Tradare, tradare, dar s-o stim si noi!

Dacă Președintele României este, să zicem, împușcat, își pierde cunoștința și apoi intră în operație și este sub anestezie totală timp mai multe ore, în această perioadă Președintele se află în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile. Conform art. 98 din Constituție, interimatul este asigurat, în ordine, de Președintele Senatului sau Președintele Camerei Deputaților. Conform argumentului ”Antonescu”, pe perioada cît Președintele își pierde cunoștința și se află sub anestezie totală, acesta nu are drept la asigurarea comunicațiilor și securității comunicațiilor, la asigurarea securității personale. În momentul în care Președintele este sub anestezie și Președintele Senatului îi preia atribuțiile, tot dispozitivul de securitate se retrage și lasă Președintele de izbeliște.

Conform Constituției:

art. 81, (1) ”Preşedintele României este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.”

art. 82 (1) Rezultatul alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României este validat de Curtea Constituţională. (2) Candidatul a cărui alegere a fost validată depune în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, următorul jurământ: „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

art. 98 (intitulat ”Interimatul funcției”) (1) Dacă funcţia de Preşedinte devine vacantă ori dacă Preşedintele este suspendat din funcţie sau dacă se află în imposibilitate temporară de a-şi exercita atribuţiile, interimatul se asigură, în ordine, de preşedintele Senatului sau de preşedintele Camerei Deputaţilor. (2) Atribuţiile prevăzute la articolele 88-90 nu pot fi exercitate pe durata interimatului funcţiei prezidenţiale.

art. 99Dacă persoana care asigură interimatul funcţiei de Preşedinte al României săvârşeşte fapte grave, prin care se încalcă prevederile Constituţiei, se aplică articolul 95 şi articolul 98.”

În mod ironic, atunci cînd Crin Antonescu spune: ”Nu pot exista doi Președinți ai României” are dreptate. Nu există decît un singur Președinte al României, suspendat sau aflat în imposibilitate temporară de a-și exercita funcția, și persoana care asigură interimatul funcției. Această persoană poate fi Președintele Senatului sau Președintele Camerei Deputaților.

Pînă la demitere, demisie, deces sau constatarea imposibilității definitive de a-și exercita atribuțiile prezidențiale, Președintele ales (conform Constituției, alegerea prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat este singura modalitate prin care cineva poate deveni Președintele României) rămîne titularul funcției de Președinte, funcție care nu se vacantează. Funcția nu s-a vacantat iar Traian Băsescu nu și-a pierdut calitatea de Președinte al României, ci doar nu-și poate exercita atribuțiile temporar.

Așa cum scrie și în Constituție, atunci cînd Președintele este suspendat (măsură temporară) sau se află în imposibilitate temporară de a-și exercita atribuțiile, funcția de Președinte nu este vacantă. Funcția prezidențială nu se vacantează în cazul suspendării sau imposibilității temporare de exercitare a atribuțiilor, deci titularul funcției nu-și pierde calitatea de Președinte. Este tot Președinte dar nu își poate exercita atribuțiile temporar. Președintele Senatului sau Camerei Deputaților exercită temporar atribuțiile (și nu toate) Președintelui României, dar nu este Președintele României.

Ce înseamnă din punct de vedere al siguranței naționale? Înseamnă că persoana care asigură interimatul funcției de Președinte, Crin Antonescu, a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru a încerca demiterea directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale, deoarece acesta a asigurat securitatea comunicațiilor Președintelui României. Acesta este singurul motiv pentru care Crin Antonescu a cerut demiterea șefului STS. O cerere intempestivă, nemotivată întemeiat și serios și neprecedată de o analiză a impactului pe care l-ar avea asupra siguranței naționale. Un atac la siguranța națională.

Crin Antonescu și-a permis să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru o răzbunare personală, pentru un moft politic, pentru a pedepsi un om că nu încalcă legea și siguranța națională. Una peste alta, asta i-a reproșat Crin Antonescu lui Marcel Opriș, directorul STS: că nu a încălcat Constituția, că nu a încălcat legea și nu a pus în pericol siguranța Președintelui României și implicit siguranța națională. Facilitatea interceptării convorbirilor Președintelui României, fie el chiar și suspendat sau aflat temporar în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile, de către persoane, entități private sau statale străine, încalcă grav siguranța națională și chiar poate fi încadrată la trădare.

Crin Antonescu s-a folosit de instituții vitale ale Statului Român, așa cum este Consiliul Suprem de Apărare a Țării, de Serviciul  de Telecomunicații Speciale, de chiar Președinția României, pentru a-și satisface un moft politic, și ăla cît se poate de anticonstituțional, ilegal și care a creat vulnerabilități serioase în siguranța Președintelui României și, implicit, siguranța națională.

După posibila încetare a suspendării sau a imposibilității temporare de a-și exercita atribuțiile, Traian Băsescu, titularul funcției de Președinte al României, cel care a fost ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat își reia atribuțiile iar o posibilă penetrare informativă pe timpul suspendării poate avea consecințe extrem de grave asupra siguranței naționale.

Consiliul Suprem de Apărare a Țării

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării este autoritatea administrativă autonomă învestită, potrivit Constituţiei, cu organizarea şi coordonarea unitară a activităţilor care privesc apărarea ţării şi siguranţa naţională.

Serviciul de Telecomunicații Speciale

Este organul central de specialitate, cu personalitate juridică, ce organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicațiilor speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din sistemul național de apărare.

PS. Structurile de apărare națională și de informații nu sînt însemne ale puterii, simboluri ale virilității, obiecte ale cocoșelii pubere, nu sînt însemne ale statutului. Sînt structuri al cărui rol este de a apăra siguranța națională.

Facebook Comments

509 Comments Tradare, tradare, dar s-o stim si noi!

 1. Gramofonu

  „Irlanda a deschis complet piata muncii pentru romani”
  „anul trecut au emigrat 4000 de irlandezi educati in Australia”
   
  S-ar putea sa ajung in NZ cu o mica intirziere, o sa fac un ocol.

  Reply
 2. Rezon

  My thoughts exactly.
   
  Dragos Aligica:
  „Poate incearca sa explice cineva sustinatorilor Casei Regale ca nu e cel mai oportun moment pentru a propaga poze si lozinci de gen? Casa Regala a ales ca in actualele circumstante sa taca, sa se uite in alta parte si in orice caz sa nu se alature vocilor occidentale care s-au ridicat in apararea statului de drept in Romania. Este optiunea sa, oricat de dezamagitoare ar fi pentru cei care aveau alte asteptari si standarde in ceea ce o priveste. A ne baga insa in ochi in aceste momente propaganda regalista, nu numai ca este impotriva dorintei Casei Regale de a traversa pe coate si pe burta, cu capul bagat adanc in nisip, aceasta perioada tulbure din istoria contemporana a Romaniei dar e chiar contraproductiv. Poate irita si face adversari fatisi acolo unde nu exista decat neutralitate si indiferenta amuzata.”

  Reply
  1. geronimo

    @Rezon  Ai ceva cu mine? :)) Iar` mi-ai luat vorba din gura : tocmai postam in cele patru zari o serie de intrebari răcnite, care tocmai incepeau cu : 
    
   De ce tace regele Mihai ??? 
    
   (le-am postat in rev 22, EVZ, blogurile lui Monica Macovei, Andreea Vass, Baconschi, TRU etc
    

   Reply
  2. Gramofonu

    @Rezon A se scuti de casa regala.
    
   A abdicat? da. Pentru el si tot neamul lui? da. In vecii vecilor? da.
   A facut poporul referendum sa-i faca printi si printese? nu.
    
   Casa regala sa stea la rind sa ma pupe unde nu ajunge soarele.

   Reply
   1. geronimo

     @Gramofonu  @Rezon 
     
    Totusi, NU !  Casa regala trebuie somata sa se exprime.. Trebuie scos TOT untul din aceasta indecizie stinghera (in ambele sensuri clarificarile sunt urgente si esentiale)  

    Reply
    1. Gramofonu

      @geronimo  @Rezon N-auzi, bre? Nu exista casa regala.
     Daca vine vreunul sa-mi spuna ce vita regala e (ce bine ca nu folosesc diacritice!) il spurc si pe el, si tot neamul lui.
      
     Casele astea regale-s la fel cu cartofii: partea buna e sub pamint.

     Reply
 3. geronimo

   de pe un forum EVZ :
  „DE CAND LOVITURILE DE STAT SE VALIDEAZA PRIN VOT LIBER?”
   
  (ce simplu e spus totul!)

  Reply
  1. SuperUser

    @geronimo De cind in interiorul organizatiei militare NATO se dau lovituri de stat? Fie ele cu tancul militar sau cu votul parlamentar?

   Reply
   1. musiuplugary

     @SuperUser  @geronimo de cand NATO are state in componenta care au ridicat avocatii la rang de „generali”

    Reply
    1. SuperUser

      @musiuplugary  @geronimo Nu sunt multumit de raspuns. Asa cum nu sunt multumit nici de Bleen cind ieri se grabea sa afirme ca America are alta treaba iar UE e obosita si fara chef.

     Reply
    2. musiuplugary

      @SuperUser  @geronimo atunci altfel, cand am fost acceptati in NATO nu ne-au cerut sa raspundem la intrebarea: Este functia prezidentiala vulnerabila in fata majoritatii Parlamentului?

     Reply
    3. SuperUser

      @musiuplugary N-au intrebat pentru ca stiau raspunsul. Asa cum stiau si raspunsul previzibil al Rusiei atunci cind le-au pus racheta in spate. Noi aflam abia azi prin tentativa uslasilor.

     Reply
    4. Canadiana

      @Florina  @SuperUser  @Merechene 
     noooo, you’re kidding, din FERICIRE. obama e un bou.

     Reply
   2. geronimo

     @SuperUser  deocamdata santem la mijlocul contradictiei in termeni. Sper sa se intoarca roata cat mai repede..

    Reply
    1. SuperUser

      @geronimo Cred ca roata e intoarsa. Astea sunt semnele. Poate se mai inveseleste si Bleen 🙂

     Reply
    2. Gramofonu

      @geronimo  @SuperUser Da, in citiva anisori. In 2 realizeaza cit de timpiti au fost (si-au ramas), in inca 2 pun botul la promisiuni, vreo 5 se c..esc ce sa faca si asteapta sa primeasca ajutoare (UE ajutoare), dupa aia vor revolutie.

     Reply
    3. geronimo

      @Gramofonu  @SuperUser 
     si pana atunci ne sar si noua ochii alaturi de poporul otv-ist. ceea ce nu  deloc fair play

     Reply
    4. geronimo

      @Gramofonu 
     iar pana atunci ne sar si noua ochii alaturi de poporul otv-ist. ceea ce nu  e deloc fair play

     Reply
  2. dica32

   @geronimo Aici n-aveti dreptate: Hitler a facut vreo trei referndumuri dupa ce-a preluat parlamentul, si Regele Carol dupa ce-a revenit cam fara voie de la Regenta in tara; Mi se pare ca si Pinochet (ala de i-a fost fatal lui Ponta) are un referendum la activ.

   Reply
 4. Merechene

  faptul ca Base cere prezenta la referendum, este nelinistotor. de ce ar avea nevoie de prezenta in conditiile in care ,daca voteaza 50+1, sansele lui sunt nule?  cel mai probabil stie ca se va frauda iar voturile alora vor fi anulate. probabil a aflat si cum vor frauda, poate ne zice si noua pana la referendum.

  Reply
   1. Merechene

    Base a zis ca lovitura de stat este in desfasurare! referendumul pare doar ca i-ar legitima pe crin si ponta, dar cand se intampla lovitura de stat, referendumul corect nu exista!!

    Reply
 5. BarbuMateescu

  Cine votează DA:
   
  Jumătate rural, jumătate urban.
  Un sfert au studii superioare, un sfert absolvenţi de liceu şi atât, jumătate opt clase.
  La o treime banii nu ajung nici pentru strictul necesar, la jumătate banii ajung doar pentru strictul necesar, restul stau mai bine.
  Aproape jumătate cred că comunismul a fost o idee greşită. Aceşti oameni sunt mai mulţi în rândul celor care votează DA decât cei care cred că a fost o idee bună şi bine aplicată.
   
  Concluzii (nu oblig pe nimeni să fie de acord cu ele):
  – a identifica pe oamenii ăştia exclusiv drept sărăntocii şi proştii României este o eroare.
  – nu sunt nici fani ai comunismului cu toţii.
  – din punct de vedere economic jumătate sunt pe muchie, speriaţi de a deveni săraci şi fără perspective de a „trăi bine”.
  – în rândul oamenilor în vârstă, DA câştigă consistent (raport 3-la-1 sau 4-la-1 între cei care votează DA şi cei care votează NU). Acest lucru e important, pentru că bătrânii ***vin la vot***.
  – vorbim de o alianţă între oameni săraci, pensionari şi cei ale căror dorinţe de a ajunge în clasa de mijloc s-au făcut scrum în ultimii ani.
   
  Cine votează NU
  Tot jumătate rural, jumătate urban.
  Împărţire aproape egală între cele trei nivele de educaţie (absolvenţi de facultate/liceu/opt clase).
  Din punct de vedere economic, o părere relativ bună despre cum au evoluat condiţiile de viaţă în ultimii trei ani.
  Singurul indicatorul unde scorul „NU” este egal cu scorul „DA” este în rândul celor care spun că, pe planul bunăstării,  reuşesc să aibă orice doresc fără mari probleme… însă ăştia sunt 2,8% din populaţie.
  În rândul celor care votează NU, cei cred că comunismul a fost o idee bună dar prost aplicată sunt mai mulţi decât cei care  cred că comunismul a fost o idee greşită.
   
  Concluzii (nu oblig pe nimeni să fie de acord cu ele):
  – nu e vorba de faimosul electorat urban de oameni educaţi şi finuţi, ci de ceva mai complex.
  – alianţă între oamenii bogaţi, cei care s-au descurcat în criză şi electoratul PDL (care înseamnă şi ruralul din Suceava, Dâmboviţa,…), asta în măsura în care oamenii bogaţi şi cei care s-au descurcat în criză nu votau deja PDL.
  – cei ideologizaţi sunt mai puţini decât se crede ca pondere în rândul celor care votează NU.
   
  Concluzie generală:
  It’s the economy. Cine are bani şi n-are griji grave legate de ziua de mâine îşi permite să se gândească la statul de drept, valorile dreptei, feştile, marşuri, etc. Restul, ceva mai puţin sau deloc.
   
   
   

  Reply
  1. Gramofonu

    @BarbuMateescu Multumim, deja lucrurile imi sint extrem de clare, numai vesti bune 🙂
    
   Preambul: in cruciade, au fost numeroase lupte unde cele doua tabere combatante era o proportie similara de crestini si musulmani.
   Banul bate doctrina.
    
   Datele de mai sus sint extrem de relevante in contextul teoriei „peste 2 ani, tot astia o sa plinga primii dupa Basescu”.
   Le urez un sincer „sa flaminziti bine”.

   Reply
  2. AndreeaP

    @BarbuMateescu
   eu am mai identificat o categorie a celor care voteaza DA: tinerii pana in 30 de ani, multi dintre ei educati, care n-au prins decat o scurta perioada de comunism, din care n-au inteles mare lucru, care pe vremea lui Nastase au fost adolescenti sau foarte tineri si din care la fel n-au inteles mare lucru si care sunt convinsi ca Basescu a fost dictator.

   Reply
  3. Gramofonu

    @BarbuMateescu „It’s the economy. Cine are bani şi n-are griji grave legate de ziua de mâine îşi permite să se gândească la statul de drept, valorile dreptei, feştile, marşuri, etc. Restul, ceva mai puţin sau deloc.”
    
   USL, ati notat, da? Blogary e plin de chiaburi.

   Reply
 6. Florina

  Am două veşti proaste pentru Băse. 
   
  1. Pe măsură ce el îndeamnă la vot, observ tot mai multă lume lămurită că nu votul, ci boicotul e soluţia.
  2. A zis ceva de genul să arătăm Europei ce tari, mari, frumoşi şi deştepţi sîntem noi. Tot votînd. Ei bine, exact în exterior, acolo unde lumea e calmă, lucidă, pragmatică şi cu legea la căpătîi, lîngă Biblie, nu mai ştiu ce explicaţii să mai dau. Că exact acolo, în exterior, în primul rînd, nu se înţelege ce face, de ce face und so weiter. 
   
  Deci, domnule preşedinte, stabilim de pe acum o audienţă în regim de extremă urgenţă sau vă treziţi cu mine direct în strada Comăniţa? 

  Reply
  1. EroulBula

    @Florina Incearca in Comanita.
   Daca nu reusesti, poate facem ceva la miting, joi. Sper sa ma lipesc de vreun autobuz de-al pedelistilor si sa ajung in Bucuresti.
   Preventiv, voi lua niste rosii stricate pentru Mihail Neamtu, in caz ca greseste din nou Imnul Golanilor.

   Reply
 7. dragos paul

  Poate incearca sa explice cineva sustinatorilor Casei Regale ca nu e cel mai oportun moment pentru a propaga poze si lozinci de gen?
   
  Casa Regala a ales ca in actualele circumstante sa taca, sa se uite in alta parte si in orice caz sa nu se alature vocilor occidentale care s-au ridicat in apararea statului de drept in Romania. Este optiunea sa, oricat de dezamagitoare ar fi  pentru cei care aveau… alte asteptari si standarde in ceea ce o priveste.
   
  A ne baga insa in ochi in aceste momente propaganda regalista, nu numai ca este impotriva dorintei Casei Regale de a traversa pe coate si pe burta, cu capul bagat adanc in nisip, aceasta perioade tulbure din istoria contemporana a Romaniei dar e chiar contraproductiv. Poate irita si face adversari fatisi acolo unde nu exista decat neutralitate si indiferenta amuzata.

  Reply
  1. SuperUser

    @dragos paul Acum vad in alta lumina declaratiile lui Base la adresa Regelui. Care m-au oripilat la momentul la care le-a facut.

   Reply
  2. val_one

   Dragoş Paul, atîta timp cît perla coroanei CR este o dudă, ce aşteptări să mai avem din partea ei?

   Reply
  3. Florina

    @dragos paul 
    
   Se poate încerca, dar e inutil. Ca şi orice demers care ar încerca să mai adauge o doză, chiar şi homeopatică, de credibilitate membrilor actuali ai Casei Regale.  Acolo a ales Duda. Şi pe Margareta, şi ce e de făcut. 

   Reply
  1. Hongse

    @Gramofonu http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2336330985872&set=a.2336330785867.65652.1777796949&type=1&ref=nf

   Reply
 8. adina

  „Vă rog un singur lucru pe cei care săptămâna viitoare veţi fi la Tuşnad, la şcoala de vară. Vă rog să mergeţi cu mine şi cu dl Orban (nr- Viktor Orban, premierul Ungariei) la Bruxelles şi să depuneţi mărturie că nu semănăm, că toată lumea ne confundă acum în Europa. Şi eu cred că dvs care ne cunoaşteţi şi pe unii şi pe alţii veţi spune, că fiecare e diferit, sigur avem prenumele la fel”, a spus Victor Ponta.
   
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-cere-ajutorul-minoritatii-maghiare-va-rog-sa-spuneti-la-bruxelles-ca-eu-si-domnul-99.html#ixzz21GDUkSSP EVZ.ro

  Reply
  1. Canadiana

    @adina 
   spune-i lu’ nenea ca nu eu am furat, ala care seamana cu mine a furat si acu’ da vinaaaaa.

   Reply
   1. adina

     @Canadiana nu seamana intre ei, pentru ca unul e anticomunist convins altul e pui de comunist, conform Anca Cernea. Unul a schimbat legile constitutional timp de cca 2 ani, altul a facut ceva pe ele in trei zile.

    Reply
   1. Gramofonu

     @valid  @adina A facut-o deja, saptamina trecuta. A zis ca el nu e ca Ponta, ca in Ungaria se respecta Constitutia

    Reply
  2. AndreeaP

    @adina
   Financial Times: Ungurii resping comparatia cu Romania: Noi respectam Constitutia!
    http://www.ziare.com/europa/ungaria/financial-times-ungurii-resping-comparatia-cu-romania-noi-respectam-constitutia-1179125

   Reply
 9. Ilinca

  Eu cred ca Basescu va merge pe campanie clasica pana cu 1-2 zile inainte de referendum. Asta stie cel mai bine sa faca, a castigat toate alegerile la care a participat in felul asta. Asta-i va prmite sa mute un maxim posibil de DA spre NU, intr-o maniera care-i este cunoscuta si in care exceleaza. In felul asta nici USL-istii nu vor panica si nu se vor organiza eficient pentru boicot. Mai mult, li se lasa timp USL-istilor si sunt indemnati sa gafeze asa cum numai ei stiu sa o faca. 
  Cred ca boicotul va fi anuntat doar cu putin timp inainte de referendum. Parerea mea!

  Reply
  1. valid

    @Ilinca e fezabila ptr ca nu am vazut atacuri puternice impotriva celor care se pronunta ptr boicot. mai degraba aceste atacuri au venit dinspre usl.

   Reply
  2. Bleen

    @Ilinca E foarte greu de crezut că se mai poate întoarce. Putea anunța boicotul doar dacă tăcea pe prezența la vot sau o scălda în perioada asta. A anunțat deja că nu vrea să cîștige la masa verde, că vrea să vină cît mai mulți români la vot. Îi este practic imposibil s-o mai întoarce. Și pe ce motive? 
    
   Nu degeaba v-am zis să vă imaginați cum ați fi după 8 ani cu Crin președinte. V-ați domoli ura pentru Crin și v-ați întoarce?
    
   Uite un exemplu de sondaj: 56% DA, 21% NU. Din aceștia, 96% au zis că decizia e finală și nu se vor întoarce.
    
   Pe de altă parte, dacă boicotul se anunță cu o zi înainte, nu va fi timp pentru toată lumea să afle. Anunțul lui Băsescu va fi bruiat.
    
   Masele au și ele inerția lor. Nu poți opri cu bagheta 2-3 milioane de oameni.

   Reply
   1. Canadiana

     @Bleen  @Ilinca 
    justificarea boicotului (pt. base) poate rezulta din conditiile precare de vot (diferente de ora in tara versus afara, lungirea programului plus alte manarii pe care le vor face in urmatoarele zile, precis).

    Reply
   2. valid

     @Bleen  se poate intoarce, are nevoie doar de un motiv cit de cit pluazibil si la cit de prosti si repeziti sunt pucistii nici nu m-ar mira daca l-ar primi.

    Reply
   3. Ilinca

     @Bleen Si eu m-am gandit ca ar fi fost mai bine daca o scalda in perioada asta cu prezenta la vot in loc sa indemne pur si simplu la prezenta… Pe de alta parte e maestru in a folosi pretexte. Pana acum 2 zile nu a spus niciodata „lovitura de stat”….Incet, incet, folosind miscarile USL, mi se pare ca ajunge acolo unde noi l-am fi vrut de la bun inceput. Cel putin asa cred, asa sper…
     
    Ce mi s-a parut remarcabil la sondajul ala este procentul de nehotarati…Mi se pare neobisnuit de mare. Cati oameni care nu au o parere despre demitere cunosti tu? Eu nu stiu niciunul. Am impresia ca procentul ala este exact ce a obtinut Basescu in campania asta. Si oamenii aia, nehotaratii, nu sunt cei din mediul nostru, unde toti au parere clara despre subiect. 

    Reply
  3. Bleen

    @Ilinca Însă undeva ai dreptate: Băsescu asta știe cel mai bine să facă: campanie clasică. Și cei din jurul lui, la fel. Oamenii sînt complet blocați, cu Zeus în frunte.

   Reply
  4. Annia

    @Ilinca Ma tem ca va fi cam tarziu, cel putin pentru simpatizantii care nu stau pe bloguri, pentru oamenii de la tara, care se uita rar la tv…

   Reply
 10. Bleen

  Puneți-vă în locul antibăsiștilor. Imaginaț-vă 8 ani cu Crin Antonescu președinte. În al 8 lea an vi se cere să demonstrați rezonabilitate și forță Uniunii Europene.

  Reply
  1. Merechene

    @Bleen inchipuie-ti o Romanie condusa de Crin 8 ani! ai mai avea curajul sa zici ca-i este deranjata  coafura?
    
   sorry, nu pot sa-mi inchipui o Romanie condusa de crin!

   Reply
   1. valid

     @Merechene  @Bleen nici nu va fi. o sa fie pres putin mai mult decit geoana. psd-ul nu va accepta sa nu-si puna un om in cursa ptr presedentie. si din cite se aude oprescu face deja jocul de glezna.

    Reply
 11. elgreco

  Auzi neamule la Blanculescu”va spun eu ca leul revine dupa 29 , o sa vedeti, va promit” sa mori tu Blanculescule…..(B1).
  Bravos frate declarati pentru decerebrati , ma intreb ca tampitu de unde dracu au aparut asa de multi anal-isti (tinerei) si toti vopsiti in culorilr usl.

  Reply
  1. Never G

    @elgreco L-am vazut de curand la B1 cazand in fund de admiratie la adresa lui Ponta. Il peria ca pe vremea lui Ceausescu.

   Reply
  2. SimonaM

    @elgreco Omul e un cretin sinistru. Ce nu pricep eu e de ce îl mai sună B1 la fiecare maxim istoric..
   Ăia toți tinereii de care te miri au apărut de pe băncile școlii noastre pline de ”dascăli” dedicați. Rezultatul spălării pe creier. Și-s probabil copiii celor care aplaudau minerii pe străzile Bucureștiului în 1990.
   Firește, n-am nicio dovadă c-ar fi așa. Dar face sens la capul meu.

   Reply
 12. promaa2002

  Parabolă ULUITOARE făcută de Gabriel Liiceanu despre PLAGIATUL lui Ponta : „Pentru a înțelege mai limpede ridicolul care se naște odată cu crearea unor comisii în lanț pentru examinarea unui fapt instalat din prima clipă în evidență, să luăm următorul exemplu. Un om cade în plină stradă ciuruit de optzeci și cinci de gloanțe. După primul moment de panică, lumea se apropie și constată că omul e cât se poate de mort. Desigur, e necesar, pentru ca episodul final al funeraliilor să aibă loc, un raport al poliției și constatul medicului legist. Cum ar arăta însă cazul celui ciuruit, dacă lucrurile ar urma cursul plagiatului nostru? El n-ar mai fi înmormântat niciodată. Noi și noi comisii de medici legiști și mereu alte echipe de polițiști vor fi chemate să stabilească moartea celui ciuruit. Și asta cu atât mai abitir cu cât cel mort, deși mort, ar fi întrebat dacă este mort și, culmea!, din noua dimensiune în care s-ar afla, a morții pure (asta în raport cu dimensiunea în care ne aflăm noi), ar susține că nu este mort. Putrezind și rămânând cu vremea un simplu schelet, el ar continua să fie cercetat de diferite comisii care se vor disputa asupra stării lui”, scrie Gabriel Liiceanu, pe contributors.ro.

  Reply
  1. Canadiana

    @promaa2002 
   e prea rafinat liiceanu. ca sa priceapa tagma usl-ama tre’ sa zica: a furat boul, l-au prins cu mata-n sac

   Reply
  1. Canadiana

    @musiuplugary 
   in diaspora nu pot manari voturile. in tara, pot circula mai usor autobuzele cu votanti full-time. 

   Reply
  1. musiuplugary

    @EleninaNicuţ ala cu steagu si gura cascata o fi ala micu de l-a pocnit Basescu, a crescut intr-un adevarat exponent al culturii pa partea democratica care este

   Reply
   1. Canadiana

     @musiuplugary  @EleninaNicuţ 
    poza asta ar trebui sa fie facut afis electoral pro-basescu. 

    Reply
 13. subway

  Din discursul lui Base de la Iasi:
  „Traian Băsescu a urcat, alături de soţia sa, pe scena din Piaţa Palatului Culturii. „Vreau ca pe 29 să mergem la vot. Sunt foarte mulţi care spun că nemergând la vot nu legitimăm lovitura de stat. Pot fi de acord cu ei, dar pâna la un punct, iar acest punct este legat de cum ne văd cei din Uniunea Europeană (…) ”
   
  Pai cu Uniunea Europeana se poate rezolva. Niste baieti cu relatii pot trimite o scrisoare care sa explice boicotul.

  Reply
  1. valid

    @subway pai exista vreun curent in ue, care spune ca trebuie sa te umectezi daca vezi prezenta masiva?

   Reply
    1. valid

      @hope18  @subway personal cred ca ue nu mai poate spune nimic, daca vede ca referendumul a avut cvorum si base si-a luat-o ca la verdun.

     Reply
   1. hope18

     @Canadiana  @subway
     Si e ceva rau in a o spune explicit?? Tocmai pt ca asta asteapta de la noi

    Reply
    1. subway

      @hope18  @Canadiana Trebuiesc demobilizati cat mai multi votanti pro-demitere. Ce e asa greu de inteles? Daca aparea din prima zi si spunea Boicot, suna mobilizarea generala printre USL si nehotarati. Base trebuie sa suceasca cat mai multi din votantii pro-demitere.

     Reply
    2. hope18

      @subway  @Canadiana
      Dar asta nu ne impiedica pe noi sa rostogolim cuvantul „boicot „cat mai mult,Sa marim bulgarele

     Reply
   2. valid

     @Canadiana  @subway corect. ue deja se uita in cruci la nopi cind pe de-o parte  le spunem de lovitura de stat si pe de alta chemam lumea la vot sa o legitimizeze.

    Reply
   1. subway

     @GabiDumitru Prin prezenta la vot am da o palma si UE. Adica ei au sarit de cur in sus degeaba? Ei iti spun ca e lovitura de stat, tu te duci si o legitimizezi. (am generalizat)

    Reply
 14. valid

  Emil Stoica spune
  „Iata ce cred eu despre matematica votului.
  Eu cred ca voturile pentru demitere vor fi un pic sub 9 milioane, nu poti ca in cateva saptamani de campanie sa intorci rezultatul.
  Ca atare, cei care sunt impotriva demiterii si vor ca optiunea lor sa prevaleze nu au decat optiunea neprezentarii la vot. Este o optiune de vot in cadrul mecanismului de demitere, doar ca nu vom sti cati s-au abtinut in mod constient. Nu cred ca ura impotriva presedintelui va fi mai mare dupa 29 decat acum 4 saptamani, deci ne intoarcem de unde am plecat: presedinte ales dar nepopular cu acelasi prim ministru ca acum 4 saptamani. Posibil si cu Antonescu out dupa 29 ca bonus. Nu se schimba datele problemei.
  Optiunea logica pentru cei care se opun demiterii este neprezentarea la vot.”
  de pe contribuitors.ro
   

  Reply
  1. musiuplugary

    @valid si mai e un nene acolo, parca flavius, zice asa: „…e specific comunistilor sa indemne lumea sa nu voteze.” Buna asta!

   Reply
   1. valid

     @musiuplugary ha, ha. a;a cred ca nu a prins o secunda pe vremea comunistilor. probabil ca miine ii va baga si pe fascisti la incalzire.

    Reply
   2. Gramofonu

    @musiuplugary@valid
    Victor Ponta şi Crin Antonescu au declarat joi într-o conferinţă de presă că PSD, PNL şi PC vor boicota referendumul:
    “Dacă totuşi vor impune un râs de referendum, un psedo-referendum, atunci ne vom adresa public susţinătorilor noştri cerându-le să nu participe la un asemenea referendum, pentru că nu putem să ne batem joc pe bani publici!” (Crin Antonescu)
    Mai mult:
    Ion Iliescu a precizat, duminica, la Antena 3, ca nu va participa la votul de la referendum si ca, personal, ar invita la boicotarea plebiscitului pe care il considera o interventie brutala in functionarea institutiilor statului.
     
    http://lacoltulstrazii.ro/2012/07/17/basescu-antonescu-iliescu-la-unison-nu-vom-participa-la-vot-vom-boicota-referendumul/

    Reply
 15. geronimo

  ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░██████████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░████████████████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░░░░░░████████████████████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░░░░██████████████░░░░░░░░██████████████░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░██████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░██████████░░░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░█████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████████░░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░█████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████████░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░███████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░████████████░░░░░░░░░ ░░░░░░░░███████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░███████████████░░░░░░░░ ░░░░░░░███████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░██████████████████░░░░░░░ ░░░░░░███████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████████████████████░░░░░░ ░░░░░░██████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░███████████████████████░░░░░░ ░░░░░█████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████████████████░░░░█████░░░░░ ░░░░░█████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░████████████████░░░░░░█████░░░░░ ░░░░█████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░████████████████░░░░░░░░░█████░░░░ ░░░░█████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░████████████████░░░░░░░░░░░█████░░░░ ░░░█████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░████████████████░░░░░░░░░░░░░░█████░░░ ░░░█████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░█████░░░ ░░░█████░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░█████░░░ ░░░█████░░░░░░░░░░░░░░░░█████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████░░░ ░░░█████░░░░░░░░░░░░░░░████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████░░░ ░░░█████░░░░░░░░░░░░░████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████░░░ ░░░█████░░░░░░░░░░░████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████░░░ ░░░░█████░░░░░░░░████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████░░░░ ░░░░█████░░░░░░████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████░░░░ ░░░░░█████░░░████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████░░░░░ ░░░░░█████░█████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████░░░░░ ░░░░░░████████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░██████░░░░░░ ░░░░░░██████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░███████░░░░░░ ░░░░░░░███████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░███████░░░░░░░ ░░░░░░░░████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░███████░░░░░░░░ ░░░░░░░░░█████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░███████░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░█████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████████░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░█████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████████░░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░██████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░██████████░░░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░░░░██████████████░░░░░░░░██████████████░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░░░░░░████████████████████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░████████████████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░██████████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░████████░░░░░░░█████░░░░░███░░░░░█████░░░░░░░█████░░░░███████████░░ ░█████████░░░░░███████░░░░███░░░░████████░░░░███████░░░███████████░░ ░███░░░░███░░░███░░░███░░░███░░░███░░░███░░░███░░░███░░░░░░███░░░░░░ ░███░░░░███░░░███░░░███░░░███░░░███░░░░███░░███░░░███░░░░░░███░░░░░░ ░███░░░░███░░███░░░░░███░░███░░███░░░░░██░░███░░░░░███░░░░░███░░░░░░ ░███░░░░██░░░███░░░░░███░░███░░███░░░░░░░░░███░░░░░███░░░░░███░░░░░░ ░█████████░░░███░░░░░███░░███░░███░░░░░░░░░███░░░░░███░░░░░███░░░░░░ ░█████████░░░███░░░░░███░░███░░███░░░░░░░░░███░░░░░███░░░░░███░░░░░░ ░███░░░░███░░███░░░░░███░░███░░███░░░░░░░░░███░░░░░███░░░░░███░░░░░░ ░███░░░░███░░███░░░░░███░░███░░███░░░░░░░░░███░░░░░███░░░░░███░░░░░░ ░███░░░░███░░███░░░░░███░░███░░███░░░░░██░░███░░░░░███░░░░░███░░░░░░ ░███░░░░███░░░███░░░███░░░███░░░███░░░░███░░███░░░███░░░░░░███░░░░░░ ░███░░░░███░░░███░░░███░░░███░░░███░░░███░░░███░░░███░░░░░░███░░░░░░ ░█████████░░░░░███████░░░░███░░░░████████░░░░███████░░░░░░░███░░░░░░ ░████████░░░░░░░█████░░░░░███░░░░░█████░░░░░░░█████░░░░░░░░███░░░░░░
  Răspunde
   

  Reply
  1. subway

    @geronimo Ce m-am speriat :)) Mi-a aparut dintr-odata semnul interzis pe ecran, fiind prea mare nu s-a vazut BOICOT.

   Reply
  2. Rheia

    @geronimo Îuileu, am crezut că mi s-a fuckat iar monitorul! Că abia ce-l schimbasem! Brey, mi-ești dator o venă spartă!

   Reply
  3. valid

    @geronimo eu am crezut ca primesc un mesaj de la civilizatiile extraterestre, genul pe care cei de la SETIil tot asteapta si nu mai vine

   Reply
  4. geronimo

   :)))))))))))
   invazia verticala a extraterestrilor care vor spune NU referendumului
   (si nu demiterii)

   Reply
 16. Rezon

  Pe evz.ro a aparut manifestul sentimentului relaxat al boicotului:
   
  21 iulie, 13:55. Felix Motanul
  Calm, calm… Legea minimului efort… De ce trebuie sa ne chinuim, sa stam cu ochii pe prezenta la vot, sa facem calcule complicate? Plus risc, plus stress… Nu e bine…Nu e mai simplu sa boicotam? Boicot masiv, disciplinat egal succes garantat cu zero efort.
   
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/farsa-usl-nu-trebuie-legitimata-pucistii-ponta-si-antonescu-te-vor-la-vot-ignora-i-992892.html#comentarii#ixzz21Fn0D2Jk 

  Reply
  1. Rezon

   A aparut si verrsiunea extinsa, pentru intelectuali:
    
   21 iulie, 14:25. Felix Motanul
   Boicotul nu e o facatura USL, cum tipa unii pe aici. Boicotul are 2 justificari, la fel de puternice. Una politica si morala, pentru ca, boicotand, nu legitimam puciul uselist. Cealalta e strategica – boicotul este, matematic, solutia castigatoare pentru toti cei care-l vor pe Basescu intors la Cotroceni,
    
   Pe mine ma intereseaza mai mult justificarea pragmatica. Obiectivul e respingerea demiterii lui Basescu. Referendumul se valideaza cu 9,2 milioane de voturi. Presupunand ca USL va mobiliza 7 miloane de voatanti DA (varianta superoptimista), tot mai trebuie adusi la vot inca 2,2 milioane de alegatori. Aici intervine boicotul. Ce motiv rational ar avea un sustinator al lui Basescu sa mearga la vot cand, stand acasa, contribuie la invalidarea referendumului? Basescu nu-si mai poate egala scorul de 5 milioane de voturi, din 2009. Cu atat mai putin ar putea obtine 6, 7, sau 8 milioane in conditiile de azi, cand avem un public lobotomizat de Antene. 
    
   Pe mine nu ma intereseaza sa-l vad pe Basescu luptand si murind frumos, in concursul Miss Electoral 2012 organizat de niste pucisti. Eu vreau sa-l vad la Cotroceni, pentru a apara justitia de asaltul clicilor lui Voicu si Voiculescu. 
    
   Acest referendum nu este despre popularitatea sau legitimitatea lui Basescu. El si-a castigat legitimitatea ca presedinte ales in 2009, pentru un mandat de 5 ani. El nu are nimic de demonstrat unor pucisti care l-au suspendat abuziv. Cei care au ceva de demonstrat sunt cei 256 de pucisti. Ei trebuie sa scoata lumea din case, nu Basescu. 
    
   Deci, sa ne relaxam, sa ne facem cocktailuri fine si sa ne distram urmarindu-i pe pucisti cum alearga de nebuni ca sa scoata lumea la vot. E razboiul lor, nu al meu. Si ce poate fi mai reconfortant decat sa-l castigi din sezlong?
    
   http://www.evz.ro/detalii/stiri/farsa-usl-nu-trebuie-legitimata-pucistii-ponta-si-antonescu-te-vor-la-vot-ignora-i-992892.html#comentarii#ixzz21G0ISGic 
    

   Reply
   1. EroulBula

     @Rezon  Asta mi-a plagiat apelul la boicot !
    Il dau in judecata …….. si-l pun sa bea o naveta de bere daca ramane Basescu :-)))))))))))

    Reply
  1. Rheia

    @Bleen Bătaie la mitingul PDL de la IaşiCITEŞTE TOTUL DESPRE:miting pdl, referendum, referendum demitere Băsecu, referenum 2012, Traian Băsescu20 Iulie, 21:15Bulversant! Bianca Dragusanu a fost snopita de Cristea in bataie! Vezi cum arata cu…CANCAN.ro20 Iulie, 19:26Foto zapacitor! Sanii goi Andreei Tonciu se uita direct la tine! Vezi ipostaza… Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/bataie-la-mitingul-pdl-de-la-iasi_971993.html#ixzz21FnExbPc
   Cam asta e realitatea românească, într-adevăr. Bătăi, biănci snopite, criști snopitori, sîni care se uită direct la tine….

   Reply
   1. EroulBula

     @SuperUser  @SimonaM Da, au intors armele. Acum se uita in teava, sa vada cum iese glontul.

    Reply
 17. elgreco

  I-auzi la ea „sa se tipareasca cartea lui Ponta si sa fie data la toti romani sa judece ei daca e plagiat”…Doamne unde esti…..

  Reply
   1. musiuplugary

     @EleninaNicuţ  @elgreco daca tot o punem de un referendum, sa fie „Boicot referendum 29.07.2012- Da sau Nu”.

    Reply
  1. Canadiana

    @elgreco 
   o tipareste pe banii nostri, ca tot platim noi si lovitura de stat, ce mai conteaza niste maruntis…

   Reply
 18. Bleen

  Antonescu: Mă retrag din viața politică și dacă Traian Băsescu redevine președinte prin invalidarea referendumului
   

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @Bleen vax albina… as fi pus botu’ dac-ar fi zis ceva de genul „jur sa ma scol la 5 dimineata in fiecare zi daca”

   Reply
   1. Rheia

     @Gramofonu Iarba din Irlanda e atît de verde…. Și cafeaua cu whisky atît de gustoasă…. Și șoselele cu leduri în ele….

    Reply
    1. Rheia

      @Gramofonu Doar că e cam frig și trist, cînd n-ai destulă alcoolemie la tine. Iar băștinașii vorbesc o limbă engleză numai de ei înțeleasă.

     Reply
 19. Bleen

  Revin la explicații.
   
  1 – îi filează o lampă
  2 – și-a negociat retragerea și imunitatea
  3 – CCR anulează suspendarea
  3 – puciștii vor fi arestați și referendumul anulat

  Reply
    1. SimonaM

      @Bleen Nu contest.
     Dar la ce cuvânt au ăștia, trebuia să se prindă că nu mai e o opțiune valabilă. Presupunând că. 

     Reply
    2. Gramofonu

      @SimonaM  @Bleen Ntz. Astia-s in stare sa-l filmeze si sa-l dea in git dupa aia, ca sa lase dreapta fara votanti.

     Reply
    3. SimonaM

      @Bleen LOL. Atunci, dacă mă port frumos, poate mă rezolvă și pe mine cu o viză? Că altfel io n-am șanse :))

     Reply
  1. Florina

    @Bleen 
    
   La 3 sepoate şi pe bucăţi? Adică referendumul să se desfăşoare, totuşi – odată început, trebuie dus la capăt, gen – dar cu pucişti la mititica?

   Reply
 20. Florina

  Eu la sinucideri asistate nu particip. Dacă cineva sau ceva mă convinge într-o săptămînă că va fi vorba de o vindecare miraculoasă, de fapt, OK, îmi reconsider poziţia. Deşi miracolele ţin de cu totul altceva decît de politică. 

  Reply
 21. Bleen

  Eu zic că prostia se plătește. Și că nu trebuie să rămînă nepedepsită. D-aia zic să mergem la vot. Și să convingem cît mai mulți să meargă la vot. În cazul lui Băsescu, prostia se plătește cu pușcărie. Dar dacă omul vrea, nu putem să nu-i dăm.

  Reply
  1. vbkiler

    @Bleen Problema e ca vom fi si noi afectati in cazul asta.
   Daca TB nu vrea o sa ii dam binele cu lingurita.

   Reply
  2. Florina

    @Bleen 
    
   Eu, de regulă, nu las prostia netaxată, pe unde-o întîlnesc. Numa’ că de data asta e ca şi cum mi-aş trage singură  una în plină figură. 

   Reply
  1. Gramofonu

    @EroulBula Mergem, asteptam sa vorbeasca MM si strigam „boicot”. Ea o sa spuna „poporul a vorbit” si o sa-i confiste spanacul lui Popeye.

   Reply
   1. EleninaNicuţ

     @Gramofonu  @EroulBula da, iar daca incepe Base sa abereze, ii taiem si noi curentu’ :-))

    Reply
 22. SimonaM

  Pe FB, Bleen a scris:
   
  Ma gindesc din ce in ce mai serios sa merg la vot. Eu sint de principiu ca prostia se plateste. Si nu cred ca ar trebui sa scape nepedepsita nici de data asta. Deci haideti la vot! Convingeti cit mai multi oameni sa vina la vot!

  Reply
   1. Gramofonu

     @Florina  @SimonaM Semi-like. Finalul o sa fie acelasi, indiferent de vot sau boicot. Singura varianta semi-cistigatoare e cea in care are NU majoritar si se valideaza.
     

    Reply
    1. Gramofonu

      @Florina  @SimonaM Ca fost jucator de bridge, as zice „cind exista o singura varianta posibila prin care sa realizezi contractul, presupui ca toate cartile stau cum trebuie si joci ca atare”

     Reply
    2. Gramofonu

      @gupi  @Florina  @SimonaM Mina a 2-a baga mic 🙂 era sa ma pacalesti de-un like 😀
     Mina a 3-a baga mare 😀

     Reply
    3. valid

      @Gramofonu  @gupi  @Florina  @SimonaM dia ahrta pe care am vazut-o acu citeva zile reiese, cel putin in cazul romanilor ca mina a treia baga mic, da mic de tot.

     Reply
   2. valid

     @Florina si eu m-as duce daca nu as sti ca de tras o sa traga altii ponoasele elenului tineresc care-l trece pe base acum. ma gindesc in primul rind la cele 5 judecatoare din cazul 0049

    Reply
  1. subway

    @SimonaM Cred ca mesajele lui Bleen trebuiesc ignorate, la fel ca cele ale lui Basescu 🙂
   Sper sa nu ma baneze :))

   Reply
 23. hope18

  Pe Exploziv News a aparut o stenograma cu o discutie a lui ponta in legatura cu procurorul Panait

  Reply
    1. SimonaM

      @hope18 Am văzut și cartea de muncă a lui Voiculescu. Și dezvăluiri despre cum toți SRI-știi și-au dat demisia. Și cum Băsescu va fi asasinat.
      
     Tanti aia vede numai Volgi negre. Întrebarea mea e simplă. Dacă e cum zice ea, de ce nu mișcă nimeni niciun degețel? Hă?

     Reply
  1. Ilinca

    @hope18 Doamna de pe site-ul ala e dusa cu mintea pe campii de foarte mult timp….E intr-o lume a ei, un fel de platoul al antenelor inversat. Do not disturb!

   Reply
 24. subway

  Reminder: S-a dezbatut foarte mult pe aici ideea boicotului si m-as fi asteptat ca VOI sa fi inteles deja. Basescu are mesaj dublu. Ramane de datoria nostra sa-l transmitem mai departe celor care nu il inteleg.
  Base, pe deoparte se adreseaza noua – „Romanii nu vor legitima lovitura de stat”- pe de alta parte se adreseaza celor care sunt dupa cum circula zvonurile – „Romanii vor merge la vot si vor vota NU, nu vor lasa hotii sa puna mana pe tara”.
  De ce, toti care sunt in spatele lui Base sustin ca nu vor legitima referendumul? Chiar astazi MM si MRU (mai voalat) au sustinut acest lucru. In ultimele zile nu am auzit nici o persoana publica sa sustina prezenta la vot, din contra, sustin boicotul.

  Reply
   1. EroulBula

     @Florina  @subway That’s why I love Monika ! …….. and Laura Stefan, of course :-))))))))

    Reply
   2. Yeba

     @Florina , bibliotecă, agentie, cabinet…. și Laura’s Fan Club, ca deja sunt sufiicenti aderenti.

    Reply
   3. Yeba

     @Florina  bibliotecă, agentie, cabinet…. și Laura’s Fan Club, ca deja sunt suficienti aderenti.

    Reply
   1. subway

     @GabiDumitru Puneti-va in locul lui Base. Cred ca ati fi procedat la fel. Cel putin eu asa as fi facut. Pe zi ce trece imi devine mai clara tactica de campanie, problema e cu comunicarea celor din spatele lui Base, dar mai este o saptamana. Incet, cred ca se va pune mai mult accent pe boicot in discursurile celor care il sustin pe Base, iar el ve merge inainte cu prezenta la vot.

    Reply
    1. SimonaM

      @subway  @GabiDumitru Eu în locul lui, cu Barroso și tanti Reding de mână ceream BOICOT masiv.

     Reply
 25. SimonaM

  Poate să facă Băsescu conferință de presă, să se uite fix prin ecran la mine și să mă cheme personal cu nume și prenume la vot. Tot NU merg.
   
  Mi-am adus aminte.. Prin 2003 îmi sună mobilul. Răspund, și aud vocea binecunoscută. ”Băsescu sunt” Am rămas mută 5 secunde (nu mă caracterizează, LOL), după care nu mi-a ieșit decât un ”Bine! Și? Pe cine căutați”. Pauzăăă.. După care își cere scuze politicos ”săru-mâna, cred că am grești numărul, mă scuzați”.
  Era primar. LOL. Uitasem de asta.
   

  Reply
    1. subway

      @SimonaM Sa nu intelegi gresit 🙂 Urma sa intreb pe unde lucrezi de a gresit Base numarul. Sau poate chiar a fost o greseala, fara nici o legatura. Ce mi-as dori sa mi se intample si mie chestia asta saptamana viitoare, acum ca nu mai are STS-ul :))

     Reply
 26. alida

  imi place imnul Gramofonului,eu zic sa-l punem in practica,nu vad alta varianta…In Timisoara se impart de  zor prin piete si pe strazi fluturasi colorati cu indemnul NU…recunosc ca mi se face rau de tot ce aud in jur 90% sunt USL-isti

  Reply
 27. Florina

  Eu nu merg nici la mitingul de joi, din Bucureşti, dac-o ţine langa aşa. Şi dacă nu se întîmplă ceva chiar ca-n filme. 
   

  Reply
    1. Gramofonu

      @Florina Daca nu noi, atunci cine? ca restul au luat-o razna.
     Citeste „The Napoleon of Notting Hill” pina joi si hai sa-i umplem de spume.

     Reply
 28. SimonaM

  E momentul să-i spună cineva că ce-a văzut el în Mission Impossible era trucaj. Ah. Și-ăla avea dubluri.

  Reply
    1. EroulBula

      @Yeba  @SimonaM  @Gramofonu Oameni buni, nu mai anuntati destinatia pe blog. Cand om ajunge acolo o sa ne trezim ca ne asteapta Morlatean cu mandatul international. Trebuie sa lucram mai discret.

     Reply
    2. EroulBula

      @SimonaM  Fii atenta:
     1.Faci cerere de viza pentru USA si Japonia.
     2.Cumperi bilete de avion pentru Toronto, Londra si Stockholm.
     3. Mergi la Constanta si e imbarci pe un container catre Mogadiscio (Somalia).
     4. Te inrolezi la pirati. Vei primi salupa rapida, carburant, hrana, arme, munitie, GPS.
     5. La prima misiune iti impusti colegii de barca si o tulesti spre Seychelles.
     Capisci?

     Reply
  1. GabiDumitru

    @SimonaM 
   Imi miroase a blat.Mafiotii primesc pe tava tara,Basescu iese din scena demn…

   Reply
   1. Annia

     @GabiDumitru  @SimonaM N-am sa cred niciodata asa ceva. Base nu e blatist! E ca si cum ai vrea sa amesteci uleiul cu apa

    Reply
    1. GabiDumitru

      @subway  @SimonaM 
     Poate ca „blat” e prea dur.Acord tacit.Altfel nu inteleg de ce tine neaparat sa piarda.

     Reply
 29. Rheia

  Poate s-a mai spus aici, dar n-am fost eu pe fază: PSD-ul subestimează prostește capacitatea patogenă a lui Crizache. Homo ratatus ăsta va călca pe orice fel de cadavre, ca să rămînă la Cotroceni. Inclusiv pe cel al României.

  Reply
   1. Rheia

     @revealer Păi dacă o vînd, lor ce le mai rămîne? Că doar nu emigrează și ei în Canada, cu noi! 

    Reply
    1. Rheia

      @revealer Chiar dacă vorbesc singură, n-ar fi prima oară, așa că mă risc: În 1989, voiculeștii și urdărenii României au schimbat regimul pentru că voiau să fie bogați pe față, nestingheriți. Acum vor iar să-l schimbe. O parte a societății civile zice că din cauzî că vor să fie bogați în libertate, adică nu la pușcărie. În 1989 n-au vîndut România. Ba chiar, în 2005, au lăsat-o să intre în UE. Ce se întîmplă, de fapt? 

     Reply
 30. Gramofonu

  La mitingul din Bucuresti:
   
  „Noi aicea nu votam,
  O sa stam acasa,
  Pina vom invalida,
  Toata farsa astaaaa”

  Reply
  1. Anasan

    @Gramofonu Ponta este un imatur, un copil care s-a trezit cu o jucarie sofisticata in mana – Statul roman – si da cu ea de pamant, ca ne prea stie cum functioneaza. Asa ca trebuie sa ii cantam un cantec pentru copii. Cei care au copii stiu sigur melodia de la „Vulpe, tu mi-ai furat ratza”. Varianta de la miting:
   „Ponta, tu ne-ai furat statul.
   Da-ni-l inapoi! Da-ni-l inapoi!”

   Reply
   1. Gramofonu

     @Anasan N-as face asta, ca-mi aduce aminte de alt miting porno….
    „PDSR a furat pina si pielea de pe noi, acum e timpul sa ne-o dea inapoi”

    Reply
 31. SimonaM

  Mda. Sper să găsească tricourile albe și făclia democrației un candidat rezonabil pentru alegerile de peste 3 luni.
   

  Reply
    1. revealer

      @SimonaM In termen de 90 de zile. La fel cum era termenul de 30 de zile pentru organizarea referendumului. Teoretic cred ca e legal sa organizeze si in doua saptamani.

     Reply
    2. SimonaM

      @revealer Am putea să-l alegem și prin sms. Ai dreptate. Sau să dea o OUG și să spună că-l alege Parlamentul. În definitiv, de ce nu?
     Noi știm să pierdem frumos.

     Reply
  1. StefanTrifan

    @SimonaM Antonescu a spus aseară la România TV că:
   – prezidenţialele nu pot fi simultane cu parlamentarele – pentru că s-ar depăşi limita de 90 de zile.
   – dacă nu pot fi simultane, atunci el preferă să se organizeze cel târziu la începutul lui septembrie.

   Reply
 32. SimonaM

  Tocmai îmi spune cum se cacă Parlamentul pe un referendum validat.
  De ce să mă duc la ăsta și să fac pragul pentru Crizel?
   
  Care pricepeți logica, oameni buni????

  Reply
  1. hope18

    @SimonaM
    Cred ca vrea sa spuna ca parlamentul nu a tinut cont de un referendum validat.Acum ce nevoie are de referendum daca tot nu conteaza?Zic si eu…..ca zilele astea stau prost cu gandirea si exprimarea.Tensiunea ma omoara

   Reply
  1. Gramofonu

    @SimonaM Care crede pe aici că Băsescu poate convinge blogaristi să voteze NU la referendum?

   Reply
  2. subway

    @SimonaM Eu. Multi merg in trend cu „Jos Basescu” dar daca ii intrebi de ce, o sa-ti raspunda ca asa zice lumea. Daca ajung sa asculte mesajele lui Base posibil sa se suceasca.

   Reply
   1. Annia

     @subway  @SimonaM Unde sa le asculte? Pe b1, digi, HN evz ne uitam noi, cei care nu suntem uslasi

    Reply
    1. Annia

      @revealer  @subway  @SimonaM Ntz! Si toti fanii lui Mircea Badea care sunt apolitici si cu muci in freza

     Reply
    1. subway

      @SimonaM Dupa cum a spus @revealer mai sus, USL are vreo 2 milioane care sunt surzi si orbi la orice argument. Cu aia nu ne batem capul. Ceilalti, chiar daca nu urmaresc in direct mesajele lui Base pe B1, ele apar in stirile de seara de pe alte posturi sau prin ziare.

     Reply
    2. revealer

      @subway  @SimonaM Plus ca eu am senzatia (poate o fi doar o senzatie) dar Realitatea, cel putin online, a inclinat spre Basescu in ultimul timp. Recunosc, nu am urmarit emisiunile lor, dar am mai citit pe site.

     Reply
 33. EleninaNicuţ

  inteleg ca pe joi e miting la Bucuresti. daca incepe si aici cu „mergeti la vot” alea alea, io zic huo din toti plamanii, sa moara bibi !

  Reply
 34. SimonaM

  Pă bune acuma. Are cineva acces la omul ăsta?
  Știe că e misiune imposibilă, toată lumea îi spune că e imposibilă, și el tot mai vrea?
   
  Ce-o să-mi spună mie pe 30 după ce e demis? Dar copiilor mei? AUD?

  Reply
   1. revealer

     @EleninaNicuţ pe muzica din „Mission Impossible” si pe Tom Cruise. Parerea mea e ca mai bine il cheama pe Chuck Norris.

    Reply
 35. GabiDumitru

  Base  o tine pe-a lui cu votarea.
  Daca va spun c-am vazut basisti care-l injura pe Basescu,ma credeti?

  Reply
  1. hope18

    @GabiDumitru
    Cred ca nu poate spune altceva.Eu cred ca stie ce face.Stie ca cine Trebuie sa inteleaga intelege

   Reply
   1. Annia

     @hope18  @GabiDumitru Uf! Matusa mea, care e basista convinsa, ma intreaba de o saptamana ce sa faca: eu ii spun sa stea acasa, idolul ei ii spune sa mearga la vot. Pe cine credeti ca va asculta?

    Reply
    1. Annia

      @SimonaM  @hope18  @GabiDumitru Daca cel tarziu la inceputul saptamanii viitoare nu se clarifica mesajele, eu prevad o catastrofa: va fi demis cu ajutorul sustinatorilor lui!

     Reply
    2. hope18

      @Annia  @GabiDumitru
     Explica-i ca idolul nu poate sa-i spuna direct da stea acasa.Stiu ca este greu ca am si eu un exemplar acasa,dar sper pana pe 29 sa se lamureasca

     Reply
    3. Annia

      @hope18  @GabiDumitru Asta si fac si am impresia ca am convins-o! Dar dupa fiecare iesire la tv a lui Basescu, repeta intrebarea.

     Reply
    4. hope18

      @Annia  @GabiDumitru
      Repeta explicatiile.Asta este! La momente de criza eforturi suplimentare :))))))

     Reply
  1. SimonaM

    @oglinjoara Să vezi tu semnal dat de Crizel de la pupuitu. În fiecare seară la declarații.

   Reply
    1. SimonaM

      @oglinjoara Sigur că da. 
      
     Și când ne trezim din vise ne uităm la maimuțoii ăștia care sunt la butoane.

     Reply
 36. EroulBula

  Apai io-s mai capos.
  Nu merg la vot.
  Lasa sa se uite UE la noi urat decat sa rada de noi, cu Antenescu presedinte.

  Reply
 37. subway

  MRU: Pe 29 Iulie spunem NUUUU. Pe 29 Iulie ne intalnim sa sarbatorim.
  In sfarsit nu a mai zis ca „spunem NU la vot” si ca el merge sa voteze NU. Trebuia sa precizeze ca vom sarbatori de la ora 7 la 23 🙂

  Reply
   1. subway

     @SimonaM Eu sunt sigur ca noi, astia de-aicea, putem convinge un numar destul de mare sa ramana acasa, care la randul lor sa convinga macar cateva persoane sa boicoteze si tot asa. Intradevar, timpul e scurt dar se pot face multe.

    Reply
    1. revealer

      @subway  @SimonaM Nu vreau sa par pesimist, dar cati oameni crezi ca pot fi convinsi de „noi” sa stea acasa? Zece mii, o suta de mii, un milion?
      
     Eu pot sa spun ca am convins cel putin 3 insi sa stea acasa, poate voi stati mai bine la capitolul asta.

     Reply
    2. SimonaM

      @subway Eu cu asta mă chinui de 5 zile. Am convins câțiva. Avantajul este că ei conving mai deprate pe alții.LOL. Am ajuns și la spirală :)))))Ce fac ăștia din noi, frate! 

     Reply
    3. revealer

      @SimonaM  @subway Sa le punem fiecaruia cate o faclie a democratiei in mana si sa se duca cu ea la sectia de vot. Daca arde sectia…

     Reply
    4. subway

      @revealer  @SimonaM Nu suntem numai noi, de pe blogul asta. Mai sunt multi altii care promoveaza ideea boicotului si care nici macar nu citesc blogary.
     Au aparut o gramada de articole in media care indeamna la boicot. Nu suntem singurii care promovam ideea asta.

     Reply
    5. SimonaM

      @subway  @revealer Știu. Și am văzut și reacțiile publicului.
     Ce nu pricep eu acum e prestația lui Băsescu. 
      
     Io l-am trimis la Cotroceni să facă niște chestii, nu să ”moară frumos”. Da?

     Reply
  1. subway

    @GabiDumitru Eu am vazut sustinator infocat al lui Crizel care a zis ca-l va vota cu doua maini pe Basescu. Acum trebuie sa-l lamuresc sa ramana acasa.

   Reply
   1. EroulBula

     @subway  @GabiDumitru Spune-i ca ai transmis staff-ului lui Basescu opinia lui si ca ti-au zis sa-i transmiti multumirile lui Basescu.
    Pe 29 invita-l la tine, de dimineata, si da-i sa bea pana cade lat. :-))))))))

    Reply
    1. subway

      @EroulBula  @GabiDumitru Ziua mea de nastere este saptamana viitoare. Cred ca o voi sarbatori pe 29 cu prezenta obligatorie de la 7 dimineata 🙂

     Reply
    1. subway

      @GabiDumitru A vazut adevarata fatza a lui Antonescu. In trecut am avut discutii grele cu el, pe tema asta. Acum mi-a dat dreptate 🙂 Nu este sustinator al lui Base dar a reusit sa inteleaga raul produs de cuplul A&P.

     Reply
 38. Florina

  Nu mai primesc de ieri notificări Livefyre pe mail (unde citesc uneori comentariile, recunosc). Cine păţeşte ca mine, să se-ncoloneze-aci. 

  Reply
  1. SimonaM

    @EroulBula Să-l învețe cineva cuvintele. Că la Iași merge, dar la București îl sfâșie ăia ca mine!!!

   Reply
 39. EroulBula

  Faza tare la Iasi:
  Intreaba Traian Ungureanu: Mergem la vot ?
  Da NUuuu Da Nuuuuuuuuuuuuuuu :-))))))
  E clar, baietii o cotesc usor, usor catre boicot.

  Reply
 40. SimonaM

  Model de luptă dusă la sublim pe FB:
   
  ”Vivian Ingrid Todoran
  Asta e opinia dumneavoastra, CARE NU FACE IN NICI UN CAZ BINE DREPTEI! Traian Basescu are un electorat dur care ar merge pentru el si-n foc! Jignindu-l pe Traian Basescu sau minimalizandu-i rolul veti indeparta acest electorat de ICCD si de proiectul MRU!”
   
  Ăștia nu pot fi convinși nicidecum.

  Reply
   1. SimonaM

     @severmihail Dacă mă omoară, da 😀
     
    Tantele astea au impresia că iubirea lor și trecutul prin foc câștigă vreun vot.

    Reply
    1. Yeba

      @SimonaM , ziceam de tănticile lui Iliescu că sunt proaste și râdeam de ele. Din când în când mă întreb ce face Rodica Beclean, pe lumea asta sau ailaltă, adică pe unde mai face ea rău în așteptarea Stoiceascăi…
      
     Deci spune-i că-i nerelevant, politica e calcul rece, nu metaforă! Dacă nu mai candidează Băse, ăia ce fac? Nu mai merg la vot ever, îl votează pe psihopat, îl voteaza pe MRU? Că astea sunt alternativele!
      
     Era un Diverits în 2003, la ref. Constituție, și Gyuri Pascu, țăran din Vrancea, venise să voteze. Pentru ce votați, întreba Toni Grecu. Cum pentru ce, pentru Domnu Iliescu!

     Reply
    2. SimonaM

      @Yeba da!!! Fix MRU is ză next giizăs pentru tantele astea.
      
     Și să știi că le-am servit toate argumentele astea, plus mersul la sentiment cu Voiculescu și cum îl ajută ele pe varan să câștige. N-o să vezi! Iubirea lor e pură, iubirea învinge tot, și dacă nu va fi așa, eu voi fi de vină 😀
      
     Să-mi fie rușine că îl jignesc pe președintele meu, și că nu-l iubesc și nu-l apăr cu piepții goi. N-ai cu cine, dom’le. La ProTv pe pagină, la intenția de vot, boicotul a scos până acuma un scremut 2,34%.
      
     Ce dracu să mai zic?

     Reply
    3. Florina

      @Yeba  @SimonaM 
      
     Astea ar umple spitalele de boli nervoase la americani, cu preliminariile lor. 
     Şi cu Obamacare acum, n-ar primi nici cele mai bune pastile. 

     Reply
    4. Yeba

      @SimonaM , hi, hi, hi, sunt în bleu, sunt protejată de adevărurile dușmănoase! Am fost pe pagina PROTV și am nimerit pe un sondaj așa: DA=40%, NU=30%, Nu merg la vot = 30%.

     Reply
    5. Yeba

      @SimonaM http://www.facebook.com/StirileProTV/app_137541772984354, nu vreau să știu dacă e invalid (sondajul) din vreun motiv, negriciunile le-am pus la spălat.

     Reply
    6. Yeba

      @SimonaM eu n-am FB, n-o fi al meu actualizat… Mi se pare manipulare, dacă citesc forumurile din RO cât de cât reală. Doar o minoritate absolută folosește forumurile și o minoritate a ăstei minorități e pe FB. Deci e nerelevant.
     Va ieși președinte pe FB. Cum tănticile tot pe FB militează, va fi o relație frumoasă, împlinită.

     Reply
  1. revealer

    @SimonaM Intreab-o pe tanti asta ce sanse crede ca are MRU daca alegerile prezidentiale vor fi peste doua luni. Intreab-o ce crede ca inseamna dreapta intr-o tara destructurata. Pe urma baga-i sub nas ultimile sondaje. Poate pe urma o sa se intrebe si ea ce ar putea sa faca sa creasca sansele lui TB  de a se intoarce la Cotroceni.

   Reply
   1. severmihail

    si intreab-o si ce sanse crede ca are MRU daca alegerile prezidentiale nu vor mai avea loc niciodata…

    Reply
   2. SimonaM

     @revealer Vezi mai sus răspunsul pt Yeba. Am făcut toate cele zise. Am tocit tastele la jumate. N-ai cu cine. Am martori.
    Pe oamenii normali care votau NU am reușit să-i conving să stea acasă. Unii chiar fac propagandă la boicot acuma (hihihi, prietenii știu ce zic). Dar tantele astea sunt de neclintit.

    Reply
    1. EroulBula

      @SimonaM  @revealer Asta e, ai facut ce s-a putut. De acum inainte: mina de creion in yala, maro pe clanta, coji de banana in fata usii.

     Reply
  1. revealer

    @SimonaM Ultima fraza e foarte importanta: „Dar cel mai important lucru e ca aceia care se opun loviturii USL să acționeze unitar.”

   Reply
  2. severmihail

   Mda… ce sa zic: unii oameni, de maxima buna-credinta, nu inteleg ca nu putem judeca corectitudinea actului de guvernare de pana la alegeri si a alegerilor dupa regulile democratice normale.

   Reply
   1. revealer

     @severmihail Opinia lui Vlad Zografi se bazeaza pe faptul ca la toamna vor fi alegeri libere. In cazul in care aceasta premisa e corecta, argumentatia lui sta relativ in picioare.

    Reply
    1. SimonaM

      @revealer  @severmihail Eu consider că opinia domnului este propagandă electorală în care se folosesc de lovomotiva Băsescu.
     ”Veniți la referendum să-l susținem pe Băsescu! ”, iar în toamnă PDL se va bate cu cărămida în piept ”avem 35% susținere, ați văzut la referendum!”

     Reply
    2. SimonaM

      @revealer  @severmihail Firește că nu. Doar că privește totul din perspectivă electorală. Și acum nu sunt alegeri e altceva.

     Reply
    3. revealer

      @SimonaM  @severmihail Pai asta spuneam si eu, daca la toamna sunt alegeri libere, argumentatia lui e relativ corecta. Cum pe-aici noi ne cam indoim de corectitudinea alegerilor….

     Reply
    4. Yeba

      @revealer  , hă, hă, hă. Dacă mai aud asta, naturelul meu aspru și călit va ceda, se va ofili. Cum arată alegerile libere (expresie din 46 și 90?) Alegerile libere sunt alegerile din paradigma war is peace.
     Părerea că nu se mai poate, domnule, că suntem țară UE, e falsă. Este părerea celor care sunt condamnați să repete istoria fiindcă nu au înțeles-o. UE se poate scutura de RO foarte repede, practic – și mai încetișor, nominal. 

     Reply
 41. severmihail

  Mi se pare doar mie sau, dupa doua luni de guvernare, chiar in fata comentatorilor (las la o parte marionetele lui Felix) care nu-l sufereau pe Boc dupa patru ani de guvernare, Ponta a reusit sa-si faca o imagine de o mie de ori mai dezastruoasa?
   
  And it’s just the beginning…

  Reply
  1. revealer

   Sunt curios daca la precedentele alegeri / referendumuri s-au facut in sondaje estimari privind prezenta la vot si cat de apropiate de realitate au fost acestea.

   Reply
  2. severmihail

   Nu stiu de cine sunt platiti cei care au facut sondajul, dar pot sa intuiesc…:
    
   „47,1% dintre romani au o parere favorabila despre premierul Victor Ponta, iar 45,5% au o parere buna despre presedintele interimar Crin Antonescu. Presedintele suspendat Traian Basescu are doar 21,6% in acest clasament, sub Mihai Razvan Ungureanu cu 39,1%, Dan Voiculescu – 23% (!!!!!!), Monica Macovei – 22,2%.

   Reply
  3. subway

    @revealer Nu stiu cum realizeaza astia sondajele, dar niciodata eu sau vreunul dintre apropiatii mei nu am fost consultati telefonic sau fata in fata in vreun sondaj in privinta alegerilor.

   Reply
   1. revealer

     @subway Se fac pe un numar relativ mic de oameni, cateva mii. Depinde foarte mult cum isi aleg esantionul, care teoretic trebuie sa fie cat mai reprezentativ si mai ales de cum pun intrebarile.
     
    Eu revin cu intrebarea, poate un sociolog sa raspunda, daca la alte alegeri s-a facut o estimare a prezentei la vot in sondaje si cat de aproape de realitate a fost.

    Reply
    1. revealer

      @subway Nu stiu cat de relevant e, este facut cu un an si jumatate inainte de orice alegeri. Plus ca acolo PC-ul lui Felix creste ca fat frumos 😀

     Reply
 42. Annia

  Mi se pare o argumentatie logica, Bleen. Nu inteleg, totusi, de ce Bogdan Oprea a acceptat cu atata resemnare mioritica decizia STS (ma rog, el doar a glasuit)? Ca sa nu mai vorbim ca a mai si contrazis reactia la cald a presedintelui (cea cu „paiatza”)

  Reply
  1. Never G

    @Annia Sa lasi presedintele ales al tarii expus riscului eu o consider inadmisibila, indiferent de ce zice purtatorul de cuvant. De asemenea trucul prin care a vrut sa schimbe seful STS este de condamnat. Siguranta nationala nu trebuie slabita de cineva care detine un scaun la un moment dat. 

   Reply
   1. Annia

     @Never G 100% de acord! Comentariul meu exprima pur si simplu o nedumerire si o temere, in acelasi timp; bref, am impresia ca cei care se ocupa de campania presedintelui bajbaie in ceata. Se transmit multe mesaje contradictorii care nu ajuta nehotaratii sa ia o decizie favorabila presedintelui.

    Reply
    1. Never G

      @Annia Eu am observat din partea lui TB si a purtatorului de cuvant, in general, o atitudine grijulie pentru micsorarea agresivitatii din spatiul public. Se raspunde la provocari temperat si la obiect.  Aici incadrez eu anumite raspunsuri.

     Reply
 43. Marius Bojor

  mi-a placut partea cu „pe perioada cît Președintele își pierde cunoștința și se află sub anestezie totală, acesta nu are drept la asigurarea comunicațiilor și securității comunicațiilor”

  Reply
 44. GabiDumitru

  Am auzit ca imediat dupa invalidare,Parlament il va pune pe Basescu sub acuzare pentru inalta tradare nationala a Rusiei.

  Reply
   1. EroulBula

     @SimonaM Asta cu anal-istul i-am scris-o lui Ciutacu pe blog, acum vreo 2 ani.
    Nu stiu de ce dar n-am mai putut intra pe blog, de atunci……

    Reply
    1. SimonaM

      @EroulBula Ca să poți intra aici și-n ziua de azi 😛
      
     Aș vrea să vă-nțeleg pe cei care postați la dușmani. Eu nici să-i citesc pe diagonală nu pot. Am naturelul simțitor 🙁

     Reply
    2. EroulBula

      @SimonaM Exista o vorba care spune: Invinge-ti inamicul ….. sau macar imbolnaveste-l de nervi. :-)))))))))

     Reply
    3. SimonaM

      @EroulBula Io merg pe vorba aia cu ”dacă ai destulă răbdare, vei vedea trupul dușmanului tău plutind spre vale pe Gange”.
     Sper să mă țină perfuziile până atunci 😀

     Reply
 45. oglinjoara

  Laura Ştefan (şi frumoasă şi deşteaptă): „Prefer să nu pot vota decât să validez prin votul meu o lovitură de stat (ducând la atingerea pragului de 50%). Pe de altă parte, dacă USL aduce la vot peste 50% din listele electorale înseamnă că lovitura de stat are susţinere populară şi iarăşi votul meu este irelevant”. 
   

  Reply
  1. oglinjoara

   Ea a explicat că acest vot nu este „un concurs de popularitate pentru preşedinte pentru că preşedinţii sunt aleşi pe un mandat întreg şi nu dau teste la mijlocul acestuia”.
   (din EVZ).

   Reply
 46. severmihail

  „Traian Băsescu vorbeşte despre orice, dar numai despre ceea ce a făcut el, nu. Nu vorbeşte că ne-a îndatorat până peste cap pe noi şi pe copiii noştri. Fiecare dintre dumneavoastră aveţi de plătit câte 5.000 de euro pentru datoriile pe care le-a făcut el, pentru că el a negociat”, a spus ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.
   
  Daca ii dau acum pe astia 5.000 de euro, puteti sa ma lasati dracu’ in pace dupa aia?

  Reply
   1. severmihail

    Pai de fapt mi-e teama ca o sa platesc mult mai mult decat cei 5.000. De bine de rau (inca) am un loc de munca bun, iau un salariu rezonabil si platesc impozite de-mi sar capacele.
     
    Ceea ce inseamana ca voi plati si „bucatile” de 5.000 ale altor zeci/sute de votanti USL care au beneficiat de fapt de datoriile astea frecand menta la umbra ajutorului social sau a serviciului de la Stat.

    Reply
 47. severmihail

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-lasati-i-sa-si-manance-singuri-rahatul-cu-aroma-de-trandafiri-992865.html
   
  Confruntat cu un scandal de plagiat, Ponta a ales calea revoluţiei continue fără a se mai gândi la consecinţele faptelor sale. Va intra în istorie ca un uzurpator al democraţiei, un premier chemat la Bruxelles ca să fie tras de urechi şi bătut uşor cu palma în cap ca să-şi revină. Iar pentru deplina înţelegere a situaţiei a primit şi o temă pentru acasă, un extemporal la democraţie în care întrebările erau mai importante decât răspunsurile

  Reply
 48. June Neluta

  EU M/AM GANDIT CA AU GANDURU ATAT DE NEGRE, m/am gandit in momentul in care s/au luat de STT, Dnul presedinte Basescu nu este o persoana privata ci este inca Presedinte ALES chiar daca suspendat. Ma intreb daca nu si fostii presedinti beneficieaza de stt si spp, si atunci cate/I scopul ascuns al pucistilor??? ca de 2 saptamani vad in fiecare zi sa mai aiba on strategie perfida de rezerva

  Reply
 49. oglinjoara

  Strategia post-referendum a USL
   
  Strategia la referendum se ştie: multe secţii de votare (acum le pare rău că le-au desfiinţat în străinătate) şi fraudare masivă (turism electoral, mită electorală cu sau fără „tombole”, FALSIFICAREA PROCESELOR VERBALE).
   
  Totuşi, oricât ar frauda, este previzibilă invalidarea referendumului.
   
  Strategia post-referendum se bazează pe portiţa pe care au lăsat-o în legea referendumului:
  „Art.3. — În situația în care Curtea Constituțională va stabili că nu au fost îndeplinite condițiile de valabilitate stabilite de lege,Parlamentul României va lua act de hotărârea acesteia și va decide asupra procedurii de urmat”.
   
  Procedura de urmat decisă de USL în Parlament va fi aceasta:
  Organizarea unui nou referendum pentru demiterea preşedintelui, dar a cărui validare să nu mai depindă de numărul de alegători prezenţi la urne.
  Argumentul lor (asul din mânecă): nu fac decât să respecte principiul (fundamental, vezi doamne) al simetriei: şi la alegere, preşedintele, dacă nu se decide în primul tur de scrutin, este ales, în al doilea tur de scrutin, cu majoritatea voturilor exprimate.

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   @oglinjoara Dacă fac prostia asta, sunt terminați. Singura lor șansă e să fraudeze fără să fie prinși și să asigure cvorumul pe 29. În orice alt scenariu vor pierde masiv sprijinul popular.

   Reply
   1. oglinjoara

     @Ivan Zubeldian  @oglinjoara Doar nu crezi că Antonescu se va ţine de promisiune şi va ieşi din viaţa politică? (Cu consecinţele devastatoare pentruUSL).
    Pentru că asta ar însemna întoarcerea lui Băsescu la Cotroceni.
    (De aceea USL este disperat ca referendumul să fie validat, deoarece de câştigul la numărul de voturi nu-şi fac probleme).

    Reply
 50. Viorel Catalin Palade

  Mie nu-mi iese din minte declaratia lui POnta cum ca „Basescu isi risca viata si libertatea”… si ma intreb de ce dreaq nu l-a saltat inca potera pentru amenintarea presedintelui ales?

  Reply
 51. Felix Iuliu Dobosan

  ” Draga Crin, te astept dupa 29 iulie la un poker. Te pup, Adrian Nastase. P.S. Nu uita sa-l iei si pe plagiatoru’ ala micu’ cu ochelari.”

  Reply
 52. Felix Iuliu Dobosan

  ” Draga Crin, te astept dupa 29 iulie la un poker. Te pup, Adrian Nastase” P.S. nu uita sa-l iei si pe ala micu’ copy-paste cu ochelari…

  Reply
 53. Ioana S

  asta-i nivelul sotului d.nei first lady interimara Adina Valean. ce pretentii putem avea de la aceasta paiata ce intra in emisiunea lui Capatos, in direct, ca sa comenteze curul gol al prim-ministrului Boc?

  Reply
 54. GianinaUrsu

  si teoretic cine ar trebui să se sesizeze ca Antonescu a adus atingere sigurantei nationale?

  Reply
   1. GianinaUrsu

     @anarchix deci cind se aduce atingere sigurantei nationale, cine hotarăste daca e sau nu o situatie din asta? se intruneste Consiliul National de Securitate ?care ar trebui să se autosesizeze? adica exact ăștia cu abținerea?

    Reply
    1. GianinaUrsu

      @anarchix era foarte hotărît si convingător cînd a zis ca o să plătească paiața pentru atingerea sigurantei nationale

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *