Basescu si-a gasit Titanicul

Cea mai mare parte a suporterilor lui Băsescu sînt, la extreme, oameni neatenți la nuanțele politice și îi deleagă lui înțelegerea acestora sau activiști și militanți foarte implicați, neobișnuiți să gîndească cu propria minte și îl lasă pe Băsescu să gîndească și îl urmează orb. Și e normal. Nu poți acuza oamenii. Aceștia nu pot lua o decizie care să concureze cu decizia luată de Băsescu, în condițiile în care ei nu au nici informațiile, nici stafful de consilieri, nici experiența și flerul politic ale lui Băsescu. O posibilă ”strategie celor două mesaje” sau ”strategie a subtilității” pe care ar aborda-o Băsescu, stafful său și PDL,  nu are șanse de reușită. Nu cred că un eventual boicot, dorit pe șest și nemanifest de Băsescu, se va ridica la mai mult de 2-3%.

Băsescu este un politician vechi, cu experiență. Este cel mai bun politician român, are fler, are intuiție. E implicat în centrul problemei. Are informații. Suporterii lui (pornind de la oamenii cei mai apropiați de lîngă el, continuînd cu militanții și activiștii și terminînd cu susținătorii neatenți la politică) își pun toată speranța și încrederea în deciziile luate de Băsescu, pe baza informațiilor la care are acces numai Băsescu, filtrate prin experiența și inteligența politică a lui Băsescu. Acești oameni nu știu să explice ce se va întîmpla, nu-și imaginează care ar putea fi informațiile pe care le are Băsescu și care ar putea schimba datele problemei, nu își imaginează nici cum și nici de ce strategia prezenței la vot ar fi favorabilă lui Băsescu. Tot ce știu ei e că trebuie să avem răbdare și să avem încredere în Băsescu. Va veni el cu o soluție.

Orice idee sau informație care pare să infirme speranțele acestora este invariabil o manipulare, o intoxicare a unor infiltrați ai USL-ului (mă rog, paranoia obișnuită). Toate sondajele care nu îl dau pe Băsescu cîștigător sînt contrafăcute. Cei care gîndesc așa nu s-au întrebat de ce din partea Echipei Băsescu nu s-a făcut public niciun sondaj. Așa cum, dacă mai țineți bine minte, nici la locale, PDL nu a făcut public niciun sondaj. Dacă sondajele dușmanului sînt mincinoase și menite să manipuleze, de ce nu vin și ai noștri cu sondajele alea reale, pe bune, care să anuleze manipularea dușmanului? Fie vorba între noi, chiar Băsescu vorbea de două sondaje în care scorul pentru NU era 32-35% iar pentru DA trecea de 60%. Dar se pare că a făcut asta ca să mobilizeze lumea la vot, să-și enerveze băsiștii și să-i aducă la vot. Băsescu ne-a mințit benign. Crede că ne păcălește el pe noi cu d-astea? Noi știm că scorul este de cel puțin 52% pentru NU și 48% pentru DA și asta în condițiile în care mai sînt 8 zile pînă la referendum și între timp mulți uslamiști/uslinoși (sau cum li se mai zice) își vor fi dat seama că e antinațional, neeuropean și nerezonabil să fii de partea lui Crizel Paiața și a lui CopyPaste Maimuță, de partea jigodiilor ticăloase. Oamenii, dacă le vorbești și le explici frumos că nu e bine ce fac și folosești în același timp și formule magice gen uslamiști, uslinoși, maimuțe, crizel sau paiațe vor înțelege și vor schimba tabăra. Spune-le că uslinoșii uslamiști Crizel Paiața și Maimuța Plagiatorul sînt cu comuniștii și cu rușii și milioane vor trece de partea Binelui. Noi știm că uslinoșii fac pe ei de frică și Băsescu o să le-o tragă cum numai el știe.

Oamenii nu sînt dispuși să-și pună întrebări și cu atît mai puțin să gîndească cu propria lor minte. Din diverse motive: cei mai puțin implicați politic, fiindcă nu au timp și chef de așa ceva, militanții și activiștii, fiindcă nu sînt obișnuiți cu așa ceva.

În asemenea momente, importantă e voința, credința, devotamentul, determinarea. Important e să-ți dorești mai mult victoria. Și evident, importantă e flacăra democrației și tricourile albe. Milioane de români, devastați de idee, le vor urma și vor arăta Uniunii Europene că poporul român e mai înțelept decît clasa politică și își va legitima Președintele și nu-și va lăsa Președintele. Apropo, flacăra democrației și tricouașele presupun că se adresează pedeliștilor și încearcă să-i aducă la vot în favoarea lui Băsescu, nu?

Sîntem în plin delir populist și plebiscitar, de ambele părți ale baricadei. Băsescu se droghează cu popor, Crin și Ponta trag popor pe nas, Cristina Pocora propune ca poporul să decidă dacă a plagiat sau nu Ponta, să se tipărească teza de doctorat în milioane de exemplare și poporul probabil s-o ștampileze în cabina de vot cu DA sau NU. Sîntem în plin comunism, nazism, mexicanism, peronism.

Deci, fiți optimiști și credeți în Băsescu! Se pare că și-a găsit Titanicul.

Dacă pe 29 iulie prezența la vot va fi mai mare de 50% și referendumul va fi validat, Băsescu va intra în istorie ca cel mai prost politician european al ultimilor 500 de ani, față de care Emil Constantinescu va fi considerat un geniu viclean, o inteligență devastatoare, cu un fler politic ieșit din comun. Dacă referendumul va fi validat, Băsescu va intra în manualul gafelor politice incredibile, impardonabile și de neuitat.

2009 – turul 2

prezența – 10 481 568 (58.02%)

Băsescu – 5 275 808 (50.33%)

Geoană – 5 205 760 (49.67%)

2012 locale

prezența

9 809 257 (președinți consilii județene), 10 833 490 (primari), 10 652 753 (consilieri locali), 8 910 442 (consilieri județeni)

voturi pentru USL

4 497 823 (președinți consilii județene), 4 157 389 (primari), 4 016 712 (consilieri locali), 4 437 985 (consilieri județeni)

PS. Îl știți pe Crin, da? Să presupunem că va fi Președintele României 8 ani de acum încolo (o ipoteză extrem de plauzibilă). Sînteți dispuși ca peste 8 ani, la referendumul de demitere, să-l priviți cu înțelegere, cu responsabilitate europeană și înduioșare umană și să spuneți NU demiterii? Vi se pare că antibăsiștii pe care îi întîlniți în viața de zi cu zi, pe Facebook, la televizor, în ziare, pe bloguri, și care l-ar ucide, nu demite, pe Băsescu, sînt dispuși ca, după 8 zile de văzut militanți pedeliști alergînd cu flacăra democrației în tricouașe albe, să se schimbe și să voteze NU sau să nu vină la vot?

PS2. Multă lume speră că Traian Băsescu va anunța boicotul în ultimul moment. Nu mi se pare deloc o idee bună. Dacă boicota de la început, atunci ar fi putut spune că nu vrea să legitimeze un puci, o lovitură de stat. Așa, deja a făcut-o, deja a legitimat competiția electorală și puciul. Dacă anunță boicot în ultimul moment nu o poate face decît aducînd ca argument scorul slab. Atunci chiar se poate spune că e laș, că renunță și că nu acceptă decît bătăliile pe care știe că le poate cîștiga. Ce va spune lumea? Pînă acum a acceptat să participe la această competiție post-puci, nu a considerat-o o mascaradă, acum, brusc, cînd vede că sondajele nu-l avantajează, dă ordin de boicot. Dacă boicotul era de la început putem vorbi de un boicot de principiu, așa, cu 2-3 zile înainte putem vorbi doar de un boicot de conjunctură și disperare, de neacceptare a unei competiții în care se prefigurează înfrîngerea. Una e să nu vrei să intri pe teren, alta e să te retragi de pe teren în minutul 87, la 2-0 pentru adversar.

Facebook Comments

624 Comments Basescu si-a gasit Titanicul

 1. mimisor007

  si, a propos draga bleen, si cu tot respectul: de cum intra Basescu intra sau iese din istorie Basescu iti mai pasa tie acum?sincer, mie nu. Imi mai pasa doar de ce fel de istorie si cum ne mai putem noi construi acum, Noi, cetatenii romani si cati. Mai precis, cati mai au mintea acasa si instinctul ( ca de bun simt n-as vorbi acum) corect. Aia-s toti care mai conteaza si numai pe ei ne mai putem baza pe termen mediu sau lung. Daca vor mai fi sau ramane prin tara, desigur. Bref, succes la stat acasa impreuna cu cei 2-3% ( zici tu, desi eu cred ca-s mai multi) plus cei care nu se prezinta oricum, ca-s in vaanta, ca le e lene, ca ( si cu ajuntorul presei nu doar al politicienilor inconsecventi) nu mai inteleg nimic si sunt nauciti. si mult succes de asemenea la subestimat USL si asteptat sa se intoarca Basescu, salvatorul nesustinut decat firav de electorat, dupa invalidarea referendumului la cotroceni. Sa dea dzeu sa fiu eu imbecila si exagerata. Uite un bonus ( ca sa stiti cam cum ar putea suna, perfect legal si fara nici o posibilitate de control din partea CCR eventuala punere sub acuzare a presedintelui care ar trebui sa se intoarca la cotroceni dupa invalidare):
  http://www.scribd.com/doc/100587090/Plangerea-penala-a-USL-impotriva-a-14-lideri-PDL-si-a-lui-Traian-Basescu-pentru-defaimarea-natiunii-si-periclitarea-sigurantei-economiei
  Plus: din constitutie, Punerea sub acuzareARTICOLUL 96 (1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare. (2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. (3) De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept. (4) Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
  cum spuneam: io paranoica/nebuna- voi strategi vizionari. sa dea dzeu sa fie asa.
   

  Reply
 2. mimisor007

  Imi cer scuze, m-am grabit si m-au luat tastele pe dinainte: cand se voteaza de catre parlament punerea presedintelui sub acuzare pentru fapte de inalta tradare ( care nu sunt definite nicaieri si nici nu pot fi definite de CCR) presedintele Basescu va fi suspendat pe loc si asupra demiterii va decide Inalta Curte de Casatie si Justitie . Care inalta curte, chiar daca s-a mai curatat de politruci in ultimii ani si functioneaza oleaca mai bine, nu-i nici pe departe asa cum ne-am dori noi ( sunt avocat de 18 ani si stiu ce spun; am zero naivitati si tratez cu maxima atentie ce se intampla, realist si fara sa subestimez deloc asa cum fac jurnalistii si politicienii, ACEASTA VARIANTA LEGALA SI REALA PE CARE O ARE LA DISPOZITIE USL).

  Reply
 3. mimisor007

  Ma sperie cum toata lumea ( chiar si oamenii inteigenti) se pierd in calcule , predictii si detalii. Optimiste sau dezastruoase. Cel mai tare insa ma sperie faptul ca toata lumea, concentrata pe persoana lui Basescu versus Antonescu si Ponta, scapa din vedere un lucru esential: indiferend de validare/invalidare, indiferent de demitere/ramanere in functie, este vital ( si singura relativa limitare reala, nu formala) care procent din populatie ramane angajata politic ( sau civic) de o parte sau alta. Localele au fost irelevante, si totusi actualii guvernanti s-au folosit cu succes in manipularea lor de ele. Ei chiar au ajuns sa creada ca asta-i scorul si de cealalta parte nu se gasesc decat niste rataciti si niste pasivi. Daca asa va iesi si rezultatul ( scorul) votului la referendum, nimic nu-i mai pune pe ganduri macar, dara-mi -te sa-i opreasca din ce va urma oricum. Pentru ca daca are cineva naivitatea sa creada ca in caz de invalidare, Basescu se intoarce la cotroceni iar ei nu vor folosi dreptul pe care si l-au rezervat prin Hotararea parlamentului nr 34 din 6 iulie ( validata de CCR) de a „hotari procedura de urmat” in caz de invalidare, e orb, surd si infantil. La fel ca si cei care iau in gluma plangerea penala de saptamana asta ( care, desigur, in fata oricarui procuror intreg la minte ar trebui sa se finalizeze cu o rezolutie de N.U.P.). Nu e o gluma. Indiferent de solutionarea ei, ea furnizeaza  parlamentului ( tot spun asta de miercuri) cel mai bun pretext sa abuzeze in continuare de puterea legala pe care o are si sa-l puna sub acuzare pentru fapte de inalta tradare ( gen infractiuni contra sigurantei statului, defaimarea , subminarea economiei nationale, etc). Radeti, nu-i asa? ziceti ca nu se poate? Ba se poate si e perfect legal si constitutional. si nu mai poate interveni nici o curte constitutionala si nici un referendum. In clipa in care parlamentul voteaza asta, presedintele este demis pe loc ( art. 96 din cosntitutie) si ramane sa mai hotarasca doar Inalta Curte de Casatie si Justitie. Continuati sa radeti, chiar va rog. Si sa subestimati nebunia USL si sa supraestimati domnia legii in conditiile in care se vor prezenta cat mai putini la vot. De ce s-ar mai teme in aceste conditii? De neamul pasiv si masiv nereactiv? Care face calcule si strategii electorale fara sa stie de fatp ( ca nimeni nu stie) ce va urma? Vai de noi. Sintura optiune acum, e cea reala si publica: ce votezi , Da sau Nu. atat si nimic mai mult. Si din prea multa inteligenta ( glumesc ca asta nu mai e inteligenta) si strategie, ne vom da masiv cu dreptu-n stangu, si se va alege praful cu mult mai mult succes decat pana acum. De ce? Pentru ca la un asemenea neam nehotarat si nereactiv, pot. iaca ceva ce ar trebui sa amintim si reamintim ( desi e tarziu) peste tot:
  http://ihincu.wordpress.com/2012/07/22/pentru-ca-nu-mai-avem-eroi/
  Si de acu incolo, inca 8 zile, radeti, comentati, intrati pe netm cititi articole, ziare, ametiti de atatea detalii, strategii, pronosticuri iar pana la urma, din inconsecventa si principii solidem simple si corecte, vom pierde pe mana celor care nu mai disting binele de rau ( ala simplu si de esenta) si nu mai stiu ce sa faca deloc. Mult succes.
   

  Reply
 4. Florina

  Sigur, ne putem contrazice civilizat, am mai făcut-o, şi nu pretindem că deţinem adevăruri absolute. Ci doar argumente greu de combătut, recunosc, prin contraargumentare. 

  Reply
 5. Florina

  Culmea culmilor, Băsescu zice că se delimitează de PDL, care ar cere boicot. Iar PDL, ca să vezi drăcie, e condus acum chiar de adevăratul lider al dreptei, Blaga. 

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

    @Florina răspunsul ăsta e cea mai bună dovadă că ați pierdut de mult rațiunea în disputa asta. E important să decredibilzați pe cel care nu gândește ca voi, nu să-i răspundeți la argumente cu alte argumente. Vorbești de argumente? Eu ți-am dat un tabel cu cifre tu îmi dai citate. Spune-mi unde e greșeala în simulare, nu mă lua cu Blaga. Nu vă mai pasă că semănați confuzie în tabăra contra suspendării, că ați ajuns să-l atacați frontal pe Băse, că ați ajuns să susțineți aceleași lucruri cu Cezar Preda. Ați luat-o razna.

   Reply
   1. Florina

     @Ivan Zubeldian 
     
    Nu. Îţi arăt cîţi au luat-o razna. Atîta tot. Te-ai dus şi la ei cu simularea? 
     
    A, şi ultimul pe listă, s-o fi săturat de preşedinţie sau a defectat. Crin Antonescu. 
     
    „folositi dreptul la vot, exercitati-va dreptul la vot!”

    Reply
    1. AndreeaP

      @Florina  @Ivan Zubeldian
      Nu le mai spune nimeni astora sa voteze DA. Acum toti le striga: ‘Iesiti la vot! Romania (adica noi!) are nevoie de asta!”

     Reply
   2. Florina

     @Ivan Zubeldian 
     
    Eu îţi dau o mînă de ajutor, indicîndu-ţi  unde să te mai duci să luminezi lumea şi tu ne jigneşti. Păi e frumos? 
     
     

    Reply
   3. EroulBula

     @Ivan Zubeldian  @Florina Domnule Zulbendian, mai aveti putin si ne luati la scuipat pentru ca nu va dam dreptate.
    Tabelul dvs se bazeaza pe:
    1. Studiu CURS, in care nu am incredere;
    2. Intentii de participare / vot, care se pot schimba in orice directie.
     
    Singurele lucruri pe care ne putem baza vi le-am explicat mai jos dar Dvs. refuzati sa recunoasteti lucruri evidente. Nu cred ca discutia mai are rost.

    Reply
    1. Ivan Zubeldian

      @EroulBula  @Florina M-ați convins. Sunt cu adevărat prost că mai comentez aici. Îmi cer iertare.

     Reply
    2. AndreeaP

      @Ivan Zubeldian  @EroulBula  
     zi si mie pana pleci ce numesti in tabelul tau „boicot fals”?

     Reply
  1. musiuplugary

    @Florina pana la urma e asa: dictatura justitiei independente si nu justitie in dictatura!

   Reply
 6. AndreeaP

  Mai este o problema cu orarul, poate ne lamureste cineva care se pricepe.
  Din cate stiu este o contestatie la CCR pe amendamentul cu orarul extins, exista posibilitatea sa nu fie solutionat pana la referendum sau sa fie considerata neconstitutionala modificarea regulilor jocului cu atat de putin timp inainte de referendum?

  Reply
 7. Florina

  Ionut Popescu, pe Facebook. Alt orgoliu care vrea să salveze democraţia. 
   
   
  Singura șansă rezonabila a PDL si a lui Basescu este neîndeplinirea cvorumului de participare la referendum…Asa este regula acestui joc, al suspendarii presedintelui. Nu pot sa inteleg ce sentiment sinucigas ii determina pe cei de la PDL si pe Basescu sa cheme oamenii la vot…E clar ca au cazut in capcana USL, ca un vot masiv pentru DA, ar face sa avem un presedinte mai putin legitim. Trecand peste faptul ca e o prostie (presedintele nu e mai mult sau mai putin legitim, asa cum nu poate sa fie o femeie putin gravida), eu prefer un Basescu ”mai putin legitim” la Cotroceni, decat un Basescu foarte legitim dar la el acasă…

  Reply
 8. Ivan Zubeldian

  Păreți atât de mândri de voi, de cum salvați voi democrația și-i convingeți pe ceilalți naivi, încât am dubii că are vreun rost să abordez subiectul. O fac totuși, mai degrabă pentru ce mai mulți care nu comentează și caută îndrumare pentru cum să voteze.
   
  Am făcut o simulare, bazat pe ultimele date CURS:  http://cl.ly/image/1E3J1A1V2X0p
   
  Sigur, declararea intenției de a merge la vot nu e echivalenta cu mersul la vot, pe ansamblu însă, raționamentul funcționează. Simularea pleacă de la presupunerea că numărul și porporția celor deciși către DA sau NU nu se modifică, se modifică în schimb decizia de a merge sau nu la vot. Ca atare, totul va depinde de mobilizarea taberelor. Avem 5 situații, care merg pe diverse scenarii de mobilizare / demobilizare a taberelor.
   
  Concluzia: La boicot masiv, există posibilitatea ca referendumul să fie validat (adăugați 2-3 milioane de voturi furate) iar Băsescu să fie demis cu 90% voturi pentru demitere! Chiar și la un boicot călduț, referendumul va fi validat cu peste 70% pentru demitere.
   
  Doar boicotul fals (pretinzi boicot până în ultimul moment dar mergi la vot) dublat de o campanie intensă de demobilizare a celor ce votează DA, poate produce un rezultat onorabil sau chiar un referendum validat  cu Băsescu la Cotroceni.
   
  Problema e simplă, rezervorul de nehotărâți al taberei care votează DA e sensibil mai mare decât al taberei care votează NU. Cu alte cuvinte, boicotul vostru se plafonează rapid în timp ce USL-u poate mobiliza la urne mai mulți.
   
  Vă atrag atenția că campania de mobilizare a taberei contra Băsescu a început în forță. Povestea de la Ministerul agriculturii și alte intoxicări ep facebook au exact rolul de a îngrozi tabăra anti-Băse de ce e în stare Băsescu să facă.
   
  În timpul ăsta voi  vă cheltuiți energia pentru a demobiliza tabăra celor care vor să voteze NU. (Cred că se amuză Hrebe foarte tare de raționamentele voaste) Lăsați de-o parte orgoliile și gândiți puțin dacă un referendum valid cu 80% pentru demitere e chiar cel mai bun lucru pentru viitorul democrației în România. 

  Reply
  1. EroulBula

    @Ivan Zubeldian Imaginea este mai simpla decat credeti.
   1. Voturile pe NU nu vor depasi niciodata voturile DA (nu intru in detalii dar poate-mi spuneti Dvs. cum ar scoate Basescu acum mai multe voturi decat cele 5.000.000 din 2009, turul 2);
   2. Oricat se va agita si va fura USL nu vor trece de 6.000.000 voturi(4.500.000 voturi la locale, pe varf de popularitate – (minus) 200.000 voturi pierdute ca urmare a tampeniilor guvernului Ponta – (minus) 300.000 voturi pierdute prin demobilizarea traditionala a activistilor locali dupa alegerile locale (de urmarit alegerile din 2004, 2008) + (plus) maximum 2.000.000 voturi furate.
    
   Daca ei nu au cum sa treaca de 6 milioane de voturi cu DA, de ce ar trebui sa mai adaugam noi, ca prostii, 3 milioane de voturi NU, pentru a-i ajuta sa valideze referendumul.
   NU ne intereseaza ca Basescu sa piarda frumos, onorabil, eroic, vitejeste etc.
   Ne intereseaza sa ramana la Cotroceni, chiar si prin invalidarea referendumului, pentru ca USL sa nu puna mana pe justitie.
    

   Reply
   1. Ivan Zubeldian

     @EroulBula 1. Intenția de vot e una, votul efectiv e alta. Am impresia că nu v-ați uitat pe simulare și n-ați înțeles ce spun. Există posibilitatea ca din ce în ce mai mulți din cei ce declară DA să decidă să stea acasă 2. dacă aveți impresia că toți vor boicota, vă înșelați. Problema esențială cu ideea boicotului e exact aici, că aduce demobilizare dar nu totală. De fapt cel mai rău e exact asta, să rupi 5-10% din electoratul care votează NU și nimeni să nu știe de ce. Cum veți demonstra că absenții de pe 29 au vrut să voteze NU?

    Reply
    1. EroulBula

      @Ivan Zubeldian M-am uitat pe simulare si pe explicatiile Dvs. dar nu sunt de acord cu propunerea Dvs.
     Dvs. spuneti sa renuntam la metoda sigura a boicotului pe motiv ca exista o sansa ca multi din cei care spun DA la sondaj sa nu se prezinte la vot. Daca va inselati (cel mai probabil) majoritatea celor care spun DA vor veni la vot si, cu voturile noastre, vor face cvorumul si-l vor da jos pe Basescu.
     Daca aveti dreptate, sustinatorii lui DA vor absenta masiv de la vot iar referendumul va fi invalidat chiar si cu prezenta noastra.
      
     Poate nu am fost foarte clar.
     Nu ma intereseaza daca Basescu pierde jalnic, cu 90-10, sau pierde eroic, cu 60-40.
     Nu ma intereseaza cum va interpreta Ioropa participarea si rezultatele votului.
     Nu ma intereseaza sa demonstrez ca absenti au vrut sa voteze NU, DA sau ca i-a durut in basca.
      
     Noi trebuie sa-l pastram pe Basescu la Cotroceni, chiar si prin invalidarea referendumului, pentru a impiedica USL sa acapareze justitia.
     Cea mai sigura metoda este boicotul, v-am demonstrat mai sus.
      
     Dupa ce rezolvam aceasta problema vom avea timp sa reparam imagine, institutii,  legislatie si incredere, chiar daca deranjul facut de idiotii astia este foarte mare.

     Reply
    2. AndreeaP

      @EroulBula  @Ivan Zubeldian
       subscriu. Ideea ca Basescu trebuie sa piarda frumos, cu fruntea sus si ca la toamna „o sa fie bine”, pe mine nu mai convinge. Pana la toamna ne ia dracu pe toti. De fapt o sa ne ia fix de-a doua zi.

     Reply
    3. Ivan Zubeldian

      @EroulBula Eu am făcut o simulare, nu propun ceva pentru că așa mi se pare mie. Simularea spune clar că alternativa boicotului e ruletă rusească cu 4 gloanțe din 5. Argumentul e simplu, mai uitați-vă pe cifre: Bazinul de nehotărâți al lui DA e mult mai mare decât al lui NU. Voi sunteți siguri că prin boicot nu se face cvorumul. Cifrele spun altceva, că cvorumul poate fi realizat și la boicot masiv. 
      
     În al doilea rând, mai uitați că nu ați convins o majoritate de susținători să boicoteze, ați reușit doar să împărțiți suporterii lui Băse în două. Ca atare boicotul nu va fi decelabil în prezență ci doar în voturile NU, sensibil mai puține.
      
     Repet, invalidarea prin boicot e ca și cum ai juca ruletă rusească cu 4 gloanțe din 5 în butoiaș. Uitați-vă pe cifre.

     Reply
    4. AndreeaP

      @Ivan Zubeldian  @EroulBula
      pot sa spun si eu ca a castiga un referendum validat e ca si cum ai juca ruleta ruseasca cu 5 gloante din 5?

     Reply
    5. EroulBula

      @Ivan Zubeldian V-am spus ca m-am uitat pe cifre dar nu ma pot baza pe ele, mai ales ca reprezinta intentii (ca sa nu mai pun la indoiala si credibilitatea CURS)
     Cifrele date de mine sunt lucruri intamplate deja sau care se intampla de obicei.
      
     Ar fi de vazut :
     daca au pierdut doar 200.000 voturi datorita proastei guvernari (am mers pe o pierdere minima);
     daca vor pierde doar 300.000 voturi datorita demobilizarii electoratului, dupa alegerile locale. (de obicei au pierdut cca 500.000 voturi);
     daca vor reusi sa fure 2.000.000 voturi (eu cred ca vor fura mai putin);
      
     Oricat se vor da peste cap, nu vor sari de 6.000.000 voturi, probabil vor fi in jur de 5-5.2 milioane.
     Orice ar face Basescu, nu va reusi sa obtina atat de multe voturi pentru a castiga pe DA si referendum valid.
     Singura solutie sigura este BOICOTUL.
      
     V-am explicat cat se poate de simplu dar este dreptul Dvs. sa persistati pe o idee gresita.

     Reply
  2. musiuplugary

    @Ivan Zubeldian 2-3 milioane de voturi furate?!!! chiar credeti ca au aceasta capacitate? mai e apoi electoratul dandiaconescu, destul de multi, ei nu au fost cumva indrumati de garsonieratv la boicot?

   Reply
   1. Ivan Zubeldian

     @musiuplugary Ideea de boicot la un vot secret e un non sens total. Nimeni nu știe de ce absentezi de la vot, nu se numără undeva motivele absenței. Se pot boicota evenimente, unde e clar cine nu merge, nu voturi. Cea mai apropiată analogie pentru boicot în cazul votului e abținerea. Când te abții nu înseamnă că ești împotrivă, ce naiba! Înseamnă, în cel mai bun caz, că nu ești de acord cu nici una din variante. Așa că îndrumarea la boicot din partea DD e exact asta, o portiță deschisă pentru negocierile cu USL de după. De fapt ar trebui să vă îngrijoreze când DD e de acord cu voi.

    Reply
    1. musiuplugary

      @Ivan Zubeldian de acord cu ingrijorarea legata de dd si cu ideea ca nu poti demonstra ca absenti=boicotaci, de altfel si Vlad Zografi pe contributors ridica aceeasi problema. personal nu cred ca usl are capacitatea de a maslui 2-3 mil de voturi. pt a demonstra nrul boicotacilor: referendum separat(evident, utopic).

     Reply
  3. audax

    @Ivan Zubeldian 
   Doua probleme:
   1. Nu imi este clar cum ati facut simularea: pe ce v-ati bazat cand la “boicot”, de exemplu ati trecut aceeasi participare la vot (61%) ca si la “actual”; sau de ce la “boicot masiv” ati trectu o participare de 50% si nu de 52% sau de 48%. Doar pentru ca sa se potriveasca cu argumentarea dumneavoastra?
   2. Ce baza se poate pune pe un sondaj platit de Jurnalul National si din care rezulta ca cel mai influent cotidian este chiar Jurnalul National? Asta chiar daca, dupa tiraj, JN este pe locul 6 (dupa Clik, Libertatea, Can-Can, Romania Libera si Adevarul).

   Reply
 9. EroulBula

  Io zic sa transam odata pentru totdeauna problema asta a boicotului.
  Propun sa ne intalnim in curtea scolii, boicotistii cu flacaristii, sa ne dam in bot iar cine castiga stam toti acasa.
  Celor care ezita le spun doar atat: veti avea ocazia sa-le carati cativa dupaci, la inghesuiala, lui Ridzi, Roberta, Pasat si pe cine mai prindeti pe acolo.

  Reply
 10. cristihan

  Nu stiu daca a mai fost scris pe aici, dar asta e tare: „GRATARE, NU TRADARE!” (de la Sare :P)

  Reply
  1. valid

    @cristihan s-a scris si asa cum spune si @Canadiana mai jos sunt unele la fel de mortale. probabil ca ar trebui sa ne fortam sa scoatem citeva slogane din astea haioase ca poate unora le intra astefl mai usor ideea boicotului in cap

   Reply
   1. cristihan

     @valid  @Canadiana La slogane traim in plina dictatura de dreapta… Dar ai vazut tu vreodata un film cu zombi in care aia sa se opreasca doar din vorbe?

    Reply
    1. valid

      @cristihan  recunosc ca e greu sa te pui cu fanaticii, dar exista inca unii nehotariti, astia ar face bine sa stea acasa. e ptr prima data cind imi doresc ca oamenii sa stea acasa, ptr ca dupa parearea mea nu e batalia lor, ei sunt doar instrumente aici.

     Reply
    1. Canadiana

      @meioza  @Yeba suparat mai era diaconescu. mi-a placut. si barbatului meu ii place, ceea ce spune mult. 🙂

     Reply
  1. sanantonio

   @valid”Cu Parlamentul, Guvernul și publicul ostile, Băsescu va fi un președinte trist și izolat, ce își va trage în jos partidul la alegerile parlamentare. Ar putea să demisioneze sau ar putea să își termine cariera ca un pierzător ce se ține de scaun, un fel de Geoană, doar ceva mai norocos. Ambele variante sunt, de fapt, înfrângeri.
   Instinctul lui Băsescu i-a spus acest lucru, și atunci a respins de la început varianta boicotului. A ales singura cale onorabilă: să piardă cu fruntea sus, în stradă, în băi de mulțime, luptând până în ultima clipă. Este previzibilă înfrângerea lui Traian Băsescu, ceea ce nu îl va împiedica să rămână cel mai bun politician pe care l-am avut în douăzeci de ani de democrație recentă.”
   Necorect și similar cu acuzele USL (Băse e izolat pe plan intern și mai ales extern, Dovada cea mai clară a fost vizite delegației de mai deunăzi a PE. Despre reacțiile UE și USA s-a mai discutat.)
   Decît să-l susțin să se martirizeze pierzînd cu fruntea sus, gen 65,9-34,1 în loc de 65-34, preferer să-l torturez știindu-l la Cotroceni pînă la terminarea legitimă a ultimului mandat.

   Reply
    1. Canadiana

      @cristihan  @sanantonio  @valid articolul. sorry. sunt tulburata de aceasta noua perspectiva.

     Reply
    2. valid

      @cristihan  cred ca e vorba de cel citat. tot articolul e depresiv, daca nu ai inca o optiune bine formata, comentariile la acel articol, in ciuda faptului ca e depresiv, sunt in directia boicotului.

     Reply
    3. cristihan

      @Canadiana  @sanantonio  @valid Scuza-ma, articolul e o tampenie. Citeste doar comentariul lui Emil Stoica si uita restul.

     Reply
    4. valid

      @Canadiana  pesonal m-as duce la vot sa nu-l mai las pe base sa se chinuie, dar nu o pot face ptr ca stiu ca sunt persoane care ar avea de suferit poate mai mult decit el, daca pucistii pun mina pe tara (si cum mai spuneam, ma gindesc la cele cinci judecatoare care l-au transformat pe marele nastase intr-un numar)

     Reply
    5. valid

      @cristihan  comentariul lui emil stoica e cel mai bun dintre toate si cred ca ar fi bine sa-l punem si la noi in stream

     Reply
    6. cristihan

      @valid Talk to the man in charge 🙂 Emil Stoica am impresia ca manca diverse acum ceva timp, dar de la o vreme a inceput si el sa-si dea seama cu cine aveam de-a face.

     Reply
    7. Canadiana

      @valid daca poti crede ce spune ponta, fii atent la planul lui si vei vedea ca, oricare ar fi rezultatul referendumului, base nu prea mai are sanse sa se intoarca la cotroceni. deci, in mintea mea, la ora asta sunt inca 2 sanse: 1. sa se intample o minune si referendumul sa nu se mai tina. sau, ceva mai probabil 2. sa ne asumam public aceasta forma de protest care este boicotul. orice altceva va produce o mare varza.

     Reply
    8. valid

      @cristihan da asa este, imi parea ca stingist, dar acu vede ce inseamna „stinga” la noi si ii cam pute

     Reply
    9. valid

      @Canadiana exact, mergind la vot nu avem absolut nici o sansa ptr ca din pacate in tura asta suntem mai putini, asa ca ce mai putem spera este ca boicotul sa tina acasa destui oameni incit sa nu se atinga baremul.

     Reply
    10. meioza

      @Canadiana  @sanantonio  @valid Or să facă tot posibilul să nu mai revină Băsescu la Cotroceni. Mai există acuza de înaltă trădare (dacă reușesc să facă rost de voturi în Parlament). Și, de ce nu, încă o suspendare d-asta aiuristică și încă una…

     Reply
    11. cristihan

      @Canadiana  @valid Hai ca-ti dau cu ponta/mang, ca mi-e lene: pentru o ipotetica actiune NECONSTITUTIONALA a parlamentului trebuie sa arunc pe geam si singura sansa aproape certa de a castiga CONSTITUTIONAL, neindeplinirea cvorumului?

     Reply
    12. Canadiana

      @cristihan  @valid logica ta este buna, dar nu e suficienta. dupa ce ei nu vor intruni cvorumul, ce se intampla?

     Reply
    13. cristihan

      @Canadiana  @valid Oricat de simpatic ar fi sahul, cand ai cutitul la gat nu te gandesti ce o sa mananci maine…

     Reply
    14. valid

      @Canadiana  @cristihan abia atunci incepe bilciul. probabil cum se spunea mai sus se va merge pe varianta cu inalta tradare, desi nu cred sa poata aduna destule voturi, dar mai pluzibil vor merge cu lovitura de stat la vedere si vor scoate oamenii in strada sal dea jos pe „dictator” care in opinia lor si-a pierdut legitimitatea. o sa fie mai nasol decit in iarna is sper ca base va avea nervii tari 

     Reply
    15. Canadiana

      @cristihan  @valid ba te gandesti, pentru ca asa vrea base. el zice: la vot. si eu m-am gandit, pana mai acu cateva ore, asta si-a pierdut uzul ratiunii, cum ne trimte sa validam o bataie de joc nationala. dar acu incep sa cred ca poate are dreptate?

     Reply
    16. cristihan

      @Canadiana  Macovei zice ca nu vrea sa legitimeze boicotul. Ce te faci? S-o fi certat cu Base?

     Reply
    17. Yeba

      @Canadiana  care e dreptatea lui Base? Ca vrea sa plece in conditii clare?
     Daca merg cu lovitura de stat la vedere, mai e si UE, mai e si euro de 6 lei, mai sunt chestii. Si daca merg, ce? Adica pleaca oricum. Eu ma gandesc mai ales ce se intampla daca intrunesc cvorumul, atunci ce urmeaza?! Cine scapa?!

     Reply
    18. Canadiana

      @cristihan chiar daca nu intrunesc cvorumul, pe base la cotroceni tot nu-l mai lasa sleahta de puscariabili. clar. 

     Reply
    19. valid

        @Canadiana uita-te ce-i deranjeaza cel mai mult pe usl-isti si o sa stii ce sa faci. la ora asta problema celor 50%ii siciie cel mai mult.nu scorul.si vor face tot posibilul nu sa-si socata sustinatorii lor (ca aia vin ca mesmerizati) ci pe cei ai lui base de care au nevoie ca de aer

     Reply
    20. sanantonio

      @meioza, domnul  @cristihan e criptic. Încerc să deduc că Macovei declară că Băse nu vrea să legitimeze boicotul susținînd varianta asta. Părerea mea e că, în felul ăsta, el vrea să legitimeze lovitura de stat chemîndu-ne să punem ștampila. Eu zic pass la mîna asta.

     Reply
    21. sanantonio

      @valid, înseamnă că nu-l cunoști. Nu va schimba nici măcar coperta aia jerpelită de la placă, nu mai zic de repertoriu.

     Reply
    22. valid

      @sanantonio deci crezi ca el o va tine in continuare „gaia matu” cu masa verde si alea alea?

     Reply
    23. sanantonio

      @cristihan Păi chiar n-am priceput, cine nu vrea să legitimeze boicotul, MM, pe care o pomenești, sau TB, care e menționat în comentariul la care dai răspunsul? Dacă e vorba de MM, că n-ar vrea să valideze boicotul, de ce ar fi dînsa în conflict cu TB?

     Reply
    24. Canadiana

      @valid  @sanantonio daca o tine cu masa verde, ne facem bagajele si cerem azil politic in chile

     Reply
    25. cristihan

      @sanantonio Ok. TB si MM transmit mesaje disonante. TB si MM sunt insa in continuare in aceeasi barca, iar MM are o credibilitate apropiata de a lui TB. Daca spui „cum sa nu tin cont de ce zice TB?” ar trebui la fel de bine sa te intrebi „cum sa nu tin cont de ce zice MM?” Hint: are TB vreun motiv sa spuna un lucru desi crede altul? Are. Are MM vreun motiv sa spuna un lucru desi crede altul? Nu prea are.
     Acum alege.

     Reply
    26. valid

      @cristihan  problema pleaca de la exprimarea ta :”Macovei zice ca nu vrea sa legitimeze boicotul. „, ori probabil ca ai gindit ca nu vrea sa legitimeze puciul deci sa boicoteze.

     Reply
    27. Canadiana

      @cristihan  @sanantonio nu e vorba de mine. eu am fost din ziua intai a suspendarii, pro boicot. however, boicotul trebuie strigat si asumat. vrea base, bine, nu vrea, sa moara el cu pieptul dezgolit, in bataia pustii. dar boicotul neasumat face tot jocul uslamului, pentru ca le da posibilitatea sa zica: uite cat le pasa de basescu, nici nu s-au prezentat la vot… blah blah.

     Reply
    28. sanantonio

      @cristihan, ” Macovei zice ca nu vrea sa legitimeze boicotul. Ce te faci? S-o fi certat cu Base?” Tot nu m-ai lămurit cine nu vrea să legitimeze boicotul. Dacă e vorba despre MM , cum că n-ar prea vrea să legitimeze boicotul, o așează în aceeași barcă a lui TB, deci conflict yok. Dacă e vorba despre TB că nu vrea să legitimeze conflictul, ajungem la deducția mea. Ne traduci și noua din Ro în Ro ce ai vrut să zici sau tre să așteptăm pînă cîntă umflata aia?
      

     Reply
    29. sanantonio

      @cristihan, propun să se prelungească referendum-ul pînă la 4, să avem timp să bem și cafeaua de după înainte de a pleca la muncă.

     Reply
    30. valid

      @Canadiana  vor zice multe, sper ca base sa se tina tare ( nu cred ca va sta bine cu moralul ptr ca poporul va face altceva decit isi inchipuie el )dar macar daca cei din jurul sau (ma refer la consilieri )vor sta bine atunci va trece peste (ma crefer la socul pricinuit de scor)

     Reply
    31. valid

      @cristihan  @Canadiana va fi dar sper ca va intelege si o sa-i treaca. pina acum ne-a salvat el acum o sa-l salvam noi,chiar impotriva vointei lui.

     Reply
  1. Gramofonu

    @sanantonio Ia uite comentarii jegoase acolo:
    
   Scris de Mircea Crisan Hai cu egalarea! Nu e decat 7_0!   Dl Basescu va castiga 63-73 % la Referendum. Am urmarit pe NET, de 2 saptamani si asta am constatat ! NEAPARAT sa mergem in mase, masiv si tot electoratuul la vot!

   Reply
   1. sanantonio

     @Gramofonu, sînt chiar simpatici, în condiții normale chiar aș zîmbi, acum îmi vine să le dau cu terebentină la popou. Sînt chiar invidios, ăștia iau bani pe postări. N-o fi o sumă importantă, dar orișicît. @Bleen, mai zi-mi o dată c-am uitat, noi primim retribuția într-o singură transă, sau în mai multe ședințe terapeutice?

    Reply
 11. sanantonio

  Sînt puțin contratimp, nu prea am avut timp să urmăresc evenimentele. De-abia ce-am aflat despre discursul lui Băse de la Iași. M-am lămurit. E scurtcircuitat. Ne cheamă să validăm lovitura de stat ca să dovedim lumii că românii nu sînt de acord cu lovitura de stat. Mă, nene, ori îți asumi legalitatea declanșării demisiei și ne chemi la vot, ori susții c-a fost lovitură de stat și ne trimiți la ambasada NZ pentru viza. Ce-o tot aburești, ce e-n capul tău? Pe mine m-ai convins, a fost lovitură de stat! Ne vedem după ce-ți rupi ilustrul gît, direct în rada portului Constanța.

  Reply
  1. subway

    @sanantonio Pentru ca esti un membru de vaza al acestui blog, repostez cu scuzele de rigoare:
    
   Iar incepem sa ne hazardam in teoria boicotului. Sa fie clar, Base nu va cere oficial boicotul. Nu poate si nu are voie sa o faca. Daca as fi fost in locul lui as fi procedat la fel. Oamenii din spatele lui transmit mesajul necesar, care sa ajunga la urechile noastre. Ati uitat ” Base, nu esti singur. EU sunt aici”? De ce ii cereti sa lupte singur? El isi face datoria de Presedinte, noi trebuie sa ne facem datoria noastra. Noi, cei care intelegem situatia, suntem armele lui. Base ne-a transmis ce a avut de transmis chiar la inceput, acum se adreseaza celorlalti. Pe Bleen il contrazic cand face analogia cu Antonescu 8 ani presedinte. Multi oameni chiar pot fi intorsi de la prejudecatile care le-au fost infiltrate in creier prin televiziuni. Trebuie doar sa vorbesti cu ei. Asta face Base, vorbeste cu ei si in felul acesta ne ajuta pe noi. Probabil Base spera ca, chiar daca nu se indeplineste cvorumul, sa obtina un scor cat mai strans, poate chiar favorabil. Timpul de campanie este extrem de scurt, probabil se lucreaza pe mai multe fronturi care nu sunt inca la vedere. Intre timp trebuie sa te adresezi poporului cu un mesaj, si asta o face Base.
   Ideea blatului este hilara. Sa-l acuzi pe Base de blat, mai ales cu ciumpalacii astia, este o infamie.
   Un singur argument voi aduce in discutie. Nici macar USL-ul nu are incredere in chemarea oamenilor la vot, facuta de Base. Am mai spus-o, USL-ul va ajunge sa-i faca campanie lui Base, doar, doar vor scoate oamenii la vot, asa de disperati sunt sa se realizeze cvorumul. Vor pune urne de vot pe Luna si pe Marte, in caz ca trece careva pe acolo.
   In concluzie, daca ne-am hotarat ca mergem pe boicot, asa ramane. Daca in fiecare zi te sucesti si rasucesti nu faci decat sa creezi confuzie si nu se va ajunge la niciun rezultat. Urmeaza o saptamana lunga si pe parcurs se va afla exact care este calea de urmat. Pana atunci, ramane cum am stabilit.
    
   P.S. Nu mai asteptati sa vi se dea mura’n gura. Ganditi cu capul vostru, pentru ca aveti cu ce.

   Reply
   1. sanantonio

     @subway,1, nu sînt membru de vază, sînt vizitator permanent și comentator ocazional. În ultima perioadă am avut ocazia. 2) ți-am citit polologhia, chiar nu trebuia s-o repeți. Nu acuz pe nimeni de blat, acuz de decuplare de la raționament logic. 3) P.S.-ul e o palmă nemeritată față de oricare dintre noi care fie va alege să meargă la referendum, fie nu.

    Reply
    1. subway

      @sanantonio 1. s-a vrut a fi o gluma.
     2. referinta la „blat” nu-ti era adresata.
     3. nu inteleg faza cu palma. De unde pana unde concluzia asta.
     4. Imi cer scuze daca te-am suparat in vreun fel.

     Reply
    2. sanantonio

      @subway, ți-ai șters comentariul, drept rezultat se pare că sînt alter-ego-ul lui Don Quijote, drept urmare, acest mesaj autodistructiv, cît și răspunsul meu, vor alege calea neantului în următoarele 3 minute. Îți recomand să faci la felcu replica ta, ca să ieșim din derizoriu.

     Reply
 12. Canadiana

  Mediafax:
   
  Ponta a fost huiduit la ceremonia de premiere a câştigătorilor Raliului Sibiului

  Reply
    1. valid

      @meioza  @Canadiana pai ala care trebuia sa conduca acum concureaza cu nr0049 si e un pic indisponibil.

     Reply
   1. subway

     @Florina Ce mizerii poate sa scoata Ponta pe gura. Cum de-l mai suporta pamantul?
    Dar si jurnalista aia cred ca a muscat din capcana aruncata de Ponta.

    Reply
    1. valid

     a muscat si inca bine.si in zilele care vin vor fi tot mai multi, mai ales din cei care sprijina puterea.linia va fi chiar asta din articol

     Reply
  1. Cotiso

    @subway Autorul trage concluzia greșită. Dacă USL va merge pe acea cale, tocmai că boicotul este cu atât mai justificat. Ei au nevoie de minim 5 milioane de DA ca să poată zice ca uite 5 milioane l-au ales, 5 milioane îl dau jos. Acum dacă în partea ailaltă sunt măcar 2-3 milioane, pot zice că a fost luptă dreaptă. Au nevoie ca de aer de un pic de legitimitate. Pe de altă parte, dacă apar cu 1 milion de NU, vor râde și curcile de ei. N-o să-i creadă nici Kim Jong Un.   

   Reply
   1. valid

     @Cotiso  @subway pai cea mai faina situatie ar fi ca in urne sa fie doar citeva nu-uri ptr ca asta ar implica faptul ca toti cei care nu erau de acord cu suspendarea nu erau de acord nici cu referendumul. si numarul ala nu-l pot ei egala oricit de mult ar fura.

    Reply
    1. valid

      @subway  @Cotiso 0 nu-uri bat 4 milioane de nu-uri, daca alturi de ele sunt 5,5 mil de da-uri

     Reply
    2. Canadiana

      @valid  @subway  @Cotiso 
     multi pro-basescu cred ca indemnul la boicot este generat de dorinta uslamistilor de a castiga referendumul. pe astia cum ii lamurim ce e cu boicotul?

     Reply
    3. sanantonio

      @Canadiana, roagă-i să dezvolte raționamentul prin care un referendum nevalidat, prin nelegitimarea unei lovituri de stat, îi poate ajuta pe rusofili.

     Reply
    4. subway

      @Canadiana  @valid  @Cotiso Cred ca sunt mai greu de lamurit decat sa convingi un uslas sa voteze NU.
     Cel mai bine ar fi sa li se zica ca se sta in asteptare si vedem cum e cu prezenta la vot. Daca vedem ca nu se indeplineste cvorumul, stam acasa cu totii. Le zicem ca este un numar foarte mare de oameni care fac acest lucru si nu e bine sa ne impartim in doua.

     Reply
    5. sanantonio

      @Canadiana, problema lor. A noastră e să nu legitimăm un referendum ilegal, în ciuda lui Băse.

     Reply
    6. Canadiana

      @sanantonio 
     eu sigur boicotez, fiindca asa e just. dar tabara pro-base, mica cat e, e impartita in 2: votanti si boicotanti. asta nu e bine. pentru ca boicotul sa aiba vreo greutate trebuie sa fie activ si asumat. altfel, uslamul se sterge undeva cu el. (oricum s-au gandit cum sa-l tina departe de controceni pe base chiar daca nu este demis la referendum etc.)

     Reply
    7. Canadiana

      @valid 
     stiu, de aceea cred ca cea mai buna tactica ar fi sa asteptam pana la 18-19 si, in functie de prezenta la vot, sa ne ducem totusi sa votam. dar zic asta acum, cand pt. prima oara ma indoiesc de reusita boicotului. 

     Reply
    8. sanantonio

      @Canadiana, repet, roagă-i pe votanți să explice de ce vor să valideze o lovitură de stat, pentru că ei asta vor face la urma urmei. Cu ajutorul lor, puterea va reuși să legalizeze atît ilegalitățile de la procesul de suspendare, cît și fraudarea masivă a referendumului. Merită Băse un așa favor?

     Reply
    9. Canadiana

      @sanantonio 
     categoric nu. dar multi votanti pro-base NU stiu de cvorum. eu am discutat azi cu oameni in varsta, din bucuresti, care erau convinsi ca trebuie „sa le arate la derbedeii de la putere” si sa il voteze pe base. cate mii din astia or fi?

     Reply
    10. sanantonio

      @Canadiana Cîte mii or fi? Ce contează? Important, pentru mine, e ca cei pe care-i cunosc și care care vor să meargă la vot și să voteze ”NU”, să se gîndească de 2-3-4 ori, cui folosește?

     Reply
    11. valid

      @sanantonio  @Canadiana ironic un nu dat cind nu trebuie poate valora la fel de mult ca un da.

     Reply
    12. sanantonio

      @valid, exact, orice prezență la vot, indiferent de votul pe care-l dai, înseamnă demiterea sigură a lui Băse. Nici la asta, cum nici la legitimarea loviturii de stat, nu pot fi complice.

     Reply
    13. Canadiana

      @sanantonio  @valid de acord cu tine intru totul. dar base ne trimite totusi la vot. pai ce, a innebunit?

     Reply
    14. valid

      @Canadiana  @sanantonio deocamdata nu s-a racordat la conjunctura actuala, inca crede ca e la referendumul din 2007. in citeva zile cred ca o va intoarce, 

     Reply
    15. sanantonio

      @Canadiana, cred că jocul lui Băse nu pentru intern, aici s-a cam lămurit cum stau lucrurile, e pentru liniștirea celor de afară, în speță UE și SUA, care urmăresc stupefiate spectacolul absurd al unei lovituri de stat legitimate în direct.

     Reply
    16. valid

      @sanantonio  pai asta nu pot pricepe, am fi inovatori in materie de lovituri de stat, le dam si le legitimam cot la cot pucistii cu antipucistii.

     Reply
    17. sanantonio

      @valid O declarație a lui Băse pro-boicot ar ridica multe semne de-ntrebare prin cancelariile profesorilor de-afară, chiar dacă ăștia știu cîte parale face oponentul lui Băse. Băse încearcă să tempereze agitație pricinuită în UE, prin faptul că-și asumă alegerea românilor oricare ar fi ea.

     Reply
 13. Yeba

  Scorpion, că de el vorbim. 
  … acelaşi tranzit poate să aibă şi o parte bună. Şi anume, să-i transforme pe aceşti nativi în nişte fiinţe magnetice, fascinante, atrăgătoare, puternice, convingătoare, copleşitoare, interesante sau ademenitoare. Într-un plan al afacerilor, răstimpul curprins între după-amiaza zilei de 26 iulie şi dimineaţa zilei de 28 iulie se poate asocia cu confruntări dure de opinie, de interes, de stil şi metodă de lucru, de abordare a unui conflict sau a unei situaţii complicate.
  În egală măsură, acest răstimp poate să le aducă unora dintre nativi implicaţi în afaceri, duşmănii şi procese tot felul de situaţii riscante, periculoase sau abordate cu teribilism din dorinţa de a înfrânge şi de a rezolva cât mai repede aceste piedici. Probabil că este nevoie de mai multă răbdare, de maturitate şi chibzuinţă sau chiar de indiferenţă în faţa unor astfel de provocări.
   
   

  Reply
  1. sanantonio

    @Yeba ”În egală măsură, acest răstimp poate să le aducă unora dintre nativi implicaţi în afaceri, duşmănii şi procese tot felul de situaţii riscante, periculoase sau abordate cu teribilism din dorinţa de a înfrânge şi de a rezolva cât mai repede aceste piedici. Probabil că este nevoie de mai multă răbdare, de maturitate şi chibzuinţă sau chiar de indiferenţă în faţa unor astfel de provocări.”
   Urania e mentalistă, mi-a citit cele mai intime gînduri.

   Reply
 14. Florina

  Cred că e destul de clar. Deci, Berbec, adică eu, după Urania.
   
  Notaţi perioada cuprinsă între 27 şi 29 iulie ca fiind una legată de străinătate, de veşti legate de dincolo de graniţele ţării, care pot să fie provocate de rude, prieteni, parteneri sau chiar de străini ori de instituţii care le aduc la cunoştinţă tot felul de situaţii care mai de care interesante şi mai provocatoare.Chiar seara zilei de 28 iulie şi dimineaţa zilei de 29 iulie se poate constitui pentru aceşti nativi ca un element nu tocmai rău, dar aş spune că partea cea mai interesantă este surpriza, provocarea care conţine şi un element pe care nu l-am mai trăit în ultimii doi-trei ani, şi anume nevoia de a se reconfigura din mers cu privire la scopuri, decizii, interese, mecanisme, reacţii, răspunsuri la propuneri sau o reorientare, o readecvare a propriului statut în funcţie de nişte elemente care sunt legate de străinătate, de legislaţie şi de parteneriate.
   
  Aşadar, NZ sau Seychelles? 

  Reply
  1. anarchix

    @Florina Seychelles au codul de taxe excelent. Iti poti deschide un biznis foarte usor. Teoretic esti Queen’s subject asa ca vei avea parte de pedigree.

   Reply
   1. anarchix

     @Florina Eu as alege Seychelles daca n-as avea loc in Amerika. E cald, frumos, senin, la mare, la soare. As pescui toata ziua sau as  da lectii de diving.

    Reply
    1. Florina

      @anarchix 
      
     Opriţi-vă, vărog, am înţeles, că n-o s-o mai pot suferi! Pe @Yeba , da! Mă desparte de restul grupului. :((

     Reply
    2. val_one

      @valid  @anarchix  @Florina  cu Seychelles mă mai gîndesc, în 2004 arhipelagul a fost cam devastat de tsunami.

     Reply
    3. Yeba

      @Canadiana  , Malta e mișto, dar nu mi-e clar dacă nu-i prea aproape. Oricum, după noi nu vine Corlățean, că o să aibă nevoie de viză. Ar trebui să ne lămurească Bleen încotro, să știu și eu ce pantofi îmi iau…

     Reply
  2. valid

    @Florina mi-am propus prin septembie un corfu, dar cred ca il reprogramez ptr inceputul lui august

   Reply
    1. anarchix

     Nici Chile nu e de aruncat. Daca vrei sa-ti deschizi un startup, guvernul iti da $40k si un office sa-ti dezvolti ideile. Tara e de centru dreapta, peisajele excelente.

     Reply
 15. subway

  Ia auziti la asta!
   
  „TIMISOARA. Proapspat ales in functia de presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea a venit in acest week-end la Timisoara pentru a rezolva… problema suspendarii presedintelui Traian Basescu. Acesta a avut o intalnire la sediul PSD Timis cu majoritatea primarilor din judet si le-a explicat acestora ca trebuie sa faca tot ce le sta in putinta pentru ca dupa 29 iulie Traian Basescu sa nu mai ocupe cea mai inalta functie din stat. De altfel, si la intalnirea cu jurnalistii Zgonea nu a vorbit decat despre suspendarea lui Basescu, “care e nociv pentru Romania si Guvern“, orice alt subiect, fiind trecut de deputatul doljean “la si alte probleme minore”.
  http://www.opiniatimisoarei.ro/marile-probleme-ale-romaniei-amanate-pana-in-29-iulie-psd-se-concentreaza-doar-pe-suspendarea-presedintelui-traian-basescu/21/07/2012

  Reply
   1. valid

     @GabiDumitru  @subway cred ca partea asta cu scarba trebuie sa o rafinam si sa o promovam bine, poate mai convingem vreun usl-ist mai moderat sa stea acasa

    Reply
   1. DrMengele

     @anarchix Nu gasim nici un hacker din lumea noastra sa ne spuna si noua cine e in viata de zi cu zi motanul asta? cine-s george2, jerome si toata gasca lor? am ajuns sa il urasc pe Dem Radulescu, Gerald Butler, Kiefer Sutherland….lol
    Nu as fi curios sa le stiu numele si adresa, nu de alta, dar cu grindina asta neasteptata, aluneca Doamne Iarta-ma pe un glontz si dau vina pe SRI…:) …dar as vrea sa le stiu grupa de virsta, ocupatia, sexul, alte placeri vinovate in afara injuratului de Base….
    P.S. Uitam celebra „miscare de competenta”  din Curentul!

    Reply
 16. Visarion

  Virsta de pensionare este acum o functie de anul nasterii, fondul de pensii si alte componente aleatoare.

  Reply
  1. valid

    @Visarion nu ma gindesc la pensionare ptr ca sint sigur ca nu o mai apuc, ori ptr ca atunci cind trebuie eu sa o primesc fodurile de pensii vor fi disparut de mult. 

   Reply
  2. valid

    @Visarion nu ma gindesc la pensie  ptr ca sint sigur ca nu o voi mai apuca. pina voi ajunge la virsta potrivita, ori eu, ori fondul de pensii, vom fi morti.

   Reply
  3. valid

    @Visarion nu ma gindesc la pensie  ptr ca sint sigur ca nu o voi mai apuca. pina voi ajunge la virsta potrivita, ori eu, ori fondul de pensii, ori amindoi, vom fi morti

   Reply
 17. Visarion

  Basescu are 61 de ani. A reusit sa-si dovedeasca 100% calitatile de politician.
  Daca revine prin neprezentare ar urma 2 ani de tracasari si insinuari permanente. Daca revine prin numarul alegatorilor, tracasarile se duc la USL. Se va pensiona linistit la 63 de ani.

  Reply
  1. OstapBender

    @Visarion Referendum nu este treaba lui Basescu. Nu el este cel care intreaba, ci parlamentul.

   Reply
  2. revealer

    @Visarion cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.
    
   Adica votati baieti sa aiba basescu pensie linistita. Mai creativ, baieti.

   Reply
  3. Yeba

    @Visarion Tu nu vezi că noi vrem binele nostru, adică țară europeană, predictibilă, stat de drept, chestii seci, nepoetice, nu ducem grija lui Băse ca personă?! Deși acum, că n-are protecție.. Mă rog, ideea e că ai greșit blogul, nu e Acțiunea Umanitară. Cât despre revenirea prin numărul alegătorilor… Nici pe tine nu te putem ajuta, dacă ești așa de visător.
   Ar urma 2 ani de tracasări și insinuări din partea unor imbecili neantrenați să respecte legea, de ce să se dea Băse la o parte, să îi dea pe ei !

   Reply
   1. valid

     @Yeba  @Visarion si inca ceva. daca va amintiti la referendumul din 2007 cind base a cistigat cu vreo75%, de la felicitat si marele putin, pucisti (si antenisti,cu crtistoiu in frunte) ii contestau legitimitatea pe motiv ca nu a fost votat nici macar de jumate dintre romani. deci indiferent ce procent scoate tot il vor contesta.

    Reply
 18. nedormitul

  fetelor, scurt dăcît intervin, pă partea dă prezenţă. nu uitați că este posibil ca, pe lîngă votanții ștandard ai usl de la locale, să apară la referendum și cei ai ppdd, şi ungurii. per total, cam 8-8,5 milioane de oameni. e piss of caca pentru ponty să mai scoată din pălărie jumă-sa de milion de voturi. io zic că nici nu e nevoie să-i scoată din pălărie, pentru că o să vină ei singuri. există, nota bene, posibilitatea ca usl-ul să nu aibă nevoie să fraudeze nici măcar un ciot de vot. hotărîţi-vă, ca să ştiu dacă emigrez în ungaria sau nu. (am pe cineva acolo).
   

  Reply
  1. GabiDumitru

    @nedormitul Asta-seara am lamurit patru basisti de nadejde ca nu trebuie sa vina la vot.
   Erau confuzati de mesajele lui Base(asta e pentru fanii limbajului dublu al lui Base.)

   Reply
   1. Beavix

     @GabiDumitru  @nedormitul Întrebarea e: ce faceți dacă în ziua votului, pe la ora 19:00 se anunță că s-a depășit pragul de 50%+1?

    Reply
    1. valid

      @Beavix  @GabiDumitru  @nedormitul daca va fi sa votez o sa o fac doar dupa ora 22, daca aud ca s-a depasit cota de prostie

     Reply
    2. Yeba

      @Beavix  , drăcuim manipularea și punem un film, nu te gândi că ne ducem ca să schimbăm ponderea din 35 NU în 38 NU, că nu e test-grilă la Numerical Reasoning.

     Reply
    3. subway

      @valid  @Beavix  @GabiDumitru  @nedormitul Daca la ora 19 se va fi depasit pragul de 50%+1 se vor inchide sectiile de vot la ora 20 🙂

     Reply
    4. valid

      @Beavix  @Yeba asa se aude ca doar 3% am fi, dar la cita zbatere e in usl, cred ca suntem mai multi

     Reply
    5. Yeba

      @anarchix Parcă-i doar un GRE pe lume… Am dat și-un GRE în preistorie, dar am sentimentul lăuntric că nu mai știu punctajul. 

     Reply
  1. Ilinca

    @AndreeaP Cititi comentariile – s-a umplut SRS de injuraturi. Cati basisti masochisti intra pe JN!

   Reply
    1. Florina

      @OstapBender 
      
     Asta-nseamnă să-o iau chiar de la prima oră cu bere, înainte să deschidă ăia urnele. Wow, mersi, da’ chiar aşa parcă nu pot. :))))

     Reply
  1. Yeba

    @LunguVictorEugenMihai , deci să sufocăm AEP cu mailuri? Nu rezultă că Marius a primit vreun răspuns. Cred că au un spam încăpător…

   Reply
   1. LunguVictorEugenMihai

     @nedormitul si plagiat, si cu portofelul usurat… bai, te-am pus la subsol la paternitate. si-alta data nu te mai repezi la portofel, ca puteam sa suport si eu astele alea si oribilul mar din bere.

    Reply
 19. abulfeira

  Vad ca te afecteaza tare de tot chestia asta. Analizeaza un pic si vei intelege ca chemarea la vot e exact in stilul lui Basescu: totul sau nimic. Cu o precizare: totul nu e, in cazul asta, TOTUL, ci doar cea mai buna iesire posibila. Sa ma explic:
   
  Data fiind polularitatea scazuta a lui TB, castigarea referendumului este extrem de improbabila. Asta e clar. Insa exista doua variante nedorite si una acceptabila:
   
  1. Referendum validat si pierdut.  Scorul nu conteaza, game over. Varianta improbabila, voi explica mai jos de ce.
  2. Referendum invalidat, boicot anuntat/sugerat clar de TB, pierdut la scor (80/20 sau mai rau). Indezirabil, il intoarce pe Basescu la Cotroceni dar in pozitia de „lame duck”, fara sprijin politic, fara nimic. TB nu isi doreste asta.
  3. Referendum invalidat dar pierdut la un scor decent (<65% DA). Asta e scopul, asta e maximum obtenabil.
   
  Sigur ca pare ca TB risca foarte mult chemand oamenii la vot pentru ca risca sa se indeplineasca varianta 1. Insa sa nu uitam ca:
   
  – Data referendumului este extrem de favorabila absenteismului: weekend in miezul verii. Concedii, gratare, canicula.
  -Sondajele sunt o prostie.”x% declara ca vin sigur la vot.” Declara pentru ca sunt intrebati. Dar pe listele electorale sunt cateva milioane de morti sau emigrati si aia nu raspund la nici un sondaj ca n-au cum fi contactati. Iti spun eu: nu vin.
  – In afara de asta TB are prin PDL o parghie de fine-tuning prin cei cateva sute de primari de la tara. Fac pariu ca in functie de evolutia prezentei vor primi ordin sa isi tina „iobagii” acasa sau sa ii aduca la vot in ultimele ore.
   
  Basescu stie ce face. (Apropo nu-mi place de Basescu dar stie ce face.) Si stie ca voi astia mai dastepti 2-3% oricum nu va duceti. Chiar se bazeaza pe asta….

  Reply
 20. anarchix

  una porcoasa de men’s restroom.  Fetele sa sara peste:
   
  Ponta merge la interviu cu Turcescu. Turcescu are o singura intrebare in minte: „Well, prick? what does it taste like?”
   
  Pawned!!

  Reply
    1. valid

      @anarchix  e acum imi dau seama de ce il tot cheama turcescu la emisiune si el nu vrea sa vina 🙂

     Reply
    2. anarchix

      @valid are si ponta mandria lui. Unde mai pui ca Daciana asa dulcica cum pare poate e de din aia ball busting care aduce in discutie fostele performante ale fostilor. We can only imagine …

     Reply
    3. Yeba

      @valid  înainte și după. Adică Daciana a fost nițel cu Ponta, apoi cu Boureanu și TUrcescu, ambii becheri la vremea aia. Apoi a divortat Ponta si a luat-o.

     Reply
    4. anarchix

      @Yeba  @valid Fata de popa. Figures. E aici un pastor si toate cele 3 fiice au fost prinse in ipostaze mai mult sau mai putin compromitzatoare. Se numeste „preacher’s daughter syndrome”.

     Reply
    5. valid

      @anarchix  mai e un pastor, galmea parca-l cheama care iar asa se deda la acte nu prea ortodoxe din pct de vedere moral

     Reply
    6. AndreeaP

      @Yeba  @valid
     Daciana a fost si cu Mihai Morar sau cum il cheama pe prietenul lui Buzdugan?

     Reply
    7. Yeba

      @valid țțț nici un like n-am luat deși colportez numai bârfe adevărate. Sursa n-o spun. Mai adaug că n-a rezultat de nicăieri că au fost mari amoruri la mijloc șl că despărțirile n-ar fi fost amiabile. Ponta s-a plâns de Blaga, că-i atacă familia și are limbaj golănesc, la fel ca băse. Iar minte. 

     Reply
    8. valid

      @Yeba dat like la postarea originala. stirea a fost atit de naucitoare, incit postat in usa constiintei mele, am uitat sa arat aprecierea mea ptr ea

     Reply
    9. GabiDumitru

      @valid  @AndreeaP Cind a avut asta timp sa se ocupe de toti,basca de politica pe deasupra?

     Reply
    10. Yeba

      @valid glumeam !! să mă bag și eu în vorbă, să atenuez drama, să nu creăm impresia că de-aia râde Turcescu de Ponta, de la dame, nu că-i ăla un Goe inconștient, trădător și plagiator. Adică sper și eu că de-aia.

     Reply
    11. Yeba

      @anarchix  :))) mda, deci noi stîm să-mpachetăm și el stă cu mâna pe ego în public (că e la televizor, de!) – viața e complexă.

     Reply
    1. RaulB

      @anarchix Am gandit intens si am ajuns la concluzia ca Ponta a venit la Cristoiu pe baza unei intelegeri: Cristoiu ma lasa in pace, eu dau niste acatiste pentru B1. Mai departe, totul tine de oferta pentru Turcescu.

     Reply
 21. Viq

  Basescu nu va da inapoi.
  Cel putin eu  nu cred asta.
   
  Basescu NU PUTEA dpdv al impactului psihologic si in egala masura NU VREA sa abordeze bataia prin viclenia de culise. Nu la „masa verde” !
  Da, sunt de acord, poate asta ii putea aduce fofilarea, fentarea loviturii si un posibil raspuns DUPA. Foarte putin probabil, dar totusi posibil.
  Dar Basescu nu este un asemenea tip de individ.
   
  Ma mir ca dupa aproape10 ani inca nu l-ati mirosit.
  E bine ca  asa, e rau… fiecare va ramane cu parerea proprie.
  Ceea ce cred ca  limpede, e ca aceasta maniera este cea care a produs cele mai mari transformari in bine ale societatii romanesti din ultimi 70-80 de ani. Daca Basescu nu ar  fi fost ceea ce este,  nimic din ce s-a realizat in ultimii 8 ani nu ar fi fost posibil.
   
  Daca referendumul ii va fi potrivnic, e vina in primul rand a unui popor cu multe nivele sub presedintele sau. Poate prea multe ca sa si-l merite. Vorba ceea „Candidatu-i bun, demitem poporul  🙂 ”
  Vina trendului de boicot lansat in virtual cred ca e negljabila dat fiind ca efectul pe teren cred ca va fi neglijabil.
  Dar daca vrem sa ne credem importanti, s-o facem corect si pana la capat.
   
  Hai sa-l lasam pe Basescu in pace cu calitatile si pacatele lui si sa incercam sa le vedem pe ale noastre.
  L-a intrebat cineva pe el de ideea asta … cu boicotul ?
  ….  i-a cerut parerea, a discutat vre-o strategie cu el.. ?
  Nu cred.
  A fost o idee proprie. De capul nostru.
   
  Acum, daca iese prost e vina lui. Iaca fleosc !
   
  Hai sa fim oameni mari.
  Iese bine e meritul nostru.
  Iese prost, e vina noastra.
   
   
   
   

  Reply
  1. valid

    @Viq vad ca iti plac postarile lungi. eu vreau un raspuns scurt la intrebarea : daca spui tare si raspicat ca ai parte de o lovitura de stat, de ce vrei sa o legalizezi prin vot? loviturile de stat nu se voteaza, ele se contracareaza, iar asta nu se face la vot. asa ceva nu s-a mai vazut pina acum si poate fi inclusa cu usurinta la capitolul ignoranta (asta ca sa folosesc un eufemism)

   Reply
  2. StefanTrifan

    @Viq Scuzaţi-mă. dar eu n-am înţeles nimic. Textul de mai sus e un îndemn la vot? O argumentaţie pro-boicot?
   Are legătură cu discuţia de faţă?

   Reply
   1. hope18

     @anarchix
     A fost pe b1.Plangerea pt tradare pe care a facut-o boul de Nicolaescu poate fi folosita post referendum ,sa-l blocheze pe Base sa revina la Cotroceni.Trebuie sa ne spuna cineva de specialitate daca se poate cu adevarat

    Reply
    1. revealer

      @hope18  Art. 96 din constitutie:
     (1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare.
      
     (2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
      
     (3) De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept.
      
     (4) Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
      
     Deci, cu mintea mea de inginer, asta inseamna ca se strang onor 1/2 din parlamentari, initiaza propunerea de acuzare, se face o mare sedinta a marii adunari nationale, si daca se strang 2/3 voturi, presedintele va fi automat pus sub acuzare si suspendat, pana se pronunta ICCJ. Daca ICCJ il condamna este demis automat.
      
     Despre procedura de la ICCJ habar n-am.
      
      
      

     Reply
    2. Gramofonu

      @revealer  @hope18 Finalul asta era previzibil inca de pe 4. Singurul motiv pentru care se freaca cu voturile e faptul ca ar putea scapa mai ieftin daca au cvorum.
     E vorba doar de pret, atit.
      
     De 2 saptamini stau nauc si nu spun decit „s-a terminat, hai sa ne cautam de lucru in afara”

     Reply
    3. revealer

      @Gramofonu  @hope18 In prima faza a planului n-au luat in calcul ca le va trebui cvorum. Nu stiu daca au mers asa departe cu ideile, plus ca nu cred ca ICCJ le va face jocul. Apropo, stie cineva cate voturi inseamna 2/3 din parlamentari?

     Reply
  1. musiuplugary

    @hope18 suspendare bazata pe vot 2/3 parlament si plangere penala pt subminare a economiei nationale, deja initiata de usl

   Reply
   1. anarchix

     @musiuplugary  @hope18 daca se ajunge la asta nu cred ca cineva din afara va comenta daca Base baga mascatii direct in parlament si-i ia pe viermii aia pe sus.

    Reply
 22. valid

  blaga:”nu vad cum monta mai poate sa-si priveasca nevasta in ochi”
  pai ce are sula cu prefectura?

  Reply
  1. anarchix

    @valid se refera la minciuni probabil. cu toate ca o nevasta de politician de teapa lui ponta ar fi chiar mironosita sa creada ca daca se marita cu un sociopat are dreptul la sinceritate.

   Reply
   1. valid

     @anarchix normal ca la minciuni se refera, dar cred ca nevasta sa stie mai bine decit oricicine ca s-a maritat cu un mitoman, asa ca nu a aflat nimic nou, deci se pot privi linistiti in ochi, deci argumentul lui blaga nu are nici o noima

    Reply
    1. musiuplugary

      @valid  @anarchix are validitate pt aia care-l ascultau pt ca majoritatea lor, aia din fata scenei, nu erau/sunt politicieni

     Reply
  2. hope18

    @valid
    Adevarul ca daca ar fi sotul meu(pona) as da divort.Prea e prost si mincinos.Nu poti sa ai nici o baza in el

   Reply
 23. subway

  Iar incepem sa ne hazardam in teoria boicotului. Sa fie clar, Base nu va cere oficial boicotul. Nu poate si nu are voie sa o faca. Daca as fi fost in locul lui as fi procedat la fel. Oamenii din spatele lui transmit mesajul necesar, care sa ajunga la urechile noastre. Ati uitat ” Base, nu esti singur. EU sunt aici”? De ce ii cereti sa lupte singur? El isi face datoria de Presedinte, noi trebuie sa ne facem datoria noastra. Noi, cei care intelegem situatia, suntem armele lui. Base ne-a transmis ce a avut de transmis chiar la inceput, acum se adreseaza celorlalti. Pe Bleen il contrazic cand face analogia cu Antonescu 8 ani presedinte. Multi oameni chiar pot fi intorsi de la prejudecatile care le-au fost infiltrate in creier prin televiziuni. Trebuie doar sa vorbesti cu ei. Asta face Base, vorbeste cu ei si in felul acesta ne ajuta pe noi. Probabil Base spera ca, chiar daca nu se indeplineste cvorumul, sa obtina un scor cat mai strans, poate chiar favorabil. Timpul de campanie este extrem de scurt, probabil se lucreaza pe mai multe fronturi care nu sunt inca la vedere. Intre timp trebuie sa te adresezi poporului cu un mesaj, si asta o face Base.
  Ideea blatului este hilara. Sa-l acuzi pe Base de blat, mai ales cu ciumpalacii astia, este o infamie.
  Un singur argument voi aduce in discutie. Nici macar USL-ul nu are incredere in chemarea oamenilor la vot, facuta de Base. Am mai spus-o, USL-ul va ajunge sa-i faca campanie lui Base, doar, doar vor scoate oamenii la vot, asa de disperati sunt sa se realizeze cvorumul. Vor pune urne de vot pe Luna si pe Marte, in caz ca trece careva pe acolo.
  In concluzie, daca ne-am hotarat ca mergem pe boicot, asa ramane. Daca in fiecare zi te sucesti si rasucesti nu faci decat sa creezi confuzie si nu se va ajunge la niciun rezultat. Urmeaza o saptamana lunga si pe parcurs se va afla exact care este calea de urmat. Pana atunci, ramane cum am stabilit.
   
  P.S. Nu mai asteptati sa vi se dea mura’n gura. Ganditi cu capul vostru, pentru ca aveti cu ce.

  Reply
  1. musiuplugary

    @subway ok, dar ar putea macar s-o lase mai moale cu acea caramida pe pieptu-i de arama, nu de alta, dar cam tuseste suspect in ultimul timp

   Reply
 24. simonsez

  salut tuturor!
  basescu nu trebuie subestimat. a calculat fiecare pas si cred ca daca era mai bine sa boicoteze, asa facea. consider ca e bine sa mergem la vot si voi spune si de ce. e bine sa existe o temelie pentru urmatoarele alegeri, un scor real de la care sa se pornesca, si, in care, in cele mai sumbre scenarii, dreapta e in avantaj; vom merge cu totii la vot si votul nostru va conta. sa presupunem ca basescu va castiga, prin validarea referendumului, cu scorul de 50,0.. la 49,0… la toamna se porneste cu avantaj pentru dreapta, si daca se vor pregati cum trebuie (probabil impartind in trei parti egale aparitiile), vor castiga. daca basescu pierde, nu e capatul lumii. stim cu totii ca nu el e viitorul. va pierde, in cel mai negru scenariu cu un scor de 35-65 (eu zic ca va fii undeva la 40-60). avem 35% care stim sigur ca nu vor vota usl (cred!), si avem 65% din care o mare parte e anti base si nu pro usl. din nou, dreapta (cu miscari inteligente) are toate sansele sa rupa restul procentelor suficiente pentru a ajunge la 50,0…
  e nevoie sa mergem cu totii la vot, e important sa stim unde ne aflam.
  ma gandesc acum, poate e ca la sah: cedezi regina, si dai mat!
  seara buna!

  Reply
 25. anarchix

  Pe cat  pariem ca Ponta si Antonescu crapa de cancer galopant pe baza de metale grele dupa un timp (say in 1-2 years)?
  Rusii au chimisti foarte buni. Uitati-va ce s-a intamplat cu nea Fischer.

  Reply
    1. valid

      @GabiDumitru da saturnism. ii mai pun si pe dan iosif, iorgovan parintele constitutiei siproblemelelor pe care le avem acum.

     Reply
   1. hope18

     @valid  @anarchix
     ba da, ca prostii folositi trebuiesc inlocuiti.Nu stii can vorbeste gura fara ei

    Reply
 26. Florina

  Ponta, azi: „Am niste studii care arata ca prezenta va fi sigur de 60 la suta si ca Traian Basescu pierde referendumul cel putin cu 1 la 2, cel putin 66 la 33 la suta. Va reamintesc ca Traian Basescu a ajuns la Cotroceni pentru ca a castigat cu 50,01 la suta, fraudand votul din strainatate. Deci daca atunci el a ajuns la Cotroceni si noi i-am respectat votul, ma gandesc ca daca pierde cu 70 la 30 nu se va intoarce la Cotroceni. Nu exista niciun fel de scuza, iar Traian Basescu va pleca definitiv din functie”

  Reply
   1. musiuplugary

     @anarchix  @Florina la faza aia i-am dat dreptate lu’ ilici, „carlan”, se pricepe mosu la etichete

    Reply
  1. Hongse

   @Florina
   Dr. Monta, până la plecarea altuia din funcţie pe tudii pe care le ai tu, hai să revenim la studiile tale şi la demisii. Cum zişăşi că veni vorba aia cu dottoratu?
    

   Reply
 27. romanicu

  Hai sa calculam si altfel:
  -total liste permanente 18,3 mi, deci cvorum= 9,15mil+1guvide 
  -cca 5 mil prezenti efectiv din care;
        -cca 4,5 voteaza DA
        – cca 0,5 mil voteaza NU
  -cca (9,15 mil+1)-5 mil)= 4,15 mil+1 sunt persoane care boicoteaza
  Rezutate: 4,5 mil +(4,15 mil+1 care nu stiu ca au votat)= au votat DA
                     0,5 mil au votat NU
  Referendum valid!
  Base pleaca cu Titanic 2 impreuna cu toti sustinatorii la Anvers si cerem azil politic!

  Reply
 28. musiuplugary

  m-am prins, in capul lui Base „boicotacii” de la referendum 2012 vor juca rolul diasporei din 2009. stiu, chestia cu diaspora nu e chiar o explicatie pt victoria lu’ Base

  Reply
  1. Hongse

   @Florina
   Ok, Geoană a avut flăcări violete, ăsta are sentimente lăuntrice, Grăjdan comunica cu spiritul lui Cuza…. Amatorism. Ar cam fi timpul să treacă totuşi la liga întâi. Angajaţi băi nişte profesionişti, pe baba omida de exemplu. Sau pe Elodia.
    

   Reply
 29. Canadiana

  Parerea unui postac EvZ despre Voiculescu:
  21 iulie, 12:58. La Antipa…
  Varanul trebuie pus in formol si expus la Antipa pentru generatiile viitoare cu eticheta „Aceasta fiinta este printre ultimile animale necrofage feroce ce au trait in Romania secolelor XX – XXI”. Cel putin ar fi si el de folos cu ceva.

  Reply
 30. Yeba

  Dumnezeule mare! Incep să cred în teoria blatului.
  Pe A3 se desfășoară niște – efectiv – implorări, niște rugăciuni să venim la vot, lansate de Stoiceasca, Ciorbea, Daniel Barbu (unul cu niște ochelari mici și siniștri, fost consilier Milică) și Marius Oprea (care lansează o carte despre FOSTUL președinte, cf promo), e citat însuși Băse (sunt singurele mesaje ale lui Băse date pe post) , se citesc mesaje de pe forumul emisiunii, care ne îndeamnă măcar să ANULĂM votul, se deplânge faptul că PDL intoxică oamenii.
   
  In mod normal, numai această desfășurare de forțe ar trebui să ne convingă să facem contrariul fără absolut nici o ezitare și în proporție de masă, când a susținut Antena un punct de vedere valid?! Că nu e tangențial, ăsta e subiectul, participareaaaa, oricum votăm!
  Dar vine dumnealui și ne aiurește de cap.  

  Reply
  1. valid

    @Yeba o sa postez comentariul tau intr-un stream pe g+ ( reteaua de socializare, nu firma de pr a lui monta )

   Reply
   1. Yeba

     @valid Mulțumesc. Monta să mă plagieze el, cu mânuța lui, dacă vrea. Și să stea acasă, adică.

    Reply
  2. Yeba

   PS-cu-Lady-Yeba (80) (promit să mă mai abțin) : nu mă păcălește dumnealui pe mine! Intuiția și calculele mele îmi spun că nu face blat, doar iluzii, și că e bine să boicotam. Am vorbit și cu alte ladies, nu ne lăsăm! 

   Reply
  1. Canadiana

    @Merechene 
   sa vedem. pe mine ma sperie ziua de 29. nu este un numar bun. reprezinta sfarsitul. sa vedem al cui.

   Reply
 31. Hongse

  Văd că 50 de revoluţionari s-au băgat peste mitingul de la Iaşi. Vin şi eu să mă-ntreb, ce drac de revoluţie a fost la Iaşi în ’89?
   

  Reply
  1. Yeba

    @Hongse Nimic față de revoluția din Țăndărei…Geme țara de revoluționari și tu te legi tocmai de Iași! Acolo a fost o încercare eșuată pe la 12 decembrie…

   Reply
   1. Canadiana

     @Yeba  @Hongse 
    pe bietii ieseni i-a linistit impuscatul prin ’87. sunt cam timizi de atunci

    Reply
   1. Yeba

     @elgreco  și n-are un ban să-și trateze hârâiala aia din gât, e oribil! Mai multe de 33? 

    Reply
    1. valid

      @Yeba  @elgreco da e primul roman care ascris un tratat de manipulare, acum incearca probabil sa vada cum se poate transpune in practica.

     Reply
 32. Canadiana

  Florin Liga, pe Contributors:”Indiferent de numarul celor care vor alege sa-l demita pe Traian Basescu prin stampilarea buletinlor de la referendum, diferenta pana la 18.2 milioane suntem noi, votantii pasivi. Nu doar PDL-istii, ICCD-istii sau partizanii presedintelui ales, ci noi toti, cei care nu vom permite hotiei, minciunii, abuzului si ilegalitatii sa ne destabilizeze si sa ne controleze prin instigarea la ura impotriva celuilalt. Si printr-un simplu calcul aritmetic as dori sa ofer un exemplu practic. Daca 9 milioane de romani se vor prezenta la urne si dintre acestia 8,9 milioane vor stampila demiterea, iar 100,000 vor decide mentinerea presedintelui, Traian Basescu nu va avea doar sustinerea a 1% din populatie (cum gresit se speculeaza de diversionisti), ci 1% plus 51% (cei care nu s-au prezentat la urne din totalul de 18.2 milioane), care practic inseamna ca el se poate intoarce linsitit la Cotroceni cu un suport popular de 52%. Poporul nu inseamna doar cei 9.1 milioane. Poporul suntem toti 18,2 milioane. Si asta pentru ca miza nu este alegerea unui nou presedinte, ci este stabilitatea unei intregi natiuni. ”
  articolul intreg aici:http://www.contributors.ro/dezbatere/dreptul-de-a-vota-%E2%80%9Cpasiv%E2%80%9D-la-referendumul-din-29-iulie/ 

  Reply
  1. Yeba

    @Canadiana 33% din 60% (cifrele sunt in marjele sondajelor reale, mentionate si de @bleen) ) = 20% , dacă boicotează jumate suntem salvați. Dacă nu, nu. Dar murim frumos, trebuie s-o recunoaștem și în admirația întregii Europe.

   Reply
    1. valid

      @anarchix  eu cred ca ramin aici. am avut ghinionul sa fac rusa in liceu, o sa fiu fortat sa mi-o reamintesc. engleza o stiu doar din filme.

     Reply
    2. Canadiana

      @anarchix  @valid 
     guys, daca voi vorbiti de gacici eu si fetele ne rezervam  dreptul sa vorbim de diete si moda.
     🙂

     Reply
    3. Yeba

      @anarchix  @valid vă duceți în concediu în NZ?! Nu rămăsese Seychelles? Uite așa stăm nehotărâți, de parcă am fi la referendum, țțțț

     Reply
    4. anarchix

      @elgreco  @valid Stiu ca-s bune. Acum tzaspe ani eram in Germania si era pline de studente poloneze. In fiecare dimineata  stateau cu dosul pe pervazul interior si fumau.
      
     Damn, u can’t beat that image!

     Reply
    5. valid

      @elgreco  lasa ca nu trebuie sa ma deplasez prea mult. romancele noastre fac fata cu brio oricarei concurente in materie de frumusete. acu vorbesc si eu ca base de parca ar trebui sa cistig referendumul.

     Reply
    6. elgreco

      @anarchix  @valid Te hipnotizeaza…mi s-a intamplat , eram cu un prieten si ni sau lipit ochi de fete …o zi intreaga am avut dureri….hahahahaha si au trecut cu un ceai ucrainian 🙂

     Reply
 33. elgreco

  Ce, ce cica nu vrem sa suparam NATO, USA cu schimbarile de la STS ……. e grosso, Ilici si Emil au centrala STS acasa …aha …mizerabili, Crizel ce mai stai…

  Reply
 34. Sam85

  Imi place mult Diaconescu.
  Daca ar avea loc alegeri prezidentiale anul asta, cred ca ar avea sanse mai mari sa castige decat MRU
   

  Reply
   1. elgreco

     @Canadiana Zice Diaconescu „si din intampalre se intalnesc la caffeteria (sedintele se tin in sali separate)” nice….nno money, no life

    Reply
 35. StefanTrifan

  Mihai Politeanu [FB]:
   
  Comentariu pe blog-ul lui Ciutacu. Si nu, nu e basist.
  „Victore, Referitor la la clipul tau care invita la a se prezenta lumea la referndum.
   
  Uite de ce cred eu
   
  De ce trebuiesc sa se prezinte la vot cei care ii sustin pe Basescu sau sunt impotirva suspendarii lui?
   
  1.In primul si in primul rand sa dovedesca si sa arate tuturor ca nu sunt LASI.
  2.Sa dea o PALMA USTURATORE USL-ului pt modul la limita legii in care au facut Suspendarea.
  3.Sa atraga atentia USL-ului spunind raspicat ‘Suntem multi care nu va agreem, asa ca nu ne ignorati cum au facut-o PDL’. Lipsa de la vot nu inseamna nimic. Un vot NU inseamna ca sunt importiva USL.
  4.In cazul nevalidarii votului, sa nu dea ocazie USL-ului sa-i ceara demisia ulterioara, sau chiar sa-l forteze sa demisioneze pe Basescu, pentru o lipsa covarsitoare de sustinere si totala neincredere in el a Romanilor.
  5.Ca Romania sa nu devina iar Bataia de Joc a Europei ,cu un presedinte care are 100 de mii de voturi pentru si8 milioane impotriva si tot ramane presedinte.
  6.Sa-si utilizeze dreptul ‘De a vota’, drept castigat cu sange in 89.
  7.Sa foloseasca votul ca o REFULARE. Cad pun stamipla de votat sa-si refuleze toate supararile acumulate iar de a doua zi sa inceapa o noua pagina a vietii.
  8.Sa arate ca intradevar Basescu este sprijinit.
   
  De Barosanul pe 21 July 2012 la 18:19 (#)”

  Reply
  1. Canadiana

    @StefanTrifan 
   e un dobitoc. bush jr. a avut 15% rating de sustinere la razboiul din iraq. nici dracu’ nu i-a mai facut referendum.

   Reply
  2. Yeba

    @StefanTrifan , Eu mai citeam blogul lui Ciutacu, să mă lămuresc dacă reușește să agațe vreun comentator inteligent, așa că am tot citit în diagonală, inclusiv pe Barosanul. Omul e și el un prost oarecare, (vezi și confuzia între refulare și defulare, argumentele și alte comentarii), nu observasem că scrie pe punctaj. Nu înțeleg de ce a pus Politeanu postarea.     

   Reply
   1. elgreco

     @oglinjoara  @promaa2002 Ma intreb cam ce mai poate vinde Poanta ca sa cam terminat  totul…..Hidro ? Tinutul Secuiesc, pe mamasa, ou lui socru mic ?

    Reply
   2. promaa2002

     @oglinjoara dar prostul vrea a sa mentina si judetele, adica sa mareasca  nr de bugetari prin alte suprastructuri bugetofage, un idiot

    Reply
    1. oglinjoara

      @promaa2002 aşa vrea să scape de şomeri, făcând angajări la stat, în adminstraţia regională
     privaţii vor fi beliţi de guvernarea bicefală Ponta-Antonescu

     Reply
 36. elgreco

  Mostra de patrote vesel pe Evz.
   
  21 iulie, 19:52. patriot
  ROMANIA TREBUIE SA FIE SI SA RAMINA SUVERANA – Noi Cetatenii Romaniei, Cerem iesirea din UE a Romaniei …NU mai vrem in UE…NU mai vrem facturi in euro…nu mai vrem sa fim delapidati de omv, mittal, e-on , enel, apa nova, gaz de suez, etc …NU MAI VREM IN U.E !!!! Sa se includa in referendum iesirea din UE a Romaniei sa votam si noi …NU MAI VREM IN U.E. !!!!!! O DATA CU DEMITEREA LUI BASESCU, SA VOTAM SI IESIREA DIN U.E. !!!!!
   
  EVZ.ro

  Reply
  1. valid

    @elgreco bou asta habar nu are ca a dat ca exemplu tocma firmele care au aparut pe manarelile celor pe care acum ii sustine cu votul lui

   Reply
  1. valid

    @oglinjoara lasa-l nu-l invoca. papagalul ala merge sa stampileze ambele variante si crede ca e kool.

   Reply
   1. GabiDumitru

     @filadel  @hope18 
    Va dati seama ca daca noi,boicotistii,ne stringem intr-un ong,asociatie,ceva,putem scoate profit frumos din asta?
     

    Reply
    1. Canadiana

      @GabiDumitru  @filadel  @hope18 
     nu-i da idei lui puie, ca ne taie blogurile si ong-urile. vezi modelul putinist.

     Reply
  1. Canadiana

    @hope18 
   mai oameni buni, voi realizati ca dobitocii se chinuie de 5 ani sa scape de base si nu pot?

   Reply
  2. StefanTrifan

    @hope18 Asta spune de la bun început. E o manipulare cu care încearcă să mobilizeze electoratul lui Băsescu.

   Reply
  1. anarchix

    @Florina E conceptie gresita. JFK era un junkie. De fapt, daca te uiti la intreaga instorie a familie Kennedy, toti sunt niste degenerati.

   Reply
    1. Canadiana

      @anarchix 
     e adevarat, daca moare barack impuscat, nici dracu’ n-o ia pe michelle de nevasta

     Reply
    2. valid

      @anarchix ma crezi ca nici nu stiu cum arata michelle. sunt complet pe dinafara in ceea ce priveste familia lui obama. 

     Reply
    1. anarchix

      @Canadiana   sau Patton. De-aia a si fost omorat. A fost singurul care credea ca singura sansa a Vestului de aface bine in lume era razboiul si victoria impotriva rusilor.

     Reply
 37. anarchix

  Flashback: Patton despre rusi:
  „The difficulty in understanding the Russian is that we do not take cognizance of the fact that he is not a European, but an Asiatic, and therefore thinks deviously. We can no more understand a Russian than a Chinese or a Japanese, and from what I have seen of them, I have no particular desire to understand them except to ascertain how much lead or iron it takes to kill them. In addition to his other amiable characteristics, the Russian has no regard for human life and they are all out sons-of-bitches, barbarians, and chronic drunks.” (wikipedia)

  Reply
 38. oglinjoara

  Lucrurile-s încurcate rău.
   
  Băsescu e cu spatele la zid: nu poate spune – „Boicot!”
  Pe de altă parte:
  1) spune că e nedrept să i să ceară să aibă 50%+1
  2) oameni ca Monica Macovei şi Cezar Preda lasă să înţeleagă că numai prin boicot se mai poate câştiga 
   
  S-ar putea ca cei care vor boicota (2-3%) să fie decisivi. 
  În orice caz, nu va fi boicot în masă, va fi pur şi simplu neparticiparea obişnuită dintr-o zi de vară caniculară.

  Reply
    1. SimonaM

      @Florina  @musiuplugary  @anarchix  @StefanTrifan 
     Dacă mă agăț de piciorul lui și nu-i mai dau drumul, îmi dă și mie azil, maică?

     Reply
 39. revealer

  Din punctul meu de vedere atitudinea lui Basescu referitor la prezenta la vot poate avea mai multe cauze:
   
  1. S-a saturat de functia de la Cotroceni. In accest caz as vrea sa-i transmit ca ultimul care paraseste corabia este capitanul, nu se face ca acesta sa lase corabia pe mana sobolanilor, michimausilor si paiatelor.
   
  2. E rupt de realitate si crede ca poporul il va salva. In acest caz ori are consilieri pupincuristi, ori alege sa nu mai asculte de nimeni.
   
  3. Are informatii pe care noi nu le avem. As dori sa-mi spuna si mie pe ce se bazeaza in acest caz, pentru ca altfel pana pe 29 stau ca pe ghimpi.
   
  Intr-adevar, Traian Basescu nu poate cere explicit boicotul, dar macar putea sa nu insiste atat pe prezenta la vot.
   

  Reply
  1. anarchix

    @revealer Poate are blueprint-ul a ceea ce astia au de gand si este atat de outrageous incat pana si votantii USL ar putea si scandalizati. Cine stie?

   Reply
   1. revealer

     @anarchix Ultimul sondaj pe care l-am vazut afirma asta:
     
    Un sondaj realizat de Public-Affairs, in perioada 14-18 iulie, estimeaza ca peste jumatate dintre romani se vor prezenta la urne la referendumul de demitere al presedintelui Traian Basescu.  Prezenta estimata la vot pentru populatia rezidenta in Romania este de 63,6% si de 53% fata de listele electorale. 55,8% dintre romani vor vota DA la referendum, in timp 21,1% vor vota impotriva demiterii lui Traian Basescu. 23,1% din cei intervievati nu s-au decis cum vor vota. 
     
    Fata de circa 65% in primele sondaje, acum apare un scor de 55%. Oare sa fie asa de idealist sa creada ca poate intoarce scorul?

    Reply
    1. SimonaM

      @revealer  @anarchix Cum eposibil ca 23,1% să fie indeciși? A mai văsut cineva un scor așa mare la indeciși?Oare pe asta se bazează Băsescu?

     Reply
    2. AndreeaP

      @revealer  @anarchix
      Daca macar 30% dintre cei indecisi nu voteaza,a nu se face cvorum. In plus, nu vin 100% dintre cei care-u raspuns ca vin.

     Reply
    3. revealer

      @SimonaM  @anarchix Umila mea parere e ca se bazeaza pe doi factori: 
      
     – mobilizarea la vot a celor speriati de USL – de fiecare data cand TB a castigat alegeri la nivel national a facut-o datorita unei mobilizari fantastice a electoratului anti PSD
      
     – o buna parte din cei cu PDL=USL sa-si dea seama ca USL e un cacat de dinozaur si PDL un gainat.

     Reply
    4. revealer

      @SimonaM  @anarchix Intreaba-l pe el. Sau eventual pe Lazaroiu. Habar n-am, eu plec de la premisa ca e rational si se bazeaza pe ceva. Incerc sa-mi dau seama pe ce.

     Reply
    5. StefanTrifan

      @SimonaM  @anarchix Prezenţa estimătă de sondaje a fost la fiecare referendum cu aproximativ 20% mai mare decât cea înregistrată efectiv.
      
     (Bănuiesc că asta e şi din cauză că sondajele nu iau în calcul şi faptul că suntem mult mai puţini alegători decât numărul de alegători de pe liste.)

     Reply
    6. SimonaM

      @revealer  @anarchix L-aș întreba dacă l-aș prinde.
     Acuma, să fim serioși. Ți s-a părut că Lăzăroiu dă multe din casă?

     Reply
    1. GabiDumitru

      @anarchix 
     Da,si nemtii au visat pina in ultima clipa la armele miraculoase ale lui Hitler. 

     Reply
    2. anarchix

      @GabiDumitru UE si US nu recunosc referndumul si cer toate fondurile inapoi. Exemplu extern.
      
     Base da drumul la portile iadului: dosare hard core. Exemplu intern.

     Reply
    3. Canadiana

      @anarchix  @valid 
     meh, nimic din ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta nu a schimbat procentele semnificativ

     Reply
    4. GabiDumitru

      @anarchix 
     Iar daca pierde,putem pleca cu  el pe mare,spre NZ.Pierdem un presedinte,cistigam un capitan bun.

     Reply
    5. Gramofonu

      @GabiDumitru  @anarchix …si cind ajungem in NZ facem un referendum si-l expulzam, sa se invete minte 😀

     Reply
    6. valid

      @anarchix  asta ma irita si pe mine ca nu a fost dictator macar pe sfert din cit i-au urlat usl-isti. acum nu eram in postura asta

     Reply
    7. GabiDumitru

      @anarchix Ceva imi spune ca pina in NZ am deveni cu totii anti-basisti.
     Cind o incepe sa mature puntea cu noi…

     Reply
   1. revealer

     @GabiDumitru 3. Inseamna nu numai ca vine cu cine stie ce dosare, date despre dobitocii astia. Ci si ca poate sa aiba sondaje de casa, informatii din teren etc care sa-i indice ori o prezenta f. mica la vot si atunci mesajul lui sa nu conteze ori ca scorul este mai apropiat decat in sondajele de pe piata.

    Reply
  2. valid

    @revealer chiar daca varianta 3 exista ea va avea acelasi efect pe care l-a avut butonul 3 asupra paiatei. base poate sa demostreze cu probe ca monta si paiata sint vinduti, nu rusilor, ci martienilor, nu va disloca mai nimic din cele 5-6 minilioane pe care le scot la vot. e ca si cum te-ai pune in fata unei turme de vaci lovite de streche. te expui inutil. trebe sa lasi cornutele sa alerge pina le iese limba de un cot si dupa aia le bagi cu biciul in tarc. eu nu pot sa ies din cercul asta vicios: declari ca ai parte de o lovitura de stat, dupa care pui umarul la legitimarea ei. un puci nu se recunoaste de la inceput pina la sfirsit. punct.

   Reply
   1. GabiDumitru

     @valid  Subscriu 100%.Ai exemplificat perfect.Nu te poti opune prostiei/isteriei/fantasmelor maselor.

    Reply
 40. StefanTrifan

  Eu cred în continuare că TB nu poate cere boicotul.
  Am spus-o de la început (şi mi se pare evident), încă de acum o săptămână, când încă ne mai certam în privinţa oportunităţii boicotului şi nu era încă limpede pentru toată lumea că asta e singura opţiune cât de cât viabilă. Nu poţi cere propriilor susţinători să nu se manifeste „democratic” prin vot. Dacă ar fi vrut să facă asta, ar fi trebuit să denunţe actul suspendării, să facă un scandal monstru şi să refuze să participe la campania acestei mascarade. Frontul ar fi trebuit mutat în Europa, la CEDO, tribunale internaţionale etc., ceea ce nu l-ar fi ajutat prea mult, dar ar fi putut ostiliza populaţia.
   
  Pe de altă parte, cred că preşedintele le-a cerut deja susţinătorilor să nu se prezinte. Acel limbaj dublu a fost mereu prezent în discursul lui. Cu alte cuvinte, nu vă pot cere să faceţi ceea ce aş vrea să faceţi, pentru că nu ar fi frumos din partea mea să vă cer asta, dar mi-ar plăcea nespus să o faceţi. 
   
  În fine, e adevărat că mesajul e mult prea subtil şi, probabil, va putea crea confuzii fatale. 
   
  În plus, cu excepţia lui MRU (pe care îl suspectez sincer de naivitate) şi a Andreei Paul, toţi susţinătorii lui Băsescu, toţi vectorii electorali au transmis în cor un semnal de boicot. PDL şi NR. Nu cred că Băsescu va face în mod explicit un apel la boicot. Poate că ar trebui ca în loc de a.l aştepta pe el să ceară asta, să găsim soluţii alternative până nu e prea târziu.

  Reply
   1. Yeba

     @Gramofonu  , ce interes ar putea avea MRU in demiterea lui Base? La prezidentialele din 2012 nu face nimic, daca isi imagineaza contrariul e OK, inseamna ca stim ca palaria e prea mare. Iar dupa 2012 pentru cei care s-au opus puciului viitorul ia vreo 20 de ani de pauza. 

    Reply
    1. SimonaM

      @Yeba  @Gramofonu Nu e asta. Și eu m-am gândit la interes inițial, pentru că scorul scos de Băsescu la referendum, în caz de prezență bună pentru el, poate fi lesne adjudecat de partidele de pe partea dreaptă. Balon de oxigen pentru la toamnă.
      
     Mă cam contrazic liderii PDL care cer boicot acuma…

     Reply
    2. revealer

      @SimonaM  @Yeba  @Gramofonu PDL nu va juca un rol principal la toamna in cadrul fortelor de dreapta. Probabil se va folosi organizarea la nivel local a PDL, dar in fata va fi ICCD si NR.

     Reply
    3. Gramofonu

      @SimonaM  @Yeba Interesele sint diferite, PDL – MRU.
     Nici eu nu ma gindeam la sex cind ma duceam la discoteca. Da’ deloc-deloc.

     Reply
   2. StefanTrifan

     @Gramofonu Chiar mi-e greu să-l suspectez pe MRU de interesul de a-l vedea plecat pe Băsescu.
     
    Poate că nu e naiv şi vrea doar să se poziţioneze cât mai convenabil ca purtărtor al „flăcării democraţiei”, (al cărei mesaj este exclusiv NU şi nu BOICOT). Nu i-ar pica bine să ceară boicotul şi să afle că doar 3% l-au urmat.

    Reply
   3. subway

     @Gramofonu  @StefanTrifan Astazi, MRU a avut o schimbare in mesajul transmis la mitingul din Iasi. Nu a mai cerut oamenilor sa mearga la vot si nici el nu a zis ca merge la vot, cum o facea in fiecare discurs pana acum.

    Reply
  1. SimonaM

    @StefanTrifan Acestea fiind date, să-l informeze cineva pe Băsescu care sunt scorurile.
   Și să știm cu toții că suntem cam 3% care boicotăm. 
   Amin.

   Reply
   1. StefanTrifan

     @SimonaM  E un joc foarte periculos cauzat de lipsa de informaţii. Faptul că nu apar sondaje din partea PDL e foarte nasol, pentru că nici măcar boicotarzii nu ştiu ce să facă. Dacă am şti sigur că indiferent de prezenţa noastră se depăşeşte sau nu pragul, am putea lua o decizie în cunoştinţă de cauză.
     
    Neavând nişte estimări clare ale prezenţei la vot, riscăm să cădem în două „capcane” posibile:
     
    – să credem că suntem mult mai mulţi de 3% şi să nu facem nimic pentru a ne „inmulţi” rândurile, acum cât încă se mai poate,
    – să credem că suntem doar 3%, prea puţini pentru a mai conta, şi, în consecinţă să ajungem să ne răzgândim şi să participăm la validarea referendumului.
     
    ce porcărie… 🙁

    Reply
    1. AndreeaP

      @StefanTrifan  @SimonaM
     pai si cu 3% in plus sau in minus la rezultatul final nu-i egal? Pe cand 3% boicot, pe langa sondajul despre care vorbim cu 53% prezenta, inseamna totul.

     Reply
    2. StefanTrifan

      @AndreeaP  @SimonaM Tocmai aici e una din posibilele noastre automanipulări: să credem că suntem (sau vom fi) doar 3 %, şi să nu ştim dacă participarea va fi realmente de aproximativ 50%.

     Reply
 41. oglinjoara

  M-am mai gândit puţin… 🙂
   
  Băsescu NU poate să ceară – chiar dacă ar vrea! – boicotarea referendumului din moment ce Curtea Constituţională a României şi suporterii săi externi – SUA, UE – au susţinut pragul de 50%+1 la referendum.
  Preşedintele unei ţări NU poate, pur şi simplu, să boicoteze acest principiu fundamental, chiar dacă sau TOCMAI pentru că este vorba de o lovitură de stat.
  ÎN MOD NORMAL, în faţa unei lovituri de stat populaţia ar trebui să fie covârşitor ÎMPOTRIVA ei.
  O lume civilizată nu-şi poate închipui altceva.
   
  Iar dacă lucrurile stau astfel iar majoritatea girează lovitura de stat, atunci nu se poate face nimic: NU POŢI FACE BINELE CU FORŢA.
  Nu poţi face bine poporului împotriva voinţei lui.
  Asta e.

  Reply
  1. Bleen

    @oglinjoara Și UE șiu US nu au susținut 50%+1. Au fost împotriva schimbărilor la vîrf, împotriva încălcării Constituției și împotriva plebiscitării dictaturii. Ia la mînă cu atenție toate reacțiile occidentale.

   Reply
   1. oglinjoara

     @Bleen Din declaraţia Ambasadorui Gitenstein (11 iulie):
    „Sunt încrezător că preşedintele interimar Crin Antonescu va face acelaşi lucru semnând o lege a referendumului în concordanţă cu hotărârea Curţii Constituţionale imediat ce aceasta ajunge pe biroul său”. 

    Reply
    1. Yeba

      @oglinjoara , e vorba de principiu, daca CCR hotăra că 20% e un prag decent, reprezentativ, aia susținea și Gitenstein. 

     Reply
  2. GabiDumitru

    @oglinjoara Scuze,dar lovitura de stat are ca obiect statul,nu populatia.
   De ce ar trebui ca populatia sa fie covirsitor impotriva ei?

   Reply
    1. GabiDumitru

      @oglinjoara Nu ne putem pune de acord,pentru ca eu nu consider ca votul bate legea.
     Democratia,mai bine zis principiul majoritatii are niste limite.
     daca prindem un criminal,ce facem?Il judecam conform legii,sau facem un referendum?
      

     Reply
 42. Bleen

  și un ps despre boicot în ultima secundă
   
  Multă lume speră că Traian Băsescu va anunța boicotul în ultimul moment. Nu mi se pare deloc o idee bună. Dacă boicota de la început, atunci ar fi putut spune că nu vrea să legitimeze un puci, o lovitură de stat. Așa, deja a făcut-o, deja a legitimat competiția electorală și puciul. Dacă anunță boicot în ultimul moment nu o poate face decît aducînd ca argument scorul slab. Atunci chiar se poate spune că e laș, că renunță și că nu acceptă decît bătăliile pe care știe că le poate cîștiga. Ce va spune lumea? Pînă acum a acceptat să participe la această competiție post-puci, nu a considerat-o o mascaradă, acum, brusc, cînd vede că sondajele nu-l avantajează, dă ordin de boicot. Dacă boicotul era de la început putem vorbi de un boicot de principiu, așa, cu 2-3 zile înainte putem vorbi doar de un boicot de conjunctură și disperare, de neacceptare a unei competiții în care se prefigurează înfrîngerea. Una e să nu vrei să intri pe teren, alta e să te retragi de pe teren în minutul 87, la 2-0 pentru adversar.

  Reply
 43. Canadiana

  Vocea Rusiei (Serghei Markov):
   
  Avertisment: „încercările de a distruge statalitateaMoldovei nu pot să nu fie condamnate şi nu sporesc simpatia ruşilor faţă de Traian Băsescu. Însămodul în care el a fost demis atestă intoleranţa din mediul politicienilor români, lipsa de cultură şi adorinţei de a găsi un consens social.” Deşi este deranjat de intoleranţa şi lipsa de cultură a politiciiromâneşti, nu ezită să se joace cu vorbe ca „Anschluss” şi „distrugerea statalităţii Moldovei” (undebănuiesc că noi trebuie să ne gândim la „Moldova Mare” , nu la Basarabia). Cu alte cuvinte, avem înfaţă pericolul nazist, politicieni riscanţi, atmosferă de intoleranţă şi lipsă de cultură, cărora li se adaugărusofobia ce trebuie combătută până la capăt. Rusia deci are motive să acţioneze.”

  Reply
  1. musiuplugary

    @Canadiana Rusia si-a gasit intotdeauna motive sa actioneze… in interes propriu si fara sa imparta roadele intereselor

   Reply
 44. Bleen

  Poate incearca sa explice cineva sustinatorilor Casei Regale ca nu e cel mai oportun moment pentru a propaga poze si lozinci de gen?  Casa Regala a ales ca in actualele circumstante sa taca, sa se uite in alta parte si in orice caz sa nu se alature vocilor occidentale care s-au ridicat in apararea statului de drept in Romania. Este optiunea sa, oricat de dezamagitoare ar fi pentru cei care aveau alte asteptari si standarde in ceea ce o priveste. A ne baga insa in ochi in aceste momente propaganda regalista, nu numai ca este impotriva dorintei Casei Regale de a traversa pe coate si pe burta, cu capul bagat adanc in nisip, aceasta perioada tulbure din istoria contemporana a Romaniei dar e chiar contraproductiv. Poate irita si face adversari fatisi acolo unde nu exista decat neutralitate si indiferenta amuzata. (Dragoș Paul Aligică)

  Reply
  1. Canadiana

    @Bleen 
   asa au facut si in ’90. se baga si ei ca musca-n lapte. incep sa privesc cu alti ochi celebra declaratie a lui basescu impotriva regelui. 

   Reply
  2. geronimo

    @Bleen Totusi, NU !  Casa regala trebuie somata sa se exprime.. Trebuie scos TOT untul din aceasta indecizie stinghera (in ambele sensuri clarificarile sunt urgente si esentiale)  

   Reply
   1. Gramofonu

    @geronimo@Bleen
    A se scuti de casa regala.
     
    A abdicat? da. Pentru el si tot neamul lui? da. In vecii vecilor? da.
    A facut poporul referendum sa-i faca printi si printese? nu.
     
    Casa regala sa stea la rind sa ma pupe unde nu ajunge soarele.
    Casa regala e la fel cu cartofii: partea buna e sub pamint.

    Reply
    1. SimonaM

      @Gramofonu  Ți-am dat like pentru partea cu cartofii. 3 x Like de la mine!!!
      
     Off topic. Știe cineva când bagă ăștia like la mail și messenger?
     Mulțumesc.

     Reply
    2. Yeba

      @SimonaM , Gramofonu il plagiaza pe Jonathan Swift.
     Altminteri, si pentru mine CR e un caz pierdut, mi s epare nepotrivit sa asteptam atitudini energice de la un om de 91 de ani sau de la Margareta, care a avut fix atata minte incat sa se marite cu Duda. 

     Reply
    3. SimonaM

      @Yeba Truer words were seldom spoken.
     Și sunt sigură că @Gramofonu  doar aduce un omagiu, nu plagiază.

     Reply
    4. Gramofonu

      @SimonaM Plagiat dupa Detlev von Liliencron.
     Si unul dupa Mark Twain: „il invidiez pe Adam, cind zicea o gluma stia ca n-a mai zis-o nimeni inainte”

     Reply
    5. geronimo

      @Yeba  @SimonaM am cativa cunoscuti care isi mai anină  „respectabilitatea PeNaLe” de cuierul regal. M-a durut enorm, cand in primavara lui 2007 (suspendarea era deja clocita oficial) casa regala i-a primit la gramada pe reprezentantii viitorilor 322 in frunte cu Ion Iliescu (la Savarsin parca). Tocmai pe cel care condamnase oficial in premiera comunismul l-a ignorat. 
     Ideea mea e ca odata cu acest puci a sosit momentul clarificarilor ; nu atat pentru noi, ce-i care suntem dezamagiti de evolutia din ultimii ani a casei regale, ci pentru casa regala insasi. Deacum  vom stii exact daca e doar istorie sau nu

     Reply
    6. SimonaM

      @geronimo  @Yeba Știm de-atunci. Nu pricep de ce tot avem nevoie de re-confirmări. E ca plagiatul lui Goe. 
     Zău așa. E cât se poate de clar. 

     Reply
    7. geronimo

      @SimonaM  @Yeba nu e vorba numai de noi, ci si de altii si chiar de casa regala insasi. redusa la esential, somatia suna asa  :  
       – Aiasta va place, Maiestate? __________
      
     (ca sa clarificam odata ptr  totdeauna inclusiv cu momentul 1947 _ caci democratia trebuie servita cateodata chiar cu toate riscurile)

     Reply
 45. musiuplugary

  Cristian Preda la Iasi – „Crin Antonescu spunea ca va fi un sef de stat discret. Apare la televizor mai des decat buletinul meteo,..”

  Reply
  1. Canadiana

    @Bleen Sîntem în plin comunism, nazism, mexicanism, peronism.how about; suntem in plin putinism

   Reply
 46. Canadiana

  Buuun. Avem nevoie de un action plan de lamurire a votantului pro-basescu derutat. Trebuie transmis mesajul boicotului, in special in zonele rurale. Ne impartim pe zone? Eu am rude in jud, Bacau si Cluj. Sunt din Bucuresti, deci actionez si acolo.

  Reply
  1. Anasan

    @Canadiana In sfarsit cineva care se gandeste la un plan de actiune. Vorbaria multa in mediul virtual nu ajuta prea mult. Eu voi fi observator la o sectie de votare in Craiova. Am contactat PDL-ul de acolo. Este drept ca stiam pe cineva acolo. PDL-ul colaboreaza cu anumite ONG-uri. Pareau optimisti: ziceau ca lumea din sate cu care au vorbit ei nu prea are chef sa iasa din case pe 29 iulie. Dar atunci de ce spun sondajele altfel? In orice caz, nu sunt de acord cu atitudinea „pe 29 beau o bere si declar ziua internationala a neimplicarii”

   Reply
 47. Cristina Birleanu

  Dupa ce am vazut ce prezenta a fost la precedentele alegeri, cred ca e cazul sa stam naibii acasa!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *