Daca e consecvent propriilor principii, Mihail Neamtu nu candideaza la parlamentare

Noua Republică nu poate face parte din ARD. Candidații NR pot participa la alegeri doar dacă se înscriu în partidele componente ale ARD și candidează, formal cel puțin, din partea acestora. O palmă mai urîtă pe obrazul lui Neamțu nu se putea. Dumnezeu, cînd are de-a face cu ipocriți și închipuiți, mai ales dacă-s teologi, dă urît cu barda ironiei. Să acuzi pe alții de traseism și că folosesc alte partide, gata înregistrate, pentru a candida, și tu să fii nevoit să faci asta la numai cîteva zile după ce ai țipat cît te-au ținut bojocii, asta numai în cele mai negre coșmaruri ți se poate întîmpla.

Pentru a putea participa la alegeri Mihai Răzvan Ungureanu, neavînd timp să-și facă partid, deoarece a fost ocupat cu conducerea SIE și cu prim ministeriatul, a apelat la un partid gata înregistrat. Mai mult decît atît, a decis să nu folosească acest partid doar pentru candidatura la alegerile din toamnă ci să-l transforme într-o construcție politică a viitorului. S-a spus că Mihai Răzvan Ungureanu și-a luat organizație gata făcută, în timp ce alții au muncit din greu s-o facă de la zero. La momentul respectiv am spus că Mihai Răzvan Ungureanu avea deja organizația, ICCD, aia pe care a făcut-o așa cum a putut, în cele cîteva luni cît a avut timp (nu-și putea face partid sau oengeu cît era directorul SIE sau prim ministru) și ”a primit de-a gata” doar forma juridică prin intermediul căreia poate participa la alegeri. Deci, MRU avea organizația, ICCD, a luat ”de-a gata” doar forma juridică, PFC.

Ei bine, Mihail Neamțu, ca și Mihai Răzvan Ungureanu, are deja organizația, NR, aia pe care a făcut-o din septembrie 2011 pînă acum, în anul în care a avut timp să facă așa ceva, nefiind nici director SIE, nici prim ministru, iar acum ”primește de-a gata” forma juridică prin intermediul căreia poate participa la alegeri. Situație identică cu cea a lui MRU. Cu deosebirea că Mihail Neamțu doar se folosește de forma juridică, după care o părăsește (presupun că, după ce primește coledzi, nu rămîne membru al PDL sau PNȚcd).

Mihail Neamțu și colegii săi de Noua Republică pot argumenta că nu au avut timp să facă partid și astfel se folosesc pentru a candida nu de alte organizații, ci de forma juridică a acestora, formă juridică pe care ei nu au avut timp s-o realizeze. Este exact ce au acuzat, virulent, la Mihai Răzvan Ungureanu. L-au acuzat pe MRU că nu și-a făcut partid și că se folosește de un partid gata făcut, Forța Civică, pentru a candida. Nu asta face acum și Mihail Neamțu? Nu se folosește de alte partide pentru a candida?

Se poate argumenta că e o chestiune doar formală, că Mihail Neamțu și oamenii săi devin membrii altui partid doar pentru a putea candida, nu fiindcă chiar cred în partidul respectiv, în doctrina și principiile sale. Însă argumentul unei simple formalități nu stă în picioare. Fiindcă acest argument a fost deja adus în sprijinul lui MRU și respins de Neamțu și de susținătorii săi.

Oricum, Mihail Neamțu și oamenii săi mai au o problemă: ei au un partid în așteptare în justiție și cît timp partidul e în așteptare ei demisionează din el și se înscriu într-un alt partid? Nu e ăsta un motiv suficient pentru a admite contestațiile la adresa inregistrării partidului? Cum e posibil ca un partid care așteaptă să primească decizia finală de înființare să fie părăsit de fondatorii săi, care se înscriu într-un alt partid? Cum e posibil ca Mihail Neamțu, cel atît de dur cînd e vorba de principii, să apeleze la astfel de șmecherii formale? Cît de josnic poate fi un astfel de traseism în care părăsești un partid încă de la înființare doar pentru a obține locuri pe liste la alegerile parlamentare?

Cei mai drepți dintre români, Mihail Neamțu și oamenii săi, pleacă dintr-un partid în naștere și se înscriu în alte partide, doar pentru a fi aleși. Păi cum rămîne cu principiile, domnilor? Cum poți să renunți la principii doar pentru a căpăta o funcție? Cum poți să treci de la un partid la altul în doar cîteva luni? Să pleci de la Noua Republică la PDL sau PNȚcd apoi, după ce te-ai ales, să te întorci la Noua Republică? Cît de traseist poți să fii să treci de la un partid la altul și înapoi în doar cîteva săptămîni sau luni? Cît de josnic poți să fii să faci asta doar pentru a  obține demnități publice? (deși demnitate e ultimul cuvînt care ar trebui folosit într-un asemenea context). Și ce ne facem cu traseismul în interiorul dreptei? Cum poate Mihail Neamțu să treacă de la NR la PNȚcd sau PDL și înapoi? Ăsta nu e traseism?

Dacă Neamțu își respectă principiile și trăiește după ele, trebuie să refuze orice candidatură din partea PDL sau PNȚcd și să meargă separat în alegeri, cu Noua Republică (dacă se va transorma în partid pînă la data limită a înscrierilor). Neamțu trebuie să refuze traseismul, cu atît mai mult traseismul în interiorul dreptei, și trebuie să refuze încălcare principiilor chiar și doar din motive ce țin de formalități legale.

Facebook Comments

155 Comments Daca e consecvent propriilor principii, Mihail Neamtu nu candideaza la parlamentare

 1. OstapBender

  Personajul „merfu” are o deficienta la parerea de sine. Semne. Este direct agresiv si asta-i intuneca ratiunea. Pe care spune ca o are, dar nu o poate folosi din lipsa de timp, asa ca te scuipa din prima propozitie. Te trimite direct la clasici. Cazurile derivate acestui personaj te ineaca in citate, de genul „Hegel zicea…”. In loc sa demonstreze indirect ceea ce stie, sa lase sa se intrevada cultura pe care zice ca o are, iti spune direct ceea ce este, cineva important, pro-fe-sor: „Bai, eu sunt profesor, bai!”. Cand vorbeste cu o fata prin preajma, cum n-are argumente, tine neaparat sa-i arate forta, ma rog, greutatea fizica, are 120 de kilograme.
  Pe scurt, „merfu” este o fiinta agresiva, iti recomanda sa citesti clasicii in timp ce te scuipa si zice ca e un profesor de 120 kg.”

  Reply
 2. Bleen

  Oau! Nu văzusem comentariile lui Merfu. Mai comentase pe Blogary acum ceva timp. Un caz de imbecilitate fudulă și prostie obositoare. Nu se chinuie să argumenteze fiindcă nu a făcut-o niciodată. Singurul lui argument, de cîte ori a comentat pe Blogary, a fost că ”tovarășa, mi-am tema, dar mi-am uitat caietul de curat acasă și am pierdut maculatorul”, ”tovarășa, știam, dar am uitat”

  Reply
  1. para

   pac, uite-aşa au mai trecut cinci minute degeaba, citind prin căcat. Ce vrea dom’profesor Merfu? Să ne dea cu rigla la palmă?  @Bleen

   Reply
   1. Yeba

     @para  , lasă, ce contează 5 minute din vieţile noastre? Mai gândiţi-vă şi la cercetătorii din 3012! @Bleen, să nu-l ştergi pe @Merfu, să vadă şi copiii ăia cum se argumenta şi cum se pătimea pe vremea lui Traian.
     
    Să aibă şi ei materiale de pus în doctorate, să nu se chinuie, ca alţii.

    Reply
  2. Rezon

    @Bleen Da, frate, fudul de-ala lenes. A trebuit sa fac eu treaba lui. Sa-ti critic articolul, adica. Ca, deh, el era un domn prea superior ca sa se coboare la contraargument

   Reply
 3. TI

  eu ma gandesc si la partea de hartogaraie: n-ar trebui sa plece formal din NR, implicit din functia de lider suprem? nu trebuie o decizie a unui for din partid pt numirea noului lider provizoriu care o sa primeasca acolada si stampila? dupe, pt a candida, n-ar cam trebui sa intre in pnt (care e si el obiectul unor decizii judecatoresti, nu se mai stie cine l-a primit la partaj, ciorbea sau ala mic cu capul mare)?

  Reply
   1. TI

     @Florina si alte detalii: in campanie ce principii enunta, ale partidului-gazda sau ale partidului mothership? si dupa ce se alege, la fel, dupa ce linie politica o sa se ghideze?
    si astea nu sunt rautacisme, e doar aplicare a principiilor lui mihail caine de circ care l-au tinut pana a cantat de 3 ori cocosul (sa bagam si o referinta biblica)

    Reply
    1. SimonaM

      @mihaienciu2000 Mvai. Mulțumesc, în sfârșit o informație valoroasă. Așa voi face, cu siguranță.
     Dacă tot mă duc la Google, să mai întreb și altceva?

     Reply
    1. Rezon

      @SimonaM Pai, eu vad ca exista cel putin un argument principal, pe care-l putem reconstrui in felul urmator
      
     MN considera ca a te folosi in alegeri de forma juridica a unui partid existent este blamabil
     MN considera ca a crea un partid nou este laudabil.
     Dar MN, din anumite motive, se arata dispus sa se foloseasca la randul lui in alegeri de forma juridica a unui partid existent
     Deci, critica initiala a lui MN este ipocrita, fiindca MN se arata dispus sa faca exact ceea ce critica la altii
      
     Acest argument mi se pare corect. Ce nu mi se pare corect in articol este reprosul de traseism din final, care nu e sustinut de premise. Conform argumentului, MN nu e traseist, ci ipocrit. Voila. Dl Merfu avea ceva dreptate, dar se simtea prea bun ca sa se exprime.

     Reply
    2. Rezon

      @SimonaM Adica, l-as cririca pe Bleen ca, in ultimul paragraf, s-a lasat purtat de valul retoricii, introducand pe sestache o concluzie nesustinuta de premise. Ntz ntz ntz…

     Reply
    3. SimonaM

      @Rezon Hmmm…
     Și totuși traseist e destul de aproape.  Doar că n-are încă partid omul. Formal. Dar se poartă de parcă ar avea…
      
     Cum se numește părăsirea propriei construcții politice pentru alta, în cazul în care propria nu e înregistrată? Dar ceea ce le faci celor care s-au luptat să construiască vehiculul politic din care te cobri din mers, asta cum s-o chema? Hmmm.

     Reply
    4. Rezon

      @SimonaM Faptul ca se poarta ca si cum ar avea partid s-ar putea chema inselatorie, prin inducerea in eroare a publicului si, mai ales, a simpatizantilor. A fi ipocrit si inselator mi se pare mai grav decat a fi traseist.

     Reply
    5. Rezon

      @SimonaM Iar daca privim un pic la elementele de context – de ce n-a mai apucat NR sa devina partid – gasim si alte hibe ale personajului: aroganta si suficienta care l-au facut sa ignore avertismentele binevoitoare ale celor care l-au indemnat sa depuna actele in mai, nu in iunie.

     Reply
    6. SimonaM

      @Rezon E o listă atât de lungă cu isme în coadă la tânărul domn Neamțu, că nu ne-ajunge ziua cât de lungă.
      
     Dar, trebuie să recunosc, pe mine mă amuză mai mult fanii lui.
     Ne mirăm de spălarea pe creieri făcută de antene, dar nu zărim sub nasul nostru comportamentul sectar născut de Neamțu.

     Reply
    7. Rezon

     Pe mine nu ma deranjeaza atat ca unii sunt simpatizanti MN. Fiecare om are dreptul la propria greseala. Dar sa vii doar cu gesticulatie si prezumtiozitate de precieuse ridicule, sa nu fii in stare sa discuti rational un argument, pentru ca, vezi Doamne, tu esti un filosof care l-a citit pe Platon, iar aici nu se vorbeste ca la seminarul de Platon si nu te cobori la nivelul asta etc, etc, ei bine asta e penibil de-a binelea. This is so Neamtu…

     Reply
    8. SimonaM

      @Rezon N-am zis că mă deranjează, tocmai. Mă amuză. Nu, mai mult. Mă fascinează.
      
     Azi noapte pe FB, lui  @EleBelele i se reproșa că nu se implică în viața cetății și nu dă consultanță gratis lui MRU. A-propos de înregistrarea ARD ca alianță electorală și nu ca alianță politică.
     Cine-i reproșa asta? Dl. Vlaston, membru marcant NR. E juicy conversația. Și lămuritoare…

     Reply
    9. Rezon

      @SimonaM  @EleBelele Da, am citit-o. E suprarealista. Aceeasi meteahna a prezumtiozitatii si a gandirii in clisee. Vlaston nu si-a luat minima precautie de a se abtine sa reproseze aberatii unui om pe care, evident, nu-l cunostea. Bine ca n-a trimis-o Vlaston pe  @EleBelele sa mai invete,niste drept, cum m-a trimis pe mine @Adrian Merfu sa mai citesc niste Phaidros :-))))

     Reply
    10. EleBelele

      @SimonaM  @Rezon bah, patriotismul adevarat e ala care se manifesta vertiginos, fluturand funii de usturoi, la/pe scena deschisa sau pe la tv, nu ala de la munca de jos, cu dintzii in tzarana. clar? clar !
      
     p.s. nu e singura discutie de genul asta pe care am avut-o dupa razboi, de-aia mi-e si scarba.

     Reply
    11. SimonaM

      @EleBelele  @Rezon Sau lăcrămând de grija țărișoarei și suspinând cu patos pe lozinci mobilizatoare. 
     Nu degeaba e anul Caragiale în țara Caragiale.

     Reply
 4. EroulBula

  Cred ca la Flag ar mai trebui introdusa o rubrica „Mult si prost”. Cu „Spam” si „Offensive” parca nu-i treaba completa.

  Reply
   1. EroulBula

     @SimonaM E numai vina nevestelor care nu-si lasa barbatii, acasa, sa vorbeasca. Saracii de ei, cand scapa pe blog nu se mai pot opri.

    Reply
    1. EroulBula

      @gupi  @SimonaM Ca sa poti face treaba asta ca un profesionist mai intai trebuie sa-ti iei amanta. Astfel, nevasta va crede ca esti la amanta, amanta va crede ca esti la nevasta iar tu, in timpul asta, poti sta linistit cu batul in balta.

     Reply
    2. SimonaM

      @EroulBula  @gupi LOL. Voi ține minte pentru cazul în care amantul se va apuca de pescuit. Nevastă n-am 😛

     Reply
 5. gupi

  offtopic
   
  Măi oameni buni, care i-ați băgat bețe-n roate domnului Neamțu ? Păi nu vi-i vouă nițel jenă, să-l boicotați după ce-a tras un an de zile ?
   
  I-auzi ce zice la gazetă:
  „Mihail Neamţu, preşedintele partidului Noua Republică, a ratat semnarea protocolului pentru că, din pricina contestaţiilor, partidul său încă nu a fost înregistrat la tribunal.”
   
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Aliana-cu-care-dreapta-vrea-s-ARD-USL-1001031.html#ixzz26h4QYVo5 EVZ.ro

  Reply
 6. Adrian Merfu

  Sugerez sa incetati a gandi cu ce-aveti in chiloti. Tonul comentariilor e chiar idiot si arata o inregimentare oarba la orice se afirma in articole. Nu am absolut nici o intentie sa incerc sa argumentez in astfel de conditii intrucat voi pierde timpul mai mult ca sigur.

  Reply
    1. Rezon

      @Adrian Merfu   
      
     Dar tu ce replica asteptai la imbecilitatea aia de comentariu? Cand pornesti cu retorica chilotilor, ai doar grija sa nu ti-i traga cineva peste ochi. E foarte probabil sa se intample asta. Ce sa vezi, chiar s-a intamplat…

     Reply
    2. Adrian Merfu

      @Rezon Bai, nea Rezon, ia citeste mata replicile la primul meu comentariu si dup’aia vorbim. OK? Inainte de a acuza pe cineva de imbecilism trebuie dovezi, tata! Nu asa, dupa ureche, cum vrei mata.

     Reply
    3. Rezon

      @Adrian Merfu 
      
     Bai, nea Merfule, am lucruri mai bune de facut decat sa fac hermeneutica chilotilor din comentariile tale ridicole. Get lost

     Reply
    4. Adrian Merfu

      @Rezon Bai, nea Rezon, atunci de mai postezi? Doar ca sa-i arati sefului ca ai activitate de combatere a dusmanului?
      

     Reply
    5. Rezon

      @Adrian Merfu Auzi, nea Merfule, dar pe oamenii aia de la ILD cu ce i-ai suparat de au ajuns sa te ia in suturi in halul asta?
      
     „Daca te vei uita un pic la propriile-ti comentarii, vei observa ca nu esti capabil sa participi la dialog pentru ca nu poti prezenta argumente. Tot ce poti sa oferi interlocutorilor este o colectie de pareri emise pe un ton sententios, dublata de un victimism relativ paranoic, dupa cum tu insuti ai recunoscut (“fiind mai paranoic din fire…”). Cam putin.” (Vlad M)
     http://inliniedreapta.net/ca-sa-avem-ce-alege-un-program-economic-de-dreapta/#comment-66378
      
     Cu aceasta interventie, ma declar profund plictisit de matale. 
      
      
      

     Reply
    6. Rezon

      @Adrian Merfu Da, Merfule, asa e… Ce ma fac? Ajuta-ma tu, ca pari un nene asa, mai inteligent. Cu ce sa incepem? 

     Reply
    7. Adrian Merfu

      @Rezon Din aceleasi motive pentru care te-am suparat si pe tine. Ce te face sa crezi ca niste cabotini religiosi gen evanghelisti (nu toti, e adevarat) au dreptate in ceea ce ma priveste. De cand opinia generala spune adevarul intotdeauna? Pune mana si citeste Platon, bai nea Rezon! Ca e nasol!

     Reply
    8. Rezon

      @Adrian Merfu Asa, asa. citesc Platon? Ce, mai precis? Politeia? Apologia lui Socrate? Legile? Sau poate Phaidros? Sau Sofistul? Ce-mi recomanzi?

     Reply
    9. Rezon

      @Adrian Merfu Inteleg eu multe, nea Merfule. In primul rand ca esti complet lipsit de simtul ridicolului. Si de al umorului. In ordinea asta

     Reply
    10. Adrian Merfu

      @Rezon Din intamplare sau nu, mentionand Phaidros ai nimerit-o. Acest dialog este esential pentru initierea si intelegerea falsitatii discursului retoric.

     Reply
    11. Rezon

      @Adrian Merfu Am nimerit-o, nea Merfule. Am nimerit-o cu Phaidros asta. Ce bine le simti tu feelingu ala al matale. Mai rar asa ceva… 

     Reply
    12. Adrian Merfu

      @Rezon Sunt convins ca nu l-ai citit pe Plotin si mai cred c-ai luat informatia de pe Wikipedia tastand gresit numele lui Platon. Se intampla si la studentii mei, dealtfel mult mai inteligenti si modesti decat tine. Dar ca sa pun punct unui astfel de inutil „dialog”, iti spun doar ca neavand nici o intentie de a discuta cu adevarat argumentele ce m-au determinat sa postez initial ca Neamtu nu practica in acest caz special traseism politic, confirma a doua mea postare – aia de’ai zis tu ca e imbecila (ca sa-ti aduc aminte ca stiu ca  prinzi greu si uiti repede).

     Reply
    13. Adrian Merfu

      @Rezon Cred ca afirmatia asta ar trebui sa ti-o insusesti si nu sa mi-o atribui mie absolut gratuit. Intai intreaba si cerceteaza si dupa aceea trage concluziile. OK?

     Reply
    14. Adrian Merfu

      @Rezon Cu aceasta afirmatie mai vii de-acasa. Multumesc pentru invitatie, insa va trebui sa te refuz. Motivul este simplu si anume ca nu dispun de timpul necesar de a „discuta” filozofie in aceste conditii. Putem insa vorbi in direct despre asta fara probleme.

     Reply
    15. Adrian Merfu

      @SimonaM  @Rezon Inainte de a comenta aiurea asa cum ati inceput, va recomand sa stati deoparte. Oricum, cred ca-mi datorati niste multumiri pentru un sfat pe care evident l-ati urmat.

     Reply
    16. Rezon

      @SimonaM Da, am vrut sa fac un experiment  controlat 🙂 Oricum Florina va sterge thread-ul asta pentru chat, 
      
     E amuzant omuletul. E plin de presupozitii. 

     Reply
    17. Adrian Merfu

      @Rezon  @SimonaM Omuletul in cauza are 120 kg. Despre  presupozitii nu pot comenta ca nu am cunostinta de ele.

     Reply
    18. Adrian Merfu

      @SimonaM  @Rezon Cunoasteti cazul in aceeasi masura in care il acuzati pe Neamtu de traseism in conditiile date.

     Reply
    19. Adrian Merfu

      @Rezon  @SimonaM Patratul reflecta de multe ori forma capului unor indivizi ce se pretind inteligenti gratuit.

     Reply
    20. Rezon

      @Adrian Merfu  @SimonaM Iar sententiozitatea gratuita si frecventa reflecta cazul nefericit al unui bou care s-a impiedicat de o carte

     Reply
    21. Rezon

      @Adrian Merfu  @SimonaM 
      
     Bine. Cand te intorci, sa ne spui daca e adevarat ca educatoarea te lauda mai putin decat pe ceilalti copii

     Reply
    22. SimonaM

      @Rezon Și Simona are treabă. În cel mai rău caz, Simona se va mai juca din când în când cu stegulețele (de care toată lumea a uitat). Dealtfel, Simona cunoaște personajul. Educatoarea e singura care-l laudă.

     Reply
  1. Florina

    @Adrian Merfu 
    
   Dacă aveai ceva contra-argumente (argumentele sînt în text) cu ele ai fi început, un om inteligent aşa face. Dar ai venit să ne spui ce să facem şi pe urmă să ne anunţi cum sîntem. Nu-i de mirare că-i iei apărarea lui Neamţu, eşti fix la fel ca el. 

   Reply
    1. Adrian Merfu

      @Imperialistu  @Florina  @Adrian Merfu Vad ca esti si imbecil nu numai nesimtit. Dar e de inteles…asa e cu cei din fata blocului fristrati ca nu-si pot termina nici profesionala.

     Reply
   1. Adrian Merfu

     @Florina Textul nu are nici un argument iar daca intr-adevar doriti un dialog pe chestia asta o fac numai sa tineti cainii in lant. Un lucru dealtfel usor aici.

    Reply
 7. Adrian Merfu

  Nu e nici un traseism. Cred c-ar trebui s-o lasi mai moale cu ura asta impotriva lui Neamtu. Nu de alta da’ ura intuneca ratiunea.

  Reply
  1. EleBelele

    @Adrian Merfu ba e fix traseism, ca aici se incadreaza trecerea de la un partid, fie el si de facto, la altul, in scopul dobandirii unui avantaj (candidatura, functie etc), si retur ; dar asa e, sa o lasam mai moale cu ura asta careia oamenii normali ii spun obiectivitate si sa o dam intr-o iubire vesnica, naprasnica si neconditionata, in stilul mama, bula si capul patrat.

   Reply
 8. valy sarmanul

  Cei care au fost alaturi de NR si nu au prins posturile sau influenta la care visau sunt acum in FC si ce ii imputau lui MN se intampla acum in FC voi vota ARD dar am un gust amar cu toate argumentatiile rautacioase la adresa NR in care sunt oameni corecti si de buna credinta Nu cred ca MRU are nevoie de justificari de gen nu avea timp el are calitati de vector de imagine ce este pe langa el trebuie avut grija

  Reply
  1. EroulBula

    @valy sarmanul Cred ca esti tare suparat ….. si s-a mai stricat si nenorocita de tastatura. Un punct n-a batut !

   Reply
  2. SimonaM

    @valy sarmanul Oamenii ăia corecți și de bună credință să-l mai țină-n frâu pe Neamțu. Că degeaba sunt așa niște oameni minunați în NR dacă tot ce vede lumea e un bezmetic care se agită până pică lat.Și mai lăsați-o jos cu MRU și alte alea, că Neamțu a sărit la toate beregățile.
   Mai ușor cu pianul pe scări.

   Reply
 9. VASILIU MIRCEA PAUL

  ita vreme “societatea civil(ic)a” defileaza sub lozinca distructiv-aburitoare “nici asa, nici altminteri” ce sa asteptam de la o dreapta infantila si lipsita de barbatie ? Poate sa spuna cine ce o vrea despre Traian Basescu, DAR E BARBAT ! Nu stiu cine il sfatuieste ACUM dar prestatia ultimelor luni este aproape impecabila (spre deosebire de numeroasele greseli anterioare). Adica o masculinitate bine temperata.
  In schimb Neamtu & MRU manifesta multiple scaderi la acest capitol: coloratura religioasa a primului indeparteaza electoratul modern (fara a capacita pupatorii de moaste); aspectul feciorelnic-molcutz, cu ochii fugind descumpaniti de la STINGA LA DREAPTA,al celui de-al doilea NU INSEAMNA CARISMA. In esenta le lipsesc accesoriile psihologice ale sexului afisat.
   

  Reply
  1. OstapBender

    @VASILIU MIRCEA PAUL Adica, politica se reduce la „a fi barbat”?! Pai, sa-l cheme pe Al Pacino (sau Schwarzenegger, dupa gusturile fiecaruia) secretar general al ARD. Succes garantat. Democratia, binele comun si alte chestii din astea nici nu mai conteaza.
    
   Nu stiu de ce ateismul tine neaparat sa fie agresiv si lipsit de respect.

   Reply
 10. Cei Șapte Spamurai

  17 septembrie: Noua Republică are un an de existență. Felicitări tuturor celor care lucrează pe acest ogor! Pace și bucurie celor care ne iubesc și celor care ne urăsc. Zodia Fecioarei pentru un partid feciorelnic. No hai!

  Reply
  1. SimonaM

    @Cei Șapte Spamurai ROFL. Înălțător. Cutremurător.
    
   Îmi pare rău de oamenii de bună credință care cumpără așa ceva. Aleluia. Să fiți iubiți. Că votați…………..

   Reply
  2. gupi

    @Cei Șapte Spamurai Când ți se naște fata, ești cel mai fericit tată din lume.
   Peste ceva timp, la botez, când cei mai bun prieteni din facultate îți șopteșc la ureche „să vezi ce poștă fac băieții noștri cu ea peste 18 ani”, te enervezi și-i sudui de mamă.

   Reply
   1. Canadiana

     @gupi  @Cei Șapte Spamurai @SimonaM @Agentul Maica Precisă  comentariul lui @Cei Șapte Spamurai era sarcastic, nu? ca io asa l-am priceput.  🙂

    Reply
    1. SimonaM

      @Canadiana  @gupi  @Cei Șapte Spamurai  @Agentul Maica Precisă Că de fapt originalul e al lui Neamțu. Dar a uitat Spamuraiul ghilimelele. Atâta tot.

     Reply
 11. Rheia

  Mă scuzați, știu că-i offtopic, dar șterg imediat ce aflu: Cineva se joacă iar cu LiveFyre? Că mie-mi apăruse o ciudățenie de listing la comentarii, cu toate puse pe verticală, ca la proști.

  Reply
 12. dica32

  Adica Fondatorul va fi Ouuups… „petec nou” pe „haina veche” cum atat de inspirat a citat din textele sfinte?

  Reply
 13. lastnightmusic

  Cetatean  de la Politeia  l-a avertizat   de multe ori pe Neamtu     ca actele trebuie depuse cel mai tarziu pe 15 mai, iar  el le-a depus pe 5 iunie.   Oricum  are talentul  sa nu asculte sfaturile bune.  

  Reply
 14. Dragos Ioan Coste

  Pentru Neamtu inamicii politici ar fi trebuit sa fie toata clasa politica actuala, fara parti-pris-uri. Valabil si pentru MRU.

  Reply
 15. Rezon

  Simpla prezenta a NR intr-o alianta cu partide expirate ca PDL si PNTCD este o intinare a idealurilor aurorale ale partidului, de a oferi o alternativa grassroots la stabilimentul politic actual, uzat de rele si de pecabilitate.

  Reply
 16. Anna Gadiuta

  Cititi zoaiele pe care le-au aruncat in Tapalaga pe site-ul lor si dupa aia poate va reconsiderati opinia, domnule Popa. L-au denumit „ciutaca cu barba”.

  Reply
 17. Dragos

  cica Blaga, MRU si Neamtu croiau ARD-ul intr-o carciuma, beti cui.
  Blaga: bai, io’s trimisul lui Dumnezeu pe Pamant !
  MRU: taci ma, io’s trimisul lui Dumnezeu pe Pamant !
  Neamtu: n-am trimis pe nimeni…

  Reply
 18. Claudiu Popa

  cred ca e timpul ca acest razboi cu neamtu sa inceteze, sigur ca da, poate a facut greseli atat fata de cei cu care a inceput NR cat si fata de MRU, si asa e, orgoliile sunt mult mai puternice intre oamenii de dreapta, dar sa nu uitam ca suntem destul de putini contributori si mult mai putini si activi. totusi, sa nu uitam ca neamtu nu este nicusor dan, neamtu a fost un personaj extrem de activ in campania de sustinere a presedintelui. dreapta inseamna inteligenta si diversitate, printre altele, asa ca, inamicii politici sunt in alta parte…

  Reply
 19. TI

  mihail caine de circ a latrat curajos din spatele gardului la dusmanii sefilor lui si acum a primit rasplata; discursul etic maximalist a fost praf in ochii prostilor, omul voia colegiu no matter what asa ca si-a spus poezia si a primit colegiu, viata merge mai departe, hai sa votam marea alieanta de dreapta

  Reply
   1. Andrada

    @Florina @TI Nervozitate? Brusc, astazi a avut o viziune: trebuie sa atace USL! A făcut-o:)) dar…si mâine mai este o zi, nu? Nu pot uita figura lui Cezar Preda cand s-a referit la discursul lui Neamtu…îl vor devora, cred.

    Reply
 20. EroulBula

  Cred ca referirile repetate la Neamtu lucreaza mai mult pentru el decat impotriva lui.
  Cei care-l cunosc si-au format deja o opinie, pozitiva sau negativa, iar numarul celor care-l simpatizeaza este prea mic pentru a justifica efortul de a-i convinge sa-si schimbe parerea.
  Cei care nu-l cunosc (n-au auzit de el sau au auzit numele dar nu le spune nimic) sunt mult mai multi iar disputele create in jurul sau nu fac decat sa-l ajute sa-si creeze o imagine (falsa) de mesager al noului, marele refomator de care se teme clasa politica actuala.
  In momentul in care nu este bagat in seama, Neamtu nu reuseste sa produca decat idei stralucite de tipul Funie de usturoi si Smart.
  Eu zic sa-l ignoram cu delicatete 😀

  Reply
  1. Florina

    @EroulBula 
    
   A vorbit, răcnit, recitat  la toate mitingurile lui Băse din timpul suspendării, a apărut lîngă Băse chiar în noaptea de după referendum, a apărut la semnarea chestiei ăleia, acord, ce este, cu MRU, Blaga, Pavelescu şi Papahagi, are un Naşul TV la dispoziţia lui, practic, iar la B1 e prezent cu o frecvenţă destul de mare. Cam cît de necunoscut mai e, în cazul ăsta? 

   Reply
  2. Florina

    @EroulBula 
    
   Individul este ilustrarea încercării de a face din rahat bici, Şi cum cerneala penetrează creta, aşa a penetrat mirosul mijloacele de informare. 

   Reply
   1. EroulBula

     @Florina Mai corect, Neamtu este intruchiparea omului care face rahat din bici.
    A pornit o miscare, a mobilizat niste oameni valorosi in jurul sau apoi, pe masura ce si-a indeplinit niste obiective de etapa, s-a descotorosit de ei.
    Atacandu-l nu facem decat sa-i dam ocazia sa deturneze atentia sustinatorilor NR si publicului de la adevarata lui problema: incapacitatea de a organiza si conduce o structura politica. Acum el incearca sa pozeze in exponentul politicii viitorului, atacat de toata clasa politica (direct sau prin sustinatori) cand, de fapt, are exact apucaturile politicienilor pe care-i condamna cu atata vigoare.
    De ce crezi ca MRU nu-l baga in seama? De cate ori este intrebat despre vreo declaratie sau actiune a lui Neamtu, MRU rade.

    Reply
    1. Florina

      @EroulBula 
      
     Nu, că s-a vrut bici şi a ieşit pulan. Pulanu’ lu’ nea Vasile. 
      
     MRU, ca politician, face foarte bine că nu-l bagă în seamă. Noi nu sîntem politicieni, însă, aşa că putem bine mersi să comentăm. Mai mult decît atît, e necesar să o facem, în condiţiile în care, repet, omul a ajuns să fie cunoscut (a fost şi subiect la A3, juma de emisiune!). Şi încearcă să vîndă minciuni, ultima fiind că este ilegaă contestarea NR la tribunal. Nu, este perfect legală, oricine are dreptul să facă contestaţie şi asta trebuie spus, pentru că individul induce ideea că este persecutat. 

     Reply
 21. para

  Mihai Neamtu nu e bun de politician. Nu stie sa vada pe termen lung, nu stie sa faca trecerea de la principii la specific si concret, nu stie sa se ofere unui public cand vorbeste si nu stie sa fie team mate. Ar fi fost mai bine sa fi ramas un intelectual critic. Parerea mea…

  Reply
 22. Florina

  L-a întrebat Naşul marţi sau miercuri, cînd a fost acolo după atacul la MRU, cum va candida în condiţiile în care NR nu are încă rezolvate problemele la tribunal. Răspuns venit imediat: s-a înţeles cu Pavelescu. Bine, ambalat pentru public în ceva gen „prin bunăvoinţa colegilor de la PNŢcd”. Deci şi-a aranjar deja. Şi în condiţiile în care şi-a aranjat deja  are nesimţirea să deschidă gura la adresa lui MRU şi a altora din PFC. 

  Reply
  1. Andrada

   @Florina Se potrivesc perfect! Doi oportunisti. S-a orientat. Nu stiu de ce, dar am impresia ca într-un an, cel mult, ii va lua președinția lui Pavelescu. Si partidul.

   Reply
 23. Pataphyl

  Mi-am adus aminte de un bănculeț care se potrivea unui context diferit, prin martie: http://inliniedreapta.net/insemnare/noi-citim-monografii-petrica-si-lupul/#comment-57627 – poate merge și acum:)

  Rața recursivă

  Cică rața lacomă vizează și-nghite o rîmă. Parșiva de rîmă găsește țuști ieșirea via tîrtiță și-ncepe a se scălîmbăi la agresoare:
  – Hihihi proasto! (n-avea vocabular foarte evoluat dar mesajul era transmis cu tărie).
  Rața o reîngurgitează și-și proptește rîzînd tîrtița de-un pietroi. Fin’că imprudenta anatidă se hlizea, rîma iese-napoi pe cioc și revine obsedant:
  – Hihihi proasto, sîc-sîc!
  Atunci rața are o revelație, re-reînghite viermele și-și bagă ciocu-n fund, mormăind satisfăcută printre dinți (dacă pot zice așa):
  – Na, acu’ învîrte-te!

  Reply
  1. Bleen

    @meioza Poate candida doar ca membru NR, după ce se înființează, dar nu într-o Alianță. Poate candida ca independent, dacă strînge semnături. Din partea ARD nu poate candida decît din partea unui partid component. Și, s-a uitat @EleBelele  acum, trebuie să fie membru al partidului respectiv. Există o HG în acest sens. 

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *