Criteriul constringerilor obiective

Acesta este un criteriu pentru admiterea candidaturilor ARD necunoscut publicului. Conform acestui criteriu, cineva poate candida, indiferent dacă nu respectă Criteriile de Integritate, atîta timp cît acest lucru este decis de liderii ARD, dacă politicianul respectiv este agreat de anumiți lideri politici sau finanțează campania ARD. Criteriul constrîngerilor obiective este criteriul care anulează toate criteriile de integritate.

Criteriile de integritate se aplică doar no-name-urilor, doar candidaților fără pile și șanse, băgați de umplutură în tot felul de colegii neeligibile. Criteriile de integritate nu se aplică candidaților agreați de greii ARD. Acestora li se aplică criteriul constrîngerilor obiective.

Știam de mai mult timp de acest criteriu. Dar nu am zis nimic, sperînd că el nu va fi aplicat. Astăzi Cezar Preda a admis existența acestui criteriu, declarînd la B1 Tv: ”Comisia de Integritate nu are ultimul cuvînt. Ultimul cuvînt îl au liderii ARD. Ei sînt cei care decid cine candidează și cine nu.”

Astfel, din cei 32 de candidați care nu au trecut de Comisie (nu mai vorbesc de cei care au trecut cu 3-2, împotriva votului Monicăi Macovei), 12 au fost retrași de partide (11 no-name-uri fără șanse plus Cristian Poteraș), restul de 20 așteptînd să fie admiși peste capul Comisiei Macovei. Conform surselor, unul dintre ei, Cristian Rădulescu, a fost admis deja drept candidat, peste capul Comisiei Macovei.

ARD a stabilit niște reguli pe care nu dă doi bani și pe care acum le încalcă. Aceasta dovedește că așa-zisa Comisie Macovei a fost nu numai o capcană pentru Monica Macovei, ci și praf în ochi pentru alegători, alegători pe care ARD îi consideră idioți utili, tocmai buni de a fi prostiți în față.

Circul penibil al criteriilor de integritate se adaugă celorlalte bile negre ale ARD:

 1. ARD este o alianță electorală care se desființează a doua zi după alegeri și care nu are un plan politic post-alegeri.
 2. ARD nu are un plan în eventualitatea, foarte probabilă, a suspendării și demiterii Președintelui Traian Băsescu. ARD nu are un candidat stabilit pentru eventualitatea în care Traian Băsescu este demis.
 3. ARD nu are un candidat pentru funcția de prim ministru. Nu are o listă scurtă de miniștri.
 4. ARD nu are o politică de alianțe. Nu are un plan pentru a accede la guvernare. Nu are o listă publică cu formațiuni politice preferate pentru eventuale alianțe, nu are o listă publică cu partide considerate nefrecventabile și cu care exclude orice alianță.
 5. ARD nu are obiective clare, cuantificabile și responsabilități stabilite pentru îndeplinirea lor.

Strategia ARD este de a evita răspunsul la întrebări, de a nu spune nimic clar alegătorilor, de a merge pe burtă pînă după alegeri, atîta cît să treacă greii PDL și clientela lor pîrleazul alegerilor, în speranța că, după alegeri, vor primi firimituri bugetare și protecție pe partea de justiție de la prietenii din USL. De aici și tăcerea ARD cu privire la numele candidatului pentru funcția de premier, cu privire la numele candidatului prezidențial, cu privire la politica de alianțe și la viitorul alianței dintre PDL, PNȚcd și PFC.

Facebook Comments

20 Comments Criteriul constringerilor obiective

 1. Bleen

  Monica Macovei are o șansă să iasă din chestia asta fără să fie linșată de hoardele de lătrăi PDL. Dar despre asta, în curînd.

  Reply
 2. Bleen

  PPDD le-a explicat potențialilor alegători ce va face mai departe, cum va folosi voturile lor în continuare:
  ”Dan Diaconescu a precizat că, dacă PPDD va obţine peste 25 la sută din voturi la alegerile legislative, va solicita să fie desemnat prim ministru. El a subliniat, totuşi, că va forma alianţe politice doar dacă va obţine peste 25 la sută din voturi.
  „Ca vioara a doua, nu vom fi nici aliaţii USL, nici ai PDL. Ca vioara întâi vom invita alături de noi la guvernare toate formaţiunile politice care vor trece pragul electoral, conform procentelor pe care le deţin. Dacă PSD ia 20 la sută, vom da 20 la sută din ministere, dacă PDL ia 15 la sută – 15 la sută din ministere ş.a.m.d. E un model care funcţionează în Elveţia de o sută şi ceva de ani”, a spus Diaconesuc, care a adăugat că singura soluţie pentru „a salva ce se mai poate salva” în România este „un Parlament fără opoziţie”.”

  Reply
  1. meioza

   Bleen Repet ce-am spus pe FB: eu cred că după ce trec alegerile, 20% din parlamentarii PPDD trec la PSD dacă PSD ia 20%, 15% la PDL dacă PDL ia 15% șamd

   Reply
 3. jerry the dog

  Că eu am pus botul ca prostu’ la gargara cu integritatea, e de înţeles. De neînţeles, pentru mine, e participarea Monicăi Macovei la mascaradă. De neînţeles! Poate cineva să mă lămurească?

  Reply
  1. Bleen

   jerry the dog Ah! Mascaradă era cuvîntul, dar am avut un lapsus cînd scriam articolul. Macovei e șantajată la modul: ”Dacă zici ceva, trădezi dreapta și tu ești de vină pentru victoria USL. USL va cîștiga alegerile cu ajutorul tău.”

   Reply
 4. razvanpasq

  Cred ca singura varianta in care Macovei scapa fara probleme este sa faca publice toate numele contestate si motivele pentru care nu pot candida. Sunt sigur ca acum lupta se da intern. Daca o pierde trebuie sa duca lupta public.
  Daca si atunci pierde, e cazul sa se desprinda si sa actioneze independent. Prin acceptarea compromisurilor se compromite. Si nu cred ca e atat de atasata de PDL incat sa se tina de un partid care va avea o viata mai scurta decat cariera ei.
  Sunt sigur ca nu lucrurile nu vor ramane cum vrea Blaga.

  Reply
    1. crisuadi

     supastaruNu , nu foloseste la nimic. Poanta era sa nu treaca drept candidati baietii cu bube , nu sa se justifice ea post. Nimic nu mai conteaza dupa . Inainte trebuia sa-si impuna criteriile . Daca bastanii nu erau de acord , nu trebuia sa se bage . Ce , ea nu stia ca ultimul cuvant il au bastanii ? Nu ne place cand se mai demitizeaza cate un mit , ca sa zic asa…Vrajala totala .

     Reply
 5. ra2011

  Unde ne sunt partidele noi şi curate?Să fie oare un exces de pragmatism sau laşitate?
  Să fie graba de a se vedea cu sacii-n caruţă, cu orice preţ, prin orice
  compromis? Sau toate trei la un loc?

  Reply
 6. rogoz

  USL va lua cel putin 60%. De ce tot cereti de la un impotent ca  Blaga sa rezolve situatia?
  Va tot mirati ca nu e in stare sa organizeze nimic. Cat mai dureaza revelatia asta la voi? Abia luna trecuta ati auzit de el, nu stiati ca nu poate?
   De ce nu se ridica altii? de ce nu faceti voi ceva? de ce nu apar oameni noi, cum va plac voua? de ce aveti pretentii de la cei ce au dovenit de atatea ori ca nu sunt in stare?
  Poporul roman e in proces de putrefatie si miroase urat.
  Cine e istet si inca mai poate, pleaca. Cine nu, scrie acelasi lucru de 1000 de ori, ca poate totusi fac ceva pentru el cei care de 100 de ori nu au dovedit altceva decat pura mediocritate.
  O tara ridicola si un popor penibil. 
  Sa se spele pe cap cu USLul lor si cu Blaga lor.

  Reply
 7. Bleen

  La Senat, la mine în colegiu, din partea USL candidat e Crin Antonescu. ARD nu și-a stabilit carnea de tun aicea. Va fi mai mult ca sigur un fraierici dispozabil. Dacă nu candidează domnul Vasile Blaga, candidatul cu care am votat acum 4 ani, dacă liderul Dreptei Unite nu se ia la trîntă dreaptă cu trădătorul liberalismului, Crin Antonescu, eu nu votez. Ori Blaga, ori nimic!
  Oau! Să înțeleg că Blaga a fugit din colegiul pe care l-a reprezentat timp de 4 ani de frica lui Crin Antonescu? Patetic. Păi cum să mai ai pretenția de la noi, ăștia micii, să luptăm, cînd el fuge cu coada între picioare la vederea unui puțoi ca Crin Antonescu?

  Reply
  1. meioza

   Bleen Ai uitat să spui ceva: și Crin Antonescu a fugit din colegiul unde a „cîștigat” locul al treilea… Deci realitatea e că orice puțoi își găsește un puțoi mai mare!

   Reply
 8. andrei_p

  Doamna Monica Macovei este asa de naiva si de lipsita de experienta incat cade in toate capcanele care ii sunt pregatite de vicleanul Vasile si odioasa lui alianta.

  Reply
 9. GianinaUrsu

  feti frumosi si albe ca zapada nu exista, cu toate astea ma deranjeaza , ma revolta si ma intristeaza ca MM si MRU sint in oala asta.poate inca n-am invatat sa-mi setez asteptarile, dar atita timp cit sint si altii ca mine, e clar ca problema e la ei si nu la noi

  Reply
  1. SimonaM

   GianinaUrsu Mai e ceva.
   Pot să fie și piticii lui ACZ. Dar să nu se dea Gulliveri. Că de fapt de-aici ni se aprind multora beculețele.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *