Cifra A și cifra B

Referitor la listele de alegători și la Curtea Constituțională, se poate discuta despre două paliere, două cifre. Să le zicem cifra A și cifra B.

Cifra A, la care a sărit toată lumea, în frunte cu Băsescu, e numărul de alegători de pe liste iar cifra B e numărul de zile necesar discutării cifrei A și, implicit, numărul de zile cît Băsescu e suspendat și Antonescu e președinte interimar.

La cifra A s-au aruncat proștii. Pe deștepți îi interesa cifra B.

Deștepții au făcut curat în cameră și le-au cerut proștilor să facă inspecția, să vadă dacă au făcut curat așa cum trebuie. Proștii au intrat în cameră și numără pînzele de păianjen, pe care le trec pe răboj, fericiți că i-au prins pe deștepți că nu și-au făcut treaba. Ce nu știu proștii e că în cameră ticăie bomba și cu cît numără mai multe pînze de păianjen cu atît bomba se apropie mai mult de explozie.

Sînt convins că la două zile după ce justiția și serviciile vor fi decapitate, proștii vor veni satisfăcuți cu rezultatul final al calculului suprem. Dacă totuși nu se va întîmpla așa, nu se va întîmpla din cauza americanilor, europenilor și instituțiilor statului. Care încă o dată îi vor salva pe proști.

UPDATE. Și încă ceva: intervenția europenilor nu a fost decisivă nicăieri. Intervenția americanilor e de fiecare dată decisivă. Cel puțin de la Reagan încoace.

UPDATE2. Apropo de americani, am scris ieri un comentariu pe care merită să-l reiau:

”O să scriu comentariul ăsta, deși risc să mă calce o mașină neagră pe trecerea de pietoni sau să beau, vreau nu vreau, bere verde de Paris.

Înainte de a vorbi despre atitudinea americanilor la ce se întîmplă acum în România, trebuie să spunem că sînt trei feluri de americani

1) americani de dreapta
2) americani de stînga care înainte de a fi de stînga sînt americani
3) americani de stînga care înainte de a fi americani sînt de stînga

1) sînt apropiați ideologic de Băsescu și ai lui, nu uită Irak și Afghanistan și nu-i iubesc pe ruși
2) sînt apropiați ideologic de Ponta și ai lui, i-au susținut pe Ponta și pe Geoană, nu și pe Iliescu, nu uită Irak și Afghanistan și nu-i iubesc pe ruși
3) sînt apropiați ideologic de Iliescu și ai lui, au susținut tot ce înseamnă PSD, de la Iliescu încoace și îi iubesc pe ruși

Ponta și ai lui au reușit să piardă susținerea lui 2), adică ăia de-s acu la putere în US. E adevărat că la putere în US sînt și 3) dar influența lor e mică, chiar dacă a avut momente de creștere.

Singurii americani (politicieni, lideri de opinie, consultanți, ideologi, lobiști) care ar mai putea susține USL-ul sînt 3, adică aceia pentru care interesele Rusiei și stîngii sînt mai importante decît interesele imperialismului american. Eu dacă aș fi Bogdan Teodorescu sau Dan Mihalache i-aș sfătui pe Ponta și Antonescu s-o invite în România pe Jane Fonda, s-o urce pe Toni Greblă și să-i facă poză.”

Facebook Comments

253 Comments Cifra A și cifra B

 1. Bleen

  Eu nu înțeleg ceva. Conform legii, procurorul șef DNA poate avea maximum 2 mandate a cîte 3 ani plus delegări de cîte maximum 180 de zile pe an.
   
  Daniel Morar, conform CV-ului lui de pe site-ul DNA, a fost șef DNA după cum urmează:
   
  12.08.2005-12.08.2008 – mandat
  12.08.2008-12.02.2009 – delegare
  12.02.2009 – 12.02.2012 – mandat
  12.02.2012 – 12.08.2012 – delegare
   
  În 2012 a fost delegat deja 180 de zile (delegare de 90 de zile plus prelungire de 90 de zile). Cu toate astea, în 2 august a mai fost delegat încă 6 luni. Îmi scapă ceva?
   
   

  Reply
    1. ovidiuss

      @Bleen ziarele scriu ca e a doua prelungire pentru Morar, poate ai date gresite, legislatia sa schimbat etc 

     Reply
 2. Bleen

  Iulia Motoc
  ‎”O sa mor si n-o sa mai fie îngeri” , 
  se gîndeste îngerul, stînd
  cu aripile-ntinse, foarte întinse, 
  stînd
  pe vine între o casa si un copac,
  stînd
  acolo unde-l ajunge din urma
  starea.
   
   
  Hai cu hermeneutica, să vă văz!

  Reply
  1. EleBelele

    @Bleen nu le am cu hermeneutica, io-s pragmatica, sper ca incidentul sa nu survina pana pe 21-22.

   Reply
  2. Andy RWX

    @Bleen Stam sa-l interpretam pe Nichita ?:)) Sau ce a vrut sa zica Iulia prin versurile lu Nichita ? Ca la o adica eu zic asa:
    
   „O sa plec de la Cotroceni si n-o sa mia fiu presedinte, se gandeste Dingleberry stand cu cracii intinsi, foarte intinsi pe distinsa toaleta prezidentiala, acolo unde l-a taiat cacarea”

   Reply
  3. cristihan

    @Bleen E in mod evident vorba de nastase, deci e de bine: „Îngerul / mereu îsi duce mîna la beregata / mereu îsi duce mîna la beregata.”

   Reply
 3. cristihan

  Ziceati ca in LF nu e nici o optiune de filtrare in functie de autorul comentariilor? No offense, dar cand ma duc sa spal 3 farfurii si ma intorc la „107 new comments” mi se cam ia (apropo de chat, „old days” si ce zicea Florina acum cateva zile…)

  Reply
   1. cristihan

     @Bleen Cam greu… Oricum, ma gandeam ca asta e pretul popularitatii pentru Blogary. Exagerand, ar fi super daca ai avea 1 milion de vizitatori-comentatori (daca ai face si un ban din asta :P) dar nu ar mai citi nimeni decat propriile comentarii, care ar disparea in secunda doi sub 1000 de new comments 🙂 🙁

    Reply
    1. Bleen

      @cristihan Păi asta se întîmplă acum. Nu în secunda doi, în secunda paișpe.
      
     Știi care e problema? Că ăia deștepți și de bun simț se abțin și comentează mai puțin. Ăilalți nu se abțin. Autocenzura și cumpătarea nu funcționează decît la anumiți oameni. La ăia care chiar aveau ceva de spus. Rezultatul? Vom avea un blog nefrecventabil pe partea de comentarii. Dar hai să vedem dacă comentatorii știu și se pot autoregla.

     Reply
    2. cristihan

      @Bleen In ultimul timp sunt mai activ pe FB decat aici. Nu spun ca e doar din cauza comentariilor, mai sunt si alte motive, dar chiar si pe FB daca vad 10-15 comentarii la o postare se poate sa ma uit si pe alea, insa daca sunt peste 20 trec mai departe… Poate totusi m-am saturat eu de discutii circulare. Ai o statistica pentru numarul de comentarii pe ultima luna? Se vede o crestere semnificativa a mediei / articol sau e doar impresia mea?

     Reply
 4. Bleen

  Ce să mă joc? Napoleon Total War (cu Prusia sau Anglia, că francezii nu-mi plac), Silent Hunter 5 (cu nemții, evident) sau TOAW (cu nemții călare pe ruși, evident)? Să fac un sondaj?
   
  Sau să fac calcule despre Tudore Toader?

  Reply
 5. meioza

  Antonescu a introdus o nouă figură de stil în arsenalul oratoric: anacolutul… Citez: „cer asta ca președinte, chiar dacă interimar, am și eu niște drepturi”…

  Reply
 6. Bleen

  Pentru cei îngrijorați, iată secretul:
   
  Gordon a vorbit cu Băse și Ponta despre liste. Cred că pe listele alea erau și Oprișan și Dragnea. Năstase și SOV erau deja bifați. Gordon a luat carioca, s-a uitat la Victor așa cum se uită bona filipineză cînd Victor se salută cu Daciana prin casă, și l-a întrebat: te bifez sau nu?

  Reply
  1. Ilinca

    @Bleen Ar fi fost preferabil sa-i puna intrebarea asta unui Tudorel Toader, dupa ce-l bifa pe Ponta fara sa-l intrebe nimic.

   Reply
   1. Louisy

     @Ilinca  @Bleen Nu merge chiar asa, ca-l presau si pe el niste baieti de la clubul de aeromodelism.

    Reply
  2. Canadiana

    @Bleen da btw, cu neconstitutionalul plecat al lui ponta la ue nu se mai aude nimic in harmalaia listelor. 

   Reply
 7. GeoRadu

  Art. 47. – (1) Plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului. (2) Hotărârea Curţii Constituţionale stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia. (3) Înaintea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, hotărârea Curţii Constituţionale se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună. Lege nr. 47/1992 din 18/05/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale

  Reply
 8. Ilinca

  Pe 20 august e sedinta CSM, zice Ponta.Cum ar fi sa fac si ei ca judecatorii CCR, sa ceara amanare de o luna pe motiv ca nu pot lua decizia 🙂

  Reply
 9. Bleen

  Gata, mă duc să mă joc ceva, un total war, un toaw, un silent hunter. Să fiți cuminți și să nu mai puneți întrebări tîmpite!

  Reply
 10. Dragos

  „Cred că sigla Platformei de Dreapta ar putea fi unul care stă capră și își așază colecția de timbre în timp ce alții îl fut în cur.”
   
  da, da stie filatelistul semnificatia lui „salutar”? stie!

  Reply
    1. coffee

      @Louisy  @Canadiana Iar incepi.
      
     Bine – eu cred ca prezenta lui Base nu e intamplatoare. Rusii isi primesc partea economica in Romania. E semnal pentru USL de game over, baietii nu mai sunt interesati.  E mai bine asa?

     Reply
    2. coffee

      @Bleen Vom vedea. Eu cred ca daca lucrurile se rezolva va fi ceva loc. Parerea mea e ca asta e pretul.

     Reply
    3. Dragos

      @coffee  @Bleen interviul din Vocea Rusiei tb. citit in cheie becaliana „Pai strict pe partea economica, imi sugi p… pe partea economica direct. Asa-mi sugi p…. „

     Reply
    4. coffee

      @Bleen Corect. Atunci care e rezolvarea – USL e spriinita de rusi. Ambii sunt disperati – unii pt. justitie, altii pentru ceva avantaje economice. De ce ar ceda?

     Reply
    5. Bleen

      @coffee Rușii n-ar ceda. Bine, atunci cînd știu că partida e pierdută, ca acum, se retrag și se regrupează, așteptînd o nouă oportunitate de atac. 
      
     Cît despre USL, nu e vorba de tot USL-ul și nu e vorba de UE. E vorba de americani. Care l-au prins de coaie pe Ponta și l-au amenințat că i le deșurubează și reînșurubează pe gît. Dacă tu crezi că americanii nu pot amenința să bage groaza în tine pînă la a 7 a generație de mici filipinezi, ești un naiv.

     Reply
    6. Dragos

     de ce ar asculta USL de UE ??? pai una-i 2 ani cu suspendare si alta-i 25 de ani cu executare pentru atentat la siguranta nationala.

     Reply
    7. Bleen

      @coffee Pe nea Nelu cu ce să-l amenințe? Că-i distrug cariera politică? Că-l omoară? Lui Felix i-au tăiat ponta, ce vrei să-i mai facă?

     Reply
    8. coffee

      @Bleen Nu stiu, dar daca lucrurile erau atat de simple, de ce mai misca Crizel, Antenele si nea Nelu?

     Reply
    9. Bleen

      @coffee  Nu-ți înțeleg neliniștile. SOV, care în 3 decembrie 2009 se credea stăpînul României, acum e la pușcărie, Năstase care chiar a fost Împărat, acum e la pușcărie, Iacubov acum e la pușcărie, Felix urmează în scurt timp, Oprișan, Dragnea, Mazăre, Mișu Voicu, Fenechiu, SRS, Chiuariu și echipa vor intra și ei. Lui Antonescu tot ce-i pot face americanii e să-i trimită un psihiatru bun care să-l trezească cu pastile la trista realitate, deși pușcăria e și ea o opțiune. Nea Nelu poate scrie pe blog prostii, americanii nu fac rău blogărilor, sînt civilizați. Ponta nu e blogăr, d-aia a fost castrat. S-a terminat. E liber la băgat la pușcărie în masă. Deci eu zic să nu mai fim îngrijorați. România a parte a lumii civilizate, așa cum Alcatrazul e o insulă celebră.

     Reply
  1. airwave

    @coffee Il pandeau de vreo doua saptamani, am pus eu un link pe-aici pe undeva. Semnificatia – in acceptiunea mea – este ca acum batalia e castigata si isi permite sa stea la povesti.
    
   We have a response to Basescu’s accusations from VOR head Dr Andrei Bystritsky: „The attention the Romanian President has paid to our broadcasting service actually amounts to appreciation. I would like to stress, once again, that The Voice of Russia enjoys editorial independence, is always mindful of media ethics and remains committed to the principle of even-handedness in its political coverage. This implies reporting the opinions of all sides in a political dispute. I hereby invite President Traian Basescu to speak on The Voice of Russia or post an article on its website. I can assure him that the Voice of Russia will tolerate no bias in rendering his opinion”.
    
   Mie mi se pare ironic altceva – Ponta dind interviuri in The Guardian si Basescu in Voice of Russia…

   Reply
 11. AndreeaP

   Mihaela Gabor: „Mamaligile astea de la USL ce au de gand ? Se multumesc doar sa stea in spatele ziaristilor ,tremurand si cu rahatul la fund?Ce dracu fac?! Nu sunt in stare sa ia pozitie ferma, sa se foloseasca de parghiile si de institutiile pe care le au la indemana ca sa opreasca incalcarea legii,abuzurile procurorilor si ale lui basescu…inseamna ca nu merita votul nostru,inseamna ca trebuie sa isi ocupe pozitia la gunoiul politicii romanesti ,alaturi de basescu! Lesinatul ala de Voicu spune ca vor castiga alegerile parlamentare ? NEVER ! Cu atitudinea asta mamaligoasa si lesinata,nu vor avea NICIODATA votul nostru !”
   
  Bleen: „Cred că sigla Platformei de Dreapta ar putea fi unul care stă capră și își așază colecția de timbre în timp ce alții îl fut în cur.”
   
   
  Ce prezenta la vot estimati in toamna?

  Reply
    1. GeoRadu

     Răspuns oficial al MAI la întrebarea ziarului PUTEREA:  22.258.186 de CNP valabile în 11 iulie – DOCUMENTE

     Reply
 12. Bleen

  Am deccoperit că dacă eu flăguiesc spam, comentariul se șterge automat. Not bad. Îmi păstrez această mică plăcere perversă de God.

  Reply
 13. Bleen

  Gordon și procurorii sînt proști (Cat de prost sa fii cand usl contesta rezultatele referendumului pe motiv de cvorum sa le contesti si tu pe motiv de frauda?)

  Reply
   1. GeoRadu

     @meioza  @Bleen de fapt nu se contesta nimic… doar ca se furnizeaza diverse cifre ca sa-i bage in ceata pe cei de la CCR, sa anuleze referendumul… este singura lor sansa de a prelungi agonia… CCR se va pronunta pe 21… este o presiune pe ei si de afara…

    Reply
 14. GeoRadu

  copii, va uitati prea mult pe antene la tot felul de irealitati…. CCR nu poate constata decat 2 lucruri : referendumul s-a desfasurat in conditii legale si constitutionale sau nu. CCR nu poate schimba cifra comunicata de BEC, adica 46,24 %…
  ce dracu sunteti prosti asa…CCR cel mult poate spune ca cifrele fiind diferite se anuleaza referendumul…nimic altceva… cifra de 46,24% este batuta in cuie…prostilor care suntem…
  in rest de bine…. au intrat in defensiva…
   

  Reply
   1. GeoRadu

     @meioza nu mai pot… tocmai asta este problema USLamistilor….si atunci incearca sa gaseasca subterfugii pentru a prelungii agonia pana la alegeri… dar au ajuns sa fie deja in defensiva….nu vor putea sa-si apere „votantii” cu calitati multiple… si atunci la toamna vor lua cel mult 13-18%….. de asta au turbat asa…

    Reply
  1. EleBelele

    @GeoRadu la faza cu CCR anuleaza referendumul doar tu esti ala prost; in rest, ai inteles in gura tot ce s-a scris pe aici.

   Reply
   1. GeoRadu

     @EleBelele cu ceorgan citesti..?   daca referendumul se bazeaza pe documente false, cum s-a exprimat desteapta curtii, aspazia, ce hotarare va lua CCR ? spune tu ca esti fata desteapta…

    Reply
    1. coffee

      @GeoRadu  Antonescu presedinte pana in 2018, ca oricum nu se pot organiza alegeri din lipsa de lista permanenta.

     Reply
    2. Taticu

      @GeoRadu  Nu pe documente, ci pe cifre false.
      
     In rest, confirm: @EleBelele  e desteapta. Ramane cum a stabilit.

     Reply
 15. Ilinca

  Ceva s-a intamplat dupa venirea lui Gordon…. Basescu nu a mai sustinut nici macar o conferinta de presa. A incheiat brusc numararea cnp-urilor si a divorturilor. 
  Tot Gordon a spus primul, in mod cu totul neasteptat, despre fraudarea masiva a referendumului. A doua zi au pornit si procurorii ofensiva. Pana atunci nu s-a discutat decat de cateva sute de voturi duble descoperite de PDL pe listele speciale. 

  Reply
   1. Taticu

     @meioza  A spus-o cu subiect si predicat (de pe o pozitie, totusi): fraudarea masiva a referendumului.
     
    Iar cu Base, super-observatie. A tacut brusc.

    Reply
   2. Ilinca

     @meioza la fiecare tur de alegeri se aude cate ceva despre anchetarea voturilor multiple. Avem si cativa condamnati definitiv, daca nu ma insel. Dar nimic de amploare. Si cu referendumul lucrurile plecasera in aceeasi directie. Se auzea cate ceva, nimic special, cazuri izolate samd…

    Reply
    1. meioza

      @Ilinca Nu, nu, de data asta chiar au fost sute de dosare. Pînă acum un an auzisem doar de cîteva (su zece) persoane urmărite penal… E o diferență!

     Reply
    2. Andy RWX

      @meioza  @Ilinca 528 de dosare (din care 10 s-au inchis cu neurmarire penala). Cel putin asta e ultima cifra.

     Reply
   1. meioza

     @Bleen  @Ilinca Păi cred că e preferabil să fuck the list, decît fuck Ponta sau Antonescu… Mai găsești un număr interesant, ceva…

    Reply
   2. coffee

      @Bleen  @Ilinca Pana la urma care e rezolvarea la toata chestia asta:
    a) justitia trumfa, CCR invalideaza sau
    b) base bate palma cu PSD, negocierea fiind facuta cu sprijinul SUA?

    Reply
 16. Yeba

  Am umor daca citez din Dogaru? Test:
  „avem de-a face cu o lovitură de stat orchestrată de Băsescu, care s-a împotmolit la 29 iulie și de atunci tot încearcă s-o resuscite și dacă Kovesi și Morar nu-s îndepărtați rapid, odată cu șefii serviciilor speciale, rămânem în dictatură dementă.”

  Reply
   1. Canadiana

     @EleBelele  @Yeba nu inteleg de ce se iau de sefii serviciilor speciale. astia ce nu au mai facut

    Reply
    1. coffee

      @meioza  @Yeba Pot sa se spele undeva cu IP-ul, ideea in sine e penibila. Am vazut si eu azi putin din emisiune – toata lumea vorbeste frumos, pe rand, nu se intrerup, se completeaza.

     Reply
    2. Yeba

      @coffee  @meioza Acesta este clar unul din secretele audientei. Poporul s-a saturat de certuri la televizor, oricum toate contrazicerile cad la noi în mahala, plus ca se intelege ce vorbesc ăia, pur și simplu, plus că asa are impresia ca e si el, poporul, intelectual. Te asigur că o emisiune moderată de Turcescu e mult mai nereușită din perspectiva asta. Invitații nu vin ca să se dea mari unii în fața altora, ci ca să-și treacă mesajul. Moderatorii nu moderează nimic, ci dirijează discuțiile după un punctaj.

     Reply
   1. Andy RWX

     @coffee  Eu am ip IPv6. Sa-i vad cum o sa-si extinda ochii din orbite incercand sa afle de unde e.

    Reply
 17. Andy RWX

  Dupa atata timp de la suspendarea lui Basescu si inceputul acestei mascarade am ajuns la o concluzie. Din punctul meu de vedere de importanta vitala. Eu sunt acuma in situatia de a fi foarte fericit ca Basescu le-a dat Guvernul pe mana astora de la USL. In felul asta a reusit sa-i convinga pe romani ca nu sunt o alternativa viabila. Daca nu ar fi demonstrat de ce sunt in stare acuma, e posibil ca la alegeri sa fi fost votati in numar foarte mare. Drept urmare stau si ma gandesc ca poate pana la urma toata chestia asta a fost chiar jocul lui Basescu. Poate nu in totalitate; or fi existat si parti pe care nu le-a prevazut. Dar cred cu tarie ca a vrut sa-i faca sa-si dea arama pe fata singuri.

  Reply
    1. coffee

      @Louisy Sa stii ca nu prea am intalnit USL-isti care au cotit spre dreapta dupa scandalurile astea.

     Reply
    2. coffee

      @Canadiana Pai atunci de la ce premisa pornim? Asta ziceam si eu, ca Base nu s-a ales cu nimic dand guvernarea USL.

     Reply
    3. coffee

      @Canadiana Andy spunea ca este posibil sa fi fost jocul lui Base. E posibil sa fi fost asa, desi aparent a fost solutia corecta.

     Reply
    4. meioza

      @Canadiana  @coffee Ba cred că i-a adus la guvernare ca să se facă de rușine (ca în bancul cu ardeleanul și calul bătrîn la tîrg).

     Reply
    5. Andy RWX

      @coffee  @Louisy coffee eu am intalnit foarte multi. Cel putin aici in Constanta.. Vorbesc doar despre ceea ce stiu eu personal. In ultima saptamana  s-au „convertit” vreo 7 prieteni de-ai mei si am catziva amici care erau membri PSD-T si s-au retras.

     Reply
    6. meioza

      @Andy RWX  @coffee  @Louisy @Bleen Nu trebuie să voteze PDL… Pur și simplu să nu mai voteze USL.
      
     Și eu cunosc niște antibăsescieni convinși care nu s-au dus la referendum (și sigur nu mai votează cu perechea de aur a USL)

     Reply
    7. Andy RWX

      @Bleen NU i-am intrebat ce preferinte vor avea la alegeri. Stiu sigur doar ca nu vor sa fie „asociati cu infractori”. Cel putin asa s-a exprimat unul din ex-pesedei.

     Reply
    8. Louisy

      @Andy RWX  @Bleen
     Daca pleaca 1-2 infractori, inteleg ca ar fi din nou frecventabili. E vorba doar de o indispozitie temporara.

     Reply
    9. meioza

      @Louisy  @Andy RWX  @Bleen E o vorbă franțuzească: dacă pui o picătură de vin într-un butoi cu apă de canal, rămîne apă de canal. Dacă pui o picătură de apă de canal într-un butoi de vin, acesta devine apă de canal…

     Reply
   1. Andy RWX

     @Rezon Eu nu cred. Cu toate gogomaniile din capul lui sa stii ca e totusi un politician mult mai abil decat toata sleahta asta care e acuma si decat multi „colegi” de-ai lui de partida.

    Reply
    1. Andy RWX

      @Canadiana Asta e cu totul altceva. El oricum se apropia de final ca nu ar mai fi avut dreptul sa candideze inca odata.

     Reply
    2. Andy RWX

      @Canadiana Tocmai de aia zic ca si-a sacrificat o parted in ultimul mandat ca sa le arate la romani cam ce e de capul USL & Co.

     Reply
 18. Bleen

  Teoretic, dacă blocajul de la CCR persistă, Antonescu poate rămîne interimar pînă după 2 octombrie, cînd ministrul de justiție Mona Pivniceru îi va propune un candidat pentru funcția de procuror general.

  Reply
  1. Bleen

   Blocajul CCR poate persista, cu sau fără liste. CCR poate invalida referendumul indiferent cît se chinuie guvernul să amîne listele, CCR poate amîna chiar dacă mîine primește listele.

   Reply
    1. meioza

      @coffee  @Bleen Asta e o idioțenie. După mine, dacă nu se reușește validarea cu 6-3, atunci decizia firească este de invalidare… Nu este curtea cu juri americană ca să apară „mistrial”…

     Reply
    2. coffee

      @Canadiana Chestia aia cu actualizarea mai mult pare a legitima minirecensamantul. De ce ar cere reactualizarea, acolo unde nu s-a facut? Unde nu s-a facut?

     Reply
    3. coffee

      @Canadiana Si era cazul sa ii dea de treaba guvernului? Iti dai seama ca vor apare alte cifre. CCR trebuia sa mentina drept clar numarul deja comunicat, la care sa se adauge cei cu resedinta in strainatate. O facea Zegrean adunarea.

     Reply
 19. coffee

  In tara minirecensamantul este in derulare, cifrele vor fi diferite fata de cele deja furnizate. Parchetul face foarte bine ca investigheaza, dar nu inteleg ce este cu excesul asta de zel in unele zone. Nu cred ca e o miscare buna de imagine, sa mergi de Sfanta Maria la tarani. Poate e cineva infiltrat si acolo. Se va continua discutia pe votantii cu resedinta afara. Deja am vazut ca Dogaru e promovat intens ca mare anal-ist, in situatia in care discutiile pe liste nu mai merg.

  Reply
 20. Canadiana

  On topic: in toata lovitura de stat, usl a avut, cel putin pana acum 2 aliati neasteptati: pdl (dreapta) – in acest sens, mai vocala a fost merkel decat dreapta noastra  – iar al doilea aliat neasteptat este ccr. este inadmisibil ca ccr sa astepte numarearea pielii p. cand era necesar si corect sa se pronunte pe numerele furnizate de organele competente (mae, bec). in aceste conditii, ar fi de mirare ca lovitura de stat sa nu reuseasca.

  Reply
  1. meioza

    @Canadiana Păi în Germania nu ajungi politician fără să înțelegi ce e statul de drept. La noi pe ăi din stînga nu-i interesează definiția, iar ăi de dreapta sînt preocupați mai mult de locurile din parlament mai mult decît de statul de drept…

   Reply
 21. CiufutozaurusRex

  buna intrebarea lui cacarau, pana la urma.
  cine e mai puternic? baselu, cu USA in spate, sau el, cu 7 milioane de derutati?

  Reply
  1. AndreeaP

    @Florina
   in politica, in democratie, cand pierzi nu pierzi tot, iar cand castigi nu castigi tot
   cu conditia sa nu te bati cu USL-ul

   Reply
 22. adrirus

  Ponta ar putea veni, dupa renumararea permisa de CC („acolo unde nu s-a facut actualizarea pina la 10 iulie se va face actualizarea pina la 21 august”, deci se poate face peste tot pentru a se obtine cifra necesara validarii referendumului) cu o cifra A de 16,5 milioane, care va fi evident contestata vehement, dar verificarile si reverificarile la CC si alte institutii vor dura suficient de mult (cel putin pina in decembrie 2012, daca nu decembrie 2014) pentru ca desteptii sa decapiteze justitia si serviciile.

  Reply
   1. promaa2002

     @Bleen  @adrirus pai in varianta asta ponta isi trage un glonte in cap , doar el a zis ca referendumul a fost organizat impecabil

    Reply
   2. adrirus

    @Bleen
    Daca aveau de gind sa-l invalideze o faceau pe 2 august. Acum prin decizia de ieri vor primi de la guvern o cifra diferita de cea initiala (si inclusa in rezultatele BEC), indiferent daca va fi mai mare sau mai mica, motiv pentru anulare (nu invalidare) sau pentru aminare (de ex. BEC sa refaca toate calculele).

    Reply
    1. coffee

      @EleBelele Revin la o intrebare mai veche – constatarea proastei organizari (prezentarea unor numere diferite de alegatori pe liste) e motiv de invalidare?

     Reply
    2. EleBelele

      @coffee daca prin proasta organizare intelegi nerespectarea procedurii de organizare si desfasurare, da, se poate interpreta si asa.

     Reply
  1. Bleen

    @adrirus  Dar, așa cum zic de 2 săptămîni încoace, listele sînt irelevante. Problema e blocajul de la CCR. Listele sînt pretextul. Mîine, cei 4 de la CCR vor găsi alte pretexte.

   Reply
    1. adina

      @nedormitul vroiam sa zic ambasador in Cuba, dar ma gandesc ca insula Sf. Elena ii sade mai bine :-).

     Reply
    1. airwave

      @Florina  @Bleen  @meioza  @EleBelele Redactor sef, ca aud ca se elibereaza un post zilele astea… 🙂

     Reply
  1. ovidiuss

    @Bleen  Da, asta am suspectat si eu de la vizita lui Gordon. Ponta si-a asigurat imunitatea personala, familie (Sarbu) etc…personala nu politica, restul pucistilor insa au motive sa se teama de teama lui Basescu si EU&US ca se poate repeta.

   Reply
  2. quaddelta

    @Bleen Umbla pe la televiziuni un scenariu similar in care insusi Basescu isi negociaza iesirea: numirea intr-o functie NATO ce urmeaza a-i asigura imunitate  internationala. I call BS!

   Reply
   1. ny2

     @quaddelta  e mult prea mult BS, in conditiile in care a renuntat la imunitate ca sa fie cercetat in „Flota”

    Reply
    1. meioza

      @EleBelele  @quaddelta  @Bleen apropo’ de asta, după ce a pătat Antonescu așternuturile de la Cotroceni, nu trebuie făcută deratizarea?

     Reply
    1. coffee

      @Bleen Pana la urma cine conduce PSD? Iesirile lui nea Nelu sunt urmate mereu de repozitionarea lui Ponta.

     Reply
    2. coffee

      @Bleen Sa nu-mi spui ca Ponta s-a numit si Ministrul Justitiei pentru a fi sigur ca nu se schimba seful DNA sau Procurorul Sef pe durata interimatului.

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *