AMP imbatrineste

Este concluzia la care am ajuns citind ultima sa aparitie in Romania Libera. In care, dupa precedentele care ii aveau ca subiect pe politicieni si intelectuali, este anatemizata opinia publica. Sa explic.

Senescenta psihocomportamentala nu depinde in primul rind de virsta biologica, ci este conditionata, mai ales, de predispozitii innascute, grad de dezvoltare psihica anterioara, experienta, nivel cultural si al performantelor profesionale atinse. Acesti factori pot inclina balanta pro sau contra acestui proces involutiv functie de particularitatile morale ale individului si de conditiile sociale in care acesta este plasat. Involutia psihologica nu inseamna, in nici un caz, alterarea functiilor psihice, resursele intelectuale manifestindu-se in continuare in parametrii optimi iar cognitia nefiind afectata.

Tinind cont de faptul ca omul si mediul social formeaza o unitate indestructibila, intr-un context dat, declinul psihocomportamental apare ca fiind, mai ales, expresia interactiunii defectuoase dintre subiect si societate.

Criza adaptativa, in cazul de fata, se manifesta in diferite forme. Se constata, astfel, intr-o prima faza, nervozitate si irascibilitate, usor sesizabile in mai toate articolele semnate AMP. Considerarea propriei persoane ca fiind moral incontestabila o determina sa emita judecati cu valoare de adevaruri absolute la adresa  unor grupuri si persoane, jurnalisti si sociologi in cazul de fata. “Stiu ce spun” si “ sunt bine plasata”, altii fiind indemnati sa-i verifice vorbele, nu ea sa-si probeze afirmatiile, exprima o  hipertrofie a sinelui, derivata din modelul benefic care se considera a fi pentru societate si care o determina sa raporteze la propria-i persoana toate faptele celorlalti. Inflexibilitatea opiniilor si a rationamentelor este evidenta cind il caracterizeaza pe Sebastian Lazaroiu ca fiind un mercenar politic cind promitea a fi o speranta a sociologiei si cind ii considera pe jurnalistii plecati in Noua Zeelanda interesati material, fara sa aduca vreo proba in acest sens. Atrofierea sensibilitatii este vizibila tot din aceeasi usurinta cu care face afirmatiile respective, netinind cont de modul in care i-ar putea afecta pe cei vizati. Dilatarea drepturilor personale ii este alimentata de valoarea sociala pe care considera ca o are si ii permite sa nu tina cont de faptul ca este la libera alegere a unui om sa scrie ce si unde doreste, nu neaparat lucrari ISI. Modificarea comportamentala reiese si din autoritarismul si predominanta afectelor, prezente permanent in modul de exprimare. Faptul ca nu este luata in seama genereaza, insa, frustrare, cu atit mai mult cu cit este grefata pe un egocentrism lesne detectabil. Singuratatea o determina, insa, sa se alature unui grup, celui opus, evident, jurnalistilor incriminati. Lipsa oricarui argument pentru aceasta miscare scoate in evidenta, din pacate, o posibila eroare de judecata, semn sigur al regresului psihocomportamental.

Facebook Comments

209 Comments AMP imbatrineste

 1. Dl.Goe

  Operatiunea "Generatia Expirata" ar trebui reluata periodic. Ar trebui probabil create doua sectiuni: GED (Generatia Expirata Demult) si GER (Feneratia Expirata Recent).

  P.S. Si mie mi se pare ca AMP s-a contaminat de virusul CTP.

  Reply
 2. cristoiu

  AMP este o tata careia a inceput sa-i scada autoritatea in mahala,tocmai din cauza pretentiei ca ca ea nu este nimeni.

  Reply
 3. AccesDirect

  Trebuie intelesi si editorialistii astia. Probabil multi dintre ei isi scriu materialele pe genunchi, intre doua sedinte pe la institutele de unde primesc niste banuti, la Universitate, sau facand naveta intre multele joburi pe care le au, sau puzderia de comitete si comitzii culturale la care sunt convocati.

  Reply
 4. Radu

  Cu siguranta, AMP s-a smochimit. Mai rapid, de cand a refuzat compania (pe lista) a fatucii aleia, EBA.

  Lazaroiu ? Doar incearca sa para Alba ca zapada. Desi e doar unul dintre pitici (Sleepy ?).

  Reply
 5. andrei p

  aurelian,

  De prezumtia de "nevinovatie" ar trebui sa se bucure si AMP. Eu ii dau acest credit, ceea ce se materializeaza in aceea ca o cred sincera in ceea ce scrie. Domnul Lazaroiu nu a afirmat ca nu ar fi semnat contracte de genul celor numite de AMP. Nu este nicio contradictie in "fapte" intre declaratiile celor doi.

  Reply
 6. Bleen

  Pentru cei care se zbat în spam sau la moderare. Aici nu e VoxPublica. Nu mai insistaţi. Folosiţi-vă click-urile şi f5-urile în mod inteligent, pentru Dragoş Stanca, nu le irosiţi pe Madame Blogary.

  Reply
 7. Bleen

  Patriciu se judecă cu Băsescu pentru filmuleţul ăla. E un fel de a atrage opinia publică de partea lui, în cazul în care pierde procesul. Va putea spune: justiţia e controlată de Băsescu însă, aşa cum aţi avut ocazia să vedeţi zilele astea, e în spiritul lui şi al familiei sale să dea ştachii pe neve a la Bruce Lee, dosuri de palmă a la Raging Bull sau pumni a la Rocky II. Oricum, pot fi folosite şi ca exemple în instanţă, de avocat.

  Reply
 8. Florina

  " Într-o ţară în care şeful statului e un promotor al şpriţului la volan, al capului şi dosului de labă în gură şi în care presa e încadrată la ameninţări pentru siguranţa naţională, cetăţenii devin cel mai mare pericol la adresa siguranţei naţionale a concetăţenilor lor. Derbedeismul instalat de ani de zile la cel mai înalt nivel eliberează, prin rezonanţă, rezervele de agresivitate şi urâţenie lăuntrică ale acestei naţii. Până să-i termine guvernul, românii se grăbesc să se lichideze între ei. Cool." CTP

  Daca ne gindim la SUA in timpul mandatului lui Bill Clinton, urmind logica de mai sus, inseamna ca joaca lui Bill cu Monica, curvasareala la cel mai inalt nivel, a eliberat rezervele de testosteron ale americanilor. Si ca, pina sa-i arda criza, americanii s-au ars cu trabucul. Cool!

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Discutam aseara si cu Mirel: mie imi suna a Patriciu care vrea sa mai repare din prostia cu filmuletul cu copilul. Isi imagineaza ca asa devine credibila si prostia de la alegeri. Daca continua asa Basescu o sa poata sa-l bata pe Voiculescu in direct si toata lumea va spune ca e facatura:)
   @nedo: daca nu dai tu o sa incep sa dau eu IP-uri.

   Reply
 9. nedormitul

  s-ar putea ca la un moment dat să mă enervez şi să public ip-uri ca pe extragerea loto 6/49. pe cuvîntul meu, îl aduc pe andrei duban la madam blogary numai ca să extragă ip-uri din cutiuţa magică!

  Reply
 10. aurelian

  ei uite ca eu, poporul, nu suport actiunea lui Ghinea si a celor 3-4000 de semnatari ai petitiei lui si sincer, in acest caz, ma astept ca statul sa-si faca treaba si sa-i execute pe "grevisti"… de ce? pentru ca actiunea lor este plina de ipocrizie.

  Reply
 11. Andra

  Problema dintre Mungiu si Lazaroiu nu e nicidecum lipsa de morala a acestor inginerii, ci doar faptul ca nu a fost “ea” cea aleasa pt. rolul principal: caci absenta ei din rolul principal i-ar invalida practic intreaga cariera de lupta “civica” –

  Lucru trist, dar foarte meritat (de altfel), dupa ce ea insasi a ridicat toate asteptarile la cer, ca Basescu 🙂

  Cum spuneam, in ultimii 6 ani nu exista niciun proiect personal care sa poarte “marca Mungiu” si care sa fie cunoscut prin rezultate;

  Ghinea a aratat ca se poate face-ntr-o zi ce n-a facut Mungiu in 6 ani….

  Spre lauda ei, trebuie spus ca Mungiu a sprijinit-o pe Monica Macovei intre 2005 si 2006, dar n-a avut stiut (mai degraba nu i s-a dat voie, din ratiunile de mai sus), sa adauge si “suportul popular” in sprijinul proiectului justitiei – asa cum face Ghinea astazi – desi acest suport era extrem de consistent in acei ani, suficient de consistent pt. a forma in orice moment partidul “alternativ” de azi…

  Emil Stoica

  Ref Mungiu, calm down, Emil, cred ca inca se “lucreaza”. E foarte posibil sa fie recuperata si ea.

  Reply
 12. Andra

  @lucid

  ce nu spui tu, este ca astfel de inginerii sociale nu au drept scop sa impiedice PSD-ul sa devina partid dominant, ci sa impiedice orice partid din Romania sa devina partid dominant si sa conduca tara cu 50% + 1 – sau echivalent.

  In trecut, aceeasi deflatie "tehnica" i-a fost aplicata si PDL-ului dupa referendumul din 2007, cand situatia PDL-ului era identica cu situatia PSD-ului de azi (spune S. Lazaroiu).

  Atunci, tehnica folosita pt. deflatie a fost campania negativa virulenta – dupa reteta Finkelstein – combinata cu pomenile electorale si marirea pensiilor.

  Am vazut cu totii cum, in mod absolut inexplicabil, Basescu s-a retras atunci din spatiul public – pierzand astfel un “suport popular” care ar fi mentinut PDL la peste 30%

  Asatzi, pt. ca aceeasi campanie negativa nu poate fi folosita si pentru si impotriva celui care a condus-o atunci “oficial” (PSD), apare solutia partidelor “de masse” de 40%.

  Dupa deflatie, partidele ajung intotdeauna in campania electorala – ca si PDL in 2008 – cu rezultate apropiate de 30-30-20.

  In ultimii 6 ani cam asta a fost rezultatul tuturor alegerilor: asta este "triada politica" – jocul in trei, cu trei parteneri de putere apropiata dar niciodata egala, care se vor cantari, santaja si suspecta reciproc tot timpul, astfel ca partidul care “domina” intr-o astfel de combinatie sa nu aiba niciodata o dominatie absoluta (cum ar avea un partid de 40 sau 50%), ci doar o dominatie “relativa”, limitata tot timpul de catre ceilalti doi parteneri de santaj (oricare ar fi ei).

  Un partid de 50% + 1 n-ar mai putea fi controlat de nimeni: deci niciun partid din Romania nu va avea vreodata 50% + 1 , nici 40% + 1, nici PSD, nici alba ca zapada.

  Daca nu ma crezi pe mine intreaba-l pe Fumurescu, desi teoriile lui ref partidul dominant sunt cam incomode azi, pt. un partid alb ca zapada de 40%…

  Reply
 13. jay

  rectific, nu erau organe de urmarire sau cercetare ci de acuzare, dar cu un rol secundar in raport cu judecatorul. un soi de jurati, in versiunea comunista.

  Reply
 14. jay

  @MicutzaCeKurai, cred ca faci o confuzie. Asesorii populari nu erau organe de urmarire, cercetare sau acuzare. Ei doar prezentau opinia comunitatii in raport cu cauza. Ca opinia asta era distorsionata politic, asta se poate afirma (desi nu era o regula).

  Reply
 15. aurelian

  @andrei p:

  paragraful ala nu este deloc o opinie; este o acuzatie directa. Orice acuzatie trebuie insotita de probe. Poate nu chiar cu copii ale contractelor dar macar niste date precise, gen data, obiect, beneficiar, suma ar fi fost de dorit sa fie mentionate. Daca macar aceasta minima conditie ar fi fost indeplinita, atunci, da, Sebastian Lazaroiu ar fi trebuit sa vina cu precizari exacte.

  Pana una alta, raspunsul domnului Lazaroiu este in spiritul acuzatiei primite.

  Pentru o anume stabilitate a opiniilor personale despre diverse personaje, iti recomand sa evaluezi mai intai acuzatia si abia apoi apararea.

  Sincer sa fiu, atitudinea ta, a lui Emil Stoica (in cazul de fata) si a altor cativa seamana atat de bine cu atmosfera din instantele comuniste in care judecatorul era un fel de dactilograf, stapanul instantei fiind procurorul iar acuzatul avand deja sentinta scrisa pe frunte din momentul in care intra pe usa salii de judecata.

  Ce este si mai trist este ca acest dispret fata de prezumtia de nevinovatie se manifesta plenar la nivelul intregii societati romanesti.

  Reply
 16. andrei p

  Yeba: ”Afirma ca stie despre acele contracte si Aici vorbim despre o opinie intr-un ziar”, ori e o constatare obiectiva, ori e o opinie careia i se poate opune o alta opinie.

  AMP afirma fara echivoc ca existenta aceste "contracte" este o certitudine pentru ea. Plecind de la acest aspect si altele, isi exprima o opinie. Este o opinie careia i se poate opune o alta opinie.

  Daca nu exista acele "contracte", poate fi considerata o calomnie. Pana una-alta, eu cred ca exista, dand crezare celor spuse de AMP, in primul rand pentru ca Sebastian Lazaroiu a dat un raspuns mestesugit (in opinia mea) si nu direct. "Faptele" cu pricina ma fac sa cred asta. Asta nu inseamna insa ca opinia mea despre domnul Lazaroiu coincide cu cea a doamnei Mungiu. dar inseamna ca opinia mea despre domnul Lazaroiu nu mai coincide cu opinia mea anterioara despre domnul Lazaroiu.

  Reply
 17. ElCucui

  @Florina, are dreptate AMP când spune de ziariștii ăia că sunt "interesați material". A fost elegantă madam Pipidy! Pentru cativa dintre ei, care mi-au fost colegi, garantez eu. Pentru doi dintre ei bagă mâna în foc și Florin Cojocariu și gabhry_el. Că, pe vremuri, am fost prieteni. Poftim, trei surse!

  Reply
 18. mece

  eu abia acum observ că sondajul IRES apărut sâmbătă are ca temă "Percepţia publică a comunităţii rome". si chiar pune întrebări la obiect (adică despre romi în principal + câteva despre alte minorităţi) cu excepţia uneia care vrea să afle cam cu ce partid ar vota "eşantionul reprezentativ" săptămâna următoare. aceasta e întrebarea de la pagina 5. pe bune. chiar e la pagina 5.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @mece: din ce stiu eu, autorul sondajului care a tulburat apele a ales sa nu faca publice rezultatele. IRES probabil a incercat sa profite de context.

   Reply
 19. lucid

  Emil Stoica: e prima oara cand aud de d-ta, nu stiu ce hram porti, ce studii ai – daca ai, nimic. E interesanta incapatzanarea de catir (nu e nimic peiorativ, e vorba de "scutierul" sfintzilor in drumurile misionare) cu care sustzii ca Lazaroiu ca functzionar de stat nu are voie sa faca predictzii-analize politice. E caraghios, caci este sfatuitor al presedintelui, ori acesta este OBLIGAT de "fisa postului" sa previzioneze cum va evolua scena politica tocmai pentru a-si indeplini misiunea de comandant de nava-tzara. Exact asta a facut SL: i-a furnizat o analiza-previziune pe care a facut-o si publica, nefiind secret de serviciu. Ce va basicheaza pe totzi este REALITATEA, confirmata si de sondajul ala recent CCSB sau cum ii mai zice, cel cu 11% partidul DDD, si de nervozitatea usor isterica a unuia ca turmambur sau cum isi zice, ca a aparut inca un ACTOR politic care ii ia fatza pedesereului impiedicandu-l sa ajunga dominant. Iar de aici concluzia oricarui om dotat cu creier normal: in Romania a aparut piatza pentru un nou partid. Asta e tot. Lazaroiu si-a facut treaba ceruta de jobul de la Cotroceni si ne-a comunicat-o si noua. Pe cei fermi in principii – gen Emil Stoica, intzeleg – actziunea nu ii poate clinti de pe "pozitzii", cei slabi de inger – nerezistentzi la manipulari – nu au decat sa se uite la neprihanitele teveuri de "informatzii" ale lui nush si felics. Asta e tot.

  Reply
 20. neamtul tiganu

  In loc de concluzii, fiind mai batrin si mai intelept ma simt dator sa trag linie:

  1. Un consilier prezidential nu are voie sa se dea in barci, nu are voie sa aiba activitati private, poate doar cu nefasta.

  2. Un instalator poa sa ia bani cind monteaza o chiuveta si de la Udrea si de la Patriciu, de la mine nu o sa ia nimic pt. ca o instalez singur, de aceea am acum in baie o mica inundatie. Si un ziarist trebe sa fie platit pt. ce scrie, nu conteaza unde, e munca lui. Raspunde cu capu de continut. Nu e rusine sa primesti bani pt. munca depusa.

  3. Deontologii ziaristi pot merge la o invitatie facuta de Gabriel daca au aprobarea ziarului la care sunt angajati. Aia PFA au toate drepturile. Am fost curios sa vad ce o sa scrie de subiect, doar nea Morar a scris ca a baut apa cu cianura, mi se pare cam putin.

  Exemple din Ge, un anume Sarrazin, mare stab la Banka germana a scris o carte, privat, despre turci. Banca vrea sa-l dea afara ca a incalcat codul de etica si a murdarit numele firmei.

  Reply
 21. Bleen

  Peste trei zile e ziua mea. Sînt deprimat profesional, financiar, social-uman, amoros şi general-uman. Calmaţi-vă. Băgaţi un iutub cu Cohen, ceva.

  Reply
 22. Emil Stoica

  @Florin Cojocariu: pacat, tocmai era randul dvs. sa raspundeti, pana acum am scris doar eu raspunzand diferitelor acuzatii pe care mi le-ati adus.

  Totusi, sunt de acord sa inchidem discutia, dr nu inainte de a ridica totusi cateva intrebari, poate oameni mai priceputi decat mine le pot raspunde.

  Pornind de la premiza ca sondajul cu 20% Dan Diaconescu nu este real, atunci:

  1. Ce interese a servit dl. Lazaroiu lansand fumigena?

  2. Sunt interesele publice, conforme cu fisa postului de inalt functionar in stat?

  3. Daca nu sunt interese publice, sunt private, corect?

  4. Daca sunt interese private (stiu si eu, ale PDL, ale lui DD, ale omului Traian Basescu, etc), cum au fost formalizare astfel de interese? Intelegere, contract?

  5. Daca un functionar inalt de stat, atat de aproape de presedintele tarii urmareste interese politice private, mai poate fi considerat un functionar public care lucreaza in beneficiul Romaniei?

  6. Daca fumigena a fost lansata ca o gluma pe un blog, putem avea un astfel de inalt functionar public inca in functie?

  Desigur, aceste intrebari sunt relevante daca sondajul cu 20% nu este real.

  Nu astept raspunsuri la aceste intrebari, ci doar este o tema de gandire pentru toti cei care cred ca dl. Lazaroiu este curat ca lacrima in toata aceasta polemica iar AMP este doar o frustrata nenorocita pe care o mananca invidia ca nu a ajuns in Parlamentul European sau ca nu este la masa cu bucate ca toti ceilalti.

  Reply
 23. Yeba

  @Florina, am un haiku, ti-l dau gratis de data asta (ca nu-i al meu), ca sa schimbam si "noi" postarea, ca deja e ceva circular in comentarii si daca pina joi o scrie AMP ceva in chestie, sa-mi zici mie ACZ.

  Reply
 24. para

  Suntem atât de penibili cu orgoliile astea de revoluţionari… Parcă am fi Rogozani cu toţii. Unde e cuminţenia unor conservatori? Unde e chibzuinţa? Unde e cumpătarea?

  Citesc blogul ăsta din iarnă, de când a început.

  Nu am fost de acord cu cei care scriu aici, de multe ori. Mi-am spus părerea de fiecare dată, ca un postac de serviciu a cărui singură calitate e buna-credinţă.

  De un lucru sunt convins. Cât timp cei care au priceperea în a scoate ţara la lumină nu renunţă la aroganţă şi nu încetează să se bănuie reciproc de interese individuale opuse binelui comun, nu avem nicio şansă în a construi ceva.

  Sunt un împăciuitorist, şi cred că oamenii se pot schimba în bine. Fiecare avem frustrări mari, şi aşteptări foarte mari, foarte uşor de înşelat. Sunt sigur că aşteptările Alinei au fost mult mai mari decât ce a reuşit să obţină. Asta însă nu îi justifică arţagul, nici miopia în ceea ce priveşte interesul comun al oamenilor de dreapta.

  @bleen

  eu mă întristez, pentru că încep să nu vă mai înţeleg.

  Reply
 25. AccesDirect

  @Florina: te rog sa consemnezi ca neamtu tiganu, desi afirma in repetate randuri ca te iubeste, n-a binevoit sa te sustina pana in panzele albe. Banarea lui se impune de la sine.

  Reply
 26. Gicu Maracine

  @Florina

  Multumesc! Imi scapase comentariul lui SL!

  Wel!… Asa cum spuneam, o astept(am) pe AMP cu precizari!

  Reply
 27. Emil Stoica

  @Florin Cojocariu: da, ce e clar? Explicati. Raspundeti pe text. Va dau textul si spuneti-mi ce e incorect:

  "Vine Dan Diaconescu la guvernare cu partidul lui fără nume, însă neînscris şi neformat, dar de care ar fi auzit deja vreo 20% din români, care imediat s-au repezit să se declare la operatorul anonim de sondaje, care, la o dată necunoscută, a făcut un sondaj nedeclarat şi neconfirmat, pentru o agenţie anonimă? Nu ştiu; şi nu ştie nici Diaconescu, care oricum nu ştie multe după cum arată. Ce ştiu însă e că e cu totul nefiresc să-l plătim din bani publici, chit că prost, pe un băiat numit Sebastian Lăzăroiu ca să se ocupe de asemenea diversiuni, în timp ce pe fişa lui de post scrie că trebuie să dea sfaturi politice şefului statului."

  Reply
 28. Yeba

  @Gicu Maracine, trebuie sa te intereseze ce e logic, nu ce vrei tu!! 🙂

  Cum adica, ea arunca smechereste o vorba si noi il asteptam pe Lazaroiu sa iasa in careu si sa dea explicatii?!

  Ia sa verifice ea. Daca-i cade rangul inseamna ca trebuie sa scrie despre altceva. Nu inteleg, daca stie ce spune, de ce nu-si asuma sa spuna ce stie.

  Si nu e numai Lazaroiu in chestie. Si nu numai articolul asta in cauza. Mie imi pare rau ca se pierde ea, nu mai e credibila si frecventabila decit de aia de la ISI si eu ii simt lipsa in spatiul public, de fapt simt lipsa eforturilor ei de cind isi tinea diagnosticele sub control.

  Reply
 29. Emil Stoica

  @Florin Cojocariu: despre ce derapaje vorbiti? Despre un posibil 1% dintr-un articol de ziar? Despre articolele cu intelectualii unde inca mai imi sunteti dator cu doua raspunsuri la doua intrebari simple? In fine…

  Revenind la dl. Lazaroiu si articolul AMP: ce anume vedeti incorect in articolul AMP? O Caracterizare? Analiza asa-zisului sondaj lansat de dl. Lazaroiu unde il lanseaza pe Dan Diaconescu la 20%? Sau faptul ca AMP il critica pe dl. Lazarescu de cum isi petrece dumnealui timpul cat timp are o functie inalta in stat (respectiv aruncand pe piata un sondaj anonim facut prin metode necunoscute, desi nu intra pe fisa postului dlui. Lazarescu sa faca lucrul asta)? Cine crede ca are Dan Diaconescu 20%? Hai sa fim seriosi. Cam asta ii reproseaza AMP, dincolo de orice dlui. Lazarescu: ca din functia pe care o are domnia sa are timp sa lanseze astfel de lucruri, adica sa faca "o manevra de imagine" (http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7741376-partidul-lui-dan-diaconescu-ajuns-20-consilierul-prezidential-sebastian-lazaroiu-face-previziuni-pentru-2012-scufita-rosie-mos-craciun-fetita-chibrituri-sau-alba-zapada.htm )?

  Intelegeti? Daca nu, sa incerc un exemplu: este ca si cum apare Mugur Isarescu si spune ca el crede ca SIF1 va avea un viitor mai bun decat SIF2 si ca se bazeaza pe raportul unui analist, fara insa a spune cine e analistul si ce calificare are el si desi nu intra in fisa postului de guvernator BNR sa faca astfel de comentarii. Clar?

  Reply
 30. AccesDirect

  @Gicu Maracine:

  doar comunistii cereau acuzatilor sa se disculpe de acuzatiile ce li se aduceau. Pare-se ca inca lumea nu s-a dezvatat de procedeul asta si li se pare ceva normal.

  Reply
 31. Gicu Maracine

  Pe mine ma intereseaza doar asta:

  "Şi când zic mercenar ştiu eu ce spun, ia să verifice jurnaliştii ce contracte de consultanţă a desfăşurat dl Lăzăroiu, chiar de când e la Cotroceni, fără vreo jenă de conflict de interese sau alte fleacuri."

  Daca e adevarat, e grav si il astept pe domnul Lazaroiu cu precizari!

  Daca nu e adevarat, e iarasi grav, iar AMP trebuie sa dea explicatii!

  Reply
 32. Emil Stoica

  @Florin Cojocariu: ma bucur ca incepem sa ne intelegem. Acuma, obiectiv vorbind, merita ultimul articol al AMP (care in opinia mea este extrem de bun si de actualitate), ei bine, merita articolul si autoarea ei un asemenea tratament ca cel aplicat de Florina?

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Emil Stoica: din punctul meu de vedere, merita. Sint de neiertat derapajele ei din ultima vreme. Ce ignor la Ciuvica si pesedista aia de la PRM, ca ii uit numele tot timpul, aia cu cenzura internetului, nu pot ignora la AMP. AMP era sa candideze din partea PDL si e un intelectual angajat de partea reformei. Astea fiind spuse, te rog sa observi ca noi doi, cel putin, discutam strict despre afirmatiile pe care le face AMP despre Sebastian Lazaroiu, nu despre analiza (rece si la obiect, indraznesc sa spun) pe care o face Florina.

   Reply
 33. Yeba

  @Dictatori, un haiku aprobat la publicare se plateste tot cu 500?

  @andrei p: e o incongruenta logica intre: ”Afirma ca stie despre acele contracte si Aici vorbim despre o opinie intr-un ziar”, ori e o constatare obiectiva, ori e o opinie careia i se poate opune o alta opinie.

  Reply
 34. neamtu tiganu

  io nu am voie sa muncesc nici macar in concediu pt. altcineva, decit cu aprobarea firmei. Un consultant prezidential nu poat fi taiat in doua, privat si de serviciu, ramine consilier prezidential chiar cind e pe tron sau in pijama.

  Anumite functii au anumite particularitati.

  P.S nea Florine baneaza-l macar pe nedo!

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @neamtu: l-am banat de sute de ori dar adorm si el profita ca e dictator si nu doarme niciodata si se dezbaneaza. N-am putere neamtule, Bleen e Leana mea iar nedo e Victor Atanasie Stanculescu al meu, sint captiv. Salveaza-ma tu, vrei?
   @yeba: haiku se plateste dublu. iar cel mai mult se plateste cind nu scrii nimic.

   Reply
 35. andrei p

  Dar AMP nu acuza, afirma. Afirma ca stie despre acele contracte. Aici vorbim despre o opinie intr-un ziar, nu cred ca AMP trebuie sa ataseze si copii dupa contractele cu pricina.

  Domnul Lazaroiu scrie aici: "toate “faptele” pe care mi le imputa AMP sunt in realitate mici calomnii.dar absolut toate."

  Spune domnul Lazaroiu ca nu exista miciun fel de "contract de consultanta" in perioada mentionata de AMP?

  Domnule Lazaroiu, asa-i ca nu exista?

  Reply
 36. Emil Stoica

  @Florin Cojocariu: nu vad ce este rau in a-mi sustine punctul de vedere.

  Acuma, Vadim Tudor are credibilitatea pe care o are, dar si popularitatea pe care o are (si este in scadere din anul 2000), nici macar parlamentul nu l-a mai prins. La fel si AMP, dupa ce va pierde 2-3 procese, probabil ca nu va mai putea scrie la RL si poate nici la SAR nu va mai lucra si nici aparatori pe forumuri nu va mai avea.

  Pana una alta, acuzele punctuale la care ne referim (adica dl. Lazaroiu ar fi prestat consultanta si in afara serviciului de consilier prezidential) nu reprezinta decat 1% din articolul incriminat de Florina Neghina. Celelalte lucruri la adresa dlui. Lazaroiu reprezinta o caracterizare (de mercenar) si o parere de rau pentru un talentat sociolog care a renuntat la sociologie. In rest, in articol vorbeste depsre cum Dan Diaconescu nu e intrebat ce trebuie la TV, despre cum cei 14 au plecat prin NZ pe banii RMGC, despre arestarea asistentei de la Giulesti, etc; tema articolului fiind alta decat o acuzatie punctuala.

  Evident, nu este normal sa fie aduse acuzatii fara acoperire, chiar daca reprezinta doar 1% dintr-un articol. Daca AMP a gresit, sunt convins ca ori va aduce dovezile, ori isi va cere scuze, ori RL va publica un drept la replica al dlui. Lazaroiu, ori ajung in tribunal. Din cauza asta sper ca cei in cauza sa faca lumina, dar doar daca este important pentru dl. Lazaroiu ca parte acuzata (si dumnealui spune mai sus ca nu e, dar si neaga acuzatiile).

  Eu nu stiu cine are dreptate si cred ca nici dvs. nu stiti. Eu banuiesc, la fel si dvs. banuiti, insa nu stim. Stiu insa ca datoria mass-media este si sa-i ia la intrebari pe functionarii de stat, iar acestia trebuie sa raspunda. Punctual sau prin ceea ce fac. Asa functioneaza democratia.

  Reply
 37. sebastian lazaroiu

  @jay: am acuzat gallup si pe Mungiu de lipsa de profesionalism in formularea unei intrebari clasice. nu de modelare politica. in care, de altfel, nici nu cred.

  Reply
 38. para

  Dacă e public şi colo, şi colo, care sunt şpalierele?

  Mă simt incomod. Una vorbim în faţă, şi alta bârfim? Şi dacă e ascuns, de ce devine public?

  Deocamdată avem un punct mic-mic-mic şi încă nu ştim dacă se va transforma în măreţul oraş Tbilisi.

  Reply
 39. Emil Stoica

  @Florina: parerea mea este ca articolul tau sare calul. Alta acuzatie nu am la adresa ta. Sunt insa circumspect cand vine vorba de blogary. Astfel, in ultimele 10 saptamani au fost scrise aici diferite articole despre cele doua doamne: Udrea si AMP. Despre AMP au fost 3 articole negative (cel de ieri, cel din 2 iulie si cel din 9 iulie) iar despre doamna Udrea 3 articole pozitive (29 iulie, 6 august si, mai ales, cel din 7 august). Din cauza asta spun ca imi miroase a campanie anti AMP si cred ca blogary este un site pro-Udrea.

  Reply
 40. nedormitul

  am sunat şi nenorociţii ăia de la cabinetul de tatoo nu au decît modele cu mungiu pippidi, cele cu udrea s-au epuizat. la naiba, toţi vor cu udrea?

  Reply
 41. nedormitul

  mă duc să îmi fac un tatuaj cu udrea sirenă pe o ancoră, între două meduze. încă nu sînt hotărît dacă să fie color sau nu.

  Reply
 42. gradinarulcarpatilor

  AMP a ajuns la momentul : ,,Eu te-am facut eu te omor ". pare ca i-a venit …mintea cea de pe urma a romanului …Ca a ajuns cu cativa ani mai in varsta decat acum cativa ani cand Florina o avea far calauzitor …pe dreapta ,e o realitate ce nu i se poate imputa . Sigur ca a imbatranit , dar oare nu era prea tanara in 2004 ? Zice ca prezentul nu e ce sperat ea in 2004 si incearca sa dea exemple de oameni care i-au inselat asteptarile , fie ca nu au ramas ce pareau , fie ca s-au inconjurat de oameni in care nu si-ar fi pus niciodata sperantele din 2004 . In plus ,,imbatraneste " de vreo trei ani …Florina vede asta abia azi ? Un diagnostic pus pe baza unor texte ce urmeaza altora de alt fel poate fi atat de categoric , batranetea fiind ireversibila ,avand in minte fie doar natura schimbatoare , absolut aleatorie , a stilurilor pe care le poate aborda un autor …iar daca mai e si femeie desteapta ,nedeterminarea e absoluta . Un singur gest ar fi de ajuns si tineretea revine …iar gesturile politice neprevazute sun apanajul zilei …Poate va fi facut ….

  Reply
 43. Emil Stoica

  @Florin Cojocariu: ai auzit ca Patriciu m-a platit cu 50.000 intr-un cont in Bahamas. Eu iti spun ca nu e adevarat, adica NEG aceasta acuzatie. Acuma este randul tau sa aduci dovada, daca nu scuzele. Acelasi lucru am spus si despre AMP – Lazaroiu: daca dl. Lazaroiu neaga acuzatia el poate sa scrie la redactorul sef al RL sa i se publice parerea si, in cele din urma, chiar poate actiona in judecata atat pe AMP cat si RL. Probabil ca AMP (si am scris asta, vezi mai sus) va prezenta dovezile sau scuzele. La fel pot sa te dau si eu in judecata (si stai linistit ca as castiga) insa nu o fac caci ti-as accepta scuzele inainte. Este mai clar?

  @Florina: este parerea mea ca a-i infierat-o (ca sa foloesc acest termen cuminte) pe AMP, asta dupa ce am citit articolul de 2 ori. Repet, este parerea mea, cred ca am drept la opinie, nu?

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Emil Stoica: nu e clar deloc. Oricine (SL si tu included) poate fi inundat in acuzatii de genul asta si obligat sa dezminta de fiecare data. Nu ti se pare nimic in neregula? Vadim face asta. Da, a si fost dat in judecata si a si pierdut. La ce bun? Rahatul aruncat a ramas bun aruncat. In mod normal cind acuzi pe cineva public aduci si dovezile, nu astepti sa ceara celalalt drept la replica. Tu chiar crezi ca e normal ca SL sau altii sa dea in judecata pe toti cei care calomniaza aiurea? Am impresia ca tii cu orice pret sa ai dreptate, chiar cu riscul de a spune ca e ok sa calomniezi fara dovezi. E bizar ce argumente poti aduce.

   UPDATE: am vazut si replica ta mai recenta. Da, e putin cam mult 3 articole pe subiectul AMP. Nu e totusi o campanie. Mirel are insa dreptate, subiectul e epuizat. Cit despre Udrea, primul articol e o sarada iar ultimul e mai mult despre motivele pentru care altii o urasc cit despre ea. Despre ea am spus ce e evident, lucruri cu care cred ca si tu esti de acord: ca vorbeste bine, e calma si consecventa. E foarte greu de spus ca ala e un articol laudativ pentru Udrea. Pot sa fiu de acord ca la o citire superficiala cineva poate ramine cu imaginea asta. Dupa cum alti au ramas cu ideea ca sintem pro-Cristian Preda iar altii ca sintem pro-Boc. Cind am scris despre Blaga lumea a sarit in sus ca "il spal". In fond de unde obsesia asta sa fim pro-cineva sau ai cuiva?

   Reply
 44. Florina

  @Emil Stoica

  AMP nu este infierata in articol.

  Cit despre cei care au fost in excursie in NZ, un singur lucru: toti stim despre ce e vorba, nimeni nu are vreo proba.Si cum nici nu cred ca vom avea, era bine,zic eu, macar sa asteptam ce vor scrie despre subiect. Acuze li s-au mai adus si de catre altii, as fi vrut ca AMP sa nu faca acelasi lucru. Am cerut prea mult. Si mai e ceva. Daca opinia publica este de vinzre, cum zice AMP, asta poate sa insemne ca si cei care se opun proiectului sunt vinduti, nu? Sau macar unii dintre ei. Si atunci de ce, fara sa fi avut vreo opinie pina acum, se alatura celor din urma? Ce garantie de moralitate, macar, prezinta acestia, ca de studiu documentat stiintific AMP nu face vorbire? Nu era mai bine ca, din locul unde spune ca este plasata, sa ramina neutra in aceasta problema, asa cum declara ca a fost pina acum? Ar fi bine sa citesti si comentariile la articolul din RL, sunt multe pe acest subiect pe care eu nu am insistat.

  In final, uite care e problema. Eu vad lucrurile asa. Daca dorim o mai buna guvernare, sa incepem cu o mai buna abordare a eticii. Daca dorim asanarea spatiului media de mizeriile aruncate zilnic prin anumite tvuri, sa dam exemplul unui alt tip de jurnalism.

  Precizare, din pacate ma vad nevoita sa o repet. Nu am facut altceva decit sa constat, cu amaraciune, ce se intimpla cu AMP. De la care ma asteptam la cu totul altceva. Acum e clar?

  Reply
 45. AccesDirect

  @Emil Stoica:

  Raspunsul tau la insinuarea exemplificativa a lui Florin Cojocariu e hazliu.

  Daca Patriciu nu te-a platit pentru cele doua articole din Dilema, chestie care i se poate imputa Dilemei nu lui Patriciu, nu te absolva de acuzatia adusa de Florin.

  Poti fi platit independent de Patriciu pentru ceea ce ti-a cerut explicit sa faci, nu pentru ce zici tu ca scrii acolo.

  Reply
 46. Andra

  Emil Stoica

  A existat vreun proiect pt. care sa ceara Alina Mungiu ajutor, si sa nu vina oamenii s-o ajute…?

  Emil, vorbim despre 2 mercenari, adica facem o discutie "despre nimic".

  Maine bate Vantu din alta parte si-ai sa-i vezi ca-l sustin amandoi pe Hrebenciuc 🙂

  Eu mai mult nu am de spus nici despre AMP nici despre Lazaroiu.

  Reply
 47. Emil Stoica

  Andra: este extrem de greu – daca nu chiar imposibil – sa faci azi de unul singur un proiect nou, cap-coada, cu cercetare, cu munca de teren, cu studii, etc. Iti spun din propria experienta unde si propriul meu blog este, de fapt, unul colectiv.

  Reply
 48. Andra

  Emil

  Din pacate, un proiect adevarat se presupune ca nu are nevoie de niciun "ajutor" pentru ca se recomanda singur prin rezultatele lui. Bune sau rele, ele trebuie sa existe pentru ca sa poti defini un proiect.

  Monopolul Presei, de exemplu, este un "proiect" al Alinei Mungiu pt. ca se recomanda prin rezultatele lui de azi.

  De ce este proiectul lui AMP?

  Pentru ca orice actiune sau non-actiune a lui AMP ar fi determinat un rezultat final sau altul.

  In cazul asta, non-actiunea lui AMP are ca rezultat Presa de azi.

  Reply
 49. Emil Stoica

  @toti: imi pare rau ca in loc sa vorbim despre articol, scriem despre ce credeti ca fac eu. In articol AMP era infierata si pentru ca i-a criticat pe cei 14 ziaristi (care, spre deosebire de AMP nu sunt izolati, fiind in grup de 14). Dar in fine, punct cu punct:

  @nedo: te inseli, nu insinuez nimic, reciteste ce am scris, PS-ul de la prima mea interventie este ironia. Cat despre statuia dnei Udrea, asta este problema blogary (cam asta este imaginea blogary din pacate, si v-o spun din prietenie), AMP a criticat-o si pe EBA, de exemplu.

  @Florin Cojocariu: problema pe care mi-o pun – din punct de vedere al bunei guvernari – este cea a functionarului de stat, a codului sau de etica s.a.m.d. Iar exemplul cu directorul de la Giulesti este cel mai graitor, imi cer scuze daca nu am gasit alt exemplu. Desigur, putem gasi cu usurinta si altele: profesori univeristari care nu au nicio universitate in top 500, dar au timp sa predea si la privata; functionari de la finante care se plang de salarii mici, dar lucreaza in paralel drept "consultanti fiscali" s.a.m.d.

  Cat despre Patriciu: eu am scris doua articole in Dilema, fiecare platibil cu 50 de lei, nici pana azi nu i-am vazut. Deci, pot spune ca Patriciu inca nu m-a platit.

  Cat despre Hotnews: eu nu fac parte din redactia hotnews, nu iau decizii editoriale, nu scriu decat opinii pe un blog pe care hotnews il gazduieste si le multumesc pentru asta.

  Andra: hai sa te ajut eu:

  http://www.whereeuropeends.eu/

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Emil: asta-i buna: "mi pare rau ca in loc sa vorbim despre articol, scriem despre ce credeti ca fac eu." Mie mi se pare ca e normal sa reactionam la ce scrii tu in comentariile de aici iar tu numesti asta "ce fac eu" care nu ar trebui sa fie obiect al discutiei. Sintem in plin dialog al surzilor.
   E regretabil dar nu neaparat rau. Acum citeva luni lumea se intrecea in a ne anunta disparitia. Acuma vad ca e concurs de etichetare. Singura legatura dintre noi si Udrea e ca si Blogary e o doamnă, ca brand. Dar ne batem gura de pomana, e inutil sa spunem ce sintem si ce credem in fata puhoiului de analisti tot timpul bine informati care stiu ei mai bine. Doar ca veti avea ceva surprize daca va grabiti si voi sa credeti gura tirgului.

   haha, aia cu Patriciu a fost doar un exemplu de acuzatie nefondata la care cel acuzat trebuie sa raspunda si s-o dovedeasca ca fiind inventata. Uite, de exemplu: Explicatia ta cu Dilema e o perdea de fum. eu am auzit ca te-a platit cu 50.000€ pe articol, intr-un cont in Bahamas. Demonstreaza ca nu e asa.

   Reply
 50. Andra

  AMP si “politici publice” …?

  AMP vorbeste despre toate si despre nimic. Asa – e simplu sa-ti imaginezi ca “lupta” pentru ceva, si e si mai simplu sa fanatizezi around her si sa-si atribui vreun militantism oarecare.

  Eu nu-mi amintesc despre un singur proiect – hai sa-i zicem personal – care sa fi purtat marca AMP in ultimii 6 ani. Proiectul "Romania curata" din 2008 a fost al SAR si a fost lansat fix cu cateva zile inainte de alegeri (cred ca 7 zile, cam asa ceva), adica exact la timp pentru a NU deveni un obiectiv de presa

  De ce ?

  Pentru ca – surpriza ! – tocmai acest proiect arata negru pe alb ca: “nu-toti-sunt-la-fel” si er fi deranjat puternic mantra PSD-ista construita pentru alegerile din 2008.

  AMP si SL sunt amandoi oameni din sferele puterii, cu legaturi masive cu puterea.

  In cazul asta cel mai bun lucru e sa-si lasi sa se certe, pentru ca – experienta m-a’nvatat – sunt cu mult mai periculosi cand nu spun nimic.

  Reply
 51. Andra

  Emil Stoica

  Ai dreptate Emil, dar nici AMP nu merita sustinerea ta; Lazaroiu si AMP sunt oameni de exact acelasi calibru, diferenta e ca unul e in barca puterii, celalalt pe margine.

  Ce au in comun ? Ipocrizia specifica oamenilor legati de putere.

  Cine spune ca un partid de masse (40%) apare nu cand e nevoie de el – si cand “nu e” nevoie de un partid de masse alb ca zapada – ci in 2012, marti dupa-amiaza la doishpe trecute fix, cum zice Lazaroiu, nu e cu nimic diferit de Alina Mungiu.

  Alina Mungiu, cea mai buna specialista in Presa din Romania, a lasat presa sa devina monopol in mana a 2-3 oameni puternici timp de ani buni (2006-2008) fara sa spuna absolut nimic;

  Dupa care, vine sa ne-anunte cu tone de dramatism in glas aceasta veste, dar numai dupa ce fenomenul a devenit i-reversibil (”Opinia noastra publica la aceasta ora este complet contrafacuta, cu mijloacele propagandei negre, de la agenda la lideri de opinie. Publicul de altfel simte si e foarte nesatisfacut de prestatia presei.”).

  Ce diferente si ce asemanari vezi la ei? Amandoi n-au nicio problema cu mizeria din presa, desi, pentru a promova politici publice curate, se presupune ca e nevoie de o presa independenta, iar aparitia unui partid de masse ar avea, de asemenea, nevoie tot de o presa libera de infractori…

  … cu conditia, evident, ca partidul ala alb ca zapada sa nu se poata lansa decat numai cu ajutorul presei unor infractori… 🙂

  Reply
 52. Andra

  Emil Stoica

  Ai dreptate Emil, dar nici AMP nu merita sustinerea ta; Lazaroiu si AMP sunt oameni de exact acelasi calibru, diferenta e ca unul e in barca puterii, celalalt pe margine.

  Ce au in comun ? Ipocrizia specifica oamenilor legati de putere.

  Cine spune ca un partid de masse (40%) apare nu cand e nevoie de el – si cand “nu e” nevoie de un partid de masse alb ca zapada – ci in 2012, marti dupa-amiaza la doishpe trecute fix, cum zice Lazaroiu, nu e cu nimic diferit de Alina Mungiu.

  Alina Mungiu, cea mai buna specialista in Presa din Romania, a lasat presa sa devina monopol in mana a 2-3 oameni puternici timp de ani buni (2006-2008) fara sa spuna absolut nimic;

  Dupa care, vine sa ne-anunte cu tone de dramatism in glas aceasta veste, dar numai dupa ce fenomenul a devenit i-reversibil (”Opinia noastra publica la aceasta ora este complet contrafacuta, cu mijloacele propagandei negre, de la agenda la lideri de opinie. Publicul de altfel simte si e foarte nesatisfacut de prestatia presei.”).

  Ce diferente si ce asemanari vezi la ei? Amandoi n-au nicio problema cu mizeria din presa, desi, pentru a promova politici publice curate, se presupune ca e nevoie de o presa independenta, iar aparitia unui partid de masse ar avea, de asemenea, nevoie tot de o presa libera de infractori…

  … cu conditia, evident, ca partidul ala alb ca zapada sa nu se poata lansa decat numai cu ajutorul presei unor infractori… 🙂

  AMP si “politici publice”…?

  AMP vorbeste despre toate si despre nimic. Asa – e simplu sa-ti imaginezi ca “lupta” pentru ceva, si e si mai simplu sa fanatizezi around her si sa-si atribui vreun militantism oarecare.

  Eu nu-mi amintesc despre un singur proiect – hai sa-i zicem personal – care sa fi purtat marca AMP in ultimii 6 ani. Proiectul Romania curata din 2008 a fost al SAR si a fost lansat fix cu cateva zile inainte de alegeri (cred ca 7 zile, cam asa ceva), adica exact la timp pentru a NU deveni un obiectiv de presa

  De ce ?

  Pentru ca – surpriza ! – tocmai acest proiect arata negru pe alb ca: “nu-toti-sunt-la-fel” si ar fi deranjat puternic mantra PSD-ista construita pentru alegerile din 2008.

  AMP si SL sunt amandoi oameni din sferele puterii, cu legaturi masive cu puterea.

  In cazul asta, cel mai bun lucru e sa-i lasi sa se certe, pentru ca – experienta m-a’nvatat – sunt cu mult mai periculosi cand nu spun nimic.

  Reply
 53. morris

  Vad ca si ieri (in gluma), a spus cineva ceva referitor la articolele postate aici, cica pe bani. La misto, ironic, din prostie…, nu conteaza decat incercarea de calomniere a Madamei B. Fratilor, acesta e un BLOG, nu antena sau irtv! Aici se voteaza articolul cu rating: + si – . Unde + = primesti 200$ in contul tau, iar – : depui 200 de coco in contul Madamei. P.S.- Bleendicta, are bani multi, vinde la negru pisici si caini- unde e riscul sa primesti vreun animal, in loc de bani.

  Reply
 54. nedormitul

  şi mai remarc ceva. am senzaţia că tot insinuezi că sebastian lăzăroiu ar fi fost plătit pentru articolele de pe blogary (consultanţă, blabla). cuvîntul tău contra cuvîntul nostru. cuvîntul tău mai are nevoie de ceva: de dovezi. dacă nu, eu, personal, mă simt calomniat.

  în ce o priveşte pe amp… prefer să formulez la modul general. faptul că o persoană "încasează pumni" din ambele direcţii nu o validează cu nimic în ochii mei.

  Reply
 55. nedormitul

  @emil stoica

  loviţi crunt de lipsa de fonduri nu este totuna cu "s-au terminat banii pentru…". şi nici o ironie nu este totuna cu o afirmaţie susţinută de fapte, argumente şi dovezi. mai departe nu merg cu explicaţiile, pentru că mi se pare jenant să explic o ironie.

  în ceea ce o priveşte pe udrea, nu ai fost chiar în halul ăla de subtil, deşi, probabil, ţi-ar plăcea să crezi.

  Reply
 56. Florina

  Emil Stoica

  "Ce ştiu însă e că e cu totul nefiresc să-l plătim din bani publici, chit că prost, pe un băiat numit Sebastian Lăzăroiu ca să se ocupe de asemenea diversiuni, în timp ce pe fişa lui de post scrie că trebuie să dea sfaturi politice şefului statului." E vorba de DD si partidul sau si de articolul lui SL pe blogary, deci nu este doar o ironie de-a ta.

  Tinind cont si de ceea ce a spus SL mai devreme, eu am sa repet ce ti-am mai spus si ieri: daca faptul ca am scris despre AMP diminueaza frustrarea, ma bucur ca am putut ajuta.

  Si gata.

  Reply
 57. aurelian

  @Emil Stoica:

  Acel simplu articol de ziar e evoluat deja pentru ca el contine niste acuzatii. Acele acuzatii trebuie insotite de dovezi ca autorul lui sa fie credibil si sa nu dovedeasca lipsa de respect atat pentru acuzat cat si pentru cititori…

  Daca tot promovam principii de buna guvernare (iar aici sunt de acord cu dumneavoastra si va sustin) poate ca ar fi bine sa sustinem si ceva principii de etica si poate ca ar fi bine sa amendam derapajele…

  Reply
 58. Emil Stoica

  mece: au fost 3 articole despre AMP. La primul nu am reactionat; am reactionat in schimb la ultimele doua pentru ca imi miroase a campanie. Cu AMP nu am de impartit decat interesul pt buna guvernare, asa cum se vede la mine pe blog. De ce o apar? Pentru ca o vad intr-adevar ca o voce independenta, dar izolata, incasand pumni si de la stanga, dar si de la dreapta.

  In rest, nu comentez aici pentru ca poate am optiuni politice similare ca si blogary.

  Reply
 59. Emil Stoica

  Florin Cojocariu:

  1. AMP scrie altceva in articol, faza cu scrisul articolului pe blogary in timpul programului este o ironie de-a mea, vezi mai sus. Acuma, AMP ii reproseaza doua lucruri (despre care nu spune ca ar fi ilegale): A. ca dl. Lazaroiu a cam renuntat la sociologie si B. ca are contracte de consultanta in timp ce e functionar public. Nu stiu cum naiba se face in tara asta ca doar presedintele lucreaza 16 ore pe zi, dar ceilalti functionari au timp sa fie profitabili in afara programului. Nu mai departe de acum cateva saptamani am aflat ca directorul de la Giulesti nu avea timp sa-si inspecteze spitalul, dar avea pentru operatii la o clinica privata.

  2. Dovezi? Daca lucrurile evolueaza de la acel simplu articol de ziar probabil ca vor veni si dovezile (sau scuzele). Dl. Lazaroiu poate, desigur, sa taca, sa nege sau sa recunoasca.

  PS. cat despre banii de statuie, intreaba-l pe nedormitul, el spunea ca s-au terminat banii cu care vroiati sa-i ridicati statuie AMP (citeste mai sus). Descalificati-l pe el. Si, a propos, de unde ai ghicit ca e vorba de Udrea?

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Emil Stoica:
   1. te inseli. citez: "Ce ştiu însă e că e cu totul nefiresc să-l plătim din bani publici, chit că prost, pe un băiat numit Sebastian Lăzăroiu ca să se ocupe de asemenea diversiuni, în timp ce pe fişa lui de post scrie că trebuie să dea sfaturi politice şefului statului. " Deci nu e doar o ironie de-a ta. Probabil ca n-ai citit atent articolul lui lui AMP.
   1 bis. manipulezi: preiei o afirmatie fara dovezi a lui AMP si o credibilizezi plingindu-te de altceva. ( Logica ta e cam asa: directorul de la Giulesti e corupt, deci SL e corupt. Brava!)
   2. uite, eu am auzit ca te plateste Patriciu ca sa sabotezi hotnews. Demonstreaza ca nu e asa.

   Haide mai Emil, ce naiba, sa vorbim serios, cu argumente, nu cu petarde. Daca si tu ai ajuns la insinuari pe post de argument…

   PS: indiferent ce a zis nedo, afirmatia ta ramine. Ea poate fi preluata de altii, scoasa din context si transformata intr-o noua mizerie. Am ghicit pentru ca stiu ce tare o iubiti voi la hotnews, va chinuiti cu iubirea asta de pe la inceputul anului.

   Reply
 60. mece

  haios e că grila aplicată de Emil Stoica "preocupării" madamei pentru AMP este valabilă şi pentru intervenţiile lui aici pentru că ele vizează doar articolele cu acest subiect. Emil Stoica nu găseşte de cuviinţă să ne aducă pe calea echilibrului şi în cazul altor (eventuale) derapaje. Aşadar la fel de bine se poate susţine şi că el o apără cu program pe AMP, adică enteres, subterane, catacombe, codul lui Da Vinci…

  Reply
 61. sebastian lazaroiu

  Sa lamurim: toate "faptele" pe care mi le imputa AMP sunt in realitate mici calomnii.dar absolut toate. in ce priveste caracterizarile, e dreptul ei. s-au spus chiar lucruri mai rele. As fi vrut sa reactionez la editorialul AMP,si as fi avut multe de spus, dar, pe urma, m-am gandit ca de fapt este exact ce isi doreste. Nu mi place sa dau satisfactie oamenilor preocupati de imagine.

  Nu o sa fac nici un comentariu la postarea Florinei, din motive lesne de inteles.

  Reply
 62. aurelian

  PS: "stiu eu ca…" nu este un argument… daca "stie ea" presupune ca a vazut acele contracte, banuiesc ca a facut oaresce copii pe care mi le-as fi dorit atasate in facsimil la articol

  Reply
 63. MicutzaCeKurai

  Bucureşti, 4 sep /Agerpres/ – PSD ar obţine 38% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, urmat de PNL cu 22% şi PDL – 18%, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), în perioada 31 august-1 septembrie.

  Potrivit sondajului, la întrebarea deschisă 'Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cu ce partid aţi vota?' 38% dintre cei chestionaţi au răspuns PSD, 22% – PNL, 18% – PDL, 11% – PP, 4% – PRM, 3% – UDMR, 2% – UNPR, 1% alt partid.

  Sondajul IRES a fost realizat pe un eşantion de 1.231 indivizi de 18 ani şi peste, reprezentativ la nivel naţional şi are o eroare maximă tolerată de ± 2,8%. Ancheta de teren s-a desfăşurat în perioada 31 august-1 septembrie, pe baza unor interviuri prin metoda CATI fieldswork.AGERPRES/(AS – Claudia Stănescu)

  Redactori: /cla/gio | ID: 1764663 | Data: 2010-09-04 10:39:34 | Slug: Politic-sondaj-IRES

  Reply
 64. aurelian

  @andrei p:

  de cand acuzatul trebuie sa faca dovada nevinovatiei?? in ce sistem se practica asta? (in afara de cel comunist, bineinteles)…

  Atitudinea lui Sebastian Lazaroiu mi se pare cea mai potrivita. Tacerea e cel mai potrivit raspuns…

  Reply
 65. andrei p

  AMP aduce ca argument faptul ca stie de existenta unor contracte de consultanta ale domnului Lazaroiu, contracte care l-ar plasa in situatia unui conflict de interese cu slujba de la Cotroceni.

  Dupa parerea mea este o afirmatie grava, care afecteaza brutal imaginea domnului Lazaroiu, cel putin in ochii mei. Nu cred ca-l doare pra tare capul pe domnul Lazaroiu de imaginea din ochii mei, dar poate ca daca vede ca sint destui cu imaginea alterata. Deci, voi afla eu vreodata daca are domnia sa, domnul Lazaroiu, verticalitatea etica si morala pentru care AMP nu ii da credit? Probabil ca numai daca AMP nu are dreptate si, in acelasi timp, domnul Lazaroiu decide ca vrea sa ne arate acest lucru. Nu noi o "judecam" pe AMP aici. AMP are curajuls a afirme ca stie despre ce vorbeste. Domnul Lazaroiu, daca are respect pentru imaginea lui si pentru ochii mei si, eventual, ai mai multora, are mingea in propria curte, i-a fost servita.

  Dincolo de acest aspect, tinara sau batrina, AMP a scris un articol in care afirma lucruri grave si serioase, fara insa a se pretinde o reusita a terapiei dupa metoda Ana Aslan.

  Reply
 66. Florina

  Si ca sa fie si mai clar: cum ai dori sa faca SL lumina?Daca spune ca AMP minte e suficient? Cuvintul ei impotriva cuvintului lui, cum ar veni. Asta este modelul de jurnalism pe care il ofera AMP? Eu nu cred. Asa ca, habar neavind, spre deosebire de AMP, ce contracte de consultanta are SL in timp ce lucreaza la Cotroceni, astept cu mare interes dovezile pe care isi intemeiaza AMP acuzele. Acuzatorul are obligatia sa faca dovada acuzatiilor, urmind ca acuzatului, ulterior, sa i se acorde dreptul de a se apara. Sper ca esti de acord.

  Reply
 67. Florina

  @Emil Stoica

  Ca sa fie clar: nu o critic pe AMP pentru ca il critica pe SL, constat, atentie!-constat,modul in care AMP nu numai ca il critica, dar il si acuza pe SL. AMP este ziarist, spui. Foarte bine. Atunci sa faca dovada acuzelor aduse lui SL. Nu SL trebuie sa faca lumina acum, ci AMP sa probeze ce a scris. Hai sa-ti redau fraza AMP:

  " Şi când zic mercenar ştiu eu ce spun, ia să verifice jurnaliştii ce contracte de consultanţă a desfăşurat dl Lăzăroiu, chiar de când e la Cotroceni, fără vreo jenă de conflict de interese sau alte fleacuri."

  Si acum te intreb: ti se pare o atitudine corecta a unui ziarist? Sa verifice altii ce spune ea? Trebuia,macar, sa fi verificat altii inainte de a spune ea. Ar fi fost acoperita de probe.

  Reply
 68. Emil Stoica

  @nedormitul: evident ca nu mai aveti bani pentru statuia AMP din moment ce banutii au fost indreptati spre poleirea statuii altei doamne (criticata des dealtfel de catre AMP).

  @para: nu ai fost atent. Articolul despre PNTcd este scris de un coleg, Claudiu Minea; articolul este al 3-lea intr-o serie de 4 despre alternativele alegatorilor de dreapta. In primul s-a scris despre PDL, in al 2-lea despre PNL, al 3-lea a fost despre PNTcd. Astept si eu articolul 4 si concluziile.

  @bleen: este decizia voastra.

  @florina: spui ca nu ii iei apararea dlui. Lazaroiu, dar in propozitia urmatoare o critici pe AMP ca il critica pe dl. Lazaroiu.

  Revenind la dl. Lazaroiu: personal ma intereseaza mai putin ce face dumnealui. Insa inteleg sensibilitatea celor de pe blogary in ceea ce-l priveste, fiindu-va coleg. Doua lucruri trebuie sa retinem:

  1. AMP este ziarista, dl. Lazaroiu este functionar public. Faptul ca un ziarist critica un functionar public nu cred ca este de condamnat. Din contra, face parte din abc-ul democratiei.

  2. AMP a facut o caracterizare la adresa dlui Lazaroiu: a spus ca este mercenar. Faptul ca ar fi lucrat cu dl. Hrebenciuc in trecut ajuta la aceasta caracterizare. Acuma, mai grav este daca acuzatiile noi ale AMP sunt reale si anume ca dl. Lazaroiu se ocupa si de consultanta politica in timp ce este functionar public. Asta este grav, iar dl. Lazaroiu trebuie sa faca lumina.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Emil Stoica:
   1. Acuza AMP (ca de altfel a multora) e ca Lazaroiu scrie basme desi e platit din banii nostri. Intrebare: cum se poate dovedi ca Lazaroiu a scris articolul in timpul programului? Intrebare ajutatoare: exista vreo lege care spune ca functionarii publici trebuie sa fie scortosi si lipsiti de umor? Poate ne explici si noua logica AMP, ca eu n-o pricep.
   2. Evident ca AMP trebuie sa aduca dovezi ca e asa, Lazaroiu nu poate aduce o dovada ca nu se ocupa de consultanta politica in timp ce e functionar public. Nici daca i-ar da Basescu adeverinta, tot n-ar fi o dovada, nu? Si daca s-ar filma singur tot programul si ar pune la dispozitie filmele, nu e nici o diovada ca nu sint contrafacute, nu? By the way, mie mi-a zis cineva, rizind uimit de tupeul doamnei, ca tocmai AMP e cea care ar fi fost platita de Hrebe.
   Mi se pare ciudat ca imbraci si tu in aparenta "echilibrului" si "impartialitatii" doua procedee care tin mai degraba de felul in care fac Voiculescu si cu Vantu presa: calomnia si cerinta ca acuzatul sa-si demonstreze nevinovatia. AMP arunca cu rahat in Lazaroiu si vii tu sa ne spui ca e normal, pentru ca e ziarista si ca Lazaroiu trebuie sa faca lumina asupra motivelor pentru care AMP arunca cu rahat.
   Cit despre Udrea, cred ca n-ai inteles mare lucru din ce se scrie aici daca ai impresia ca ii facem statuie poleita. Asta nu poate fi reprosat. Insa aluzia cu banutii te descalifica.

   Reply
 69. Yeba

  @Florina, mi-ai luminat noaptea existenței mele sedentare cu linkul asta, multumesc! Vorba lui @estu, scriu fiindca muncesc, daca nu munceam, dormeam si pierdeam!

  Reply
 70. Yeba

  Ei, poftim, e trendy off topic – Stam toti aici si nimeni nu-l ajuta pe Ciorbea sa iasa din delirul cu dictatura pravalita peste țară, o să ne judece viitorimea…

  Ea Insasi e prea moale si pufoasa pe chestia frunzei, pai nu trebuia dat cu tirnacopul anchetelor?!

  @Emil Stoica, pai de ce nu purica blogaricii p-alde Pirvulescu si altii, pina jos, in beci, la Ciutacu? Eu impartasesc sentimentul Florinei, de mare amaraciune, ca o persoana atit de inteligenta (si, profesional, aflata la ani lumina de stelicii citati de cineva mai sus) reuseste derapaje grave, e din ce in ce mai izolata, mai acra si mai neplauzibila.

  Reply
 71. Florina

  Emil Stoica

  Inca ceva. Daca AMP va fi mai putin frustrata datorita faptului ca eu am scris acest articol, ma bucur nespus ca pot ajuta. In privinta biografiei, insa, cu regret, nu.

  Reply
 72. nedormitul

  Frigitte Pippidi merită o vîrstă criogenică.

  jay, care e proiectul albă ca zăpada? Unii zic că dan diaconescu, alţii că renăscutul din cenuş pdlix… Nimeni nu vorbeşte de fursecuri?

  Reply
 73. Florina

  Emil Stoica

  Va recomand, la rindul meu, sa recititi articolul. Dupa aceea, va rog sa-mi indicati unde ii iau apararea lui S Lazaroiu. Vi se pare ca AMP este flexibila in opinii si rationamente? Mie nu, dimpotriva.

  Dar ce spuneti despre acuza de mercenariat politic la adresa lui SL, pe baza a ceea ce AMP stie, dar ii pune pe altii sa dovedeasca. E corecta o asemenea pozitie? Din partea unei persoane cu un statut intelectual recunoscut?

  In eventualitatea in care nu ati citit si comentariile mele, va spun acum: am facut, cu mare amaraciune, o constatare. Cea din titlu. Si care, ca sa nu mai existe vreun dubiu, cu toate ca am spus si in articol, nu se refera la virsta biologica.

  Reply
 74. nedormitul

  Doamna mungiu-p, ne îngăduiţi să ne uităm un pic în gura dumneavoastră? Deci! Două cotlete de berbecuţ, patru farfurioare de ciorbiţă, şase foietaje plăcintă cu brînză, cinci litri vin de buturugă, nuci, ca desert. Doamnă, vă mulţumim că existaţi!

  Reply
 75. Bleen

  Aici trebuie să-i dau dreptate lui Emil Stoica (deşi eu am aprobat şi publicat articolul :)). Blogary nu trebuie să devină watchdogul AMP. Mie personal mi-e indiferent personajul şi chiar nu înţeleg toată tevatura pe care o fac cei care stau toată ziua cu ochii în gura ei.

  Dealtfel, acesta este ultimul articol referitor la AMP care apare pe Madame Blogary.

  Reply
 76. jay

  bine ca atunci cand spui dreptate nu te gandesti la dreapta… ai fi afirmat atunci ca AMP e de …stanga? 🙂

  radem, glumim dar ultimele date nu ajuta proiectul Alba ca Zapada. si tot mai mult cred ca a fost doar un basm…

  Reply
 77. lucid

  Asta e raspunsul: are mai mult curb-ate decat drept-ate. Are dreptate ca totul e de vanzare in rrrominika, dar curb-ate caci si ea s-a "ofertat", dar oferta-i nu s-a pupat cu pretzul asteptat, de-aia il si musca pe Lazaroiu. Iar cu Rosia Montana da cu bata-n balta rau pentru o posesoare de intelect ridicat, caci se alatura emotzional, ca sa nu zic din ura fatza de cei care nu au "pretzaluit-o" corect, unor gunoaie gen gutza de la vacspublica, in loc sa lase decizia SPECIALISTILOR – geologi, ingineri-mineri, economisti specializatzi in exploatarea resurselor. Asa e cand tot asteeeeeeptzi …..si "oferta" nu mai vine.

  Reply
 78. nedormitul

  Impropriu spus dreptate. Cînd spui dreptate, te gîndeşti la o linie dreaptă. Aş spune că, mai degrabă, are curbate.

  Reply
 79. nedormitul

  Emil Stoica, eşti maliţios. Sebastian Lăzăroiu, ca mine sau ca dumneata, este om. Oricît ar fi de plătit din taxele noastre, e om. B. E consilier. Un consilier se presupune că ştie tot ce înseamnă rîul, respectiv ramul în domeniul în care consiliază. C. Dăm cu ghioaga în Sebastian Lăzăroiu, un consilier, repet, care se exprimă pe un blog, dar ignorăm elegant ca vaca în oişte, puzderia de aleşi, repet, aleşi, care se exprimă pe bloguri personale sau colective. Şi chiar nu am înţeles unde îl lansează pe diaconescu şi cînd, că aş veni şi eu la un fursec. D. Noi, la blogary, am încercat să-i înălţăm o statuie doamnei Pippidi, însă, loviţi crunt de lipsa de fonduri şi de concept, deocamdată ne mulţumim să-i centrifugăm imnuri.

  Reply
 80. nedormitul

  Să nu o judecăm atît de aspru. Wilhelmina Pippidi nu vorbea de noroi ci de Maurois. André Maurois. Pe de altă parte, creaturile noroiului sună al naibii de baudelairian. Helga Pippidi e dezarmant de sinceră, ca trăire, ca femeie, ca sentiment. Sue Ellen Pippidi înseamnă iubire, luaţi aminte!

  Reply
 81. Emil Stoica

  Pentru autoare:

  Nu stiam ca AMP are in dvs. o candidata la cartea-i autobiografica. Ma amuza in ultimul paragraf ca sunteti sigura ca AMP este frustrata pentru ca nu e bagata in seama, pai dvs. ce faceti, nu scrieti despre dumneaei.

  Lasand asta la o parte, blogary mi-a demonstrat ca duce ceva ce se aseamana cu o campanie anti-AMP, mai scrie AMP un articol, este imediat luata aici la puricat.

  Ultimul articol din RL are o tema (si anume cumpararea opiniei publice) si este bine scris, argumentat. Il critica in mod corect pe functionarul de stat Lazaroiu atat pentru ca face si altceva in timp ce e platit din taxele noastre, dar si pentru cum o face: prin lansarea lui Dan Diaconescu.

  In ceea ce priveste cazul RMGC nu cred ca e nimic de comentat: este un caz clar de corupere, nu vad ce argumente trebuie aduse. Ma rog, daca aveti nevoie de argumente, va pot da eu vreo 10 (incepand cu codul de deontologie profesionala), dar sper sa va lumineze colegii de la Blogary.

  In fine, pentru a intelege articolul din RL, va rog sa-i recititi ultimul paragraf, este exceptional.

  PS. dl. Lazaroiu scrie si aici pe Blogary, nu ar fi fost mai elegant sa-l lasati pe dumnealui sa se apere? Ah, am uitat, e functionar public si are alte trebi.

  Reply
 82. Nea

  AccesDirect, păi atunci spune-i să-i bântuie pe vinovaţi.

  Eu aveam un câine pentru care plăteam impozit şi

  ăia de la fisc continuau să mă taxeze şi după ce a murit, până ce i-am spus moftangiului de inspector că o să-l dezgrop şi o să i-l trântesc prin gura ghişeului dacă nu îl şterge din scripte. Atunci s-a rezolvat ca prin farmec.

  Reply
 83. AccesDirect

  Nu va mirati, taica-miu inca mai primeste citatii de la tribunal, sa se prezinte sa se judece cu FNI, desi e mort de peste 10 ani.

  Reply
 84. Florina

  @Catalin Toma

  "sociologii sau jurnaliştii din viaţa publică au ajuns în halul ăsta, nişte creaturi ale noroiului!" si " A dracului opinie publică, ţine loc şi de justiţie, şi de tot. Şi tocmai de aia a ajuns aşa o marfă." sunt citate din articolul AMP. Considerati asta eleganta?

  Articolul nu este un jihad low level si nici o pseudocrucificare. Este o constatare facuta cu multa amaraciune.

  Nu m-am referit la virsta biologica a AMP. De altfel,am precizat acest lucru in articol.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Asta e mortala, mi-a scapat: http://www.money.ro/fiscalitate/haos-fiscal-decla
   Acum imi amintesc cum s-a simtit Vladescu tradat si cum n-a vorbit el la telefon o ora de suparare, dupa ce-a fost schimbat. Ce drama!
   Sistemul nostru de taxe parca e FARC-ul din muntii Columbiei: te ataca neincetat si prin surprindere, niciodata nu esti in siguranta. Azi esti bine, miine afli ca trebuie sa platesti nu stiu ce chestie pe cinci ani din urma. Kafka traieste.

   Reply
 85. MicutzaCeKurai

  @Florine, comunicatele guvernului le scrie un Comunicator. din pacate, este vorba despre varianta cea veche folosita pe vremea cind vroiau sa o omoare pe Sarah Connor. i'll be back!

  Reply
 86. MicutzaCeKurai

  ))))@nedormitule! andropauza…))))! puteai sa scrii ca are parte de propria ei incalzire globala – andropauza nu are parte de bufeuri. da, fata a fost mai tot timpul cam androgina – poate de aceea a si defeminizat-o pe Maria Magdalena cind a scris ceea ce a scris.

  Reply
 87. Catalin Toma

  Am citit si eu articolul scris de AMP si nu mi se pare ca se inseala in evaluarea opiniei publice de la noi (ca exercitiu, incercati sa stati de vorba cu 20 de oameni de pe strada sau dintr-un parc in legatura cu un subiect aflat in imediata lor apropiere).

  Probabil ca remarcile la adresa domnului Lazaroiu sunt putin cam crude, critica putea fi exprimata mult mai elegant. Domnul Lazaroiu nu este vreun extraterestru (mai da si domnia sa cu oistea in gard) asa ca nu e cazul sa se declanseze un jihad low level asa cum consider ca este articolul referitor la varsta AMP. Cred ca se putea mai elegant.

  Critica adusa jurnalistilor care s-au imbarcat in excursia oferita de cautatorii de aur mi se pare justificata: prea multi predica deotologia si etica, prea putini o practica.

  In final, nu va suparati pe mine dar cred ca articolul acesta nu onoreaza blogary. Este pacat ca in conditiile in care avem destul de putini oameni care gandesc, extrem de putini care sunt si ascultati si aproape nici unul capabil sa influenteze ceea ce se intampla in Romania, se cheltuie energie in pseudo crucificari (este valabil si pentru AMP si pentru autoarea articolului).

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Catalin Toma: absolut fiecare articol are cel putin un cititor care considera ca articolul nu e onorant pentru noi. Asta e incurajator.

   Reply
 88. Nea

  Neamţu, bună idee:

  Facem o listă cu două coloane (inegale).

  Nedo, Dan Puric nu m-a dezamăgit niciodată, mă mândresc că i-am citit lichelismul de cum l-am văzut, încă de când era un simplu saltimbanc, fără ifose de lider spiritual.

  Reply
 89. nedormitul

  Şi mai e ceva. Nu aş da vina chiar pe bătrîneţe. „AMP a ajuns la andropauză” mi se pare un titlu mai potrivit.

  Reply
 90. neamtu tiganu

  nea, cred ca ar fi mai usor de facut o lista a intelectualilor care NU au dezamagit. Io cunosc numai unu Plesu.

  P.S nea Florine, m-am mai gindit, dai draq de bani, bani am cacalau, macar atita sa fac si io pt. tara, da pt. o damigeana de tuica galbena in butoi de dud fac orice. Desigur vor fi probleme, va trebui sa dau o parte la CAS, la somaj, la sanatate nu cred ca trebe ca tuica e sanatate pura!

  Reply
 91. Nea

  Păi ai făcut o ofertă în scris, cu nemţii nu te joci.

  Nedo, vorbeşte dreaq mai clar, cine e multă şi cine nu merită?

  Reply
 92. nedormitul

  Amp a îmbătrînit. Dă-i un pahar cu apă. Sau. Amp a îmbătrînit. Ajut-o să traverseze strada. Sau. Amp a îmbătrînit. Ia-i pensia! Sau. Amp a îmbătrînit. Bunico, spune-ne o poveste!

  Reply
 93. nedormitul

  Eu aş fi mers mai departe făcînd o analiză comparativă amp – dan puric. Luată separat, oricît ar fi de multă, nu merită osteneala.

  Reply
 94. Nea

  Hai să fiu şi eu ontopic, odată din an:

  Vă propun să compunem o listă cu intelectualii care ne-u dezamăgit dureros în ultimii ani, să zicem din 2000 încoace.

  Deschid cu:

  Bălăceanu Stolnici, deşi la el nu a fost vorba de o evoluţie urâtă, ci de nişte murdării comise demult şi descoperite târziu.

  Dinescu, deşi o să săriţi că nu e intelectual.

  Mai ziceţi şi voi.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   neamtule, l-am banat, da' e dictator in functie si s-a dezbanat singur, n-am ce face. Are puteri mai mari, atit de mari incit si-a angajat om care sa-l debaneze. Cit despre articole tari… Ce sa zic, se plateste cam 800€ net articolul, da de cind au modificat astia drepturile de autor, sa zicem ca iei 500€ net. Ia zi, te bagi? Stiu, e putin tare fata de cit ia Dinescu pentru o aparitie la Realitatea, da' ce sa facem. Nici matale nu esti Dinescu si nici noi Patriciu.

   Reply
 95. neamtu tiganu

  Cine n-are batrini sa-si cumpere, odata cu batrinetea vine si intelepciunea, uitati-va la mine.

  P.S Florino, acum ca ti-am vazut poza, mi se pare ca esti cam carnoasa, da io tot te iubesc.

  Reply
 96. lucid

  Interesant este ca PSIHIATRUL AM-P nu reuseste sa se auto-diagnosticheze si sa-si corecteze-normalizeze actziunile. "Cheia" personalitatzii lui AM-P este OGLINDA, care i-a furnizat inca din junetzea comunista (a fost o vajnica activista uasecereu, dominata deatunci de o exacerbata dorintza de "afirmare" – parvenire)directziile de actziune: afirmarea superioritatzii sale fatza de viermii normali fizic din jur si sfidarea Creatorului care o nedreptatzise ("Evanghelistii" e produsul acestei – poate pe drept – frustrari). Nostim este ca tatal sau, doctorul Ostin Mungiu, mare secretar de partid pe centrul universitar Iasi,a devenit acum ziarist la "Lumina", ziarul Patriarhiei, datorita prieteniei – cred sincera – infiripata dupa 1990 cu Daniel Ciobotea mitropolit la Iasi.

  Incontestabil, AM-P este o persoana (greu sa-i spui femeie) desteapta si cu solide cunostintze de sociologie-politologie. Cu ISI are dreptate – e singura din bransa sa care are asa ceva – adica recunoastere internatzionala – la ani lumina distantza intelectuala fatza de gunoaie gen Dan Pavel, Stelica Tanase, Gabriel Andreescu, si toata fauna senespea-ei. Reusita de la Hertie – relativa, fiind vorba de o "particolera" a unui lantz de magazine german – nu o satisface, evident, asa ca vrea un ciolan consistent in patrie – profuniv, catedra sau chiar institut, consilierat politic la cel mai inalt nivel, presedentzie TVR, cate si mai cate.

  In fond drama AM-P este ca neputand fii femeie, deci nici nevasta si mama, joaca totul pe cartea intelectualei-activiste politic. Dar nimeni nu-i solicita serviciile.

  Reply
 97. Florina

  AD

  Te contrazic. Nu o putem compara cu Tatoiu sau cu Ciuvica. Nu-i putem nega statutul intelectual si nici meritele din trecut. Tocmai de aceea este dureros ceea ce ofera astazi.

  Reply
 98. AccesDirect

  Eu cred ca i se acorda prea multa atentie acestei Monica Tatoiu ceva mai scolita.

  Singura ei oferta, deocamdata, sunt umorile si rabufnirile colerice izvorate din frustrari. Taman ca si cele ale lui Mugur Ciuvica, dar in alt registru stilistic si cu alte motivatii personale.

  Reply
 99. ela

  @Florina: excelent profilul realizat.

  Din pacate,AMP are atat de multe umbre incat am impresia ca sta tot timpul contre-jour,sa nu i se vada fata.

  Reply
 100. Yeba

  @Florina, da, ai dreptate, asta e sentimentul cititorului (si simptomul tulburarii), ca nu scapa nimeni din bestelire, iar eu sper sa fie cit mai putini cei care fac echivalarea jurnalisti=opinie p. Ideal era sa ramina neutra si sa semnaleze derapajul etic al vacantei gratuite, daca tot e bine plasata sa imparta verdicte etice in spatiul public.

  Eu zic, citindu-i cartile, ca a incercat sa si ctitoreasca, controlindu-si o vreme naturelul ei de profeta, si tot sper sa fie recuperata. 🙁

  Reply
 101. AccesDirect

  Mai pe romaneste spus, AMP sufera de pacatul orgoliului. Orgoliu de care sufera cea mai mare parte a intelectualilor publici; nenorocitul, banalul, vulgarul, dizolvantul, toxicul, smintitorul, contraproductivul orgoliu.

  Neamul asta nu intelege ca are nevoie de intemeietori si ctitori, nu de profeti.

  Reply
 102. Florina

  Victor L

  multumesc.

  Yeba 🙂

  excursia in NZ este controversata si am citit multe reactii in presa. ocazie cu care am aflat ca si alte firme, in trecut, au procedat la fel. au fost acuze aduse si de o parte si de cealalta. dar la nivel de meci intre jurnalisti si nu cu virulenta,limbajul si "argumentul" suprem "sunt bine plasata". si tot de aceea se situeaza acum de o parte a baricadei, cu toate ca recunoaste ca pina acum nu a avut vreo opinie in aceasta problema. putea ramine neutra in continuare.

  echivalenta jurnalisti-opinie publica nu o fac eu, ci se intelege din articol. e, ca sa zic asa, o bestelire atotcuprinzatoare. nimeni nu mai scapa.

  in privinta lui S Lazaroiu se manifesta clar, mi se pare mie, ruptura intre generatii, cea virstnica refuzind dreptul celei tinere de a-si alege propriul drum.

  Reply
 103. Yeba

  @uhitto, in campania pentru un parlament curat nu cred deloc ca "scria la fel ca altii, lipsita de obiectivitate".

  @Florina, tu esti? Castelana?

  Minuscule observațiuni (triste, pt că cu cît se înverșunează mai tare, cu atât devine mai greu sa fie adusa la ratiune):

  1. excursia in NZ n-are nevoie de probe, poate fi considerata prin ea insasi o dovada de cointeresare. Si o greseala, pt ca aia ar fi trebuit sa invite si militanti ecologisti.

  2. pe fondul imposturii exasperante din mediul univ. RO, este omeneste tentant sa faci din ISI un argument (unde scrii e la libera alegere in sensul ca sus fiind strugurii acri, ii alegem p-astia de mai jos). Greseala este ca, in afara de lauda de sine implicita, care "nu tine" in cultura RO si basta, face din ISI argumentul principal pt ierarhia formatorilor de opinie publica, neuniversitara, ceea ce e haios de-a dreptul.

  3. s-a depasit masa critica de mercenariat (si altele, de ex. nesimtire), nu mai tb pornit de la premisa ca tagma jurnalistilor este asimilabila opiniei publice.

  Reply
 104. Nea

  Brava, Uhitto, ai sesizat ce a scăpat multora. Aşa se explică succesul disproporţionat al lui Vadinescu. (Vadim-Dinescu-Păunescu).

  Reply
 105. Riddick

  Ce sa îmbătrânească, că s-a băbit de tot. Latră şi ea ce i se spune de la centrul de comandă.

  A simulat destul de bine colaborarea cu Alianţa DA şi cu PD/L.

  Reply
 106. uhitto

  După evoluția ei la TVR ma mir ca exista cineva cu prejudecăți de tipul ”ce bine scria AMP”. Scria la fel ca altii, lipsita de obiectivitate, cu târnăcopul in mână etc. Uneori le și nimerea. Aici e baiul de fapt în România. Uneori o nimerește și Vadim sau Păunescu așa că nu e cazul de atâtea mirări.

  Reply
 107. mitica

  Faptul ca imbatrineste e ceva normal, ca doar cei care mor de tineri scapa de asta.Trist este ca AMP imbatrineste urit.Ori poate ca ne-am pacalit singuri vazind in ea altceva decit este de fapt in realitate….

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *