Cum a distrus Blogary ARD-ul. Despre viata de suporter.

Susținătorii ARD-ului au acuzat Blogary că, prin criticile sale, aduce deservicii electorale ARD-ului și că va duce la scăderea scorului acesteia în alegeri. Astfel, o parte din vină pentru eventuala victorie cu peste 50% a USL-ului aparține Blogary. De fapt, dacă e să-i ascultăm pe militanții ARD, singura defecțiune a ”Dreptei” în momentul acesta este Blogary, defecțiune care riscă să distrugă șansele electorale ale Dreptei, să ducă USL la peste 50% și eventual la dictatură.

În același timp, în legătură cu declarația liderului ARD, Vasile Blaga, prin care oferta PNL-ul, propunînd o alianță, chiar și cu Crin Antonescu președinte, s-a lăsat o tăcere apăsătoare și penibilă printre militanții internetici ai ARD-ului.

Dacă militanții ARD au sărit isterizați la criticile Blogary, acuzîndu-ne de deservicii electorale aduse ”Dreptei” și au tăcut mîlc la declarațiile și atitudinile liderilor ARD, putem deduce de aici că acestea din urmă au avut și au efecte benefice din punct de vedere electoral. Altfel, militanții ARD ar fi reacționat prompt, avînd în vedere grija lor pentru șansele electorale ale ”Dreptei” și pentru viitorul națiunei.

Păi hai să vedem, aduce Blogary deservicii electorale ”Dreptei” în timp ce liderii ARD îi aduc beneficii? Fiindcă, așa cum am văzut, acesta este criteriul după care sînt judecate atitudinile Blogary și ale liderilor ARD, efectul electoral. Să le luăm pe rînd:

  1. Blogary, prin articolele și comentariile care apar pe blog, se adresează cîtorva zeci de mii de cetățeni iar prin statusurile și comentariile de pe Facebook sau Twitter se adresează cîtorva sute sau mii de cetățeni. Cei mai mulți dintre ei sînt politicieni, jurnaliști, stafferi, militanți, simpatizanți, oameni pentru care politica e profesiune sau  pasiune. Din punct de vedere al votului, aceștia nu reprezintă mai mult de 0.2% – 0.3%. Să zicem 0.5% în varianta maximală și 1% în varianta ultra-maximală. Să nu uităm că aceștia sînt reprezentanți ai tuturor partidelor, ai întreg spectrului politic, sînt politicieni, jurnaliști, consultanți, membri de partid sau simpatizanți, deci niște personaje pentru care rareori se pune problema indeciziei și cu atît mai puțin a absenteismului. Dacă articolele Blogary ajung la cîteva mii de cititori, statusurile și comentariile de pe Facebook, considerate deja criminale la adresa șanselor electorale ale ARD, ajung la 100, 300 sau 700 de alegători.
  2. Vasile Blaga este cea mai autorizată voce a ARD-ului, este liderul de jure și de facto al acestei alianțe. Declarațiile lui Vasile Blaga sînt făcute în emisiuni de televiziune sau la conferințe de presă, sînt preluate de întreaga presă, scrisă, audio-vizuală sau online, și devin titluri de prima pagină și țin capul de afiș al programelor de știri ale televiziunilor. Declarațiile liderilor ARD ajung la milioane de cetățeni votanți, inclusiv la cei mai puțin conectați la viața politică și care sînt mai predispuși la indecizie și absenteism, sînt mai greu de cîștigat și mai ușor de pierdut. O astfel de declarație a liderului ARD ajunge la 1, 2 sau 5 milioane de alegători iar noncombatul și blatul făcut de ARD în teritoriu afectează aproape întreg corpul electoral, circa 15-16 milioane de alegători.

O gravă eroare strategică, o stîngăcie politică, o posibilă gafă de comunicare,  o trădare politică de proporții, dacă sînt semnalate de Blogary, pot fi evitate sau ameliorate înainte de a-și produce pe deplin efectele și înainte de a afecta electoral pe autorii lor în fața a milioane de alegători. De ele iau cunoștință acele cîteva zeci de mii de cititori, care, cei mai mulți dintr ei,  sînt parte a sistemului politic și au capacitatea de a lua decizii sau de a influența pe cei care iau decizii.

Efectele criticilor Blogary, indiferent dacă aceste critici sînt justificate sau nu, sînt întotdeauna benefice, atîta timp cît dau idei și teme de gîndire șeptelului politic. Avem sau n-avem dreptate, celor implicați în politică nu le strică o temă în plus de rumegat. Chiar dacă respectiva temă nu produce efecte politice, măcar îi mai antrenează pe partea cu intelectul. Cu cîte avem o piață politică mai vie, cu mai mulți ofertanți, în care circulă mai multe idei și teme politice, cu atît cresc șansele ca oferta finală a actorilor politici de primă linie să crească calitativ. Milităria tîmpă (apropo de Blaga) și statul capră în poziția de drepți, strîngînd din dinți cu sufletul în orice altă parte decît în Rai, nu aduc nimic bun.

Iar erorile strategice, prostiile monumentale, gafele politice, o dată ce au trecut de orice control sau filtru și au ajuns la cunoștința publicului larg, alegător, își produc efectele, de cele mai multe ori ireversibile.

Dar acestea sînt evidente. Niciun om cu o minimă inteligență nu poate susține că articolele de pe Blogary sau statusurile de pe Facebook afectează electoral ARD-ul măcar a suta mia parte din cît afectează electoral blatul cu USL, noncombatul din teritoriu și declarațiile liderilor.

Și totuși, de unde această reacție vehementă a galeriei la adresa celor care pun întrebări? Pentru galerie, politica e fotbal și alegerile sînt Campionat Mondial. Suporterii politici vor spectacol, vor competiție, fie ea și mimată. Vor să cînte, să urle, să strige, să dea cu pălăria de pămînt, să-și smulgă părul din cap, să spargă semințe și capetele suporterilor adverși, să înjure jucătorii adversarului, să simtă adrenalina la maximum. Tot ceea ce îi interesează sînt culorile. Nimic altceva. Culorile, ca pretext pentru descătușarea energiei suportericești. Pune-i sub un steag, dă startul Campionatului Mondial, și vor începe, ca la comandă, să țopăie, să cînte, să strige, să înjure, să calce în picioare, să grohăie. Nu contează culoarea steagului, contează doar să uite de toate cele, măcar acum, pe timpul Campionatului. Deși sînt publicul cel mai apropiat de politică, nu au nici cel mai vag interes pentru valori, pentru doctrine, pentru reguli. Pot fi parte a oricărei tabere. S-au nimerit într-o tabără, vor țopăi și urla pentru tabăra respectivă. Dacă partidul sub al cărui steag grohăie azi e liberal, mîine e socialist sau azi e socialist și mîine e popular, contează mai puțin sau deloc. Important e sentimentul de apartenență la haită, la turmă. La fel ca la fotbal, galeriile nu știu nimic despre jocul în sine, despre reguli, despre istoria jocului sau a echipei, despre tehnici, tactici sau strategii. De cele mai multe ori, galeriile nici nu sînt interesate de ceea ce se întîmplă pe terenul politic sau de rezultat. Pentru galerii importantă e acțiunea și importante sînt galeriile adverse.

Pentru suporteri, scorul și jocul contează doar în măsura în care sînt pretexte pentru acțiune. Contează doar distracția. Pentru suporteri Campionatul Mondial e sărbătoare supremă, și tot ce vor e să uite de toate, de ei înșiși, de viața lor de peste an și să se abandoneze exploziei de adrenalină, într-un amestec de furie veselă și beatitudine grea. Nu-i interesează jocul în sine, nici măcar rezultatul. E o întîmplare că sînt sub un anumit steag, așa cum e o întîmplare că sînt spectatori ai unui anumit joc. Sînt suporteri de baschet ai echipei albastre dar ar putea la fel de bine să fie suporteri de fotbal ai echipei verzi. Depinde în ce tribune și sub ce steag i-a dus hazardul.  Tabăra și jocul, deși suporterul nostru ar fi în stare să ucidă pentru ele, sînt foarte puțin importante pentru el. Suporterul nu crede în nimic, în afară de adrenalină.

Suporterii au așteptat ani de zile momentul ăsta, să funcționeze în turma peluzei, sub un steag. Au fost văduviți de adrenalină astă-vară, cînd boicotul i-a lăsat fără distracție. Nu vor permite ca asta să se întîmple încă o dată. E World Cup-ul lor, nu vor lăsa pe nimeni să le strice distracția de data asta. Vor cînta, vor striga, vor înjura, vor sparge semințe și scuipa adversari, vor scrie îndemnuri, vor silui umorul și caricatura, vor încinge fotoșopul, vor rîde gros și eliberator, vor grohăi viril, extaziați de senzația de putere pe care o dă turma. Vor urma o cauză, vor ridica un steag, indiferent care va fi. Azi îl vor călca pe Căcărău în picioare, mîine vor agita tablourile cu domnia sa, domnul Crin Antonescu. Au un ciocan și lumea e plină de cuie. Și nu vor lăsa pe nimeni să le strice distracția.

De aici și reacția vehementă la atitudinile Blogary.

– E blat, mijlocașul dreapta e stîngaci, mijlocașul la acoperire joacă deși e suspendat și n-are drept de joc, căpitanul a vîndut meciul, atacantul central nu știe să pună un stop și se lovește mingea de el ca de colțul mesei, extrema dreaptă are energie, aleargă mult dar a ieșit binișor în decor și caută cu lumînarea un cartonaș roșu și, în general, tactica e proastă și jucătorii slabi, iar adversarii conduc cu 3-0 în minutul 82, poate că niște schimbări de tactică și jucători n-ar strica…

– Cine nu sareeee, cine nu sareee / Ori e uselist, ori face manipulareee!

– Păi…

– Pînă la moarteee, pînă la moarteee/Cu Videanu, pînă la moarteee!

Există însă și un alt motiv pentru această reacție. Nu se adresează Blogary celor 5, 7 sau 12 milioane de alegători, dar se adresează celor cîteva zeci de mii de oameni care contează în politică, care propagă ideile, iau sau influențează deciziile și care duc luptele de putere. Pe aceștia îi influențează Blogary, le dă argumente și idei.

Și strică și jocurile celor care promit politicienilor că vor prelua internetul în numele lor (”Șefu’, scoate banu’ și în două săptămîni te fac boierul net-ului, o să fii cel mai iubit, mai frumos și mai deștept.”)

PS.

Apropo de alianța Blaga-Crin.

22 noiembrie 2009, cu cîteva ore înainte de anunțarea rezultatelor. Primul tur al prezidențialelor. La bere cu mai mulți, printre care și un cuplu, tineri, juriști, corporatiști, cetățeni cu pretenții financiare și civilizaționale, oarecari rude de-ale mele. Peneliști ultraduri, extraisterici. Crin e geniu.
Eu: Ce faceți în turul 2, dacă nu intră Crin?
Ei: Nu mergem la vot. Cu chioru bețiv nu votăm. Cu Geoană nu votăm. Piața Universității, Dreapta, Brătienii, Ilici, Aiud, Sighet, mai bine îmi tai o mînă, mai bine mor, este exclus să votez cu PSD-ul, comuniștii, criminalii, răul absolut.

3-4 zile mai tîrziu. La bere. Iar cuplul ultrapenelist, oarecari rude de-ale mele.
Eu: Deci nu mergeți la vot în turul 2.
Ei: Ba da.
Eu: Da??? Și cu cine votați.
Ei: Cu Geoană, normal.
Eu: Păi…acum cîteva zile ziceați că… De ce votați cu Geoană?
În momentul ăla se rupe filmul, se sting luminile, intrăm în alt univers. Dacă aș fi avut ochelari speciali cu care poți vedea ieșind sufletul din corp, sînt convins că le vedeam pe ale lor ieșind timp de cîteva secunde, strecurîndu-se printre fumul de țigară, cît mi-au dat răspunsul. Priviri goale, fără expresie. Avem doi zombie în față. Ridică amîndoi din umeri, mecanic: ”Păi așa a zis partidul.”
Am insistat. Nu am primit alt răspuns. De cîte ori aduceam subiectul în discuție, cei doi, oameni vii în restul timpului, erau brusc deconectați de la aparate, se stingea lumina interioară și intra robotul: ”Păi așa a zis partidul.”

Au rămas tot peneliști și astăzi. Și printre cei mai radicali. Dacă lui Crin i se face milă de Blaga și restul ARD-ului, se vor întîlni de aceeași parte a baricadei cu pedeliștii. Și toți, pînă mai ieri dușmani de moarte, acum împreună, vor răspunde în cor, pe pilot automat: ”Păi așa a zis partidul.”

Facebook Comments

42 Comments Cum a distrus Blogary ARD-ul. Despre viata de suporter.

  1. Pingback: Analiza unui dezastru, înainte de a se întîmpla | Blogary

  2. Canadiana

    Asta cu distrugerea ARD provocata de Blogary (pfff!) este exact ce fac palestinienii in Gaza cand se vaita ca mor pe capete dupa ce au initiat conflictul armat cu Israelul. Cred ca ARD si fripturistii lor de la palestinieni isi trag inspiratia (sau expiratia).

    Reply
  3. Bleen

    Tudorache Irinel Gabriela, candidat ARD – Senat, Colegiul 1 Ilfov
    „O posibila alianta intre PNL si ARD dupa alegerile din 9 decembrie 2012 este realizabila, datorita faptului ca cele doua partide au avut o colaborare foarte buna in perioada 2005-2007 cand au avut ocazia sa aiba o guvernare comuna sub conducerea lui Calin Popescu Tariceanu, guvernare care a dus la o crestere economica de peste 6%.
    Un alt argument al unei bune colaborari intre cele doua factiuni politice ar fi, conform declaratiilor Presedintelui PDL Vasile Blaga, faptul ca este o alianta “naturala”, ambele partide fiind de “dreapta” politica, si ar fi normal ca doua partide cu orientari similare sa genereze o guvernare comuna.
    Pe langa aceste doua motive ale unei colaborari intre PNL si ARD mai exista si un alt motiv, realizabil numai in conditiile in care cele doua partide politice vor obtine impreuna mai mult de 50%+1 dintre mandatele de parlamentari, situatie care ar duce la trecerea PSD in opozitie si eliminarea lui Victor Ponta din functia de prim-ministru al Romaniei. Astfel, aceasta posibila alianta ar dejuca planurile initiale ale Uniunii Social-Liberale, iar Traian Basescu ar ramane in continuare Presedintele Romaniei fara a fi in pericol de a mai fi suspendat a treia oara.”

    Reply
  4. Yeba

    Deoarece observatiile anterioare ale lui Bleen coincid cu observațiile cunoștințelor, colegilor, amicilor, prietenilor și rudelor mele de toate vârstele, pregătirile și posiiblitățile de acces la mediile de informare, și în general coincid cu evidența, am crezut că articolul ăsta e scris așa, ca exercițiu stilistic, fiindcă Elwis a plecat dansând din pelvis. Când colo, ce să vezi?! E adevărat. 
    AngelaTocila , este adevărat că invocați dreptul dvs. de a fi proastă, dar vă rog să vă întrerupeți o clipă din exercitarea lui și să-mi spuneți și mie (sunt o outsideră, nu frecventez FB etc.) 1) vi se întâmplă cumva să știți de ce e ARD la pământ? 2) cum ar putea actualele suplicații ale lui Blaga să împiedice/întârzie/atenueze dictatura lui Crin, în cazul în care nu ar încuraja-o, așa cum ar rezulta dintr-un raționament logic?

    Reply
  5. Louisy

    Am vazut o minunata promisiune electorala, care imediat mi-a declansat o idee de business cu statul geniala. Propunerea e a unui maimutoi de la PP-DD, sorry, mai bun nu am gasit.
    Zice el asa: „Plata ratelor la credite de catre stat pentru cei disponibilizati, pe o perioada de 12 luni, in limita maxima a 500 euro pe luna.”
    Pai mie mi-a venit urmatoarea idee geniala de business:
    – ma angajez la oha la mine la firma
    – imi iau un credit pe 1 an, cu rata de 499 euro pe luna.
    – ma disponibilizez de la mine de la firma
    – imi plateste sttul creditul.
    Super! Bani moka!
    Ba chiar plusez: „Firma mea vinde 500 posturi de disponibilizabili, ca sa va puteti lua credite pe 1 an platite de stat. Comision 10% din suma creditului”.
    In alt ordine de idei, am vazut niste panouri USL pe strada, unde diversi insi il sustin pe Gabriel Oprea (sau el ii sustine, n-am inteles prea bine). Motto-ul este: „Dl Oprea aduce resurse”. „Cum?” ne intrebam noi. „Aduce bani de acasa?” „Ooooo, un candidat care mai si da, nu numai fura”. Fals. Si el fura. Zice mai departe USL-istul din afis: „sustin ideea de impozitare a averilor f. mari”. Aha, deci resursele pe care le „aduce” Oprea sunt niste bieti bani furati prin impozite.

    Reply
  6. Pingback: CUM A DISTRUS BLOGARY ARD-UL. « ORDER OF BLACKLION KNIGHTS

  7. Bleen

    Scor locale Arad consilieri județeni:Muncipiul Arad (colegiile 1, 2, 3 deputați, 1 senatori) ARD 26 287, USL 23 913Colegiul 4 ARD 10 074, USL 17 334Colegiul 5 ARD 16 955, USL 15 482Colegiul 6 ARD 12 299, USL 13 711Colegiul 7 ARD 13 797, USL 10 230Total județ: USL 38,14%, ARD 37,54%, PPDD 7.92%, UDMR 7.00%Probabil vom avea 3 deputați USL, 3 deputați ARD, cel de-al șaptelea deputat va fi de la UDMR sau PPDD.Clasamentul candidaților ARD (după scorul în colegiu din 2008):5. Eusebiu Pistru-Popa 11 274 (16 955 în 2012)7. Iustin Cionca-Arghir 10 971 (13 797 în 2012)6. Marius Gondor 10 541 (12 299 în 2012, mai puțin decît USL)2. Claudia Boghicevici 9171 (USL a avut în 2008: 5256, UDMR a avut 2057)3. Gheorghe Seculici 8996 (USL a avut în 2008: 3814, UDMR a avut 1984)4. Laurențiu Bibarț 8787 (10 074 în 2012, mai puțin decît USL)1. Mihail Neamțu 8661Conform datelor coroborate 2008-2012 (nu am datele pe colegii în mun Arad în 2012):Eusebiu Pistru-Popa intrăIustin Cionca-Arghir intrăMarius Gondor nu intrăClaudia Boghicevici intră (?)Gheorghe Seculici nu intră (?)Laurențiu Bibarț nu intrăMihail Neamțu nu intrăUSL (scorul din 2008 și locale 2012):4. Mihăiță Calimente 11 567 (17 334)5. Ciprian Luca 10 112 (15 482)6. Dorel Căprar 7501 (13 711)1. Luigi Măduța 58342. Lia Ardelean 52567. Avram Crăciun 4650 (10 230)3. Florin Galiș 3814De la USL:Calimente intrăLuca nu intrăCăprar intrăMăduța intrăArdelean nu intrăAvram nu intrăGaliș nu intrăAl șaptelea s-ar putea să fie Seculici sau un pepededist sau udemerist.Așa arată lucrurile după coroborarea scorurllor din 2008 parlamentare și 2012 locale consilieri județeni.

    Reply
      1. AngelaTocila

        Agentul Bad Ass Tweety  ai atins apogeul, în sensul că nu poți fi mai idiot de-atât. că de mincinos, e evident că ești.

        Reply
        1. Agentul Bad Ass Tweety

          AngelaTocila Agentul Bad Ass Tweety 
          madam, scuzaţi-mă! dacă am minţit cu ceva, este că am folosit pluralul. dar să mă bată Dumnezeu şi Maica preacurată dacă ştiu cum altcumva l-aş fi putut tagui pe mitache alexandru.
          e o minciună tehnică sau un adevăr încorsetat de tehnologie, ca să zic așa.

          Reply
        2. Florina

          AngelaTocila
          În sensul menţionat de tine, garantez eu că la Agentul Bad Ass Tweety nici nu se pune problema de apogeu, el nu poate fi nici măcar Mitache simplu. Care, apropo, este autor Politicstand, aşadar Agentul Bad Ass Tweety nici mincinos măcar nu are cum să fie.

          Reply
    1. SimonaM

      Bleen Genial. Dacă ăia din colegiul lui sunt clanuri mafiote, p-ăia îi susține.
      Mi se pare logic. Asta se cheamă reprezentare!

      Reply
    2. adina

      Bleen idilic lanul de grau, ii trebuie o secera in mana domnului candidat, eventual si un ciocan in cealalta mana. Pfuaa, curat socialist.

      Reply
  8. Bleen

    Scor locale București (CGMB)S1 – USL 57.7, PDL 17.0, PPDD 9.5S2 – USL 48.2, PDL 16.3, PPDD 11.1, UNPR 8.4S3 – USL 57.2, PDL 18.9, PPDD 10.0S4 – USL 61.4, PDL 14.1, PPDD 10.4S5 – USL 54.0, PDL 15.6, PPDD 12.1S6 – USL 56.0, PDL 16.5, PPDD 10.9
    Uite, cam așa stă situația în București:
    Astfel, ARD va avea dreptul la 5 sau 7 mandat de deputat în București (USL va avea minimum 15, maximum 28). Pentru a se stabili cine sînt deputații ARD, se va face un clasament între cei 28 de candidați ardiști iar primii 5 sau 7 vor intra în Parlament.Vor fi avantajați candidații ARD din colegii mari.Astfel, clasamentul candidaților ARD, după scorul PDL din 2008 (în paranteză) și mărimea colegiului (ăsta e clasamentul pilelor, primii 5 sau 7 intră) și contracandidatul USL:
    Gheorghe Udriște 76 000 (11 400) – Gigi BecaliCostică Canacheu 85 000 (10 800) – Daniel TudoracheMircea Raicu 104 000 (9 800) – Din GiurescuFlorian Geantă 65 000 (8 700) – Mihai SturzuConstantin Cerbulescu 68 000 (8 700) – Adrian PetracheToader Paleologu 61 000 (8 500) – Daniel BudurescuCristian Petrescu 62 000 (8 400) – Raluca IspirMaria Mirela Dinu 70 000 (8 200) – Ioan VulpescuSulfina Barbu 58 000 (8 100) – Eugen NicolăescuDan Radu Zătreanu 65 000 (8 000) – Gabriela PodașcăCristian Dan Popescu 59 000 (7 900) – Octavian BotSilviu Văduva 68 000 (7 500) – Bogdan MihăilescuIoan Mihăilă 86 000 (7 100) – Rodica NassarGeorge Minculescu 71 000 (7 100) – Nicolae BănicioiuMarilena Lăcătuș 56 000 (7 000) – Florin AlexeTudorel Prună 66 000 (6 900) – Violeta TudorieMaria Moța 57 000 (6 600) – Dumitru PopescuIulian Anghel 59 000 (6 300) – Damean FloreaȘtefan Vlaston 65 000 (6 200) – – Răzvan MironescuVeronica Toma 46 000 (5 700) – Claudiu TănăsescuGabriel Biriș 44 000 (5 400) – Ludovic OrbanRadian Tufă 89 000 (5 300) – Dumitru ChirițăTeodor Drăgan 66 000 (4 900) – Oana MizilMihai Bâzgan 39 000 (4 800) – Vlad NistorAnca Constantinescu Ciocu Mic 38 000 (4 800) – Diana TușaCristina Trăilă 53 000 (4 800) – Georgian PopMarian Radu Popescu 52 000 (4 600) – Mihai DiaconuLucian Diaconescu 40 000 (3 300) – – Alina Gorghiu
    Jos pălăria pentru Biriș, care a avut curajul să se ducă într-un colegiu fără nicio șansă.

    Reply
    1. cristian_v

      Bleen „Jos pălăria pentru Biriș, care a avut curajul să se ducă într-un colegiu fără nicio șansă.”
      Este mare pacat daca Biris nu intra in Parlament/nu ramane in politica mare. Spun asta privind la ceea ce a facut Biris in viata (doua facultati, infiintarea si dezvoltarea companiei Biris-Goran, activitatea civica) si la ideile pe care le are privind fiscalitatea. Idei la care eu unul ader 100% (am firma mea si pe asta ma bazez cand spun asta, am facut si eu propriile calcule)
      Si iarasi cu durere remarc ca practic are sanse mici in fata „marelui om politic” Ludovic Orban. In drept, un politruc perfect. Ludovic Orban a terminat politehnica in 1988, si a practicat ingineria fix 3 ani (stagiatura si atat). A mai fost ziarist un an si dupa aceia a devenim om politic, numai bun sa fie pus ministru la transporturi sau deputat. Fara sa stie practic sa faca nimic in viata. Daca maine nu ar mai fi om poltic, ar muri de foame.
      E o nedreptate de iti vine sa iti musti pumnii.  Eu nu il pot vota pe domnul Biris. Sper ca altii care pot sa se mobilizeze. Si sa ii mobilizeze si pe altii.

      Reply
    2. Biris

      Bleen, multumesc pentru aprecieri.  Ai dreptate, colegiul pare, teoretic, fara nici o sansa. E mic, deci nu conteaza la redistribuire, candidatii sunt puternic sustinut de pimarul cu cel mai mare buget din tara, tocmai au inceput sa reabiliteze inca cateva blocuri. Parcatic insa , lucrurile stau complet diferit. Mergem din usa in usa, dam oameniloro carte si mesaje de incredere ca se poate sa ne fie mult mai bine in tara noastra. Este colegiul cu cel mai mare numar de intelectuali din tara, sunt multi care devin prietenosi in timpul discutiei cu noi. Nu merge cu mici si bere, noi dam carti:-) Avem feed-bac din ce in ce in ce mai pozitiv de la oamenii din colegiu. Avem  prieteni care ne ajuta.Vom convinge  si vom castiga colegiul!

      Reply
      1. Rheia

        Biris Foarte bine v-ați gîndit. La ultimele alegeri, mama mea a votat PNL fix în urma unei asemenea acțiuni. Deși mare iubitoare de Iliescu, uite că i-au plăcut cei doi tineri candidați peneliști care i-au bătut respectuos la ușă. (Adevărat, apucasem s-o fezandez și eu nițel în prealabil, zdruncinasem bine „framework”-ul pesedist din mintea ei.)

        Reply
  9. Cristi86

    Sincer sa spun,comportamentul ARD-ului in aceasta campanie e absolut jalnic. Aceasta alianta se comporta ca si cum ar astepta o infrangere iminenta. De cand a inceput campania eu am vazut la TV numai uselisti (ARD-istii lipsind complet), in mediul ON-LINE tot ei domina,atat in zona blogurilor cat si pe retelele de socializare gen FB. Prin tara e aceasi atmosfera :uselistii isi fac campanie la greu in timp ce pedelistii o ard intr-un noncombat cum n-am mai vazut din 89 incoace.Daca o vor mai tine in acest fel atunci risca sa ia pe 9 decembrie un scor chiar mai mic decat PPDD-ul.La ora actuala cei 4 lideri ai ARD-ului si-au dat clar proba competentei (mai degraba a incompetentei) lor iar daca dreapta va dori sa mai aiba vreodata un cuvant de spus in politica nationala atunci ar trebui sa-si gaseasca noi conducatori.

    Reply
  10. ToxicMushroom

    Personal, cred ca sunteti chiar prea blanzi cu ei, si remarca asta vine de la un votant isteric pdl de-a lungul timpului 🙂 Ce nu mi-e mie deloc clar este de ce voi, niste oameni lucizi, continuati sa sperati ca MRU ar mai putea reprezenta o salvare. Mi-am pus multe sperante in el si tare mi-ar fi placut sa stranga langa el oameni valorosi si sa poata arata ca se poate si altfel. Dar a ales sa se ascunda, sa se miceasca, sa se manjeasca… Nu imi mai poate deloc da senzatia ca ar putea reprezenta, pentru 2014, o solutie reala 🙁

    Reply
    1. andrei_p

      ToxicMushroom asta-i si parerea mea, cel putin pentru moment, MRU canta si danseaza in ritm de manea. Ma amagesc cu speranta ca si Pavarotti cocheta cu muzica de mahala din cand in cand. Oricum, in afara de o oarecare incredere investita de Basescu in el la un moment dat, nu stiu ce altceva il recomanda pe MRU ca purtator de cheia sol al dreptei. Asteptam.

      Reply
  11. gupi

    E trist când chibițul știe mai bine bridge decât jucatorul.
    Ce-ar fi ca Madame sa-i invite la un interviu informal pe liderii partidelor ? Cam ca ăla -video- din port.

    Reply
  12. SimonaM

    E mult mai simplu să îi uiți lui Vasile derapajele (numai eu mai țin minte ”ieși afară, javră ordinară!” și reacție lipsă a buldogului mielușel?) și să-i găsești scuze lui Oltean, decât să deschizi ochii și să judeci cu creierul personal. Mă rog, presupunând că există premisele biologice (ochi, vedere funcțională, creier tot așa).
    Și atunci, ce faci? Sari la gâtul ăluia care sparge bula de săpun. Simplu.

    Reply
  13. ribelalu

    Sa presupunem ca am un bolid Mercedes, frumoasa. fitoasa, metalizata, jante din aliaj…le curg balele la barbati dupa ea pe strada iar pitipoancele se invart ca albinele in jurul borcanului de miere in jurul ei. Asa se vede de-afara. Dar eu stiu ca e omorata, are kilometrajul dat peste cap, are pierderi de ulei, catalizatorul e bulit…in fine reparatiile ma costa mai mult decat merita. Si ce ma deranjeaza cel mai mult e faptul ca pilotul automat e defect. Ce optiuni am?1. sa raman cu Mertanul defect
    2. sa-l vand asa cum e si de banii obtinuti sa-mi iau un Logan proletar3. sa-mi iau un alt Mertan  mai nou, in stare daca nu perfecta macar mult mai buna, an de fabricatie mai nou si mai ales cu pilot automat functionalbil4 sa fac un efort considerabil si sa-mi iau altul nou poate chiar varianta AMG (sau de ce nu sa schimb cu BMW), impecabil, dar care risca sa fie furat de „bagabonti” mereu. Sau macar zgariat de invidiosi, cauciucuri taiate etc. Parerea mea este ca variantele 1 si 2 pica din start iar a patra este mult prea dificila pentru mine. Asa ca prefer aceeasi marca, in stare buna, intinerita si cu pilotul automat functional pentru mult timp de acum inainte.

    Reply
  14. para

    Partidul este construit pentru a accede la putere; acesta este scopul final al politicii în viziunea majorităţii politicienilor. Mai departe, galeria urmează partidul şi deciziile sale. Blogary a fost confundată de către activii din partid(e) cu o parte a galeriei, ori nu e aşa nici pe departe. Pentru politicieni, toţi cei ce nu ajută la împlinirea scopului LOR sînt ori irelevanţi, ori inamici. Politicienii uită că NOI le delegăm puterea noastră pentru a face politici de dreapta, nu alianţe cu stînga peste alegeri. Scopul ultim al MEU cînd vine vorba de politică este ca politicile de dreapta să fie aplicate în concret, nu ca să ajungă la putere nişte tinichele feseniste. Ţelul lor, acela de a ajunge la putere, se suprapune peste interesul meu doar atîta timp cît ei schiţează măcar o intenţie de dreapta. Or, pînă acum, ARD este în degringoladă identitară, e doar o adunătură în mişcare browniană cu mai multe voci dizarmonice ce nu dă nici un semn de coerenţă şi hotărîre de a ţine dreapta.

    Reply
  15. crisuadi

    Da , cred ca asta e explicatia . Comparatia cu galeria este cea corecta pentru ca oamenii politici si decidentii politici nu au astfel de preocupari . Ganditi-va , ei sunt politicieni , asta este meseria lor , din asta traiesc . Cand ne aud pe noi cum discutam de strategii , cum unii fac analize si trag concluzii , cum ne omoram cu morala si etica in politica , ce se intampla pe termen mediu , pe termen scurt in cazul unor aliante , in cadru geopolitic , etc . , oamenii politici se caca pe ei de ras , isi fac cruce . Singura lor temere este ramanerea pe dinafara si , deci , in curul gol in fata justitiei ! Asta e adevarul . Singura necunoscuta sau cele doua mari necunoscute pentru mine raman MRU si Monica Macovei . Nu-i pot intelege , nu-mi vine sa cred ca sunt si ei la fel ca toti ceilalti . Oricum , chiar din aceasta cauza , dezamagirea nu va fi asa devastatoare …Hahahahaaha !
    La fel cum , in alta ordine de idei , n-a fost mare dezamagirea in privinta altui intelectual care-mi placea cat de cat. Era el angajat la niste trusturi de presa dubioase , manca un cozonac bun de la patroni dubiosi , dar , totusi , nu sarea calul , isi mentinea , cat de cat decenta . Declicul s-a produs la suspendare . Sa treci cu toate bagajele de partea USL , sa uiti de decenta , sa uiti de iele (idei) , sa uiti de trecut , sa uiti cine esti , este prea mult ! ! Muuuullt prea mult . Intelectualul se cheama Stelian Tanase , pentru mine , cea mai mare dezamagire recenta !
    Asa ca …asta a fost si cu ARD.
    Misto articol !

    Reply
    1. Amelia New

      crisuadi Stelian Tanase decent? A trecut in barca USL la suspendare? (aici urmeaza un hahait basescian).  Dar la campaniile din 2008 si, mai ales, 2009 unde, Doamne iarta-ma, a fost? Ca sa nu mai amintesc si de discutiile cu Vantu care musteau de atata ‘decenta’ (vezi stenograme).

      Reply
  16. Agentul Bad Ass Tweety

    nu ştiu dacă exemplul cu fotbalul este cel mai bun. mai sînt şi gospodine în aşa-zisele galerii.
    cum se croşetează împletitura sau bobul de orez, cum se face dulceaţa de mure (preferata mea),  cum se face foietajul de cremnşnit – toate cred că ar întregi taboloul în aşa fel încît să fie şi pe înţelesul angelei tocilă, de pildă.

    Reply
  17. mac gregor

    1 Blogary face ce trebuie cand critica. PDL e un partid atat de linistit, si cu muuulte alegeri cu un singur candidat. Are nevoie de un pic de agitatie si de discutii.
    2 Subestimezi inca odata puterea mass-mediei. Tu crezi ca se rezuma la nr de spectatori. DE FAPT toata ideea mass-mediei este sa lansezi valuri atat de senzationale incat sa ajunga in circuitul NEprivitorilor, ca barfa. Si acolo incepe al doilea val, care e fara numar si ai dat lovitura. 
    Am trait chestia asta pe cont propriu cand eram la MISA si veneau oameni care nu se uita la tv sa-mi povesteasca ce au AUZIT ei ca se intampla la MISA. Ei, explica-le tu ca sunt 90% gogosi inventate, cand ei erau sub influenta socului…

    Reply
  18. Bleen

    Și, că tot am vorbit de trafic. Iată cele mai aglomerate ore de anul ăsta:
    Traficul cel mai ridicat pe Blogary:ora 17, 2 augustora 23, 29 iulieora 17, 3 iulieora 18, 2 augustora 12, 12 iulieora 14, 21 iulieora 15, 31 iulieora 10, 24 maiora 18, 3 iulieora 19, 2 august

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *