deloc. Erorile de acum, daca sint, sint 100% imputabile PDL-ului si lui Boc. Mai greseste cind ii ataca pe noii numiti pe motiv de dosar, vad ca si hotnews il ia la tocat pe Ialomiteanu. Stati asa fratilor, macar o saptamina doua, sa vedem ce-i de capul lor. Si ce daca au sau au avut exprimari mai bolovanoase, nici Stolojan nu era renumit pentru fluenta in comunicare.
   Una peste alta Boc e evident depasit de situatie, prins intre BVB si Basescu, n-a avut forta sa aleaga de la inceput o tabara. A reusit sa-i enerveze si pe unul si pe ceilalti. Chestiunea cu adevarat interesanta pentru hotnews ar fi sa afle cine-i sprijina pe oamenii noi. Ei au ajuns acolo cu un vot din partid. Asta poate lamuri daca in PDL e vorba de o reconfigurare de forte sau doar deruta.

   Reply
 54. aurelian

  Sper sa-l fi castigat pe Videanu, care, impreuna cu Ionut Popescu, sa mai lucreze ceva pe la programul economic al partidului ca de la cota unica incoace n-au mai facut nimic…

  Oricum, sa vezi inflatie de aparitii la TV de acum inainte pentru cei doi grei (Berceanu si Videanu)

  PS: Nemo lasa pauza ca nu mai am nevoie de munca ta… m-am lasat de fumat 🙂

  Reply
 55. Yeba

  @gabhry_el, stiu ca e off topic, chat si nesemnificativ, dar iti multumesc pt link, imi place categoria astronomie, ma face mai induratoare cu cei pe care-i vad sub stele…

  Reply
 56. omen

  in fine, vad ca nu marsezi, asa ca am sa insist cu flooding-ul:

  1. scz. nu asta era intentia mea. si nu, nu am facut misto "de". cel mult "impreuna".

  be) comentarii scurte, uneori nesemnificative; link-uri, pe care de multe ori am dat click, ca sa constat ca nu prezinta interes.

  C. cam asta-i. voi sunteti acolo, faceti ceaiuri, e chiar misto ce se intampla, pt ca SE INTAMPLA.

  in rest, chestiunea e fluida, prb ca se vor mai schimba chestii si directii. in fond si la urma urmei, adaptabilitatea e masura inteligentei 🙂

  gabrhy_el: daca te-ai suparat si tu, iti cer scuze si tie 🙂

  gata, acum ca am o constiinta mai curata si mai uscata, ma pot duce sa-mi vad de treburi 😀

  Reply
 57. omen

  ei, e ca fata taranului, care se ducea la boier? nici imbracata, nici dezbracata, nici calare, nici pe jos?

  ps. btw, if flooding,..when in Rome…

  Reply
 58. Para

  Nici prea scurt, nici prea lung, nici scorţos nici băşcălios, nici chat nici ignoranţă. Dă exemple omen pls.

  Reply
 59. AccesDirect

  @Nemo: ai dreptate. Productivitatea muncii scade, desi am atentia distributiva foarte exersata. Si simt ca pot mai mult. Am inceput si eu sa visez prostii cu subiect politic. 🙂

  La o adica, Boc se descurca si fara mine 🙂

  Reply
 60. Nemo

  AD: se consuma timp in draci si vorba visului din "editorial", ajungi sa mai visezi draq tot soiu' de tampenii 🙂

  a, Bleen, aveam numai o observatie, pt tine personal: de cand ai timp mai mult, comentezi mai mult si te (cam) "diluezi".

  moda asta cu comentarii scurte-flooding-, categoria para sau gabrhy_el cand scapa singur noaptea la butoane :mrgreen: cam…dilueaza 🙂

  my 2 cents.

  Reply
 61. Yeba

  Daca nu intevine ceva galactic, ma resemnez si recunosc ca Boc e prost. @Bleen, sa recunosti si tu ca neamtu la 11:24 a avut umor, ca asa e frumos.

  Reply
 62. AccesDirect

  @Florina, neamtule; pocaiti-va, vremurile sunt aproape. : P

  @Nemo: si eu vreau sa iau o pauza. E buna cate o pauza din asta. 🙂

  Reply
 63. Nemo

  *responsibility.

  ps. azi am dat-o pe eseuri, pt ca eu si celalalt nick al meu intentionam sa luam o pauza ndeterminata de net si aveam niste mesaje de transmis 🙂

  Reply
 64. Yeba

  @DLM,

  asta cu Orsova e tare, un fel de "salam cu soia" a rebours!

  Bun, sa zicem ca ai vorbit comparativ, i.e. Ceausescu era supernemernic, dar mai putin supernemernic decit Base, asa cum -1 > -2, negative-negative, dar tot e unul mai mare ca altul.

  E, acum pune pe 2 coloane anti-meritele fiecaruia si mai reflecteaza. Base a facut multe greseli pe un val de asteptari maxime, de unde si dezamagirea, dar e singurul care a incercat sa faca ceva (putem detalia, pe justitie si altele) si in orice caz a inventat alt discurs politic. Si a vorbit in clar despre necesitatea reformarii statului. Si nu-mi spune ca stiai vreo alternativa fezabila.

  Reply
 65. Nemo

  yeba: sunt diverse nicknames, sunt prb cel mai vechi cititor de "bleen" de pe aici. de cele mai multe ori, am fost de acord. iar cand nu am fost, au fost nuante 😀

  uite o nuanta(iar nuantele mele sunt mai mult cu Florin, decat cu Bleen, si nu pe motivee de divide et..):

  – merg impreuna ideile de "think tank" cu aia "procustiana"?

  Florin, deh, dar tu recunosti ca reforma morala nu merge cu Prigoana Jr. ? 😀

  -uite, eu am fost fair play si am recunoscut deja, fara sa ma fi indemnat nimeni 🙂 , ca Boc a dat cu stangul in dreptul. nu era nevoie de jubilare 😀

  si oricum, lucrurile s-au mai schimbat de cand a inceput blogary si cum a inceput. cand treci de la blog la "altceva", nu mai poti pastra linia "io l-am facut, io-l omor!"

  plus ca se extinde aria de cititori si autorii ar trebui sa fie mai flexibili. si mai mult, daca se mai poate 😉

  …with great power, comes great responsability 😆

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Nemo: nu m-am putut abtine, ce sa fac:) Ai sa rizi de cit de responsabili devenim. Ne surprinde si pe noi. Ai sa vezi.

   Reply
 66. Bleen

  @yeba

  Ai dreptate. Însă sînt două probleme pe care le au anumiţi comentatori:

  – nu poţi face ceva lamentîndu-te tot timpul

  – nu are rost să încerci să transformi Madame Blogary în organizaţia PDL sector 7. Pentru cei care doresc să meargă cu PDL există posibilitatea de a se înscrie în partid.

  Repet, Madame Blogary nu e o anexă a PDL, nu aparţine PDL, nu reprezintă PDL. Niciunul dintre membrii fondatori ai Madame Blogary nu este un apropiat al PDL: nici Ducu Hâncu, nici Nedo, nici Răzvan Cucui, nici Sebastian Lăzăroiu, nici Florin, nici eu. Credem în dreapta, nu în PDL.

  Şi nu în ultimul rînd, să nu uităm că pe lîngă comentatori (cîteva zeci) mai avem şi cîteva mii sau chiar zeci de mii de cititori. Asociaţia Blogary încă este în curs de înfiinţare. Cînd vom încheia formalităţile se vor discuta mai multe. Există deja un nucleu de "blogarici", cei care au fost la ceaiuri şi la bere şi care, sperăm, vor fi şi primii membri ai asociaţiei. Atunci vom discuta mai multe şi vom discuta şi despre obiectivele asociaţiei şi metodele prin care acestea pot fi atinse.

  Cît despre blog, autorii scriu liber. Nu ne consultăm între noi cînd scriem. Se trimit texte iar noi le publicăm sau nu (noi însemnînd Florin şi cu mine).

  Reply
 67. Yeba

  @Nemo, e blogu' nostru si facem think-tănculeț din el, eu asa sper sa gindeasca dictatorii. Tănculeț în care aia mai inteligenti să thinkuiască și eu să-i citesc. Doar că nu s-a inventat think-tankul de flecăreală, e o contradicție în termeni.

  Reply
 68. Nemo

  bleen, cum ii zice neamtu lucidului: ne stim de ani buni 😀

  nu contradictii majore. nuante. unele de-a dreptul filozofice.

  si fiind nuante, ar fi cam prea multa filozofie, iar eu nu sunt gabrhy_el 🙂

  Reply
 69. DLM

  Turnofftheglory & Florina,

  M-as fi oferit voluntar sa il execut pe Ceausescu.

  Am mincat comunism pe piine, nu ca voi, si am plecat de-acolo trecind Dunarea inot. Nu-mi amintesc sa va fi vazut pe la Orsova, pe la sirbi, prin lagare…

  Reply
 70. neamtul tiganu

  TOG te inseli, politica nu inseamna mingicareala, nici in fotbal nu mai merge mingicareala, vezi fotbalu romanesc, am facut bataturi la degete sa-ncerc sa arat cum se face politica in Ge, cu cifre, cu studii, cu statistica, cu specialisti, daca vrei, politicienii sunt cei care iau valu-n piept, da sub coverta se afla masinisti, navigatori, supraveghetori, pa catarg ie unu care striga "pamint" sau "om la apa".

  In Ro se face politica dupa ureche si nu numai politicienii au acest pacat ci si toti chibitii, gen Bleen.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   neamtule, pa, de data asta te bag eu la moderare. Aici nu mai e chestie de opinii diferite ci de ego supragonflat. Nu faci decit sa critici non stop, aiurea si sa spui ce destept esti tu in Germania ta. Devine toxic.

   Reply
 71. Turnofftheglory

  DLM bati campii in PLM cu aia Ceausescu patriot. Da-o dracu de treaba. Inteleg ca te seaca la lingurica, ca e badaran, ca a facut gafe grave, dar sa imi vinzi cismarul ca baiat valabil pe langa acest dictator chior ori te face prea tanar sa fi cunoscut epoca de aur, ori cum se zicea pe atunci, te descurcai.

  Reply
 72. DLM

  AccesDirect zice:

  O sa fie un guvern destul de anost. Figura care va incasa pumni va fi tot Boc, care era/este si marea problema de imagine a guvernului.

  Boc e un om de paie, si e acolo fiindca asta căuta Basescu ca prim-ministru, asta a fost pohta ce-a pohtit. Nici nu poti sa-l acuzi pe ciocoflender, asa a fost educat, asa a fost obisnuit: sa i se sparga oua in cap de Pasti si sa ia suturi in cur in restul timpului. Si-apoi sa rida tîmp de tot ce i se imtimpla. Daca nu ar fi fost el, gasea Basescu pe altcineva, ca e plina tara. In orice caz, lui Boc, ca barbat, ar trebui sa-i fie rusine, fiindca nu e mai handicapat fizic nici decit Napoleon, nici decit Deng Xiao Ping, nici decit Ceausescu. Si fiindca veni vorba, paranoicul de Ceausescu a fost mai patriot decit acest Basescu care, de cind e in politica, nu se preocupa de nimic altceva decit de propriul posterior, iar cind realitatea vine gramada peste el gaseste fraieri ca sa scoata castanele din foc cu miinile lor. Am trecut peste povestile de groaza cu EBA, am trecut si peste promovarea nulitatii blonde, si peste sutul in cur dat lui Plesu fiindca mi se parea ca omul e un vizionar, ca se gindeste la viitorul tarii, ca are planuri vaste etc. etc., asa ca i se puteau trece cu vederea niste slabiciuni omenesti.

  M-am inselat. Basescu e obsedat, beat deja, de putere. Apoi vin familia si prietenii. Si, daca mai e loc si asta poate sa ii inalte soclul, ar misca un deget si pentru soarta romanilor.

  Nu il vad bine daca e suspendat inca o data si incape pe miinile romanilor. Prea a promis multe si nu a realizat nimic.

  Reply
 73. Turnofftheglory

  Neamtule, nu te-ai prins ca politica inseamna galerie si mingicareala in primul rand?

  Sunt niste actori ce trebuie sa te emotioneze, sa te miste si sa numeasca cele mai bune echipe.

  Reply
 74. Turnofftheglory

  Dou degete ridicate Bleen. Aud ca Vladescu a cam depolitizat finantele si asta a fost de fapt marele dinte anti.

  Cat despre Tabara, ala da motiv sa nu ii semnezi desemnarea la toata echipa. Au bagat-o pe Boagiu de impaciuire?

  In opinia mea politicienii "e nitel prosti", nu toti, majoritatea.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Eu as intreba pe cei care s-au suparat pe mine acum citeva zile cind spuneam ca Boc trebuie sa plece ca e prost: cum e, acuma e bun?

   Reply
 75. neamtul tiganu

  Lucide taica, ne cunosteam d-o viata, vorba cintecullui, de la Ziua, pt. mine esti un personaj f. ciudat, uneori pori fi f. profund si alteori tare emotional.

  Basescu, pa scena politica, e un fel de Dorbin, face fente din glezna, spontane, nu are nici o strategie nici o gindire. Pt. el a da mingia printre picioarele adversarului e mai important decit sa cistige echipa. El joaca numa pt. galerie, nu-l intereseaza rezultatu final, mai ales acum cind e cu sacii-n caruta.

  Reply
 76. Bleen

  Discuţiile din interior nu sînt de genul: "Sîntem mafioţi, hai să furăm." Nu. Se discută la modul: "Coane Fănică, am înţeles, trăiască prinţipurile, dar, mă rog, nu se poate o mică excepţie pentru firma lui finu' şi o foncţie ptr ăla micu'? Hai, că nu se face gaură în cer pentru atîta."

  Reply
 77. Nemo

  Yeba: pai e cazu' sa se hotarasca stimabilii blogarici in ce directie o apuca. pt ca sunt o serie de contradictii.

  (acu' nu ca mai binele n-ar fi dusmanu' binelui 😆 )

  i.e. "ori e: blogu' nostru si ce facem ce vrem cu el, ori e think-tanculetz :), oengeu", etc.

  Reply
 78. Bleen

  @estu

  Liber la DNA s-a dat din 2005, dacă ţin eu minte bine. Să nu uităm că procurorul general şi şeful DNA sînt propuşi de Monica Macovei şi numiţi de Băsescu.

  ANI – PDL a votat de vreo 3 ori varianta supersoft a legii împreună cu PSD şi PNL.

  Legea CCR – aici e o problemă. Au votat-o şi liberalii, deci, după raţionamentul tău, şi ei sînt imaculaţi, ca şi PDL-işti, deci îi pot înlocui pe aceştia fără probleme.

  Toate acestea s-au făcut la presiuni din partea lui Băsescu. Dacă Băsescu nu întorcea legile sau nu le ataca la CCR, dacă ar fi fost după PDL-PSD-PNL-UDMR, azi ele nu existau.

  Nu vorbi de administraţie în casa spînzuratului – PDL a continuat politica de politizare a administraţiei. Şi ăsta e şi motivul pentru care o dă de gard cînd vine vorba despre desfiinţarea deconcertatelor şi a nuştiucîtor agenţii: acestea sînt pline de clienţi răsplătiţi cu funcţii.

  Reply
 79. estu

  Yeba>nu e ciudata preocuparea ptr treburile cetatesnesti, eu cred ca e extrem de importanta. ciudat e modul de perceptie al romanului.si cum le stie el pe toate.

  Reply
 80. lucid

  PS Ca tot vorbeam de Eliade in 1937, nu ar strica sa deschidetzi cartea de istorie la noiembrie 1937 – martie 1938 si vetzi intzelege cum se face o "cotitura" istorica.

  Reply
 81. Yeba

  @estu, uite ca eu sunt gata iesita, rezulta ca mi s-au agatat ciudateniile de mantou.

  Doar ca nu inteleg, tu de ce comentezi on topic pe un blog de ciudati? Iarta-ma, dar asta cu "o alta lume" e cam vaga si cam plata. Si cred ca e si cam superficiala.

  Nu stiu daca stii, dar oastea lui Ilici a diabolizat la inceputul anilor '90 cu mult succes preocuparile "politice", era de bon ton sa te declari apolitic de citeva ori pe zi si sa ceri liniste, ca sa-ti vezi de ale tale. Si mai ales ca sa-si vada Ilici de-ale lui.

  Reply
 82. lucid

  Chibitzarea merge la sah in Cesmigiu. Avetzi putzintica rabdare, abia s-a jucat actul I. Actul decisiv va fi in weekend. O sa vedetzi luni surprize. Asii din maneca sunt la Basescu, nu-si va permite sa scufunde acum, inainte de iarna, pedeleul decat daca a facut deal-ul cu pedesereul, ceea ce nu e chiar improbabil. Iar daca prostovanul de Ponta musca momeala guvernarii acum, la primavara ai lui ies – vorba cantecului – din rosii rumeni acum galbeni ca turta de ceara, tocmai de ce are nevoie Alba ca zapada.

  Repet: asteptatzi ziua de luni.

  Reply
 83. estu

  Bleen>pai uite asa. deci esti corupt si te intereseaza decat banii si functia. da' votezi ca bou' legi de descentralizae, de curatire a justitiei, dai mana libera la DNA si alte orori din astea neprietenoase cu omu' gospodar.

  e sau nu o eroare de logica ptr unul care sustine ca ar exista asa ceva, si inca pe scara larga?

  Reply
 84. neamtul tiganu

  Florine, io in intimitatea mea sunt un pic psiholog, sau ma rog, sa zicem sociolog, e un hobby de placere, cind eram pusti imi placea sa am insectar, ma amuza sa studiez oamenii, de fapt io iubesc f. mult oamenii, tare-i iubesc, de ex. pa Florina.

  Reply
 85. estu

  Florin Cojocariu>am vazut mailul tau dar nu am fost in tara.in perioada urmatoare sunt disponibil ptr o bere. te contactez eu pe mail,sa-ti dau un nr de tel, ptr cand s-o putea.

  Reply
 86. neamtul tiganu

  Hai ca ma apuca si pe mine paranoia politica, va dau, in plic, intr-o scrisoare intredeschisa, solutia optima..

  1. Orice partid ajunge azi la guvernare e condamnat la pieire. Criza, ura crescinda a populatiei si altele va distruge pe oricine.

  2. Singura solutie e un guvern de "tehnocrati", mai mult sau mai putin inregimentati politic. Evident astia ar fi victime singure da se vor putea salva ulterior in meseriile pe care le au.

  3. Speranta e ca acesti "tehnocrati" ar fi in stare cit de cit sa salveze scufundarea.

  4. Rolu presedintelui, in aceasta constelatie, ar fi sa taca, sa taca draq odata ca numa timpenii spune.

  5. Dupa ce trece potopu se fac din nou cartile, nu are nici o importanta daca aia care vin sunt PDList, PSDisti sau draq stie ce prescurtari de litere, oricum vin intrun mediu mult mai prietenos.

  Am zis, ca daca dragoste nu e, nimic nu e!

  Reply
 87. estu

  Bleen>asa, de curiozitate, tu recunosti cand gresesti? fara absolut nici o legatura cu discutii pe teme politice, Boc samd. doar daca esti genul de omul care isi face mea culpa. ca esti diferit de majoritatea romanilor in general, altfel nu te intrebam.si vreau sa stiu. sper sa raspunzi sincer, ca nu am cum sa te verific.

  Reply
 88. estu

  incetul cu incetul veti vedea ca singura problema e Basescu. doar nu credeti ca educatia, moralitatea, sistemul de valori, lenea sau harnicia ne afecteaza. nu, doar BVB. acuma e doar Boc. si dupa ce pleaca Boc e Basescu.

  se stie.

  Reply
 89. AccesDirect

  O sa fie un guvern destul de anost. Figura care va incasa pumni va fi tot Boc, care era/este si marea problema de imagine a guvernului.

  Reply
 90. estu

  uite ma, nici Stoica nu recunoaste ce stie Bleen! vorbeste de bine de Videanu. pai e clar ca si Stoica e un corupt care tine de scaun.adica nu are scaun acum dar se stie ca daca ar avea ar tine. deci tine.

  Reply
 91. estu

  eu repet, mai iesiti din tara! o sa vedeti alta lume si poate o sa va dati seama cat de ciudati sunteti. uite, neamtu poa' sa confirme.

  Reply
 92. estu

  il ascult pe Videanu. nesimtitul dracului, nu recunoaste ceea ce Bleen stie! si tapalaga stie! adica asa simte, deci e sigur!

  Reply
 93. neamtul tiganu

  Acum pa bune, ma baieti si fete, voi nu v-ati plictisit, nu credeti ca e ceva paranoic sa vorbiti zilnic de Basescu, Udrea, Crin si cum draq ii cheama pa toti ailati? Ma baieti si fete, oare nu exista pa lumea asta si alte chestii, dragoste, bautura, soare, copii, nepoti, tehnica, masini, sex, haleala?

  Ma, credeti despre voi ca sunteti normali? Io am mari dubii!

  Reply
 94. Yeba

  Au forat în puțul gândirii, se pare. Așa ceva nu există!!

  @Florina, mai tii minte cind iti spuneam ca daca tin cu o echipa de fotbal, vin aia din Vanuatu si mi-o bat cu 3 la 0? Ei, văd că puterile mi s-au extins. Afla ca am fost suporter țărănist.

  O să-mi iau crinolină și basta.

  Reply
 95. Florina

  neamtule,

  m-ai prins in toane bune, asa ca te lamuresc. mie imi plac fotbalistii. cred ca tu esti unul ratat, pentru ca nici nu dai ca lumea la gioale dar nici nu marchezi. iar portarii n-au nici un farmec.

  Reply
 96. neamtul tiganu

  M-ati ametit, am citit, evident in diagonala, "editorialu" tinarului nelinistit, Bleen, zice si el ceva, desigur mult mai util ar fi daca ar spune care sunt numerele cistigatoare la Loto saptamina viitoare.

  Dupa aia vin mai multi analisti si spun ca mult mai bine ar fi daca x ar fi inlocuit cu y, sau invers.

  N-am vazut sa spuna careva ce si-ar dori sa faca x sau y sau z, sau astia nu trebe sa faca mai nimic ci numa sa.. sa ce?

  P.S Scuze, am uitat, desigur astia trebe sa faca reforme!

  Reply
 97. Nemo

  s-a declansat ultima faza a ciolaniadei (ca p'orma urmeaza potopul).

  cre'ca iau o pauza de stiri. iar daca il suspenda astia pe Base, aflu eu 😀

  Reply
 98. mece

  Lista ministrilor propusi de premierul Emil Boc pentru posturile remaniate sunt: Gheorghe Ialomitianu, la Finante, Valeriu Tabara, la Agricultura, Ioan Botis (Ministerul Muncii), Anca Boagiu (Transporturi) Valerian Vreme (Comunicatii) si Ion Ariton (Economie).

  (hotnews)

  Reply
 99. DLM

  Ma, bajeti,

  Basescu l-a ales pe Boc.

  Basescu a numit ministrii lui Boc.

  Basescu a pus in scena "opozitia interna" compusa din Preda, Voinescu, Turcan, Lazaroiu s.c.l. Faptul ca, in ultimul moment, Elena Udrea s-a asociat grupului e ultima dovada de care mai era nevoie ca sa nu mai fie nici un dubiu in privinta regizorului.

  Cind a spus ca el i-ar fi dat afara din partid pe disidenti, Basescu comitea un wishful thinking (spera sa vada nascindu-se a doua zi Alba ca Zapada) combinat cu o prefacuta distantare de sectantii partidului. I-ar fi convenit grozav o atare situatie dar, uite, nimeni nu a indraznit sa miste in front (ironia soartei), asa ca trebuie gasite alte cai si mijloace.

  Chiar era nevoie de circul asta (la care si voi, blogaryienii, vad ca aveti rolul vostru marunt de jucat; or fi avind nevoie caraghiosii de consilieri de un canal informal prin care sa-si deverseze… ideile) ca sa se faca o remaniere, sau ca sa se rupa PDL-ul? Se pare ca era, pentru ca, altfel, Basescu ar fi trebuit sa-si asume raspunderea. Si se mai pare ca perceptia lui Basescu si a "expertilor" gen Lazaroiu e ca subteranele politicii, balcanismele, manipularea si smecheriile de doi bani sint metode de lucru legitime.

  O sa iasa inca un rahat mioritic din toata chestia asta. Puteti fi mindri de pe acum ca ati contribuit si voi.

  Sint convins, insa, ca vi se rupe.

  P.S. Daca as fi votat, l-as fi votat pe Basescu si prima oara, si a doua oara. Acum, insa, l-as interna la nebuni, iar pe consilierii lui i-as imprastia in patru zari. E cel mai periculos grup din tara aia.

  Reply
 100. Nemo

  para>poate ca traim totusi in sfarsit in epoca "democratiei" prevazuta de nenea ala care avea emisiunea aia cu Mandruta" Amintiri despre viitor"; nu, nu se numea Heineken 😆

  (plus ca tu mai citesti si ST :mrgreen: )

  -cat nu sunt inca impuscaturi ca la bulgari, belarusi, mai nou slovaci, etc, romanii au totusi o democratie functionala: intra intr-o deviere standard de 1 σ. jocul asta politic e normal.

  uite, zic si eu ceva de bine de romani: poate ca totusi ne diferentiaza ca am avut o democratie functionala de la pe la 1856 incoace.., spre deosebire de astia din jurul nostru.

  trecand peste ura primara, a justitiabililor, cred eu ca tot "spectrul politic" il uraste pe Basescu din cauza ca i-a batut de i-a rupt(pana azi, cel putin) la propriul joc; si n-a avut nici aura Bratienilor(bine zice tucu mai sus) si nici intreg aparatul comunist al PSD/Ilici-carpa-kaghebista. e vorba de orgolii.

  iar la popoare latine, orgoliul e o filozofie de viata 😀

  Reply
 101. Andra

  Vladescu trebuie sa plece pt. ca Basescu o da-n bara cu Boc

  atunci ce-o sa faca 15000 de specialisti langa basescu

  Reply
 102. para

  @Nemo

  sunt la aceeaşi distanţă ca tine.

  Ce am înţeles, totuşi, e că sunt nişte jocuri de palat, mai ceva ca în Alexandre Dumas.

  Ăştia sunt oamenii, cred…

  Reply
 103. Nemo

  para> eh, da' io, de la distanta, cu hotnews, ziare si blogary, ce sa mai pricep ? 😆

  ei, si mai trebuie si inside info; cum ar zice Alvin Toffler: informatia este putere. si daca nici Laza nu e informat..

  de fapt, devine mai clar. in fine, scenariile marca lazaroiu(or bleen, above) sunt asa, mai futuriste; nici ce zice lucid despre ce zicea Eliade nu e rau 😉 .

  despre ce e "acum", ma gandeam si eu in dimineata asta cam cum le zice tucu; cu Basescu picand in sondaje, BVB-ul nu prea mai are nevoie de Base si atunci ramane printzipul "scapa cine poate, furam cat mai putem". cam asta a incercat Boc in dimineata asta.

  ei, macar e un joc politic complex. am sa zic si eu sibilinic, din varful buzelor: "tovarasi, situatia e fluida! furazolidon, doi pe zi pana trece!"

  ps. a, si Udrea vad ca e varful de lance..; Udrea si-a castigat statul anul trecut, cand a rezistat asaltului condus de Orban.

  hm, incepe sa se "profesionalizeze" politica romaneasca: astia care sunt cu gura mare(fara prostii! 😆 ) avocati, etc, devin politicieni(in Congresul american vreo 70% sunt avocati, ceva de genul asta).

  apropo, ce se mai aude cu Orban? e "rezerva"? de cand e fra'su la Cotroceni are loc un joc secund, mai pur? poate au unii in PNL idei sa scape draq de Crin?! cum zice Nea mai sus: toate ca toate, da' cu isteroidul ala e nasol.

  ma enervam cand citeam CV-ul extrem de subtire al lui Udrea, da' sa nu uitam de Crin, care mai e si sef de partid, pe deasupra…

  Reply
 104. para

  @ nemo

  să mor dacă-am priceput ceva din politică, după un an de blogăreală, şi mi se cam termină fisele, de fapt, s-au terminat deja.

  Reply
 105. Nemo

  hm, n-am crezut, da' se pare ca Boc a fost mistretz categoria vier. a vrut sa-i remanieze numai pe "independenti", pe aia fara "sustinere politica", cei adusi din start in guvern pe criterul "carne de tun".

  ..ala de la agricultura avea o fatza normala de-a dreptul…si prb ca daca nu s-a auzit nimic de el, este pt ca facea treaba.

  no, baieti blogarici, imi face mea pulpa (co)pioasa 😀 Boc merita flegme! 😈

  Reply
 106. silicon_v

  Totusi, ma uit la numele celor care vor sa vina. Ni s-a fluturat un pic prin fata seful de la Oracle la Comunicatii. Dar numai un pic. Acum se anunta "pe surse" nume precum:

  Ion Ariton (deputat PDL, fost prefect de Sibiu) la Economie, Anca Boagiu la Transporturi, Valerian Vreme la Comunicatii, Gheorghe Ialomiteanu (deputat PDL) la Finante, Ioan Botis (deputat PDL) la Munca si Valeriu Tabara la Agricultura.

  O cautare sumara pe net ne cam arata ca imparatul e cam gol. A plecat Dumitru de la Agricultura ca sa vina Tabara? Intre ei e mare diferenta de calibru. Pleaca Vladescu pentru Ialomiteanu (CV-ul domniei sale aduce cu al unui profesor de liceu economic). Ioan Botis la Munca (alt CV meserias, fost PSD-ist, plecat din lipsa de coledgi la PDL)? Seitan a fost injurat la greu pentru comunicare, dar macar stia cu ce se mananca toata treaba, avea experienta de ani de zile.

  Astept sa vad si eu minunea cu Boagiu cum ca se va descurca mai bine decat Berceanu.

  Asteptam niste schimbari, dar parca nu chiar astea.

  Reply
 107. Andra

  picus

  ontopic: SOV a mai costat un om valoros: vladescu.

  din decembrie 2009, basescu e responsabil pentru boc.

  nu cred ca n-ai televizor. crede-ma, eu am intotdeauna dreptate 🙁

  Reply
 108. Mirela

  O greseala de logica banala: in 2012 vor fi alegeri parlamentare, deci Geoana oricum nu va mai ramane la sefia Senatului si dupa aia, asa ca n-are ce sa nu-i convina lui Ponta, iar suspendarea e ca sigura dupa acest moment! Un pic de logica, va rog! Totusi!

  Reply
 109. mac gregor

  Stire mai importanta:

  opozitia blocheaza legea invatamantului la senat. De ceva timp.

  Pe ideea de a nu lasa guvernul Boc sa aduca nici o schimbare benefica pe termen lung.

  "Funeriu a precizat că "opoziţia a primit mandat să blocheze legea în Senat" şi că acest lucru a fost declarat chiar de membrii partidelor din opoziţie."

  Reply
 110. picus

  @andra

  off topic(sincer si ultimul): nu am televizor in casa si nici nu ma ma uit la b1tv

  intrebarea e: daca si dupa ce pica bvb, mai are pdl putere sa faca reforme? sa continue austeritatea si anti-coruptia? sa modifice legea electorala? acum e clar: fie merge pina la capat, fie dispare penibil

  Reply
 111. AccesDirect

  Boc nici dictie nu are, daramite joc de scena. Cred ca pana diseara se trezeste si el pe lista remaniatilor.

  Reply
 112. mac gregor

  Nu se termina pana nu canta Doamna cea Grasa (nu, nu e vb de Elena Udrea, ea nu e grasa).

  Ori Doamna cea Grasa inca n-a cantat.

  Reply
 113. Andra

  picus

  Sincer: cred ca te uiti la televiziunea PDL-ului: B1

  cand nu mai avem curaj nici fara de lucrurile cele mai evidente, asta-i e semnul ca televiziunea "unica" de tip Rtv a inceput sa functioneze

  Reply
 114. poweraxxel

  @Bleen: jocul de sah e … complicat. Iar rezultatul nu poate fi prevazut pentru ca tine in mare parte si de raspunsurile adversarului. In cazul nostru, mai adaugam si raspunsurile aliatilor. Scenariul descris de tine este numai una din variante. Mai credibil este altul. O nava care se scufunda, este parasita dezordonat si in graba. Pana una alta, PDL nu arata astfel.

  In atatea incertitudini, un lucru este aproape cert: vom trai si vom vedea.

  Reply
 115. tucu

  Emil Boc sprijint de majoritatea parlamentarilor va refuza sa si dea demisia,

  Udrea in semn de protest demisioneaza din functia de ministru , ramine sefa organizatiei PDL de Bucuresti cea mai importanta din tara si uite asa ne creste cota.

  Vorba lui Bleen -a dracului Blonda.

  Reply
 116. Bleen

  "Mai multi parlamentari PDL urmeaza sa-i solicite demisia premierului Emil Boc in sedinta Colegiului Director al partidului programata la aceasta ora, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Potrivit acestora, Elena Udrea este initiatoarea demersului iar decizia a fost luata dupa decizia premierului Boc de a-i remania pe Vladescu de la Finante si Dumitru de la Agricultura, adica varianta unei remanieri "soft"."

  Hotnews

  Reply
 117. AccesDirect

  Antonescu s-a intalnit cu Iohannis la Sibiu, cei doi discutand "despre situatia actuala si politica" Hotnews

  Deci PNL vrea la guvernare si cauta premier independent. Proiectul Iohannis adica. 🙂

  Reply
 118. picus

  @andra

  sincer si fara dispret, nu ma uit la nici o televiziune; si nu m-as uita nici la cea a pdl-ului

  @estu

  plec de la premiza ca nu esti membru pdl; textul ala e un bla-bla de militant aflat in exercitiul misiei: trebuie sa aparam partidul cu orice pret; implozie? a se slabi! pdl e mai sanatos si mai unit decit niciodata

  cine mai poate crede asa ceva?

  bvb (si pdl) vor ajunge sa fie detestati de oameni, la fel ca baronii psd-ului sau poate mai tare

  Reply
 119. tucu

  @estu

  Am trait in 95,96 o poveste frumoasa.Conventia Democratica,cu intelectuali de marca angajati,cu entuziasm popular cu tot ce vrei.

  Cei ce au venit atunci tot pe fondul unei tari duse la dezastru de Vacaroiu -mentorul lui Tariceanu,au fost ascultatori au plecat cu entuziasm,au facut ceva reforme dar nu le-au dus la capat de frica …viitorului.Viitorul a fost dur cu ei.

  Situatia se repeta parca la indigou.Exista o singura deosebire-Piratul din Cotroceni care refuza sa fie infrint de…gasca.

  Ce face cu un asemenea sef ?

  Te bati pina la moarte si ramii in istorie sau te lepezi de satana si ramii in piine?

  Chestia cu injuraturile este ne relevanta.Ce conteaza ca te injura RTV ul cind te urci in mercedesul ministerial?

  Reply
 120. estu

  imi pare rau de Dumitru. e victima a tembeliziunilor.

  nu inteleg de ce nu e dat afara Sandu de la comunicatii, e catastrofal, l-ati auzit cum si ce vorbeste?

  Reply
 121. estu

  tucu>zau? deci iei flegme ani de zile ca sa fii 1 an la butoane, eventual?

  sa fii la butoane ca sa ce?

  increderea la romani e extrem de ieftina. eu ma bazez pe logica insa. ca pe felia asta nu se baga multi.

  Reply
 122. picus

  @bleen

  e desgustator!parca citesti "d'ale lu' Nastase"

  sa intre andra ca sa inteleaga de ce nu e nevoie de o televiziune PDL;brrrrr……

  Reply
 123. Bleen

  La Şcoala de Tineret a PDL se dă compunere cu tema: "PDL e numai unul."

  Iată compunerea cîştigătoare.

  M-a trimis PDL-ul să mă uit pe procentele din sondaje. M-am uitat şi i-am zis: "PDL, e numai unul!"

  Reply
 124. picus

  BVB nu vor fi pe nici o lista; si se va termina si cu austeritatea si cu reforma statului; in sfirsit, sunt la butoane singuri; doar n-au stat ei linga Basescu pentru principii (vezi tutu); nu stiu ce sa zic nici de Udrea; vom vedea

  Reply
 125. Turnofftheglory

  Frectie prietene? Nici gand. Dumitru a miscat la agricultura zdravan. 90% absorbtie fonduri UE? Tabara e un genial nimeni din calapodul lui Funar. Sau se pune gradul de profesor universitar cu vocea dogita?

  Reply
 126. tucu

  @estu

  pina in 2004 erau niste personaje de mina 2 a care ciupeau si ei de la marea familie politica creata de taica Ilici.

  Din 2004 au ajuns solisti.Prosti nu sunt si si au dat seama ca fara Basescu la Cotroceni se intorc la fanfara comunala.

  Basescu iese acum din joc si din mintile lor de activisti nu iese decit un singur semnal-""ca sa mai apucam o ciosvirta trebue sa avem ce oferi""Cind esti la guvernare ai ce oferi-Tariceanu sa traiasca ca poate da lectii la toata lumea.

  Reply
 127. estu

  bleen>daca era asa de ce nu au sarit in alta barca? ca de sunt cum zici tu si nu au facut-o mai e doar varianta ca sunt prosti de bubuie si/sau masochisti.

  Reply
 128. estu

  tucu>cine l-a sprijinit atata vreme pe Base si a incasat atatea flegme de la imbecilii de la tembeliziuni are aprecierea mea, e clar ca nu sunt doar niste jigodii ahtiate dupa bani. daca erau asa aveau pana acum 1000 de posibilitati de a inclina definitiv barca in cealalta parte, fara nici un risc si cu beneficii materiale pe masura.

  despre competenta insa….e cu totul alta discutie.

  Reply
 129. tucu

  @estu

  PNL ul are istorie.Multi cred ca daca sustin PNL un pic din aura Bratienilor ajunge si pe capul lor .

  PDL ul este un partid de lider.Fara Basescu e mort si ingropat pentru ca actualele virfuri nu reusesc sa treaca dincolo de rindul 2 din sala de sedinte a caminului cultural.

  Personal am mari dificultati de a l deosebi pe Videanu de Hrebenciuc sau pe Blaga de Radu Stroe.

  Reply
 130. estu

  tucu>exact. ce importanta are denumirea? aderam la niste principii si sustinem niste oameni(paote unii noi si mai incisivi si mai competenti) care, speram noi, ar putea sa le puna in practica, intr-o masura decenta.

  noi nu suntem fani ai unei sigle ca idiotii aia de sustin PNLul actual doar ptr ca are sageata ca simbol.

  Reply
 131. Marius Delaepicentru

  PDL are de ales între mînerul pulanului şi apexul pulanului. Voi ce aţi alege? Unul pragmatic ar alege mînerul. Unul principial apexul. Nenorocirea e că toţi vor mînerul. Cînd ai mînerul poţi organiza şi mîneriade. Iar dacă nu ştii cum, îl întrebi pe Ion Iliescu-Pucinoglu.

  Reply
 132. Andra

  RTv zice de 6 ani: pensii-mari=bine, salarii-mari=bine, toti-fura=nu-votati, cine-ti-ia-pensia=ticalos, imi-reduce-salariul=incompetent, etc.

  Florina

  pai atunci: ori PDL face ce zice RTV – ori guverneaza …?!

  nu vreau sa fiu rautacioasa, dar e suficent sa zgarii un pic obrazul de sticla al unor chestii construite aici pe MB, ca se sparge imediat

  am plecat. mai mult ar fi o cruzime din partea mea

  Reply
 133. tucu

  @para

  Cred ca Dl Lazaroiu ne a dat raspunsul acum 2 zile.

  Nu ramine decit sa speram ca nasterea va fi fara probleme,la timp,si ca din parinti albi nu va iesi un prunc rosu.

  Reply
 134. estu

  Andra>eu de mult am remarcat ca presa din Ro, in ansamblu, e personajul cel mai daunator din Ro. e in stare sa intineze si nobilele desuri ale oricarei Alba ca Zapada.

  eu as marja pe o noua televiziune, e mult mai util decat sa/l remaniezi pe Boc sau pe Basescu. dupa ce o sa avem o televiziune decenta vom avea si oameni mult mai rezonabili intre care sa alegem.

  sa fie clar, nu ma omor nici dupa Boc, nici dupa Basescu. de alde Videanu nu mai zic.

  Reply
 135. tucu

  Basescu resemnat?Nu prea cred.

  Pierderea majoritatii parlamentare ar insemna anularea tuturor schimbarilor pe care cu chiu cu vai le a reusit sub mandatul sau.

  Il vedeti la sfirsit de mandat afirmind -M-a infrint…PDL ul?

  Nu stiu care este solutia dar imi imaginez ca daca aopare un nou vehicol politic ,de succes,actualele organizatii PDL ar trece cu arme si bagaje in corabia potential cistigatoare.

  Ce ziceti de o noua formatiune politica intitulata sa zicem Partidul Poporului ? In definitiv daca Aurelian Pavelescu a ajuns sef la taranisti de ce nu ar ajunge -sa zicem Flutur sef la populari?

  Reply
 136. Andra

  Nu vreau sa devin o pacoste cu televiziunile, pt. c-am inteles (de mult) ca atat timp cat e basescu, SOV si Felix vor trai si vor inflori mult si bine.

  Tot ce am vrut a fost sa arat cat de fluid e binele care ni se promite mereu la orizont, cat timp pretul care ni se cere, este sa acceptam un rau din ce in ce mai mare: presa.

  Pentru ca, atat timp cat televiziunile sunt Monopol, tinta televiziunilor nu este un partid sau altul, PSD sau PDL sau ACZ, caci partidele – la putere sau in opozitie – se inteleg intre ele si cu televiziunile, ci:

  Tinta televiziunilor suntem noi oamenii obisnuiti.

  Iar daca cineva-si face iluzii ca un nou partid alb ca zapada va fi alaturi de noi… ask SOV about that

  Numai bine.

  Reply
 137. estu

  andra>sa fim seriosi totusi. nu ne raportam la RTV toti si nici nu trebuie. there is a new kid in town, TVR. si face treaba buna. imbecilii de la iRTV or sa moara in curand. daca nu-i ia patriciu

  Reply
 138. Florina

  Andra,

  In ce fel ma raportez eu la presa, in general, vezi daca dai click dreapta sus pe pagina. Bestiar de presa.

  Sa inteleg ca PDL, ca sa nu scada in sondaje, trebuia sa faca ce zice RTV. Atunci cine guverneaza?

  Reply
 139. estu

  Turnofftheglory. mai usor cu clasele, ca stau extrem de bine si la capitolul asta.

  ping pong-ul nu e permis aici si voi respecta asta. nu mai raspund.

  Reply
 140. Andra

  Tu nu guvernezi dar te raportezi la RTv.

  PDL se raporteaza si el la Rtv, pentru ca :

  Pur si simpu la RTv ne raportam toti.

  Asta e adevarul de la care ar porni orice om daca e onest.

  Cu toate astea, daca PDL facea ce zice RTv, acum n-ar fi cazut in sondaje.

  Reply
 141. para

  @Andra.

  Din punctul meu de vedere, jurnaliştii au internetul şi gugălul pentru a se informa corect, pe care le am şi eu. Dacă ei decid ca, în loc să ne informeze, să militeze pentru vreo cauză anume, pe faţă sau pe ascuns, e problema lor. Nu văd cu ce ar fi răspunzător un partid pentru asta. E PROBLEMA ACELUI CETĂŢEAN CARE ARE PROFESIA DE JURNALIST, şi a breslei din care face parte.

  Mulţumesc. Mă scuzi că m-am enervat.

  Reply
 142. Andra

  Florina

  Pai si tu te raportezi tot la ei. Nu vorbiti voi aici numai despre ce zic aia la RTv ?

  estu

  Basescu, MB si PSD au nevoie de televiziuni. Orice putere are nevoie de televiziunile ASTEA, nu altele, asa cum sunt ele – ne-schimbate nici cu o cirta. E o reteta care li s-a pus pe masa si e singura pe care n-au voie s-o schimbe. Multe se vor schimba in tara asta, dar de SOV si felix nu se va atinge nimeni

  Reply
 143. AccesDirect

  Eu cred ca trebuie sa uitam de televiziuni si moguli in urmatoarele luni. Jocurile si deciziile foarte importante se vor face strict in sediile partidelor si intre gruparile din Parlament.

  Reply
 144. Turnofftheglory

  Estule esti cam magar azi. Relaxare si mai putina incrancenare iti recomand. Si nu scuipa oameni cu cateva clase peste tine doar pentru ca nu sunt de acord cu parerile tale. Nu de alta, dar parca pedelistii se dadeau de alta culoare fata de pesedisti. Mai tii minte refrenul cine nu-i cu noi e impotriva noastra?

  🙂

  Live long and prosper.

  Reply
 145. AccesDirect

  Da, ar fi ideal ca in perioada care urmeaza sa se faca o reforma serioasa in justitie. De la justitie pornesc relele cele mai paguboase pentru Romania.

  Reply
 146. estu

  eu vreau un stat mai suplu si o justitie cat de cat pe roate. daca iese aia din urma cade vantu. ptr ca si ce spune Andra e extrem de important, imbecilii aia de la TV otravesc literalmente poporul, cred ca sunt cei mai toxici dusmani ai Ro.

  si mai mult, daca rezolva cu tembeliziunile cresc sansele cu insanatosirea societatii civile, avem nevoie de un mediu cat de cat curat, e delir ce fac astia.

  eu as face invers decat spuna aia de la TV.

  daca vor remaniere nu as face-o, daca nu vor, as da afara juma de guvern.

  Reply
 147. Andra

  TRU, sau Monica Macovei, sau oricare dintre oamenii care ar putea teoretic sa formeze Alba ca zapada nu apar la televiziuni pt. ca-s speriati de RTv si A3… ?

  Pai atunci "sperietura" asta e "oficial" atribuita numai celor de care vrea sa scape basescu

  In realitatea "ne-oficiala", televiziunile reprezinta o sperietura pentru orice roman normal, deci, cam greu sa-i faci pe toti romanii PDL-isti … 🙁

  Reply
 148. Bleen

  @Acces Direct

  Da, nimic nu e stabilit. Nici pedeliştilor nu le convine suspendarea lui Băsescu, că pierd guvernarea.

  Miza lui Băsescu pe următorii 4 ani e justiţia.

  Reply
 149. estu

  Turnofftheglory>ti-ai gasit job omule? ca daca nu, ar fi cazul sa cauti. iar daca da, ar fi cazul sa nu mai scrii asa de mult pe forumuri, cand mai muncesti?

  asta ca sa spun in clar ca postarile tale ma cam calca pe nervi, esti din secta de atoatestiutori a lui Theophyle.

  mai iesiti fratilor pe afara, sa vedeti cum pun altii problema, eu imi fac cruce cand e sa compari romanasii cu majoritatea de prin alte tari.

  Spune si tu DA muncii de pilda, o sa te afecteze mult mai putini astia de la guvernare, crede-ma, vorbesc din experienta!

  Reply
 150. AccesDirect

  Eu cred ca suspendarea va veni daca PSD si PNL, mai ales PNL vor vrea la guvernare inainte 2012. Iar PNL vrea cu disperare si inconstienta sa guverneze. P

  Ponta are inca instict sa nu se bage, pentru ca el va plati costul cu compromiterea la prezidentiale, dar e impins si el din spate.

  Reply
 151. Măritul Dictator

  puţin probabilă suspendarea pînă în 2012. iar ulterior s-ar putea ca adversitatea dintre psd-băsescu să nu mai fie chiar atît de mare.

  Reply
 152. Andra

  Să nu pornim de la premisa falsă că ăla care nu poate vorbi ar avea ceva de spus.

  Mece zicea ieri “La televizor !” ca cel care are ceva de spus nu poate sa spuna. Hotaritzi-va intre voi, pt. ca altfel se vede usor ca:

  Jocul asta e deja politica.

  Bleen

  Eu n-am legaturi cu PDL de niciun fel – dar tu ai bleen: tu te vezi cu Elena Udrea si cu PDL-isti, deci te rog, fara "andra-pdl" de-acum inainte.

  Vreau sa cred ca nu ai ajuns sa te cobori atat de jos incat cine nu e cu tine trebuie demonizat si facut PDL-ist.

  E usor sa te definesti prin antagonism la ceva – asa cum face basescu – dar ce faci tu e doar o mizerie nejustificata de nimic, pt. ca eu nu castig nimic daca ma iau in gura cu tine.

  Tot ce ma intereseaza pe mine e un singur lucru: ca mecanismul asta care intretine distrugerea sistematica prin televiziune si internet de 6 ani de zile – sa fie oprit.

  STIU ca asta nu e si interesul vostru aici pe MB, dar asta nu inseamna ca nu e un interes legitim.

  Reply
 153. Bleen

  Probabil că Băsescu va accepta numele propus de Ponta. Dar nu e vorba despre ce va face ci despre ce poate face. Dealtfel, interesul atît al lui Băsescu cît şi a lui Ponta este ca în 2012 să fie numit un prim ministru din gruparea acestuia din urmă.

  Reply
 154. silicon_v

  Totusi, acest guvern mai are inca destule suturi de luat. Desi eu ii tin partea lui Voinescu&Co (dar de fapt exista &Co??), parca "acum nu e momentul".

  O sa urmeze o iarna nasoala. O sa urmeze o reducere a cheltuielilor bugetare cu inca vreo 3 miliarde la inceput de 2011 (conf. acordului cu FMI-ul).Nasol, nasol de tot. Parca nu merita sa suporte toate astea un guvern nou, mult mai uscat si mai curat. Parca ar merita ca schimbarea asta sa se faca prin vara lui 2011. Iar PM sa fie chiar "tanara speranta" a PDL la prezidentiale (asta daca o descopera cineva pana atunci).

  Guvernul actual mi se pare complet compromis, nu cred ca se mai poate salva mare lucru din el; eu l-as salva doar pe Funeriu:). Asa ca macar sa ia suturi pana la capat.

  Evident e posibil ca vechea garda sa nu accepte nicio schimbare pana la alegerile din 2012. Si sa si aiba si muschi sa poate face asta. Atunci punctul de vedere al lui Bleen ar fi validat. naspa.

  Reply
 155. Măritul Dictator

  apropo de justiţiabili. unii şi-au făcut nişte calcule aparent ciudate. fără băsescu în spate, pierd guvernarea, încet-încet. totuşi, calculul lor este foarte cinstit şi sănătos: mai bine şantajabil decît justiţiabil.

  Reply
 156. Bleen

  @Hantzy

  Fiindcă e atribuţia exclusivă a Preşedintelui, constituţional vorbind. Iar "a consulta" înseamnă a cere părerea. Obligaţia Preşedintelui este de a face ce e mai bine pentru ţară, nu pentru nu ştiu ce grupare politică. Ăsta e spiritul Constituţiei. Să nu uităm că Preşedintele este ales prin vot direct şi universal.

  Reply
 157. estu

  la ce calitate umana e in Ro guvernul asta e remarcabil de bun! vreau sa vad si eu naibii o alternativa, ca-i schimb oricand, de la Udrea la Basescu.

  de pilda as vrea si eu ceva in genul nea Gigel la Transporturi, costica la finante etc. nu din astea ca ii schimbam ca nu ne place freza lor.

  daca erau ceva nemti pe aicea aveam de unde alege…asa…spuneti voi va rog, eu chiar nu cunosc!

  Reply
 158. estu

  PDL a facut ieri o miscare buna. chiar nu vad de ce trebuie sa raspunda la toate pasarerile antenistice sau ale domnului Preda. remanierea totala era si ea o optiune, demisia lui Boc alta, solutia asta tot si ea e una viabila.

  pana una alta au aparut cifre bune, leul sta rezonabil.

  mie mi se pare mult mai importanta unitatea acum.

  iar daca apare o Alba ca Zapada sa fie primita, eu sunt deschis la orice oferta.

  Reply
 159. Hantzy

  Imparateasa si-a uitat degetarul si s-a intepat la deget inca de la jumatatea lui 2009. Adica, din momentul cand, stiind ca dupa asezarea comfortabila in racla de cotroceni va trebui sa muste din marul otravit, se pregateste sa renasca, scuturata de staruinta princiara. Era evidenta stratagema, intrucat asta il caracteriseste perfect pe incoronat, capacitatile sale politice intinzandu-se exact cat sa le dea la gioale celorlalti pretendenti la tronu-i preavremelnic. Daca zguduiala va fi pe masura asteptarilor, vor avea noroc piticii! O vreme! Caci, talentele epuizate in lupta, vor dovedi, ca si pana acum, ca strategia politica nu tine si de foame! Iar ACZ va deveni rapid Imparateasa cu oglinjoara, cea mai increzuta din tara. Si basta!

  PS pentru Bleen: De ce, daca ar castiga PSD majoritatea in parlament, numele candidatului la premier n-ar putea fi ales tot de ei. In urma unei consultari, e drept, dar tot ca idee, propunerea lor ar avea mai multi sorti de izbanda. Sa zicem ca TB il vrea pe X, dar respectivul refuza propunerea. Si tot asa, pana ramane doar alegerea PSD. E de asteptat ca TB sa mai puna vreo doua stele pe umarul unui socialist, ca acesta sa nu faca ce vrea partidul, dar tot e riscant!

  Sau daca PSD vrea un premier independent? Presedintele e obligat a consulta partidul in vederea stabilirii persoanei care sa obtina, de dorit din prima, votul de incredere. Asta e spiritul in care a fost elaborata Constitutia, nu pentru facilita o "pozitie de forta", iar legile se respecta in litera si spiritul lor in Romania.

  Reply
 160. Bleen

  Cauzele morţii PDL sînt clientelismul, politica dezasruoasă de recrutare, coagularea pe criteriul intereselor economice şi nu doctrinar. Nu televiziunile. Să nu pornim de la premisa falsă că ăla care nu poate vorbi ar avea ceva de spus. Că văd că pedeliştii, în frunte cu Boc, tot dau declaraţii. Ori de declaraţiile contradictorii, de confuzia din comunicare (care provine din confuzia în gîndire), de gafele zilnice ale guvernanţilor nu sînt vinovate RTV şi A3. Sau sînt vinovate, atîta timp cît pedeliştii gîndesc ca tine, Andra.

  Pedeliştii trăiesc într-un glob de sticlă ai cărui pereţi sînt tapetaţi cu imagini de pe RTV şi A3 şi au impresia că uitîndu-se prin pereţi văd ce se întîmplă afară dar nu văd decît ceea ce vrea RTV şi A3 să le arate. E invers de cum spui tu, Andra: politicienii sînt cei manipulaţi de media, nu opinia publică.

  Reply
 161. Andra

  Un partid nou ca zapada pentru tocatorii vechi: SOV si Felix.

  Un partid care, daca ar fi pe bune, ar trebui sa vorbeasca cu sustinatoii lui din tomberoanele de gunoi, ca la televizor ar trebui – teoretic – sa nu apara de-loc.

  Adica un partid care nu promite altceva celor 40% care-l sustin decat ca vor avea aceeasi soarta ca si sustinatorii PDL-ului: defensiva eterna si carne de tun pt. SOV.

  Un partid ca PDL : cu soarta dinainte scrisa

  Pe toate canalele neoficiale – ca Basescu numai asa poate vorbi cu oamenii, fara "fatza" si ne-oficial, ca talharii – ni se spune non-stop ca "acum-acum” pica SOV si Felix, la fel cum ni se spunea despre Tariceanu. Si la fel ca Tariceanu si PNL, SOV si Felix o duc azi si mai bine ca-nainte

  PDL-ul va deveni primul partid-prieten distrus de Basescu.

  Rezultatul: toti dusmanii lui Basescu au crescut. Toti prietenii lui Basescu au murit.

  Daca te alaturi lui Basescu lucrezi de fapt pentru dusmanii lui.

  sorry guys, dar pt. ca basescu sa fie urmat mai departe, oamenii nu vor mai putea fi convinsi nici de Voiculescu nici de SOV nici de BVB.

  Reply
 162. mece

  aşadar e un şah din care nu se poate ieşi: guvernul nu poate să cadă pentru că: 1)nu vrea PSD;

  2)există riscul să fie suspendat TB cu ajutorul unui PDL faultat de preşedinte;

  Reply
 163. sebastian lazaroiu

  Zic si eu ca Sever: "Read my lips":

  ce urmeaza nu mai zice Sever: NU exista reformisti in PDL. Decat poate intre ghilimele.

  Reply
 164. picus

  n-am mai intrat de ieri dupa masa pe la madame; am citit acum pe hotnews ca s-a votat pentru remaniere; dupa cite se pare, ACZ trebuie sa se gindeasca foarte serios sa-si faca aparitia; pdl va deveni un partid din ce in ce mai putin relevant; nici nu merita mai mult

  Reply
 165. Nea

  Bleen, zi-mi orice, ca l-ai visat pe Nea Vacaroiu sau pe Dascalescu sau Verdet din nou primministru, dar nu-l pune pe Crinela. Sub primii 3 am supravietuit cumva, dar al treilea imi provoaca pur si simplu voma. E pacat de covoare. Fa ceva, citeste-mi de Crin, baga argint viu, orice.

  Reply
 166. gradinarulcarpatilor

  Bunicul meu , Gradinarul Uralilor , cand i se povestea un vis, avea un raspuns lazaroic : VISE DE NOAPTE , TAICA .

  Si uite asa Boc il razbuna pe Ciorbea .Lupul si-a crescut Capra cu Trei Iezi. Ce-si face omul cu mana lui…

  Reply
 167. Bleen

  Porblema e că sînt destui pesedişti şi penelişti care nu mai au răbdare şi vor la borcanul cu miere. Nu mai vorbesc de cei care vor neapărat suspendarea lui Băsescu (pentru a pune mîna pe justiţie), mai ales acum, după ce s-a modificat legea Curţii Constituţionale.

  Reply
 168. lucid

  Discutzii de cafenea, sterile, tipice romanilor – vezi ce spunea Eliade in 1937, tot inaintea unui punct de cotitura – si ce cotitura! Nu zici hop pana nu sari, adica pana nu vezi cum va arata remanierea. In al doilea rand, trebuie sa fii iresponsabil sa ceri alt guvern tocmai cand lucrurile s-au urnit un pic si INCREDEREA trebuie sa fie principala prioritate, mai ales increderea investitorilor si partenerilor straini. Asa ca alegerea de care am mai vorbit – pedeleul sau guvernul, Basescu o va face dupa ce se iese din iarna si trendul stabilizator-usor crescator va fi o certitudine. Alba ca zapada are sanse doar daca se infiintzeaza in primavara lui 2012 ca sa nu fie expusa un timp prea indelungat atacurilor.

  Reply
 169. mac gregor

  @Bleen

  nici o problema, asteptam cateva luni sa apara si rezultatele bune. Pe 25 septembrie e programata lansarea portalului e-romania, de ex. Pana atunci te-ai facut cu un adversar calificat in polemici.

  Reply
 170. mece

  Albă ca Zăpada este necesară în acest moment. Dacă reformiştii din PDL rămân şi speră vor sfârşi prin…Nu, stai. Asta e: vor sfârşi.

  Guvernul ar trebui să cadă la moţiune. Nu sunt însă convins că dacă există şanse de reuşită va mai fi promovată de PSD.

  Reply
 171. AccesDirect

  Cine n-are o pasiune, un hobby, ar trebui sa isi caute acum.

  In urmatoarea decada, politica nu ar trebui sa ne mai intereseze. Nici dupa aceea, ca mergem pe 50, si viata e scurta. 🙂

  Reply
 172. catalin

  vorbesti serios??? sa asteptam pina in 2019 si in acest timp sa ne uitam in tavan?? nu cred ca psihic vom mai rezista la atitia ani de prostie, furaciuni si arogante!! la combinatia toxica dintre cei de astazi si PSD!! totusi unii ieri la sedinta au avut curajul sa ceara deschis demisia intregului guvern. poate nu e totul pierdut si apare alba ca zapada.

  Reply
 173. mac gregor

  fain vis.

  partea cu PDL cred ca e gresita, cel putin miscarea de aseara mi s-a parut castigatoare. PDL a fost unit, corect si optimist.

  Nu accelerezi cand nu ai depasit inca punctul critic al virajului si nu schimbi prim-ministrul inainte sa depasesti cel mai greu punct al crizei. Ma bucur ca nu au gandit emotional.

  Plus ca atunci cand va fi safe sa guvernezi va ataca si opozitia, cerand guvern nou.

  Analiza ref la PSD mi se pare corecta.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *