O modesta harta strategica (2)

Vorbeam acum cinci zile de felul în care sînt dispuși cei doi combatanți, echipa bleu și echipa roșie.

Astfel, echipa bleu arăta așa:

 • Băsescu, PDL, dreapta și restul clovnilor (flancul slab)
 • Instituțiile statului (linia centrală)
 • Vestul (flancul puternic)

iar echipa roșie arăta așa:

 • Președintele Crin (flancul puternic)
 • Guvernul Ponta (linia centrală)
 • Poporul/media (flancul slab)
Tot atunci scriam:
”Dacă Instituțiile Statului, linia centrală a frontului, și Vestul, flancul drept, reușesc în atacul decisiv pe high ground-ul CCR și împotriva Guvernului Ponta, bătălia e cîștigată, frontul advers cade și flancul Crin pleacă acasă cu coada între picioare. Dacă nu reușesc, flancul Crin atacă decisiv și scoate din joc Instituțiile Statului.”

Ei bine, deși lucrurile nu s-au schimbat și dispunerea e aceeași, echipa bleu este în plină ofensivă pe flancul drept (US și UE) și pe linia centrală (instituțiile statului). Instituțiile statului și Vestul au transmis echipei roșii un mesaj fără echivoc. Crin, la rîndul lui, a transmis semnalul că nu renunță orice ar fi. Însă Crin nu e chiar de capul lui. Ca să poată ataca decisiv Instituțiile Statului are nevoie de sprijin din partea susținătorilor și de o pasă de la Ponta. Crin nu poate revoca Procurorul General fără o propunere de la Ministrul Justiției (Ponta, deocamdată). Ultimul mandat la care Daniel Morar avea dreptul în funcția de procuror-șef DNA s-a încheiat în 12 februarie 2012. De atunci și pînă în 12 august a fost delegat, delegare prelungită cu încă 6 luni de Laura Codruța Kovesi, pînă în 12 februarie 2013. Delegarea lui Daniel Morar se încheie însă în momentul în care este numit un nou procuror lef DNA. Iar asta se poate întîmpla în orice moment, cu condiția ca Ministrul Justiției să facă propunerea, CSM-ul să o avizeze și Președintele să-l numească. La rîndul său, Procurorul General al României, Laura Codruța Kovesi poate fi revocat de Președintele României numai la propunerea Ministrului Justiției.

Titus Corlățean ar fi putut propune oricînd un nou procuror șef DNA. La fel și Ponta, poate propune oricînd un nou procuror șef DNA. Nu s-au înțeles asupra numelui? Nu au găsit în sistem un procuror care să-i servească, de încredere? Îi e greu Mafiei să mai găsească procurori  care s-o servească? Sau US și UE le-au pus pistolul la tîmplă și au amenințat că trag în plin, nu în gușă, dacă se ating de Daniel Morar? Sînt Laura Codruța Kovesi și Daniel Morar niște isărești ai justiției? Foarte posibil. Cert este că Titus Corlățean nu s-a atins de Morar și Kovesi. O va face Ponta? Sau îl lasă pe Mona Pivniceru să facă treaba murdară? Cît de dispuși sînt pesediștii să aibă o justiție condusă de PNL Iași și un președinte ca Crin? Nu știm. Rămîne de văzut.

Pe de altă parte, sînt convins că aripa penal-psihiatrică a PNL (Crin, Relu Fenechiu, Vlasov, Mona Pivniceru, Vosganian) pare dispusă să sacrifice România. Cu atît mai mult cu cît Mona Pivniceru vine din sistem și a fost deja lăudat de Traian Băsescu pentru lupta sa în slujba independenței justiției iar USL ar putea folosi în fața Occidentului argumentul acestei imagini de profesionist care luptă pentru independență.

Odată ajuns ministru al justiției, Mona Pivniceru va propune un nou procuror șef DNA și revocarea Procurorului General. Sînt convins 100% de asta. Cele două propuneri trebuie să treacă totuși de CSM pentru a ajunge la Președinte (a mai picat o astfel de propunere la CSM – dacă îmi aduc bine aminte, Cătălin Predoiu a propus un nou procuror șef DNA și acesta n-a trecut de votul CSM). Pentru ca USL să pună mîna pe justiție trebuie ca Mona Pivniceru să ajungă ministru al justiției, Crin Antonescu să fie președinte interimar și CSM-ul să avizeze favorabil propunerile Monei Pivniceru.

Cum vor reacționa Statele Unite și Uniunea Europeană? Cum vor încerca să împiedice Mafia să pună mîna pe justiție? Trebuie să spunem că Gordon nu a venit să ia informații (știu americanii mai bine chiar decît Ponta sau Antonescu ce se întîmplă pe la noi), nu a venit nici să-i amenințe pe Ponta și Antonescu (asta se poate face și prin telefon, și nu de către Gordon). Gordon a venit să transmită un mesaj. În sine, venirea sa e un mesaj.

Așa cum am mai zis, războiul extern e pierdut pentru USL și e pierdut în zona care decide, adică în US.

Cum vor reacționa instituțiile statului? Pînă acum n-au plecat capul și nu au dat niciun pas înapoi.

Una din regulile războiului spune că trebuie să lași o portiță de scăpare inamicului înconjurat, căci va profita de ea, își va arunca armele și o va lua la fugă. Dacă nu-i lași nicio portiță, e obligat să lupte pînă la moarte. Însă o portiță de scăpare chiar asta înseamnă, o portiță de scăpare, nu spațiu de manevră.

Personal, sînt optimist. Instituțiile statului sînt puternice iar Occidentul nu dă înapoi niciun milimetru. La final, o bună parte din USL va supraviețui să lupte și mîine, așa cum e și normal, însă falanga psihiatrică, condusă de Crin, nu mai are nicio șansă de supraviețuire.

Cu ocaziunea loviturii de stat am asistat la ultimele zvîrcoliri semnificative ale Grupului Infracțional Organizat, am văzut un Occident extrem de coerent și decis, ceea ce e totuși o surpriză, și am văzut instituții de stat solide, cu picioarele bine înfipte în solul patriei, conduse și populate de oameni curajoși. Astea-s veștile bune. Avem și o veste proastă: la nivelul clasei politice e dezastru. Stînga e o adunătură de socialiști de mafie și liberali în delir și iar dreapta e chestie inexistentă, condusă, din vacanță, de căprari înceți la minte și de țîrcovnici iuți la pășunism.

Legea 303/2004

ART. 54
(1) Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, primadjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Național Anticorupție, adjuncții  acestuia, procurorii şefi de secție ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncții acestora sunt numiți de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

(3) Preşedintele României poate refuza motivat numirea în funcțiile de conducere prevăzute la  alin. (1), aducând la cunoştința publicului motivele refuzului. 

(4) Revocarea procurorilor din funcțiile de conducere prevăzute la alin. (1) se face de către Preşedintele României, la propunerea ministrului justiției care se poate sesiza din oficiu, la cererea adunării generale sau, după caz, a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de CasaŃie şi JustiŃie ori a procurorului general al Parchetului NaŃional Anticorupție, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru motivele prevăzute la art. 51 alin. (2) care se aplică în  mod corespunzător.

CAP. 6
Delegarea, detaşarea şi transferul
ART. 57

(7) În interesul serviciului, procurorii pot fi delegaţi, cu acordul scris al acestora, inclusiv în funcţii de conducere, de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la parchetele din cadrul Ministerului Public pe o perioadă de cel mult 6 luni.

(8) Delegarea procurorilor poate fi prelungită, cu acordul scris al acestora, cel mult încă 6 luni.

Facebook Comments

278 Comments O modesta harta strategica (2)

 1. Pingback: Cele mai bune comentarii ale săptămînii 13 – 19 august 2012 | Madame Blogary

 2. Bleen

  S-a supărat MRU. ICCD se transformă în partid. În sfîrșit, o veste bună de pe flancul drept.
   
  Mihai Razvan Ungureanu:
   
  „La ora actuala suntem cel mai mare ONG din Romania. Avem aproape 15 mii de membri si sunt convins ca putem ajunge rapid si la 100.000. Avem sedii in Bucuresti, Cluj, Timisoara, Arad, Brasov, vom avea in curand si la Iasi, la Constanta, la Ploiesti, vom mai avea cateva in Bucuresti si vom acoperi toata tara, asa ca pana duminica astept raspunsurile voastre la intrebarea: ne transformam in partid sau ramanem un club de discutii, o bazaiala etica pentru partidele politice?!PDL este un partid mare, dar care nu si-a baut inca ultimul pahar de cucuta. PNTCD este un partid cu trecut mare, dar, din pacate, fara prezent, care isi doreste, desigur, un viitor. Noua Republica este un partid fara trecut, fara prezent si fara viitor, care isi doreste si el ceva. (…)Vrea cineva sa se inscrie in PDL? E liber sa o faca. Vrea cineva sa se inscrie in PNTCD? E liber sa o faca. Vrea cineva sa se inscrie in Noua Republica? Eu, unul, nu! (…) Avem doua variante: ori ramanem un club de discutii, ori devenim partid politic si intram in joc”

  Reply
  1. teocharis

    @Bleen „Noua Republica este un partid fara trecut, fara prezent si fara viitor”
    
   valabil si pentru iccd

   Reply
    1. leonis

      @teocharis  @promaa2002  @BleenNu doar: PDL este un partid mare, dar care nu si-a baut inca ultimul pahar de cucuta…
      

     Reply
    2. Rezon

      @leonis  @teocharis  @promaa2002  @Bleen 
      
     Eu inteleg de ce. Pentru ca NR e un partid faria trecut, fara prezent si fara viitor, condus de un veleitar.

     Reply
    1. promaa2002

      @meioza  @EleBelele  @Bleen imi aduc aminte acum ce spunea TB cu ceva timp in urma, in legatura cu astia tineri de pe dreapta, ca are sperante cu 3 , e multumit de 2 (MRU cred ca era unul) si in legatura cu inca unul inca are rezerve (care o fi ala ?) neamtu sau cel de la cluj…imi scapa numele

     Reply
    2. promaa2002

      @meioza  @EleBelele  @Bleen da papahagi, deci nu stiu la cine s-a referit TB cand spunea ca inca are rezerve fata de unul din cei 3

     Reply
   1. leonis

     @picus  @Bleen http://www.ziare.com/mihai-razvan-ungureanu/miscare-politica/mru-catre-sustinatorii-sai-suntem-cel-mai-mare-ong-ne-transformam-in-partid-1184657
     

    Reply
  1. AndreeaP

    @EleBelele
    pana la urma cred ca-i de bine: un ministru de Justitie impecabil care sa-i fi schimbat pe Kovesi si Morarar fi putut fi putut sa ne cam incurce

   Reply
  2. AndreeaP

    @EleBelele
    
   pana la urma cred ca-i de bine: un ministru de Justitie impecabil care sa-i fi schimbat pe Kovesi si Morar ar fi putut sa ne cam incurce

   Reply
 3. Annia

  Departe de mine gandul de a atenta la etuziasmul general- de care, de altfel, m-am molipsit -, dar un viermisor al indoielii nu-mi da pace: si daca acum, ca nu mai trebuie sa astepte avizul CSM etc., Ponta va profita de situatie si va numi rapid un ministru obedient care sa le ia piatra de pe suflet: Morar+Kovesi?

  Reply
 4. Canadiana

  s-a gandit ambramburica sa premieze totusi elevii care au obtinut medalii la olimpiade. mai, mai ce face opinia publica din om!

  Reply
 5. Canadiana

  S-a gandit ambramburica sa premieze totusi elevii care au obtinut medalii la olipiade. mai, mai ce face opinia publica din om!
   

  Reply
 6. quaddelta

  Pentru Ion Iliescu si proprietatea termenilor este un moft.
   
  Ion Iliescu, la RFI: Acuzatiile CSM sunt false! Presiune asupra justitiei? De unde pana unde? CSM isi depaseste atributiile!

  Reply
 7. Taticu

  Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, şi Dumitru Samson, fiul ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, au fost puşi sub învinuire, alături de alte patru persoane, pentru infracţiuni la legea referendumului şi infracţiuni de corupţie, cei şase fiind urmăriţi penal, afirmă surse judiciare, potrivit Mediafax.

  Reply
 8. Bleen

  Apropo de popor, ca flanc slab. E slab fiindcă n-are pîrghii și nici genul care iese în stradă și dă foc țării nu e. Și nici n-are motive. Cum poate influența poporul bătălia pe frontul loviturii de stat? Votează poporul în CCR? Face parte poporul din Procuratură? Nu. Poporul nu are nicio pîrghie. Poate fi invocat, e drept. Dar cam atît.

  Reply
 9. Violeta Horhoianu

  Excelent! Doar ca se pare ca Pivniceru iese din ecuatie ( fix in contextul articolului) si acum e nevoie de un alt ministru scos din maneca

  Reply
 10. ovidiuss

  Laszlo Borbely se agita pe RealitateaTV ca nu pot fi 18.3 mil alegatori…Borbely are dosar DNA si sa cerut Pala ridicarea imunitatii inca din martie.
  El si Frunda le-au cerut ungurilor sa iasa la vot (impotriva UDMR care zicea ca face fiecare cum vrea) si tot ei preseaza pe Zoltan Puskas CCR sa nu invalideze (si Puskas asculta, altfel ar fi fost 6-3 de mult  )

  Reply
  1. promaa2002

    @quaddelta ponta a declarat azi ca  e surprins cat de bine coabiteaza in ultima vreme rtv si b1, victor fa-te ca lucrezi…

   Reply
 11. Bleen

  Am scris pe 11 despre atacul din partea instituților de stat și a vestului, pac, procurorii începură să-i ia p=ăștia pentru fraudă și Gordon să-i castreze cu spărgătorul de gheață, ca-n Basic Instinct. Cum vorbii ieri de Mona Pivniceru, pac, p pozară în mașina lui Andrei Năstase și anunță că n-o mai interesează MJ. 
   
  Ce mai vreți? Vreți să plouă mîine? Vreți să batem, în sfîrșit, și noi pe cineva la fotbal? Vreți să vină Moș Crăciun în toiul verii? Vreți să cîștigați la Loto, vreți să se împace Bianca cu Prințul? Doar spuneți, și dorințele vor deveni realitate.

  Reply
   1. Bleen

     @EleBelele Pentru asta vorbește cu Lăzăroiu. N-am puteri asupra lui tati. Dar știi că insiderii mai tineri chiar așa îi zic, tati, nu?

    Reply
  1. Taticu

    @Bleen Nu te bagi, te rog, la transferul a 2 milocasi ofensivi la Steaua? Si sa-l pui pe Baconschi la mine-n colegiu, sa-i spun ceva?

   Reply
  2. Dragos

   „Doar spuneți, și dorințele vor deveni realitate”
    
   cai mascati + sobor de popi la poarta lui nea Ion (Iliescu).
    

   Reply
   1. Yeba

     @Dragos Aici era vorba de ce poate rezolva @Bleen, nu Cronos.
    De altfel, că veni vorba, Cronos i-a mâncat pe toţi, numai Zeus a scăpat.

    Reply
    1. Bleen

      @Yeba  @Dragos Știu că toată lumea se așteaptă ca Iliescu să moară la un moment dat. Dar dacă nu moare niciodată? V-ați gîndit la asta?

     Reply
    2. Rheia

      @Yeba  Pe Zeus l-a scăpat Gaia. O spun cu satisfacție, nu cu subtext. Și mi-aș dori de la Bleen să ne dea niște flag-uri cu sonor și luminițe.

     Reply
    3. Yeba

      @Bleen  , asta-i cruce (în cazul lui, stea) grea. S-o ia de la capăt cu moşneagul ăla de fi-su lui @Taticu şi să-i povestească de Acsinte Gaspar şi de Marx sau de ce-i ziceau lui străbunii Ilici. Un fel de Sisif.

     Reply
    4. Ina Eyre

      @Bleen  Puschea pe limba, de funeralii, doliu si jale nationala ne arde noua acum? Linga detinutul politic, Adelu´, martirul nea Nelu ne mai lipseste si ne-am fript, cu tiran cu tot.
      
     Oricum, de atita infierat procurorii, ma temeam ca-i crapa stenturile. Si are vreo 11.
      
     O sa discutam de nemurirea lui, dupa ce transferam garajul la palat, stiut fiind faptul ca romanii mai si cobesc.
      
     Exista si ipoteza ca noi sa mergem in baston, iar el sa tot reabiliteze comunismul oricum.
      
     In zilele astea trebuie sa menajam sanatatea lui Predescu si a lui Iliescu.

     Reply
 12. elgreco

  Sa-mi explice si mie cineva cum se face o declaratie „cu toata gura, clara si ferma” un psd-ist  despre Monta.

  Reply
 13. Florina

  Dacă auziţi că povestea cu Mona e o manevră diabolică a dictatorului în bleu din garaj şi a serviciilor, nu vă impacientaţi. Îi e foarte greu lui Ponta, tre’ să înţelegeţi.

  Reply
  1. elgreco

    @Florina Acum isi da seama Ponta ce greu e sa fi femeie (sa nasti cite un ministru, raspuns, etc.. )

   Reply
  2. Rosu

    @Florina Adica manevra Mona in masina lui Andrei al Impuscatului este parte din cutitul infipt in spinarea mult-prea-elastica a mult-prea-gumosului prim ministru plagiator doctor ministru si presedinte de comitete si comisii?

   Reply
   1. promaa2002

     @Florina abia astepta sa scape de ea, uffffff rasufla usorat poanta, a rezolvat-o si pe asta….mai sunt alea 11 UE !!

    Reply
   2. Ina Eyre

     @promaa2002  @Florina Dar Mona n-a zis ca nu vrea, ci ca mieditiaza. Ce malversatiuni, ce cutite in spate, ce voce de „fii barbata, Mona”, dom´le!!!!
     
    Era cit pe ce sa-i scape. ca e stat politienesc, fiindca presa e libera si o paparatzeaza pe ea, persoana privata.

    Reply
  3. leonis

   @Florina
   Nu debordez de optimism, dar mie mi se pare ca Ponta s-a repozitionat cel putin de duminica (cand era la Londra si dadea interviuri in the Guardian cum ca e gata sa coabiteze cu Basescu – nu stiu daca au tradus si partea asta in tara); poate de aceea teatrul cu primirea tardiva a lui Gordon?
   Acum, chestia cu masina lui Andrei aparuta la RTV (daca nu cumva am ratat vreo intoarcere ca la Ploiesti a televiziunii pro-Ponta) arata ca un atac la Mona; care e de partea „dura”, vorba lui Bleen. 
    

   Reply
 14. Louisy

  Demisia e un act unilateral. Cum poti sa o retragi? Are numar de inregistrare la registratura? Are? Atunci e definitiva.
   
  La fel cum nu poti sa „respingi” o demisie. E unilateral, nu e nimic de acceptat, respins sau retras.

  Reply
  1. Louisy

   Bai, sa fiu al naibii, imi iau ochii de pe butelie si eu 2 ore si atunci apar demisii, retrageri, declaratii, etc. Ma enervez.

   Reply
 15. adina

  ctp-ul a revenit la nebunia lui normala: „Băsescu e laș și mincinos, Ponta e arivist influenţabil și Antonescu nu e bun de președinte” (sursa Adevarul). Leul s-a intarit 4,4924 lei/euro cursul oficial (sursa EvZ). Concluzia: incepem sa revenim la normalitate, cat de cat.

  Reply
   1. Louisy

     @elgreco  @adina Cu riscul de a parea o moara stricata.
     
    La 01 iunie situatia era urmatoarea:
     
    1 euro = 4,42 zloti polinezi
    1 euro = 4,46 lei romanesti
     
    Azi, pe forex, 1 euro = 4,05 zloti polonezi. Noi am fost rupti de realitate in aceste doua luni, dar, intre timp, euro s-a devalorizat. Normalitatea (fara tevatura USL-ista) ar fi fost deci pe la 1 euro = 4,15 lei romanesti.

    Reply
    1. Rosu

      @Louisy  Da, Doamne!
     Realitatea reala, nu aia uselista, este ca Polonia este un bastion al normalitatii pe continentul asta…

     Reply
 16. elgreco

  Deci Pivnicereasa mediteaza daca isi retrage sau nu intentia de a fi ministru (e bestiala soldoveanca).

  Reply
 17. LunguVictorEugenMihai

  nu renunta Norica Nicolai la siguranta mandatului de eurodeputat. doar stie cum este sa se scufunde barci – in 2000 a sarit rapid de la PNTcd la liberali. e jigodie, dar nu proasta.

  Reply
 18. Florina

  V-am mai zis că Ponta are toate motivele să-l vrea pe Băsescu la Cotroceni? V-am mai zis, ieri parcă. A zis Ponta că poate să coabiteze cu Băsescu? A zis. E, azi a zis şi Cezar Preda că PDL poate coabita cu executivul. A zis Gordon că nu ar f venit în România dacă nu ar fi avut senzaţia că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie greşită? A zis. A, şi le-a mai zis, lui Ponta şi Băsescu, să încerce să colaboreze pragmatic, da. 
   
  Bun, acum ştie cineva pe unde-i Felix? Chiar, mai e cumva în ţară?

  Reply
   1. AndreeaP

     @Taticu  
    numai ca Ponta este vazut deja ca un tap ispasitor pentru esecul proiectului de suspendare. cine-l mai voteaza pe Ponta? Sau de ce l-ar mai vota cineva pe Ponta atata vreme cat singurul motor, „Jos Basescu”, a murit?

    Reply
  1. severmihail

   Nu stiu, poate ca este cumva raspunsul la ultima ta intrebare:
   „Nava militara americana USS Fort McHenry a sosit de miercuri, 15 august, in Portul Constanta pentru o vizita programata in cadrul parteneriatului militar SUA-Romania, a informat joi un comunicat dat publicitatii de Ambasada SUA la Bucuresti, citat de Agerpres.”
    
   Sursele din port au spus ca pe aceasta nava a fost incarcat un colet, din care, desi respectivul colet avea marimea unui varan, se auzeau mieunaturi…;)

   Reply
 19. Dragos

  acum ati inteles sensul adevarat al cuvintelor „meseriasa”, „buna”, „profesionista”, „nu te lasa neterminat”, „stie meserie” folosite recent de Basescu la adresa Monei Pivniceru?

  Reply
 20. revealer

  Delir total pe jurnalul.ro
   
  „SRI confirma actiunile impotriva Jurnalului National”
  „Monica Macovei ii ordona Codrutei Kovesi”
  „Victor Ponta ti-e frica sau ai innebunit?” – stiu ca s-a citat din asta mai devreme
  „USL avertizează pe Kovesi, PICCJ şi DNA că răspunderea penală atinge şi procurorii care fac abuzuri”
   
  Trebuie sa recunosc ca ma incanta sa vad aceasta disperare.

  Reply
  1. Yeba

    @promaa2002 , una mică şi flăguibilă, dar e păcat, maică, rămânea aici pentru cercetătorii de pe Marte, când or veni, să vadă că am avut şi noi niţel noroc pe lume (măcar până va fi venit Norica, vreo 2-3 ore, probabil). E luată de la nişte admiratori de-ai ei:
    
   Mona Pivniceru: „Este o chestiune inadmisibila, Eu nu stiam a cui e masina, nici nu stiu cine e Andrei Nastase. In acea masina se afla Mariana Alexandrescu (n.n. – consilier pe teme juridice al fostului premier Adrian Nastase) ea ne sprijina pe noi in unificarea practicii. Pe mine nu ma intereseaza numele Adrian Nastase. Eu stiu ca Mariana Alexandrescu lucreaza la Parlament, nu stiu daca a fost sau nu consiliera lui Adrian Nastase. In masina mai era soferul, nu stiu cine era, se ducea spre casa si m-a luat si pe mine. Nu era baiatul lui Nastase, era un sofer, n-am facut cunostinta cu el. N-am nicio idee despre masina. Nici nu m-am gandit in ce masina ma urc…”

   Reply
    1. Yeba

      @Dragos , eu nu ştiu cum l-a deosebit pe şofer de Andrei Năstase din moment ce nu-i cunoaşte pe niciunul.  

     Reply
    2. Yeba

      @Dragos u nu ştiu cum l-a deosebit pe şofer de Andrei Năstase din moment ce nu-l cunoaşte pe niciunul.

     Reply
 21. Florina

  Dacă tot mai aveaţi dubii asupra paşilor lui Ponta, aflaţi că tocmai a scăpat de Mona. Aşa că Morar şi Kovesi rămîn pe funcţii.

  Reply
  1. AndreeaP

    @Florina
    deci se razboieste toata lumea cu toata lumea: Basescu cu Ponta si cu Antonescu, Antonescu cu Basescu si cu Ponta si Ponta cu Basescu si cu Antonescu
    
    incaierarea incaierarii

   Reply
  2. Ilinca

    @Florina Imaginile au aparut la RTV, postul de casa al PSD. Cu putin noroc, poate o sa vedem o replica pe masura din partea Intact. 

   Reply
 22. mbuliga

  Acum vad ca Ponta a inceput sa il plagieze si pe Basescu. Cica „Fac un apel …”. Basescu face cite un apel la fiecare declaratie publica, e un tic verbal al lui.

  Reply
 23. promaa2002

  „Aceste imagini arată legătura dintre politicieni şi Justiţie. Acest judecător de la Înalta Curte (Mona Pivniceru – n.r.) nu poate să mai fie propunerea pentru postul de ministru al Justiţiei. Aceste fapte jignesc Ministerul Justiţiei”, a declarat Monica Macovei.
  Europarlamentarul a reamintit că una dintre cerinţele UE a fost ca la Ministerul Justiţiei să fie numite numai persoane care nu au probleme de integritate sau moralitate. „Acest fapt trebuie verificat penal. Astfel de relaţii nu sunt fireşti şi trebuie anchetate. Există aspecte care pot fi de natură penală”, a conchis Macovei.
  http://www.rtv.net/macovei-mona-pivniceru-nu-mai-poate-fi-propunerea-pentru-ministerul-justitiei_40514.html#ixzz23iFWutGu

  Reply
 24. GAVRILACHE

  Daca nu cumva intre Mona Pivniceru si Andrei Nastase se infiripa o poveste de amor, inseamna ca Mona Pivniceru i-a infipt cutitu-n spate lu’ Ponta! Si Crin i l-a infipt! Si Basescu, zice Ponta, i-a infipt un cutit intre omoplati! Opriti-va, oameni buni (sau incercati cu altceva)!

  Reply
 25. promaa2002

  pe RTV se dau imagini cu mona pivniceru in masina cu sofer=andrei nastase , haha , interesaaaaaaaaaant !

  Reply
  1. AndreeaP

    @promaa2002
    pai o fi crezut Pivniceru ca-i soferul prietenei, ce-i de colo sa ai sot judectaor la Curtea Suprema?

   Reply
  2. Yeba

    @promaa2002 nu înţeleg, Mona nu s-a putut abţine PÂNĂ LUNI să nu circule cu Andrei Năstase şofer?! Nici la ICCJ nu mai are ce căuta, dacă e pe bun simţ…

   Reply
 26. severmihail

  Victor Ponta: „Traian Băsescu mi-a băgat cuţitul pe la spate. Poporul o să-l urască la fel ca pe Ceauşescu”
   
  Si nici Victoras nu poate sa-l iubeasca asa cum il iubeste pe Adrian Nastase. Pai, de ce cutitul!?

  Reply
  1. Rosu

    @severmihail News flash: poporul care „il uraste” pe Ceausescu NU voteaza si NU sprijina PSD. Poporul care il caineaza pe Ceausescu, poporul care e nostalgic dupa iepoca de aur, ala e poporul lui Ponta…
    

   Reply
 27. promaa2002

  e adevarat ce scrie in EVZ ca pivniceru nu mai vrea la justitie ?
  Mona Pivniceru, magistratul propus de Victor Ponta pentru funcţia de Ministru al Justiţiei, a fost surprinsă în timp ce cobora din maşina lui Andrei Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase, care îndeplineşte o condamnare la Penitenciarul Jilava.
  UPDATE Judecătoarea Mona Pivniceru a declarat pentru EVZ că îşi va retrage demisia din CSM şi nu mai este interesată de funcţia de ministru a Justiţiei. „A fost o pritenă la mine pentru a mă lua la ea. Nu ştiam a cui este maşina aceea. Nu mă mai interesează ministerul Justiţiei”,a delarat Mona Pivniceru.
  Potrivit acesteia, ea nu ar fi ştiut cine este propriatrul maşinii. „Prietena mea lucrează la Parlament. O creamă Mariana Alexandru. Soţul ei a fost judecător la Curtea Supremă de Justiţie”, a ţinut să precizeze judecătoarea.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Mona-Pivniceru-n-maina-lui-Andrei-Nstase-996763.html#ixzz23iAzDYG8 EVZ.ro

  Reply
  1. LunguVictorEugenMihai

    @promaa2002 de ce nu ar fi adevarat?
   “Judecătoarea Mona Pivniceru a declarat pentru EVZ că îşi va retrage demisia din CSM şi nu mai este interesată de funcţia de ministru a Justiţiei. „A fost o pritenă la mine pentru a mă lua la ea. Nu ştiam a cui este maşina aceea. Nu mă mai interesează ministerul Justiţiei”,a delarat Mona Pivniceru.”

   Reply
 28. promaa2002

  hai sa facem putina matematica, tot aud ca 7 mil si ceva sunt impotriva lui basescu in urma referendumului si e o mare minciuna , de ce ? uite de-aia : sa ne reamintim cand a fost  basescu vs geoana, au avut ambii putin peste 5 mil . deci din start basescu avea peste 5 mil impotriva ! daca prin absurd, a 2-a zi se facea referendum de suspendare , avea deja 5 mil si ceva impotriva -voturile lui geoana ! acum la referndum a avut impotriva 7 mil si ceva din care cam 1 mil e dimensiunea fraudei , deci el a plecat la drum cu un 5 mil si ceva de votanti, nu mai mult si dupa perioada de criza a mai pierdut cam un 1 mil, pt ca celalalt 1 mil e furaciunea usl  ! asa sta basescu acum , cu o pierdere de cam 1 mil fata de momentul alegerii  ! in rest e politichie propaganda usl !

  Reply
  1. severmihail

    @GabiDumitru Se fasai si Mona:
   „UPDATE Judecătoarea Mona Pivniceru a declarat pentru EVZ că îşi va retrage demisia din CSM şi nu mai este interesată de funcţia de ministru a Justiţiei. „A fost o pritenă la mine pentru a mă lua la ea. Nu ştiam a cui este maşina aceea. Nu mă mai interesează ministerul Justiţiei”,a delarat Mona Pivniceru.
   Potrivit acesteia, ea nu ar fi ştiut cine este propriatrul maşinii. „Prietena mea lucrează la Parlament. O creamă Mariana Alexandru. Soţul ei a fost judecător la Curtea Supremă de Justiţie”, a ţinut să precizeze judecătoarea”

   Reply
   1. adina

     @severmihail  @GabiDumitru incet, incet rup randurile si se destructureaza omerta. Putem privi zilele astea ca pe o actiune anticoruptie de mare amploare. Poate incep sa apara si tepele din Piata Victoriei, ca tot a fost Piata Victoriei simbolul protestelor din vara asta. Unele au aparut deja, urmeaza altele.

    Reply
  2. revealer

    @GabiDumitru Bune prietene are madam Pivniceru. Vreau si eu prieteni d’astia care sa vina sa ma ia de la scara cu masina lui Andrei Nastase.

   Reply
   1. Ilinca

     @revealer  @GabiDumitru Dar ce repede a parat-o fostul viitor ministru al Justiei pe prietena sa! Cu tot cu detalii despre sotul de la Curtea Suprema. Nici n-a fost nevoie sa descopere presa amanuntele astea. 
    Partea cu retragerea in CSM e bomboana de pe coliva. 

    Reply
   2. AndreeaP

     @revealer  @GabiDumitru
     Astia si-o trag intre ei. Au dus-o cu masina lui Andrei Nastase ca sa i-o poata trage daca nu joaca precum ii canta.

    Reply
 29. Taticu

  Dupa cum spuneam, nu sunt singurul paranoic:
   
  Potrivit surselor EVZ, atacul de ieri seară al lui Crin Antonescu, la adresa procurilor, se explică tocmai prin faptul că fusese înştiinţat că Teodor Atanasiu şi Dumitru Samson au primit citaţiile de la DNA. De altfel, înaintea conferinţei de presă de ieri, Crin Antonescu a discutat la Palatul Cotroceni cu ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu (tatăl vitreg al lui Dumitru Samson) şi cu ministrul Administraţiei, Radu Stroe, ambii membrii PNL.

  Reply
 30. Taticu

  Interesant, pe RTV dau imagini cu Mona Pivniceru urcand in masina lui Andrei Nastase (saptamana asta) 🙂

  Reply
   1. airwave

     @EleBelele  @Taticu Mona e faza pregatitoare pentru Norica. Abia atunci se va putea spune despre tanarul Andrei ca a devenit cu adevarat barbat… sau femeie, ma rog, depinde de la care capat al problemei privesti situatia.

    Reply
 31. severmihail

  Una din goarnele lui Felix (Lucian Avramescu in JN) catre Ponta:
  „Mai multe cunoştinţe îmi semnalează, revoltate, o anume lentoare sau duplicitate chiar la Victor Ponta. Îi e frică, a înnebunit, nu pricepe că ăia şapte milioane şi ceva care au votat să se  ducă dracului Băsescu – îmi strigă un amic, profesor, care nu mai poate fi domolit – pleacă în alte direcţii? Păi ai puterea Ponta? O ai. Ţi-am dat-o noi. Cum să coabitezi cu ăla cu care noi am spus clar că nu mai putem coabita? Kovesi? Dă-o afară. Poţi s-o faci iscălind o simplă hârtie. Să suporţi să umble procurorii prin ţară, să interogheze ţăranii ca în vremea stalinistă şi tu să te faci că plouă? Uşurel, zic, încercând să-mi potolesc amicul, poate are o strategie, poate nu vrea să-i supere pe ăia de la Bruxelles sau Washington. Păi să-i supere, iar dacă îi supără – ţipă profesorul – ce-o să-mi facă? O să-mi ia caii de la bicicletă? O să mă dea afară din sărăcia în care trăiesc? Să mă dea! Mă scot din UE? Nu mă scot fiindcă au nevoie de proştii de români iar dacă mă scot să-şi facă Barroso cu Merkel un UE mic în care să doarmă ei amândoi. Profesorul e foc.
   
  Întâlnesc, de câteva zile, tot mai des şi tot mai apăsat o asemenea atitudine. Milioanele de votanţi anti-Băsescu, păstraţi în fire doar de intervenţiile lui Crin Antonescu, singurul care mai are curajul să spună lucrurilor pe nume, rămân pe o dungă periculoasă. E timpul să te mişti Victoraş, altfel votanţii tăi caută altă soluţie, alt partid (am auzit-o şi pe asta), alte ieşiri din blestem şi e păcat. Ai tot ce-ţi trebuie pentru a termina acest circ nenorocit, aşa cum Parlamentul are tot ce-i trebuie pentru a da de pământ, democratic, cu Băsescu. Când erai mai june te ştiam mai obraznic. Prea multă politeţe strică într-o epocă de ghiolbănie. Te-ai manierat subit şi nu-mi place. Că nu-mi place mie e una, ne-am mai ciondănit în viaţă, dar se supără milioanele alea de votanţi care se simt umiliţi.
   
  Vrei să coabitezi cu Băsescu? Eu nu vreau. Vrei să fii Boc 2? Te priveşte, dar, într-un asemenea demers nu conta pe noi şi, ţine minte, vei pierde mult mai mult decât câştigi.”
   
  Scuze daca credeti ca am adus mizeria de pe JN aici, dar eu zic ca este revelator a cum se joaca acum in USL.

  Reply
  1. adina

    @severmihail inteleg ca ei vor sa fie singura solutie, singura iesire din „blestem”. Sa ne fereasca sfantul sa ajungem sa avem o singura solutie la o mare de probleme, ca astea create acum de paiatele astea. Imi place cum simt ei ca sunt blestemati: inseamna ca mandatul lui Basescu si-a atins scopul si trebuie dus pana la capat.

   Reply
 32. mbuliga

  Acum a ajuns VP la „8,5 milioane de romani care au votat impotriva lui „. E fix ca la bac, pina sa se supravegheze mai riguros treceau toti, dupa putina ordine s-a vazut ca doar o treime meritau sa treaca.
   
  Tot asa si cu sustinerea USL, se pare.
   
  Asa, ca o ipoteza, dar daca in realitate faceau asta de ani de zile si lumea i-a crezut ca sint puternic sustinuti (la sate)?

  Reply
   1. mbuliga

     @Taticu  Nu glumesc, daca de ani buni, in Romania, merg la vot cei 25-30% din populatie de securisti si puturosi nostalgici, care se dubleaza miraculos in timpul votului?
     
    Ca se fura la vot, asta stiam, dar daca se fura MASIV de ceva vreme?
     
    Daca Romania profunda nu e de fapt asa „adincita”, ca sa zic intr-un fel?

    Reply
 33. Louisy

  Intrebare (poate s-a mai pus la vremea respectiva):
   
  Voturile acestea care sunt descoperite a fi multiple, se scad din numarul total de voturi exprimate? Se reduce ceva?
  (Tehnic nu vad cum, nu ai de unde sa stii cu cine a votat).

  Reply
  1. Rosu

    @Louisy de parca asta e miza… miza e ca sa se puna poprire practicii asteia de a fura la alegeri. Alegerile din toamna nu trebuie sa se desfasoare in aceleasi conditii.

   Reply
 34. severmihail

  La cat de incet se misca CCR, Antonescu se cam transforma din presedinte interimar in presedinte interminabil.

  Reply
 35. revealer

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13032713-sri-despre-scandalul-jurnalul-national-documentele-publicate-cotidianul-sint-cpii-neautorizate-ale-unor-extrase-din-materiale-interne-fiind-rezultatul-unor-demersuri-dispuse-persoane-din-fosta-conduce.htm
   
  UPDATE 13.48: Potrivit unor surse judiciare, fostul angajat de care e vorba in comunicat este Costel Ionescu, fost sef al SRI Dambovita. Acesta a fost condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare pentru vanzarea de documente secrete ale SRI. Costel Ionescu a devenit in timpul procesului vicepresedinte al Partidului Conservator – filiala Dambovita cu atributii in Departamentul Anticoruptie. 
   

  Reply
  1. revealer

   De remarcat politica de cadre a PC. Daca omul e judecat pentru ca a vandut documente ale SRI e foarte bun sa poarte stindardul „Departamentului Anticoruptie”.

   Reply
   1. musiuplugary

     @revealer nici cu psd nu mi-e rusine, sova era seful comisiei de integritate(si, evident, foarte vocal) cand l-au matrasit pe geoana

    Reply
 36. ovidiuss

  Si eu care credeam ca o sa ne plictisim pana in 21.
  Justitia e in ofensiva pe toata linia frontului iar Ponta priveste neputincios si intreviuri in Guardian despre coabitare.
  A ramas doar batranul sa apere eroic ordinea de „drept” orginala, iliesciana, pe care a construit-o in anii 90s.
  Of ce vremuri, regret ca nu m-am facut procuror.

  Reply
  1. adina

    @Annia daca erau 19 intalniri cu oameni de afaceri si 2 participari la emisiuni televizate nu se mai incurca Viorel in explicatii natangi sa vedeti, c-o pati , c-o fi si ce-o mai pati…

   Reply
 37. Taticu

  Nu se lasa, frate, nu se lasa…
   
  „M-a scandalizat treaba, trebuie sa facem ordine! Parlamentul va trebui sa intervina, sa actioneze. Trebuie o ancheta imediata, cu toate institutiile implicate, Parchetul inainte de toate. Cand ne-am trezit cu armata de procurori trimisa la oameni, ce are asta in comun cu libertatea pe care am cucerit-o in urma cu 22 de ani?”, a spus Iliescu pentru Ziare.com.
   
  „Actiunea mi s-a parut aberanta si salbatica, evocand vremuri demult apuse, au fost scene compromitatoare pentru tara. Am vazut oameni speriati prin sate, s-au trezit cu procurorii la usa (…) Era clar de la inceput ca e o conotatie politica (…) faptele au provocat reactia mea – oamenii simpli se tem sa mai mearga la vot. Omul simplu se sperie cand un oficial, un procuror, ii intra in ograda”

  Reply
 38. revealer

  Kamikaze Online: 
   
  Pe 16 august, USL-ul a anunțat un mare miting anti-Băsescu în piața Constituției. Cu această ocazie, îndrăgita cantautoare Corina Chiriac va susține un uriaș concert. În deschidere: Lady Gaga și Fuego.

  Reply
 39. Taticu

  Cica juniorul Dobritoiu a primit citatie ieri, 15 august. Fiind paranoic, ma gandesc ca seniorul Dobritoiu a avut un motiv clar sa mearga, tot ieri, 15 august, sa i se planga lui KK mal la Cotroceni. Care, seara, a iesit sa dea cu ciocanul.

  Reply
  1. revealer

    @Taticu UPDATE (HN si RTV): 
    
   Procurorii DNA au suspiciuni privind faptul că cei doi şi-au folosit influenţa politică pentru a se implica în organizarea şi prezenţa la vot într-un mod ilegal. Concret, Dobriţoiu jr. şi Atanasiu ar fi folosit bani negri în campania electorală şi ar fi recurs la persoane din lumea interlopă pentru a aduce cât mai mulţi oameni la vot la referendumul din 29 iulie.
    

   Reply
 40. Taticu

  In caz ca nu stiati (cu dedicatie speciala pentru @EleBelele )
   
  Bogdan Niculescu Duvaz (PSD): „Procuratura nu e parte a justiției”
   
  Bonus: „procurorii aparțin de Ministerul Public, care e subordonat Guvernului, însă care se bucură de o oarecare autonomie”. Cum „oarecare autonomie?!?

  Reply
  1. EleBelele

    @Taticu Ministerul Public e reglementat in Constitutie in Sectiunea a 2-a a Capitolului VI- Autoritatea judecatoreasca; autoritatea MJ asupra procurorilor este strict dpdv administrativ.

   Reply
   1. Taticu

     @EleBelele Daca n-ai bagat-o aia cu „pm” (prim ministru!) putem trage concluzia ca ai avut o dimineata minunata

    Reply
   2. Rosu

     @EleBelele  Ele, pentru astia administrativ inseamna total. Ei administreaza, ei dicteaza. Administrativ ii ard, ca asa e in tenis 🙂

    Reply
 41. cocosila

   
  In opinia mea, dreapta ideologica avem din belsug. Ce ne lipseste e aia pragmatica, aia economica, aia care stie sa treaca de la principii la fapte. E nevoie de o drepta care sa schimbe mentalitati si , in primul rand, sa termine cu ideile nenorocite de tip comunist potrivit carora a face afaceri e ceva rusinos.

  Reply
  1. SimonaM

    @cocosila Ba nici ideologică nu e destulă.
   Poporul ăsta n-are educație politică și civică deloc. Nu ai cu cine să discuți doctrina.
   E mult de muncă.

   Reply
   1. cocosila

     @SimonaM Avem pre multa ideologie de tip filosofic, de nivel inalt, greu accesibila taranului care nu stie ce sa faca pentru a-si vinde recolta, mestesugarului care asteapta ca statul sa-l angajeze. Ideologia trebuie simplificata si redusa pana la individ. Dreapta pune pret pe individul di masa de oameni nu pe masa amorfa in care sufera fiecare individ in parte.

    Reply
   2. revealer

     @SimonaM  @cocosila Din punct de vedere ideologic nu avem nici dreapta nici stanga.
     
    Avem, cum au spus altii inaintea mea, un electorat captiv care voteaza in functie de cine ii da mai mult. Electoratul asta predomina in mediul rural si este cel care se prezinta constant la vot, uneori si de mai multe ori la acelasi scrutin.
     
    Pe langa acestia mai avem un electorat emotiv, care voteaza cu cel care reuseste sa-i trezeasca entuziasmul (cum s-a intamplat cu Basescu in 2004). Acest electorat este in majoritate urban, de tip hipster, iar in majoritatea cazurilor prefera sa stea acasa, pe principiul „toti oamenii politici sunt o apa si-un pamant”.
     
    E normal sa fie asa, avand in vedere ca nu s-a facut deloc educatie politica romanului. Pentru majoritatea oamenilor termenii de stanga sau dreapta nu inseamna nimic. Oameni de dreapta adevarati (ma refer la electori acum, nu la oameni politici) sunt cei 2-3 mii care citesc Blogary. Oameni cu convigeri (reale) de stanga nu stiu sa existe.

    Reply
    1. cocosila

      @revealer  @SimonaM Eu cand spuneam drepta nu ma refeream la electorat. Electoratul cu adevarat de dreapta este sub 10%. Spuneam ca avem initiative de dreapte, institute crestin – democarate si diverse fundatii toba de ideologie. Problema ca nu avem eficienta, ramanem la populisme si la politica lui „ce se da”.

     Reply
    2. revealer

      @cocosila  @SimonaM Din pacate politica aia a lui „ce se da” castiga alegerile in Romania.

     Reply
    3. quaddelta

      @revealer  @SimonaM  @cocosila Eu, eu! Eu sunt de stanga! Pe bune! Dar ma multumesc cu putin: accesul la Sanatate si Educatie sa fie gratuit si garantat pentru toti cetatenii. Cred ca si voi ca oameni de dreapta ar trebui sa fiti de acord ca pe termen lung un cetatean needucat sau unul bolnav costa statul cu mult mai mult decat cele doua investitii de mai sus.

     Reply
 42. GAVRILACHE

  Problema este ca Antonescu, dupa ce a executat intocmai si la timp indicatiile sefului (Voiculescu), a inceput sa prinda gustul sublim al puterii! Deja crede ca functia de presedinte i se cuvine, ca este cel mai destept, ca este „mesia” romanilor, ca poporul, fara el, nu va trece podul de la Cernavoda! Cu alte cuvinte, Antonescu nu mai este doar o unealta, a inceput sa prinda contur, devine o forta care se opune oricui il contesta! Poate, cu putin ajutor „dezinteresat si patriotic”, sa sacrifice inclusiv viitorul Romaniei pentru a-si atinge…menirea!!! O victorie, in aceste conditii, nu ar fi una asupra lui Basescu ci una asupra poporului roman! Cat timp acest „monstru” va hrani gena noastra comunista, nationalismul ceausist din sufletele noastre, Antonescu va ramane puternic! Sa nu va mire daca, pana la alegeri, nu veti vedea o noua alianta politica „liberal-nationalista” care va cuprinde, pe langa PNL si PC, si partidul lu’ domnu’ Dan, partidu’ lu’ nea Jiji si, evident, pe cel a lu’ Tudorica Vadim! In orice caz, PSD-ul se afla intre ciocan si nicovala (plus „crapul la carton” a lu’ nea Nelu)!

  Reply
  1. ovidiuss

    @GAVRILACHE  KKmal e disperat acum, va juca orice carte cu orice risc. Ieri vroia sa convoace CSAT-ul, sa vedem ce (diversiuni) ii mai puie capul azi. Nu cred ca va sta el linistit la Cotroceni pana pe 21 sa il astepte pe Basescu.

   Reply
 43. Annia

  Reactia CSM la aberatiile „discretului”:
  „Referitor la afirmatiile vizand derularea unor anchete penale, conducerea CSM a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari  pentru a se stabili masura in care astfel de afirmatii lezeaza independenta justitiei, independenta procurorilor in exercitarea atributiilor de serviciu si principiul separatiei puterilor in stat.”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13032024-reactia-csm-acuzatiile-lui-crin-antonescu-csm-act-profunda-ingrijorare-declaratiile-acuzatiile-formulate-nivelul-presedintiei-interimare-romaniei.htm

  Reply
 44. Emil Stoica

  Un comentariu: echipa rosie este puternica pentru ca are poporul de partea ei. Si atata timp cat poporul este in echipa aia, va fi tot timpul mai puternica.

  Reply
    1. SimonaM

      @Emil Stoica E în sensul ”… lume, popor”. Figuranți. Cei care se intitulează ”poporul” pe la antene.
     Să nu facem confuzii nefericite.

     Reply
   1. ovidiuss

     @Annia  @Emil Stoica Oamenii acestia (partea aceasta) au dovedit cu aceasta ocazie ca sunt un numar semnificativ (de 7, sau 6 sau 5 milioane, cati vor fi ei cu adevarat) si reprezinta un pericol civic si politic pentru statul roman si restul populatiei.
     
    Ar trebui sa ne preocupe serios. Basescu a vorbit si el despre „falia” din societatea romaneasca imediat dupa referendum.Nu trebuiesc ignorati, ironizati, etc. Pentru milioane de „romani” nu a mai contat cum sa realizat suspendarea atata timp cat acest lucru a avut loc.

    Reply
  1. IonescuLatul

    @Emil Stoica cum sa fie poporul de partea ei? si noi ce suntem, uzurpatori? Inteleg ce ai vrut sa zici, dar mai citeste vreunul…

   Reply
    1. IonescuLatul

      @Emil Stoica da, dar pe langa acel „/media” eu am interpretat ca poporul e cu privirea, cu urechea spre ei, ca e manipulabil… dar in niciun caz nu putem spune ca si-au revendicat poporul. lupta e in plina desfasurare. In fine, ma duc sa mai citesc o data si prima parte.

     Reply
  2. FlorinS

    @Emil Stoica  Cu mentiunea ca poporul = poporul privitor de antene. Care popor nu reprezinta atat de mult pe cat si-ar dori echipa rosie, dar care, e drept, nici nu poate fi ignorat pe principiul enuntat de Lapusneanu..

   Reply
 45. Dragos

  „însă falanga psihiatrică, condusă de Crin, nu mai are nicio șansă de supraviețuire”
   
  este condusa de Crin fix in aceeasi masura in care Doru Buscu conducea ca director editorial Realitatea-Catavencu in epoca Vantu, exact in aceeasi masura in care un dependent de droguri este capetenia furnizorului. asa cum dealerul Vantu a facut din omul Buscu o panarama de neom arzandu-i creierasul cu etnobotanice ce dau vise de preamarire cu milioane si milioane de parai, asa si Felix a tampit-o definitiv pe Adina Valean promitandu-i desart ca lui Antonescu ii va creste la Cotroceni.
   
  in rest, da: Cacarau va avea soarta Buscului.

  Reply
 46. CiufutozaurusRex

  bn duvăz: „cine crede ca e posesorul nu stiu cărui scut, greşeşte, oamenii să facă plângei penale împotriva procurorilor, o să asigurăm asistenţă juridică în fiecare sat „.
   
  deci, fuck you, diavol imperialist. moarte slugilor tale, cu Codruţa în frunte!!!
  la viitoarea conferinţă de presă, o să ardă ăştia drapelul american.

  Reply
 47. CiufutozaurusRex

  domnule, well done. faptul ca avizul CSM nu este consultativ (asa cum spunea aseara Macovei) inseamna ca Pivnicereasa poa sa faca tumbi câti vria, tot dijiaba.
  a gresit aseara Macovei?
  oricum, o sa fie relevanta atitudinea lui Pontelu.

  Reply
 48. Dragos

  apropo de procurori, mai precis de procurorii lui Kovesi si Morar ce tortureaza oamenii in biserici pentru ca au votat la referendum: Antonescu zice „de la colectivizarea fortata din anii 50 un asemenea desant al procurorilor nu s-a mai cunoscut”, iar Iliescu zice „manifestări de un primitivism feroce a€“ haite de procurori care dau năvala peste oameni într-o misiune de esenţă fascistă”.
   
  sunt confuz, ancheta e fascista sau bolsevica?

  Reply
 49. promaa2002

  Laza pe FB : ….”Am greşit şi acum vreţi să fim pedepsiţi? Vrem imunitate! Sper că instituţiile statului să nu fie impresionate de corul plângăcioşilor. Cine a încălcat legea să plătească”, conchide Lăzăroiu.

  Reply
 50. promaa2002

  Jocurile de culise ale USL pentru câştigarea judecătorilor CCR : prima – lansarea de ştiri senzaţionale, chiar şi inventate, despre judecătorii Curţii care mai pot fi intimidaţi şi apoi recuperaţi; a doua etapă – aducerea „maselor” de  presiune în Bucureşti, „mase” formate din revoluţionarii afiliaţi USL şi din armata rezervistului Mircea  Dogaru, susţinut de Dan Voiculescu. http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/jocurile-de-culise-ale-usl-pentru-castigarea-judecatorilor-ccr-273846.html

  Reply
 51. promaa2002

  foaaaaaaaaare interesant :   ” În cîteva zile, președintele Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni. Nu cred că vă bucurați foarte tare, știu. Nici eu. Traian Băsescu nu e totuși omul dialogului și nici președintele tururor românilor. Dar, nu știu, poate că nici nu merităm un astfel de președinte. În fond, nici românii nu sunt cei mai virtuoși oameni de pe planetă. Trăim într-un fel de mizerie generalizată și pare că ne place asta.
  Și totuși,  Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni pentru încă 800 de zile de mandat prezidențial. Ce se va întîmpla? Va reuși el să coabiteze cu un guvern de altă culoare politică și rasială? Va încerca el să domolească spiritele încinse de atîta ură și neîncredere? Va înțelege că rostul unei democrații este ca din lupta putere/opoziție să iasă cele mai bune măsuri de administrare a țării și nimic altceva? Nu știu, nu cred. Îl văd totuși capabil pe Traian Băsescu de un lucru măreț la finalul carierei sale politice. Un gest pe care, în urmă cu aproape 150 de ani, l-au făcut și alți politicieni înțelepți ai României: instaurarea monarhiei.
  Doamnelor și domnilor, eu sunt convins că România ar putea renaște după ce Prințul Charles de Wales va fi urcat pe tronul României. Undeva în următoarele 800 de zile. ” http://sutu.ro/

  Reply
    1. elgreco

      @promaa2002 Esti prea subtil pentru mine, nu te lasa perturbat si zburda mai departe  🙂 in orice caz ai fost epic la faza cu monarhia ……brava

     Reply
  1. quaddelta

    @promaa2002 Pfuaaa hai ca ati dat-o din etnobotanice in metrozoologice: nici nu mai are rost sa va intreb ce iarba ati fumat ci ce broasca ati lins!

   Reply
  2. Rosu

    @promaa2002 Omul ala e pe gaz de mult timp… Hipstereala la maxim, misto de misto, actiuni de caligrafie cu creta pe asfalt, etc… Nu intelege ce e politica, doar i se pare ca politica este ceva.

   Reply
 52. Ina Eyre

  Bleen, Basescu ar fi spus, ca Mona lu´pivniceru´ar fi o buna profesionista, ceea ce noi sau chiar el, nu putrem contesta, fiindca nu suntem in specialitate. Pe ea, poa´sa o judece doar colegii ei, akademicienii.
  N-am citit ca ar fi spus ca ea lupta pt. independenta justitiei. Daca imi reamintesc ceva declaratii de-ale ipochimenei, acestea n-aveau nimic cu independenta pe care o stim noi, ci cu cea pe care ar dori-o botoximea sa.
   
  Dar, daca tu zici ca a zis, atunci a zis.

  Reply
 53. ovidiuss

  Echipa rosie inceraca sa activeze flancul slab : „poporul” terorizat de procurorii lui Basescu (cu ajutorul A3 si pupitrului prezidential)
  Echipa bleu mai face si ea ceva anemic la B1. Acum ar fi cazul pentru o ofensiva propagandistica „sa fraudat de sa rupt” a echipei bleu. Una concentrata pe cazuri concrete, televizabile, de prin sate si cu personaje multiple concrete.

  Reply
  1. FlorinS

    @ovidiuss  Nu sunt de acord cu incadrarea din articol a mediei rosii la flanc slab. De acolo a venit puterea lui Crin si de acolo vin instructiunile, atat pentru el cat si pentru popor. 
    
   Si eu cred ca se va miza din ce in ce mai mult pe presiunea ‘poporului’.  
   Poate om fi noi alarmisti, dar constat ca propaganda si instigarea la ura nu a fost fara efect. 
    
   Ramane de vazut daca  ura asta se manifesta doar latrand pe internet sau vor fi atat de dobitoci incat sa iasa in strada pentru infractori!
    
    

   Reply
  2. Mycroft

   @ovidiuss Domnule. Am incercat sa ignor si sa las de la mine, dar vad ca perseverati. Se scrie „s-a” si „l-a” si „m-a”! De acum inainte aveti de la mine un flag offensive pentru fiecare agramatism (ofensa la adresa limbii romane). Ori puneti mana pe carte, ori strangeti de-un „ban”.

   Reply
 54. Bleen

  Pleșu:
   
  ”Pînă atunci, abia dacă mai putem îngăima mici obrăznicii: îi spunem, cu o ironie zdrobitoare, „simplul cetăţean din garaj” sau „cetăţeanul în tricou albastru”. Dl Ponta e, după spusele preşedintelui interimar, „intimidat”, iar preşedintele interimar e atît de tulburat încît şi-a uitat engleza. Se zvoneşte că, în viitorul apropiat, Traian Băsescu ar putea cîştiga şi alegerile din America. Încet-încet, încep să fiu mîndru de a fi contemporan cu o asemenea stihie dezlănţuită.”
   
  http://dilemaveche.ro/sectiune/dileme-line/articol/note-stari-zile#

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *